Gyűjtsük álmainkat!

klára13
Létrehozva: 2006. február 21. 21:43

          Gyűjteni nagyon jó! És bármit lehet! Szabad hirtelen, meggondolatlanul határozni, és azonnal, mintegy varázsütésre gyűjtővé válni! Varázspálca sem kell hozzá. De ha úgy gondolod, mégis kell, azonnal csapj fel varázspálcagyűjtőnek!

          Tegnap még nem voltál gyűjtő, ma gyűjtő vagy! Gyűjtsünk együtt! Én mindenféle kacatot gyűjtök. Babákat. Bohócokat. Kőtojást. Kőgolyót. Amarillisz t. Csigát.  Kavicsot.

De legesleginkább álmaimat gyűjtöm. És emlékeimet. Mindent megőrzök, amihez szeretet fűz. Ezért aztán gyűjtök mosolyokat, tekinteteket, sőt gyűjtök hangsúlyokat is. És érintéseket, kézfogásokat.

           Gyere velem! Legyél gyűjtő te is! Gyűjtsünk együtt! Mondd el, gyűjteményednek mi a legújabb darabja. Mi a legrégebbi. Talán egy mese. Talán egy versidézet. Egy gondolat, ami nem hagy békén. Egy színes kavics az udvarodról. Egy tojás, melynek rendellenes a formája, ezért megőrizni érdemes. Hangkazetta vagy fénykép. Gyűjtsünk együtt, fejtegessük együtt az élet titkait. Oszd meg velünk gyűjteményed legféltettebb darabját, így még inkább tiéd lesz, örömünk megsokszorozza örömödet.  Ha örömöt gyűjtesz, mondd el azt. Ha embereket gyűjtesz, mondd el őket. Ha barátokat, róluk beszélj! Hozd el ide gyűjteményedet!

   talán nem is tudod,hogy gyűjtő vagy! Fedezd fel a gyűjtőt magadban! Gyere, gyűjtsél velem! Remélem: velünk!

 

 

67492 hozzászólás
 1. klára13
  Offline
  2017. március 25. 18:0867492.

    A sérülések életre szólnak. Kicsikét újra és újra fájnak.
    Nálunk nagyon itt a tavasz. Virágoznak a fák, bokrok. Már az én kis vadringlóm is kezdi nyitogatni virágait.
     Ma nagy öröm ért, felfedeztem, hogy az első zöldségeskert közepén sorban málnahajtások bújtak ki a földből. Éppen helye lesz egy kordonnak, úgy örülök. Persze lesz majd nagy sivalkodás, hogy az oda nem való, de hát ha ott van, akkor ott van. Átültetés címén tavaly kiirtották a málnásomat, hát a Jóisten adott helyette. Ugye a gyökérsarjakkal. Csudára örülök, a kétszertermő fajta ez, és egészen a fagyokig terem.
      Ma piros virágokat ültettem ládákba, a korlátra fogom elhelyezni. Na, ezért is lesz nagy sivalkodás, hogy a korlát megsínyli.
    Nagyon jó nap volt. Remélem, ti is így éreztek.

  előzmény:
  hus (67479)
  2017-03-23  01:56
 2. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 25. 15:5067491.

  Igazad van Klára . Nem hisszük el, magunknak, hogy közeleg a 80.Ma én a sövényt vágom le váll magasságában . Több, mint a fele kész. Már a virágoskerteket is nagyjából rendbe tettem , megmetszettem a mahónia bokrokat. Ha megérkezik a hidegfront, elpalántázom a fóliában a salátát és kori paradicsomot-


  A fával leginkább csak az a bajom, hogy beárnyékolja a fóliát és nem kapnak elég fényt a paprikák. Azok a magas felfelé törő ágak nem teremnek, és olyan magasból nem tudjuk leszedni. Csak az a feltételem, hogy ne határozza el,hogy ezt,vagy azt megcsinálom. Csinálom, amig el nem fáradok,majd folytatom....

  előzmény:
  klára13 (67488)
  2017-03-24  21:14
 3. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 25. 15:4167490.

  KLára, köszönjük, s Neked is a legjobbakat terveid megvalósításához! 


  Sikerült beszerezni a kis kerítés elemeket? Itt a déli órákban már annyira erős a Nap tüze, hogy árnyékba kell húzódni. Ma "kertészkedtem". Vannak igénytelen szobanövényei, amik minden évben osztódással szaporodnak, kinőve a cserepeket. Ilyenkor szétültetem, s rátukmálom ismerőseimre, családtagokra. 


  Megszámoltam, öt virágzó cserepesem is van. Vannak legalább 6 hónapja folyamatosan virágzók, mint az orchideák és a hibiszkusz. Utóbbit 2 hetente fertőtlenítem, sajnos csekély eredménnyel. Már alig van régi levele, de hajt rendületlenül a visszametszett ágakon, s virágzik az őszi hajtásokon is.


  Titokban horgolok egy pihe-puha mohair vállkendőt. Tiltakozott Dóri, hogy semmi boleró, vagy kabátka nem kell a menyasszonyi ruha fölé, de nem hagy nyugodni a lelki szemeim előtt vacogó , didergő ara látványa. Kis táskámba rejtve magammal viszem, s ha valóban semmi sem lesz, ami szükség esetén melegítse, a szertartás után betakargatom vele. Fehér színű, még gondolkodom, mivel próbáljam világos tojáshéj színűvé varázsolni. 

  idézet:
  Zsumi45 (67485)
  2017-03-24 12:00:53

  Ügyes vagy Zsuzsikám ! Valóban nem varázslatos egy vacogó menyasszony. Mikor kislány voltam, nem akartam sapkát hordani. Anyukám rám hagyta  . 2 kilométert kellett gyalogolnom az iskolába. Hazaérkezvén anyukám mondta : nézd meg milyen csinos vagy így sapka nélkül. Benéztem a tükörbe vörös orrú, vörös fülű vacogó lányt láttam . Másnap szó nélkül felvetem a sapkám.gondolom így lesz Dóri is , ha hideg lesz.

  előzmény:
  Zsumi45 (67485)
  2017-03-24  12:00
 4. klára13
  Offline
  2017. március 24. 21:4867489.

