- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Ó, Magdikám, igazi műalkotások! Az én műalkotásaim közül néhány nap múlva lesz ehető az első és második: a zöldborsó és a fejes saláta.
De jó volna sütni valamit!
Most jöttem fel a kisfiúktól, látom, megy még a nagy műsor. Olvastam, a mi kedvesünk mekkora sikert arat. Jaj, ha megnyerné, nálunk lenne a következő. Vajon adnának rá uniós pénzt? Mert ha igen, hadd szóljon! Hiszen mégiscsak dicsőség lenne, bármennyien leszólják a rendezvényt. Jó hírünket vinné a nagyvilágba, amit mi magunk olyan szorgalmasan rombolunk.
Hasonló szép ünnepet kívánok!
Klára nagyon szép a kertetek, öröm lehet nézni, mikor nyílnak a virágok, vetemények.
Mit találtatok a piacon, gondolom háztályi terméket is árulnak!
Áldott szép pünkösdöt kívánok!
Ma éjjel hatalmas felhőszakadás volt, hullott az égből az arany, mintha dézsából öntenék.
Balázska fűmagja kihajtott, bár a nagy fényben, magasból készített képeken ez nem látszik.
A piros kakastaréj virágot sárga bársonyvirággal kombináltam, utóbbi csupán bimbós. A talajt letakartam vastagon mulccsal, majd eltakarják a megnőtt növények, de így is elviselhető ez a "bunda". Bár a héten még megbolygatom, mert ide is jön csepegtető öntözőcső, de aztán ámen!
Most már biztos, hogy nyárra elkészül kertünk.
Múlt hét óta van piacunk! Méghozzá otthonunk közelében nyílt! Most indulunk, megtekintjük Zsófikámmal. Remélem, találunk valamit, amit megvásárolunk örömmel!
Folytatom megkezdett soraimat, de átjött legidősebb unokám.
Beszéljétek meg a szervező irodával, hogy milyen gondotok van, mit nem jeleztek előre . Hivatkozzatok a SZERZŐDÉSETEKRE.
Egy hasznod biztosan van , nyelvi környezetben vagy kénytelen kommunikálni, használd fel a lehetőséget, minél több némettel beszélgess !
Amit én nyafizásnak neveztem , a mi korosztályunk szemében az is. A mi kollégiumunkban a zuhanyozóba nyitott körfolyósón( gang ) keresztül tudtunk kimenni és fürdés, hajmosás után vissza . Néha télen még havas is volt . WC is kinn volt, de vízcsap volt az előszobában .ahová a hálószobák nyíltak.
A tanulószobában vibrált a neon és kényelmetlen , kiszuperált székeken ültünk. Volt egy nagy közös helyiség, szintén kényelmetlen székekkel , ahol tévét is lehetett nézni. , ha vendéged jött , oda felvihetted ,.A szobában heten , majd nyolcan laktunk, ötödéves koromban négyen. Én az emeleten aludtam , nem kellett félnem, hogy felborul, melt az alattam fekbő csaj 128 kilós volt. Viszont mikor álmában megfordult, én is kilengtem .
Elviseltem , mert tudtam, hogy csak 3-4 évről van szó, ez szükséges ahhoz, hogy választott foglalkozásom teljesíthessem . Az ebédemet eladtam, mert azon a pénzen tudtam hazautazni havonta , és anyukámnak is szüksége volt arra, hogy lásson bennünket, de nekem főleg .
Szóval az élet nem volt fenékig tejfel. Ami most Nektek nehéz az a bizonytalanság, ezt kell megpróbálni leküzdeni, de azt csak megalapozott tudással ismeretekkel felfegyverkezve lehet .
Azt kívánom Neked tudj megbékélni a sorsoddal és a legtöbbet kihozni élethelyzetedből a jövőd számára.
Csillám !Nem írtad meg nekünk a Te pontos statusodat! Nem ismerjük munkaköri leírásod, nem tudjuk , milnen szerződést írtál alá és azt sem , hohógy ez mennyi időre szól. Azt tudom, hogy az itthoni munkanélküliség Téged is áldozattá tett, és úgy értékelted német letőséged, hogy ez előrelépés .
Ha írásos szerződést nem tartják be, azt ellen lehet jogorvoslat , mivel magyar közvetítőtök van.
Tegnapinkább aludtam egyet a válaszomra,mert azt hiszem nem tudtam volna disztingváltan válaszolni a napi történések miatt.
Igen ám, de te sem voltál akkor olyan bölcs,mint ahogy most látod magad, neked pedig ezt kell megértened.
És minekünk nem jár ezért a munkáért pénz, míg te kaptál érte. Amikor a szerződésemben benne vannak a dolgok,amiért "csak nyafizok" akkor asszem jogosan várom el őket. Ugyebár!
És én csak a saját melómat vagyok hajlandó megcsinálni. Ha valaki normálisan beszél velem, természetesen segítek, de ahogy leírtam az a bunkó tapló, csak addig somolygott nekem, amíg a pénzt nem látta a számláján, amiből nekünk is járt volna nem is kevés. 500 ezerrel lovasítottak meg minket, és ne legyek kiakadva és persze csak nyafizok. Ugyebár.
Az, hogy én a saját pénzemből veszek netet, mert nincs a hotelben, holott direkt megkérdeztem, hogy van-e és azt mondta a főnök, hogy van.... és minden egyebet,amit adnia kellene meg kell vennünk a saját vagy felretett pénzünkből (még otthonról) vagy felkopik az állunk - mert nem kapunk fizetést, azt hiszem, hogy ez nem nyafizás.
Az, hogy napi 3 kaja van előírvaa szerződésben és ehelyett 1-et kapunk - reggelit csak az kap,aki dolgozik - holott a másiknak is adni kellene mindig,mert a szerzpdésben így van, az asszem, hogy a jogok évényesítése, nem pedig nyafizás.
