2017. 04. 25. Márk

Gyűjtsük álmainkat!

klára13
Létrehozva: 2006. február 21. 21:43

          Gyűjteni nagyon jó! És bármit lehet! Szabad hirtelen, meggondolatlanul határozni, és azonnal, mintegy varázsütésre gyűjtővé válni! Varázspálca sem kell hozzá. De ha úgy gondolod, mégis kell, azonnal csapj fel varázspálcagyűjtőnek!

          Tegnap még nem voltál gyűjtő, ma gyűjtő vagy! Gyűjtsünk együtt! Én mindenféle kacatot gyűjtök. Babákat. Bohócokat. Kőtojást. Kőgolyót. Amarillisz t. Csigát.  Kavicsot.

De legesleginkább álmaimat gyűjtöm. És emlékeimet. Mindent megőrzök, amihez szeretet fűz. Ezért aztán gyűjtök mosolyokat, tekinteteket, sőt gyűjtök hangsúlyokat is. És érintéseket, kézfogásokat.

           Gyere velem! Legyél gyűjtő te is! Gyűjtsünk együtt! Mondd el, gyűjteményednek mi a legújabb darabja. Mi a legrégebbi. Talán egy mese. Talán egy versidézet. Egy gondolat, ami nem hagy békén. Egy színes kavics az udvarodról. Egy tojás, melynek rendellenes a formája, ezért megőrizni érdemes. Hangkazetta vagy fénykép. Gyűjtsünk együtt, fejtegessük együtt az élet titkait. Oszd meg velünk gyűjteményed legféltettebb darabját, így még inkább tiéd lesz, örömünk megsokszorozza örömödet.  Ha örömöt gyűjtesz, mondd el azt. Ha embereket gyűjtesz, mondd el őket. Ha barátokat, róluk beszélj! Hozd el ide gyűjteményedet!

   talán nem is tudod,hogy gyűjtő vagy! Fedezd fel a gyűjtőt magadban! Gyere, gyűjtsél velem! Remélem: velünk!

 

 

67785 hozzászólás
 1. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 25. 06:1067785.

  Férjednek nagy öröm lesz édesanyja utolsó látogatása . Reméljük , szerencsésen lezajlik. Hány éves, hogy ilyen beteg ? Vagy csak a nehéz


   körülmények tették így tönkre.?


  Anyósommal pár év után szerettük megy egymást .Ő papnak akarta a fiát adni (hogy ne legyen más nő az életében ???) , sokáig bennem versenytársat látott . Aztán megbeszéltük, hogy fiának mi mást adunk ő is és én is. Ezek nem cserélhetők fel, egymást kiegészítik. Sokszor kinn volt hetekig nálunk. Nagy volt a lakás , volt bőven hely.


  Mikor meghalt és behívtak, rohantam , de már akkor 1 órája halott volt. Nem öltöztették fel . Majd a halottszállítók mondta sógornőm és a szomszéd néni. Nahát azt nem !!! Kértem ruhát , áttöröltem nedves szivaccsal a testét , felöltöztettem . Ne idegenek huzigálják.

  előzmény:
  csinomjank (67783)
  2017-04-25  05:41
 2. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 25. 05:5967784.

  Klára vegyél teljes kiőrlésű mézest . Ez kevéssé édes keksz fajta , kettesével ragaszd össze vagy valamilyen lekvárral, vagy olvasztott csokival. Jó lehet nassolni, és eláll. Jó, hogy eszembe juttattad a vadast. Van a hűtőben sok feldolgozandó sárgarépám és egy éve lesz, hogy szép, házi marhahúst vettem , abból is tettem el a fagyasztóba. lehet, hogy bepácolom, és megcsinálom, mikor jön a család -. Fiatalabb menyemnek a kedvence . Lehet fagyasztva krumpli krokettet kapni, elég jó, azt csinálok hozzá és talán egy kis zsemlyegombócot.


  Tavaly ültettem medvehagymát , már kezd szaporodni, de még nem szedem .

  előzmény:
  klára13 (67770)
  2017-04-24  14:38
 3. csinomjank
  Offline
  2017. Április 25. 05:4167783.

  jo volna egy kereso program  a forumon 


   


  _________________


   


   anyosom  nagyon gyenge  -allitloag az illemhelyre is csak ugy tud kimenni - ha ketten tamogatjak - ennek ellenere ugy dontott , hogy meglatogat minket !!! atkel a haborus zonan  ,hogy ki tudjon repulni az orszagbol a faraok foldjere -onnan meg ide 


  mar keszul a vizum 


   sogorom ,aki vele el nagyon merges -  azt mondja , hogy ez kesz ongyilkossag es nem fogja tulelni - de barmilyen gyenge jonni akar ,mert mindig is nyughatatlan volt 


   hat ha sikerul neki -akkor orulok , hogy a ferjem boldog lesz par hetig ... barmekkora teher is lesz nekem .. 

  előzmény:
  klára13 (67781)
  2017-04-24  23:43
 4. csinomjank
  Offline
  2017. Április 25. 05:3167782.

   en nem hibaztatom a szuleimet - realisan lattak abban a rendszerben a hetkoznapi emberek lehetosegeit


  sajnos lattam begozolni embreket magam korul ,mert eletuket feltettek erre vagy arra " akkor is szineszno leszek ,barmi aron "


  aztan az amator szinpadnal tovabb nem jutottak 


   erdekes ez a balett  tancos motivum  az en eletemben is felmerult - mert 4-5  eves koromban  egy evig jartam balettozni  - arra nem emlekszem , hogy szerettem volna annyira  -  egy elofelvetelis balettos ferfi tanitott minket - de lejart a katonai szolgalat -es mi oktato hijan nem tudtunk tovabb fejlodni ... anyu volt kiakadva , hogy nem tud athordani Keszthelyre ,csak egy gazdagek hordtak at a lanyukat - allitolag az oktatonk azt mondta , hogy tehetseges vagyok es nagyon ajanlotta  a tovabbiakat ... en csak arra emlekszem , hogy kicsit untam " elso pozicio - masodik pozicio " 


  aztan mar elmultam 30  es egy mentalisan nem teljes balett tancos felkeresett , hogy franciat szeretne tanulni nalam - de penze nincs


  cserebe balett tudasat ajanlotta fel "  mondtam neki  -kicsit elkesett , meg van otthon tukor - neha bele is nezek ...


