Asztrológiai jegyek és karmák

mamóka67
Létrehozva: 2008. március 30. 08:11

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

15411 hozzászólás
 1. zsofimancs
  Offline
  2016. október 27. 14:3215411.

  Még annyit megjegyeznék. Már volt minden. Durva veszekedés stb. Próbáltam nem keresni és nem beszélni, kerülni hogy elfelejtsük egymást de ahogy távolodtam tőle egyből megjelent. Vagy véletlen arra járt és egymásba botottunk vagy felbukkant hirtelen , vagy mint most virágot küld. Szóval azt érzem mintha a sors húzd meg ereszd meg játékot játszana velünk. Vagy mintha nem akarná hogy kizárjam őt az életemből viszont nem engedi "tulajdonolni". Nagyon furcsa ez. És kezdek beletörődni abba hogy nem zárhatom ki az életemből de nem is élhetek vele, igy olyan érzést generál mintha fennt kéne tartanom a számára egy kis helyet a lelkemben ahova ki be járhat szabadon de sosem tudom mikor jön. Mintha elkéne engednem ahhoz hogy mindig vele legyek vagy nem is tudom...Nagyon furcsa, egyszerre a menny és a pokol érzést adja.

 2. zsofimancs
  Offline
  2016. október 27. 14:2415410.

  Jó napot.


  Szeretném megkérni Mamókát , illetve aki ért hozzá hogy megnézne e minket. Nem túl szokványos a dolog.


  Előzetesként röviden. Már régen irtam és Mamóka figyelmeztetett hogy mi lehet a dologból. Igaza lett. Közel kerültünk egymáshoz, annyira hogy nem tudunk elszakadni. A korkülönbség miatt tudjunk sosem lehet felvállalt és kiteljesedett, ez mindkettőnkben feszültséget okoz mert szeretjük a másikat. Már próbáltunk végleg elszakadni, durván is, nem is egyszer szakitottunk. De mindig kell a másik azt érezzük mert van benne valami amit hiányolunk.


  Ő nem szereti bevallani de féltékeny birtokló ami engem nem zavar. A mi nap is hozott virágot pedig most is szakitottunk. De mindig mondja én neki az örök kisértés vagyok nem tud mit csinálni ez ellen. Vonzzuk egymást mint a mágnes. Nem volt még ilyen kapcsolatom.


  Megneheziti a dolgot hogy a szexualitás ösztönösen nagyon jól müködik és mindkettőnk bevallása szerint életünk legjobb partnere a másik.


  A csavar az a dologban hogy olyanok vagyunk mint a tüz és a víz. Mégis vonz. Első látásra a részemről nem volt szerelem, csak az övéről. De aztán mintha elvágták volna minden megváltozott...


  Elkezdtem járni egy karma asztrológia tanfolyamra. Még nincs akkora tudásom hogy elemezzek mert nagyon az elején vagyok. Annyit viszont kivettem hogy furcsa de az eddigi kapcsolataimra visszagondolva valamiért mindig a Kos -marsú férfiakat szerettem. Pedig teljesen nem a favoritjaim de mégis. Neki is az van. Illetve sokan a szokásos apa komplexus dolgot szeretik felhozni de mivel nekem a szaturnuszom a 8. házamban van ezért úgy gondolom szexuálisan az idősebbek vonzanak ami igy is van. Egyáltalán nem érzek szexuális vonzódást fiatalabb vagy korombeli férfiakhoz viszont az apámmal sem volt semmi bajom azon kívül hogy nem is ő volt a favoritom mint szülő de ennyi. Egyébként ő az első idősebb férfi az életemben, korábban korombeli partnereim voltak de sosem kaptam annyi odafigyelést mint ettől az embertől.


  Szóval nem igy terveztük, barátságnak indult de nem birunk elszakadni. Többször volt vele álmom és ott is együtt voltunk és boldogok de mintha másik dimenzióban. Azt érzem mintha előző életemben is ismertem volna.


  Szerintetek? dolgunk van egymással?


  én 81,nov 11, de 12.06 perc Szeged


  ő 56, dec 14, 17,40 cairns


  Megköszönném ha megnéznétek minket.

 3. Timcsi36
  Offline
  2016. október 26. 09:0815409.


  Valóban nagyon zárkózott, de van amikor nagyon is nyitott vagyok és tényleg könnyen tudok barátkozni. A megérzéseim kiválóak. A véleményemet is mindig elmondom ügyelve arra, hogy azért ne bántsak meg másokat. A Hold energiákkal kapcsolatban, amit írtál én úgy érzem, illetve úgy tapasztaltam, hogy inkább akadályoztatva vannak. Álmodozni bizony nagyon szeretek és merek is, de sok álmom és vágyam sajnos nem tudott megvalósulni. Egy ideje sokat gondolok arra, hogy sose gondoltam volna azt, hogy ilyen nehéz életem lesz.

  előzmény:
  Penelopé (15406)
  2016-10-25  20:39
 4. Timcsi36
  Offline
  2016. október 26. 09:0515408.

  Kedves TündérPanna!


  Köszönöm Neked is a fejtést. Amit az ascendensemről írtál az teljesen igaz. Nem szeretek a középpontban lenni, inkább a háttérben maradva tevékenykedem. A művészettel kapcsolatban eszembe jutott, hogy gyerekkoromban jártam balettra. Tanár viszont nem szívesen lennék. Mivel nagyon jól értek a számítógéphez a korábbi munkahelyemen nekem kellett betanítani a kolléganőket és emlékszem mindenki azt mondta, hogy nagyon jól és érthetően magyaráztam. A munkahelyemen is valóban szeretnek. A Szűz jegyű társ viszont nagyon érdekes; eddig erre nem gondoltam. De arra tényleg szükségem van, hogy álljon mellettem valaki és támogasson. Nem igazán az anyagi támogatásra gondolok, hanem inkább a lelkire. De sajnos párkapcsolatban nem igazán vagyok szerencsés.  

  előzmény:
  TündérPanna (15405)
  2016-10-25  18:14
 5. Timcsi36
  Offline
  2016. október 26. 09:0415407.

  Kedves Penelopé!


  Köszönöm Neked is a fejtést. Igazából illik is rám, amit írtál. Valóban nagyon precíz vagyok, szerintem néha túlságosan is és kitartóan dolgozom. Valóban hűséges barát vagyok és rám mindig lehet számítani. Az élet örömeit nem tartom időpocsékolásnak és nem igazán érzem azt, hogy megvonnám magamtól. Szerencsére egészségileg teljesen rendben vagyok. Születésem óta csak egyszer voltam kórházban 1994-ben, amikor kivették a mandulámat. A régi munkahelyem kapcsán viszont volt szívritmus zavarom és pánikbetegségem, de azokból is teljesen felépültem. Ahogy korábban írtam továbbra sem érzem úgy, hogy tudatosan birtokolnék bárkit, illetve uralkodnék bárkin, de lehet, hogy tudatalatt valami erre motivál.

  előzmény:
  Penelopé (15406)
  2016-10-25  20:39
 6. Penelopé
  Offline
  2016. október 25. 20:3915406.

