- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

mamóka, sajnálnám, ha nem írnál többet ebbe a topikba, én szívesen részt veszek benne és olvasom, csak hát szinte lehetetlen, hogy visszaolvassam mind a 12 ezer hozzászólást pici babám mellett. pedig nagyon érdekel az asztrológia, sokat olvastam a témában és rengeteget szeretnék még tudni, tanulni, elemezni.
Kedves meandmyman!
Örülök, hogy ismét írtál, nagyon régen hallottam felőled.
Egyetértek azokkal a dolgokkal, amikről írsz, de valamit félreértettél.
Én nem azokra a kérdésekre gondolok, amik a tananyaggal kapcsolatosak, mert sajnos azok maradtak el. Maghoz az asztrológia elsajátításához kapcsolódó kérdések - melyeknek mindig örültem - megszűntek.
A kérés a saját horoszkópok fejtésére korlátozódott, azt pedig , bár szívesen csinálom, szintén csak akkor lenne jó elkészíteni, ha úgy, mint régebben, a "nebuulóim" tanulnának belőle.
Én mindent megértek, de visszajelzés hiányában valóban olyan a tanítás, mint a pusztába kiáltó szó.
Az 5949. hszban írtam neked, valóban régen volt. Örülök, hogy foglalkozol az asztrológiával, és köszönöm, hogy felajánlottad a segítségedet, de mint látod, itt nem pereg az "élet", és ezt a pár kérést már magam is elbírom.
Ám, ha van jó ötleted, azt szívesen veszem.
Puszi:Mamóka
Görgyike is kért tőlem elemzést.
Kissé kétkedve kezdem el a fejtést, mert az Aszcendens nagyon a Mérleg és a Szűz határán van, csak remélni tudom, hogy pontos a dátum, és a Mérleggel dolgozhatok.
A Vízöntő Napoddal filozofikus alkat vagy, akit lelkesítenek az új eszmék, tanok.
A nyers erő és a durva környezet minden esetben megrémít, ezért ügyelsz arra, hogy az ilyen helyzeteket elkerüld.
Szinte valamennyi művészeti ágban sikeres lehetsz, a horoszkópod nagy affinitást mutat a külöféle ágai iránt.
Mivel a karakteredben két levegős jegy dominál, ezért általában a mozgékonyság és a szárnyaló fantázia, az optimizmus jellemez.
Az 5. házban lévő Napoddal szinte kisugárzod magadból a szeretetet. Ha ezt megfelelőképpen tudod áramoltatni, akkor visszajön hozzád mások részéről.. Azért jöttél erre az inkarnációdra, hogy önmagadat kiteljesítsd, akár művészi területen, akár egyéb kreatívitás területén.
A fizikai munkához sem erőd, sem érzéked nincs.-
Könnyen beleérzel mások gondolkodásmódjába, de a tiédet csak kevesen értik meg igazán.
Szívesen meghallgatod az embereket, de csak azoknak segítesz, akiket arra méltónak találsz.
Keresed az érdekes emberek társaságát és a függetlenségedet tartod a legfőbb értéknek, még párkapcsolaton belül is.
Szeretsz kikacsingatni a kapcsolatból, sokszor magába a szerelembe vagy szerelmes.
Nyugtalan szellemed eredetiségre törekszik, és ha esetleg óvatlan lennél, a különcködés csapdájába eshetsz. Sokszor cselekszel kiszámíthatatlanul.
A karma fejtésben használjuk a kis aszteroidákat, melyek a sebzett női lelkek szimbólumai.
Nálad a Ceres van prominens helyzetben, együtt áll a Nappal a képletedben. Ez a kis "kavics" a termékenység, a gondoskodás és az anyáskodást jelzi. Meglágyítja és gondoskodó energiával tölt meg mindent, amit a születési képletben megérint. Még a Marshoz is harmonikus fényszöggel kapcsolódik, pedig ez a bolygó ebben a pozícióban adhat egy erőszakos színezetet az anya-gyermek kapcsolatnak. A Neptunusszal még az önfeláldozást is behozza az életedbe.
Egy kellemetlen fényszöget találtam a Nap és a Plútó között, úgynevezett "szemben állást", mely jelentheti azt, hogy igyekszel másokat magadhoz kötni, hogy függővé tedd, és ellenőrizni tudd őket. Óvakodj a szélsőséges megnyilvánulásoktól, mindenek előtt az emberri kapcsolataidban.
A Hold a Vénusszal azt mutatja, hogy bájos, nagyon nőies vagy, aki mindig készen áll a szerelemre. Vágyódsz a gyengédségre és a szeretetre - ezzel ugyan más is így van - de nálad sokkal erősebb ez az érzelem. Itt is kitűnik, hogy menekülsz az összetűzések elől.
A Vénusz sugara az Aszcendensedhez azt mutatja, hogy egy kissé hiú lehetsz, a kellemes kisugárzásod miatt.
A Holdad azt is mutatja a Napoddal összefogva, hogy nyitott vagy a világ felé, akaratod tud viharos lenni. Egyik karma feladatod az, hogy megtanuld, hogyan kell másokkal kooperatívan együtt dolgozni.
A férfi és az apa-kép fontos szerepet játszik a partnerkapcsolatra vonatkozó elvárásaidban, elképzeléseidben és kivetítéseidben.
Ha biztonságban érzed magad mellette, a partnerednek szeretetteljesen kitárulkozol.
Az életkezdetedet jelző karmikus pont a Bakban volt a születésed pillanatában, mely vallási karmát mutat. Olyan üldöztetésben volt részed előző életedben, mely a fajodnak szólt. Olyan sorsot éltél meg, melyet sokan mások is, ezért kollektív karmában veszel részt.
A Bak jegye a Szaturnusz miatt kissé korlátozza az életedbe jövő történéseket, a jó dolgokért meg kell harcolnod, de jobban is tudod értékelni őket.
A Chiron, a sbzett gyógyító is az 5. házban van, ami a szerelem, a gyermekek és kiteljesedés háza, szigorával kissé visszafog abban, hogy minden simán menjen az életedben. Hatására képes vagy gyermeki rácsodálkozással tekinteni a világra
Nem tudom, hogy milyen munkád van, vagy volt, de elképzelhető, hogy olyan feladatokat kellett véghez vinned életed során, amiket rád kényszerítettek.
Ennyit tudtam kiemelni, de azt te is tudod, hogy ez a teljes fejtésnek csupán egy elenyésző része.
Köszön a kedves szavaidat, nagyon szépen írtál rólam, talán ennyi jót meg sem érdemlek.
Kedves Mamoka,
Visszolvasgattam a topikot es olvastam, h szeretned bezarni mert az emberek inkabb kerdeznek, es nem valaszolnak. Engem az asztrologia mint olyan nem kifejezetten erdekel (azaz de, de dilettans szinten) viszont ugy gondolom, hogy a topikod rengeteg segitseget tud adni azoknak, akik erdeklodnek ezzel a temaval kapcsolatban.
Amit szerettem volna mondani az az, hogy mivel par eve segitettel a horoszkopomban kerlek ird meg ha valamiben en segithetek neked (meglepo modon sok dologhoz ertek:-0), szoval tenyleg keress fel ha barmiben tudok segiteni, orommel teszem (maskulonben nem ajanlanam).
Az emberek furcsak, de nagyon tudnak szeretni meg akkor is ha ezt sokan keptelenek kimutatni.
Koszonom es legyen szep napod:-)
B.
Megjelent Éva Ilona: Lenormand36 Kártyavető Tankönyve.
Ajánlom mindenkinek, garantáltan megtanít kártyát vetni!
Sajnálom, hogy nem tudok eleget tenni a kéréseteknek.
Ma már nagyon jó iskolák vannak, ahol el tudjátok sajátítani az asztrológia tudományát.
Egyenlőre, -ahogy egészségem engedi - igyekszem teljesíteni lassacskán azt a sok kérést, amit hozzám intéztek eddig a többiek.
P.M.
Kedves Mamoka es kedves többiek:)
Most találtam erre a nagyszerű oldalra.
hobbi szinten foglalkozom asztrologiaval es a szinasztria ismereteknek
énis nagyon örülnék:)
Kedves Mamóka !
Sikerült végig letöltenem az összes anyagot....Köszönöm :-) Nagy segítségem lesz, ha segíteni szeretnék az embereknek.
Szeretném megkérdezni, hogy nem adnád-e le a "Szinasztria" csínját-bínját ?
Mert az elmaradt a suliból (tudom volt egy kis kostoló belőle) De az nem teljes. Nagyon Sokat segítenél vele ,gondolom nem csak nekem hanem minden olyan diáknak akit ez érdekel !!!
Sok kérdésem lenne ezzel kapcsolatosan.
Pl: Jupiter-Jupiter szembenállás, sok együttállás , és fényszögek mit jelentenek két ember kapcsolatában...
Hálás lennék ha leadnád ezt az anyagot....
Üdv: Bibo:-)
Kedves Mamóka 67!
Most leltem rá a topikodra,és próbáltam kissé vissza olvasni,sajnos nem sokat értek a horoszkóp elemzéshez.
Mégis szeretném tudni mit árul el rólam,és min kellene változtatnom.
Bocsánat hogy így betolakodtam,de érdekelne a téma és hajtott a kíváncsiság.
Sok kedves hozzászólást olvastam és sok dicséretet rólad.Ha időd engedi kérlek írj nekem is pármondatot,mert nagy szűkségem lenne rá a mostani helyzetemben.
Szül:1974.03.09 12:25 Budapest
Köszönöm figyelmedet és türelmesen várok míg rám kerül a sok.
Üdvözlettel:Ildikó
Kedves Mamóka!
Köszönöm szépen az elemzést és a kedves szavaidat! Való igaz, hogy nagyon sokszor, amikor szeretnék nyitottabb lenni, a bizalmatlanság megakadáyoz, félek a csalódástól és attól is, hogy a terhére leszek másnak (kicsit olyan ez, hogy "majd megoldom egyedül", nehezen fogadok el segítséget)
Érdekes, amit írtál a feleség szerepéről, úgy érzem, hogy akkor lesz majd teljes az életem, nagyon fontos számomra a család, a biztonság, hogy megteremtsem a biztonságot mások számára és nekem is legyen egy hátországom, de rám is tudjanak támaszkodni.
A változás sok félelemmel tölt el, de az utóbbi időben kezdek jobban ráérezni, mi lenne az utam, a helyes irány, próbálom nyitott szemmel észrevenni, azt ami jó, nem mindig borúsan szemlélni a világot.
Minden jót és sok szépet kívánok Neked!
Kedves mamóka!
Elolvastam fejtésed, nagyon köszönöm. Végig a hideg rázott soraidon, mintha mellettem ülnél és olvasnál rólam!
Estére higgadok (meg most még dolgoznom is kell és az osztott figyelem nekem nehéz) és válaszolni fogok neked méltón, egyenlőre csak azt szerettem volna, hogy tudd: Hálás vagyok a fejtésért,
a bensőm szavait már leírva is ismerem!
Kicsividra szomorú hangú levelére készítek most egy kis fejtést, talán segíteni tudok pár karmikus kötődéssel abban, hogy az útjára találjon.
Vízöntő Nappal, Kos Holddal és Halak Aszcendenssel a föld elemet kivéve minden képviselve van a horoszkópodban, és minden adott is ahhoz, hogy olyan hivatást találj magadnak, ami kedvedre való.
Egy bökkenő azért van, ami talán gátolt az eddigi utadon: a Napod a horoszkópod XII. Házában volt szóletésed pillanatában.
Adhat egy bizonytalanság érzést, szülhet olyan gondolatokat, hogy bármit is csinálsz, nem találod igazán a helyedet.
A XII. a Zodiákus utolsó háza, a mandalát ha megnézed, akkor láthatod, hogy az Aszcendenshez (a kiinduló ponthoz) képest mögöttünk van, nincs igazán rálátásunk, és fejtéskor bizony sok összetevőt kell megnéznünk, hogy felfedezzük az igazi jelentését.
Ez a ház a titkaink őrzője, itt vannak a rejtett dolgaink, a ránk kényszerített magány, a rejtett ellenségek, a fóbiáink és a félelmeink Mivel ez a Halak háza, az önfeláldozásaink is ide tartoznak.
Ha valakinek itt van a Napja, mint neked is, sok késztetés érez arra, hogy transzcendens tapasztalatokat gyűjtsön, érdeklődjön az ezoteria iránt, és találkozzon a saját tudattalanja képeivel.
Nagyon fontos itt megjegyeznem, hogy az előző életeidben sok szenvedés kísért, és ezeket legyőzve, mára már függetlenné és szabaddá váltál. Kész vagy arra, hogy emberszeretetből és igazi együttérzésből segíts másokon.
Sok karitatív szervezet működik manapság, melyekben résztvenni számodra magát az örömöt lehetne megtalálni.
Mivel három bolygód is van ebben a házban és jegyben, erős, bensőséges, finom, spirituális személyiséggé váltál. Talán erről csak sejtéseid vannak, mivel sok esetben a hozott dolgok nem tudatosulnak, de azt tanácsolom, hogy foglalkozz egy kicsit az ezoteriával, mert ez a tudás nálad nagyon könnyen ismét előhozható.
A Vízöntő- Halak érdekes kombináció, mert az érzelmek különös hangsúlyt kapnak általa az életedben. Hiszel a szeretet erejében, és ez nagyon fontos, mert ha gyakorlod, akkor oda- vissza működik.
Nehezen döntesz, inkább a kivárás híve vagy, talán ezért is okoz gondod számodra, hogy milyen úton indulj el.
Érzéked van a művészetekhez, különösen a költészethez, festészethez, mindenhez, ahol a színeknek és a szavaknak van jelentősége. Kiváló an tudnád gyakorolni a virágterápiát, a homeopátiát pedig minha neked találták volna ki.
Mivel az ösztöneid vezérelnek, csak azt tudom javasolni, hogy hallgass rájuk, és ne habozz belevágni abba, amit diktálnak, mert mindnképpen sikert arathatsz vele.
