Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Átok levétele egy házról.

Torolt_felhasznalo_687679
Torolt_felhasznalo_687679
Létrehozva: 2015. október 7. 03:25

Szeretnék segítséget kérni olyanoktól elsősorban, akik jártasak a témában, illetve van személyes tapasztalatuk.
A probléma a következő: van egy szép nagy családi házunk, és valaki elátkozta. Egymás után mennek tönkre a házban a dolgok (vízvezeték, villanyvezetékek, berendezési (köztük sok új!!) tárgyak, valamit személyes, nem tárgyi dolgok, hanem az életkörülményeinkkel kapcsolatos dolgok is, mióta a házban lakunk (teszem hozzá, nagyon súlyos dolgok, ami nem könnyen túlélhető/átvészelhető). Szeretném megtisztítani a házat, eltávolítani az átkot (nem tudom, honnan jött, mert van néhány rosszakarónk, csak sejtésem van, de ez csak feltételezés), különböző módszerekkel is akár. Nem keresztény vallásúak vagyunk, tehát az ilyen jellegű dolgokat mindenféleképpen mellőzzük, inkább a tényekre koncentrálnék. Aki tud valamilyen konkrét segítséget nyújtani a tanácsaival, annak nagyon megköszönöm!
Kira.

  1. 2018. február 4. 09:27105.

    Emlekszem , amikor Vitoval dult-fult a Magusok Haboruja...
    Jo eg , azota sem nott be a fejed lagya , boszorkany fopapno ? Hogy van a Szaddi la mort ? /Szaddi a halal//


    Hulye a tudomany ?
    A hulye tudomany megengedi Neked, hogy Interneten osszad az ocsus hazug "iget" , s valoszinuleg okostelefonrol , szatellit=muhold  viszi szerte hiradasodat , hogy a tudomany sotet semmittudo szar es mindnyajan gyikemberek kiserleti alanyai vagyunk ...
    Azt mondjad mar meg , föpap es boszorkanynagymesterno : mi a feszkest varnak tolunk ezek a tutira-nalunk-millioszorosan- fejlettebb vilagurbeliek ?
    Unjak a felsobbrendu nagy jodolgukat , talaltak csavarogva egy lakott bolygot es szeretnenek felmaszni a mi fankra ?
    Vagy intergalaktikus Disneyparkot keszitenek unatkozo csemeteiknek ?
    Picim : miert nem a sajat magikus eroddel kommunikalsz ?
    Vagy postagalambbal ? Vagy fustjelekkel ?
    Ha a tudomany az "kaka" , akkor miert hasznalod ?
    Bujj be egy bokorba a titkaiddal es idezgessed meg azokat , akikhez szolsz...

    előzmény:
    karpati ilona (104)
    2018-02-04  03:02
  2. 2018. február 4. 03:02104.

    sajnos a negativ mukodes szandekos a tudomany meg sötet hozza vagy nem publikus mert globalis panikot keltene 51 körzet ugye hallottal mar az ottani zart kiserletekrol.ők biztos tudnak a valaszokat valoszinuleg a problemak a minket birtoklo dimenzionalis lenyektől vannak akik teremtőnek ismertetik magukat ök azok akik kiserleteznek az itt előkön es a z energiaikat befolyasoljak gondok elöidezesevel igy több eröt veszünk fel amit lecsapolnak a maguk felhasznalasara. az erö felvetel szinten egy szabalyozo mehanizmuson kerul hozzank ok okozat szinten mas szintröl ezert fontos a letünk  nem tudjak közvetlenül levenni az eleteröt pszi szintü erölködesünket hasznaljak a szabajozonal  azonkivül az idö elött elromlott haztartasi gepek sorozatat is a gond okozasa celjabol teszik igy alacsony frekvencian rezgünk es nem tudumk prim erön lenni  tehat nem növünk a fejükre  a vilagunk GYARMAT üdv a VALOSAGBAN

  3. 2015. október 22. 18:55103.

