Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Gyűjtsük álmainkat! (
27
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2006-02-21 21:431.

Gyűjteni nagyon jó! És bármit lehet! Szabad hirtelen, meggondolatlanul határozni, és azonnal, mintegy varázsütésre gyűjtővé válni! Varázspálca sem kell hozzá. De ha úgy gondolod, mégis kell, azonnal csapj fel varázspálcagyűjtőnek!

Tegnap még nem voltál gyűjtő, ma gyűjtő vagy! Gyűjtsünk együtt! Én mindenféle kacatot gyűjtök. Babákat. Bohócokat. Kőtojást. Kőgolyót. Amarillisz t. Csigát.  Kavicsot.

De legesleginkább álmaimat gyűjtöm. És emlékeimet. Mindent megőrzök, amihez szeretet fűz. Ezért aztán gyűjtök mosolyokat, tekinteteket, sőt gyűjtök hangsúlyokat is. És érintéseket, kézfogásokat.

Gyere velem! Legyél gyűjtő te is! Gyűjtsünk együtt! Mondd el, gyűjteményednek mi a legújabb darabja. Mi a legrégebbi. Talán egy mese. Talán egy versidézet. Egy gondolat, ami nem hagy békén. Egy színes kavics az udvarodról. Egy tojás, melynek rendellenes a formája, ezért megőrizni érdemes. Hangkazetta vagy fénykép. Gyűjtsünk együtt, fejtegessük együtt az élet titkait. Oszd meg velünk gyűjteményed legféltettebb darabját, így még inkább tiéd lesz, örömünk megsokszorozza örömödet.  Ha örömöt gyűjtesz, mondd el azt. Ha embereket gyűjtesz, mondd el őket. Ha barátokat, róluk beszélj! Hozd el ide gyűjteményedet!

talán nem is tudod,hogy gyűjtő vagy! Fedezd fel a gyűjtőt magadban! Gyere, gyűjtsél velem! Remélem: velünk!

1. 2013-05-18 23:2848743.

Ó, Magdikám, igazi műalkotások! Az én műalkotásaim közül néhány nap múlva lesz ehető az első és második: a zöldborsó és a fejes saláta.

De jó volna sütni valamit! 

Most jöttem fel a kisfiúktól, látom, megy még a nagy műsor. Olvastam, a mi kedvesünk mekkora sikert arat. Jaj, ha megnyerné, nálunk lenne a következő. Vajon adnának rá uniós pénzt? Mert ha igen, hadd szóljon! Hiszen mégiscsak dicsőség lenne, bármennyien leszólják a rendezvényt. Jó hírünket vinné a nagyvilágba, amit mi magunk olyan szorgalmasan rombolunk.

előzmény:
    Kusza (48742)
    2013-05-18  21:00
  2. 2013-05-18 21:0048742.
    Ma ezt sütöttem az ünnepekre. A googliból néztem ki, úgy hívják, hogy kráter süti, nagyon fincsi lett, berakom a kedvencek közé a receptet.
    előzmény:
    klára13 (48740)
    2013-05-18  10:05
  3. 2013-05-18 12:0848741.

Hasonló szép ünnepet kívánok!

Klára nagyon szép a kertetek, öröm lehet nézni, mikor nyílnak a virágok, vetemények.

Mit találtatok a piacon, gondolom háztályi terméket is árulnak! 

előzmény:
    klára13 (48740)
    2013-05-18  10:05
  4. 2013-05-18 10:0548740.

Áldott szép pünkösdöt kívánok!

Ma éjjel hatalmas felhőszakadás volt, hullott az égből az arany, mintha dézsából öntenék. 

Balázska fűmagja kihajtott, bár a nagy fényben, magasból készített képeken ez nem látszik. 

A piros kakastaréj virágot sárga bársonyvirággal  kombináltam, utóbbi csupán bimbós. A talajt letakartam vastagon mulccsal, majd eltakarják a megnőtt növények, de így is elviselhető ez a "bunda". Bár a héten még megbolygatom, mert ide is jön csepegtető öntözőcső, de aztán ámen!

Most már biztos, hogy nyárra elkészül kertünk.

Múlt hét óta van piacunk! Méghozzá otthonunk közelében nyílt! Most indulunk, megtekintjük Zsófikámmal. Remélem, találunk valamit, amit megvásárolunk örömmel!

5. 2013-05-18 07:2448739.