Mivel vonzódsz a titokzatos dolgok iránt, a horoszkópodból ítélve, látnoki képességgel is rendelkezhetsz, amit szintén lehet fejleszteni.
Mivel rendkívül érzékeny vagy, könnyen válhatsz kényszerképzetek rabjává, miközben az élet más területein nagyon racionálisan vagy képes cselekedni, viselkedni.
Érzelmi életed rendkívül színes, bár a szerelemben gyakran csalódsz, ami amiatt van, mert időnként ábrándokat kergetsz és a hétköznapok szürke valósága elől álomvilágba menekülsz, és plátói érzéseket táplálsz egy elérhetetlen személy iránt.
A Plútó a horoszkópod VII. a "társ" házában volt, ráadásul a Mérleg jegyében, így ez az állás jelzi a megújulás, a régi teljes felülbírálatát, és a meglévő újrakezdését.
Reményt keltő állás ez, a Neptunusz segítségével egy kis romantikát vigyél a párkapcsolatodba, próbáld meg feléleszteni azt a lángot, amit tápláltál a megismerkedésetekkor.
Megértem a "lebegő" érzést, ami körülvesz, a tanácstalanságot, amit érzel, és az újrakezdést pontosan amiatt érzem kiútnak, mivel az életed egy kissé ellaposodott.
Ha ezt meg tudod tenni, máris elűzöd azt az érzést, hogy elpocsékolod az életedet, és egy újrakezdéssel ismét felélesztheted a lángot, és máris értelmet nyernek olyan dolgok is, amiket most értelmetlennek találsz.
Próbáld ki a fent említett dolgok egyikét, bár Kos Holddal nehezebben szánod rá magadat, én úgy látom, érdemes lenne elmenned egy kissé az ezoteria irányába. Olvasgass ilyen könyveket, és majd saját magad ráakadsz olyan dolgokra, melyek felpezsdítik ismét a céljaidat.
A Jópitered egymás mellett van az eredet pontjával, az IC-vel, ami gazdagságot és jólétet mutat, több gyeret is. A gyermek program sem utolsó hivatás, ha van rá lehetőséged.
Ez a konstelláció is azt mutatja, hogy előző életeidben nagyon sok közöd volt a spiritualizmushoz, egyiptomban is éltél, kapcsolódva az egyiptomi papsághoz.
Ezzel a pár kiragadott összefüggéssel próbáltam segíteni, remélem részben tudtam is.
Szia Jounder, ha itt vagy még... az Uránuszod milyen jegyben áll? Az első házadban van esetleg még planéta, illetve más jegy, mint a Vízöntő?
Miért zavarna be a Vízöntő, miben érzed a zavart?
Kedves Mamóka
!!!
Sajnálnám ha úgy döntenél, hogy befejezed, nagyon nemes dolog amit te és (tanítványaid) itt képviseltetek. Aki az elejétől végig olvasta vagy kísérte az oldalakat az nagyon sokat tanulhatott tőled...
Hát képzeld Én vagyok annyira "kitartó" Asztrológiát tanuló Diák hogy az elejétől nekilátva letöltöttem az óra anyagokat....Még van egy kicsi hátra
Te tanításoddal egészítettem ki az imádatomat a csillagok iránt....
És végül azt is le szeretném írni hogy szerintem Te rengeteg embernek segítettél itt az elmúlt években !!! (Önzetlenül)
(nem lehet azt a hangulatot érezni ami régen itt volt a topikon, de jöhetnek még "új" emberek akiknek szűksége lehet még rád)
Köszönöm ha fordítasz rám időt türelmessen várom.
Szépséges Napot !!!
Kedves emerzs!
Őszíntén meghatódtam a leveleden, átéreztem a problémádat, és igyekszem megtalálni a kulcsot a horoszkópod alapján ahhoz, hogy teljes életet tudjál élni, és felejtsd el az önbizalomhiányos gondolataidat.
Ahhoz, hogy teljes életet tudjál élni, szükséged van a horoszkópod által megmutatott önismeretedre, és arra, hogy mi az utad, miért inkarnálódtál.
Természetesn nem tudom ebben a pár soros fejtésben mindezt számodra megmagyarázni, mivel ahhoz teljes fejtés kellene, figyelembe véve minden aspektust, mely a képletedben feltűnik.
A Szűz Napjegyed és Bak Aszcendensed (két földies jegy) már sokat elárul a karakteredről, és arról, hogy milyen életutat kívánsz bejárni itt a földi létben.
Minden lépésedet gondosan megfontolod,, vágyaidat kordában tartod.
Rendkíül bizalmatlan vagy. Ettől szenvedsz a lelked mélyén, de nem igazán teszel ellene.
Kerülöd a neked való társaságot, kevés az önbizalmad, és nagyon félsz a visszautasítástól.
A külvilág ezt a zárkózottságodat rátartiságként ítéli meg, megközelíthetetlennek tart, ezért csak kevesen próbálkoznak azzal, hogy a közelede férkőzzenek.
Nagyon fontos számodra a feleség szerepe. Ezt a nőiségedet kifejező Vénusz is mutatja, mely ugyanott volt a születésedkor, mintt a Vénusz, mely az erotika kifejezője.
Zárkózott, magányos és örök aggodalmaskodó vagy még akkor is, ha párkapcsolatban élsz is. Ezt kifelé ügyesen tudod leplezni, de a szíved mélyén magányos vagy.
Ami a kezed alól kikerül, annak tökéletesnek kell lennie, és uyganezt várod el a körülötted lévőktől is.
Megfeszített tempóban diolgozol, képtelen vagy lazítani. Nem a pénz, nem az elismerés vonz, hanem a munka maga. Bár nem vágyódsz vezető beosztásra, a szorgalmad révén mégis felfutahatsz a ranglétra legfelsőbb fokára.
A külső benyomásokat azonnal érzékeled, ugyanígy a hangulatokat, és ezekhez alkalmazkodsz is. Nagyon együttérző vagy, de ennyire sérülékeny is.
A szerelemben rendkívül visszafogott vagy, az érzéseidről nem szívesen beszélsz.
Remélem sikerült pár dolgot mondanom a képletedből, amit el tudsz fogadni, és meg tudod változtatni az utadat.
Itt már nem tudok többet írni a horoszkópodról, ezek csak kiragadiott részletek.
Kedves Uriel7!
Tudom, sokat vártál arra, hogy kérdéseidre választ kapjál, hidd el, nemcsak rajtam múlt, hogy ez csupán ilyen sokára történik meg.
Nagyon jól megérezted, hogy a felsorolt munkák egyike sem felel meg neked, hisz a horoszkópod, a kijelölt utad, teljesen másfelé predesztinál.
Írtad, hogy valamiből élni is kell, ezért gyakorlod azt a pályát, ami nem igazán neked teremtődött. Ha végigolvasod a fejtésemet, rájössz, hogy ez megvalósítható úgy is, hogy nem kell feladnod a keresetedet.
Halak Napjeggyel, de főleg a Mérleg Aszcendenseddel te egészen másra vagy hivatott, és itt nagyon jók a megérzéseid.
Első ránézésra és nem teljes elemzésre! - a következőt látom: Embereken segíteni többféleképpen is tudnál, a tanári pályával, de főkén a pszichológiával, mindkét helyen a kommunikatív készséged domáinálna.
Az írói vénád adott, de azt javaslom, hogy azt háttér tevékenységként folytasd, próbálkozz az írással, ez neked való.
Először csak írd le a gondolataidat, vagy vezess naplót, aztán meg fogod látni, hogy milyen sikeres író is válhatna belőled.
De térjünk vissza az elérhető pályához, a pszichológus végzettség, a pszichológiát a gyakorlatban folytató énedhez.
Nem tudom, hogy milyen lehetőőségek vannak arra nézvén, hogy elvégezd ezt a szép szakmát, nem zárom ki, hogy ez munka mellett is elérhető.
Alap jellemzőid a harmóniára, békére a lélek kiegyensúlyozottságára való törekvés, a tartós emberi kapcsolatok kiépítése, mivel született békebíró vagy.
A Halak művészi vénája párosulva a Mérleg intellektusával, egyértelműen a kommunikatív pályák felé irányít téged.
Ezzel a párosítással -Halak-Mérleg - igazságos, becsületes és melegszívű ember vagy. Igazi társasági lény, aki általában közösségben érzed jól magát, és könnyen teremt kapcsolatokat is.
Sokat tudsz beszélni, történeteid érdekesek (ez is az írásra ösztönöz!), tanulságosak, és bár rendkívül művelt vagy és széles látókörű, mégis inkább az érzelmeiden keresztül ragadod meg a hallgtóidat.
A racioonális dolgok - mint feljebb írtam is - nem tudnak olyan igazán lekötni, mert ahhoz vonzódsz, ami elvont, ami mistzikus.
Sokat adsz mások véleményére, alkalmazkodsz, nehogy bármivel is kitűnj a sorból.
Szentimentális és ábrándozó, de ami nem annyira pozitív: kissé befolyásolható is vagy.
Érted a módját a hangulatteremtésnek.
Félsz a felelősségtől, mivel bizonytalan vagy önmagadban, és a tehetségedben, aláértékelheted a teljesítményedet, és ha lehet emiatt jóval kevesebbet vállalsz, mint amire képes vagy, de így biztos vagy abban, hogy vállalásodat teljesíteni tudod.
Nemcsak önmagaddal szemben vagy engedélkeny, de a környezteddel is.
Szíved könnyen lobban lángra, és akkor vagy boldog, ha az élet örömeit másodmagaddal élvezheted.
Remélem ez a kis fejtés kielégít, de ez természetesen nem a teljes horoszkópod, az més nagyon sok mindent rejt magában.
Kedves Bibo09!
Meghatott az írásod, ritka kedves szavak ezek, ilyenkor egy kissé megingok, abbéli elhatározásomban, hogy befejezve a fejtéseket, a topikot is bezáropm.
Sajnálom, hogy a sok hsz. miatt nem tudod végig olvasni az összeset, mert nagyon sok szép, jó és hasznos dolgot találnál benne.
Sajnos csak a kérések végére tudtalak besorolni, így aztán várnod kell egy kicsit.
De, mint mindenkit, priviben foglak értesíteni, amikor elkészítem a pár sort rólad.
P.M.
Mint tudod, a gyermek lelke választja ki magának a szülőt, annak alapján, hogy a saját életfeladatát kikkiel tudja a legtökéletesebben teljesíteni.
Te vagy az az anya a számára, aki minden szempontból ( még az esetleges rossz helyzetben is) - olyan feltételeket biztosítasz minden téren a számára, mellyel végig tud haladni az útján.
Csak egy a bökkenő, hogy a földi tesünk és szellemünk gyakran eltér az eredeti céljától, és a baj mindig akkor következik be, amikor nem az utunkat járjuk.
Ezért hatalmas segítség az asztrológia abban, hogy kellő önismeretre tegyünk szert, és tudatosodjon bennünk, hogy miért is jöttünk mi erre a bolygóra.
Kérdeztél az Uránuszról, annak a robbanásnak mindig ki vagy téve, amikor ez a bolygó olyan helyzetbe kerül a horoszkópodon, tranzitban, vagy progresszióban, esetleg csupán egy prominens bolygó együttállás következik be.
Olyan jelenség az életedben, mintha egy kis tű lenne a körmöd alatt, ami időnként szúrkál, és nem tudod, hogy mitől kellemetlen bizonyos helyzetekben az életed.
Tudatosan sokat segíthet a jóga és a meditációk.
Még párszor vissza fogsz jönni, azt a kivételes kegyet, hogy "nincs több tanulás" csak akkor fogjuk megkapni, és csak akkor nem kell már visszajönnünk, ha mindent teljesítettünk és megkapjuk az áldásos "bónusz" életet, ami tulajdonképpen annyira jó és sikeres, hogy jutalomképpen élhetjük meg.
Jaj, köszönöm, kedves tőled.
A jellemzés terészetesen megállja ahelyét. :)
Az utolsó bekezdéssel sok újat mondtál, aminek egy részét sejtettem ugyan, de kimondani még sosem mondtam.
A Skorpió jegyűekkel örök hadban állok, gondoltam, hgoy nem véletlen. De akkor az Uránusz is mindig "bekavar" a képletembe? Milyen periódusonként számítható a "robbanás"?
Az egyik szülőm nagyon más? Hát valóban. Apám Ikrek Nap jeggyel és Halak Ascendenssel.....ezzel mindent elmondtam.
Az előző életeimben megélt erőszakos halál nyomait bizony néha furán érzékelem, de igyekszem felülemelkedni rajtuk.
És lehet, hogy hülyeség, de valahogy az van bennem, hogy ez után az élet után már nem sok következik nekem.Ez az egy élet biztosan nem elég teljesíteni mindent, ami még vár rám. De vajon a gyerekeim miért pont hozzám születtek?Velük mi a feladatom?
Kedves Mamóka !!!
Szeretnélek megkérni ,hogy egy pár mondat elejéig megnéznél engem is... Nagy figyelemmel kisértem az egész topikot és a tanításaidat, egy doldog jut eszembe ha rád gondolok : Tíszta Szívű, és Alázatos !!! Kevés ilyen "Mester" van ma magyarországon...ÁLDÁS
Szül:1978.05.16 1:10 Győr
Nagyon Szépen köszönöm előre is...
Szai drága Mamóka,
örülök,hogy ójra vagy
tavaly októberi eklemzésed annyira sokK volt,hogy most csapódnak le apránként a dolgok belőle:)
mégegyszer köszönöm
Nem jött üres kézzel, ezzel a rengeteg együttállással bebiztosította magát, hogy minden nehézség mellé legyen segítsége.
A sok trigonnal a "langyos pisi" kategóriája érvényesül, de a karma fényszögei miatt érdemes lenne belemélyedni a fejtésébe.
A művészete egy az egyben kifejeződik, már ránézve is a horoszkópjára.
