Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Reinkarnációs hipnózis

Torolt_felhasznalo_248461
Torolt_felhasznalo_248461
Létrehozva: 2004. augusztus 24. 15:16
Sziasztok!

Érdekelne, hogy közületek volt már valaki reinkarnációs hipnózison? Ha igen mik a tapasztalatai, illetve tudtok ajánlani olyan megbízható szakambert, aki ezzel foglalkozik?

Az is érdekelne mi a véleményetek a témáról?

Előre is köszi a válaszokat!

Angel
  1. 2005. március 14. 09:0022.
    Hol voltál regressión?
    Elhiszem , amit mondasz, pont ezért akarok menni én is. de eddig nem hallottam senkitől a tapasztalatát, hatásos volt-e.
    előzmény:
    Riéna (21)
     
  2. 2005. március 13. 10:1321.
    Igen, tényleg éreztem fájdalmat ott, ahol leszakadt a kezem :), jó ez nem vicces, de olyan abszurd, nem?Fantomfájdalom. . . Ráadásul utána belelöktek a vízbe és kezek nélkül úszni sem lehet. . .
    Nagyon nehéz volt eltávolodnom ettől a képtől, sírtam, mert fájt. Nem akarok senkit sem elriasztani, mert ez nincs így minden hipnózis alkalmával !! És bár fájt, de jó tanulság volt! És így utólag azt mondom, nagyon jó, hogy ez történt. Azt tudni kell rólam, hogy notóriusan félek a fájdalmaktól. . . de azt hiszem csillapodott eza fajta félelmem.

    Ovics: szerintem a fájdalomtól, illletve mások elvesztésétől való félelmem csökkent, és én inkább azt mondom, hogy amikor rájössz valaminek az okára, hogy miért kísérte végig az életedet x dolog, vagy x félelem, szorongás, akkor megnyugszol és hirtelen világos lesz számodra az OK. Én ebben fogalmaznám meg a regresszió lényegét. . . a gyógyulás, elengedés utána már könnyebb és magától jön.
    előzmény:
    galathien (19)
     
  3. 2005. március 13. 08:4720.
    A problémáitok rendeződtek a reinkarnációval, vagy csak a múltba mentetek vissza?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. március 13. 07:0119.
    na, ez érdekes: én meg levágtam valakinek a karját. igaz, utána a fejét is. .
    Tényleg fájt a fizikai karod azon a helyen?
    Igen én is sok mindent máshogy látok azóta és sok mindent meg is értettem magamról.
    előzmény:
    Riéna (18)
     
  5. 2005. március 12. 23:2118.
    Talán az egyik legérdekesebb előző életbeli élményem az volt, amikor átéltem, amint levágják a karomat. . . iszonyú fájdalmakat éltem át valóban, amikor felidéztem ezt a képet. . . de nagy nehezen sikerült eltávoldonom a látott képtől. . . .
    Aztán volt egy olyan is, amikor megölték a szerelmemet(a saját apám) és a karjaimban halt meg. . . ez is sok mindent megmagyaráz az életemben. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2005. március 12. 20:3517.
    Sziasztok!
    meséltek az előző élet-emlékeitekről?
    nekem két életből van emlékem, mindkettő elég rettenetes.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_998720
    Torolt_felhasznalo_998720
    2005. március 12. 20:2016.
    Most egy ideig nem fogok kinezre menni, mert az utolsó alkalommal olyan borzalmas előzőélet-élmény jött elő, hogy nem szeretnék mégegyszer hasonlót. Erről nem is tudtam, pedig már "megvan" néhány (kb 5-6, meditációban és bevillanásokból).
    Biztos szükséges volt ahhoz az önismereti munkához, amit végzek, de nagyon rossz volt megtapasztalni. szegény kineziológus csak kapkodta a fejét.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_101688
    Torolt_felhasznalo_101688
    2005. március 12. 17:1215.
    Én voltam ilyen hipnózisom néhány éve, egy hölgynél, aki régóta csinálja és aranyos volt de assszem beletörött egy kicsit a bicskája az én terápiámba, mert 2 óra után orditva hozott visszamert ott kivántam maradni abban az állapotban. Utána ne tudd meg, hogy néztem ki, 2 hétig fájt a fejem, a koronacsakrámat, mintha szétfeszitették volna folyamataosan.
    Minden esetre érdekes esemény volt, de a családomnak megigértem, többé nem megyek. Azóta megismertem a kineziológiát, ahol gyengédebb módszerrel is át lehet élni az előző életbeli dolgokat.
    Mivel minden tapasztalaton múlik, ki ki azt próbálja ki amit ki kell. Egyre vigyázzunk, ne az egó hajtson.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (1)
     
  9. 2005. március 12. 09:5114.
    Szióka!

    Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a reinkarnációs hipnózissal kapcsolatban. Volt olyan kép, ami feljött, és kellett hozzá egy kis idő, mire ki tudtam belőle lépni, de épp ez a lényeg, hogy ott akkor megoldottam.
    Itt többségében majdnem csak negatív véleményeket olvastam, és intéseket, biztos ezek is fontosak, de mire oda kerülsz, hogy kipróbálnád :), épp ezért nem lesz hozzá bátorságod.

    Szerintem nem kell félni tőle, egy megfelelő szakember segíthet a gátlások feloldásában, és persze a fő az , hogy meg tudj benne bízni.
    A szakdolgozatomat is erről a témáról írom most, és volt szerncsém megismerni pár szakembert.
    Minden jót!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (6)
     
  10. 2005. március 11. 12:2313.
    Szia4 Most találtam erre a topicra. Engem nagyon foglalkoztat ez a téma meg a kinezológia is. Most megyek majd az Egészségközpontba kinezológiára, kiváncsi vagyok, feloldódik-e ezzel a problémám.

    De a reinkarnáció egyre erőssebben foglalkoztat. Tudnál-e irni erről többet, képzett vagy-e / 5 éve csinálod/, stb.
    előzmény:
    tji (5)
     
  11. 2004. augusztus 25. 09:2412.
    Szia, a probléma ezzel az egésszel az, hogy Te a sorsfeladatodat keresed az előző életekben: vannak sorsfeladatok, tanulási feladatok, de éppen azért kellenek reinkarnációk, amik gyakorlatilag ugyanarról szólnak, mert a feladatokat nem oldottuk meg megfelelően, tehát az előző életekben ugyanazokat a dolgokat nem oldottuk meg sikeresen, amik most a problémát jelentik
    Az önismeret erre az életre kell, hogy alapozódjon, sok technikát említettek a hozzászólók, több tucatot lehetne még
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (11)
     
  12. Torolt_felhasznalo_248461
    Torolt_felhasznalo_248461
    2004. augusztus 25. 09:0011.
    Szia muris!
    Én a fórumozók véleményét kérdeztem általában, ezért örülök minden javaslatnak, tapasztalatnak, észrevételnek. Mivel már egy ideje aktívan tanulmányozom az önismereti módszerekkel, ismerem az általad említetteket is. Tulajdonképpen az agykontroll tanfolyammal kezdődött nálam ez az önismereti folyamat. Hosszú távon nekem nem tetszett, de egyetlen nagyon pozitív hatása volt számomra: bevezetett a relaxáció és a meditáció tudományába. Meditációval kapcsolatban is vannak élményeim. . . .

    Tökéletesen egyetértek veled abban is, hogy nem véletlen van takarva előlünk a múlt, de szerintem itt is van olyan tényező, ami közbejátszhat. Pl. a szabad akarat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_637675 (10)
     
  13. Torolt_felhasznalo_637675
    Torolt_felhasznalo_637675
    2004. augusztus 24. 18:0210.
    En nem vagyok szakertoje a temanak, vannak itt nalam sokkal avatottabbak, De azt javasolnam, probalj meg meditalni, az is onismerethez vezet, vegezz el egy agykontroll tanfolyamaot is. Nekem is az a velemenyem, hogy csak az tudja meg ki volt elozo eleteben, akinek az szukseges. En is, mas is kivancsi, de nem veletlenul van takarva elolunk.
    előzmény:
    senpenlamo (8)
     
  14. tji
    tji
    2004. augusztus 24. 17:589.
    tudathasadás-SZERŰ. több módszer létezik. És igaz, csak az jön fel, amit fel bírsz dolgozni. És csak akkor, ha megértél rá.
    előzmény:
    senpenlamo (8)
     
  15. 2004. augusztus 24. 17:558.
    Nagyon sok más módszer létezik, ami az önismeretet segíti. Nem kell feltétlenül ezt megpróbálni. kizárólag a gyógyítási folyamatban használom, amikor egy betegség valahonnan a múltból fakad. Kíváncsiságból nem szabad és fölösleges is ezzel próbálkozni, mert aki nem láthatja a múltat, úgysem fogja látni. Ha szakemberrel csinálod, nem fordulhat elő olyan, hogy tudathasadás, meg amiket itt írtatok. Az előjövő életképeket is fel kell dolgozni ott rögtön, tehát semmi nem maradhaz feldolgozatlanul. Így sosem fogsz bízni senkiben. Előbb kell ismerned, bíznod benne, és csak azután szabad a múltba menni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (6)
     