  Kedves Timcsi


   


  Én is bekapcsolódom a fejtésbe.


  Születési uralkodód a Halak Aszcendensed miatt a Neptunusz.  A Skorpió jegyében áll a  8 házban. A Halakban uralkodó Neptun a titkok, a lelki beállítottság és többek között az illúziók bolygója. A nyolcadik mundánházhoz, az elmúláshoz, újraszületéshez ugyancsak sok köze van, ezért emelt ebben a helyzetben és tekinthető kedvezőnek a befolyása. Hallgataggá tesz, mély érzésvilággal, emberszeretettel.  Esetleg mártir hajlamokkal.


  A hétköznapi alapviselkedésed, a mentalitásod, és a tanulási feladatod a felettes én a  Szűz jeggyel van kapcsolatban . Viselkedésedben ha hirtelen kell megnyilvánulnod akkor jellemző lesz az aggódó, mindent átgondoló preciz hozzáállás.


  Szaturnuszod az 1 házban : 


  Komoly méltóságteljes a fellépésed. Vállalod a felelősséget amiért kell. Te nem beszélsz és cselekszel ok nélkül.  Esetleg hirtelen hidegnek és barátságtalannak is tűnhetsz azok számára akik nem ismernek. Azonban hűséges barát vagy akire lehet számítani ha baj van.  AZ itt álló Szaturnusszal hajlamos vagy arra, hogy az életörömeit megvond magadtól, és időpocsékolásnak tartsd.  Kitartóan tudsz dolgozni. Az első házban álló Szaturnusznál nem ritka a testi szenvedés. Olyan betegség ami testi korlátozottság. A Bika jegyében állva azt a félelmet ülteti el benned, hogy elveszíted amit birtokolsz, amit magadénak hiszel.


  Szaturnusz retrográd a képletedben . Azaz az életben újra kell értelmezned a felelősséget.


   


  Plútó a 6 házban


  A Plútó a 6 házadban áll ami a munkamódszereidet a hétköznapi rutinokat érinti.  Itt tudsz megújulni. A már létező munkamódszereidet tökéletesíteni. Segítőkész ember vagy.  A Deszcendenseddel is együtt áll ami a párkapcsolataidra, emberi kapcsolataidra is kihatással van.  Hajlamossá tesz arra , hogy a kapcsolatban Te légy az uralkodó. Vigyázz az egészségedre.  Az életviteledből adódóan egészségügyi problémák lépnek fel.


   

  előzmény:
  Timcsi36 (15402)
  2016-10-25  13:33
 7. TündérPanna
  Offline
  2016. október 25. 18:1415405.

  Halak aszcendens: Mély érzésű, töprengő, szelíd alkat vagy. Befogadó és fogékony vagy mások gondolataira, véleményére. Általában jók a megérzéseid, fejlett az empatikus készséged, akár az is lehet, hogy érzékfeletti észlelésid lehetnek. A túl nagy feszültség a környezetedben illetve a túl sok inger érzelmileg leterhelhet, ilyenkor bármennyire is társasági ember vagy, mégis szívesen vonulsz kicsit magányba, hogy összeszedd magad és feltöltsd az energia készleteidet. Saját energiádat egyébként szívesen fordítod mások segítésére. Arra viszont mindenképpen oda kell figyelned, hogy nagyon könnyen azonosulsz mások érzelmeivel, könnyen magadra rántod mások problémáját, amivel akár meg is betegítheted magadat. Mamóka írt már arról, hogy művészi hajlamaid lehetnek, illetve jó tanár lehetnél, nos a Halak aszcendens is erre enged következtetni. Érdemes lenne legalább hobbi szinten kipróbálnod olyasmi tevékenységet, ami valamilyen művészethez köthető, mert így megmutatkozhatna a fantáziád. Munkádban inkább a háttérben állod meg a helyedet, a vezetői stressz nem tesz jót Neked, munkahelyeden általában közkedvelt vagy, kollégáid szeretnek. Szűz jegyekkel megáldott társra vágysz, aki két lábbal áll a földön, akinek tervei vannak, aki megbízhatóan áll melletted és támogat Téged.

  előzmény:
  TündérPanna (15404)
  2016-10-25  17:50
 8. TündérPanna
  Offline
  2016. október 25. 17:5015404.

  Kedves Timcsi,


  Nekiálltam én is a képlet fejtésednek:


  Hemiszféra egyensúly: A bolygók nagy része a dél féltekén helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy nyitott személyiség vagy, kifelé fordulsz, könnyen barátkozol, fontosak számodra a barátok, érdekel a környezeted véleménye, szeretsz társaságban lenni, általában törekszel az elismerésre. Az aszcendens és deszcendens oldalán lévő bolygók nagyjából egyformán vannak elosztva, tehát pontosan tudod, hogy mit várhatsz a környezetedtől és mi az, amit neked kell megtenned az életben. Van bőven saját energiád, amit bele tudsz fektetni az élet dolgaiba, de adott esetben tudsz segítséget kérni, ha elakadsz valamiben.


  Az elemek és minőségek tekintetében, amit meg kell állapítani, hogy csak 1 db bolygód (Neptunusz) áll víz jegyben, ráadásul, nagyon határ eset, mert már megy át a Nyilasba, tehát a víz elem hiánya figyelhető meg a képletedben, ami arra utal, hogy az érzelmeket nehezen éled meg, érzelmileg nagyon zárkózott vagy, nehezen mutatod ki az érzéseidet, ha ilyesmi téma kerül szóba, humorral elveszed a komolyság élét, és inkább eltereled a témát. Meg kell tanulnod kezelned a saját- és mások érzéseit, meg kell élned az érzéseidet, és akik közel állnak hozzád feléjük meg kellene próbálnod jobban kimutatnod az érzelmeidet.


  Hold fázisodról: 1969. dec 9-én volt Új Hold, tehát a születésedkor is még tartott az Új Hold fázisa, ami azt jelenti, hogy fontos számodra, hogy alkoss valamit, hogy letegyél valamit az asztalra. Fontos, hogy kikommunikálhasd a világba a véleményedet, az eszméidet. Valószínű, hogy heves vérmérsékletű vagy, valami belső erő hajt Téged folyamatosan. Ebben a Hold fázisban a Nap előtt jár a Hold, a Hold erők ilyenkor feloldódnak a Nap erőkben, ami azzal járhat, hogy a Hold energiákat nehezen éled meg, vagy akadályozva vannak ezek az energiák, a Holdhoz tartoznak az érzelmek, megérzések, álmok, vágyak, kreativitás, anyaság, gondoskodás, törődés, táplálás stb...