Folytatom megkezdett soraimat, de átjött legidősebb unokám.

Beszéljétek meg a szervező irodával, hogy milyen gondotok van, mit nem jeleztek előre . Hivatkozzatok a  SZERZŐDÉSETEKRE. 

Egy hasznod biztosan van , nyelvi környezetben vagy kénytelen kommunikálni, használd fel a lehetőséget, minél több némettel  beszélgess !

Amit én nyafizásnak neveztem , a mi korosztályunk szemében az is.  A mi kollégiumunkban a zuhanyozóba nyitott körfolyósón( gang ) keresztül tudtunk kimenni és fürdés, hajmosás után vissza . Néha télen még havas is volt . WC  is kinn volt, de vízcsap volt az előszobában .ahová a hálószobák nyíltak.

A tanulószobában vibrált a neon és kényelmetlen , kiszuperált székeken ültünk. Volt egy nagy közös helyiség, szintén kényelmetlen székekkel , ahol tévét is lehetett nézni. , ha vendéged jött , oda felvihetted ,.A szobában heten , majd nyolcan laktunk, ötödéves koromban négyen. Én az emeleten aludtam , nem kellett félnem, hogy felborul, melt az alattam fekbő csaj 128 kilós volt. Viszont mikor álmában megfordult, én is kilengtem . Elviseltem , mert tudtam, hogy csak 3-4 évről van szó, ez szükséges ahhoz, hogy választott foglalkozásom teljesíthessem . Az ebédemet eladtam, mert azon a pénzen tudtam hazautazni havonta , és anyukámnak is szüksége volt arra, hogy lásson bennünket, de nekem főleg .

Szóval az élet nem volt fenékig tejfel. Ami most Nektek nehéz az a bizonytalanság, ezt kell megpróbálni leküzdeni, de azt csak megalapozott tudással ismeretekkel felfegyverkezve lehet . 

Azt kívánom Neked tudj megbékélni a sorsoddal és a legtöbbet kihozni élethelyzetedből a jövőd számára. 

előzmény:
    Xillu (48737)
    2013-05-17  15:53
  6. 2013-05-17 17:1648738.

Csillám !Nem írtad meg nekünk a Te pontos statusodat! Nem ismerjük munkaköri leírásod, nem tudjuk , milnen szerződést írtál alá és azt sem , hohógy ez mennyi időre szól. Azt tudom, hogy az itthoni munkanélküliség Téged is áldozattá tett, és úgy értékelted német letőséged, hogy ez előrelépés .

Ha írásos szerződést nem tartják be, azt ellen lehet jogorvoslat , mivel magyar közvetítőtök van.

előzmény:
    Xillu (48737)
    2013-05-17  15:53
  7. 2013-05-17 15:5348737.

Tegnapinkább aludtam egyet a válaszomra,mert azt hiszem nem tudtam volna disztingváltan válaszolni a napi történések miatt.  

Igen ám, de te sem voltál akkor olyan bölcs,mint ahogy most látod magad, neked pedig ezt kell megértened. 

És minekünk nem jár ezért a munkáért pénz, míg te kaptál érte. Amikor a szerződésemben benne vannak a dolgok,amiért "csak nyafizok" akkor asszem jogosan várom el őket. Ugyebár!

És én csak a saját melómat vagyok hajlandó megcsinálni. Ha valaki normálisan beszél velem, természetesen segítek, de ahogy leírtam az a bunkó tapló, csak addig somolygott nekem, amíg a pénzt nem látta a számláján, amiből nekünk is járt volna nem is kevés. 500 ezerrel lovasítottak meg minket, és ne legyek kiakadva és persze csak nyafizok. Ugyebár.

Az, hogy én a saját pénzemből veszek netet, mert nincs a hotelben, holott direkt megkérdeztem, hogy van-e és azt mondta a főnök, hogy van.... és minden egyebet,amit adnia kellene meg kell vennünk a saját vagy felretett pénzünkből (még otthonról) vagy felkopik az állunk - mert nem kapunk fizetést, azt hiszem, hogy ez nem nyafizás. 

Az, hogy napi 3 kaja van előírvaa szerződésben és ehelyett 1-et kapunk - reggelit csak az kap,aki dolgozik - holott a másiknak is adni kellene mindig,mert a szerzpdésben így van, az asszem, hogy a jogok évényesítése, nem pedig nyafizás.