    Itt most tevedsz: az uveg NEM kristaly - az uveg amorf allapotu szilard anyag, szilard halmazallapotu de folyadeknak minosul, ugy vislkedik, mint egy tulhutott folyadek - ha jo nagyot rautsz, kristallyos szilard anyagga valik=eltorik.


    Vadallatszama Niki tukre azert repedezik ugy, ahogyan, mert ha egy helyen nekiall kristallya valni az amorf tulhutott folyadek, de nem nagy mechanikai hatasra( azaz nem kalapaccsal lett rautve) hanem mondjuk feny hatasara felmelegedett az uveg kulso resze, de belso resze a rossz hovezeto kepesseg miatt maradt hidegebb, igy feszultsegkulonbseg lep fel, es ez apro repedeshez vezea repedes helyen az uveg szerkezet nem amorf, hanem mar kristalyos.a kristalyosodasi folyamat igen lassan megy tovabb, a legkisebb ellenallas iranyaban. (Amorf uveg nem egyenletes szerkezetu, vannak pontjai, ahol kevesbe instabil mint masutt). "Kuszas"-nak is nevezik ezen folyamatot, ahol lassan tonkre megy igy az anyag. Ovalis formaban "kuszik" vadallatszama Nikiek tukre, mert a keszitese soran a feluleti feszultsegek ovalis formaban a legnagyobbak a tukron. Ennek szellemekhez semmi koze, annal inkabb fizikai-kemiai folyamat=tudomanyos magyarazta van ra.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (88)
    2015-10-14  08:01
  4. 2015. október 20. 11:31102.

    Cuki vagy. Hát igen, sajnos azóta sem ..lassan kiöregszem...


     


    Hát igen, a masszázs probléma... Jó hülye vagyok.. (voltam?)

    előzmény:
    Nikita 666 (100)
    2015-10-19  16:59
  5. 2015. október 19. 17:14101.

    Gondjai mindenkinek vannak, és mindenkinek más jellegűek.A te problémád például megoldhatatlan, hiszen két ember szükséges hozzá. Te hiába teszed meg a tőled telhetőt, ha a másik nem vevő rá, mert sérült. Kilépni nem tudsz a kapcsolatból mert családtag, de azzal hogy te mindent megtettél a kapcsolat sikeréért, már sokkal több vagy.


    Viszont észrevettem, és ezt most a fórumon kívüli életre írom, hogy igen sok ember megpróbálja magát úgy előadni hogy sikeres, miközben egy figyelmes szemnek egyből feltűnik, hogy az illető idegroncs, lelki nyomorék. Nos, a fórumon ugyanez működik, de nem gondolnak bele hogy az arra érzékenyebbek ismeretlenül is beléjük látnak. Nem a hozzászólásokban van a lényeg, hanem a hozzászólást átszövő nyugodtságban, lelki békében. Néhány embernél ezt érzem a problémái ellenére, a többieknél viszont épp az ellenkezője az igaz, valamit nagyon palástolnak. Őket nem kell figyelembe venni, bármit is magyaráznak.


    No, figyeld meg, erre vajon ki hogyan reagál.

    előzmény:
    rockcica (97)
    2015-10-19  15:19
  6. 2015. október 19. 16:59100.

    Cica, ez kölcsönös.


    Még emlékszem a "mazzsázs" problémádra, annyit nevettem, és próbáltam erőt önteni beléd. Amikor láttam hogy állapotos vagy, akkor is szorítottam neked, sajnálom hogy nem jött össze.

    előzmény:
    rockcica (98)
    2015-10-19  15:20
  7. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2015. október 19. 16:4199.

    Mert ha másokkal sikerül elhitetnie, hogy ő tulajdonképpen egy sikeres ember, akkor a mások hitéből talán valami visszahullik rá is, és maga is el fogja hinni.

    előzmény:
    rockcica (97)
    2015-10-19  15:19
  8. 2015. október 19. 15:2098.

    Kedvencem vagy,tudod?

    előzmény:
    Nikita 666 (65)
    2015-10-13  09:29
  9. 2015. október 19. 15:1997.