Nokedlii önmagáról szeretne egy kis áttekintést. Bolygói szépen elosztottak a horoszkópján,
Vízöntő Napja és a "hadvezér" a Mars is a 6. Házban található, mely a munka, az egészség és a szolgálat háza.
Oroszlán Aszcendenssel már korán vezéregyéniséggé váltál, aki úgy érezhette, hogy csak akkor van módja segíteni másokon, ha a csapatban ő az első.
Idővel rájöhettél, hogy ez önámítás.
Mindig tökéletesen tisztában vagy saját értékeiddel, és emiatt nagyon figyeled önmagadat, illetve azt, hogy milyen benyomást keltesz az embetrekben.
Szereted, ha a középpontban lehetsz, még a családodban is.
Behízelgó modorú, kedves és optimista lélek vagy, akinek állandóan szüksége van arra, hogy legyen mellette, körülötte valaki.
Képtelen vagy a magányra, ezt a Mérlegben lévő Felszálló Holdcsomópont, mint az egyik legfontosabb karmajelölő is mutatja.
A külvilág szemében magabiztosnak tűnhetsz, ám ez egyfajta álarc csupán rajtad, mellyel belső bizonytalanságodat igyekszel eltakarni.
Ugyanilyen védőpakzs számodra a makacsság, nem tűröd az ellentmondást, görcsösen ragaszkodsz ahhoz, hogy az akaratod érvényesüljön.
Szerencsédre mindenki örömmel keresi a társaágodat, mert gondoskodó és nagyvonalú vagy.
Segítőkész vagy, aki gondolkodás nélkül felkarolja a rászorulókat.
Ikrek Holdaddal az intekllektuális és mentális képességeid jól érzékelhetően megmutatkoznak. Érdeklődésed sokoldlú, jó a kifejezőkészséged. Gondolkodásod kiválóan működik, gondolataid rndezettek. Barátságos vagy és általában jókedélyű, bár kicsit tartózkodó, ezért csak kevés "igazi" barátod van.
Képességed van arra, hogy kitartóan munkálkodj és végezd a feladataidat (Nap 6. Ház), ehhez emelkedett eszméktől kapott inspiráció és az emberi élet megjobbításáról szőtt nagyszabású terveid társulnak.
Növekvő Holdfázisban, azaz első negyedben születtél, amikor a Hold 132 fokkal a Nap előtt járt.
Mivel a Hold itt más (későbbi) jegyben van, krízist okozhat számodra a cselekvésben. Tudatos lélek vagy, aki először mindig magáért tesz, aki kezébe veszi a sorsát és tevékeny.
Érdeklődésed központjában a cselekvés áll, igényt érzel arra, hogy felépíts egy olyan struktúrát, mely illeszkedik az ideáljaidhoz. Nagy az akaraterőd.
Az eredetünkről és az előző életünkről sokat elmeség az IC jegyhelyzete. Nálad ez a karmikus pont a Skorpió jegyében volt a születésedkor, és az Uránusz együtt állt vele-mellette.
Elég zűrös, intenzív családból jöttél, régi karmikus múltadban voltak okkult képességeid, lehettél boszorkány, vagy mágus.
Sok erőszakos halálban volt ezért részed az előző inkarnációidban. Nincs előttted titok, valamilyen formában - ha nem is konkrétan - de életed végéig tanulsz
Az Uránusz jelzi, hogy az egyik szülőd nagyon más, lehet különleges is, de mindenképpen változó egyéniségű.
Ezzel a bolygóval életed során sok változűást élsz meg, sokszor "robban" körülötted a világod.
Az Uránusz itt azt is jelzi, hogy voltak atlantiszi életeid, ahol szintén az ezoteriára tanítottad az emberiséget.
Itt most befejezem, azt hiszem sikerült egy kis ízelítőt adnom a horoszkópodból.
Sziasztok
a hétvégén valamelyik csatornán volt gyerekkorom tini filmje, a Házibuli. Megnéztem Sophie Marceau képletét és nagyon érdekes, már a "rajzolta" is. Ha valakit érdekel: Párizs, 1966. Nov. 17. 2h 30.
Orchideak képlete igen érdekes: minden bolygólya, kivéve a Szaturnuszt az éggömb déli féltekén található, ami azt feltételezi, hogy nagyon nyitott, beszédes, nem rejteget titkokat, és befogadó a világra, ugyanakkor a Napja a horoszkóp XII. Házában található, Bak jegyben.
A Nap itt azt mutatja, hogy hajlamos a világtól való elzárkózásra, vannak transzcendens tapasztalatai, és időnként mintha menekülne a világ elől.
Nagyon karmikus ez a terület, mutatja, hogy rengeteg szenvedésben volt részed előző inkarnációidban, mígnem függetlenné és szabaddá tudtál válni. Kész vagy arra, hogy igazi együttérzésből segíts másokon, és valódi áldozatot is hozzál.
Negatív esetben rossz hullámoknál, úgy érezheted magadat, mintha az élet bezárt, vagy kizárt volna magából. Emiatt aztán sokszor lehetsz zavarban, mivel az önismereted hiányában sokszor nem tudod, hogy ki is vagy te, és tulajdonképpen mit is akarsz.
Előfordulhat, hogy lelkileg, belülről nagyon magányos vagy, menekülsz a valóság elől és ha nem ismered meg önmagad, örök áldozattá is válhatsz.
Ilyen esetekben nagyon figyelj magadra, mert hajlamosítanak ezek az érzések a függőségekre.
Születésedkor a Veszta aszteroida nagyon közel állt a Napodhoz, így nagyban segítette a szellemi koncentrációs készségedet.
Ezek a kis női karmikus "kavicsok" nagyon erős hatással vannak az életútunkra, például a Jupiter a képletedben harmonikus fényszöggel kapcsolódik a Júnóhoz, mely jótékonyan támogatja az életerődet, segít megélni egy hosszú, boldog életet, főleg a párkapcsolatod révén, mert a Jupiter a Napod választott égi társát képviseli a horoszkópodban.
A Pallasz Athéné aszteroida a Holdadat környékezte meg születésedkor, ami ugyan nem táplálja az anyai ösztöneidet, de ennél a jó fényszögnél az önálló, modern, okos anyaságodat segíti elő.
A Mars bolygó a képletedben retrográd, ami azt jeklenti, hogy születésedkor a Földről nézve visszafelé mozgást végzett, tehát nálad sokat veszít a harciasságából. Az akaratod gyengébb lett általa, korlátozottabb a támadó kedved, és akaratlanul részese lehetsz olyan történéseknek, amikor erőszakos cselekedetek szereplőjévé válhatsz.
Bevonzhatsz nagyon gyenge, vagy nagyon erős férfiakat, akivel aztán nem igazán tudsz mit kezdeni.
Szerencsére nagyon sok olyan konstelláció van a képletedben, ami ezeket a negatív hatásokat kivédi
Sok fejteni valót rejteget a horoszkópod, de az itt leírtak - mint kiemelt, de összefüggő elemek- most ennyit mutatott meg magából.
Timcsi36 a párjáról kért pár sort.
Kos Napjeggyel, Nyilas Aszcendenssel és Skorpió Holddal jött közénk.
Bolygói rendezetten vannak elosztva a horoszkópján, kellőképpen nyitott is tud lenni, de a titkait megőrzi magának.
Szívesebben dolgozik kalákában, a teljes felelősségvállalás nem az ő kenyere.
Naív, álmodozó, mégis forradalmi alkat, rendkívül gyorsan lelkesedik minden nemes és világjobbító eszméért.
Amikor viszont úgy érzi, hogy valamely ügye megfeneklett, akkor azonnal úőj teendő után néz, a korábbit pedig úgy elfelejti, minha soha nem lett volna.
Ha csalódnia kell az eszmében, vagy a szerelemben, amire áldozatokra is képes, vagy az emberekben, akikért saját kényelméről is hajlandó lemondani, akkor mély depresszióba is eshet, és ebből csak egy újabb, magasztos cél, vagy szerelem tudja kimozdítani.
Viselkedése tiszteletet parancsoló, igazságérzete pedig arra ösztönzi, hogy mindig a gyengébbek védelmére álljon.
Túlűáradó önbizalma átsegíti az akadályokon.
Dinamizmusát, határozottságát a Kos adja, a Nyilas Aszcendens pedig fokozza a lelkesedését.
Kellemes benyomást kelt az emberekben és bárkit meg tud nyerni magának, mert rendkívül meggyőző a fellépése és megnyerő a modora.
Imád hódítani, optimizmusa határtalan, a hűség viszont nem erénye.
A képletében a Chiron kisbolygó kapcsolódása a Vénuszéhoz azt jelzi, hogy karmikus sebeket hordoz a párkapcsolatai vagy a pénz miatt. Ez az együttállás azt jelzi, hogy sok inkarnációján keresztül megtanulta a javára fordítani azokat a nehézségeket, melyeket a párkapcsolataiban megélt. Így aztán könnyebben cipeli a terhet, de rengeteg ledolgozni valója van van még a társával kapcsolatban.
A IV. Házban lévő Napja, és ez a Vénusz-Chiron kapcsolódás is azt mutatja, hogy fontos számára a család, és meg van benne a megfelelő pénzteremtő képesség is. Ezért aztán karmikusan hozza magával azt is, hogyan tudja az anyagi javakat megteremtve, azt a család javára fordítani.
A fizikai ereje és az érzelmeinek szenvedélye gyakran izgatottságot vált ki nála.
Lehetnek okkult képességei is, de nem zárható ki az azzal való visszaélése sem.
Lelkivilága a XII. Házban lévő Holdja miatt nyitott a magasabb szintű lelki életből származó képzeletgazdag és konstruktív benyomások iránt.
Tehetsége van a spirituális életvezetéshez és a meditációhoz, ajánlom mindkettővel való foglalkozást.
Amiket itt leírtam csak akkor jellemzőek, ha pontos volt a születési dátum.
Alacsony rezgéseiben a BIKA:
Az anyagi nélkülözés a legrémisztőbb képe, sokszor semmi mással nem foglalkozik, mint ezzel a témával.Saját szokásainak rabjává válhat, amit nem hajlandó ésszerű érvek mellett sem megváltoztatni. Időnként kimondottan keményfejű és makacs.Fél minden változástól, a szokatlan helyzetektől, a bizonytalan, számára áttekinthetetlen szituációktól. Merev, konzervatív sémákba kapaszkodhat.A váratlan dolgok leblokkolják, s mivel nehéz számára a spontaneitás, az adott dolgot eleve elutasítja. Az új dolgokkal szemben gyakran ellenséges. „Régen minden jobb volt!”- gyakran hangoztatja.Gondolkodása időnként túlságosan racionális, egyoldalú, lassabb az átlagnál. Az analógiás, szimbolikus felismerések távol állnak tőle.Túlzottan belemerülhet az anyagelvű gondolkodásba, s azt hiszi, valódi biztonságban van, ha kellő anyagi erőforrással és biztosítással rendelkezik. Csak magában bízik, nem tud kérni másoktól.Rabjává válhat azoknak a dolgoknak, amit birtokol, amije van. Védelmezni akarja mindenáron, s ez elvonja figyelmét az élet más területeiről. Mohóság, birtoklásvágy, irigység jellemzi éretlenebb formában.Gyűjtögető, telerakja a házat mindenféle lim-lommal, ami egyszer talán jó lesz valamire. Dühöng, ha valamit elveszít.A lehetséges partner anyagi hátterét is felméri. Kapcsolatban párját is „birtokának” tekinti, akire nagyon féltékeny tud lenni. Nehéz tőle elválni.Időnként szinte betegesen romantikus, az életélvezetekben is mohó, mértéktelen.Lusta, kényelmes, nehezen szánja rá magát, hogy valamibe belefogjon. Ha mégis ráveszi magát, olyan módszeres, néha lassú és komótos, hogy környezete nem győzi kivárni, míg az adott dolog végére ér.Nehezen billen ki az egyensúlyából, de ha egyszer „begurul”, veszélyesen indulatos lesz, dühkitörésével akár pusztíthat is.Magas rezgéseiben a BIKA:
Elsődleges célja, hogy önmagát és családját biztonságos anyagi és érzelmi körülmények közé helyezze. A szükséges pénzügyi háttér megteremtéséért mindent megtesz. Keményen dolgozik, nem szívesen kér kölcsön.Hagyományőrző szemlélettel rendelkezik, akinek fontosak a családi és nemzeti tradíciók.Élete során összegyűjti azt, amit értéknek gondol, igyekszik annak állagát megőrizni és továbbadni az utódoknak. Minőségi és értékálló dolgokat vásárol.Nagyon fontos számára a közösséghez való tartozás, szívesen dolgozik másokkal együtt. Munkájában megbízható, szorgalmas, kötelességeit számon tartja.Általános jellemzője a meggondoltság, óvatosság és türelem, mely az élet mindennapi helyzeteiben segíti.Egy feladat elvégzésére csak lassan hangolódik rá, de szívesen alkalmaz már ismert és korábban jól bevált megoldási sémákat. Amit eltervez, azt szívósan végigviszi.Gondolkodása konkrét és gyakorlatias. Nem kedveli a magasröptű elméleteket és az összezavaró, túl bonyolult gondolatokat.Ő az, aki ösztönösen és mértékletesen élvezi az élet örömeit. Szeret jókat enni, inni, kényelmes módon pihenni.Szívesen ad azoknak, akiket kedvel, szereti a vendégeskedést, jó vendéglátó, tud mulatni.Gondoskodó hajlamát kiéli a természetben, a növények és állatok közelében. Gyermekekkel nagyon jól bánik.Partnerkapcsolatban komolyan el tud köteleződni, hűségre törekszik. Nyugodt, konfliktusmentes viszonyt akar fenntartani, aminek fontos része a társ fizikai közelsége. Szeret érinteni, simogatni.Nagyon fontos számára a zene, amit jó minőségben szeret hallgatni. Általában kellemes hangszínnel rendelkezik és szeret énekelni. Jó érzéke lehet a népi kismesterségekhez (szövés, fonás, szőnyegkészítés, faragás stb.)folyt.köv.
