Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2016-06-26 20:2615091.

  Kedves Mamóka és kedves Tagok!


   


  Szeretnék két kérdést feltenni, hátha valaki tud segíteni.


  - Egyrészt, hogy szinasztriában mit jelent az 5-ös házban lévő Jupiter (férfi) és Szaturnusz (nő) együttállás?


   


  - Másrészt egy radixban a 12-es házban a következő bolygók: Nap, Szaturnusz, Mars, Lilith. Nekem ez egy kicsit "meredeknek" tűnik. (Kos és Bika jegyekben). 


   


  Minden segítséget, véleményt köszönök. 


   

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 2. 2016-06-26 14:2615090.
  10/  A Holdcsomópontok, a karma tengely

  Csabánál a Felszálló Holdcsomópont  az 1 házban Mérleg jegyben található, míg vele szemben a Leszálló Holdcsomópont a  Kos jegyben áll 7 házban. Ez egy harmonikus tengely.


  Az IC jelzi a régi karmikus múltat a családban. A Bak jegyre mutató IC azt jelzi olyan családból származol ahol nagy volt a szigor, esetleg mély elköteleződés is mutatkozott vallási irányba.  Érdemes itt figyelned arra, hogy nyitott maradj a családod felé, mert hajlamossá tesz az elmagányosodásra. Elképzelhető, hogy előző életeidet börtönben, kolostorban, nagy fegyelemben töltötted.


  Ha a Felszálló Holdcsomópont az 1. Házban van, akkor az a feladatunk, hogy a társadalom intellektuális fejlődését segítsük elő. Itt is megmutatkozik a Cselekedj, ne csak tervezgess; menj előre! Felszólítás.


  A Leszálló Holdcsomópot a VII. Házban (a Mérleg jegy háza):


  Karmikus feladat: járd a saját utadat, de ne mások kárára. Ha öntörvényűséged miatt konfliktusba kerülsz az emberekkel, vagy ha megromlanak a párkapcsolataid, próbáld felidézni magadban azt az ösztönös képességedet, hogy hogy kell bánni az emberekkel.


  Az IC MC tengely : A Bakból indul ami a kitartó felelősségteljes és szorgalmas jellegből mutat a belső biztonság felé a mély érzelmek otthonteremtés világába.


   
  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 3. 2016-06-23 17:4815089.

  Sokat töprengtem a Hold-Jupiter együttállásom megfejtésén.


  Találó dolgokat írtál, viszont figyelembe kell venni a Jupiter Retrográd állását is. (És aztán a Szaturnuszét, Neptunuszét is.)


  Bizalmat ébresztek, kijövök másokkal, azonosulok... viszont, ha mások nem azonosulnak az én elveimmel, hát akkor elég hamar elő jön a Mars harciassága (és tapintatlansága). Az uralmi csere folytán az első házas Neptunnal. Az érzelmek fel elevenednek. Én  mindig hiszem, amit állítok, én ott vagyok, amikor győzködök és meg vagyok győződve az igazamról. Csak hát a földkerekségén még nem született senki olyan, akinek mindenben igaza lett volna. (Ezt mint az életszemlélet kinyilvánításával kapcsolatosan értem.)


  Foglalkoztam vallásokkal, sőt, még adventista is voltam és Refomátus, Katolikus alapelveket is át tanulmányoztam. Aztán ott hagytam, mert nem tapasztaltam, hogy ezek által jobb emberé váltam volna. De mindez régebb volt. Van annak húsz éve.


  Az érzelmi kötődést az önismeretem szerint annyira nem emelném ki, viszont semmiképpen sem zárom ki azt, hogy adott helyzetben nem érne meglepetés. Vagyis, hogy nem ismerem annyira önmagamat. Vagyontárgyakhoz viszont egyáltalán nem kötődök. És a pénzhez sem.


  Utazásokat régebb (a Neptunnak köszönhetően) ideák formájában tettem és olykor jó messzire "el-elutaztam".

  2016-06-21  19:30
  TündérPanna (15084)
  előzmény:
 4. 2016-06-22 18:0315088.

  Kíváncsi lennék, arra, hogy az asztro suli hozzászólásokat hogyan lehetne egyszerűbben megtalálni? Nincs valami lista a hozzászólások számáról? Vagy ilyesmi?

 5. 2016-06-22 15:2515087.

   


  Az előbbiekben írtam, hogy az 5. házban álló bak neptunusz anaretikus fokon kvadráttal kapcsolódik a 9. házas retrográd kos szaturnuszomhoz amihez még kapcsolódik egy szűz mars ami erősen a 2. ház csúcsán áll igazából nem tudom pontosan, hogy át ér-e az első házba, de szerintem igen. A mars trigonnal kapcsolódik a neptunuszhoz és bikvintillel a szaturnuszhoz. Ez valamiképpen biztosan oldja a problémát, és trigon is vet az MC-re a mars és a neptunusz. Ez mit módosít a dolgokon?

 6. 2016-06-21 20:0315086.

  Sokat töprengtem azon, hogy miért vagyok annyira lázadozó.


  Láttam olyan horoszkópokat, amelyekben Mars Uránusz kvadrát volt és az illető még felére sem volt olyan megrögzötten lázongó, mint amilyen én vagyok.


  Gondoltam a Plútóra, viszont a Chiron nem jutott az eszembe. Az "anyai örökséggel" kapcsolatos fényszög annyira felélénkített, hogy most már elmondom a szüleimmel és a húgommal való lelki kapcsolódásomat. Abban az értelemben, hogy én magam miként éreztem irántuk.