    Ez tény.... De nem értem miért adja elő néhány ember úgy mintha nála mindig minden hepi lenne...Nem szégyen ha az embernek vannak gondjai,nem? Köszönöm hogy normálisan írtál.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (57)
    2015-10-12  19:48
  10. 2015. október 14. 18:0196.

    Drága Mozdonyom, szellemre nem is gondoltam. Azokkal semmi dolgom, elvannak a maguk kis területén.


    De ha erről beszélgetünk, és mondjuk, feltételezzük, hogy nincsenek szellemek, akkor mivel magyarázható a némelyek által, és előfordul hogy több ember által egyszerre látott, lidérces vibrálás, akár sötétben, akár nappal? Odáig már nem is merészkedem, hogy némelyek ectoplasmát is láttak. Én nem. De amíg valaki be nem bizonyítja hogy nincsenek, addig miért ne hinném el csupán azért, mert én még nem láttam? A világ végét sem látta senki, pedig állítólag létezik valahol. Szerintem végtelen, de a végtelen szót az emberi elme nem képes felfogni.


    Én azt írtam (és most lefordítom a saját írásomat), hogy a tudomány bármennyit is halad előre, összességében sem versenyképes az emberi aggyal. Jó, mondjuk nem mindenkiével. Tehát, ha bármire választ vársz, és felteszed a kérdést, a válasz ott van a sejtjeidben. A tudomány csak megmagyarázza azt, olvashatóvá és érthetővé teszi azokat a dolgokat, amelyek eleve belénk vannak kódolva, csak képtelenek vagyunk értelmezni.


    A babonát a gyenge emberek kreálták. Önmagukban nem hisznek, tehát kell valami, amire ráfoghatják minden szenvedésük okát. Az viszont érdekelne, ha a babonát előre gyártják, úgy mint rizs hinteni a házasulandókra, és mégsem lesz gyermekáldás, akkor mi mi van, kit okolnak?


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (91)
    2015-10-14  09:25
  11. 2015. október 14. 17:4295.

    Soha nem tartottam úgy, hogy kekeckedsz, veled élvezet beszélgetni és vitázni, mivel az érveidet alá is támasztod. Ezt szeretem.


    Értem, marad a villanyégő a nap helyett. Nos, kevés fény érte, de való igaz, valamennyi érte. Ritkán használtuk azt a szobát, hálószoba volt.


    Nedvességtartalom ... a szaharáról beszélgetünk. Páratartalom minimális, nem Dubai.


    Gravitáció? Nos, az lehet, harmadik emelet. De kár hogy nem tudom lerajzolni hogyan repedt.


    Mikroorganizmusok? Erre nem gondoltam. de vajon miért csak azt az üveget kezdték ki, a szobának a szekrényén, mind a nyolc ajtaján volt tükör. Ráadásul azok szélén faragásos volt a fa. De most hogy ezt így leírtam, rájöttem, lehet hogy a fából indította el valami.


    De ismét rákérdezek és én sem kekeckedésből, melyik az a mikroorganizmus, amelyik napi másfél-két centis törést produkál, ráadásul nem egyenes vonalban, hanem oválisan? Ja igen, férjem bedilizett, és reggelente megjelölte az új repedést. Az elején még velem problémázott, hogy biztosan én jelölgettem vissza napközben a filctoll akármijét. Pár nap alatt rájött hogy nem, na rá pár napra szedték szét a tükröt. Ütögették, feszegették, meg sem mozdult.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (90)
    2015-10-14  09:06
  12. 2015. október 14. 17:2894.

    Nem, nem porladt.


    Franciául csak a gyerekem tud, ő még emlékszik is arra az esetre, a popsija bánta. Nem pár ezer forintos vacakról volt szó, minőséget vettünk.


    De ha valaki talál valami ésszerű magyarázatot arra a kúva repedésre, az előtt fejet hajtok! De amíg nincs ésszerű magyarázat, addig képes vagyok arra gondolni, a tükör jelzett valamit ami be is következett. Viszont. Többé kevésbé normális vagyok, és nem hiszem el, hogy a tükör jelzett volna valamit, a történet utáni tragédia sajnálatos egybeesés lehetett. Ergo, marad a dilemma, amíg valaki nem képes minden kétséget kizáró tudományos magyarázatot adni, addig álmatlan éjszakáim lesznek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (89)
    2015-10-14  08:13
  13. 2015. október 14. 17:1693.

