Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nekem soha nem sült le,gyorsan sül!!! Nem használok sütőpapírt,a tésztát lisztezni kell rendesen,mert másképpen nem is lehet elnyújtani.
Én vízzel tele tepsit teszek alulra,ezt kaptam a recepttel tanácsként,nekem bevállt,már jó pár éve így sütöm.
Legjobban a tojásfehérjével rajzolt minta dobja fel, de írod, h nem lehet tojás.
Lehet kapni tortabevonót, ami papírzacskóban van, mikróban felolvasztod, nagyon pici lyukat vágsz és szépen lehet vele mintázni,
vagy csak bekened a süti tetejét, és mielött megszárad, ráragasztasz minden féle szines gyöngycukrot. Auchanban láttam több félét.
Köszi!
A végén ilyen bevonatos tepsiben sütöm,ami könnyű de inkább vajaztam liszteztem alá és ugy néz ki jó lesz,csak ahogy nézem vékonyra nyújtottam a tésztát,de jónak tűnik.
Én kb 30dkg liszthez tettem 4evőkanál mézet.Igazából nemtudom az sok-e?Ez olyan reci volt amiben nincsen cukor.
Karácsonyig még sok idő van lesz időm tökéletesíteni a mézes sütést.
Persze nálunk ez sem egyszerű tej és tojásmentesnek kell lennie.Díszítésre nincsen valakinek ötlete?!
Azt nem tudom, hogy neked milyen tepsit adtak, az enyém zománcos, na abban minden leég. Az alumínium tepsi könnyű.
A piskótára ráragad a sütőpapír, de szépen le lehet húzni.
Van olyan mézes recept, ami nagyon sok mézet ír, én már égettem el emiatt.
Ha a kelt tésztád sikerült, ez is fog. Csak tényleg rövid idő kell neki.
Ha a sütőpapír ráég a sütire, akkor az nem a megfelelő papír.
Nekem nagyon bevált a Plus közértbe kapható barna sütőpapír.
Most vettem egy másikat is Alufix márkájú ez fehér és a tepsi méretére van szabva. Ez is jó minőségű.
Nem szabad magas hőfokon sütni, mert könnyen megég és kiszárad.
Nekem a 150-160 fok közötti hőmérséklet és a 6-8 perc jött be a kisebb formákra.
Csináld azt, hogy egy két darabot tegyél a tepsi közepére és végezz próba sütést. Nézd a hőfokot és mérd az időt.
Szép aranybarna színének kell lenni a sütinek és nem szabad az aljánank sem megégnie.
Nem kell a legtetejére rakni középpen jó helyen van a tepsi.
Amikor már a próbadarabokkal kitapasztaltad neked hány fokon mennyi ideig kell sütni, rakhatsz több sütit a sütőlapra, de akkor se pakold meg nagyon olyan jó szellősen, mert dagadnak a sütik és ha összeér össze sül.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat!
Nem a mézes ég oda rá,ezt még sose sütöttem,hanem piskóta,almás,pogácsa ilyesmi.
Az alumínium az a vastag tepsi amit adtak a tűzhelyhez?!
Ráadásul totál új a tűzhely.
A kelt édes tészta már sikerült benne leégés nélkül.
Mindenképp felülre teszem.
Hogyan lehet túl sok mézet tenni a mézesbe?
Max 180 C fokon süsd. Sütőpapírt tehetsz alá, de akkor a tészta nyújtásakor lisztezd meg a tészta alját és úgy szaggasd ki a formákkal. Az a lényeg a gázsütőnél, hogy nagyon forró ne legyen, mert akkor ég meg az alja a sütinek.
Sok sikert!
Lehet,h nem a papírral van baj. Ha ez mézes, a kiszúrt, vékony tészta, a gázsütőben könnyen megég.
Lehet: túl sok méz van benne
sokáig hagytad benn
nekem is megég az alja, mire a teteje szint kap. Azt tapasztaltam, hogy aluminium tepsiben nem ég le. (mint pl. a tortaforma)
A sütőpapír pedig nagyon jó, nem ragad le.
Rövid ideig süsd és a legfelső polcon.