Az, hogy a munkaruhánkat nem mondta senki, hogy hoznunk kellene, mert baj lehet vele,mert nem kapunk (vagy megvehetjük) - és most nem kis baj van belőle - az sem nyafogás. Az, hogy a hotel rajtunk követeli az EU-s pénzt és ettől nem kicsit stresszelünk, az sem nyafogás. A mosásért való fizetést már nem is mondom... 20 perc 50 eurocent, és ha nem veszed ki dobhatsz be még 1x50 centet, hogy kinyisd az ajtót.
A másik dolog, hogy senki sem tudja, hogy mit is kellene nekünk csinálni,vagy hogy mit lenne szabad, hogy ne okozzunk túl nagy kárt a hotelnek,mivel csak a gyakorlatunkat végezzük itt. Még egyszer mondom: ingyen.
És akkor olyan dolgokért szerinted tényleg nyafogok, amikért már szót emeltem?! Na?
Szerintem nem.
-----------------------------------------------------------
Hallo Kätzchen, hast du Herrchen? :) =^x^=
Jaj nekem nagyon szepek.
A kedvesseguk, az ertelmuk, az atolelesuk, az oromuk, amikor meglatnak, ez mind osszeadva, ettol boldog a szivem nagyon.
Most a hetvegen itt fognak aludni.
Koszonom mindenkepp orulok neki.
Probalom kivarni a 2 evet, nem akarnek venni, mert sok kicsi sokra megy alapon vagyok ezzel. Inkabb mast vennek azon a penzen, mert itt nalunk nagyon felmentek a facsemetek arai is.
Ha nem fog megfoganni egy sem, akkor kenytelen leszek venni, has meg akkor is ugy dontok, hogy nem tudok nelkule elni.
Zsuzsoka, aki annyit dolgozik, mint te, annak biztos mindene szep otthon. Mindegy, hogy te, vagy a ferjed csinalja.
Most, hogy igy irod, hogy mit csinaltal a napokban, en is hust keszitettem el a hetre.
Nagyon finom soskat ultettem egyszer, amikor meglattam, hogy Canadaban is letezik ilyen mag, de olyan jo es kulonleges, hogy nem fasul el az idosebb levelnek sem a kozepe, amit regen ki szoktam venni.
latod a soskarol mi jutott eszembe? Epp a napokban beszeltem az egyik unoka noveremmel es mondta, hogy feltetlen vegyem ki a foildbol a soskat es vigyem magammal. Meg gondolkodtam is rajta, hogy az vajon megerne, mikor van magom, barmikor ulthetetek.
Most viszont rajottem
, hogy biztos nagyon szeretheti es azert "felti", viszek is neki majd, hagy fozze meg maganak.
Igaz is, mert itt nem lehet kapni a boltokba, legalabb is nem lattam. Aki viszont ssereti, az ki lehet "ehezve" belole.
Szoktam ritkan mostanaban. A lanyokkal probalkoztam, eloszor meg nagyon izlett nekik, most mar nem annyira kedvelik. Majd telen megint eloveszem, mert nyaron szerintem nem olyan jo.
A karamell keszitese az egyik nagynenikem kedvence volt egyebkent. Nagyon tudtam szeretni gyerekkoromban azt is.
De igazi kedvencem a kakao volt. Meg a vajas kalacs. Lehet, hogy en is tudtam olyan elvezettel enni, mint Cukorbaba a fagylaltot. Becsukott szemmel.
Borsoszem is igy ette, de mar kinotte. O mar nagyobb lany. Epp tegnap neztem, hogy megnott.
Ferjem meg elhatarozta a napokban, hogy jovore elviszi oket karatezni.
Ezt a programot szeretne nekik, mert szeretne, ha ez megmaradna bennuk. O is szerette ezt a sportot, a fiunkat is vitte egy ideig. majd abba maradt. A fiam nem volt oda erte, nem szerette ugy, mint Klara Benikeje, aki kifejezetten elvezi tanulni es jo eredmenyeket is er el vele.
Szulok meg nem tudnak errol. Kivancsi leszek, hogy mit fognak hozza szolni. Mamikajuk beossza a foglalkozasokat kedvuk szerint.
Ez lesz majd jovore megoldas.
Minden kívánság teljesül - előbb-utóbb. Majd megtapasztalod te is, Virágom.
Tavasszal annyira szerettem volna kotlóskát, aztán lett is. És ma rádupláztak az angyalok: Cirkáska szintén kotlik.
Nagy riadalmam volt reggel, mert hiába kerestem a kis tyúkocskát. A verebek sem tudnak már bejönni a tyúkudvarba, akkor hova lett a kis golyhó? kérdeztem magamtól. Zsófim találta meg, a talpára állított nagy terrakotta edényben kuksolt. Oda nem néztem be. Két tojáson ücsörög, a ma reggelit gyorsan alája tettem.
Nos, ilyen gondok vannak nálam. Kívánom, hogy neked sem legyenek súlyosabbak.
Mindjárt kezdődik a hosszú hétvége!
Szerbusz Klárám!
Összehajtottam levelemet és gondosan magamhoz vettem, így majdnem mindig nálam lesz. Őrzöm és bízom abban, hogy mihamarabb teljesül egy- két kívánságom. Ma három arkangyalnak is elmondtam a kérésemet, aztán elfújtam a gyertyát, majd a gyertya füstje elviszi nekik az üzenetemet, gondoltam én. Én is elkezdtem nézni, a nyitány nagyon tetszett, de utána nem dobtak fel a zenék, így a mi kedvesünket nem vártam meg. Olvastam ma, hogy nagy sikere volt és döntőbe került.
Szép napot, jó hosszú hétvégét!
a mi korosztályunknak igenis ezek a dolgok fontosabbak, amit már anyukám sem ért talán.
Természetesen minden korosztálynak más az elképzelése a jelenről , jövőről.