  Előre jelzem, hogy a családi otthont illetően nem volt különösebb probléma sem a gyermek koromban sem azután. Szerettek, én is szerettem Őket, viszont  mindig éreztem, hogy valamivel jobban kellene ragaszkodnom Hozzájuk. Valamiként másképpen kellene szeretnem Őket. És olykor, amikor úgy el-el ábrándoztam és elém tárult egy anyakép, apakép... szülői kép... hát jól tudtam, hogy az mit jelent! Hogy mit kellene jelentsen, de hát valahogy mégsem jelentett annyira mélyrehatóan, ahogyan azt én magamban el tudtam képzelni. Könyvek, filmek, idézetek... mind-mind meghatottak, ha erről szóltak. De reálisan valahogy még sem érestem közel magamat sem anyámhoz, sem apámhoz... és a húgomat is oly egyszerűen félre tudtam tenni, mint amikor valaki csakúgy munkahelyet változtat. (igaz, hogy Ő is elég kemény Skorpió)


  Nem tudom, miért van ez ??? (Viszont egyáltalán nem zavar) Nem tudom megfejteni.

  2016-06-20  21:03
  mamóka67 (15071)
  előzmény:
 7. 2016-06-21 19:4615085.

  Mérleg az Aszcendensem, viszont nem egészem vagyok biztos abban, hogy ez első benyomásra fel is ismerhető!!! Mert nem vagyok sem mosolygós, sem kedves, sem kompromisszumokra hajló... mint ahogyan általában a Mérlegre szokták mondani. A konfliktushelyzetek sem zavarnak egyáltalán. Sőt! Jó volna inkább kerülni azokat, mintsem belekeveredni. A Kos születési uralkodó nagyon sokat tesz a lapátra a Mars karakteréből. Az is előfordul, hogy sokszor úgy viselkedek, hogy az visszataszító.  (Ez van! Nincs mit szépíteni.)


  A Deszcendensen van a Lilith. De még nem sikerült kihámoznom, hogy mire utal. Nem érzem(?). A női ideálról alkotott képem... hát természetesen a Marsikus Nő! A feleségem Skorpió és szép, rokonszenves. (Még mindig) Öt bolygója van a Skorpióban. Merkúr, Vénusz, Neptun, Nap, Mars. Gyerek korunktól fogva ismerjük egymást, de ha annak idején valamit konyítottam volna az Asztrológiához, hát egy az egyben nem mertem volna feleségül venni. De még jó, hogy úgy volt, mert ugyanis nem volt különös probléma a kapcsolatunkban. Nálamnál sokkal erősebb egyéniség. Annak ellenére, hogy nem nagyon érdeklik az ezoterikus témák, sokat tanulhatok Tőle.


   

  2016-06-20  20:19
  Penelopé (15070)
  előzmény:
 8. 2016-06-21 19:3015084.

  Hold-Jupiter Együttállás:


   


  Nagyvonalú és együttérző vagy. Általánosságban igyekszel jót tenni másokkal. A szakirodalom azt írja, hogy ezzel a z együttállással jó politikus lehetnél, mert nagy bizalmat tudsz ébreszteni másokban, és itt is kijön, amit már az előzőkben írtam, hogy különösen a nőkben tudsz bizalmat ébreszteni, könnyen megnyersz másokat támogatóul. Ez az együttállás utal arra is, hogy többnyire jó egészségnek örvendesz életed során. Mivel különös képességed van arra, hogy mélyen azonosulj embertársaid céljaival, adódhat az életedben olyan helyzet, hogy vallással foglalkozz, illetve taníts. Nagyon kötődsz érzelmileg a családodhoz, az otthonodhoz, a barátaidhoz és a vagyontárgyaidhoz, ez megakadályozza életed során a nagyobb hosszabb utazásokat.

 9. 2016-06-21 19:1515083.

  Az elégedetlenség, az végig kísér a hétköznapjaimon, viszont a kisebbrendűség-érzethez túlzottan önfejű vagyok. A fényszög nélküli Bika Merkúr, az 1. házban lévő Hold - Jupiter együttállás éppen elégé segít ahhoz, hogy olykor csakis a saját nézeteimet lássam mérvadónak és tévedhetetlennek. A Jupiteri elfogultság és az érzelmekből fakadó vágy olykor annyira elvakít, hogy már-már csaknem megtaláltnak élem az annyira áhított Harmóniát. Az Igazságot, a Valóságot, a Lét Értelmére való rátalálást.


  És itt jelentkeznek a túlzásba (Jupiter) vitt problémák. Megélni, szembe nézni azzal az árnyékszemélyiséggel. A Szaturnusz jegyének megélésén e mai napig is csak töprengek...


  Már említettem, hogy a Szaturnuszt fék-ként leginkább a cselekedetek, az akarat megnyilvánulása területén érzem. Főképpen a nekikezdésnél. Ennek ugyanis a jelenlegi Tranzit Szaturnusz állása sem kedvez egyáltalán, mert hovatovább egyre nehezebbé válik a helyzet. (Szaturnusz visszatérés, amely megerősíti a Mars kvadrátot)


   


   

  2016-06-20  19:08
  Penelopé (15068)
  előzmény:
 10. 2016-06-21 17:5715082.

