Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2015-02-19 13:3914644.

  Mi a konkrét betegsége a gyerkőcnek?

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 2. 2015-02-16 20:3314643.

  Koszonom szepen, varom jelentkezesedet.

  2015-02-11  23:13
  mamóka67 (14642)
  előzmény:
 3. 2015-02-11 23:1314642.

  Ha jártál már nálam, akkor tudod, hogy én (és a tanitványaim) karma asztrológiával foglalkozunk, mindent a karma szempontjából elemzünk. A két gyermek, bár majdnem ugyanabban a pillanatban született, más és más életfeladattal jött ebbe az inkarnációjába. Rengeteg dologban egyeznek, ill. hasonlítanak, de az alap karakterül soha nem ugyanaz.


  Az is a tanulási feladataik közé tartozott, hogy együtt jöjjenek a világra, mert ez a közösség az anyaméhben hozzájárult ahhoz, hogy általa megvalósítsák a céljukat, és ledolgozzák a karmáikat, ami miatt inkarnálódtak.


  Kérem a türelmedet, mert nagyon el vagyok havazva - nem szó szerint -, de mindenképpen visszatérek, hogy teljesítsem a kérésedet, és akkor majd priviben szólok.

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 4. 2015-02-10 16:3214641.

  Amíg Mamóka megérkezik, addig se aggódj, mert a 8. ház nem így direkte a fizikai halál háza, hanem több jelentés is kapcsolódik hozzá pl. okkultizmus, mások pénze-örökség, nagy átlényegülések stb.!

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 5. 2015-02-09 21:0914640.

  Kedves Mamoka!


  Egyszer regen segitettel nekem, es ezt meg egyszer koszonom, most ismet orulnek neki ha lenne egy kicsi idod ram/ rank.


  Ketpeteju fiu ikergyermekeim szulettek,egy perc kulonbseggel, megis oriasi kozottuk a kulonbseg. Azt lattam hogy tobb bolygojuk is a 8. Hazban van.


  Az egyik babamnak (sulyos) veleszuletett betegsege van,a masik egeszseges. Ugy tudom a 8. Haz a halal haza. Szeretnek tanacsot kerni hogy mire figyeljek veluk kapcsolatban, nagyon feltem oket.


  Szul: Bp. 2014.07.26.


  A: 16:30 (o beteg)


  B: 16:31

 6. 2015-02-06 11:5914639.

  A Vízöntő.


  Őrülten pörög, kapkod, szétszórt - Uránikus jellegű. Aztán megfontolt, alapos, és itt a szaturnuszi kettősség. Mivel csak lassan és fokozatosan fejlődnek, ez is a szaturnuszi hatást mutatja. Hivatásában nem küzd, mert nem érzi jól magát hierarchikus jellegű munkahelyeken, ott érzi jól magát, ahol egyedül alkothat. Kötöttségek nélkül szeret dolgozni, ha maga oszthatja be az idejét.  Szívesen fókuszál egy dologra, sokszor ő a "szórakozott professzor". Nem akar hatalmat, szabadidejében a hobbijával foglalkozik, ami gyakran összefügg a hullámokkal. (TV, rádió, atom kutatás stb.) Mélyen intellektuális. A Vízöntők gyakran írók, színházi emberek, és nagyon emberközpontúak. A statisztika szerint a Vízöntők között gyakoribb a homoszexuális kapcsolat. Undorodnak mindentől, ami alacsonyrendű. A Vízöntők férfitársaságban érzik jól magukat általában, a nők is.


   


  Toleráns, stabil, hűséges, megbízható partner. Nehezen mutatja ki az érzelmeit. Nagyon sok barátja és ismerőse van. Igazán mély barátságot nehezen köt, de akkor örökre. Nem érdeklik a konvenciók és a külsőségek, mindenből az egyszerűt szereti, fontos, hogy legyen helye a könyveinek, és állatainak.  Lakását funkcionálisan rendezi be. Fontos a telefon, az email, stb. Sokat szellőztet, ablakai nyitva vannak. Főzni nem nagyon szeret, ezért aztán nem szokott napokig a konyhában sertepertélni. Gyerekeit nagy szabadságban neveli, még nagyobban, mint a Nyilas. Arra neveli őket, hogy önállók és eredetiek legyenek, mindenféle tehetségüket kibontakoztatja, nem szereti a hagyományos iskolát.  Ám azt azért meg kell jegyezni, hogy már az nagy teljesítmény részéről, ha gyermeket szül, ugyanis ritkán szánja rá magát az anyaságra.


  Emlékezőtehetségük igen jó, felfogó képességük átlagon felüli. Mindig az értelem irányítja a tetteiket, általában határozottak, következetesek, kevéssé befolyásolhatóak, elsősorban önmagukra hallgatnak.  Kellemes társasági emberek, jó és szívélyes házigazdák. Vonzódnak a nem mindennapi tárgyakhoz, emberekhez. Optimista alkatúak, de hajlamosak a melankóliára is. Mások gondjait megértik, beleérző képességük rendkívüli. Szívesen és ellenszolgáltatás nélkül segítenek a bajbajutottakon, rájuk mindig lehet számítani. Az önmegtagadáson keresztül képesek eljutni a lemondásig, a világtól való elfordulásig. Ideálja mindig kicsit emberfelettivé teszi, mely sokszor prometheuszi kalandhoz hasonló vállalkozások felé taszítja. A tudatosan élő Vízöntő emberek az Uránusz erejét késztetésként fogják fel arra, hogy nyitottá váljanak a spontán cselekedetekre az új távlatokra és mindezt beillesszék az életük tervébe.  A Vízöntő az ideálokban él. Elvei vannak, és azokból nem enged. Nagyon nehezen lehet csak kizökkenteni a meggyőződéséből - szinte meggyőzhetetlen


  Részletek a tananyagunkból.


   

 7. 2015-02-06 11:5614638.


  A Vízöntő fix jegy, nem idegen tőle a szerkezet építés.  Taszítja őket minden, ami csúnya, ami civilizálatlan, az emberiséget szeretnék megreformálni, hogy biztosítsák a haladást. Az elavult, földhözragadt eszméktől akarják megszabadítani a világot, a sötét aspektusától.


  Az igazságosságot, testvériséget és a haladást hirdetik. A kötöttségek, szabályok nélküli teljes szabadságot képviseli. Képes futurisztikus elméleteket terjeszteni. Sokszor elvonatkozik a valóságtól. Mindazt gyűlöli, ami elavult. Ha a mitológiába visszatekintünk, akkor láthatjuk, hogy Zeusz a tagadó, romboló isten, Prometheus, aki mindenáron haladást akar: ez a kettősség jellemző a Vízöntő dilemmájára is. Nem tiszteli a hatalmat, mindenféle tekintélyelvűséget elutasít, Prometheusz a sötétből akarja kivezetni az embereket - ellopja a tüzet. Mikor kikötözik, a szenvedés a máján keresztül éri - a sasok által. Azt a részét pusztítják el, ami önmaga. Ez az önpusztítás jellemző a Vízöntőre és az önfeláldozás.


