Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2015-04-01 19:1914673.

  Köszönöm! Teljesen magamra ismertem.

  2015-03-30  19:12
  mamóka67 (14672)
  előzmény:
 2. 2015-03-30 19:1214672.

  Borácska Nyilas Napjeggyel, Bika Aszcendenssel és Kos Holddal jött a világra.


  Szeretné megtudni a képlete alapján, hogy milyen sors volt elrendelve számára, rátalál-e a boldogság, a család és a gyermekáldás.


  Teljes fejtést itt nem tudok készíteni, mert az igen nagy terjedelmű, de pár,  a kérdésére jellemző aspektusokat meg tudom nézni.


  Kezdeném azzal, hogy a boldogság, játékosság, kreativitás, gyermek és a szerelem házában születésekor jelen volt a Szaturnusz, mely egy életre megszigorította ezeket a témákat. Természetesen nem gátolja, de komoly feladatokat ró a megvalósításuk érdekében. Ő a nagy tanító, szigorával megnehezíti, ugyanakkor igazabbá is teszi a ránk váró feladatokat.


  Szorongásaidat, hogy csalódsz a szerelemben, hogy lesz-e gyermeked, hogy nem szeretnek, mind mind ennek a bolygónak köszönheted.


  Ez a bolygó megköveteli tőled a felelősségvállalást, az egészséges önkritikát, és a méltóságteljes szerénységet. Az életet mindennap nagyszerűnek és izgalmasnak kell találnod, de ezért neked is tenned kell, nem is keveset. Ezt a célt szolgálja az önkritika. Próbálj megszabadulni ettől a görcsös akarástól, mert így csak csalódni fogsz.


  Sokan vannak, akik megpróbálják megkeresni a felelősöket az életük rosszra fordulása miatt, csak arra nem gondolnak, hogy magukba nézzenek, hogy vajon ők a helyes úton járnak-e?


  Derűs, barátságos modorod vonzza az embereket, békére, nyugalomra vágyódsz, romantikus és álmodozó vagy. Sokszor nem is a földön jársz a vágyaiddal, az élet realitásait nehezen fogadod el, mert szürkének, egyhangúnak tartod. Talán ez is gátolja a kapcsolataidat, hogy túl kritikus vagy, és ezt néha talán túl nyersen is a tudomásukra hozod.  


  A Chiron hatására életed fájó pontjai máig is a kapcsolatok. Sokáig nem sikerült a megfelelő emberekkel kapcsolatba kerülnöd, és a hozzád illő társara találnod.


   


  Talán tudat alatt, de egyrészt szabad és független akartál maradni, másrészt egy szilárd kapcsolat biztonságára és stabilitására vágytál. Ezzel a meghasonlottsággal a másokkal való viszonyaid során csak újabb sebeket szereztél, és sokáig kényszeredett, magányos különcnek érezted magadat, még akkor is, amikor pedig együtt voltál valakivel.


   


  Sokáig fájó pontot jelentett életedben, hogy nem akartál szembesülni saját érzékenységeddel, és tökéletlenségeddel a kapcsolatodban. Gyógyulást jelentő találkozásra csak akkor kerülhet sor, amikor elismered a hibáidat és a gyengéidet mélyen önmagadban, és nem másokat okolsz már miattuk.


   


  Ekkor hagyhatod végre magad mögött a régi sérelmeidet, és a múlt fájdalmainak terhe nélkül megteremtheted egy közös jövő perspektíváját.


   


  Ezek nélkül a lelki terhek nélkül, a Jupitered segítségével meg tudod élni egy kapcsolat mély gazdagságát, és komolyan készen állsz, vagy álltál egy elkötelező, eleven, egyenjogú párkapcsolatot létesíteni, és gyermeket vállalni.


  Több aspektusból értékeli az asztrológus a horoszkópot, ezért biztosan vannak olyan fényszögek, konstellációk a képletedben, melyek a leírtakat módosítják, vagy finomítják. Ezért fogadd el te is, hogy ez nem teljes fejtés.


   

 3. 2015-03-24 14:1114671.

  rolika0412 is kért tőlem egy kis elemzést, most megpróbálom teljesíteni.


  Először is megkérlek, hogy tegezz, mi itt a topikban így szoktuk.


  Kos Napjeggyel, Bika Aszcendenssel és Skorpió Holddal születtél, ami azt jelenti, hogy a születésed pillanatában ezek az égitestek, ezekben a jegyekben tartózkodtak, és ezekkel a hatásokkal sugaraztak rád.


  Amilyen robbanó erővel ébreszti a tavasz a természetet, ugyanolyan lendület jellemzi  a hónap jegyének szülötteit a Kosokat. Velük kezdődik az állatöv, az asztrológiai újév, ezért aztán ők is mindig, mindenben elsők akarnak lenni.


  A Napod a horoszkópod utolsó házában volt születésedkor, mely mutatja, hogy előző életedben nagy ember voltál, pápa, császár, stb. de ez a karmikus tudás most nincs szem előtt.. Ez a legkarmikusabb ház, nálad a Kosban azt mutatja, hogy nagy küzdelmeid voltak előző életeidben, amikor nem mindig te győztél, a harcaid miatt sokat szenvedtél. Ennek a tudatalatti érzelmeit még ma is hordozod, sok esetben nem tudod, hogy mitől vannak a szorongásaid, félelmeid. Ráadásul még itt a Kos közbezárt jegy, ami azt mutatja, hogy azokkal a témákkal, melyeket ez a jegy eléd tár, csak kényszerből foglalkozol, de mivel itt a Napod, ezért, ha nem is annyira csillogóan, de meg kell élned a Kosságodat.


  Én ebből a képletből azt látom, hogy meglehetősen önfejű és makacs ember vagy Nemcsak az észérvekre nem hallgatsz, de az erőszaknak is ellenállsz. Ha kényszeríteni próbálnak valamire, akkor megmakacsolod magadat, és ha agyonvernek sem engedelmeskedsz.  Ez a hozzáállás nagyon sok problémát okoz az életedben, elsősorban a munkádban, de még inkább a társas kapcsolataidban.


  A becsvágyad óriási, így aztán többnyire el is éred a céljaidat.


  Általában Kos lelkesedéssel veted magad az eseményekbe, és a terveidet pedig Bika türelemmel hajtod végre. Fontos számodra az elismerés, a dicséret, és a Kos naivitásával állsz ezek elé, de kétélű ez a dolog, mert könnyen kihasználhatnak, becsaphatnak. Túl jóhiszemű és naiv vagy ahhoz, hogy azonnal észrevedd, ki az aki csupán érdekből hízeleg.


  Jelentős szerepe van az életedben az anyagiaknak,ugyanis a biztos anyagi háttér adja meg azt a szabad mozgásteret, amely nagy tettek végrehajtásához elengedhetetlen.


  Nehéz kihozni a sodrodból, de akinek ez sikeröl, az megnézheti magát.


  A párkapcsolatodban érzelmi biztonságra vágyódsz, és ha találsz, vagy találtál ehhez partnert, akkor hűséges maradsz hozzá, és mindent előteremtesz neki, a kedvéért még a vilűággal is szembeszállnál. Mivel nemcsak a munkában, a magánéletben sem tudod elfogadni a második helyet, a párkapcsolatodat is egyfajta vetélkedőként éled meg, ahol csak te lehetsz az első. Rendkívül igényes szenvedélyes és büszke vagy, ezért olyan partnerre vágyódsz, akire felnézhetsz ugyan, de aki mindig, mindenben aláveti magadat az akaratodnak.


  Ha ezeket végiggondolod, és nemcsak átfutsz rajta, akkor be kell látni, hogy a problémáid nagy része belőled fakadnak. Sokszor esünk abba a hibába, hogy minden kudarcunkért másokat hibáztatunk, holott ha magunkba nézünk, rá kell jönnünk, hogy sok "gyomlálni való" akad ott is.


  A vágy és a testi szerelem számodra még öreg korodra is természetes velejárója lesz az életednek.


  A kritikát nehezen viseled, gyorsan megsértődsz, de a saját vitriolos stílusodat észre sem veszed, figyelned kell egy kicsit erre is.


  Bika Aszcendenseddel gyakorlatias vagy, a legőrültebb helyzetben is meg tudod őrizni a hidegvéredet, és képes vagy cselekedni. Ízlésed csalhatatlan.


  Ha a jövőt tekintem, irányító szerepkörbe helyezkedhetsz, ahol feletteseid értékelni fogják az igyekezetedet. A munkahelyi változás jót hozhat!  Érdemes megemlíteni, főleg a házhelyzete miatt a Plútót.


   


  A Plútó a képletünkben az újjászületést, a transzformációt jelenti és a legfontosabb funkciója erőt és hatalmat adni az életcéloknak. A VII. Ház a partnerkapcsolat, a kötődés egy hely- hez, házasságban, vagy akár a hivatásodban.


   


  Ez a planétaállás minden bizonnyal ad egy igényt számodra, hogy az érzelmi kapcsolatodban uralkodó szerepet tölts be. Ha ez üzlettársi kapcsolatban jön létre, akkor még kamatozhat is a számodra, de partnerkapcsolatoknál már minden bizonnyal problémák forrása lehet. Ha a pozitív értelmezését nézzük ennek a bolygó állásnak, akkor, ha a közvetlen személyes kapcsolatodat az intenzív érzelmek határozzák meg, nagyszerű pillanatokat élhetsz át, ám legalább ekkora az esélye a nagy érzelmi viharoknak is.


   


  Nagyon kell vigyáznod arra, hogy megőrizd az egyensúlyt a kapcsolataidban, és ne akarj mindenáron uralkodni a partnereden. Még az is elképzelhető, hogy ez az uralkodási vágy arra hajt (természetesen csak tudat alatt), hogy nálad gyengébb partnert válassz.


   


  Igyekezned kell, hogy az érzelmi hullámverések miatt is a párkapcsolataid zökkenőmentesek legyenek. A PLÚTÓ nálad a Skorpió jegyében és a társ házában, a VII. Házban van.


   


  Karmikus feladatod ebben a házban felülvizsgálni, hogy van-e értelme és jövője a partnerkapcsolatodnak: milyen kivetítések játszanak szerepet a kapcsolatodban, és mik azok, melyek mindkettőtöknek jók? Meg kell nézned, hogy alkalmazkodó készségből nem alakul-e ki függőség, nem egyoldalú-e a kötődés?


  Minden lélek, mielőtt inkarnálódik a Földre, eltölt egy bizonyos időt egy állócsillagon, ahol egyfajta „kiképzést”, felkészítést kap a földi életre. Az itt eltöltött idő nagymértékben meghatározza a lélek földi tevékenységét. Te a Vega állócsillagról jöttél. A Tejút harmadik pillére, kék színű világ. Szelíd, kifejezetten női jellegű energia és tiszta mágia jellemzi. Egyáltalán nem könnyű ebbe a világba belépni, mert fontos titkokat őriz. A női misztérium iskolák kódjait őrzik ezen a helyen. Erős Vénusz- Merkúr- Neptunusz- jellegű csillag. A babiloniaknál a Vega „az Élet Úrnőjének csillaga”, a kínaiaknál „Királynő- anya volt; erős művészi és életet teremtő hatással. Nálad ez különösen intenzív, mert a Nap sugara alatt áll. Itt szeretted meg a természetet és az állatokat is. Ez a legharmonikusabb állócsillag.


  Az asztrológia tükröt tart, mind a hibáink, mind az erényeink elé, az okos ember ebből meg kell, hogy értse az útmutatást, és azt, hogy mi a feladata ebben az inkarnációjában,.


  Természetesen ez kiemelt részlet, nem teljes fejtés. Remélem az időpont jó, és nem valaki másról beszéltem itt én.


   


   

  2015-03-15  22:09
  rolika0412 (14661)
  előzmény:
 4. 2015-03-24 00:2114670.

  Köszönöm, nagyon örülnék neki! Írok privit!


  Nagyon kedves vagy :)

  2015-03-21  18:12
  Tündérpilla (14668)
  előzmény:
 5. 2015-03-22 08:0214669.

  Koszonom, ez most nekem konkretan nagyon sokat segitetett!

  2015-03-19  19:57
  mamóka67 (14664)
  előzmény:
 6. 2015-03-21 18:1214668.

  Azt azért vedd figyelembe, hogy amit a radixképlet nem tartalmaz, az nem lesz olyan jelentős hatású, hiába van benne a szolárban!


  Ha gondolod, ránézhetek.

  2015-03-21  13:56
  manda10 (14667)
  előzmény:
 7. 2015-03-21 13:5614667.

  Kedves Mamó és többiek! Ha van időm, mindig igyekszem felzárkózni, rendben, csak elolvasni és értelmezni az új hozzászólásokat :) maradjunk annyiban, lelkes érdeklődő vagyok. Nyilván magamat elemezgetem, én vagyok kéznél :), izgalmas dolgokat írtatok a szolárról, azt is próbáltam magamra nézve felvázolni. Érdekes lett az eredmény. A radixomban is vannak túlsúlyos házak - remélem tudok ezzel együtt élni-, erre most az idei szolár is... váratlanul ért, amit láttam, na.


  Lenne valakinek kedve és ideje megnézni nekem ezt az évemet, szolár-szempontból? Ha igen, előre is köszönöm!


  Üdvözlettel, M


   

 8. 2015-03-20 11:0514666.

  Szeretnék javasolni az ezoterika iránt érdeklődőknek egy oldalt , vagy ha csak szeretne egy jót olvasni. 


  www.mobius.eoldal.hu


  Illetve, akiket érdekel Egyiptom és kultúrája


  előadásra 


  Egyiptom másképpen-időutazás jelen és múlt között-lép át a csillagkapun


   


  http://www.soterklub.hu/program/egyiptom_maskeppen_idouta zas_jelen_es_mult_kozott_lepj_at_csillagkapun


   

 9. 2015-03-20 07:5414665.

  Én azt hiszem, főleg a Szaturnuszt éreztem ebből tegnap - teljesen lebénított. Most jobban érzem magam, remélem, így maradok...

  2015-03-19  19:57
  mamóka67 (14664)
  előzmény:
 10. 2015-03-19 19:5714664.


  Napfogyatkozás

  2015. március 20-án pénteken, a napéjegyenlőség napján a délelőtti órákban - ha az időjárás engedi - Közép-Európából napfogyatkozás lesz látható. Ez az esemény leginkább az energiaellátásra és technikai eszközeinkre lehet hatással. Napfogyatkozás mindig Újhold idején jön létre, amikor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül. Budapesten körülbelül délelőtt 10-12h között lesz megfigyelhető a jelenség. Így a Hold uralma kis időre fizikailag is teljes lesz, tehát még inkább előhozza a női, befogadó oldalt és a lelki energiákat belőlünk. Aki igazán pozitív irányváltást szeretne az életében, meditáljon ezen a napon, vagy végezze el a napfogyatkozási bűbájt.


  Az Újhold mindig az új kezdetek szimbóluma. Ezúttal a megértés egy magasabb fokára juthatunk el spirituális szinten, ha a korábbi történéseket és saját gátlásainkat megvizsgáljuk. Az ok-okozati összefüggések felismerése tágabb dimenziókat nyithat meg lelkünkben. Az érzékeny Halak változó minősége szimbolizálja az átmenetet: valami régi most véget ér, azonban az új még nem született meg. Kicsit elveszettnek érezhetjük magunkat, mert nem tudjuk, mibe kapaszkodjunk. Minden bizonytalan: csak a bizonytalanság biztos, míg meg nem ismerjük az újat. Ebben a káoszban a megérzéseink és együttérző képességünk mutatják majd az utat. Habár hiperérzékenyek lehetünk környezetünk minden rezdülésére, a szigorú Szaturnusz nem fogja engedi, hogy teljesen elrugaszkodjunk a talajtól. Fel kell ismernünk, mely területek instabilak életünkben, hol érezzük magunkat áldozat szerepben, hol van még úgy mond „kifizetetlen adósságunk”. Ha tudatosítjuk, mit csináltunk eddig helytelenül, akkor most a helyes irányra térhetünk. És tiszta lappal indíthatjuk a következő asztrológiai évet. 


  Sebestyén Ági


  http://pozitivkisugarzas.blogspot.de


  External Links icon

  www.facebook.com/pozitivkisugarzas


  External Links icon

    11. 2015-03-17 17:1014663.

  Ezt meg kell osztanom veletek:


  Sonja Lubomirsky, a kaliforniai egyetem professzorátol ezeket a sorokat.


  Ha segítesz...  "A jó cselekedetek kielégítik alapvető emberi szükségleteidet: kapcsolatba kerülsz másokkal, rád mosolyognak, hálásak neked, és értékes barátságokra tehetsz szert.
  Ha segítesz, vigaszt nyújtasz, elterelődik a figyelmed a saját gondjaidról, rágódásaidról, mivel a figyelem fókuszát valaki másra irányítod. Ezáltal jobb lesz a közérzeted.
  Ha kedves és nagylelkű vagy valakivel, akkor pozitívabban látod őt, ezáltal elfogadóbb és megértőbb leszel, ami hatással van a belső jóllétedre.
  Ha segítesz valakinek, és észreveszed mások nehézségeit, sokkal jobban értékeled azt, amid van, és ezáltal szerencsésebbnek, hálásabbnak érezheted magad az életedért.
  A jó cselekedetek gyakorlása fejleszti az önbizalmadat, az optimizmusodat és a hasznosságod érzését"


 12. 2015-03-16 12:4314662.

  rolika0412!


  Add meg priviben a születésetek percre pontos adatait, és akkor készítek egy kisebb terjedelmű fejtést a topikban. Ez természetesen nem lesz teljes, csak bizonyos kérdéseidre próbál választ adni. Irányt mutat, de konkrét válaszokat  a kártyavetőktől kell kérned!


  Üdv: Mamóka

  2015-03-15  22:09
  rolika0412 (14661)
  előzmény:
 13. 2015-03-15 22:0914661.

  Kedves Mamóka!


  Remélem nem baj, hogy bátorkodtam írni Önnek.. de a segítségét szeretném kérni, egy ez évi elemzésben.. Még soha nem volt részem asztrológiai elemzésben, de nagyon érdekel a dolog, és pár kérdésre szeretnék választ kapni a csillagok állásából.. párkapcsolat illetve egzisztenciával kapcsolatban kérdezném.. Tudna nekem ebben segíteni? Ha van rá lehetőség, kedve illetve ideje..


  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!


   

 14. 2015-03-10 11:2114660.

  Fénymunkás.


  Fénymunkás vagy. Azért érkeztél, hogy a fényt szolgáld. Ez a fény a bensőd [magod] fizikai kifejeződése. Legbelül középpontotokban a szeretet vagytok.

  Mit jelent a fénymunka? Azt jelenti, hogy fényed magaddal hordod, nem rejted el egy különleges helyre, vagy személy, vagy tevékenység elől, vagy veszed ki szabadra vasárnap. A fénymunka a figyelés, mintha minden kis élet hangja számítana. Ez figyelmet szentelni mindenkinek: gyerek, szülő, fiatal, idős, szegény, gazdag, beteg, életteli, gyenge, erős, szép, deformált, állat, növény, nemzet és az állam.

  Dolgozni a fénynek, az üdvözölni az összes érkezőt. Beengedni a világot, nemcsak az elektronikus médiátokon keresztül, hanem a bejárati ajtót kitárva. Szeretet. Ez jelenthet egy mosolyt és köszöntést a postásnak, egy pár szót a bolti eladónak, vagy egy tál süteményt, vagy egy sört a szomszédnak.


  Sokan közülünk magányosak, rémültek és alig éldegélnek. Azzal töltöm az időm, hogy áttöröm a gátakat és azt találom, ha egyszer áthatolok az eredeti haragon és félelmen, a legcsodálatosabb szeretet került megosztásra. Néhány esetben, a nyelvi korlátok miatt, ez egy mosoly megosztása volt, máskor hosszú, könnyes beszélgetés a szeretetről és a veszteségről. Minden esetben összhang volt.
   
  Ez az egység új világa, azért vagyunk itt, hogy bejelentsük: egy szemléletváltásra van szükség. Ez menni fog természetesen, ha egyszer elkezded, azonban ehhez meg kell 


  Fénykép:  http://erial.us/index.html 
   
  tenned az első lépéseket. A szeretet [szerelem] nem mindig valami, amibe „beleesel”. A szeretet gyakran valami, amibe szándékosan besétálsz és teljesen hiszel.

  Az esély 100%: szeretni fogsz. Találkozni fogsz valakivel, segítesz valakinek, lesz valaki akit szeretsz. A szeretet az egyetlen dolog, ami igazán garantált. El lehet rejteni, azonban mindig ott van. Cselekedj úgy, mintha minden élet megszentelt lenne. A szeretet minden. Ez azt jelenti: figyelj.

  Minden élet éppen most beszél. Nem kell messzi keresned, kit vagy mit szeress. Fénymunkások vagytok. A fénynek dolgoztok. Mindegyikőtök életének szüksége van megvilágításra. Mindenkinek szüksége van a szeretetedre. Minden igényli a fényedet.

  Bolygónk és az emberiség már régóta meglehetősen elhanyagolt. Ez az, amiért jöttél. Orvosolni ezt a hanyagságot gonddal és odafigyeléssel, szeretettel és fénnyel. Kezd belül. Kövesd a szíved! Ez el fog vezetni az agape-hoz. Figyelj a legmélyebb vágyadra, tudd, ez mindannyiunk vágya.

  Mi vagyunk azok, akikre vártunk!


  Sophia


  Translated by / magyar nyelvű fordítás: Katherine

  Fényvilág Press
  http://fenyvilag.blogspot.com/
  2015-03-07  18:27
  Tündérpilla (14658)
  előzmény:
 15. 2015-03-08 11:4314659.

  Kedves Mamóka! 


  Köszönöm szépen az elemzést. .."a párod, mint egy virágot a gomblyukában, ill.  mint first ladyt mutat be téged a világnak, büszke lesz rád, és kölcsönösen fogjátok segíteni egymást az előrejutásban..." alig várom 


  További szép napot!


  Üdv., Tigris74

  2015-03-05  18:20
  mamóka67 (14656)
  előzmény:
 16. 2015-03-07 18:2714658.

  Nem tudom, mit jelent ez a fénymunkás kifejezés, de ha te úgy érzed, hogy az vagy, és neked ezt kell csinálnod, és nem törvénybe ütköző, akkor csináld, a legjobb tudásod szerint! Hogy kiderülhet-e ez egy elemzésből: szerintem a mi elemzésünkben is benne volt ez, maximum nem ezzel a kifejezéssel mondtuk.


  A 212-nek nézz utána számmisztikában esetleg! De lehet, hogy egy szállodai szoba száma, ahol jó élményeid lesznek, ki tudja?

  2015-03-07  15:24
  Zafire (14657)
  előzmény:
 17. 2015-03-07 15:2414657.

  Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokminden a helyere került bennem!


  Szeretnék majd egyszer egy szemelyre szabott elemzést is, csak sajnos nem tudom a pontos születési percemet :-( De megprobalok utána járni :-), mert még mindig rengeteg kérdés kavarog bennem.


  pl. ha ugy érzem hogy fénymunkásként vagyok most itt, az esetleg kiderülne egy elemzésböl?


  Egy másik kérdés ami nem hiszem hogy ide tartozik, de érdekelne a véleményetek: már több éve mindig mindenhol megjelenik nekem egy szám, ami a 212. Mostanába már naponta akar 10× látom. És valahogy mindig mosolyt csal az arcomra, szoval biztos nem jelenthet rosszat 


  További szép hétvégét mindenkinek!


   


   

 18. 2015-03-05 18:2014656.

  Most Tigris kérdéseire próbálok választ találni.
  A Hold ellipszis alakú pályán kering a Föld körül, ennek az ellipszisnek az egyik gyújtópontjában van a Föld, - ám a másik üres.


  Az üres, sötét pontnak a horoszkópábrára való kivetülése mutatja meg Lilith, a Fekete Hold helyét a horoszkópban. Ide száműzte szörnyű átkokkal Isten a Paradicsomból az első Évát (Lilith) azért, mert egyenlő akart lenni Ádámmal.


  Ez a pont ezért a lelkünk sötét oldalát jelképezi: ide tartoznak a tudatalattiba szorított érzelmek és késztetések, de a hatalmi játszmákat és a párkapcsolatban betöltött szerepünket is ez határozza meg.


  Nálad a Lilith a Vízöntő jegyében volt születésed pillanatában. Amikor erre a jegyre ránéztem, az jutott eszembe, hogy talán jellemző rád egy hidegfejű tisztán látás, hűvös távolságtartás, mely falat emel közéd és mások közé, különösen igaz lehet ez a férfiakra, mert hoztál egy félelmet előző inkarnációdból, és most így véded magad a csalódástól. Akkor ugyanis nagyon megégetted magadat a párkapcsolatoddal, és most, bár tudat alatt, még mindig ez munkál benned.  Ennek viszont most az ára: hogy a saját lelkedet is börtönbe zárod, Erre még rádolgozik a Chiron is, az egyik legfőbb karmikus bolygó is, mely a párkapcsolatok jegyében, a Mérlegben volt születésedkor.


  Bár nincsenek illúzióid, viszont az önfeledt örömöt sem tudod ilyen formában megélni. Mégis vágyódsz egy kiegyensúlyozott párkapcsolatra, melyben végre nyugalmat találhatsz a csalódásaid után.


  Ha ezt a bizalmatlanságot megérzik a férfiak, akkor elkerülnek téged.  Meg kell próbálnod nyitottabb szívvel állni a találkozások elé, esélyt kell adnod azoknak, akik közelednek feléd.


  A Nyilas jegyében álló Neptunusz a 6. házban van a horoszkópodon, ez az állás leginkább a művészet, a gyógyítás és a jótékonykodás terén segít téged, és ezt nem egyértelműen a pénzre értettem. Gyógyítani alternatív módszerekkel is lehet.


  Nem tudom, hogy mi a foglalkozásod, vagy tanult szakmád, de a X. Házban áll Jupiter a politika, a vallás és az igazságszolgáltatás területét jelöli meg számodra életcélul.


  Ami fontos még a képletedben a párkapcsolatodban: a Júnó aszteroida mely az értelmes, jelentőséggel bíró, külvilág előtt vállalt kapcsolatok archetípusa, egymás mellett állt születésedkor a Jupiterrel, ő pedig jótékonyan támogatja az életerődet,  és a választott (égi) társadat is jelöli. Azt mutatja, hogy a párod, mint egy virágot a gomblyukában, ill.  mint first ladyt mutat be téged a világnak, büszke lesz rád, és kölcsönösen fogjátok segíteni egymást az előrejutásban. Itt a Ceres is, a termékenység, a gondoskodás, az anyáskodás aszteroidája, mely a bőséget és termékenységet hozza el az életedbe hamarosan.