  5/ A Hold kozmikus helyzete, a lélek jelölője


  A Hold az I. Házban a Mérlegben:  


   Megértő, rokonszenves egyéniség, aki általában mozgékony. Erősen hangulatember és kényelemszerető. Megérzi környezete elvárásait, kész alkalmazkodni, de könnyű kibillenteni az egyensúlyából, negatívuma lehet, hogy ez elfajulhat akár addig is, hogy önállótlan lesz. Ez lehet furcsán fog hangzani, de a nőkkel általában könnyebben megérteti magát. Talán azért, mert érzékeny és férfi létére jók az ösztönei. Érzelmileg befolyásolható, jó a beleérző képessége. Negatívuma lehet, hogy nyughatatlan természetű, hiányozhat a bátorsága, hogy bízzon a saját Napjában, (Ikrek) és kibontakoztassa Ikrek énjét. Gyakran elragadja a képzelete, színes a fantáziája, szeret olvasni.  Nagy valószínűséggel művészi érzékkel is el van látva. A Mérleg Hold (lévén, hogy levegős jegy) miatt nagyon kíváncsi típus. Magas az intellektuális igénye. Érzékeny, de nem érzelgős! Ha valakiben pl.: csalódik érzelmileg, onnantól nagyon könnyen lezárja kapcsolatot, ez mintha valami automatizmus lenne nála. Amit meg kell tanulnia Csabának: a konfliktus helyzeteket el kell viselnie, nem kihátrálni, hanem ha úgy kívánja  a helyzet igenis beleállni, és határozottan képviselni a SAJÁT véleményét!


   


  A Hold-Jupiter együttállás érzelmi gazdagságot ad, megbízható érzéseket és önbizalmat.

 11. 2016-06-21 17:5015081.

  Már iskolás koromban észrevettem, hogy nehezebb a felfogó képességem.


  Nem tudok úgy egyből rálátni a lényegre. Idő kell míg meg emésztem a dolgokat és csak azután kezdek el igazából gondolkozni. Először a Bika Merkúrnak tulajdonítottam ezt a komótosságot, lassúságot, leragadottságot. Talán van benne valami, viszont vannak ismerőseim Bika Merkúrral, akiknél nem egészen hasonló a helyzet. A 3. házas Szaturnuszra valahogy nem gondoltam. A mozgékonyságomban egyáltalán nem akadályoz. Kisebb utazások, kirándulások, biciklizések mindig bejöttek, viszont soha nem zavart, amikor kukkó-egyedül töltöttem akár napokat is. Itt bujt ki a szeg a zsákból: a Szaturnusz magányossága. A tanulásra visszatérve szintén magányosan, egyedül (magamnak) próbáltam tanulni. De csak kifejezetten, ha érdekelt a téma. Másképp nem, mert sok tantárgyból rossz jegyeim voltak. A nyelvtanulással kapcsolatosan azt tudom mondani, hogy azokat az angol szavakat amelyeket 20 éves korom előtt tanultam, azokat most is tudom. Viszont a 20 év után való igyekezetemnek nem sok eredménye van.


  A kifejezésben talán az Ikrek Nap a segítségemre van. szeretek beszélni, sőt írni is. Regényt is írtam régebb. Nem érzem korlátozottnak magamat, viszont a megfogalmazást illetően akadnak apró problémák. Ugyanis nem egyből jönnek a szavak, hanem előbb át kell gondolnom, hogy miként fogalmazzak, hogy az ember elejébe való legyen.


  A betűkhöz való ragaszkodás, a tudásvágy, az is jellemző és azt találom érdekesnek, hogy (talán a Bika Merkúr végett) olyan mohón törekszem birtokolni az információkat, mint egy kapzsi ember az anyagiakat. Mindent gyűjtök, mindent leírok és sokszor alig tudom rendszerezni a dolgokat.


  A tartózkodóság és bizalmatlansággal kapcsolatosan azt tudom mondani, hogy régebb egyáltalán nem voltam az. De most hovatovább érzem, hogy tényleg kissé bizalmatlanul közelítek.


  Ugyanígy a zárkózottsággal is. Peres ügyeim nem voltak, viszont a húgommal nem vagyunk jó viszonyban. Vele és a szüleimmel kapcsolatosan elégé különös érzelmi ráhangolódásokról tudnék írni, de ezt talán majd később.


   

  2016-06-20  18:57
  Penelopé (15067)
  előzmény:
 12. 2016-06-21 17:4715080.

  Igen összeszedem a gondolataimat róla. :)

  2016-06-21  12:58
  mamóka67 (15075)
  előzmény:
 13. 2016-06-21 17:3015079.

  Köszi Csaba! Jó, hogy így visszajelzel, mert ez segít nekünk 

  2016-06-21  17:19
  Mcsaba (15078)
  előzmény:
 14. 2016-06-21 17:1915078.

  Igen. A Nap és Hold másfél kvadrátban állnak.


  Különösképpen nem tudok beszélni erről a fényszögről, viszont annyit sikerült megtapasztalnom, hogy az önkifejezésem és a belső világom között van összefüggés. És jól van fogalmazva, mert sok minden érdekel, sokfelé kutatok ami egyszer a Tudattalan és Tudatos tartalmak által szerzett kreativitást érint. 


  Talán meg van a maximalizmusra való hajlam, csak épp nincs elég erő és kitartás, hogy tényleg az legyek.

  2016-06-20  18:32
  TündérPanna (15066)
  előzmény:
 15. 2016-06-21 17:0515077.

  Ez is találó!


  A gyakorlatiasság inkább a gondolatok szintjén működik. Viszont a Vénusz - Szaturnusz trigon a kommunikálást, a közvetítést köti össze a külvilág, a visszatükröződés területével. És talán ez ellensúlyozza a kiszámíthatatlanságot és megbízhatatlanságot. A pontosságra vonatkozóan is érvényes, de ezt legtöbbször felülmúlja a harmónia igény. (Inkább szép, mutatós, mint pontos.)


  Az érzelmekkel kapcsolatosan kiemeltnek érzem a Halak Mars energiáját. Ugyanis uralmi cserében áll a Skorpió Neptunnal. Sokáig nem tudtam, hogy a víz jegyben lévő Marstól miért vagyok annyira harcias (és lázongó). 


  Ha valami érzelemből fakad, akkor képes vagyok felvenni a harcot az akaratom érvényesítéséért. De máskülönben nem. talán a Szaturnusz kvadrátja végett egyszerűen leragadok, főleg olyankor, amikor éppen kellene érvényesítenem az akaratomat.


  És aztán ezek az érzelemből fakadó megnyilvánulások tényleg kezelésre szorulnak. Csak épp nincs meg hozzá a kellő belső erő.

  2016-06-20  18:31
  TündérPanna (15065)
  előzmény:
 16. 2016-06-21 16:4315076.  Ez nagyon találó!


  Aránylag egyensúly van, de a személyes bolygók végett mégiscsak az extrovertáltság felé hajlok. A "vélemény elmondását" azonban olykor még meg is elégelik… A tanács kérés sem áll messze, viszont nem mindig fogadom el, mert a fényszög nélküli Bika Merkúr végett a nyakasság kiemelt. (Szokott fájni a nyakam)

  2016-06-20  18:30
  TündérPanna (15064)
  előzmény:
 17. 2016-06-21 12:5815075.

  Penelopé! Tudsz írni (vagy van kedved?) a Holdcsomópontokról?


  Esetleg az IC-MC tengelyről? Mindkettő érdekes téma! :)

  2016-06-20  20:19
  Penelopé (15070)
  előzmény:
 18. 2016-06-21 10:5215074.

  A Júnó aszteroida a képletedben a X. Házban volt a születésedkor. Ez a kis "kavics" a mindennapi életben választott társadat jelöli.


  Mivel a X. Ház a céljainkat is jelöli, ez a párkapcsolatra is vonatkozik.


  A karriered során a társadat  "kitűzve a zakódra" mintegy büszke férj viseled. First Ladyként tekinted utad során, aki méltó társad az örömeidben és megpróbáltatásaidban. (te magad ezáltal igazi úriember vagy!) Ezzel teljesítettél is egy karma feladatot, mert ha a X. Házban van a Júnó, akkor azt mindenképpen meg kell valósítanunk.


  Számodra fontos a társ, mert benne találod meg önmagadat.

  2016-06-21  09:45
  mamóka67 (15073)
  előzmény:
 19. 2016-06-21 09:4515073.

   


  A Szaturnuszhoz kapcsolódik az Uránusz egy  135°-os u.n. szeszki-kvadrát fényszöggel, mely azon kívül, hogy karmikus, termékeny cselekvésre késztet téged.


   


  Ez egy olyan energia, melyen már előző inkarnációidban sikeresen dolgoztál, de a megvalósítása a mostani életedben vár rád.


   


  Mivel mindkét bolygó azonos (tűz) elemben áll, ezért jótékony hatást gyakorol rád, hogy leküzdjed a bizonytalanságodat és a félelmeidet ahhoz, hogy megvalósítsd az eszméidet, álmaidat.


   


  Mivel a két bolygónak egymástó ellentétes hatása van, ezért időnként a hatásukra gúzsba kötöttnek, vagy ellenkezőleg: robbanékonynak érezheted magadat Ettől is érezheted a szabadságodat kényszeresnek, illetve csorbítottnak.


   

  2016-06-20  21:03
  mamóka67 (15071)
  előzmény:
 20. 2016-06-21 08:2115072.

  4/  Az Aszcendens: Mérleg


  Mérleg aszcendense miatt Csaba harmonikus, békeszerető, barátságos ember. A kellemetlen szituációkat, konfliktusokat hajlamos kerülni. Fontos számára a társaság, a családja, az otthona, kényelmes szép otthona van valószínűleg, ebben is a harmóniát keresi, mint mindenben az életben. Kellemes társaság, sok barátja van, az emberek szeretnek a közelében lenni, jó tanácsadó, szívesen meghallgat másokat, átérzi mások problémáit, nagyon érdeklődő és szívesen segít. Általában nyugodt, higgadt. Nagyon igazságos. Igazi békebíró, nem szereti ha feszültség van körülötte, békéltetőként lelkiismeretesen meghallgatja mindkét felet és igazságosan próbál dönteni. Saját életével kapcsolatban nehezen dönt, mert sokat mérlegel. Élete során többször megtapasztalhatja, hogy ha elhamarkodottan dönt pl. külső nyomásra, vagy azért, mert megfelelési kényszere van a környezete fele, akkor később csalódhat, és megbánhatja a döntését. Alapvetően kompromisszumra képes, de negatívuma lehet, hogy olyannyira igyekszik a harmóniát megteremteni/megtartani, hogy alárendelheti magát másoknak, ami később számára már nem előnyös. Nagyon fontos számára a szórakozás, a kikapcsolódás, és elsősorban ezt társaságban teszi. Nem tud egyedül élni, abszolút házasság párti, igyekszik olyan párt találni, akivel nem csak érzelmi kötődése van, hanem szellemileg is egy szinten legyenek. Fontos, hogy egyenrangú társak legyenek. 

