Válaszkereső
Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Asztrológiai jegyek és karmák (
42
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2008-03-30 08:111.

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2014-04-14 22:4014242.

  Köszönöm szépen a sok-sok infót!

   

  előzmény:
  mamóka67 (14241)
  2014-04-14  13:55
 2. 2014-04-14 13:5514241.

  42 éves kora után, vagyis horoszkópjában az Uránusz félvisszatérésénél - 1781-ben Wilhelm Herschel felfedezte az Uránuszt.

  Tudtad, hogy III. György király iránti tiszteletéből, eleinte Georgium Sidus-nak (György csillagának) nevezte el?

  Egy német csillagász (Johann Elert Bode) javaslatára lett URÁNUSZ a neve.

   

  Na és azt…
  hogy a felfedezése előtt már évtizedekkel korábban tucatnyian felfedezték? Csak mindannyiszor csillagnak nézték… Herschel volt az első, aki azonosította!

   

  De nem csak ebben volt az első!

  Elsőként jött rá, hogy…

  - a gravitációs erő miatt a kettőscsillagok, fizikai kapcsolatban állnak egymással.
  - a Naprendszer mozog a világűrben

   

  Többek között a nevéhez köthető az infravörös sugárzás felfedezése, de még az Aszteroida szó is.

  Az első ember volt, aki távcsövével…
  “Áttörte a mennyek kapuit.”
  (Fia ezt a feliratot íratta a sírjára.)

  ui: otthona, ahol az Uránuszt felfedezte, múzeumként működik:

   

 3. 2014-04-13 18:5914240.

  Az életciklus fényszögekről írtam, de a topik számát nem tudom megmondani. Most gyűjtöm ki a topik értékes részeit, ha odáig elérek, majd jelzem.

   

  Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó és a Chiron visszatéréseket tanultuk.

   

   Nagyon nagy adománya az asztrológiának az, hogy előre láthatjuk életünk időbe vetett mérföldköveit. Életünknek van egy ritmusa, és ez a ritmus mindannyiunknál más és más. Ugyanakkor vannak mindannyiunkra érvényes, univerzális ritmusok is, és ezeket nagyon hasznos ismerni.


  Milyen fontos időszakokat érdemes első körben szemügyre venni és nyomon követni? Szaturnuszi mérföldköveink az életünkben 7, 14, 21, 28-30, 35, 42, 49, 56-60, 63, 70Szaturnusz átvonulása a házakon ca. 2.5 év / életterületJupiteri mérföldkövek 6, 12,18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60Jupiter átvonulása a házakon 1 év / életterületHoldkapuk: Félholdkapu 18,7 éves korban van, amely egy rövid időszak erejéig utalásokat hordoz az életfeladatra vonatkozólag.37,4 éves korban jön a Holdkapu. (Ebben az időszakban az ember néhány hét erejéig  lehetőséget kap, hogy közelebb kerüljön az életfeladatáhozA fentiekből könnyen megvizsgálhatod a Szaturnusz 7 éves ciklusát. Gondolj bele, hogy milyen nagyobb átalakulás, kihívás, megmérettetés volt az életedben 29 éves korod körül! Nem emlékszel? Lehetséges, hogy életedet nem folymatként szemléled, hanem különálló események sorozataként. Az asztrológia így is segít az életed függetlennek hitt eseményeit egységes "sors"-ként, összefüggő folyamatként szemlélni.

  És miért fontos folyamatként látnod életedet? Mert megértheted, hogy utadnak célja van, és értelmet nyernek életed darabkái. Ha látod a célod, az utadat, erőt és motivációt nyersz belőle.
  A Szaturnusz visszatérést 28-30 éves korban mindenki átéli. Ez a felnőtté válás időszaka, és akár 1 évig is eltarthat ez az időszak. Ám ez mindenkinél másképp bomlik ki. Fontos, hogy ilyenkor legyen egy kísérőd, aki támogat ebben a folyamatban, és segít meglátni a helyes irányt.
  És 7 évre rá miben érezted hogy változtatnod kell az életed irányán? Minden 7. évben a Szaturnusz felteszi nekünk a kérdést: Így szeretnéd élni az életed, vagy itt az idő változtatni? Ha igen, akkor újra kell gondolni eddigi életünket, céljainkat, alapelveinket, és tovább lépni a kívánt irányban.
  előzmény:
  mamóka67 (14239)
  2014-04-13  18:51
 4. 2014-04-13 18:5114239.

  Én itt a topikban nem írtam a Hold-kapukról, csak a holdfázisokról, melyek24 éves periódusokat adnak az ember életében, különböző megélési formákban.

  Ezt az írást a Göncölszekér Fogadó anyagából vettem.

  előzmény:
  girl27 (14237)
  2014-04-13  14:53
 5. 2014-04-13 18:4714238.

   

   

   

  Hold-kapuk


  Az élet ritmusai II. Kor-szakok, Hold-kapuk

  Az Életkehely mint forma különösen alkalmas arra, hogy az emberi élet folyamatának kozmikus ívét élővé tegye számunkra. Alászállásunk, leérkezésünk, inkarnálódásunk íve az Életkehely bal oldalán mutatkozik meg, míg vele szemben a kifelé, felfelé törekvés földtől való távolodás, exkarnálódás ívét találjuk. Ez a kettős ív foglalja magába azt a 9x7 esztendős periódust, amelyet a Karma Urainak irányítása alatt, a planetáris erők kereszt-tüzében megélünk.

  Egy kozmikus "fürdőkádnak" is vélhetjük ezt a formát, ahová az embert lassan, fokozatosan aláeresztik "az élet vizébe", majd 63 év elteltével lassan kiemelkedik belőle. A 63. év után következő időszak az

   

  Életkehely középső, beforduló ívében található, ahol a kegyelmi periódusban az ember az eddigi erőktől bizonyos mértékig függetlenné vált létét az önkéntes szolgálat és áldozat erőterévé avathatja, hogy azután a kilépés pillanatában szembe találkozzon a Világ Beavatójával, a földre szállt Nap-Szellemmel, az éteri Krisztussal.

  Az Életkehely belső, arany ívében foglalnak helyet azok a planetogrammok, amelyek az egyes 7 éves periódusok éteri, asztrális vezér-sugárzását mutatják.

   

  Minden planetogramm kettős: a nagyobb formátumú magában hordoz egy másik, kisebb planetogrammot is, amely viszont a Planetáris Karma inkarnációs periódusait mutatja az egyes 7 éves emberi életperiódusok párhuzamában. Az Életkehely ívét körben négyszer jelöltük meg a Hold planetogrammal, amely minden 18 év 7 hónap és 9 nap elmúltával egy megnyíló Hold-kapu jelenlétét mutatja.

  A Polaritás elve az élet két felének kontrasztjában jelenik meg legmarkánsabban: ifjúság - öregség; fizikai építkezés - szellemi építkezés; az elfogadás-befogadás évei - a kiáradás, átadás, kifelé fordulás évei; a felkészülés évei - a beérés, kreativitás évei. Ezek a poláris erők teljesednek ki az inkarnáció - exkarnáció nagy polaritásában, amelyet a születés és a halál kapui kereteznek.

  Az első Hold-kapu mellett szinte észrevétlenül "elmegyünk". Az ifjú magabiztosság nehezen tűri a kétség erőtlenségét, a fájdalom közelségét.

  Mindez idegen bimbózó, épülő optimizmusától. Így ez az első Hold-kapu legfeljebb annyit tehet, hogy a már kialakult tiszta idealizmusra való hajlam magasabb asztrál-erőit megerősíti.

  A második Hold-kapu megnyílása nem sokkal a tudati lélek megszületése után, már nagyobb jelentőséget hordozhat az inkarnáció szempontjából. Az Életkehely mélypontjában megélt belső krízisek, a kétség, a bizonytalanság, a többre hivatottság elégedetlensége, az élet igazi jelentőségének most már sürgetővé vált kutatása, az egzisztenciális dilemma mindent megkérdőjelező élessége, tényleges vízválasztót jelenthet a 37. életévét betöltött ember számára. Sokak számára az "élet" itt véget ér, bár a "létezés" még évtizedekre elnyúlhat... A kezdet álmai, aspirációi belefulladhatnak a mindennapok "realitásába", az erőnlét megcsappan, a karmikus társak, a kiépült életkörülmények körképe elviselhetetlen sivárságot mutathat. A váltástól való félelem, a kényelemszeretet, a megkötött kompromisszumok bilincsei elfojthatják, és a Hold-erők fennhatósága alá kényszeríthetik a felnevelkedett Nap-erőket. Az inkarnáció gerince itt úgy megroppanhat, hogy az Életkehely felfelé hajló ívébe egy "kivérzett", erőtlen lény lép be, aki nem lesz képes válaszolni a közeledő első Hierarchia kapcsolat-teremtő jelzéseire.

   

  Természetesen az is igaz, hogy a második Hold-kapu ébresztő impulzusát magába fogadó ember hihetetlen erőtöbblettel folytathatja életútját. A váltást ő sem kerülheti ki, sem pedig az azzal járó kockázatokat és fájdalmakat. Az Én felé közeledő személyiség azonban már nem fut sem a tükör, sem pedig a tükör által felidézett fájdalom elől. Így lesz a fájdalomból cselekvőképes transzformatív erő, amely később a tudatos karma-építés kivitelezőjévé válik.

   

  A harmadik Hold-kapu, amelynek megnyílása az 55. év utáni kilencedik hónapra esik, már markánsabban jelezheti az előző Hold-kapukkal való találkozás minőségét. Tehát: új életerő, új feladatok, sőt igen gyakran új karmikus képletek megjelenése, professzionális váltások, késői gyermekek, új kapcsolatok, nagy helyváltoztatások - vagy hanyatló egészség, önközpontú befelé-fordulás, fáradt pesszimizmus, az élet-nek, mint végül is rejtélyes, érthetetlen és hiábavaló folyamatnak kesernyés, sőt sértődött szemlélete...