  Az emberek önkéntelenül is észre veszik, ha nyitott szívvel közeledsz feléjük. Bár a Szaturnusz kissé bekavar a Napod mellett a Rák jegyében, te mindenképpen családra és gondoskodásra születtél. Ki kell bújnod a saját magad emelte páncélod mögül. Változtass az életmódodon, a külsődön, a szokásaidon, és mire kisüt a Nap, te is ragyogni fogsz. Járj el jógázni, foglalkozz többet magaddal és ezoteriával, ismerd meg azokat a módokat általa, amivel boldoggá tudsz lenni.


  Tiszta szívből kívánom neked!


  Azt biztosan tudod, ha már olvasgattál a topikban, hogy ez nem teljes fejtés, csak a horoszkópod egy bizonyos szempontból való tanulmányozása.

 19. 2015-03-05 13:3614655.

  Ma tízmilliószoros nap van!

  2015-03-05  13:34
  mamóka67 (14654)
  előzmény:
 20. 2015-03-05 13:3414654.

  "A vonzás törvénye határozza meg az univerzum egészének rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg tapasztalataidat, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt."


  Byrne Rhoda


  A keleti kultúra lényeges pillére az évenként ismétlődő négy 10 milliószoros nap. Ezeket a hagyomány szerint sorsfordítónak tekintik, kiemelt figyelmet szentelnek rájuk. Vajon hatással lehetnek más földrészeken élőkre, más vallású emberekre? Mindenképpen, hisz az univerzumi energiákat semmilyen országhatár, óceán nem tudja megállítani.


  A tibeti Buddha napok igazi ünnepek, melyek során megemlékeznek Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Hitük szerint ezeken a napokon a pozitív és negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára nő - és nagyon egyértelműen, jól követhetően köszönnek vissza a cselekedetek. A jó jót, a rossz rosszat vonz. A spirituális gyakorlatok végzése ezekben az időpontokban erősen javasolt.


  Szatmári Nóra

 21. 2015-03-05 13:2614653.

  Kedves Zafire!


  Tündérpilla -elmondása szerint amatőr - ám nagyon pontos meghatározásokat tett a képletedre, csak helyeselni és megköszönni tudom neki a segítségét.


  Én azért pár mondattal kiegészíteném a leírtakat.


  Kezdeném az első ház bezártságával. Amikor így jön a lélek, akkor valami  miatt (ehhez teljes fejtés kellene) nem akar foglalkozni különösebben azzal a jeggyel és a benne lévő bolygókkal, csupán simán megélni azt a területet. A bezárt jegy az első házban én jelölőként olyan energiát képvisel, mely ugyan törekszik a megnyilvánulásra, és a benne lévő bolygók igyekeznek segíteni is ebben, ám kibontakozása erősen megszorított, vagy gátolt.


  Általában a közeli Aszcendens pont által képviselt "én állapot" a felelős, ilyenkor az egymás mellett álló jegyek szinte illeszthetetlenek. A bezárt jegy általában a meg nem nyilvánult állapotából keresi a megnyilvánulás lehetőségét, és mint helytelen emberi tulajdonság: helyzetéért külső tényezőket hibáztat.


  Az Aszcendens is nagyon fontos pozícióban van ilyenkor:  ha más elem is van a bezárt jegyben, egyszerűen nem ad "engedélyt" annak megnyilvánulására.


  A Neptunusz itt a művészetet emeli ki, nagyon helyesen írta Tündérpilla, de jelenti az álmodozó, a világ realitásai elől menekülő karaktert is. Olyan karakter, aki szereti az életét ködössé, megfoghatatlanná, rejtélyessé tenni, természetesen nem tudatosan. És a már előző fejtésben leírt késztetés, mely szerint érzelmeidet nem tudod megfelelően kimutatni, okozhatja azt is, hogy kapcsolataid kissé kuszák, céljaid nem mindig egyértelműek, és a pénzzel bánás sem az erősséged. Ehhez még az is hozzájárulhat, hogy a szintén itt tartózkodó Szaturnuszod miatt kissé rugalmatlan vagy, és alkalmazkodásra egyes esetekben képtelen. Ezt magadban nem veszed észre, csak a következményeit tapasztalod, ezért aztán nem érted, hogy mi is történik veled.


  Erre (is) jó a sorselemzés, mely világosan megmutatja a problémáink okozóját, mielőtt még másban keresnénk a hibát.


  Akárcsak a Nap, a Hold is jelenthet az első házban tévedhetetlenség érzést, és megfellebbezhetetlen ítéletalkotást  A Felszálló Holdcsomópontod a Halakban van, itt azt a karmikus feladatot kaptad, hogy bontakoztasd ki a tehetségedet, és rázd le a társadalmi korlátaidat. Fejleszd a spirituális és szellemi képességeidet. Ez az aspektus azt is jelzi, hogy egy lelki élmény vagy egzisztenciális válság hatására már nem a rendszeres munkában látod a biztonságot. Ismét előtörnek a kreatív és művészi adottságaid, ami új értelmet fog adni az életednek. Meg kell tanulnod jobban örülni az élet által felkínált apróbb örömöknek is. Tündérpilla is utalt a művészetre, de ez most ebből az aspektusból is látszódik.


   


  Könnyen – sokszor apróságok miatt is – elveszted lelki egyensúlyodat. A számításaid ilyenkor nem igazán jönnek be, és a bajban is jobbára magadra maradsz. Ne törődj ilyenkor ezzel, hiszen az a feladatod, hogy ismereteidet folyamatosan bővítsd, spirituálisan fejlődj és ismerkedj meg az ezoterikus tanokkal.


  Sajnos nem ismerem a születésed dátumát, ezért az általad leírt bolygóállásokról tudtam csak véleményt mondani, de egy teljes képlet természetesen a fényszögeivel és karmikus utalásaival átírhatja az egész sorselemzést.  Ezért nem szabad soha kiragadott példákból messzemenő következtetéseket levonni.


   

  2015-03-03  14:48
  Zafire (14647)
  előzmény:
 22. 2015-03-05 11:1814652.

  Kedves Fénysugár!


  Azzal kezdem, hogy bocsáss meg a késői válaszért, de igazoltan voltam távol. Tudom, nagy gondban vagy a kisbabád miatt, de ne keseredj el, a baj nem látszik annyira súlyosnak az elkövetkezendő időre nézve, mint az vélhető lenne.


  Minden lélek saját karmával és tanulási feladattal érkezik az inkarnációjába, maga válassza ki a szüleit és a körülményeit, azok fel és lemenő rokonait, mert küldetését csal velük tudja teljesíteni.  A beteg kisbabád a testvére javára vesztett az erejéből, ugyanakkor itt a Földön meg kell élnie a betegségének a folyamatát.Olyan szellemi és fizikális előnyökről mondott le, az ő érdekében, mely nélkül  csak nehezen tudná megvalósítani önmagát.


  Múltjából hozott fájdalom ez, úgy tűnik, hogy mindenképpen karmikus, de meg kellett tennie, mert az önfeláldozás képessége az ő sorsában kerül előtérbe.


  Nagyon régi karmikus múltjában a Halak IC-vel ő az áldozattá válás szerepét töltötte be, míg ikerpárja az áldozathozatalét. Ő (a testvére) ebben a világban mindig a testvére mellett fog maradni, támasza és segítője lesz életük végéig.


  Képletében a Mars bolygó a Veszta aszteroida mellett állt a születés pillanatában, nála ez a fókuszáló képesség arra irányul, hogy megerősítse a férfiasságában, és a betegsége leküzdésében. Mivel a Skorpió jegyében találkoznak, ez nehezítve, de meg fog történni. Nem könnyű folyamat, mert a Mars kemény karma fényszögekkel kapcsolódik a Naphoz, és a Holdhoz is. A Nap a belső feszültségét fokozhatja idővel, a Hold pedig agresszív dühöt válthat ki belőle később, mindaddig, míg betegségére nem találnak gyógyírt. Sajnos ezzel a Holddal fokozódhat lelkében a bosszúvágy mindazzal szemben, ami gátolja őt a normálisnak mondható életvitelében. Ráadásul ott van még a Jupiter is, mely mértéktelenségre csábítja.


  A Hold és a két Holdcsomópont egy szabályos, hihetetlenül pontos orbisszal rendelkező  "karma ketrecet" hoznak létre


  A Holdcsomópontok azt fejezik ki, hogy a lélek a karmikus múltban milyen tapasztalatokat szerzett, és a mostani inkarnációjában milyen feladatot vállal fel. A kisfiadnál a Holddal való kapcsolódásuk  folyamatos, stresszet okozó feszültséget eredményez a már megélt karmiikus minta -természetes és könnyű - és a választott - ismeretlen és félelmetes - karmikus sorsfeladat között. Ezért is a neve: karma ketrec.


  A kisfiadnak élete során folyamatosan ezt a választást kell megtapasztalnia, a régi és az új utak között. Ha ezt a választást sikeresen meg tudja tenni, akkor boldog lehet az élete. Mivel a karma ketrec három csúcsa ( Hold és Holdcsomópontok ) kardinális minőségban áll  (Mérleg, Kos és Rák), látható, hogy a hozott (hitéért üldözés) karmája mellett új feladatokat is felvállalt,


  Mivel testvére is abból az inkarnációból jött, mint  ő, de kevésbé sérült szerencsére, ezért fontos volt, hogy egyszerre jöjjenek, így képesek egymásnak segíteni, és emiatt nagyobb az esélye annak, hogy meg is oldják a feladatot. Ez abból is látható, hogy személyi bolygóhoz, a Holdhoz kapcsolódik a csomópontok tengelye. Még arra is rámutat ez az állás, hogy a gyermek különleges feladattal érkezett erre az inkarnációra, nemcsak önmagát. de a szüleit is jött tanítani. (remélem érthető) De ez már a szülők karmája.


  Miután választ kaptunk a "miért?"-ekre, most nézzük, hogy mivel segít a képlet, illetve milyen segítséget rejt a bolygói által az élete, "Nappá válása" folyamatában.


  Újhold idején született azzal az elvárással önmaga irányában, hogy valami nagyon újat hozzon létre Ez a vetés ideje, olyan "magot" vet, mely gyümölcsöző és bőséges termést fog hozni, természetesen átvitt értelemben.


  Segítségére lesz a három nagyon pozitív együttállás: a Nap, a Hold, a Jupiter  kapcsolódása egymáshoz.


  A Jupiter sikeres életet jelez, ebben az esetben a betegség leküzdését. A Holdhoz kapcsolódva pedig barátságossá kedvessé teszi a személyiségét és oldottabbá, mely segít elviselni a betegség által okozott nehézségeit.


  Kérdezted, hogy mivel tudsz a két gyermek segítségére lenni. Kizárólag azzal, ha lélekben mindig mellettük állsz, biztos pontot és támaszt jelentesz nekik. A beteg kisgyermek csak rád számíthat később is, tehát attól függetlenül, hogy a betegsége hogyan alakul és fordul át az egészségbe, mindig mellette kell maradnod "fogni a kezét" táplálni benne az optimizmust, hogy ne csüggedjen. Mást nem tudsz tenni, mint azt, hogy nagyon szereteted és ezt ki is mutatod. Gondolom mindent megtesztek annak érdekében, hogy gyógyíttassátok, bár a betegsége milyenségéről nem tudok, de a képlete reményt ad arra, hogy hogy elfogadható életet tudjon élni köreitekben.


  Fontos még az is hogya két testvér szeresse és elfogadja egymást


   


   

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 23. 2015-03-03 21:4414651.

  Utolsó utáni megjegyzés: a Veszta a 7. házban jelenti, hogy ha párkapcsdolatban vagy, akkor is szükséged van saját élettérre, némi szabadságra.

  2015-03-03  21:39
  Tündérpilla (14650)
  előzmény:
 24. 2015-03-03 21:3914650.

  Hmmm... megnéztem még a Chiron helyzetét, ami sajnos a Vénuszoddal együttáll, és a 10. házas Plútóhoz kellemetlen fényszöggel kapcsolódnak(ez nehezítés), viszont a 2. házas Marshoz kifejezetten jóval(ebben jó lehetőségek vannak a vonzerőd kiaknázására).


  A másik női karmajelölő kisbolygó, a Júnó az 5. ház csúcsán a Bikában van nálad, ami szerintem jó.


  Szóval mindent összevetve ne bocsátkozzunk túlzott jóslásokba, az biztos, hogy van mit dolgoznod az érzelmi-női oldaladon, de időd is van még rá szerencsére, ahogy írod! :)

  2015-03-03  14:48
  Zafire (14647)
  előzmény:
 25. 2015-03-03 21:2314649.

  folytatás:


  A Holdcsomópont mindig retrográd. Van hatása a retrográdnak, de az alapjelentést szerintem elég nézni, főleg ha nem személyjelölőkről van szó (tehát nem a belső bolygókról).


  Még valami: két olyan dolgot látok a képletedben, ami utal szerintem arra, hogy esetleg a munkád/a művészetek által ismered meg a párodat:


  1. a tízes ház és az MC ura (Vénusz) a 7. házcsúcshoz közel van.


  2. a hatos és a hetes házad ugyanabban a jegyben indul, tehát ez az Ikrek jegy lehet a kulcs az első házban közrezárt képességeidhez, illetve a 7. házhoz, a párkapcsolatokhoz, ami szintén be van zárva nálad.


  Az Ikrek a kommunikáció jegye, és általában az Ikrek tipusú ember vonzó mások számára, szóval bátorítalak rá, hogy kommunikálj bátran, és próbáld meg az érzelmeidet is kommunikálni! És ennek egyik módja lehet a művészetek művelése. De el tudok képzelni a képleted alapján valami olyasmit is, hogy társadalmi munka, szervezetek létrehozása, vagy azokban tevékenykedés... a felszálló holdcsomó miatt akár jótékonykodás, vagy spirituális érdekeltségű dolgok is szóba jöhetnek.


  (Én egyébként csak hobbiszinten foglalkozom asztrológiával, szóval fogadd fenntartásokkal a leírtakat! :))

  2015-03-03  14:48
  Zafire (14647)
  előzmény:
 26. 2015-03-03 20:5614648.

  Azt nem tudom, mennyire éled meg a Bikát, de valóban csak a Napod van itt, és a Napjegyet sokszor egy egész élet alatt valósítjuk meg. Valószínűleg azért gyerekkorodban még jellemzőbb volt rád(pl. gyakorlatiasságban, ragaszkodásban nyilvánulhatott meg, és mivel vénuszi jegy, ezért a művészetek, a zene is közel állnak hozzá), az Aszcendensét csak később érzékeli az ember, amikor felnőtt korban kezdi kívülről látni magát, ahogy mások is láthatják. Lehet, hogy most erre koncentrálsz jobban, és hát a sok bolygó miatt muszáj is foglalkoznod vele.


  A gyerek-dolgot azért írtam, mert én utólag olvastam csak ezt, amikor már megvolt a lányom, akinek az érkezésére nagyon nem számítottam.


  Ha az ötös házadból indulunk ki, akkor az a gyermekvállalás szempontjából szerintem jó, mert Bikában indul és benne van még az Ikrek jegyében lévő Merkúrod is.


  A gond az nálad, hogy a Vénuszod, ami a 6. és 7. ház határán van, ha jól látom, szembenáll a Szaturnusszal és a Holdaddal. Emiatt nagy feszültségek vannak benned a nőiségeddel kapcsolatban (pl. az anya és a szerető szerepkörét nehezen tudod egyszerre elképzelni/megvalósítani), nem szereted eléggé önmagadat, emiatt úgy érezheted, hogy mások nem szeretnek (kivetíted a környezetedre). Ezen érdemes lenne dolgoznod akár a pszichológia, akár más módszerekkel pl. hastánc is jó hatású lehet. De mindenképpen foglalkozni azzal, hogy mi az, ami neked jó, amivel saját magadat kényeztetheted, vigasztalhatod...

  2015-03-03  14:48
  Zafire (14647)
  előzmény:
 27. 2015-03-03 14:4814647.

  Nagyon köszönöm a gyors választ! Sokmindent a helyere tett! Az érzelmeim kimutatasa tenyleg nem volt soha az erössegem. És fura hogy felhoztad a müvészetet, mert nem igazan tudom mért, de mostanaba megint rámjött a rajzolhatnék. Utoljara kb 12 éve rajzoltam, utanna semmi... de most megint.


  Nem tudom hogy a napjegyemet élem e ami a bika a jupiter kiséretevel, én soha nem éreztem magamra jellemzönek (pedig biztos az, mert vonzom a skorpiokat). 


  A vénuszom meg a merkurom az ikrekben (itt van 2 hazcsucsom is), a marsom meg a vizöntöben amiben pedig az egyes hazam is vegzödik. Lehetseges ezert hogy inkabb levegö jegyünek érzem magam? 


  Az egyes hazban levö hold gyerekekre utal? És az esetleg ellensulyozhatja azt hogy az életutszamom 9 (36), amiröl azt olvastam hogy nehezkes a gyerekvallalas vagy nem is összehozhato. Meg nincs gyerekem, es meg egyenlöre nem tervezem hogy a közeljövöbe lesz, szerintem még raerek (88-as vagyok) de biztos eljön az idö amikor majd szeretnek es akkor jo lenne tudni mien eselyekkel indulok :-)


  Jahh, és meg egy kerdes: retrograt allapotnak van jelentösege? Mert nem csak a 3 bezart bolygom az hanem a plutom is az a skorpioba meg a holdcsomom a halakban.


  Szép napot mindenkinek :-)

 28. 2015-02-28 21:0914646.

  Az első házban lévő bolygók erősen árnyalják a személyiségedet, tehát nem csak a Nyilas, mint az Aszc. jegye fog érvényesülni, hanem erősen előjön a bolygók hatása - pl. a Hold (ez nekem is az első házban van) érzékenyebbé-gondoskodóbbá, de egyben hangulatemberré is tesz, illetve a Bakban erősen korlátozva van az érzelmek kimutatása, főleg, hogy nálad még Szaturnusszal, Uránusszal is együttáll. Ezt lehet, hogy te még nem is veszed észre, mert egyelőre a napjegyedet éled inkább valószínűleg - kábé két év múlva lesz a Szaturnusz újra ott, ahol születésedkor, és ekkor erőteljesebben érzed majd a hatását, akkor kell majd igazán felelősségteljessé válnod, esetleg jelentős döntéseket meghoznod. Addig viszont, mivel közrezárt jegyben vannak ezek a bolygók, elképzelhető, hogy úgy érzed, nem tudod igazán megélni őket, azokat a tartalmakat, amiket hordoznak, ez erős feszültséget is okozhat benned, a személyiségedben. Mivel a Hold a Neptunusszal is együttáll, ezért ennek oldására talán valami művészeti/alkotó tevékenység alkalmas lenne... (nézni kéne azt is, hogy melyik az a jegy, amiben viszont két ház csúcsa is benne van, mert az is segíthet)


  A Szaturnusz-Uránusz kombinációja a szabadság-felelősség kérdését feszegeti benned, illetve jól tudsz vele régi dolgokat új köntösben vagy új dolgokat klasszikus formában "tálalni".


  Az első házas Holddal jó, ha komolyan veszed a fogamzásgátlást is!(bár nem írtad, hogy van-e már gyermeked)


  Ja, akkor a hetedik házadban is közre van zárva a Rák jegye, ha jól értem, szóval akkor az az életterület is "be van zárva" - tehát annak a kulcsát is keressük.

  2015-02-28  19:07
  Zafire (14645)
  előzmény:
 29. 2015-02-28 19:0714645.

  Sziasztok! Meg tudná nekem mondani  valaki hogy mit jelent az ha az 1-es házamban van egy közrezart jegy melyben négy égitest is talalható [asc. Nyilas kb. 26*; bakban: uránusz (R) 0*39', szaturnusz (R) 2*04', neptun (R) 10*02' és a holdam 4*20']?? Elöre is köszönöm!!! 


  * = fok :-)

 30. 2015-02-19 13:3914644.

  Mi a konkrét betegsége a gyerkőcnek?

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 31. 2015-02-16 20:3314643.

  Koszonom szepen, varom jelentkezesedet.

  2015-02-11  23:13
  mamóka67 (14642)
  előzmény:
 32. 2015-02-11 23:1314642.

  Ha jártál már nálam, akkor tudod, hogy én (és a tanitványaim) karma asztrológiával foglalkozunk, mindent a karma szempontjából elemzünk. A két gyermek, bár majdnem ugyanabban a pillanatban született, más és más életfeladattal jött ebbe az inkarnációjába. Rengeteg dologban egyeznek, ill. hasonlítanak, de az alap karakterül soha nem ugyanaz.


  Az is a tanulási feladataik közé tartozott, hogy együtt jöjjenek a világra, mert ez a közösség az anyaméhben hozzájárult ahhoz, hogy általa megvalósítsák a céljukat, és ledolgozzák a karmáikat, ami miatt inkarnálódtak.


  Kérem a türelmedet, mert nagyon el vagyok havazva - nem szó szerint -, de mindenképpen visszatérek, hogy teljesítsem a kérésedet, és akkor majd priviben szólok.

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 33. 2015-02-10 16:3214641.

  Amíg Mamóka megérkezik, addig se aggódj, mert a 8. ház nem így direkte a fizikai halál háza, hanem több jelentés is kapcsolódik hozzá pl. okkultizmus, mások pénze-örökség, nagy átlényegülések stb.!

  2015-02-09  21:09
  fénysugár (14640)
  előzmény:
 34. 2015-02-09 21:0914640.

  Kedves Mamoka!


  Egyszer regen segitettel nekem, es ezt meg egyszer koszonom, most ismet orulnek neki ha lenne egy kicsi idod ram/ rank.


  Ketpeteju fiu ikergyermekeim szulettek,egy perc kulonbseggel, megis oriasi kozottuk a kulonbseg. Azt lattam hogy tobb bolygojuk is a 8. Hazban van.


  Az egyik babamnak (sulyos) veleszuletett betegsege van,a masik egeszseges. Ugy tudom a 8. Haz a halal haza. Szeretnek tanacsot kerni hogy mire figyeljek veluk kapcsolatban, nagyon feltem oket.


  Szul: Bp. 2014.07.26.


  A: 16:30 (o beteg)


  B: 16:31

 35. 2015-02-06 11:5914639.

  A Vízöntő.


  Őrülten pörög, kapkod, szétszórt - Uránikus jellegű. Aztán megfontolt, alapos, és itt a szaturnuszi kettősség. Mivel csak lassan és fokozatosan fejlődnek, ez is a szaturnuszi hatást mutatja. Hivatásában nem küzd, mert nem érzi jól magát hierarchikus jellegű munkahelyeken, ott érzi jól magát, ahol egyedül alkothat. Kötöttségek nélkül szeret dolgozni, ha maga oszthatja be az idejét.  Szívesen fókuszál egy dologra, sokszor ő a "szórakozott professzor". Nem akar hatalmat, szabadidejében a hobbijával foglalkozik, ami gyakran összefügg a hullámokkal. (TV, rádió, atom kutatás stb.) Mélyen intellektuális. A Vízöntők gyakran írók, színházi emberek, és nagyon emberközpontúak. A statisztika szerint a Vízöntők között gyakoribb a homoszexuális kapcsolat. Undorodnak mindentől, ami alacsonyrendű. A Vízöntők férfitársaságban érzik jól magukat általában, a nők is.


   


  Toleráns, stabil, hűséges, megbízható partner. Nehezen mutatja ki az érzelmeit. Nagyon sok barátja és ismerőse van. Igazán mély barátságot nehezen köt, de akkor örökre. Nem érdeklik a konvenciók és a külsőségek, mindenből az egyszerűt szereti, fontos, hogy legyen helye a könyveinek, és állatainak.  Lakását funkcionálisan rendezi be. Fontos a telefon, az email, stb. Sokat szellőztet, ablakai nyitva vannak. Főzni nem nagyon szeret, ezért aztán nem szokott napokig a konyhában sertepertélni. Gyerekeit nagy szabadságban neveli, még nagyobban, mint a Nyilas. Arra neveli őket, hogy önállók és eredetiek legyenek, mindenféle tehetségüket kibontakoztatja, nem szereti a hagyományos iskolát.  Ám azt azért meg kell jegyezni, hogy már az nagy teljesítmény részéről, ha gyermeket szül, ugyanis ritkán szánja rá magát az anyaságra.


  Emlékezőtehetségük igen jó, felfogó képességük átlagon felüli. Mindig az értelem irányítja a tetteiket, általában határozottak, következetesek, kevéssé befolyásolhatóak, elsősorban önmagukra hallgatnak.  Kellemes társasági emberek, jó és szívélyes házigazdák. Vonzódnak a nem mindennapi tárgyakhoz, emberekhez. Optimista alkatúak, de hajlamosak a melankóliára is. Mások gondjait megértik, beleérző képességük rendkívüli. Szívesen és ellenszolgáltatás nélkül segítenek a bajbajutottakon, rájuk mindig lehet számítani. Az önmegtagadáson keresztül képesek eljutni a lemondásig, a világtól való elfordulásig. Ideálja mindig kicsit emberfelettivé teszi, mely sokszor prometheuszi kalandhoz hasonló vállalkozások felé taszítja. A tudatosan élő Vízöntő emberek az Uránusz erejét késztetésként fogják fel arra, hogy nyitottá váljanak a spontán cselekedetekre az új távlatokra és mindezt beillesszék az életük tervébe.  A Vízöntő az ideálokban él. Elvei vannak, és azokból nem enged. Nagyon nehezen lehet csak kizökkenteni a meggyőződéséből - szinte meggyőzhetetlen


  Részletek a tananyagunkból.


   

 36. 2015-02-06 11:5614638.


  A Vízöntő fix jegy, nem idegen tőle a szerkezet építés.  Taszítja őket minden, ami csúnya, ami civilizálatlan, az emberiséget szeretnék megreformálni, hogy biztosítsák a haladást. Az elavult, földhözragadt eszméktől akarják megszabadítani a világot, a sötét aspektusától.


  Az igazságosságot, testvériséget és a haladást hirdetik. A kötöttségek, szabályok nélküli teljes szabadságot képviseli. Képes futurisztikus elméleteket terjeszteni. Sokszor elvonatkozik a valóságtól. Mindazt gyűlöli, ami elavult. Ha a mitológiába visszatekintünk, akkor láthatjuk, hogy Zeusz a tagadó, romboló isten, Prometheus, aki mindenáron haladást akar: ez a kettősség jellemző a Vízöntő dilemmájára is. Nem tiszteli a hatalmat, mindenféle tekintélyelvűséget elutasít, Prometheusz a sötétből akarja kivezetni az embereket - ellopja a tüzet. Mikor kikötözik, a szenvedés a máján keresztül éri - a sasok által. Azt a részét pusztítják el, ami önmaga. Ez az önpusztítás jellemző a Vízöntőre és az önfeláldozás.


  A Vízöntők hordozzák magukban a legtöbb kétséget, és a saját értéktelenségük rémével küzdenek, akkor is, ha ez nem így van. Ezt viszont soha nem vallják be még maguknak sem. A Nap a szellemi fejlődésük, az egójuk. Ez benne van a Vízöntőkben, az önbecsülés, a szellemi nagyságukba vetett hitük - az nincs meg bennük. Önértékelési problémáik vannak.


  A Vízöntő csoportenergiának szenteli az életét, csoportnak akar dolgozni, nem szereti magát az előtérbe helyezni. A Genezisben a tudás egy szent, vagy annak vélt határvonal, öntudatos, a következményekkel mit sem törődő áthágása az isteni tiltás ellenére. Példa rá az Éva-alma történet. Itt a tudás: szentségtörés. Ezt a Genezisben a két asszony: Lilith és Éva együtt tette; volt bátorságuk a kíváncsiságukat kielégíteni. Asztrológiai elemként a tűz az intuíció és a kreativitás jelképe.  Gyakran kell a Vízöntőnek tabukat átlépni. A Vízöntőkhöz köthetők a találmányok, pszichológiai, asztrológiai kutatások, és a modern társadalom-tudomány. Általában nem értik meg őket: magányos zsenik. Fényévekkel vannak előbbre kortársaiknál. Isteni privilégiumot: a tudást keresik. Prometheusz szelencébe gyűjti az emberi bajokat, Pandora kiengedi: őrület, gonoszság, bűn, öregség, fáradtság, betegség. Bennmarad a remény. Isten és ember útja kettéválik: az ember halandóvá lesz, Isten vetélytársat kap, aki meg fogja kérdőjelezni a tetteit.

 37. 2015-01-29 19:3214637.

  Ez nagyon hasznos volt Mamóka, köszönöm én is!

  2015-01-21  19:16
  mamóka67 (14632)
  előzmény:
 38. 2015-01-25 15:3414636.

  Az 5. Ház az Oroszlán birodalma, tehát a Nap az ura. Ha Ha a Nyilas a ház végében van, akkor fontos a Jupiter (a Nyilas ura), de már a Bakot is figyelembe vesszük, tehát a Szaturnuszt is.


  Mindkettő ebben az esetben prominens.

  2015-01-23  21:40
  Mcsaba (14635)
  előzmény:
 39. 2015-01-23 21:4014635.

  Kedves Mamóka!


  Megkérdezném, hogy a radix képletben, ha pl. az 5.Házcsúcs a Nyilas 29 fokán van, akkor a Jupitert, vagy a Szaturnuszt kell fontosnak tartani az adott ház életterületén? Vagyis melyik az 5.Ház ura?
  Tisztelettel Mcsaba.

 40. 2015-01-23 12:3614634.

  Kedves Mamóka67!


   


  Nagyon köszönöm, hogy elkészítetted ezt a rövidített sorselemzést. Ezt már nem most kértem, így még jobb, hogy most olvasom, mert azóta sok idő eltelt és sokat foglalkoztam  bennem lévő gátakkal, gondokkal. Ennek függvényében eszméletlen, hogy mennyire igaz mindaz, amit leírtál, mert magam is ezt érzem, tapasztalom önmagammal kapcsolatban. 
  Köszönet érte még egyszer!!!! :) 

  2014-02-18  11:42
  mamóka67 (14140)
  előzmény:
 41. 2015-01-22 19:2614633.

  Priviben kérdeztétek a MÉRLEG-Skorpió párkapcsolatát.


  Íme:   A Mérleg általában vagy lenyűgözi a Skorpiót, vagy elrémíszti, vagy egyszerre mind a kettő. Nyugalma, higgadtsága kelleme bizsergéssel tölti el ennek a pókfajtának az ízelt tagjait. Az izgatja, azt akarja kifürkészni, vajon e fátylak valójában nem egy alapvetően ördögi univerzumot rejtenek-e. Mikor rájön, hogy erről szó sincs, rendszerint már túl késő. Már beleesett a csapdába, amit a gyengédség állított, és a csalétek túl édes ahhoz, hogy elszakadjon tőle.


  Ami a Mérleget illeti, ő habozik, ingadozik a szenvedély gyönyört ígérő kísértése és saját józansága között. Megfeledkezik arról, hogy ez a józanság milyen könnyen összeroppan a Skorpió ollója között. Ez a párosítás egyébként akár baráti, szerelmi, vagy szakmai viszonyról van szó, gyakran hoz kíváló eredményeket


  A Mérleg, bárhogy tépázza is meg a sors, végül mindíg visszanyeri egyensúlyát, ráadásul segít a Skorpiónak is, hogy kilépjen önmaga börtönéből, és közösségi lénnyé váljon.


  A Skorpió viszont néhány kudarc árán ahhoz segíti hozzá a Mérleget, hogy megtanuljon kevésbé függeni másoktól, hogy jobban önmagára találjon.


  Ezenkívül, mivel szomszédos jegyekről van szó, gyakran előfordul, hogy a Naphoz közelálló két bolygó, a Vénusz és a Mars "gyámolítja" e kapcsolatot, sok közös éritkezési pontot biztosiítva ezáltal.


  A Skorpió a legfontosabbat adja a Mérlegnek: a határozottságot, a biztos anyagi hátteret.


  Mivel magányosságra hajlamos, nem érzi jól magát a Mérleg barátainak a társaságában, és hosszú távon ez feszültséghez vezet kettőjük között.


   Kezdetben nagyon hízeleg a hiúságának a Mérleg rajongása, kedvessége, és az a fényűző környezet, romantikus hangulat, amit egy-egy randevú során igyekszik teremteni. A Mars határozottsága és a Vénusz gyengédsége olvad egymásba, amikor ölelkeznek. De a hétköznapok gondjait már alig tuja elviselni ez a kapcsolat.


  A Mérleg túl számítónak, keménynek, önzőnek munkamániásnak tartja.


  A Skorpió viszont azt viseli nehezen, hogy párja örökké vendégeket hív,vagy vendégségbe cipeli, ahol "viselkednie" kell.


  Ám ha megadják egymásnak azt a függetlenséget, amire mindketten vágynak, nagyon mély barátság, őszinte szeretet alakulhat ki kettőjük között.

 42. 2015-01-21 19:1614632.

  "Szolár Horoszkóp értelmezésének a menete a tradicionális asztrológiában

  A szolár horoszkóp a tradicionális asztrológiában azt mutatja meg, hogyan tudjuk a születési képlet potenciálját abban az évben legjobban megélni, milyen témák, energiák mozgatják az adott évet. Mivel szolár horoszkópról van szó, ezért a szolár Nap házhelyzete a legjelentősebb tényező. A szolár Nap házhelyzete mutatja meg, az adott évben milyen témák kerülnek fókuszba, melyik terület hoz tanulnivalót, hol nyílik lehetőség tapasztalatszerzésre. Ez 12 különböző téma lehet. Azok a fényszögek, amelyek a szolár horoszkóp Napjához kapcsolódnak, megmutatják, milyen tulajdonságokat és energiákkal kerülünk kapcsolatba az adott szolár évben. A következő lépés a szolár Aszcendens vizsgálata: Az Ascendens jegye a szolárban jelzi, milyen módon nyilvánulunk meg az adott évben, és hogyan hatunk másokra. Ez nem azt jelenti, hogy a születési képlet Aszcendense „felülíródik”, de megjelennek a szolár Ascendens által képviselt energiák. Ha egy bolygó együtt áll a szolár Ascendenssel, akkor annak a planétának a témái is megjelennek az adott évben, átszínezik a Szolár Ascendenst. Az az év, amelyikben ugyanaz az Ascendensünk, mint a születési horoszkópban, nagy jelentőséggel bír, hiszen megszületésünk témáját „ismétli”. A szolár Aszcendens értékeléskor. születési uralkodója is figyelmet igényel az

  Ezután a szolár MC vizsgálata következik: azt mutatja, milyen kvalitásokat szeretnénk az adott évben kifejleszteni, milyen célokhoz és irányokhoz kapunk segítő energiát. Itt is fontos, ha az együtt áll egy planétával. A planéta által képviselt téma szintén megjelenik, érezhetővé válik. Most következik a születési horoszkóp és a szolár horoszkóp összevetése. A születési horoszkópnak az a háza, amelyikbe a szolár Ascendens esik, a középpontban áll az érintett évben. Megmutatja, hogyan viszonyulsz a szolár Ascendens által képviselt témákhoz. A születési horoszkópnak az a háza, amelyikbe a szolár MC esik, megmutatja, milyen témákon keresztül jutunk el a céljainkhoz.