Az, hogy a munkaruhánkat nem mondta senki, hogy hoznunk kellene, mert baj lehet vele,mert nem kapunk (vagy megvehetjük) - és most nem kis baj van belőle - az sem nyafogás. Az, hogy a hotel rajtunk követeli az EU-s pénzt és ettől nem kicsit stresszelünk, az sem nyafogás. A mosásért való fizetést már nem is mondom... 20 perc 50 eurocent, és ha nem veszed ki dobhatsz be még 1x50 centet, hogy kinyisd az ajtót.

A másik dolog, hogy senki sem tudja, hogy mit is kellene nekünk csinálni,vagy hogy mit lenne szabad, hogy ne okozzunk túl nagy kárt a hotelnek,mivel csak a gyakorlatunkat végezzük itt. Még egyszer mondom: ingyen.

És akkor olyan dolgokért szerinted tényleg nyafogok, amikért már szót emeltem?! Na?

Szerintem nem. 

előzmény:
    szizsuzsóka (48731)
    2013-05-17  07:14

-----------------------------------------------------------
    Hallo Kätzchen, hast du Herrchen? :) =^x^=
  8. hus
    2013-05-17 15:1948736.

Jaj nekem nagyon szepek.   A kedvesseguk, az ertelmuk, az atolelesuk, az oromuk, amikor meglatnak, ez mind osszeadva, ettol boldog a szivem nagyon.

Most a hetvegen itt fognak aludni. 

előzmény:
    klára13 (48723)
    2013-05-16  21:55
  9. hus
    2013-05-17 15:1048735.

Koszonom mindenkepp orulok neki.

Probalom kivarni a 2 evet, nem akarnek venni, mert sok kicsi sokra megy alapon vagyok ezzel. Inkabb mast vennek azon a penzen, mert itt nalunk nagyon felmentek a facsemetek arai is.

Ha nem fog megfoganni egy sem, akkor kenytelen leszek venni, has meg akkor is ugy dontok, hogy nem tudok nelkule elni.

Zsuzsoka, aki annyit dolgozik, mint te, annak biztos mindene szep otthon. Mindegy, hogy te, vagy a ferjed csinalja.

Most, hogy igy irod, hogy mit csinaltal a napokban, en is hust keszitettem el a hetre.

Nagyon finom soskat ultettem egyszer, amikor meglattam, hogy Canadaban is letezik ilyen mag, de olyan jo es kulonleges, hogy nem fasul el az idosebb levelnek sem a kozepe, amit regen ki szoktam venni.

latod a soskarol mi jutott eszembe?  Epp a napokban beszeltem az egyik unoka noveremmel es mondta, hogy feltetlen vegyem ki a foildbol a soskat es vigyem magammal. Meg gondolkodtam is rajta, hogy az vajon megerne, mikor van magom, barmikor ulthetetek.

Most viszont rajottem , hogy biztos nagyon szeretheti es azert "felti", viszek is neki majd, hagy fozze meg maganak. 

Igaz is, mert itt nem lehet kapni a boltokba, legalabb is nem lattam. Aki viszont ssereti, az ki lehet "ehezve" belole.

előzmény:
    szizsuzsóka (48709)
    2013-05-16  06:21
  10. hus
    2013-05-17 14:5848734.

Szoktam ritkan mostanaban. A lanyokkal probalkoztam, eloszor meg nagyon izlett nekik, most mar nem annyira kedvelik. Majd telen megint eloveszem, mert nyaron  szerintem nem olyan jo.

A karamell keszitese az egyik nagynenikem kedvence volt egyebkent. Nagyon tudtam szeretni gyerekkoromban azt is. 

De igazi kedvencem a kakao volt. Meg a vajas kalacs. Lehet, hogy en is tudtam olyan elvezettel enni, mint Cukorbaba a fagylaltot. Becsukott szemmel.  Borsoszem is igy ette, de mar kinotte.  O mar nagyobb lany. Epp tegnap neztem, hogy megnott.

Ferjem meg elhatarozta a napokban, hogy jovore elviszi oket karatezni.  

Ezt a programot szeretne nekik, mert szeretne, ha ez megmaradna bennuk. O  is szerette ezt a sportot, a fiunkat is vitte egy ideig. majd abba maradt. A fiam nem volt oda erte, nem szerette ugy, mint Klara Benikeje, aki kifejezetten elvezi tanulni es jo eredmenyeket is er el vele.