„Járt utat a járatlanért el ne hagyd!"
Bika archetípusaPÁSZTOR, KÉZMŰVES
Bika kulcsszavaiFÖLDMŰVES
BANKÁR
nyugodtan, birtokolva
Bika általános jellemvonásaibegyűjtve
a megszokott módon
Ő az állatöv egyik nagyon gyakorlatias képviselője. Türelmes, szívós, kitartó céljai elérésében.
Anyagias életszemléletével ráérez az értékekre, igyekszik azt megszerezni és megőrizni. Jól bánik a pénzzel.
Takarékos saját és környezete erőforrásaival, nem szereti a pazarlást.
Jó testi erővel rendelkezik, örömmel tölti el, ha fizikai tevékenységet is végezhet.
Szereti a természetet, az állatokat, gondoskodó természetű.
Gondolkodása kicsit lassabb, de alapos és megfontolt. Hajlamos sablonokban, régóta ismert megoldásmódokban cselekedni. Kissé konzervatív.
Szereti a szép és kényelmes dolgokat használni , élvezni és birtokolni.
Problémája lehet az elengedéssel, erősen ragaszkodik megszokott környezetéhez, kapcsolataihoz, időnként féltékeny.
Partnerként melegszívű, odaadó, kitartó, akinek fontos a testi közelség. Konfliktusaiban haragtartó, merev és makacs lehet.
folyt.köv.
Nem értem, hogy miért ilyen tömörítve adja ki a gépház amit irok, hisz én bekezdéseket hagyok....
Problémáinak gyökere a birtoklási vágya, nem bírja elviselni az elvesztés tényét Bármi, amitől meg kell válnia, legyen az tárgy, személy, érzelem, pénz, úgy érzi, önmaga egy részét veszíti el. Emiatt birtokló, féltékeny típus. Partnerkapcsolatban fontos számára a társ közelsége, a testi érintés, a „hús” öröme. Szinte élvetegen tudja átadni magát egy jó kis masszázsnak, de neki is jó érzéke van hozzá. Nőként a körülötte élők minden fizikai igényét igyekszik kielégíteni- tiszta ruha, finom étel stb.-. Ha férfi, akkor szívesen besegít a háztartási munkákba, vendéglátás esetén gyakran ő készíti a vacsorát. Ínyenc, tudja élvezni a földi lét ízeit. Ragaszkodása és birtoklási vágya miatt általában hűséges típus. Őt valóban el lehet a gyomrán keresztül csábítani. A Bika életében alapvetően fontos az, hogy tudjon jókat enni, inni, szeretkezni és aludni. Kényelemszeretetét sokan lustaságnak titulálják. Vonzódik a természetes alapanyagokhoz, bőrhöz, értékes holmikhoz. Nyugodt, kiegyensúlyozott, békés életre törekszik, türelmes, nehezen lehet felingerelni, de ha egyszer sikerül, akkor mindenki meneküljön, mert beindul a „gőzmozdony-effektus”! Fontosak számára a tradíciók, a hagyományok, családi ereklyék, az örökölt föld. Ezeket, ha nélkülöznie kell, akkor is igyekszik megőrizni és továbbadni az utódainak. Ha vallásos, akkor folytatja szülei hitét, vagy egy már jól bevált egyházi tanításhoz csatlakozik, betartva az előírt rituálét. Általában nyájas, közösségi ember, ezért sokan kedvelik.folyt.köv.
Az egyén soha nem viseli magán tisztán egy jel tulajdonságait, ezért sem lehetnek találóak az életünkben a „bulvár-asztrológia” napi jellemzései. A napjelünk /mely jegyben születtünk, tehát a Nap mely csillagkép előterében állt a születésünk pillanatában/ átitatódik sokféle más energiával, ami csak az egyénre jellemző.
Ez az egyik vesszőparipám, amit figyelembe kell venni a fejtéskor, és a bulvár "asztrológiát" csupán csak játéknak fogni fel.
Április 20-a ta a BIKA jegyében járunk. A tudnivalók a topik tananyagában találhatók róla.
Most egy másik szempontból eéemezzük a Bikákat.
E jel képviselője, ahogy totemállata a bika is, „négy lábbal” áll a földön. Jelszava: "Birtokolok, tehát biztonságban vagyok!" Alaptörekvése, hogy minél több „birtokot” gyűjtsön be magának, föld, értékes dolgok formájában. Gyakran használja az enyém kifejezést. A bika embert lehet a legkönnyebben a biztosítások megkötésére rávenni, hiszen belső lelki egyensúlya egyenes arányban van a bankszámlájával, egyéb értékeivel. A váratlan, spontán dolgokat nem szereti, vallja, hogy a járt utat a járatlanért el ne hagyd. Ami az elődeinek jó volt, s neki is bevált, ahhoz nagyon ragaszkodik. Ezért környezete időnként nyakasnak, makacsnak titulálja. Stabil és megbízható munkaerő, nehezen vált, kitartásával példát mutat, nem retten vissza a testi erőkifejtéstől sem. A kockáztatást nem szereti ezért inkább alkalmazott, mint önálló vállalkozó. Ha mégis vállalkozik, akkor gyakran választja a mezőgazdaság, vagy a szépségipar valamely ágát. Amikor földet vesz, az első lépése az lesz, hogy kijelöli és lekeríti birtoka határát. Szeret a természetben tartózkodni. Ha nem adatik meg neki a kertes ház, akkor otthonában növényekkel próbálja pótolni a természetes közeget. Gyakran beszélget szobanövényeivel, gondosan ápolja, szaporítja őket. Gondolkodása konkrét és gyakorlatias, nem kedveli a magasröptű elméleteket. A mai felgyorsult világban talán azt mondanánk, hogy egy kicsit lassúbb a felfogása, de mindenképpen alaposabb, s a tudását igyekszik a gyakorlatban használni. A realitás talaján akar mozogni, „hiszem, ha tapasztalom”, ez a jelszava. Szorgalmas, megbízható és meggondolt, szívesen dolgozik másokkal együtt.folyt.köv.
Utána jártam, és m,egtudtam, hogy ezek a hirdetések a nlcafétól származnak, az ingyen topik miatt a pénzt ezekért ők szedik be.
Így már elfogadható, hisz az övék a webhely.
Szia Pontypandy!
Annyira kérésekre korlátozódtak a hozzászólások, hogy az érdektelenség miatt már csak ritkán jövök ide.
A tarot tanítását is abba hagytam, mert senki nem szólt hozzá, olyan érzésem volt, mint a pusztába kiáltó szó.
Én mindig nyitott vagyok az "együtt dolgozásra", de mostanában arra sem volt igény.
Van még restanciám a fejtésekben, azokat még megcsinálom, de újakat már nem vállalok. Amíg éreztem, hogy tanultok belőle (hozzászóltatok) volt értelme csinálnom, de így már nem, hisz nem vagyok automata.
Boldoggá tett, amíg átadhattam a tudásomat és azt meg is beszéltük, de így már számomra is érdektelenné vált a topik.
Sajnos ez van.
A feltett kérdésekre iigyekszem válaszolni legjobb tudásom szerint, de többet csak akkor kérjetek, ha ti magatok is aktívan részt tudtok venni a topik életében.
Szia Mamóka!
Végre megkerültél. Jól vagy?
ugye emlékszel még Mayára? Ma kora délután megszületett a 3. gyermeke, Liliána Flóra :)
Nincs valami megbeszélnivalónk? Olyan régen dolgoztunk már egy jót...
Jaj, már látom...
Szerintem ez is olyan, amit nem lehet eltüntetni.. sajnos ma már minden a pénzről szól. :(
De engem pl. nem zavar, először fel se tűnt, látod? :)
köszönöm pontypandy!
:) ezek szerint ajánlanád Te is?
Beiratkoztam a májusi tanfolyamra...már nagyon várom, milyen lesz.
Mamóka, hol van ez a szponzorált hirdetés? Nem látom...
Nem lehet, hogy az nlc is bevezet olyasmit, mint pl. az index? Más fórumokon is gyakori, hogy ilyen linkelt hirdetéseket ágyaz be a rendszer a hozzászólásokba. :-(
Köszönöm !!!
(ez lett a vesztem, hogy a szűz és a vízönt sem egy érzelmes jegy :(
Éles logikája, alapossága, rendszerező készsége, új iránti fogékonysága a tudományos életben és a művészetben egyaránt jól kamatoztatható.
Racionális gondolkodó, nehezen találja meg azt a szakmai területet, amelyben igazán jól érzi magát.
Jól tud irányítani, mégis szívesebben dolgozik egyedül, mert ötleteit nehezen tudják követni mások.
Csak a szokványostól eltérő munka vonzza, a járt utakat messze elkerüli. Barátságban is elsősorben szellemi összhangra vágyik, és bár gondosan válogatja össze azokat, akikkel közelebbi kapcsolatot alakít ki, gyakran éri csalódás.
Meglehetősen makacs, és körömszakadtáig ragaszkodik az elképzeléseihez.
A szerelemben ugyanolyan racionális, mint a hétköznapi életben, és ez az oka, hogy nehezen találja meg a párját, annak ellenére, hogy elragadó a személyisége.
Olyan pőartnerre vágyik, akivel meghódíthatja a világot, megoszthatja gondjait, vagyis nem annyira szerető, mint inkább barát a házasságban is.
Szellemileg nagyon élénk, minden érdekli és közlékeny. Szeret érvelni, vitázni, eközben inkább szkeoptikus, mint hiszékeny.
Az eszétől vezet az út az érzelmeihez, melyeket mindig kielemez, megkérdőjelez.
Érzelmei állandóan változnak, mert érzelmileg távolságtartó és nehezen megérinthető. A kétség előbb -utóbb szétszakítja mindet. Számára semmi nem kötelező igazán.
Ő az, aki mindent jobban tud, és mások problémáiról nagyon jól tud beszélni.
A leírtak, úgy ahogyan kérted, természetesen általános jellemzők, ennyi adatból nem lehet személyre szóló képletet felállítani.
Kedves Fórumozók, egy általános jellemzést - elemzést tudnátok adni egy szűz nap, vízöntő ascendens és egy ikrek hold jegyű emberről? Igazából az érdekelne, hogy a vízöntő mennyire "zavar" be a képbe, Köszönöm. :)
Ki tud választ adni arra, hogyan került a topikomba ez a "szponzorált hirdetések" c. írás?
És arra is, hogyan lehet ettől megszabadiulnom?
Vajon ki, vagy kik azok, akik ilyen módon kihasználják a fórumomat??????
A fontos, hogy mindezeknek magasabb rendű értelme és célja van!
E fényszög, mely igazából csak jelzi, és nem okozza számunkra a változásokat, (miként a hőmérő is csak jelzi, s nem okozza a hőmérsékletet) „hatásával” hozzájárul a ma élő emberiség gondolkodásának átalakításához. Segítségével az emberi együttműködést újra tanulhatjuk, magasabbrendű értékeket munkálhatunk ki.
Megtanítja számunkra komoly élettapasztalatok által, mi jelent igazi értéket az életben. Lehetővé teszi, hogy elgondolkodjunk az emberi élet és az emberiség nagy kérdésein, s „megszüljünk” önmagunkból új utakat. Cél a fejlődés, az egyre érettebb, tudatosabb emberiség!
E két planéta „satujába fogva” nem kerülhető el a változás! Erre ösztönöz bennünket minden külső sorshelyzet, betegségek, érettebb szinten az önmagunkkal való elégedetlenség, önismereti igény. Új életvitel kialakítására van szükségünk. És jó, ha tudjuk, aktívak is lehetünk ebben a folyamatban.
A változás tudatos lépéseihez szükséges a kellő időminőség ismerete. Az asztrológia most is segít! Az itt felsorolt dátumsorozat adja a „Főnix –effektus” kiemelt periódusainak csúcsát. A megadott dátum előtt és után kb. 2-2 hónapos folyamatosan erősödő, majd lecsengő hatással számolhatunk.
Hogy ezekből melyik dátum kinek-kinek milyen területen hoz változást, azt csak az egyéni horoszkóppal (bepontosított születési radix) összevetve láthatjuk.
A globális gondolkodásmód (melyben segít az asztrológia tanulása is, ha nyitott vagy) kialakítása mellett lokális, azaz helyi cselekvésre lesz lehetőséged. Ott, akkor és azokkal van dolgod, akik közé beágyazott az Élet! Szerencsére Te sem vagy miniszterelnök, nem nyomja a vállad egy ország sorsa…
A szükséges szemléletváltást személyes példamutatásoddal tudod segíteni mások életében. Szükségtelen prédikálni… Építs vagy legyél aktív tagja közösségeknek, hiszen „egységben az erő”, egyedül életképtelenek vagyunk!
Ha Te már tudod, miről szól ez a periódus, segítheted a nehézségek miatt beszűkült tudatú, szorongó ismerőseidet, barátaidat, családtagjaidat azzal, hogy elmondod nekik, éppen a változások idejét éljük. Akár ezt a cikket is elküldheted nekik! Ha tudjuk, hogy egy periódus miről szól az életünkben, sokkal könnyebben megbirkózunk vele.
Tiszteld az Életet, vigyázz Földanyára, erőforrásaira! Tiszteld az időseket, tanulj tőlük gyakorlatias dolgokat!
És leginkább légy hálás mindazért, amid van!
Legyen Veled minden nap a Hit és Bizalom, hogy értelme és célja van annak, amin együtt átmegyünk!
(idézet)
Kukkantsunk be a mundán világába!
Az Uránusz és Plútó kvadrátban egymással
Ha nyitott vagy, és gondolkodó, magad is belátod, hogy olyan időket élünk, melynek tendenciái előre vetítik a szükséges és mihamarabbi változásokat.
S most nem azokra az „ezo” hírekre gondolok, melyek a világ végét hirdetik, vagy egy olyan dimenzióváltást, amiért igazából semmit sem kell tennünk, csak „magától” megtörténik majd (Tudod, a téli napfordulón!), és az emberiség elfelejti ezredéves beidegződéseit, indulatait, s eljön a paradicsomi béke állapota…
Csak nézz egy kicsit körbe a szűkebb környezetedben és tágabb világodban józan ésszel…, s magad is látod a realitást!
