Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Önálló,függetle n,erős?nő

Torolt_felhasznalo_277841
Torolt_felhasznalo_277841
Létrehozva: 2004. október 11. 22:49
Sziasztok!
Lehet, hogy csak én vagyok így, de nagyon szeretnék néha kibújni a bőrömből,elbújtatni/eltagadni a valódi életem.
Azt hiszem, szerepzavarba kerültem.
Egyrészt: családfenntartó, ellátó vagyok. Kívülről minden rendben. A válás után megteremtettem egy nyugodt, harmonikus otthont és életet. Megdolgozom érte, hogy így maradjon. Büszke vagyok magamra ezért. Elégedett vagyok, de nem boldog.
Másrészt: Ha megismerkedem valakivel, akkor megkérdőjelezi, hogy komolyan gondolhatom-e egyáltalán a kapcsolatot,hiszen szemmel láthatóan kiegyensúlyozott, harmonikus az életem,amit "biztosan nem adnék fel senki kedvéért"... "Ugyan mi hiányozhat nekem??!"
Ettől meg tudok őrülni!!!
Miért hiszik egyes férfiak, hogy ha önállóan meg tudok állni a lábamon, akkor már nem is hiányzik a társ,a gondoskodás, hogy néha gyengéd/gyenge lehessek?
Vagy hová lettek azok a férfiak,akik képesek és hajlandók egyenrangú párkapcsolatra?Akik nem félnek az "erős" nőktől? Vagy aki a korosztályomból ilyen,az mind nős, családos?
(Hozzá kell tennem,hogy vidéki értelmiségi nő vagyok, és a tapasztalat a 40-50 éves korosztályra vonatkozik)

  1. 2007. november 16. 13:18220.
    Ők foglaltak, vagy elzüllöttek...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_277841 (1)
    2004-10-11  22:49
  2. Torolt_felhasznalo_655571
    Torolt_felhasznalo_655571
    2007. november 16. 13:05219.
    Még erősebbet kell keress!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_277841 (1)
    2004-10-11  22:49
  3. 2004. október 14. 12:17218.
    Nem nevetlek ki! Egy új befogadása egy idő után teljesen normális emberi folyamat. Egy okos embernek még a tanácsaid is feleslegesek voltak, mert azt talán itt elég sokan tudják, hogy addig nem érdemes új kapcsolatot keresni, amig a régi még fáj. Mert az úgy nem működik.

    Csak annyira foglalkoztam a magánéleteddel, mint Te tetted az enyémmel. Visszaolvashatsz, ha elfelejtetted volna.
    előzmény:
    hewitt (216)
     