   


   en is szerettem irni -de az elvarasok nyomasztottak  -  azert kulsos munkatarskent megjelent par cikkem -akkor nagyon buszke voltam - de ma mar nem annyira -  mert  fu fa virag publikal manapsag


     14 eves korom utan meg egy erdekes  es fajo dolgot tanultam magamrol  -   jo tanar hianyaban  teljesen  el lehet vesziteni a megszerzett tudast -  elotte azt hittem , hogy en magamtol vagyok olyan okos mert 8 . ban mar a biologiai studium 70 % -at tudtam - persze tudtam , hogy jo  volt a tanarunk - de ugy gondoltam , hogy 4 ev mulva mar tuti tudom 100 % -ra a felvetelit  es nyitva all elottem barmi egyetem , ahova kell a biologia


   nahat - rem rossz tanarunk volt - en meg teljesen  elfelejtettem meg azt is ,amit tudtam ...igy nem lettem  se orvos , se kertesz , se gyogyszeresz , se biologia tanar ...es  biztos vagyok benne , ha az alt. sulis tanar  maradt volna -  min. biologia tanarno leszek - o annyira lelkesitett


   sajnos  a gimiben a tanarok reszerol a sznobizmus  nagyobb volt - mint a  tudas kozvetites kepessege  :( 

  előzmény:
  klára13 (67780)
  2017-04-24  22:16
 5. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 23:4367781.

    Elmerültem a múltban, nagyon jólesett, és végül is egy munkámnak címét megtaláltam. Csak címét: A csillagok közelsége. Utolsó beszélgetés H. Z.-nal. (Élet és Irod.


     Nem ott dolgoztam, csak írásom jelent meg.


    Közben 2006-ban jártam, és elképesztett, mi mindent őriz ez a topik! Mennyi emléket. Álmaimmal találkoztam, már rég elfeledtem őket. És ez a kép is ott volt.


   

  előzmény:
  csinomjank (67778)
  2017-04-24  21:12
 6. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 22:1667780.

     Janka, állásról én sem hallottam, csak úgy kívánnám lányodnak.
     Nem látták meg igazán tehetségedet szüleid. Legalább is értékét nem látták meg. Persze, fogalmuk sem lehetett a flowról, nekem sem volt a közelmúltig, de azért arra magamtól is rájöttem, hogy az a boldog ember, aki azzal keresi kenyerét, ami amúgy is kedvtelése, amiben tehetséges.
     Az nagyon új számomra, hogy milyen mélyen gondos tud lenni a szülő, hogy ellenőrzi, az adott foglalkozástól milyen egzisztenciát lehet remélni.
      Hatéves koromtól baletttáncos szerettem volna lenni, mert tündérke voltam papírszoknyácskában, és valami balettszerű táncom volt, és ettől egészen begőzöltem. Sok szép élményt köszönhetek ennek az élménynek, mert minden balett lelkem mélyéig érintett meg, s jártam balettiskolába, balettszakkörre, anyám édes balettruhát varrt számomra, de megmondta, hogy "kislányom, sajnos nincs jó hallásod", és ez nem kedvetlenített el, csak úgy elfogadtam. és igaza volt, mert a tánchoz is jó hallás kell, nemcsak a zenéhez. Nem viselt meg.
      Aztán tizenévesen újságíró akartam lenni. Nem tudatosan, de elszántan nyomultam. Megyei ifjúsági lap, irodalmi kör stb. , És az is lettem. Nem hírneves, mert hiányzott belőlem a sikeréhség - Beni nem tőlem örökölte -, a versenyszellem - Beni ezt sem tőlem örökölte -, csak úgy jól megvoltam a magam kis témáival, mert a napi politika is csak mostanában foglalkoztat, és imádtam írni. Ezzel megvoltam, elég volt nekem, ha saját magamnak tetszett amit írtam. Márpedig mindig tetszett, mert legjobb tudásommal, legnagyobb igyekezetemmel és óriási belső lelkesedéssel írtam. Annyira  jelentéktelen voltam, hogy az interneten sincs semmi hír egykori munkáimról. Amikor pedig már fiaim is dolgoztak, abbahagytam a munkát, háztartásbeli lettem férjem egyetértésével, és ekkortól leginkább festettem.
     Mindig nagyon értettem ahhoz, hogy megtaláljam az életben azt, ami szép és jó. Így aztán szép emlékeim vannak, de nagy teljesítményt nem mondhatok magaménak. Nem is tudom, hogy ezt kellene-e bánnom.

  előzmény:
  csinomjank (67778)
  2017-04-24  21:12
 7. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 21:4167779.

    Egy francot van pótolni valód, édes Marika. Tudunk, amit tudunk, nem ismerjük, amivel nem találkoztunk. A sok ismeret még nem tesz okossá, és amúgy, úgy gondolom, nem is annyira fontos okosnak lenni. Lám, én is milyen jól megvagyok.
     Persze, hogy nem mondunk el mindent, mert olyanok is olvashatják a topikot, akiknek semmi közük dolgainkhoz. De hol itt az úrinő?! Na igen, nem egyedül vagyok itt. Hála az égnek.
      Nagyon ki voltam akadva, mert Bazsikám mostanában pontosan úgy viselkedik velem, mint apja tette anyjával. Akkoriban én tűrtem, csak egyszer keltem védelmére, amire az volt a válasz, hogy ha nem szorítanám vissza, nem bírnád őt elviselni. Ez igaz volt. Rettenetes nőszemély volt, s mert fia őrködött, nekem lehetett jónak lennem hozzá. Igen ám! Csakhogy fiai nem érthették, csak látták az egészet. És ugye a példa... Azt hittem, elég, ha én nem olyan vagyok, mint anyósom, de hát ez édeskevés a példa árnyékában.
    Nagyon bántott, hogy Bazsi egészen ártatlan kérdésemre irtózatos, szinte hisztériás választ adott,és mondta, mondta vég nélkül. Többször is előfordult. Nekem ezt lenyelnem két nap után sikerül. Egyszerűen nem vettem róla tudomást egy darabig, eleresztettem szavait fülem mellett, aztán rájöttem: apja nevén szólítom, hiszen éppen olyan, mint apja. Hogy meddig teszem ezt, nem tudom. Talán már mindig...
     Este lent jártam náluk, mert elromlott a mérlegem. Beszéltem az ügyről, mondtam Zsófikámnak, hogy sajnos neked is ez lesz a sorsod, mert a fiúk figyelnek. Megtoldottam, hogy már most hányszor rájuk kell szólni, hogy hogyan beszéltek anyátokkal. És ez csak rosszabb lesz. Beni erre megsértődött, ott hagyott, Dodika pedig nagyon édesen mosolygott. Mint aki érti a csíziót.
      Szóval, ez van nálunk, nem éppen ideális minden. Na de miért is lenne az?

  előzmény:
  jara (67776)
  2017-04-24  20:22
 8. csinomjank
  Offline
  2017. Április 24. 21:1267778.

