Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2016-08-24 16:0715168.

  Drága Mamóka!


   


  Nagyon köszönöm az elemzést. Elolvastam 2x is, de még többször fogom és elgondolkozom rajta. Minden igaz, amit leírtál Róla - bár egy elég különleges és egyedi Férfi. Egyrészt eszméletlenül független, imádja a magányt, másrészt viszont azért mégiscsak "össze is akar olvadni" - gondolom, halak Mars és Vénusz miatt. Ez a halak és ikrek "dominancia" nem egyszerű, mert totálisan ellentétesek. Nemrég beszélgettem ismerősökkel, hogy mennyire érdekes az asztrológia. Az emberben minden jegy megtalálható, néha teljesen ellentétes erők hatnak és hogy mikor mi és melyik dominál. Kimeríthetetlen dolog ez....


   


  Talán még az életfeladatáról ha tudnál 1-2 mondatban irni.


  És esetleg ha a kettőnk képletében (szinasztriában) látsz valami fontosat vagy érdekeset....


  Nem egy hétköznapi volt a találkozásunk és azóta sem az.... És bár mindenki ezt gondolja, nálunk tényleg igy van....


  De tényleg csak nagyon röviden, nem akarok telhetetlen lenni...


   


  Azért ide leirom az én adataim: 75.10.31. 14:48 Bp. 


   


  Nagyon köszönöm és már úgy meghálálnám Neked ezt a sok önzetlen segítséget!!


   

  2016-08-23  10:23
  mamóka67 (15167)
  előzmény:
 2. 2016-08-23 10:2315167.

  Megtréfált a betűnagyság, mert worldból tettem át, nehogy elszálljon, mert jártam már úgy fejtéssel. Ezt pedig nagyítóval kell nézni, bocs....:)

  2016-08-23  10:22
  mamóka67 (15166)
  előzmény:
 3. 2016-08-23 10:2215166.

   


  A Halak Vénusz még úgy is erősen befolyásolja, hogy férfi. Inkább a Mars jellemzőbb a férfiak érzelmi világára, de nála nem léphetjük túl a Halak hatását. Álmodozó, idealizálja a szerelmet - valamint aktuális partnerét, jelen esetben téged, ha még tart a kapcsolatotok-, és elszállt, romantikus elképzelései vannak rólad. A pillanatnak él, esetleg naiv, és aktuális érzelmi hullámai, víziói könnyen elragadják, emiatt nehezen jöhet ki veled. Hozzá egyáltalán nem való emberekkel folytathatott kapcsolatot, akik kihasználhatták. Könnyen beleszeret szinte bárkibe, és érzelmileg egybeolvad "választottjával" - illetve inkább feloldódik benne. Ez az élmény határozza meg szexualitását is, ezért igen odaadó szerető.


   


  A Mars nála a Bika jegyében volt a születésekor, nem harcos, sokszor passzív, mert elégedett a fennálló állapotokkal, a változásokkal szembe megy. Meglehetősen lusta, nehezen szánja rá magát döntéseire és nehezen kezd cselekedni, de ha elkezd valamit erőteljes, energikus, szívós és soha nem adja fel.


   


  Általában nem siet, megfontolt, lassú és nyugodt, nagy az önuralma. Ha azonban visszaélnek a türelmével, bizalmával, vagy valami veszélyezteti érdekeit, akkor előfordulhat, hogy felgyülemlett indulatai kitörnek, és ilyenkor tombolhat. Félő, hogy a Marsát érő karmikus fényszögek, és az MC kvadrát miatt felerősödhet  a birtoklási vágya. Igen érzéki, gyengéd, és partnerét is birtokló. Felerősödhet az önzése, és haragtartóvá is válhat.


   


  Itt is dominál a XII. ház, ami okozhat nála függőséget (ital, drog, cigaretta stb).


   


  Általában derűs, barátságos, megértő, nyílt és közkedvelt, sugárzó lélek, de ezt befolyásolja, ill. erre rányomja a bélyegét a Kos természete, és csak egy nyugodt, megértő társ tudja tolerálni , amikor „fejjel megy a falnak”


   


  Ide ennyi fért, ha még van kérdésed, írd meg. Teljes fejtést itt nem tudok készíteni.  A fényszögek és bolygóállások fejtése még nagyban befolyásolhatják (felülírhatják) a karakterét.


   


   


   

  2016-08-23  10:21
  mamóka67 (15165)
  előzmény:
 4. 2016-08-23 10:2115165.

  Folyt.


   


  Ha támadás éri, kitér az útból, és kommunikatív képességeivel kísérli meg az ellentét feloldását. Bár nyílt és nagyon könnyen kapcsolódik az emberekhez, ezt felületesen teszi, ezért nem mindig érzékeli mások érzelmi igényeit. Igazán mélyen ritkán képes kötődni bárkihez, vagy bármihez. Ez az Ikrek Hold hatása. Ez okozza azt is, hogy nem veszi komolyan a dolgokat és a problémákat, könnyen átlép rajtuk. Elvágyódó és a kötöttségeket nem viselő, nem ragaszkodó., és a  kommunikatív, értelmes és kevésbé romantikus nőkhöz vonzódik.


   


  Mivel a Holdja az I. Házban volt születésekor, hatással van az egész életére, egyéniségét nagyban meghatározza. Rendkívül érzékeny hangulatember. Emóciói mélyek, erősek, és túlságosan azonosítja magát ezekkel. Viselkedése a külvilágra adott reakció; (túl)érzékeny a környezetére, de belső impulzusai is túltenghetnek. Szeszélyes, befolyásolható és befogadó természet, ha nem azt kapja, amit elvár. Passzív, sokkal inkább alkalmazkodik a környezetéhez, minthogy megpróbálná megváltoztatni azt. Ugyanakkor finom és lágy személyiség. Nehezen hoz döntéseket, reakciói azonban sokszor túlzóak. A másik nemmel kapcsolatban zavarokkal küszködhet .Valószínűleg erős anyai befolyás alatt áll(t). Ezért is kötődhet nagyon egyes személyekhez - de azért legjobban saját magához. Mély érzelmi kapcsolódás, azonosulás nélkül nem leli örömét a dolgokban,


   


  Változékonyságában, állhatatlanságában és érzékenységében is erős egyéniség.

  A Kos Napról nem írok, rengeteget tudunk róla, inkább a kapcsolódásairól. A 11 és a XII. Ház határán áll, tehát mindkettő erős hatással van az egyéniségére. Mivel elzárja valódi mivoltát saját maga elől is, tehát nincs bensőjével tudatos kapcsolata, gyakran nem bízik a képességeiben, önállótlan, tétova. Jól teszi, ha időnként elvonul a világ elől, sok bajtól mentheti meg magát. Ebből sikeresen kirángathatja a 11. ház hatása, mert szívesen tartózkodik baráti körben , jól fejlett csopottudata lehet. Ezekben a konstellációkban – főleg a házak kettőssége miatt – benne lehet mindkét ház hatása, hogy melyik erősebb, azt a gyakorlatban fogod meglátni. Negatívum csak annyi lehet ebben a bolygó állásban, hogy túl nagyok az elvárásai a barátok a szeretők és munkája iránt is.  Kicsit mindenben válogatós , és függhet mások szimpátiájától.


   

  2016-08-23  10:20
  mamóka67 (15164)
  előzmény:
 5. 2016-08-23 10:2015164.

   


  Arabskorp kérésére pár jellemző ebből a horoszkópból.


  Az illető Napjegye Kos, Aszcendense Ikrek, a Holdjegye pedig szintén Ikrek. Bolygói az MC és az IC oldalán helyezkednek el zömében, tehát a két félgömbön elosztottnak mondható, Kiegyensúlyozott karaktert láthatunk, aki azért időnként a tüzes Szaturnusza és Felszálló Holdcsomópontja miatt ki tud jönni a sodrából. A többi bolygó egyenletesen elosztva helyezkedik el a horoszkópján. Inkább önmagára állított, saját magát meghatározó személyiség, a külvilág kevéssé befolyásoló nála. Akikkel törődik, azokkal elkötelezett, empatikus, részt vesz az életükben és velük együtt fejlődik. Mélységesen emberbarát, humanista és ezt az eszmét szívesen képviseli is a társadalomban. Fontos számára a többi ember róla alkotott képe, és sokat tesz azért, hogy hozzá hasonló szemléletű emberekkel legyen körülvéve. 


  Gyengédség, álmodozás, jó befogadókészség, és fantáziadús vonások jellemzik. Feszültségoldó, alkalmazkodó


  Az Ikrek Aszcendense miatt kitűnő az alkalmazkodóképessége. Elsősorban megérzései, élénk képzeletvilága vezetik az életben. Empatikus, odaadó és hajlékony, romantikus és álmodozó természet. Könnyen azonosul a dolgokkal és az emberekkel. A valóságot hajlamos idealizálni, és önmagát az áldozaathozó, világmegváltó szerepében megélni.
  Fontos számára, hogy hozzá hasonló hullámhosszon lévő emberekkel legyen körülvéve, akiknek részt vehet az életében, akikkel megoszthatja gondolatait, és akikkel osztozhat azok élményeiben


  Folyt.köv


   


   


   


   


   


   


   


 6. 2016-08-23 00:4515163.

  Kedves Mamóka,


  Köszönöm a választ.


  Van egy két dolog amit nem értek.


  Mérleg és Kos közbezárt jegy a megvalósitása tőlem függ. Ez mit jelent? Mit kéne megvalósitani?


  Illetve mit jelent az hogy érzelmeket kell megvalósitani?


  A másik kérdésem az lenne....ahol lakom ott jó hosszú évtizede nagy port kavart egy gyilkossági ügy ahol két gyerek megölt egy másikat. Felnőttként is visszaesőek a bünügyben. Miért választ egy lélek ilyen fajta inkarnációt. Az ilyen tettekre nem igazán van bocsánat. Vagy ezek nem emberi lelkektől származnak és csak azért vannak az életben hogy az adott személy (akinek megölték a gyerekét) kap egy nehéz sorsot ez által.


   

  2016-08-22  23:03
  mamóka67 (15162)
  előzmény:
 7. 2016-08-22 23:0315162.

  A baba tervezése szempontjából minden döntés rád van bízva, ugyanis az 5. ház üres a képletedben, a karma szerint ha akarod megvalósítod, ha akarod nem, mivel bolygó erre nem ösztönöz.


  Tervezhetsz, de a baba hozzád jön akkor is, ha nem Bikának v. Oroszlánnak tervezed, mivel ő választ ki téged szülőnek, mert veled tudja megvalósítani a feladatát amiért inkarnálódik, és ezt  már a megtermékenyülésnél ő dönti el akkor is, ha te megtervezed. (a tervet is ő irányítja).


  Az én fejtésem alapján úgy tűnik, hogy "bónusz" életet élsz, minden bolygód a Hold és a Chiron kivételével "fent", a déli félgömbön volt születésedkor. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűség szerint teljesítetted a  felettes éned által  kiszabott feladataidat, ledolgoztad a karmádat, általában jót kapsz ebben az életedben, és nem kell többet visszajönnöd.


  Azért tartom csupán lehetségesnek, és nem merem biztosra mondani, mivel a Bikában a Holdad és Chironod (3.ház), ad némi kételyre okot.  A Chiron testvérkarmát jelez itt, amit ebben az inkarnációdban kell feloldanod.


  A Hold a föld elemben, és itt a Bikában is biztonságot keres. A Bika Hold hatására, ha nehézségekkel szembesülsz, csupán a tényeket vizsgálod. Keresel egy állandó pontot, melyhez ragaszkodhatsz, amikor olyan helyzetbe kerülsz, hogy ne vagy túl magabiztos.


  Késztetést érzel arra, hogy két lábbal állj a földön.


  Ez a Hold állás is azt mutatja, hogy most élvezheted az élet jó dolgait. Akkor érzed jól magadat, ha sokféle dolgot csinálhatsz a mindennapi életben. Fontos számodra a család, tulajdonodnak érzed, az ütközés is emiatt lehetséges az anyósoddal, akinek a Napja van a Bikában.


  Válsághelyzetben a Holdad miatt vagy szigorú, amikor nem a saját elképzelésed alapján történik valami.


  A Mérleg és a Kos közbezárt jegyben van,  ezeknek a megvalósítása is tőled függ. Az ilyen konstellációt felfüggesztett karmának nevezzük, a lélek dolga, hogy foglalkozik-e vele.


   Az MC, a Nap és a Felszálló Holdcsomópont is vizes jegyben van, ami azt mutatja, hogy feladatod ebben az inkarnációdban az érzelmek megvalósítása több szempontból tekintve is.


  Ahhoz, hogy ezotériával, ezen belül is asztrológiával foglalkozz, nagyon sok érzelemre és empátiára van szükséged, ha úgy érzed, hogy ezt a feladatot már teljesítetted, akkor bátran válaszd azt a tanulmányaidban.

  2016-08-22  06:43
  dilajla (15161)
  előzmény:
 8. 2016-08-22 06:4315161.

  Volna egy olyan kérdésem. Babát szeretnék. Szeretném megkérdezni a képletem ilyen mélységekben mit mutat? Jó szülö leszek e? Mikorra érdemes ezt tervezni? Alkalmas e mostanában?


  Illetve vannak számomra kevéssé szimpatikus jegyek amitől félek hogy passzol e az enyémhez. Pl oroszlán vagy egy kos. Tudom nem csak ettől függ valaki személyisége mert pl a bika anyósomat senki nem birja elviselni hiába jönnék ki jól egy bikával mert amúgy velük okés vagyok....


  Érdemes megterveznünk a gyerekünk képletét vagy inkább hagyjuk rá a sorsra. Persze bennem is ott van a félsz, csak ne legyen pszihopata és jó kapcsolatunk legyen....Hogy látja ezt egy asztrológus?


  A másik kérdésem az volna. Beiratkoztam egy asztrológus tanfolyamra. A képletem alapján alkalamas vagyok rá? Szoktak gyötörni jós álmok már rég óta. Kártya vetéssel is foglalkozom de azt azért nem csinálom másnak mert zavar benne a megfoghatatlanság, ész érvek hiánya, nincs mivel alátámasztani. Az asztrológiában alá van támasztva minden tényszerüen. A kártyában ilyen nincs.


  Illetve. Miért van az hogy eddig 4-ből 2 asztrológus azt mondta meg van a képességem az asztrológiához de ők inkább mismásolva mintha nem akarnák hogy azzal foglalkozzak, össze vissza indokokkal kerülte az egyértelmü választ. És kitérő válaszokat adnak. Míg másik kettő azt mondta akár hivatás szerüen is foglalkozhatnék vele a képletem alapján......és mivel 8.as házú Plútóm van még szellemeket is láthatok. Ami magyarázná azt miért vannak álmaim.


   


  Megköszönöm az értelmes és őszinte válaszokat.


  üdvözlettel


  Dilajla 1981.nov. 11, dél 12,06 szeged

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 9. 2016-08-22 06:3115160.

  Csak egy pár rövid gondolatot irnék mint saját tapasztalat. Szerintem ez fontos az asztrológiában is.


  Nekem az a véleményem pont nem az a legjobb ha a férfi Vénusza találkozik "jó" szögben a nő Marsával! Az a férfi nagyon halovány lesz idővel szexuálisan a kapcsolatban. Ebből az én megfigyeléseim alapján sajnos inkább a nő lesz szexuálisan kicsit "erőszakosabb" a férfi kevéssé. Olyan mintha megcserélődnének a szerepek és az hosszútávon feszkóhoz vezet még a jó fényszögnél is. Én ezt láttam..... 


  Az én megfigyelésem alapján a legjobb az amikor a férfi Marsa találkozik a nő Vénuszával. Majdnem mindegy milyen fényszögben bár a quadrát kicsit "dolgosabb", több benne az ajtócsapkodás.

  2016-08-18  16:02
  mamóka67 (15159)
  előzmény:
 10. 2016-08-18 16:0215159.

  Ezt találtam még, ez alaposabban elmagyarázza:


  Az érzéki szerelem főleg attól függ, hogy az egyik fél Vénusza és Marsa, hogyan helyezkedik el a másik fél Vénuszához, vagy Marsához, Napjához, Holdjához, sőt a Jupiteréhez is!  Beleszerethet valaki a másik félbe, ha a Napja, Holdja, Vénusza, nő esetében a Marsa, kellemes fényszöggel, - szextillel, trigonnal – kapcsolódik a másik fél Ascendenséhez. Ám egyáltalán nem biztos, hogy a másik fél, az Ascendens tulajdonos, viszonozni fogja ezt az érzést. Így alakulnak ki az egyoldalú, boldogtalan szerelmek.


   Ha az Ascendens nem kapcsolódik bele a fényszög viszonyokba, akkor a legtöbbször nem kétoldali a hajlandóság. A születési horoszkóp legfontosabb pontjai, az Ascendens, és a Medium Coeli, vagyis MC. Ezek a pontok nem vetnek fényszögeket, csak kaphatnak a bolygóktól, a többi fontos elemtől. A szinasztriában – vagyis a párkapcsolati elemzésben – mégis nagy figyelmet kell szentelnünk az Ascendensnek és az MC-nek, főleg ha azokkal együtt áll, vagy szemben áll egy bizonyos bolygó. 


  A legfontosabb, és legszembetűnőbb, ha a két ember Ascendense szemben áll egymással, vagy együtt áll egymással. Megfigyeléseim szerint majdnem elválaszthatatlan köteléket képez, ha az egyik fél Ascendense pontosan szemben áll a másik fél Ascendensével.


   Ahol két szerelmes életre-halálra „egymásnak esik”, felrúg mindent, szokást, törvényt, előítéletet, ott majdnem mindig bizonyítható, hogy az Ascendensek szorosan kapcsolódnak egymással. A férfi Ascendense szemben áll a nő Ascendensével, Az Ascendens az „Én”, a Descendens a „Te”, a két ellentétes jegy kiegészítik egymást, egy párt ad, amihez, ha bolygók, vagy bolygó fényszögek szorosan kapcsolódnak, nagyon nehezen lehet azt szétválasztani. Minél pontosabb az Ascendens szembenállása a másik fél Ascendensével, annál szorosabb a kötés, de 10-12 asztrológiai fokig nagyon erős ez a kapcsolat.