   

  Ilyenkor gyakori még a mentális erőt pótolandó asztrális fellobbanás, a jól ismert másod-, sőt harmadvirágzások formájában, ezek azonban rövid életűek és üstökös ívük hamar beletorkollik az élet-princípiumok látványos hanyatlásába.

  A negyedik Hold-kapu a 74. év utáni negyedik hónapban ér el bennünket, tehát abban a kegyelmi periódusban, amikor a karmikus kötelezettségek terhétől megszabadult lény "megfiatalodhat", magas szintű kreativitásról tehet tanúbizonyságot, gondolkodása rugalmas, fantáziája élénk, életszeretete ragályos, kifinomult erőtere mágnesként vonzza az embereket. A Szellemről csak akkor beszél, ha kérdezik, de életét úgy éli, hogy állandóan kérdezni fogják.

  A spektrum másik végén a keserű, elhomályosult emlékezetű, nyűg-testét orvostól-orvosig vonszoló "öreg", aki saját panaszáradatának áttörhetetlen barikádjai mögött szenved, és szenvedtet...

  Ami az ötödik Hold-kaput illeti, a 93. év után: ki is mesélhetne róla...

  előzmény:
  girl27 (14237)
  2014-04-13  14:53
 6. 2014-04-13 14:5314237.
  Mamóka, volt szó a leckéidben a Hold kapukról? Amikor a felszálló Holdcs.pont visszatér eredeti helyzetébe vagy épp szembenáll vele? (17, 37, ...stb, éves kor körül?) Milyen hatásokról lehet ilyenkor beszélni? Nekem úgy mesélték, hogy ilyenkor aktivizálódnak sorsot befolyásoló események, találkozások...stb. Írtál erről bővebben? mert akkor rákeresek.
  előzmény:
  mamóka67 (14236)
  2014-04-13  13:34
 7. 2014-04-13 13:3414236.
  "Az önismeret egy élethosszig tartó tanulás, fejlődés és tapasztalás mások segítségével.

  Nem egy tanfolyam, melyet rövid idő alatt letudok, s önmagamat „kész”-nek nyilvánítom.

  Az önismereti úton haladva egyre mélyebb és mélyebb rétegek tárulnak fel belőlem.


  Egyedül képtelen lennék megismerni önmagamat! Pszichés értelemben ugyanúgy szükségem van embertársaimra, ahogy szükségem volt gondoskodó személyekre az életben maradáshoz születésem után.

   

   Önmagamat saját életterem középpontjaként érzékelem, hiszen a saját szememmel látok, érzékeim segítségével ismerem meg azt, ami engem körbevesz. Az önmagamra ébredésemben benne van az elkülönülés megélése. Hiszen csak akkor ismerhetem meg önmagamat, ha azt el tudom a nem-önmagamtól választani. 

  Fájdalmas tapasztalat ez mindannyiunk számára, amikor először belezuhanunk a dualitásba, amikor a világ bennünk kettéválik „én-re és nem én-re”.

  Ezután a hiányaink hajtanak a kapcsolódások felé.
  A külvilág engem visszatükröz, s a hozzám érkező visszahatások segítségével fedezem fel önmagam, ismerem meg impulzusaim, vágyaim, aktív cselekedeteim következményét.

  Ez folyamatos az életünkben, jó esetben fejlődő tendenciában mutatkozik meg."

   

  Nagyon fontos mondatok ezek, érdemes elolvasni, meghallgatni őket.

 8. 2014-04-09 20:0314235.
  Igen, jóképű, de nagyon mafla. Bejön a lányoknak, de nem tud  még jól élni a 185 cm, dús barna haja, zöld szeme miatti adottságokkal.
  előzmény:
  mamóka67 (14204)
  2014-03-25  10:40
 9. 2014-04-09 20:0114234.

  Ezt privibe szántam

   

  előzmény:
  b-by (14233)
  2014-04-09  20:00
 10. 2014-04-09 20:0014233.
  Hozzátenném a 2. fiammal, Ádámmal kapcsolatban, h 0.-os volt, szalajtott, 20 évesen érettségizett. 15 éves kora óta csajozik, de soha nem ő hagyta el a lányokat, hanem ők őt. :( 20 évesen, nyáron, a Balatonra ment nyári munkára, egy nála 2 évvel idősebb kislánnyal jött össze, aki Angliába akart menni, vele ment, minden sírásom ellenére. 2 hónapig nem volt munkája, azóta egyfolytában egy amerikai étteremben dolgozik Londonban, szeretik, megbecsülik, mert jóember. Meg akarják szerezni az állampolgárságot, aztán tanulnának. Eleinte minden vackot megvettek, most gyűjtik a pénzüket, hajtanak.
  előzmény:
  mamóka67 (14231)
  2014-04-09  13:59
 11. 2014-04-09 19:5514232.
  Hmm. Igen, a népszerűségért kiskorában is lemondott a suli 5-seiről, ő jól akarta érezni magát az iskolában, nagyon népszerű volt, mindenki ismerte , szereti manapság is. A vendéglátásban dolgozik, de nem ez a végleges útja, tovább akar tanulni, de nem tudja, merre. Most picin múlt, h lekéste, tanári szak, mérnöki hivatással járó pénz közt habozott. Lekéste, bár angoltanár akart lenni, új elképzelései vannak, miként lehetne a mai fiatalokkal megszerettetni a nyelvtanulást. Boldog, bár másképpen, mint mi szerettük volna. Nagyon jóember. Negatívum, h nyíltan nem mond ellent, de azt csinálja, amit akar. Én nagyon szeretem őt is :)
  előzmény:
  mamóka67 (14231)
  2014-04-09  13:59
 12. 2014-04-09 13:5914231.

  b-by régóta vár a kisebbik fia sorselemzésének általa kért részleteire.

  Szeretné tudni, hogy mi az útja és a hivatása a gyermekének, aki most indul el, az élet rögös útján.

   

  Bika Nap, Mérleg Aszcendens, Bika Hold, és a planéták zöme is Bika jegyében volt a fiú születése pillanatában.

   

  Az Alcyone állócsillagon töltött egy bizonyos időszakot a két inkarnációja között.

  Ez a Pleiádok fő csillaga, belső látást, misztikus képességeket is jelöl.

  Nem minden esetben tudatosodik ez a képesség, de ha valaki tudatában van, hogy ezzel jön, akkor bármikor egy kevés tanulással visszahozhatja az ott szerzett tudását.

  Isis papnőit is itt képezik ki, és megkapja mindenki a következetes bölcsesség és a könyörtelenség képességét is. Nagyon sok női energia rejtőzik ezekben a tudományokban. Galaktikus médiumok is innen jönnek, mielőtt a Földre inkarnálódnának.

   

  A Horoszkóp legmagasabb pontján álló, azaz húzó bolygója a Jupiter, értelem szerűen a horoszkóp X. Házában.

  Ez a bolygó ilyen állásban a nagyvonalú, de igazságos főnökök képletében található, de rendszerint a politika, a vallás és az igazságszolgáltatás területén jelez kiugró sikereket.

  Ez a ház azt a képet tárja elénk, amit a szülött a társadalom felé mutatni kíván, ahová törekszik, amit magából épít (karrier), jelzi az egyén szerepét a társadalmi munkamegosztásban.

   

  A Bika domináns a képletében, minden munka neki való, ami a kereskedelemben, vagy a"szépség" iparban előfordul, még a média is nyitva állhat előtte.(pl. fotómodell).

  Jó kereskedő, vagy ingatlan ügynök lehetne, képességei erre utalnak. Ha van rá lehetősége, vagy kedve, a kertészmérnöki, vagy földbirtok is jól megférne a választott hivatások között.

   

  A Bika-Mérleg kombináció kétszeresen is a Vénusz uralma alatt áll, így érthető, hogy a szépsége (jóképűsége), kellemes modora révén könnyen belopja magát az emberek szívébe.

  Szépérzéke, esetleg művészi hajlama korán megmutatkozik.

  Szereti a kényelmes életet, ínyenc az ételben-italban, és mivel nehezen hoz döntést, a kívülállók túl lassúnak és bizonytalannak tartják, és ámulva figyelik, hogyan engedi el maga mellett a jobbnál jobb lehetőségeket.

   

  A belső béke megteremtése nála mindig fontosabb, mint a karrier.harc.  Nincs is nagy szüksége rá, mert a Jupiter -mint írtam is - mindig segít abban, hogy a szerencse az ő oldalára álljon.

  Benne is munkál ugyan a Bikákra jellemző biztonság utáni vágy, de az a békés, nyugodt környezetet, barátságos otthon biztonságát jelenti, ahol nyugodtan tud alkotni, élni, szeretni.

   

  A szerelem, az érzékiség olyan varázsszer, ami minden földi baj ellen védelmet nyújt. Könnyen elcsábul, és nem kerül erőfeszítésébe, hogy bárkit elcsábítson. Szívesen próbál ki minden változatot a szerelemben.

  Szexuális étvágya harmóniában van az egyéniségével (!)

   

  Újholdkor született, azzal, hogy ő majd a saját eszméit és képzeteit kivetíti a külvilágba. Vérmérséklete impulzív és ösztönszerű. Nehezen befolyásolható.

  Vigyáznia kell az elhamarkodott döntések, a rossz kapcsolatok  és a döntésképtelenség elharapózása miatt. Lehetnek problémái a testvérével, ez lehet karmikus, mivel a Chiron kisbolygó a 9. házban pontosan szemben áll a 3. házban lévő Holdcsomóponttal, mely testvérkarmára enged következtetni.

   

  Ennyit tudtam mondani, de ez nem teljes fejtés.

 13. 2014-04-07 11:4814230.

  Szia Girl!

   

  Ez egy teljes fejtés volt, és nem a topikba készült.

   

  A topikban csak kiemelt részleteket szoktam készíteni, idő hiányában,  ha a rengeteg kérésre ilyen fejtéseket készítenék, akkor még ennyi időm sem jutna ezzel is foglalkozni.

   

  Úgyhogy bocsáss meg, hogy a tiéd kevesebb lett, de ez csak egy mintafejtés volt azok részére, akik már elkezdtek fejteni.