   


    

 9. Timcsi36
  Offline
  2016. október 25. 13:3415403.

  Azt nem igazán tapasztaltam, hogy lennének kreatív és művészi adottságaim, bár nagyon szeretem nézni a tv-ben a lakberendezői, házépítési műsorokat. Jómagam imádok kertészkedni, valahol nekem ez is művészet, de konkrétan nem foglalkozom semmilyen művészeti ággal. Az ezoterika viszont nagyon érdekel. Voltam agykontroll, angyal, SVT tanfolyamon. Rengeteg személyiségfejlesztő könyvet olvastam, olvasok. Az érzelmeimet tényleg eléggé el szoktam rejteni. Egyszer azt mondták rólam, hogy olyan vagyok, mint egy kagyló, azaz nagyon zárt és komoly erőfeszítés kell ahhoz, kinyissák. Valójában így védem magamat, mert nem akarom, hogy bántsanak. Ezért is inkább kerülöm az emberek társaságát, bár azért vannak olyan emberek, akiket közel engedek magamhoz.


  Tényleg szeretek gondoskodni másokról. Többek között pl. ezért is sajnálom, hogy nem lett gyerekem, mert nagyon szerettem volna róluk gondoskodni. (Egyszer megnézték nekem SVT módszerrel és azt mondták, hogy egy boldog házasságot és 2 gyereket terveztem be erre az életemre). Nagyon házias vagyok és minden jóval elláttam volna őket. Még csecsemőkorukban is én magam főztem volna nekik finom ételeket. A kertemben sok finom zöldséget, gyümölcsöt termesztek mindenféle vegyszer nélkül. Persze a páromról is gondoskodnék. Tudatosan biztosan nem akarnék senkit bekebelezni. Ha ez mégis így van akkor csakis tudatalatt motiválhat erre valami.

  előzmény:
  mamóka67 (15400)
  2016-10-24  11:24
 10. Timcsi36
  Offline
  2016. október 25. 13:3315402.

  Szia Mamóka!


  Köszönöm szépen az eddigi jellemzést. A számmisztikára reagálnék először. Valóban pozitívan gondolkodom és mindenkit erre szoktam bíztatni. Bár néha én is magam alá tudok zuhanni, de olyan nagyon hogy még élni sincs kedvem, de aztán újra erőre kapok és ismét bizakodva tekintek a jövőbe. Ötletem is valóban nagyon sok van, csak ahhoz, hogy megvalósítsam gyakran segítségre van szükségem. Viszont szeretem a csendet és a nyugalmat és bizony szoktam néha meditálni is. Ami a párkapcsolatot illeti sajnos abban éppen nincs szerencsém. Való igaz, hogy nagyon megnéznek a férfiak, de ha sikerül is kapcsolatot létesítenem eddig még nem jutottam el odáig, hogy férjhez menjek vagy akár együtt is éljek valakivel. Pedig többen is mondták, hogy nagyon értékes vagyok, de mégsem sikerült tartós párkapcsolatot kialakítani.

  előzmény:
  mamóka67 (15401)
  2016-10-24  11:52
 11. mamóka67
  Offline
  2016. október 24. 11:5215401.

   


  A számmisztika  olyan ezoterikus tudomány, mely abban hasonlít az asztrológiához, hogy önálló rendszert alkot, ősi tudást hordoz, évezredek alatt fejlődött ki, és alkalmas a sorselemzésre, adok belőle egy kis ízelítőt, hogy ismerd meg magadat erről az oldaladról is.


  Karma szám: 3.


  A 3-as küldetésszámmal az a feladatod, hogy pozitív egyéniségedet, könnyed természetedet, optimista felfogásodat továbbadd azoknak, akik kevésbé pozitívan viszonyulnak az élethez.


  Sokoldaluságod és tehetséged révén másokat is képes vagy ráébreszteni az élet szépségeire. Nem tudományos, elmélyült munkára születtél. Az az egyik dolgod, hogy kellemes és szellemes társalgó legyél.


  Erősséged, hogy csupa kellem vagy. Lényed derűs, belülről sugárzó, és mindenkit képes vagy jókedvre deríteni. Kreatív, optimista, társasági lény vagy. Élvezed az életet, jól forog az agyad, rengeteg ötleted van. A csendes üldögélés, valamint a meditálást nem neked találták ki. Melletted minden férfi a sors kegyeltjének érezheti magát. Különleges kisugárzásod az, melynek hatása alól egy hímnemű lény sem tudja kivonni magát.


  Képes vagy arra, hogy mindennek észre vedd a pozitív oldalát. Bár aggodalmaskodó és kritikus vagy, optimizmusod elég erőt ad ahhoz, hogy megvalósítsd a terveidet, mert céltudatosan és magabiztosan viszed véghez őket


  Gyengéd lehet, hogy időnként a nagy lelkesedésed nem tart ki az ügyek végéig, de mentségedre legyen mondva, csak olyankor, amikor úgy érzed, hogy a megvalósításban egyedül maradtál. Az sem válik előnyödre, amikor csípős kritikával illeted a többieket.


   


  A Jupiter uralja a 3-as számot, így a Jupiter dominál minden olyan napokon, amikor az alapszám 3-as. Az ilyen napokon remek befektetéseket ragadhatsz meg, bölcsen egyengetheted a karrieredet, sikerülhet megnövelned a bevételeidet, és okosan használhatod a pénzedet. Ha kell, tudsz reprezentálni, illetve embereket összehozni, és rendelkezel azzal az adottsággal, hogy csupán jelenléteddel is fényt adj a hétköznapoknak.


   

  előzmény:
  Timcsi36 (15388)
  2016-10-17  12:02
 12. mamóka67
  Offline
  2016. október 24. 11:2415400.

   


  A Hold ellipszis alakú pályán kering a Föld körül. Ennek az ellipszisnek az egyik gyújtópontjában található a Föld – ám a másik üres. Az üres, sötét pontnak a horoszkóp ábrára való kivetülése mutatja meg Lilith, a Fekete Hold helyét a horoszkópban. Attól függően, hogy melyik jegybe esett születésünkkor, más és más hatással van a személyiségünkre.


   


  Lelkünk sötét oldalát jelképezi: ide tartoznak a tudatalattiba szorított érzelmek és késztetések, de hatalmi játszmáinkat és a párkapcsolatban betöltött szerepünket is ez határozza meg.


   


  Lilith volt az első Éva, akit –többek között – kidobtak a bibliából, érdemes elolvasni a mitológiáját, nagyon szép, és azért is, mert az egész karmikus asztrológia a mitológiára épül.


   


  Nálad az Oroszlán jegyében van. Uralkodói nagylelkűség és a gondoskodás vágya jellemez. Ám a szívélyesség álarca mögött a bekebelezés vágya is rejlik, gondoskodásod célja, hogy birtokold az illetőt, akit apró figyelmességeiddel és kedves gesztusaiddal akaratlanul is függőségbe kényszerítesz. Ha a párod képes az ellenállásra, és nem adja föl teljesen önmagát, a hűvös távolságtartás fegyvereivel próbálod visszaszerezni  őt.


   


   


   

  előzmény:
  Timcsi36 (15390)
  2016-10-18  07:49
 13. mamóka67
  Offline
  2016. október 24. 11:2115399.