      Nagy gondolat a vállkendő, Zsuzsánna. Óriási gondolat. Mennyire vagy vele? A stóla nem elegánsabb? Jövök  szokásos akadékoskodásommal.
       Hófehér? Szép ám együtt a fehér és a csontszín! Ha van rá idő, talán díszíthetnéd valamiféle gyöngyhímzéssel.
       Csak úgy tájékozódásul érdemes megnézni a képeket ficu néven, a francia kendőket. És étole néven stólákat.
        Persze azt hiszem, hogy a te elképzelésed a tökéletes és praktikus.
        Nagyon jól látod, a fázás mindent tönkretesz.
       A virágaink a mi barátaink, ugye?


   

  előzmény:
  Zsumi45 (67485)
  2017-03-24  12:00
 5. klára13
  Offline
  2017. március 24. 21:1467488.

     Nagyon veszélyes munka a felső ágak lefűrészelése! Inkább maradjon szerénytelen véleményem szerint a túlburjánzás, mint hogy férjed megsérüljön. Tönkremehet a válla, leeshet. Nem éri meg. És nem is sürgős az a munka, Zsuzsa, semmi baj sem lesz, ha marad a forma. Másképpen van, mint szeretnétek, na és? Nem is tudom, kivel kapcsolatban olvastam, hogy halálos ágyán jött rá, hogy mennyi mindenért feleslegesen aggódott! Hát ez a fa beleillik az ilyesmi sorába. Nem fontos, nem sürgős. Fontos az egészség és a biztonság.
      Szóval, így gondolom.
      A tyúkudvart tavalyelőtt felásattam, sőt jól meg is trágyáztattam, mert a normális tyúkudvarokhoz képest az enyém nem volt ideális: rendszeresen felsepertem a horgostojásokat, tudod, a trágyalé! Attól nőttek a brokkolipálmafák, ma is derülök, amikor rájuk gondolok, hogy nagyobbak voltak nálam. És hogy mennyire élveztem, bár hasznuk nem volt. Amikor Bazsi hátrahordta őket a komposztra, izomlázat kapott karjában, olyan nehezek voltak. Jaj, de jól néztek ki!
     Akartam hasznosítani a hátsó részt, a futóborsóval, amibe beleszerettem. De hiába volt minden erőlködésem, beteg volt a vetőmag. Nem lett termés. Nehezen mondok le róla még mindig.
     


   

  előzmény:
  szizsuzsóka (67484)
  2017-03-24  06:00
 6. Zsumi45
  Offline
  2017. március 24. 14:2067487.

  Ismertek ugye? Valahogy nem nyugszom, amíg valami bizonytalan. Kutakodtam, ezt találtam a mikro- mobil kísérletről. Nincs felidézhető ismeretem a modern technikák fizikájáról, de érdekes lehet ez is, ha már leírták:(Egy olyan cikkhez írt hsz.amiben a mikro készülék használókat fenyegető "kisugárzásról " írnak)


   


  "demagógia

  Ne haragudjatok, de ennek a cikknek már a stílusában érezni a demagóg hozzáállást. És mellesleg csak a tudományosság látszatát akarja kelteni.


  Személy szerint nem tartom a mikrosütőt jó és egészséges dolognak, szóval nem ezért van lehúzó véleményem.


  Hanem azért, mert a mobilos rész és az árnyékolással kapcsolatos rész kiverte a biztosítékot nálam!


  Jó e az árnyékolása a sütönknek? Tudjuk jól, hogy 2.4GHz-es hullámokat gerjesztenek. Tudjuk, hogy ezeket a rezgéseket meglehetősen szűk tartományban gerjesztik. Tudjuk, hogy 5 oldalról tömör fémlap árnyékolja (amin aztán sokminden nem tud átmenni, mert tükörként veri vissza befelé). A 6. oldal, vagyis az ajtó meg egy rács. Egy olyan rács, ami pontosan a 2.4GHz-es jel kiszűrésére szolgál.


  Hogyan teszteljük le, hogy jó e az árnyékolás? Nem 900 és 1800 MHz-en működő mobillal, amely tartományban értelemszerűen nulla a szűrése annak a rácsnak (és erős a gyanúm, hogy a maradék esetben is azért nem csörgött ki, mert az ajtón keresztüli irányban nem volt elég közel földi adótorony).


  Így tesztelj: kapcsold maximális fokozatra (900-1000W), erről tudod, hogy egy perc alatt komoly hőt termel az ételben (éget). tartsd a tenyeredet rajta az ajtón ebben az 1 percben. Semmit se fogsz érezni! Ennek az 1 KW-os teljesítménynek a töredékét már határozottan úgy kéne érezned, hogy melegíti a kezedet (nem égeti, csak melegíti). Ha káros mennyiség jönne ki, akkor megégne a kezed nem a mikró ajtajánál, hanem egy méterrel előtte is!


   


  Most légy okos Domokos!

     2
  3
  4
  5
 7. Zsumi45
  Offline
  2017. március 24. 14:0367486.

  Kedves Mindenki!

  Ti már kipróbáltátok a mikrohullámú készülékeiteket szigetelés szempontjából? 

  Ma betettem a mobiltelefont, rácsuktam az ajtót és felhívtam. Tisztán hallatszott a csengése. DE: minden készüléken vannak szellőző rések, oldalt, vagy a tetején. A készülék pedig zománcozott fém házban van, ami vezeti-sőt felerősíti a hangot. Tehát ez nem jelentheti azt, hogy az ajtó, vagy a doboz szigetelése ne legyen tökéletes a mikrohullám számára. Nem jól gondolom? 

 8. Zsumi45
  Offline
  2017. március 24. 12:0067485.

  KLára, köszönjük, s Neked is a legjobbakat terveid megvalósításához! 


  Sikerült beszerezni a kis kerítés elemeket? Itt a déli órákban már annyira erős a Nap tüze, hogy árnyékba kell húzódni. Ma "kertészkedtem". Vannak igénytelen szobanövényei, amik minden évben osztódással szaporodnak, kinőve a cserepeket. Ilyenkor szétültetem, s rátukmálom ismerőseimre, családtagokra. 


  Megszámoltam, öt virágzó cserepesem is van. Vannak legalább 6 hónapja folyamatosan virágzók, mint az orchideák és a hibiszkusz. Utóbbit 2 hetente fertőtlenítem, sajnos csekély eredménnyel. Már alig van régi levele, de hajt rendületlenül a visszametszett ágakon, s virágzik az őszi hajtásokon is.


  Titokban horgolok egy pihe-puha mohair vállkendőt. Tiltakozott Dóri, hogy semmi boleró, vagy kabátka nem kell a menyasszonyi ruha fölé, de nem hagy nyugodni a lelki szemeim előtt vacogó , didergő ara látványa. Kis táskámba rejtve magammal viszem, s ha valóban semmi sem lesz, ami szükség esetén melegítse, a szertartás után betakargatom vele. Fehér színű, még gondolkodom, mivel próbáljam világos tojáshéj színűvé varázsolni. 

  előzmény:
  klára13 (67483)
  2017-03-23  11:04
 9. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 24. 06:0067484.

  Klárám ! A tyúkudvarból csodálatos kis kertet varázsolhatsz . Az a talaj alaposan megtrágyázva csodát tehet növényeiddel. Ne trágyázd tovább, mert kiégnek a növények. Nálunk most a szép, de túlburjánzott almafa miatt megy a vita . Hívtam valakit, aki csökkentené, de eddig még nem jött. Ha hétfőig nem jön, Sándor elkezdi. Nem örülök neki, mert magas, és felső ágakat kell lemetszeni vagy fűrészelni.Akárhogy vesszük, májusban lép be a 80. évébe , és a műtött válla is akadály. Nem enged , hívni akartam segítséget, abban is válogat ... Hát nem könnyű.

  előzmény:
  klára13 (67483)
  2017-03-23  11:04
 10. klára13
  Offline
  2017. március 23. 11:0467483.

    Mindenkinek a legjobbakat kívánom! Jó volt olvasni büszke visszaemlékezéseteket, bizony nincs is jobb, mint ha úgy nézhetünk vissza, hogy megtettük, ami tőlünk telt.
    Engemet most kertem foglalkoztat, hiszen kimaradt egy esztendő a vele való közös életünkből. Meglátszik rajta. Viszont ma óriási ötletem támadt, kora reggel, hogy ha nem is berlini falakat, de kis kerítéseket helyezek el oda, amit védeni akarok a falka ellen.  Lehet is normális áron kapni 60 centiseket az OBIban, ennyi éppen elég ezekhez a kis szörnyekhez. (Csak tréfálok ám, nagyon aranyosak, sok örömet hoznak életünkbe. A legkisebb, Bonbon a legédesebb, nagyokat játszanak Zsuzsuval.) Viszont új ötletem van a tyúkudvar kerítésével, amelyet tanácsomra meghagytunk. Ugyanis a szomszédunkban hatalmas fehér kutya él, szívesen acsarkodik a kicsikkel, ha azok a kerítéshez mennek. Ezt akadályozta meg a tyúkudvar kerítése, mert jól emlékszem, amikor a mi nagy kutyáink áttörték a drótkerítést a macskák miatt. Bár emiatt fakerítéssel erősítettük a drótot, mégis tartok a nagy kutyától, katasztrófa lenne, ha valahogy áthatolna. Nos, lebontatom a magas kerítést, így felszabadul a tyúkudvar területe, de lehelyezek alacsony kerítést a határtól fél méterre, így nem tudnak acsarkodni. Most megyek az OBIba, és elkerítem a virágosomat is, amit kaparnak és taposnak.
      Örülök ötletemnek, lefestetem sötétzöldre, ha megérem, hogy elkészül, mert Bazsikámtól minden nagyon nehezen kerül elő. Megértem, mert fontos eladatok elé nem teheti kérésemet, de néha azért túlzás.


     Ez lesz, rögzíteni lábat Bazsitól szerzek, éppen jó lesz annak néhány léce, ami a külső nagy kerítésnek készül.

 11. Zsumi45
  Offline
  2017. március 23. 09:5167482.

  Hus Drága! Nagyon megértem aggodalmadat, leányod várható térd műtéte miatt. Gondolj arra, hogy a megoldás már úton van, s csakis jobb lehet, mint a jelenlegi fájdalmas állapot. Reméljük, nyárra rendbe jön, csak majd fokozatosan, kímélve mozgassa, terhelnie nem szabad. Szakszerűen, gyógytornász foglalkozik majd vele.


  Én is pátyolgatnám, kiszolgálnám szívem szerint , ha beteg, s teszem is- abban a mértékben, ahogy elfogadja. Leginkább a háttérből. Mióta férjhez ment és önálló háztartást vezet, alig enged a háztartása közelébe. Amíg kicsik voltak a gyerekek, szükség esetén őket elláthattam, esetleg vasalhattam náluk, de a konyhába, vagy a takarító gép közelébe sem engedett. Hálás volt minden gyerekbetegség idején, olyankor, ha feltétlen dolgoznia kellett. Édesanyám miatt -akit szintén nem hagyhattunk magára-vittem őket magamhoz Vásárhelyre. 


  A kislányok születése után is maximum 1 hétig segítettem, s a másik nagymama is 1 hetet kapott, utána férj vett ki szabadságot. Térd műtétei után is csak "látogathattam"- persze sosem üres kézzel. Néha még hozok el vasalni valót, de a kislányok is sokat segítenek. Férj nagyon házias, szeret alkotni a konyhában is, takarít, ha kímélni kell Tündit. A szokásos heti 1-2 ebédet úgy elfogadják, hogy én elfogadom az ő vasárnapi főztjüket.


  Puszilgatni, ölelgetni szabad! 


  Szóval az én kislányom eléggé erős lelkű és fájdalom tűrő kis hős. Az élet úgy hozta, hogy a másik nagymamáját, nagynénjét, sőt a családtagnak számító szomszéd nénit is segítette, gondozta családja és munkája mellett. Nagyon szeretném és imádkozom, hogy már ne kelljen neki senkit- engem sem- gondoznia. Megérdemelné, hogy csak magával törődjön, s mi kényeztessük! 


   


  Tegnapra volt időpontja lézeres szem műtétre, de elromlott a gép. Ma reggelre ígérték, hogy elsőnek kerül,de ez is elmaradt, hétfőn kell érdeklődnie....Maradt az izgalom. Ez pedig nem az állami egészségügy! Fizetős, s nem is kevés az ára. 


   

  előzmény:
  hus (67478)
  2017-03-23  01:37
 12. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 23. 07:4067481.