  4. 2004. október 14. 10:13217.
    Kedves Hölgyek!
    Eldöntöttem utoljára szólalok meg a nlc fórumán, de egyet azért még szívesen elmondanék. Nem mint valami okosságot mindössze a magam egyszerű véleményét. Szerintem régi igazság az, hogy mindig a nő választ. Bármennyire is nem hiszitek el a nőnek egyszerűbb az ismerkedés. Mivel mindenben ő dönt, ezért elég csak a számára kedves helyeken és személyek előtt szépen finoman jelezni, hogy szabad. Hallom már azt mondjátok, ezt nem tehetitek mert így a munka meg úgy a munka, meg hülyék a pasik, meg adtunk mi már annyit a pasiknak, hogy elvárhatjuk …. . . Sőt egyesek azt is feltételezik, hogy igazi jó és független pali nincs is. Vannak egyébként igazán klassz csajok akik már nagyon megérdemelnék, hogy megtalálják az igazit mert biztosan jó társak lenneének, de a nagy erőlködés vagy a félelem, esetenként a férfiakkal szembeni gyanakvás az arcára van írva. Ha beszéltek a potenciális jelöltetekkel, akkor ne mondjátok, hogy komoly, megbízható embert kerestek, mert ezzel pont a férfit bizonytalanítjátok el, mert ettől a fiú éppen bizonytalan lesz, valójában ő mennyire komoly és megbízható. A férfiaknak sem egy megfáradt, férfigyűlölő, megfáradt nőt keresnek. Én a helyetekben csak a független palik közül választanák, ahogyan magam sem próbálkoznék férjezett asszonyokkal.
    A férfi kötelessége, hogy megmutassa igazi arcát, előtárva minden jó és rossz tulajdonságait, terveit céljait és szándékait. Ha tetszik nektek az illető akkor majd ti is bátrabban megnyíltok előtte. Mindig a férfi először, mert ha ti a saját keserűségetekkel teszitek először ezt, az nem vezet sehová. Ha látod mennyire jó és őszinte a pali, akkor már elfelejted te is, hogy mennyit csalódtál már bennük. Ekkor talán jobban kinyílsz te is. És ha mindezt megtettétek és mind a férfiben mind a nőben megmozdul valami akkor talán lesz esélyünk az egymásra találásra.
    Ha magam kerülnék ebbe a helyzetbe, akkor azt mondanám a számomra oly kedves nőnek, most elmegyek, ha úgy gondolod akkor telefonálj. Azután bizakodnék benne, hogy sikerült a a szívéig érni. Várni. Ha nem jelentkezne akkor nem utálattal beszélnék róla, meg fórumoznék, hanem megállapítanám, hogy másikkal talán majd sikerül. Mindig a nő választ. Ha jelentkezik akkor biztos lehetek abban, hogy már most megérinthetem az arcát, megfoghatom a kezét és magamhoz szoríthatom. Nem fog ellökni, mert választott, a megjelenésével tudatta elfogad.
    Elnézést az esetleges hibákért.
    Köszönöm az erős hölgyeknek, hogy itt lehettem Önök között.
    Tisztelettel
    József
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. október 14. 08:26216.
    Tévedsz Nóra, én nem álcázom a fájdalmat, hidd el volt abból is volt bőven, sok időbe tellett mire egyenesbe jöttem. Önuralommal rendelkezem? Dehogy csak nem nézettem volna magamat hülyének. Elfogadtam, hogy az emberekkel történnek meglepő dolgok. Én most egy ilyen dologgal vagyok elfoglalva. Most éppen keresem az igazit. Úgy mint 18 éves koromban minden izgalommal és furfanggal becserkészni, alaposan kiismerni és megismertetni magamat és ha minden oké akkor remélem kialakul a szerelem a kölcsönös vonzódás. Lehet kinevetsz de számomra az a leggyönyörűbb ha magamhoz ölelhetem a NŐT és mellein át érezhetem az ő szívének dobogását. Nem tudom sikerül-e, alább nem adom. Ebben a korban már nem téveszthet az ember, nincs idő korrigálni. Persze fontos a szex, de talán mégsem úgy, hogy az vitassuk mennyi a kívánatos hetente.
    Nem keresek semmi önigazolást, túl vagyok rajta. Kérlek Te sem az én magánéletemmel foglalkozz inkább saját terveiddel.
    Most más érdekel, most keresek, egyszer már sikerült.
    Hewitt
    előzmény:
    i.nora (214)
     
  6. Torolt_felhasznalo_398187
    Torolt_felhasznalo_398187
    2004. október 14. 06:11215.
    Ugyan már, zavarba hozol! :) Egyébként is Karinthyt illeti a taps. :)
    De viccet félre téve, férfi és nő kapcsolatról még nem olvastam ennél tömörebb, szebb, találóbb, igazabb megfogalmazásokat.
    előzmény:
    hetéra (213)
     
  7. 2004. október 13. 21:25214.
    Jól látja az embereket, mert önmaga néz vissza bennük.

    Szerintem Hewit az, csak nagyon jól álcázza a keserűségét, fájdalmát! Eszméletlen önuralommal rendelkező férfi!

    Gondoljátpk, hogy akit a felesége elhagy 25 év után mert szerelmes lesz valakibe, az ilyen filozófikus, vidámnak tűnő unatkozó pasi aki ül a gép előtt és osztogatja a valóban jó okfejtéseit?