  16. tji
    tji
    2004. augusztus 24. 17:377.
    :) írtam neked privátban.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (6)
     
  17. Torolt_felhasznalo_248461
    Torolt_felhasznalo_248461
    2004. augusztus 24. 17:296.
    Szia tji!

    Kösz a választ! Pontosan ilyen aggályaim vannak a témában, amikről te is írsz. Amiket említettél azzal én is tisztában vagyok, ezért is vannak aggályaim. Például azzal a résszel, hogy "kicsit olyan, mintha tudatosan tudathasadást idéznénk elő". Tehát mi van, mégsem olyan jó a terapeuta, hogy kezében tudja tartani az eseményeket és esetleg tudathasadással tér vissza a delikvens a hipnózisból.
    Engem nem a kíváncsiság hajt, hanem az önismeret. Írhatnám, hogy az utam keresem, a küldetésem a sorsfeladatom, melyről vannak halvány érzéseim, selytéseim, de mint az életben minden, ez is csak viszonylagos. . . Szóval írhatnám, de valószínűleg sokan lököttnek tartanának. (Bár szerintem mindenki lökött, csak vannak olyanok, akik ezt nem ismerik be. Meg tulajdonképpen csak nézőpont kérdése mit, illetve kit nevezünk normálisnak) Vagyis nem akarom egy ilyen nyílt fórumon boncolgatnia a lelkem és a világnézetem.

    Ezért is voltam kíváncsi ismer-e valaki egy olyan szakembert, akiben talán még én is megbízhatnék.
    Mert sajnos nálam ez sem olyan egyszerű.
    Esetleg -mint szakember- tudnál nyugodt szívvel ajánlani valakit, aki mondjuk első lépésként "felméri", hogy alkalmas vagyok-e erre a terápiára, illetve erre van-e szükségem?

    "Szeretett legyen közöttünk mindenkor!"

    Angel
    előzmény:
    tji (5)
     
  18. tji
    tji
    2004. augusztus 24. 17:125.
    sziasztok:)

    már részt vettem hasonlón. Az nem hipnózis volt, de a lényege hasonlít:) Megnézni, átélni korábbi érzéseket, képeket, élményeket.
    Foglalkozom is ezzel már több mint 5 éve:)
    akár itt a szakértői rovatban is kérdezhettek a témában
    :)
    Lehet kineziologiával is korábbi életbe utazni, vagy meditációval, meditatív állapotban, akár alfában. .
    Lényeg a tudatszint, tudatállapotváltás.
    Kicsit olyan, mintha tudatosan tudathasadást idéznénk elő. Előkerül egy régi személyiség és élet. Más viselkedés, más gondolkodásmód. Más tudás.

    Csak kiváncsiság kielégítése céljából tilos ilyet csinálni.
    Senkinek sem javaslom. . Lehet belőle gondja is. Tehát aki nem akar a pszichiátriára kerülni, az csak akkor menjen ilyenre, ha bízik a terapeutában és a problémája gyökere a korábbi életében van.
    Itt sem az a fontos, hogy mi voltál korábban, hanem mennyire függ össze mindez a mostani élettel. Tehát a szimbolikus összefüggés és terhek, s ezek feldolgozása a cél.

    Szeretettel: zen
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_248461
    Torolt_felhasznalo_248461
    2004. augusztus 24. 16:234.
    Szia Trapi!
    Nekem az a tapasztalatom, hogy nem csak szakemberek (én pszichiáterre gondolok) foglalkoznak hipnózisos technikával. Van olyan ismerősöm, aki már volt ilyenen és érdekes "emlékeket" hozott fel benne. Utóbbi időben sok helyen olvastam erről a témáról és én is szívesen kipróbálnám. Évek óta foglalkozom önismerettel, keresem az utam. Azt hiszem hiszek a reinkarnációban, és mint mindenkit, engem is érdekelnek a saját életem miértjei.
    előzmény:
    Trapi28 (3)
     
  20. 2004. augusztus 24. 15:363.
    Szia!Én úgy tudom, hogy hipnózist(reinkarnációsat is)csak szakember végezhet, mert veszélyes. Sok mindent felhozhat, amit később nem tudsz feldolgozni. A net. en a pszichológia-lapon belül van a hipnózisról. de van külön ilyen lap is, és hipnotizőrök is, pl:Kunsági Andrea. Miért érdekel ez a téma?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (1)
     
  21. Torolt_felhasznalo_722177
    Torolt_felhasznalo_722177
    2004. augusztus 24. 15:352.
    Ez engem is érdekelne.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248461 (1)
     

Címlap

top