  A Vízöntők hordozzák magukban a legtöbb kétséget, és a saját értéktelenségük rémével küzdenek, akkor is, ha ez nem így van. Ezt viszont soha nem vallják be még maguknak sem. A Nap a szellemi fejlődésük, az egójuk. Ez benne van a Vízöntőkben, az önbecsülés, a szellemi nagyságukba vetett hitük - az nincs meg bennük. Önértékelési problémáik vannak.


  A Vízöntő csoportenergiának szenteli az életét, csoportnak akar dolgozni, nem szereti magát az előtérbe helyezni. A Genezisben a tudás egy szent, vagy annak vélt határvonal, öntudatos, a következményekkel mit sem törődő áthágása az isteni tiltás ellenére. Példa rá az Éva-alma történet. Itt a tudás: szentségtörés. Ezt a Genezisben a két asszony: Lilith és Éva együtt tette; volt bátorságuk a kíváncsiságukat kielégíteni. Asztrológiai elemként a tűz az intuíció és a kreativitás jelképe.  Gyakran kell a Vízöntőnek tabukat átlépni. A Vízöntőkhöz köthetők a találmányok, pszichológiai, asztrológiai kutatások, és a modern társadalom-tudomány. Általában nem értik meg őket: magányos zsenik. Fényévekkel vannak előbbre kortársaiknál. Isteni privilégiumot: a tudást keresik. Prometheusz szelencébe gyűjti az emberi bajokat, Pandora kiengedi: őrület, gonoszság, bűn, öregség, fáradtság, betegség. Bennmarad a remény. Isten és ember útja kettéválik: az ember halandóvá lesz, Isten vetélytársat kap, aki meg fogja kérdőjelezni a tetteit.

 8. 2015-01-29 19:3214637.

  Ez nagyon hasznos volt Mamóka, köszönöm én is!

  2015-01-21  19:16
  mamóka67 (14632)
  előzmény:
 9. 2015-01-25 15:3414636.

  Az 5. Ház az Oroszlán birodalma, tehát a Nap az ura. Ha Ha a Nyilas a ház végében van, akkor fontos a Jupiter (a Nyilas ura), de már a Bakot is figyelembe vesszük, tehát a Szaturnuszt is.


  Mindkettő ebben az esetben prominens.

  2015-01-23  21:40
  Mcsaba (14635)
  előzmény:
 10. 2015-01-23 21:4014635.

  Kedves Mamóka!


  Megkérdezném, hogy a radix képletben, ha pl. az 5.Házcsúcs a Nyilas 29 fokán van, akkor a Jupitert, vagy a Szaturnuszt kell fontosnak tartani az adott ház életterületén? Vagyis melyik az 5.Ház ura?
  Tisztelettel Mcsaba.

 11. 2015-01-23 12:3614634.

  Kedves Mamóka67!


   


  Nagyon köszönöm, hogy elkészítetted ezt a rövidített sorselemzést. Ezt már nem most kértem, így még jobb, hogy most olvasom, mert azóta sok idő eltelt és sokat foglalkoztam  bennem lévő gátakkal, gondokkal. Ennek függvényében eszméletlen, hogy mennyire igaz mindaz, amit leírtál, mert magam is ezt érzem, tapasztalom önmagammal kapcsolatban. 
  Köszönet érte még egyszer!!!! :) 

  2014-02-18  11:42
  mamóka67 (14140)
  előzmény:
 12. 2015-01-22 19:2614633.

  Priviben kérdeztétek a MÉRLEG-Skorpió párkapcsolatát.


  Íme:   A Mérleg általában vagy lenyűgözi a Skorpiót, vagy elrémíszti, vagy egyszerre mind a kettő. Nyugalma, higgadtsága kelleme bizsergéssel tölti el ennek a pókfajtának az ízelt tagjait. Az izgatja, azt akarja kifürkészni, vajon e fátylak valójában nem egy alapvetően ördögi univerzumot rejtenek-e. Mikor rájön, hogy erről szó sincs, rendszerint már túl késő. Már beleesett a csapdába, amit a gyengédség állított, és a csalétek túl édes ahhoz, hogy elszakadjon tőle.


  Ami a Mérleget illeti, ő habozik, ingadozik a szenvedély gyönyört ígérő kísértése és saját józansága között. Megfeledkezik arról, hogy ez a józanság milyen könnyen összeroppan a Skorpió ollója között. Ez a párosítás egyébként akár baráti, szerelmi, vagy szakmai viszonyról van szó, gyakran hoz kíváló eredményeket


  A Mérleg, bárhogy tépázza is meg a sors, végül mindíg visszanyeri egyensúlyát, ráadásul segít a Skorpiónak is, hogy kilépjen önmaga börtönéből, és közösségi lénnyé váljon.


  A Skorpió viszont néhány kudarc árán ahhoz segíti hozzá a Mérleget, hogy megtanuljon kevésbé függeni másoktól, hogy jobban önmagára találjon.


  Ezenkívül, mivel szomszédos jegyekről van szó, gyakran előfordul, hogy a Naphoz közelálló két bolygó, a Vénusz és a Mars "gyámolítja" e kapcsolatot, sok közös éritkezési pontot biztosiítva ezáltal.


  A Skorpió a legfontosabbat adja a Mérlegnek: a határozottságot, a biztos anyagi hátteret.


  Mivel magányosságra hajlamos, nem érzi jól magát a Mérleg barátainak a társaságában, és hosszú távon ez feszültséghez vezet kettőjük között.


   Kezdetben nagyon hízeleg a hiúságának a Mérleg rajongása, kedvessége, és az a fényűző környezet, romantikus hangulat, amit egy-egy randevú során igyekszik teremteni. A Mars határozottsága és a Vénusz gyengédsége olvad egymásba, amikor ölelkeznek. De a hétköznapok gondjait már alig tuja elviselni ez a kapcsolat.


  A Mérleg túl számítónak, keménynek, önzőnek munkamániásnak tartja.


  A Skorpió viszont azt viseli nehezen, hogy párja örökké vendégeket hív,vagy vendégségbe cipeli, ahol "viselkednie" kell.


  Ám ha megadják egymásnak azt a függetlenséget, amire mindketten vágynak, nagyon mély barátság, őszinte szeretet alakulhat ki kettőjük között.

 13. 2015-01-21 19:1614632.

