Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

The Secret

MaNNa
Létrehozva: 2009. június 2. 08:40

Ti hisztek a titokban, mármint a vonzás törvényében, mely szerint magunkhoz vonzzuk azt, amire koncentrálunk és gondolunk? Ha negatívak vagyunk, csak rosszakat vonzunk magunkhoz, ha pedig pozitívan gondolkodunk és állunk a dolgainkhoz, akkor viszont minden szépet és jót megkapunk, amire vágyunk. Én hiszek benne, de még ha nincs is így, a pozitív gondolkodás és hozzáállás nagyon jó dolog szerintem. Ha visszagondolok az elmúlt évekre, emlékszem, hogy kis gimis koromban, mennyire negatívan gondolkodtam, csúnyának láttam magam és mindig úgy éreztem, hogy nincsennek barátaim. És így is volt. De mióta elfogadom a külsőmet és megszerettem, magamat is többre értékelem, 180 fokos fordulatot vett az életem. Persze mondhatjuk, hogy akkor kis depis tini voltam, de mégis. Mások is úgy látják, hogy jól nézek ki és úgy veszem észre, hogy az emberi kapcsolataim sokkal jobbak lettek. Titok ide vagy oda, a pozitív hozzáállás aranyat ér, a boldogságunk egyik kulcsa. Pozitív hozzáállás a mai időkben? Ilyen válságos időkben? De mikor volt különb az élet? Mindig is voltak gonosz emberek, mindig is volt elnyomás, szegénység.

 

Viszont lenne egy nagy kérdésem. Hogyan tudjuk kiszürni és elnyomni negatív gondolatainkat? Ha én vágyom valamire nagyon, de a fejemben ott motoszkál a kisördög, hogy úgysem lesz rá pénzem ... stb. , azt hogyan tudnám elnyomni, hogy ne a negatív dolgokra gondoljak?

  1. 2016. június 12. 06:2823.

    Igen, én hiszek a pozitív gondolkodás erejében és a Vonzás Törvényében. A Titok az egyik kedvenc könyvem mióta csak megjelent, emellett Az Erő, A Mágia, és A Titok - Határtalan Gondolatok c. könyveket is imádom. 

  2. 2009. augusztus 16. 21:4422.
    ÉN IS!
    előzmény:
    borcsoklinda (21)
    2009-08-16  19:13
  3. 2009. augusztus 16. 19:1321.
    Én ott leszek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
    2009-08-15  11:27
  4. Torolt_felhasznalo_522740
    Torolt_felhasznalo_522740
    2009. augusztus 11. 20:2020.

    Szeretném figyelmetekbe ajánlani a

     

    Tudatos Teremtés Technikája tanfolyamot.

     

    A tanfolyamon gyakorlatban megtanulható, hogyan is működtethető sikerrel a pozitív gondolkodás, másképpen a vonzás. Mindenki számára!

     

    www.lelkiegyensuly.hu tanfolyamok menüpont alatt részletesebben tájékozódhatsz.

    ugyanitt még több tanfolyam is található + jóganevetés és vezetett meditációs órák is.

     

     

    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40
  5. 2009. június 9. 17:4619.

    Örülök, hogy van aki ugyanúgy értelmezte, ahogyan én is. Azt hiszem egyelőre még nem tudom alkalmazni, próbálom, de nehezen megy. Viszont a dolgokhoz való pozitív hozzáállás és az, hogy a bosszantó és dühítő dolgokkal ne foglalkozzak, az viszonylag sikerül, azt hiszem kezdek kiegyensúlyozozttabb lenni.

     

    Ez azért fontos, mert akik engem ismernek korábbról, az egy nagyon ideges típusú nőt ismertek meg bennem, akik viszont új ismerőseim, pl. munkatársak, ők viszont egy nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott nőt ismertek meg bennem. Persze ezért dolgoznom kell sokat, mert nehéz nyugodtnak maradni, amikor meg legszívesebben dühöngenék, de jólesik ez a hozzáállás, sokkal kevesebb terhet érzek a hátamon. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_617055 (17)
    2009-06-08  12:12
  6. Torolt_felhasznalo_700633
    Torolt_felhasznalo_700633
    2009. június 8. 20:5718.

    szeretettel ajánlom, ha valódi segítségre van szükséged, az élet bármely területén!

    www.leleklato.eoldal.hu 

     

    "Varázsolj a szíveddel!"

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_617055
    Torolt_felhasznalo_617055
    2009. június 8. 12:1217.

    Sziasztok, szia MaNNa!

