Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Gyűjtsük álmainkat!

klára13
Létrehozva: 2006. február 21. 21:43

          Gyűjteni nagyon jó! És bármit lehet! Szabad hirtelen, meggondolatlanul határozni, és azonnal, mintegy varázsütésre gyűjtővé válni! Varázspálca sem kell hozzá. De ha úgy gondolod, mégis kell, azonnal csapj fel varázspálcagyűjtőnek!

          Tegnap még nem voltál gyűjtő, ma gyűjtő vagy! Gyűjtsünk együtt! Én mindenféle kacatot gyűjtök. Babákat. Bohócokat. Kőtojást. Kőgolyót. Amarillisz t. Csigát.  Kavicsot.

De legesleginkább álmaimat gyűjtöm. És emlékeimet. Mindent megőrzök, amihez szeretet fűz. Ezért aztán gyűjtök mosolyokat, tekinteteket, sőt gyűjtök hangsúlyokat is. És érintéseket, kézfogásokat.

           Gyere velem! Legyél gyűjtő te is! Gyűjtsünk együtt! Mondd el, gyűjteményednek mi a legújabb darabja. Mi a legrégebbi. Talán egy mese. Talán egy versidézet. Egy gondolat, ami nem hagy békén. Egy színes kavics az udvarodról. Egy tojás, melynek rendellenes a formája, ezért megőrizni érdemes. Hangkazetta vagy fénykép. Gyűjtsünk együtt, fejtegessük együtt az élet titkait. Oszd meg velünk gyűjteményed legféltettebb darabját, így még inkább tiéd lesz, örömünk megsokszorozza örömödet.  Ha örömöt gyűjtesz, mondd el azt. Ha embereket gyűjtesz, mondd el őket. Ha barátokat, róluk beszélj! Hozd el ide gyűjteményedet!

   talán nem is tudod,hogy gyűjtő vagy! Fedezd fel a gyűjtőt magadban! Gyere, gyűjtsél velem! Remélem: velünk!

 

 

69602 hozzászólás
 1. 2017. november 22. 08:1469602.

  hat idonkent kitakaritok a gepen es letorlom a sutiket - de olyanrol meg nem hallottam , hogy lehetne


   sutik nelkul is internetezni - majd utananezek


   


  ___


   hat persze , hogy hianyzik a  nagylanyom , hetente egyszer el is tudnam viselni  - arra nem vagyom , hogy minden nap itt idegesitsen  -meg hergelje ellenem a kistesoit  - miota elment olyan baratsagos lett velem a ket kisebb gyerek , hogy nem


  erzem azt , hogy jaj de rossz nekem - inkabb szomorit , hogy a nagylanyom termeszete ilyen intrikus - ki fogja ot valaha szeretni , ha ilyen marad ? es hogy mitol lett ilyenne  a kezdetekben oly aranyos kisgyerek ...


  ezek nagyon nehez kerdesek 


  ____________


   direkt rasszista tamadas nem erte -  csak a hetkoznapi rasszizmus  zavarja  az ilyen klisek " jaj lattam a moziban azt a feka csavot - jo szinesz "  - ami muvelt emberek szajabol csorog ,mikozben magukat jopofinak hiszik es keptelenk felfogni , hogy mennyire serto -amit mondanak


  de tenyleg ott fent a nagyvarosban tobb a vegyes gyerek - a fogorvosa is felig magyar  felig tavol-keleti fiatal no


  ____________________


   videken o egy sztar volt a kisvarosban  -  az emberek inkoherans gondolkodas modja miatt gyakran elofordul , hogy visszabofogik az epp meno rasszista propagandat mikozben imadjak a kozel-keleti orvosukat vagy mast , mint a lanyomat 


  azert szeret hazamenni - es azert is csalodott , hogy nem talalja - mert azt a 'sztarsagot " amit ott videken elvezett valaha   - es amit itt csak rovid ideig talalt meg itt vagy ott ...par evre ... ez a nagy baja , ha valaki csak szimplan hetkoznapi emberkent kezeli ,arra merges  - mint egy hiszits primadonna ...


  nem egy konnyu  termeszet  -azert vannak jo tulajdonsagai  es mint az anyja mindig azon imadkozom magamban - hogy a jobbik enje kerekedjen felul -legyen benne egy kis alazat es szerenyseg  - az sok mindent segithet elviselni az eletben  


   


   

  előzmény:
  klára13 (69594)
  2017-11-21  13:24
 2. 2017. november 22. 06:4469601.