Szulok meg nem tudnak  errol. Kivancsi leszek, hogy mit fognak hozza szolni. Mamikajuk beossza a foglalkozasokat kedvuk szerint.

Ez lesz majd jovore  megoldas.

előzmény:
    Princino (48715)
    2013-05-16  09:49
  11. 2013-05-17 10:4648733.

Minden kívánság teljesül - előbb-utóbb. Majd megtapasztalod te is, Virágom.

Tavasszal annyira szerettem volna kotlóskát, aztán lett is. És ma rádupláztak az angyalok: Cirkáska szintén kotlik.

Nagy riadalmam volt reggel, mert hiába kerestem a kis tyúkocskát. A verebek sem tudnak már bejönni a tyúkudvarba, akkor hova lett a kis golyhó? kérdeztem magamtól. Zsófim találta meg, a talpára állított nagy terrakotta edényben kuksolt. Oda nem néztem be. Két tojáson ücsörög, a ma reggelit gyorsan alája tettem. 

Nos, ilyen gondok vannak nálam. Kívánom, hogy neked sem legyenek súlyosabbak.

Mindjárt kezdődik a hosszú hétvége!

előzmény:
    Princino (48732)
    2013-05-17  10:34
  12. 2013-05-17 10:3448732.

Szerbusz Klárám!

Összehajtottam levelemet és gondosan magamhoz vettem, így majdnem mindig nálam lesz. Őrzöm és bízom abban, hogy mihamarabb teljesül egy- két kívánságom. Ma három arkangyalnak is elmondtam a kérésemet, aztán elfújtam a gyertyát, majd a gyertya füstje elviszi nekik az üzenetemet, gondoltam én. Én is elkezdtem nézni, a nyitány nagyon tetszett, de utána nem dobtak fel a zenék, így a mi kedvesünket nem vártam meg. Olvastam ma, hogy nagy sikere volt és döntőbe került. 

Szép napot, jó hosszú hétvégét! 

előzmény:
    klára13 (48722)
    2013-05-16  21:46
  13. 2013-05-17 07:1448731.

a mi korosztályunknak igenis ezek a dolgok fontosabbak, amit már anyukám sem ért talán.

Természetesen  minden korosztálynak  más az elképzelése a jelenről , jövőről. 

Azért mi sok mindent megértünk ám. Felneveltük gyerekeinket, nekem már a  két nagyobb unokám tartozik a Te korosztályodba .  20.22. évesek, egyetemi hallgatók. Szerencsére ők felfogták, hogy az ő korukban a legfontosabb annak a tudás-alapnak a megszerzése, melyet egy életen át folyamatos tanulással fejleszthetnek. Nem tudom mi az a fontos Nektek , amit anyukád sem ért . Kiborulni ha kicsi több munkád van ?, ha segíthetsz másoknak?, ha megfigyeled a körülményeket és alkalmazkodsz hozzá?, ha reálisan látod helyzeted és aszerint viselkedsz ?Ha ez lenne a mai korosztálynak a lefontosabb, szomorú lennék, unokáim jövője miatt aggódnék. De szerencsére élnek a környezetemben ellenpéldák is. Én már nem aggódom, mert 1 gyermekkel jeles diplomát szereztem, 2 gyermekkel szakvizsgáztam , 15 évig éjjel nappal dolgoztam, készen álltam a a munkára , 13 évig éjszakai , vasárnapi ügyeletet láttam el havonta 4 alkalommal. 69 éves koromig dolgoztam, mniden nap főztem , unokáimat szállítottam oviba, rengeteget befőztem . Most is dolgozom, , készülök az unokáim nyaraltatására. Nem az a hosszú tartalmas élet titka, ha mindent másoktól várok el , hanem az , ha segítek, végzem a dolgom .

előzmény:
    Xillu (48719)
    2013-05-16  19:34
  14. 2013-05-16 23:1248730.

Ó, isteni volt! Micsoda ruhaköltemény! Irigylem.

Jó éjszakát, Magdikám. Elfáradtam, álmos vagyok, kívánok neked is hasonló kellemes állapotot, a fáradtság nélkül.

előzmény:
    Kusza (48729)
    2013-05-16  22:58
  15. 2013-05-16 22:5848729.
    Na az a piros ruhás idős nő se volt kutya!
    előzmény:
    klára13 (48727)
    2013-05-16  22:42
  16. 2013-05-16 22:5648728.
    Bejutott a kedvesünk!
    előzmény:
    klára13 (48726)
    2013-05-16  22:16
  17. 2013-05-16 22:4248727.