  "Szolár Horoszkóp értelmezésének a menete a tradicionális asztrológiában

  A szolár horoszkóp a tradicionális asztrológiában azt mutatja meg, hogyan tudjuk a születési képlet potenciálját abban az évben legjobban megélni, milyen témák, energiák mozgatják az adott évet. Mivel szolár horoszkópról van szó, ezért a szolár Nap házhelyzete a legjelentősebb tényező. A szolár Nap házhelyzete mutatja meg, az adott évben milyen témák kerülnek fókuszba, melyik terület hoz tanulnivalót, hol nyílik lehetőség tapasztalatszerzésre. Ez 12 különböző téma lehet. Azok a fényszögek, amelyek a szolár horoszkóp Napjához kapcsolódnak, megmutatják, milyen tulajdonságokat és energiákkal kerülünk kapcsolatba az adott szolár évben. A következő lépés a szolár Aszcendens vizsgálata: Az Ascendens jegye a szolárban jelzi, milyen módon nyilvánulunk meg az adott évben, és hogyan hatunk másokra. Ez nem azt jelenti, hogy a születési képlet Aszcendense „felülíródik”, de megjelennek a szolár Ascendens által képviselt energiák. Ha egy bolygó együtt áll a szolár Ascendenssel, akkor annak a planétának a témái is megjelennek az adott évben, átszínezik a Szolár Ascendenst. Az az év, amelyikben ugyanaz az Ascendensünk, mint a születési horoszkópban, nagy jelentőséggel bír, hiszen megszületésünk témáját „ismétli”. A szolár Aszcendens értékeléskor. születési uralkodója is figyelmet igényel az

  Ezután a szolár MC vizsgálata következik: azt mutatja, milyen kvalitásokat szeretnénk az adott évben kifejleszteni, milyen célokhoz és irányokhoz kapunk segítő energiát. Itt is fontos, ha az együtt áll egy planétával. A planéta által képviselt téma szintén megjelenik, érezhetővé válik. Most következik a születési horoszkóp és a szolár horoszkóp összevetése. A születési horoszkópnak az a háza, amelyikbe a szolár Ascendens esik, a középpontban áll az érintett évben. Megmutatja, hogyan viszonyulsz a szolár Ascendens által képviselt témákhoz. A születési horoszkópnak az a háza, amelyikbe a szolár MC esik, megmutatja, milyen témákon keresztül jutunk el a céljainkhoz.

  Ha egy Radix bolygó együtt áll a szolár Ascendenssel, MC-vel, akkor a bolygó által jelzett minőség, az általa képviselt téma hangsúlyos lehet az adott évben. Az együttállás orbisza a szolárban szűkebb, mint a Radixban, általában 2-3 fok."


  Doksi.hu

  2015-01-21  18:22
  Mcsaba (14630)
  előzmény:
 14. 2015-01-21 19:1214631.

  A személyes év a születésnapon kezdődik. Az éves (szolár) horoszkóp megmutatja milyen tendenciákra lehet számítania az adott évében. Minden évben új szolár horoszkóp állítható fel, amely egy évig ad útmutatást, majd átadja helyét az új éved új szolárjának.


  A szolár horoszkóp minden születésnapján felállítható, akár évekre előre is.
  A szolár horoszkóp fényszögei, bolygóállásai nem fognak változni, bármi is történjék velünk az évek során, viszont a szabad akarat elve alapján,
  kezünkben van az életünk.
  2015-01-21  18:22
  Mcsaba (14630)
  előzmény:
 15. 2015-01-21 18:2214630.

  Kedves Mamóka!


  Megkérdezném, hogy a Szolár horoszkópot vizsgálva melyik a mérvadóbb? Maga a Szolár képlet szerinti események, vagy az Szolár-Radix összetevés eseményei? ... Mert úgy tűnik, hogy kissé egymással ellentétes eseményeket mutatnak(?.

  Tisztelettel, Mcsaba.

 16. 2015-01-21 16:0414629.  A Neptunusz határok, a struktúra feloldásán dolgozik, azaz a Szaturnusz ellenében. A felépítettet lebontja, az alapokat aláássa, a kényszert fellazítja, a kötelességeket kikerüli. Talán mindezt előre tudta Szaturnusz (Kronosz), amikor lenyelte a fiát, Neptunuszt (Poszeidónt).   


  „(...) aki, ahogy a tengeren, az erdőben is, fölemeli a mohos köveket, a harasztot megbolygatja, a gyep alatt turkál és korhadt törzsek alatt kutat, egészen természetesnek találja, hogy a tengerfenék és az erdő mélye rokon. Annak azt, hogy Poseidón egyaránt a tenger és az erdő istene, nem kell sokat magyarázni. Ez a rejtett lét, az elragadó felszín alatt tenyésző homályos nyüzsgés az ő birodalma. (...) És az ember tudja, hogy a léleknek is van sziklaalatti és harasztalatti része, amely a félelmetes férgektől éppen úgy nyüzsög. A tudattalan, ha önmagát ki akarja fejezni, mindig óceán vagy erdő képében jelentkezik. S ebben az óceánban, mely nem egyéb, mint erdő a víz alatt - és erdőben, amely nem egyéb, mint óceán a földön, ebben az emberi lélekben, amelynek tudatalatti része az óceán mélye, Poseidón uralkodik (...).” (Hamvas Béla)


  Érdemes utána járni, hogy hol van a képletetekben a Neptunusz. A karmikus asztrológiában nagy a jelentősége, és sok mindenre magyarázatot ad a képletbeni helyzete.

  2015-01-21  16:02
  mamóka67 (14628)
  előzmény:
 17. 2015-01-21 16:0214628.


  A Neptunusz a Vénusz isteni változata. A Halak bolygója a Neptunusz - a feloldódás maga. Visszatérési pozíciója a születéshez 165 év, nem teljes kör a horoszkópunkon. Sarkalatos pontoknál válik fontossá. Poszeidon görög - Neptun latin isten, a tenger istene, Zeusz testvére a jelképe. 1846-ban fedezték fel, akkor használják először a gőzgépet, kezdik a gázvilágítást, a fájdalomcsillapítás és a hipnózis bevezetését.


  Teozófiai társaság alakul,  jelentése ehhez köthető, spiritualizmus, csak a legmagasabb rezgéseiben működik. Alacsonyabb rezgéseiben behoz olyan energiákat, melyekkel nem szívesen nézünk szembe. Pl.: homály, közösségek, becsapottság, csalódottság, vagy nem az aminek látszik. Megnőtt a szegények és betegek iránti segítőkészség, kórházak épültek. Behozhatja a drogokkal való visszaélést. Ha pozitív, akkor hozza az egyetemes, feltétel nélküli szeretetet.


  Hozzá kapcsolható minden, ami nem látható, csak sejthető, érzékszerveken kívüli érzékelés. Józan ésszel fel nem fogható, nem érzékelhető dolgok híve. Jellemző rá a belelátás más dimenziókba, és a szem nélküli tisztánlátás. Az a ház, ahol áll, ott nem lát tisztán a szülöttje, vagy ott kell nagyon önfeláldozónak lennie, ott kell megélnie a transzcendenciát, ott lehet becsapható, és ott tud a legmagasabb energiákba emelkedni. Itt vannak a művészi vagy gyógyítói képességeink, és itt tudjuk megérteni az általánostól eltérő igazságokat is.


  A hatása alatt állók jól formálhatók, befogadóképességük óriási, viszont túl érzékenyek, nyitottak minden iránt.


  Összefoglalva:  


  Álom, határtalanság, feloldódás, fantázia, mese, megfoghatatlanság, vágyakozás. Köd, szenvedély, illúzió, félrevezetés, gyengeség, befolyásolhatóság, Maya. Az Angyal, a Szent, az Elérhetetlen.