  Nekünk fiatal vagy, mert Klára és én is elmúltunk 70 évesek, sőt én két hetes leszek jövőre. Az 53 év, amiről levelemben írtam, nem az én korom, hanem házasságunk éveinek száma.


  Minden kapcsolatban , házasságban is vannak mélypontok, ha ezeket meg tudja oldani a pár visszatalálnak, ha nem jobb ha szétválnak útjaik, mert még az is jobb, mint egy veszekedős kapcsolat . Olyan se vele , se nélküle

  előzmény:
  Pearl (69593)
  2017-11-21  10:06
 3. 2017. november 22. 06:3769600.

  Kedves Klara13!


  Igen, néha magam is meglepődök, mikor valaki megkérdezi, hogy hány éves vagyok, és kimondom...egyáltalán nem érzem magam annyinak. A lányom szokta mondani: "anya, te elfelejtettél megöregedni".....és tényleg.


  Remélem nem kell 10 év, hogy kiheverjem ezt a szakítást, bár, ahogy korábban írtam, eddig azt gondoltam, hogy túl vagyok rajta. Eddig nem is álmodtam vele, viszont az első vele kapcsolatos álmom óta már többször is.


  Érdekes dolog ez az álmodás....mostanában egyre többet olvasok a Tudatos álmodásról, rendkívül érdekesnek találom....

  előzmény:
  klára13 (69595)
  2017-11-21  13:43
 4. 2017. november 22. 06:3769599.

  Klárám ! Bölcs a tanácsod , de elkésett . Ismerősök hoznak fel faluról friss tojást, és is szoktam venni. Most karácsony előtt mindhárom családunknak vettem , így 120 darabot kértem . Elmenetem érte . A fiatal nő akarta kihozni , de én okos voltam ( a délelőtti spájztakarítás sikere felbátorított) Nem tudtam, hogy a járdán, kb 4 cm szintkülönbség van .Ott megbotlottam, hatalmasat estem. Talán szerencse volt, hogy a nagy tojásos doboz a kezemben volt, így az esett előre, és utána.Szerencse az, hogy sem a bőrkabátom , sem a ruhám nem sérült,és csontom sem tört.60 tojásom összetört . 18 megsérült,  Most azokat kell sütéshez feldolgoznom. Hát vonzom a munkát . Mára a dughagymát terveztem, de most sütés lesz belőle . Ezek becsípődések rövid ideig tartanak, nem nehéz munka, hanem rossz mozdulat váltja ki. Tudom , jelzés a szervezetemtől ,majd jobban figyelek magamra

  előzmény:
  klára13 (69596)
  2017-11-21  13:48
 5. 2017. november 22. 00:3469598.

    Ezt most elmondom, mert olyan elmondanám érzésem van.
    Tudjátok, múlt héten voltam a fogorvosnál, csütörtökön van az újabb időpontom. Megkértem Zsófikámat, hogy vásároljon nekem a patikában vékony injekciós tűt, amelyet elviszek a doktor úrnak, hogy ezzel érzéstelenítsen, ne a saját vastaggal, amellyel nagy fájdalmat okoz.
     Ma este szaladt fel hozzám mondani, mi történt.
     - Nem lehet olyan vékony tűt kapni, amúgy is, a fogorvosok tűje ívelt, amely igazodik az esethez. Azt mondták, lehet, ideget talált el, ezért annyira fájt.
     Hát nem, mondtam erre, mert mind a négy szúrás úgy fájt, ahogy még soha injekció. És ráadásul a negyedik fogamnál ínyem már nem volt elzsibbadva, nem ért oda az injekciók hatása, éreztem én, és valamiképpen tudta az orvos is, mondta, hogy ez "kicsit fájni fog". Hát nem kicsit fájt. És most félek, hogy majd nem rendesen érzésteleníti a bölcsességfogamat, úgy rántja ki. Nem vágyom erre.
      Ezeket meghallgatva kérdezte Zsófi, hogy fizettem-e. Mondtam, hogy persze, nincs adósságom.
      - De akkor miért mész vissza?
      Tényleg, nem is egészen értem, miért választottam ilyen rosszul. A szomszéd közsségbe gond elmenni, miközben karnyújtásnyira van lakásunktól a Riedl patika, fogorvosaival. Mintha mázsás súly gördült volna le vállamról. Hát persze. Mondtam, holnap megyek Riedlékhez. A távolit lemondom, és persze megmondom, miért. Bár nem hiszem, hogy a doktor úr stílusán sokat javítana az eset, de azért megteszem.
      Mondtam, köszönöm, lám-lám, milyen jó, ha a telefonokon kívül más okos is van a családban. Zsófikám belepirult a dicséretbe.
     


