Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nagymamát keresek

uzsika30
Létrehozva: 2007. január 19. 17:23
hello mindenki!

Három gyönyörű gyermekemnek szeretnék nagymamát keresni. Van nekik egy igazi és egy mostoha, de sajna egyik sem szereti őket úgy, mint ahogy kellene. Egy fiam és két lányom van. Édesanyám sajnos már nem ismerhette meg őket, így ők sem tudják mi az igazi nagymama-unoka kapcsolat. Szeretném, ha úgy szeretné őket valaki, ahogy csak egy nagymama szerethet. Ha valakinek van kedve írjon. Köszönöm, uzsika
  1. 2016. február 20. 03:2040.

    Sziasztok! 


    Én egy 27 éves anyuka vagyok, a férjemmel közösen neveljük a 20 hónapos kisfiunkat. Az a problémám, hogy a férjemmel a Pesti éjszakában dolgozunk, és nappal nem tudjuk kialudni magunkat, mert nem vigyáz senki a gyerekre. A férjemmel elhatároztuk magunkat, hogy mindenféleképpen örökbe fogadunk egy nagymamát, vagy nagypapát. Van egy családi házunk, és egy nagyszülőnek fenntartott szoba is. Az örökbefogadást szó szerint értem, tehát, ha a nagyszülő megbetegszik, nem küldjük vissza, hanem továbbra is a családban marad. Azoknak a jelentkezését várom, akik magányosak, nincs saját családjuk, és nem okoz nekik gondot az átköltözés. 

  2. 2016. január 26. 20:2239.

    Szép napot mindenkinek!


    Nagymamát keresünk Budapesten (XIX. kerület). Elmesélem kisfiam történetét, hátha leendő nagymamánk olvassa és jelentkezik!


     


    ,,Nagymamára vágyom", avagy egy kispesti kisfiú lélekrezdülései


     


     


     


    ,,Egy nagymamára vágyom"-ez a sóhaj egy négyéves kisfiúból szakadt ki, amikor a játszótéren látta, hogy a többi gyerekkel milyen önfeledten játszik a nagymamája, eközben az ő apukája meg türelmetlenül csak arra várt, mikor gyújthat végre rá...


     


    Az oviban hallotta a többi barátjától, hogy nekik 2-2 nagyszülőjük van  és mindig mennek hozzájuk, sőt a szünidőt is náluk töltik a gyerekek. A kisfiú nem értette, hogy másoknál ez miért így van, így hát megkérdezte az anyukáját. Édesanyja azt válaszolta, hogy neki csak egy nagymamája és egy nagypapája van, mert az édesapa szülei már nem élnek. A kisfiú - ha nem is értette, de elfogadta a választ, hát neki csak 1 jutott...


     


    Teltek-múltak a hónapok, az anyukának -aki közben egyedül maradt a kisfiúval- munkájából adódóan sokszor kellett volna segítség a nagyszülők részéről, akik arra hivatkoztak, hogy a fiú még túl kicsi és majd ha nagyobb lesz, akkor vigyáznak rá.


     


    A kisfiú sokszor szomorú, mert nem érti, mi lehet az oka, hogy az ő nagymamája mindig rohan valahová, vele meg csak nagyritkán játszik egy órácskát. ,,Valami rosszat tettem a Mamának?"-kérdezte anyukáját, aki megnyugtatta, hogy dehogy, ő nagyon aranyos és jó kisfiú, csak a Mamának sok a dolga...


     


    A kisfiú álmodott. Azt álmodta, hogy halat fog egy bácsival, akit a nagypapájának szólít, s miközben nagyokat nevetnek, odajön egy néni finom, gőzölgő fánkokkal a kezében, megsimogatja a kisfiú fejét, ő erre rámosolyog és  azt mondja: ,,Köszönöm, drága Mamikám!"


     


    A kisfiú felébred és nem érti, hova lett a kedves Nagyi és Papa, pedig végre neki is voltak igazi nagyszülei.


     


    Elmesélte az anyukájának, amit álmodott, aki megnyugtatta őt: ,,Ne aggódj, megkeressük őket!"  Hiszen minden gyereknek jár az a szeretet és azok az emlékek, melyet csak a nagyszüleitől kaphat meg.


     


    A kisfiú várja a jelentkezését annak a házaspárnak, vagy egyedülálló néninek, bácsinak, akiknek boldogságot és örömet jelentene, kitöltené életét egy kisunoka.


     


    Kérjük, e-mailben írjanak egy rövid bemutatkozást a következő címre:***

  3. 2015. október 28. 11:0938.

    Kedves Keress1!


    Aktuális még a pótnagyiság?


    Köszönöm:Ivett

    előzmény:
    Keress1 (31)
    2013-05-01  10:25
  4. 2015. október 28. 11:0737.

    Nekem egy kicsit szokatlan a keresésém...de hátha megtalálom,azt aki engem is keres:) Pótnagymamát/Pótnagyszülőket keresek! Siófokon élő 2 gyermekes család(3,5 évesek),márciusra várjuk a 3. kislányunkat.Normális, dolgozó,saját házban élő házaspár vagyunk,akiknek nem adatott meg a nagyszülők igazi közelsége. Ezért keresünk olyan Hölgyet,vagy házaspárt,aki szívesen foglalkozna lányaimmal,és kicsit a mi pótszülőnk is lenne.Aki szomjazza a gyerekzsivalyt,és boldoggá teszi a társaságunk. Akinek távol vannak a sajátjai,vagy nincsenek,vagy épp nem jó a kapcsolatuk. Szeret főzni,sütni,őriz néhány titkos receptet,szívesen meg is mutatja. Nem dohányzik.Közös programok,együtt töltött minőségi idő,vasárnapi ebédek,igazi családi légkör kialakítása a cél.Egymás segítése,anyagiak kizárásával.Nem bébiszittert keresek,nem bejárónőt,hanem azt a bizonyos darabot a szívemből!Fontos,hogy minden szeretetből,és jó érzéssel történjen...ne legyen semmi kötelező,csak ami mindkét félnek örömet okoz. Ha valaki magányos,és magára ismer,vagy van ilyen ismerőse,és nem akadály a távolság,akkor kérem jelentkezzen,írjon magáról,az életritmusáról,és az elképzeléseiről privátban.Köszönöm:)***





     
     


  5. 2014. január 21. 16:1836.

    Szegeden élő fiatal, dolgozó, leinformálható, magyar házaspár vagyunk, 3 kisfiú gyermekkel. Nem adatott meg számunkra a nagyszülők igazi mindennapi közelsége és ezt rendkívül hiányoljuk. Ezúton keresünk olyan szegedi vagy Szegedhez közeli hölgyet, vagy házaspárt, akinek nincs gyermeke, vagy kirepültek már és szívesen foglalkozna gyermekeinkkel, lenne a családunk része. Kölcsönös szimpátia esetén kirándulás, szabadidő eltöltése, családias hangulat kialakítása a cél. Igazi vérbeli mamit keresünk, akinek nem nyűg a mesélés, egy jó recept közös elkészítése, családi beszélgetések, összejárások, dől belőle a történet és a szeretet. Cserébe szívesen segítünk abban, amire Önnek van szüksége. Fizetni nem áll módunkban ezért, kérem ennek tudatában jelentkezzen.

    Várjuk rövid bemutatkozó jelentkezését írásban.

    Köszönjük!

  6. 2014. január 15. 13:1935.

    Sziasztok!

     

    Nekem az egyik legnagyobb álmom az, hogy keresztanya lehessek!

    Saját gyermekem még nem mostanában lehet, de,ha lenne is, nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha egy kisgyermek keresztanyukája lehetnék. 

    előzmény:
    viragocska13 (34)
    2014-01-14  15:52
  7. 2014. január 14. 15:5234.

    Kedves Nagymama Jelölt!

     

     

    Értelmiségi, diplomas hazaspar vagyunk. A kisfiunk egyéves! Nagymamat szeretnenk a csaladunkba a mindennapokba, aki mesét olvas a gyereknek, babusgatja, betegseg eseten vigyaz a kisfiúra, szeretet ad neki. 

     

    Van kettő nagymamank, egyikőjük nagyon messze él, a masik nagymama aktiv munkavallaló és szinten nem Bp-i. 

     

    Amit mi cserebe tudnank adni: SZERETET, ODAFIGYELÉS, SEGÍTSÉG, CSALAD!

     

    Termeszetesen, amennyiben a Pici beteg és vigyazna ra a  kedves Nagymama, úgy azt anyagilag honoralnank. Nem tudunk sokat fizetni erre az esetre, csak jelkepes napi összeget, kb. napi 2000,- Ft-ot. Éppen ezért hangsúlyozom, hogy nem dajkat keresünk, hanem nagymamat.  Nyilvan amilyen az "adjon Isten, olyan a fogadj Isten". Mi is segítenenk erőn felül, de ez nyilvan kialakulna mindkettő fél megelégedettségére.

     

    Hisszük azt, hogy nem csak versegi köteléken alapulhat az odaadas és a szeretet!

     

    Remélem megtalaljuk egymast!

     

     

  8. 2013. december 27. 18:3133.

    Sziasztok! Enikő vagyok és 29 éves. Nagymamát keresnék két kisgyerekem mellé, 4 évesek fiúk, ikrek.  Sajnos Édesanyám már nem él, a másik nagyi meg messze lakik. Szeretni valóak a fiúk, bár elég nagy csibészek. Szükségeünk lenne egy olyan nagyira vagy akár nagynénire, aki sok-sok szeretetet tud nekünk adni, cserébe ezt mi is fel tudjuk ajánlani.  Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, keressetek meg! 

    Köszönöm szépen. 

  9. 2013. július 27. 05:3632.
    szia én szívesen lenék nagy néni :) vagy kereszt anya nálatok! 
    előzmény:
    Beáta és kisfia (30)
    2013-02-21  22:59
  10. 2013. május 1. 10:2531.

    Kedves Beáta és Áron!

     

    Úgy egy kicsit nehéz, hogy regisztráltál, beléptél és azóta sem.

    Lehet megtaláltad akit kerestél?

     

    Szóval, dél-Pesten élek, egyedül. Fiamék ugyan 10 km-re tőlem, de úgy gondolják a szegény nagyi nem nagyi.

    Most az életem változtatására készülők, ezért ha gondolod írj magatokról.

    Aztán meglátjuk.....

     

    Üdv: Keress1

     

    előzmény:
    Beáta és kisfia (30)
    2013-02-21  22:59
  11. 2013. február 21. 22:5930.
    Kedves leendő Nagymamám!



    Mi egyedül élünk a 10 hónapos kisfiammal Budapesten.Szeretnénk egy igazi Nagymamámra "szert tenni",mert nekünk nincsen.Édesanyám ,ugyanis sajnos kislány korom óta kivételez a nővéremmel,így kapcsolatunk elhalványult mára.Boldog lennék,ha én is kapnék egy Nagymamát,nem csak fiam,Áron.Egyben lenne barátnőm ,anyám ,akivel mindent megbeszélhetnék. Nem akarok zsákba macskát árulni magunkról , de a szereteten kívül egy kis segítségre is szükségünk lenne néha, örülnék ha Elvinnéd fiamat, bábszínházba , állatkertbe míg én pihenhetek egy kicsit, mert nagyon egyedül vagyok a sok feladatra.Természetesen én mindenben segítenélek Téged Nagymama, vigyáználak és szeretnélek Nagyon, nem engedném hogy többet egyedül cipekedj, vagy bármi olyat csinálj ami nehéz vagy kellemetlen Neked.Hiányzik a Nagymama a bejgli mellől karácsonykor! Hiányzik a horgolt csont színű terítő , a muskátli az ablak párkányról. Hiányzik a madártej,a vasárnapi húsleves után, a petrezselymes krumpli a rántott csirke combbal, a hosszú Andrássy úti séták,a városligeti tónál a vadkacsák etetése.Végül haza felé a cukrászdában habos kávét inni,haza érve leülni a nagy karosszékbe teával és felolvasni. Szeretnénk egy igazi Nagymamát. Boldog lennék ha megtalálnánk egymást
  12. Torolt_felhasznalo_244981
    Torolt_felhasznalo_244981
    2009. június 14. 15:4629.

    Sziasztok!

     

    Én is szeretnék a pindúromnak egy szerető nagyit vagy nagyszülőket.

    Fiatal pár vagyunk egy 11 hónapos kisfiúval.

    Budapesten vagy közelében keresnénk olyan magányos "nagymamit" akihez lehetne menni látogatni, kölcsönös szeretetet lehetne adni egymásnak,

    Nagyon szivesen segítenénk is amiben tudunk.

    Fontos, mi nem lakhatást vagy eltartást keresünk! hanem egy szeretni való nagyikát v nagyipárt.

    Sajnos ebben hiánya van a kisfiunknak. 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2009. március 21. 22:3428.
    Ez a "nagyi keresés" nagyon jó ötlet, hiszen nagyon sokan vannak, akiknek nincs gyermekük, unokájuk, de szeretnének. Aki meg azt mondja, a családba "születni kell", elég szegény lehet lelkileg. Teszem azt, örökbefogadás. Ők nem család?! Amstetteni rém...ők család? Gondolkodjatok már emberek mielőtt leírtok valamit!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_428193
    Torolt_felhasznalo_428193
    2009. március 11. 07:3927.

    Sziasztok!

    Zalaába keres két picurka ( 4éves fiú és 7éves kicsilány) nagymamát!!

    Sajnos az édesnagyik már nem élnek, a kapcsolatot csak az egyik nagypapával tartják, apuka pedig lelépett.....

    Remélem tud valaki segíteni! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2009. március 10. 14:2726.

    Sziasztok!

    Pont én is egy ilyen topik miatt regisztráltam. Sajna már nem kell létrehoznom, szomorúan olvasom, hogy egy cipőben járunk.

    Én veszprémi két kisfickónak keresek nagyszülőket. 

    Most voltunk Halász Judit koncerten, így konferálta be a "Hívd a nagymamát!" c. számát: Ő az aki mindennél és mindenkinél jobban szeret. Rá bármikor számíthatsz, ő biztos megad Neked mindent...

    Az enyém ilyen volt, pedig nem is ő volt a vérszerinti. Ha valaki tud, kérem segítsen SZERETNI!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2007. január 20. 07:0925.
    Szia!
    Érdekes dolog ez a "nagyi kérdés". Az én gyerekeimnek is elméletileg van 3 nagyijuk, gyakorlatilag viszont egy sem kíváncsi rájuk. A kicsi egy új kapcsolatból született- már 7 éve együtt vagyunk-, de a párom anyukája kerek perec kijelentette hogy a kicsit nem tartja unokájának. Pedig a gyerek nem tudom miért, de nagyon imádja ill. imádná ha nem 1x látná 1 évben. Mellesleg van másik 3 unokája akiért a világon mindent megtenne. Ebből az egyik a párom előző házasságából született fiú. Na ott a volt menyének nagyon sokat kellett "nyaliznia" hogy elvihesse magához a gyereket. A hajam az égnek állt amikor megtudtam, hogy mikre képes volt a cél érdekében. Az az unoka akit vihetne, meg jöhetne hozzá nem kell. Na szóval nálunk ez a helyzet. De a környezetemben sok ilyet tapasztalok, amikor a nagyik nagy ívben tesznek az unokákra. Persze van ennek az ellentéte is. Én nagyon sajnálom hogy az én gyerekeim kimaradnak a nagyi-unoka kapcsolatból. Remélem én rendesebb nagyi leszek, ha majd oda kerülök.
    előzmény:
    uzsika30 (1)
    2007-01-19  17:23
  17. 2007. január 19. 20:1024.

    Helló!