   

   A Neptunusz állása nagyon fontos, de azok a gyerekek, akikre azt mondják, hogy hiperaktív, általában a képletük is mutatja, kristály vagy indig stb. gyerekek.

  Mivel tudjuk, hogy milyenek, ezért nemcsak a Neptunusz a mérvadó, hanem a képlet maga. (egésze).

   

  Puszi.

  előzmény:
  girl27 (14229)
  2014-04-05  16:40
 14. 2014-04-05 16:4014229.

  Csodálatos ez a baba képletfejtés. Az én kislányomról csak pár sort írtál. :(

   

  A kristály vagy gyémántgyerek mivoltát mi magyarázza a képletben? A Halak Neptunusz?

   

  Képzeljétek, az elmúlt héten 3 kisbaba is született az ismeretségi körömben és 2-en ugyanazon a napon születtek, április 1-jén. :) És mind a három ismerősöm osztálytársam volt a suliban, akik most első babával szülőkké váltak, szinte egyszerre! :)

  előzmény:
  mamóka67 (14219)
  2014-04-03  08:39
 15. 2014-04-04 08:3714228.

  Ez a cikk érdekes, és kapcsolódik az előbbiekhez, hogy fejtésnél minden mindennel összefügg!

   

   

  Az ókori világban számos kultúra a bolygókat tartotta isteneknek. A modern világunkban ezt sokan megmosolyogják, pedig könnyen lehet, hogy nem is jártak messze a valóságtól!

  Gondolj csak bele!

  Ezek a kultúrák pontosan ismerték a bolygókat - így azt is, hogy a hatásaik ellen nem igen tudnak mit tenni. Ezek után még szép, hogy ISTENEKNEK tartották őket.

  Nos,
  az ISTENEINKNEK vannak rigolyáik, de végeredményben mindegyik NAGYON JÓ FEJ! Hiszen kivétel nélkül ugyanazt akarják, hogy jobbak legyünk.

  Vagyis NINCS OLYAN, hogy ROSSZ hatású bolygó - legfeljebb csak olyan, aki nem a mi szájunk íze szerint terelget minket a jobb felé.

   

  www.facebook.com/asztropatika.hu
  www.asztropatika.hu

 16. 2014-04-03 23:2414227.

  Most, hogy mondod, valóban, egyszer én is kaptam egy teljes zodiákus figurázást!

   

  Nem értettem a viccet, bocs!

  előzmény:
  Bibo09 (14223)
  2014-04-03  13:44
 17. 2014-04-03 23:2014226.

  Számmisztikusok nevekből is következtetnek a sorsra és a karakterre.

   

   

  Én erről a tudományról csak annyit tudok, amennyi az asztrológiához kapcsolódik

  előzmény:
  Pumapapa (14225)
  2014-04-03  17:19
 18. 2014-04-03 17:1914225.

  Szia!

   

  A családi nevek magukban hordozhatnak információt az egyénről?

   

   Ez nagyon érdekelne, mert anyámnak érdekes és ritka neve van. És a jelentése is több, mint érdekes.

   

   

  előzmény:
  mamóka67 (1)
  2008-03-30  08:11
 19. 2014-04-03 17:1714224.

  Dehogy bántottam magam :-)

   

   

  előzmény:
  mamóka67 (14222)
  2014-04-03  13:07
 20. 2014-04-03 13:4414223.

  Kedves Mamó !!!

   

   

  Amint az előzőkben lehet olvasni pumapapától az egy interneten keringő 18 év feletti horoszkóp amit valaki jó dolgába összerakott. Már a Facen is többször lehetett olvasni a morbid szavakkal ellátott horoszkópot. Így szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni mert ennek semmi köze az asztrológiához. Szerintem erről lehet itt is szó :-)

   

  Na meg kérem szépen nem lehet teljesen azt kijelenteni hogy ez és az a Napjegy vagyok mert ugyebár a napjegyünket tanulni jövünk, hogy ebben a jegyben tudjunk most érvényesülni, akkor nem lehet azt mondani hogy én tisztán Bika vagyok. Na és a legfontosabb amit leírtál, hogy úgy igaz  ha az egész mandalát nézzük mindennel együtt, még a csillagképek és az állócsillagok is számítanak. (ha teljes képet akarunk valakiről kapni)

   

  Szép Napot :-) 

  előzmény:
  mamóka67 (14222)
  2014-04-03  13:07
 21. 2014-04-03 13:0714222.

  Szia Pumapapa!

   

  Szép neved van!

   

  Mitől vagy ennyire negatív? Bántott talán egy Skorpió?

   

  Minden jegy hordoz magában jó és rossz tulajdonságokat. Hogy melyik kerül előtérbe egy ember karakterében, az mindig a horoszkópjától, a planéták elhelyezkedésétől, sugaraitól és azok egymásra hatásától, de legfőképpen a hozott, és ebben az életében épített karmájától függ.

   

  Amiket leírtál, lehetnek jellemzőek a Skorpiók negatív oldalára (alacsonyabb rezgéseiben), de nem ennyire durván, szinte karikírozva.

   

  Talán, ha adsz egy születési dátumot a "te" Skorpiódról,  megnézhetjük,hogy miért ez a határozott ellenszenv irányában?

   

  Érdekes, amit írsz, mert az Oroszlánok, ill. maga a jegy népszerű, a Nap fennhatósága alatt áll, és az 5. ház az övé, ahol a szerelem, a gyerekek, a játékosság és a boldogság maga lakozik. Persze náluk is található kellemetlen tulajdonság, de így osztályozni a jegyeket, ahogyan te teszed, csak dühből lehet.

   

  Semmi jót nem találtál a Skorpióban?

  előzmény:
  Pumapapa (14221)
  2014-04-03  10:27
 22. 2014-04-03 10:2714221.

  Skorpió:

  Na, a másik ős ganyé az Oroszlán után! Benned az az átverés, hogy van szíved és mégis halálra szurkálsz mindenkit! Haragtartó vagy ami undorító egy tulajdonság! Imádod a szexet és gyakorlatilag ez a legfontosabb az életedben, na meg a pia meg a lumpolás. Ha pasi vagy, akkor sármos, ha nő, akkor kegyetlen, hideg szépség. Alapvetően szeretnek az emberek, mert szórakoztató is tudsz lenni, de nem árt veled vigyázni, mert ha kell, 40 év múlva is megtorlod azokat a sérelmeket, amiket kaptál.

  előzmény:
  mamóka67 (14219)
  2014-04-03  08:39
 23. 2014-04-03 08:4414220.

  Addig is írok pár sort a felnőtt János karakteréről, hogy láthassátok meg a fiatokat felnőttként is. Ez csupán betekintés, teljes képet csak egy átfogó, mindenre kiterjedő elemzés fog tudni adni.

   

  Jánosnál a közegtől fog függeni, hogy nyitott, vagy zárkózott lesz. Ez nagyon helyes álláspont, mert soha nem fogja kiszolgáltatni magát olyan személyeknek, akik bármiben elgáncsolhatják.

  Külső ingerekre ugyan lassan, de nagyon mély érzelmekkel fog reagálni.

   

  Együtt érző képessége és intuíciója kimagaslóan jó lesz, tehát az

   emberek szeretni fogják, maximum lesznek, akik irigylik majd őt a fellépéséért, határozottságáért, és beleérző képességéért. Tele lesz ugyanis idealizmussal és megértéssel az emberek felé.

  Óriási érzelmi életet fog élni, bár a racionalitás az erőssége, azt mindig az érzelmein keresztül fogja áramoltatni. Ez nem mindig lesz jó, mert ha a szívére hallgat, akkor könnyen befolyásolhatóvá válhat,.

   

  Lesznek kevésbé stabil időszakai, amikor a Halak Aszcendense kerül előtérbe, ilyenkor hajlama lesz az apró dolgokon fennakadni, de a nagy dolgokon átlépni.

  Ez valahol családi karma is, már volt ilyen személy az ősök között, valószínűnek tartom, hogy az egyik ok ez lehetett, hogy János ezeket a szülőket válassza, mert ez kell a kiteljesedéséhez.

   

  Társaságkedvelő és jó sztorizó lesz, kicsit pató - pálos beütéssel, mondván: majd csak lesz valahogy. Ez a fatalizmus csak előnyére válik, nem fog sokat tépelődni a jövőjét illetően. Sorsát ezért bölcs belenyugvással viseli.

   

  Van egy nagyon jó sugárzás a horoszkópjában, a Neptunusz és a Júnó közelsége, mely harmonikus kapcsolatokat jelöl, mert meghosszabbítja és áldással, fénnyel, feltétel nélküli szeretettel telíti meg a társas viszonyait és a házasságát. Ez a két bolygó, mintegy őrangyalként áll ezek mögött a témák mögött.

   

  Ez gyermekhoroszkópnál egy teljes fejtésnek felel meg. 

  előzmény:
  mamóka67 (14219)
  2014-04-03  08:39
 24. 2014-04-03 08:3914219.

  A Mars bolygója miatt, könnyen kezelhető gyermekké válik, alkalmazkodni fog, gyermekek körében, vagy akár a felnőttek között is (apa-anya vitája), a békebíró szerepét vállalja.

  Ha majd sportol, előnybe részesíti a társak körében űzött sportokat.

  A Nap a Marssal feszültségben volt János születésekor. Ez a fényszög a fiúk horoszkópjában nagyon fontos.

   

  Könnyen azonosul a marsi szereppel, és a Nap szerepét édesapjára osztja. János számára apjával való viszonya nagyon fontos, és többnyire feszültségekkel teli lesz. János csodálja az apját, és megpróbálja majd követni.

  Ha ez nem sikerül, vagy édesapja hatalmi igényét érvényesíti, akkor a gyermek könnyen a konkurenciát látja benne. Különösen kiéleződhet a helyzet a kamaszkorára, de nemcsak apjával, hanem minden más hatalmi személlyel szemben.

   

  Ez a helyzet a Bakokra jellemző állapot. Édesapja segíthet neki belső konfliktusának legyőzésében, ha az erőmérő szerepét veszi fel vele szemben, és fölényét nem használja ki.