Azért mi sok mindent megértünk ám. Felneveltük gyerekeinket, nekem már a két nagyobb unokám tartozik a Te korosztályodba . 20.22. évesek, egyetemi hallgatók. Szerencsére ők felfogták, hogy az ő korukban a legfontosabb annak a tudás-alapnak a megszerzése, melyet egy életen át folyamatos tanulással fejleszthetnek. Nem tudom mi az a fontos Nektek , amit anyukád sem ért . Kiborulni ha kicsi több munkád van ?, ha segíthetsz másoknak?, ha megfigyeled a körülményeket és alkalmazkodsz hozzá?, ha reálisan látod helyzeted és aszerint viselkedsz ?Ha ez lenne a mai korosztálynak a lefontosabb, szomorú lennék, unokáim jövője miatt aggódnék. De szerencsére élnek a környezetemben ellenpéldák is. Én már nem aggódom, mert 1 gyermekkel jeles diplomát szereztem, 2 gyermekkel szakvizsgáztam , 15 évig éjjel nappal dolgoztam, készen álltam a a munkára , 13 évig éjszakai , vasárnapi ügyeletet láttam el havonta 4 alkalommal. 69 éves koromig dolgoztam, mniden nap főztem , unokáimat szállítottam oviba, rengeteget befőztem . Most is dolgozom, , készülök az unokáim nyaraltatására. Nem az a hosszú tartalmas élet titka, ha mindent másoktól várok el , hanem az , ha segítek, végzem a dolgom .
Ó, isteni volt! Micsoda ruhaköltemény! Irigylem.
Jó éjszakát, Magdikám. Elfáradtam, álmos vagyok, kívánok neked is hasonló kellemes állapotot, a fáradtság nélkül.
A legjobban az tetszik, hogy olyan nagyon sok a humor! Lehet, nem is annak szánják, hanem inkább művésziségre törekedtek, és sikkesek, szépek akartak lenni férfiak és nők egyaránt, de többségük annyira mókás!
Nálam első helyen az izraeli lány áll, hatalmas fenekére feszülő ruhájában, és elől a mély ruhakivágásban a divatos (mű)cicik középre nyomva éppen olyan alakzatot formálnak, mint egy gyermekpopsi.
Na és a bemondónő nyakára tekert, szemmel láthatóan több kilós ruhájában! Kilógatva lábait.
Szóval, igazi só, mert sok a móka benne! Mókás ez az egész előadóművészet.
Évikém!
Gondolatban veletek vagyok. Nagyon-nagyon kívánom férjednek a javulást. Neked pedig nagy-nagy lelkierőt.
Micsoda babák!
Csak igazi babáid szebbek.
Virágom, kísérjenek angyalaid utadon.
Majdnem elfeledtem bekapcsolni a tévét. Még időben eszembe jutott, a mi kedvesünk hamarosan következik. Szurkolok neki.
Magdikám, Pollyval vett részt. Tegnap volt az előverseny, ahol megállapítják, hogy alkalmas-e a kutya a részvételre. 15-en voltak, a harmadik lett. Az orosz milliomosok taroltak, vörös tacskóikkal, gyönyörűek és különlegesek. Hatalmas felhajtással érkeztek, kutyakozmetikusok garmadájával, akik a fellépés előtti utolsó pillanatig csinosították az állatot, ketten is egyet-egyet, aztán a tulaj hölgy megcsippentette a pórázt és belejtett vele a porondra.
Ma, a nagy versenyen 135 tacskó kislány kutya volt, és a spanyolok mellett labdába sem rúghattak az oroszok. Az első díjat az nyerte, aki már az előző két világkiállításon is. Egyéb helyezés nem volt, 15 oklevelet adtak ki, Polly is kapott.
Zsófimnak nagy élmény volt, és elégedett nagyon Pollyval.
Még hogy nem feszültség levezető..... pf.... tényleg sokkal jobb hogy kiborultam a munkatársam előtt..... tényleg, valóban sokkal frenetikusabb...... a mi korosztályunknak igenis ezek a dolgok fontosabbak, amit már anyukám sem ért talán.
Pont.
Te Klárám!
Nézd milyen testhezálló feladatot kaptam ma a (horoszkóp rovatból
) Időnként megnézem, mert van alatta angyalkártya, amit viszont minden nap megnézek. Na figyeld a feladatot:
Csütörtökön ragadj tollat, és írj! Írd meg, hogy mit érzel! Írd meg, hogy mit szeretnél! Ma a leírt szavaid nemcsak a tényeket rögzítik, de gyorsan valósággá is válnak. Érdemes levelet írnod az angyalaidnak és érdemes levelet írnod a szerelmednek is!
Mintha az angyalaim vezettek volna, mert reggel otthon nem volt időm megnézni (már egy ideje nincs reggelente időm erre és csak itt bent lopok pár percet az időmből erre), viszont anyával beszéltem telefonon, akinek most szüksége volt rám nehéz az élet most náluk. És erre írtam egy smst férjemnek, hogy mennyire szeretem és hogy ő a mindenem. Látod, nem is tudtam a feladatot és az egyik részét már is kipipálhatom
Ma fogok írni az angyalaimnak, olyan izgatott lettem. Szép napot mindenkinek!
Saját birodalmam van, egy lakás méretű helyiség. Régen szolgálati lakás volt és úgy lett átalakítva. Néha jó ez a fajta egyedüllét és néha amikor vágynék a társaságra, akkor nehéz is tud lenni. A susnyást azt arra értettem, hogy itt a falu végén, ahol már csak ez az utca van, utána a töltés és a folyó. És hát egészen kint van, erre gondoltam.
Erre még nem is gondoltam, hogy ez egyfajta elismerés féle. Talán lehet, hogy mégiscsak valahol az. A másik lány aki előttem volt, ő nem dolgozott itt, csak a másik irodában.
Van udvarom (az közös ugye a főépülettel, az idősek otthonáéval) és itt az utca felől is van kertecske. Szépen beültettetjük és gondozzuk a virágokat.
SZep jo reggelt kivanok nektek, fincsi kavet, mas inni valo finomsagot, sutiket, edeset, vagy sosat es kellemes zenehallgatast egyben.
https://www.youtube.com/watch?v=Bb7S8 -Iewi0
Nem Hus nem magatól tudom így , hanem kimásoltam Neked egy kertészeti lapból. Elé nehézkes a magnólia szaporítása , akkor vállkozz rá, ha ven időd várni két évet, amig a lehúzott sarj gyökeret ereszt . Ha kicsit megsérted és ott behinted gyökereztető porral meggyorsítkja a dolgot.