   


  A Neptunusz  prominens helyet foglal el a képletedben, a 8. Házban van, és a Skorpió jegyében, de már csak 2 fokra a Nyilastól.


   


  Meglehetősen átformálja a karakteredet, enyhíti a Skorpió adta negatív tulajdonságokat, és inkább hajaz a Nyilas jellemzőire. Ad számodra olyan tulajdonságokat, melyek az életed során igen fontossá válnak, bölcsességet és a tanításra való képességet, és egy mélységes optimizmust, mellyel életed során a jövődet látod.


   


  Művészettel, érzékenységgel telíti a személyiségedet. Nem tudhatom, hogy gyakorolsz- e valamilyen művészeti ágat, de a horoszkópod egyértelműen arra mutat. Amennyiben nem gyakorlod egyik ágát sem, akkor biztosan erősen művészetkedvelő vagy.


   


  Ez az állás arra ösztönöz, hogy tudásodat add át a jövő generációjának: taníts! Sok negatív hatása is lehet itt a Neptunusznak, aláássa az ember önbizalmát, és pótszerek használatára is ösztönöz. Nagy a veszélye annak is, hogy becsapottá válj. Hatására még az önbizalom is megrendülhet. Természetesen ez a karmád mellett mindig a te választásod!


   

  előzmény:
  Timcsi36 (15388)
  2016-10-17  12:02
 14. mamóka67
  Offline
  2016. október 24. 11:1915398.

   


  A Felszálló Holdcsomópontod a Halakban van, itt azt a karmikus feladatot kaptad, hogy bontakoztasd ki a tehetségedet, és rázd le a társadalmi korlátaidat. Fejleszd a spirituális és szellemi képességeidet.


   


  Ez az aspektus azt is jelzi, hogy egy lelki élmény, vagy egzisztenciális válság hatására már nem a rendszeres munkában látod a biztonságot. Előtörnek a kreatív és művészi adottságaid, ami új értelmet fog adni az életednek. Meg kell tanulnod jobban örülni az élet által felkínált apróbb örömöknek is. Persze ez csupán másodsorban, vagy kis kitérőként érvényes, az alaphivatásodat meg kell tartanod, mert te arra születtél, az a te utad.


   


  Könnyen – sokszor apróságok miatt is – elveszted lelki egyensúlyodat. A számításaid ilyenkor nem igazán jönnek be, és a bajban is jobbára magadra maradsz. Ne törődj ilyenkor ezzel, hiszen az a feladatod, hogy ismereteidet folyamatosan bővítsd, spirituálisan fejlődj és ismerkedj meg az ezoterikus tanokkal.


   


  Sorsfeladatod a Felszálló Holdcsomóponttal, hogy legyőzd a makacsságodat, és bátran vállald fel az érzelmeidet. Nem kell mindig azt tenned, amivel megfelelhetsz mások elvárásainak. Foglalkozz ezoterikus témákkal, különösen a reinkarnáció és a karma kérdéseivel! Ezzel legyőzheted kétkedésedből, belső félelmeidből, beidegzéseidből, esetleges gyötrelmes kapcsolatodból adódó türelmetlenségedet, ami olykor megmagyarázhatatlanul szorítja össze a gyomrodat. A bánatodat ne magadban zokogd el, mert csak így veheted elejét egy komolyabb betegségednek.


   

  előzmény:
  Timcsi36 (15390)
  2016-10-18  07:49
 15. Penelopé
  Offline
  2016. október 23. 14:5515397.  Akkor folytatom a sort. :)


  6/ A születés uralkodója, kozmikus helyzete: az érdeklődés középpontja: a megélhető siker.


  7/ Signatúre: a felettes én, a mentalitás jellege.


  8/  Szaturnusz és Plútó, mint fékek.


  9/  A legmagasabb égitest: a képlet húzóbolygója.


  10/  A Holdcsomópontok, a karma tengely


  11/ Retrográd személyes bolygók (ha vannak), karmikusan sérült, befelé ható tényezők.

  előzmény:
  mamóka67 (15395)
  2016-10-22  21:29
 16. TündérPanna
  Offline
  2016. október 22. 21:4215396.

  Én vállalom ezeket:


  1/ Hemiszféra egyensúly: horizont alatti és feletti, Aszc. és Deszc. felén álló bolygók.


  2/  Elemek és minőségek - hiányok megállapítása a képletben.


  3/  Születéskori holdfázis: a lélek feladata az inkarnációs cikluson belül.


  4/  Az Aszcendens és a körülötte álló bolygók: a Maszk, különleges Aszcendensek: a kardinálisok. 


  5/ A Hold kozmikus helyzete, a lélek jelölője.


   


   És A Nap kozmikus helyzete: az inkarnáció legfőbb célja

  előzmény:
  mamóka67 (15395)
  2016-10-22  21:29
 17. mamóka67
  Offline
  2016. október 22. 21:2915395.

  Akkor kezdhetjük, csak most kicsit változtassunk, a gyakorlás kedvéért más aspektusokat fejtsünk, mint amiket szoktunk. Válasszatok, és akkor jöhet a fejtés.

  előzmény:
  Penelopé (15393)
  2016-10-22  15:19
 18. mamóka67
  Offline
  2016. október 21. 20:3515392.

  Timcsi36 a 15363 hsz-ban jelezte, hogy örülne, ha fejtenénk. Én benne vagyok, döntsetek.

  előzmény:
  TündérPanna (15391)
  2016-10-21  08:43
 19. Timcsi36
  Offline
  2016. október 18. 07:4915390.

  Szia Mamóka!


  Köszi szépen a válaszodat. Elszúrni biztos nem fogom az ittlétemet, mert nem vagyok egy zűrös ember, aki áskálódna, árulkodna másokról. A volt főnököm többek között ezért is szeretett velem dolgozni. Tudom, hogy jó munkaerő vagyok, profin értek a számítógéphez és jól is csinálom a munkámat. De most már új főnök van és nem tudom, hogy Ő mit akar majd. (Erről írok egy rövid privát üzenetet).


  A szerelemmel kapcsolatban lehet hogy butaságot kérdezek, de utal bármi is egy képletben a leendő társra? (pl. foglalkozás vagy bármi)


  Még pár évvel ezelőtt írtad nekem, hogy nálam is van karmaketrec ami pont sajnos a párkapcsolattal kapcsolatos? Azt is írtad, hogy ezt a karmát ebben az életemben letudhatom. Azt honnan lehet tudni, hogy ez sikerült?


  Köszi szépen

  előzmény:
  mamóka67 (15389)
  2016-10-18  07:28
 20. mamóka67
  Offline
  2016. október 18. 07:2815389.

  Az asztrológia csak utalásokat tesz, és vezet az utadon, hogy elérd azt a célt, amiért jöttél. Konkrétumot ezért én sem tudok mondani, de az látszik, hogy ezen a helyen valamiképpen meg kellene maradnod.


