- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Tegnap a sétám után mikor hazajöttem, megmértem a vérnyomásomat. 108 volt a pulzusom meg 122, de nem éreztem semmi rosszúllétet. Mikor 220 volt akkor sem.
Soha nem érzem meg, hogy gond van a vérnyomásommal. Jól vagyok.
Kata
Köszöm a friss kávét! Képzeld el, tegnap hogy jártam. Elkellett mennem ügyintézni, és egy olyan helyen jártam, hogy fel van bontva az út, le van zárva, se villamos, se busz nem közlekedik. Nem írom le milyen utat tettem meg gyalog, hiszen nem tudod betájolni. Ehhez nem vagyok hozzászokva, hiszen minden a számban van. Utána még elmentem a piacra, mert jött a fiam a három gyerekkel, most már jönnek a táborok, nem fogom látni őket a nyáron. Vettem nekik gyümölcsöt. Jó pofa volt Ádám, megkérdezte, hogy ki fogja cipelni, mert nem volt autójuk. Jól felcuccoltam nekik.
Még most sem hevertem ki a tegnapi napot. Reggel telefonra ébredtem, alig tudtam átbicegni a másik szobába. Csak meg kellen nézetni a lábamat, mert ez már nem normális dolog, de az tart vissza, hogy a balesetin mindig olyan sokan vannak. Nincs kedvem ott ülni egy egész napot.
Sziasztok Nagyikák!
Katám!
Most koncentrálok miért reklamálod a maradék kávét
hja igen tegnap senki sem járt erre mint a nóta is mondja

Most értem haza rákszürésen voltam küldözgetnek minden felé, igaz nem baj legalább kiszűrik ha gond van.
Nagyon hamar végeztem csoda rendes doki volt. Jót nevetek mikor kérdezik mi a gond mondom nekem aztán semmi, csak küldenek!

Szval irtó nagy a hőség alig vártam hazaérjek.
Most itt a friss kávécska.
Szóval szívesen küldöm csak keveset igyál belőle ilyen melegben.
Puszi.
Sziasztok!
Ilyen maradék kávét igyunk?
Kata
Sziasztok Nagyikák!
Ma aztán még jobban befűtenek nekünk.

Szép jó reggelt Mindenkinek, ezerrel süt a nap. Már kialudtam magam megyek a kertbe mert hát utána aztán nem lehet. Tegnap este már talán 9 is volt mikor bejöttem irtó mennyi a szúnyog azt hittem megesznek.
Még a zöldbabot nem locsoltam meg már lehet szedni tele van.
7-kor meg már indulni akarok a temetőbe rengeteg a margarétám este becsokroztam vízbe áll.
Hazajövök aszem semmit sem csinálok van kajám unokáim egy sincs itthon.
Igaz egy gyógyszerem elfogyott lehete temető után bemegyek mert hát arra felé nem esik utba gyógyszertár.
Legyen szép a napotok, vigyázzatok magatokra.
Marika
Marika!
Nagyon tündéri baba! Csupa mosoly. Elhiszem mennyi hiányzik.
Én mindig tartok itthon dobozos jégkrémet. Még vendégnek is jó, ha váratlanul betoppann valaki A kis fodrászommal is fagyiztunk,ittunk egy kávét, iszogattunk, na nem szeszt, csak üdítőt.
Kata
Katám!
Ez a baba örök mosoly még a szeme is nevet, húúú de hiányzik !

Marika
Kata!
Örülök,hogy jól vagy és fagyizgatsz. Én is megenném de majd holnap bemegyek a városba. Nagyon finom fagyizóink van nem drága, irtó finom, hatalmas adagok.
Házhoz jár a fodrász, igazi úriasszony vagy!

Marika
Terikém!
Hú de sok finomságot hoztál! Jó lesz majd ha megfizethető áron lesz a dinnye és hazai. Nagyon szeretem a görögdinnyét. Őrült meleg van.
Marika
Sziasztok Kislányok!
Nem régen ment el a fodrászom. Most már gyönyörű vagyok.
Éppen most fagyizom. A fagyi, a dinnye is nagyon jó ilyenkor. Köszi Terike!
Becsapódtam, mert a dobozon az volt, hogy vanilia, sztracsatella, és vanilia eper van a dobozban. Mindegy el fog fogyni.
Kata
Szervusztok Nagyikák !
Szép új hetet kívánok !
Gyerekeknél voltam most értem haza.
Nálunk is tombol a nyár. Meghaladta a 30 fokot.
Cserébe a kávéért hoztam dinnyét és fagyit.
Válasszatok belöle, fogyasszátok egészséggel .
Teri.
Sziasztok Nagyikák!
Katika megelőztél, köszönjük a finomságokat.
Szép napot ami van is kívánok Mindenkinek.
Vigyázzatok ma nagyon meleg van és még melegebb lesz.
Legyen szép napotok jó hűsölést!
Marika
Jó reggelt Kislányok!
Nagyon jóídőnk van, szőnyeget pucolom, na megtakaritok, mosok.
Legyen nagyon kellemes a hetetek.
Kati
Nem régen ebédeltem, volt még spagettim, paprikáspipim, uborkasali. Én csak egy félét szoktam ebédelni. Most még fagyizom, és megyek a tusoló alá, kimosom a hajamat, mert befestettem. Utána még iszom egy kávét. Délutánra tervezem a sétát. Hiába tiszta fás itt a park, csak meleg van. Ilyenkor nincs kedvem lemenni. Míg idesütött a nap besötétítettem, kellemes hűvös van a lakásban.
Kata
Katám!
Igen meleg van jobb teszed ha esti órákban mégy a parkba legjobb a hűvös szobába, én meg annyira elálmosodtam lehet kicsit hunyok is mindjárt.
Marika
Katikám!
