Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ha a férfi a fiatalabb

Torolt_felhasznalo_514296
Torolt_felhasznalo_514296
Létrehozva: 2006. november 13. 09:22

Sziasztok!

Még sohasem beszélgettem ilyen fórumon keresztül, most úgy gondoltam belevágok. Elmúltam 30 éves és pár hónapja megismerkedtem egy 10 évvel fiatalabb fiúval. Nem rögtön, de azt hiszem beleszerettem. Nem egy Don Juan típus, nem nagyon foglalkoztatják a külsőségek, de mellette ápolt. Nagyon érett gondolkodású, sok mindenben azonos hullámhosszon vagyunk. Amikor még csak beszélgettünk, mondta, hogy sok köztünk a korkülönbség, de szerintem áthidalható. Miért van az, hogy a társdalom, nehezen fogadja el, ha a nő az idősebb, de az természetesebb, ha a férfi, tíz-húsz vagy akár harminc évvel idősebb a nőnél? A környezetemben ismerek néhány olyan párt, ahol a nő az idősebb, és nagyon harmonikus a kapcsolatuk, van gyerekük is.

Kíváncsian várom a hozzászólásokat. 

  1. 2014. március 30. 22:29102.

    Nem akarok senkit elkeseríteni aki olyan kapcsolatban él ahol a férfi a fiatalabb, de én pont azt a tábort erősítem, ahol ez nem vált be.

     

    Nálunk a volt párom 3 évvel volt fiatalabb. 1,5 együtt töltött év után azt mondta hogy még bulizni, élni akar, nem akar senkitől függeni. (hozzáteszem egyáltalán nem voltam ráakaszkodva, sosem volt számonkérés és társaik). tanácstalan volt, mert azt mondta hogy tudja hogy meg fogja bánni ha szakítunk.

     

    végül én vetettem véget ennek a szenvedésnek, mert kikészültem idegileg. tudtam hogy én mást akarok, már lassacskán összeköltözést, komolyabb dolgokat terveznék. ő meg bulikat, haverokat.

    eleinte én is azt hittem hogy ő mennyire komoly gondolkodású, de később kibukott hogy nem eléggé. 

      

     

    De személy szerint én is ismerek 3 olyan párt is, ahol a nő az idősebb, és már nagyon régóta együtt vannak, és minden jó köztük. 

  2. 2014. március 8. 15:55101.

    Egy valamit nem értek! Ha nem bírod a kritikát, miért irkálsz fórumokra?

    Egyébiránt, én senkinek nem szeretném megmondani, mikor, mit csináljon! Te félre értettél!  Csak azt mondom, hogy amit te  művelsz, az  beteg! De ezt te is tudod!  Hogy ki a "gyöpös" gondolkodású? Hát ezen elvitatkozhatnánk!.............Amúgy, az "apád, azért, csak az apád"!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_144923 (100)
    2014-03-08  15:11
  3. Torolt_felhasznalo_144923
    Torolt_felhasznalo_144923
    2014. március 8. 15:11100.

    Egy ilyen korú nőnek, már a házasságon, a gyermeknemzésen kéne hogy járjon az esze!

     

    Még szerencse, hogy ilyen gyöpös gondolkodású hímivarú megmondja a tutit, kinek mikor kell házasodnia és szülnie.  

    előzmény:
    laszloka57 (99)
    2014-03-08  14:20
  4. 2014. március 8. 14:2099.

    Kedves  Ria-86

     

    Ezt úgy írtad le, mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne!

    Gondolom a szüleid, repesnek az örömtől?!

    Egyébként azzal tisztában vagy hogy ez beteges? 

    Egy ilyen korú nőnek, már a házasságon, a gyermeknemzésen kéne hogy járjon az esze! Nem pedig, egy hozzád sajnos, enyhén szólva is öreg,férfi társaságát keresni!  Valamiféle, apakomplexusod van? Vagy más trauma ért, gyermekkorodban? Ezek a dolgok lehetnek a háttérben! Netán, perverz vagy? Mert amit te csinálsz, azt úgy nevezik:GERONTOFÍLIA!

    előzmény:
    Ria_86 (98)
    2014-02-23  09:39
  5. 2014. február 23. 09:3998.
    Én 27 vagyok, a pasim meg 54. Pont 2x annyi :)
  6. 2014. február 20. 00:5997.
    Igen, van abban valami, amit írsz! Lehet hogy a neveltetésem, lehet hogy az hogy én mindent magamhoz mérek? Ki tudja? De egy biztos, hogy nagyon nem ismersz ha azt hiszed, hogy én ezt megtenném, vagy megtettem volna, ezt visszautasítom! Mint ahogy azt említetted, "bezzeg nem sírnál, ha fordított lenne a helyzet"! Csak mellékesen említem meg, nekem is lehetett volna ilyen úgymond "könnyű préda", férfi nyelven szólva és jóval fiatalabb volt a hölgy,  mint én! De ha elítélek ezért másokat, ezt magamnak sem engedem meg! Már csak meggyőződésből sem!  Ezt beteg dolognak tartom, ezt úgy hívják, GERONTOFÍLIA. És nekem ne gyere ezzel, hogy ilyen jó lehetett, meg olyan jó lehetett! Amúgy Győzött a józan eszem, átgondoltam és rájöttem, nagyon szeretem ezt a nőt! Hova tovább, úgy érzem őt kerestem egész életemben! De a kettő két különböző fogalom!   Volt ami volt, a múltjához nem lehet közöm! Igazad van ez csak rá tartozik és úgy néz ki valóban szeret! Semmi rosszat nem tudok kettőnkkel kapcsolatban mondani rá! De ezt, dolgot akkor sem tudom elfelejteni! Csak halványítani! Köszönöm hogy írtál! Üdv "L"
    előzmény:
    nok_apja (96)
    2014-02-17  17:25
  7. 2014. február 17. 17:2596.

    Az a kapcsolat még előtted volt. Egy kapcsolat ami elmúlt és ami után TE lettél a kiválasztott. De, téged zavar a múltja.  

     

    Hááát, behozod a seprűt és ráülteted.

     

    Nem, nem azért mert erkölcstelenséget csinált. Amit tett jól tette, váljék egészségére. (Ha neked lett volna egy 20-al fiatalabb, akkor bezzeg nem sírnál.)

     

    Azért vess véget, mert a nem fogod elfelejteni és végig frusztrálja az életedet. Önbizalmilag nem tudod helyretenni MAGADAT, örökkön örökké ott fog motoszkálni benned a görcs, miszerint egy 30 éves szex-ben más (hmmmm . . . jobb????) mint te. Nem látom az erőt, hogy legyőzd a belső sárkányodat. Azért vess véget a kapcsolatnak, mert különben állandóan fel fogod emlegetni és ezzel amúgy is tönkre vágod magatokat. Ha most állsz le, legalább megkíméled őt a hisztijeidtől.

     

    Persze lehet úgy is látni a történteket, hogy két embert nem csak a "falhoz vágó" szex  tart össze, hanem a szeretet, az összekapaszkodás, a társ-ság, amiből te jöttél ki győztesen. Azért, mert a te karodba tette az életét, a te melledre borul sírni, ha fáj valamije, neked/érted készít töltött káposztát. Míg a pasi a farka miatt kellett, téged az egész valódért választottak.

    előzmény:
    laszloka57 (95)
    2014-02-17  02:28
  8. 2014. február 17. 02:2895.

    Én 54- éves vagyok, a párom50-éves. Előttem volt egy kapcsolata, amiben a fiú, mert csak Így tudom illetni, 20-évvel volt fiatalabb! Tehát csak 30-éves! Szerettük egymást, bimbózó kapcsolatunk ellenére is! Mindenben egyet értettünk, jártuk az országot, Közös fotókat készítettünk! Vére megtaláltam az igazit, gondoltam, akkor! Szinte eufólikus állapotba kerültem, annyira megszerettem! Ebben a korban talált rám az igazi szerelem! De aztán jött a villám csapás. Ez a fiatal fiú ocsmány módon, odajött hozzám és közölte velem, hogy bizony nekik viszonyuk volt! Egy fiatal életerős, fiú! Megszólalni sem tudtam! Most mit tegyek? Hiszen szeretem, a páromat! De az ilyen  nagyon nagy életkori különbségekről rossz véleménnyel vagyok! Ez már ,szerintem, GERONTOFILIA!   A párom örökre azokon a fotókon maradt!  Azóta sem éjjelem, sem nappalom! Teljesen felemészt, ez a megalkuvás, amit el kell viselnem magamtól! Igaz, nincs egy csepp közöm sem az egészhez, de a véleményem lesújtó, az ilyen gusztustalan,beteges pár kapcsolatokról!   Hogy tehette! Egy világ omlott össze bennem a a barátnőmmel kapcsolatban! Nem ilyennek ismertem meg! De beismerte, igaz,amit a fiú mond! Több mint egy évig tartott ez a fertő! Azt még megérteném, hogy kíváncsi volt, megpróbálta. De egy évig? Ez elfogadhatatlan! Főleg azok után, hogy azt mondta,  ő komoly kapcsolatra vágyik, és nem csak a szex érdekli! Hogy ő alapjába véve, egy romantikus ember, nem is kicsit! Ezzel a fiúval pedig, a kapcsolata, kizárólag csak szexről szólt! Én egy romantikus férfi vagyok, ez hogy egy csepp érzelem sincs, csak szex,ez a legkevésbé sem romantikus! A párom, még is romantikáról beszél! Ez beteges! Talán elhagyom?! Mert beteggé tesz a gondolat, hogy ezzel a fiatal fiúval hentergett! Aki még ráadásul, egy minden tapintatot mellőző, lovagiatlan, szemét! Aki elárulta cinkos társát! Azt a nőt akivel, több mint egy évig jól érezte magát az ágyban! Tanácstalan vagyok, mit tegyek?   

  9. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2010. március 3. 22:5894.

    Nálunk 7, majdnem 8 év van az én javamra. Nagyon új a kapcsolat. S bennem rengeteg kétely van. Nagyon félek a jövőtől, hogy nem fog működni hosszútávon, hogy idővel elveszítem. Sok minden dolgozik bennem. Egy dolog, hogy nagyon jó vele minden szinten.

     

    Te hogy tudtad ezt megszokni, hogy ennyivel fiatalabb a partnered?

    előzmény:
    Flores100 (92)
    2009-03-11  21:04
  10. 2010. január 28. 16:3793.

    Nálunk csak 1 év a korkülönbség, én vagyok 23, párom meg 22. Neki az előző élettársa is idősebb volt mint ő, 2 évvel. Egyelőre nem érzem a hátrányát hogy én lennék az idősebb. Sőt! Ő jóval tapasztaltabb nálam, mert korán érő típus, 13 éves kora óta dolgozik, éli az életét, sokmindent elért már a korához képest, ellenben velem. Én még csak 2 éve léptem be a nagybetűs életbe, eddig a családommal laktam és szinte még gyerek vagyok.

    Az elképzeléseink elég közel állnak egymáshoz, ő is kb. 3-5 év múlva szeretne gyereket, esküvő-párti, komolyabb gondolkodású. Mondjuk emiatt vannak is apróbb vitáink, mert neki furcsa, hogy én még csak most tanulom hogy pl. mit kell kezdeni a befizetendő csekkekkel, most kezdtem el főzni, stb.

    De szerintem ha összecsiszolódunk, akkor nem lesz ez rossz. :) Egyébként nekem mindig is a fiatalabb pasik tetszettek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2009. március 11. 21:0492.

    Sziasztok!

     

    Nekem ez az első hozzászólásom, bár bevallom sokszor olvastam már az itt leírtakat és bizony sokszor segítettek is.

     

    Tehát. Mi van akkor ha a férfi fiatalabb egy kapcsolatban, mint a nő? Semmi. Egy dolog van, amit szerintem meg kell tenned, ha ilyen helyzetbe kerülsz: FOGADD EL!

    Köztem és a párom között 9 év van...a javamra.  Nagyon nehéz volt ezt elfogadni, mert bizony sokszor zavaró volt számomra! És ez a titok nyitja! Ha téged ez zavar, akkor az ki fog hatni a kapcsolatotokra! Nem beszélve arról, hogy a sok "jóakaró" is kiszúrja!

    Az én páromat ez a sok-sok év egyáltalán nem zavarja...sőt!!!!  Nehezen ugyan, de már én is megbarátkoztam ezzel.

     

    Bár azt be kell vallanom, hogy néha úúúúúgy, de úgy fel tud bosszantani! De azért imádom!

     

    Én jelen pillanatban nagyon úgy érzem, hogy vele vagyok boldog,aki 9 évvel fiatabb nálam, míg a volt férjemmel ezt nem éreztem 10 év alatt!

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (1)
    2006-11-13  09:22
  12. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 7. 21:1391.
     Sziasztok! Csak ,hogy én is mondjak valamit.. Köztem és párom között 10 év a korkülömbség. Néha nagyon is látszik,higgyétek el! Én csak ezt mondom!
    előzmény:
    vörösbegy (86)
    2009-03-07  20:24
  13. 2009. március 7. 21:0690.

    Párom is fiatalabb, mint én, de ő 37...a 20 éves még szerintem nem olyan komoyl, de ezt te tudod jobban.

     

    Ha ilyen szituban lennék, nem mennék bele.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (1)
    2006-11-13  09:22
  14. 2009. március 7. 20:5189.

    Nekem a párom fiatalabb, de nem látszik és nem is érződik ez közöttünk. Különben semmi sem korfüggő egyetéretek, a lényeg h. megértsétek, szeressétek egymást,  és hasonló céljaitok legyenek.

    A megértés, és a másik elfogadása is fontos szempont!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2009. március 7. 20:4288.
    az érettség nem feltétlenül korfüggő, nekem volt olyan 40 éves pasim aki sokkal infantilisebb volt a barátnőm 25 éves pasijánál...........
    előzmény:
    vörösbegy (86)
    2009-03-07  20:24
  16. 2009. március 7. 20:3487.
    És mint tudjuk sajnos, a férfiak korábban is halnak. Nekem anyukám már 20 éve özvegy, nagymamám pedig 40 évet élt le özvegyként.
    előzmény:
    cherry1 (23)
    2006-11-13  10:38
  17. 2009. március 7. 20:2486.
    Én meg pont úgy látom, hogy még fiatalon nem gond, (20-30, mivel eme éveinkben még mindketten fiatalok vagyunk) és idős korban (60-70, amikor már mindkettő öreg).   De amikor a nő negyven, férfi 30, akkor lehetnek gondok, hisz a 30 éves fiú még bármilyen nőt megkaphat. Én is vacillálok most, mert megismertem egy nálam 7 évvel fiatalabb férfit (én 35, ő 27) és mintha egyidősek lennék és nagyon kedveljük egymást. Azonban van barátom, és nekem már úgy érzem meg kéne állapodnom, de szerintem a 27 éves fiú előtt még bőven előtte az élet. A barátom csak két évvel fiatalabb, mégis sokkal gyerekesebb, mint az a 27 éves, aki érett férfi, szinte úgy érzem támaszom. (amit páromnál nem éreztem, ott én voltam a támasz.) Szóval fura ez a kor kérdés, mert én magam is 35 évesen kislánynak nézek is ki és érzem is magam, a fiatalabb fiú pedig mintha idősebb lenne nálam. Talán akkor a belső számít? Van aki későn érik, van aki korán.
    előzmény:
    prütsög (75)
    2006-11-13  14:49
  18. Torolt_felhasznalo_620606
    Torolt_felhasznalo_620606
    2009. március 7. 19:0485.

    Sziasztok!

     Ha tudtok segitsetek...Nagyon össze vok zavarodva.17éve élek párkapcsolatban, ebből 9 éve házasként.

    Most megismerkedtem egy nálam 9 évvel fiatalabb fiúval, aki minden gondolatomat látja, soha ilyet nem éreztem még.

    Van jövője ennek a kapcsolatnak, ha nagyon egy hullámhosszon vagyunk?( én 31, ő 22 éves.)Nem rúgnám fel a házasságom, de már nem tudok másra gondolni. Ha van tapasztalatotok ez ügyben , kérlek irjatok.Jól esne egy két lélekemelő sor...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_840870
    Torolt_felhasznalo_840870
    2006. november 13. 15:5984.

    Az én párom 2 évvel idősebb nálam, de mindenki azt hiszi, hogy fordított a helyzet! Lehet ezért is, de talán nem ezért, mi észre se vesszük a külömbséget! IMÁDOM!:-)

     

    De énszerintem azért a 10 év elég sok, és én nem vagyok elfogadóbb akkor sem, ha a férfi javára van ez a tizes! Szerintem az is gáz, pláne ha hozzávesszük, hogy a nők átlag 10 évvel tovább élnek! Nos akkor annyival több lesz majdan az özvegyen töltött idő is vagy mi?...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (1)
    2006-11-13  09:22
  20. Torolt_felhasznalo_666656
    Torolt_felhasznalo_666656
    2006. november 13. 15:4283.
    Olyan gyerekesen írsz, mintha 16 éves lennél. Csak el ne kezdj aggódni 1 év múlva, hogy babát akarsz. Mert jó eséllyel ő nem akar még. Tőled nemigen lehet, ha majd akar. Ezzel együtt megnyugtató vele lenni? 10 év mulva, 40 évesen késő lesz felébredni, hogy jé, már meg nem is vagyok olyan fiatal. A 30 éves fiú viszont 30 évesen gyakran még mindig fiú.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (73)
    2006-11-13  14:46
  21. 2006. november 13. 15:2282.

    igen, osztom a véleményt, miszerint erőltetni nem lehet. Ha inkább az exét akarja visszakapni, akkor te csak egy kis kaland voltál, fogadd el.

    a világért se fuss utána...szerintem.

    előzmény:
    angela71 (78)
    2006-11-13  15:20
  22. Torolt_felhasznalo_941681
    Torolt_felhasznalo_941681
    2006. november 13. 15:2281.

    Az számít, hogy hogyan képzeli el valaki a jövőjét...például gyermekvállalás kapcsán.

    A velem egyidős férfi még tervezhet saját porontyot.

    A nálam fiatalabb?? Természetes, hogy szeretne reprodukálódni!

    De én már nem fogok szülni!!

    Ilyen "megfontolásból" kedvesen, de elküldtem 15 évvel fiatalabb kedvesemet. 

    Volt 20 évvel idősebb "pasim" is.

    Tehát NEM a kor számít.

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (1)
    2006-11-13  09:22
  23. 2006. november 13. 15:2180.

    lehet, hogy ő már tud valamit, amit te még nem.

    mit remélsz egy 20éves fiútól? milyen kapcsolatra számítasz? neked azon kellene már 30 évesen gondolkodnod, hogy család, viszont egy 20éves fiúnak ez még csak max egy távoli valami. neki a család szó még anyát meg apát jelenti, még egy 30éves nőnek férjet és gyereket.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (77)
    2006-11-13  15:04
  24. 2006. november 13. 15:2179.

    így kicsit bonyolultabb akkor, hogy az exére hajt helyetted...

    Nézd, a jelenlegi kapcsolatoddal akkor vagy korrekt, ha ettől a fiataltól függetlenül őszintén megvallasz, és esetleg kilépsz belőle, ha már nem megy.

    Ne légy bizonytalan, ne csak akkor lépj, ha már van másik. Akkor lehet, hogy fiatalka is bátrabb lesz.

    Én is amondó vagyok, mint írtam már, hogy nem hiszem, hogy az életkor számít, bár biztosan lesznek/lennének emiatt konfliktusok, de ezeken is túl lehet jutni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_514296 (77)
    2006-11-13  15:04

Címlap

top