     Eme öregecske ciklámenem meghozta első virágát. Tele van bimbóval. Ez tavalyi felvétel.      -

  előzmény:
  klára13 (69597)
  2017-11-21  15:21
 6. 2017. november 21. 15:2169597.

    Eléggé zavaros a fejtegetésem a sütikről. Majd lányod megvilágítja az ügyet.
    Megnéztelek benneteket a fészbukon. Nagyon csinos bakfissá serdült madárkád. Kicsi táltosod egy édes kis manó.
    Valahogy elszomorodtam, hogy kétgyermekes családanyaként láttalak. Megéreztem, hogy szenvedsz nagylányod hiányától. Kettőt ölelni más, mint hármat.

  előzmény:
  klára13 (69594)
  2017-11-21  13:24
 7. 2017. november 21. 13:4869596.

    Javulást kívánok, Zsuzsa. Látod, a fájdalom kényszerít arra, hogy jobban takarékra tedd magad. Az eddiginél sokkal jobban.
   

  előzmény:
  szizsuzsóka (69592)
  2017-11-21  07:21
 8. 2017. november 21. 13:4369595.

    Pearl, ha megengedsz egy tanácsot: nyugodtan érezd magad fiatalnak. Látod, érzelmi életed is ifjú. Hogy ne majd 70 fölött döbbenj rá, milyen fiatal is voltál ötvenévesen. Én így jártam, sőt, azt látom, hogy hatvanévesen is sokkal fiatalabb voltam, mint hetven fölött.
    Azt hiszem, a playboy villából származik a később közhellyé vált megállapítás, hogy annyi éves vagy, amennyinek érzed magad. Nagyjából igaz, és ameddig jó egészség van, addig így van. Saját keserű tapasztalat.
    Fájó szakításon vagy túl, majd az idő, a nagy machinátor segítségedre lesz. Más úgysem. Érzelmekre az észérvek hatástalanok. Ez is saját tapasztalat.
    Nekem egy szakítás után 10 év kellett, amire magamhoz tértem. Kívánom, hogy nálad rövidebb legyen a gyász időszaka. Van-e hobbid, amely örömteli percekhez juttat?
    A telefont én megértem. Mert bár hasonlóan vagyok vele, mint Szizsuzsóka, és nem hagyom magamat eltéríteni családom által a kis fekete készülékemtől, amelyen unkáim csak derülnek, de látom, hogy ezek a mai univerzális telefonok csodával érnek fel. Ha életmódomba beleillenének, én is megvásárolnék valami csodára képeset. Nekem a csoda, hogy láthatják egymást a beszélgetők, és hogy milyen nagyon jó minőségű képeket fényképez. Na meg hogy mi mindent tud.

  előzmény:
  Pearl (69593)
  2017-11-21  10:06
 9. 2017. november 21. 13:2469594.

    Janka, a sütikről van szó, amelyek rákapaszkodnak gépünkre, amerre járunk. Zseniális hazugság, hogy a mi érdekünkben teszik. Jönnek a reklámok mindenhonnan, amerre jártunk.
    Arra a nem kevésbé zseniális gondolatra jutottam, hogy terhelik gépemet feltelepítésükkel, ezért kikerültem őket. Kellemetlenkedők, van, amely oldal nézhetetlen nélkülük, pl. a Praktiker áruház, amely elfedi a felületet a sütikre való felszólítással, tehát vagy engedélyezed őket, vagy nem vásárolhatsz náluk. Nos, hát inkább nem vásárolok náluk, pedig nagyon akartam venni tőlük egy létrát, ezért nincs is. Amint nélkülözhetetlennek találom, majd megveszem az Obiban. Azért sütikkel kapcsolatban van humoros megfigyelésem: az igen helyett azt kellene kattintani, hogy "értem". Ha nem vagy résen, máris megérkeztek a sütik.
    Persze egészen nem kerülhetők ki, mert ahova belépsz, onnét jönnek. Viszont olyan védelmet vásároltam gépem számára, amely megvédi a sütiktől. Néhány korábbi helyről jönnek, ahol vásároltam. Ezért azt gondolom, hogy nagylányod, ha hazaérkezik, kérd meg, írjon neked egy programot a sütik ellen. Biztosan szívesen megteszi, és attól fogva nem zavarnak majd.
    Lányod közérzete milyen? Nem érték vagy érik támadások e gyűlöletkampányban? Ami talán a fővárosban kevésbé hatékony, inkább a vidéki tudatlanok ülnek fel neki.


