Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Escapelle 72 orás

Torolt_felhasznalo_434701
Torolt_felhasznalo_434701
Létrehozva: 2014. december 29. 23:42

Sziasztok! Van egy kis problémám gondoltam nyitok egy topicot erről. A szerelmi életem nagyon vakvágányon van már jo ideje nincs tartos kapcsolatom. Megismertem egy pasit 2.alkalommal megtörtént a "baleset" egy iszogatas utan történt az egész bár ez nem mentség tudom.nem védekeztünk és állitása szerint mivel én nem jelentettem ki,h nm szedek fog.gatlot ezert persze en vagyok a hibás.. na mind1 nm egymás okolása a lényeg ,hanem az,h aktus utan kb 60.orában jutottam az escapelle nevű 72 oras tablettahoz,be is vettem ,semmi mellékhatasa nem volt ,talán rá pár napra émelygest es nagyobb étvágyat tapasztaltam.az egesz aktus pont peteérés időszakára esett . :(  nagyon szeretnék már babát,de nem igy es nem most főleg h a pasi kb azota alig keres volt egy kis nézeteltérés egymas hibaztatása miatt. Arra lennek kivamcsi h vajon mennyire lehet hatekony ez a tabletta eppenhogy a 3.napon... esetleg ha valaki járt már igy akkor irhatna rola.aggodom ,kb jan 1 re varom a menstruaciom. Tesztet talán idén 31.én érdemes csinalnom. Köszönöm ha valaki ir! 

  1. 2015. január 13. 09:2710.

    Valószínűleg egészen más oldalról közelítjük meg a dolgot. Az, hogy a férfi hallani sem akar a dologról, azon nem csodálkozom. De a topikindító sem szeretne hallani a dologról, éppen csak benne van ebben a helyzetben és kénytelen szembesülni a helyzettel. Én nem akarok azzal foglalkozni, hogy egy kétéjszakás kapcsolat az mire jó, miért így kellett csinálni, stb. Engem csak a pillanatnyi helyzet érdekel, hogy van egy lány, aki teherbe esett és döntenie kell. Régen nem nagyon volt szabad akarata a "megesett" lánynak, most az orvostudomány erre is ad lehetőséget. De a dolog morális részére kevéssé van válasz. És ő is ezeket keresi. Nyilván számodra nem kérdés, hogy mit kell lépni.


     


    Bár, ha jobban belegondolok, neked ugyanúgy morális aggályaid vannak, mert azon gondolkodsz, hogy mit fog mondani az anyuka a gyerekének? merthogy ez így szégyellnivaló történet. De történet marad akkor is, ha letagadjuk és nem születik meg az a gyerkőc, aki előtt magyarázkodni kellene.


    Én senkit semmire nem szeretnék rábeszélni csupán arra gondolok, hogy TI döntésében ne olyanoké legyen a fő szempont, hogy mit mond majd a gyerekének. Ennél sokkal fontosabb szempontok is vannak, de most ezt nem kezdem el sorolni...

    előzmény:
    Sushi (9)
    2015-01-12  07:52
  2. 2015. január 12. 07:529.

    Mondjuk en vegiggondoltam, Te is?


    Egeszen mas egy letezö parkapcsolatba bevallalni egy "baleset" gyereket, mint ketszer k........ni valakivel vedekezes nelkül, es codalkozni azon, hogy a pasi hallani sem akar rola.

    előzmény:
    decentral (8)
    2015-01-12  00:48
  3. 2015. január 12. 00:488.

    Sajnálom, hogy a topiknyitó azóta már törölte magát; ha már így alakult, igazán megoszthatta volna a többiekkel a dolog kifutását... egyrészt, hogy valóban teherbe esett-e és hogy végül miként döntött? Én sokszor gondolok rá... töprengtem, hogy mit írjak neki pro és kontra privátba, de erre már nincs mód...


     


    Sushi, nem vagy te gonosz, legfeljebb nem gondoltad végig, amit írtál. Tedd fel a kérdést, akár magadnak, hogy vajon édesanyád mikor döntött volna helyesebben, ha nem születsz meg, vagy ha megszületsz? Te melyiket választottad volna. Azt köszönnéd meg az édesanyádnak, ha nem szül meg Téged?


    Liana30 tépelődése elsősorban az önmaga életének nehézségeiről szól, nem a gyermekéről. Egy gyermek egy tévés dobozban is felnő, ha megfelelő szeretetet kap (ez számomra egy életre szóló tanítás volt egy olyan anyukától, akit miután teherbe ejtett a barátja, lelépett) és ha történelmi távlatból nézzük a dolgot, hány gyerek nőtt fel úgy, hogy idejekorán árva lett? (ez a lelépett barát valószínűleg igazi csapodár alkat volt, mert még kétszer megismételte ugyanezt a történetet, aztán nem régen, negyven évesen meghalt...)


    Tudom, ez most nagyon távoli történet, de érdemes elolvasni ennek a hölgynek az életét. Megnézni a dátumokat, hogy hány évesen kötött házasságot, hány évesen lett özvegy (két gyerekkel). Persze ő az ország egyik leggazdagabb embere volt, de nem ez a lényeg.


    Ezzel együtt én nem tehetem meg, hogy bármelyik döntésre is rábeszéljem a topikindítót, egyszerűen csak megértem őt és már az is jól esik, hogy gondolkodik azon, hogyan döntsön. Már nem abban a korban élünk, amikor megvetés övezné, sőt, ma egy anyukát, aki ilyen körülmények között is vállalja a gyermekét, elismerés övezi.


     

    előzmény:
    Sushi (7)
    2015-01-09  13:52
  4. 2015. január 9. 13:527.

    En egy nagyon gonosz nö vagyok, de vallalom.


    Te ebben a helyzetben megtartanal egy babat? Mire?


    A pasi hallani sem akar rolad, aztan mit mondanal kesöbb egy serdülö gyereknek, hogy jött letre? Berugtam, aztan kef.....m, aztan lettel.


    Nem tudom, hogy lehet egy ilyen sztorit szivhez szoloan elöadni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_434701 (4)
    2015-01-08  21:43
  5. 2015. január 9. 12:296.

    Bocsi, tudom,most már lényegtelen, de ha jól tudom, a 72 órás tabletta hatása annál nagyobb minél korábban veszik be a gyógyszert, legjobb, ha 24 órán belül megtörténik. Te, mint ahogy írtad, kb. a 60. órában vetted be, nos ekkor már lényegesen kisebb hatást tudott elérni. Persze még így is benne voltál a "reklámozott" 72 órában, azonban már kisebb volt az esély arra, hogy hatásos lett. Ettől még hatásos a "gyógyszer", csak tényleg igyekezzen az ember lánya bevenni. (Tudom, ezerféle probléma és akadály felmerülhet, amiért nem sikerül 24 órán belül, de ez már nem a gyógyszer hibája).

  6. Torolt_felhasznalo_434701
    Torolt_felhasznalo_434701
    2015. január 8. 22:345.

    2.alkalmat a pasira irtam ,nem a 72 orasra!


     

  7. Torolt_felhasznalo_434701
    Torolt_felhasznalo_434701
    2015. január 8. 21:434.

    Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek  nem hatott a gyógyszer... a pasi hallani sem akar a babáról én meg itt vagyok egyedül egy életre szóló döntés előtt.. vagy élek a tudattal ,hogy halálba küldenék egy čletet vagy pedig bevállalom es tűzön vizen kitartok emellett. Borzalmas erzes ez nem kivanom senkinek! 

  8. 2014. december 30. 12:143.

    Nem vagyok szakértő, de szerintem, ha a 72 órán belül vetted be, akkor használnia kell.Nekem is kellett egyszer Escapelle-t bevenni, nálam semmi mellékhatása nem volt, se közti vérzés se rosszullét, a menstruációm is megjött, abban az időben ahogy szokott. De valakinél van mellékhatás hányinger, vérzés, menstruációs ciklus is felborulhat..stb. Nem vagyunk egyformák. :)


    Szerintem ne aggódj!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_434701 (1)
    2014-12-29  23:42
  9. 2014. december 30. 00:202.

    Az itteni hozzászólásokkal semmire sem mész, akkor sem, ha lesz valaki, aki pont ugyanígy járt és leírja, hogy mi lett a vége, mert attól még a te eseted alakulhat bárhogy.


    A 72 órás tablettának gondolom nem véletlenül ez a neve, tehát nyilván 72 órán belül hatásos, bár úgy tudom minél később veszed be, annál nagyobb a hibaszázalék. Innentől kezdve nem nagyon tudsz mit tenni, csak várni az időpontra, amikor érdemes tesztet csinálnod. Egyébként a legérzékenyebb tesztek már a peteéréstől számított 10. napon kimutathatják a terhességet, de ez elég bizonytalan, tehát ha a 10. napon negatívat tesztelsz akkor még nem nyugodhatsz meg, csak akkor ha majd megjön ÉS a teszt is negatív. Viszont ha pozitív, azt majdnem biztosra veheted, tehát pozitív irányban nem szokott tévedni a teszt egyáltalán, a negatív eredmény viszont elég bizonytalan a menstruáció várt időpontja előtt. Én a helyedben már most elkezdenék tesztelgetni, hogy ha esetleg baj van, minél előbb derüljön ki.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_434701 (1)
    2014-12-29  23:42

Címlap

top