            


   

  2015-01-21  15:48
  mamóka67 (14627)
  előzmény:
 18. 2015-01-21 15:4814627.

  A Neptunusz a Szaturnusz segítségével kihúzta a biztos talajt a lába alól! Ez a konstelláció megmagyarázhatatlan félelmet okoz, melyet csak a droggal volt képes oldani. Nem volt már semmi kapaszkodója, eltűnt a biztonságérzete. Mivel az Uránusz is bekavart, ez csak felerősítette a megmagyarázhatatlan félelmeit.


  A Szaturnusz-Uránusz indukálja a legtöbb problémát, hol megkötözi őt, hol mindent feladva a lovak közé dobja a kantárt! Állandóan úgy érzi, hogy a szabadságában van gátolva, és ilyenkor úgy érzi, hogy csak akkor szabad, ha pótszerrel minél messzebb elszáll.


  Ezeknek a konstellációknak a hatására úgy érezhette, hogy nem tudja közvetíteni azt a szabadságvágyat és a függetlenedési törekvést, mely feldúlta a lelkét, ezért mindenben bizonytalanná vált. Sajnos nem volt senki, aki felvilágosítsa ezek szerint arról, hogy így is korszakos volt az a pár év, ami az ő tevékenységével telt a fiatalok körében.


  Ez a bizonytalanság és a benne dúló indulatok mindig nagyobb adag drogra csábították, és ebben nagyon nagy szerepe volt a Neptunusznak, Uránusznak, és a Szaturnusznak is. De annak a kornak is, melyben élt, a Nyilas akkori korszakának.


  A Mars-Plútó csupán az önfejűségét igazolja, de akkor már nem tudott úrrá lenni agresszivitásán még önmagával szemben sem.-


  Az a félelem, mely végül úrrá lett rajta -lehet, hogy tudat alatt - saját énjétől való félelem volt. Olyan ördögi körbe került ezektől a bolygó-hatásoktól, melyből már csak a túladagolt droggal tudott védekezni.


  Zseni volt, egyszeri és megismételhetetlen, mint minden individuum.


  Érdemes a Neptunusz "tevékenységét" tanulmányoznotok, ő a Halak ura, nagyon érdekes dolgokat tud okozni akkor, ha valakinek a képletében ennyire prominens.

  2015-01-21  15:16
  Tündérpilla (14625)
  előzmény:
 19. 2015-01-21 15:1814626.

  Érdekesség még, hogy Jimi Hendrix is akkor halt meg, kb. két héttel előtte, szintén 27 évesen.

  2015-01-21  15:16
  Tündérpilla (14625)
  előzmény:
 20. 2015-01-21 15:1614625.

  A Neptunusz éppen közeledett az MC-jéhez, már tíz fokon belül járt, de a radix Napjához pl. szextilt vetett.


  A születési képletében viszont van egy Szaturnusz-Uránusz együttállás a 4. ház csúcshoz közel, ehhez trigonnal kapcsolódik a radix Neptunusz. A halálakor a Neptunusz oppozícióban volt a radix Szaturnusz-Uránusszal, a Nap-Uránusz együttállás pedig trigont vetett rá. Az első Szaturnusz visszatéréséig már nem volt sok hátra, de a Szaturnusz már együttállásban volt a radix Uránusszal. Ezenkívül a 10. házas Marsát kvadráttal támadta a Plútó-Mars együttállás (a barátai megígérték neki, hogy felnéznek hozzá, de nem tették és még felhívni is csak későn hívták fel).


  Mellékelem a képet a halál dátumával készült szinasztriáról (az éjjel három óra körülbelüli időpont).

  2015-01-21  00:44
  mamóka67 (14623)
  előzmény:
 21. 2015-01-21 14:1214624.

  A 14620. hsz jobb oldalán odaraktam a képletet, csak az NLC olyan kis légypiszoknyi méretben jeleníti meg, de kinagyítva jól látszik!

  2015-01-21  00:44
  mamóka67 (14623)
  előzmény:
 22. 2015-01-21 00:4414623.

  Janis Joplin képletét nem volt időm elővenni, de nála valami Neptunusz mozgás lehetett, mert erősen drogozott, két végén égette a gyertyát, és végül túladagolásban halt meg. Ilyenkor a Neptunusz szokott legkirívóbban "dolgozni".

  2015-01-20  16:45
  Tündérpilla (14621)
  előzmény:
 23. 2015-01-20 17:3914622.

  33 évesen max. egy plátói szerelmet könyvelhetek el, de abból nekem volt pár életem során, szóval nem annyira kiemelkedő.


  A lányom születése 23 éves koromban történt, a Nap progressziójával csak nagyon nagy jóindulattal lennemagyarázható, ugyanis a Napom 24 éves koromban ment át a Mérlegből a Skorpióba.


  Viszont a lányom Nap-Vénusz együttállása rajta van a radix MC-men, a Chironja pedig az Aszcendensemen. Ja, és a Holdja 4 fokon belül van a Felszálló holdcsomómmal (ami a Szűzben, tehát a szolgálat jegyében van). Tehát inkább tranzitok határozták meg nálam a lányom születését, gondolom.

  2015-01-20  16:45
  Tündérpilla (14621)
  előzmény:
 24. 2015-01-20 16:4514621.

  Nekem pl. elvileg 1 évesen ment át a Napom a 9. házba, és 32 évesen a tizedikbe. Nos, ezek tudomásom szerint nem voltak olyan nagyon meghatározó évek számomra. Ha egy-egy fokot mozgatom az Aszcendensemet, és úgy nézem a progressziót, akkor is max. az lehet, hogy kétéves koromban ment volna át a 9.-be, mert épp akkor született az öcsém, de 33 évesen akkor sem történt velem semmi, szóval... és ráadásul egy másik számítás szerint inkább a másik irányba kéne mozgatnom az Aszc.-t, kicsit több, mint egy fokkal.


  Janis Joplinnal haláláig nem történtek olyan jelentős események, hogy férjhez ment volna, vagy gyereket szült volna - amiket elvileg meghatározó életeseményeknek tekintünk. Még az első Szaturnusz-visszatérése sem volt meg valószínűleg (mivel az inkább 29 évesen jön el). Nála inkább a progressziós módszer tudja megmagyarázni első ránézésre a halálát - de lehet, hogy ha megnéznénk a tranzitokat, akkor is találnánk rá erős utalásokat (szinte biztos).


  Mamóka sokszor szokta ezt az oldalt ajánlani, most véletlenül én is itt találtam ezt a cikket az Aszc. pontosításról:


  http://www.tisztaforras.com/portal/index.php/cikkek/karm a-asztrologia/15-cikkek/karma-asztrologia/71

  2015-01-20  16:21
  Tündérpilla (14620)
  előzmény:
 25. 2015-01-20 16:2114620.

  Azt hiszem, kezdem kapisgálni, mit is akarsz... de ez természetesen túl bonyolult így számomra, szóval a következőt tudom mondani:


  Tegnap nézegettem Janis Joplin képletét, mivel róla volt cikk az NLC-n. A cikk azt írja, 27 évesen halt meg. Érdekelt a születési horoszkópja, és amikor megnéztem (az astrotheme.com-on), hogy mikor érte el a progressziós Nap az aszcendensét, nem csalódtam. Nézd meg Te is!