   

  előzmény:
  csinomjank (69589)
  2017-11-20  18:53
 10. 2017. november 21. 10:0669593.

  Kedves szizsuzsóka!


  Ez egy álom volt az egész, hogy először telefonon ordibált, aztán eljött. Azt is álmodtam, hogy eljött. Ez nem régebbi álom volt, hanem egy mostani. Korábban nem nagyon álmodtam vele,viszont mióta ezt álmodtam, elég rendszeresek lettek a vele való álmodások. Pedig az eszemmel már elengedtem, de úgy látszik a tudatalattim működik álmomban. Ezek mind azóta vannak, mióta elküldtem azt a szerencsétlen sms-t.


  Köszönöm, hogy ennyit törődtök velem. És nem, nem vagyok már fiatal egyáltalán, lassan 50 leszek, de úgy látszik eszem egy csepp sincs

  előzmény:
  szizsuzsóka (69591)
  2017-11-21  07:07
 11. 2017. november 21. 07:2169592.

  Tegnap sokat gondoltam Rád . Ismét becsípődött a derekam, illetve a keresztcsonti ízületem . Gyógyszerrel enyhült, de nem akartam kockáztatni a munka folytatását. Ma befejezem . A nyári hónapokban elmarad , így most nehezebb ez a munka.


  Valóban igyekszem aktívan tartani magam, de az őszi depresszio egyik legjobb ellenszere a fizikai aktivitás.  Én is szereztem be xillitet és erithritet, mely o kalóriás édesítőszer.  A tortakrémbe pedig mindig teszek főzött krémet is, mert nekem a tiszta vajkrém túl geil.

  előzmény:
  Zsumi945 (69588)
  2017-11-20  14:31
 12. 2017. november 21. 07:0769591.

  Kedves Pearl !Ezt előző beírásodban olvastam , és hozom ide


  Álmomban nagyon ordibált velem, hogy minek zaklatom. Aztán később eljött személyesen is, akkor már nem ordibált, de akkor is azt mondta, hogy ne zaklassam.


  Mostani soraidban azt írod , hogy hónapok óta nem láttad . Ezek szerint ez régebbi álom volt. 


  A telefonért való aggódást én nem értem ,mert olyan tárgyakat veszek , melyek vétele nem okoz gondot, és a használati tárgyakat annak tekintem . De ez az én szemléletem, mely 53 éves felnőtt létem és házasságom alatt alakult ki.


  Ebből a mondatodból arra következtetek, hogy fiatal vagy , mert az én unokám is százezres nagyságrendű telefont használnak . Mi csak telefonálásra használjuk, kártyás , ha elvész csak a címlista a károm.


  Dolgozd fel veszteséged , és várj , amig megjön az , akivel kölcsönösen tisztelitek és szeretitek egymást. A várás nem begubózást jelent, hanem kimozdulást.


   

  előzmény:
  Pearl (69590)
  2017-11-20  19:45
 13. 2017. november 20. 19:4569590.

  szizsuzsóka 


  Hát ez eddig tényleg meg sem fordult a fejemben.....egyébként nem foglalkoztam ezzel a gondolattal, inkább azt vártam, hogy ő hívjon....de igen, simán erre is vissza lehet vezetni, teljesen ésszerű.


  Én különben annak tulajdonítottam be ezt az álmot, hogy betegesen félek, hogy összetöröm a telefonom, mert nagyon sokáig gyűjtöttem rá 

  előzmény:
  szizsuzsóka (69583)
  2017-11-20  06:36
 14. 2017. november 20. 18:5369589.

  nagyon indiszkretek ezek a  hirdetesek  ! hazajon a  ferjem  es a hirdetesekbol lathatja , hogy milyen oldalakon is jartam !es viszont .


  ________


  en  regebben talan fogkremmel tisztitottam az ezustot  - ha jol emlekszem !

 15. 2017. november 20. 14:3169588.

  Zsuzsám, fáradhatatlan vagy!