  Ha János gyakran átéli, hogy lehetséges a közös megoldás, és gyermekként nem nyomják el, idővel küzdeni vágyó energiáját más célok szolgálatába állítja, és erős akaratú, tetterős férfivá cseperedik.

   

  Bika jellegű karmája miatt különösen első éveiben Jánosnak nagy szüksége van az anyagi világ biztonságára. Saját tulajdona nagyon fontos. Ha valaki megsérti a magántulajdonát, heves reakcióra számíthat. Szereti az élvezeteket, gondozza, féltve őrzi a tulajdonát. Nehezére esik bármitől is megválnia. Karmája az életben való elengedésre buzdít, amit ő csak lassan, vonakodva hajlandó követni.

   

  A Jupiter a növekedést és kiterjedést szimbolizálja A „sokat akarás” tipikusan a Jupiter jellemzője.

  A Jupiter, a Hold mellett, az egyetlen bolygó, mely a születéstől fogva teljes mértékben a gyermek rendelkezésére áll. Első naptól növekszik, anélkül, hogy bármilyen képességét használnia kellene hozzá.

  János Jupitere a születés pillanatában a horoszkópja 5. házában volt, ami a szerelem, a kreativitás, a játékosság háza, és szerencsét hoz leginkább jó fényszögek esetében, mint a többi ház.

   

  János akkor lesz igazán elemében, ha e bolygó hatására, sokat játszhat. Személyisége játékos és kockázatvállaló oldalát szüleinek el kell fogadni és támogatni.

  Kiskorában az első szó, egy kedves mosoly, egy homokvár hozzák az elismerést, és adják az ösztönzést a folytatáshoz.

  Iskoláskorában eredeti fellépése nyitja majd meg az új tapasztalatok előtt az ajtót.

  Kreatív ötleteiért gyakran fog dicséretet kapni, még az is elképzelhető, hogy valamilyen ifjúsági szervezetben (lehet vallási) is sikert arat.

  Mindig az lesz a lényeg, hogy átvitt értelemben színpadra léphessen, és valamit előadhasson.

   

  Amennyiben önkifejezését a szülők támogatják, egészséges öntudat fog kialakulni benne.

  Néha nem ismer határokat, így előbb, vagy utóbb a szülők feladata lesz, hogy egy kissé visszafogják.

  Hajlani fog arra, hogy túlságosan belemelegedjen a játékba, vagy túl nagy kockázatot vállaljon. Az évek folyamán meg kell találnia mindenben a helyes mértéket, el kell fogadnia, hogy a teljesítő képességének is vannak határai, meg kell tanulnia a kockázatok helyes felmérését, mert amilyen pozitív dolgokban tud a Jupiter sokat hozni, úgy sajnos a negatívumban is.

   

   

  A világra érkezett csemete nem tabula rasa, nem üres lap, amit a szülőnek kell saját reményeivel, vágyaival, elvárásaival telefirkálni.

  Ha a gyermeket olyasmire kényszerítjük, amihez benne nincs út, akkor boldogtalanná tesszük őt és önmagunkat is.

  Ha azonban ismerjük rejtett tehetségeit, ma még szunnyadó, de a csillagjegyéből kiolvasható jó tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

   

  A gyermek horoszkópját ismerő, az abból áradó bölcsességet okosan használó szülő jutalma a boldog, kiegyensúlyozott csemete. Hiszen jó tudni, kivel is élünk együtt, milyen csodák, szépséges lehetőségek bújnak meg abban az apróságban, aki mostantól beragyogja a család életét. Miben segítsük, mire biztassuk, mit igyekezzünk elkerülni, mely életkorban mire számíthatunk, erről súgnak a csillagok.

  A sorselemzés nem determinál, mert mindig ad több lehetséges utat és célt, amit a gyermek tehetségének kibontakoztatásakor alkalmazhatunk.

   

  Legközelebbi elemzést másféléves korában fogom elkészíteni, aztán pedig ha majd felnő.

   

  folyt.

  előzmény:
  mamóka67 (14218)
  2014-04-03  08:36
 25. 2014-04-03 08:3614218.

  Most nézzük a kisbabánk karakterét, és azt, hogy miért is jött közénk, és miért titeket választott szüleinek?

   

  A Hold a Rák uralkodó bolygója, sokféle megjelenési formája miatt többféle szinten értelmezhető. A Hold a lelkünk, vagyis az örök részünk, amely egyik inkarnációból a másikba kísér bennünket. Pszichológiai szempontból a személyes tudatalattink, amelynek tartalmát álmok, hipnózis vagy pszichoanalízis segítségével tudjuk előhívni. Ösztönös oldalunk, ahol nem gondolkodunk, hanem csupán érzünk, a családi, anyai gyökereink. Pénzjelölő funkciója is van, a zsebünkben csörgő pénzt jelöli

   

  A kisgyermek még csak a Holdját tudja kifejezésre juttatni. A többi bolygó jellemzői csak később, egymás után kerülnek felszínre.

  A gyermeknek példákra van szüksége a fejlődéshez. Ahhoz, hogy megtanuljon beszélni, hallania kell mások beszédét.

   

  Kapcsolatteremtő képessége anyjával való kapcsolatából fejlődik ki. Saját egyéniségének jellemzői a környezetéből feléje irányuló ingerek hatására alakulnak ki.

  Ebben az értelemben az egész gyermeki fejlődés kivetítéseken keresztül zajlik.

  Vannak olyan kivetítések, melyek csak a gyermekre jellemzőek. Ilyen az apa- és anyakép. A Nap jelzi az apát, a Hold az anyát.

  Ezek a kivetítések kamaszkorra jelentősen visszaszorulnak.

   

  János Holdja a Vízöntő jegyében volt, a születése pillanatában.

   

  Kíváncsian figyeli környezetét (mint már írtam), és végül a saját útját járja. Különleges szeretne lenni. Lelke mélyén tudja, hogy egyedi, és újra meg újra megpróbálja ezt az egyediséget kifejezésre juttatni.

  Már korán meg fog mutatkozni nála a vágy az önállóságra. Nem lesz hízelkedő, inkább a barátság a fontos. Tud hűvös és távolságtartó lenni és világosan ki fogja nyilvánítani, hogy nem tűr beavatkozást a személyes ügyeibe. Szüleinek azt feltétlenül el kell fogadniuk.

  Meg nem értettnek érzi magát, ha ők helytelen aggodalmaskodásból valamibe belekényszerítenek.

  Már egészen kicsi korától kezdve fontos lesz számára a barátság, oviban, iskolában.

  Eredeti ötleteivel már korán meglepi környezetét, ez és nyitott, barátságos lénye sokszor megkönnyíti az életét.

   

  János Vízöntő Holdja változatosságot és szellemi táplálékot igényel. Az Ikrek Holddal rendelkező édesanya mindkettőt meg tudja gyermekének adni.

  Mikor a gyermek nagyobb lesz, és már nem igényli a csendes nyugalmat, örülni fog, ha sok ismerőssel és rokonnal rendelkező édesanyja magával viszi barátaihoz.

  Ő is hamar fog találni barátokat. Az édesanyja ezt megértően fogadja majd, és születésnapi partikat, kirándulásokat szervez neki. Anya és gyermeke közt súrlódás mentes, könnyed, baráti kapcsolat lesz, a mindkettőjük levegős jegyben lévő Holdja miatt.

   

  A Merkúrnak igen nagy szerepe van a gyermek életében az értéstől az absztrakt gondolkodás kialakulásáig.

  Kisgyermekkorban az észlelés, az első szavak és a beszéd kialakulása függ tőle, utána a kérdezés kora.

  Mielőtt még elkezd iskolába járni, az absztrakt, logikus gondolkodás kialakulásáért is ő felel.

   

  Hatására János kivár, mert rengeteg ideje van arra, hogy elérje, amit akar. Tudja, hogy az idő neki dolgozik, s mivel rendkívül jó a diplomáciai érzéke, valamint kimeríthetetlen türelme van, végül mindig eléri, amit akar. Nehéz lesz később vitatkozni vele, főleg, ha bizonyos dolgokban már kialakult a saját véleménye – végül úgyis neki lesz igaza. Nem az erejével, fürgeségével, ügyességével győzedelmeskedik, sokkal inkább a kitartása vezet eredményre.

   

  A Bak típus a zárnyaló Merkúrnak súlyt, tartást és irányt ad.

  János két irányból motiválva lesz a tanulásra: egyrészt meg akarja csinálni, amit a szülők, tanítók mondanak, elismerve a felsőbbségüket, hogy a tanulás a cél elérésének az eszköze.

   

  folyt.

   

  előzmény:
  mamóka67 (14217)
  2014-04-03  08:33
 26. 2014-04-03 08:3314217.

  Gyermek horoszkópot is készítettünk a topik életében, míg tartott az "iskola".

  Sokan kértek tőlem azt is.

  Most egy János nevű kisgyermek sorselemzését mutatom meg nektek.

  Ez a képlet csupán másfél éves koráig jellemzi konkrétan, de majd készítek olyant is, amely felnőtt koráig, sőt tovább is szól. egy kisgyermeknek

   

  Jánoska Bak jegyében született, Halak az Aszcendense és Vízöntő a Holdja.

  Érdekes kombináció, ő már kristály, de talán inkább gyémánt gyermek, Halak Neptunusszal.

   

   János két inkarnációja között a Vega állócsillagon töltött egy bizonyos időt, valamelyik ottani dimenzióban. Az állócsillagokon a lélek egyfajta „kiképzést” kap, mely felkészíti egy újabb földi életre.

  A Vega az Orpheus hárfája.

  Mágia, karizma, az egyiptomi Maat, a mérték istennője. Szépség, kreativitás és művészet jellemzi.

  Ez a Tejút harmadik pillére, kék színű világ. Szelíd energia és tiszta mágia jellemzi. Fontos titkokat őriznek ebben a mezőben, ide nem könnyű belépni. Ebből is kitűnik, hogy János valamilyen nagyon fontos feladattal érkezett, melyet a lelke már itt, ezen a csillagon kitűzött maga elé.

  Kedves Szülők!