   Azt, hogy szexuálisan ki kihez illik, a Férfi Vénuszának a nő Marsához kapcsolt fényszöge árulja el. De lehetséges az is, hogy a partner Napja, Holdja, Jupiteréhez kapcsolódó Vénusz, illetve Mars fényszög jelzi a szexuális vonzalmat. Fontos fényszögek bensőséges szexuálisan is egymásra hangolt kapcsolatokat hoznak létre, amit nem zavar sem egy quadrát, sem a szembenállás sem. Ha ide bekapcsolódik a Nap, a Hold, vagy a Jupiter, akkor mélyebben érdekeltté válik a Vénusszal rendelkező férfi, vagy a Marssal rendelkező hölgy.


  A legtökéletesebb szexuális találkozás, ha a férfi Vénusza találkozik a nő Marsával. A legnagyobb örömet a jó fényszögek hozzák, de nagyon jó szexuális kapcsolat alakulhat ki akkor is, ha a férfi Vénusza szemben áll a nő Marsával. Ha egy férfi Marsa van fényszögben a hölgy Vénuszával az is jelezhet érzéki vonzalmat, de ez a kapcsolat lazább lesz, és nem mindig törvényszerű. Ha hiányzik a Mars és a Vénusz kapcsolata, és ezt az Ascendens sem pótolja, akkor az ifjúság elmúlásával szexuális téren már nem tudnak mit kezdeni a Nap-Hold kapcsolatokkal.


   Azért nem csak ezek a szempontok érvényesülnek, azt ne felejtsd el, mert a  teljes horoszkópot kell illeszteni egymáshoz mindkét fél részéről. A tananyagban azt hiszem 1 példát hoztunk csak, de a fényszögek jelentését ha ismered, akkor könnyű a fejtés

  2016-08-17  15:52
  Penelopé (15151)
  előzmény:
 11. 2016-08-18 15:2915158.

  Ezt ajánlom nektek is, én is jártam hozzá, pillanatnyilag a karmában ő a legjobb!


  Ha érdekel a karmaasztrológia transzcendentális változata, négyféleképpen is lehetőséged van tanulni, amely közül három a Tiszta Forrás Intézet (www.tisztaforras.com) égisze alatt működik a hétvégeken:


  Parapszichológus, ...
  Parapszichológus – Természetgyógyász, és
  Asztro-numerológus lehet belőled két év alatt.  A részleteket itt találod: http://www.tisztaforras.com/portal/index.php/oktatas


  Még jelentkezhetsz a holnapi nyílt napra is, cím: 1112. Brassó út 25, email: saberni01@gmail.com


  Kezdés a Parapszichológus és Parapszichológus - Természetgyógyász képzéseken: szeptember 10.


  Kezdés az Asztro-Numerológus képzésen: szeptember 17.


  Ha „csak” karmaasztrológiát szeretnél tanulni, arra a Transzcendentális karmaasztrológia tanfolyamon hétfőnként van lehetőséged, a részleteket itt találod:
  http://www.the-dreamweaver.net/portal/hu-HU/tanf olyamok


  Cím: 1112. Brassó út 25, email: zsuzsanna.griga@gmail.com


  Kezdés: szeptember 5.


  Szeretettel várlak!
  Griga Zsuzsanna


 12. 2016-08-18 15:2515157.

  A levegő testvérisége


  A levegő jegyek sok mindenben hasonlítanak egymáshoz, tehát elvileg az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő közeli ...rokonságban állnak. A Mérleg megszerzi a szellemi javakat és a kapcsolatokat (kardinális), a Vízöntő megtartja, magába építi a szellemi javakat és a kapcsolatokat (fix), az Ikrek pedig átalakítja, felhasználja és csereberéli ezeket (labilis). Hasonló energiákat mozgósítanak a személyiségünkön belül, és egy közösségen belül is. De vajon tényleg harmonikusabbak leszünk attól, hogy csupa levegőből állunk, és valóban példásan együtt tud élni/működni egy csupa levegős csoport?  Az azonos elemhez tartozó figurákat testvéreknek nevezzük a KaSztellában, mivel nagyjából 120 fokos harmonikus, simán áramló, erősítő fényszögben állnak egymással (trigon). De pont az a bökkenő, hogy a hangsúly az erősítő jelzőn van. A testvéri viszony nemcsak az előnyöket, hanem a hátrányokat is felerősíti, ez által létrejön egy "túldominálás", egy hatalmas nehézségi erő, vagy mondhatjuk úgy is, egy örvény, amely felfelé és lefelé is szippanthat bennünket. Ez különösen akkor érződik, ha egy családban egy elem mindhárom tagja jelen van - mondjuk az apuka Vízöntő, az anyuka Mérleg, a gyerek pedig Ikrek. Egy ember személyiségén belül (horoszkópjában) akkor van "túldominálás", ha lakik bennünk Ikrek, Mérleg és Vízöntő karakter is. Ha pontos fényszögkapcsolat is van hármuk között, egy jókora háromszög jön létre, amelyet az asztrológia nagy trigonnak (királytrigonnak), a KaSztella nagycsaládnak hív.


  A levegő jegyek örvénye tornádóként emelhet fel és húzhat le minket. Ha az Ikrek sokszínűsége, nyitottsága, tanítási és üzleti érzéke építő módon működik együtt a Mérleg egyensúlyteremtő vágyával, alkalmazkodási hajlamával, fejlett esztétikai érzékével, illetve a Vízöntő újító eredetiségével, közösségi szellemével és hajthatatlanságával, rendkívüli eredményeket érhetünk el szellemi téren és az emberi kapcsolatok terén. A tornádó azonban lefelé is nyomhat minket, ha a levegő jegyek negatívan hatnak egymásra. Ilyenkor az Ikrek szétforgácsolódik és megbízhatatlanná válik, a Mérleg önállótlan és megalkuvó lesz, a Vízöntő pedig elszáll a valóságtól, beleragad a lázadásba és teljesen elszigetelődhet.


  Miért van szüksége a levegő testvériségének a többi elemre? A tűz abban segít nekik, hogy szenvedéllyel vessék bele magukat tevékenységeikbe és kapcsolataikba, vagy adott esetben ki tudjanak törni egy eszme ördögi köréből. A föld támogatásával mélyrehatóbban és felelősebben kezelik az információkat és a kapcsolatokat, gyakorlatiasabbá válhatnak. A víz belőlük is az érzelmeket hozza felszínre, szerteágazó figyelmüket a lélek, az otthon, a meghitt kapcsolatok és a család felé irányítja.


  http://kasztella.hu/…/Fel--es-lehuzo-orvenyek-3--A-levego-t…


 13. 2016-08-18 15:1615156.

   


  Telihold holdfogyatkozással, Merkúr – Eris kvinkunx


   


  A mai Telihold első pillantásra igazi megújító energiamintát hordoz, hiszen az Oroszlán Nap a Kosban hátráló Uránusz – Eris konjunkcióhoz vet egy tűz trigont. Igen ám, de maga az Uránusz – Eris, az idei év egyik világ-fényszöge, nem sok jót ígér, mert egyesíti a forradalmi változásokat, a káoszt és anarchiát a drasztikusan megváltozó külső körülményekkel. Erisz a viszálykodás démona a görög mitológiában, és a róla elnevezett égitest a hirtelen és véglegesen átalakuló külső közeget jelöli a transzcendentális karmaasztrológiában. Az előrejelzésekben a trigon „súrlódás nélküli siklást” szimbolizál: elhárulnak az akadályok és valami nagyon gyorsan bekövetkezik. A Nap életereje megvilágítja a konjunkciót, a trigon mintázata pedig tovább gyorsítja azokat az eseményeket, amiket jelöl. Ráadásul csaknem teljesen pontossá vált az idei év másik világ-fényszöge, a Szaturnusz – Neptunusz kvadrát, ami a széttört álmokat, a fizikai alapok eliminálódását, az ismert törvényszerűségek felbomlását írja le. Mindez kapcsolódik a Karma-tengelyhez, hiszen a leszálló holdcsomó együtt áll a Neptunusszal (ahhoz, hogy feltárhasd az előző inkarnációk tudását, „egy emelettel feljebb” kell menned és transzcendens nézőpontból kell vizsgálnod a dolgokat). Hogy még tovább árnyalódjon a kép, a Szűzben haladó Merkúr (gondos, odafigyelő, de kissé kritikus beszéd) ma a Kos Erishez vet egy karma-fényszöget. A Merkúr – Eris kvinkunx segítségével megváltoztathatod azt, ahogyan a környezeteddel, a szeretteiddel kommunikálsz. Sebezni nem érdemes, de elviselni sem szabad a sértést, hiszen a másoktól kapott „rossz” szavak halálos fegyverré válhatnak.


   

 14. 2016-08-18 10:5415155.

  Kedves Csaba! Valóban, a szabadságolások nem tesznek jót a közös munkának, de remélem, ha vége a nyárnak, ismét készíthetjük a sorselemzéseket.


  Kérlek, ha megjössz, írd meg légy szíves, hogy mi az, ami szerinted kimaradt a fejtésedből, ill. mikről szeretnél még hallani?


  Mindenkinek jó pihenést kívánok, a nyári vakációjához!

  2016-07-30  17:06
  Mcsaba (15141)
  előzmény:
 15. 2016-08-18 10:2515154.

  Elsősorban a személyes bolygók pozícióját kell megnéznünk mind a két félnél, és azt hogy azok egymással milyen fényszög kapcsolatokat alkotnak.


  Nézd meg a tananyagban a szinasztriáról tanultakat, ott benne vannak a jegyek jelentése és a fényszög kapcsolatok is.


  Ha van olyan fényszöged, amit nem értesz, akkor írd meg.

  2016-08-17  15:52
  Penelopé (15151)
  előzmény:
 16. 2016-08-18 10:1915153.

  Telihold esetében a Hold és a Nap ellentétes jegyekben van, éppen oppozíciót ad. Jelentése: Nem vetíthetem ki a feszültségemet másra. Ez a konstelláció jelzi valaminek a befejezését, az eddig elvégzett tevékenység leszüretelését. Ha még nem történt meg, akkor az eddigi terveinket meg kell valósítanunk.

  2016-08-18  10:13
  mamóka67 (15152)
  előzmény:
 17. 2016-08-18 10:1315152.

   


   
  Újholdig a Fogyóhold fázisban járunk

  HOLDFOGYATKOZÁS


  Holdfogyatkozás mindig teliholdkor figyelhető meg, amikor a Föld a Nap és a Hold közé kerül, így elzárja a fénysugarak útját. Ilyenkor a Hold nem sötétedik el teljesen, hanem halvány narancsvörös színben dereng. Ennek oka, hogy a Földet körülvevő levegőburkon átszűrődő napsugarak megtörnek és elhajlanak, így egy részük mégis megvilágítja a Holdat


  14 nap telik el a harmadik és negyedik holdnegyed ideje alatt.  A kiteljesedett Hold fokozatosan fogyatkozik, míg egészen vékony C alakú sarlóvá nem válik.


  A fogyó hold ideje, mint egy nagy „kilégzés” kimos, kiizzaszt, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra serkent. Ebben az időszakban az erők belülről kifelé áramlanak, ezért alkalmas méregtelenítésre, diéta elkezdésére, fogyásra, tisztító kezelésekre testi-lelki szinten egyaránt.


  A tisztulás mellett ez a terhektől való megszabadulás, az elengedés időszaka is. Használjuk ki ezt a kozmikus hatást rossz szokásainktól, terheinktől való megszabadulásra, életünk átértékelésére.


  A nehéz munkákat most könnyebben végezzük el.


  Fogyó hold idején tisztíttassuk a bőrünket a kozmetikusnál. Ebben a holdfázisban végzett epilálás (szőrtelenítés) most tartósabb. Ha szükséges most szabaduljunk meg bőrkeményedéseinktől, szemölcsöktől. Ha időszerű, fogorvosunkhoz is látogassunk el.


  Testépítők, sportolók számára most eljött a szálkásítás ideje.


  Nagytakarítást lehetőleg fogyó hold idejére időzítsük. A tisztító jellegű házimunkát könnyebben és hatékonyabban végezhetjük el, kevesebb tisztítószerrel. A lomoktól is könnyebben megválunk.


  Kártevőktől való megszabadulás, a kertben a gyomirtás is jobb hatékonysággal történik most, mint más napokon.


  Metszéshez a fogyó hold időszaka a legjobb, főleg, ha termés-napokon végezzük (Kos, Oroszlán, Nyilas Hold)

   


   

 18. 2016-08-17 15:5215151.

  Drága Mamóka !


  Ha szinasztriát nézek és azt szeretném megtudni mi a feladata két embernek egymással akkor mit kell vizsgálnom? A Szaturnusz fényszögeit vagy Holdcsomópontokat kell nézni? Esetleg azt is láthatom valamiből, hogy a kapcsolat tartósnak ígérkezik, vagy esetleg rövid idejűnek?


  Köszönöm előre is válaszodat.


   

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 19. 2016-08-12 17:3015150.

  Köszönöm Mamóka! Igen az 5 fő fényszögre gondolt, csak azt írja a feladat, hogy nem kell teljes fejtés csak analógiákban. És ezt nem értettem. Az Asztro Suliban már átolvastam a fényszögeket az alapján igyekszem megcsinálni.

  2016-08-08  23:39
  mamóka67 (15149)
  előzmény:
 20. 2016-08-08 23:3915149.

  Szerintem a képletben használt fontosabb fényszögekre gondol: trigon, szextil, kvadrát, kvinkunx, esetleg a kvintillek és az oppozíció. Ha ezeket tudod, akkor az már jó. Tanultunk fényszög konfigurációkat is (benne van az anyagban a topikban), ha már eljutottál odáig, akkor ezzel lehet sikered. ( pl. karma ketrec a Holdcsomópontokkal).


  Majd szurkolok neked! Puszi.

  2016-08-07  18:08
  Penelopé (15148)
  előzmény:
 21. 2016-08-07 18:0815148.

  Szerbusztok !


  Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelentkeztem egy több éves asztro suliba ami szeptembertől indul. Kaptam egy szintfelmérőt. Egyik kérdése az, hogy a megadott születési képlet alapján analógiák szintjén  fejtsem ki a fényszögeket. Szerintetek itt mire gondol? Nem kell részletesen végig elemeznem  a fő fényszög kapcsolatokat?


  Köszönöm előre is a választ. Remélem mindenkinek szépen telik a nyár.


  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 22. 2016-08-01 19:0915147.

  Sajnos ápr. 11-től június 1-ig kórházban voltam, rengeteg elmaradt munka várt és még ma is vár rám, és közben a szünidő miatt unokázom is ezerrel. Ezért bocsássatok meg, még az augusztus ilyen lesz, aztán jövök vissza rendszeresen. Addig kérlek Tündér Panna, maradj hű hozzánk! és köszönöm, hogy ilyen aktív vagy.


  A FB-on sok hasonló oldal van, lehet, hogy azok is elszippantják az érdeklődőket.

  2016-07-29  19:50
  TündérPanna (15140)
  előzmény:
 23. 2016-08-01 18:5815146.

  Bármelyik planéta képviselheti, a lényeg, hogy a legmagasabb ponton álljon (együtt az MC-vel), ám itt is az vonatkozhat rá, amit az előzőben leírtam.


  Ha pl. Júnó van a X. Házban, akkor a feleségét "büszkén viseli, mint egy virágot" a gomblyukában. Egyenrangú társának tekinti, akit mindenhova magával visz, és segíti őt az előre jutásban.

  2016-07-16  16:28
  TündérPanna (15128)
  előzmény:
 24. 2016-08-01 18:5315145.

  Az aszteroidák általában női képletekben prominensek, mivel sérült női archetípusokat jelentenek. Kivétel a Júnó, ami az elkötelezett feleség szerepét tölti be a férfi horoszkópjában.


  Ettől függetlenül elmondom a jelentését: a Nap -Veszta kapcsolódás növeli a szülött szellemi koncentrációját.  Mivel egy bizonyos csőlátást eredményez ez az együttállás fényszög, is, elősegítheti a fókuszáló képességet arra a jegyre és házra vonatkoztatva, ahol szerepel. Ugyanakkor mindennek kölcsönöz egy fajta felülemelkedést a napi gondokon.

  2016-07-16  16:05
  TündérPanna (15126)
  előzmény:
 25. 2016-08-01 18:4515144.

  Nagyon erős karmikus kötést, ami már valamelyik előző életetekben megvolt. Az I. Ház az életutadat jelzi, minden benne lévő planétával és jeggyel. A Felszálló pedig az Aszcendenssel karöltve: végig kíséri és társa lesz az élete folyamán (földi élete)

  2016-07-05  15:04
  Blue249 (15115)
  előzmény:
 26. 2016-07-31 21:4615143.

  Kedves Csoporttagok!


  Előre is köszönöm. Természetesen nem szeretnék senki elé kerülni. Én is folyamatosan figyelemmel kísérem a történéseket és szívesen csatlakozom a meglátásaimmal. 

 27. 2016-07-30 18:0915142.

  Kedves Éva !


  Én is szívesen csatlakozom majd az elemzéshez, ha Csabát befejeztük. Csak most a nyáron nekem is kevés az időm a szabadság, a lakás körüli teendők stb miatt. De hamarosan jövök.


  Szép Nyarat mindenkinek !!

  2016-07-28  20:49
  Éva_1208 (15139)
  előzmény:
 28. 2016-07-30 17:0615141.

  Köszöntelek Éva!


  Sajnos a képletem fejtése kissé elakadt. Talán a nyári szabadságolások végett... Augusztustól én is szabadságra megyek és nem leszek gép-közelben.


  Viszont szeptembertől majd részt veszek a csoport-aktivitásban és részt vennék képletem továbbelemzésében. De csak úgy a magam módján, mert nem vagyok jártas a Karma asztrológiában.


  Ha sikerül a végére jutni, akkor szívesen állok elébe akár a Te képleted közös elemzésének is.


  Üdvözlök Mindenkit a csoportból!


  Csaba

  2016-07-29  19:50
  TündérPanna (15140)
  előzmény:
 29. 2016-07-29 19:5015140.

  Kedves Éva,


   


  Saját nevemben üdvözöllek a csoportban. Én nagyon szívesen segítek majd Neked a horoszkópodban, csak egyelőre (ha visszaolvasol a fórumban látod) benne vagyunk/vagyok egy fejtésben (MCsaba képlete), amivel így is nehezen haladok, mert az itteni fejtések közös fejtésnek indulnak, aztán sajnos mindenki elkopik szépen lassan.... halvány gőzöm sincs miért... már egy ideje senki nem jelentkezik, akikkel anno nekiálltunk, és már az én kérdéseimre sem nagyon válaszolnak, úgyhogy ígérni nem merek Neked semmit, de amint tudok nagyon szívesen segítek Neked!  

