Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Már csak a pénzről szól?

shinelove
Létrehozva: 2014. november 7. 15:39

Kérdés: a mai alternatív gyógyászat, ezotéria, spiritualitás, önismeret, önfejlesztés már CSAK A PÉNZRŐL SZÓL?


Hogy kit és mennyire tudunk lehúzni?! Szerintem egy pár tanácsadó elgondolkodhatna, hogy a semmiért kérnek akár egy órára 10 ezer forintot... Pl. felelőtlenség azt állítani, hogy ettől vagy attól a dologtól megváltozik az életed. Ez hazugság!!!


Az ember élete csak magától változhat meg. Ehhez kaphat eszközöket, de ennyi.


Várom a véleményeket!!!

  1. 2014. november 12. 18:546.

    Paraszt: ez nem szitokszó. Ez azzá vált, mert így éri meg a nyugat nagy hatalmainak. 


    De a Paraszt: nem káromkodás. (ha nem tudod, mi, olvasd el pl. egy lexikonban)

    előzmény:
    antironia (2)
    2014-11-07  15:55
  2. 2014. november 12. 18:525.

    Nagyon jó a kérdés. A nyugati birodalom, élén az anyagi javakkal, az arany hatalmával, a bankok fejeivel, az ateizmussal, a materializmussal, a spirituális lét teljes eltűnésével, a vezető júdeo-keresztény egyház kötelező valláspolitikájával- ami évszázadok óta (min) irtja, tiltja az ősi tudást, az ősi vallást, amit tűzzel-vassal kellett terjeszteni- ahol a keresztes hadjáratok az ősi világok kirablásából, az ősi tudók kiirtásából álltak- és most az ember, aki pénzes, az jó, aki gazdag anyagiakban- és ezt verik bele évszázadok óta MINDENKIBE- a megfelelni vágyók boldogtalanok- a: mert nincs megnyugtató lelki tudás, és b: mert a lelkiismeret ellenére is bármi áron csak az anyagi -anyagi dolgokért elérhető újabb anyagi felmutatható gazdagságot értékelik ( és közben féltik a lelküket, mert az anyagi nyugati világ semmire nem ad kielégítő, hihető választ, csak a hogyan legyen még több lóvé) - ott a felelősség valójában azokon lenne, akik még a régi világ valós tudói, ősi mágusai, máguspapjai, beavatottjai- nem a TV telefonos "kűdtem magának pénzt, szerencsét, levettem a rontást"- és már itt a következő (öreg hang)- csókolom, megromlott az egészsége, és aggódik valaki miatt- levettem a rontást, blablabla" mágusokra gondolok!- az ősi tudókra- akik nagyon nagyon kevesen maradtak- de maradtak- nekik kellene bármi áron szólni, mondani- ha hülyének nézik, ha kiirtják is- hogy mi az ősi létezés igazi lényege. (lehet, hogy elkéstek, hogy elkéstünk)


    A nyugati anyagelvű ide a szajrét világ viszont nem jó, nem jól működik, nem okosak a lakói, nem kiegyensúlyozott a lelkük, mert nincs tudásuk. És nincs az az arany, aki a beteg, haldokló gazdagot megnyugtatja, boldoggá teszi. Baj van, és a katolicizmus, a kereszténység bőven alkalmatlan arra, hogy válaszokat, reményt, plusszt nyújtson a világnak. Anyagi válság- és ezzel egyenlő lelki válság, nihil uralja a világot. És ennek egy eredménye: az arrogancia, amit mindig félelem  irányít. Itt járunk.

    előzmény:
    shinelove (1)
    2014-11-07  15:39
  3. 2014. november 7. 19:274.

    "alternatív gyógyászat, ezotéria, spiritualitás, önismeret, önfejlesztés....."


    Ezeket nem lehet együtt említeni,mert pl. az alternatív gyógyászatnak több fajtája van,nem mindegyik kuruzslás kategória és van létjogosultsága a hagyományos gyógyászat mellett. Egy képzett,engedéllyel működő valódi természetgyógyász,de a hagyományos orvos is pénzt kap a munkájáért. Az önismereti tanfolyamokért is fizetni kell. Ezeket én nem tekintem parasztvakításnak. Az persze más kérdés,hogy mennyire hatékony,megéri-e az ezekért kifizetett pénzt.


    Aki az ezotériától,spirituális "segítőtől" várja,reméli a problémái megoldását és ezért még fizet is,nos az megérdemli a sorsát.


    Ja,és aki képes felismerni azt a tényt,hogy a problémáit önmagának kell elsősorban megoldania,az nem fog tízezreket fizetni kétes "segítőknek".


     

    előzmény:
    shinelove (1)
    2014-11-07  15:39
  4. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2014. november 7. 15:583.

    99,9% - ban biztosan.

    előzmény:
    shinelove (1)
    2014-11-07  15:39
  5. 2014. november 7. 15:552.

    Mivel az egész parasztvakítás, senki nem lepődik meg, hogy ez csakis a lehúzásról szól.


     


     

    előzmény:
    shinelove (1)
    2014-11-07  15:39

Címlap

top