  Ha egy Radix bolygó együtt áll a szolár Ascendenssel, MC-vel, akkor a bolygó által jelzett minőség, az általa képviselt téma hangsúlyos lehet az adott évben. Az együttállás orbisza a szolárban szűkebb, mint a Radixban, általában 2-3 fok."


  Doksi.hu

  2015-01-21  18:22
  Mcsaba (14630)
  előzmény:
 43. 2015-01-21 19:1214631.

  A személyes év a születésnapon kezdődik. Az éves (szolár) horoszkóp megmutatja milyen tendenciákra lehet számítania az adott évében. Minden évben új szolár horoszkóp állítható fel, amely egy évig ad útmutatást, majd átadja helyét az új éved új szolárjának.


  A szolár horoszkóp minden születésnapján felállítható, akár évekre előre is.
  A szolár horoszkóp fényszögei, bolygóállásai nem fognak változni, bármi is történjék velünk az évek során, viszont a szabad akarat elve alapján,
  kezünkben van az életünk.
  2015-01-21  18:22
  Mcsaba (14630)
  előzmény:
 44. 2015-01-21 18:2214630.

  Kedves Mamóka!


  Megkérdezném, hogy a Szolár horoszkópot vizsgálva melyik a mérvadóbb? Maga a Szolár képlet szerinti események, vagy az Szolár-Radix összetevés eseményei? ... Mert úgy tűnik, hogy kissé egymással ellentétes eseményeket mutatnak(?.

  Tisztelettel, Mcsaba.

 45. 2015-01-21 16:0414629.  A Neptunusz határok, a struktúra feloldásán dolgozik, azaz a Szaturnusz ellenében. A felépítettet lebontja, az alapokat aláássa, a kényszert fellazítja, a kötelességeket kikerüli. Talán mindezt előre tudta Szaturnusz (Kronosz), amikor lenyelte a fiát, Neptunuszt (Poszeidónt).   


  „(...) aki, ahogy a tengeren, az erdőben is, fölemeli a mohos köveket, a harasztot megbolygatja, a gyep alatt turkál és korhadt törzsek alatt kutat, egészen természetesnek találja, hogy a tengerfenék és az erdő mélye rokon. Annak azt, hogy Poseidón egyaránt a tenger és az erdő istene, nem kell sokat magyarázni. Ez a rejtett lét, az elragadó felszín alatt tenyésző homályos nyüzsgés az ő birodalma. (...) És az ember tudja, hogy a léleknek is van sziklaalatti és harasztalatti része, amely a félelmetes férgektől éppen úgy nyüzsög. A tudattalan, ha önmagát ki akarja fejezni, mindig óceán vagy erdő képében jelentkezik. S ebben az óceánban, mely nem egyéb, mint erdő a víz alatt - és erdőben, amely nem egyéb, mint óceán a földön, ebben az emberi lélekben, amelynek tudatalatti része az óceán mélye, Poseidón uralkodik (...).” (Hamvas Béla)


  Érdemes utána járni, hogy hol van a képletetekben a Neptunusz. A karmikus asztrológiában nagy a jelentősége, és sok mindenre magyarázatot ad a képletbeni helyzete.

  2015-01-21  16:02
  mamóka67 (14628)
  előzmény:
 46. 2015-01-21 16:0214628.


  A Neptunusz a Vénusz isteni változata. A Halak bolygója a Neptunusz - a feloldódás maga. Visszatérési pozíciója a születéshez 165 év, nem teljes kör a horoszkópunkon. Sarkalatos pontoknál válik fontossá. Poszeidon görög - Neptun latin isten, a tenger istene, Zeusz testvére a jelképe. 1846-ban fedezték fel, akkor használják először a gőzgépet, kezdik a gázvilágítást, a fájdalomcsillapítás és a hipnózis bevezetését.


  Teozófiai társaság alakul,  jelentése ehhez köthető, spiritualizmus, csak a legmagasabb rezgéseiben működik. Alacsonyabb rezgéseiben behoz olyan energiákat, melyekkel nem szívesen nézünk szembe. Pl.: homály, közösségek, becsapottság, csalódottság, vagy nem az aminek látszik. Megnőtt a szegények és betegek iránti segítőkészség, kórházak épültek. Behozhatja a drogokkal való visszaélést. Ha pozitív, akkor hozza az egyetemes, feltétel nélküli szeretetet.


  Hozzá kapcsolható minden, ami nem látható, csak sejthető, érzékszerveken kívüli érzékelés. Józan ésszel fel nem fogható, nem érzékelhető dolgok híve. Jellemző rá a belelátás más dimenziókba, és a szem nélküli tisztánlátás. Az a ház, ahol áll, ott nem lát tisztán a szülöttje, vagy ott kell nagyon önfeláldozónak lennie, ott kell megélnie a transzcendenciát, ott lehet becsapható, és ott tud a legmagasabb energiákba emelkedni. Itt vannak a művészi vagy gyógyítói képességeink, és itt tudjuk megérteni az általánostól eltérő igazságokat is.


  A hatása alatt állók jól formálhatók, befogadóképességük óriási, viszont túl érzékenyek, nyitottak minden iránt.


  Összefoglalva:  


  Álom, határtalanság, feloldódás, fantázia, mese, megfoghatatlanság, vágyakozás. Köd, szenvedély, illúzió, félrevezetés, gyengeség, befolyásolhatóság, Maya. Az Angyal, a Szent, az Elérhetetlen.


            


   

  2015-01-21  15:48
  mamóka67 (14627)
  előzmény:
 47. 2015-01-21 15:4814627.

  A Neptunusz a Szaturnusz segítségével kihúzta a biztos talajt a lába alól! Ez a konstelláció megmagyarázhatatlan félelmet okoz, melyet csak a droggal volt képes oldani. Nem volt már semmi kapaszkodója, eltűnt a biztonságérzete. Mivel az Uránusz is bekavart, ez csak felerősítette a megmagyarázhatatlan félelmeit.


  A Szaturnusz-Uránusz indukálja a legtöbb problémát, hol megkötözi őt, hol mindent feladva a lovak közé dobja a kantárt! Állandóan úgy érzi, hogy a szabadságában van gátolva, és ilyenkor úgy érzi, hogy csak akkor szabad, ha pótszerrel minél messzebb elszáll.


  Ezeknek a konstellációknak a hatására úgy érezhette, hogy nem tudja közvetíteni azt a szabadságvágyat és a függetlenedési törekvést, mely feldúlta a lelkét, ezért mindenben bizonytalanná vált. Sajnos nem volt senki, aki felvilágosítsa ezek szerint arról, hogy így is korszakos volt az a pár év, ami az ő tevékenységével telt a fiatalok körében.


  Ez a bizonytalanság és a benne dúló indulatok mindig nagyobb adag drogra csábították, és ebben nagyon nagy szerepe volt a Neptunusznak, Uránusznak, és a Szaturnusznak is. De annak a kornak is, melyben élt, a Nyilas akkori korszakának.


  A Mars-Plútó csupán az önfejűségét igazolja, de akkor már nem tudott úrrá lenni agresszivitásán még önmagával szemben sem.-


  Az a félelem, mely végül úrrá lett rajta -lehet, hogy tudat alatt - saját énjétől való félelem volt. Olyan ördögi körbe került ezektől a bolygó-hatásoktól, melyből már csak a túladagolt droggal tudott védekezni.


  Zseni volt, egyszeri és megismételhetetlen, mint minden individuum.


  Érdemes a Neptunusz "tevékenységét" tanulmányoznotok, ő a Halak ura, nagyon érdekes dolgokat tud okozni akkor, ha valakinek a képletében ennyire prominens.

  2015-01-21  15:16
  Tündérpilla (14625)
  előzmény:
 48. 2015-01-21 15:1814626.

  Érdekesség még, hogy Jimi Hendrix is akkor halt meg, kb. két héttel előtte, szintén 27 évesen.

  2015-01-21  15:16
  Tündérpilla (14625)
  előzmény:
 49. 2015-01-21 15:1614625.

  A Neptunusz éppen közeledett az MC-jéhez, már tíz fokon belül járt, de a radix Napjához pl. szextilt vetett.


  A születési képletében viszont van egy Szaturnusz-Uránusz együttállás a 4. ház csúcshoz közel, ehhez trigonnal kapcsolódik a radix Neptunusz. A halálakor a Neptunusz oppozícióban volt a radix Szaturnusz-Uránusszal, a Nap-Uránusz együttállás pedig trigont vetett rá. Az első Szaturnusz visszatéréséig már nem volt sok hátra, de a Szaturnusz már együttállásban volt a radix Uránusszal. Ezenkívül a 10. házas Marsát kvadráttal támadta a Plútó-Mars együttállás (a barátai megígérték neki, hogy felnéznek hozzá, de nem tették és még felhívni is csak későn hívták fel).


  Mellékelem a képet a halál dátumával készült szinasztriáról (az éjjel három óra körülbelüli időpont).

  2015-01-21  00:44
  mamóka67 (14623)
  előzmény: