Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ajándék cseréje

Maci mama
Létrehozva: 2015. december 28. 16:17

Vettem egy zakót a férjemnek karácsonyra de sajnos kicsi, ki szeretnem cseréltetni de sajnos nincs meg a blokk, de a bank kártyás vásárlást igazoló blokk igen! Azt mondja az eladó, hogy így nem cserél, pedig az átutalási bizonylatok is szerepel a termék ár és a bolt! Nem tudja valaki, hogy mi a törvényi feltétel ebben az esetben?


 

  1. 2015. december 28. 16:393.

    Itt egy friss cikk, ugyanezt mondja gyakorlatilag...


     


    http://szeged.hu/hirek/28643-karacsony-utani-program-ajandek-csere-bere.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss


     


    Karácsony után minden évben megindul az ajándékok cseréjének rohama. Bár jogszabály erre nem kötelezi a kereskedőket, mégis kialakult az a gyakorlat, hogy az ünnepek után néhány napig kicserélik az ajándékokat, illetve megengedik az áru értékének levásárlását. A csere feltétele a nyugta megléte és az ajándék sértetlensége.

  2. 2015. december 28. 16:232.

    Nincs olyan törvény, ami cserére kötelezné a kereskedőt.


     


    Kivéve műszaki cikkeknél, 3 napon belüli meghibásodás esetén.


     


    Mindazonáltal a kereskedők nagyrésze (trv-i kötelezettség nélkül is) cserél, mert ezzel "nyernek" maguknak egy elégedett vásárlót.


     


    De ismétlem: törvényi kötelezettség erre sajnos nincs.


     


     

    előzmény:
    Maci mama (1)
    2015-12-28  16:17

Címlap

top