    Hatalmas tükör, vastag fa kerettel, és hozzácsavarozva egy óriási és stabil fiókos akármihez. Amikor kábé 10-12 centis volt a repedés, a férfiak lecsavarozták, forgatták, ütögették, és semmi. Maradt a napi másfél, két centis haladás repedés ügyben. A repedés pedig nem egyenes volt, hanem félkör alakú az ovális felső rész felé hajolva.


    Amit írsz indokot, rendben is lenne, ha falról lenne szó, ahol repedés jön létre. No de a tükör törékeny dolog, ha az egyszer megreped, akkor vagy megáll egy ponton, vagy végig reped, de nem napi két centiket araszol. Először azt hittem a gyerek ütött rá, de nem. Ha süllyedés miatt történt, akkor a szekrény tükrein is találtunk volna repedéseket, törést, vékonyabbak voltak a nagy tükörnél.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785782 (87)
    2015-10-14  07:30
  14. 2015. október 14. 17:0592.

    Ah, köszönöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (84)
    2015-10-13  22:39
  15. Torolt_felhasznalo_854042
    Torolt_felhasznalo_854042
    2015. október 14. 09:2591.

    jajj , Nikikem!


    A tudomany az allandoan KERDES felvetese es az erre adhato valasz keresese.

    Es ha egy valasz elevul, mert ujabb oldali kutatas es ujabb kutatasi modszer segitsegevel ujabb kerdeseket lehet felallitani mas szemszogbol, akkor a tudos/tudomany nem olyan buszke, hogy labbal toppintva kitartson egy reszkutatas eredmenyenel, hanem folytatja... es igy jutott el a tudomany a lezeres szemmutethez....


    A Te valaszod viszont : szellem! Ez igy van! Aki nem hiszi buta hulye stb
    Nem keresed tovabb , Nikike : eldontotted , hogy egy adott problemanak a megoldasa a kisertet. Es kesz.


    Most szerinted mi a jobb ? Tudomany vagy bigott babona?

    előzmény:
    Nikita 666 (80)
    2015-10-13  22:14
  16. Torolt_felhasznalo_854042
    Torolt_felhasznalo_854042
    2015. október 14. 09:0690.

    Most nem kotekszem am, csak magyarazokEzt mondod :


    nap nem süti, víz nem áztatja, a szomszéd nem fúr, és még szúnyog sincs a helyiségben


    nap nem suti = Az uveg "megbetegedeseben" jatszik a feny : infravoros feny szorakozik a mikro-repedesekben , s az bizony hő es az pl  villanyegobol is jon...


    viz nem aztatja = nincs olyan levego, aminek ne lenne viztartalma.
    Muzeumokban a hygrometrie , beteg uvegnel 42 szazalaknal kisebbre van allitva


    a szomszed nem fur = ero ..gravitacio ? sajat sulya s annak eloszlasa?


    meg szunyog sincs = es a mikroorganizmusok? ezt is a muzeumi beteg uvegeknel szemlelik . A por - es az mindenutt van, a levego termeszetes viztartalma , a mikrorepedesekkel kivalo lakhelyet es taplalekot biztositanak  a mikroorganizmusoknak.
    Es mit csinal a mikroorganisme ? Nem kakil, nem pisil de azert kibocsat egy kis savat vagy egy kis  bazisos valamit... Mivel az uveg szethullasa mikrovilagban tortenik, nem latjuk szabad szemmel a karokozoit .
    Az infravoros feny  a levego viztartalmaval , a legszennyezodes a CO2-vel, stb , a por +levego viztartalmaval + mikroorganizmosok sava/lugja stb..... nem boszorkanysagok es igy-ugy mar orvosolhatok.