    Mintha csak magának keresne önigazolást.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_106209 (210)
     
  8. Torolt_felhasznalo_344453
    Torolt_felhasznalo_344453
    2004. október 13. 21:09213.
    . . . . . . . taps, meghajlás, függöny! :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_398187 (212)
     
  9. Torolt_felhasznalo_398187
    Torolt_felhasznalo_398187
    2004. október 13. 19:47212.
    "Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába. "

    De ugyanez fordítva is igaz!!!
    Ismeritek egyébként? Karinthy. . . .
    A másik kedvencem tőle: "Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt, a nő a férfit. "

    Azt hiszem a titok nyitja a két idézetben van. . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2004. október 13. 19:13211.
    Egy olyan nő mellett, akiknek Ti leírjátok magatokat, hogy legyen egy férfi férfi? Most komolyan kérdem, s nem bántásiból.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_106209
    Torolt_felhasznalo_106209
    2004. október 13. 18:33210.
    Kedves Hewit! Én a magam részéről sem meg- sem elkeseredett nem vagyok. Csak nem vagyok boldog. Nagyon szeretnék nőies, boldog életet élni, de ezt egy férfias, kiegyensúlyozott FÉRFI nélkül nem tudom elképzelni. Csak férfi mellett érzem magam nőnek. Önmagamban lehetek anya, munkatárs, vagy egyszerűen ember, de nő nem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2004. október 13. 13:56209.
    Persze hogy nem. SEMMI SEM fekete vagy fehér! És mindenki a saját életútján, tapaszatlatain átszűrve ítéli meg a félüllel hallott, esetlleg rosszul interpretált eseményeket.
    Minden lemeznek van A és B oldala, nem véletlenül. (Néha még C is van, azt csak az egészen vájtfülűek hallják. )

    Éppen azért amit te követendő példának, sikeres és elismerésre méltó férfiviselkedésnek írsz, az lehet, hogy a többi nő (nem a feleség) szemszögéből egy "papucsférj " ügyes dekázása az érzelmeikkel éveken át. Nem tudhatod, hogy hány nőt és mivel kábított. Persze: ezek meg hagyták, és igényelték. Nyilván sokan szerették és reménykedtek.

    Én is ismerek olyan férfit aki nem is titkolja magáról, hogy ő az egyedülálló nők álladó kispárnája, neki lehet legjoban elsírni a az aktuális szerelmni csalódást, és ha kell, még azt is gyakorlatban demonstrálja, hogy az érintett, egy kívánatos, jó nő. Van ilyen férfi, ez oylan, mintha egy szolgáltatást venne igénybe az ember :-)) csak nem szabad többet várni tőle, mint amit adni tud, és amire alkalmas. Az ilyen férfi egy jó értelemben vett intézmény, és az isten áldja meg a jó szokását. ! Csak nem szabad beleszeretni, amit a legtöbb nő - pláne ha érzelmileg kiszolgáltaott állapotban van, nehezen tud megállni. Vagyis: ismét egy példa ara, hogy valami nem felet vagy fehér, hanem szivárványszínű. :-))

    előzmény:
    alienor (207)
     
  13. 2004. október 13. 13:11208.
    Persze, hogy semmit vagy talán azt, hogy az élet nem fekete vagy fehér. Mielőtt egyik vagy másik felet megítélünk picit vizsgáljuk meg magunkat is.
    Hewitt
    előzmény:
    alienor (207)
     
  14. 2004. október 13. 13:04207.
    Sikeres férfi volt, és igen tehetséges diplomata - valóban minden elismerést megérdemel. ;-))
    Giacomo Casanováról is aza hír járta, hogy akár 5 percre is, de beleszeretett az illető nőbe, és arra a kis időre ő volt neki a legszebb. Roppant tiszteltreméltó ez a tulajdonság igen sok tekintetben.