     

    Én tavaly kaptam meg a párom Anyukájától a könyvet és a filmet is láttam. Maga a stílus, az a tipikus amerikai szirupos nekem sem tetszett, és ahogy a filmben kapkodták a kamerát, villóztak a képek, az meg marhára idegesített 

     

    DE! A mondanivalója igenis megfogott! Én is még csak most próbálgatom alkalmazni az olvasottakat, egyenlőre nem tudom, hogyan győzzem le a negatív gondolatokat. Viszont sok minden beigazolja a titkot, vagy pozitív gondolkodást, hívjuk ahogy akarjuk! Pl. csodával határos gyógyulások, a kisugárzás, mikor egy nő szépnek látja önmagát, akkor valóban az , ha a párodban azt erősíted amit szeretsz benne és teszel a kapcsolatért, akkor ugyanazt kapod vissza, ami megindít egy pozitív folyamatot! Ha arra gondolsz, "átmegyek ezen a vizsgán, minden rendben lesz" akkor sokkal nagyobb az esélyed, stb.. Persze tanulás nélkül mondogathatod, mindenért tenni kell, de szerintem a könyv nem is állítja az ellenkezőjét!

     

    Valaki írta itt, hogy egy sánta 150 kg-os nem lesz szupermodell.... szerintem aki így értelmezi a titkot, az meg is érdemli, hogy koppajon....szupermodell nem lesz, de lefogy 60-70kg-t, ettől kiegyensúlyozott lesz, megnő az önértékelése, ez látszik is rajta, így bevonz egy olyan férfit, aki bicebócán is szereti, és bevonz egy olyan orvost, új eljárást...stb amivel a kancsalságát is meg lehet gyógyítani!

     

    Szerintem így működik a titok!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2009. június 7. 16:4916.

    Ez olyan, mint a dohányzásról való leszokásom. Októberben lesz 2 éve, hogy abbahagytam. Egy kisördög időnként mindig mondja, hogy Gyújts rá! nem lesz semmi baj! Jól fog esni!

    Addig mondom magamnak erre, hogy nem fogok akkor sem rágyújtani, akármennyire is egy hajszál választ el attól, hogy rágyújtsak, hogy végülis beletörődök, elfogadom, hogy nem lehet. Azon veszem észre magam, hogy egy újabb csábításom vagyok túl, egy újabb akadályt győztem le. 

     

    Minden a szándékon és az akaraterőn múlik!

    előzmény:
    La_Fee (14)
    2009-06-04  11:58
  9. 2009. június 4. 13:5815.
    Így van. :-)
    előzmény:
    MaNNa (11)
    2009-06-04  08:25
  10. 2009. június 4. 11:5814.

    Szia!

    Én úgy szoktam, hogy mondogatom magamban. Addig mondom, míg megszólal bennem egy hang, hogy háát perszee, hogy így a jó. Futás közben jöttem rá, hogyan kell pozitívan gondolkodni.

    Először azt hittem kidöglök, megállok és elkezdtem mondani, hogy de megy. Ott jött a kisördög, szinte hallottam: nem megy, megállsz, így maradsz, add fel és a többi

    És addig vitatkoztam, hogy győzött a jobbik. Tehát fitt vagyok, bírom a tempót és nem adom fel.

    Ez megy a sportban, megy máshol is:) Van amikor több napba is beletelik, mire beáll a pozitív hozzáállásom. Ezért jó valamit felírni, hogy ha elgyengülsz, csak elolvasod. Ha már le mered írni, akkor jó úton vagy.

     

     

    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40
  11. 2009. június 4. 11:1213.

    Az agykontroll egy valós működő módszer, neves orvosok, pszichológusok is alátmasztják. Magyarországi képviselője, Dr. Domján László is elismert orvos. Nem szekta, használhatja római katolikus, muzulmán, és ateista is.

    Lényege a pozitív gondolkodás, az önismeret. Azt tanítja, hogy ismerjük meg magunkat - erre különféle nagyon könnyen elsajátítható technikát mutat - és ha van egy REÁLIS célunk, akkor alfa állapotban (az ébrenlét, és alvás közötti létben) vizualizáljuk a megvalósulását. Fontos hangsúlyt fektet a vizualizációra, mert az agy jobban veszi a képi üzeneteket, mint a szavakat - bár az utóbbi is működik. 

    Persze nehéz az agykontrollt pár szóban összefoglalni, érdemes elolvasni Silva könyveit - antikváriumban olcsón hozzá lehet jutni. Az agykontroll tanfolyam drága ugyan, de érdemes rá beruházni - én nagyon elégedett volta vele.

     

    Az MLM-est csak azért hoztam Összefüggésbe a Titkokkal, mert számtalan MLM hírlevél idéz belőle - hasonló bennük, hogy irreális dolgokkal, gyors meggazdagodással kecsegtetnek - noha az esetek 99%-ban ez lehetetlen.

