Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ez most gáz, vagy nem?

Ria_86
Létrehozva: 2015. május 20. 15:12

Sziasztok!



Arra lennék kíváncsi, kívülállók hogyan látják a kapcsolatomat.

29 éves vagyok, a párom 55. Nem is ez igazából a lényeg.


A probléma az, hogy úgy érzem, őt nem érdekli semmi. Nem érdekli az egész kapcsolatunk jövője, az, hogy előrelépjünk, csak él bele a nagy világba. Tudni kell, hogy mindketten 100-120 között keresünk, az ő lakásában lakunk. Sosincs pénze, mert állandóan elszórja, lemegy a kocsmába hetente egyszer és akkor 20 000 Ft-ot eliszik és elszerencsejátékozik. Ilyen kereset mellett ez elég nagy kiadás, a hó végére sosincs pénze és mindig én állok minden költséget a kaját meg a többit. Nekem is van egy lakásom, arra jelzáloghitelt vettünk fel, mert az autóját végrehajtók el akarták vinni. A kölcsön felét nekiadtam, úgy terveztük, hogy együtt fizetjük a törlesztőt, de ezt a pénzt is ahelyett hogy lakáscsinosításra stb. költötte volna elszórta hülyeségekre. Már többször kértem ne játsszon el ennyi pénzt, de újra és újra megteszi, mert azt hiszi nyer. 

De az érem másik oldala. Végre találtam valakit, aki tényleg szeret, nem csal meg, nem ver át, tisztel és próbál azért a kedvemre tenni. Nem korlátozza a személyes szabadságomat, nem számoltat el, sok a közös program, ami nagyon jól telik. És persze szeretem én is, nagyon működik köztünk a kémia.


De úgy érzem lehúz. Képtelen vagyok mellette előre lépni, gyakran rajta idegeskedem, hogy miket csinál. Egy helyben toporgunk. De sajnos úgy érzem nem tudnék nélküle élni, miközben az eszemmel tudom, hogy nélküle nem vettem volna fel hitelt a lakásomra, és már előbbre tartanék anyagilag is, a karrieremben is.
Viszont nagyon sokáig egyedül voltam, sokan becsaptak, játszottak velem, és ezeket nehezen hevertem ki. Ő igazán szeret és engem akar, csak ilyen ..nem is tudom.. lusta.
Nem tudom mit tegyek. Lehet, hogy csak én túlzom el és vagyok túl érzékeny?
Köszönöm előre is a véleményeket.
  1. 2015. június 11. 15:35231.

    Szerintem a leírás első részében meg is válaszoltad a kérdésed....

  2. 2015. május 27. 12:47230.

    Sot, aki azt hiszi sajat magarol, hogy o gaz, az annyira nem is gaz. A gyerek apja rablogyilkos vagy mi a fene, nem hinnem. Az gaz, ahogy ma el ez no. Ill az is nagy gaz, hogy vagyona nagy reszet maris raaldozta egy alkeszre. Haz, auto. Hol a gyerek?


     

    előzmény:
    bigbob (227)
    2015-05-27  10:45
  3. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2015. május 27. 12:36229.
    előzmény:
    Ria_86 (1)
    2015-05-20  15:12
  4. Torolt_felhasznalo_785782
    Torolt_felhasznalo_785782
    2015. május 27. 11:55228.

    A gyerekről  semmi nem derül ki, csak az, hogy van, a kora, és hogy az apja valamilyen okból szégyellni való. Ennyi. A többi (ezek szerint) említésre sem méltó.

    előzmény:
    virág*** (226)
    2015-05-27  09:02
  5. 2015. május 27. 10:45227.

    Nos én csak annyit mondanék, hogy tapasztalataim alapján sohasem az a legnagyobb gáz-ember, aki úgy érzi magát. Aki nem veszi észre magát, ott sokkal nagyobb gond, mint aki tisztában van a hiányosságaival. És, ha elkezd tenni valamit a kiút irányában, még ha lassan is, de evickél, hogy jobb legyen, az tiszteletreméltó.

    előzmény:
    Ria_86 (207)
    2015-05-23  07:33
  6. 2015. május 27. 09:02226.

    Nem bátorításnak szántam! Egyelőre kerek-perec kijelentette, hogy nem tudja otthagyni a pasit, mert egyedül nem megy neki...Erre kapta azt a reakciót, hogy semmibe veszi a gyerekét. Na, erre írtam azt, hogy ez szerintem nem azt jelenti, hanem a jelenlegi helyzetében így tudja magából kihozni a maximumot, ha tudja, hogy van mellette valaki, még akkor is, ha ez egy gázos alak. Nem jövőképnek szántam. Jó jel, hogy egyáltalán motoszkál benne, hogy nem jól mennek a dolgok. Mert előbb-vagy utóbb lépni fog. Remélhetőleg nem túl későn.


    Mondjuk az ki se derül, hogy a gyerek és a férfi között milyen a kapcsolat...Mert az sem mindegy ...

    előzmény:
    Sissi52 (224)
    2015-05-24  18:15
  7. Torolt_felhasznalo_116774
    Torolt_felhasznalo_116774
    2015. május 26. 00:18225.

    Ria_86: Aha. Szóval adott egy nálad jóval idősebb, sármos pasi, aki szeret, kedves hozzád, és boldogok vagytok. Az a gond vele, hogy nincs jövőképe, él bele a világba, és szerencsejátékozik, iszik. De ez nem gond, hiszen szeret téged. Neked nincs önbizalmad, és ez a sármos, kedves, csupaszív ember meg szeret. Lehet, vannak nála fiatalabbak, vannak nála dinamikusabb emberek, de ő az, aki szeret téged. Nem csap be, nem csal meg.


     


    Kis módosításokkal 19 éves kori önmagamat hallanám. Kicsit másképp, akkori párom 31 volt. Igen, lehetne sokminden más is, de engem ő szeret, és hát engem nem is tudna más így szeretni. És tudod mennyire szeretett a végén? Megcsalt és elhagyott egy 32 éves nőért, a szemembe hazudott, és az egyik veszekedésünk végén fogott és kidobott a háza előtti szeméttelepre, mert szerinte ott a helyem.


    Hát ennyit erről az önbecsapós, önámítós 'ő szeret engem' illúzióról.


    Amikor a barátnőm kritizálta, fel próbálta nyitni a szememet, mindig az volt a válasz, h ok, lehetne jobb is, és ez meg ez tényleg gáz, de engem ő szeret. Hát, meg is mutatta, mennyire.


    Teszteld ezt a híres nagy szeretetet - zökkentsd ki a kényelméből, ne adj neki pénzt. Kicsit is nem az lesz, ami neki kényelmes, majd megmutatja, mennyire szeret, ill. mit ér az ő nagy szerelme.


    Neked nem rá, hanem önbizalomra van szükséged, az meg csak úgy fog felépülni, ha önmagadnak bizonyítasz.


    Ő meg, ahogy te is mondtad - lusta. Az ilyen ember magát szereti, meg a kényelmét. Jó veled neki, nem is találhatna jobbat - fiatal nő, akit lehúzhat.


     

    előzmény:
    Ria_86 (1)
    2015-05-20  15:12
  8. 2015. május 24. 18:15224.

    Nem ertek egyet veled.


    Abszolute nem arra van szuksge a TI-nek, hogy batoritsuk, hogy maradjon a pasi mellett. O maga is latja, hogy valami nagyon nem stimmel. Ezert jott ide. Majd ha ugy dont, hogy marad a pasival, akkor fog szolni, hogy befejezte a topikozast. De o maga sem igy latja, mar nyilik a szeme.


    Azt nem ketlem, hogy ne adna enni a gyerekenek, hogy ne latna el, sot meg szereti is biztosan, hiszen nem a gyerek bune, hogy ki volt az apja. Bar az is lehet, hogy az apa sem annyira gaz. Hanem arrol van szo, hogy az anyja mindent rapocsekol a pasira, es igy bizony elveszi a gyereke jovojet, tanittatasat, az eletben valo elinditasat.


    Hogy maga ala kerulne, ha kidobna az urget? Ketlem. A pasi mellett mar maga alatt van. Csupan annyi jot tudott felhozni a pasi mellett, hogy az jol nez ki, meg vicces. A kocsmazas meg szerencsejatekozas nem jo pelda a gyerek elott. Ha nagyobb lesz, arra is ra fog jonni, hogy az anyja penzeli ezt az iszakos alakot.


    Nos, en arra nem adnek, hogy mas elete is rongy, akkor legyen az az enyem is. Ne legyen az en gyermekemnek sem jobb.

    előzmény:
    virág*** (223)
    2015-05-24  17:53
  9. 2015. május 24. 17:53223.

    Abból , hogy elfogadja ezt a pasit maga mellett, még  nem következik  hogy semmibe veszi a gyerekét. Valószínű, hogy ha szétmennének ezzel a pasival annyira maga alá kerülne, hogy a gyerekét se tudná ellátni. Így legalább valamennyire tartja magát. Hogy ez nem a legjobb  példa a gyerek előtt? Hát nem. De a mai világban igen nehéz olyan házasságot, kapcsolatot találni, ami jó minta a gyerekeknek.

    előzmény:
    Sissi52 (221)
    2015-05-24  15:42
  10. 2015. május 24. 15:53222.

    Ui: titok: senkinek, csupan sajat magadnak kell megfelelned. Hogy jo erezd magadat a sajat borodben. Akkor lesz kerek a vilag, akkor mar nem erdekel mas velemenye. Persze, odafigyelek, de en dontok. Es jol,mert jol megferek a boromben. Es ezutan mar tapadnak a jo dolgok. Probald ki.

    előzmény:
    Sissi52 (221)
    2015-05-24  15:42
  11. 2015. május 24. 15:42221.

    Azert egy dologban igenis nagyon hatarozott vagy, megpedig, hogy ragaszkodsz egy semmirekello ven trottyhoz, es a gyermekedet semmibe nezed. Ez utobbiert szegyelld el magadat. A gyermek a fontos es nem egy pasas. A pasi fontos, ha neki is fontos vagy te. De ez az abra ennek az ellenkezoje.


    Hat nezd, nekem is mondogattak a szuleim, hogy semmirekello vagyok. Holott tudtak, hogy nagyon jo gyermek voltam, kituno tanulo voltam mindvegig. Mindent tiltottak sehova nem mehettem szinte. Ez az ugynevezett ambvivalens, azaz kettos neveles. Hol megolel, hol eltaszit a kedves szulo. Meg attol is rosszabb, ha csak siksiman eltaszit a szulo. Soha nem tudod, mi rosszat tettel,mert nem tettel semmit, amikor a szulore eppen rajon a dili. Akkor te vagy ott es te vagy az aldozat. Igen, aldozat,mert a gyermek sehogyan sem tudja megvedeni magat, kiszolgaltatott.


    Azert ma mar 29 eves vagy. Meg kell tanulnod felelos felnottkent elni, plane, hogy neked is van mar gyermeked. Felelos vagy erte,es o ne szenvedje el azokat vagy hasonlo dolgokat, amiket te, csak pepitaban. majd o mit fog mondani rolad? Anyamnak fontosabb volt egy ven ..sz, mint en, es kidobott pucer fenekkel engem az utcara. Ez a gaz.


    Az onbizalmadon bizony sokat javithatsz. Ahelyett, hogy nagy osszegeket ajandekozol kocsmara, koltsd azt a penzt magadra,meg a gyermekedre. Oltozkodj, adj magadra, a gyermeket vidd szorakozni, kulonorakra, amit szeret. Csak akkor neznek ki az utcan meg barhol, ha tenyleg elhanyagolt vagy, vagy olyan rut, mint Quasimodo. Egyebkent az osszes tobbi a te kepzeleted szulemenye. Ha meg szep vagy, lehet azert neznek. Az emberek mindenkit mindig megneznek, aztan vagy tetszik, vagy nem, amit latnak.Nem csak te vagy igy, de nem mindegy? Nem kell mindenkinek tetszeni. Kapard ossze, ami jo van benned, azt is, amin azonnal tudsz valtoztatni, amin meg nem tudsz, tenyleg kerj segitseget. Onbizalmadon te is dolgozhatsz, hidd el, toled fugg, de kerhetsz szakember, pszichologus segitseget is a megerositesben,de a munka a tied.


    Ha tudnad, hany nosember akart engem,nem csak te vagy igy, meg sokan masok is. Ez nem en vagyok, hanem ok a szemetladak. En nagy ivben kacagtam rajtuk. Ideig oraig szobaalltam veluk, de mondtam, te tudod, ugye, hogy nalam semmire szamithatsz.


    Egyedul is lehet elni, de milyen priman!!! Te meg nem is vagy egyedul, ott van a gyermeked, aki minden nap boldogga tesz. mert mond vagy tesz valami mosolyogni vagy kacagni valot.


    Nos, ha legkozelebb kimegy az utcara es ugy erzed, valaki lenez teged, kerdezd meg, hogy jol all-e rajtad a bluzod, csinos-e szerinte a szoknyad. Meglepodsz, ha azt feleli, igen.


    Csinalj dolgokat, amikben sikereket ersz el, apro dolgok is lehetnek. Ha kimozdulsz otthonrol, talalkozol emberekkel, az emberi kapcsolatok igy szoktak alakulni.


    Mellesleg nezz tukorbe, es meglatod, nem is vagy olyan ronda. Nos, en felfedeztem, egy testreszem remenytelen,azon nem tudok valtoztatni, de ami csodaszep, na arra fokuszalok, a nem olyan szepet meg kendozom. Mondj nekem egy embert, aki tokeletes!!!


    Azt nem hiszem, hogy csak ugy lefekudtel valakivel. volt abban szndek. Hogy te hogy ertekeled,az mas teszta. Nem teljesen mindegy mar? Egy dolog, a multat el kell felejteni, fatylat ra, a jelenre es a jovore kell fokuszalni. Meg elsz,es ez a lenyeg. Tanulj meg megbocsajtani magadnak es szeresd, kenyeztesd magadat. Vegyel aprosagokat, amiket szeretsz, csinalj dolgokat, amiket szeretsz. Egy apro suti, egy ruzs, mit tom en.


    Egyszeruen nem hiszem el, hogy te vagy a vilag legelhetetlenebb alakja.


    Nem vicces, nezhet jol ki egy kozepkoru ferfi. De hogy vicces, nos mindezekert korantsem teszem foldonfutova magamat. Mert tudod, mi a gaz? Na ez!! Es semmi mas. Ot nem, de magadat meg tudod valtoztatni.


    Ne legy mar elhetetlen. Nekem is mondtak, hogy semmirevalo vagyok,es nem hittem el!!! Ezek ok, es nem en. En tudom, ki vagyok. A mas velemenye nem en vagyok. Nezd, megtanultam 3 idegen nyelvet, most kell kezdenem a 4.-et, ezt mar tenyleg nem akartam, ket Magyar diplomam, egy amerikai, meg ket szakmam, Magyarorszagon lakasom, Amerikaban hazam, diplomas munkam van, ahol megbecsulnek, ja, en a kis semmirekello!!! Tudom, ezert kinyirnak az enelcen,de nem szegyellem, nem dicsekves, csupan evvan. Na, ha kell, en kihuzlak. De en nem turom a sopankodast, menni es tenni kell!!!


    Gyereked apja az, aki. Mondanak rad azt, amit. Nezd, en egyszer a szemebe mondtam egy ilyen megmondonak, hogy amit te mondasz rolam, az te vagy, az, aki en vagyok,az en vagyok, es en tudom, ki vagyok, es nem te. Na, erre azt valaszolta a nagy vilagesze megmondoja, hogy o ezek utan mar nem is fog semmit mondani. Mar maga se tudja mi van.


    Ird le egy lapra, mi jo van benned, kulsoleg, belsoleg, es maris latni fogod, hogy nem is vagy te annyira vilaghires NAGYSENKI.

    előzmény:
    Ria_86 (219)
    2015-05-24  08:37
  12. 2015. május 24. 09:09220.

    Ez nem a korát tekintve vicces, hanem hogy rendszeresen kocsmába jár.


    Nézd, van akinek megy egyedül a talpraállás, van akinek nem. Neked ezek szerint nem, akkor vegyél igénybe segítséget. Tegyél valamit, amitől klassznak érzed magad. Menj gyakrabban fodrászhoz, kérj segítsgéget, hogy összeállíts egy igazán hozzád illő klassz ruhatárat, tanulj meg szépen sminkelni és nem fogod magad szürke kisegérnek érezni az utcán. És nagyon fontos lenne, hogy NE kezdj semmilyen párkapcsolatba, amíg nem jön meg az önbizalmad. A kutya talán sértőnek hathatott, de teljesen komolyan gondoltam. Ha van kutyád, te nem leszel másnak a kutyája, ez szinte biztos.. de persze ha nem vágysz kutyára akkor ez nem megoldás, ez csak egy ötlet volt. 


    Keresd meg az erősségeidet és azokon dolgozz még tovább, ne a gyengéidet próbáld eltűntetni, nem fog menni (leszámítva a külsőt, az egy gyorsan és könnyen kivitelezhető változás). Az erősségeket emeld ki, az el fogja tűntetni a gyengeségeidet.

    előzmény:
    Ria_86 (219)
    2015-05-24  08:37
  13. 2015. május 24. 08:37219.

    Először is köszönöm ezt a hsz-t. De tényleg.


    Megpróbálok minden kérdést megválaszolni. 


    Szóval ami az önbizalmamat illeti, hogy hol is gyökerezik ez, talán még gyermekkorban a szüleim által támasztott magas elvárásoknál és állandó ledorgálásnál. Azt én is érzem, hogy ez a kapcsolat nem javít az önbizalmamon, de amikor évekig egyedül voltam, akkor sem sikerült önmagamra találni. Állandóan abba a a hibába estem, hogy az első szép szóra ugrottam, és mindig becsaptak, mert persze hamar kiderült, hogy az illetőnek felesége, barátnője van, és én csak a szórakozását szolgáltam volna. Tehát egyedülállóként is nagyon gáz voltam. A lelkinyomorékságot az önbizalomhiány pedig már vonja maga után. Mondok egy példát: ha kimegyek az utcára, úgy érzem, nálam mindenki jobb és szebb, kilógok a többiek közül a sorból, és az emberek megnéznek, hogy mennyire gáz vagyok.


    Ami a múltamban gáz, az a gyerek apjának személye. Annyira abszurd, hogy nekem is hihetetlen, hogy ez velem történt. Tényleg bárki látná, megdöbbenne. Persze ez is úgy történhetett meg, hogy magamat semmibe néztem.


    Azt, hogy a mostani barátomban mit szeretek, nos egyre kevesebb mindent. Kezdek rájönni, hogy felruháztam bizonyos tulajdonságokkal, amik nincsenek is. De szeretem a megjelenését (tudom ez vicces tekintve a korát), a humorát, a stílusát.

    előzmény:
    Sissi52 (213)
    2015-05-23  16:36
  14. 2015. május 23. 18:32218.

    Nagyon egyetertek! You go girl!

    előzmény:
    Sissi52 (213)
    2015-05-23  16:36
  15. 2015. május 23. 18:29217.

    Figyelj en nem akarlak bantani, mert mindenki ugy el ahogy akar meg foleg ahogy tud. De par dologra felhivnam a figyelmedet.


    Mindenkinek van multja, es sokunknak olyan amit nem nagyon lehet vallalni vagy beszelni rola. En 52 eves vagyok, es nem is keves marhasagot csinaltam, meg tortent velem egy jo nagyrakas budibetet is.


    De a multat nem lehet megvaltoztatni, es annyira nincs ertelme ragodni rajta, mint pokhalot mosni.


    Azt viszont hogy mi lesz holnap, meg a  jovoben, azt meg Te dontod el. A mai valasztasoddal.


    Ha ugyanazt valasztod, ugyanaz lesz.


    Szoval nekem edesmindegy hogy mit csinalsz, nem ismerlek. De azt hogy nincsenek barataid, hogy egy az apad koru beteg emberrel elsz aki a gyermekedtol veszi el a penzt, hogy neked ezt meg kerdezni kell hogy gaz-e? Ez valamit mond.


    Nem akarsz valtoztatni a helyzeteden? Jo.


    De legyszi ne mond mar hogy ez igy jo! Meg hogy a partnered nem is olyan rossz, meg a tobbi vedobeszed!


    Kosd fel a bugyigumit es kezdj el cselekedni, anyakent ez a kotelesseged! Mindenkinek vannak multbeli  problemaja, meg biztos lesznek ujak is.


    A lelkivilag... az olyan lesz amilyenre TE formalod.

    előzmény:
    Ria_86 (207)
    2015-05-23  07:33
  16. 2015. május 23. 16:51216.

    GAZ.


    Pontosan forditva kellene lennie. Ven  penzes pasi eltart egy fiatal szeretot.

    előzmény:
    Ria_86 (1)
    2015-05-20  15:12
  17. 2015. május 23. 16:48215.

    Nem paradox, hogy hitelt fizetsz a mar kifizetett lakasodra,mert a pasidnak kellett a penzed? Hol tanultad, ki tanitott erre teged? Pasit csak penzen tudsz magadnak vasarolni? Ennyire leadtad? Kulonben is minek? Ha kobor numerara van szukseged,azt ingyen is megkaphatod es fiatal pasiktol.


    Most nem ertem, hogy te adtal neki penzt ami hitel a lakasodra, miert nem o adja meg es te mit is fizetsz? Amit felvettel, es meg annak a felet? De mindegy, belegabalyodtam, de en ertem. Te legalabb erted? Neki kellene megadni neked az osszes enzt, amit neki kolcsonajandekoztal. Meg a tobbit, ami a kocsmaban lapul. Egy elet soran egy teljes vagyont koltesz ra. Vehetnel kacsalabon forgo varat.

    előzmény:
    Ria_86 (206)
    2015-05-23  07:15
  18. 2015. május 23. 16:40214.

    Jo. Ird ide le nekem, mi az, hogy szeretet:


     


    Es te miert szereted ezt az urget, mit szeretsz benne:

    előzmény:
    Ria_86 (206)
    2015-05-23  07:15
  19. 2015. május 23. 16:36213.

    Talan a pasi miatt nincsenek barataid. Amikor o raer, eppen nem kocsmazik, vagy szerencsejatekozik, akkor minden idodet vele toltod. Ha meg eppen nyitva a kocsma, akkor azzal toltod az idodet, hogy ot varod. Az elet nem ilyen.


    De pasifuggo vagy,mert mindenaron vele vagy ezzel az urgevel.


    Arra nekem meg nem valaszoltal, hogy mit szeretsz benne?


    Mi az, hogy te lelkinyomorek vagy?


    Miert nincs onbizalmad?


    A multad mit takar? Ha nem olyan szornyuseg, hogy megoltel valakit, vagy orszagosan ismert pornosztar lennel, akit barki felismer az utcan, akkor mi az a nagy bun? Mellesleg ezek a pornoribik kioktatjak a normalisan elo embereket.


    Dehogy omolsz ossze, ha szakitasz ezzel a ven szerencsejatekossal. Egy darabig faj minden szakitas, de mindenki kiheverte meg eddig.


    Milyen lelkivilag? Emellett a pasi mellett vagy egy senki. Majd szepen megtalalod, felepited magadat. Semmi nem kell a boldogsaghoz, csak a mindennapok apro oromei, egy szal virag, egy mosoly egy napra, pl. Igen, neked gyereked van,es a gyerek segit megtalalni magadat, neked celod van az eletben, ot fel kell nevelned. A tobbi meg majd jon szep sorjaban.


    Ha emberekkel talalkozol, nem kell kitalalni, hogy nezd,en ilyen rohadt ember vagyok,ez meg ez tortent  a multban. Mindenkinek van csontvaz a szekrenyeben, megdobbennel, elajulnal, hogy rengeteg ember miket rejteget. Garantalom! De igen is merj elni, egy eletuk van,es olyan rovid, hogy el sem hiszed. Mindenki fel, de azok a batrak, akik le emerik gyozni a felelmeiket es egyenesen haladnak tovabb!!!


    Asszem emellett a pasi mellett nem is lesz onbizalmad. Ki kell ebbol lepned, hogy eloszor is ratalalj magadra, hogy magad merj lenni. Nem vagy alazatos szolgaja, hogy egyet nyikkan es te mar ugorj.


    Na, milyen a lelkivilagod, ird le, segitek. Es mitol lettel ilyen? Belem is belemsuggaltak, hogy masodrangu ember vagyok,aztan ra kellett jonnom,hogy magasan a hegyrol nezek le azokra, akik ezt el akartak velem hitetni. Furcsa erzes a savanyu kepuket latni. Csak probald ki magadat es rajossz, milyen vagy. Merj elni. Ja,es senki sem tokeletes.


    Mondok egy peldat. Ott volt nekem is gyermekem. Meg egy pasim. A gyermek kert, konyorgott, hogy vasarnap delutan menjunk el moziba. Nem mertem, mert a pasi kulon toltotte ugyan a vasarnapot. Gyermek szooru, csalodott volt. Kovetkezo heten is kerte, menjek el vele moziba. Hezitaltam,aztan mondtam,gyere, vegyed kabatod. Ezzel dontottem el a sorsomat, hogy nem maradok a pasi mellett, a gyermekem boldog volt, en is, es erre igazan akkor jottem ra, amikor tenyleg sikerult ott hagynom a pasit. Sokkal konnyebb volt a reagalasa, mint ahogy kepzeltem. Egett, de nem kell felni. Hadd egjen, o volt az okozoja. Ezutan mentunk moziba meg mashova a gyermekkel. Szabad lettem. Tudod milyen jo az? Mert boldogsagot garantalom, nem veszel penzen. Es az kulonben sem mastol fugg, hanem bennunk van, vagy nincs. Hogy tudunk-e, merunk-e elni, orulni. Van,aki mindenen bosszankodik, van, aki meg mindennek megtalalja a jo oldalat. Na, ugy altalaban mindennek, aminek van.


    Szoval lepj. Az elso lepes a legnehezebb, a tobbi megy magatol. es

    előzmény:
    Ria_86 (207)
    2015-05-23  07:33
  20. 2015. május 23. 16:02212.

    Nem tulzok el semmit. Te mondtad, hogy jelzalogot vettel fel TE  a TE lakasodra, majd a felvett penz felet neki adtad, penzbol az o kocsijat fizetted , ami maradt meg neki, az meg ment a kocsmaba meg szerencsejatekokra. Most aztan, ha nincs penze, toled ker.


    Na,mindegy, ha nem is ugy van,ahogy van,a lenyeg, te vettel fel jelzalogot a te hazadra es nem o az o hazara, hogy fizesse az o adossagat, ez nem igy van? Most is te penzeled, ha a penze nem eleg havi szerencsejatekokra.


    Ha egy dolgot tudnal tisztazni magadban ezek utan, ha ezzel a szemet trottyal akarsz maradni, hogy ne keverd ossze a szerelmet a penzzel. Szemet trottynak nevezem, mert van kepe ugy egyaltalan teged kihasznalni. Egy not, egy gyengebbet kihasznalni, mikor tudja, hogy neked ott a gyereked. Akirol apropo jol megfeledkezel, o sehol sincs. Csak a pasi.


    Aprankent megyek,amit irsz. Az egesz adossagot te vetted fel, o a felet torleszti. Kiraly!!!


    Neked az kolcsonos segitseg, hogy te viseled a teljes aldozatot az o adosaga miatt, o a felet adja vissza a penzednek? Ahhoz teljesen kozod van, hogy te mentsd meg, azaz fizesd ki az o autojat, ahhoz meg semmi kozod, hogy o az o penzet, ill a tiedet mire kolti? Ne legy mar gyerek. Akkor neki mi koze a te penzedhez? SEMMI!!! Oldja meg a penzugyeit, olyan ugyesen, ahogy neked kiadja az ukazt. Mellesleg ez megerto tarskapcsolat, hogy neki minden koze a te penzedhez, neked meg fogd be semmi az ovehez???? Kiraly!!! Hogy beszel ez veled? Ide a penzed es fogd be ha az enyemrol van szo????


    Te csak ne vallald egyedul a neki felvett kolcsont. Es ne adj soha tobbe egy fillert se neki. A sajat penze az ove, mint monda, akkor oldja meg. Ahogy te is a tiedet. Hat ha ostoba vagy, akkor legalabb a gyereked miatt jojjon meg az eszed, ha neked, ha ugy esik, a hid alatt is jo. Es hidd el magadrol, hogy jogod van a sajat penzedhez. Pasikam meg tiedre is jogot formal. Ezentul kerjen mastol, ott vannaka kocsmacimborak, te nem vagy bank. Bank bezart. Akkor nezd meg, milyen pofat vag. Nem jo pasi az ilyen, nem erted? Ez egy here.

    előzmény:
    Ria_86 (206)
    2015-05-23  07:15
  21. 2015. május 23. 12:32211.

    Nem sok onerzet van benned az biztos. Penzelsz egy hozzad kepest idos ferfit aki szenvedelybeteg es a vilagon semmi nem erdekli.


    kapcsolatfuggo vagy "mindegy ki az cask ne legyek egyedul"


    azt kapod amit erdemelsz. amig nem lepsz ki a kapcsolatbol soha nem is fogsz maskent elni.


    raadasul 15 ev mulva mar 70 less ez a szerencsetlen fasz te meg meg a negyvenes eveid kozepen leszel. biztos hogy arra van szukseged hogy egy ilyen lottyadt venemberrel eldegelj?

    előzmény:
    Ria_86 (1)
    2015-05-20  15:12
  22. 2015. május 23. 08:22210.

    Akkor legelsőként most azon dolgozz, hogy ne légy lelki nyomorék.Mitől vagy az?


    A múltad a múlt. Sírasd meg, temesd el és lépj tovább.


    A mostani kapcsolatoddal az a baj, hogy amíg a jelen, addig rettenetesen lehúz és az önbizalmadnak sem tesz épp jót, hogy valaki olyannal vagy, aki nem becsül annyira, hogy a tőled kapott pénzt normálisan használja fel és ne eligya-eljátssza... Ugye tudod, hogy amit kapsz tőle, az minden, csak nem szeretet? És nem azért mert nem lehet téged szeretni... illetve... amíg TE nem szereted magadat, addig más miért szeretne...


    Én megmondom mit tennék a helyedben (hogy te mit tégy, azt nem mondhatom meg nyilván). Én ha nem lennék rászorulva anyagilag a másikra, befejezném ezt a kapcsolatot a lehető leggyorsabban. Biztos fáj, biztosan magam alatt lennék egy ideig... a felszabaduló időmet, energiámat és pénzemet önismereti tréningre, pszichodokira, szabadidős programokra és képzésre fordítanám (nyilván nem egyszerre, minden egyszerre nem megy, felállítanék egy prioritást).


    Az a helyzet, hogy ennek a kapcsolatnak semmi jövője. Sajnos. Nem igazán felívelő a vonala.. Mivel nem omolhatsz össze, nem fogsz összeomolni. Ne hidd, hogy mások erősebbek nálad, vagy a lelkiviláguk sérületlen... Jobban leplezik. Te is biztosan jól leplezed a hétköznapokban.


    A társfüggőségnek pedig olvass utána, mert bizony az vagy. Ez nem azt jelenti, hogy mindenáron kell valaki, hanem épp azt ami jelenleg van, hogy akkor is kitartasz valaki mellett, amikor az nem érdemli meg, csak mert kapsz tőle szeretetmorzsákat.


    Vegyél egy kutyát. Nem viccelek. Legalább őszintén, önzetlenül tud szeretni és 3x annyit ad vissza, mint amit kap szeretetből.


     

    előzmény:
    Ria_86 (207)
    2015-05-23  07:33
  23. Ert
    Ert
    2015. május 23. 07:52209.

    Még nem válaszoltál  Szeretőnek itt vagyok én

    előzmény:
    Ria_86 (208)
    2015-05-23  07:37
  24. 2015. május 23. 07:37208.

    Nem vagyok ezen a szinten, hogy mindössze ennyit akarjak az élettől, pedig lehet, hogy egyszerűbb lenne.


     

    előzmény:
    HataMari (200)
    2015-05-22  17:58

Címlap

top