Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Arctonik? milyet?

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2009. Április 25. 13:57

Arctonik ügyben vagyok tanácstalan. A naturtermékek egy részében nincs alkohol, de a másik fele ugyanúgy tartalmazza. Milyet érdemes venni?

Ha szakember is olvas, meg tudja mondani, nem teszem-e tönkre az arcbőrömet az "erőszakos" pórusösszehúzással és feszesítéssel, amit a tonikkal okozok?????????????????????????

Milyet érdemes használni. Egyáltalán: KELL?

  1. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. augusztus 10. 19:3840.

    Erről már olvastam valahol...biztosan jó.

    Én  most inkább nem használok tonikot.:-))) rendbe kell hoznom a szétbiokozmetikázott arcomat.:-)))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_246756 (37)
    2009-08-10  15:52
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. augusztus 10. 19:3739.

    Szia!

    Képzeld, közben az én lelkesedésem is alábbhagyott. Egyre csúnyább lett a bőröm. Pedig annyira jó illata, finom állaga van a viso1-nek...

    Kiderült, hogy televan komedoképző anyaggal. Találtam német oldalakon angol nyelvű linkeket, amelyek rangsorolják ezeket az anyagokat.

    Vegyes bőröm van, hajlamos a pattikra, mitesszereke, zsírosodásra a T-vonalban, ugyanakkor vízhiányos is helyenként.

    Így nagyon meg kell néznem, mit használok. Nekem a brlindek sem lennének jók, sajnos. :-(

     

    De a Helan parfümbe továbbra is vagyok.

     

     

     

     

    előzmény:
    jucus1979 (38)
    2009-08-10  18:49
  3. 2009. augusztus 10. 18:4938.

    Gondoltam leírom, mit tapasztaltam: az alkoholos tonik teljesen rossz az én vegyes bőrömnek...Egyre durvább és csúnyább volt a bőröm tőle...

     

    Valószínűleg egyedi eset vagyok, mert a vegyes bőrre való tonikok tartalmaznak alkoholt.

     

    Ami nagyon jót tett az arcomnak: az alkoholmentes arcvíz. Pl. Alverde rózsás, vagy jó volt a Helan viso1 tonikja is.

     

     

    idézet:
    natasa_k (36)
    2009-07-18 13:27:13

    Nekem meg a Helanok nem váltak be kaptam egy tonna mintát , így végigpróbáltam a visokat, testápolókat, tusfürdőket, azt nem mondom, hogy rosszak voltak, de más bio cuccok nekem sokkaljobban beváltak. Nyilván bőrfüggő a dolog.

     

    Börlind marad az abszolút favorit, most nyárra a purifying családot vettem, előtte a vegyes bőrre való hyro balance volt, mindkettő szuper és irtó sokáig elég. Voltam egy börlindes kozmetikusnál, aki nagyon alaposan kitisztította az arcomat, most készülök még egyszer elmenni, szinte a tizede se jött egyáltalán vissza a mitesszereknek . Úgyhogy még egy tiszítás, és közben otthoni börlind, és csodaszép leszek .

     

    Börlindnek van egy széruma, most abba vagyok teljesen beleszerelmesedve, naturesome a neve, foléykony arckrém a magyar fordítás azt hiszem,sajnos elég drága de szuper jó

     

    hauschkas szempillaspirált viszont el kellett ajándékoznom, mert számomra használhatatlan. Annyira maszálódott, és én örökké piszkálom a szememet, illetve a szempillám vége hozzáér a bőrömhöz, ha mondjuk nagyon felfele vagy lefele nézek...egy szó mint száz, a pandaeffektus miatt  szomorú szívvel megváltam tőle

    Hauscka púdert továbbra is imádom,főleg így nyáron

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (36)
    2009-07-18  13:27
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. augusztus 10. 15:5237.
    Szerintem megér egy próbát a Soliteint arctonik is. Nekem nagyon bevált. Érzékeny és normál bőrre valót vettem (zöld), de létezik zsíros, pattanásos bőrre való is. Amit én vettem aloe verás, alkoholmentes, nagyszerűen tisztítja és felfrissíti az arcom. És az ára is nagyon kedvező.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. július 18. 13:2736.

    Gondoltam leírom, mit tapasztaltam: az alkoholos tonik teljesen rossz az én vegyes bőrömnek...Egyre durvább és csúnyább volt a bőröm tőle...

     

    Valószínűleg egyedi eset vagyok, mert a vegyes bőrre való tonikok tartalmaznak alkoholt.