  Tudod, amikor én voltam fiatal, és nőttek a gyerekeink, én is és a férjem is vállaltunk másodállást (mellékfoglalkozást), hogy könnyebben meg tudjunk élni. Ez még az előző rendszerben volt. Abban az időben nagyon sokan csinálták ezt. Vagy este, vagy hét végén, vagy szabadnapokon. Nem volt kellemes, de ideig-óráig, a cél elérése érdekében ezt megcsináltuk. Próbálj keresgélni, hátha bejön neked is, de a meglévő helyeden egyenlőre tarts ki.


  Te nagyon jó munkaerő vagy, előbb-utóbb rájönnek, hogy téged érdemes állományba venni, csak ne szúrd el.

  előzmény:
  Timcsi36 (15388)
  2016-10-17  12:02
 21. Timcsi36
  Offline
  2016. október 17. 12:0215388.

  Szia Mamóka!


  Köszönöm szépen a válaszodat. A végével kezdeném. Most olvasok egy agykontrollos könyvet, amiben van egy technika. A hétvégén kipróbáltam a kérdezett személlyel kapcsolatban és azt álmodtam, hogy menekülök tőle. Éreztem, hogy ez volt a válasz. Azt én is éreztem, hogy nem Ő az igazi, de talán egy próbát megért volna tartott volna ameddig tart. Most már feladtam és nem reménykedem vele kapcsolatban.


  A munkahellyel kapcsolatban ahol jelenleg dolgozom imádok itt lenni és imádom a munkámat olyannyira, hogy szívesen mennék el innen nyugdíjba. Minden szempontból ideális számomra ez a munkahely. Mindössze egyetlen gondom van csak a fizetés, mivel közfogisként dolgozom itt és ebből a bérből megélni nem lehet. Mindenki meg van velem elégedve, a központban is elismerik a precizitásomat és szeretnek velem dolgozni, mert tudják, hogy megbízható vagyok.


  Írtad, hogy a konstelláció is arra utal, hogy a jelenlegi munkahelyemen maradjak és a siker nem fog elmaradni. Az esetleg látszik a képletemből, hogy a mostani munkahelyemen felvesznek-e közalkalmazotti státuszba? Ennek én nagyon örülnék, mert tényleg jól érzem itt magam.


  Köszi

  előzmény:
  mamóka67 (15387)
  2016-10-17  10:36
 22. mamóka67
  Offline
  2016. október 17. 10:3615387.

  A Plútó a horoszkópod 6. házában arra utal, hogy csak akkor találod meg a számodra kedvező munkahelyet, ha tudsz, képes vagy abszolút elköteleződni ahhoz, amit csinálsz.  Ez a bolygó itt a 6. házban a képletedben  végletekre képes, csak rajtad és a kitartásodon múlik, hogy meg tudod -e tartani a jelenlegi állásodat (ez lenne a jobb választás), vagy nem, vagy csak nehezen találsz neked megfelelő másikat.


  Sajnos az idő halad, és gyorsan döntenéd kellene, mert eljutsz abba a korba, amikor már nehezebb a választás, és sajnos a munkaadók részéről is.


  A X. Házban álló Merkúr mindenképpen intellektuális adottságokra, és szellemi téren elért sikerekre utal, ezt kellene kihasználnod, ez határozza meg a jövőképedet, mivel közvetlenül az MC mellett (mely a hivatást, elhivatottságot is jelenti) áll. A Bak jegye, melyben a Merkúrod áll állhatatosságra, következetességre sarkall téged, mely megbízhatósággal és kötelességtudással jár, így aztán ez a konstelláció is arra utal, hogy a jelenlegi munkahelyeden próbálj meg továbbra is helytállni, és a siker nem fog elmaradni.


  Természetesen a horoszkópod tanácsa nem zárja ki azt, hogy másutt is keresgélj, de a meglévőt soha ne add fel addig, amíg nem találsz biztosat. A pénzkerest mellett, nagyon sokat számít a munkahelyünkön, hogy szeretjük-e amit csinálunk.


  A másik témában, amit priviben kérdeztél tőlem, nem célravezető a közeledésed, bár én ezt javasoltam, lett volna alkalma arra, hogy érzelmeket mutasson feléd, de ő ezt nem tette. A képleted szerint nem ez a kapcsolat lenne számodra az igazi. Tedd szabaddá a szívedet, és mindenképpen eljön az igazi, akkor, és onnan, ahonnan nem is reméled.


   


   


  .


   

  előzmény:
  Timcsi36 (15363)
  2016-10-10  10:53
 23. mamóka67
  Offline
  2016. október 17. 10:0915386.

  A pároddal nagyon mély a kapcsolatod, voltatok már szerelmesek valamelyik életetekben. Ez az a kapcsolat (vagy volt, vagy lesz), melyben még a gondolataitok is "egy rugóra járnak". Hangsúlyozza a benned lévő szeretetet, mellyel a kedvesedhez hozzáállsz, és odaadóvá tesz téged.


  Ez a misztikumba hajó érzés mindenképpen magasabb tapasztalatokat hoz az életedbe. Erre utal a Nyilas, az elkötelezettséget pedig a Bak biztosítja. Mindenképpen tudni kell élni ezzel a konstellációval.


  A Vénusz a Neptunusszal majdnem mindig művészi tehetséget is rejteget.

  előzmény:
  Blue249 (15384)
  2016-10-15  22:01
 24. Blue249
  Online
  2016. október 15. 22:0315385.

  Ráadásul a neptunusz a 7. ház ura is egyben. Mivel arra gondolok, hogy az egymás mellett levő jegyeket nem lehet megélni egyszerre, akkor ezt azt jelentheti, hogy nem élhetem meg a szerelmet egy kapcsolatban??

  előzmény:
  Blue249 (15384)
  2016-10-15  22:01
 25. Blue249
  Online
  2016. október 15. 22:0115384.

  Valaki tudna segíteni ennek a kiderítésében? A vénuszom a nyilas 1°-en áll a neptunusszal szextilben ami a bak 29°-en áll. Ez is jegyek kívüli fényszög, mit jelenthet?

 26. Blue249
  Online
  2016. október 14. 17:4515383.

  A bika jegyében van az együttállás 1°-on belül pontosan 0°35' és az algol a 9. házba esik. Ezen kívül kap 2 szembenállást a skorpió naptól ami szintén 1°-on belüli és még egy ami már 1°-on kívül a skorpió holddal, és kap egy trigont a szűz marstól. 

  előzmény:
  mamóka67 (15366)
  2016-10-11  09:41
 27. cinkes
  Offline
  2016. október 13. 14:3115382.

  Nyiss egy sima jegyzettömböt, vagy a Word doc formátuma helyett rtf formában mentsd és ezeket próbáld. 


  A többit később reagálom idő hiányában. Addig is köszönöm szépen. 

  előzmény:
  mamóka67 (15379)
  2016-10-13  12:23
 28. mamóka67
  Offline
  2016. október 13. 12:4915381.