A nagy kozmikus óra asztrológiai mutatói jelzik a változás aktualitását. A korábban beindult hatások 2008 óta ebbe az irányba haladtak. S most megtapasztalhatjuk ennek a valóban történelmi időszaknak a hatásait, sőt, mindannyian alakíthatjuk is azt a saját hatáskörünkön belül.
„Az összetett rendszerek tudományos modellje szerint, amikor egy rendszer a kritikus instabilitás állapotába lép, vagy alkotóelemeire hullik szét, vagy meghaladva ezt a szintet magasabb funkcionális egységbe szerveződik.” –írja László Ervin.
Ez az időminőség és asztrológiai hatás erre ad lehetőséget. Lesz, ami széthullik, s lesz, ami megfejlődheti a korábbi szintet egyéni és kollektív életünkben.
Ahhoz, hogy a fejlődést tudjuk teljes egészében szolgálni, szükségünk van a tisztánlátásra. Ehhez óriási bátorság szükséges, leginkább az olyan társadalmakban, ahol sok a labilis, függőségekben élő, „majd más megoldja helyettünk”-mentalitású egyén. Válságok megoldásának a kulcsa a tisztánlátás és helyzetelemzés után az erőbefektetés, a felvállalt munka abban a körben, ahová az életem köt.
Az emberiség és minden társadalom úgy működik, mint egy bonyolult élő organizmus, aminek az egyén egy-egy sejtjét jelenti, melynek szolgálnia kell a nagy egészet. S ma ez az organizmus komolyan beteg.
A tünetek megjelennek erkölcsi, értékrendbeli válságban, gazdasági, pénzügyi és erőforrás krízisben, természeti – ökológiai – éghajlati veszélyeztetettségben. S mint a dominó-elv, az egyik rendszer ledőlése, bedönti a másikat is.
Ugyanazt ugyanarra nem cserélhetjük! Minden krízis arról szól, hogy új megoldási módokat kell találnunk, hiszen a régi, eddig használt eszközeinkkel, nem tudjuk megoldani azokat a helyzeteket, amivel szembenézünk. Pont ezért vagyunk krízisben!
Az átalakulás mindig kellemetlen vákuum állapottal jár, mely önmagában sok bizonytalanságot, s ez által szorongást szül. Ragaszkodnánk a már megismert, bejáratott régi dolgokhoz, de erre nincs tovább lehetőségünk.
Vajúdik a Világ, a Földanya, s vele együtt az Emberiség, hogy együtt megszüljünk önmagunkból valami előremutatót. A kozmikus óra, az asztrológia híven mutatja ennek elodázhatatlanságát. S mint minden szülés, küzdelemmel, „vérrel”, erőfeszítéssel jár, hogy az új világrend, s vele együtt egy humánusabb, emberibb világkép megszülethessen belőlünk, általunk.
Ereje csak ezután mutatkozik meg igazából! Az Uránusz – Plútó kvadrátja 2012. június 24-én volt először egzakt hatású, de fokozatosan felerősödő és komoly átalakítást kikényszerítő erejét már érzékeljük!
Az egész emberiségre, tömegsorsokra van hatással, társadalmakat alakíthat át gyökeresen. Korábban a nagy gazdasági világválsággal jelzett időszakban, 1930-1933 között élt át az emberiség hasonló időszakot.
Uránusz – Plútó kvadrátE feszült fényszög „ereje” jelen van a szélsőségesen változó időjárási helyzetekben, váratlan katasztrófákban. Sok ország társadalmi válságában, külső-belső elégedetlenségében, „forradalmi”- változtatást kívánó hangulatában.
Bármilyen "mássággal" kapcsolatos intoleranciában, legyen az más bőrszín, vallás, képviselt értékrend. A gazdasági-pénzügyi megingásokban, csődhelyzetekben, erőforrásválságban. A hatalom központosításának fokozódásában éppúgy, mint az ellene való „lázadásban”, a korábbi visszaélések leleplezésében.
Az egyének szintjén megjelenő krízishelyzetekben, súlyos emberi problémákban, túlterheltségben, kiszolgáltatottságban. A fokozott baleseti hajlamban, régi rendszerek váratlan „bedőlésében” ugyanúgy találkozhatunk analógiáival, mint az elektromos rendszerek, eszközök, a repülés, valamint a számítástechnika és internet problémáiban, zavaraiban. S mindez természetesen megterheli az idegrendszerünket, és a stressz további feszültségeket szíthat emberi kapcsolatainkban.
Megtöri a megszokott ritmusainkat, belül a testben ugyanúgy tapasztalhatjuk biológiai ritmusaink felborulásában, mint a külső világunkban. Terveinket, elképzeléseinket újra és újra kell terveznünk a váratlan és bosszantó hatások miatt. És még folytathatnám tovább a sort… Mindannyiunkra hatással van ez a periódus. Nap, mint nap tapasztaljuk, hogy ez a realitás!
Folyt.köv.
Szia!
én is Kövesi Péternél végeztem az I-II-t
Kedves mamóka (és többiek)! Követlek titeket rendületlenül, ha nem is írok, mindig van mit tanulni tőletek. Nagyon örültem ennek a meditációs leírásnak is, ki fogom próbálni! :-)
Erről jutott eszembe, hogy nemrég jött ki a hír, hogy az iskolákban a kerettantervbe be lesz véve a relaxáció és meditáció, hallottatok róla? Szerintem ez egy nagyon klassz kezdeményezés...kíváncsi leszek, hogy mire a kislányom iskolás lesz, ténylegesen bevezetik-e valahol.
Amit még kérdezni szeretnék, hogy tudtok ajánlani esetleg helyet, ahol érdemes reikit tanulni? Már egy ideje kinéztem magamnak Kövesi Pétert, de sajnos mindig ütközik a tanfolyama az iskolámmal (grrr..). :-(
Szép napsütéses, feltöltődős hetet kívánok mindenkinek!
Sziasztok! Olvasgattam a topicot es gondoltam csatlakozom hozzatok
Mostanaban elkezdtem olvasni asztrologiaval kapcsolatos konyveket es cikkeket. Van egy nagyon jo konyvem hogy kell kepletet kesziteni es elemezni, de bevallom nekem az kinai
Szerintem, nem mindnekinek van tehetsege ehhez (pl nekem biztos nincs).
Szeretnem megkerdezni egy nalam tapasztaltabb velemenyet hogy mit jelent ha a Nap, Merkur es a Venusz a 8. hazban van (Kosban)? Ertem mit jelent a 8. haz,de az osszefugest nem igazan.
Erdekes modon a paromnak is ugyanugy a Napja, Merkurja es Venusza a 8. hazban tartozkodik, csak a Szuzben.
Persze tudom szamitanak a tobbi bolygok helyzetei is stb, de ugy altalaban ez mit jelent? Jo kapcsolatot vagy eppen az ellenkezojet?
Elore is koszonom a segitseget!
Szep napot kivanok mindnekinek
Kedves mamóka67!
Elkezdtem a legelejéről olvasni a topikod, nagyon sok hasznosat találok benne a különböző csillagjegyekről, s ez segít az emberekkel való bánásmódomban.
Ha még foglkalkozol horoszkóp, illetve karma témával itt a fórumon, szeretném, ha időt szakítanál rám is.
Születésem: 1978.02.11 8ó5p Zalaegerszeg
(Együtt élünk másfél éve.)
Egy olyan pluszt is szeretnék tőled kérni, hogy mit gondolsz egy 1973.09.25. 23ó45p - kor született férfival való párkapcsolatomról, pusztán az születési adataink ismeretében?
Privátban, de akár itt a fórumon is szívesen olvasnám a munkádat!
Előre megköszönve:
Kata
A Kos energia, hasonlóan a többi jelhez egy széles skála mentén tud megnyilvánulni. Felöleli az ösztönszint izomból és akaratból való helyzet megoldását, a lelki szinten megjelenő vállalkozói szellemet, mely a kockázatoktól sem riad vissza, s ez által lehetővé teszi az eddig ismeretlen dolgok meghódítását. Egy „magasabb szintű” érett kos magában hordozza az önmaga feláldozásának a lehetőségét egy magasabb eszme szolgálatában, ő a vértanú, a hős földi mása. E jel tanít bennünket az egészséges önérvényesítésre, önmagunk megújításáraTalálkozunk vele minden dolog kezdeténél, amikor erőt merítünk és megharcolunk egy célunkért, csatázunk, védekezünk, versenyzünk, legyőzzük az akadályokat. Mivel az aktív kiáradó teremtő erőt szimbolizálja, így nagyon fontos szerepe van a szexualitásban is. A természetben megjelenik a virágok megporzásán keresztül az állatok ösztönös utódnemzési vágyában is. Az emberiség életében ez az energia teszi lehetővé a túlélést, az új és ismeretlen területek meghódítását.
A Kos által szimbolizált tüzes energiákkal tudatosan is találkozhatunk. Ilyenkor szinte mindenki ösztönösen vágyik a természetbe. A levegő friss, vibráló, titokzatos energiákkal van tele, a fű kizöldell, s a napsütés is más. A kezdet és a vágyakozás ereje ott feszül a kipattanni kész rügyekben. Ha figyeljük a természet titokzatos pantomimját s átadjuk magunkat ezen erők feltöltésének, vitalitásunk, ellenálló képességünk javul, életkedvünk megnő, s megújító életcélokat tudunk magunk elé kitűzni. Használjuk ki a Kos havát erre az erőgyűjtésre!
(idézet)
A tavaszi napforduló ideje március 21-e, a csillagászati tavasz kezdete. Ilyenkor Naprendszerünk éltető forrása a Nap belép a Kos csillagkép előterébe (az első jelbe), s ez által az arra jellemző dinamizáló, feltöltő, kiáradó, lendületes energiákkal árasztja el a világot.
A hosszú, téli időszak után minden újjászületik. A nappali világosság és sötétség harca az őszi napfordulóig a fény javára billen.
E jel a Mars bolygó hatása alatt áll, mely a szükséges erőkoncentrálást, kifejtést megadja az addig szunnyadó természetnek. A látszólag élettelenben megbújó életerő egyszer csak megjelenik. A Kos energia az élet kezdete, a dolgok eredete. Ezt éljük meg ilyenkor, amikor minden éled és áttörni készül, hogy megmutatkozzon.
A Kos ember célja a világban való megjelenés, s ott egy hely megszerzése. Ezt ösztönösen, előzetes kérdezősködés nélkül teszi, ezért időnként önzőnek tűnik. Mivel még semmire sem tud „visszaemlékezni”, ezért erősen a jövőre figyel, előrefele tekint.
Legbelülről az önmegmutatás vágya vezérli. Fűti a tettvágy, az úttörőszellem és kalandvágy. Erőteljes az önfenntartás és önmegvalósítás igénye, ami versenyszellemmel párosul. Fontos, hogy kipróbálja magát a helyzetekben és bizonyítson. Alapvetően jellemzi az egyenesség és nyílt szembefordulás a kihívásokkal és versenytársakkal. Sokszor a vágyai, a „meglátni és megszerezni” vezérli.
Az ellenállástól a vágya csak még tovább nő. Mindent meg akar hódítani! Nem bírja a várakozást, nehéz neki türelmet gyakorolni. Alapvetően szabad ember, aki nem bírja a kötöttséget, azt, hogy más mondja, meg neki mit tegyen, és rettenetesen idegesíti, ha aggódnak érte. A Kos új utakon szeret járni, kiránduláson ő vezeti a csapatot. Büszke, szeret a középpontban lenni, de nehezen viseli, ha kritizálják.
A Kos szimbolizálja minden dolog kezdetétA cselekedet és aktivitás ad értelmet az életének. Mindig új távlat kell neki, ha tétlenségre kényszerül, elveszíti az életkedvét. Minden kihívására megfelel, hiszen bizonyítás nélkül számára nem élet az élet. Ezért is találunk sok sportolót amatőr vagy profi szinten e jel szülöttei között.
A Kos minden hódítás által bizonyítani akar, de hogy mit kezd azzal, amit meghódított, arról kevesebb elképzelése van. A meghódított területet megművelni csak az utána következő jel a bika fogja.
Mamóka, írtam priviben a születési adatainkat, szépen kérlek készíts nekünk a karmánkról (ha van) elemzést. Akár ide is kiteheted, ha gondolod, olvasni fogom mindenképp.
Köszönjük szépen!
Többeknek javasoltam a meditációt, mely nagyon sok gondon át tud segíteni bennünket.
Legtöbben nem ismerik, vagy nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.
Most kérésetekre leírom az én módszeremet.
1/ Keressünk a lakásban egy csendes helyet!
2/ Vegyünk fel egy kényelmes ruhát, üljünk lábunkat keresztbe téve a földre, kezünket tenyérrel felfelé tegyük az ölünkbe! Úgy helyezkedjünk el, hogy a gyertya lángjába tudjunk nézni fejünk és nyakunk mozgatása nélkül.
3/Engedjük, hogy a gyertya meleg fénye körülöleljen bennünket, hagyjuk ezt az érzést kiteljesedni, miközben keresztülnézünk a lángon.
4/ Az orrunkon keresztül szívjuk be mélyen a levegőt, és szájon át lélegezzük ki!
Képzeljük el, hogy a gyertyafény behatol a testünkbe, és a sötét gondolatok távoznak onnan.
5/ Érezzük, hogy a fénya lábujjainktól kezdve az egész testünkön végighalad, teljesen ellazítva azt.
6/ Engedjük, hogy a gyertya fénye megtöltse a lelkünket! Hagyjuk, hogy szabadon áramoljanak bennünk a gondolatok!
7/ Fokozatosan mozdítsuk el tekintetünket, és térjünk vissza a normál légzéshez!
8/ Nyújtózkodjunk, és relaxáljunk! Ha képeket láttunk meditáció közben, vessük papírra azokat.