     

    Ami nagyon jót tett az arcomnak: az alkoholmentes arcvíz. Pl. Alverde rózsás, vagy jó volt a Helan viso1 tonikja is.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (1)
    2009-04-25  13:57
  6. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 29. 15:3635.

    :-) Tényleg fincsik. Nekem van mézes testápoló minta, meg még 1-2 testáplós, tusis...végülis az illat miatt kértem őket, hogy a parfümrendelésnél valami vezessen. Igaz, van "krém-illatuk" is, de próbáltam leválasztani az alapillatot.:-)

    Ha gondolod, elküldöm Neked a mintákat, mert többet is kaptam ugyanabból. 

     

    A Hauschka spiráltólne várj akkorát, mint a Max Factortól. Nekem a 2000 calorie volt meg, és én is imádtam. A Hauschka nem annyira látványos, de attól még szép, és ápol! Nekem nem olvad le, szerintem semmi gáz nincs ezzel...noha nem vízálló...de én pont ezért szeretem. Nem kell levakarni, kis hauschka balzsam rá, és egy törlőkendővel már lent is van az egész.

     

    Annyira kíváncsi vagyok már a parfümömre, jöhetne a csomag:-)))

     

     

    előzmény:
    jucus1979 (34)
    2009-04-28  22:57
  7. 2009. Április 28. 22:5734.

    Hauschka szempillaspirálom már úton van, remélem nem leszek pandás tőle amúgy ez az utolsó "hagyományos" termék amit még használok, mert annyira szeretem a Max Factor Masterpiece-t,nehezen tudok elválni tőle, de most eldöntöttem..adok egy esélyt a Hauschkának .

     

    Logonás északi deot akkor majd kirpóbálom, közben a nővérem is mondta, hogy ő az ázsiásat használta már, és szerinte jó volt .

    Volt egy kis szabadidőm, és elmályedtem a Helanos honlapban, hú micsoda összetevő, illatok már meg is bántam, hogy Hauschkás testápolót is rendeltem , de mindegy el fog hamar fogyni, és legközelebb Helanost rendelek. Az a mézes testápoló nagyon csábít!

    Megnéztem a viso1-es családot is, akkor az a kiegyenlítő család, így már ismerem névről. Remélem beválik!

    Hmm, és azok a mohás illatok, nagyon csábítóan hangzanak.

    Komolyan mondom, legszívesebben az összes terméket megrendelném de előbb megyek és bankot robbantok

     

    Majd írd meg feltétlenül a tapasztalataidat

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (33)
    2009-04-28  15:42
  8. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 28. 15:4233.

    Hááát igen, a Hauschka deo tényleg elég furcsa szagú...ezért írtam, hogy csak télen jó, mert akkor jólesik a krémes ápolás, kicsit talán melegít is, és ugye akkor nem izzad az ember annyira...mert amikor elkezdi kipárologni, tényleg érdekessss....:-)

     

    Amúgy elfelejtettem írni, hogy a Hauschkának a szempillaspirálja jó még nagyon. Németek írkálták német fórumokon, hogy panda-hatás, mert leolvad...de nyílván párás vagy csapadékos helyen éltek, vagy nagyon ősz volt...mert nekem meg teljesen jó.

     

    A nordic - északi deoja van a Logonának. Azért ezt rendeltem, mert hűsítőnek írták, jó északi szellő...gondoltam, az kell nekem nyárra. Először amikor beleszagoltam, olyan szaga volt, mint a romlott bornak...majdnem falhoz is csaptam, de gondoltam próbáljam már ki, ha már megvettem ennyi pénzért...és akkor aztán meglepődtem... A borzalmas szag elillant, és jó! Pedig ma is olyan melegem volt, huhhh...és semmi, totál semleges! Nem párologtat semmilyen illatot/szagot, viszont tényleg legyőzheti a büdi bacikat.:-)))) Homoktövis és feketeáfonya kivonatos...nekem bejött.

    De itt a fórumon beszéltem egy csajszival, neki az Ásia van, és nagyon meg van vele elégedve. Nekem Asia habfürdőm van, és bele tudnék harapni a habokba, annyira finom, kellemes az illata...Lótusz, bambusz...és a habfürdő kicsit gyömbéres is. Nagyon jó, szerintem az lesz a következő deospray, mert  tuti finim illatú. A hatása pedig ugyanolyan jó lehet.