   Az en szuleim is kishituek voltak . Szerettem volna  szinesz lenni ,mert voltak sikereim szavalasban  - de lebeszeltek rola ,mert lattak , hogy mennyi tehetseges embert  elutasitottak . Szerettem volna rajzot , festeszetet tanulni  - de talalkoztam  emberekkel ,akiket nagy tehetseguk ellenere nem vettek fel a kepzomuveszetire . Szerettem volna textilmintkat tervezni -de anyu megerdeklodte az eselyeket - szinten nagy nulla volt!


  klara , te emlekszel ra , hogy mit szerettel volna 14 evesen ?


   ma mar nem kell kishitunek lenni . a neten kinyilott a vilag es szinte barmi tanulhato / fenykepezes /filmezes /zene /stb . Vannak tejesen amator rendezok , akik a  netes megoszto oldalon lettek nagyon hiresek 


  en ruhaanyagot is tervezek mostanaban -  ha lenne idom , tanulhatnek barmit 


  most beiratkoztam pl . egy hobbi lakberendezo tanfolyamra a neten , hogy hatha tanulok valami  hasznosat


  ____


   Madarkamat , ha egyedul hagyjuk itthon ,mindig ugy talaljuk , hogy gitar orakat vesz  online . :)  aztan enekel  - van , hogy nekem kell enekelnem , o meg probal kiserni  stb ...


  multkor - mikor hazajottunk azon orvendezett , hogy" tudom , hogy kell ukulele -ve varazsolni a gitaromat !" Az apjat is megkerdezte , hogy mit szolna hozza , ha enekesno lenne .  Szegeny , csak felsohajtott   - " hat ha kozben rendesen fel vagy oltozve ,akkor nem banom ." ... de itt abba is maradt az egesz  ...


   mutattam a lanyomnak ezt a Ustream -t -pont szemben van az o munkahelyevel :) - de nem tud rola , hogy keresnenek valakit ...


   

  előzmény:
  klára13 (67767)
  2017-04-23  12:06
 9. csinomjank
  Offline
  2017. Április 24. 20:5867777.

  sok erdekes cikk van leforditva a hvg .-ben kulfoldi lapokbol -  en 80 % -ban  objektivnek tartom - de pl .kozel-keleti kerdesekben nem mindig


   szeretem en is a konteokat - van ez a konteo .hu  vagy milyen blog -azt szoktam olvasgatni neha - bar alegtobb dologrol  mar hallottam -de ez a ferfi  - aki ha jol ertelmeztem maga is detektiv  vagy valami ilyesmi  - nagyon logikusan vesz at mindent es szorakoztato modon tud irni -igy elvezem az ilyesmit 


  mostanaban szokas megszolni ,azokat  akik konspiracios teoriakat olvasnak  -  de szerintem , amig fenntartjuk a teoria szot  es hozza azt , hogy " lehet , hogy igy tortent " addig nincs baj -sot szukseges is , hogy az ember elgondolkodjon a dolgokon ,amit ele talalnak


  kulonben meg ott tartanank , hogy a fold lapos ...

  előzmény:
  jara (67776)
  2017-04-24  20:22
 10. jara
  Offline
  2017. Április 24. 20:2267776.

  http://playback.fm/birthday-song


  Nem bírom ki, hogy ha felvetnek egy kérdést, ne nézzem meg a választ. Olyan játékféle ez. A betett linknek az volt a kérdése, hogy szeretném-e tudni hogy, mi volt a vezető sláger a születésem napján. Hát ez,... de Amerikában.


  Klára, a rólunk szóló beszámoló nem úri nőknek való.  Úgy egyenként elmondanám, de nyílt topikban nem. Üzenetet pedig az új rendszer felállítása óta nem küldtem senkinek. A Fb.-n próbálkoztam Neked is írni, de nem reagálsz rá. Tudod, mindig attól félek, hogy legorombít valaki.  


  No, ha a családom súlyát átlagolnám, nálunk sem jönne ki az ideális testsúly.  Többen jo-józunk vele, mert igen meg tudjuk kívánni azt ami hizlal és nem vagyunk erősek, hogy ellenálljunk. Ami nincs itthon az nem hizlal alapon fogyókúrázunk.


  Janka, elolvastam a linken található írást, köszönöm szépen. Én is a HVG-t olvasom, meg az Euronewst, gondolván ott nincs talán ilyen-olyan politikai áramlat. Úgy is olvasok, ahogy Zsuzsóka. Meg úgy is, ami akad.... pl. rákeresek a "illuminátusok" kifejezésre és elnavigál a google a piramisokhoz. Így bejártam szinte a világot egy időben. Így utazom én a történelemben, az irodalomban, a képzőművészetben. Sok pótolni valóm van.

  előzmény:
  klára13 (67774)
  2017-04-24  19:11
 11. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 19:2067775.

    Magdikám, hasonlóan szoktam lenni a te finom ételeid olvastán!
    Mesélj unokáidról! A nagyon tehetséges Ádámmal mi újság?  Csinálják még azt a nagyon furcsa, különleges muzsikájukat? Hogy van a rajzolással, festéssel? Tanulmányaival?
    És a hősszerelmes kisebbik? Mi újság vele, mivel foglalkozik?
    Tönkrementek a gyönyörű birsalmavirágok? Vagy túlélték a havat?
     Kerestem webkamerát Miskolcról. Sajnos, hiába. Nálatok is esett a hó, vagy az csak a Mátrában történt? Na nem, a Bükkben is. Városodban mi történt?

  előzmény:
  Kusza (67773)
  2017-04-24  17:47
 12. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 19:1167774.

     Triplacsokis keksz?  Megnéztem. Nagyon finom lehet. Csakhogy... csokoládé nincs itthon! Nincs, mert az elcsábítana. Említetted diétámat. Most éppen jól megy, de úgy két hete sok bajom volt vele. Rájöttem, hogy életritmusomhoz kell alakítanom, felesleges megerőszakolnom életvitelemet, tehát délben megreggelizem a port, amihez háromnegyed liter vizet öntök, beveszem két gyógyszeremet és többféle vitaminomat, aztán hat óra felé ebédelek, mint most is, megöntözve kevéske - 2-3 deci! - vörösborral, aztán valamikor éjfél felé vacsorázom a port. Így kibírható. Azt hittem, a napi egyszeri étkezéskor jól kell lakni, de rájöttem, nem fontos. Mint írtam már, remek ez a por, elvileg csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható, aki mindig megméri a test súlyarányait, na meg persze biztat, elismer, cirógatja a lelket és ez jót tesz a kitartásnak. A bibi, ahogy olvastam a neten, az ilyen orvosi közreműködés egy-egy alkalommal legalább 10 ezer forint, némelyeknél több. Aki elhiszi, hogy ez muszáj, annak még többe kerül az amúgy is drága Diet Regular. Amit én most éppen nagyon kedvezményesen kaptam a Halmy patikából, mert júliusban lejár a szavatossága. A szavatossági idő szerintem azért van a legtöbb esetben - tudom, nem mindig -, hogy a készlet forogjon. Ez a száraz akármi aligha romlik meg, ezért rendeltem tartalékokat is, ha már viszonylag olcsó.
     Ami muszáj, az muszáj. Nekem muszáj fogynom, mert már éreztem a kövérség minden pusztító hatását, amit nem éreztem, amikor csak némi túlsúllyal birkóztam. Most, ha valakit ki nem állhatok valamilyen okból, és látom fényképét és azt, hogy egyre csak hízik, kajánul mondom magamban, hogy csak zabálj, csak zabálj! Mert aztán látni híres honfitársaink között jó néhány hájasat és folyamatosan hájasodót!!!
     Marika, most te jössz! Viszonozd kérlek szószátyárságomat jó hosszú beszámolóval rólatok!

  előzmény:
  jara (67772)
  2017-04-24  17:41
 13. Kusza
  Offline
  2017. Április 24. 17:4767773.