Nem túlk szép a kertem , mert napoi 1-2 óránál többet nem tudok dolgozni, és nincs is minden nap időm rá. Hétfőn fúkjt a szél , a tetőtérben csináltam alaposabb takarítást . Kedden idős rokont látogattunk meg Velencén. Szerdán egy combot dolgoztam fel. Sütöttem egyben , csináltam pörköltet, csináltam fasírozottat
M a m,egyek a kertbe, előkészítem a paradisvóócompalánták helyét . Lassan ki kell már ültetnem , már elég negyok, de a fagyosszentek előtt nem akartam
Te meg errol eszembe juttattad anyukam teli reggelink kedvenc kavejanak kesziteset.
Nem tudom, hogy emlekszel-e ra, vagy hallottal-e rola. Zamat kave volt a neve. Egy kockat beletett vizbe, azt jol felfozte, hogy habja se legyen es a forro tejhez ontotte.
Azt a mindenit, de finom volt.
Meg volt a masik is, a cikoria, de annak az izet nem szerettem annyira, az kerek volt es feketebb a szine.
Huuuu, te ezt igy tudod?
Ez igen. Es igen koszonom a jotanacsot.
Gondolom nalatok minden ugy alla kertben, mint Katiban a gyerek.
Erdekes volt a hajnalom. Nagyon, de nagyon mely hangu dumorges ebresztett fel, dorgott az eg. De olyan melyhangu volt, amit meg soha eletemben nem hallottam. Gyonyoru volt.
Hallgattam volna orakig. De sajnos, most nem sokaig tartott.
Meg kellett oregednem ahhoz, hogy ilyet halljak. hat nem erdekes?
Holnap nem lesz jo napom.
Ez van. Ilyen is van. 
Megyek is agyikoba.
Borsoszemnek nagyon jo erzeke van a festes-rajzolashoz, a kezi munkakhoz. imadja is oket.
De jo lenne, ha sok penzes muveszno lenne a dragam.
De aki ugy szereti, mint o, az nem gondolom, hogy gazdag lesz belole.
Egyebkent a masik nagymamaja remekul rajzol, fest, tanitotta is a gyerekeknek az iskolaban. A vejem huga is mestermuveket rajzol, es jol fest. O viszont gondolta, hogy megelni belole nem nagyon tudna, inkabb mindig fog rajzolni es a masik kedvence lett a fizetos szakmaja, munkaja.
Erdekes dolgok ezek, pontosan ugy, ahoigy irtad is. Hiszen te tudod?
Eleg nagyok ezek a babak. Eloszor csak egyet akartam venni, aztan gyorsan meggondoltam magam, hogy ezen biztos vita lesz, kell a masik is.
Borsoszem a nagy barbie babas. Annyi van neki, huuuuu. Eloszor azt hittuk, hogy majd egyszer csak megelegszik vele es nem azt fog kerni. Nem ugy tortent.
Cukorbabam nem nagy barbie babas, de ennek ugy megorult, amit soha nem gondoltam volna.
Ezeknek a babaknak a ruhaja eppen jo az ekkora meretu lanyokra. Ami Cukorbaban van, az is a baba ruhaja egyebkent. Ettol "olyan" ertekes neki. Cserelnek. Egyszer a baban van, egyszer rajta.
Majd kuldok kepet, amin mindannyian rajta vagyunk, elo es jatekbabak .
Hajasbabak. 
Meg elkuldom majd neked amit Borsoszem festett. Micsoda alkotas.
Gyönyörű felvétel gyönyörű kislányról.
Mondd, Hus, ekkora babáik vannak unokáidnak?
Magdikám, akkor meg mitől féltenek fiaid? Tán, hogy kisiklik a vonat?
És te miért hagysz beleszólni? Állj sarkadra, és kész. S ha tanácsolhatom, augusztus helyett válassz másik hónapot.Ismerem azt a forróságot.
Klára én nagyon szeretek vonattal utazni, nagyon körülményes a repülőtér megközelítése. Amelyikkel eddig mentem, azt a járatot megszüntették, az se volt olyan jó, mert Áginak 160 km-re kellett értem jönni, és szintén oda vinni. Nem olyan megterhelő a vonat, mert fekvőhelyes kocsival megyek, este elindul és reggelre ott vagyok. Onnan már nagyon ismerem a járást. Ha kicsit korábban megyek, mikor jövök hazafelé, akkor nagyon élvezem a velencei állomást, az egyik oldalról indulnak a vonatok, a másik oldalon ott van a laguna, ahol a vaporettó állomás van.
Mióta nem jött meg velem a bőröndöm a patron miatt, azóta van bennem egy kis félsz, nagyon ideges vagyok, míg nem látom meg a csomagomat a szállító szalagon.
Persze, hogy jobb a repülő. Vonattal nagyon hosszú.
Magdikám, bárcsak itt volnál, hogy együtt öltessük el virágaimat. Egyedül kissé unalmas. Szétspriccelt a család.
Rossz közérzetedet, Virágom, talán relaxálással enyhítheted. Ha van néhány szabad perced, engedd el magad. Talán van heverő is?
Az orrvérzés nagyon hasznos, úgy tudom.
Klára nagyon ügyes vagy, hogy ami nem vált be, azon túl is tudsz adni, mert gondolom, nem kevésbe kerülhetett.
Eszembe jutott egy pár születésnapi ünnepsége Lilianának, egyszer a McDonaldsban tartották, Liliana akkor még óvodás volt, olyan aranyos volt, mikor fogadta a kis vendégeit, igazi háziasszony módon viselkedett. Egyszer otthon volt, akkor Ági hívott egy előadó bűvészt, élvezték a gyerekek. /ja akkor még elég jól ment nekik/ Volt olyan is, hogy én sütöttem neki a kis tenyérnyi pizzafalatokat, hiába volt a sok minden curászdából hozott finomság, mégis az én tányéromról kapkodták le a pizzákat. Jó vissza gondolni rá.
Mos nagyon sokszor eszembe voltak a lányomék, mert tegnap volt 15 éve, hogy Antoniót érte a baj.
A művész hírnevét tehát szervezni kell, és a hírnév hozza aztán a pénzt. Persze tudom, hogy a művész szeme előtt nem a jómód lebeg, mert ha ez a fő cél, akkor nem is művész, de mondjuk bárki szívesen lemond az éhezésről.
Esztéta megfogalmazása volt a hírnévről:
Először is ugye meg kell tanulni a "szakmát". Nagyon ritka, ha valaki iskolázottság nélkül jót alkot. Fontos, hogy ki a mestere. Majdnem hogy azt mondhatnám, madarat tolláról, művészt mesteréről...
Amint tud valamit, el kell kell kezdeni kiállításokon szerepelni, csoportosokon akár, és pályázatokon részt venni. Aztán minél több saját kiállítást!
Szervezni kell a médiaszerepléseket, a kritikákat. Albumokat kell kiadni a művekből.
Aztán, ahogy mindez összeállt, megvan a hírnév, amely a művek értékének alapja. Úgy mellékesen jónak kell lennie a képnek is - na de annyi jó kép van! Ez szinte az utolsó szempont.
Aztán, ha megvan a hírnév, akkor a gyengécske alkotások is milliókat érnek.
Hallottam arról, miként szervezték meg Picasso hírnevét, pénzhatalmasságok döntöttek róla. És persze jól választottak, a legtehetségesebbet emelték fel, mert tehetsége, az tényleg végtelen volt az izzószemű, alacsony, de testes embernek.
Észrevettétek már, hogy mennyi alacsony férfi van a világhírességek között? Mert a kicsi pasas mind egy-egy igazi Napóleon.
Borsószem tehát lehet sikeres - ha ez ügyben is aktivizálod magad, Hus!
A művészet ott van mindennapjaitokban, ezt már észrevettem, Hus. A fehér szobád...
Vannak nagyon gazdag művészek. Spanyolországban él egy magyar, Zoltán, ennyi a művészneve, ami persze nem rossz, hiszen szultán is az egyúttal. Ő két hónapot fest egy évből, a maradék tízben szervezi hírnevét, interjúkat ad, kiállításokat nyit műveiből, egyebek.
Hiába kerestem műveit, azért valahogy másként szerepel a neten, de láttam néhány képét soproni kiállítása kapcsán. Nos, ő valahogy elcsípte a korszellemet, nonfiguratív festményei - más kifejezést nem találok - durvák. És veszik.
Saját kis birodalmad van? S magányos vagy benne?
Mi az a susnyás?
Nagy dolog ám, hogy tudni lehet rólad, teljesen egyedül is elvégzed feladataidat, teljes egészében rád lehet bízni mindent. Tán kertecske is van a kis összkomfort mellett?
Ma reggel nagyon gondolkoztam, vajon milyen érvek tudják segíteni a kisfiút. Nehéz ügy, mert ő egészen másképpen gondolkozik, mint mi, felnőttek. És hát a fogyasztói társadalom szemlélete alól felnőttként is csak akkor tudjuk eredményesen kivonni magunkat, ha van mit aprítani a tejbe. Éhezőnek nehéz a lelki szépségekkel jóllakni.
Arra gondoltam, hogy talán azt kellene erősíteni benne, hogy ő képes lesz megteremteni a gazdagságot magának, ha megfelelő foglalkozást választ, de ennek elérésére már mos törnie kell magát - tanulással lesz valakiből például gazdag ügyvéd. Hogy majd sárguljanak a gonoszok meseautója láttán.
Talán ez az a szint, amit megérthet, el tud fogadni.
Azt hiába mondjuk, hogy ... de minek ragozni.
Klárám!
mennyi gondos munkád van kertedben. Vajon ezeket a hálókat sokáig tart felrakni? Várjuk a tökélyről a képeket!
Klárám!
Mindenképpen meg fogom mutatni neki, hogy értse a lényeget így visszatekintve is. Köszönöm, hogy idehoztad ezt a verset!
Milyen szép ünnepre készültök Benivel. Egy igazi szülinapi zsúrt nem helyettesíthet egy idegen helyen megtartott nap, Benié sokkal szeretetteljesebb lesz, hidd el.
Milyen jó ünnepre készültök, Klárám! Egy igazi szülinapi zsúrt nem helyettesíthet és utol sem érhet egy idegen helyen megtartott napocska. A Benié így sokkal szeretetteljesebb szerintem.
Klárám, akkor elég sok munkád van még a kerttel. Ezekkel a hálókkal sok vajon a baj? Vagy könnyedén helyükre rakod őket?
Pont abban a korban van, amikor szüksége volna efféle terelgetésekre. Ha most nem sajátítja el ezeket a dolgokat, később nagyon szomorú élete lesz, ha mindig csak harcolnia kell. Azóta vannak új barátok, de remélem, hogy még egy ilyen helyzet előfordulásakor már tudná a helyzetet kezelni. Remélem, hogy tudtunk neki egy kis támaszt nyújtani azért.
Az Emília becenve a Mici? Na látod, én erre sosem jöttem volna rá. Szép név az Emília is, nekem tetszik nagyon.
Ez az idő változás elég rosszul hat rám. Magas a vérnyomásom tőle, szédülök majd' egész nap és hétvégén még az orrom is eleredt. Csak nevettem, mikor arra gondoltam, hogy magas a vérnyomásom, mert az enyém alacsony. Mindig ilyen 80/50 szokott lenni és most a 130-140/80 nekem nagyon rossz. Ráadásul átköltöztem a saját irodámba, ami kint van a susnyásban és egyedül vagyok. Nem bírom a magányt. Néha jó, hogy távol maradok a főnök hülyeségeitől, de egy- két dühödt ügyfélnél nem látom hasznát ennek a saját helynek. Azért nem szomorkodom, mert szép itt minden és saját kis helyeim vannak (van saját irodám, saját tárgyalótermem, saját mellékhelyiségem sőt még tusolóm is van.) Ma megkezdtem a napot itt, és várom a hosszú hétvégét :)
Szép napot! Ölellek, Klárám!