Megtehetjük azt is, hogy bizonyos előre meghatározott dologra, tárgyra, eseményre meditálunk, vagy csupán a múltunkra, vagy a jövőnkre.
Nagyon sok téma felmerülhet, ha van kedvetek, írjátok le, hogy miket láttatok, éreztetek.
Amikor tanultam az asztrológiát sokszor vettem részt vezetett meditáción. Egy alkalommal az volt a feladat, hogy meditáljak a Jupiterre.
Nagyon érdekes eredményt hozott,: tisztán láttam, hogy egy idős, nagyo jó kisugárzású férfi, kisgyermekként tart engem a kezében és ringat....
Sok ilyen élményben volt részem.
Nálam mindig eredményes a meditáció, eddig még minden gödörből segített kimászni.
Köszönöm szépen az elemzést, Mamóka.
Sok pozitív aspektusát mutattad meg a horoszkópomnak.
A karmikus dolgokon nagyon elgondolkodtam...
Harmat 007 horoszkópjára mikor ránéztem, az első gondolatom az volt, hogy nem jött felkészületlenül erre az inkarnációjára, bebiztosította magát jó pár bolygó együttállással, hogy legyen több segítsége is ezen a földi útján.
Bak Napoddal előrelátó voltál, tudtad, hogy a felettes éned, a Szaturnusz gördít majd az utadba feladatokat, megoldásra váró problémákat.
Három személyes bolygód és az Aszcendensed is földjegyben volt a születésedkor, mely mutatja, hogy szoros a kapcsolatod a fizikai világgal, és az érzékek birodalmával. Ez az elem, szemben a legelővel, vízzel és a tűzzel, stabilizáló jellegű, állandó.
Praktikus vagy általa, hatékony és csordultig teli józan ésszel. Ösztönösen tudod, hogyan kell kiohasználnod a meglévő forrásaidat gyakorlati szükségleteid kielégítésére. Otthon vagy az anyagi violágban, és erősen motivál az, hogy valami kézzel foghatót alkothass, anmiről aztán elmondhatod, hogy a tiéd.
Nyilas Vénuszoddal kissé az ideák világában élsz, és megpróbálod összeegyeztetni az életvezetéseddel, ami földjegyeknél nem könnyű.
Szeretnél olyan szerelmet találni, ahol a függetlenséged is megmarad, és a biztonságérzeted is ki van eléggítve. Sajnos ilyent keveset találni. Nagy igazságérzeted miatt előfordulhat, hogy egyik kapcsolatból a másikba sodródsz, vagy sodródtál.
A Nyilas jegye egyenésseget ad a Vénuszodnak, jóindulatúvá tesz, és impulzívvá, így aztán sok társasági kapcsolatod is van. Amikor együttáll ez a planéta az Uránusszal, egíértelmű, hogy szetreted a nyílt, toleráns kapcsolatokat, melyek a szabadság és az egyenlőség elvén alapulnak.
A horoszkópod egyiptomi múltat idéz, de azt is mutatja, hogy kapcsolatban álltál az egyiptomi papsággal, de elképzelhető, hogy magad is pap voltál.
A Jupiter itt gazdagságot és több gyermeket is ígér számmodra.
Egy úgynevezett"stellium" köti össze a Jupitert, a Merkúrt és a Neptunuszt a képletedben, ezek a planéták segítenek életed során abban, hogy megmaradj mindig szeretetben, bőségben és megbecsülésben.
A Jupiter gondoskodik minderről, és végig kísér utad során, hogy rátalálj egy olyan misztikus élményre, melyben megtalálhatod az életed értelmét.
Jóságossá és irgalmassá tesz téged, akit a legmagasztosabb eszmék fognak vezérelni, megismerteti veled az igazi spirituaklitást, és harmonikussá teszi nálad a hit és a belső vezérlésed.
Jó adottságod van a tisztánlátáshoz, ha eddig még nem tetted, foglalkoznod kellene az ezoteria valamelyik ágával.
Látni a képletedből, hoggy nehezen birkózol meg a földi életed feladatával: teljesíteni a Bak jegy elvárásait, szívesebben működsz a hozott energiákkal, nevezetesen a Szűz Aszcendenseddel.
A Napod nem is kap energiát olyan sokat, mert gyakorlatilag egy- két kisebb karma fényszöget eltekintve, igazi fényszögtelen. De mint fent említettem, félelemre nincs ok, mert a többi oldalról nagyon jól megtámmogatott energiáid vannak ahhoz, hogy az életedet kisebb zökkenőktől eltekintve sikeresen járd végig.
Remélem jó születési időpontot adtál, de ez nem teljes fejtés, csupán egy karakter kiemelése a horoszkópodból.
Lula_girl_ érdekes módon figyelmezteett, hogy már szeretné, ill. kéri a fejtést.
Ilyenkor mindig mosolygok magamban, mert sokan azt hiszik, hogy egy automata gép vagyok, ahová csak bedobom a zsetont. :)))
Én ezt azért csinálom, és vállalom a fejtéseket, hogy megszerettessem veletek az asztrológiát... és minden esetben személyre szólóan fejtek, ellentétben a tényleg "automata" internetes fejtésekkel.
És mégegy, a kérések sorrendjében csinálom.
Szóval Lula.
Amikor ránéztem a horoszkópod képére, kissé elcsodálkoztam, mert egy befelé forduló, inkább kicsit magának való személyiséget láttam kibontakozni, persze csupán akkor, ha jó és pontos volt percre a születési dátumod.
Minden bolygó lent, az éggömb északi féltekén található, kivéve a XII. Házban lévő Déli Holdcsomópontodat.
A Plútó az első házadban ad számodra egy erős kisugárzást, ettől lebilincselő a tekinteted, intenzív és ellenállhatatlan, mágikus vonzású.
Határozott vagy és koncentrált, aki mindig kész mély megtapasztalásokra és kimeríthetetlenek a lelki energiái.
Félő, hogy ezzel az akarattal függővé teszel másokat, mivel félsz a vereségtől, vagy attól, hogy esetleg elhagynak.
Ebben az esetben képtelen vagy engedni.Skorpió Vénusszal a mély szenvedélyt testesíted meg, és képes vagy a szerelmi varázslatra is azért, akit meg akatsz magadnak szerezni.
A fent említett függőséget lelkileg és szexuálisan is meg tudod teremteni, mert ezzel tudod manipulálni a másik felet.
A harcos, modern, önálló nő archetipusa, a Pallasz Athéné aszteroida a Plútó hattására megsokszorozza hatalmadat és erődet, ugyanakkor nagymértékben elmélyíti más dolgokban a tudásodat és bölcsességedet.
Minden jel arra mutat, főleg a Nap és a Júnó karma jelölő aszteroida együttállása, hogy a Nap bevilágítja a párkapcsolatodat, és boldog felességgé tesz téged, ha a Vízöntőben lévő Holdaddal ezt meg nem vétózod.
A Merkúr a Neptunusszal teremtő fantáziát ad, és jó megérzéseket a gondolkodásodban, és némi művészi adottságot is.
Néha érezhetsz késztetést a kompromisszumra, hogy érvényesíthesse más is melletted a hatalmát, de ez rendre meghiúsul, ugyanis az Ooroszlán MC és a Bak Nap ezeket a törekvéseidet megkérdőjelezi.
Karmikus múltadban harcos voltál, vagy tudós, de mindenképpen lázadó, és valamivel megváltoztattad a világ menetét.
Voltak atlantiszi életeid, mely teli volt változásokkal, robbanásokkal.
Kérted az elemzést, de úgy tűnik a képletedből, hogy az ezoteriához nem sok közöd van, mint érdekességet értékeled a fejtést is. Pragmatikusan nézed magát a horoszkópodat is. (Bika a 8. Ház csúcsán)
A szerelem és a gyermekáldás házában van a Jupiter, mely áldással halmozza el ezt a területet, és mindkét témában elősegíti a boldogságodat.
Ennyi fért ide, remélem jó születési dátumot adtál meg.
Sarkofag is régóta vár arra, hogy írjak pár sort a karakteréről.
Az ő Napja a Rákban van, és bár az Aszcendense Oroszlán, a képletét nézve úgy tűnik, hogy a tüzes jegyeket jött tanulni.
Egy két sorsbolygót leszámítva minden planétád az "én" oldalán volt a születésedkor, ami híven tükrözi az önállóságodat és talpraesettségedet. Gondolom, így elnézve a horoszkópodat, te vagy a család motorja, "megmenrője" és szellemi atyja.
Bár a család házát, a IV.-et az Uránusz uralja, mely híres arról, hogy mindent alapjaiban forgat fel, van egy-két olyan konstelláció, ami azért segít kikecmeregni ezekből a karmikus problémákból.
Az Uránusz a csücskén van egy u.n. Karma-ketrec konstellációnak, melyet a Fel és Leszálló Holdcsoomóponttal idéz elő.
Ez az állás azt mutatja, hogy sok megoldatlan problémát hoztál az előző életedből, melyek most, itt megoldásra várnak.
Az Uránusz ezzel az állásával állandó, mindennapi feszültséget hozhat létre a már megélt minta, és a választott karmikus sorsfeladatod között. Választanod kell a régi és az új, az ismerős és az ismeretlen, az ösztönösen kényelmes és tudatosan nehéz helyzetek, emberek, feladatok és utak között. Ez pedig nem mindig könnyű feladat a számodra. Ám, ha sikerül megoldanod, nagy terhet veszel le a válladról.
A te feladataid olyanok, melyek megoldásához az inkarnációid során még nem kezdtél hozzá.
Le kell gyóznöd a kiszámíthatatlan viselkedésedet, mely rengeteg problémát okoz életed során. Tanácstalanságod és főleg önfejűséged gyakran sodor olyan helyzetekbe, amikor másokat okolsz a kudarcaidért, pedig magadba kellene nézned.
Le kellene győznöd a túlzott önállóságra való hajlamodat (ezt már fent említettem), és nagyobb együttműködésre kellene képességet kifejlesztened. Az alkalmazkodó készségeden is van mit javítani, ezek mind az előző életeidből hozott karmikus feladatok, melyeket végre meg kellene oldanod, hogy simább, gördülékenyebb lehessen az életed.
Nagyon sok lélek érkezett ugyanezzel a karmával, mint te, melyet az Uránusznak köszönhetsz, és mivel minden egyes lélek ugyanabban a témában sérült, nagyobb az esély atrra, hogy közös erővel (bár egymás tudtán kívül) ezek a feladatok megoldásra kerüljenek.
Mivel nálad a Karma ketrecet előidéző bolygó az Aszcendenshez és Deszcendenshez kapcsolódik, biztos vagyok abban, hogy a te inkarnálódó lelked különleges feldattal jött, és ebben a lélekcsoportban biztosan vezető helyed van.
A XII. Házban lévő Napod is nehezíti bizonyos fokig az utadat, titokzatossá tesz, és bizonyos körülmények között "bezár" téged, mintsem, hogy szárnyalni engedne.
Vannak azonban olyan karmikus aszteroidák, melyek adnak számodra örömöket az életedben: A Ceressel könnyíti az életfeladataid megvalósítását, a Vesztával a tanulási és nyelvi képességeidet fokozza, a Júnóval pedig határozottan célodul jelöli ki a párkapcsolatot, és azon belül az igazi család megvalósítását.
Ne félj kimutatni a nőiségedet, bár a Szaturnuszod mindent megtesz az ellenkezőjéért, szeresd és fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy, és mindenki szeretereméltónak fog elfogadni. Éld át a nőiséged, kedvességed és szépséged minden pillanatát, és boldog leszel az életedben.
A Neptunuszod azt mutatja, hogy a szerelemben is a tökéletességre vágyódsz, bár ez az állás ebben a témában inkább önfeláldozást mutat a részedről, de te igenis ragaszkodsz ebben a témában a feltétel nélküli szeretet és a teljesség igényéhez.
Most itt hagyom abba a fejtést, remélem mondtam annyit és olyant, amivel ismereteidet magaddakl kapcsolatban kissé bővíteni rudtad.
Nokedlili kislánya Ikrek jegyében született, Szűz Aszcendenssel, és én most egy 5 éves, sokoldalú, mozgékony és született intelligenciával rendelkező kisgyermek képletébe nézek bele.
Hasznos lehet már most őt türelemmel, okos szóval egy megszokott napirendre szoktatni, hogy majd az iskolában ne legyen gond.
Ugyanis a nyughatatlansága, beszédkényszere, nehezen fogja tartósan rákényszeríteni az iskola követelményeire.
Természetesen itt is a dicséret az, ami motivál, ahhoz, hogy önuralmat tanuljon.
A Szűz Aszcendensnél minden magyarázat az átlátható, megszokott dolgok biztonságát nyújtják, ezért van szüksége arra, hogy mindent megértsen.
Mindent, amit hall és lát , értelmezi és rendszerezi. A fejében mindennek pontos helye van, mint egy raktárban.
Minden új benyomást feldolgoz, tényként elfogadja, és a megfelelő fiókba elhelyezi.
Később, de már most is néha látható, hogy tökéletességre törekszik, mindenütt helyt akar állni. Élénk a fantáziája, és csillapíthatatlan a közlésvágya.
Mivel az Ikrek és a Szűz uralkodó bolygója is a Merkúr, jó érzéke lesz felnőve a reklámmal, közvetítéssel, utazással kapcsolatos dolgokhoz.
Az értelem és a logika uralja majd az életét, mert szeretni fogja a szellemi kihívásokat.
Állandó kíváncsiságával és rendkívül erős kritikai érzékével megmagyarázható, hogy mindenbe beleüti az orrát, mindenről azonnal véleményt mond, és gyakran hozza kínos helyzetbe a környezetét, mert nem tud titkot tartani.
A kis Ikrek a Capella állócsillagról érkezett hozzánk. Ez a csillag képviseli az agresszió nélküli szabadságvágyat, az eltökéltséget és a határozott fellépést. Ez egy magas energiájú, szoláris típusú hely, ahol sorsot kap, és fénytestet ölt.
A Nappal áldásos, jó fényszögeket hozott a Vénuszhoz és a Merkúrhoz. Így aztán láthatjuk, hogy honnan jön a gyermek kellemes kisugárzása, és szeretetre méltósága. Már a puszta jelenlétével olyan energiákat sugároz, hogy mindenkinek, aki körülötte van, jót tesz. Később innen fogja hozni alkalmazkodó képességét, békülékenységét. Nagyon valószínű, hogy érdeklődni fog a művészetek iránt. De saját magának is van írói adottsága, mert a kifejezésmódja igazán egyéni és választékos. Saját jegyében a Merkúr szárnyakat kap, és az érdeklődését határtalanul megnöveli.
Az viszont biztos, hogy ebben a jegyben a Merkúr hajlamosítja szülöttét egy kis szétszórtságra, mert minden témát érdekesnek tart, ezért tobzódik a tudnivalókban. Gyakran félbehagyjja, amit csinál, hogy egy újabb ismeretet szerezzen. Nyitottsága miatt széles műveltségre fog szert tenni, és előfordulhat, hogy az iskolában már sok dologról többet tud, mint a társai.
Az Uránusz nem a legjobban működik a kislány horoszkópjában, mert szemben áll az Aszcendenssel, karma fényszöget vet a Merkúrra, és az MC-re a jövő és a karrier pontjára. Elkeseredésre nincsen ok, mert nagyon sok áldásos energia van a képletben, mely kompenzálhatja ezeket a zavaró hatásokat.
Mivel az Uránusz kölcsönöz neki egy kissé kiszámíthatatlan viselkedést, és ez elmehet az önfejűség határáig is, később erre figyelni kell, mert időben korrigálható. Meg kell őt tanítani az alkalmazkodás képességére, mert a jövőjét tekintve szüksége lesz erre a tulajdonságra. Mivel mindig új célokat keres, ezért gyakran ütközik, vitázik azzal, aki bármit rá szeretne kényszeríteni.
A szülőnek nagyon oda kell figyelnie, hogy úgy terelgesse gyermekét, hogy meg tudjon maradni a számára kijelölt úton. Türelmetlensége főleg a Merkúrral való Uránusz kapcsolódás miatt van, ami gátolhatja a zseniális ötleteinek a megvalósítását is, mivel azok nem eléggé átgondoltak. Később a tehetségének is lehetnek gátjai, mivel szellemileg állandóan feszültség alatt lesz ettől az Uránusz hatástól.
Párkapcsolatát látni a képletből: a Júnó aszteroida és a Jupiter szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mindez a család házában a IV. ben, előre vetíti egy jó házasság vagy párkapcsolat létrejöttét.
Optimizmusát soha nem fogja elveszíteni.
Természetesen rengeteg dolog lenne még a képletben, ami ide most nem fér, én kiemeltem pár összefüggő konstellációt, amiből elénk állhat a fejtett személy karaktere.
A VÍZ jelképe egy lefelé mutató háromszög. A víz lefelé ömlik, medret, megnyugvást keres. Az érzelmeket szimbolizálja. Az emlékezés, a probléma mélyére merülés az empátia és a praktikum hiánya jellemzi Háromszöge a TŰZ felfelé mutató háromszögével egymásba ötvözve egy Dávid csillagot képez.
Ez az ősi jelkép az erők kiegészítését mutatja. A Tűz és a Víz pólusosan kiegészítik egymást. A Víz elem az érzelmek hullámzásának és a melankolikus alkatnak felel meg. Ide tartoznak a RÁK, a SKORPIÓ és a HALAK jegyű emberek. Mivel érzéseik rendkívül mélyek, ezért aztán a hangulatuk nagymértékben befolyásolják a teljesítményüket is. Érzelmesek, sebezhetők, ezért gyakran érzelgősek vagy labilisak. Felveszik - mint a víz a tartály alakját - a környezetük hangulatát. Gyakran van belső látásuk, okkult képességeik, fejlett az érzékszerveken túli érzékelésük, náluk van legkevésbé elzáródva a harmadik szem (tobozmirigy). Tetteiket kizárólag az érzelmeik irányítják. Bár önfeláldozók és nagylelkűek, de végtelenül érzékenyek, sértődékenyek, ezért nehezebb velük a kapcsolattartás. A TŰZ és a VÍZ, mint ellenpólusok képviselik a lángolást és a lenyugvást.
Valahol, valamikor, a topik története során beszélgettünk róla, most kapható a book-ban 15%-os kedvezménnyel a két kötet:
Druvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titkai I-II.
Ezt a művet érdemes elolvasni, nagyon meghatározó a szemléletünket illetően.
Szervusztok, szép napot mindenkinek...
a VÍZ elem eltünt....
nem látta valaki?
Köszönöm...
Amikor elemzést kértek tőlem, sokan a karmátokra vagytok kíváncsiak.
De tudjátok-e, mi a karma? Hozzuk magunkkal, itt építjük, ledolgozzuk, csak szenvedünk tőle?
Bár a tananyagban bőven beszéltünk róla, de az új érdeklődők kedvéért ismét leírom, remélem, érthetően:
A KARMA tettet jelent, s a tettek által szövődött sorsot. Az ok és visszahatás törvényét. Tetteink következményeivel való találkozást, mely szerint a jelenünket a múltunkkal teremtettük meg, s ugyanígy a jelenben alapozzuk meg a jövőnket. A léleknek újra meg kell születnie az anyagi világban, hogy élvezze, vagy elszenvedje tetteinek gyümölcsét. Mindenki maga teremti meg saját karmáját, sorsát annak a vágyának köszönhetően, hogy meghatározott módon élvezni akarja ezt a világot. Az élet célja az, hogy önismeret és spirituális fejlődés során megszabaduljunk ettől a karmától, s ezzel felszabaduljunk az ismétlődő születés és halál körforgásából, a szamszárából. A görög mitológiában Kronosz története emlékeztet bennünket erre leginkább. Asztrológiai, illetve római megfelelője Szaturnusz, aki erőszakkal és jogtalanul ragadja magához a hatalmat, s később fia ugyanúgy letaszítja őt „trónjáról”, miképpen ő tette azt apjával. Ez a sors törvénye, azt kapjuk vissza, amit adunk! Hétköznapi emberként fájdalomból és veszteségből tanulunk. Ezért Szaturnusz nyomában nehéz élethelyzetek, félelem, gátlás, görcs és önbizalomhiány jár. Ilyenkor átértékeljük életünket, számba vesszük teendőinket. Életünk értelméről vallott felfogásunk változik meg. Szaturnusz látszólag könyörtelenül, élethelyzeteken keresztül segít, hogy beteljesítsük a sorsunkat. A jelzéseit azonban elküldi felénk! Kopogtatnak életünkben az istenek képében megformált erők, kérnek, tanítanak, illetve hoznak valamit. Mitológiai történetek, mint a lélek meséi, közelebb hozzák az ember számára jelentésüket. Ha megértjük és elfogadjuk, együttműködést élhetünk meg az isteni erőkkel, ezáltal önmagunkkal, sorsunkkal. Az asztrológiában az ekliptika általánosan ismert csillagképei az ember karmikus körforgásának szimbólumai A 12 csillagkép a körforgást, ciklikus visszatérést, míg a rejtett (hagyományos asztrológia által nem tanított) 2 csillagkép a Kígyótartó és a Nimród (Orion), mint beavató csillagkép a kilépés, kiemelkedés útját mutatja meg. A tapasztalatok hőjében átizzott ösztönerőket kézben tartva híd (Hermész!) épül a szellemi dimenziókba, vállalva és beteljesítve spirituális küldetésünket.(idézet)
Szia XTIM76!
Sajnálom, hogy nem tudtál percre pontos születési dátumot írni a párodról, így csak általánosságban tudok írni a két jegy kapcsolatáról. Karmát sajnos nem tudok!
A SKORPIÓ-NYILAS párkapcsolatáról az alábbiakat kell tudnod:
A Skorpió először rezzenéstelen arccal megbűvöli a partnerét, majd a legrejtettebb szenvedélyek viharát idézi elő testében, lelkében.
A legtitkosabb vágyairól faggatja, s társa úgy érzi, vele még soha, senki sem érzett együtt ennyire. Amikor partnerében legmagasabbra csap a vágyak heve, ő visszavonul, távollétével gyötör, esetleg szakít - de csak azért, mert imád kibékülni.
Egyébként: nagyon féltékeny. Azt várja a Nyilastól, hogy elismerje.
Találkozásukban van valami sorsszerű, valami végzetes.
Azt is várja, hogy hagyja az előszobában a prűdségét. Hogy a szenvedély tüzét soha ne hagyja kialudni, hogy élvezze ezt a se veled, se nélküled játékot. Az sem baj, ha szenved tőle egy kicsit.
A szeretetét, gyűlöletét nyíltan kimutató Nyilas, nehezen fogja vielni, hogy a Skorpió - mely, ha akadály kerül elé, körbefolyja - ki akarja kerülni az ő direkt hatását. A Nyilas arra tanítja partnerét, hogy bátran mondja ki véleményét, s a jelen helyzetet próbálja megoldani, ahelyett, hogy elvágyódik egy csodálatosan kiszínezett álomvilágba.
A gyakran csak a szívére hallgató Skorpió segíthet társának, hogy beleérző képeségében, megérzésében fejlődjön, hogy véleményét árnyaltabban, több együttérzéssel fejezze ki, ahelyett, hogy forró lavinaként nyakon önti vele a másikat.
A Skorpió le akarja hűteni a Nyilas gyakran magáról megfeledkező lendületét, lefékezni szenvedélyét, ám vigyázzon, nagy a veszélye annak, hogy lobogását ki is olthatja a vizes jegyével.
A Nyilas mellett a passzív Skorpió mozgékonyabbá, tevékenyebbé válhat.
A Nyilas a gyakori szexuális együttlétre törekszik, a Skorpió a rutin helyett az érzelmi ráhangolódásra vágyik.
Ha a férfi a Nyilas és a Skorpió a nő, a párosítás ideálisnak mondható, hiszen a reflektorfényben való tündöklés és a háttérbe vonulás harmonikusan egészíti ki egymást.
De itt most nem erről van szó.
A Nyilas a Skorpió túl szigorú, szinte aszketikus életmódját szinte érthetetlenül fogadja. Nem érti, hogy lehet valaki ennyire magának való, miért keresi a legnehezebb megoldásokat, amikor minden dolognak van egy könnyebb vége is. Ha meg akarja hódítani a Skorpiót, akkor eleinte abban bízik, hogy majdcsak sikerül "jobb belátásra bírni", de mert próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, a végén feladja és új, könnyebben meghódítható partner után néz. A Skorpió meg sem próbálkozik sok esetben a hódítással, mert úgy érzi: túl könnyű "zsákmány".
A Skorpió nagyon komolyan veszi az érzelmeket, egy életre szóló kapcsolatot szeretne, a száguldani vágyó Nyilas viszont megretten ettől a kötöttségtől. Hamarosan ráún párja örökös kétkedésére, mondvacsinált problémáira, és inkább szabadabb mezőkre vágtat.
Csak ritkán találkoznak, mert annyira különböző a a gondolkodásmódjuk, életfelfogásuk, hogy nem igazán van olyan terület, ahol egyáltalán összefuthatnának.
A Nyilas könnyed modorával, szárnyaló fantáziájával ideig óráig el tudja kápráztatni a Skorpiót, de amikor tettekre kerül a sor, alighanem éppen ő lesz az, aki megfutamodik, mert túl forrónak, túl végzetesnek találja a Skorpió szerelmét, de főleg mert veszélyben érzi a szabadságát.
Remek ez a cikk, Mamóka!Köszönöm! Balzsam a lelkemnek!
Nagyon el vagyok havazva munkával, a visszaolvasással eddig jutottam, de apránként folytatom...
KEdves Mamóka...
...és szervusztok mindenki..
Mamóka! Eljutottam a 8000. hsz-ig...
Elgondolkodtam: bontsak-e pezsgőt...
de még jó sok hátra van...
szóval olvasgatok tovább...
Mindent köszönök...
Amikor a karmáról ovasok a tananyagban...meg hsz-ekben...hát igen...néha mellbe üt...
nagyon erőssen...
és ahogy lassan értelmezni kezdem a bolygóimat, az se dob fel túlságosan..
de azért kérdeznék vaamit...
erre Te is utaltál...
kevés a "normális" fényszögem, mondhatnám: feltűnően...
olvastam az anyagot a fényszög hiányról, vagy "tútengésről"...
de jelent-e valami az: hogy jóformán csak "karmikus" fényszögeim vannak...és konfigurációk...
ez utalhat arra, hogy a "feladatom" nagyon meg kell találnom, és nagyon el kell végeznem...
gondolok itt arra, hogy sok együttállásnál azt szoktad mondani: "a lélek semmit nem bíz a véletlenre", biztosra akar menni, ezért segít magának az együttállásokkal...
..és a "karmikus" fényszögek "túltengése"?
Köszönöm, hogy foglalkozom velem...
ez csoda, amit Te itt művesz..
irigylem ezt a hatalmas erőt benned...
:)
Jaj Mamókám! Nagyon köszönöm, köszönöm, köszönöm!
A korai beszédben tökéletesen igazad van. 20 hónaposan simán elmondja a Bocsi, boci tarkát vagy a Csip-csip csókát és mutogatás nélkül, verbálisan kommunikál.
A nyelvérzék is gyanús volt,mivel csak angol gyerekdalokat és meséket néz amikor a gép elé engedem kicsit, és az ott hallott kulcsszavakat a mindennapi beszédben magyar szó helyett használja....
Ami még szintén szembetűnő már most az elmondottakból, hogy nagy a szeretetigénye. 5 percenként megjelenik a közelemben és "simi" felszólítással megsimogattatja a fejét vagy "szele"(=szeretlek) megjegyzéssel oda bújik és megy is tovább. (Bezzeg puszit nem ad a kis piszok. ) A sokirányú érdeklődés még nem annyira nyilvánvaló, hiszen életkorából fakadóan egyébként sem ül meg sokáig egy helyben. Vagy csak nekem természetes, mert a nagyobb is nagyon érdeklődő.
