Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Apuka vagy új pasi?

-Dilemma-
Létrehozva: 2015. augusztus 26. 09:09
Sziasztok!


A véleményetekre lennék kíváncsi, így megpróbálom pár sorban leírni a dilemmámat.

30-as éveiben járó nő vagyok, van 2 kislányom, akiket egyedül nevelek, egy éve mentünk szét az apukával. 10 évet voltunk együtt, ez elég hullámzó volt, a 2 gyereket mind a ketten akartuk. Az utolsó 2 évünk állandó veszekedéssel telt, nem volt jó apa, társ. Mindig ugyanaz volt a probléma, nem foglalkozik annyit a gyerekekkel, mint kellene, folyton gépezett és gyakorlatilag csak akkor nézett embernek, ha jobb kedve volt.

Miután elköltözött nem éltem meg tragédiaként, a jó dolgok persze hiányoztak és hihetetlen is volt, hogy szétmentünk. Viszont mivel már régóta nem is voltunk egy pár, így könnyen nyitottam mások felé.

Pár hétre rá, hogy elment, és azt gondoltam, hogy belátja, hogy velünk akar lenni, kértem, h beszéljük meg, de nem érdekelte. Ezután megismerkedtem valakivel, akivel minden stimmel, elfogadta a gyerekeket, ők is szeretik őt és nekem is nagyon jó vele, mindenhogy.Olyan szinten, h sokáig nem akartam elhinni, hogy így összeillünk és kerestem a hibát. Viszont az apuka ebbe nem törődött bele és ahogy érezte, hogy elveszít, kérte, hogy beszéljük meg, megváltozik, hiányzunk. Sokszor mondtam, hogy nem, nem változik, nincs értelme, megtette volna már régen. Volt egy-két csúnya húzása is, amik miatt az új párom utálja, ha csak meghallja, hogy találkozom vele, pl mikor jön a gyerekekért, már full ideg. Az apuka a hónapok alatt tényleg más ember lett, rengeteget van a gyerekekkel,nem gépezik, ellátja magát, normális, nyugodt. Olyan dolgokat mond el az érzéseiről, amiket sosem. AZt mondja, h nagyon rosszul látta a dolgokat és tudja, hogy a sok sebet, amit okozott csak ő tudja begyógyítani és hiába próbálta másokkal, nem kell más csak én és a gyerekek. Hangsúlyozom, már lassan egy éve nem vagyunk együtt és hónapok óta ez megy.

Az új párom nem tudja, hogy az apuka most is akarja velem újra. Mivel én biztos voltam benne, hogy nem, ezért nem is mondtam el, mert nem akartam ebből is vitát. Ugyanis hiába nem csinál semmit az apuka, akkor is vita van, h miért látom, miért nem küldöm csak le a gyerekeket. Ha csipog a telefon, már látom, hogy ideges, holott valószínűleg nem is az apuka írt. Azt mondja, hogy sosem tudta kezelni, ha valaki tartja a volt párjával a kapcsolatot. De ez nagyon más helyzet,mert ugye nekünk kell. És ne úgy képzeljétek, hogy apukával folyamatosan üzengetünk.Van, amikor azt mondja, hogy majd nem lesz ideges, ha látja, hogy nincs gond, de ez nem tart sokáig. Nagyon nehezen viseli, ha pár napig nem találkozunk, nekem ez annyira nem rossz, mert lefoglalnak a gyerekek és az otthoni teendők. Az egész hétvégét együtt töltjük, mégis nehezen éli meg, ha pl. 2 napig nem találkozunk. Szerintem nem baj, ha van saját életünk és egy kicsit vagyunk egyedül is.

Vagyis: apuka ígéri a boldogságot, mindent, amit akarok, és hiszi, h meg is adja.

Az új párom szintén, csak megspékelve a féltékenykedéssel.

Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, mert mind a kettőhöz kötődöm. Az apukával ott van a sok együtt töltött idő, a gyerekek. És az, hogy most olyan, amilyet szerettem volna-és jól erzi így magát.

Az új párommal viszont a féltékenységet leszámítva minden nagyon jó, tudom, hogy hűséges, normális társam lenne és a gyerekekkel is minden rendben.

De vajon jól döntök, ha nem ő kell? És ha újra megpróbálom az apukával? Vagy hagyjam, mert ember ennyit nem változik és így leszek boldog?

Voltatok hasonló helyzetben?
  1. 2015. szeptember 11. 13:4536.

    Alig van elvált férj vagy elment barát/szerető, aki


    - időnként csak úgy barátságból, támogatásképp ne akarna szexelni az ex-szel, (mert biztos szüksége van rá)


    - az egyébként teljesen érdektelen ex-szel ne keresne kapcsolatot ha az bepasizik,


    - ne mutatkozna rendkívül támogatónak, együtt-érzőnek és segítőkésznek. 


    A jelenség mögött inkább van genetika, mint szerelem vagy vonzalom, spermairigységnek hívják. Több féle megnyilvánulási formája van. A volt férj/barát - genetikai indíttatásból - még a territóriumába tartozónak véli a volt nőjét és el akar hessenteni mindenkit a közeléből és továbbra is élni akarja a felügyelő, domináns szerepet. Ha sikerül a betolakodót elűznie és az asszony visszacsábul, akkor visszaáll a régi rend (felnőtt ember nem változik meg, ha nem muszáj) és az asszony újra kevéssé fontossá válik. Max. egy-két hónapig lesz csend és nyugalom, utána folytatódik a válás előtti cirkuszolás.


    Az új pasi féltékenységét is ez mozgatja. Ha bizonyossá válik, hogy a volt férj elkódorog, akkor a féltékenység enyhül. De! Soha nem múlik el (csak megbújik) és bármi újra felhorgaszthatja.


    Szóval akár kellemetlen, akár nem, de ez jórészt nem rólad szól, ez a pasik ki tud messzebbre pisilni c. TUDATALATTI (!!!) játéka.  

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  2. 2015. szeptember 9. 21:3935.

    Szerintem az is gyökér és nem 100-as aki a régi szaron még mélázgat a jót pedig eldobja! Mert jelen esetben az történik, hogy a kutya is jódolgában veszik meg, azaz topikindító!


    Ez nem érdemli meg a mostani férfit aki még a gyerekeit is elfogadta!


    Topikindító hagyd a csudába a jelenlegit ő hadd legyen boldog, te pedig menj vissza a foltodhoz!!

    előzmény:
    guffaw (34)
    2015-09-09  16:00
  3. 2015. szeptember 9. 16:0034.

    És ha valakitől folyton bántást kap az ember, egy idő után ő is rideg lesz, mire a másik menekül, talán ép a gépezésbe. (Veszekszel,mert nem vagyok a gyerekekkel, akkor gépezek, de azért nem megyek játszani, mert gépezek...) - Na ne. Felnőtt ember, és APUKA. Mi az, hogy sértődösdit játszik, meg duzzog, meg gépezéshez menekül? Ne haragudj, kicsit felhúztam magam, de csak mondom, és tényleg nem akarlak bántani, ez nem trollkodás: De az édesanyja pi****jáért csinál az ilyen gyereket???? Ez nem olyan, hogy hopp, megvan a gyerek, ha unom, akkor csak betámasztom a sarokba!


    szerinte a nő nem egyenrangú a pasival. A pasi eljár dolgozni és kész. A nő meg mindent megcsinál-és ő is dolgozik. - Most úgy fog megint lejönni, hogy itt trágárkodok, pedig biz Isten nem erről van szó, de ez a pali egy gyökér.

    előzmény:
    -Dilemma- (7)
    2015-08-26  10:35
  4. 2015. szeptember 9. 11:0833.

    Hű, de komoly dilemma :)


    Majdnem gordiuszi csomó, mindenki téged akar :) De van egy ötletem az átvágására, egyszerűen válassz engem!


    Biztos jól járok, nem lehetsz rossz nő, ha már a összes faluférfija rád vadászik :D :D

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  5. 2015. augusztus 30. 11:3532.

    Nem voltam még ilyen helyzetben, ezt előre bocsátom. Ahogyan én döntenék (észérvek alapján):


    Az új szerelmem mellett maradnék, vele próbálnék új életet kezdeni. A féltékenykedése is arra bizonyíték, hogy nem akar minket elveszíteni, fontosak vagyunk neki. 


    A volt férjemnek nem adnék második esélyt. Nem bosszúból, nem leckéztetés gyanánt - hanem azért, mert kutyából nem lesz szalonna. Ő most teper, elhúzza az orrom előtt a mézesmadzagot, de abban a pillanatban (na jó, pár héttel, hónappal utána...), hogy "ő győzött", visszarendeződik minden a régi kerékvágásba.


    A gyerekek szempontjából sem mindegy. Ha a vér szerinti apa a házasság alatt keveset törődött velük, de vele ellentétben a nevelőapa megtalálta velük a közös hullámhosszt, nem "potyautasként" kezeli őket, akkor meg pláne! Ettől függetlenül a vér szerinti apjuk mindig az apjuk marad, törekednék a jó kapcsolattartásra vele, s nem hangolnám ellene a srácokat.


    Talán ez lenne a legnehezebb része, de akkor is így döntenék. Egy életre bánnám, sajnálnám, ha nem a szerelmet választanám. A "mi lett volna, ha..." érzése miatt sem lehetnék már boldog a volt férjjel.


    Azt kell tehát tisztáznod magadban, hogy a volt férjed iránt érzel-e még többet a nosztalgiánál, vagy annál, hogy most imponál neked az "udvarlása".

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  6. 2015. augusztus 29. 16:4931.

    Kedves Topikinditó!


    Szerintem az új ennyire féltékeny pasit azonnal küldd el!!!


    Apukának meg adj egy esélyt! A gyerekeknek ő az apjuk, ezt sose felejtsd el!


    Sajnos nyáron olyan közegben voltam ahol 15-16 éves gyerekeket láttam akik több évvel ezelőtti válás miatt most borultak ki. Illetve most jött ki rajtuk... (nagyon durva dolgok)


     

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  7. 2015. augusztus 28. 02:0230.

    Tulajdonkeppen a regi pasi is feltekenykedik. Irigyli, hogy massal boldog vagy. Ugy vagy vele, hogy nem latod az erdotol a fat. Vagy a fatol az erdot? A regi pasival hany evet is toltottel? Az alatt az ido alatt volt boven ideje, amit el akart neked mondani. Meg utana is lett volna,de nem volt rad kivancsi. Csak miota uj parod van. Remesen beteg ez az alak,de te is, hogy beszivod a dumajat. En az uj pasi helyeben adnek neked rovid hataridot, amig lezarhatod a jatszadozasodat, ha nem, rovid hatalyon belul kivagnalak, mint macskat...aztan mehetsz vissza boldogan elni a "szerelmedhez."


     

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  8. 2015. augusztus 28. 01:2029.

    Hallottam még egy jót... :)


    Ha nem tudsz választani két dolog (vagy személy) között, dobj fel egy érmét... Amíg a levegőben van, az egyiknek drukkolni fogsz... lényegtelen melyik felével érkezik le... valójában megvan már, mit szeretnél... :)

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  9. 2015. augusztus 27. 22:4728.

    Koszi


    es


    koszi.

    előzmény:
    HataMari (23)
    2015-08-26  13:30
  10. 2015. augusztus 27. 22:2227.

    Nekem egyik sem kellene.


    Féltékenységet nem tűröm.


    Apukának meg egy szavát se hidd.


    Azért sok sikert egy normálishoz!


     

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  11. Torolt_felhasznalo_412193
    Torolt_felhasznalo_412193
    2015. augusztus 26. 19:0926.

    Az apuka szerintem is most csak kapaszkodik, az igéreteivel már nem szabad törődni. Az új társsal a kapcsolat csak most kezdődik, abból még minden kialakulhat. A féltékenység természetes reakció, és bizony részben indokolt is. 


    Egyetértek azokkal - és ők vannak többen - akik az új párod mellett érvelnek. Persze előfordulhat, hogy ez a próbálkozás is zsákutca, de ez benne van a pakliban. A régi kapcsolat már biztosan az!

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  12. 2015. augusztus 26. 15:0225.

    Ezt nem olvastam. Igazából évek óta nem létem be, a régi jelszavamra sem emlékszem, ezért regisztráltam újra.

    előzmény:
    KN18 (24)
    2015-08-26  14:43
  13. 2015. augusztus 26. 14:4324.

    Frissen regisztráltál és Nekem ez a történet nagyon hajaz 


    patkányfog esetére


    csak némi időbeni csavarral

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  14. 2015. augusztus 26. 13:3023.

    Szia Sissi


    Jokat irsz itt is!


    off:


    irtam Neked kutyaneveket a Narcisztikus-ban


    on

    előzmény:
    Sissi52 (22)
    2015-08-26  13:24
  15. 2015. augusztus 26. 13:2422.

    A jovot elore senki nem tudja. Ez az, ami az uj pasival kilatasban van. A multat viszont mindenki tudja. Ez az, ami a volt ferjed. Nem tudod? A tavolsag megszepiti a dolgokat. Olyasmiket almodsz, ami nincs, merem allitani, hiszen most irtad le, hogy idealis boldogsag sosem volt, es igenis bizonytalansagba szultel bele ket gyermeket.


    Szerintem nem tisztesseges, amit ezzel a masodik pasival muvelsz, es meg orajta akarod elverni a port. Ugy elni valakivel, hogy kozben masik utan acsingozol, -aki mellesleg meg embeszamba se vett teged-, jol meghagyod magadat vezettetni, most nyeregben erzed magadat, hogy ket pasi is, de irto hamar a foldon talalhatod magadat. Kat gyerekkel mar nem jatszadoznek, hanem felelossegteljesen gondolkodnek, ha mar nem tetted, mielott vilagra hoztad oket.

    előzmény:
    -Dilemma- (16)
    2015-08-26  11:25
  16. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. augusztus 26. 13:2021.

    Mindkettőt lapátra tenném, a  fene sem gardírozná őket.Egyik kuyta, másik eb.


    Keress végre egy "normális" fazont.Ha nem megy, jobb nélkülük.

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  17. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. augusztus 26. 13:1720.

    Csöbörből vederbe -  esete forog fenn.


    Amikor már megszabadultál valakitől aki csak kerékkötője volt  az életednek, a nyakadba veszel egy másik szinte ugyanolyat.


     

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  18. 2015. augusztus 26. 12:5919.

    FollMonn es Sissi nagyon jol leirta, amit en is gondolok az egeszrol, Borsodomb szinten.


    Roviden: Apuka felejtos, uj pasi feltekenysege miatt nem biztos, hogy annyira idealis, mint leirod. De igazabol nem tudhatjuk, a Te erzeseidre ralatunk, a tobbiekere nem.

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  19. 2015. augusztus 26. 12:5718.

    Nem olvastam a hozzászólásokat, ha valaki írta már, sorry.


    Szerintem elkapkodtad.


    Még nem csengett le benned az előző, de már belekaptál egy újba, és most a kettő között próbálsz lavírozni.


    Az adná meg a döntési segítséget, hogy melyikhez húz jobban a szíved, de gyakorlatilag, magad sem tudod eldönteni, az jön le.


    Szerintem később egy harmadik lesz a befutó, amikor már lezártad az életed előző szakaszát végre.


    Az új partner is ezt érzi, hogy nem vagy még kinn az előzőből, ezért nem tudsz igazán, megbízhatóan benne lenni a vele való kapcsolatban.


    Ennek ellenére is nyugtalanítana a nem kontrollált féltékenysége, mert ez nem normális. Önfegyelem is van a világon, akinek most nincs, később gondolod, megjön? Kizárt!


     

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  20. Torolt_felhasznalo_785782
    Torolt_felhasznalo_785782
    2015. augusztus 26. 11:5817.

    Apuka szerintem felejtős, ő most csak a pozicióját szeretné visszaszerezni, amiről álmában sem gondolta, hogy egyszer bizonytalaná válik.


    Az új pasi gyenge pontja a féltékenység, ami azért nem teljesen alaptalan. Valószinüleg ő látja apuka mesterkedéseit és azt, hogy nem törődött bele az új helyzetbe, küzd. Ebben az esetben, ha a te részedről nem érzi a sziklaszilárd elhatározást, hogy apuka akár bele is gebedhet, de nem állitod vele helyre a kapcsolatot, akkor ő is bizonytalannak érzi a helyzetét, ami féltékenykedést szül. Jó lenne kideritened, hogy a féltékenység a jelenlegi helyzetre vonatkozik-e. Szerintem annyit megérne a dolog, hogy megkérdezed, hogy mi az ami zavarja vagy idegesiti őt a volt férjeddel való kaplcsolattartásban. Ha megerősited őt a poziciójában, kitárgyaljátok, hogy felesleges aggódnia, te is észrevetted a mesterkedést, de téged ez nem érdekel (és valóban nem is érdekel!) attól a perctől fogva elvileg nincs mire féltékenykednie. Ha ezek után továbbra sem változik a helyzet, akkor van min elgondolkodni.

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09
  21. 2015. augusztus 26. 11:2516.

    Minek csinálom a feszültséget? Mert összezavarodtam.


    Hogy mi van, ha tényleg a régi adja meg, ami kell? Bár azt hiszem tényleg csak egy ideig, mert az ember ennyit nem változik.


    Vagy mi van, ha az újról derül ki, hogy féltékenységében egy állat lesz? Ezt nehezen hiszem, de nem tudhatom, hogy ez majd helyreáll, ha látja, hogy a régivel nincs semmi, vagy majd talál okot, hogy féltékeny legyen.

    előzmény:
    Sissi52 (12)
    2015-08-26  11:08
  22. 2015. augusztus 26. 11:2215.

    Nem úgy volt hullámzó, hogy mindig a szakítás volt terítéken. Hanem voltak problémáink. És azt éreztem, hogy mindig az egyik szereti jobban a másikat és sosem egyszerre dúlt az a nagy szerelem-vagy csak nagyon rövid ideig.


     

    előzmény:
    Lióra (13)
    2015-08-26  11:12
  23. 2015. augusztus 26. 11:1814.

    Igazad van. Apuka most kapar,mert kiesett a nyeregbol. De mihelyt ujra nyeregben lenne, tehat o gyozne, megfeledkezne minden igeretrol, amivel most kapar.


    Uj pasit meg nem kellene bosszantani a regi hulyevel, aki masodrangu allampolgarkent kezel egy not. Ha uj pasi meg orulten feltekeny ugy egyebkent is, hamarosan o is lapat es johet a kovetkezo, akinek megint masfajta dilifleppje lesz.  Most a masodik pasi a jelen, ovele kellene dulore jutni valahogy, ha lehet.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_447735 (6)
    2015-08-26  10:25
  24. 2015. augusztus 26. 11:1213.

    hullámzó kapcsolatba minek két gyereket szülni?

    előzmény:
    -Dilemma- (1)
    2015-08-26  09:09

Címlap

top