A legjobban az tetszik, hogy olyan nagyon sok a humor! Lehet, nem is annak szánják, hanem inkább művésziségre törekedtek, és sikkesek, szépek akartak lenni férfiak és nők egyaránt, de többségük annyira mókás!

Nálam első helyen az izraeli lány áll, hatalmas fenekére feszülő ruhájában, és elől a mély ruhakivágásban a divatos (mű)cicik középre nyomva éppen olyan alakzatot formálnak, mint egy gyermekpopsi.

Na és a bemondónő nyakára tekert, szemmel láthatóan több kilós ruhájában! Kilógatva lábait.

Szóval, igazi só, mert sok a móka benne! Mókás ez az egész előadóművészet.

előzmény:
    klára13 (48726)
    2013-05-16  22:16
  18. 2013-05-16 22:1648726.
      Hallgatom, nézem a dalokat. Sok tetszik.
    előzmény:
    Kusza (48725)
    2013-05-16  22:11
  19. 2013-05-16 22:1148725.
    Ez tényleg szép eredmény, elhiszem, hogy örül Zsófi!
    előzmény:
    klára13 (48721)
    2013-05-16  21:42
  20. 2013-05-16 22:0648724.

Évikém!

Gondolatban veletek vagyok. Nagyon-nagyon kívánom férjednek a javulást.  Neked pedig nagy-nagy lelkierőt.

előzmény:
    Ezüstsirály2000 (48638)
    2013-05-12  18:17
  21. 2013-05-16 21:5548723.

Micsoda babák!

Csak igazi babáid szebbek.

előzmény:
    hus (48705)
    2013-05-16  05:54
  22. 2013-05-16 21:4648722.

Virágom, kísérjenek angyalaid utadon.

Majdnem elfeledtem bekapcsolni a tévét. Még időben eszembe jutott, a mi kedvesünk hamarosan következik. Szurkolok neki.

előzmény:
    Princino (48716)
    2013-05-16  09:53
  23. 2013-05-16 21:4248721.

Magdikám, Pollyval vett részt. Tegnap volt az előverseny, ahol megállapítják, hogy alkalmas-e a kutya a részvételre. 15-en voltak, a harmadik lett. Az orosz milliomosok taroltak, vörös tacskóikkal, gyönyörűek és különlegesek. Hatalmas felhajtással érkeztek, kutyakozmetikusok garmadájával, akik a fellépés előtti utolsó pillanatig csinosították az állatot, ketten is egyet-egyet, aztán a tulaj hölgy megcsippentette a pórázt és belejtett vele a porondra.

Ma, a nagy versenyen  135 tacskó kislány kutya volt, és a spanyolok  mellett labdába sem rúghattak az oroszok. Az első díjat az nyerte, aki már az előző két világkiállításon is. Egyéb helyezés nem volt, 15 oklevelet adtak ki, Polly is kapott.

Zsófimnak nagy élmény volt, és elégedett nagyon Pollyval.

előzmény:
    Kusza (48720)
    2013-05-16  19:56
  24. 2013-05-16 19:5648720.
    Klára, Zsófi nem vesz részt a kutyakiállításon Lilivel?
    előzmény:
    klára13 (48702)
    2013-05-15  22:32
  25. 2013-05-16 19:3448719.

Még hogy nem feszültség levezető..... pf.... tényleg sokkal jobb hogy kiborultam a munkatársam előtt..... tényleg, valóban sokkal frenetikusabb...... a mi korosztályunknak igenis ezek a dolgok fontosabbak, amit már anyukám sem ért talán.

Pont. 

előzmény:
    szizsuzsóka (48574)
    2013-05-09  14:40

26. 2013-05-16 19:3348718.
    Ezt is tettem. Nekik is teliszaladt a.... ja igen.... inkább nem mondom.
    előzmény:
    szizsuzsóka (48574)
    2013-05-09  14:40

27. 2013-05-16 09:5548717.
    Ez már baj! Remélem, hogy minden rendben lesz hamar!
    előzmény:
    szizsuzsóka (48711)
    2013-05-16  06:31
  28. 2013-05-16 09:5348716.