A bujtás sokáig a magnólia szaporítás egyik legfontosabb módja volt. A bujtás legnagyobb előnye, hogy a növények saját gyökéren vannak, így nem léphet fel inkompatibilitás, és a dugványnál gyorsabban fejlődnek.
Két időpont alkalmas a bujtásra: augusztus vége – szeptember eleje és március – április. A nyár végi-kora őszi bujtásnál az azévi hajtást bujtják le úgy, hogy a föld alá kerülő részről eltávolítják a leveleket. A bujtás mélysége 10 cm. A gyökeresedés két-két és fél évig tart.
A tavaszi bujtásnál az előző évi vesszőt hajlítják le. A rá következő tavasszal leválasztják az anyanövényről, és novemberben szedik fel. Mind a két esetben jó hatással van, ha a lehajtott vesszőket a talaj felszíne alatt bevágjuk vagy megsebezzük. A bevágott nyelv alatt szórjuk be a bujtványt gyökereztető hormonnal. Az anyanövényeket a bujtványok kitermelése után egy évig hagyjuk pihenni.
Használnak még légbujtást is – ezt szintén a kínaiak fejlesztették ki -, azon magnóliáknál, amelyeknek nincsenek talajközeli ágai. Itt a sebzést serkentőszeres tőzeggel veszik körül. Ennek a módszernek megvan az az előnye is, hogy a növény felfelé nő, és nem kell karózni.
Az általában bujtással szaporított fajták a következők: Magnolia delavayi, Magnolia denudata, Magnolia grandiflora, Magnolia hypoleuca (Magnolia obovata), Magnolia stellata és fajtái, Magnolia wilsonii.
SZABÓ LŐRINC:
Kis Klára csodálkozikJött a kis Klára: – Apu, adj pénzt!
– Majd holnap. – Most! irkára kell!
Megnéztem mégegyszer a tárcám
– Sajnos, nincs. – Ő nem hitte el
– Nincs egy pengőd? ugyan, ne viccelj!
és hangosan fölnevetett
– Irkára kell, hát hogyne volna
– Kéne, de ha nincs, hol vegyek
– No, majd anyu retikülében!
villant fel ekkor a szeme
De a retikülben se volt pén
– Ilyet még nem láttam sose, –
szólt méltatlankodva a kislán
s ahol valaha pénz akadt
eredménytelen huzogat
sorra mind a fiókokat
– Csakugyan nincs, – suttogta végül
aztán kitört keservesen
– Egy rendes házban legalább szá
pengő mindig kell hogy legyen
– Úgy… száz pengő… – mondtam, mulatv
és ő folytatta: – Úgy bizony
hiszen mi nem vagyunk szegények!
Ezt hajtogatta makacson
majd, elhallgatott, gyanakodva
hogy mégse rendes ez a ház
s szemében a szomoruságnál
nagyobb volt a csodálkozá
[ Digitális Irodalmi Akadémia ]Szegény kis keresztfiad. Vigasztalásul mindjárt hozok egy verset, bár őt ez nem fogja vigasztalni. Nem tudom. Nem tudok tanácsot adni, mert életük annyira az övék, nekik kell megvívniuk harcaikat, elszenvedniük szenvedéseiket. Szülei tudnák megtámogatni, megfelelő értékrend megismertetésével, de mint mondod, erre alkalmatlanok. Kicsikét azért egy-egy okos mondattal, mint te tetted, és mint Zsuzsa tanácsolja, talán kicsikét lehet segíteni.
Most már rájöttem, hogy az Emília név becézése a Mimi és a Mici. Elgondolkozva sajnánom, hogy kikopnak nyelvünkből ezek a szép, dallamos nevek, és leegyszerűsödve élnek tovább. De azért aranyos a Mici.
Ugye, hogy így van?
Még a végén sikerünk lesz a manókával.
Közben megtaláltam és megrendeltem az árnyékoló hálót zöldségeskertem fölé, amely a jégesőtől is védi. A helyi üzletben postaköltség nélkül kétszer annyiba került volna, az OBIt nem is kívánom átszámolni, olyan óriási a különbség.
A csepegtetőszalagot végül is eladom, nem vált be, inkább csövet vettem. Holnap felrakjuk, aztán jönnek a 3 méteres hálótartók, szám szerint 9 pár, és felettük feszítem ki a védőhálót. Most így összegezve nekem is nagyon fura az egész. De aztán meglesz a tökély!
Ma gyönyörűszép virágokat vásároltam, szépnek kell lennie a díszkertnek is. Különösen, hogy jövő vasárnap Beni születésnapi ünnepsége lesz kissé megkésve, vagyis nagyon megkésve. Viszont nálunk egyedül van klasszikus születésnapi zsúr, mindenki mások mindenféle játszóházban egyebekben bonyolítják le az ügyet, drágán és jellegtelenül. Beniének tavaly is nagy sikere volt.
Ahogy nézem és hallgatom az ismétléseket, a sok idegzsába között egészen üdítő lesz a mi kedvesünk!
Anitám! Mondd meg a fiúcskának,hogy az ember csak kívételes esetben tart- otthon ennyi készpénzt. A csóróság nem ezt jelenti és ne álljon szóba olyan srácokkal, akiknél a pénz az emberi értékeke fokmérője.
Szia Klára!
Tegnap a rossz idő miatt ugyan megírtam neked második levelemet, de elküldeni már nem tudtam.