  Vagyis nagyobb életeseményeknél a Nap valóban átléphet egy-egy házhatárt, de azt hiszem, nem feltétlenül ilyen átlépés váltja ki a nagy életeseményeket, lehet, hogy egy nagybolygó tranzitja a ludas helyette. Szóval a progresszió valószínűleg csak az egyik lehetőség. Az igaz, hogy a könnyebbik (persze ha csak a Nap progressziójával számolunk, tehát egy év=egy fok), mert láttam már tranzitból visszaszámolgatós cikket a neten, és az elég bonyi volt... 

  2015-01-19  17:52
  Mcsaba (14617)
  előzmény:
 26. 2015-01-20 11:3014619.

  Telihold több kérdést is feltett nekem, melyekre választ szeretne a horoszkópjából kapni, de nála is csupán a jelzéseket tudom megadni a képlete alapján. Nagyon fontos a karma asztrológiában, hogy bármilyen konstelláció is legyen, a döntés mindig a szülött kezében van, ezért kell ismerni a horoszkópjában megírt sorsát. (részletes és teljes sorselemzés).


  A válásveszélyt jelzi a horoszkópod, és a hivatásodban történő változást is. A radixodban pont a pénz házában áll az Uránusz. Ez a bolygó tud okozni káoszt ebben a témában, de nagyon jó fényszögei vannak a Holdhoz és a Szaturnuszhoz, ezért az általa okozott bonyodalmak kivédhetők részedről.


  A kapcsolatod jövőjénél pozitív a kicsengés, ill. jól végződik. Természetesen attól függ, hogy nálad melyik a jó helyzet! A társ házában (VII.) a Kos jegye van, de üres, a Kos bolygója pedig a Szűzben járt a születésedkor. Lehetséges, hogy túl kritikus vagy a társaddal? Ez sokszor hozhat problémát a kapcsolatban. A férfiak a kioktatást is nehezen tűrik. A Plútó sincs jó helyen a Mérlegben, mely a kapcsolatok jegye is, mert változásokat hozhat, a megszokott formáktól eltérőt. Ráadásul az I. házban volt a születésedkor, mely meghatározóan önfejűvé tehet téged, olyanná, aki képtelen engedni.


  A vágyaid megvalósítása nem lesz könnyű, lesznek nehézségeid, melyeket le kell küzdened, de ezt sikerrel fogod tenni. A horoszkóp csupán jelzéseket mutat, de jó ha tudod ezeket a "buktatókat", mert könnyebben tudsz figyelni rájuk. Leginkább az életvezetésed az, amin a horoszkópod szerint változtatnod kellene ahhoz, hogy a vágyaid teljesüljenek, ill. könnyebben elérhetővé váljanak.


  Jövő októberig az egész életedre kiható eseményeket jelez a tranzitod, melyek pozitív jelentőségűek. Látok egy titkos szerelemre utaló kezdeményezést, de ez inkább rád utal, nem a társadra, és ezt a Mars egy karma fényszöge befolyásolja.


  Ikrek Nappal, Bak Holddal és Mérleg Aszcendenssel jöttél. Önkifejezésre való törekvésed általában a beszédben, az írásban, és a kommunikációban nyilvánul meg. Közvetlen modorod, kellemes stílusod és rendkívül széles érdeklődési köröd miatt az emberek szeretik és keresik a társaságodat. Ezt kellene felhasználnod a céljaid elérésében.


  Intellektuális alkat vagy, könnyen kötsz ismeretséget, és harmóniára törekszel. Vigyáznod kell, hogy ne csapjon ez át megalkuvásba, mert akkor nem leszel boldog, hiába van harmónia. Önmagadat mindig őrizd meg. Vedd észre a zavaró körülményeket az életedben, ne tegyél úgy, mintha észre sem vennéd, csupán azért, hogy béke legyen. Valóban, nagyon fontos számodra a társ, de ne ragaszkodj hozzá mindenáron, mert akkor soha nem fogsz tudni kitörni az ördögi körből. Ugyanis könnyen hódítsz, hisz ez legyezgeti a hiúságodat is.


  A Bak Holdaddal a jó mentális képességeidhez a megbízhatóság és a kitartás társul. Vállalkozásodban a kitartásod a főbb szempont, mert csak azzal tudod legyőzni a felmerülő nehézségeket. A Nap- Hold konstelláció jó alap a sikerekhez.


  Erőd van, és ezt az erőt a tudatalatti energiáidnak a bekapcsolásától nyered, de édesanyádtól is hoztál képességet az erőd kifejtésére.  Végül, de nem utolsó sorban spirituális gyökereidből (előző életeid) is kaptál képességet az erőd pozitív célokra való használatára. A Plútóról már írtam, de itt az első házban különösen a lelki energiáidat erősíti, és ad számodra egy mindent legyőző erőt. Persze ezt neked is "mozgatnod" kell, különben felhasználatlanul elvész.


  .

 27. 2015-01-20 10:3414618.

  Nem értem pontosan, hogy mire vagy kíváncsi, de a tranzitokat kell nézni ahhoz, ha szeretnél betekinteni a közeljövőbe. Ott sem fogsz konkrétumokat találni, mert az asztrológia csupán utat mutat, és maximum azt, hogy mire figyelj, mit tarts szem előtt, de döntened neked kell!

  2015-01-19  17:52
  Mcsaba (14617)
  előzmény:
 28. 2015-01-19 17:5214617.

  Kedves mamóka67 !


  Azt olvastam, hogy a primer direkcióval ajánlatos a születési időt pontosítani. És, hogy a bizonyos életeseményeket év, hónap, nap szerint kell megadni.


  Azonban a Placidus programom csak az év szerint számolja ki a primer direkciót. (A Regiomontanus év, hónap szerint.)


  Az lenne a kérdésem, hogy ezek után én kell-e számoljak ? Vagyis miként számoljam ki a hónapot, napot ?


  Tisztelettel Mcsaba !


   
   

 29. 2015-01-18 18:0514616.

  Tamás! Küldd el priviben az adatokat!


  Belenézek a horoszkópodba, biztos sok érdekességet fogok találni benne!

  2015-01-18  11:20
  cermak.tamas (14614)
  előzmény:
 30. 2015-01-18 18:0414615.

  Jók a meglátásaid, most már felkeltetted az érdeklődésemet Tamás képlete iránt, jó lenne tudni a pontos születési dátumát!

  2015-01-09  10:58
  Tündérpilla (14611)
  előzmény:
 31. 2015-01-18 11:2014614.

  Mamóka és Tündérpilla, nagyon köszönöm mindkettőtöknek, sokat segítettek ezzel is.


  Ha van kedvetek az asztrotérképem szívesen elküldöm, vagy bármit, ami kell a pontosításhoz..

  2015-01-09  10:58
  Tündérpilla (14611)
  előzmény:
 32. 2015-01-14 19:3514613.

  Üdvözlet mindenkinek !