  Nekem 3xsérült meg a térdem, mindegyiket lábon hordtam ki, dolgoztam is közben . Mindkét térdem kissé instabil , különösen az oldalszalagok. Ez lányodnál nem lesz így, mert műteni fogják. Addig viszont nagyon vigyázzon  rá, mert újabb külső erőbehatás rontani fogja a műtéti kilátásokat, illetve súlyosabb műtétet tehet szükségessé . A júliusi kirándulást beszélje meg háziorvosával, mert időben még módosítani lehet  és egészségügyi okra hivatkozva lemondani. Ezt normális utazási iroda elfogadja, orvosi igazolást többször adtam ki ilyen esetben , és mindig visszafizették a befizetett összeget .Én fiaimat meg sem kísérlem babusgatni, mert 100 kiló körül van mindkettő .

  előzmény:
  hus (67478)
  2017-03-23  01:37
 13. hus
  hus
  Offline
  2017. március 23. 04:5167480.

  Szep jo reggelt kivanok, fincsi kave, sutike kisereteben es kellemes napsutest a kerti munkakhoz. 


  https://www.youtube.com/watch?v=kqXSBe-qMGo   


   


   


   

 14. hus
  hus
  Offline
  2017. március 23. 01:5667479.

  Jajj, akkor te is tudod milyen szornyu az ilyen helyzet. Most is erzi Bazsikad a  seruleset? 


  Klaram, nem biiiirok magammal. De aranyos vagy! A vejemet nem akarnam kiloni, van annyi dolga a munkahelyen, itthon, hogy amit tudok segitek. Holnap a lanyokkal fogok kicsit ramolni. A kicsi mar mondta amikor bejelentette, hogy o tegnap is szo nelkul megcsinalta a konyhat, osszeramolt.  Kis igazsagerzete rogton feltamadt es jelezte, hogy Borsoszem is kovetkezik, nehogy lemaradjon.  Jajj de aranyosak tudnak lenni. Jottunk haza a zongorarol, csendesen olvastak a kocsiba. Egy gyors vacsora keszult, rantott csirkemell es rizi-bizi.


  Hideg volt ma nagyon. Meg ma este is megy az allatoknal a melegito lampa. 


  Fiamek lakasa naprol napra valtozik, minden pici munkasdolog valtoztat rajta. Szemuk ragyog, boldogok es megelegedettek. Orom rajuk nezni.


   

  előzmény:
  klára13 (67475)
  2017-03-21  22:13
 15. hus
  hus
  Offline
  2017. március 23. 01:3767478.

  El nem tudomkepzelni, hogy mi lesz, ha fel kell nyitni es ugy muteni. Marmint azert, mert juliusban fognak menni es valoban sokat szeretnenek menni, szinte minden ki van fizetve mar. De meg az is mindegy lenne, csak gyogyulna meg addigra, aztan csak sikerul kikerulnie a sok menest.


  Igazan oda vagyok erte, hogy mi lesz vele a mutet utan is, mert arra sincs garancia, hogy ugy csinaljak vissza, mint volt. Nem is lehet, az termeszetes. Ha a bokambol indulok ki, akkor persze, hogy minden eselye meg van ra, hogy egy eleten keresztul fogja erezni, hogy van terde.


  Koszonom szepen neked is a jokivansagot es mar megmondtam neki az uzenetedet, koszoni nagyon szepen.  Pihennie kell, idaig probalta pedig megdolgoztatni, de meg a tornaztatastol is eltiltottak. Ugy sajnalom, hogy legszivesebben, mint egy kisbabat vennem az olembe es puszilgatas kozben ringatnam ot.   De megnott mar. Igy csak olelgetem, puszilom,  jol megszoritom , ha fekszik akkor meg a feje bubjat puszilom. Na most minden titkomat elarultam.


  Vajon Zsumika mit csinalt a lanyaval amikor a laba fajt?  Tenyleg, a ti patyolgatasotok milyen a gyerekekkel kapcsolatban, ha arra kerul a sor? 

  előzmény:
  szizsuzsóka (67477)
  2017-03-22  07:29
 16. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 22. 07:2967477.

  Férjemnek is a második rándulása váltotta ki a bices egyik inának szakadását, melyet műteni kellett. Szerencsére endoscopos műtéttel megúszta Reméljük lányodnál is sikerül így ellátni, mert lényegese gyorsabb a gyógyulás, mint a nyitott izületi műtéteknél Jobbulás kívánok neki és sok pihenést javaslok.

  előzmény:
  hus (67471)
  2017-03-21  17:00
 17. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 22. 07:2467476.

  Unokabátyám,- aki nagyon csendes szerény ember volt- tanulta meg az álltok preparálását autodidakta módon.Érdeklődése és szakmai igényessége odáig vezetett, hogy a Természettudományi Múzeum vezető preparátora lett . Ma is sok készítménye látható kiállításokon. Nagyon jó szemed  van és bámulatos érzéked, hogy ilyesmit megtalálj. Én földhözragadtabb vagyok.

  előzmény:
  klára13 (67465)
  2017-03-20  19:42
 18. klára13
  Offline
  2017. március 21. 22:1367475.

     Nagyon sajnálom lányodat. Ismerős a helyzet, Bazskiám sznóbord balesetével szerzett hasonló sérülést. Hosszú idő kell a gyógyuláshoz. És szobabicikli.
     Nálatok is tavasz van? Azért, ha teheted, ne dolgozd túl magad! A "teheted"en azt értem, hogy ha elbírsz magaddal.

  előzmény:
  hus (67471)
  2017-03-21  17:00
 19. klára13
  Offline
  2017. március 21. 22:0667474.

     Igen, Zsuzsánna, ez innét is látszott, hogy Dorka "mindent vitt".  Szép is, okos is, tehetséges is - ez így túl sok. Most majd Zita megtanul elsőnek lenni. Nyesegetés? Inkább biztatás kellett volna eddig is! A bakfisnak is, bármennyire kiegyensúlyozatlan. Sőt, annál inkább.
      Megünnepeltük Benit. Nagyon élvezte.
      Szép volt a hangverseny?
     

  előzmény:
  Zsumi45 (67470)
  2017-03-21  12:18
 20. klára13
  Offline
  2017. március 21. 21:5367473.

  Milyen igaz! Én is a konnektorból!!!!!!!!!!!!
  Mindent meg lehet oldani, ha pénz van rá. Na, azért mindent nem. Nagyon híres és dúsgazdag emberek haltak meg hasnyálmirigy rákban.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67467)
  2017-03-21  07:52
 21. hus
  hus
  Offline
  2017. március 21. 18:1267472.