  2016-07-28  20:49
  Éva_1208 (15139)
  előzmény:
 30. 2016-07-28 20:4915139.

  Sziasztok kedves Csoporttársak!


  Én új vagyok, most regisztráltam. Örülnék neki, ha az én képletemre is ránéznétek. Minden észrevételt szívesen fogadnék, de tanulni is szeretnék belőle.  Egyébként én is tanultam/tanulom, de van még sok bizonytalanság. Akit érdekel jellezen légyszi és akkor megadom az adatokat. 

 31. 2016-07-17 13:4315138.

  Akkor mit jelent a szinasztriában az aszcendens és a felszálló holcsomópont szeszki kvadrát? És a holdcsomópont a 8. házba esik az aszcendenses képletben.

 32. 2016-07-16 19:5315137.

  A 9. ponttal a képlet húzó bolygójával jövök majd, de segítsetek annyiban légyszi, hogy a 10. pont A holdcsomópontok és a karma tengelyt megcsinálta már vki?


  Ami még hátra van: 


  11. Retrográd személyes bolygók- ez Csabának nincs


  12. Deszcendens


  13. VII. házas bolygók


  14. Szexualitás


  15. Különleges fényszögek


  16. Karmikus fényszögek


  17. Közbezárt jegyek- Csabának nincs ilyen


  18. Állócsillagok


  19. A Szaturnusz


  20. MC és IC


  21. A szülők


  22. A 12. ház


  23. A házak részletesebb elemzése


   


   

 33. 2016-07-16 19:1615136.

  Köszi a visszajelzést!!!  

  2016-07-16  18:13
  Mcsaba (15135)
  előzmény:
 34. 2016-07-16 18:1315135.

  Romantikus, optimista, hűséges. Ez igaz. Szeretem a kapcsolatokat, de nem mindenkivel vagyok kedves. (Úgy értve, hogy akivel nem egyezik a véleményem)


  Az erőszakosság elégé végigkísért az élet során, de eredménynek tekintem, hogy megtanultam tisztelni a feleségemet.

  2016-07-16  16:24
  TündérPanna (15127)
  előzmény:
 35. 2016-07-16 18:0815134.

  A drámai érzékben talán van valami de a szellemi érdeklődésen kívül nem sokat sikerült megtapasztalnom a Nap Uránusz szextilből.


  Az újításokkal pedig valahogy nem tudtam a felszínre lépni.

  2016-07-16  15:46
  TündérPanna (15124)
  előzmény:
 36. 2016-07-16 18:0415133.

  Ez is nagyon talál !


  Sőt ! A feleségem asztrológiai ismeretek nélkül is mondta mindezeket.


   

  2016-07-16  15:43
  TündérPanna (15123)
  előzmény:
 37. 2016-07-16 17:5915132.

  Nap az Ikrekben, 9. Házban:


  - Ez tökéletesen talál !


  Azonban a Quintillel kapcsolatosan vannak némi eltérések.


  - A szabadságot megteremtem magamnak és az információ szerzésre is ráhajtok, viszont csapatmunkában néha elfogy a kitartásom és az utóbbi időben nem riadok vissza a monoton tevékenységektől.


  Az erők megmozgatása csak akkor indul be igazán, ha lelkileg képes vagyok átélni azt a bizonyos célt, amelyért küzdenem kell.


  A Halak-Marsnak ezt tulajdonítom. Ezt vettem észre magamban.


  Hogy csak akkor teljesedik ki az akaratom (harci készség), ha az egész lényemben benne rezeg az érdek, amit ki kell harcolni.


   

  2016-07-16  15:37
  TündérPanna (15122)
  előzmény:
 38. 2016-07-16 17:4715131.

  A változással, változtatással nincs elakadás. Csak a kitartással. Úgy érzem, hogy ez akadályozza a megújulást.


  Nap, Mars, Szaturnusz labilis jegyekben vannak.


  A betegségekből elégé hamar regenerálódok.


   

  2016-07-16  16:00
  TündérPanna (15125)
  előzmény:
 39. 2016-07-16 17:0315130.

  Nos, ha jól számolom, akkor kb most tartunk Csaba horoszkópjának a felénél...  elég sok van még hátra, jó lenne ha jönne még valaki fejteni, én nagyon szívesen végig csinálom, de akkor nem mostanában fogunk végezni  Gyertek! Gyertek! Ha csak asztro sulis anyagotok van, már abból tök jól össze lehet szedegetni a dolgokat, de a neten is rengeteg anyag van. Ha valakinek kell az anyag küldöm!  


   


   

 40. 2016-07-16 16:5515129.

  7/ Signatúre: a felettes én: Fix Tűz: Oroszlán, tehát felettes én a Nap


   


  A felettes én a lelkünk másik része, aki szigorúan az utunkon tart minket. Életünk során bármikor ráhangolódhatunk, útmutatásért pl. Meditációban. A Nap felettes énként arra ösztönöz, hogy optimisták legyünk, kreatívak és a lehető legtöbb területen sikeresek. Emiatt vágyhat az átlagnál jobban Csaba a sikerre, a ragyogásra. Nap felettes énnel minden területen azt érzi az ember, hogy Ő akar a legjobb, legügyesebb lenni. A Nap nagy erőt is kölcsönöz Csabának, adott esetben olyan energiát is képes mozgósítani, amiről nem is tud, hogy rendelkezik vele. Ez a felettes én is okozza, hogy szeretnek az emberek a közelében lenni, energiát ad környezetének, könnyen megbíznak benne.

 41. 2016-07-16 16:2815128.

  Kérdés: A képlet húzó bolygója lehet aszteroida is? 

 42. 2016-07-16 16:2415127.

  6. A születés Uralkodója: A Vénusz, ami a VII. házban a Kosban van


  Fontos számára a társ, tipikus házasodó kedvű ember. Hajlamos korán hűséget esküdni. Romantikus, optimista és hűséges Nagy szüksége van a másokkal való kapcsolatra és érintkezésre. Szereti az eleven kapcsolatokat. Mivel szereti ha szeretik, ezért kedves az emberekhez. A társa, tükör a számára, amelyből megismerheti önmagát. Nagyra becsüli partnerét, tiszteli. A Vénusz egyébként annyira nem érzi jól magát a Kosban, erőszakosságra és nyomulásra hajlamosíthat.


   


   

 43. 2016-07-16 16:0515126.

  Találtam még egy Nap-Veszta együttállást, Veszta a 9. házban a Rákban van. Ehhez kérnék segítséget Mamókától, mivel azt tanultuk róla, hogy nagyon óvatosan fejtsük, nem akarok hülyeségeket belemagyarázni 


   


  Illetve van egy Nap-Aszcendens Trigon a képletben, ami vitalitás növelő, szerencsés kapcsolat, növeli a siker faktort Csaba életében. 

 44. 2016-07-16 16:0015125.

  Nap - Neptunusz (I. ház, Skorpió) Bi-quintil (144 fok)


   


  A bi-quintil egy Plútó jellegű fényszög, valaminek a létrehozásában, újjá teremetésben, transzformációban segít. Ez egy képesség, amit nem muszáj használni. Csaba képletében ez a Nap-Neptunusz bi-quintil arra utal, hogy saját magát tudja megújítani, megérezheti azokat a helyzeteket, hogy mikor van szükség arra, hogy ő változzon, és mikor nem a környezetében kell pl.:  a hibát keresni, vagy pl: egy bizonyos életesemény kimenetelén mennyit változtathat pozitívan, akkor ha Ő megváltoztatja a saját hozzáállását.. Ha változni kell, ő változik, és nem azért, mert ezt elvárják tőle, hanem, mert ezt Ő maga belátja és hisz benne, hogy neki így jó lesz. Gyorsan regenerálódik, betegségekből gyorsan felgyógyul.

 45. 2016-07-16 15:4615124.

  Nap - Uránusz (X. ház, Oroszlán) Szextil


  Eredetiség és intuíció a legfontosabb jelzői ennek a fényszögnek. Azt jelenti, hogy ahol mások csődöt mondanak, Csaba még ott utat talál. Nyílt, őszinte és erős akaratú. Újítások bevezetője lehet. Gondolkodó és reformer. Magnetikus kisugárzása van, aminek általában sok a rajongója és bizalmat ébreszt. Drámai érzéke sem elhanyagolható, többnyire elismerést is arat. Személyisége nyitott, karaktere szilárd, és általában nagyon kedvelt. Szellemi érdeklődése erős. Sok esetben vezető szerepet tölt be valamilyen szellemi orientációjú csoportban.


   


   

 46. 2016-07-16 15:4315123.

   


  Nap - Jupiter (I. ház, Mérleg) Szeszki-kvadrát


  Ez a fényszög kapcsolat sokszor egy nem megfontolt, túlzásba vitt önkifejezésre utal. Az ilyen egyén hajlamos arra, hogy túl gyorsan akar túl sok mindent elérni, anélkül, hogy rendelkezne az ehhez szükséges önfegyelemmel és megfontoltsággal.


   


  A saját magáról alkotott elképzelése irreális és túlzott lehet, ami frusztrációban végződhet, ha túlságosa messzire akarja kitolni személyisége határait. Gyakorolni kell a türelmet, szaturnikus tulajdonságokra van szükség, tapasztalatra, önfegyelemre, amelyek szilárd alapot adhatnak az elképzeléseihez, és azok megvalósításához. Időbe és fáradságba fog kerülni, de megéri, mert tartós sikerhez vezet. Ez az Jupiter aspketus hordoz magában egy tendenciát az extravaganciára és fényűzésre is. Az alaptalan optimizmust le kellene vetkőzni, mert ez veszélyes is lehet. A túlzott nagyvonalúság is káros lehet, mert hátsó gondolatokat ébreszthet másokban. Nyugtalansága és a változások iránti vágya veszélyes lehet életének stabilitására.


   


   

 47. 2016-07-16 15:3715122.

  Nap a 9. házban az Ikrekben áll


  Akinek a Napja az Ikrekben van, karmikusan az a feladata, hogy tanuljon, ismeretet gyűjtsön és kommunikáljon. Az ilyen típusú embert a szabadságvágy és az információ éhség mozgatja!  Ő termetei meg legügyesebben a szabadságot magának. Sokoldalú mentális és intellektuális síkon, jól gondolkozik. Szereti az újdonságokat és a változást. Ezért figyelmét örökké az új eszmék és gondolatok foglalják le. A Nap a 9. házban a hittel, a vallással és az utazásokkal kapcsolatos karma. Az ilyen típusú ember mindig menne, nem tud megülni egy helyben. Karmikus feladata: megtapasztalni, hogy hol van az Ő helye a világban, sokszor lehet élete során ilyen érzése, hogy nem találja igazán a helyét. Ennek a negatív aspektusa, hogy hajlamos álomvilágban élni.


   


  Nap - Mars (6. ház, Halak) Quintill


  A quintillek mindig valamilyen tehetséget, képességet, lehetőséget mutatnak, amiket az egyén dönti el, hogy használ-e vagy sem.


  Ez a quintill arra utal, hogy nagyon jó dolgozóvá válhat Csaba, aki szívesen dolgozik csapatban, nagy a munkabírása, szeret dolgozni. Az egyhangú, monoton feladatokat mondjuk nem igazán kedveli, de megcsinálja azt is. Szereti, ha jó abban, amit csinál. A konkurensekkel szemben fellép. Nagy erőket képes megmozgatni egy cél érdekében. Munkájában erőteljes a fellépése, kitartó, határozott, akár agresszív is lehet.


   


  Fokozott az ellenálló képessége a betegségekkel szemben.

 48. 2016-07-14 14:3615121.

  Ezzel nem vagy egyedül. Jó lenne, ha mások is bekapcsolódnának, hogy tudjunk áttérni újabb horoszkópokra.

  2016-07-12  14:59
  TündérPanna (15120)
  előzmény:
 49. 2016-07-12 14:5915120.

  Sziasztok! Én akkor folytatnám lassan Csaba elemzését, mivel a Holddal végeztem, akkor megyek tovább és jövök a Nap kozmikus helyzetével, és fényszög kapcsolataival, elnézést, hogy lassú vagyok, csak sokat dolgozom...