     

    A Helantól parfümöt rendeltem még. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Annyit dicséték a mohás illatcsaládot, hogy muszáj kipróbálnom. Elég necces így leírás alapján, de küldtek tusi mintákat, hasonló vagy azonos illattal, és fincsik nagyon.

     

    A viso1-es családot rendeltem, meg mézes tisztítótejet. Én is bízom benne, hogy jó lesz, ideje lenne megtalálnom már azt, ami beválik. Majd elmesélem. Ha nem, akkor is ott a BÖRLIND!:-))))

    előzmény:
    jucus1979 (32)
    2009-04-27  16:31
  9. 2009. Április 27. 16:3132.

    Na, akkor a dekorokban ugyanarra jutottunk .

    Börlindes meg Hauschkas alapozóm is van, mindkettő jó, nem tudok különbséget tenni.

    A deo az nálam is én a hasuchka rózsadeojától kifeküdtem nekem az annyira büdös volt , nővérem ajándékozta nekem, én meg tovább ajándékoztam anyukámnak, de szerintem ő sem használta el .

    Most egy színtelen, szagtalan kristálydeom van, azt hiszem Sante, nem vagyok elájulva tőle.

     

    Logonából melyik a jó????

    http://www.bionatura.hu/biobolt/biokozmetika/dezod orok

    megnéztem, de  6 féle logonát találtam melyiket használod? Mert akkor azt én is kipróbálom, hátha beválik nekem is. 

     

    Helant majd meséld el hogy válik be hosszú távon ! Most megnéztem a termékeit, de mindegyik tonikjára azt írja, hogy alkoholmentes. Te melyiket rendelted? Van bőrnyugtató, hidratáló, kiegyenlítő és pórusösszehúzó alkoholmentes tonik. 

    Remélem ez jó lesz a bőrödnek!

     Börlindet is majd próbáld ki egyszer .

     Müllerben még nem voltam, de majd akkor körülnézek ott is, ha utamba esik. Dm csak a saját márkáját nyomja .

    Ausztirában vásároltam még néha, ott sokal nagyobb választék van weledából is egy sima mezei drogériában.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (30)
    2009-04-27  14:52
  10. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 27. 14:5531.
    S most mit használsz akkor?
    előzmény:
    Boszí (16)
    2009-04-25  16:54
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 27. 14:5230.

    Huh, kicsit megnyugodtam...ezek szerint nem vagyok egyedül a kísérletezgetéssel.:-)))

     

    Hauschka szembalzsam első osztályú, ajakírem van még, az is nagggyon jó! Na, a dekorokkal egyetértek. Nekem ilyen jó korrektorom még sosem volt, és az a tudat, hogymég ápolom is a bőröm vele...nagyon megnyugatató.:-))) A púder finom, csak meg kell szokni, hogy gyakorlatilag színtelen(nekem olyan van), de a sminket jól fixálja, és szép tőle a bőr, egyenletes. Sajna másom még nincs, de a 2 színű szemcerkával szemezek, de annnnnyira drága!

    Púdere a Santenak jó még, csak idétlen a csomagolása, alig lehet hozzáférni a tégyelbyen lévő "anyaghoz":-)

     

    Alverde-smink: nekem most a 2 színű zöld és barna kollekció van. Az kimondottan jó. A korábban behozott egyszínűek elég mattak, olyan semmilyenek, de ezek szépek. A zöld szemcerka és a púdere is elmegy. Mást meg nem próbáltam.

     

    Laverának a mangótejes samponja finom (festett hajra fantasztikusan jó), a Logonától meg a deo és a habfürdőm fini. Na, ezzel a deo-kérdéssel is jó sokat szenvedtem előtte. Hauschka  is volt (a rózsás jó, de csak télre), meg Lafes, meg Urtekram...de a Logona a befutó.

     

    Várom a csomagot, rendeltem a HELAN-tól mézes tisztítótejet, meg krémet, és kipróbálom az alkoholmentes tonikot. Azt írták itt többen, hogy vegyes bőrre az a jó, mert így nem zsírozza vissza magát a bőr. Meglátjuk.

     

    Most itt tartok, de a Börlindet még úgyis kipróbálom. 

     

    Nem igazán értem, hogy a DM miért nem foglalkozik többet ezzel a natur vonallal...jó, tudom, neki ott az Alverde, azt akarja eladni....de a kicsit drágább kategóriára is lenne igény. Pl. weleda is van, pár dolog.

     

    A Müllerben meg Weleda van meg Börlind...meg a saját BDIH-minősítésű Terra Naturi család-nyílván ez egytől egyig német márka...de azért lehetne kicsit nyitottabb:-))))

    előzmény:
    jucus1979 (29)
    2009-04-27  00:44
  12. 2009. Április 27. 00:4429.

    A rózsakrém biztos sok volt a bőrödnek! Vegyes bőrre a sima arctejet kell a speciál tonik után használni, csak nappalra.

    Nekem érdekes, a mélytisztítója nagyon bejött, szerettem! Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagyunk egyformák .

    Hauschkáról azért álltam le, mert meguntam .Majdnem 2 évig használtam, és már egy kis változatosságra vágytam.

    Meg igazából az arctejért nem voltam oda, nem szívódott fel annyira, vagy nem is tudom. Nem volt rossz, de annyira jó sem.

    A többi termékét viszont szerettem.

     

    Egyébként én is úgy vagyok mint Te, hogy évek óta kísérletezgetek. Kb.3-4 éve álltam át a biokozmetikumokra, és bizony nagyon hosszú a lista amit kipróbáltam már!

     

    Kezdtem én is a Weledával, Aleverdével, aztán Hauschka,Börlind, néha 1-2 Logona vagy Sante,Faith in Nature..stb nagyon-nagyon hosszú a listám .

     

    Mindenkinek rá kell jönnie, mi a legjobb az ő bőrének.

    Arcápolásban nekem a Börlind egyelőre a befutó, sminkben viszont a Hauschkaa korrektorja, púderja verhetetlen, most rendeltem szempillaspirált is, arról még nem tudok nyilatkozni. Szemceruzám Börlind van, az is nagyon jó.

     

    Hauschkában ahogy mondom a szembalzsam szuper, és állítólag a szájbalzsam is!

    Aleverdés sminkszerek viszont botrányosan gyenge minőségűek legalábbis szerintem. Kidobtam a korrektort és a szájfényet is, mert használhatatlan. 

     

    Ja, és még egy kedvencem van, a Faith in Nature márka, azt ismered? 

    Samponját, tusfürdőjét használom, intim szappant, mind szuper.

    Jut szembe, nekik is van  arcápoló családjuk, szerintem tonik is! Na azt még nem próbáltam.

     

    Naptejben pedig szintén a Börlind van toppon, bár a weledás és a hauschkás is jó volt(most szünteti meg mindkét márka a naptej gyártását valami új hülye eus szabályzat miatt ) Börlind remélem marad! 

     

    Müllerben tényleg lehet Börlindet kapni??? Ezt nem is tudtam! Én mindig rendelem.

    Dm-ben még csak 1-2 weledát láttam eddig, mást nem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (28)
    2009-04-26  11:35
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 26. 11:3528.

    Hauschkát kb 3-4 hónapig eröltettem. A mélytisztítótól kipattogott a bőröm (főleg a szemem környékén), de az orrom, állam stb. egyaránt. Nem egyből, egy pár hét használat után.

    Próbáltam a rózsakrémet is, nekem túl zsíros volt. A tonikról már írtam...

     

    Ami viszont jónak tűnik,az a szembalzsam. Rá kell jönni (meg olvasni német oldalon), hogy kell használni. Gyönyörűek a szempilláim tőle, kiváló szemfestéklemosásra is, közben ápol, táplál stb. Nagyon vékonyan kell felvinni, és úgy 10 perc után a még fénylő, fel nem szívódott balzsamot lágyan felitatni egy kozmetikai kendővel. Szépen kisimít, ápol, táplál, tényleg jó.

     

    Börlindet nézegettem a Müllerben (vidéki vagyok, nekem csak a netes rendelés marad vagy a Dm vagy a Müller)...és gondolkodtam rajta sokat. Állítólag az LL szemránckrém is nagyon jó - sokan meg vannak elégedve. Sajna nekem könnyen túl lehet krémezni a szemem környékét, és kis grízek jönnek ki tőle...szóval ezért is használok hauschka balzsamot. Weleda, Bioselect is volt, de sajna óvatosan, keveset szabad csak kennem, mert a bőröm jelzi, hogy elég volt.

     

    Igen, értem már a tonik lényegét, köszi.:-) Fertőtlenít, összehúz...és állítólag segíti a krém felszívódását a bőrbe.

     

    Igen...egyetértek Veled a minőségi kozmetikumok ügyében.te miért álltál le a Hauschkáról?

    előzmény:
    jucus1979 (27)
    2009-04-25  20:20
  14. 2009. Április 25. 20:2027.