  Most telefonaltak, hogy lanykamnak 3 helyen vannak  elszakadva a szalagok, kivul, belul es kozepen a terdenel, muteni fogjak, a pontos ido meg nincs meg csak a muto orvossal valo beszelgetesnem az ideje.  Olyan szomoru vagyok es olyan savanyuan neztem mikozben beszelgettuk ezt, hogy kenytelen volt megnyugtatni, hogy rosszabb is lehetett volna, pl. ... csak gyorsan mondtam, hogy fejezze be, mert  mindjart kiugrok a borombol inkamm oromomben. Hat igy vagyunk mi anyak, lehet problema , de fajobb nincs, mint amikor a gyerekunknek van. 

 22. hus
  hus
  Offline
  2017. március 21. 17:0067471.

  A mai szep nap engem is csalogat. Vendegunk elment, ugy sajnalom, mert igen keves volt az itt toltott ideje. De ilyen az elet, meg ennek is orulunk. Az igazan jol egyutt toltott idonk a lenyeg.


  Lanyocskamnak sikerult bejutni az egyik torontoi korhazba szombat hajnalra kapott idopontot, mert az itteni kozelibe csak juniusra jutott volna be. Azert felhaboritoan sok ido ez egy segitsegre szorult betegnek, ha az meg a lanyom, akkor meg jobban.


  Tegnapelott ejjel meg az tortent, hogy a nagyobbik kislany atment a mamajahoz, a mamaja mondta, hogy menjen vissza es probaljon aludni, mire  Borsoszem kerte, hogy menjen, puszilja meg es takarja be. Ennek eredmenye es az, hogy a kicsit fel ne ebresszek sotetbe ment at, ott atesett a kutyan, aki kozbe bement es raesett a fajos terdere is.  Szivem szakad meg a lanyomert.  Az overol mar nem is beszelek. 


  A vizsgalati eredmenyt meg nem tudjuk, remelem nemsokara. Meg azt is remelem, hogy  ha mennek nyaralni mar nem lesz ilyen fajdalma.

 23. Zsumi45
  Offline
  2017. március 21. 12:1867470.

  Köszönöm Klára a törődésedet, nagyon kedves vagy!


  Szerencsére trombózisra én sem gondoltam, ez egy felszíni. un. seprűvénákkal átszőtt terület, csak érzékeny a "láblógatásra". Más visszereseknek ajánlják a sétát, gyalogolást, sajnos nekem másodszorra is ez hozta ki a bőrpírt, gyulladást. Most már belsőleg is kezelem- gyógyszeresen. Értornát is végzek, majdcsak rendbe jön!


  Öltözködésünkről:  Zita nehezen fogadja el a "csajos" stílust, sportos holmikban érzi jól magát. Félve mondom- csak neked! -Dóri távozásával, remélem lehull róla az összehasonlítás terhe, s megtalálja a saját értékeit. Amint kiemelkedő tanulmányi eredménye alapján fiú évfolyamtársai körében egyre népszerűbb, s a barátjával is jól megértik egymást, úgy látom, hogy fokozatosan nyílik ki személyisége. Talán nála is elhúzódott a kamaszkor, mert már kevésbé "harapós". Igaz, szülei is egyre kevésbé "nyesegetik"- nincs szükség már rá. Boldog vagyok, mert a kapott ékszert is örömmel viseli. (Apró smaragddal díszített gyűrűt választott.) Büszkén mesélte, hogy az első félév alapján tanulmányi ösztöndíjat kap. Segítségével a barátja matek eredményei is javultak.( Ő inkább humán érdeklődésű).


  Ma gyönyörű idő van, de a hirtelen melegfront kicsit kábít, ebéd után jó erős kávét iszom, este hangverseny! Olgiék nem érnek rá, egy kedves régi osztálytársamnak ( házaspár) ajánlottam fel a jegyeket, akik szintén zenerajongók. Remélem élvezni fogják.

  előzmény:
  klára13 (67450)
  2017-03-18  20:05
 24. Zsumi45
  Offline
  2017. március 21. 11:4767469.

  Magdika, Klára! Igaz, hogy megkésve, de itt küldök unokáitoknak egy jókívánságot, ugye aranyos?

 25. Zsumi45
  Offline
  2017. március 21. 11:4567468.

  Zsuzsám, mindkét témában egyet értek.


  Mi a férjemmel egy időben két kertet próbáltunk művelni, egyik 4 km.-re, másik 24km-re otthonunktól, s még aktívan dolgoztunk is. Fokozatosan kellett felszámolnunk, amikor erőnk csökkent, egészségünk megromlott. Sajnos férjem nyugdíjas korára súlyosan megbetegedett, hamarosan végleg megpihent. A kerttel övezett, jó levegőjű kertvárosi lakást is odahagytam- saját döntéssel- olyanért, ahol az önellátásom később is, egyedül is biztosítható. Ha ép gondolkodásom meg tudom őrizni, itt kevés családi segítséggel is elélhetek. Hasonlóan, mint Édesanyám, akit magam közelében külön lakva is el tudtam látni, magára hagyhattam fizikai tehetetlensége ellenére is. Csak 90 év felett kellett éjjel is mellette lennem.


  Tehát épp a gyerekeink terheit csökkentjük, ha gondolunk sajnálatosan várható hanyatlásunkra. 


  Az emberiség energia igényével kapcsolatban: Csakis a mi kapzsiságunk, technika iránti igényünk , kényelem szeretetünk, stb. vezetett oda, hogy szükség van transzformátor állomásokra, magas feszültségű vezetékekre. Ezekre a megújuló erőforrások esetén is szükség lesz, hiszen tárolni, eljuttatni akkor is kell valahogyan az áramot. Erőművek ezután is kellenek, sem napsütéssel, sem széllel nem rendelkezünk a szükséges mennyiségben, hogy az ipar áram szükségletét biztosíthassuk.  A nap és szél által termelt áram tárolása, elvezetése a mai körülmények között nem megoldott. Ismerősöm tapasztalata szerint itt a napfény városában is csak nyáron, a vízmelegítésre elegendő a háztetőn elhelyezett készülék, téli fűtésre már nincs elég napsütés. 


  A környezetet pedig legkevésbé az atomerőmű terheli. 


  Már az iparosodás, vasút és közúthálózat kiépítése idején szükség volt tarvágásokra, s a fatüzelés, papírgyártás, stb sem csökkent. 