  Klára mikor ezt a sok finomságot elolvastam, csak nyeltem nagyokat!

  előzmény:
  klára13 (67770)
  2017-04-24  14:38
 14. jara
  Offline
  2017. Április 24. 17:4167772.

  Klára a (dupla?) triplacsokis kekszet el sem lehet rontani. Nagyon szeretik a gyerekek nálunk. Ma is gondoltam, milyen erős vagy, hogy bírod a kúrát, amit választottál.

  előzmény:
  klára13 (67770)
  2017-04-24  14:38
 15. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 16:1467771.

    A nyelvvel kapcsolatban nagyrészt igazad van, Zsuzsa! De gondoljunk csak bele, hogy eredetiben olvashatja Goethet, Heinet, Thomas Mannt, hogy filozófusaikról ne is szóljak, mert nem jutnak eszembe. Ha már magyarul nem olvas szinte semmit...

  előzmény:
  szizsuzsóka (67769)
  2017-04-24  06:06
 16. klára13
  Offline
  2017. Április 24. 14:3867770.

       Meséltem, hogy lemegyek köszönteni Zsófikámat. Kissé fanyalogtam, de aztán annyira aranyosan megörült a szürke gyöngysornak, hogy én is nagyon megörültem. Holnap lesz aztán az ünnepi vacsora, a családnak, kilencen leszünk. Ezt kedvelem benne, hogy nem törekszik valami újdonsággal meglepetést szerezni, hanem a jól bevezetett majdnem-vadasnál köt ki. Azért majdnem, mert az igazit édesanyja készíti az ünnepi alkalmakra, többnyire a kisfiúk kérésére, mert nagyon szeretik, és az övé az a napokig pácolt és ki tudja még mivel tökéletesített vadas, Zsófi pedig csak úgy megfőzi passzíroz, és kész. Nagy különbséget nem látok bennük. Na, elvállaltam az előétel készítését, sajtos golyókat találok megfelelőnek a menüben, már meg is érkeztek hozzá a sajtok, egyebek. Fűszeres receptet néztem ki, azt jelenti, hogy fokhagymával és bazsalikomlevéllel kell ízesíteni. Biztosan jó lesz, és készítek hozzá medvehagymás öntetet, ha már az is nő a kertben, mint a bazsalikom a cserépben.
      Gondolkozom valami süteményen is. Tortát Zsófi anyukája hoz, tehát valami kekszféle lenne talán hasznos. Szívesen vennék ötleteket, de egyszerű legyen, mert a túl bonyolult kifog rajtam. Sőt, el sem kezdem!

  előzmény:
  szizsuzsóka (67769)
  2017-04-24  06:06
 17. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 24. 06:0667769.

  Gratulálok unokádnak. Ma már jó, de nem igazán fontos a német, mert a legtöbben ott is tudnak angolul. Valamilyen latin nyelv , leginkább a spanyol hasznosabb, mert egész földrészek beszélik.

  előzmény:
  klára13 (67767)
  2017-04-23  12:06
 18. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 24. 06:0367768.

  Startlapra lépek be, és az orr megjelent címek közül nézek bele 1-1 cikkbe . Ha érdekes elolvasom. A HVG napi hírlevele nekem jár az interneten . Az Indexbe szoktam benézni még.

  előzmény:
  csinomjank (67766)
  2017-04-23  11:51
 19. klára13
  Offline
  2017. Április 23. 12:0667767.

      Madárkád a zene felé tart? Hiszen a zene tényleg már kiskorától él benne, a költészettel kézenfogva. Emlékszünk a kis versikére, amelyet költött és énekelgetett egészen apró korában. Sajnos alig emlékszem a sorokra, olyasmi volt, hogy kismadár vagyok és a fa ágán csücsülök. Jó lenne megkeresni a topikban, de szinte lehetetlen bármit is előhúzni. Addig macerálták az nlc-t, amíg végül szinte használhatatlanná vált.
     Nagylányodnak én az Ustreamot néztem ki munkahelynek, nagyon fiatal és nagyon tehetséges csapat. Mondom, miközben alig értem, miről van szó. Eddig közvetítették az országgyűlést, sajnos ez abbamaradt. Persze nem rajtuk múlt, hanem a megrendelőn. Nagyon sajnálom. Jó lenne, ha mocorogna munkahelyén kívül. Ha megtalálna, mert kereste, érdekes szakmabeli találkozókat, ahol van közös téma. Persze ez csak itt egy szinte megfogalmazhatatlan akármi részemről, óhajnak sem nevezhetném, talán ötletnek mondhatnám. De mit sem ér, mert ilyesminek lányod részéről kellene felmerülni, akkor lenne hasznos, és belső indíttatásból. Tegnap volt pl. találkozó a wikipédia fejlesztéséről. Most akadtam bele, amikor valamit kerestem náluk. Izgalmas esemény lehetett a hozzáértőnek.


  Választott Beni, és a helyi magyar gimnáziumot választotta. Kishitűségünk miatt kötötte meg a szerződést Zsófi - ez kellett a beiratkozáshoz -, nem hittük, hogy bekerül az Illyésbe. A némettel semmilyen viszonyban sincs, csak belátta, hogy nagy hasznára lesz felnőttként, ha két-három nyelvet tud. S hogy az angol mellett a németnek van nagy szerepe a világban, és a spanyolnak ez utóbbit is megtanulni akarja. Nagyon céltudatos. De egyelőre csak annyi kristályosodott ki benne, hogy sikeres akar lenni. Beszélgettünk, hogy ebben a korban ritkán derül ki, mihez van valakinek tehetsége, vonzódása. Hiszen rengeteg olyan új dolog van, amiről nem tudunk. Zsumi unokájának esetét hoztam fel, hogy olyan tudományt tanul az egyetemen, amelyet mi, hozzá nem értők szinte felfogni sem tudunk. És ő rátalált.
     Mondta, hogy a filmezés érdekelné, tényleg készített fényképekből kicsike filmet néhány éve nagy munkával, és nagyon érzékeny szép felvételeket produkált a fényképész szakkörben. Kissé szégyellősen megjegyezte, mert tudta, gyermeteg dolog, hogy de ő ezekben a területekben sztár akarna lenni. Mondtam, lehetséges, de rengeteget kell ahhoz dolgozni. Amíg valaki eléri.

  előzmény:
  csinomjank (67761)
  2017-04-23  06:47
 20. csinomjank
  Offline
  2017. Április 23. 11:5167766.

  en a hvg -t , blikk -et ,  neha ES -t ,444  -t olvasom  a magyar lapok kozul


  meg persze a  nok lapjat  - mindet online 

  előzmény:
  szizsuzsóka (67764)
  2017-04-23  10:20
 21. klára13
  Offline
  2017. Április 23. 11:3267765.