  A Mars nem a Felszállót, hanem a Vénuszt kvadrátolja. Ez nem a legpozitívabb fényszög a képletedben, mert egy kis agresszivitást kölcsönöz neked, bizalmatlanságot a férfiakkal szemben, és szexuális bizonytalanságot. Nem tudsz olyan mértékben odaadó lenni, mint amilyen egy kapcsolatban szeretnél lenni. Kapcsolataid ezért aztán sok indulatot váltanak ki, melyek drámai fordulatokat is ölthetnek. Mint mindig, itt is a Jupiter jöhet a segítségedre, mert segít neked a kapcsolatteremtésben, ad egyfajta optimizmust, amivel kezelni tudod a gátlásosságodat, és a Mars kedvezőtlen hatását. Egyébként is bájos és melegszívű egyéniség vagy, tehát a változtatás nem lesz nehéz, így, hogy már tudod mindennek az okát


  A Szaturnusz a képletedben a Rák jegyében van, és a 5. Házban.


   


  Ez a bolygó állás azt jelzi, hogy gyermekkorodban kevesebbet kaptál, mint amit adtál, és ez úgy tűnik, végig kísér életed folyamán. Egyfajta keménységet, vagy akarat rákényszerítést éltél meg egyik szülődtől, valószínű az édesanyádtól. Ez adódhatott a körülményektől is, lehet, hogy szűkösebb lehetőségei voltak, és ezért szorosabban kényszerült a gyeplőt fogni.  Rákényszerültél, hogy korodnál felnőttebbé válj, és esetleg az is megtörténhetett, hogy magadra vállaltad vagy vállalod a felelősséget édesanyádért, és ha van, még a testvéredért is.


   


  Ezt a mintát aztán tovább viszed, és gyermekeket szülsz, akikért szintén felelősséget vállalhatsz. Akikkel aztán csak nagyon nehezen találod meg az összhangot, mert nem volt meg az  anyai mintád, melyet a lelked elvárt volna. Ez pedig mélyen bele ívódott a lelkedbe, ezen változtatni pedig most már nagyon nehéz – de lehet. Sokkal lazábban kell venned a gyermeknevelést, de ezt egy Kosnak, akinek minden tökéletes kell hogy legyen körülötte .- szinte megoldhatatlan feladat. Nem tudom, hogy van -e gyermeked, ettől függetlenül a horoszkópod ezt jelzi. A Szaturnusz pedig kimondottan akadályozóan hat az emberek közötti érzelemcserére. Ez már a második bolygó, mely hat a kapcsolataidra, ezért aztán nagyon prominens a képletedben. Oda kell figyelned erre, mivel ráadásul a Szaturnusz az 5. házban, a szerelek, gyerekek és kreatívitás házában tevékenykedik.


  Ennyit tudtam ide írni, természetesen ez nem teljes fejtés.  


   

  előzmény:
  cinkes (15362)
  2016-10-09  23:33
 29. mamóka67
  Offline
  2016. október 13. 12:2615380.

  Férfi képletekben a Lilitheket nem szoktuk fejteni, mert azok inkább a női karmára utalnak erősebben. Én a Júnót szoktam náluk fejteni, mert az a feleség személyét testesíti meg.  A többi aszteroida inkább a női archetípusokat jelenti.

  előzmény:
  TündérPanna (15377)
  2016-10-12  16:49
 30. mamóka67
  Offline
  2016. október 13. 12:2315379.

   


   


  Cinkes horoszkópjából részletek, elsősorban a kérdéseire a válasz.


   


  Kezdeném azzal, hogy a Felszálló Holdcsomópontod az MC-hez nincs orbison belül, tehát nincs együttállás. A hagyományos asztrológia lehet, hogy ezt még elfogadja, de a karmában ez pontatlan értékeket adna. Már jeleztem, hogy minél kevesebb a távolság két planéta v. sarkalatos pont között, annál hitelesebb a képletfejtés


   


  Karma tengelyed, a Felszálló és Leszálló Holdcsomópont, az Ikrekben és a Nyilasban van. Amikor türelmetlen vagy, akkor az mások számára is a feszültség forrásává válik. Meg kell tanulnod ellazulni, és kontrollálni ezt a vonást. A Holdcsomópontok hatására le kell győznöd a többnyire önbizalomhiányból fakadó félénkségedet.  Akkor fogsz kiteljesedni igazán, ha felülkerekedsz ezen.  A másokba vetett bizalom fejlesztése szintén fontos. Itt a karma feladatod: tudásod elmélyítése és saját filozófiád kialakítása. A szeretet és az igazságosság megélése. Határozott döntéseket hozni érzelmi alapokon – a Nyilas erre tanít.  És arra is, hogy legyél kitartóbb, türelmesebb, józanabb. Ne ítélj meg senkit sem az első benyomásaid alapján. Ha meg tudod fékezni az indulataidat, meglepően sok barátra fogsz szert tenni. Hajlamos vagy arra, hogy mindenbe belekapj, de semmiben sem mélyülsz el igazán. Pedig jelenlegi életfeladatodat csak akkor teljesítheted, ha erről leszoksz. Törekedj alapos ismeretekre, kerüld az üres fecsegést. Előző életedben gyakran kerültél mások befolyása alá, most ezt ne hagyd.


   


  A Chiron kisbolygó is karma jelölő. A karmikus sebeink jelölője.


   


  A horoszkópodban, tüzes jegyben van, a Kosban és a 2. házban. Jelzi, hogy a karmikus sebeidet akaratérvényesítéssel szerezted, harcokkal, az egyik múltadban te voltál a lovag. Ez az energia van letörve, innen (is) jön a karmikus seb. Megmutatja, hogy ebben az inkarnációdban gyógyítanod kellene, a spirituális gyógyítás lenne a feladatod. Jó energiáid vannak, pld. a reikihez. Annyi biztos, hogy van képességed és késztetésed a gyógyításhoz Hosszú ideig tartozni akartál valahová, ugyanakkor szenvedtél attól, hogy másnak érezted magadat, mint a többiek, és társaságukban lelkileg idegen és magányos maradtál, de legalábbis a többiek között egy kissé különcnek érezted magadat. Ebben az időszakban, azon fáradoztál, hogy együtt tudj működni egy összetartó csapattal. A gond csupán az volt, (vagy talán még ma is az), hogy mindig bizonyítani akartad a függetlenségedet, a kettő együtt nem ment, így aztán az is előfordult, hogy magadra maradtál.Lassan változott a helyzeted, mert tudatosult benned, hogy a barátsághoz fel kell áldoznod az egyéniségedet. Ezt nem tudtad sebek nélkül megtenni, és akkor jött az elutasítottság érzése, párosulva azzal, hogy másokat hibáztattál.


   


  Mára (remélem) ez már változott, és szabadon, függetlenül mozogsz, azoknak a társaságában, akik alapvetően olyanok, mint te. Megismertél néhány nagyhatású közösséget, és amit én még itt látok, egy nagyon jó tanítót is. Ha még ez nem történt meg, akkor várható, hogy fogsz vele találkozni, és ő lesz (vagy van) az az ember, aki megismertet az ezoteriával, és minden mellett erre az útra terel. Rá kell döbbenned arra, amit fent már említettem, mégpedig, hogy olyan gyógyító erővel rendelkezel, mely egyre fontosabb lesz a te és a közösség számára.