  Külön köszönöm Tündérpillának a korrigálását, mely révén eljutottam erre a topikra. És a progressziókkal kapcsolatosan kérdeznék.


  Regiomontanus és Placidus programom van és sikerült kiköböznöm, hogy a szekunder direkciónál a kért események az év szerinti születésnapomra számítódnak ki.


  Azt szeretném tudni, hogy mivel az érdekelt események természetesen nem egyeznek a születésnapi időponttal, a bizonyos időrést az 1hónap=2 óra, 1nap=4perc szabály szerint kell-e tovább pontosítani?


  És olyasmit is hallottam, hogy figyelembe kell venni a retrográd bolygómozgásokat is! ... De hogyan? ... És tényleg figyelembe kell venni?


   


  Hálás lennék az útbaigazításért.


  Tisztelettel, Mcsaba.

 33. 2015-01-10 20:5514612.

  Kedves Mamóka!


  Nagyon szépen köszönöm az elemzést. Többször át kell olvasnom, hogy a leírtakat meg tudjam fogadni. 


  Ha esetleg meg van még a hosszabb változat, email formájában szívesen elolvasnám.


  Azt esetleg nem látod, hogy melyik életszakaszban találom meg a társam?


  Köszönöm


  Klaudia

  2015-01-05  12:00
  mamóka67 (14603)
  előzmény:
 34. 2015-01-09 10:5814611.

  Találtam ennek kapcsán egy olyan értelmezést is, hogy valóban jelenthet ez a bolygóállás agressziót a szülöttben, de ez úgy is megnyilvánulhat, hogy nem ő viselkedik agresszíven, hanem bevonzza azokat a személyeket a környezetébe, akik azután ővele fognak agresszíven viselkedni. Tehát vagy ő elfogadja, hogy dominánsan viselkedik (persze ettől még lehet óvatos, hogy ne essen túlzásba), vagy kivetíti és így meg kell élnie, hogy őt nyomják el valamilyen formában.


  Viszont ha megtanulja megregulázni ezt a feszült fényszöget, akkor úgymond kiapadhatatlan energiaforrást jelent majd számára. Tényleg jó lenne tudni, hogy milyen házakban vannak ezek a bolygók Tamásnál.


  Mivel Vízöntő az Aszc.-e is állítólag, akkor a Napja biztosan jó helyzetben van(12. vagy 1. ház lehet), van "gyakorlata" az uralkodásban. A Mars meg kábé a 4. házban lehet, tehát akár a múltbéli életében, vagy a gyermekkori otthonában is lehetett gond az agresszió nála, ezt kéne megszelidítenie/feldolgoznia valahogy, az értelem (Nap) segítségével. Talán lehetne egy konditerme is otthon, a feszültséglevezetésre... :)

  2015-01-09  10:39
  mamóka67 (14610)
  előzmény:
 35. 2015-01-09 10:3914610.

  A kvadrát egy karmikus fényszög, mely a horoszkópodon a Nap és a Mars kapcsolódásánál fordul elő


  Ez egy tettekre sarkalló fényszög, mely arra késztet, hogy legyőzd azokat az akadályokat, melyekkel naponta szembesít. Küzdelmeket, nehézségeket jeleznek és kihívásokat. Ezek az élet első szakaszában meglehetősen stresszesek lehetnek. A téma mindig olyan, amilyen jegyben és házban állnak a szóban forgó planéták.


  Megkönnyíti a feloldásukat az, ha felismerjük a kihívások jellegét és a feladataink által kijelölt úton haladunk tovább. Ehhez ismerni kell  saját magunkat (önismeret) és az előre megírt sorsunkat.


  Nálad a Nap és Mars feszültsége okozza ezt a kihívást, tehát ha megfejtjük a tartalmát, akkor erős akarattal legyőzheted.


  Tehát: Mivel fix jegyben van a személyiség jelölő Nap és Mars  (Nap a Vízöntőben) egy kissé nehezebben viseled a változásokat, de megtanulni legyőzni nem olyan nehéz. Sok inkarnációdban halmozódtak fel ezek a problémák, és a lebontásukhoz még hozzá sem kezdtél, remélhetőleg most elkezded a változtatást.


  Ez a bolygó konstelláció azt mutatja, hogy van benned hajlam az önpusztításra, önmagaddal harcolsz bizonyos esetekben. Ellentmondásos a férfiasságod, így nagyon sok belső feszültség dúl benned.  Ez az ellentmondás nem minden esetben az identitásra vonatkozik!


  Kissé forró fejű vagy, aki meggondolatlanul vállal feladatokat, és tud agresszívan viselkedni. Többször vagy robbanékony, ingerlékeny és türelmetlen az átlagnál.


  Önfejűségeden és makacsságodon változtatnod kell, erre is figyelmeztet ez a bolygó állás.


  Mindezeket feloldani, vagy ellensúlyozni úgy tudod, ha olyan környezetet keresel, ahol önmagadtól le tudsz mondani az akaratodról.  Ahol türelmet és kitartást tanulhatsz. A versenyhelyzeteket inkább kerüld el, mivel csak nehezen tudod visszafogni magadat.


  Mint mindig, most is megjegyzem, hogy teljes sorselemzés kell ahhoz, hogy a karaktered megismerjük, hisz ez csupán egy kiragadott példa.

  2015-01-08  19:30
  cermak.tamas (14608)
  előzmény:
 36. 2015-01-08 19:3014608.

  jajj... :) nem látásból mondta, hanem az asztrotérképem (ha jól mondom annak a kör alakú rajznak a nevét) alapján.. de nem is az a lényeg, hogy miből mondta, hanem hogy mit jelent hétköznapi nyelven, rám vonatkozólag. Vagy párkapcsolati vonatkozásban van jelentősége, vagy hogy?!... mi a jó vagy a rossz ebben?!

  2015-01-08  19:09
  Tündérpilla (14606)
  előzmény:
 37. 2015-01-08 19:2714607.

  Egyébként kábé valami olyasmit jelentene, hogy a különleges (vagy akár különcnek is mondható) lázadó-forradalmár szellemiséged, aki amúgy él-hal a társadalomért, feltéve, hogy megtarthatja a saját szabadságát (Vízöntő Nap), szóval ez a nagy szellem a gyakorlatban lassabban, megfontoltabban kivitelezi a dolgokat, illetve nehezebben indul be, de akkor aztán lehengerlő tud lenni (Bika Mars). Van kitartása és türelme a feladatokhoz.


  Hátránya lehet, hogy az akaraterő (Mars) inkább a konzervatív dolgok felé nyilvánul meg, ami nincs összhangban a Nap jegy függetlenségre és újításra törekvésével - de talán ezen lehet dolgozni, hogy összehangolható legyen.


  Én ennyit gondolok róla.

  2015-01-08  18:03
  cermak.tamas (14605)
  előzmény:
 38. 2015-01-08 19:0914606.

  Ez azt jelentené, hogy a születésedkor a Vízöntőben volt a Nap és a Bika jegyében a Mars bolygó.