    Hauschkat milyen hosszú ideig használtad? Az elején nekem is volt átmeneti rosszabodás tőle, egy pár hét biztos volt, mire "átállt " a bőröm, de utána nagyon szép volt tőle.

     

    Börlindet nagyon kevesen ismerik, pedig szerintem biokozmetikumban a legjobb! Elég drága, de nagyon kiadós.

    Tavaly július elején rendeltem magamnak egy arctisztítót, 1 tonikot,és egy nappali, éjszakai krémet, 20ezer ft körül fizettem. Minden nap reggel és este használom, és még mindig van belőle! Szóval nagyon sokáig elég! Júliusig kihúzom vele szerintem, és akkor kevesebb mint 2000ft/hó, amit minőségi kozmetikumra költöttem, ennyit megérdemlek .

     

    Kozmetikus egy nagyon bizalmi állás, ez tény. Én nem haragszom meg azért, amit mondtál, kötöttem már ki ügyeleten elfertőzödött hámsérülés miatt amit egy agyondícsért mesterkozmetikus okozott a nyomkodásával úgyhogy én is nagyon kevés emberre merem rábízni az arcom.

     

    "Mindenhol azt írják, hogy a tonik azért kell, mert az eltávolítja az arlemosótej/gél stb. maradványait és a maradék szennyeződéseket. De akkor minek az arctiszisztítás előtte???????:-))))))))))))))))))))))))))))" 

     

    erre a kérdésedre válaszolva pedig azt tudom mondani, hogy az arclemosót vízzel vegyítve felhabosítod az arcodon, ezáltal lejön a smink, és a napi kosz.

    A tonikkal pedig csak óvatosan áttörlöd, "átpaskolod" hogy tonizálja a bőrödet. 

    A tonik fertőtlenít, és összehúz, illetve a maradék koszt viszi le.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (22)
    2009-04-25  19:30
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 19:3826.
    Ahááááááááááá....akkor ez lehet a vélasz a kérdésre! Ebben lehet valami...
    előzmény:
    cabecita (10)
    2009-04-25  16:07
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 19:3725.
    Milyennel?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_264109 (14)
    2009-04-25  16:51
  17. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 19:3524.

    Kedves Mindenki! Köszi a tanácsokat. Azt elfelejtettem leírni, hogy a DM-polcról csaknem mindent kipróbáltam: szintetikusat és Alverdét egyaránt. Na jóóóó, nem mindent, de sokmindent. Egy ideje kizárólag naturt használok.

    Mindenhol azt írják, hogy a tonik azért kell, mert az eltávolítja az arlemosótej/gél stb. maradványait és a maradék szennyeződéseket. De akkor minek az arctiszisztítás előtte???????:-))))))))))))))))))))))))))))

    Ezek szerint nem probléma, ha alkohol van a tonikban? Kicsit félek, hogy többet ártok mint használok.:-(((( Pillanatnyi megoldásként biztos jó, hiszen összehúzza az alkohol a pórusokat, de hosszútávon is jó ez a bőrnek?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 19:3123.

    Alverdétől van vadrózsás sminklemosóm. Nem bírom, pattanások lesznek tőle.:-(

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_527124 (20)
    2009-04-25  18:50
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 19:3022.

    Nos, kb. egy éve álltam át a naturkozmetikumokra. Sajna nem egyszerű megtalálni a megflelőt.

     

    Alverde- szárít

     

    Hauschka-a normál az semmi, a speciáltól meg komolyan mondom, rosszabb lett...így nem eröltettem tovább. Mindenki agyba-főbe magasztalja, de nekem nem pálya.

     

    A Helantól kaptam mintákat, így a mézes arclemosóját is megismertem, nagyon fincsi. Este csak azzal mosom le az arcom, annyira hidratál is, hogy nem kell utána semmi.

    Reggel viszont kell valami jó tonik, mivel helan krémem lesz, gondoltam a tonikra is, de nagybetűvel van kiírva, hogy alkoholmentes. Gondoltam, ez nem véletlen...

    Amiért még gondolkodom ezen, az az, hogy olyan anyagokat tartalmaz, ami világosítja kicsit a bőrt és szem alatt is használható...nekem meg nem ártana, mert a szemem alatt picit sötétebb/karikák.:-(

     

    A  Börlindnek pont ezeken a termékein gondolkodtam, jókat olvastam róluk. Csak az a baj, hogy tapasztalatokat nem nagyon találok, köszi, hogy Te leírtad!

