Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Karácsonyi pisztráng-HELP
Sziasztok!
Második karácsonyunkat töltjük a párommal, még nincs kialakult menü, én meg nem vagyok rutinos az ünnepi kajákban. Tegnap hirtelen felindulásból vettem két nagyon szép konyhakész pisztrángot, amit mandulásan gondoltam elkészíteni.
Két kérdésem lenne:
- Milyen köret illik hozzá? (A párom elsősorban a krumplit szereti, és ezt elég ritkán eszünk, úgyhogy nekünk különleges. )De milyen formában illik a pisztránghoz?
-Passzol-e mellé egyházi zöldfűszeres majonéz, vagy ne most akarjam villogtatni a tudományom. (ez a specialitásom)
- Hogyan lesz ropogós a hal? Forgassam meg lisztben?
- Ha valami csoda folytán levest is készítenék, akkor Ti mit kínálnátok?
Köszönöm a segítséget, boldog Karácsonyt mindenkinek!
Az enyémen nem láttam semmilyen pikkelyt.
Ahá, azt hittem van benne valami amit nem kéne megennünk, vagy így illik :) nem láttam még sokfélét, én keveset eszem alapból és egy pisztráng pont elég nekem, kevés körettel, pl brokkolis rizzsel (nem volt borsó a rizibizihez, de így is tökéletes lett). Jól megmostam a bőrét, a pirinyó pikkelyeivel volt tele a mosogató :D
Köszönöm a segítséget, tegnap nagy sikert arattam.
Végül csak sóztam borsoztam, és néhány szál petrezselymet tettem a hasába, így sütöttem.
A bőrt végül nem ettük meg, mert egy kicsit odaégettem, pedig csak oldalanként 4 percet sütöttem, de a hús, az nagyon finom, szaftos lett.
Ezek icipici halak voltak, egy nagy serpenyőbe simán belefértek ketten.
Végül főtt-sült burgonya, madársaláta és enyhén fokhagymás-petrezselymes "egyházi majonéz" járt mellé.
Előtte almaleves volt, utána trüffeltorta.
Nagyon bejött ez a menü, mindennel együtt maximum1,5 órát dolgoztam vele, de azt is két napra elosztva.
Hű, Te tényleg pisztráng szakértő vagy, köszönöm a tippeket
Egyben van hal, de nem tudom, milyen fajta, az Intersparban vettem.
Még sosem készítettem, de a lelki szemeim előtt a Szilvásváradon kóstolt halak lebegnek, azoknak, ropogós volt a "héja", én megettem, lehet, hogy nem kellett volna Már, mindegy, max azt gondolták, hogy nagyon éhes vagyok..
És külön köszi, hogy szóltál, hogy a kapor nem megy hozzá, akkor azt kihagyom a házi majonézből.
Még azt szeretném kérdezni, ha esetleg még erre jársz, hogy serpenyőben sütve oldalanként hány percig kell sütni? Fűszervajban (fokhagyma-petrezselyem) gondoltam a sütését.
Nézegesd ezeket a német recepteket! Ha nem tudsz esetleg németül, akkor is ötletet adhatnak.
http://www.chefkoch.de/rs/s0/forelle/Rezepte.ht ml
Van muffintepsid?
Akkor csinálj ilyen krumplirózsát. Szerintem nagyon ünnepi. :-)
http://reviczkyblog.com/2013/12/14/karacsonyozzu nk-kacsacomb-es-krumplirozsa-ananasz-chutneyval/
Máris továbbmeséltem az "egyházi" majonézt a barátnőmnek, itt röhög mellettem.
A psiztránghoz pedig nagyon jól illik egy enyhén majonézes zöldsaláta is. (Egyházi majonézzel. )
Hát most akkorát nevettem! Az az egyházi majonéz, az nem szenteltvizes, hanem elírtam, csak egy házi, sima zöldfűszeres majonéz
De ezentúl így fogom hívni.
A krumplipüré és a krumplifánk is nagyon jól hangzik.
A borleves nálunk nem játszik, bár szeretem nagyon, de a párom egyáltalán nem ihat alkoholt, és miatta én is antialkoholista lettem- ezt elfelejtettem írni az elején, hogy sajnos álunk minden alkoholos cucc kilőve.
Az almaleves is nagyon jól hangzik, nem utolsósorban nem bonyolult, és passzil a halhoz.
Mi az az egyházi majonéz?
Pl. valami gyümölcsöset. Borlevest vagy karácsonyi fűszerezésű almalevest.
Szia!
Nálunk is pisztráng lesz csak nálunk hagymaágyon zöldfűszerekkel "töltve".
A köreten még én is gondolkodom, de lehet krumpli püré lesz hozzá, meg kukorica vagy francia saláta az zuram miatt!!!
Borlevest csinálok előételnek!
Egyszerű, gyors, ünnepi!!!