   

  A Bak jegyű kisgyermek minden szülő álma János szeretetreméltó, csendes, nyugodt baba, nem kell aggódni a szülőknek, ha esetleg az átlagnál, vagy a vártnál csendesebb, ilyen a természete, melyet csillagjegyétől, a Baktól kapott.

  Ha türelmesen, figyelmesen a szemébe néztek, támadhat olyan érzésetek, mintha máris mindent értene a baba. Finom lelke és az értelme nagyon gyorsan fejlődik, 3-4 éves korában nemcsak megérti, de meg is jegyzi már, amit mondotok neki, vagy hall maga körül. Figyel benneteket, bár ez nem mindig vehető észre, elmélyülten tanulmányozza a világot, amibe beleszületett, és ami nagyon tetszik neki.

  Bármilyen hihetetlen, már véleményt is alkot róla.

  Különösen fontos számára a békesség és kiegyensúlyozottság.

  Nem örül a zajos és hosszadalmas rokonlátogatásoknak, bár ezt még nem tudja tudtotokra hozni, ő már most annyira tudatos, hogy fel tudja mérni, meddig örül a látogatásoknak, meddig elégíti ki a törődés. Később ez változni fog, mert a Vízöntőben lévő Holdja miatt kifejezetten örülni fog a társaságnak és barátoknak.

   

  Az édesanya ölében érzi biztonságban magát, és a megszokott környezete az, mely békét tud köré varázsolni. Ez nem jelenti azt, hogy távolságtartó, sőt örül a társaságnak, de nem a végtelenségig, csupán módjával.

  A gyermek többek között utánzáson keresztül tanul. A szülők a példalépek. Ha édesapjával stabil kapcsolatot épít ki, csodálja és ösztönzésére saját erejét és önállóságát egyre inkább felfedezi, akkor öntudatos felnőtté fog válni.

  Már most igényli a megbízható rendszerességet, a napirendet.

   

  Óvatos, bár nem gyanakvó, megfigyel, töpreng, feldolgoz, - ha végül széles mosolyt küld valaki felé, az megtisztelve érezheti magát, mert ilyesmit nem osztogat puszta kedvtelésből.

  Korán kezd el mozogni önállóan, a szobatisztaság is hamar fog menni, mert nagyon igényes. A szabályok és elvárások érdeklik, és igyekszik azokat betartani.

   

  Korán meg kell mutatni neki a világot, a Bak gyermek szereti a sétákat, a napsütötte parkokat, ahol a természet szépsége öleli körbe. A zajos bevásárlások nem az ő világa.

  A rohanás éppúgy nem, imádni fogja a komótos családi étkezéseket.

  A Bak földjegy, ami azt jelenti, hogy kissé lassúbb, megfontoltabb (földhözragadtabb) az átlagnál.

   

  Nem kell neki egyelőre sok mütyür, játék, mert ezek csak izgatottá teszik.

  Az első évben lehetőleg ne kelljen Jánosnak idegen helyen nyugovóra térni, mert a valódi pihenéséhez szüksége van az ismerős, megszokott környezetére.

   

  Lassan felnőve, világos célokat fog kitűzni maga elé, figyelembe veszi a fennálló normákat, és lassan elindul felfelé a hierarchia lépcsőjén. Ez nem minden jegyre, kifejezetten a Bak jegyére jellemző. Minél inkább kialakul én tudata, annál inkább azon fog fáradozni, hogy olyan okos és megbízható legyen, mint felnőtt példaképe és ugyanolyan komolyan is vegyék.

   

  Amikor eléri a pubertás kort, és feladatának tartja sorsának saját kézbe vételét, akkor jelentkezik a Bak Nap minőség teljes erejével. Céltudatosság, elvhűség egészen a makacsság határáig, az addig inkább a Hold és az Aszcendens által meghatározott karakternek a Nap új színezetet kölcsönöz majd.

   

  Születési horoszkópját nézve, János tipikus foglalkozási területei az alábbiak lesznek:

  A nyilvánosság előtt felelős pozíciók: politikus, vezető minden területen. Ahol mindig szükséges a maradandó értékekhez való jó érzék: a banki és ingatlan területeken, a biztosításban, vagy a vagyonkezelésben.

   

  Karmikusan hozza a nagyszülők tehetségét: ahol tiszta struktúrákat kell teremteni, és ahol kemény anyaggal (főleg kővel) kell dolgozni, az építőipartól kezdve a szobrászatig. Jánosnak való majd a józan észt, higgadtságot, komolyságot és sok kitartást követelő foglalkozások.

   

  folyt.

 27. 2014-03-28 23:2414216.
  Köszönjük Mamóka, jó kis írások!
  előzmény:
  mamóka67 (14214)
  2014-03-27  17:28
 28. 2014-03-27 17:3114215.

  Kedves Mindenki,

  Online kommunikáció témában kutatok, akit érdekel egy ilyen kérdőív, megköszönném, ha kitöltené ;) Néhány perc az egész :)

  https://docs.google.com/forms/d/1okcYuNvZsndtZw2NQdjRMY_CT QBCNwS1BstGD8J7gWc/viewform

 29. 2014-03-27 17:2814214.
  Végül nemcsak a személyes bolygóink működését írtam le, érdemes volt bepillantani a sors, ill. transzcendens bolygók világába is.
 30. 2014-03-27 17:2514213.

  A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagképbe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében.

  Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre.

  Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is.

  Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki.

   

  A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók.

  A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk

   

   A Plútó a Bak csillagjegyben tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele!

  A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.

   

  /idézet/

 31. 2014-03-27 17:2214212.

  A Szaturnusz belépett a Skorpió csillagkép előterébe 2012. október 5-én, és 2015. szeptember 19-ig itt tartózkodik. Ez alatt a szűk 3 év alatt a mélységeinket feltárja, s arra ösztönöz bennünket, hogy szembenézzünk önmagunkkal. Megmutatja, mi az, amit feleslegesen cipelünk magunkkal. Ami már akadályoz a továbbhaladásban, azt kíméletlenül elveszi tőlünk. Megtanít elengedni és búcsút venni. Egyénileg és kollektív módon is szembesít bennünket az árnyékunkkal. A régóta érlelődő és szükségszerű változásokat testközelbe hozza. NEM HALOGATHATUNK TOVÁBB!

   

  Az Uránusz belépett a Kos csillagjegybe 2011. március 12-én, és 2018. májusig itt fejti ki a hatását. Új és szükséges változásokhoz, „óriásugrásokhoz” segítve egyéneket, társadalmakat.

   

  Nyitottságot ad a magasabb tudatosságra, a felismerésekre, s ezzel együtt a gondolkodásunk megváltoztatására. Elősegíti a szélesebb látókört, mely feltétele a józan reformoknak, jövőnknek.

  Ezzel együtt felerősíti a türelmetlenséget, érzelmi impulzivitást, intoleranciát a mássággal kapcsolatosan. Társadalmi egyenlőtlenségek miatt elégedetlenség, sztrájk helyzetek, etnikai alapon kiéleződő konfliktusok időszaka lehet az előttünk levő szűk hét esztendő. Magasabb szintű erkölccsel és etikussággal tudunk csak úrrá lenni ezeken a feszültségeken, mely nem az egyének közötti különbségre, hanem a mindannyiunkban megtalálható közös pontokra, ez EMBERRE helyezi a hangsúlyt!

   

   folyt.

 32. 2014-03-27 17:1514211.
  A Mars december 7-től 2014. július 26-ig tartó - a Marsot tekintve hosszú- periódusban a Mérleg csillagkép előterében tartózkodik. Hatására céltudatosságunk csökkenhet, korábbi konkrét céljaink kivitelezésében elbizonytalanodhatunk. Kompromisszum-készségünket erősíti, de a döntéseink tologatását, elodázását is. Mások igényeit jobban figyelembe vesszük elképzeléseink tekintetében, esetleg arra várunk, hogy másoktól kapjunk útmutatást, hogy merre is haladjunk tovább. Ha ezt tesszük, és hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk, ne essünk abba a hibába, hogy később őket hibáztatjuk. A nem döntés is döntés, ilyenkor másnak adjuk át a lehetőséget az életünk irányítása felett. De mi döntünk így, ezt ne feledjük el! A Mars a kapcsolatok jelében a szerelmi vágyat, partnerkeresési kedvet fokozza, de vigyázzunk a flörtöléssel és csábítással, mert az kapcsolati konfliktusokhoz is vezethet. Erősíti a tetszeni vágyást, a külsőségekkel való fokozott foglalkozást. Kevésbé lesz kedvünk az „el kell végezni” teendőihez, inkább a szórakozás, lazább életvitel iránti hajlandóságunkat fokozza. Mundán értelemben a nagypolitika színpadán segíti a diplomáciai együttműködéseket, tárgyalásokat, új partnerek keresését, korábban elképzelhetetlen társulások alakulását az érdekek mentén. A Jupiter 2013. június 26-án hajnalban átlépett a Rák csillagjegy előterébe és 2014. július 16-ig itt tartózkodik. Érdeklődésünk középpontjába helyezi a „gyökereink” fontosságát (értékét vagy hiányát), hagyományaink tiszteletét, hazánkkal, otthonunkkal, családunkkal kapcsolatos érzéseinket. Jóindulatúan feltárja lelki mélységeinket, rávezet arra, hogy felismerjük kapcsolataink hátterében meghúzódó családi mintáinkat. Törvénykezési, jogalkotási szinten is megjelennek a változások a családjogi, otthonteremtési területeken, segítve a népesség gyarapodását.

  Folyt.

 33. 2014-03-27 17:1114210.
  A Vénusz március 5-én éjszaka átlépett a számára komor és korlátozó Bak közegből a Vízöntő csillagjegyébe, ahol április 5-ig tartózkodik. Vágyat szít bennünk, hogy a sok teher, felelősség, munka után lazítsunk, s kipróbáljunk valami újat, vagy régóta vágyottat, esetleg egyszerűen csak szabadságoljuk magunkat a mindennapokból. Lesznek, akiket ez a hatás arra serkent, hogy külföldre utazzanak, esetleg spirituális, szellemi programokban vegyenek részt. Kedvez ez az időszak a közösségi örömöknek, buliknak, társaságok, baráti csoportosulások újraszerveződnek. Alapítványokat, egyesületeket, számunkra fontos közösségi vagy segítő intézményeket alapíthatunk, vagy kapcsolódhatunk a már meglevők munkájához. Esetleg belevághatunk személyes kapcsolataink megreformálásába, váratlan, szokatlan és új színeket adva a korábbi megszokott rutinhoz. Új kapcsolatok iránt nagyobb nyitottsággal rendelkezve esetleg olyan helyzeteket is kipróbálhatunk, ami addig ismeretlen volt számunkra. Örüljünk minden újnak!

  A Vénusz április 5-én éjszaka belép a Halak csillagjegybe, és május 3-ig, kicsit oldva a Kos időszak „tüzes hatását” felerősíti az empátiát, együttérzést és segítőszándékot.

  A gazdasági válság időszakában, valószínűleg lehetőségünk lesz arra, hogy önzetlen segítségnyújtást gyakoroljunk. Ez a hatás sok emberben a megtapasztalt feszültségek következtében a hétköznapokban fáradtságot, kimerültséget, káoszt okozhat, és fokozza a fertőzések iránti fogékonyságot.

   

  Kevésbé konfrontálódunk, aktív lendületünket nem találjuk. Iszogatunk, egyesek gyógyteát, meleg italokat, míg mások inkább alkoholos termékeket.

  Hamarabb nyúlnak az arra fogékonyak pótszerekhez, nyugtatókhoz, akár droghoz is, és keseregnek kapcsolataik, életük kudarcán. Különösen alkalmas ez a hatás arra, hogy gyenge karakterek mártír játszmával „szórakoztassák” környezetüket.

   

  Ugyanakkor a Halak Vénusz által átszőtt energiája érettebb karaktereknél kedvez a belső, szellemi örömöknek, a feloldó, ellazító szerelmi élményeknek.

  Erősíti a művészi ihletet és kifejezőkészséget, vagy annak élvezetét. Jó, ha több időt töltünk filmnézéssel, zenehallgatással, fürdőzéssel. Álmodozóvá és vágyakozóvá tesz bennünket kapcsolataink tekintetében.

  Gyakrabban jönnek elő olyan gondolataink, hogy „egyszer majd…”, „de jó lenne…”, illetve „valamikor régen, korábban…” Töltsünk több időt olyanok társaságában, akiket szeretünk, engedjünk vágyaink vonzásának, s önmagunkkal is bánjunk jól!

   

  folyt.

 34. 2014-03-27 17:0614209.

  Most nézzük meg, merre járnak, és milyen változásokat hoznak a személyes bolygóink:

   

   Március 17-től április 7-ig a Merkúr a Halak jegyében folytatja az útját. Megnehezíti a konkrét döntéseket, hétköznapi ügymenetet, gyakorlatias dolgokat. Hivatalos dolgokban ilyenkor gyakran találkozunk pontatlansággal, káosszal, határozatlansággal, akár egymásnak ellentmondó dolgokkal is. Ezért minden fontos ügyintézéskor, szerződéskötéskor fokozott óvatossággal járjunk el!

   

  Segíti viszont a művészi kifejezésmódot, ihletet, intuíciót adva az alkotáshoz, használjuk fel erre ezt az időszakot, ha tehetjük! Másokat segítő és humánus törekvéseink, az együttérzésre való hajlamunk fokozódik, s érdeklődésünk inkább a belső világ történései felé fordul. Olvassunk pszichológiai vagy spirituális témájú könyveket.

  Figyeljük álmainkat! Folytassunk baráti beszélgetéseket az érzelmeinkről, vágyainkról. Ilyenkor fontos, hogy óvatosan bánjunk az alkohollal, gyógyszerekkel, egyéb tudatmódosítókkal, mert érzékenyebben reagálunk hatásukra.

   

  A Merkúr április 7-én 17 órakor továbbhalad a Kos csillagjegybe, ahol április 23-ig tartózkodik, tovább erősítve a felfokozott Kos energiákat. E tüzes közegben lendületet kapnak dolgaink, szeretnénk már mozgásba lendíteni elképzeléseinket. Ezzel lehetőségünk lesz a korábban eltervezett dolgok elindítására, lendületet kapunk az újrakezdéshez, vagy teljesen új dolgok tanulásához, elsajátításához. Türelmetlenül várjuk már az újat, a tavaszt, s ez kapkodáshoz, elsietett mozdulatokhoz vezethet. Vitatkozó kedvet szít, hajlamosít a türelmetlenségre életünk minden területén, és konfliktusokat okozhat meggondolatlan kijelentéseink nyomán. Véleménynyilvánításban erősíti a szubjektív, egyoldalú megközelítéseket, kinyilatkoztatásokat. Próbáljunk toleránsnak lenni mások véleményével szemben, kerüljük a vitát és a konkrét összeütközéseket, hősködést. Mozgásigényünket kellő megfontoltsággal éljük meg, megfelelő bemelegítés után. Óvatosan közlekedjünk, ilyen időszakban könnyebben lépjük túl a reális sebességhatárokat, mely fájdalmas tapasztalatokkal gyarapíthat bennünket!

   

  folyt. 

 35. 2014-03-26 11:1314208.

  Ina kérte a barátja elemzését.

   

   Üzenem neki:

   

  Vízöntő Nap és Hold - Mérleg Aszcendessel.

   

   Ha a Vízöntő lelki energiáit valami korlátozza, akkor kétféle végletes módos viselkedhet. Az egyik lehetőség, hogy szeszélyesen reagál a spontán impulzusokra, és nem lehet tudni, hogy mi lesz a következő lépése. A másik végletes viselkedési forma, amelybe a szülött menekülhet, amikor már túl sok számára minden, hogy megerősíti tudatos funkcióját, és elnyomja érzéseit és érzelmeit. Ez a könnyebb út a tudatos elméje számára

  Nálad ez az utóbbi látszik érvényesülni.

   

  Lelkesítenek az új eszmék, jó levegő jegyűhöz méltóan nagy a szabadságvágyad. A durvaság megrémít, a béke pártján állsz, és mindent meg is teszel azért, hogy azt megőrizd.

   Nyitott vagy az újra, harmóniára, békére,kiegyensúlyozottságra, tartós emberi kapcsolatokra törekszel.

   

  Művész hajlamaid vannak, sok művészeti ágban lehetnél sikeres, ha egyáltalán ennek tudatában vagy.

  Jelszavad: szépet és emberit!

  Legfontosabb számodra a környezeted harmóniája, tönkre tudják tenni az életedet, ha a társaságodban veszekszenek. Mindenkinek igazat adsz, csak hagyják már abba!

   

  A levegőjegyek miatt vagy mozgékony, és optimista. Nagy empátiával rendelkezel, az emberek szívesen sírják ki válladon a bánatukat.

  Elég hamar ráunsz a dolgokra, és legszívesebben csak azzal foglalkozol, ami érdekel és amihez kedved van.

  Mindenről lehet beszélgetni veled, és ezt még növeli a kedvességed is az emberek szemében.

   

  Rendkívül társ centrikus vagy, nehezen létezel partner nélkül. Ha nincs, keresel magadnak addig, addig, míg rá nem találsz az igazira.

  Sajnos ez csak ritkán történik meg életedben, és addig sokat csalódsz, mert ráadásul túlérzékeny vagy, és mégis hűvös, józan is.

   

  Szórakoztató személyiség vagy, akit a nyílt modora tesz népszerűvé a környezetében, és aki nem tűri, hogy bármit számon kérjenek tőle. Néha azonban úgy érzed, hogy jobban tudsz mindent mint a másik.

  Gyermekként gondolom te voltál a kis csodabogár, aki nehezen tudott beilleszkedni a hagyományos családi  modellbe.

  A kapcsolódási területeket is érzelmi síkon keresed, de bohémságod és kedvességed általában mindent visz.

   

  Öltözködésed és szerelmi életed előfordulhat, hogy súrolja a szélsőségesség határait.

  Belső erődből, melegszívűségedből és nagylelkűségedből származó képességed van arra, hogy beleérző készségeddel és lelki azonosulásoddal segítségére legyél más embereknek életük irányításában. A magadéval viszont csak nehezen boldogulsz.

   

   A Jupiter itt a IV. Házban ad egy erős bizalmat a gyökereidben és büszkévé tesz a származásodra. Nagyon nagy lelki gazdagsággal ruház fel, és ad egy belső hangot a számodra, mely időnként vezet az életed sűrűjében.

   

  Van egy olyan konstelláció a képletedben (kereszt kvadrát), melynek hatására identitás zavarod is keletkezhet, néha túl feminin megnyilvánulásaid vannak, a döntéseket és a határozottságot általában a társadtól várod el, és azt is, hogy ő kényeztessen téged, mintsem fordítva.

  Ez karmikus, hoztad magaddal egy olyan világból, ahol matriarchális uralom volt, és ezt máig a génjeidben őrzöd.

  A Chiron és a Vénusz kapcsolódása is titkokra enged következtetni, de a Halakban álló 5. Ház is a képletedben.

   

  Ugyanakkor a Mérleg Aszcendensű lélek, mindig másoknak él, mert inkább egyezséget köt, mintsem vállalja tetteiért a felelősséget.

  Mint említettem: az új, de hozzá tehetném, hogy a más dolgfk felettébb érdekelnek, ezt mutatja az is, hogy Újhold idején születtél, amikor úgy jön a lélek, hogy a földi életében valami újat hozzon létre.

  Persze ehhez ismerni kell önmagadat, és azt a célt, amiért inkarnálódtál.

   

  Jellemzőbb részleteket ragadtam ki, de ezekhez még nagyon sok fényszög és bolygóállás tartozik, melyek sokat változtathatnak a barátod karakterén. Ez az alap-állás.

 36. 2014-03-25 17:5614207.

  Igen, a Bika IC-nél jó konstellációk esetén ki lehet fogni.....

  A karma is Bika kultúrához kötődik, nagyon régi inkarnációt mutat.

  Az ilyen emberek idős korban alkotnak legtöbbet. Van aki őszülő hajjal kezd el írni pl.

   

  Bár az előző fejtésemnél a Vénusz feszültségben van vele, mert az MC mellett áll, de felülírja a Plútó, ami szintén együtt áll a Vénusszal.

  Sőt annyira, hogy még a Veszta is köztük van, tehát a harmonikus lelki kapcsolat, ami a gyakorlatban nem mindig jár jó viszonnyal, határozottabban jön számításba,mint a Vénusz IC oppozíció.

   

   

  A kellemes életvégre az előbbi fejtésnél még az is ráerősít, hogy közel van az IC-hez a Jupiter is, ami a bőséget és a gazdagságot garantálja idős korban, és a tiszta elmét, filozofikus tudást is.

   

  Ez egy nagyon jó konstelláció.

  előzmény:
  girl27 (14205)
  2014-03-25  17:19
 37. 2014-03-25 17:1914205.
  Melyik jegyű IC mutatja ezt a szép halált? A dédnagymamám is álmában halt meg a 100. születésnapján.
  előzmény:
  mamóka67 (14204)
  2014-03-25  10:40
 38. 2014-03-25 10:4014204.

  b-by a fia képletéről szeretne olvasni, most írok pár sort arról, aki 1988-ban született.

   

  Nyilas Napjeggyel, Bak Aszcendenssel és Bak Holddal jött, egyenesen a Vega állócsillagról a földi életébe.

  Szüleit ő is azért választotta, hogy tanulási és tapasztalat gyűjtési folyamatát velük tudja megvalósítani.

   

  Ez a csillag az Orpfeus hárfája, az egyiptomi Maat, a mérték istennőjének az otthona.

   

  Szeiid energia jellemzi, melyben karizmatikus erőt nyújtanak a léleknek. Fontos titkokat őriznek itt a misztériumokról, a fiad itt feltöltekezett olyan erővel, mely segíti az útját végig járni itt a Földön.

  Minden lélek eltölt egy bizonyos időt egy állócsillagon, ahol pihen és feltöltekezik a földi életére.

   

  A horoszkópját tekintve jellemző rá az üzleties beállítottság, az üzleties észjárás, és olyan mentalitás, hogy az élvezeteket konkrétan, lehetőleg értelemmel felfoghatóan élje túl.

  Kell lenni zenei hajlamának és tehetségének, ha nem akkor csak rossz konstellációk gátja lehet, mert ezzel a Holddal és Nappal ez a tehetség benne van a pakliban.

  Jó menedzseri képességet is hozott előző életéből, és realista gondolkodásmódot. Ha foglalkoztatja a filozófia, ott is , de vallási kérdésekben is a rendet és a rendszerszerűséget keresi.

   

  A másokért történő kiállásból és a nyilvános elismerést nem váró szolgálataiból meríti lelke azt az erőt, mely révén végigmegy a spiritualításba vezető úton.

   

  Szakmájában, legyen az bármi, ki tudja bontakoztatni az ízlést, a szépérzékét, vagy ha valóban van, akkor a művészi érzékét, esetleg a harmónia örömét.

   

  Kedvességét és szimpatikusságát ügyesen használja fel, hogy társadalmi vagy szakmai elismerést nyerjen.

  Diplomatikus, vonzó fellépésű, társasági lény, kellemes jelenség.  (Jóképű a fiad? :)))

  Munkája során meg fogja találni a hagyományos értékeket, és modern fejlődés és formák helyes arányát.

  Nem írtad, hogy mi a foglalkozása, azt jó lett volna tudnom, mert a horoszkópja  ismételten nemcsak az üzleti, de a művészi érzékét is hangsúlyozza.

   

  Teljes fejtés kellene ahhoz, hogy ezt ki lehessen alaposabban bontani.

  Ahhoz mindenesetre ennyi is elég, ha van hajlama a művészet

  valamelyik ágához, pl. a zenéhez, azt ki kellene bontania.

   

  Ezt a fiadnak üzenem:

   

  Karmikus örökséged, hogy ne tervezz soha kicsiben, ne csak beleharapdálj a dolgokba, hanem nagystílűen gondolkozz, legyen merszed, és vállalj el olyan feladatot, vágj bele olyan vállalkozásba, ami igazán nagy falatnak minősül.

  Ha ezt a feladatot teljesíted, kiemelkedsz a tömegből. Nézz körül, találsz-e olyan befolyásos embereket, akik szívesen lennének a barátaid, és nemcsak jó tanácsokkal látnának el, hanem a teljesítményedet is dicsérnék, mert ez adna számodra energiát, lendületet.

   

  A veszélyt azok az emberek jelentik, akik veled egy szinten vannak, vagy alacsonyabb a társadalmi rangjuk, a beosztásuk. Ők általában érdekből hízelegnek, s az a szándékuk, hogy Téged fékezzenek, hogy saját céljaikat könnyebben elérjék.

   

  Ha csak ezt észreveszed, már nyert ügyed van.

  Életvéged szép és kellemes lesz. Gazdagságban, hűségben, az érzékszerveid birtokában (látás, hallás, potencia). Biztonságot fogsz érezni és alkotókedvet: akkor fogsz a legtöbbet teremteni. Szeretni fognak és te is szeretni fogod az otthonodat, és szerető család fog körülvenni. Késő öreg korodban, fájdalommentesen fogsz elaludni.

   

  Ennyit tudtam írni, remélem körvonalazódott benned, hogy merre terelgesd a fiadat.

   

  i.

   

 39. 2014-03-19 15:3214203.

  Öt éves volt az egyik unokám, amikor a Moszkva téren megnéztünk egy befőttes üvegeken játszó férfit, aki a Radeczky indulót zenélte, félig vízzel telt üvegeken. Egyszer csak látom, hogy felfelé néz a kicsi és mosolyog.

  Kérdeztem, hogy mire gondoltál, és akkor azt válaszolta, hogy ott ül a papa a C betűn, mosolyog és integet neki. 

  Nagy transzparens volt a ház tetején, CANON volt kiírva. 

  Nagyon jó érzés fogott el, előtte pénzt adtunk a zenésznek, és olyan érzésem volt, mintha velünk lett volna, és helyeselt.

   

  Az egészben az volt az érdekes, hogy az unokám olyan természetesnek vette az egészet, meg sem lepődött.

  előzmény:
  Caithleen (14201)
  2014-03-19  09:11
 40. 2014-03-19 13:2414202.
  Nekem is volt ilyen, tőlem álmomban szoktak elköszönni a távozó családtagok.
  előzmény:
  Caithleen (14201)
  2014-03-19  09:11
 41. 2014-03-19 09:1114201.

  A gyerekeknel ez meg termeszetesen van meg, marmint a kepesseg. Aztan valoban elkopik, illetve tulajdonkeppen mi magunk zarjuk be azokat a csatornainkat, amelyek erre a fajta "adasvevesre" kepesek, a racionalis, fejnevelessel, a gyermeki let misztikumabol kilepessel.

  A fiam kicsivel tobb mint 1 eves volt, amikor apukam meghalt. Meg alig-alig kezdett par szot beszelgetni. Utaztunk hazafele nyaralasbol, mikor egyszercsak felemelkedett a babaulesebol, kinyujtotta a kis ezet, es azt mondta, papa, papa, papa. Nem hangosan, nem ijedten, inkabb amolyan oromteli meglepetessel. Nem is tudtuk hovatenni, gondoltuk eszebe jutott a papa, aki epp korhazban volt, valamit valaszoltunk is neki. Aztan amikor hazaertunk Bp-re, kb masfel ora mulva, jott a telefon, hogy edesapam meghalt a korhazban.

   

  Igy utolag ezt is ilyen elbucsuzas-elkoszones elmenykent eltem meg es magyarazom. Jott az apukam, nemcsak az unokajahoz, hozzank is, csak mi mar nem vagyunk kepesek erzekelni ezt.

  A baratnom sokat megorzott ezekbol a kepessegeibol, de egyertelmuen az alternativ uton elindulas, a HP-s alkati kezelesek, az asztrologia, a prana, joga, meditacio es egyeb segitett neki, hogy egyreszt visszaelesedjenek, masreszt tudatosabba valjanak ezek a "kepessegei".

   

  előzmény:
  Penelopé (14195)
  2014-03-17  19:36
 42. 2014-03-19 04:0914200.

  Akit komolyan érdekel a karmikus asztrológia, az olvassa

  Bernadette Brady könyveit, ha sikerül hozzáférnie, megszereznie.

   

  Nem tudom vannak -e magyarra fordított művei, de tőle és Judy Hall - tól lehet ebben a témában a legtöbbet tnulni.

 43. 2014-03-17 21:2614199.

  Hú ez nagyon érdekes! Nekem 5. házas az Uránuszom de nincs az adott házakban sem Jupiter, sem Szaturnusz. Utálom a kötöttségeket és a kiszolgáltatottságot is.:) Az önfeláldozás meg nem tudom, maga az anyaság is önfeláldozás kicsit, megváltozik a test, örök szolgálat...stb.

  Érdekes dolgok, bár szerintem nem lehet ennyire "fekete-fehér" egy ember sorsa. Én nem érzem magam egyik szerepben sem hangsúlyosan. Ti melyiket érzitek magatokénak? Neptunuszi vagy Uránuszi? Hogy élitek meg?

  előzmény:
  Penelopé (14198)
  2014-03-17  19:43
 44. 2014-03-17 19:4314198.

  Uránuszi személyiség

   

  Nézzük meg a képletben, hogy az I, 5,9, X,11 házban áll e az Uránusz

   

  Pozitív oldalon :  függetlenség

  Negatív oldalon:  kiszolgáltatottság

   

  Függetlenség

   

  Azt jelenti nem szólok bele mások életébe, de ne szóljanak bele az enyémbe sem.

   

  Kiszolgáltatottság

   

  Én irányítom mások sorsát (gyerek, beteg) vagy mások irányítják az én sorsomat. Tehát vagy én vagyok kiszolgáltatott, vagy mások kiszolgáltatottak nekem.