     

    Kozmetikusokról meg annyit, hogy szerintem nekem azóta gáz az arcom, amióta először elmentem egyhez. (BoCS KOZMETIKUSOK, semmi kötekedés, de én ezt tapasztaltam!):-)

    előzmény:
    jucus1979 (18)
    2009-04-25  18:21
  20. 2009. Április 25. 19:2221.
    Mindenképp zsíros bőrre való tonikot válasz, termékcsalád függő hogy, tartalmaz-e alkoholt. Valóban a tonik nem árthat!!! Fontos a 3 lépés betartása: tisztítás-tonizálás-hidratálás/ápolás, tehát Kell
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (1)
    2009-04-25  13:57
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 18:5020.

    Ja, most latom, h Alverde-t hasznalsz, csak te algasat. A vadrozsas nem szarit, es nagyon jol hidratal.

    En meg imadom az Ilcsi neni tonikokat. Kovirozsat hasznalok (az alkoholmentes) de van meg egy csomo fele, nagyon szupi mind...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_527124 (19)
    2009-04-25  18:48
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. Április 25. 18:4819.

    Szia,

     

    Alverde vadrozsas tonik - naturkozmetikum, megsem csillagar kategoria.

    Csak Dm-ben lehet kapni, nem alkoholos, nem szarit, ISTENI.

    Nem is draga, szoval egy probat nagyon meger!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (1)
    2009-04-25  13:57
  23. 2009. Április 25. 18:2118.
    Igen, ebben reménykednék. Most a helan alkoholmentes viso1 tonikját nézegettem. Próbáltam én Hauschkkát is, de nekem semmi extra hatása nem volt. (tul.képpen SEMMI). Most Alverde algás van, de kicsit mintha szárítana.:-(
    idézet:
    natasa_k (8)
    2009-04-25 15:24:27

    Látom csak biokozmetikumot használsz és neked is vegyes bőröd van, úgyhogy sorstársak vagyunk .

     

     

    Amiket én eddig próbáltam: Hauschkanak a speciál tonik, te ezt használtad, vagy a sima tonikot? Mert vegyes bőrre inkább a speciál ajánlott.

    Én szerettem.

     

    Alverdét is próbáltam előtte, de az algás szárított engem is, dettó...

     

    Aztán ami legutóbb nagyon bevált, és most rendeltem meg a második adagot, az az Annemarie Börlind (szintén minősített bio) Hydro Balance családja. Ez kifejezetten vegyes bőrre van, és nagyon jó a tonikja is.

    Nem szárít,de mégis tonizál.

     

    http://www.bionatura.hu/biobolt/biokozmetika/ arcapolas-hydro_balance_arctonik_vegyes_borre_150ml1

     

    A lemosóját is használom, meg a krémet is, szerintem szuper!

     

    Illetve a Börlindes kozmetikusom azt mondta, hogy vegyes bőrre használhatom még az LL generation termékcsalád(ami egyébként 30-on felüli bőrre ajánlott)  "rózsaharmat géljét", mert ez is fertőtlenítő, pórusösszehúzó.

    Ez egy nagyon érdekes termék, sűrűbb mint egy tonik, és ahogy felkened nagyon hamar felszívódik, és kellemes érzete van a bőrön.

     

    http://www.bionatura.hu/biobolt/biokozmetika/ar capolas-ll_regeneration_viragharmat_gel__30_eves_kor_felett_ _150ml1

     

    Ha Helan-t szeretnél, abból is a pórusösszehúzót válassz, ami vegyes bőrre van.

     

    Először arclemosó, aztán tonik (erre egyrészt azért van szükség, hogy a felesleges szennyeződést,arclemosómaradékot eltávolítsa, másrészt pedig hogy összehúzza a pórusokat, fertőtlenítsen, megakadályozza a további mitesszerek képződését) és utána hidratálás!

    Sokan azt hiszik, hogy a vegyes bőrt nem kell hidratálni, mert nem száraz, de ez nem igaz. Ugyanolyan hidratálásra van szüsége, csak nem zsíros krémmel, hanem direkt vegyes bőrre valóval. Ami mattít, és hidratál egyben.Radírozás tényleg elég heti 1-szer. Esetleg utána egy pakolás

    Kéthavonta pedig tisztítás kozmetikussal. 

     

     


     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_179052 (8)
    2009-04-25  15:24
  24. 2009. Április 25. 17:0117.
    Szia! Én is  Nivea Young tonikját tudom ajánlani! Nekem eddig ez az egyedüli, ami bevált, pedig nekem elég zsíros a bőröm, ráadásul érzékeny is!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top