Akartam hajfestésedhez hozzászólni, hogy látod e milyen egy hullámhosszon vagyunk, én is lenövesztem a hajam, te is. Egyformák vagyunk ebben a kitartásban, hogy nem festjük már be a hajunkat. És el akartam mindenképpen a gyerek- pénz dologhoz mesélni, hogy sajnos a körülöttem levő gyermekek hozzáállásában és gondolkodásában már nagy szerep jut a pénznek. Pár hónapja volt egy sztorim a keresztfiammal. Mentünk hozzájuk és feltűnően lógatta az orrát. Többször kérdeztem tőle, hogy mi a baj, mire egyszer csak kibökte ezt a kérdést: "Nektek van otthon száz ezer forintotok?" Meglepődtem és mondtam, hogy nincs, de miért kérdezi? Elmesélte, hogy az osztálytársai ma arról beszéltek, hogy akinek nincs otthon legalább ennyi pénze, az szegény és ők nem foglalkoznak többé "olyanokkal". Na hát ezen rendesen kiborultam, és ahogy az arcát elnéztem a keresztfiam is. Mire újból kérdést tett fel: "Akkor mi most csórók vagyunk?" És olyan érdekes volt az egész, mert nekiálltam megmagyarázni a dolgokat és gondoltam, hogy némi értékrendet csepegtetek a lelkébe, (amit a szülei teszem hozzá nem igazán tesznek meg) és nem volt valami nyitott. Az anyjáéktól segítséget ebben és ehhez hasonló helyzetben nem kap, beszélgetni szinte alig beszélgetnek vele, csak amiről nagyon muszály, de hogy milyen volt a gyerek napja, vagy mi bántja vagy ilyesmi ilyenekről nem. Sokszor férjem, sógornőm vagy én tudjuk, hogy mi bántja a gyereket, de a saját szülei nem. Ja és még annyit ehhez a pénz dologhoz, hogy ráadásul ők nem élnek rosszul. Megvan mindenük (a legfontosabb szeretet, foglalkozás a gyerekkel nincs) anyagilag és mégis be tudták magyarázni a gyerekek neki, hogy ők szegények és kevesebbet érnek, mint a többi. Igazán szomorú azt hiszem. Mi nem ilyen gyerekek voltunk, mi nem néztük a másik pénztárcáját. A testvére, a kis öccse pedig ilyen téren nem olyan érzékeny, őt nem lehet ilyenekkel befolyásolni, igaz ő is beveti a segítek rendbe tenni a kertet, ha adsz egy százas dolgot. Nem akartam ilyen elkeserítő lenni, de tényleg elszomorított keresztfiam esete.
Láttam, hogy megszületett Ördög Nóra kislánya. Este mutatták a tv-ben is, nagyon szép kislány. Nekem nagyon furcsa ez a Mici név, aranyos és bájos, csak szokatlan. Lehet, hogy tényleg lesz Mici dömping, az emberek sokszor hírességek által adott neveket adnak a gyerekeiknek. Annak idején, amikor Balázs fia megszületett, állítólag ő volt a második Benett nevű gyermek az országban. Utána abból is dömping lett. Aranyos képeket hoztál ide nekem, ők a miciségek talán?
További szép napot kívánok mindenkinek!
Nagyon kmoszonom a jotanacsod. Mivel ide irtad, meg lesz mindig, csak ide kell jonnom megnezni, hogy pontosan hogy is kell, ha a nagy pakolasba elkeveredne a papirom.
Olvastam volt boldog szulinap unneplesetek. Kivanok a ferjednek is oromet meg az eletben es neked is mellette.
Ugye, hogy szaladnak az evek?
Neztem tegnap a gyermekeimet es nem akartam elhinni, hogy milyen hamar megnottek. Mikor nekem meg mindig olyan gyerekeknek tunnek.
Meg a nagymamam szavai is eszembe jutottak, amikor anyukamnak azt mondta, hogy edes kislanyom.
Mi gyerekek, meg mosolyogtunk, hogy az anyukam meg mindig kislany.
Tudod milyen jo otletet mondtal? Igaz is, kettot kell belole ultetni, mert mi tortenik, ha az egyik nem birja a torturat? Ott lesz majd a masik.
Olvastam Dodokad kotelmaszasat. Klaram, ha valamit jol csinaltal, akkor az a felajanlas volt a kotelmaszasert.
Soha nem fogom elfelejteni a nagybatyamnak, hogy mire szoktatott ra minket. Olyan erot es energiat ad kesobb a faradsagon kivul, ami igen ritka.
Mi is tervezzuk ezt a lanyoknak, meg magunknak. Hogy en hogy fogok tudni felmaszni ra, nem tudom.
Meg mon. masztam utoljara kotelre. Szerettem csinalni, kicsi lanyomnak is hamar megmutattam, hogy kell.
Jartunk egyutt felnottek tornajara. Amikor megunta, amit csinalunk, akkor oda ment a kotelhez es gyakorolt. De reg volt, de szerettuk azt a tornasznapot. Meg a mult heten is emlegettuk.
Nem is mondtam nektek, hogy Borsoszem most ujabban festeszetre jar es igen ugyes kis munkai vannak. Az elozo heten meg agyagozott. Valami kis szobrot keszitett, ki lett egetve, majd csak ki fogja festeni. Kivancsi leszek ra.
Ugy szereti csinalni, hogy nem is akar haza menni. Mondtam a lanyomnak, ha ott akar maradni, csak hagyja, majd en fizetem. Egyszeruen nem lehet nem tovabb engedni. Gondoltam is magamba, ha annyira belebonyolodik a muveszetekbe, akkor nem igen fog sokat keresni. Mar elore meg kell vele szoktatni a gondolatot.
Olyan szep ez a fa, igazan akarok belole hajtast, vagy nem is hajtast, hanem egy fiatal agat kigyokereztetni es az uj helyen elultetni. Kivancsi vagyok, hogy fog sikerulni.
Valamikor olvastam, hogy egy szem buzat beleszurnak az ag vegebe, az rovid ido alatt kigyokerezik es igy enged a mangoliai es mas fa is hamar gyokeret.
Na nagyon kivancsi leszek mi lesz belole. Ahogy nezegetek a kerteszetekben, nem latok mostanaba hozza hasonlo szirmut. Igaz, hogy max 2 hetet viragzik, de az a 2 het megeri.