Érdeklődve várom a folytatás (nagyon remélem, hogy lesz), mert egy gyerekben még annyi a lehetőség, én meg szeretnék a karmikus feladatukban amennyire tőlem telik hasznukra lenni.
Nokedli kisfiának az elemzését kérte, vártam vele, mert szerettem volna közös fejtésre, kicsit gyakorolni a gyerekhoroszkópokat, de már erre nincs igény.
Így aztán én írok pár sort a kisfiúról,
Ránézve a mandalájára egyből az tűnik a szemembe, hogy mennyire közösség, vagy társaság ill. párcentrikus, mert az összes személyes bolygója a képlet ill. az éggömb nyugati oldalán helyezkedett el a születése pillanatában.
Levegőjegyű. Gyors felfogású,az összes jegy szülötte közül ő tanul meg leghamarabb beszélni.
Mivel kettős jegy, hol nagyon vidám és cserfes, hol meg befelé forduló, csöndes, a szavát sem hallani.
Ikrek Nappal őt minden érdekli. Minden igyekezete arra irányul, hogy felhívja magára a figyelmet. Az egész lakást a birodalmának tekinti, hajlamos, mint tornádó közlekedni.
Imádja a felnőtteket hallgatni, mikor látszólag nem is figyel, a füle mindenütt ott van, sőt, még az is előfordulhat, hogy beleszól a felnőttek beszélgetésébe.
Már korán felfedezhető, hogy a kommunikáció az erőssége, és intelligenciája, mely vele született, már most megkülönbözteti a hasonló korú gyermektől. Fontos, hogy a szülőt ne fárasszák a kérdései, mert kérdezni azt tud, ugyanis minden érdekli.
Később, iskoláskorban nagyon jó lenne számára egy színjátszó kör., vagy olyan egyéb elfoglaltság, ahol kiélheti szó utáni vágyát.
Nagyon nehéz lekötni a figyelmét folyamatosan, mindenre hamar ráun, mindig valami új iránt érdeklődik.
Örömmel menekül a valóság elő a fantáziája világába. Nem könnyű kordában tartani, de ahelyett, hogy megfékeznék, irányítsák a szülők okosan.
Rák Holdjával hízelkedő, ragaszkodó, érzékeny kisgyermek. A szeretet, a gyengédség ugyanolyan fontos a számár, mint az étel, ital.
Az édesanyja hangulatváltozásait átveszi, bánatát magáévá teszi, hangulatára rányomja a bélyegét a szülők hangulata.
Mivel nemcsak a beszédkészsége fejlődik ki hamar, hanem a nyelvérzéke is kitűnő, érdemes már most idegen nyelvre oktatni (óvoda!)
Ha felnő, sokat fog utazni, és világot látni, több nyelvvel mindenütt meg fogja állni a helyét.
A Mérlegben lévő Szaturnusz félelmet kelt a gyermekben, mivel úgy érzi, hogy nem tud megfelelni a bolygó által kimért követelményeknek. Ha ez a félelem átalakul motivációvá benne, hogy a legjobbat hozza ki magából, akkor a szaturnuszi fejlődés útján halad. A szülőnek nagyon oda kell figyelnie, hogy ne visszavonulás legyen a félelemből, mert ebből az érzésből csak kamasz korára tud kitörni.
A Mérleg szaturnuszi gyengesége az elégedetlenség, hidegség, távolságtartás. Nehezen talál majd társat, mert mindig a másik felét keresi.
Gyermekkorban gyakran lélekben megkérdőjelezi a felé áradó szeretetet, mert van benne ennek a bolygónak a hatására egy kis tartás, mintha ellenőrizni akarná, hogy a simogatást tényleg komolyan gondolták-e.
A simogatást és szeretetet elsősorban az édesanyjától várja, a Hold-Szaturnusz kapcsolódása ezt mutatja.
Amikor az anyát távolságtartónak vagy hidegnek érzi, ez nem a valóságot tükrözi, inkább az ő félelmeit. Szerencsére ez csak ritkán fog előjönni, mint érzelem nála.
Ha kisgyermekkorban megkapja a feltétel nélküli szeretetet, közelséget, gyengédséget, akkor a Szaturnusz- Hold kapcsolat által okozott érzelmi problémákat fejlődése során levetkőzheti, és meleg érzéseket tud magában kialakítani.
Ha ezt nem kapja meg maradéktalanul, akkor megpróbál másoknak mindenáron megfelelni, szeretetet harcolva ki magának.
Negatívum: Nem tartozik az eminens tanulók közé, de széleskörű intelligenciájával mindig megállja majd a helyét.
Semmiben nem tud elmélyedni, ez is oka lesz annak, hogy időnként elbizonytalanodik, összezavarodik. Ilyenkor depresszióra is hajlamos lehet.
Kamaszkorban karaktere szembetűnőbb lesz: képes lesz bármilyen helyzetet a saját javára fordítani, és alapvető vágya lesz, hogy lehetőleg senki ne szóljon bele abba, amit tenni szeretne.
Ennyit tudtam most a topikba írni a másfél éves babáról, de sok lényeges rész van még a horoszkópjában, ami a karmájára, és a bolygók energiáira vonatkoznak.
Már benne vagyunk a Hold évében.....
A 2013. évben a Hold uralkodik. Ez egy viszonylag jó jel, hiszen a Hold jó hatású bolygó. Majdnem mindegy, hogy mi történik, mert a Hold nem hagy cserben bennünket. Szükség esetén közénk áll és csitít, olyan mint egy igazi édesanya, és most bizony nagy szükségünk is van a védelmére.
Az Uránusz és a Plútó quadrátban feszültek egymáshoz, ez a 2012. évben halálra rémítette a világot, voltak akik emiatt a világ végét várták. Sajnos ez a kellemetlen kapcsolat a két nehéz bolygó között még a 2013. évben is fennáll.
A múlt és a jövő, a Plútó és az Uránusz között nem jön létre a béke, újra és újra háborúba hívják egymást, a következő évben háromszor is egymásnak esnek. Ebből nekünk azt kell megértenünk, hogy az életben nekünk kompromisszumokat kell keresnünk, hiszen a múlt csak akkor múlt, ha jövője is van, viszont a jövő hogyan is tudna tanulni múlt nélkül a hibákból.
Lehetőleg kerüljük a túl heves vérmérsékletű embereket. Inkább mindenki járja a maga útját. A legfontosabb, a nyugalom. Ne álljunk ellent senkinek, inkább simítsuk el a problémákat. Problémák esetén gondoljunk a Holdra, minden változik, minden nap, akár a Hold.
A Plútó marad még sokáig a Bak jegyében, de szépen halad előre, és ezáltal egyre erősebb lesz. Természetesen a Bak jegyűeket segíti, hiszen itt áll, de segít talpra állni a Rák, a Halak, és a Skorpió jegyében született embereknek is.
A Neptunusz uralkodik a Halak jegyében, és nem is akar távozni. Segítséget elsősorban a Halak jegyében születetteknek, a Szűz jegyűeknek, a Bika jegyűeknek, a Skorpió jegyűeknek, a Rák jegyűeknek, és a Bak jegyűeknek nyújt.
Az Uránusz csillog, és előbbre lép a Kos jegyében. Jó sugaraiból nemcsak a Kos jegyűek, hanem a Nyilas jegyűek, az Oroszlán jegyűek, az Ikrek jegyűek, és a Mérleg jegyűeknek is bőven jut. Ők valóban pozitív eseményekre számíthatnak a következő évben.
A Szaturnusz átlépett a Skorpió jegyébe. Három évig tanította a Mérleg jegyűeket, akik feltehetően komoly megkönnyebbülést érezhetnek, a Kos, a Bak, és a Rák jegyében születettekkel együtt. Az élet következő osztályában már könnyebb dolguk lesz.
Akiket próbára tesz az élet 2013-ban a Szaturnusszal:: A Skorpió, az Oroszlán, a Vízöntő és a Bika jegyűek.
Nekik a következő két-három év tele lesz megpróbáltatásokkal. Vigasztalhatja őket az, hogy a többi égitesttől komoly pozitív sugárzást kaphatnak. Ha a sport nyelvére lefordítjuk: meccseket kell lejátszaniuk, de hazai pályán.
A Jupiter, a másik sors bolygó mindenkinek segít, az év elején a pozitív jegyeknek: mint Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg Nyilas, és a Vízöntő, júliustól viszont a többieknek.
(már éppen itt az ideje...:))
Marslakócska, immár a Vízöntő kor gyermeke hozza is a formáját a jegyével is.
Minden bolygója a társ oldalán volt a születésekor, nagyon fontos számára, hogy meg tudja ismerni önmagaát, hogy valaki tükröt tartson állandóan neki.
Ami ezt még jobban kifejezésre juttatja, a Nap is a VII. házban, a partner házában van.
Gyakran összeütközik a külvilággal, mivel gátolva van a személyes kifejeződése. Igyekszik elrejteni az igazi lényének megmutatását, egy karmikus gát lefogja, nehogy esetleg csaklódjanak benne az emberek.
Sajnos, ezt az álarcot nem fogod tudni mindvégig viselni, előbb-utóbb le kell vetned, hogy meg tudd mutatni az igazi belső lényedet is.
Nagyon jó konstellációban volt a Napod a Jupiterrel a születésed pillanatában, ezért elmondhatod magadról, hogy szerencsés csillagzat alatt születtél.
Tehetségeddel, és némi szülői segítséggel sikereid lesznek az életben, és magad is arra fogsz törekedni, hogy etikai szempontból is kifogástalanul élj és cselekedj.
Bár a Szaturnusz, mint mindig, a te horoszkópodban is nehezíti az életutadat, de az utadról eltéríteni nem fog, mivel a kitartásod még nehéz feltételek között is sikerhez vezet.
Hatására mindig vállalni fogod tetteidért a felelősséget és ez téged komollyá és megbízhatóvá tesz.
Utad során le kell küzdened veled született féltékenységedet, és azt, hogy mindent, ami körülötted történik, mániásan ellenőrizz.
Most még kiszolgáltatottnak érzed magadat, leginkább lelkileg az édesanyádnak, de idővel le fogod gyűrni a szélsőséges érzéseidet, melyek most még feldúlják a lelkedet. Mivel a Ceres aszteroida, mely a szülő-gyermek kapcsolatát is meghatározza, a Mars mellett áll a horoszkópodban, adhat egy ideges, vad, esetleg erőszakos színezetet az anya-gyerek kapcsolatotoknak.
Mivel ez karmikus, rád vár a feladat, hogy türelemmel és jó szívvel ledolgozd.
Azt látom a Vénuszodból itt a Nyilasban, hogy igazi világvándornak születtél, de azt, hogy meg tudod-e valósítani, nem tudhatom. Útkeresőnek, elevennek és szeretetreméltónak mutat ez a planéta, de az is benne van a pakliban, hogy szeretsz flörtölni.
Ennek ellenére abszolút odaadásra vagy képes, mert idealisztikus, önzetlen és áldozatkész is tudsz lenni.
A Merkúr a tanulás, a beszéd, a kommunikáció, a mozgás és a gondolkodás bolygója. Megmutatja a mentalitásunk jellegét.
A te esetedben ez a Merkúr retrográd.
Merkúr retrográd: visszafogott kommunikáció. Nem beszélsz feleslegesen, strukturálod a gondolataidat, megfontolt és meggondolt vagy. Halkan beszélsz, a véleményedet megtartod magadnak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a Földről nézve az éggömböt, minél elnyújtottabb, annál inkább állni látszik a bolygó, (a Merkúr), majd visszafelé halad. Fékezve van a tevékenysége, nem tud teljes gőzzel előre haladni.
Ennyit tudtam első ránézésre a horoszkópodról írni, de tudnod kell, hogy ez csupán csak egy kis részlete, a karmikus rész és egyéb aspektusok még életed során kidolgozásra várnak.
Persze, hogy nem szúrtad el, a lényeg az, hogy beláttad, egy kissé lassítanod kell, és megvárni, hogy ő kezdeményezzen.
Természetesen apró jelekkel bátoríthatod, de mindenképpen hagyd őt kibontakozni! Legyél türelmes! :))
Jaj, Mamóka, annyira köszönöm!!
Nagyon hálás vagyok!
Tökéletesen leírtad azokat a rossz tulajdonságaimat amivel folyton küzdök.
Sejtettem hogy valami ilyesmi állhat mögötte.
Még nagyon nagyon az elején vagyunk, remélem nem szúrtam el semmit.
A nyomulás alatt azt értem, hogy egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne érjek hozzá, meg egyszer hozzá bújtam, de semmi mást nem kezdeményeztem.
Ugye még nem szúrtam el nagyon?
Arra még nem gondoltál, hogy egy kissé vissza kellene fognod magadat, mert talán egy kicsit sok vagy?
Tudom, számodra ilyen paraméterekkel a legfontosabb a biztonság, de ennek érdekében mindenképpen befolyásolni akarod a másik érzelmi reakcióit, egészen a féltékenységig.
A Kos szeret a saját tempójában haladni, irányítani, semmibenm nem tudja elfogadni a második helyet. Mivel majdnem mindig te diktálsz, ő lefagy, mert a szenvedélye és büszkesége sérül. Olyan partnerre vágyik, aki minenben aláveti magát az ő akaratának.
Te viszont kemény vagy, határozott és célratörő. Ebben a ti esetekben felcserélődnek a szerepekvagy a türelmetlenséged miatt, vagy pedig amiatt, hogy te akarod eltulajdonítani a vezető szerepet.
Határozottságoddal egyszerre vonzod és taszítod őt, körülvesz egy bizonyos titokzatosság, amivel felkelted az érdeklődését, de aztán a rámenősségeddel azonnal le is hűtöd őt.
Próbáld meg kivárni, míg színt vall, ne nyomulj, ha szeret, akkor előbb- utóbb átveszi az irányítást, és végre boldog lehetsz mellette.