Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2016-01-30 13:4914840.

  A harmadik kérdésed a házakra vonatkozott. A te ismereteid alapján - úgy érzékelem - egyenlő házakról beszélsz.


  Az első asztrológiai képletekben még nem voltak házak, csak jegyek, bolygók és fényszögek, mert a fejtés csak háborúkra és gyakorlati dolgokra koncentrálódott. Pythagoras idejében készítettek először házakkal horoszkópot. A jegyek megmutatják hogyan? a házak pedig azt, hogy hol? érvényesül a bolygó vagy fényszög hatása. Akkor még egyenlő házakkal dolgoztak.


  Az epliktika a Nappálya, ebben mozog a Nap.  Van 4 sarkalatos pont, ezek adott koordináták: Aszcendens, Deszcendens, MC és IC. Az epliktika nem egyenletesen borul fölénk, mivel a Föld tengelye ferde, ezért a házak területe sem egyenletes emiatt. Így aztán a házcsúcsok általában nem esnek egybe a jegycsúcsokkal.


  Ezért történhet meg, hogy a VII. ház (a Mérleg háza) pl. a Vízöntőbe esik.


  Remélem, érthető a magyarázatom, én az epliktikát egy mandarinhoz hasonlítanám, melynek a közepébe állok, felettem az éggömb és a gerezdek adják a házakat. A házak is térbeli szeletek.


  Fejtésnél a házakat és a jegyeket együttesen kell fejteni, mert csak úgy adják ki a karakteredet a bolygók jelzése alapján.


  Szólj, ha még mindig nem érted.


   

  2016-01-29  04:01
  zsofimancs (14837)
  előzmény:
 2. 2016-01-30 13:2514839.

  A második kérdésed a minőségekre és az elemekre vonatkozott.


  A "nem általánosítunk" törvénye erre is vonatkozik.


  Ha a minőségeket tekintjük, akkor ismerünk kardinális, fix és változó jegyeket. Már ezek megkülönböztetik egymástól őket, ám ha még az elemeket is felsoroljuk: föld, levegő, tűz és víz, akkor látjuk csak igazán az eltéréseket.


  Mivel te a levegős elemet kérdezted, nézzük azt. Példának nagyon jó.  A levegős jegy képvisel mindent, ami a mozgással kapcsolatos, értelmi síkon működik, tehát az intellektust képviseli jellemzően. Általában a racionális gondolkodás, a teória teremtő képesség és a szangvinikus természet jellemző rájuk. Természetesen ezek is általános jellemzők, de legtöbb esetben legalább a fele jellemző függetlenül a bolygóktól, a levegős jegyekre.


  Tehát a levegős jegyekben is a Vízöntő pl. fix, a Mérleg kardinális, az Ikrek pedig változó minőségben van. Ezért aztán merőben ellentétes alapkaraktert képeznek, annak ellenére, hogy a levegős  jegy mindegyiknél jelen van bizonyos mértékig.


  Van még egy megkülönböztetés: az, hogyan érzékeli maga körül a világot, ezt a pozitív és a negatív  jel mutatja. Pl. pozitív a tűz és a levegős jegy, negatív a föld és a víz jegy. A zodiákuson ezek a jegyek egymást váltják. Ugyanúgy különbözetünk meg pozitív és negatív bolygókat is az elemeken belül ha figyelembe vesszük a jegyek bolygóit: Pl. a Fix. levegős, pozitív Vízöntő bolygóit: elsősorban az Uránuszt, a régebbi bolygóját a Szaturnuszt és a legújabb Pallasz Athénét.


  Ha még el sem kezdtünk fejteni, csak ezt a pár dolgot vesszük figyelembe egy ember karakterében, már látható, hogy mennyire különböznek egymástól, még akkor is, ha mind a levegős jegyekbe tartoznak.

  2016-01-29  04:01
  zsofimancs (14837)
  előzmény:
 3. 2016-01-30 12:5914838.

  Szia Zsofimacs!


  Köszönöm a kérdéseidet, örülök, ha valaki ilyen szinten is érdeklődik az asztrológia iránt!


  Mindenek előtt (ismételten) le kell szögeznem, hogy a jegyek meghatározása általános jellemzőket takar. Ez azt jelenti, hogy abban a bizonyos jegyben, a felsorolt tulajdonságok a legjellemzőbbek. Természetesen ezek a jellemzők az összes többi jegyben is megtalálhatók, csak nem ennyire evidens módon.


  A második dolog, amit még ehhez hozzáfűznék, hogy minden sorselemzés egyénre szabott, és egyénhez szól, tehát a radix képletben lévő konstellációk a meghatározók arra a személyre. Van akinél teljesen átformálják a jegyet a fényszögek, bolygók helyzete, karma tengelyek, stb.


  Mondok egy példát: a fiam Kos jegyben született, de nagyítóval sem találok benne semmi Kos jellemzőt, egyértelműen a Bak Aszcendensét éli, melyből arra következtetek, hogy még sok tartozása volt az előző életéből annak jegynek a megvalósításában.


  Ha minden Vízöntőre az a húsz sor lenne jellemző, amit általában leírtak, akkor minden tizenkettedik ember ugyanolyan lenne. Pedig ezt tudjuk, nem így van.


  Ezért ne próbáljunk általánosítani, és rá erőltetni egy emberre a jegyet, amiben született anélkül, hogy ismernénk a horoszkópját.

  2016-01-29  04:01
  zsofimancs (14837)
  előzmény:
 4. 2016-01-29 04:0114837.

  Ismét volna pár kérdésem. Főként egy -egy jegy általánosabb tulajdonságaira vonatkozóan.


  Miután jó pár irást elolvastam már és néztem videót is (pl Kaló Jenő erre vonatkozó előadásaiból - némelyikkel sajnos nem igazán értettem egyet vagy én túl szélsőségesnek találom)


  1 kérdés


  Az első számomra "meg nem értett " jegy a Vizöntőé.Azt nagyjából elmondhatom szinte kivétel nélkül azt olvasom e jegyről hogy különc, rendhagyó, lelkes, kreativ aki nem birja a konvenciókat, önfejü és érdeklik az újdonságok. Ő a magányos "zseni". A kérdésem ott kezdődik mikor azt irják fontosak neki a barátok , a barátságok az életében. Egyes irásokban azt olvasom a Vizöntő a "barátság" jegye vagy hogy tele van barátokkal. Minden esetre e szóra nagy hangsúlyt fektetnek nála. Aztán később irják mennyire zárkózott és bizalmatlan jegy. Most akkor melyik, vagy mi ő igazán? mert szerintem a kettő nem megy együtt. Az én felfogásomban ugyanis aki különc és a magányos "zseni" az elsősorban inkább egoista hajlamú mert szereti önmagát igy vagy úgy, ilyen vagy olyan formájában, vagy nagy hajlama van rá mint sem barátkozós jegynek. Aki különc az úgy tekint a világra is és forditva is a világ is különcnek gondolja őt. Ez gyakran magányos dolog szerintem. Én alapból azt gondolnám nehéz valakinek igy barátkoznia mert az emberek többsége fél a "más" -tól. Kiváltképp ha szeret polgárpukkasztó módon is viselkedni már pedig e jegyről sokat olvastam ezt a vonást is. Ez általánosságban nézve szerintem a legtöbb emberből taszitást válthat ki és nem vonzást. Vagy pedig nagyon olyan dolgot kell csinálnia ami viszont több embert vonzhat de itt is megkérdőjelezném hogy azok az emberek is barátok e vagy inkább az eszme felé vonzódnak amit ő képvisel és nem a személyéhez mint barátkozás. Én szerintem egy vizöntőnek nem sok igazi barátja van ha általánosságban kéne nézni a jegyet és ha végig gondolom milyen vizöntőket ismertem eddigi életem során. Kiváncsi vagyok neked erről mi a véleményed? Te vagy más hogy látja ezt. Esetleg egy napjegyü vizöntő.


   


  2. kérdés


  A levegős jegyek általánositása. (ikrek, mérleg, vizöntő) Azt tudom hogy pl a vizöntő szilárd levegős jegyet képvisel. A mérleg levegős kardinális. Az ikrek változó levegős jegyet képvisel. Gondolom ez is adja azt hogy bár mind három levegős jegy de mégis más karakter belül. Egy hármójukra jellemző (levegős jegyek) általánositásban azt olvatam hüvösnek látszanak.


  Ezzel nem teljesen értek egyet. Szeretném megkérdezni a három közül melyik a zárkózottabb és melyik a nyiltabb barátkozósabb természet? Én személy szerint egy ikrek embert előbb mondanék nyitottnak és barátkozósnak mint egy vizöntőt vagy mérleget. De semmi esetre sem hüvösnek egy ikreket mert az szerintem olyan messzi van tőlük mint Makó Jeruzsálemtől bár lehet ezt én itélem meg tévesen. Eddig akiket ismertem ikrek napjegyü embereket folyton szerettek a középpontban lenni és annyit beszélnek mint a gép. Ha egy ikrekkel beszélek telefonon akkor 10 perc helyett egy órát minimum rá kell szánjak. Ha egy óra van betervezve ők csinálnak 2-őt :D A mérlegeket én inkább visszafogottan kedvesnek mondanám és talán egy mérleg zárkózottabb is. A vizöntővel továbbra is gondban vagyok milyen is valójában? Persze mind attól eltekintve hogy egy egy ember személyiségében most milyen más bolygó állások vannak. Általánosságban érdekelne most mert nekem ez homályos és ellentmondásos.


   


  3. kérdés


  Van még egy másik problémám. Igaz még nem vásároltam programot hogy megnézzem csak könyvből olvastam vagy online ütöttem be egy programba. Ugye megvannak hogy kinek milyen házaiban milyen jegyek esnek és hová esik az aszcendense is. Ha jól olvastam az mindig az első házban van, mármint az aszcendens. Ez odáig tiszta és világos hogy onnan nézzük tovább 2, 3, 4 ház stb.


  Amit én nem értek akkor hogy ha nekem mondjuk Bak volna az aszcendensem akkor ha a holdam a Bika jegyébe esik a 3. házba akkor hogy lehetséges az hogy ha Vizöntő lenne az aszcendensem akkor is a Bika holdam a 3. házban van? Ugyanigy mondhattam volna szüz marsom a 7. házban van mind a két aszcendens változatnál? De akkor mi is vagyok én valójában mind a kettő? A könyvben meg azt olvasom ha Bakkal kezdődik a horoszkóp vagyis az aszcendens, akkor elvileg a Halaknak kéne a harmadik házban lenni és nem a Bikának.És a hetedik házon a Ráknak kéne lenni nem a Szüznek.


  Ugyanigy azt irja ha Vizöntővel kezdődik vagyis első ház vizöntő akkor a Kosnak kéne lenni a harmadik házban és szintén nem is a Bikának. A hetediken meg az oroszlánnak.


  Ehhez képest nálam azt irják bika hold 3. házban van (Bak és Vizöntő aszcendenst beütve is). Vagyis a bika uralja a harmadik házat. A hetedik házamat meg a szüz uralja.


  Nekem ez kicsit káosz lett. :) Valaki elmagyarázná?

  2016-01-28  14:56
  mamóka67 (14836)
  előzmény:
 5. 2016-01-28 14:5614836.

  Ahhoz, hogy híres ember legyen valakiből ( pozitív értelemben), tehetség szükséges. Vannak kvintil fényszögek az emberek képletében, melyek arra utalnak, hogy tehetsége révén híressé válhat. Bolygó is mutathatja, pl. az I. házban álló Neptunusz a születési képletben, mindenképpen tehetséget jelöl a művészetek terén.


  Azt pedig, hogy sikerül-e megvalósítani, és a tehetséget kamatoztatni, a Jupiter és a X. ház szokta megmutatni. Egyéb apróbb jelek is mutathatnak rá, de ahhoz teljes fejtés kell.

  2016-01-28  13:28
  zsofimancs (14835)
  előzmény:
 6. 2016-01-28 13:2814835.

  Ezek az oldalak nagyon jók én is már beraktam a favoritba.


  Van egy olyan kérdésem (bár tudom bizi vagy más elemzéssel) de ha lesz időd megkérnélek rá hogy nézd meg nekem.


  Honnan látszik egy képletből hogy valakiből lehet e hires -ismert ember?


  Azért kérdezem mert tevékenykedem müvészi vonalon (nem éneklés) egy kis kör meg is ismerte a munkásságom viszont 1-2 éve nem léptem tovább. Akkor azt éreztem ezzel a lendülettel talán még hires is lehetnék vele egy kicsit szélesebb körben. Egy érzelmi válság inditotta be a folyamatot de most hogy jól vagyok 1.5 év óta hozzá se nyúltam a dologhoz....pedig hiányzik csak nem tudom van e reális jövője. Illetve pénzkereset formájában egyáltalán megjelenne e ?

  2016-01-28  12:48
  mamóka67 (14834)
  előzmény:
 7. 2016-01-28 12:4814834.

  Ha a tananyagot a lényeges kérdésekben nem tudod visszakeresni itt a topikban, akkor ajánlok egy oldalt - ahonnan az előbb is idéztem - ez nagyon közérthetően, és egyszerű eszközökkel írja le a szinasztria lényegét!


  http://www.arkanumstudio.hu/asztrologia-parkapcsolat.html


   

  2016-01-26  20:43
  Penelopé (14830)
  előzmény:
 8. 2016-01-28 12:4514833.

  Az előző élet nem mindig látszik a horoszkópban, de párkapcsolatnál a karmikus bolygó, pl a Szaturnusz, a karma ura, vagy a Chiron, esetleg a házak, mint a 8. vagy a XII. mutathatja meg, ha az ott megjelenő bolygóitok azonosak.