    Pontosan így vagyok én is, Zsuzsa. A migráncsos és egyéb drága hirdetésektől kitör a frász.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67764)
  2017-04-23  10:20
 22. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 23. 10:2067764.

  Nekem nem jár semmilyen újság. Elég az intenet és a tv hiradó.A migráncsos hiradót pedig ritkán nézem !

  előzmény:
  csinomjank (67760)
  2017-04-23  06:32
 23. csinomjank
  Offline
  2017. Április 23. 07:0967763.

  sungyali = magyar kinaiul


  a google szerint


   en is olvastam , hogy mit tanitanak kinaban rolunk


   ez is egy erdekes cikk 

  előzmény:
  jara (67716)
  2017-04-19  13:24
 24. csinomjank
  Offline
  2017. Április 23. 06:5067762.

  Igen rola beszeltem -  nem erossegem a nemet -sose tanultam igy eltekintek nevenek leirasatol ! :) 


  De nagyon csiptem az akcentusat ! Es a humorat !

  előzmény:
  Kusza (67754)
  2017-04-22  15:11
 25. csinomjank
  Offline
  2017. Április 23. 06:4767761.

  Edes dilemma - mikor ket jo kozul kell valasztani . megneztem a neten mindket sulit -  en is a magyar gimit valasztanam Beni helyeben .


  Annyi szepet irtak rola a google -velemenyekben ! :) Es ha helyben van -akkor helyben vannak a baratok  is !


   


  Persze - lehet , hogy ennek az az ara , hogy nem tanul meg nemetul annyira jol ,mintha az osztrak gimibe menne . A kerdes csak az , hogy szereti o a  nemet nyelvet ? Mert nem mindenki . En sem .Ki tudnanak vele kergetni a vilagbol .


  Mar elore kertek a penzt ? Nalunk csak  regisztracios dijat szoktak elore kerni ! Azt nem lehet visszakapni . De a tandij egy reszet vissaadjak , ha jol tudom .


  Akkor egy izgalmas korszak kovetkezik az eleteben ! MInden jot kivanok neki !

  előzmény:
  klára13 (67756)
  2017-04-22  16:28
 26. csinomjank
  Offline
  2017. Április 23. 06:3267760.

  szerintem ma mar nincsenek  vagy csak elvetve  vannak ongyilkos merenylok  - szereny velemenyem -csak annak mondott esetek


   az ok ; taviranyitasu bombakat nem nehez barkacsolni  - minek olne magat meg valaki  - ha robbantani akar ?


  masreszt pont azert ,mert olyan konnyu manapsag a taviranyitasu bombak kezelese - konnyen belecsempeszheto valaki taskajaba -akit fel lehet robbantani es mindent rakenni 


  _______________


   a magyar tortenelemnek is volt ongyilkos merenyloje  az  pl .Egri csillagokban Miklos diak .


  _______________


  Te más lapokat olvasol, más szemszögből nézed a világot. 


   En inkabb ugy mondanam - hogy en mas lapokat is olvasok .Olvasom a magyar sajtot  is - nem csak a kulfoldit.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67758)
  2017-04-23  05:47
 27. csinomjank
  Offline
  2017. Április 23. 06:0967759.

  Jo reggelt !


   Egy kis ritmus es szurrealizmus !


   Az enekesno francia -  angolul enekel . Apukaja francia -anyukaja madagaszkari .

 28. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 23. 05:4767758.

  Harmadszor vágok bele ! Kettő elszállt .


  A terrorizmus nem újkeletű . A 18. század végén anarchistáknak hívták  őket . Ők sem féltették életüket, de e saját életünket feláldozni hogy ölhessenek a 20. század terméke .A japán kamikázék kezdték. Az az érzésem, hogy sérült személyiségeket használnak fel erre alkohol, vagy kábítószer segítségével.  Most a cselekmények többségét az IS vállalja magára talán azért, hogy a félelmet fenntartsa


  .Amerikában is sok sérül ember aki tarthat fegyvert  tömeges gyilkosságot követ el gyakran saját ismeretségi körében . Azt hiszem a fő " baj " a média gyors terjesztő hatása és nem mindig etikus felhasználása .


  Te más lapokat olvasol, más szemszögből nézed a világot. De tőlem nem kell megvédened az iszlámot !!!!!

  előzmény:
  csinomjank (67753)
  2017-04-22  14:36
 29. klára13
  Offline
  2017. Április 22. 16:3967757.

    Jaj, ezt el kell mesélnem!
    Kissé aggódva figyelem anyanyelvünk divatjait, pedig hát nem kellene. A nyelv abszolút élő dolog, amely változik, fejlődik - netán visszafejlődik.
    Ez a BEvállal és társai különösen bosszantanak. A helytelenül használt igekötő ma olyan vagány! Bazsi is így gondolja, használja. Egyszer figyelmeztettem, de mert továbbra is maradt a divatos alkalmazásnál, többé nem szóltam.
     Csak ma álmomban!
     Azt álmodtam, hogy Bazsi mesél valamit és mondja: nagyon beégtem. Mire én: mi az, hogy beégtél? Kehet ezek szerint kiégni is? Hát lehet, de az egészen mást jelent. "Megégni, leégni", így a helyes, mondtam neki, álmomban!

  előzmény:
  klára13 (67756)
  2017-04-22  16:28
 30. klára13
  Offline
  2017. Április 22. 16:2867756.

    Igazán elkeserítő, hogy az egész világ tele van hazugsággal.
    Az osztrák iskola itt van Budapesten, az Istenhegyi úton. Nagyon jó híre van, rengeteg jelentkező közül válogatják ki a 28-29 szerencséset. A legjobbakat a legjobbak közül.
     Most, hogy kiderült, Benit felvették a helyi Illyés gimnáziumba, ahova két évvel korábban nem sikerült  bekerülnie, nem volt annyira jó a tesztje, nagy a dilemma. Mert ez az ország legjobb középiskolái közé tartozik, aki itt végez, annak egyenes útja van tudása révén a továbbtanuláshoz. Háromezer jelentkező közül választottak ki 28-at. Ezek között van Beni, miközben a másikat már be is fizették szülei, 5 hónapi tandíj veszik el, ha mégsem megy oda. De mint minden, ez is nézőpont kérdése, Zsófi úgy nézi, hogy viszont nem kell öt , azaz négy és fél éven át fizetni a tandíjat. Tehát a veszteség kész nyereség!
        Most nagyon körülnéztek az interneten, mindenféle információkat begyűjtöttek, hogy milyen is a két intézmény. Mert a legfőbb szempont az, hogy Beni hol érezné jobban magát a gimnáziumi években. Sok jót olvastunk mindkét iskoláról, diákjaiktól. Szülei rábízták Benire a döntést, ami tegnap este még nem volt meg, ma pedig még nem kérdeztem, mi a helyzet. Úgy tűnt, a helyi felé kacsintgat, szerintem azért, hogy ne kelljen nap mint nap elég sokat utaznia.
        Beni nagyon büszke, az osztályból egyedül neki sikerült bejutnia. A nagy jelentkezői létszám onnét van, hogy sok budapesti gyereket is szívesen járatnának ide.

  előzmény:
  csinomjank (67753)
  2017-04-22  14:36
 31. klára13
  Offline
  2017. Április 22. 16:1467755.

    A topikolásnak - mint Beni nevezte, amikor kicsi volt - ez az egyik nagy értéke,hogy a témákat különböző szempontok szerint szinte feldolgozzuk, és ezáltal módosul, fejlődik szemléletünk. Legalább is, így érzem.
    A migráns kifejezést kimondottan utálom, mert ugye a menekült, az egyúttal részvétet is ébreszt, tehát ki kellett törölni a szótárból. Igen, az egyes emberre kell gondolni, de ezzel együtt sem tudok ezen újkori népvándorlásnak szurkolni. Ami azt illeti, minket is nagyon utálhattak az itt élők, amikor becsődültünk Etelközön át. S lám, mi lett belőle. Éppen így nem tudhatjuk, mi lesz a maiból.


    Zsuzsa, kedvenc online áruházamban, a VidaXL-ben találtam neked arra az esetre, ha azért szívesen játszogatnál a koratavaszi magvetéssel, egyébbel. Talán előcsalogatja belőled a hommo ludenst, akit elnyom az ora et labora parancs.


      https://www.vidaxl.hu/e/8718475910749/uveghaz-4-polccal?utm_medium=display&utm_source=vidaXL_criteo&utm_term=8718475910749&utm_campaign=campaign&utm_content=30_to_40

  előzmény:
  szizsuzsóka (67751)
  2017-04-22  06:39
 32. csinomjank
  Offline
  2017. Április 22. 14:3667753.

   amit ma muszlim terrorista tettekent tartanak szamon - lehet , hogy holnap kiderul  , hogy valami mas volt


  lasd a nemet focicsapat elleni merenyletet  - egyik nap meg muszlim terrorista -masik nap mar orosz merenylo 


   vagy a papa elleni merenylet  a nyolcvanas evekben - hivatalosan a " szurke farkasok " muszlim terroristak voltak  - aztan egy evtized  mulva kiderult , hogy a KGB volt  - nem akartak lengyel papat


   vagy olef palme meggyilkolasakor azonnal egy arab ferfit letartoztattak - aztan kiderult , hogy a del-afrikai feherek alltak bosszut - mert ez a sved politikus nagyon sziven viselte a feketek jogait .


  __________________


   " a vallasi vezetoknek kellene elitelni "


   de hat honnan veszed , hogy nem itelik el ezeket ?  mindenfele rendu es rangu kozel -keleti vallasi vezeto elitelte azt a terrorista halozatot ...,amit mostanaban sokan emlegetnek ...  amikor megkezdtek tevekenyseguket ... ezt nyugati lapokban kozlik is ...otthon melyen hallgatnak rola - dezinformaljak az olvasokat .... nagyon szomoru ...


   

  előzmény:
  szizsuzsóka (67742)
  2017-04-21  06:17
 33. csinomjank
  Offline
  2017. Április 22. 14:2267752.

  Utaltad a kabarekat ? En nagyon szerettem azokat a hetfoket - a felnottek korulottem mosolyogtak es nevettek . Van , amin  en is - emlekszem ,hogy egy osztrak probalt magyarul beszelni es milyen vicces volt . Persze el is gondolkodtam akkor , hogy merre elnek ezek az osztrakok ,akik magyarul is beszelnek ,mert felenk egyet sem lattam .  Meg hogy ez az Ausztria oly tavol volt tolunk es pedig kozel ...


  Csak felnottkent tudhattam meg , hogy miert nem mehettunk .


  _____________


  Kislanyom zenei karrierrol almodozik .Most a suliban eppen musicalt szereznek . A trailer mar elkeszult ,en is meglepodtem milyen ugysen megcsinalta egyedul . A forgatokonyv is megvan . mar "csak" zenet kell szerezni . Iden mar nem keszul el - mert az angol tanar bekemenyitett igy ev vegen  -es rengeteg olvasni valojuk van .


  ______________


  Az hogy osztrak gimi -azt jelenti , hogy Ausztriaban lenne a suli ?  Beni "hasonmasa "  - a kis rokonom is nemet-magyar ketnyelvu suliba keszul .


  A kozeli kisvarosba . Jo hire van - nyelveket , human targyakat jol tanitanak . Biztos eloszor nehez lesz  Beninek . Nalunk 1 es fel ev alatt jottek egyenesbe - magabiztossa a beszedben . De akkor meg akkorat ugrottak - kislanyom talan  K szintrol indult es mar elerte a Z olvasai szintet ._ Az A a legroszabb a Z - a legjobb . A legjobb osztonzo a nyelvtanulasra egy barat ,akivel csak az idegen nyelven beszelhetnek .


  ___________________


   nem hiszem  - hogy minden vicc egyforma   


   en fennntartom  a  velemenyem  - hogy  vannak viccek ,amik egyatalan nem artatlanok  


   meg az olyan artatlan rigmusok se , hogy " Petofi Sandor gatyaban tancol "  


   pedig mondogattam en is gyerekkent -csak felnove ertettem meg , hogy micsoda koponya volt ez a petofi  es a vilagforradalom  eszmeje  - es a jognak asztalanal mindenkinek egyforma helyet kero  eszmek  - sokaknak mar akkor se tetszettek ... a gunyversike epp ezket szolgalta ... 

  előzmény:
  klára13 (67747)
  2017-04-21  13:10
 34. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 22. 06:3967751.

  Én nem tartom helyesnek e a migráns címen való elutasítást. Van ezekben az országokban és nálunk is üres hely, telek, ház ahol letelepedhetnének. A magyar milliárdosok soron kívül segíthetnének az üres stadionok építése helyett .( bár inkább az egészségügy lenne az első, mert meghalunk, mire orvoshoz kerülünk ) Természetesen minden országban az ország törvényihez alkalmazkodva kellene élniük. Nem kaphatnának többet, mint a befogadó ország létminimuma . Aki a biztonság a biztos halál elől menekül , ezt elfogadja , aki nem visszamehet. A bűnözőket pedig nem itt bebörtönözni, hazaszállítani szülőhazájukba. A nagy szaporulat a régi viszonyok között indokolt volt a csecsemőhalálozás miatt . Ma már


   ez csökkent,  így sok helyen klimaváltozás  miatt éhen vagy szomjan halnak a gyermekek. A gazdag országoknak és elsősorban a volt gyarmatosító országoknak pedig segíteni kellene, hogy saját hazájukban élhessenek. A háborúl befejezése után pedig hazatérhetnek elsősorban férfiak, hogy újraépíthessék hazájukat

  előzmény:
  klára13 (67749)
  2017-04-21  17:01
 35. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 22. 06:2667750.

  Sajnos nekem a kibújt kanna virágom felületi részei fagytak meg. A paradicsomok közül 1 összeomlott, a a többi növény a pucér fóliasátorban bírja az iramot. Most a rémes tavaszi hó idején mondtam csináljuk meg mégis, de nagy munka és több , mint 10 ezer forint lenne . Azért pedig sok zöldséget vásárolhatok. Így maradt eredeti elhatározásunk, hogy nem borítjuk be. A váz marad, mert kőből van rakva az alap. és erős hajlított a vascsövek alkotják a vázat . Lehet, hogy valaki az utódok közül kedvet kap a használatára.


  Tegnap vásárolni voltunk , vettem sok mirelit árut, már kezd ürülni a fagyasztóm.

  előzmény:
  klára13 (67748)
  2017-04-21  16:43
 36. klára13
  Offline
  2017. Április 21. 17:0167749.

     Zsuzsa, utálom és nevetségesnek tartom a plakátjaikat, de ami készülőben van, hogy felkerekedik a nincstelenség és az éhhalál elől millió és millió ember, ezen a helyzeten semmiféle könyörületesség nem segíthet. Szörnyű ez a túlnépesedés,bármerre nézünk, ahol színesbőrűek élnek.Persze Brazília és Mexikó sem panaszkodhat. Az arabokkal az a baj, hogy tényleg egészen más világ. Persze a feketék is.
     Azt tudom, hogy több vallás, a hinduizmus például és persze az iszlám, a minél nagyobb szaporulatra biztat. De hol van az emberek józan ítélőképessége? Mondják, hogy mert néhol egyetlen szórakozási lehetőség a szex. De a nőknek nem lehet szórakozás a szülés a világon sehol. Jaj, nagyon ostoba képződmény vagyunk mi, emberiség.


   

  előzmény:
  szizsuzsóka (67742)
  2017-04-21  06:17
 37. klára13
  Offline
  2017. Április 21. 16:4367748.

    Vizitke a neve a felsőrésznek? De aranyos! Na, ha már erről beszélünk, hát illett volna levasalni a derékrész fodrát, amikor elkészült. Mert akkoriban is volt ám vasaló! Faszenes. És az elkészült ruhákat igenis ki kell vasalni, amit itt elmulasztottak. 4 méter a szoknya bősége? Hát tényleg nem normális, aki ezt a jelmezt kitalálta a műselyem brokátból. És nem is lehettek olcsók. Persze, hogy megsülnek benne. Kár, hogy ezt tették a kislányokkal. Többeknek elmegy a kedve a szerepléstől, ez egészen biztos.
     Érthetően büszke gyönyörű hajára Szonja. Az ilyen haj igazi ékesség. És persze, hogy minél hosszabb, annál jobb! Minden lány ilyen után vágyakozik. Hozzá a gyönyörű, nagy fekete szeme!
     Nálam a jancsika virág sínylette meg a ládában. De nem pusztult el, csak a teteje romlott el.

  előzmény:
  jara (67744)
  2017-04-21  10:31
 38. klára13
  Offline
  2017. Április 21. 13:1067747.

    Janka, nagyon felemás érzéssel olvastam reagálásodat a viccre. Hatását nézve egészen más véleményen vagyok: a vicc éppen hogy segít kibékülni az adott helyzettel, mert amin mosolygunk, az már nem is olyan vészes. Ezért utáltam az előző rendszerben a kabarékat, amelyekről sejtettem, hogy nagyon is ellenőrzött és engedélyezett poénok. És utálom ma is a kabarét, mert pontosan ez vele a helyzet. Szemernyi különbség nincs, a helyzettel való megbékítés a cél, vagyis a tömeg manipulálása.
      Szóval, ebben az ügyben e területen nem értünk egyet. Viszont valahogy úgy érzem, hogy nem baj az, hogy jött egy szikra, amely lángra lobbantotta érzelemvilágodat. Saját tapasztalatom az, hogy nagyon jót tesz lelkemnek, amikor valami miatt valamivel szembe nézek és megfogalmazom bajomat vele. Valahogy felszabadít. Mintha kiöntenék egy vödör vizet, benne az összeszedett mindenfélével.
     Most hívott Bazsi, hogy Benit felvették a helyi gimnáziumba is, amelyet az ország legjobb öt ilyen intézménye között tartanak számon, és rettenetesen nagy a tülekedés, nem is reméltük, hogy bejut. És lám, azonban ő már az osztrák gimnázium mellett döntött, aminek azért örülök, mert ez a helyi nagy fegyelméről híres, szóval valahogy olyan lelketlen porosz szellemű, de lehet, ez csak az én érzésem. Az osztrák nagyon nehéz lesz, hiszen egy év alatt kell úgy megtanulniuk a német nyelvet, hogy a tanítás teljes egészében német nyelven folyik az első évfolyamtól. Zsófi már járatja német tanárhoz, hogy talán kicsikét könnyebb legyen majd neki.
     Azt is mondta Bazsi, hogy ma van Zsófi születésnapja. Hogy engemet mennyire felzaklat, ha valami miatt csöppnyi változás van napjaim egyhangúságában! Majd lemegyek este, és leviszem a szürke gyöngysort, amit elfelejtettem odaadni neki karácsonykor. Szürke a kedvenc színe. Hát nem rémes?! Szép az a gyöngysor, bár sosem fogja viselni, azt elfelejtettem, hogy mi a kő neve. Egy nyakláncot hord, és slussz.
    Kicsi lányod hogyan tervezi jövőjét? Mi az álma?

  előzmény:
  csinomjank (67715)
  2017-04-19  10:51
 39. klára13
  Offline
  2017. Április 21. 12:4167746.

    Köszönöm, Zsuzsa! A melatoninról teljesen megfeledkeztem! Pedig az tényleg jó, persze időben kell bevenni. Ezt a frontint azért utálom, mert fejfájással ébredek tőle. Rossz volt mostanában ez a rossz idő is, mint mindenkinek.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67740)
  2017-04-21  05:52
 40. jara
  Offline
  2017. Április 21. 10:3167744.

  Nem a hajától fájt a feje. Kényszerűségből viseli ezt a ráosztott népviseletet, ettől rosszul érzi magát. A vizitke bélelt, a szoknyában állítólag négy méter anyag van. A viselet anyaga ilyen brokátféle. A szín nem az ő színe. Nehéz és meleg. Mindez együtt + a versenydrukk okozta a fejfájást. Majd megszokja, vagy megszökik a csoportból.  


  Most vágtak le a hajhosszból, jelenleg hátközépig sem ér. Szálszerkezete nem vastag, csak sok van belőle. Főleg a tarkóján gabalyodik össze, ezért annak fésülése érzékenyen érinti. Nagyon szereti hosszú haját, eddig hallani sem akar a rövidről, pedig ijesztgessük vele. 


  Jól megtréfált a mai reggel a faggyal. Szegény levelek szinte begubóztak kínjukban.

  előzmény:
  klára13 (67735)
  2017-04-20  14:27
 41. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 21. 06:2267743.

  Marikám ! Olvas el , amit Klárának írtam. Nem akarom a szót szaporítani, de talán Te is hasznát veszed. Unokádnak üzenem. Egy nőnek és hölgypalántának el kell döntenie, viseli -e istenadta hajékét, vagy kényelmetlen neki. Ha ez utóbbi , vágassa le .Ha szeretné hogy megnézzék, gondozza . Szánjon rá reggel 10  percet , ennyit megér az , hogy ilyen nagyon szép adottsága van .

  előzmény:
  jara (67724)
  2017-04-19  18:10
 42. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 21. 06:1767742.

  Visszaolvasva válaszolok. Amit a magyar gondolkodásról tudtok , csak kisebb részben igaz. Még hithű fideszesek  is túlzásnak tartják ezt a plakát-és médiakampányt. Az egyházi vezetők, püspökök pedig a menekültek segítésére biztatnak. Én is küldtem pénzt a Máltai Szeretetszolgálatnak a menekültek megsegítésére. Ami a legtöbbet árt a megítélésben az a terrorizmus , amit Allah nevében tesznek. Még önmagukat is képesek megölni, hogy mást megölhessenek. Itt a vallási vezetőknek kell fellépni, mert az emberek nem tudják, ha mellettük áll egy arabnak tűnő fiatal, az menekült, vagy bármikor felrobbantja magát és környezetét . Ezt használja fel nálunk a propaganda, amitől azért sokan elzárkózunk , mert ellentéte a keresztény értékrenddel. De elzárkózik ettől a formától a magyar értelmiség nagyobb része is. Sajnos a régi bécsi táblák a a magyarokról reális alapon nyugodtak, mert sokan loptak a szalámiárusok közül. Minden viccnek megvan a reális gyökere , ami eltúlozva vicc. a híres anyós- orvos - rendőrviccek mind eltúlzott igazságot tartalmaznak.

  előzmény:
  csinomjank (67713)
  2017-04-19  05:42
 43. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 21. 05:5867741.

  Nem szokott a haj igazi fejfáját okozni, mert annak ilyen , akinek a hajhagymái egészségesek és jól működnek. A fejbőr pedig megszokja a növekedéssel fokozatosan növekvő húzást is.. Cirkuszi mutatványt láttam, hogy hajánál fogva emeltek fel valakit. Kamasz lánykának több oka is lehet a fejfájásra ( hormonális  lelki átalakulás , környezet változása, élethelyzetek )

  előzmény:
  klára13 (67735)
  2017-04-20  14:27
 44. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 21. 05:5267740.

  Klárám ! Mondanám a langyos tejet mézzel, vagy a melatonint , de utóbbit már szedted, előbbi ütközik a diétáddal. Nekem személyes véleményem az, hogy a mi korunkban az alvás az egyik legfontosabb tevékenység. Mind fizikailag , mind lelkileg nagyobb szükségünk van rá, mint 2-3 évtizeddel ezelőtt. Nem tudom mennyi Xanaxot szedsz , fel lehet menni 1 mg -ig. De helyette én a Zolpidem nevű gyógyszert javasolnám . 10 mg kezdőadaggal Jó leírás van róla a Wikipédiában .Ritka a hozzászokás , ha ettől félsz, szedd másnaponta .Ára is megfizethető, vényre felírható, de nem támogatott . Hasonló az Imovane . Kissé lassabban altat el, de  hosszabb a hatása . Kellemetlen mellékhatása a másnapi keserű szájíz, mely az első étkezés után megszűnik. Az átáálásig javaslom, szedd naponta. MEGSZOKTAD AZ ÉJSZAKÁZÁST, FENNLÉTET  amíg át nem szoksz naponta javaslom a szedést. Utána majd beszélünk róla.

  előzmény:
  klára13 (67738)
  2017-04-20  20:31
 45. klára13
  Offline
  2017. Április 20. 20:4967739.

    Azért mégis hasznát veszem az általam felfedezett nyugtatónak, Zsuzsa. Mert ez a diéta - reggel a por, délben ebéd, este ismét a por - bizony elég nehéz. Főképpen délután, amikor olyan szívesen elrágcsálnék valami finomat, akár csak pirított mogyorót vagy mandulát, és szívesen innék is valami finomat. Vagy legalább némi kis gyümölcsöt. Szinte kényszeresen tör rám ez a kívánság, közben semmihez sincs kedvem. Mert nem lehet. Egyetlen szem mogyoró elrontaná azt a napot, nem is beszélve egy kortyocska likőrről. Hát ekkor lesz jó az a tabletta, szerintem megkönnyíti a kényszernek való ellenállást.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67737)
  2017-04-20  16:03
 46. klára13
  Offline
  2017. Április 20. 20:3167738.

    Ó, Zsuzsa, ez egészen elkerülte figyelmemet, hát tényleg! Na, sebaj. Mit tanácsolsz, mivel tudnék elaludni? Emeljem az adagokat a kedves Frontinból, és kész?
     Igazán rémes ez az áprilisi tél! Éppen arra gondoltam ma, hogy majdani palántáim valahol egy ismeretlen melegházban növekednek szép békésen. És lám, te, a szorgalmas, tényleg megjártad vele. De talán azért mégiscsak életben vannak. Őszintén kívánom.
     A napi politikával nem akarok foglalkozni, mert nagyon ideges leszek tőle. Ha csak rágondolok is.

  előzmény:
  szizsuzsóka (67737)
  2017-04-20  16:03
 47. szizsuzsóka
  Offline
  2017. Április 20. 16:0367737.

  Klárám ! Ami nem szedál nem is altat.Nappali közérzetjavítónak jó. Azáltal nyugtat. hogy hat az agyi anyagcserére, egyensúlyt teremt . Így kevésbé reagálsz külvilág stresszoraira.Mert az akad bőven ebben a gyűlölködő világban . A fiatalok sem szeretik, azért mennek az utcára . Mi akik diktatúrában nőttünk fel talán jobban megszoktuk. Bár én allergiás vagyok a diktatórikus intézkedésekre . Olyan vagyok, mint az egér a macskaszagra. A legrosszabb időszakban éltem át 9-10 éves koromban szüleim szorongását , félelmét. Ma már nem félek a haláltól..

  előzmény:
  klára13 (67727)
  2017-04-19  19:20
1 2 3 4 5