Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Boldogsag

kremes
Létrehozva: 2004. október 21. 18:42
Az alabbi szoveget megkaptam, immarom harom helyrol, harom cimmel, ezert megosztom veletek is.

Sokszor meg vagyunk arrol gyozodve, hogy az eltunk jobb lesz, ha ferjhez megyunk, ha megszuletik az elso gyerekunk, agy ha megszuletik a masodik. Aztan meg azert vagyunk frusztraltak, mert a gyerekek tul kicsik meg ehhez vagy ahhoz es azt gondoljuk, hog a dolgok jobban mennek majd, ha felnonek.
Folytataskent kamaszkori viselkedesuk miatt vagyunk elkeseredettek.
Meg vagyunk gyozodve arrol, hogy boldogabbak leszunk, mikor ezen a korszakon tuljut. Azt gondoljuk, az eletunk jobb lesz, ha a pertnerunk megoldja a problemait, ah vegre kocsit cserelunk, ha csodalatos nyaralasaink lesznek, ha nem kell dolgozni.
De ha most nem kezdunk el boldog es teljes eletet elni, akkor mikor?
Mindig lesznek kulonbozo nehzsegeink. Legjobb ezt elfogadni es elhatarozni, hogy boldogok leszunk, akarmi tortenjek.

Alfred Souza mondta:
Sokaig abban a hitben eltem, hogy a valodi, igazi eletem meg csak most fog elkezdodni es az ehhez vezeto uton mindig voltak megoldasra varo akadalyok, gunyos megnemertettseg, idoigenyes tennivalok, meg nem torlesztett kolcsonok. Aztan kezdodik a valodi elet. Vegul megertettem, hogy ezek az "akadalyok" a VALODI ELET!
Ha ily modon elfogadjuk a dolgokat, az segit megerteni, hogy nincs egy olyan modszer, ami a boldogsaghoz elvezet, mert a modszer maga a boldogsag. Kovetkezeskeppen elvezzuk ki az elet minden pillanatat es elvezzuk meg annal is jobban, ha megoszthatjuk egy szamunkra kedves emberrel a ritka pillanatokat es emlekezzunk ra, hogy az ido nem var senkire.

Es akkor biztosan nem fogunk arra varni, hogy majd ha vege lesz az iskolanak, majd ha elkezdodik az iskola, majd ha lefogyok 5 kg-ot, majd ha sikerul felszedni 5 kg-ot, majd ha gyerekem lesz, majd ha vegre kirepulnek a gyerekek, majd ha dolgozni fogok, majd ha vegre nyugdijba megyek, majd ha ferjhez megyek, ha vegre elvalok...
Nem varjuk a pentek estet, a vasarnap reggelt, az autocseret, a hazvasarlast. Sem a tavaszt, a nyarat, az oszt, a telet, sem az elet veget es az ujjaszuletest, hanem eldontjuk magunkban, hogy nincs az eletben jobb pillanat a boldogsagot "elkezdeni", mint ez a pillanat.
Az eletorom es a boldogsag nem uticelok, hanem maga az utazas.

Folyt. kov.
  1. Torolt_felhasznalo_751552
    Torolt_felhasznalo_751552
    2006. október 21. 13:2611.

    A BOLDOG NŐK 5 TITKA
    1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető állása.
    2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni és mindig megnevettet.
    3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná és ráadásul nem hazudik.
    4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád veled hancúrozni.
    5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi ne ismerje egymást!

     

      

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_430227
    Torolt_felhasznalo_430227
    2004. október 22. 08:3510.
    soot latinul is igy van. . carpe diem. . . vagyis hasznald ki a napot:)
    előzmény:
    andiamo (9)
     
  3. 2004. október 22. 07:589.
    Az "Élj a mának" rosszul van leforditva, igy mindenki azt hiszi azt jelenti, hogy tényleg csak és kizárólag a mának kell élni. Ezek szerint ha olyan kedvem van eldorbézolhatnám az összes pénzem, hogy jól érezzem magam, és holnap már nem lenne mit ennem.
    Angolul igy van: "Seize the moment", vagyis "Ragadd meg a pillanatot", ami kétségtelenül sután hangzik magyarul, de ez egy kicsit már más, mint az "élj a mának". Valamit ilyesmi: használd ki a pillanat adta lehetőségeket és alakitsd úgy a dolgaidat, hogy neked jó legyen. Nem kell őrültségeket elkövetni, aminek a jövőre nézve káros hatásai lehetnek. A jövőnket igenis kell tervezni, kell rá gondolni, de nem úgy, hogy közben elfelejtünk élni.
    előzmény:
    JQJ (8)
     
  4. JQJ
    JQJ
    2004. október 21. 22:048.
    . . . valahol egyet is tudok érteni ezzel a gondolat menettel. . . de mégis mindig zavar, hogy az "ÉLJ A MÁNAK" jelszóban benne van az is: nincs jövő!!!!
    Fontos a múlt is, hiszen tanulni tudunk belőle. . . fontos a jelen is, hiszen azt éljük és alapja a jövőnek ! és fontos a jövő, az előre tekintés is!
    Mindezek zavaros és mégis tiszta keveréke egy ember!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_875201
    Torolt_felhasznalo_875201
    2004. október 21. 21:257.
    Milyen jó lenne, ha minél több ember elolvasná és elgondolkodna rajta, ebben a rohanó világban. Kinyomtattam a gyermekeimnek. Köszönöm!
    előzmény:
    kremes (3)
     
  6. 2004. október 21. 19:156.
    Mert más versenyeken minden a pénz körül forog és ebben a küzdelemben elfelejtettek a sportolók emberek is lenni.
    előzmény:
    foka (4)
     
  7. 2004. október 21. 19:145.
    Elgondolkodtattál, és szebbé tetted az estémet. . . . köszi
    előzmény:
    kremes (3)
     
  8. 2004. október 21. 19:054.
    Miért van az, hogy csak paralimpiai játékon tartjuk elképzelhetőnek az összes visszaforduló versenyzőtársat?
    előzmény:
    kremes (3)
     
  9. 2004. október 21. 18:573.
    Nehany otlet mara:
    - dolgozz ugy, mintha nem lenne szukseged penzre,
    - szeresss ugy, mintha nem fajna a csalodas
    - tancolj ugy, mintha senki se latna

    Most probalj meg valaszolni ezekre a kerdesekre:
    - sorold fel a vilag 5 leggazdagabb emberet
    - sorold fel a vilag 5 legutobbi szepsegkiralynojet
    - sorolj fel 10 Nobel-dijast
    - 5 Oscar dijas szineszt

    Hogy megy? Rosszul? Ne aggodj! Senki sem emlekszik igy a tegnap legjobbjaira. A tapsviharok elmulnak, a trofeak beporosodnak, a gyozteseket elfelejtjuk.

    Most ezekre a kerdesekre probalj valaszolni:
    - sololj fel 3 jo tanart, aki segitett neked azza valni, aki lettel
    - sorolj fel 3 baratot, aki a nehez idokben melletted allt
    - mondj egy olyan embert, kai azt ereztette veled, hogy kulonleges vagy
    - sorolj fel 5 embert, akikkel szivesen toltod az idodet

    Hogy megy? Jobban? Azok az emberek, akik az eletuket kulonlegesse teszik, nem feltetlenul a leggazdagabbak, vagy a legnagyobb dijak nyertesei. Viszont aggodnak ertunk, torodnek velunk es melletunk allnak minden helyzetben!

    Toprengj el rajta egy pillanatra, milyen rovid az elet. Te mit akarsz tole? Ki vagy te? Ha megengeded, segitek valaszolni erre a kerdesre.

    Jonehany evvel ezelott a Seattle-i paraolimpiai jatekokon 9 atleta (akik mind mentalisan, agy fizikailag serultek) felalltak a 100 meteres futas startvonalahoz. A pisztolyloves felhangzasakor elkezdodott a verseny, ahol (bar nem mindenki a labain futva), de a cel fele torekedett a beerkezes es a gyozelem remenyeben.
    A nagy igyekezetben egyszer csak az egyik fiu elesett a zaszfalton es jonehanyat bukfencezett, majd elkezdett sirni. A tobbi 8 versenyzo hallotta a sirast, lelassitott es hatranezett. Majd mindenki megallt es visszafordult. . . mindegyikuk.
    Az egyik Down-koros lany elult melle, megpuszilta es megkerdezte, hogy jobban erzi-e magat. Aztan mind a 9-en osszekapaszkodtak es egyutt setaltak be a celvonalon. A stadionban pedig a nezok felalltak es percekig tapsoltak. Azok, akik ott voltak, a mai napig emlegetik ezt a tortenetet.
    Hogy miert? Mert valalhol legbelul tudjuk: a legfontosabb dolog nem az egymas felett aratott gyozelem. Az eletben sokkal fontosabb masokat gyozelemhez segiteni, akkor is, ha ez azzal jar, hogy nekunk le kell lassitani.
    Ezek a mondatok egyszeruek, maguktol ertetodoek es nincs nagy jelentoseguk, de neha-neha nem art elolvasni oket, ha egyebkent tisztaban is vagyunk mindezzel. Gyakran tulsagosan elmerulunk abban, amit csinalunk. . . es kozben elfeleljtuk, miert is csinaljuk. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2004. október 21. 18:552.
    Teljesen egyetértek, és nagyon örülök, hogy ezt ide bemásoltad.
    előzmény:
    kremes (1)
     

Címlap

top