Te Klárám!

Nézd milyen testhezálló feladatot kaptam ma a (horoszkóp rovatból ) Időnként megnézem, mert van alatta angyalkártya, amit viszont minden nap megnézek. Na figyeld a feladatot: 

Csütörtökön ragadj tollat, és írj! Írd meg, hogy mit érzel! Írd meg, hogy mit szeretnél! Ma a leírt szavaid nemcsak a tényeket rögzítik, de gyorsan valósággá is válnak. Érdemes levelet írnod az angyalaidnak és érdemes levelet írnod a szerelmednek is!

Mintha az angyalaim vezettek volna, mert reggel otthon nem volt időm megnézni (már egy ideje nincs reggelente időm erre és csak itt bent lopok pár percet az időmből erre), viszont anyával beszéltem telefonon, akinek most szüksége volt rám nehéz az élet most náluk. És erre írtam egy smst férjemnek, hogy mennyire szeretem és hogy ő a mindenem. Látod, nem is tudtam a feladatot és az egyik részét már is kipipálhatom

Ma fogok írni az angyalaimnak, olyan izgatott lettem. Szép napot mindenkinek! 

előzmény:
    klára13 (1)
    2006-02-21  21:43
  29. 2013-05-16 09:4948715.
    Szoktál tejeskaramellt készíteni? Férjem oda van érte, én vezettem be a családba, ők előtte nem ittak ilyet, de nagyon szereti. Az is finom és még a tejes kávé, de kókusztejporból készített tejjel. Amikor diétáztam, muszály voltam bevezetni a kókusztejet és a dobozos előre gyártott nem éri utol a kókusztejporból készített tejet és kipróbáltam vele a kávét és mennyei a sok hab a tejején :)
    előzmény:
    hus (48708)
    2013-05-16  06:18
  30. 2013-05-16 09:3948714.
    Nincs heverőm, a másik épületben van pihenő, de igazából oda csak azt fektetjük, aki rosszul lesz. Én meg nem szeretek szólni, ha nem vagyok jól. Csak begubózom és megoldom egyedül. Legalább frissült a vérem, mert időnként kell.
    előzmény:
    klára13 (48696)
    2013-05-15  10:03
  31. 2013-05-16 09:3648713.

Saját birodalmam van, egy lakás méretű helyiség. Régen szolgálati lakás volt és úgy lett átalakítva. Néha jó ez a fajta egyedüllét és néha amikor vágynék a társaságra, akkor nehéz is tud lenni. A susnyást azt arra értettem, hogy itt a falu végén, ahol már csak ez az utca van, utána a töltés és a folyó. És hát egészen kint van, erre gondoltam.

Erre még nem is gondoltam, hogy ez egyfajta elismerés féle. Talán lehet, hogy mégiscsak valahol az. A másik lány aki előttem volt, ő nem dolgozott itt, csak a másik irodában. 

Van udvarom (az közös ugye a főépülettel, az idősek otthonáéval) és itt az utca felől is van kertecske. Szépen beültettetjük és gondozzuk a virágokat. 

előzmény:
    klára13 (48692)
    2013-05-15  09:14
  32. 2013-05-16 09:3348712.
    Ez Klárám milyen jó ötlet. Látod, én vagyok a gyermekjólétis és még mindig van mit tanulni. elég nehezen jövök ki vele időnként, nagyon nehéz természetű. És okos kisgyerek, de lusta, mint a kisnyúl. Ezzel a módszerrel pedig ösztönözni lehetne. EGy legyet ütnénk két csapásra
    előzmény:
    klára13 (48691)
    2013-05-15  09:09
  33. 2013-05-16 06:3148711.
    Évi férjének van egészségügyi gondja, ezért pár napig nem valószuínű , hogy be tud nézni.
    előzmény:
    klára13 (48704)
    2013-05-15  22:36
  34. hus
    2013-05-16 06:2548710.

SZep jo reggelt kivanok nektek, fincsi kavet, mas  inni valo finomsagot, sutiket, edeset, vagy sosat es kellemes zenehallgatast egyben.

https://www.youtube.com/watch?v=Bb7S8 -Iewi0

előzmény:
    klára13 (1)
    2006-02-21  21:43
  35. 2013-05-16 06:2148709.

Nem Hus nem magatól tudom így , hanem kimásoltam Neked egy kertészeti lapból. Elé nehézkes a magnólia szaporítása , akkor vállkozz rá, ha ven időd várni két évet, amig a lehúzott sarj gyökeret ereszt . Ha kicsit megsérted és ott behinted gyökereztető porral meggyorsítkja a dolgot.

Nem túlk szép a kertem , mert napoi 1-2 óránál többet nem tudok dolgozni, és nincs is minden nap időm rá. Hétfőn fúkjt a szél , a tetőtérben csináltam alaposabb takarítást . Kedden idős rokont látogattunk meg Velencén. Szerdán  egy combot dolgoztam fel. Sütöttem egyben , csináltam pörköltet, csináltam fasírozottat 

M a m,egyek a kertbe, előkészítem a paradisvóócompalánták helyét . Lassan ki kell már ültetnem  , már elég negyok, de a fagyosszentek előtt nem akartam

előzmény:
    hus (48707)
    2013-05-16  06:11
  36. hus
    2013-05-16 06:1848708.

Te meg errol eszembe juttattad anyukam teli reggelink  kedvenc kavejanak kesziteset.

Nem tudom, hogy emlekszel-e ra, vagy hallottal-e rola. Zamat kave volt a neve.  Egy kockat beletett vizbe, azt jol felfozte, hogy habja se legyen es a forro tejhez ontotte.  Azt a mindenit, de finom volt.

Meg volt a masik is, a cikoria, de annak az izet nem szerettem annyira, az kerek volt es feketebb a szine. 

előzmény:
    Princino (48674)
    2013-05-14  10:19
  37. hus
    2013-05-16 06:1148707.

Huuuu, te ezt igy tudod?   Ez igen. Es igen koszonom a jotanacsot.

Gondolom nalatok minden ugy alla kertben, mint Katiban a gyerek.

Erdekes volt a hajnalom. Nagyon, de nagyon mely hangu dumorges ebresztett fel, dorgott az eg. De olyan melyhangu volt, amit meg soha eletemben nem hallottam. Gyonyoru volt. Hallgattam volna orakig. De sajnos, most nem sokaig tartott.

Meg kellett oregednem ahhoz, hogy ilyet halljak. hat nem erdekes?

Holnap nem lesz jo napom. Ez van. Ilyen is van. 

Megyek is agyikoba.

előzmény:
    szizsuzsóka (48684)
    2013-05-15  06:08
  38. hus
    2013-05-16 06:0448706.

Borsoszemnek nagyon jo erzeke van a festes-rajzolashoz, a kezi munkakhoz. imadja is oket.

De jo lenne, ha sok penzes muveszno lenne a dragam. De aki ugy szereti, mint o, az nem gondolom, hogy gazdag lesz belole.

Egyebkent a masik nagymamaja remekul rajzol, fest, tanitotta is a gyerekeknek az iskolaban.  A vejem huga is mestermuveket rajzol,  es jol fest. O viszont gondolta, hogy megelni belole nem nagyon tudna, inkabb mindig fog rajzolni es a masik kedvence lett a fizetos szakmaja, munkaja.

Erdekes dolgok ezek, pontosan ugy, ahoigy irtad is.  Hiszen te tudod?   

előzmény:
    klára13 (48694)
    2013-05-15  09:40
  39. hus
    2013-05-16 05:5448705.

Eleg nagyok ezek a babak. Eloszor csak egyet akartam venni, aztan gyorsan meggondoltam magam, hogy ezen biztos vita lesz, kell a masik is.

Borsoszem a nagy barbie babas. Annyi van neki, huuuuu. Eloszor azt hittuk, hogy majd egyszer csak megelegszik vele es nem azt fog kerni. Nem ugy tortent. Cukorbabam  nem nagy barbie babas, de ennek ugy megorult, amit soha nem gondoltam volna.

Ezeknek a babaknak a ruhaja eppen jo az ekkora meretu lanyokra. Ami Cukorbaban van, az is a baba ruhaja egyebkent. Ettol "olyan" ertekes neki. Cserelnek. Egyszer a baban van, egyszer rajta. 

Majd kuldok kepet, amin mindannyian rajta vagyunk, elo es jatekbabak .   Hajasbabak. 

Meg elkuldom majd neked amit Borsoszem festett. Micsoda alkotas.  

előzmény:
    klára13 (48703)
    2013-05-15  22:35
  40. 2013-05-15 22:3648704.
      Évike, nagyon hiányzol!
    előzmény:
    Ezüstsirály2000 (48638)
    2013-05-12  18:17
  41. 2013-05-15 22:3548703.