  Apránként én is rendszeresen takarítgatok, főleg a konyha és fürdőszoba táján, polcokon. Idén nagyon kevés süteményt sütök, szaloncukrot sem tervezek vásárolni. Időt álló linzer és sós stangli lesz, szent -estére  mákosguba. Vacsorára rántott hal, burgonya salátával.


  Vejem november végén lesz 47 éves, csokitortát választott, de kikötötték, hogy cukor szegény legyen.


  Az alpakka evőeszközökről lévén szó, megnéztem itt a neten, simán a gugli keresőben! Azóta bárhová kattintok, mindenütt előjön egy hirdetés ebben a témában. A kádajtótól sem szabadulok, sőt néztem a "dikmann" (így becézzük a lányommal ) cipőket, s azokat is naponta elém tolja az Nlc is a fész is, a hírportálok is. Kell ennél több arról, mennyire vagyunk "kartotékozva" ? Nem győzöm törölni a feljövő lakás hirdetéseket, pedig már 3 éve elmúlt, hogy kerestem a szegedi lakásokat.

  előzmény:
  szizsuzsóka (69585)
  2017-11-20  06:51
 16. 2017. november 20. 12:5569587.

  Hat igen - en az atkosban levelezo tarsakat gyujtottem . Nagyon erdekes volt . Meg gimis koromban kezdtem el levelezni egy francia es egy japan lannyal . Mind a ketto rendkivul izgalmas dolog volt . bar nyelvtudasom,akkoriban igen szereny volt - de mindig feldobott , ha egy unalmas nap utan hazaerve egy kulfoldi level vart !


  Sajnos, mar megszakadt a kapcsolat .A francia lany eloszor modelkedni probalt ,filmezni aztan hozzament egy nala sokkal idosebb orvoshoz es teljesen megvaltozott - golfozni jart , angliaba jartak hetvegere lazitani -szoval a felso tizezer eletet elte -es mar nem volt sok kozos temank . A japan lannyal  leveleztem legtovabb .  Az utolso leveleiben arrol irt , hogy mivel nem talalt ferjet igy gondolkodnia kell ,azon ,hogy mibol fog megelni . Ekkor mar 35 eves volt .20  ev levelezes utan sem tudtam meg , hogy  a szulei mivel foglalkoztak - vagy hogy mibol is elt es utazgatott  addig.nagyon szemelytelen levelek voltak -de mindig gyonyoru ajandekokat kuldott .Sosem jott uresen a level .Evente egyszer en is kuldtem neki valami aprosagot .


  Talalkozni  ,nem talalkoztunk soha .

  előzmény:
  szizsuzsóka (69584)
  2017-11-20  06:44
 17. 2017. november 20. 12:3269586.

   hat igen a hoseg ! most csodalatos az ido . ide ilyenkor jarnak svajci turistak ,akik mar kezdenek belefaradni az oszbe .


  szoval , en nem azt mondom , hogy a vilag legcsodalatosabb helye es turisztikai celpontja itt ez a Perzsa -Arab obol - de nem is az az ures ,felszines csillogas csak ,ami ketsegtelenul jelen van - de megsem az egyetlen jellemzoje 


  ____________________


  semmi kulonos a nagylanyommal  /  biztos hianyzunk neki ,mert karacsonyt  is inkabb velunk toltene  ...  majd meglatjuk , hogy alakulnak a dolgok ... a sogorom probalja idehozni  az egyik no rokont,akit nagyon kedvelunk ... a kozos berelt csaladi villa kiuresedett -egyik fianak olyan jol megy , hogy kulon villat fog berelni  - masik fia el ment tanulni par evre kulfoldre  - es a harom emeletes villaban most 3 lakosztaly tok uresen all   -ezek legalabb jo hirek , hogy vannak masok is a csaladban ,akik segitni tudnak -mert hazajukban igen eldurvultak a  dolgok 

  előzmény:
  klára13 (69580)
  2017-11-20  00:06
 18. 2017. november 20. 06:5169585.

  Mi is ilyen +" amerikai ezüstnek " nevezett evőeszközzel ettünk. Folyton szidolozni kellett . Apropó, a szidol eltűnt. Így konyhai ütött kopott régi réz tárgyaim nehezen tisztíthatók. Belakkoztam, de még rosszabb lett , most kínlódom , mert nem szeretem patinásan . Sándor szerint úgy szép, de mondtam neki a lakásban a patinát piszoknak hívják .Múlt héten megcsináltam a fürdőszobában a szejkrények nagytakarítását. Ma jön Marika, és én a spájzot csinálom. Készítem a helyet a süteményeknek.

  előzmény:
  Zsumi945 (69577)
  2017-11-19  11:54
 19. 2017. november 20. 06:4469584.