Akkor pont úgy müködik mi nt a kardvirág hagyma, azt is ősszel beszedjük és tavasszal elültetjük. Nekem kertben van a kála fa alatt mert azt olvastam ki itt,hogy a tűző napot nem igen kedveli.
Finomat főzöl hiába mondod nem passzol.
Olyan zsongás volt a piacon nem szeretem de uborkám elfogyott no meg leveszöldség hát csillagászati áron 2 zöldség és répa 450 ft.
Többit már nem is mondom cseresznye, meg stb.
Kaptam tesómtól meggyet előbb aztán úgy döntöttem,hogy nem raktam üvegbe lefagyasztottam. Azzal kevesebb baj volt igaz még van helye ha nem lessz akkor nem tudom mit csinálok vele. Nem akarom bekapcsolni a fagyó ládát alig 400 l-es hát egymagamnak nem igen lenne gadaságos.
Marika
Katika!
Neked is köszönöm a frissítőket! Akkor Te most rá vagy kényszerítve a sétára, ha akarod, ha nem.
Igen, úgy vagyunk vele, ha már nem fáj, azt hisszük, hogy elmúlt, csak a séta után vesszük észre, hogy nem tökéletes. Nagyon jó oldatom van, amivel kenegetem, bízom benne, hogy rövidesen megjavul.
Kata
Sziasztok Kislányok!
Marika!
Te mondod, hogy elaludtál? Hiszen korán felszolgáltad a kávét. Én még most iszom, köszönöm!
Én hétvégén nem szoktam vásárolni. Főznöm nem kell, ma szépítkezni akarok, hajfestés. Majd esetleg délután lemegyek, de csak ide a parkba.
Kata
Jó reggelt Kislányok!
Már nagyot sétáltam a kutyussal, igen fárasztó ebben a melegben sokat le kell vinni mert m ég fiatal szoktatni kell.
Ma vadast főzök pulykából remélem jó lesz na meg eperlevest, igaz nem passzolnak de tönkre ment az eper amit vettem így leves lesz belőle, nem dobom ki hisz olyan drága minden.
Kata!
Nagyon sajn álom hogy még mindig fáj a lábad én úgyan így jártam mikor nemfájt akkor nagyon sokat menetem meg is erőltettem nem győztem vizesbgorogatni. Voltam ballagáson, gyerekek szépek voltak, de nem azt énekelték amit régen " ballag már a vén diák"
csak erre a dallamra valami bődűletet költöttek, jól elfáradtam mert nagyon messze van az iskola.
Marika!
Cálának a gumóját csak ez zacskóba teszem és tavaszon elültetem, már várom hogy virágozzon, van szép lila, sárga, fehér, sőt olyan is van ami piros és sárga a széle.
Nagyon kelleme szép hétvégét kivánok kedves mindanyiotoknak.
Kati
Sziasztok Nagyikák!
Este sokáig fenn voltam, hogy láthassam a picinyemet és most aztán jól elaludam. Ti már biztosan nagy vásárlásban vagytok. Én még ki sem találtam mit is főzzek v. talán semmit, ma nem jönnek az uncsik.
De haladok be kell mennem apróbb dolgokért, legyen szép a hétvégétek.
Most aztán tényleg strandidő, azt lehet halasztom holnapra.
Kata vigyázz a lábadra egyenlőre csak keveset sétálgassál.
Marika
Nálunk is nagyon megy a gyümölcs torta. Sőt még télen is, banánnal, meggyel díszítve, tejszinhbbal. Jó ötlet, ha legközelebb jönnek a gyerekek meg is csinálom. Ez azért is jó, mert a tésztát előre ellehet készíteni.
Kata
Annyira jól éreztem már magamat, hogy előzö nap a TESCOban töltöttem el 3 óra hosszát, gondoltam, hogy most már teljesen rendbe jött a lábam. Tegnap szintén sokat járkáltam. Nagyon megerőltettem. Nem kíméltem. Túlzásba vittem. Sajnos még nem tökéletes.
Kata
Katám!
De sajnállak,hogy még a lábad ezek szerint nincs rendben.
Mondod ballagást hallgattad. Igen az általános iskolában most vannak a ballagások. Előbb hozták nekem is a meghívót a vejem tesójának a kisfia ballag.
No jól elfáradtam most végeztem a szomszédasszonynak sütöttem végülis a cakkos gyümitortát tudod az olajos piskóta erre föl magamnak is sütöttem egyet nagyon szeretem azt a tésztát.
Elpancsikáztam vele legjobban az eperrel mert nem ma szedtem és már nagyja rossz volt annyira hamar romlik, igaz már vége.
Szép estét, Marika
Ma egész nap ballagásnak voltam fültanúja. Van itt három gimnázium, két általános iskola. Szemtanú nem lehettem, mert a fáktól nem látok oda.
Így szórakoztam ma. Nem voltam sehol. Tegnap nagyon sokat sétáltam, jó nagy kört tettem. Alig tudtam hazajönni. Gyógyszert írattam, postán voltam, piacon. Boltba. Ma pihentem. Most újra baj van a lábammal, még holnap is pihentetem. Legfeljem csak annyit csinálok, hogy befestem a hajamat. Hétfőn jön a fodrászom, levágni a hajamat.
Kata
Marika!
A természet csodákat művel. Én is voltam már úgy, hogy azt hittem tönkre ment a növényem, és egyszer csak kihajtott. Pedig nem is locsoltam.
Kata
Katika!
Borasztó árak ezek de nem tudom mit csinálnak vele hisz nincs annyi pénze az embereknek. Én sem venném meg ennyi pénzért. Meggyet majd hoz a tesóm.
A kálával kapcsolatban ősszel mikor lesárgul mondod beszeded a gumót és nem is teszed cserépbe. Ilyenkor virágzik nyáron.
Ősszel kaptam cserepes nagyon szép volt de másnapra összes levele lesárgult. levágtam nem locsoltam ledobtam mérgembe cserepestül a pincébe most kiültettem a kertbe éls mit látok sok levele jött.
De köszönöm az infót.
Jó szórakozást a ballagás alkalmával.
Marika
Katám!
Szinte egy óra alatt megjártam a tescót nem sok mindent vettem rama akciós meg az orchideát. Volt sok de virág csak felül volt 2 db. legtöbbjén.
Apróbb volt a virágja amit vettem de gondolom ha rendesen ápolják ugyanolyan nagy lesz 2 águ de rengeteg virág volt rajta.
El is vittem üdvözöltem a sógornőmet.
Mi virágboltunkban 4 ezer ft.
Hallom a hőszolgáltatót kellett volna hívnod mennyi a baj igaz, nagyon sajnállak mindig történik vmi.
Marika
Terikém!
Nem borzasztó épp, hogy nyugdíjba ment nagyon sajnálom szegényt. Hát igen ki kell használni az életet, hisz nem tudjuk mennyi adatik, de még milyen jó,hogy nem tudjuk.
Én szegény párom pont igy volt még 2 hónap se telt bele.
Jó főzőcskét Neked főzzél finomakat.
Nekem gulyásleves maradt tegnapról most virslit sütök leveles tésztába tartárral a gyerek már nagyon várja hamar jött de a fene se tudta ma utolsó nap és rövidebb volt.
Marika
Nálunk nincs ilyen drágaság. A cseresznye, a meggy 500.-Ft. Az eper 600-900.-Ft. Meggyet vettem. Ez a kis piac itt van a szomszédságban, és este 9 óráig lehet vásárolni. Beszélgettem az egyik árussal, és kérdésemre, hogy olyankor vannak még vevők, mondta, hogy a Posta, a gyógyszertár, DM, COOP áruház, orvosi rendelő, nem is egy fodrász, kozmetikus, több kis élelmiszer bolt, késő este zár, és utána vásárolnak. Megéri nekik.
Kata
A TESCOban én is kacérkodtam az orchideával. Nézegettem, hogy venni kellene. végül úgy döntöttem, hogy nem veszek, mert már akkor felcuccoltam, ráadásul vettem egy cserép rozmaringot is, azt is féltve őrizgettem, hogy le ne törjön. 1.900.-ft volt nagyon szép, kétágu. Pár méterrel arréb a virágos részen 3.000.-Ft.
Kata
Szervusztok Kislányok!
Már megjártam a piacot, bődületes árak vannak, eper 1200,-cseresznye 1000,- meggy 1000,. na persze nem a legszebbek, rengeteg ember de mindenki csak járkál nem vásárol. én is csak virágot vettem, délután megyek ballagásra, azt v iszont barátiáron vettem 1500,-Ft flamingó feldiszitve, nem kértem semmi exrát hozzá mert úgy összetörik a tömegben, nem vigyáznak egymásra.
Marika!
Kérdezted a cálát, nagyon egyszerü gómus, összel mikor a levelek elsárgulnak beszedem a gumókat, tavaszon cserébe rakom mostmár várom hogy virágozzon, különösebb törődést nem igényel, természetesen locsolni kell, de hisz tudod, nagyon szépek a muskátloiaid, enyémerket a multkor a nagyvihar összetörte egy kicsit, de már helyre is jöttek, ismét tele van bim bóval.
Legyen szép a napotok, megyek mert sok dolgom van.
Kati
Terike!
Most láttam, hogy egyszerre írtunk. Temetésre járni nem jó olog. Szegény nem tudta élvezni a nyugdíját.
Az jó lesz, ha olyan meleg lesz, legalább normalizálódik a helyzet az árvíz súlytotta területeken, habár én nem nagyon szeretném, ha visszatérne a kánikula. 30 foknál többet nem szeretem. Ezt viszont nem tudjuk irányitani.
Kata
Marka!
Köszönöm a kávét!
Visszatérve a virágaidra. Te áttudod teleltetni őket. Nálunk is átlehetne teleltetni, de én nem szeretek lemenni a pincébe. Azt sem tudom melyik az én pincém. Itt a a zárt folyosó, de még a szeméttárolóban is kitelelne, ami elég nagy, de ez egy új rendelet, hogy nem lehet még a falra sem felfüggeszteni virágot. Nem kevés a büntetés. Így minden tavasszal veszek.
Képzeld el, tegnap kijött a pasi plombázni, és kiderült, hogy nem a Vízműveket kellett volna hívni, hanem a Hőszolgáltatót. Ma újra várakozom. A vízszerelő félre tájékoztatott. A mai napom ismét erre megy el.
Kata
Jó reggelt Nagyikák !
Legyen szép a napotok !
Marika !
Friss voltál mint mindig ! Köszönjük a kávét .
Nagyon széppek a virágaid . Meghálálják a törődést .
Tegnap kertészkedtünk, cukorborsót szedtünk, kifejtettük. Még maradt rajta olyan kis laposka azt majd legközelebb.
Tegnapelőtt temetésen voltam a Testvérem násza halt meg . Mindössze 61 éves volt. 2 hónap alatt elvitte a rák. Decemberbe ment nyugdíjba, Húsvétkor nem érezte jól magát , bement az ügyeletre ott fogták kivizsgálásra . Akkor derült ki a baj. Nagyon jó ember volt, sajnálom Őt nagyon.
Ma főzök , takarítok . Most néztem az előrejelzést jövőhétre még 35 fokot is jeleznek.
Teri.
Sziasztok Nagyikák!
Szép jó reggelt Mindenkinek.
Már megint jól kialudtam magam mihelyt lefekszem akkor már nem sok tv-t nézek alszom is.
Szépen süt a napocska biztosan igen szép idő lesz ma is.
