Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szublimálnék

Kenderice Ákos
Létrehozva: 2017. Április 19. 14:54

Ez a sok tavasz, meg hormon kissé zavar...úgy szublimálnék...kevesebb testet szeretnék és több lelket.


Írni kellene talán, vagy festeni vagy komponálni...de ha egyikhez sincs tehetségem?

  1. 2017. május 7. 17:087.

    Szia,


    Sokmindenhez van tehetseged de nem tudsz rola.


    Irni jo. Barmirol irhatsz. Addok otleteket


    1. Az eletedrol


    Elony: meg van a stori mar nem kell ihlet hogy mi tortenjen. Nem kell kitalalni hogy hol legyen a csavar mert ha igazi elet akkor mindenkep van csavar benne.


    Hatrany: Ha nem regrol kezded akkor meg varni kell hogy vege legyen hisz "meg nem tortent meg"


    Tanacsok: Irjal reszleteket, irjal pikans dolgokat amit egy kicsit szegyelsz vagy ami tabu. Sot irjal al nevekkel meg ne a sajat nevedel ird mint iro igy felszabadultan tudsz mindent leirni. Minel oszinteb, annal erdekesseb. Annal tobb ember fog tudni azonosulni vele. Peldaul ha a parodal vagy es gondolsz a szomszed pistara. De sose csalod meg a parodat csak ugy elvezetesebb a sz@x. Majd amikor mar haromszor negyszer gondolatba sz@xeltel a szomszed pistaval akkor mar nem kell neked es nincs feszultseg benne hogy ne keljen megcsalni a parodat. Lehet hogy egy ilyen tabu gondolatot szegyelsz es senkivel nem tudsz megbeszelni de ha leirod akkor mas is fogja mondani hogy "UrIsten, velem is elofordul, azt hittem hogy en vagyok az egyetlen" es igy kapkodni fogjak a konyvedet


     


    2. Irj egy gondolat menetrol:


    Peldaul ha ugy erzed hogyha a hazugsag az nagyon rosz dolog es bar a rovidtavon hasznos dolog de kesobb mindenkep megutod a bokadat akkor irhatsz egy kismokusrol akkor hazudot es sok haszna lette az eletbe, sok mogyorot szedet osze majd a vegen megutotte a bokajat


    3. Irj egy sablon storit:


    Lehet az romantiza, vagy krimi. 


    Ket resze van egy sztorinak


    i. Hogy mi tortenik a sztoriba


    ii. Hogy hogyan irod le


    Sokszor a nagy sztoriba nincs is olyan nagy wasisdasz. Hisz betortek az ekszer boltba, eloptak az ekszert majd a detektiv megtalalta az ekszert, eloszor nehezkesen aztan sikerult. 


    De ahogyan leirod, a parbeszedek a konyvbe a kornyezet meg a szemelyi leirasok anyira erdekesek lehetnek hogy csupa elvezet olvasni


    Rakjal hullamokat a konyvbe, ha valos tortenet akkor nem kell hisz az eletben mindig vannak hullamok de ha fikcio akkor mindenkep.


    Tortenyen Salami jo majd valami rosz majd valami jo.


    Ha mindig csak jo tortenik akkor nem fogsz izgulni a hosert sot mar kivanni fogod hogy valami rosz tortenjen vele hisz irigyelni fogod hogy miert olya tokeletes az elete. Ha mindig csak rosz tortenik akkor nem tudod vegi olvasni mert olyan keserves tragedia a sztori.


    Akkor tudsz igazan izgulni ha salami jo tortenik majd valami rosz stb.


    Udv


    DoctorUSA


     

  2. Torolt_felhasznalo_407541
    Torolt_felhasznalo_407541
    2017. Április 22. 00:206.

    ...meg az már nem is szublimálás.

    előzmény:
    Nikita 666 (5)
    2017-04-19  18:38
  3. 2017. Április 19. 18:385.

    Test és lélek, festés vagy komponálás ... érzéssel nyúlj a legkisebb testrészedhez a festésre kijelölt kezeddel, jobb lesz a közérzeted.


    Habár erre a szublimálás szó túl előkelő.

  4. 2017. Április 19. 17:534.

    Szublimáljal szublimáttal.

  5. 2017. Április 19. 16:223.

    Rövid időre lehűthet, de azután...?

    előzmény:
    Inez_Alvarez (2)
    2017-04-19  15:13
  6. 2017. Április 19. 15:132.

    Sok mindenkinek nincs tehetsége, oszt' mégis csinálja. Ne azzal törődj.


    Amúgy ha kinézel az ablakon, éppen tél van.

Címlap

top