  De ezt nem "látással" kell eldönteni, hanem lehetőleg percre pontos születési időponttal, szül. hellyel! :)


  Ettől még lehet az Aszcendensed is Vízöntő, a kettő nem zárja ki egymást.


  Minden bolygó helyét meg lehet határozni a születési időpontból, és aztán érdemes értelmezni őket, hogy tényleg olyan infóhoz juss, ami rád vonatkozik, nem pedig találgatás.

  2015-01-08  18:03
  cermak.tamas (14605)
  előzmény:
 39. 2015-01-08 18:0314605.

  Sziasztok, profiktól kérdezném mit jelent pontosan ez a mondat.. kicsit részletesen, hogy megértsem.. Egy látóval való régebbi beszélgetés során hangzott el, és szeretném érteni. (Vízöntő vagyok, vízöntő aszcendenssel tudtommal. )


  "vízöntő napod kvadrátban van a bika marsoddal"


  Nos, valaki tud segíteni?! Előre is köszönöm...


   


   

 40. 2015-01-07 12:5114604.

  Ígéretemhez híven csevegőmail részére is készítek egy kisebb fejtét.


  Ikrek Napja, Vízöntő Aszcendense és Skorpió Holdja volt születése pillanatában,


  Jól ötvöződnek a minőségek a horoszkópodon, talán a földjegyekben kevesebb bolygód van és úgy látom, tüzes jegy az, amit ebben az inkarnációdban feladatként tűztél magad elé.Egész pontosan a Nyilas. Remélem, pontos a születési dátumod, mert pár perc differenciával már az Aszcendensed a Halak jegyébe lépett volna, mely az egész karakteredet megváltoztatná.


  Így az intellektuális levegős jegy, a Vízöntő, kap egy kis lelki támaszt, ad hozzá érzelmeket, melyet a Holdad teljes mellszélességgel támogat. Így aztán nem csak laza és végtelenül nyitott ember vagy, de lelked feltöltve empátiával mások iránt, és az együttérzés és szeretet sem hiányzik a szívedből. Vízöntő Aszcendensed miatt kitűnő logikával, óriási intuícióval érzel rá a lényegre, a világ igényeire, és egy lépéssel mindig a többiek előtt jársz.


   


  Sok barátod van, és életed egy részét a közösségnek szenteled akkor is, ha a környezeted esetleg különlegesnek, megközelíthetetlennek tart. Lételemed a harc, szembeszállsz azokkal, akik a múlthoz kötődnek. Vonzódsz ahhoz, ami szokatlan, vagy különleges. Szereted a váratlan, szokatlan helyzeteket, és a kemény próbatételeket. Ha vészhelyzetbe kerülsz, azonnal vág az eszed, nagyszerűen tudsz improvizálni. Kitűnően értesz a szavakhoz, könnyem magad mellé állítasz bárkit. Egy sor kiváló tulajdonságod van, melyek segítségével kivívod mások elismerését és megszerzed a barátságukat.


  Ebben az inkarnációdban kérés nélkül is segítesz, ha úgy érzed, hogy a másik bajban van. Nem mérlegeled, hogy akiért feláldozod magadat, az tényleg megérdemli-e, valóban rászorul-e. Fennállhat a veszély, ha így cselekszel, akkor kihasználnak. Tetteidet a mély, őszinte emberszeretet vezérli.


  Karma feladatot is állít eléd ez a kis bolygó: feladatod mások megsegítése, istápolása. A Chironod a Halak jegyébenarra figyelmeztet, hogy az élet kegyetlenségeire ne pótszerektől remélj segítséget. Atlantiszi karmát is hordoz ez a planétaállás, ami azt jelenti, hogy voltak jelentős életeid Atlantiszban.


   


  A Neptunusszal Atlantisz azt jelenti, hogy bizonyos tanulással, gyakorlással és hittel ismét a  tied lehetne a tisztán látás képessége. 


  Az Uránusz a horoszkópod VII. házában sok váratlan kihívást tartogat a számodra, de a cél a jövőd megalapozása Marsz és szeretsz egyszerre, izgalmas személyiség vagy, kissé misztikus, és hajlamos vagy arra, hogy dominanciára törekedj mások fölött. Veled az együttélés egyfajta hatalmi harc, a másik ember ezért aztán csak addig izgalmas számodra, míg hajlandó vállalni a konfrontációt. Kihatással van ez a párkapcsolatodra is, különösen amiatt is, hogy pontosan szemben áll az Aszcendenseddel. Ez téged kiszámíthatatlanná tesz, hatással van az alkalmazkodó képességedre, és meglehetősen önfejűvé tesz. Sok esetben magad sem tudod, hogy mit akarsz, és ezt látva a társaid is inkább elmennek, mintsem hosszabb kapcsolatot alakítsanak ki. Ennek tudatában kell változtatnod, és kicsit magad is besegíthetsz, ne csak a másiktól várd azt, hogy téged meghódítson. Vigyáznod kell arra, hogy nem minden ember vállalja fel a konfliktusokat.


  Anyagi téren csak jókat mutat a horoszkópod, mivel egy Jupiter Chiron együttállás mindig sikereket hoz.


  Neked is mondom, hogy ez nem teljes fejtés, csupán egy kiragadott, de mindenképpen összefüggő részlet.


   


   

 41. 2015-01-05 12:0014603.

  Szia Klaudi! Egy kicsit késtem az elemzéssel, de remélem ezt elnézed nekem az ünnepek miatt. Torlódnak a munkáim, de igyekszem mindenkinek a kérését tudásom szerint teljesíteni.


  Kos Nappal jöttél, Szűz Aszcendenssel és Nyilas Holddal, ami önmagában is érdekes konstelláció, nagyon erős karaktert mutat. Az életutadra és a karrieredre voltál leginkább kíváncsi, megpróbálok most ezekből egy kis ízelítőt adni neked


   Azt a filozófiai tudást, amit magaddal hoztál, megtartod életed végéig, mely bőségben, jólétben és sok ember között, nagycsaládban fog beteljesedni. Hosszú életed lesz, több generáció között. Az Ikrek MC azt mutatja, hogy számodra fontos a kommunikáció, és a hivatásod is összefügg ezzel. Tehát az intellektuális életcélod és a karmikus sorsfeladatod összefügg. Belső tűz éltet, mely energiával tölt el, és nagy tettek véghezvitelére is képessé tesz. 


  Tudatosan, vagy tudattalanul, de egész életedben az intenzív élményeket és az erőteljes érzéseket keresed. Rettegsz az üresjáratoktól, és a megszokástól, ami jellemezheti a mindennapokat. Inkább vállalod, hogy lelki fájdalmak kínozzanak, és egymást váltogassák a boldogság és szomorúság időszakai, minthogy le kelljen mondanod a különleges érzésekről. Vágyódsz arra, hogy másokkal is megoszthasd ezeket az élményeket, és szeretnéd, ha mindenki megtudná, hogy milyen gazdag a belső életed és milyen nézetekkel rendelkezel. Soha ne ess abba a hibába, hogy kritika nélkül minden negatív véleményt elfogadj. .


