Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Téli esküvő?

princess77
Létrehozva: 2010. augusztus 14. 14:31

Sziasztok!

 

Gondoltatok már arra, milyen lenne, ha elaszakadnátok a szokványos esküvői dátumoktól?

 

Gondoltatok már arra, hogy jó lenne egy igazán emlékezetes, felejthetetlen és különleges időpontot találni?

 

Amennyiben igen, ne riadjatok vissza a novemberben beköszöntő téltől. A hideg és csapadékos időjárás ellenére, ebben az évszakban esküvőtök igazán csodálatos lehet. A tél adta lehetőségek, a karácsony hangulata, a szilveszter vidámsága olyan speciális stílusjegyeket hordoz magába, melyeket esküvőtökbe építve, csodálatossá varázsolhatjátok a Nagy Napot. Egy szürkés, hideg téli napon, amikor a legtöbb ember otthon kucorog a meleg lakásban, üdítőként hathat eme örömteli ünnep. Ez egy igazán egyedi dátum lehet, ami megtöri a hosszú telet, és fényt visz a sötét monoton napokba.

Szervezési szempontból is előnyös ez az időszak. A szolgáltatók kevésbé leterheltek, kedvezőbb árakon dolgoznak és nagyobb figyelmet is kapunk, mint a zsúfolt időszakban. Kompromisszumok nélkül juthattok hozzá a számotokra legmegfelelőbb szolgáltatókhoz és helyszínhez. Az anyakönyvvezetőnél sincs tolongás, az esemény jelentőségének kellő figyelmet szentelve mondhatjátok ki a boldogító igent..

Dekoráció tekintetében is szárnyalhat a fantáziátok. A romatikus fehér tél virágai az amarillisz, a rózsa, a kála, a frézia, a liliom, a szegfű, az orchidea, amikből csodálatos csokorköltemények köthetők. Bár a virágok ára télen nagyobb tétel lehet, számos egyéb dekorációs kellék közül választhattok, ami tükrözi az adott időszak hangulatát. A fenyőgyöngy, borostyán, az ezüst és aranyszínek, a piros és fenyőzöld igazán meghitté varázsolhatják az ünnepet. Elmaradhatatlan kellék a gyertyafény, amely télen sokkal jobban érvényesül és bensőségessé, szeretetteljessé téve a légkört.
Meghitt és romantikus összhatást érhettek el, ha csak fehérrel dekoráltok és a virágok, textilek, terítékek, dekorok az érintetlen téli tájat idéző hangulatát kombináljátok a mécsesek sokaságának meleg fényével. Ha szeretnénk egy leheletnyi színt is vinni a csupa fehér dekorációba, használhattok egy kis világoskéket is.

Télen a menyasszony öltözéke rétegesebb, melegebb. A ruha lehet hosszú ujjú, melyet kombinálhattok stólával, blézerrel, vagy felkaphattok hozzá egy kis bundát. A téli menyasszonyi ruhák általában nehezebb anyagokból, brokátból, bársonyból készülnek, de gyakoriak a selyemszatén modellek és a szép csipkékkel kombinált megoldások is. Ebben az időszakban praktikus és különleges lehet egy ruhához illő csizma az apró topánkák helyett.
Most lehettek igazán elegánsak, élvezhetitek a hatalmas, több rétegű szoknyákat, több részből álló felsőket anélkül, hogy kényelmetlenül éreznétek magatokat. Bátran használhatjátok az igazán különleges kiegészítőket: szőrmetáskákat, hosszú kesztyűket, tollas papucsokat, kiscsizmákat.
A menyasszonyi fátyol is praktikus lehet, hiszen a téli esküvőn a szokásos szimbolikus szerepén túl némiképp az időjárás viszontagságaitól is megvédi a menyasszony arcát, frizuráját és vállát.

A tél ridegségén túl az advent, a várakozás és a szeretet időszaka. Miért ne koronáznátok meg ezt az amúgy is sok szépséget rejtő évszakot?

 

Arról nem is beszélve, hogy nászutatok is csodálatos lehet. Elutazhattok a havas hegyek közé vagy távoli, meleg tájakra. Mi sem különlegesebb, mint a hideg télből a forró nyárba utazni?

 

Ti mit gondoltok erről?

 

Kiváncsian várom a véleményket, ötleteket.

 

Üdv: Kriszta

  1. 2016. július 10. 11:0522.

    Sziasztok!


    mi 2015.dec.31-én tartottuk az esküvőnket, igen szűk körben, vacsorával, lagzi nélkül.  Az időpont volt az egyik legfontosabb számomra. Kicsit aggódtam az időjárás miatt, de nagyon nem bántam meg, hogy augusztus helyett (ez volt az alternatíva) decembert választottuk! Hó ugyan sajnos nem volt, ám szerencsére eső-sár-latyak sem, és igazán csodálatos volt 


    A szilveszter talán kicsit macerás, de nem megoldhatatlan, de ha az anyakönyvvezető nem vállalta volna ezt a dátumot, lehet, hogy akkor is télen, december végén vagy január elejére tettük volna az ünnepi hangulat miatt, és a szolgáltatások valóban sokkal elérhetőbben, mint egy nyári vagy tavaszi esküvőre.


    Mindenkinek jó készülődést kívánok 

  2. Torolt_felhasznalo_592867
    Torolt_felhasznalo_592867
    2015. szeptember 19. 18:4621.

    Egyik ismerősömnek télen volt az esküvője, és ugyanolyan csinosak voltak, mint mások nyáron, csak volt egy kis bundaszerű kabátka a ruhához.

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  3. Torolt_felhasznalo_773465
    Torolt_felhasznalo_773465
    2015. május 20. 11:2920.

    A mi esküvőnk idén decemberben lesz. Semmi pénzért nem tenném másik hónapra. Max. jövő januárra. Mióta az eszemet tudom, ha a saját esküvőmre gondoltam, mindig téli esküvőt terveztem. Mondjuk én eleve tél mániás vagyok, és karácsony mániás, eleve a kedvenc hónapom a december és a január, szóval ezen a téli esküvőn nem néznek nagyot a barátaink, ismerőseink.:-) 


    Számtalan előnye van a téli esküvőnek, én így gondolom: Nem tolonganak a dátumokért, könnyebb időpontot kapni. Számomra a fotók is érdekesebbek, egyedibbek lesznek, mint egy szokványos nyári esküvőn. Ha hó lesz, lehet vicces, havas képeket készíteni, pl. hógolyózunk, vagy hasonló humoros dolog. A csokrom is egyedi lesz, mindenképp lesz benne olyan, ami kicsit a karácsonyra hajaz, pl. egy kis fagyöngy, néhány szál fenyő, vagy egy pici piros díszítés, kis masni, vagy icipici gömbök, stb. Én úgy gondoltam (de ez csak az én véleményem, hangsúlyozom), hogy a ruházatot is jobban lehet variálni, feldobni, egyedivé tenni. Pl. egy bundás pelerin vagy kis bunda blézer nagyon hangulatos tud lenni, egy hófehér western csizma, egy térdig érő vagányabb ruhával nekem szintén nagyon bejönne. 


    Étteremben, vagy itthon (ki hol csinálja a bulit) szintén tök jól lehet dekorálni karácsonyi díszekkel, kiegészítőkkel. 


    Szóval, én azt mondom, nem lehet rossz hangulatú egy téli esküvő, és tényleg csak a képzelet szab határt az ötletekben. 


    Ja, és nem utolsó sorban az ember hónalja nem izzad át a hőségben.:-)

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  4. 2010. augusztus 24. 10:4219.

    Gyönyörű lehet egy téli esküvő, csak sajnos félnék, hogy eső lesz és szél. Persze ez nyáron is befigyel.

    Viszont lehet hó és napsütés is, -20 fokban. Legalább a képek szépek lennének. 

    Nekem az esküvő az nyár, hacsak nincs valami sietős oka. Sokkal kényelmesebb mindenkinek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  5. 2010. augusztus 23. 12:3718.
    Sziasztok!
    Párommal beszélgettünk az esküvőről és azon gondolkodtunk, hogy nem lenne rossz télre szervezni. Persze nem lehet kiszámítani az időjárást, semmi sem garantálja, hogy lovasszánnal fogunk egy kastély elé behajtani, lehet, hogy latyak lesz, vagy épp nem is esik hó, de a téli környezet, a szálláshely melege kellemes hangulatot kölcsönözhet. És mégsem nyár.
    Oké, én könnyen beszélek, mert a második esküvőm tervezem, és az első májusban volt. Így már merek kísérletezni egy másik lehetőséggel. De szerintem nem is olyan rossz ötlet ez!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  6. 2010. augusztus 14. 20:5617.

    Sziasztok!

     

    Nekünk szilveszterkor volt az esküvőnk

    A karácsonyi -20 fok után aznap plusz tizenfokok voltak, gyönyörű napsütés mellett. A fotókon annyira süt a nap, mintha tavasz vagy ősz lenne. Én imádtam volna, ha havas a táj, az is olyan szép, szerintem egy téli esküvő gyönyörű tud lenni. És nem volt sorban állás a polgármesteriben sem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  7. 2010. augusztus 14. 19:5816.
    Sziasztok. :) A mi esküvőnk néhány éve december 6-án volt. A lányom április 01-jén született. :) Őt is viccnek hitték a nagyszülők. :D
    előzmény:
    esox (13)
    2010-08-14  17:47
  8. 2010. augusztus 14. 18:2015.
    Jó sok éve volt, dec.16-án, advent 3. vasárnapja előtt. Szép volt a templom, és nagyon meghitt volt a hangulat. Vékony ruhában voltam, de furcsamód én sem fáztam.....Éjfél előtt kisétáltunk a havas Duna-partra...
    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  9. 2010. augusztus 14. 18:0314.

    Nekunk január 29.én volt az eskuvonk, estére havazott. gyonyoru volt!!! ma se csinálnám másképp. érdekes módon nem fáztunk, nem vettuk észre a hideget, mert fűtött a szerelem, boldogság... a násznép meg felöltözhetett..

     

    Rajtam egy nagyon vékony pántu ruha volt és hozzá bélelt pelerin, de hát nem sokat melegített...

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  10. 2010. augusztus 14. 17:4713.

    Nekem nem télen volt, de elég érdekes a dátum:D

    április 1.

    De tényleg... tessék elhinni. (volt, aki előszőr poénnak gondolta a baráti körben is... pedig terhes sem voltam)

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  11. Torolt_felhasznalo_527077
    Torolt_felhasznalo_527077
    2010. augusztus 14. 17:0912.
    nekünk tavasszal volt az esküvőnk, de vendégként voltam már novemberin is. Hát, őszintén szólva, nem volt túl előnyös, mivel kis alkalmi cipőben lefagyott volna a lában, és alaposan felfáztam volna, így csizmában mentem, ami nem volt épp a ruhához illő... persze vittem magammal az alkalmi topánkát, és ott átvettem, de akkor is... 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_873664
    Torolt_felhasznalo_873664
    2010. augusztus 14. 16:4311.

    Az adventi időszakhoz csak egy dolgot tennék hozzá! Ha valóban adventről beszélünk, akkor az a valláshoz tartozik! Hiszen az advent a várakozás, Jézus születésének az eljövetelére! Ebben az időszakban az egyház nem engedi a mulatságokat, kivéve a harmadik szombatot!!! Ezért is más színű akkor a gyertya az adventi koszorún! Azon a szombaton lehet, de egyébként nem!!

    De ez tényleg csak a vallásosokra vonatkozik!

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  13. 2010. augusztus 14. 16:3210.

    Nalunk a csaladban 1-2 kiveteltol eltekintve mindenkinek oszi /oktober-november/ eskuvoje volt. Nyarit a hoseg miatt nem akart senki.

    El nem tudnam kepzelni,az ilyen kozel 40 fokban,amikor mar attol is izzad valaki,ha kettot lep,nincs levego,hogy szakadhat a viz a nasznepen.Ha nem etteremben tartjak,hanem mondjuk valahol falun muvelodesi hazakban,akkor plussz koltseg a hutokocsi,hogy az etelek,sutemeny meg ne romoljon.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_591862
    Torolt_felhasznalo_591862
    2010. augusztus 14. 16:189.
    Én is maradok a nyárnál, tavasznál és nekünk az összes fotónk szabadban készült anno. Nem szeretem a műtermi képeket.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_167397 (5)
    2010-08-14  14:56
  15. A.
    A.
    2010. augusztus 14. 16:028.

    Nagynénéméknek decemberi esküvőjük volt. Hatalmas pelyhekben hullott a hó, nagyon romantikus volt.

    A szabadtéri fotók egy fenyőerdőben készültek aznap reggel ( akkor még nem volt hamas semmi sem ), csak a menyasszon yurhájából lehetett következtetni a télre. Jó volt karácsony előtt bulizni a rokonokkal egyet. 

    Nekünk őszi esküvőnk volt. Igazi indiánnyaras őszi napon. Nem volt kánikula, szép volt az idő, szépek lettek a fotók is.

    Mi nem akartuk nyáron, pont a hőség miatt. De tavaly nyáron alig volt jó idős nyári szombat, szinte mindig esett az eső, a szeptember-október esküvősökre meg tök jó idő volt! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_921128
    Torolt_felhasznalo_921128
    2010. augusztus 14. 15:347.

    A párommal épp a héten beszéltük,hogy semmiképpen sem nyáron tartjuk a nagy meleg miatt,de a tél nem jutott eszembe megmondom őszintén...

    mind a ketten tavasszal születtünk,ezért tavasszal szeretnénk tartani...Hogy mi lesz belőle?Majd meglátjuk

     

    Amúgy sztem a képek miatt nem annyira előnyösek  a téli hónapok,kivéve ha műtermi képeket készíttet a pár

     

    Még egy érv a tél ellen:depis évszak,a hó oké,de mostanában inkább latyak van helyette meg eső

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  17. 2010. augusztus 14. 15:106.
    Szerintem egy esküvö az mindíg szép és "aktuális".
    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  18. Torolt_felhasznalo_167397
    Torolt_felhasznalo_167397
    2010. augusztus 14. 14:565.

    Hát a sok előny(?)  ellenére amiket felsoroltál engem nem vonz a gondolat.

    Ha esküvő akkor az számomra = jó idő, kellemes hőmérséklet.

    (max. még szeptember, vagy okt. eleje,   s ezzel kifújt)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  19. 2010. augusztus 14. 14:554.

    Kedves Kriszta!

     

     

    Mi december 21.-én fogunk összeházasodni, szóval én osztom a véleményed!  

    Az "Ötletek esküvőre" topikban épp a téli dekorációról van szó. 

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  20. Torolt_felhasznalo_749863
    Torolt_felhasznalo_749863
    2010. augusztus 14. 14:533.

    Nekem nagyon tetszene! Sokkal jobban mint nyáron. Különleges, egyedi.

     

    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31
  21. 2010. augusztus 14. 14:512.
    November 17-én volt az esküvőnk. A ruha pántos volt, nyárias fazonú. Bunda volt rajtam hozzá meg csizma, bent az étteremben pedig nem fázatam. Hó, eső nem esett, csak egy kis csípős hideg volt. Nem volt nagy sátoros lagzi, csak szolid ebéd, de mi pont így akartuk.
    előzmény:
    princess77 (1)
    2010-08-14  14:31

Címlap

top