    Nekünk megvan mindkét részről a NAGYI. Így nagybetűvel. Imádják mindketten a két kis fickómat. Aztán úgy alakult, hogy a lépcsőházból egyszer elkezdett átjárogatni hozzánk egy néni, vagyis először csak a folyosón beszélgettünk néha. Először nagyo utáltam, mindenhez volt valami érdekes hozzászólása, elvitte az ajtó elöl a kukazsákot, amit kikészítettem, feltakarított előttem is,... Szóval azt mondtam, hogy egy minden lében kanál boszorka. Majd ahogy lassan megismertem jobban, felfogtam, hogy csak segíteni akar. Lassan mindennapi vendég lett. A nagyobbik fiam úgy nőtt fel, hogy minden nap látta, játszottak,...és "egymásba szerettek". Ha nem látják egymást 2 napig, már minden bajuk van! Mióta a kicsi is megszületett, őt is imádja.

    Szóval nekünk így lett három mamánk. Nézz körül, sokszor olyan emberekben csalódunk pozitívan, akikre nem is gondolnánk!

    előzmény:
    uzsika30 (1)
    2007-01-19  17:23
  18. Torolt_felhasznalo_173847
    Torolt_felhasznalo_173847
    2007. január 19. 19:5823.
    De nem nagymama vagyok , 29éves
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_173847 (22)
    2007-01-19  19:57
  19. Torolt_felhasznalo_173847
    Torolt_felhasznalo_173847
    2007. január 19. 19:5722.
    igazad van.Nekem gyerekre lenne szükségem mert sok időm van , délutánonként, úgy szeretem a kicsiket, hát ilyen az élet!
    előzmény:
    uzsika30 (15)
    2007-01-19  19:25
  20. 2007. január 19. 19:5621.
    igen. nekünk volt egy olyan esetünk hogy készültek a gyerekről képek, előhívatta és közli hogy már végigmutogatta a fél falun mi meg vártuk a képeket és még megkérdezte hányat kérünk. mikor mondtam az összest még én voltam a nagyravágyó qrva. Azért pöccentem be, mert dicsekszik a gyerekkel, de előtte meg közli velem hogy nagyon rám hasonlít a gyerek így nehéz eldönteni ki az apa. Na szerinted ez normális? Ez szereti az unokáját? Kétlem.
    előzmény:
    uzsika30 (19)
    2007-01-19  19:37
  21. 2007. január 19. 19:4320.
    szerintem is fontos egy gyerek életében a nagyszülő. az enyémeknek ez ne adatott meg ezért is nyitottam ezt a topicot. nem gondoltam hogy ennyi negatív hozzászólás lesz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_200424 (7)
    2007-01-19  17:43
  22. 2007. január 19. 19:3719.
    most karácsonykor kórházba kerültem a nagyobb lányommal mert rengeteget hányt. erre mit mondott? azt, hogy az ő élettársa is beteg szegény. egyszer fel nem hívott volna, vagy mikor hazamentünk mégcsak meg sem puszilta a kislányt. mondtam a férjemnek innentől kezdve befejeztem végleg vele. ha ennyire nem bír minket elviselni többet nem is megyek be hozzá. pedig itt lakik ahol mi, de nem érdekel. ne más előtt mutassa a "szeretetét". mert azt nagyon tudja.
    előzmény:
    jevi23 (16)
    2007-01-19  19:27
  23. Torolt_felhasznalo_741939
    Torolt_felhasznalo_741939
    2007. január 19. 19:3318.
    írjál legalább ilyet, hogy nyugati régió vagy pestiek vagytok és levelezzél olyanokkal...
    előzmény:
    uzsika30 (17)
    2007-01-19  19:29
  24. 2007. január 19. 19:2917.
    sajnálom, hogy meghalt anyukád. nekem már 10 éve lesz, hogy meghalt, de nemhogy csitulna még jobban fáj, hogy nincs. nem látja őket felnőni, nevetni, óvodába szerepelni stb. anyósomat hiába hívjuk sose jön el egyetlen óvodai szereplésre sem. hát ezért szeretnék valakit aki által megtudnák, mi az hogy igazi nagymama.
    előzmény:
    jevi23 (14)
    2007-01-19  19:23

Címlap

top