    //ezek mind megtalalhatok az alabb belinkelt forrasokban//

    előzmény:
    Nikita 666 (78)
    2015-10-13  21:57
  17. Torolt_felhasznalo_854042
    Torolt_felhasznalo_854042
    2015. október 14. 08:1389.

    crizzlingnek nevezik az uveg "betegseget" , elporladasat


    Itt is utananezhetsz , tudomanyos kutatas a lehetseges orvoslas megtalalasahoz , es a lap vegen talalsz egy nagyon komplett linkgyujtemenyt a megertesbeni tovabbhaladashoz.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (88)
    2015-10-14  08:01
  18. Torolt_felhasznalo_854042
    Torolt_felhasznalo_854042
    2015. október 14. 08:0188.

    Hatalmas ovális fali tükör repedhet apránként?


    Persze , hogy repedhet : porra valhat .
    Nem stabil dolog az uveg , a kristaly .
    Osszetevoi kozott tobbfele oxid talalhato , lasd itt , es ezek folytatjak megkezdett kemiai reakciojukat , s a degradaciot .
    Itt van egy fr. nyelvu magyarazat az uveg "betegsegeirol".


    Muzeumoknak hatalmas problemat okoz az uveg/kristalytargyak konzervalasa : feny , levego szennyezodese , levego termeszetes viztartalma , minden jatszik... e miatt talaljak a feltarasok/asatasok alkalmaval az uvegtargyakat szisztematikusan nagyon rossz allapotban.
    A belinkelt fr. nyelvu documentumban talalsz fenykepet beteg kristalypoharakrol : szinuk valtozott az oxidalodas folytatodasa miatt es porra repedeznek : az ember csinalta , oxidokat tartalmazo , nem stabil osszetetel idovel-oraval visszater eredeti por-allapotaba.


    előzmény:
    Nikita 666 (78)
    2015-10-13  21:57
  19. Torolt_felhasznalo_785782
    Torolt_felhasznalo_785782
    2015. október 14. 07:3087.

    Sszerintem attól is függ, hogy hogyan van rögzitve a tükröd, hány ponton, van-e rajta keret. Az épületnek lehet olyan mozgása (diletáció, esetleg az alapozás süllyed stb) ami miatt repedések jöhetnek létre.

    előzmény:
    Nikita 666 (78)
    2015-10-13  21:57
  20. Torolt_felhasznalo_785782
    Torolt_felhasznalo_785782
    2015. október 14. 07:1686.

    Tessék, itt van az ember, akit topikinditó keres. Ő majd szellemet űz, átkot semlegesit. Igazi kincs 


     


     


     

    előzmény:
    sárkánycsont. (85)
    2015-10-13  23:00
  21. 2015. október 13. 23:0085.

    Nézd mit találtam Itt van sok hozzáértő :
    http://onmegvalositas.hu/blog/szabo_peti/szellemi_meg szallas?page=1

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785782 (71)
    2015-10-13  12:23
  22. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2015. október 13. 22:3984.

    Tükörfordítással okostelefon. Olyan telefon, ami a klasszikus telefonfunkciókon kívül még egy csomó mindent tud. Tulajdonképpen egy kis miniszámítógép, amivel telefonálni is lehet. Menő :)

    előzmény:
    Nikita 666 (82)
    2015-10-13  22:25
  23. 2015. október 13. 22:2983.

    Á, úgy maradt. Engem nem nagyon izgatott, csak elmondtam az illetékesnek hogy mit jelent, izgassa őt.


    A szentelt víz a ház küszöbére szerintem csak a lakók megnyugtatása miatt volt jó, no és jót tett a pap zsebének is. Ettől függetlenül átmászkálhatott a nagycsöcsű Terka, és rontást is tehetett a Palkó féltett kincsére.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (79)
    2015-10-13  22:04
  24. 2015. október 13. 22:2582.

    Ez nekem ugyanúgy kínai.   A phon miatt gondolom hogy valami beszélőke.


    A smart-ról csak a kuponok jutnak eszembe, és a két dolgot az agyam sehogyan nem tudja keresztezni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (77)
    2015-10-13  21:50

Címlap

top