Kuldok neked fiam hajat mangoliaval. Orvul csinaltam ezt a fenykepet rola.
Minden gondolatom az volt, ha sikerul ma megelozlek.
Olyan ugyes vagy, koran reggel ide tudsz jonni.
Kepzeld tegnap esett a ho nalunk nem keveset, csak az volt a szerencse, hogy idokozonkent. Na meg ilyen nem turtent miota itt vagyok.
Majus 7-e volt az elso ittletem alatt. Tegnaptol kezdve ez is megvaltozott.
Pedig nezd a cseresznye fa mar milyen gyonyoruen viragzott. Mi lesz belole az iden, nem tudom.
Zsumikam, ,lehet, hogy jovore megyek mora es akkor a kaves ugyet eloben is megtehetjuk. A sutimet nem igerem, hogy en fogom csinalni, de finomat veszek az mar biztos.
Tenyleg valoban ugy nez ki, hogy kell mennem hivatalos ugyben. Van elintezni valom. Igerem Szegeden nagy bulit csapunk majd.
Cukorbabam eloadja magat, mint barbi tunder. Nagyon edesen illegette magat.
Jo reggelt kivanok, kellemes napotok legyen, toltsetek kedvetek szerint, friss fincsi kaveval, sutikevel, aki nem kaves, mast tegyen maga ele es elvezettel, csukott szemmel kortyolgassa.
http://www.youtube.com/watch?v=dpsGW_ NdpIU
Klára hoztam egy számot, remélem megtudod halgatni, nekem tetszett!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KEy7KyR5Ztk
Már elált az eső, Gyuri örömére.
Nagyon golkodom én is, hogy abba kellene hagyni a festést, de aztán csak megunom magam, mikor belenézek a tükörbe, sajnos nem sokáig tart, hamar lekopik.
Persze, hogy emlékszem a Dodó mászására, Istenem nem olyan régen született és már iskolás lesz.
Biztosan láttad, Anita, hogy megszületett Ördög Nóra gyermeke. Milyen aranyos nevet adtak neki! Mici lett.
Ifjúságom idején elképzelhetetlen volt, hogy valaki ezt a nevet kapja, éppen úgy, mint az Emma. Kodály felesége volt az egyetlen, aztán jött Jakupcseké. És ma van bőven. Micidömping is várható!
A Meskán ismertem meg egy babakészítő édesanya munkáit, Szarvas Mici teremtményeit miciségeknek nevezte el. Már ez rokonszenvessé tette a nevet, aztán a filmből megtudtuk, hogy néniként is aranyos, Kiss Manyi jóvoltából. Nagyon mosolygok, hogy most majd sokan úgy becézik, szólítják a csöppséget, hogy Micinéni.
Ők a miciségek!
Szép hetet, Magdikám!
Igyekszik Beni is, de még nem tudja bokjával szorítani a kötelet. Anyja tanítgatja. Dodó a mászásban kicsiként is nagyon ügyes volt, talán emlékszel rá. Folyton fölfelé törekedett.
Nálad esik? Itt süt a Nap, de nagy a szél és hűvös van. Éppen fejet mostam, egészen kifagytam.
Abbahagytam hajam festését, már egészen fehér, csak itt-ott sötétebb kissé. Bazsiék persze kikínoztak, még Zsófi barátnője is üzent, hogy barnán tíz évvel fiatalabb vagyok! De már meggyőztem őket, hogy nem akarok fiatalabbnak látszani, ez az én magánügyem, és soha, de soha nem festem hajamat a továbbiakban. Végre békén hagytak.
Azért azon gondolkozom, hogy amikor már egészen hófehér lesz, beeresztem halványrózsaszínűre!
Meg ne ijedj, Magdikám, pöttyös masnit nem tervezek. (Egyelőre.)
Jó reggelt, szép hetet kívánok!
Itt teljesen be van borulva esik az eső.
Klára, és Benike nem próbálkozik a mászással?
Na igen, bármiért szívesen kérnének pénzt, a kicsi még nem is igen érti a helyzetet. Nálunk is eligazítják őket ez ügyben. Az iskolai sikert Balázs dotálja, azzal indokolja, hogy zsebpénz helyett.
Egyszer kérdeztem Benit, hogy a többi gyereknek mennyi pénze van és hogyan kapja? Azt mondta, van, aki megdolgozik érte, mint ő, van, aki csak úgy ingyen kap hetenként.
Nagyon jót derültem marosánon. Azt hiszem, azért a kalapács neve messzebbre mutat a jelvénynél. Hogy Marosánnal kalapáltak. Igazi népi humor és kritika - csudára tetszik.
Ötkilós kalapácsot vettem fiamnak tavaly születésnapjára hasítófejsze és ék társaságában. Hát az a kalapács annyira nehéz, hogy amikor egyszer használni akartam, nem bírtam magasba emelni. Igazi, ősi neve ennek az eszköznek: samu kalapács.
Fiam ajándékozása előtt kikutattam az ügyet, igazi favágóval kerültem kapcsolatba, aki ellátott tanácsokkal, mire ügyeljek, mi fontos a választásnál. Így aztán remek darabokhoz jutottam, nagyon jó áron. Mert bizony, volt bolt, ahol háromszorosát kérték a kevésbé strapabíró eszköznek. Mert hiába volt drága, hiányzott róla a nyél védelmét szolgáló megerősítés a fej mellett.
Nagy öröm , hogy egészségesen jó mnukabírással érte meg ezt a kort .
a vérnyomása kicsir magasabb ( lenne, ha nem szedne gyógyszert ) néha az izükletei fájnak , de egyébként jól bírja magát . Voltunk 2 éve kardilógusnál, mnodtam neki, , hogy magyarázza meg Sándornak, hohy más nem szabad marosánnal ( az a nagy 5 kilós kalapács , ami a szocdem jelvényen volt ) bevernie a kerókat . Mire azt mondta " nyugodtan verheti, csak a kezére ne csapjon " Nagyon jót mosolyogtunk , mert rájöttünk , hogy nem ismeri ezt fogalamt .