  Természetesen helyes , ha az ember több oldalról megpróbál tájékozódní. A média feladata a hírközlésen felül az, hogy manipuláljon . Ez biztosan többé kevésbé sikerül is. A mi korosztályunk erre rájött az átkosban a szervilis média állt csak rendelkezésre. Ezért vagyok én örök ellenzéki, mert feláll a szőr a hátamon a hatalom túlzásai  miatt Olyan vagyok a diktatórikus jelenségek láttán , mint a kisegér ha macskát lát. Menekülök. Nem vagyok Tomi aki furfanggal ellenáll Jerrynek. Pedig tudom , hogy a koromnál fogva lényegtelen vagyok a hatalmaknak . Legfeljebb kölönc vagyok, akinek fizetni kell.

  előzmény:
  csinomjank (69579)
  2017-11-19  20:36
 20. 2017. november 20. 06:3669583.

  Nem vagyok álomfejtő, de tudom ennek okát. GONDOLATBAN SOKAT FOGLALKOZTÁL AZZAL, HOGY FELHÍVOD. TALÁN MEG IS TETTED.Az álom azt jelzi , tudatod ellenzi ezt a kapcsolati lehetőséget is. Nem mondom, hogy hallgass a szívedre . Engedd el, mert valamiért nem jó neki és talán Neked sem .Ha rájön, hogy mégis egymáshoz tartoztok, visszajön.

  előzmény:
  Pearl (69578)
  2017-11-19  15:37
 21. 2017. november 20. 06:2769582.

  Csak innen, férjem gépéről tudok írni, a másikból nem enged be.

  előzmény:
  szizsuzsóka (69581)
  2017-11-20  06:26
 22. 2017. november 20. 06:2669581.

  Tegnap válaszoltam, de nem ment el. Szerencsére én nem atomerőmű mellett laktam . Biztonságos ,mint a repülőgép. Az utazás azzal is biztonságos, de ha valami baj van az nagyon nagy .Nekem nem igazán az atomerőmű ténye zavar . ( két közeli családtagom is kapcsolódik hozzá ) Inkább a körülmények nem tetszenek . De ez nem számít, mire üzembe helyezik, én már régen az íven túliak társaságában leszek. Nem technikai , műszaki veszélytől tartok.


  Közvetlenül nem folyik víz a Dunában, csak a hűtővizet hűtő víz. Ha ez veszélyes lenne, a szerbek régen tiltakoztak volna .

  előzmény:
  klára13 (69574)
  2017-11-19  11:32
 23. 2017. november 20. 00:0669580.

   A Wikibédiának olvastam el a tájékoztatását, aztán megnéztem a googl fényképeit Abu Dhabiról és Dubajról. Máskor is nézegettem már, de most nyilván több érdeklődéssel, mert szinte beleszédültem. Csodálatos világ. Csak az a fránya hőség ne volna.
    Nagylányod hogy van?

  előzmény:
  csinomjank (69579)
  2017-11-19  20:36
 24. 2017. november 19. 20:3669579.

  Nem neztuk  meg  a  havat - tul draga volt . :)  Itt is keszul  egy .Talan  eljutunk mar haza  egyszer telen .


  Most a lanyom keszul az unnepekre hozzank . Ha a politikai helyzet megengedi . Ma elolvastam a szomszed orszagok lapjait  es eleg durva volt .  Az emir is csak annyit nyilatkozott - hogy ok a bekes megoldas hivei  - de a szomszedok teljesen kiszamithatatlanok .Azok .  ________________________________


   ez nagyon helyes , hogy elmenybeszamolokat olvasol -  en is  szeretek forumokbol - meg ilyen szemelyes elmenyek utan tajekozodni ... sajnos a hircsatornaknak mind elore meghatarozott celjaik vannak es aszerint talalnak  esemenyeket


   van itt nekunk orosz ,kinai , amerikai , brit   ,kulonfele arab hircsatornak angolul  mind  es persze mind a sajat notajat fujja


   

  előzmény:
  klára13 (69573)
  2017-11-19  11:23
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek