Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Karácsonyi készülődés 2014

Ms.Lucy
Létrehozva: 2014. október 22. 07:38

Október második felében már elkezdek készülni a karácsonyra, kigondolom az ajándékokat, eltervezem, milyen lesz a dekoráció, mi legyen a menü, és néhány dolgot, amit lehet, elkészítek ilyenkor, hogy ne az utolsó pillanatra maradjon. 


Ti hogyan készültök az ünnepre? Szoktatok saját készítésű ajándékot adni? És dekorációt készíteni? 


Minden évben ugyanolyan a karácsonyfátok vagy mindig más - más színekkel díszítitek? 


 

  1. 2014. november 15. 13:145.

    Szia!


    Idén Már a 23 éves kisfiam körül forog a karácsony :D Mi már beszereztük az ajándékokat a keresztfiamnak (5 éves), keresztlányunknak(3 éves), kisfiam(23 hónapos),öcsém(8 éves) és unokaöcsi(8 hónapos) . A mikulás csomagok is meg vannak. Az adventi koszorú megtervezve, már csak pár apróság hiányzik róla, azt lehet össze állítani. Mi anyósom szüleinek és anyu apukájának csinálunk saját készítésű képeslapot és azt küldjük el nekik. Persze a dédunoka lesz rajta. Sajnos messze laknak és mivel 75-85 év közöttiek, így ritkán jönnek :( Kisfiam kéz nyoma is rajt lesz majd, hogy emlék legyen nekik! Nagyszülőknek is készítünk talp és kéz lenyomatos táblákat. A menün is gondolkodom nagyon, de még csak ölteteket szedtem össze, madj talán december elején már az is össze áll. A likőr az most érlelődik a hűtőben, mert egy kis kóstoló próba kell, hogy ha már élesben kell kínálgatni, akkor mindenkinek bejöjjön az ízvilág :D Kókusz likőr és csoki likőr készül majd. a kókuszra esett a kóstolás :P Hát a díszítést szerintem már mikulás elött megejtem, hogy karácsonyig még nagyobb lázban égjek :D Én imádom, ha színes a karácsony fa, ezért minden féle színű gomböcske és forma van . Minden évben beszerzek egy új darabot és a régiek mellé felkerül a fára. Leginkább nagy bevásárló központokban szerzek be mindent. Hát a szaloncukron mindig kiakadok, hogy milyen drága. a Bonbonetti-t szoktuk venni, az valamennyire ehető az ezres kategóriájúból. De mivel iylen sokba kerül, lehet idén megpróbálkozom, a saját készítésűvel. 

  2. 2014. október 31. 20:364.

    Szia!


    Olvasom, hogy saját készítésű ajándékban gondolkozol az idén.


    Ha nincs még ötleted, akkor nézzél be a Karácsonytól karácsonyig topikba! Rengeteg ügyes kezű, mindenféle technikát alkalmazó Manólányok/asszonyok:) vannak a topikban, ráadásul az évek alatt elkészült ajándékok, dekorációk, ötletek össze vannak gyűjtve egy blogba, amit a nyitó hsz-ben meg is találsz:)


    Ez egy szeretet teljes meghívás, és nem a reklám helye!:))))


    Jó készülődés, és alkotást kívánok:)

    előzmény:
    iringo45 (3)
    2014-10-31  14:24
  3. 2014. október 31. 14:243.

    én még sosem adtam saját készítésű ajándékot, az idén készíteni fogok valami szépet.

    előzmény:
    Ms.Lucy (1)
    2014-10-22  07:38
  4. Torolt_felhasznalo_206865
    Torolt_felhasznalo_206865
    2014. október 25. 19:212.

    Szia!

    előzmény:
    Ms.Lucy (1)
    2014-10-22  07:38

Címlap

top