    Csak nem értem, mire volt példa ez az eset a független, és erős? nők kapcsán. Mit kell nekünk - főleg a gyengédség, puhaság kapcsán - ebből megtanulni?
    előzmény:
    hewitt (205)
     
  15. 2004. október 13. 12:42206.
    Azért van kettő részben, mert az ADSL vonallal valami van, és állandóan megszakad, így először kapcsolat nélküli módban a szövegszerkesztőbe kellett gépelnem és úgy másoltam ide, láthatóan nem jól.
    előzmény:
    hewitt (205)
     
  16. 2004. október 13. 12:37205.
    A lakodalmat sajnos nem érhette meg mert még ötven éves kora előtt, pár éve szívinfarktusban meghalt. A temetésén sokan meglepetéssel tapasztalták, hogy mennyi független ám erős és házas de gyenge nő sírt. Néha találkozok a feleségével, még most is nagyon hiányzik neki a párja.
    Gyalázat, hogy milyenek ezek a férfiak, lehet őket szidni.
    Hewitt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2004. október 13. 12:34204.
    E fórumon eléggé kedvetlen, időnként férfiellenes a hangulat. Ezért engedjétek meg, hogy egy az erős és független nőkről szóló igaz történettel szórakoztassalak bennetek. Volt egy nagyon jó barátom (a nők szerint igen jóképű), aki nős volt, két szép gyerekkel. Jó családként éltek, a férfi nagyon szerette a feleségét, annak ellenére, hogy ő a második szülés után nagyon elhízott. Nem kicsit hanem nagyon, amit a mai napig nem tudott leadni. Az én barátom ennek ellenére nagyon szerette őt, mert tudta, hogy mindez azért van mert világra hozta gyerekeiket.
    Hogy ne legyen ennyire szép ez a történet azért elmondom, hogy ez a fiú nagyon szerette a szexet is és sajnos gyakran folyamodott az erős és független nők, továbbá a nem erős és nem független ám idős de jól kereső férjekkel megáldott feleségek kezelgetésére (sajnos ezt ő nevezte így). Higgyétek el ő függetleníteni tudta ezt a családi életétől mert számára akkor is molett felesége és a gyerekei voltak a minden. Úgy intézte a dolgokat, hogy ilyen kapcsolatai soha ne derüljenek ki. Csak akkor vállalta a „kezelést” ha abban az időben a legkisebb hiányát se érezzék a szerettei. Ezzel a marha nagy férfiasságával azonban a fiuk társaságában sem dicsekedett, engem is csak azért avatott be, mert néha mégis hirtelen jelenése lett és engem szokott megkérni, hogy telefonon hívjam fel a feleségét és kérjem meg őt, hogy mondja meg a barátomnak, hogy elromlott a kocsim, vontasson már el. Azért bízott meg bennem a barátom, mert tudta, hogy ha én hívom akkor nem gyanakodik a felesége mert én a legendásan hűséges férj titulusát is magamon viseltem. De nem nézte le ő az erős függetleneket és a gyenge de házasokat sem, sőt róluk mindig tisztelettel beszélt. Tudta, hogy az erős és függetleneknek és a gyenge de öreg férjjel megáldott nőknek is joguk van a szexre. Nem egyet magam is ismertem, állítom, hogy közöttük is őszinte viszony alakult ki. A barátom mindig magánál tartottak a család fényképeit, először azokat mutatta meg amelyek a feleségét ábrázolták, szép karcsún. Megtörtént, hogy tudomására jutott, hogy valamelyik nő ismerőse ugyanoda hordja a gyerekét mint a felesége tette, lemondott arról, hogy kocsival járjon inkább odaadta a feleségének, hogy lássák a női, hogy az ő felesége sem alábbvaló ő is kocsival jár. Igaz csak Dáciája majd 1500-os Ladája volt, nem úgy mint az egyik másik barátnőjének akik a hetvenes évek végén már a papa révén Mercédesszel vitték oviba gyerekeiket.
    Eszébe nem jutott, hogy a kövér feleségét bárkivel „lecserélje”, de tisztelte a barátnőit is, mert tudta, hogy az erős de független és a gyenge de házas nő is boldogabb lenne ha a vágyait otthon elégíthetné ki. A feleségét soha nem szégyellette, vele bátran mutatkozott mindenhol. A gyerekei már felnőttek, a fia már nős.
    A lakodalmat sajnos nem érhette meg mert még ötven éves kora előtt, pár éve szívinfarktusban meghalt. A temetésén sokan meglepetéssel tapasztalták, hogy mennyi független ám erős és há
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2004. október 13. 11:47203.
    Egyrészt olvastam Polcz Aleinét, ismerem nagyjából az életútját, az emlegetett filmek nagy részét is láttam, nagyon tetszett is, eszembe sem jutott elitélni, mert valahol nem értem, miért hiszed azt, hogy egy megkeseredett nő vagyok, vagy akár még prüd is. vagy álszent, csupán arra akartam rávilágítani, hgoy nem igazán lehetünk gyenge nők, bár, nagyo szeretnénk gyengédek lenni, mert ez a helyes kifejezés, de ez nem mindig adódhat, meg, csak pillantokra, mint a Szív hidjain, mert egy nő általában tudja a kötelességét, a helyeét, a szerepét az életben. Azok a nők azért akik semmivel nem törődve, önző módon csak a saját boldogságukat keresik, azok nem is erősek, hanem inkább kalandorok, mint hasonló férfi társaik is. Azt hiszem egy olyan szerelemet, olyan körülmények között, mint az a Szív hidjaiban volt, én sem hagytam volna ki abban a szituációban.

    Csak ma a férfiak nagy része, nem erős, hanem egy nő úg érzi, hogy Ő a sokadik gyereke, aki mellett valakinek családdal törődő, azoknak a viszonylagos jólétet is megteremtő nőnke kell lenni. Hogy közben elveszik a nőiessége, az talán nem is a mi hibánk elsősorban.
    előzmény:
    hewitt (201)
     
  19. 2004. október 13. 10:51202.
    Szerintem nincs a földön olyan nő, aki ne vágyna a tökéletességre. De jó rögös az út, főleg azoknak akik valamiféle téves ideológiát követve mellékvágányra tévedtek. Persze hogy van a mellékvágányokban egy jó adag bizonyítási kényszer és határozottság. Nem tudom mennyire lehet mentség az, hogy jóval egyszerübb, ha az adott helyzetet férfiként oldja meg a nő. Könnyebb és jóval gyorsabb, sőt hatékonyabb kimondani egy határozott tőmondatot, mintsem türelemmel és nőies mosollyal fegyzerezni. . . Ezzel a módszerrel zavarba ejthető s sebezhetőbbé válik az a férfi, aki egy határozott nővel áll szemben. Sokszor csakis azért, mert nincs idő lacafacázni :-) A probléma az, hogy idővel ez a viselkedési minta rögzül, s ott is alkalmazza az ember leánya, ahol nem célszerü. Nehéz úgy megtartani egy férfit, ha folyton azt vesszük el tőle (minden jószándékunk ellenére), ami miatt szeretnénk, ha velünk maradna.
    előzmény:
    hewitt (201)
     