   


  A Chiron hatására életed fájó pontjai máig is a kapcsolatok. Sokáig nem sikerült a megfelelő emberekkel kapcsolatba kerülnöd, és a hozzád illő társara találnod Talán tudat alatt, de egyrészt szabad és független akartál maradni, másrészt egy szilárd kapcsolat biztonságára és stabilitására vágytál. Ezzel a meghasonlottsággal a másokkal való viszonyaid során csak újabb sebeket szereztél, és sokáig kényszeredett, magányos különcnek érezted magadat, még akkor is, amikor pedig együtt voltál valakivel. Sokáig fájó pontot jelentett életedben, hogy nem akartál szembesülni saját érzékenységeddel, és tökéletlenségeddel a kapcsolatodban. Gyógyulást jelentő találkozásra csak akkor kerülhetett sor, amikor elismerted a hibáidat és a gyengéidet mélyen önmagadban, és nem másokat okoltál már miattuk. Ekkor hagyhattad végre magad mögött a régi sérelmeidet, és a múlt fájdalmainak terhe nélkül megteremthetted egy közös jövő perspektíváját. Ezek nélkül a lelki terhek nélkül, a Jupitered segítségével meg tudod élni egy kapcsolat mély gazdagságát, és komolyan készen állsz, vagy álltál egy elkötelező, eleven, egyenjogú párkapcsolatot létesíteni. Elképzelhető, hogy mindez még vissza van nálad, de a sorselemzés egy életre szól.


   


  folyt.köv


   


  Ki tud nekem segíteni? A fejtést mindig world-be készítem, és itt nem tudom összehangolni a betűnagyságot. Se a sortávolságot. Mindig meglepetésként ér, hogy mit ad ki a topikban :)


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  előzmény:
  cinkes (15370)
  2016-10-11  15:59
 31. Edina53
  Offline
  2016. október 12. 19:3815378.  Jupiter szemben áll a Szaturnusszal


  A törekvéseim korlátozottak és kétségtelen alázatosság érződik rajtam. Ez nem ugyan az, mintha balszerencsés lennék, vagy tehetségtelen, lennék hisz körültekintő és lelki ismeretesen dolgozom. Ahol mások a szerencséjüket kovácsolva látják önmagukat, ott én arra gondolok, hogy már akkor is szerencsés vagyok, ha távol tartom a nyomort. A célom a csillagos ég és ezt el is értem


  Robert Browning gondolatából: Nem a kudarc, hanem a silány cél számít bűnnek.


  UI: Jupiter a 6-os házban Szaturnusz a 12-es házban. Ez a két bolygó a házakban és a szemben állás mindent elmond, mert igen beszédes ez a két ház főleg a két sors bolygóval.


  Üdvözlettel


  Zoltán

  előzmény:
  Edina53 (15376)
  2016-10-12  12:35
 32. TündérPanna
  Offline
  2016. október 12. 16:4915377.

  Hmmm... érdekes, lehet túl nagy az orbis ( a Szaturnusz és a Lilith között 3 fok37 perc) lehet így már nem kell fejteni... vagy fogalmam sincs

  előzmény:
  Edina53 (15376)
  2016-10-12  12:35
 33. Edina53
  Offline
  2016. október 12. 12:3515376.  Kedves Tündér Panna!


  Én nem értek a karma asztrológiához, de ez sehogyan sem illik rám és nem jellemző, hogy túlvállaljam magam. 25-évesen kötöttem házasságot és 26-évesen az első gyerekem születése. Nagyon sok örömet okozott a munkám, és nagy örömmel utaztam és végeztem a munkám is. Nem igazán uralkodtam uralkodok soha senki felett. Szeretem a kezemben tartani a dolgokat, de uralkodni azt nem.


  Nem építek magam körül páncélt, és hagyom a környezetem is szabadon éljen, gondolkodjon. Ez lett a vesztem, hogy egyenlő félként tekintettem a partnerem is, és a női és férfi energiákkal sincs semmi gondom. Ez a karma ketrec nekem nem jött be, mert egyáltalán nem ilyen voltam, vagyok hála istennek. ( A Jupiter szemben áll a Szaturnusszal és ezek kapnak kvadrátot a Lilithtől). Ennek a fényszögnek utána nézek minden képen.


  Köszönettel


  Zoltán


   

  előzmény:
  TündérPanna (15375)
  2016-10-11  20:49
 34. TündérPanna
  Offline
  2016. október 11. 20:4915375.

  Karmaketreced a következőkből áll össze: A Jupiter szemben áll a Szaturnusszal és ezek kapnak kvadrátot a Lilithtől.


  A Jupiter-Szaturnusz szembenállás a házasságban és az otthoni ügyekben okozhat problémákat. A fő probléma, hogy Zoltán hajlamos túlvállalni magát, illetve sokszor úgy érzi, hogy kénytelen súlyos kötelezettségeket vállalnia magára. Életében jellemző lehet, hogy olyan kötelezettségeket vállal magára, amihez még nincs felnőve... ez jelentheti, hogy korán köt házasságot, fiatalon vállal gyermeket, illetve olyan beosztásba kerül a munkahelyén , ami még korai számára és sokkal nagyobb terhet jelent, mint örömet...   Rossz tervezés, illetve rossz időbeosztás miatt anyagi nehézségek léphetnek fel nála. A karmaketrecre rátérve: a nyomasztó kötelezettségek hatására, az az érzés alakulhat ki benne, hogy minden és mindenki felett uralkodni szeretne, mert akkor úgy érezheti, hogy az Ő kezében van a kontroll és úgy biztonságosabb számára. A karmaketrecet úgy oldhatja fel, ha az uralkodást gondoskodásra cseréli, hagyja, hogy a környezete is szabadon éljen, gondolkodjon. Konzervatív nézetein enyhít, nem épít maga köré páncélt, párkapcsolati téren pedig arra figyelmeztet ez a ketrec, hogy egyenlő félként kell a partnerére tekinteni, és hagyni,hogy a női és férfi energiák szabadon áramolhassanak a kapcsolatban a harmónia elérése érdekében. 

  előzmény:
  Edina53 (15374)
  2016-10-11  20:27
 35. Edina53
  Offline
  2016. október 11. 20:2715374.

  Kedves Tündér Panna!


  Köszönöm szépen nincs több kérdésem, és úgy néz, ki megoldódik a problémám egyelőre még nem biztos. Köszönöm az eddigi segítséget a tranzittal kapcsolatos dolgot majd megoldom.


  Köszönettel


   


  Zoltán

  előzmény:
  TündérPanna (15373)
  2016-10-11  19:40
 36. TündérPanna
  Offline
  2016. október 11. 19:4015373.