   

  Uránuszi személy megváltoztatja mit él meg. De meg kell vizsgálnunk, hogy személyt jelölő bolygó vagy Jupiter nem támadja e. A kiszolgáltatott helyzetet csak tudatosan lehet megváltoztatni. Döntéseink függetlenségünket vagy kiszolgáltatottságunkat erősítik.

   

  Mit hordoz ez magában? Mit látunk az illető életében?

  - Életében a függetlenség lehetőségét keresi és nem képes a kiszolgáltatott helyzetet elfogadni. Ezekből menekül.

  - Harcolni fog a korlátok ellen. nem fogadja el ha a sorsát más akarja irányítani.

  - Az illető azért tesz valamit, hogy az általa nem akart eseményt elkerülje.

  - Mindig tudja mit nem akar, de azt nem, hogy mit akar.

   

  Független lehet:

   

  -         abban a házban, azon az életterületen ahol az Uránusz áll

  -         ahol a Jupiter áll

  -         ahol a Szaturnusz áll

  -         azokon a bolygókon keresztül, melyek ezekkel a bolygókkal együtt áll

  -         Vízöntő jegyében kezdődő házban

  -         Vízöntő jegyében álló bolygók által

  Ha valaki felül az Uránusz hátára, akkor nem szállhat le róla. Mindig ilyen élethelyzeteket fog vonzani. Párkapcsolatban választhat kiszolgáltatottságot. Ezt meg kell élnie. Ha nem tudja megélni, elvállik, akkor a sors 99%, hogy nem hoz másik stabil kapcsolatot. Mert az uránuszi személyiség mindig többet, jobbat akar.

  előzmény:
  Penelopé (14197)
  2014-03-17  19:42
 45. 2014-03-17 19:4214197.

  Neptun vizsgálata: Személyi jelölő vagy Jupiter szembenállás, kvadrát akkor a személy nem képes önfeláldozásra.

   

  Kiszolgáltaottság megélése : (uránusz – neptuni személyiség )

   

  anyagi: - valaki eltart, vagy én tartom el őt

          - egyedül nevelem a gyermekemet

          - segélyre való támaszkodás

   

  érzelmi: - rossz kapcsolatban élni

  -         megcsalja a párját

  -         ő csalja meg a párját

  -         gyermeket szeretne, de a párja nem

  -         viszonzatlan szerelem

  -         szeretteink elvesztése

  testi:    - betegség

  -         balest

  -         -agressziv pár

  -         börtön, zárt intézet

  Az Uránuszi emberek hajlamosak menekülni ezekből a kiszolgáltatott helyzetekből. De nem elkerülhető !

  Csak akkor szabad kilépni, ha képes az illető más szinten megélni és elfogadni a kiszolgáltatottságot.

   

  Önfeláldozás megélése:  (neptun- uránuszi személyiség)

              lemondás:  - vágyról

  -        akaratról

  -        egóról

  Ez a személy mindig azt fogja érezni,

  - többet adok mint amit kapok

  - jobban szeretek mint ahogyan engem szeretnek

  - mindig alkalmazkodnom kell

  Ezt kell tudatosan felvállalni,mert ha ebből ki akar lépni csak áldozatként teheti.

   Pl. régen várt magzat sérült. megszüli a beteg gyermeket vagy nem lehet több gyermeke

  vagy foglalt férfiba szeret bele, aki nem hagyja ott a családját. Párkapcsolatról mond le vagy szakít a szeretővel.

   

  Szaturnusz – Jupiter helyzetének vizsgálata

   

  A Szaturnusz 2 jegyet ural:  Vízöntő (+)  Bak (-)

   

  Vízöntő feladata:     Szabadon tehet azt amit akar, ha azt másokért a közösségért teszi.

  Bak feladata:           Mások céljának segítése, így ez akadályozza az önérvényesítést.

   

  folyt köv.

  előzmény:
  Penelopé (14196)
  2014-03-17  19:41
 46. 2014-03-17 19:4114196.

  Mit szóltok ehhez? Szerintetek lehet így kezdeni egy fejtést?

   

  A személyiség tisztán, Uránuszi vagy Neptuni ?

   

  Nézzük meg a képletben, hogy az I, 5,9, X,11 házban áll e az Uránusz vagy a Neptunusz.

   

  Neptuni személyiség

   

  Pozitív oldalon :  önfeláldozás

  Negatív oldalon:  áldozatiság

   

  Ha Jupiter vagy más személyiségjelölő bolygó támadja, akkor mindig áldozat, amelyen csak tudatosan  változtathat.

   

  Neptuni típusnál mindig áldozatot követel a sors. Vagy megteszi az ember agától, vagy a sors kényszeríti rá. Meg kell tanulnia, hogy minden döntésben ott kell lennie az önzetlenségnek, vagy a lemondásnak.

   

  Miről mondhat le?

   

  -         arról a házról (életterületről) ahol a Neptunusz áll.

  -         ahol a Szaturnusz áll

  -         ahol a Jupiter áll

  -         azokról a bolygókról, amelyek ezekkel a bolygókkal együttáll

  -         arról a házról amely a Halak jegyében áll

  -         arról a bolygóról amely a Halak jegyében áll

   

  Mindig 1 valamiről kell lemondani, ami a legfontosabb. ha az ember tudatosan mond le, akkor a sors nem kell, hogy kényszerítse.

   

  Nehézségek adódnak az elemzésben, ha

  -         sem az Uránusz sem a Neptun nem áll egyik kiemelt házban sem

  -         ha a  két bolygó együtt áll

  -         mindkét bolygó kiemelt házban áll

  Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy melyik típusba tartozik az illető. Ebben az esetben már nem mi választunk a sors direktben határozza meg az eseményeket.

  Megállapítható a képletből, hogy valaki uránusz – neptuni vagy neptuni – uránuszi személyiség.

  Hogy miből? A Jupiter és a Szaturnusz helyzetéből. Vizsgálandó újra a I,5,9,X és 11 ház.

   

  Jupiter áll az adott házak valamelyikében, akkor uránusz- neptuni személyiség = kiszolgáltatott

   

  Szaturnusz áll itt, akkor neptun – uránuszi a szülött, tehát = önfeláldozó

   

  Ha ez sem dönt akkor

  -         ha a 11 ház erősebb a 12-nél     uránusz – neptun = kiszálgáltatott

  -         ha a 12 ház erősebb a 11-nél     neptun – uránusz  = önfeláldozó

   

  Vízöntő vagy Halak jegye az erősebb

  Vízöntőnél     uránusz – neptuni

  Halaknál        neptun- uránuszi

   

  folyt köv.


   

  előzmény:
  girl27 (14190)
  2014-03-16  00:13
 47. 2014-03-17 19:3614195.

   

   

  Gyermekkoromban volt egy élményem. A nagybátyjám felakasztotta magát és éjszaka a szelleme eljött, hogy elbúcsúzzon tőlem.  AZt hittem csak álmodtam, reggelig amikor is megtudtam mi történt az éjjel. Sajnos azóta nem volt hasonló élményem, és nem tudom hogyan fejleszthető ez az érzék. Gondolom ez lenne az a bizonyos médiumi képesség.

   


   

  előzmény:
  mamóka67 (14189)
  2014-03-15  10:33
 48. 2014-03-17 12:2114194.

  Szia Reni977! Kértél a párodról egy kisebb elemzést.

   

  Ő egy nagyon saját lábán álló, öntudatos, gazdag fantáziával és megvalósító készséggel rendelkező ember, a horoszkópja alapján.

  Nem szorul senki segítségére, a problémáit megoldja, de még a másokét is segít megoldani.

   

  Az Uránusz, mely a képlet I. Házában volt a születésekor, meghatározza az egész karakterét, annak ellenére, hogy ő maga a Nyilas jegyében született, Mérleg Aszcendenssel és Rák Holddal.

   

  Ő az, akire mondhatjuk, hogy uránuszi ember, mérhetetlen szabadság és függetlenségi vággyal, ugyanakkor nem ítéli el a másságot és a különcséget.

  Elve: élni és élni hagyni.

  Szereti az embereket, és őt is szeretik.

   

  Férfiassága is meghatározó, a Mars is itt állt az életútja elején párban a Vénusszal, és jó kapcsolatban a nagy szerencse bolygójával, a Jupiterrel.

  Ha egy kissé makacs, vagy önfejű, akkor ne csodálkozz, mert a Nyilas is bedolgozik ezekbe a tulajdonságokba. Ám ő még ezektől a jelektől sem lesz kevesebb, megőrzi elsőbbségét és egy kicsit tán felsőbbrendűségét is.

  A 2. Házban lévő Napjával még a pénzteremtő képessége is elsőrendű

  Azzal, hogy a Napja kapcsolódik a Neptunuszhoz, érzékennyé válik, és felerősödnek a megérzései: intuíciói.

   

  Sok harmonikus sugárzást hozott az inkarnációja során, még a Plútó is segíti az útján azzal, hogy felruházza egy erős akarattal, nagyvonalúsággal és önérzetes jellemmel.

   

  Múltjából sámáni képességeket hozott, bár azt hiszem ennek nincs tudatában, de ha csak egy kicsi érdeklődést mutatna az ezoteria iránt, ezt a tudást könnyű szerrel előhozhatná.

  Olyan magnetikus vonzerővel rendelkezik, amit csak a Plútó és a Nap tud adni, ha ilyen harmonikusan találkoznak.

   

  A Holdja egyértelműen azt mutatja, hogy ő a mama elkényeztetett fiacskája, aki szerencsére ezzel nem él vissza.

  A vizes Hold találkozik a tüzes Nappal, ebből természetesen sistergés lesz, és az igazi megérzéseihez és jelentéseket hordozó álmaihoz érzelmekkel teli vágyképzetek társuknak, melyek tűnhetnek valóságnak is. (ez egy kissé kacifántosra sikerült, de remélem azért érted!:)))

   

  Minden tette az anyagi értékek biztonságára épülnek, őrá pedig te bátran építhetsz!

   

  Mindig leírom, hogy ezek a fejtések csak egy szegmensét mutatják az illető karakterének és sorsának, és nem teljes fejtések.