Gyönyörű felvétel gyönyörű kislányról.

Mondd, Hus, ekkora babáik vannak unokáidnak?

előzmény:
    hus (48666)
    2013-05-14  05:36
  42. 2013-05-15 22:3248702.

Magdikám, akkor meg mitől féltenek fiaid? Tán, hogy kisiklik  a vonat?
      És te miért hagysz beleszólni? Állj sarkadra, és kész. S ha tanácsolhatom, augusztus helyett válassz másik hónapot.Ismerem azt a forróságot.

előzmény:
    Kusza (48700)
    2013-05-15  15:09
  43. 2013-05-15 15:3248701.
    Sirályunk írt egy levelet, panaszkodik, hogy az nlc nem engedi írni, csak olvasni, reméljük csak megoldja valahogy a problémáját.
    előzmény:
    klára13 (48699)
    2013-05-15  10:17
  44. 2013-05-15 15:0948700.

Klára én nagyon szeretek vonattal utazni, nagyon körülményes a repülőtér megközelítése. Amelyikkel eddig mentem, azt a járatot megszüntették, az se volt olyan jó, mert Áginak 160 km-re kellett értem jönni, és szintén oda vinni. Nem olyan megterhelő a vonat, mert fekvőhelyes kocsival megyek, este elindul és reggelre ott vagyok. Onnan már nagyon ismerem a járást. Ha kicsit korábban megyek, mikor jövök hazafelé, akkor nagyon élvezem a velencei állomást, az egyik oldalról indulnak a vonatok, a másik oldalon ott van a laguna, ahol a vaporettó állomás van.

Mióta nem jött meg velem a bőröndöm a patron miatt, azóta van bennem egy kis félsz, nagyon ideges vagyok, míg nem látom meg a csomagomat a szállító szalagon. 

előzmény:
    klára13 (48699)
    2013-05-15  10:17
  45. 2013-05-15 10:1748699.

Persze, hogy jobb a repülő. Vonattal nagyon hosszú.

Magdikám, bárcsak itt volnál, hogy együtt öltessük el virágaimat. Egyedül kissé unalmas. Szétspriccelt a család.

előzmény:
    Kusza (48698)
    2013-05-15  10:11
  46. 2013-05-15 10:1148698.
    Klára még fogalmam sincs, mikor utazom, mert nem találunk olcsó repülőjegyet. Én legszívebben vonattal mennék, de a fiaim hallani sem akarnak róla. 
    előzmény:
    klára13 (48697)
    2013-05-15  10:05
  47. 2013-05-15 10:0548697.
      A szép ünnepekre nagyon jó visszaemlékezni. Mikor utazol lányodékhoz? Miért is mész mindig a legmelegebb olasz hónapban?
    előzmény:
    Kusza (48695)
    2013-05-15  09:58
  48. 2013-05-15 10:0348696.

Rossz közérzetedet, Virágom, talán relaxálással enyhítheted. Ha van néhány szabad perced, engedd el magad. Talán van heverő is?

Az orrvérzés nagyon hasznos, úgy tudom. 

előzmény:
    Princino (48687)
    2013-05-15  07:55
  49. 2013-05-15 09:5848695.

Klára nagyon ügyes vagy, hogy ami nem vált be, azon túl is tudsz adni, mert gondolom, nem kevésbe kerülhetett.

Eszembe jutott egy pár születésnapi ünnepsége Lilianának, egyszer  a McDonaldsban tartották, Liliana akkor még óvodás volt, olyan aranyos volt, mikor fogadta a kis vendégeit, igazi háziasszony módon viselkedett. Egyszer otthon volt, akkor Ági hívott egy előadó bűvészt, élvezték a gyerekek. /ja akkor még elég jól ment nekik/ Volt olyan is, hogy én sütöttem neki a kis tenyérnyi pizzafalatokat, hiába volt a sok minden curászdából hozott finomság, mégis az én tányéromról kapkodták le a pizzákat. Jó vissza gondolni rá.

Mos nagyon sokszor eszembe voltak a lányomék, mert tegnap volt 15 éve, hogy Antoniót érte a baj. 

előzmény:
    klára13 (48693)
    2013-05-15  09:23