  Sziasztok,


   


  Én megcsinálom még Zoltán karmaketrecét és az lenne a kérdésem, hogy Zoltán van még valami, amit szeretnél tudni?! (Tranzitokról nem volt sok szó, de én ahhoz mondjuk továbbra sem tudok hozzászólni... :)  ) Ha van nem tranzitos kérdésed, akkor halljuk! 

 37. mamóka67
  Offline
  2016. október 11. 18:2215371.

  Küldjél egy pontos születési dátumot (ha gondolod akár priviben), hogy lássam egészben a képletedet, úgy könnyebben válaszolok a kérdésedre, és pontosabban is.

  előzmény:
  cinkes (15370)
  2016-10-11  15:59
 38. cinkes
  Offline
  2016. október 11. 15:5915370.

  Visszaigazolást majd a Jegy után adok, kíváncsi vagyok, mivel jár. 


  És amúgy MC mellett van, illetve közel a felszálló. 

  előzmény:
  mamóka67 (15368)
  2016-10-11  13:12
 39. cinkes
  Offline
  2016. október 11. 15:5015369.

  Szia Mamóka! 


  Köszönöm a vázlatot, ha nagyon nem boldogulok, akkor kérek majd egy teljes elemzést. Egy olyant, ami komplex. 


  A Nyilas a felszálló jegye. 

  előzmény:
  mamóka67 (15368)
  2016-10-11  13:12
 40. mamóka67
  Offline
  2016. október 11. 13:1215368.

  Szia cinkes!


  A fejtésnél alapelvem, hogy a teljes képletből kiragadott egy-egy bolygóállás nem hoz pontos eredményt. A horoszkópot egészében szabad csak fejteni, mert a konstellációk megváltoztathatják bizonyos fényszögek jelentését.


  Példa rá, hogy egy nehéz karmikus helyzetből is ki lehet jönni, ha ismerjük a horoszkópunkból azokat a képleteket, melyeknek segítségével legyőzhetők a problémák.


  Magában egy karmikus fényszög a Mars és a Felszálló Holdcsomópont esetében, nagy belső feszültségeket, talán még frusztrációt is okozhatnak az életed során. Minden Marsra jellemző energiát (harci kedv, szexualitás, ösztönök, vágy a hódításra) gátol, nehezít. Még az egészséges agressziót is elnyomja, így aztán a visszafojtott energiák előbb- utóbb kitörnek, és túlzottá válnak.-


  Melyik jegyben van (Nyilas, Ikrek) a Felszálló?

  előzmény:
  cinkes (15362)
  2016-10-09  23:33
 41. mamóka67
  Offline
  2016. október 11. 10:0115367.

  Még adósod vagyok a Chiron fejtésével.


  A Mars a képletedben együtt áll a Chironnal.  Itt ebben az esetben az akaratod érvényesítésével kapcsolatos sebeket jelöli karmikusan. Ugyanakkor az egyik legfontosabb energia termelő fényszög is.


  Az inkarnációk során azt kell megtanulnod, hogyan érvényesítheted az akaratodat másokkal szemben agresszió és durvaság nélkül.  Mivel az együttállás pozitív fényszögnek mondható, azért itt a Chiron nagy lendületet és tetterőt biztosít számodra olyan formában, hogy az agressziót el tudod kerülni a hatására, és mint írtad is, békés, általában nyugodt emberré tesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha felgyűlik a probléma, akkor nem tudsz kitörni mint a vulkán.


  Figyelembe kell vennünk a Chiron egyéb fényszögeit is, hogy lássuk milyen veszélyes lehet az agressziód, ha bekövetkezne.


  Fontos még a Chiron visszatérése, mely a 49. életév környékén következik be. Mivel közel állsz hozzá, és lehet, hogy már el is kezdődött, elmondhatom, hogy a Chiron ebben az esetben mindig a karmikus terhekkel kapcsolatos dolgokat jelöl. Hozhat egyes esetekben egészségügyi problémákat is, ha majd esetleg egybe esne egy Szaturnusz vagy Uránusz fényszöggel. Az Uránusszal mára képletben is szemben áll.karma fényszöggel

  előzmény:
  Edina53 (15357)
  2016-10-09  17:04
 42. mamóka67
  Offline
  2016. október 11. 09:4115366.

  Az Algol állócsillag. Az égen a Medúza szeme. Hagyományosan az egyik legnegatívabbnak tartott állócsillag.


  Skorpió jellegű üzenetet hordoz, ezért a Plútó hatása ennél az MC-Algol állásnál igen erőteljes. Ezek a lelkek, akiknek a képletében szerepel, megélik a poklokat azokon az életterületeken, ahol állnak.


  Nem lehet kikerülni a Plútó hatását, alá kell szállni, és megújulva, átalakulva kijönni onnan. Skorpió jellegű üzenet ez, mely a jelzett témában nagyon fontos felismeréssel szolgál a léleknek.


  A következő inkarnációjában Nyilasként születik ujjá, mert a teljes sötétség után a lelke a fénybe vágyódik.


  Nem írtad, hogy ez az együtt állás milyen jegyben történt, és az Algol a X, vagy a 9. házban volt-e. Ha a X-be, akkor nehezebb megélni az önmegvalósítást, mert az Algol ezt minden esetben megpróbálja gátolni.

  előzmény:
  Blue249 (15360)
  2016-10-09  20:58
 43. mamóka67
  Offline
  2016. október 11. 09:2715365.

  Igen, fejtheted, csak egy kissé nagyobb az orbis, mint ahogy a karmában szoktuk használni. Ilyen esetben csak lazán lehet következtetni a jelentésére, de azért fejthető. Különösen akkor, ha a képletben másutt is előfordul erre a meghatározásra utaló jel. Minél kisebb az orbis, annál pontosabb a fejtés.

  előzmény:
  TündérPanna (15356)
  2016-10-09  15:13
 44. Timcsi36
  Offline
  2016. október 10. 13:4715364.

  Szia!


  Nekem is van karmaketrecem. Pár évvel ezelőtt Mamóka írta meg.


  Azt nem tudom, hogy azóta fel tudtam-e oldani? De kíváncsi vagyok mert ez engem is érdekel.

  előzmény:
  cinkes (15362)
  2016-10-09  23:33
 45. Timcsi36
  Offline
  2016. október 10. 10:5315363.

  Sziasztok!


  Ha nem gond beállnék én is a sorba képletelemzésre. Budapest, 1969.12.11. 12:20


  Addig is ha valaki tudna egy kicsit segíteni.


  Jelenleg közfogisként dolgozom irodán, ahol nagyon jól érzem magam, de nézelődöm más munkahely iránt, mert ebből a bérből sajnos megélni nem lehet. Egy ideig volt esély arra hogy talán sikerül az állandósítás, de ez végül sajnos nem jött össze, pedig nagyon reménykedtem benne. Olyan jól éreztem itt magamat, hogy szívesen itt maradtam volna nyugdíjig.


  Várható valamikor pozitív fordulat a karrieremben, találok normális munkahelyet?


  Köszönöm előre is.

1 2 3 4 5