Már vissza sem feküdtem mert megyek majd a Tescóba hirdettek orchideát 2 ágasat, hogy aztán milyen nem tudom. Ha szép azt akarok venni sógornőm elmaradt névnapjára ha nem tetszik hazafelé a virágboltba veszek mást mert ott 4 ezer ft., a tescóba 2 ezer persze ha ócska nem kell.
Sietek haza nem sok vásárolni valóm van mert szomszédasszony megkért süssek epres tortát, igaz nem voltam oda érte de hát nagyon kért ő árul a piacon és csak 2 félére van ideje,hogy süssön, unokája ballag holnap.
Tudjátok mikor nagyon szépre akarja az ember akkor nem sikerül.
No meg még főznöm is kell.
Legyen szép a napotok,Marika
Jó kávézást, teázást!
Ja és a virágaimmal kapcsolatban, hogy azok mind saját átteleltetésűek csak a konyhaablakba a teraszra vettem újakat azért is örülök annyira nekik.
Valóban nagyon szépek a vrágaid. Ezzel nyugodtan dicsekedhetsz! Ügyes vagy!Ez a sok munkád eredménye.
Kata
Kislányok!
Ne vegyétek dicsekvésnek de annyira örülök a virágaimnak itt belőle pár fotó. Csak elküldtem,hogy lássátok.
Marika
Katám!
Most jöttem be a kertből találgatom mit is főzzek. Mai tornám már meg volt 6 órától a kert, de nem fáríszt szeretem csinálni.
Te már árkon bokron túl vagy szerintem.
No, pussz!
Szokásodhoz híven friss vagy. Kösz a kávét, én még most kortyolgatom. Várom a plombázókat. Aztán útnak indulok. Utána kell járnom hová tűnt a fodrászom.
Kata
Katika!
Úgy emlékszem Te egyszer mondtad van neked valami színes kála virágod. Szval tavaly szülinapomra tehát ősszel kaptam a gyerekektől egy cserép bordós ezt az újabb divatú kálát másnapra lefonnyadt sárgult a levele és eldobálta. Visszavágtam de nem csinált semmit levittem a pincébe és nem locsoltam.
Tavasszal felhoztam ép volt a hagymája és beültettem a kertbe már azt hittem elveszett és most sok-sok levelet hozott egy fa alá árnyékos helyre ültettem. Szval a kérdésem hogy kell ezt ápolni, mikor virágzik nyáron v. ősszel ha beviszem. Nem igen értek hozzá. Olvasgattam itt a neten de túl sokkal nem lettem okosabb.
Anyukámnak a régi divatú volt a nagy fehér nem ez a kisebb virágú ahogy visszaemlékszem kertbe volt nyáron virágzott ősszel bevitte és télen is virágzott v. nem jól emlékszem már annyira régen volt.
Csak ha időd engedi akkor írjál róla.
Marika
Sziasztok Nagyikák!
Szép jó reggelt, napot!
Gyönyörűen süt a napocska reméljük szép idő lesz ma is.
Korán ébredtem mint mindig nem húztam le a redőnyt és irtóan besütött a napocska, igaz ha nem süt akkor sem tudok sokáig aludni.
Szval kávézzatok velem és legyen nagyon szép a napotok én már vissza sem fekszem lehet megyek a kertbe még nincs meleg.
Marika
Nem nagyon vásároltam. Csekkeket fizettem, élelmiszereket vettem. Örültem, hogy már eddig is eltudtam menni.
Harmadik napja hívom a fodrászomat, most már szeretném, ha meglátogatna, de nem tudok vele beszélni. Itt dolgozok nem messze az Édesanyja a Papír bolban, majd holnap meglátogatom. Üzenetet is hagytam Neki, de hívott vissza. Lehet, ismét Pesten van továbbképzése, vagy versenyen.
Én is annyira utálom, hogy minden pólón van valami figura. A mintás blúzokat sem szeretem.
Kata
Te sem mondhatod, hogy unalmasak a napjaid. Sajnálom, hogy beteg voltál. Vigyázz magadra! Lassan túl lesznek a gyerekek a vizsgákon. Jön a megérdemelt szünet. De nem csak a gyerekek várják már, hanem a fiam és a menyem is. Igaz nyáron sem fogom őket többet látni, jönnek a táborok egymás után.
Kata
Katám!
Hallom Te is bóklásztál esetleg vásároltál is valamit. Én is nehezen döntöttem mert nagy szívek akármik a pólók elején abból aztán nem kértem.
Ami szolidabb 2 egyforma csak más színben. Meg egy harmadik csíkosam régen volt.
Marika
Szia Katika!
Most látom még nem is voltam itt hiába a memória az embernek. Köszönjük a finomságokat.
Reggel ismét korán keltem ugyan csak mentem a postára én is csekkeket feladni ott jól elkaptam a sort, ugyanis elromlott a sorszámot adó automatájuk.
Hazafelé /mivel ma szabadnapos voltam a főzés terén nem is főztem semmit az uncsim kirándulni van/ meglátogattam a kenvenc butikomat és nyárra elláttam magam felsőkkel meg egy térdig érő farmerrel még megtoldtam ami van.
Kérdeztem a nőt kap-e még mondja hát hogy örül ha felét eladja ezért vettem hármat a többivel bőven elég.
Hazajöttem kicsit ettem és visszamentem a fodrászhoz hajat festetni, hazajöttem eddig a kertben voltam.
Szval itt az este!
Marika
Szia Zsumika!
De örülök, hogy látlak és igen sajnállak mennyi bajod volt, de remélem már túl vagy rajta. Hallom az ablakcserét én még előtte állok 2 v. 3 hét múlva jönnek félek a nagy portól meg a rumlitól takarítás, kis festés ez mind egy magamra vár. De úgy vagyok vele ráérek akkor nem igen főzök majd lassan. Nem tudom mennyire okosan döntöttem majd a télen elmondom. Zsumika ne mondj ilyet,hogy már semmit sem csináltatsz hisz sosem tudni.
Ez befektetés hosszú távra úgy voltam vele ezzel is értékesebbé teszem a házat és még valameddig élvezem is ha jó döntésem volt ezzel.
Igen már jön a nyár jövő héten már nagyon meleget olvasok itt.
A borsóval szenvedek berothadt a töve a rengeteg esőtől irtó hosszú lett a szára és egymásra dőlt hiába nem sűrűn volt ültetve. Ebből tanultam jövőre egy sorosan ültetem körbe a kerten. De van még későbbi ültetés hátha lesz rajta valami.
Gratulálok az uncsidnak és csak így tovább. Enyémnek is van még hátra talán egy vizsgája.
Marika
Szervusztok Kedves Nagyikák!
Nem panaszkodni jöttem, s nem is mentegetőzni, a távollétem miatt.
Mégis elmondom, hogy ez az idei "tavasz" nagyon megviselt- remélem már csak múltidőben.
A kis ízületeim gyulladása, ami a kéz és láb ujjaimat érintette, épp csak elmúlt, amikor egy zivatar kapott el, hosszú biciklizés után. No ez másnapra akkora lumbágót hozott ki, hogy kétrét görnyedtem, még oldalra is elcsavarodtam. Napokig ki sem tudtam mozdulni, a lakásban jajjgattam. Ezek után újabb(?) megfázás, v. vírus(?) jött torokfájás, köhögés, nátha hőemelkedés.
Közben már le volt fixálva nálam is az ablakcsere, a portól szabályosan fuldokoltam....
Szerencsére a kislányomék segítettek a bútorokat félretolni és lefóliázni, amit meg is hagytam, a teljes befejezésig.
Szerencsére tegnap készen lett:
Minden ablakot, erkélyajtót és a bejárati ajtót cseréltettem . Nagyon gyorsan és szervezetten dolgoztak. A tokokat körülvevő 20cm.-es sávban kellett javítani, amit szépen eldolgoztak.
Ez sem omlott le, csak az újaknak a tokja ennyivel kisebb, mint a régi dupla ablakok tokja.( Itt a 2 üveg egy keretben van, s ezért új külső-belső párkányokat is tettek fel.)
Jövő héten a festő lefesti (tavaly félretettem rá a festéket).
Jó lett volna a tavalyi nagy felújítással egyidőben, de akkor nem volt rá elég mani...
Szóval , én is keresem magamnak mindig a munkát, de remélem ezzel vége, amíg itt élek, már semmit!
Dórim érettségije 4 tárgyból már teljesen kész, még 2 szóbeli jövő hétre , s jöhet a vakáció!
Csak az nyár is ideérne már!
Nagyon sajnálom az árvíz sújtotta embereket, s tisztelem a helytállásukat a védőknek!
Puszi mindőtöknek és szeretettel gondolok Rátok! Zsumi
Sziasztok Kislányok!
Katika!
Kösz a felszolgálást! Éppen most kávézom, és utána én is elindulok. Gyönyürű idő van.
Kata
Jó reggelt Kislányok!
Szépen süt a napoxcska, jóídőre számitok,megyek a városban, póstára, gombát szeretnék venni /vargányát/, már nagyon megenném .
Vigyázzatok magatokra.
Kati
Már nem olyan messze van a jó éjt! Köszönöm! Már én is nyugovóra térek lassan csak még benéztem, mert ilyenkor szoktam levelet kapni.
Ha csákányoztál, biztosan jól fogsz aludni. Nekem is azt kellene!
Kata
Katám!
Délután nagyon jót aludtam utána irány a kert kapálgattam, hahaha csákányoztam annyira leverte az eső.
No most aztán hogy tudok majd aludni.
Szép estét és jó éjt, tudom az neked még nagyon messze!
Marika
Kata
Kata
Lassan meggyőztök, és én saját magamat is, hogy teljesen hülye vagyok, ha ezt a pénzt ott hagyom a biztosítónak. Főleg azok után, ahogy viselkedtek velem. Annyira elgondolkoztak, azon hogy milyen hülyeséget csináltak, még válaszra sem méltatnak. Annyit kaptam, hogy megkapták levelem, és továbbitják az illetékeseknek. Azóta semmi. Most ismét düngök.
Kata
Katám!
A kártérítés meg a katasztrófa helyzet szerintem más lapra tartozik, de Te tudod ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Csipetkeszaggatás közben írok most nektek.
De már kész megyek is kertbe akarok még kimenni.
Marika
Terikém!
Jó ha Te nem alszol el olvasás közben mert én igen.
Még most jöttem a hasi UH-ról a hematológus küldözget minden vizsgálatra a gyógyszerek miatt. Decemberbe kaptam az időpontot mára de sok bent fekvő beteget meg mentő stb. hoztak és nagyon elhúzódott. Most főzök még borsólevest mert a kisfiu jön majd vmikor ebédelni meg vmi tejszinhabos eperlekváros palacsintát.
Szeretem nagyon őket és kényeztetem ahogy tudom.
Az ablakkal kapcsolatban hát nem tudom hülyeséget csináltam vagy nem. Minden esetre belevágtam félek a nagy portól ami lesz, no meg esetleg hol esik le a vakolat, mindegy kőmüves is jön velük ugy egyezkedtem mindent megcsinál X ft-ért. Gyorsan kértem is még a mammográfiára meg a rákszürésre is időpontot mert hát oda is küld a dr.nő és júl-ba megyek hozzá ha nem lesznek meg ezek az eredmények mérges lesz.
Szeretném ezeket letudni,hogy ha itt lesznek ne kelljen mennem sehová.
Én is úgy gondoltam,hogy hátha kevesebb lesz a gázszámlám. Fát ugyan veszek de csak egy autóval mert hát kint lehet lemenni a szuterénbe és sokat megtúráztam a lépcsőket a télen. Még el is levegősítettem a rendszert szerelőt kellett hívatni mert majd felforraltam a vizet mire leértem, néztem én kezemmel a csövet de hát az csalóka. Nagy hidegbe meg jobb a gáz éjjel nem hűl le annyira. Szval próbálkozok, no meg értékesebb is lesz a ház. 5 nagy ikerablak szval nem kis befektetés. De hátha örül neki majd nem csak én.
Marika
Kata
Tudom, hogy az én kártérítésemnek semmi köze az árvízhez, de elgondolkoztam, és így döntöttem szolidalitásból nem veszemfel.
Kata
Kata !
Nagy szíved van ! De nem a károsultaktól vennéd el a pénzt.
Teri.
Szervusztok Nagyikák !
Legyen szép a napotok !
Marika !
Köszönöm a finom kávét . Nagyon korán ébredtél és ahogy látom nem is feküdtél le korán. Én általában 7 órakor kelek kivétel ha valahova megyek. Igaz este 11 óra környékén fekszek és akkor még olvasok.
Nálunk is volt eső az éjszaka de csendes lehetett mert nem hallottam dörgést. Igaz ezek az ablakok olyan jól szigetelnek, hogy semmi zaj nem hallatszik be a lakásba. Meglátod milyen jó lesz neked is ha meglesz a csere. 4 éve cseréltettem de azóta a fűtésszámlám is kevesebb.
Teri.
Sziasztok Kislányok!
Marika!
Nagyon friss voltál ismét a frissítővel. Köszi!
Nem láttam a Maradj talpon-t, sajnálom.
Itt még az este esett az eső, de vihar nem volt.
Tegnap itt magányomban gondolkoztam, hogy milyen katasztrófa van, milyen károkat okozott. Ezekután nem lenne pofám, azt a 7.000.-Ft kártérítést felvenni. Hívosgatom az adományvonalat, hogy segítsek, a másik oldalon meg elveszem. Úgy fogom fel, hogy adományoztam.
Kata
Sziasztok Nagyikák!
Már kialudtam magam és szép jó reggelt Mindenkinek!
Gondolom sehol sem volt nagyon nagy vihar nem tett tönkre semmit. Nálunk ugyan nagy dörgés villámlás volt de csak kevés eső és elvonult a vihar.
Legyen nagyon szép a napotok, reméljük ma szép idő lesz.
Kávézzatok velem ha még ilyen korán van akkor is.
Megyek UH-ra alig fél éves előjegyzés. Semmi gondom csak hát a hematológus küld mindenhová.
Marika
Katám!
Gondolod idén lesz még nyár????
Tűrhetően elvonult a zivatar féltettem a s.barackfát telis tele gyümivel. Olyan az ága mintha szomorú fűz lenne.
Nézted-e a Maradj Talpont húúúúúúúúúú nagyon okos leány volt benne nem vitte el a pénzt még egy kört játszott volna de elég könnyű akármin megakadt. Sajnáltam nagyon.
De megyek már csicsikába mertma sokat dolgoztam minden helyen lenyírtam a fűvet, kapáltam, sütöttem éppen főzni nem kellett.
Szép estét, Sziasztok.
Kata
Bízzunk benne, hogy ez már az utolsó nap az esőzésre. Habár még hétvégére lehűlést mondanak. Aztán jön a nyár.
Kata
Katám!
Éjszakai sötétség dörög, villámlik pár szem esett is már. Csak ne lenne már belőle eső meg nagy vihar.
Marika
Hála Istennek elvonult a vihar, nem tartott sokáig. Már fel is száradt. Reméljük ez az utolsó löket volt. Ezek a fotók Nálatok készültek?
Kata
Kislányok!
Épp most olvastam a főváros felé halad a égszakadás megint akkor mi is kapunk belőle igen be van borulva. Már igazán nem hiányzik, nem normális dolog amilyen az időjárás. No még kis jég kellene el is intézné a kertet hallom Katáéknál mar ilyen volt.
Hát szívszorító képek mikor az ember háza vízben áll, nagyon sajnálom szegényeket.
De haladok sütöm a pogit.
Marika
Marikám, igy van,nem olyan nagy baj, de végül is te is dolgoztál vele, de itt valóban állatok -termés, ingóságok és hát épületek mennek a vizzel.
Nagyon sajnálom őket. Még dolgozni is alig tudnak járni, buszok se nagyon járnak.
Marikám nekem most két kis unokám ballagot oviból, nagyon aranyosak voltak és ügyesek ahogy szerepeltek.
Marikám biztosan lesz aki megeszi azt a finom pogácsát,
Itt is nagyon borul megint, pedig valóban nem hiányozna az eső, de most olvasom,hogy már
Katáknál dörög is,ugye nem küldöd majd erre el, ???
Tényleg nem hiányozna.
Kata
Kata
Irénkém!
Sajnálok mindenkit akinél a víz az úr! Akkor mondhatni szerencsések vagytok,hogy hozzátok nem megy fel a víz. Mi idegesség, munka, sőt anyagiak akit érint az ár.
Felénk most hétvégén lesz ballagás az általános iskolákban.
Tudod az én borsóm még ha vártam is,hogy eszem belőle nem nagy baj ezekhez képest.
De van még másik 4 sor,hogy aztán az mennyire rothadt bel meg sem akarom mozdítani mert ha szétszedem összetöröm a szárát. Majd veszünk piacon, boltban még az legyen a legnagyobb baj.
Már nagyon megállhatna az esőzés hétvégére nagyon meleget olvastam.
Hol a kertbe lépek be kicsit kapálok mert ma nem főzök hanem most sajtos pogit sütök mivel már ha van hozzávaló akkor elszórakozok vele. Biztos lesz aki örül neki .
Marika
Kata nagyon siralmas, még csaki itt nem is, mert egy dombon lakunk, de már pár száz méterre borzalom, Nyerges és Süttő és Neszmély teljesen viz alatt van, nagyon sok embernek oda van az évi termése
jobbik esetben.Mert van akinek a háza is oda van.
Katám örülök,hogy a lábad már jobban van.
Ma én is szabadnapos vagyok, de a napokban volt minden, unokázás, és ballagás , és itt is voltak a gyerekek hétvégén Pestről.
Gondoltam is rátok, hogy milyen a helyzet Nálatok. A lányomék is panaszkodtak. Ők az Elba partán laknak, csak az a szerencséjük, hogy ez egy három emelet épület, és legfelül laknak. áluk már normalizálódott a helyzet. de mondta, hogy a közelben van egy kis bolt, teljesen kifosztották, mert messze nem tudtak elmenni. Autóval szállították az élelmiszert. Siralmas helyzet nagyon. Bízunk benne, hogy rövidesen helyreáll a rend.
Kata
Marika!
Az én paradicsomomból sem lessz semmi. Rengeteg virág van rajta, de két olyan kis zöldparadicsom van rajta, mint egy borsószem. Ez most nem jött be, de van gyömbérem. Az sem semmi.
A lábam lassan tökéletes lesz. Legalábbis már nem sántítok.
Olyan rendes szomszédaim vannak. Többen felajánlották a segitségüket, de úgy vagyok vele, míg megkeresem őket, addig a boltba is eltudok menni. Most már azért hosszabb távot is megteszek.
Kata
Szerbusztok Nagyikák.
Kivánok Kellemes Hetet.
Kislányok borzalom ami van felénk, az ember szive bel fájdul.
Marikám sajnálom,hogy a te munkád gyümölcse is, tönkre megy, hát itt meg ami van-azt el mondani nem lehet
Sziasztok Nagyikák!
Szép jó napot Mindenkinek.
Reméljük ma nem lesz eső, kertben dolgoztam eddig de már igen sütötte a fejem a nap pedig még epret kellene szednem de majd estére.
Kétféle korai borsót ültettem hatalmas a szára pedig 40 cm-re ültettem még távolabb is egymáshoz mint ahogy írja az utasítást. Párat tudtam csak leszedni mert nem volt az eldőlve csak egymásnak, a töve teljesen berothadt. Most széthajtogattam, lehet semmi sem lesz belőle. Van egy későbbi ültetés, már nem is bizakodok inkább. Úgy látom nem igen kell a fagyót bekapcsolni. Azért 600 ft. a borsó kg-ja vagy berothadt vagy a szembeszomszédomnak egyszálasan kelt ki.
Hát bizony sajnálni való ami van a vízzel kapcsolatban. Tűz, víz az mindkettő borzasztó. Egy élet munkája van benne. Tényleg mondhatni jó helyen lakunk ilyen tekintetben.
Kata hallom már jobban tudsz sétálgatni.
Katika köszönjük a reggeli finomságokat.
Terike nálatok zajlik az élet, bizony jó is ha nagy a család. Igaz gondolom nem könnyű felnevelni több gyereket, de hátha idős korra visszakapja az ember a szeretetet, többtől csak jobban van esély.
Legyen szép a napotok, Marika
Terike!
Kívánok az ünnepelteknek BOLDOG SZÜLINAPOT!
Köszönöm kérdésedet! Van egy kínai cipőm, már kiakartam dobni, mert nem valódi bőr, és nagyon kibővült. Most hasznát vettem. Egészen jól megyek benne. Most viszont nagyon jó idő van, sétálhatok papucsban is.
Éjszaka esett az eső, de már süt a nap. Nekem sem kell ma főzni.
Kata
Kata !
Osztom a véleményedet. - Én is sajnálom azokat az embereket akiket kár ér. Tegnap én is több sms-t küldtem.
Ilyenkor gondolom azt - mi jó helyen lakunk.
Hogy van a lábad ? Már feltudod venni a cipőt ?
Teri.
Szervusztok Nagyikák !
Szép napot szép új hetet kívánok !
Katika !
Köszönöm a finom kávét, most iszogatom.
Finom ebéded lesz. Nekem van maradék brassói ma nem főzök.
Kérdésedre válaszolva, szombaton grilleztünk a Janiéknál. Patrik 11 éves, Dani 15 éves volt a héten. Őket ünnepeltük, köszöntöttük. Együtt volt a nagy Család. Jó volt jókat beszélgettünk, meséltünk. Gyönyörködtem az Unokákba, Dédunokába. Jó így együtt, nagyon szeretem őket -kicsiket, nagyokat.
Nálunk ragyogóan süt a nap már most 22 fok van. Dolgozik a mosógép nemsokára teregethetek. Délután akár vasalhatok is. Ma itthon leszek teszek-veszek.
Teri.
Én is nagyon sajnálom, hogy ezt a kis országot mindig éri valamilyen katasztrófa. Sajons én csak úgy tudom őket segíteni, hogy a segélyszolgálatot felhívtam egy párszol. Minden hívással 250.-al járulunk hozzá. Nagyon jó látni, hogy ha baj van öszefognak az emberek. Pénteken hallottam, hogy már 41 M pénz gyűlt össze. Visszanéztem az 1970-es Tiszai árvizet, akkor is nagyon sok házat kellett újraépíteni. 450 házat építettek. Ezzel, hogy megvédték a házukat nincs vége. Az is nagy munka lesz, elbontani a gátakat. Azt a sok homokzsákot elhordani, fertőtleníteni.
Az is borzasztó, hogy a vízmelletti házakra még biztosítást sem kötnek a biztosítók.
Katika, én is főztem már töltöttkáposztát kölessel, hajdina kásával, és soha nem szoktam berántani. Nem is szeretik a gyerekek úgy, én sem, csak tejföllel fogyasztjuk.