  20. 2004. október 13. 09:52201.
    Kedves Nóra!
    A gyengédet én nem abban az értelemben használom amiben Te most a válaszodban hanem a Polcz Alaine életének példája kapcsán. Attól, hogy engem elhagytak, attól még az életfelfogásomat nem változtatom meg. Persze az lehet, hogy éppen azért maradtam egyedül, lehet.
    Mondjak példát, hogy szerintem milyen még az igazi nő. Legjobb ha közismert filmekkel illusztrálom. Kedvenc színésznőm Meryl Streep mindezt eljátszotta.
    Az igazi nő fiatalom olyan mint Meryl Streep A szarvasvadász című filmben, olyan esendő mint a Kramer kontra Kramer Joannája, akinek még azt is megbocsátjuk, hogy elhagyta a családját. Az igazi érzéki nő olyan mint a Zuhanás a szerelembe férjes asszonya akit nem vetünk meg, mert szerelembe esett egy férfiba, sőt talán lelkünk mélyén magunk is abban reménykedünk, hogy bennünket is megérint ez az érzés. A nős férfi játszó Robert De Niro méltó társa volt abban, hogy megmutassák mi a tiszta érzés. A nő szenvedélyes és megrázó mint A szív hídjaiban Clint Eastwood oldalán, olyan mint Az életem értelme vagy a Sikoly a sötétben című filmben.
    Tudom erre azt mondod, hogy ez gyerekes hülyeség, ilyen nincs ez csak film. Persze, hogy ilyen tisztán csak egy filmben van, de mennyien szeretnénk ezt átélni. Csak az erős nők kurvázták volna le a Zuhanás a szerelembe asszonyát és szemét tisztességtelen állatnak nevezték volna a férfit. Lehet, hogy azt mondod, hogy mindez hülyeség de nekem így tetszett ahogyan történt. Hogy irodalmi példát mondjak, én megértem Malamud regényében az Új életben a feleséget is. Ezek csak példák, hogy milyenek legyenek a nők? Sokszínűek, esendők de lehetőleg őszinték, mint amilynek a férfiaknak kellene lenni. Ilyenek persze, hogy nem leszünk, de azért jobb ez így mint megkeseredetten
    Ha az erős nőt a határozott vagy a talpraesett szóval helyettesítenéd azt elfogadom, azonban én azt hiszem, hogy e fórumban inkább elkeseredett és erőszakos értelme kapott inkább nagyobb szerepet.
    A példámra való hivatkozásod most nem jó, sőt. . .
    Föltételezem az említett Polcz életutat nem ismered, mert akkor nem így válaszoltál volna. Ő nem nehézségeket élt át hanem borzalmakat és mégis az lett aki.
    Egyébként elfogadom a véleményedet de nem gondolod, hogy sérelmeid állandó felemlegetése csak megkeseredetté tesz?
    Hewitt
    előzmény:
    i.nora (200)
     
  21. 2004. október 13. 08:51200.
    De jó lenne gyengéd nőnek lenn! (o)

    Úgye azért ezt nem gondoltad teljesen komolyan a napjainkban még egy férj mellett sem. Tudod, hányszor szerttem volna gyengének lenni, rábízni az életemet a gyermekeink életét a férjemre? Nagyonsokszor, amit még szépen is, hozzábújva mondtam.

    Az élet ma annyira megviseli az embereket minden területen, hogy sajnos a nőknek is oly nagoyn helyt kell állni mindenhol nagyon sokszor ott a férj helyett is, hogy nem engedhetik meg maguknak nagyon ezt az úri passziót, hogy csak nők, csak anyák legyenek, gyenge, a férjükre támaszkodó, igazi nők!:)))

    Mert amíg mint Te is mondtad, a feleséged elhagyott Téged mert szerelembe esett egy másik férfival, addig gondolod, hogy azzal akivel szerelembe esett, nem volt családja? Vajpn mit tehet egy olyan feleség, minthogy erőssé válik, akit egy kalandvágyó erős feleség a közelébe férkőzik? Ő is erőssé válik, különben elveszne. Na így leszenk az erős nők, mert rákényszerülnek!
    előzmény:
    hewitt (199)
     
  22. 2004. október 13. 08:33199.
    Tisztelt Hölgyek!
    Tévedésből kerültem a nlc lapjára és a hirtelen jött kíváncsiság miatt pillantottam be az Önök fórumaiba is. Sajnos egy-két témához magam is hozzászóltam és bár megfogadtam, hogy férfiként többet női témákhoz hozzászólni nem fogok de úgy látszik valami megfoghatott mert újra itt vagyok.
    Ha megengedik elmondom véleményemet a Független, erős? nő témához is, ezzel együtt vállalom, hogy álláspontommal magamra maradok.