 21. 2016-06-20 21:0315071.

  A Chiron a Vízöntőben szemben áll a Plútóval.


  Ez az állás felerősíti a súlyos plútói jelentéstartalmakat. Ha ezt elfogadod és megérted a Plútó törvényeit, gyógyító erőt tudsz juttatni másoknak. Előre megérzed a bajt, így sikerül általában elkerülnöd a szerencsétlenségeket.


  Vészhelyzetben ösztönösen cselekszel és mindig a megfelelő döntést hozod, ha a döntés joga a te kezedben van. Ez a fényszög utal az anyai "örökséged"-re, érdemes felkutatnod ezt a nagy pozitív, vagy negatív hagyatékot. Mivel az oppozíció -kivetítés, tehát inkább a negatív energiák közé soroljuk, elmondhatjuk hogy gyakran téged a megadásra kényszerít. Ikrek lévén (Mérleg Aszcendenssel) ügyesen kitérsz a konfrontációkból, intellektusodra támaszkodva.


  A Vízöntő hatására időnként lázadhatsz a mindenkor fennálló rendszer ellen, a világot alapjaiban szeretnéd megváltoztatni ezért kissé kilógsz a sorból a kritikus hajlamoddal. Nagyon fontos, hogy összhangot tudj teremteni a vágyaid és a lehetőségeid között, mert ez az érzés a Chiron pozíciója miatt megbetegíthet. 

 22. 2016-06-20 20:1915070.  12/ Deszcendens és uralkodója; Vénusz és Júnó összehasonlítása, a párkapcsolati elvárások.
  13/ A Deszcendens közeli és VII. házas bolygók: amit csak a társon keresztül lehet megélni.

  Mivel a Descendens áll tőlünk (az Asc-től) a legtávolabb, mindent, ami a VII. Házban áll, a társon keresztül tudjuk megélni az energiáját, nincs hozzá közvetlen kapcsolatunk. Ez az energia hiányzik belőlünk. Ide tartoznak a nyílt ellenségeink, a szerződéses viszonyaink - megállapodások másokkal - és a hivatalos és peres ügyek.


  Ha Mérleg aszcendensed van, akkor bejön a Kostípus: független, izgalmas, heves, tüzes és robbanékony, szenvedélyes társ, aki buzdítani, lelkesíteni tud, és energetizálni téged, illetve még a konfliktusok megoldásában is segítségedre van. Fontos szerepe van a társnak az életedben aki kell hogy impulziv legyen, spontán, kimozdító.


  Itt található a VII. házadban a Vénusz.  Ami azt mutatja, hogy házasodó kedvű vagy . Nagy szükséged van a másokkal való kapcsolatra és érintkezésre. Mindig nyitott egy szeretetteljes találkozásra. Szereted az eleven kapcsolatot, készségesen esküszöl örök hűséget. Romantikus, optimista, odaadó, alkalmazkodó és hű. A házastársad minden bizonnyal szép és rokonszenves egyéniség.


  Az emberekhez kedves vagy. Tetszik neked ha csodálnak, de leginkább azt találod izgalmasnak, ha ellenállnak neked.


  Alacsony rezgésnél azonban problémák lehetnek a párkapcsolatban, botrányok, féltékenység, kritika.


  A Rák jegyében álló Junó hajlamossá tesz arra, hogy feladd egyéni hatalmad egy kapcsolat érdekében. Érzelmi beállítottságot kölcsönöz, védelmező vagy.

  2016-06-20  20:16
  Penelopé (15069)
  előzmény:
 23. 2016-06-20 20:1615069.  Fontos azonban a Plútó is e tekintetben, ugyanis a A Plútó hozza a legnagyobb áldozatkészséget és az áldozatra való hajlamot is. Ő az alvilág, az ördög, a szétrombolás ura a karma asztrológiában. A kettősség nagymestere. Különböző eszközökkel igyekszik bennünket bizonyos eszmékhez kötni. .. Ezeket megpróbáljuk behívni a hatására az életünkbe, aztán az elkötelezettség után jön a "mágikus" hatás: behajtja rajtunk a Plútó kiégettség vagy szívinfarktus formájában.


  Nálad a Plútó a tizenegyedik házban áll. Azaz a legjobb helyen vagy itt köztünk a csapatmunkában. :-)  Ugyanis itt a  a Plútó a mások által elfogadottság vágyának kényszerében nyilvánul meg. A megkövesedett elképzeléseknek meg kell változniuk, hogy a vágyott jövőkép és végső cél érzet területei újraszülethessenek. A 11 házas Plútóval az  ember a jövő hangsúlyozása miatt a jövőre összpontosítás miatt elfelejtkezik a jelenről. Kiteljesedéséhez meg kell tanulnod inkább magadban bízni, mint másokban, Egy jól aspektált Plútó ebben a házban sikeres, dinamikus csoportvezetővé fejlődhet.

  2016-06-20  19:08
  Penelopé (15068)
  előzmény:
 24. 2016-06-20 19:0815068.

  8/  Szaturnusz és Plútó, mint fékek.

  A Szaturnusz állásából következtethetünk arra hol vagyunk silányak, közepesek, korlátozottak. Hajlamosak vagyunk árnyékunkat nem meglátni és a külvilágot okolni a balsorsunkért.


  A Szaturnusz állandó elégedetlenséget okoz, alacsonyabbrendűségi érzést.


  Kétféleképpen reagáljuk le:


  1. megretten saját hiányosságaitól és visszahúzódik és gyengeségével kapcsolatos állandó elégedetlenséggel és szégyennel él, vagy


  2. megpróbál túlkompenzálni és túlhangsúlyozza a Szaturnusz állásához köthető tulajdonságokat.


  Nálad a NYILAS jegyében azt jelzi félelemként, hogy rettegsz az értelmetlenségtől  a jelentés nélküliségtől és a mindennapok monoton rutinjától.


  Fontos, hogy meglássuk és megéljük árnyék személyiségünket. Fontos felismerni az érintett területen  a túlzásba vitt problémák forrását. Ne másokat hibáztassunk a nehézségekért. Ne fussunk el előle. Előbb vagy utóbb meg kell élnünk a Szaturnusz jegyének alapvető tulajdonságait, még akkor is, ha ezen a területen félénknek és elesettnek érezzük magunkat. Itt felismerhetjük és levegőhöz juttathatjuk árnyékukat. Ez pedig a legjobb megelőző védekezés az ellen hogy megmutassa igazán destruktív oldalát.


  folyt köv.


   

  2016-06-20  18:57
  Penelopé (15067)
  előzmény:
 25. 2016-06-20 18:5715067.  19/ A Szaturnusz kozmikus helyzete: a tudatos szorongások jellege és életterülete.

  Képletedben a Szaturnusz tűz jegyben áll a 3 házban. Felfedezhető itt egy kis ellentét a Nyilas bőség, kiáradás jellege és a Szaturnusz szűkítő hűsítő hatásával.


  Itt lépsz ki a 2 ház kerítése mögül és lépsz kapcsolatba a többiekkel. Itt kapod meg a szükséges eszközöket a kommunikációhoz, a kapcsolatfelvételhez. Mivel itt a közvetítés a fő téma és nem a mélyebb lelki kapcsolódás ezért könnyen támadhat olyan érzésed, hogy jelentéktelen vagy, középszerű, átlagos.


  Nálad a 3 ház - korai tanulás, testvérek , szomszédok közvetlen környezet területe – az ahol a  szorongás fellép és ahol korlátozva érzed magad. Itt a 3 házban nehézséget jelent számodra a tanulásban főképp a nyelvtanulásban. A Szaturnusz itt kicsit lassúvá komótossá tehet a kifejezésben. Kicsi korodban esetleg nem dadogtál? A kifejezés béli komótosság az önbizalomhiányból adódik. Azt érezheted, hogy túl nagy a teher rajtad és nem tudod az elvárásokat teljesíteni. Ennek a háznak a témáin megtanulhatunk bánni a határokkal, általuk fejlődhetünk és válhatunk érettebbé. Ha megtalálod érdeklődési körödet, és határaidat akkor akár szaktekintély is lehetsz, vagy tanár.


  Jellemző ugyanis az örök tanulás, örök kíváncsiság és tudásszomj.  Nehézséget jelenthet hogy túlzottan ragaszkodsz a betűhöz, hiszen mindent képes lehetsz  túl erősen szorítani.


  A hétköznapokkal és a környezeteddel való kapcsolatban kezdetben inkább bizalmatlan, tartózkodó vagy. Zárkózott természetűvé is tehet, és elképzelhetőek peres ügyek, főleg a rokonokkal.


  Karmikus feladat: a gondos, alapos, koncentrált és objektív, komoly gondolkodás kifejlesztése, a vezérfonal elvesztése nélkül.


  Mindezt a képet a Nyilas jegy színezi mint tűz jegy ami az inspirációknak keretet ad, csökkenti az energiát, fókuszáló energiává alakítja a tüzet. A kitartást és a leckéket könnyebben lehet megélni általa.

  2016-06-20  15:36
  Mcsaba (15062)
  előzmény:
 26. 2016-06-20 18:3215066.

  3/  Születéskori holdfázis:


   


  Csaba Telő Hold állásnál született: Aki ilyen Hold állásnál születik, annak fontos, hogy kifejezhesse magát, hogy megmutathassa személyiségét, elmondhassa véleményét. Fontos számára az önkifejezés. Élete során rengeteg kérdés merül fel benne, kíváncsi természet, mindent kikutat, ami érdekli. Szívesen analizál, önmagát is. Erős hajlama van a maximalizmusra.

 27. 2016-06-20 18:3115065.

  2/  Elemek és minőségek - hiányok megállapítása a képletben.


  Levegő elemben: 3 bolygó, Föld elemben: 1 bolygó, Tűz elemben: 4 bolygó, Víz elemben: 2 bolygó. Kardinálisban: 3 bolygó, Fixben: 4 bolygó, Változóban: 3 bolygó.


  Felettes énje a Nap, mivel a Fix Tűz a legerősebb, ami az Oroszlán, és annak a Nap az uralkodója.


  A legfeltűnőbb, hogy elsődlegesen Föld elemből van hiány: emiatt Csaba valószínű kapkodó, nem mindig kiszámítható és megbízható, csapong, nem elég körültekintő, hiányzik belőle a praktikusság és a gyakorlati érzék. A pontosság sem a fő erénye. Viszont így, hogy tudjuk, hogy fémipari munkás, ez egy elég furcsa történet….


   


  Víz elemben is csak 2 bolygó áll: Az érzelmekkel illetve az érzelmek megélésével, kimutatásával és kezelésével lehetnek gondjai. 

 28. 2016-06-20 18:3015064.

  1/ Hemiszféra egyensúly: horizont alatti és feletti, Aszc. és Deszc. felén álló bolygók:


  A horizont alatt, vagyis az északi égtájon van a Hold, Jupiter, Neptunusz, Szaturnusz és Mars.


  A horizont felett, a déli égtájon van a Plútó, Uránusz, Nap, Merkúr, Vénusz.


  Alapvetően ez egy kiegyensúlyozott állás, talán amiatt mondanám extrovertáltabb személyiségnek, mert a déli égtájon több a személyes bolygó. Tehát Csaba kifele él, szüksége van, hogy visszatükröződhessen a környezetében. Fontos számára a társaság, hogy elmondhassa a véleményét, hogy figyeljenek rá. Nem egy magába fordulós típus. Pl: Személyes kérdésekben, probléma esetén gyakran kér tanácsot másoktól.


  Az Aszcendens oldalon áll a Plútó, Uránusz, Hold, Jupiter, Neptunusz, Szaturnusz.


  Deszcendens oldalon áll a Nap, Merkúr, Vénusz, Mars.


   


  Én ezt is kiegyensúlyozottnak tartom, de mivel a Deszcendens oldalán csak személyes bolygók állnak, én arra asszociálok, hogy fontos számára a környezete, a környezet véleménye, talán könnyen befolyásolható, képes saját magát alárendelni a környezet elvárásainak.

 29. 2016-06-20 18:0815063.

  Oks, akkor ez alapján csináljuk! Hajrá 

  2016-06-20  15:36
  Mcsaba (15062)
  előzmény:
 30. 2016-06-20 15:3615062.

  Amint említettem négy Asztrológiai programhoz van hozzáférhetőségem.


  - AstroSky szerint:


  A város nevét azt hiszem, hogy kikerestem és mentettem


  Szélesség 46°00'00"


  Hosszúság 26°07'59"


  ASC Mérleg 10°16'45"


   


  - Regiomontanus szerint:


  Itt is kikerestem a települést.


  Sz 46°00'00"


  H 26°08'00"


  ASC Mérleg 10°16'40"


   


  - Placidus szerint:


  Sz 46°00'00"


  H 26°07'00"


  ASC Mérleg 10°15'50"


   


  - Morinus szerint:


  Sz 46°00'00"


  H 26°07'00"


  ASC Mérleg 10°15'55"


   


  Nyári időszámítás nem volt akkor, de mi Erdélyben2 óra eltolódással vagyunk Greenwichtől. (Bukarest EET [UTC+2])


  Az önismeretem szerint 99% ban biztos vagyok, hogy ez a pontos képlet.


   


   


   


   


   


   


   


   

  2016-06-20  08:45
  mamóka67 (15061)
  előzmény:
 31. 2016-06-20 08:4515061.

  Nézzétek meg Csaba születési dátumát! Akkor még nem volt óra átállítás (82. óta van).


  A többség dönt, nekem mindegy, hogy mit fejtek, ha kapok egy képletet, de szerintem csak akkor jó, ha csak a házak fokában van csekély eltérés. Nem mindegy, hogy Szűz, vagy Mérleg, vagy Skorpió az Aszcendens, a fényszögekről nem is beszélve.


  Ha már ennyi a bizonytalanság, döntsön Csaba egy kis önismerettel: Ő melyiknek érzi magát? :)

  2016-06-19  20:58
  TündérPanna (15060)
  előzmény:
 32. 2016-06-19 20:5815060.

  Nekem személy szerint az volt a bajom, hogy az én Regiomontanusom nem ismer ilyen helyet, hogy Kézdivásárhely (mivel ilyen nincs a jelenlegi Magyarországon, Romániában van, de ott meg nem így hívják!)..... ha tietek ismer ilyet az tök jó! Az Astro sky ismeri a Romániában lévőt, de ha megnézitek az Astro Skyban a szélességi fokot és a hosszúsági fokot akkor látjátok, hogy az meg nem egyezik azokkal a fokokkal, amiket Csaba ír.... így nehéz lesz....

  2016-06-19  20:29
  mamóka67 (15059)
  előzmény:
 33. 2016-06-19 20:2915059.

  Én a Regiomontanusba Kézdivásárhelyt írtam és azt az időpontot, amit Csaba megadott. Ezt miért kell korrigálni? A dátum nem jó? Vagy a hely? Nálam ez a parancsikon eddig még mindig működött!


  Döntsétek el, hogy melyikkel dolgozzunk, szerintem nem mindegy.

  2016-06-19  19:31
  Mcsaba (15057)
  előzmény:
 34. 2016-06-19 20:1715058.

  Igen szerintem is jó. Mert ha Targu Secuiesc írom be akkor nekem is ezt hozza. Az AstroSky program ismeri ezt a települést.

  2016-06-19  15:33
  TündérPanna (15052)
  előzmény:
 35. 2016-06-19 19:3115057.

  Igen! Ez a jó képlet.


  Én a Regiomontanuson valamiképpen rátaláltam Kézdivásárhelyre. (De nem emlékszem, hogyan.)


  Használom a Placidust is, a Morinust is és az AstroSky demo-t is.


  Csak néhány perc az eltérés.


  Ugyanis általában mindenik programról azt mondják, hogy a Svájci Efemeridákkal számol. Nem tudom, hogy tényleg így van-e. 

  2016-06-19  15:33
  TündérPanna (15052)
  előzmény:
 36. 2016-06-19 17:1015056.

  Azért lett Texas, mert ragaszkodtam azokhoz a szélességi és hosszúsági fokokhoz, amiket Csaba legelőször írt, ekkor kezdtem el sejteni, hogy Ő nem adta meg jól.... 


   


  A Regiomontanusban a következő város van: Targu-Mures (Románia), ez a jó város, csak egy picit kell korrigálni a fokokon! 

  2016-06-19  16:59
  mamóka67 (15054)
  előzmény:
 37. 2016-06-19 17:0215055.

  Én a Regiomontánus parancsikonját használom. Hát ennyit a különböző horoszkóp készítő automatákról!

 38. 2016-06-19 16:5915054.

  Itt a jegyek jóhelyen vannak, csak a házak eltolódtak az Aszcendenstől jobbra. Miért USA Texas a születési hely?

  2016-06-19  15:08
  TündérPanna (15049)
  előzmény:
 39. 2016-06-19 15:4115053.

  Én az alábbi pontokat választanám:
  8/  Szaturnusz és Plútó, mint fékek.


  12/ Deszcendens és uralkodója; Vénusz és Júnó összehasonlítása, a párkapcsolati elvárások.


  13/ A Deszcendens közeli és VII. házas bolygók: amit csak a társon keresztül lehet megélni.


  14/ Szexualitás: a 8. Ház; szex fényszögek: Mars-Vénusz, Vénusz-Plútó, Mars-Plútó, romantika fényszögek: Vénusz-Neptunusz, stb.


  19/ A Szaturnusz kozmikus helyzete: a tudatos szorongások jellege és életterülete.

  2016-06-19  09:29
  TündérPanna (15043)
  előzmény:
 40. 2016-06-19 15:3315052.

  Akkor elvileg ez a jó! 

  2016-06-19  15:30
  TündérPanna (15051)
  előzmény:
 41. 2016-06-19 15:3015051.

  Kézdivásárhely Brassó mellett van... ha Brassót írom be, akkor mérleg az aszcendens, és szerintem fordítva van a hosszúség és szélesség, mint ahogy Csaba írta.... 

  2016-06-19  15:08
  TündérPanna (15049)
  előzmény:
 42. 2016-06-19 15:1615050.

  Elnézést kérek!


   Újból tévedtem. A szélességi és hosszúsági fokokat felcseréltem.


  Tehát: H 26°07'  SZ 46°00'


  És ha Kézdivásárhely román nevét kell használni, akkor ezt kell beírni:


  Targu Secuiesc


   


  Különben a Penelopé által csatolt képlet JÓ.  ASC Mérleg 10°37'


  Autodidakta módon tanulok. A Nettről. És a karmaasztrológiában nem nagyon érzem otthonosan magamat. De ennek ellenére mégis próbálkoznék pár sort írni a meg nem élt karmáról és arról, hogy az életvitelemre miképpen hat a Kos karakter.


   


   

  2016-06-19  14:33
  mamóka67 (15047)
  előzmény:
 43. 2016-06-19 15:0815049.

  Mamóka, erre nézz rá kérlek, ez jó?

  2016-06-19  14:33
  mamóka67 (15047)
  előzmény:
 44. 2016-06-19 14:5915048.

  Nekem Mérlegben van az aszcendens, Pénelopénak is....  Nem tudom, hol a baj....

  2016-06-19  14:33
  mamóka67 (15047)
  előzmény:
 45. 2016-06-19 14:3315047.

  Nála: Ikrek Nap, Szűz Aszcendens, Mérleg Hold és Jupiter együtt áll


  Uránusz Ceresz Oroszlánban együtt áll.

  2016-06-19  13:00
  TündérPanna (15046)
  előzmény:
 46. 2016-06-19 13:0015046.

  Hát ezek bizony nem egyformák....

  2016-06-19  12:16
  Penelopé (15045)
  előzmény:
 47. 2016-06-19 12:1315044.

  Sziasztok!


  Nem sikerült a csatolás. Megpróbálom én is.

  2016-06-19  09:12
  TündérPanna (15042)
  előzmény:
 48. 2016-06-19 09:2915043.

  Nekem a múltkor az volt a tapasztalatom, hogy Lilith Lány fejtésénél össze vissza csapongtunk, úgyhogy én most biztos, hogy sorba fogok haladni (Bak a Napjegyem, ez mindent megmagyaráz gondolom... nem bírom a káoszt  )


   


  Amit én szeretnék fejteni


   


   


  1/ Hemiszféra egyensúly: horizont alatti és feletti, Aszc. és Deszc. felén álló bolygók


  2/  Elemek és minőségek - hiányok megállapítása a képletben


  3/  Születéskori holdfázis: a lélek feladata az inkarnációs cikluson belül.


  4/  Az Aszcendens és a körülötte álló bolygók: a Maszk, különleges Aszcendensek: a kardinálisok. 


  5/ A Hold kozmikus helyzete, a lélek jelölője.

  2016-06-18  23:24
  mamóka67 (15040)
  előzmény: