Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Eljegyzés

Torolt_felhasznalo_603460
Torolt_felhasznalo_603460
Létrehozva: 2004. augusztus 9. 14:42
Sziasztok!

A közeljövőben eljegyzést szeretnénk a párommal, és kiváncsi vagyok, hogy ez kinél hogy történt, illetve kinek mik az elképzelései!! (Kettesben,vagy családdal stb..) Nekünk egyenlőre még nincs fix terv, ezért nagyon várom a hozzászólásokat...:)
  1. 2005. július 10. 12:3933.
    Nálunk úgy volt, hogy én igazából kettesben szerettem volna, mert a mi családunkban ennek nincs nagy hagyománya. Szüleimnek nem is volt eljegyzésük, mert anyám azt mondta, ha utána mégis szétmegy a dolog, akkor mindenki összesúg a nő háta mögött, hogy "Már gyűrűs menyasszony volt!":))) Jót nevettem ezen!
    Apósom és anyósom viszont nagyon azt akarták, hogy család is legyen, ezért kompromisszumként a szüleimnél volt egy vacsora, ahol csak a két szülőpár volt jelen és mi (tesók, nagyszülők nem).
    A gyűrűket nálunk hagyományosan a nagymamám adja az unokáinak, nála gyűltek össze a család régi gyűrűi, (meg a háború alatt arany miatt vettek is), ebből kaptunk kettőt. (Egyébként nem egy pár, ezt már észrevettük, kicsit más a szinük:))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2005. július 10. 11:4432.
    nem akarunk nagy murit:-)szülők, testvér, nagyszülők
    étterembe szeretnénk menni
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_872520 (31)
     
  3. 2005. július 10. 11:3631.
    szerintem kb. egy hónappal előtte nézzétek ki a gyűrűt, mert ha esetleg méretben nem megfelelő, akkor legyen idő az igazításra . . . .
    egy eljegyzésből véleményem szerint nem kell óriási murit csinálni, szolíd vacsora, szűk családi kör (vagy még az sem), virág, pia, oszt annyi:-)))) majd költhettek az esküvőre . . . . :-))))
    előzmény:
    manó82 (29)
     
  4. 2005. július 10. 11:0930.
    up a témának
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2005. július 10. 10:0529.
    a kedvesemmel decemberre tervezzük az eljegyzésünket. Mennyi idővel előtte kellene megvenni a jegygyűrűket? rögtön meg tudjuk venni, vagy rendelni kell?szóval mikor kezdjünk el készülődni?
    szülők, testvér és nagyik lesznek ott, mit szoktak ilyenkor adni?anyukák, nagyik gondolom virág, apuka, nagyapa innivaló?

    előre is köszi a segítséget:

    Manó
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_490727
    Torolt_felhasznalo_490727
    2004. augusztus 23. 11:3228.
    Szia MAKRÓ!

    A nagyobb lányom álmodott egyszer állítólag velünk, hogy iker gyermekeink születtek: kisfiú és kislány természetesen. A nevüket persze a lányaim adták, Dominik és Dominika.
    Ehhez tudni kell, hogy mi kettesben már számtalanszor elábrándoztunk, hogy mi lenne, ha születne közös gyermekünk, DE JÓ LENNE! Ráadásul, hogy neki még nincs saját gyermeke, így természetesen, hogy vágyik egy saját lurkóra! Én is mindent megadnék érte, ha még ezzel is boldogabbá és teljesebbé tudnám tenni az életét.
    Viszont ilyesmiről az én lányaim előtt még sohasem beszélgettünk, ezért volt olyan hihetetlenül furcsa, amikor a 17 éves lányom előállt ezzel a szép álmával.
    Az Én Kedvesem teljesen megakadt egy pillanatra, és csak annyit mondott, hogy "nagyon szép álom lehetett, és tényleg klassz lenne".
    Sajnos, azonban a lelkünk legmélyén tudjuk, hogy már erről sajna lekéstünk. Ő 41 lesz, én 39. kicsit késő már a családalapításról beszélni.
    Viszont még ekkor sem esett szó semmi más egyébről, közös név. . .
    Mit tegyek?
    Segíts!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_964764 (25)
     
  7. Torolt_felhasznalo_490727
    Torolt_felhasznalo_490727
    2004. augusztus 23. 11:0827.
    Szia Kedves hozzászólóm, Te kedves Uriember!
    Nagyon örülök kedves soraidnak és az ötleteidnek! Először nem is mertem gondolni, hogy egy férfiember sorait olvasom. Egyébként nem rosz ötleteket irtál, ráadásul ezen a héten csak kettesben vagyunk, mivel a lányaim az édespjuknál töltik a felel nyáriszünetet. , ráadásul 08. 27-én, pénteken lesz a Születésnapja. Talán erre a meghitt kis vacsorára csináljam meg amit irtál? Vegyek valami pici jelképes gyűrűt? Ő csak ezüstöt visel. Te mit viselnél, választanál a helyemben, amit szivesen viselnél? Vagy talán azóta lett valami jobb ötleted? Ugye nem tolakodás? NEM AKAROM ELRONTANI EZT A CSODÁLATOS LÉGKÖRT AMI MOST VESZ MINET KÖRÜL!!!!! Uyge ezt meg lehet érteni, illetve, hogy már nem vagyunk gyerekek, és igazi családban, igaz párként szeretnék élni Isten és Ember előtt, nem csak holmi "együtt ragadtunk" és kész. Tudod, vidéken élek, és itt azért az emberek , a aszomszédok még kicsit másképpen nézik az ilyenmit mint akár Pesten.

    Egyébként csak köszönni tudom a többi ötletet is, és irjatok még hasznos dolgokat!!!!!!!! Péntek estig valami irtó klasz, emlékezetes dolgot kellene kitalálnom, segitsetek! Valahogy BOLDOG FELESÉGE, és igazi társa, szerető kedvese, kivánok lenni egy életre az én Drágámnak! Bocsi, nem vagyok nagyon "nyálas", csak az igazi érzelmeimet irom le. Szeretjük egymást nagyon-nagyon! Irjatok tanácsokat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_296817 (24)
     
  8. 2004. augusztus 19. 21:2026.
    Szerintem nézegessél előtte olyan katalógusokat vagy lapokat, amikben ékszerek vagy menyasszonyi ruhák vannak.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_490727 (23)
     
  9. Torolt_felhasznalo_964764
    Torolt_felhasznalo_964764
    2004. augusztus 19. 15:3625.
    A lányok nem kérdezgetik tőletek véletlenül (vagy "véletlenül":)), hogy mikor házasodtok már össze??
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_490727 (23)
     
  10. Torolt_felhasznalo_296817
    Torolt_felhasznalo_296817
    2004. augusztus 19. 15:3024.
    Nem szoktatok kettesben sétálgatni úgy véletlenszerűen pont ékszerbolt felé és nem állsz meg nézelődni ?. . . . . Tudod van olyan ráutaló magatartás amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. . . . . . a szituációt pedig Neked kell úgy irányítanod, hogy ne érezze tolakodásnak. . . . . . . ezt egy nő biztostuti megoldja. . . . . én így első szúrásra ezt mondanám. . . . . . a lényeg, hogy gyűrű mint geometriai forma benne legyen akármiben csak az ő szeme, füle érzékelje. . . . . . . pl. azt is el tudnám képzelni, hogy a vasárnapi ebéd mellé a szalvétát gyűrű formájú szalvétatartóba bújtatod és ahogyan az éttermekben szokták bele a tányérjába. . . . . . . ja és esetleg a te szalvétád csak úgy összehajtva a tányér mellett lehetne. . . . . . . . kicsit gondolkozz és ehhez hasonló ötletek Neked is eszedbe fognak jutni. . . . . . vagy van még egy. . . . . a szüli vagy névnapjára vegyél Te neki gyűrűt. . . . . tök mindegy majdnem milyen csak gyűrű legyen. . . . asszociálin fog elhiheted. . . . tudom mert pasi vagyok. . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_490727 (23)
     
  11. Torolt_felhasznalo_490727
    Torolt_felhasznalo_490727
    2004. augusztus 19. 15:0123.
    Kedves eddigi hozzászólók! Annyira jó volt olvasni a soraitokat, ezért gondoltam meg magam, és ezért kérek tanácsot Tőletek! Én már lassan 39 éves leszek. Van két klasz lányom, 17 és 12 évesek. 4 éve elváltam hosszú tortúra után. Sokáig egyedül kinlódtam, majd a NET segítségével megismertem jelenlegi párom, akivel 2, 5 éve élünk együtt. Ez szerelem volt az első "betűre", szó szerint. Először csak leveleztünk, majd 2 hét után megismertük egymást, 3 hónap múlva összeköltöztünk, és azóta IMÁDJUK EGYMÁST! A levelezésünk során, és amikor csak el-elmenegettünk egymással, szóval az ismerkedésünk alatt elég sokat "szidtuk" kölcsönösen, ha láttunk egy lakodalmas menetet, vagy valami hasonlóra emlékeztető dolgot, hogy bezzeg ha tudnák mi vár rájuk, akkor lehet, hogy nem sietnék el a házasságot. . . stb. Tudni kell, hogy a párom életében is én a 2. Vagyok, mivel Ő is élt már házasságban, igaz csak 1, 5 évig, míg én 15 évig élte, az előzővel. Na már most, amikor minden szép, és jó közöttünk, akkor merül fel bennem a gondolat: NAGYON SZERETNÉK ÚJRA FELESÉG LENNI, és Ő hozzá tartozni az életem utolsó pillanatáig! Januárban volt a szülinapom, és amikor felköszöntött egy nagyon szép fülbevalóval, akkor azt mondta, hogy egy gyűrűt szeretett volna venni, de nem tudta milyen méretet vegyen. Én gyorsan lerántottam a saját kis csenevész gyűrűmet, próbálja fel, nehogy ne tudja milyen a jó méret. Nagyon jól esett volna már akkor is a gyűrű, és ezt a próbával mertem csak tudtára hozni, szóval nem. Na azóta eltelt jó pár hónap, és persze szó azóta sem volt ilyesmiről. Én már nagyon szeretném, ha tudnánk lépni, és egy igazi klassz romantikus estén előállna ezzel a szerény kéréssel, hogy vegyünk egy gyűrűt, vagy csak Ő meglep egy tündéi kis karikával! Én igazán romantikus és fülig szerelmes vagyok, akár csak Ő! Segítsetek! Hogyan tudnám ezt a tudtára adni? Félek, hogy túl sokat beszélgettünk annak idején a sok negatívumról, és már nem is meri ezt kezdeményezni, eléggé félénk típus, vagy valóban nem is akar kezdeményezni? Talán én próbáljam meg? Vagy várjak? Bizonytalan vagyok, de már nagyon várom azt a gyönyörű pillanatot, amikor az Ő gyűrűjét felhúzhatom az ujjamra.
    Egyébként a két lányom maximálisan elfogadta, nagyon szeretik, és a párom is nagyon jól kijön a lányaimmal. Neki az előző házasságából nincs gyermeke, nincs család. Itt van az én két lányom, és így vagyunk egy új kis család. Együtt boldogságban, mélységes szeretetben és megértésben. Ezt nem szeretném megingatni egy esetleges gyűrű mizériával. Ugye van jó ötletetek?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_210098
    Torolt_felhasznalo_210098
    2004. augusztus 10. 09:5222.
    Szerintem összekeveritek a lánykérést meg az eljegyzést!
    Nálunk pl. lánykérés az esküvő előtt volt közvetlenül, bár az eljegyzésen akkor már 2 éve túl voltunk. Valahogy olyan magától érthetődően beszéltünk arról hogy összeházasodunk, hogy ez a része kimaradt. Persze az eljegyzésünkön (4 hónap után) a párom megkért a szüleimtől (mert nálunk családilag történt)de a klasszikus leszel-e a feleségem kimaradt. Úgyhogy azt az esküvő szervezése előtt tette meg csak:) majdnem 3 év után házasodtunk össze.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2004. augusztus 10. 09:3021.
    Mi szeptemberben leszünk 3 évesek. A párom célozgat már nagyon, hogy vmi különleges esemény lesz, , csak erre tudnék tippelni. . bár, ha el is jegyezne, esküvő még soká lenne, ugyanis még csak 19 vagyok. . előttem a főiskola. . a párom azt mondta, hogy azt megvárjuk, és utána lakodalom, gyerekek stb. .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_370559
    Torolt_felhasznalo_370559
    2004. augusztus 9. 16:2720.
    Mi már mindketten 30 fölött vagyunk és több, mint 5 éve vagyunk együtt. Már régóta téman volt, hogy eljegyzés és házasság. Először viszont a baba jött (tervezett bébi:), majd a gyűrű. Még nem házasodtunk össze, de nekem így nagyon kényelmes :)

    Az tényleg romantikusabb az, ha a fiú meglepetésszerűen kéri meg a lány kezét. Nagyot néztem volna, ha a párom romantikusan ésmeglepetésszerűen kéri meg a kezem. Ettől függetlenül nagyon aranyos és kedves ember :) Egyébként az a vacsi, ami alatt megkérte a kezem, tényleg nagyon meghitt volt.
    előzmény:
    tomorrows (10)
     
  15. Torolt_felhasznalo_751771
    Torolt_felhasznalo_751771
    2004. augusztus 9. 16:2119.
    Nálunk spontán történt a leánykérés. Egy kirakatot nézegettünk, ahol 2 menyasszonyi ruha volt kirakva :))
    Szal pont gyereknapon kérte meg a kezem. És most aug. elején (2 éves évfordulonkon) volt az eljegyzés. Kettesben elmentünk vacsizni, és ott húztuk fel a gyűrűt. Másnap este meg a 2 családdal és a barátokkal együtt megünnepeltük :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_450811 (17)
     
  16. 2004. augusztus 9. 16:2018.
    persze, igazad van, de én pl az esküvőről is így vélekedek. AZt a rengeteg pénzt, amit arra költenek emberek, én inkább elmennék Indiába, vagy Balira.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_450811 (17)
     
  17. 2004. augusztus 9. 16:1617.
    Szerintem a tenyleges eljegyzes amire te gondolsz, nem mindenki altal kovetett esemeny, mint irtam nalunk sem volt semmi.
    csak eppen illetik valamilyen szoval azt a pillanatot amikor megveszik a gyurut (ha elore teszik) vagy elhatarozzak hogy osszehazasodnak.
    Szerintem ez egy kedves gesztus, hogy jelezzek a vilag fele, hogy mar szorosabban osszetartoznak, mint egy barat vagy baratno, de meg nem hazasok.

    Persze mindenki mashogy kepzeli el, vagy csinalja, mint az itt is kiderult.
    előzmény:
    jullantyu (16)
     
  18. 2004. augusztus 9. 16:1116.
    Nem is gondoltam volna, hogy él még ez a szokás. Komolyan. Megleptetek. Nekem tuti nem lesz eljegyzésem, én azt gondolom, hogy semmi értelme, főleg családdal nem. Halál kínosan érezném magam, a kedvesről meg nem tudom elképzelni, amint előhozakodik ilyennel. Ha össze akarunk házasodni, akkor azt megbeszéljük, és onnantól kezdve nincs mit kérdezgetni. Nem is ismerem a szokásokat, miért kell ajándékot adni? és kinek? a jegyeseknek? jujj, azt se tudom elképzelni, hogy mint rokon legyen jelen ilyen eseményen. Úgy érezném abszolút nem rám tartozik. Nagyon furcsának találom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_572848
    Torolt_felhasznalo_572848
    2004. augusztus 9. 16:1015.
    Nálunk évekkel ezelőtt volt, a Royal szálló felújításakor egy este, az állványok alatt. Komolyan.
    agyon szép volt, a forgalom (villamoscsörömpöléssel )ellenére.
    Aztán vártunk kb 2 évet, és egy szép napon megszerveztük az esküvőt. utána beavattuk a családot.

    Mindezek ellenére szuper az egész, és egyáltalán nem komolytalankodtuk el.
    Csak mi nem nagyon romantikázzuk el a dolgokat.

    Z.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_605953
    Torolt_felhasznalo_605953
    2004. augusztus 9. 16:0514.
    Nálunk Valentin napkor reggel a konyhában, pizsamában történt az eset :-) Leültetett, megkérdezte, és előhozakodott a gyűrűvel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2004. augusztus 9. 16:0513.
    Mi elore tudtuk hogy ossze fogunk hazasodni. Nem kellett leanykeres vagy ilyesmi. Egesz egyszeruen elmentunk es megrendeltuk a gyuruket - csinaltattuk, igy 2 hetet kellett varni ra. Annyira biztosak voltunk benne, hogy egyet akarunk, hogy fel sem merult bennem hogy azt varjam megkerdezi hogy hozzamegyek-e. Mikor kesz lettek a gyuruk, egesz egyszeruen otthon, kettesben felhuztuk egymas ujjara :)) Ez 2002 novembereben volt. Tavaly volt az eskuvonk, kis csaladdal.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603460 (1)
     
  22. Torolt_felhasznalo_109426
    Torolt_felhasznalo_109426
    2004. augusztus 9. 15:5712.
    nekem a párom teljesítette kislány kori álmomat, mert tavaly novemberben kérte meg a kezemet a szülinapomon.
    MI akkor már együttéltünk és anyuéknál ebédeltünk, mire a kedves beállított 27 szál vörös rózsával, amibe benne volt a köv. felirat: úgy döntöttem megnősülök, mondj igent.
    Erre volt egy dobozt húzott elő a csokorból amiben benne volt a gyűrű, ugrált körülöttem hogy most igen. . . .
    Szóval ez volt, . . . . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. Torolt_felhasznalo_603460
    Torolt_felhasznalo_603460
    2004. augusztus 9. 15:5411.
    Szerencsére hasonlóan gondolkodunk, szóval egyikünknek sincsenek valami túlzó elképzelései. .
    Ő szeretné ugy "hagyományosan" apukámtól is megkérni a kezem először, de azt mindenképpen szeretné h. a konkrét időpont előttem is titokban maradna, és ez meglepetés lenne számomra is. . (romantikus a kedves. . ), aztán esetleg csak a szük családdal (szülök) egy pici ünneplés, de semmi extra. .
    Szóval igy látjuk most. .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_479599 (3)
     
  24. Torolt_felhasznalo_801529
    Torolt_felhasznalo_801529
    2004. augusztus 9. 15:4810.
    Szerintem ez igazan ugy jo, ha a fiu all elo a lanykeressel meglepetesszeruen. . Nalunk fogalmam sem volt rola, hogy mire keszul, csak egy nagyon romantikus helyen elohuzta a gyurut es feltette a nagy kerdest.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_370559 (9)
     

Címlap

top