    A Titkok készítői tulajdolképpen az agykontrollt egyszerűsítették le, és sok helyen félremagyarázták, infantilissé, gyermeteggé tették. Sikerüknek titka a nagy médiadömping, a reklám, a szép kötésű könyv, a szép képi világot nyújtó, ám butácska film.

     

    A legfontosabb, hogy ismerjük meg magunkat, a képességeinket  - ugyan is minden ember más-más képességekkel rendelkezik. Havalakinek csodálatos szép énekhangja van - és ezt szakemberek is alátámasztják - vizualizálhat magának sikeres énekesi pályát,pesze, ha magyar az illető, nem kell mindjárt világhírt remélni. Ha ez az illető komolyan tesz is érte, szolfézsra jár, képzi magát, elvégzi a szükséges iskolákat - számíthat rá, hogy valamilyen módon sikeres énekes lesz.

    A másik embernek iszonyú kappanhangja van, botfüle, ám rendkívüli matematikai képessége van. Ennek ellenére énekes szeretne lenni, mert az olyan menő. Közbe mindenki lebeszéli, csak kinevetik, ennek ellenére bízik, vizualizál. Időnként énektanárhoz is elmegy, emiatt valamit fejlődik a hangja, de mégsem tud megfelelni a követelményeknek.  Emiatt  emberünk iszonyút csalódik. Később eszébe jut a kitűnő matek képessége, beiratkozik a műszaki egyetemre, és mérnöki karriert vizualizál, és szorgalmasan tanul.Nagyon reális a valószínűsége, hogy ebben a szakmában sikeres lesz.

     

    Szerintem el kell fogadni hiányosságainkat, és fel kell fedezni a képességeinket, amiben tehetségesek vagyunk. Olyan pályát kell vizuaizálni, ami nekünk való.

    Az anyagiakkal is hasonló a helyzet. Akinek nincsenek gazdag szülei, nincs kimagasló képessége, talán beteg is, és albérletbe kényszerül - az ne álmodozzon arról, hogy milliomos lesz. Lehet, ha komolyan küzd érte, talál munkát, amiből szűkösen megél - de valószínűleg az ő élettervéből hiányzik a milliomos életforma.

    Aki százötven kilós, kancsal, és sánta, ne álmodozzon modelli karrierről - lehet, le tud fogyni ötven kilót, lehet, egy szimpatikus, közkedvelt személyiség lesz, de nem lesz Cindy Cawford, hiába hívja a "dzsinn"-t.

     

    Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér! 

    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40
  12. 2009. június 4. 08:2912.

    Aki pedig olyan hülye, hogy beveszi, hogy csak akarni kell nagyon erősen és csak várni, az viszont megérdemli a sorsát és hogy nagyot koppanjon, hogy tanúljon belőle.

     

    Még mindig azt állítom viszont, hogy igenis, ha jól odafigyelünk és meghallgatjuk, hogy mit akarnak ezzel mondani nekünk, akkor jól használhatjuk. 

    előzmény:
    cabir (5)
    2009-06-03  18:45
  13. 2009. június 4. 08:2511.
    Ebben tökéletesen egyet értek. Én is ebben hiszek. Viszont, ha nézted pl. a filmet, abban volt is szó róla annál az írónál, hogy egy idő után jöttek az ötletek, és azokat valósította meg. Tett érte, hogy változzanak a dolgok pozitív irányba. Ott volt az a béna magányos, homokos fazon. Ő is tett a változás érdekében, abbahagyta a szánalmas önsajnálatot. Ebből is az a tanulság számomra, hogy nem nyafogni kell, hanem cselekedni, hagyni a béna sajnálkozást, nem sírni és irigykedni és szitkozódni kell másokra, hanem élni az életet és tenni azért, hogy jobb legyen a számunkra.
    előzmény:
    Évanyó (10)
    2009-06-04  08:20
  14. 2009. június 4. 08:2010.
    Ragaszthatod te a kis lapocskádra amire vágysz, pl. kocsi, üzlet, több pénz, számla átírás :-))), stb., vizualizáhatod, hogy már a tiéd, de ha nem teszel érte semmit, soha nem fog magától az öledbe hullani és megvalósulni a dolog.
    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40
  15. 2009. június 4. 08:199.

    Honnan tudod, hogy az agykontroll működik és nem becsapás? Én bevallom nem ismerem az agykontrollt. Itt mi az alap feltevés? vagy miről is van szó tulajdonképpen?

     

    Viszont én nem tartom szennyirodalomnak, bár bizonyos véleményeiddel egyet értek.  Nekem sokmindent leegyszerűsített, mint ahogy a másik hozászóló is írta. Levontam bizonyos konzekvenciákat, amik megfontolandók, csak sajnos követni nagyon nehéz őket. Pl. az álmomra koncentráljak, de ne gondoljak az aggodalmaimra. Sajnos nekem ez nem megy. Tényleg nagyon küzdök, hogy megtanúljam kizárni az agyamból a negatívumokat. 

     

    Abban igazad van, hogy a sok hülye MLM-es fejét ezzel traktálják. Engem is próbáltak ilyenbe bevonni és velem is akkor ismertették meg a Titkot. Az MLM-es marhaságból kiléptem, de a Titkot attól még  nem utáltam meg. Elgondolkodtatott és azóta sokkal pozitívabbnak látok dolgokat, de azt mindenféleképpen megtanúltam, hogy már nem esek dühbe olyan gyorsan, higgadtabb tudok maradni. Persze nem pontosan ilyen tanítások vannak benne, de az agy azt ért meg amit akar. Én próbálom magamban tovább vetíteni a feltevéseket, próbálom helyesen meglátni a világot, a világ dolgait, a viselkedésemet.

     

     

    előzmény:
    cabir (5)
    2009-06-03  18:45
  16. 2009. június 4. 08:178.
    Hiszek a pozitív gondolkodás jótékony erejében, de ez a "titok" egy nagy baromság.
    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40
  17. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 3. 21:207.
    Ja, még annyit, hogy ügynök soha életemben nem voltam, MLM-be utoljára 16 évvel ezelőtt próbáltak bepalizni, nem sikerült.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_663437 (6)
    2009-06-03  21:18
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. június 3. 21:186.

    A kettő kizárná egymást?

    Fura, mert nekem A Titok kicsit leegyszerűsített, de alapvetően jó szándékú műnek tűnik.  Voltak dolgok, amiket én is nagyon hiányoltam belőle (a saját egyéni szempontjaim szerint), ezzel együtt nekem megadta, amiért én kézbe vettem: egy csomó dolgot sokkal érthetőbben megmagyarázott, aminek a működési mechanizmusát illetően addig csak találgatásokba bocsátkoztam.

    Elképzelhetetlen számodra, hogy mind a két módszer működik, és éppenséggel nem egymás rovására, hanem egymást erősítve?

    előzmény:
    cabir (5)
    2009-06-03  18:45
  19. 2009. június 3. 18:455.

    Szerintem a Titkok egy típikus ezoterikus szennyirodalom. Az egészen átsüt az üzletiesség. Főleg az MLM hívők, lúzer ügynököcskék fognak neki örülni.

    Rendkívül veszélyes, mert a sok ábránd után óriási koppanás lesz a vége, lehet számolni komoly anyagi veszteséggel is, ha fejetlenül kérünk a "dzsinn"-től.

    Az a gondom vele, hogy irreális álmokra késztet, hamis, elérhetetlen ideálokat  ígér. Egy koldusból csk úgy nem lesz milliomoss - kivéve, ha ez már szerepelt az élettervében. Szerintem van egy felettünk álló hatalom, aki mindenkinek kiszabja az életútját - ezen belül van  szabad akaratunk - de csak egy bizonyos pontig terjeszkedhetünk.

     

    Persze a pozitív gondolkodás nagyon hasznos - de arra figyelni kell, hogy reális dolgokat kérjünk az univerzumtól.

    Az a tapasztalatom, hogy főleg a teljesen kezdő ezoterikusok bíznak a módszerben, noha az gyerekes, és kidolgozatlan. Tapasztaltabbak szinte mind kinevetik.

     

     

    Ajánlom mindenkinek a Silva féle Agykontroll-t - hasonlít a Titkokra, csak ez valós, működő módszer, nem pedig népbutítás.

    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40
  20. 2009. június 3. 09:564.
    Köszi az oldalt!
    előzmény:
    Veronika25 (2)
    2009-06-02  22:41
  21. 2009. június 3. 09:543.
    Köszönöm a tanácsot!
    előzmény:
    Veronika25 (2)
    2009-06-02  22:41
  22. 2009. június 2. 22:412.

    szia!

    minden szavaddal egyetértek

    a negatív gondolatokkal kapcsolatban ne aggódj. én azt olvastam, hogy a pozitív gondolatok sokkal erősebbek mint a negatívak, ez utóbbikon nagyon sokat kell agyalni, hogy hatásuk legyen. ha jön egy rossz gondolat, próbáld meg tudatosan elhessegetni

    előzmény:
    MaNNa (1)
    2009-06-02  08:40

Címlap

top