  Abban az esetben, ha meg tudod kérdőjelezni saját hiedelmeidet, felismered és elvállalod a tévedéseidet, nem tekinted katasztrófának a hibáidat, tudatában vagy az előnyös tulajdonságaidnak és megengeded magadnak az örömöket is, másokra is más szemmel fogsz tekinteni. Erősítened kell magadban azt a fajta önkritikát, amely riadót fúj, ha elszállsz a valóságtól, és abszolút igazságként tekintesz valami szubjektív érzetre. Az Ikrekben álló MC arra szólít fel téged, hogy szállj le a földre, és figyelmesebben járd végig az utadat, hogy érzékelhesd a részleteit, az árnyalatait és a változatosságát. Válj olyan emberré, aki állandóan úton van, földrajzi és szellemi értelemben is, és mindig újabb horizontok után kutat


  Az Északi Holdcsomópont nálad az Oroszlán jegyében van a horoszkópodon. Itt az egyik sorsfeladatod a gyermekvállalás Karmikus feladatod itt a kreativitásod fejlesztése, hogy határozott, erős személyiséggé fejlődj sok harc és küzdelem árán. Feladatod még egy közösség vezetése és szolgálata. Lehet az vallási vagy társadalmi, de képességeidnél fogva ezoterikus is. Előző életedben sokak támogatását tudhattad magadénak, de ez a háttér most nem áll rendelkezésedre. Vezető voltál, különböző társadalmi csoportok élén. Extrém nézeteket vallottál, és ezt elő is adtad. Minden embert egyenlően kezeltél. Követted a szíved szavát, és nem a vagyonért, hanem az érzelmekért házasodtál.


  A Szaturnusz, a karma ura azt mutatja, hogy  a fájdalmas helyzetekben is nagyon összeszedett tudsz lenni. Jó érzéked van ahhoz, hogy mit lehet megcsinálni, és örülsz annak, amit elértél. Tudatos, lelkiismeretes, a karmáját tudatosan felvállaló lélek vagy, akinek korlátozott életei voltak a múltban, melyeket önként vállalt.


  Lehet az életednek egy olyan része, melyre nincs rálátás. Én legalábbis egy olyan űrt látok, amin egy fedő van.  Viszont látok itt valami titkos ellenséget, aki féltékenyen figyel. Nem tudom ez az alak honnan jön, de én azt hiszem, hogy munkahelyi kapcsolat. Nem kell vele foglalkozni, majd lekopik. Reméljük.


  Bár a Szűz jegyében a Szaturnusz mindentől növeli a szorongást, mégis vannak dolgok, amikben segít, például a terveid megvalósulásában. Kötelességtudóvá tesz, általa nem vonod ki magad a felelősség alól, nem szereted a felületes munkát.


  A Mérleg jegyében lévő Plútó nálad megszelídül, életed során kevesebb agressziót ad. Ez a bolygó az, mely idővel segít elnémítani ősi félelmeidet, fóbiáidat és az ő hatása az is, hogy békében keresed az üdvösséget. És végül: ő adja a kiváló képességeidet a pedagógiához és emberszeretethez., mellyel majdnem tökéletes anyaként fogod nevelni a gyermekeidet.


  A Chiron kisbolygód, mely karma jelölő, mutatja, hogy karmikus sebeidet csoportokkal is szerezeted előző inkarnációidban. Pld. olyan tömegekhez tartoztál, akiket üldöztek vallás, vagy politika miatt. Itt a karmád segítő, galaktikus. Meg kell tanulnod szembenézni a kritikával.


   Ha képes vagy mindig egy célra összpontosítani, eléred, amit akarsz, mivel a szorgalmad példamutató. Mivel gyakorlatias vagy, azonnal tudsz cselekedni, és családtagjaidnak ezzel segíteni. Akik pedig becsapnak, vagy kijátszanak, azokkal ne taktikázz, nyíltan mondd ezt a szemükbe, és vess véget a kapcsolatodnak. Lehet ez baráti, vagy partnerkapcsolat, az igazi biztosan eljön lélektestvér képében, vagy már meg is jelent az életedben. Fontos a felismerés, és az erő, amivel meg is tudod tartani. Erődet és önbizalmadat az önállóan elért eredményeidből kell nyerned. Ezek az erőpróbák aztán szilárd és határozott jellemmé alakítanak, aki képes lehet az előbb említett csoport vezetésére.


   Különleges tehetséged van a többi ember megértésére: érzed, mi motiválja őket, hogyan lehet jól kijönni, vagy hatékonyan együtt dolgozni velük, hogyan kell alkalmazkodni hozzájuk, és mire van szükségük.


  Ezek kiragadott részletek a horoszkópodból, természetesen nem teljes fejtés. A fényszögek és karmikus konstellációk még nagyban átszínezhetik az itt leírtakat.


  Hosszabb volt ez a fejtés, de az nlcafe soknak találta, és lehúzatta velem a felét!

  2014-12-27  21:31
  klaudi90 (14602)
  előzmény:
 42. 2014-12-27 21:3114602.

  Kedves Mamóka!


  Szeretnék tőled egy rövid elemzést magamról. Több dolog is érdekelne az életemmel kapcsolatban: párkeresés, karrier, életút.


  Már több mint egy éve szakítottam az volt párommal, azóta viszont nem találok társat. Mikor találom meg a Nagy Ő-t és milyen magánéletre számíthatok?


  Karrier téren látsz változást? Mi az életfeladatom?


  Előre is köszönöm ha válaszolsz!


  Klaudia


  Győr, 1990.04.06. 16:25

 43. 2014-12-27 17:2414601.

  Köszönöm szépen a jókívánságaitokat, én is kívánok mindenkinek boldog és békés Újévet! Reméljük, sok boldogságot és sikert fog hozni!

 44. 2014-12-25 14:4214600.

  Én is szeretnék mindenkinek Békés Boldog Szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket kívánni!!!!!

  2014-12-24  15:16
  arabskorp. (14599)
  előzmény:
 45. 2014-12-24 15:1614599.

  Drága Mamóka és Fórumozók!


  Boldog, szép ünnepeket kívánok sok szeretettel. 

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 46. 2014-12-23 11:5014598.

        Mindenkinek Boldog Karacsonyt kivanok, egeszseget, beket a szivekbe, turelmet egymashoz, megbocsajtast, szeretetet, es mindenkinek mindent amire szuksege van!


  Sok szeretettel gondolok ratok, BOLDOG KARACSONYT!!!!!!!  Melinda

  2014-12-15  20:59
  mamóka67 (14597)
  előzmény:
 47. 2014-12-14 22:3814596.

  A Fekete Hold Lilith története magában hordozza az átkot, ő volt az első (igazi) Éva, aki fellázadt, és az Isten kiátkozta a paradicsomból. Ez a mitológiája, és a karma asztrológia a mitológiára és monda világra épül.


  Az aszteroidák, mint a Lilith is, sérült női archetípusok.


  Ha megnézed itt a topikban a tananyagot, részletesen leírtam a jelentését.

  2014-12-13  18:04
  Tündérpilla (14594)
  előzmény: