Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Már karácsony

mandalamandala
Létrehozva: 2016. október 15. 22:26

Sziasztok!
Szoktam olvasni beszélgetések itt a nlc-n,de még sosem írtam.
Arra gondoltam,hátha valakinek van jó tapasztalata/ tippe munkahelyi karácsonyi ajándékozás témában.
Munkavállalóimnak tervezek adni ajándékot(20 ember).  A cégnek ilyenre nincs kerete, saját költségből oldanám meg.
Na igen,most mondhatjátok,hogy nem vagyok épelméjű. Valószínűleg van benne igazság. És az is meglehet,hogy belátom, ez nagy bolondság,és leteszek a dologról, de most még nem. Most még töröm a fejem,mit tudnék adni nekik. Valami apróságot,szimbolikus dolgot szeretnék adni. (de nem céglogós tollat) Viszont anyagi csődbe sem szeretnék kerülni,szóval olcsó,könnyen beszerezhető,vagy könnyen elkészíthető  dolgot szeretnék.


Válaszotokat előre is köszönöm,


Saci

  1. 2016. november 12. 09:1919.

    Nem karácsonyra, de céges eseményre a férjemék céges logoval ellátott pendrive-ot kaptak+elegáns csomagolású, különleges kis csokit. Tehát úgy nézett ki, hogy lapos kis csoki alul (tényleg kicsi, két falatnyi), rajta egy kártya pár kedves szóval (Köszönjük a munkádat, ilyesmi), azon a pendrive, és mindez egy kis organza anyagú szütyőbe összefogva, szalaggal átkötve. Szép volt, egyszerű, és mindenki örült neki. Mondjuk árban nem tudom, mennyibe kerülhetett.

  2. 2016. november 12. 09:0518.

    A régi cégemnél december 20-ára a főnök mindig megkért, hogy szerezzek be egy céges reggelihez mindent. Volt sok finomság, beigli, szaloncukor, szendvics hegyekben. Volt amikor személyre szóló kis figurákat kaptunk, és mindenkinek elmondta, hogy miért is emlékezteti az a figura az adott kollégára, miért is azt kapta. Volt olyan év is, amikor az egyik általunk üzemeltetett étteremben ő főzött nekünk reggelit, de az is előfordult, hogy beöltözött mikulásnak, és mikulás csomagot osztogatott nekünk virgáccsal :)

  3. 2016. október 23. 12:5517.

    Kaparós sorjegy?


    és hátha nyer valaki.

  4. 2016. október 23. 12:4816.

    A johangulat keltessel tokeletesen egyetertek. Ez osszekovacsolo ero es boldogabba teszi a karacsonyi hangulatot. De egymast ajandekozzak meg, amikor a fonok keszul ajandekot adni? Tenyleg nem konnyu, mert suti, csoki, edesseg ugyis dogivel lesz, van karacsony tajan. En kileptem az egymast megajandekozo bulibol, mert itt Mikulas zoknik vannak kirakva, advent elott mindenki huz egy nevet a kalapbol, es az advent naptar napjain titokban csempesz naponta valamit a zokniba. Ez mara folment az egy szem cukor-tol, ami kb eleinte volt, mostmar egesz komoly osszegu ajandekokig. Aztan a Mikulasbulira mindenki visz valami kajat,a fonok veszia fo kajat, es mindenki kap az o Mikulasatol egy fo ajandekot, kb $25 ertekben. De elobb ki kell talalnia, ki volt az o Mikulasa. Nos, amikor en kileptem, mindenki orult a szep ajandeknak, en meg sanyaru szivvel vittem haza a $10 alatti ajandekomat, amit az enrajtam sporolni akaro Mikolasom vett. Nem a penz szamit, de amikor mindenki orult a szep ajandeknak, en sajgo szivvel mentem haza. Szoval vigyazni kell, emberekbol vagyunk. Jol meg is lehet igy bantani embereket, orom helyett urom. Persze, van egy lista is, hogy ki milyen apro majd nagyobb ajandekot szeret, lehet a kivansaglistabol valogatni. Mara mar odaig jutottak, hogy pl nagy lada Pepsi, vagy olyasmi, amikert a vilagvegi boltokba kell menni. Jo, hogy idejeben kiszalltam. Ott kell tenyleg megallni, amig meg az orom orom es nem urom.


    Szerintem is egy jo buli lenne a legjobb. Ha valahogy be lehetne pl csempeszni, hogy keszuljon mindenki egy jo sztorival, ami nagyon vicces es nem banto, ami abban az evben tortent a munkahelyen, es meselje el. Pl.

    előzmény:
    Tete (11)
    2016-10-17  13:40
  5. 2016. október 23. 09:0215.

    Pár ötlet a netről... hátha ad ötletet

    előzmény:
    mandalamandala (14)
    2016-10-20  17:25
  6. 2016. október 20. 17:2514.

    Köszönöm mindenki ötletét és a pozitív visszajelzéseket :)

    A társaság nagyrésze férfiakból áll,de azért van 1-2 nő is,fizikai munkások. korosztály: 40 és felette....
    Valami kis dolgot tervezek adni nekik, valami szimbolikusat,de semmiképp sem céges logós dolgokat.  Sálak meg hasonló személyes holmik megvételére korlátozott a keretem. Lehetséges,hogy csináld magam akció lesz :D  Bár az év végi zárások miatt erre mikor lesz időm???még nem tudom.

    Saci

  7. 2016. október 18. 07:2713.

    Szia, 


    Nálunk kis asztal díszeket csinált az egyik kolléganő. Kis fenyőág, szaloncukor,egy kis karácsonyi dísz volt rajta,de tehetsz rá gyertyát vagy egy kis csoki mikulást. Sütöttünk süteményt. Mi is saját keretből, mert valóban aranyat ér, ha tudja az ember,hogy szeretik :-) 

  8. 2016. október 17. 17:5012.

    Szia!


    Sokat segítene az ötletelésben, ha tudni lehetne, hogy a 20 fő milyen összetételű emberke?


    Nők, férfiak, milyen korosztály, mi a foglalkozásuk?


    Mennyi a fejenként rájuk szánt összeg?


     


    Amennyiben lemondanál a kis ajándékok adásáról,


    egy meglepetés uzsonna nem lenne-e jobb a 20 főnek?


    Hidegtál, szendvicsek, édes, sós süti, (néhány kölyökpezsgő) vagy bármilyen egyéb harapnivaló


    és pár kedves mondat amelyben kifejezed,


    mennyire szereted ezt a 20 fős csapatot és hogy becsülöd a munkájukat!


    A mai világban a jó szó mannaként hat az emberekre...


     


    Ez csak egy ötlet volt...


     


     


     

  9. 2016. október 17. 13:4011.

    Mi a szokásos névkihúzós módszerrel ajándékoztuk meg egymást december elején. Teljesen spontán alakult úgy, hogy az egyik kolléganőnk beöltözött Mikulásnak. Képzeljetek el egy erősebb testalkatú, őszhajú nagymamakorú hölgyet,  iratmegsemmisítőben készült szakállal. Én csak úgy szórakozásból írtam egy verset, az egész évi történésekről, meg mindenkiről valami jellemzőt (nem bántót) is beleszőttem a versbe. Hatalmasakat nevettünk, nagyon tetszett mindenkinek. Éveken keresztül, már november végétől fűztek, hogy legyen vers, a kolléganőt, meg hogy megint öltözzön be. Hagyományt teremtettünk. Nem került pénzbe, csak egy kis "agyalásba" és fergeteges siker volt.

  10. 2016. október 16. 18:4510.

    20 ember nem nagy ugy. En meglesnem, kinek mi a hobbija, kedvence. Pl kaverajongonak egy jo kave vagy szep kavescsesze, golforultnek valami poloing, fiatal lanynak bizsu, aki valamit gyujt, annak egy darabot a gyujtemenybe, stb...


    Megfigyeltem, toltotoll, sal, ilyesmi nem erdekes, salja ugyis van, toltotollat nem becsuli, elhagyja. Ugyis muanyag, ha olcso.


    Es en szerveznek egy jo munkahelyi karacsonyi bulit. Mindenki hozna valami harapni vagy innivalot. En meg, ha en lennek a fonok, vennem a fo kajat.

  11. 2016. október 16. 18:289.

    Én ép elméjűnek tartalak, mert jelezni azok felé az emberek felé, akik neked dolgoznak, hogy emberszámba veszed őket,  hálás feladat. 

  12. 2016. október 16. 18:258.

    Céglogóval hímzett fürdőlepedő?
    Kínaiban nagy tételben fillérekért adnak, egy ügyes varrónő és kész. Még mindig megvan. Örültünk neki.

    Hátizsák?
    Habár ennek inkább a fiatalok örülnének. Mondjuk a fiam büszkén feszített évekig a Nokiás hátizsákkal. Örültünk neki.

    Termosz szintén céglogóval?
    Mi egyszer kaptunk ilyent, jó szolgálatot tesz azóta is.Örültünk neki.

    Édibédi plüssállatka?
    Nem ajánlom, még emlékszem a reakciókra. Nem örültünk neki.

    Karácsonyi papírba csomagolt bejgli?
    Nem ajánlom, még emlékszem a reakciókra. Rohadtul nem örültünk neki.

    Vásárlási utalvány?
    Kissé személytelen, de örültünk neki, főleg ünnep előtt.

    Széldzseki céges logóval?
    Örültünk neki, aki kerékpárral járt hasznát vette. Az enyémet a fiúk lenyúlták.

    Azért vezettem így fel, mert jelezni akartam, hogy mi mint munkavállalók minek örültünk és mi volt az ami nem tetszett. De gondolom a keret véges, de nagy tételben vásárolva, talán olcsóbban is kijönne. 

  13. Torolt_felhasznalo_377888
    Torolt_felhasznalo_377888
    2016. október 16. 10:347.

    Szia!


    Mi pár éve,egy kisfilmmel kedveskedtunk a dolgozóknak. Készítettünk róluk képeket és azokat összemontirozva valamilyen rájuk illo zenével összekombináltuk. Egy 20 perces film lett az eredménye. A céges karacsonyon pedig levetitettük. Mindenki kapott belőle egy példányt cd-n.

  14. 2016. október 16. 10:246.

    Ez tényleg csúcs ötlet, nagyon tetszik!:)))))

    előzmény:
    decentral (5)
    2016-10-16  00:31
  15. 2016. október 16. 00:315.

    Hát, nem ötletnek szánom, inkább csak elmesélem, hogy egyszer egy szakmai karácsonyozás alkalmával egy bolond (és zseni) kollégám (inkább úgy kellett volna írnom, hogy zseni (és bolond) kollégám (isten nyugosztalja, megunta az életet pár éve...) nagy lelkesen előhorgászott a táskájából egy mikulászacskót és szépen végigkínált vele mindenkit. De a zacskóban nem édesség volt, hanem egy-egy jófajta radír, ami akkor nekünk hasznos ajándék volt, de persze nem az ajándékon volt a lényeg, hanem a poénon. Az összes többi ajándékra nem emlékszem, de erre igen. 


    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy kis meghökkentés mindig jól jön. Szóval párosíts össze két egymás mellett szokatlan dolgot, azt tálald ügyesen és máris meg van oldva az ajándékozás.


    Pár napja az Auchanban láttam, 150Ft-ért kókuszdiókat árultak. No, abból egy 20 darabos halom, már elég mókásan néz ki, ha egy dobozba teszed jól zöröghetnek. Már csak ki kell találni valamit, amivel egy kókuszdiót fel lehet dobni (egyedi festés, mindenki ismerje fel a saját portréját, fonalas áttekerés, vagy valami másik szokatlan dologgal párosítás, és máris kész a nesze semmi fogd meg jól, de kedves ajándék. :)

  16. 2016. október 15. 23:334.

    Csak ugye írta, hogy saját zsebből menne és nem tudjuk mennyi a keret. Szerintem a sál nem lenne éppen olcsó. Főleg ha egyedileg kötteti.

    előzmény:
    Zsánna (3)
    2016-10-15  22:58
  17. 2016. október 15. 22:583.

    Olyant lenne érdemes, ami hasznos is egyben, és relatíve maradandó is.


    És mindkét nemnek egyformán jó.


    Talán én a helyedben sálat köttetnék, vastagot, nagyot, finom, jó minőségű fonalból.


    Hideg telet jósolnak, hasznát vennék, maradandó, és mindkét nem hord sálat, praktikus, évszakhoz illő is egyben.


    Sok-sok színben, finomabbnál finomabb árnyalatokban.


    Nem nehéz aztán megfigyelni, melyik embernek mi a színe:)

  18. 2016. október 15. 22:542.

    Ötleteken még gondolkodom, de a gondolat szerintem nagyon klassz. Ha van rá mód, mindenképp csináld meg. Én egész biztos örülnék akármilyen apróságnak. A mai világban már az öröm, hogy az emberek gondolnak egymásra. 

Címlap

top