   

  előzmény:
  szizsuzsóka (67467)
  2017-03-21  07:52
 26. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 21. 07:5267467.

  Nem egészen így áll a helyzet, de benn van a pakliban, ha az önellátóságunk megszűnik, kénytelenek vagyunk megtenni. No és értelmesebb időben gondoskodni , mint tehetetlenül eltűrni, ami velünk történik. Nem keresünk egyelőre semmit , de megnézem ha hirdetnek valamit. Mindenesetre tartalékolunk fedezetet, hogy szükség  esetén talpon tudjunk maradni. Családom felnőtt tagjai felelő beosztásban dolgoznak, nem hagyhatják ott munkahelyüket így 50 után . Egyelőre egészségesek is vagyunk, ha eltekintünk a vírusos megbetegedésünktől.


  A tarvágás világszerte használ erdős vidékeken. Nagyfeszültségű energiát csak így tudnak szállítani., használat előtt pedig le kell csökkenteni a feszültséget . Az sajnos nem megy , amit egyszeri  értelmiségi mondott, mikor kifakadt a sok vezeték ellen   Hát ha nincs hálózat, honnan veszi az energiát ? Hát a konnektorból ....

  előzmény:
  klára13 (67462)
  2017-03-20  18:58
 27. Kusza
  Offline
  2017. március 20. 21:1467466.

  Ma nálunk is szép idő volt, így sikerült Gyurinak permetezni, én meg jó távol a szederbokrot metszettem.

  előzmény:
  klára13 (67463)
  2017-03-20  19:03
 28. klára13
  Offline
  2017. március 20. 19:4267465.

    Ezt elmesélem.
    Mint már említettem, szívesen nézegetem a Catawiki aukcióit. Holland árverés ez, kiterjesztve az egész világra. Azt írják, hogy 14 millióan nézik havonta. Nagyon nagy a forgalma, ez igaz. Bármit beküld valaki, a tárgy 1 euróról indul, ám az értékesebb dolgokra megállapítható minimálár, alatta nem vihető el.
    Az árverés olyan, mint egy színes forgatag, és valójában az is. Rájöttem, miért annyira érdekes. Hát azért, mert minden eladásra kínált tárgyat valaki valaha és valahol kiválasztott magának, valamiféle tulajdonsága miatt, ami megnyerte tetszését. Csoportokat alakítanak ki, pl. hajó berendezések árverezése, különleges ékszerek árverezése, kegytárgyak árverezése stb.
     Amit tegnap láttam! Kitömött állatok árverezése! Ezek között is az egyik legfurább ajánlat volt az egereké. Idehoztam fényképét. És még erre is licitáltak jó néhányan! Sajnos, nem mentettem el, így nem tudhatom, végül is mennyiért kelt el.
    Ez nem kép, hanem egy képnyi kis szoba a három kitömött fehéregérrel.

  előzmény:
  jara (67458)
  2017-03-19  22:57
 29. klára13
  Offline
  2017. március 20. 19:0767464.

    Marika, már olvastam az egyik változatot, és nem nézem rossz szemmel. Sőt, ráébredtem, hogy néha előítéletből fontos információkról maradhatok le, persze feleslegesek meg jönnek bőven. A cikk tanulságos volt.
     Szép az új profilképed a fészbukon. A katángos is csodaszép volt, és ez is az. Mi a virág neve? Tán csak nem vadlen?

  előzmény:
  jara (67458)
  2017-03-19  22:57
 30. klára13
  Offline
  2017. március 20. 19:0367463.

     Magdikám, nagyon egy húron pendül a mi kis társaságunk! Ezért vagyunk barátok, íme, a bizonyíték.
     A köpönyeg tévedett, egészen jó idő van itt. Nálatok?

  előzmény:
  Kusza (67457)
  2017-03-19  21:12
 31. klára13
  Offline
  2017. március 20. 18:5867462.

     Nagyon szomorúan hangzik ez az egész, Zsuzsa. A tarvágás is, a trafó is és a vázolt jövő is. Mármint a szeretett otthon elhagyása. Tudom, nagy a ház de lehetetlen egy részében éldegélni, amíg tart az élet? Lezárni a tetőteret, takaríttatni az egyszemélyes életteret, a többi úgyis tiszta marad a használat nélkül?
     Persze lehet, hogy már keresitek a megfelelő apartmant, ahol várhatóan jól érezheti magát a magányos ember. Hiszen ezt valóban addig kell felkutatni, amíg még nem ég a ház fejünk felett, mert a lóhalálában intézett dolgok mindig kevésbé sikeresek.
    Azért én az otthon maradást fiadék szomszédságában el tudnám képzelni.
     

  előzmény:
  szizsuzsóka (67461)
  2017-03-20  06:23
 32. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 20. 06:2367461.

  A 21. század legnagyobb kihívása a fokozódó energiaigény és a környezet szennyeződésének összehangolás . Mikor idejöttem a faluba  ott szántól volta, és talán 8-10 házikó. Utána kezdtek építkezni, parcellázni. Most külön falu , díszkivilágítás , több száz kisebb nagyobb ház . Persze hűtő, fagyasztó, automata mosógép, sőt több helyütt mosogatógép. Hogy a többit ne is említsem. 


  A nagyfeszültségű távvezeték, mely miatt esetleg tar kivágás lenne, az országos hálózat része. Mo-n gyakorlatilag 3 nagy erőmű van , mely ellátja az országot , az energiát pedig el kell szállítani. A megújuló energia felhasználása pedig nem elterjedt, most a napelemek adója után még csökkenni fog. Itt összemostak két dolgot a távvezetéket és egy tervezett transzformátorállomást .Így folyik a harc a falu és a nyaralók ill. az ott lakók között, mert a trafóállomást , mely ki bevételt szerezne elutasítják. Minden valamirevaló média és már a pártok is állást foglalnak , a gyerekek pedig egy dohos , volt széntárolóban tornásznak. .


  A falu fiatalságának jelenetős hányada elköltözött, a rossz közlekedés miatt és a munkahely hiánya miatt . A nagy spórolással,  többnyire kalákában épített házakban sokszor csak  70 feletti nő lakik, özvegy , egyedül.  Friss levegő ??? Hát az van , kert is , amit alig győznek művelni. Nálunk is gond , mi lesz, ha egyikünk elmegy ? Eladósorba kerül a mi házunk is,az ittmaradt pedig megy egy vidéki megfizethető otthonba , kis apartmanba ....

  előzmény:
  klára13 (67454)
  2017-03-19  07:29
 33. klára13
  Offline
  2017. március 19. 23:5367459.

    Igen, én a Borsnak a cikkéről tudtam. Valóban nagy tanulság, hogy ha a gyermek viselkedése megváltozik, dührohamok kerítik hatalmukba, ráadásul elmondja, hogy nem szeret élni, akkor rohanni kell vele szakorvoshoz, helyesebben, pszichoterapeutához, aki gyógyszerelni is tudja szükség szerint. Nagy kár azért a fiúért. Az végül is kiderült, hogy mi mozdította ki egyensúlyából? Valaminek történnie kellett, ha másnak  nem, akkor annak, hogy a végsőkig kimerült szegény.

  előzmény:
  jara (67458)
  2017-03-19  22:57
 34. jara
  Offline
  2017. március 19. 22:5767458.

  TV-t nem nézek, csak, ha nem tudom elkerülni. Amit én olvastam, az a múlt heti fiatal ámokfutása kapcsán írta meg Csuja Imre fiának esetét. Nekem úgy tűnt, hogy inkább a  miért kérdésre helyezve a hangsúlyt. Mert voltak ráutaló jelek, amit kamasz tünetnek vélhet az ember.  Jó lenne, ha megtalálnám újra a cikket, hogy ne nézd rossz szemmel.

  előzmény:
  klára13 (67456)
  2017-03-19  18:02
 35. Kusza
  Offline
  2017. március 19. 21:1267457.

  Klára elgondolkodtam, hogy sokszor milyen egy véleményen vagyunk. Pont erre gondoltam én is, hogy az emberek mire képesek, csak hogy írjanak róla. Nem is volt kedvem elolvasni azt a cikket, amelyikben a fia haláláról írt.

  előzmény:
  klára13 (67456)
  2017-03-19  18:02
 36. klára13
  Offline
  2017. március 19. 18:0267456.

    Ahogy láttam a fényképeken, Szonja messze van az átlagostól - tündéri édes teremtés. Nagyon jó, hogy remek ízlése, stílusérzéke van nagyon korán. Hasznára lehet, nagyon is. Dicséred-e eleget?
     A mai, külsőségekre épülő világban nagy érték, ha kényesek a külsejükre.
      Egyelőre nem látok semmiféle irányultságot, valami különleges tehetséget a kisfiúkban. Beni jó tanuló, de ennyi. Jelen állapotában nem csinos. Persze, tizenöt éves, kamasz. Változásban van. Dodó viszont a labdajátékokban nagyon tehetséges, remélem,azért nem lesz fő foglalkozása. Ő most nagyon helyes kisfiú. Örülök, hogy a fociból hamar kiábrándult, mert a focisták bunkók, mondta. Ez igaz. Éppen írták, hogy az egyik játékos leköpte a másikat dühében. Hát ilyenek.
    A meghalt fiú apjának vallomását nem olvastam el. Most majd,hatásodra, elolvasom. Rossz szemmel néztem rá, hogy 14 év után előráncigálja fia emlékét, hogy szenzációt szolgáltasson. Na, a bulvár már csak ilyen. Mindenkit lealacsonyít. Szánalmasak a jó színészek is, amint mindent megtesznek a pénzért. Sose nézem a TV2 csoportot, vagy hogyan hívják, csatornáit  "friss amerikai szemléletükkel", mert hányingerem támad a produkcióktól.

  előzmény:
  jara (67455)
  2017-03-19  17:05
 37. jara
  Offline
  2017. március 19. 17:0567455.

  Szervusztok.


  Tapasztalatom szerint vannak olyan Sándorok, akik nagyon el vannak foglalva a saját ünneplésükkel  e napon és megfeledkeznek a dolgukról. 


  Nem általánosítottam ám!


  A lánykám hiúsága a ruhák összeválogatásában kimerül. Jól csinálja, illő darabokat szed össze a napi öltözködéskor. Egyébként szégyenlős, szemérmes. 12 éves lesz. Nem különleges. Örök sirámom a rossz táplálkozási szokása. 


  Olvastam Csuja Imre kamasz gyermekének haláláról szóló írást, az ahhoz szóló pszichológusi kommentárt. No lehet töprengenünk. Minden esetre Brúnó magatartása elgondolkodtató. Ő 10 éves. 


  Benikéd Bencém korabeli. Bencém biz'a hiú. Van, hogy egy évben egyszer vesz valamit, de annak olyannak kell lenni amilyen az elképzelése. Ő gyűjt rá, lemond érte. Szerintem ő lesz a legeredményesebb, ha akkor még számít a tevékenység, mikor rá kerül a sor. 

  előzmény:
  klára13 (67452)
  2017-03-18  20:24
 38. klára13
  Offline
  2017. március 19. 07:2967454.

    Jó reggelt!
    Csodás napsütésre ébredtem, csak-csak összeszedték magukat a zsákos fickók.
    Zsuzsa, olvastam a nálatok dúló háborúról. Ha jól emlékszem, a pécsi hegyet sikerült a népnek megvédeni a radarállomástól vagy micsodától. Hiszen ha futnak a vezetékek, ott alatta tarra vágnak egy széles sávot, úgy tudom. Tönkreteszik a tájat, és hát az elektroszmogról sokat hallottunk már. Most hogy áll a dolog?
     Bizony, rossz felé megy a világ. Gyakran érzem magamról, hogy már nem ebbe való vagyok. Szegény unokáink, sőt, dédunokáink!
     Nálatok is süt a Nap?

  előzmény:
  szizsuzsóka (67453)
  2017-03-19  06:41
 39. szizsuzsóka
  Offline
  2017. március 19. 06:4167453.

  Itt nálunk most nagy belharc folyik a távvezeték és sz esetleg tervezett transzformátorállomás miatt . Nem ismerem pontosan az okokat, csak a megnyilvánulásokat . (Ez szent hely, a szkíták is éltek itt , itt van a föld szívcsakrája, itt élnek az őzikék, nyílnak a virágok felkel a nap, voltak itt kolostorok a középkorban , lehet, hogy Attila sírja is itt van, a gyermekkori leukémia oka a távvezeték, csökken az ingatlanok ára .....Nem folyok bele, csak a tudományosan tarthatatlan állításokat nem fogadom el.


  Elég nagy bunyó folyik , mivel családom lassan fele már beköltözik a fővárosba és ismerőseim közül sokan elköltöztek, meghaltak , a pártpolitikát   pedig utálom, hallgatok  figyelek és csendben undorodom

  előzmény:
  Zsumi45 (67448)
  2017-03-18  08:39
 40. klára13
  Offline
  2017. március 18. 20:2467452.

   Most már hozzák a meleget az illetékesek, remélhetőleg, s Marika, amikor a csigahussban már lóg a nyelved, mindig jöjj ide kicsikét kilihegni magadat.
     Szonja már kis bakfis, azt hiszem! Hány éves is ő? Hiú-e, mint az én Benikém? Remélem, igen, és tudja, hogy milyen szép és bájos és különleges, és tetszik önmagának. És Brúnó? Hogy megszoktam ezeket a különleges neveket, és mennyire tetszenek ma már! Mindkettőnek nagyon kellemes hangulata van. Szóval, mint írtam, amikor késve megtudtam, a mi édes kis Dodónknak hármas a magatartása. A másik nagymama nagyon elszörnyedt. Én a tanítón, hogy képesek az ilyen kis embereket, mint a mi unokáink, így osztályozni. De hát nem ők tehetnek róla.
     Ma nem lehetett lemenni a kertbe, sajnos, a Köpönyeg szerint március utolsó hetében jön csupán vissza a jó idő. Kár. Az illetékesek mégsem teszik dolgukat rendesen.

  előzmény:
  jara (67436)
  2017-03-17  19:29
 41. klára13
  Offline
  2017. március 18. 20:0967451.

    Éljen, éljen, éljen minden Sándor-József-Benedek! Éljen soká.

  előzmény:
  klára13 (67450)
  2017-03-18  20:05
 42. klára13
  Offline
  2017. március 18. 20:0567450.

     Megnéztem a trombózis tüneteit, hála az égnek, nem ilyenek. Gondolom, te is megnézted. Valami húzódás lehet, Zsuzsától tudom, hogy a lágy részek sérülése éppen olyan hosszadalmasan gyógyul, mint a csonttörés. Sajnos. Ha megkérdezed őt, biztosan pihentetését fogja javasolni, és borogatását, mint teszed. Javulást kívánok.
      Nagyon elegánsak lesztek az esküvőn! Csodálatosan elegánsak. Nagyon igazatok van, hogy Dorka több mint gyönyörű, nagyon különleges lesz. Óriási ötlet a nem-hófehér! Nagyon finom csontszínű, ha jól gondolom. Nyilván nem kékkel vagy pirossal törték meg a fehéret. Nagyon szép lesz. Még a csipke felsőrész fazonját is megírhatnád. Nagyon érdekel.
      Ami azt illeti, lányod és te, Zsuzsikám, kiválasztottátok az én kedvenc textíliáimat. A zsorzset és a selyem. A harmadik kedvencem a bársony. Rendkívül szépek lesztek. Igazi ünnepi megjelenés.
      Zita választása érdekes. Elüt tiétektől, nyilván önálló döntés. Azt hiszem, megtaláltam a kezeslábast, nagyon csinos lesz benne szép alakjával, bár nekem a szalagavatós hordott a tökéletes, már nem is emlékszem a részletekre, a színre is alig, csak arra, hogy a testhez simuló ruhában királynői jelenség volt szép, arányos alkatával.
      Ó! Még a fátyolról és a fejékről sem volt szó! Várom a jelentést!Na meg a cipő...
   

  előzmény:
  Zsumi45 (67447)
  2017-03-17  23:21
 43. Zsumi45
  Offline
  2017. március 18. 09:2567449.


  Kellemes ünneplést kívánok az aktuális névnapokat most ünneplőknek, Sándoroknak, Józsefeknek  és Benedekeknek családjaik körében! Legyenek boldogok, egészségesek, s vidámak!
  Nektek pedig Feleségek, Anyák, Nagymamák, minél kevesebb munkát, fáradozást és szintén a felsorolt jókat kívánom szeretettel! 
       44. Zsumi45
  Offline
  2017. március 18. 08:3967448.

  Zsuzsám, ma a fészről elmentettem Varjú Professzor előadását, alaposabban kell tanulmányoznom, hogy értsem. Felmerült korábban is bennem, hogy a mindenki zsebében ott lapuló rádió telefon, a temérdek kábel körülöttünk és a többi erőtér már régen ránk rakhatta azokat a terheléseket, amik befolyásolhatják genetikánkat, egészségünket. Eggyel több, vagy kevesebb? Nem menekülhetünk. 

  előzmény:
  szizsuzsóka (67438)
  2017-03-17  20:45
 45. Zsumi45
  Offline
  2017. március 17. 23:2167447.

  Még nem vittel el a ruháját Dóri, Husvétkor hazajön, akkorra fejezik be a szalonban. Nagyon praktikus és szolíd a ruha, nekünk valóban a világ legszebbje lesz.Finom csipke felsőrész, enyhén bővülő düsessz szerű hosszú szoknya, mindez tört fehér színben. A blúzt (body) később is fel tudja venni, a szoknya is használható színes felsővel-esetleg megrövidítve. További lényeges szempont, hogy kevesebből kijön, mintha kölcsönzi, s elegánsabbnak is gondoljuk.


   Anya és nagymama ruhája "A" vonalú, térd alá érő hosszúságú. Tündi ruha anyaga zsorzset, enyém lenge, selyemmatt hatású, amihez bézsbe hajló tompa rózsaszín kabátka is lesz. Kalapot nem teszünk. Zita készen vett magának " Orsay' kezeslábast", fekete pettyes. Ő lesz Dorka tanúja. 


  A bokám? szerencsére nem dagad, ellenben fölötte piros, forró és szúr. Most is rajta a behűtött zselé.


   


  Jó éjszakát!


   

  előzmény:
  klára13 (67443)
  2017-03-17  22:15
 46. Zsumi45
  Offline
  2017. március 17. 22:4367446.

  Zsuzsa Kedves! Nagyon érdekelne Varjú professzor véleménye, előadása. Milyen visszhangja volt? Békés hangulatban lezajlott?

  előzmény:
  szizsuzsóka (67438)
  2017-03-17  20:45
 47. klára13
  Offline
  2017. március 17. 22:1967444.

    Hát dehogynem! Az előadáson virágba borultál, ezt tudom. Aztán majd követnek az oleanderek.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67438)
  2017-03-17  20:45
1 2 3 4 5