Kata
Kedves Barbara!
Sajnálattal közlöm azt hiszem a nagyitársaim nevében is, hogy nemigen tudunk vállalni nagymamaságot, hisz mindanyiunknak vannak unákáink.
Üdv.
Jó reggelt Kislányok!
Kicsit felhős az ídő, remélem később kisüt a napocska mosni akarok.
Kata!
Nagyon sajnálom én is aki olyan helyen lakik akik veszélyeztetve vannak a viztől, reméljük megtartja a gát a tetőzést.
Mgemutatkozik az emberi szeretet egymás segitségére sietnek, úgyan úgy mint márciusi hónál is, gyöngyösiek is sokan mentek segiteni, köszönet nekik.
Töltöttkáposztát akarok főzni, na persze pulykadaráltból, nem rizst teszek a hgusihoz hanem kölest, már kipróbáltam és bevált, sőt még be sem rántom, remélem azért jó lesz mindenféle finom füszert rakok bele.
Könyveimet nézem át és felhordom a padlásra, már unom a sok port törölgeni, mert már ezeket mind olvastastam, igaz régen, most más az érdeklódésem.
Legyen szép napod.
Kati
Sziasztok Kislányok!
Aranyos vagy, hogy kávét küldtél, de azért próbálkozzál egyébként is!
Tegnap nagyon sokáig néztem az árvíz helyzetet. Borzasztó. Én nem is tudom, hogyan lehet ezt túlélni, akinek minde odalesz. Olyan nyugodtan beszélnek róla. Én meg itt bőgtem helyettül is.
Kata
Jó reggelt Kislányok!
Most már másodszor írok, nemtudom miért azt írja, hogy a lap elévűlt, hát pukkancs vagyok.
Azért megpróbűlok kávét küédeni hátha most elviszi.
Kati
Én is szeretem a madarakat, de annak nem örülnék, ha az erkélyemre fészkelnének. Így szeretem hallgatni a koncertjüket, a közgyűlésüket itt rengeteg fa van. Korán reggel már adják nekem a szerenádot. Néha ideszáll az erkélyre a rigó, és a fecske, örömmel nézem őket, de nem időznek sokat. Nem piszkolnak.
Most azon gondolkozom elkelle indulni valamerre. Úgy tudom könyvhét van a főutcán. Lehet, hogy szétnézek.
Kata
Sziasztok Kislányok!
Ti aztán frissek vagytok! már be is vásároltatok. Igaz én már csütörtök után nem szeretek vásárolni. Sokan is vannak, meg minden drágább a piacon is. Én még most kávézom, de van bőven, köszönöm!
Katika! A víz most nem okozott kárt, mert csak a csempe lett vizes, ahol a vízóra helyezkedett el. A fürdőszoba alsó része sötétkék csempe, csak egy kis vízköves csík látszik látszott a csempén, ahogy csöpögött, folyt le a falon, és a fürdőszobában a járólap, ezt csak feltöröltem, kárt nem okozott, de legalább a munkadíjat megtérül. 7.000.-Ft-ot
Kata
Szervusztok Jó reggelt!
Már itt kinlódom nem akart beengedni a topicba, nemtudom miért.
Nagyon frissek voltatok Kislányok, piacon voltam már fő az ebéd nálam is.
Terike!
Nagyon szép a kerted, sok gond van vele, sokat kell dolgoztni. Érezd jól magad a gyerekeknél, nagyon jó mikor összejön a család, biztos valami finomat főztök, bográcsoztok?...... mi is szoktunk és akkor olyan jó még fő a kaja addig is cseveghetünk.
Kata!
Nagyon veled érzek, sajnos, csak azokra mennek így rá akik pontosan fizetnek, nagyon szemtelen volt a biztositód, remélem ezek utzán összekapja magát és rendes kártéritést fizet.
Marika!
Gyönyörúen süt a napocska, gondolom ilyenkor a kertbe vagy, jó nézni a sok szép virágokat veteményeket.
Kikeltek a kisfecskék, igen sok piszokkal jár mindennap kell takarita utánuk, de szivesen teszem mert nagyon aranyosak reggelente madár csivitelésre ébredek, ennél nincs is jobb.
Holnaptól itt lesz a fim kutyusa egyhétig vigyázok rá, legalább lesz kivel sétálni, ha nincs kedvem akkor is kell menni.
Legyen csodálatos a hétvégétek.
Kati
Vajon hol keringett 8 óra óta a levelem ?
Jó reggelt és szép napot kívánok Nagyikák !
Jót aludtam frissen , kipihenten ébredtem. Gyönyörü az idő nálunk, hét ágra süt a nap a madarak csivitelnek.
Kata
Jól intézkedtél, ügyes vagy .
Marika
Gyalogtőkés a szőlő nem könnyü kötözni. Cukorborsó nálunk is nagyon sürü lett biztos a sok csapadék miatt. Remélem azért be tud szemesedni.
Ma sütök főzök, délután a Gyerekekhez megyek családi összejövetel lesz.
Gyertek kávézzunk, teázzunk együtt.
Teri.
Sziasztok Nagyikák!
Én már a boltot is megjártam lassan főzőcske. Nagyon szépen süt a nap mindjárt jobb az ember kedve.
Kávézzatok, teázzatok velem és legyen szép napotok és hétvégétek.
Sokat legyetek kint a szép időben hisz ki tudja meddig örülhetünk neki.
Marika
Terike!
Ez a lakásban történt, semmi köze a ház biztosításához. Semmi gond, mert a szerelő adott számlát, mivel a Vízműnek is kellett szólni, hogy plombázzák le. A jövőhéten csütörtökön jönnek, ők is adnak számlát, mert a plomba számát fel kell tüntetni. Akkor pedig én megyek intézem a kártérítést.