    Szerintem, a nőnek nem kell - ahogyan férfinak sem - az Önök által megfogalmazott értelemben erősnek lennie. Persze elfogadom, hogy független (kitől?) gyermekeit egyedül nevelő nőnek nagyobb erőfeszítéseket kell tennie családja érdekében, különösen akkor ha jó körülményeket. jó iskoláztatást akar biztosítani és az ehhez szükséges anyagiak előteremtését is egyedül kell végeznie. Sőt elismerem hogy, jobban ki vannak téve egyik-másik férfi erőszakos közeledésének. Ennek ellenére kérem nem veszítsék el a gyengéd nőiességüket. Elfogadom, hogy nehéz lehet annak a nőnek aki nem csak a lányának kíván nőiességből mintát mutatni, de fiai nevelésében is de pótolni kénytelen az apa napi jelenlétének hiányából rá háruló feladatoknak is. Ennek ellenére én azt mondom a nő maradjon gyengéd és nőies, véletlenül sem vegye magára az erős nő álarcát. A fiai az anyai példát fogják követni és maguk is olyan párt választanak majd mint az édesanyjuk és nem essenek abba a hibába amint a legtöbb anya elkövet, hogy nagyképű uralkodni vágyó szépfiút nevel fel, olyan kibírhatatlan férfit akitől pedig maga is irtózott.
    Milyen legyen az igazi nő? A legjobb magyar példa Polcz Alaine. Ennek a ma már idős hölgynek az élete jelenti számomra a mai modern nő legjobb példáját. Bár személyesen nem volt szerencsém látni őt, de így távolról is csodálom és nagy tisztelője vagyok. Mindent elolvastam tőle amit lehetett, már azon gondolkodom, hogy a szakácskönyveit is kezembe veszem. A legbátrabb nő akit valaha láttam, mert nem a fórumok ismeretlenségéből meri vállalni az életét (mint pl. én), hanem az arcát felvállalva, gondolatait csodálatosan megfogalmazva tárja elénk élete minden nehézségét. Soha nem nevezi magát erősnek, pedig óriási tehertételek sorozata volt az Ő élete. Nehézségeket szelíden legyűrte és nem keseredett meg, sőt még hitében is megerősödött. Nagy szakmai tudását sem a karrier építésében váltotta apró pénzre, hanem a legnehezebb sorsúak a haldoklók segítésének szolgálatába állította. Nő volt, jó feleség aki a nemrég elhunyt nagy magyar író Mészöly Miklós társaként sok akadállyal tarkított csodálatos életet élt. A szépségét is megőrizte, mert bátran mondhatom, hogy így idős korára is csodálatos maradt.
    Kérem a Hölgyeket ne akarjanak így erősek lenni. Lapozzák Polcz Alaine könyveit, abból erőt meríthetnek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2004. október 13. 07:36198.
    nekem a békén hagyás egészen mást jelent
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_277841 (197)
     
  24. Torolt_felhasznalo_277841
    Torolt_felhasznalo_277841
    2004. október 12. 18:34197.
    177-re:Tényleg elég sarkítva fogalmaztál. Szerintem férfira-nőre egyaránt igaz, hogy elsősorban a saját elvárásaira figyel:megfelel nekem a másik gondolkodása, életstílusa, természete stb. vagy nem.
    A "békén hagyásra" egy történet: Kismama otthon van, tehát egyedül vezeti a háztartást, gondozza-neveli a gyereket, esetleg füvet nyír. . . , hiszen "otthon van, ráér", és nehogy már túlterhelje a munkából épp hazaeső kispapát. Kispapa elveszíti a munkáját, vígasztalni kell. Kevés a pénz, kismama visszamegy dolgozni, kispapa munkát keres. Nem talál. Ettől depressziós, képtelen odafigyelni olyan apróságokra, mint gyerek, feleség. . . békén kell hagyni, lesz majd jobb is. Papa inni kezd, mert ideges, "fáradt". . . Telik az idő, papa munkát talál. Most azért iszik, mert sok a munka, bele kell szakadni. Megértő feleség átveszi az otthoni terheket, +végzi a munkáját, mert "belátó". S ez így megy évekig.
    10 évig.
    Érdemes "békén hagyni"?
    előzmény:
    kátyii (178)
     

Címlap

top