  Együtt állás esetében biztos, hogy szorosabb volt a karmikus kötés köztetek.


  Még annyit, hogy mindenki, akivel földi életünk során találkozunk, valamilyen formában részese volt előző életeinknek, csak a kötődés nem minden esetben volt szoros.

  2016-01-26  20:43
  Penelopé (14830)
  előzmény:
 9. 2016-01-28 12:2914831.

  Igen, jól értelmezed, amikor belép az új házba, vagy jegybe, akkor sokkal jobban felerősödik a hatása abban, amire a ház és jegy vonatkozik. A ház végén már erősen érződik a következő hatása is. Ez érdekes, mert a Plútó nagyon lassan halad.


  Ez a többi bolygónál is így van, leggyorsabbak a személyes bolygók. (Nap, Hold, Merkúr stb.).

  2016-01-24  16:54
  manda10 (14829)
  előzmény:
 10. 2016-01-26 20:4314830.  Drága Mamóka !


   Nagyon köszönöm a válaszod. Pont aznap amikor írtad el is tudtam olvasni, csak nem volt érkezésem válaszolni.


  Felmerült még néhány kérdésem.


  Ha 2 képletet nézek, ott azt kell néznem hogy az ő házaiban és az én azonos házaimban milyen bolygó van?


  Szerencsés találkozást említesz a Jupiternél. Ha jól tudom a Jupiter a szerencse, a törvényesség jelölője. Ez azt jelentené, hogy komolyabb kapcsolat is kialakulhat kettőnk között? Most még elég ritkán tudunk találkozni. És azt ki tudom számolni mikor kerül abba a szerencsés fényszögbe?


  Érdekes, hogy vonzom azokat az embereket akik függőségre, önpusztításra hajlamosak. Apám alkoholista volt ,így sejtem, hogy miért ismerős nekem ez a szitu és miért tanultam meg ezzel együtt élni, és hát szenvedni is benne. Szerinted mi a feladatom ezzel? Azt hiszem túl anyáskodó vagyok (Rák Hold). Meg kell tanulnom felülemelkedni a másik problémáin és megtanulni élni a magam életét?


  És még azt szeretném kérdezni tőled, hogy hol látod a képletben azt, hogy sorsszerű egy találkozás, és volt előző életes kapcsolat is?


  Köszönöm.


  Puszi

  2016-01-21  11:42
  mamóka67 (14793)
  előzmény:
 11. 2016-01-24 16:5414829.

  Szia!


  Mit értesz azalatt, hogy a házak gyorsabbak? Inkább csak a házak elején jelentős a tranzit hatása, esetleg?


  Konkrétan a tranzit Plútó a Bakban jár és a 4. házból fog átlépni az 5.-be.


  (A kettes házból indult Mérlegben, szóval nem ez az első házváltása természetesen, csak a többinél még nem érdeklődtem a asztrológia iránt.De visszatekintve amikor belépett a 4.-be pl - Nyilasban -, az erősen a szülőkről való leválás, felnövés-önállósodás kezdete volt.)


   


   

  2016-01-23  19:58
  mamóka67 (14814)
  előzmény:
 12. 2016-01-24 14:5214828.

  Drága Merlot, megörültem neked, de sajnos én is csupán 2015 januárig tudom visszakeresni a fejtéseimet és a levelezést, abban pedig nem találom.  Van aki tud nekem privit írni, nem értem a nlcafét, hogy mi ez az akadozás a posta környékén. Ha esetleg sikerülne mégis, akkor szívesen válaszolok a kérdéseidre! Puszi:M.

  2016-01-16  12:38
  Merlot_90 (14791)
  előzmény:
 13. 2016-01-24 14:4814827.

  Szinasztria esetében a nőnél és a férfinél is fennáll a lehetőség a kivetítésre, mivel abban a képletben egyforma eséllyel szerepelnek.  Ezek a jellemző dolgok túl erősek, mint az említett Aszcendens-Deszcendens oppozíció, és ha pontos a születési dátum, és valóban igaz ennek a jelentése, akkor az nagyon hamar kiderül, már a kapcsolat elején. Ugyanis látható, érezhető jelei vannak ennek a konstellációnak, ha kezdetben nem is annyira erősek, met ugyebár olyankor még igyekszünk a jó oldalunkat mutatni.

  2016-01-24  10:37
  Sakura1443613592 (14820)
  előzmény:
 14. 2016-01-24 14:4314826.

   


  Ezeket találtam a transzcendentális tulajdonságokra, ezek jól meghatározzák azt, amire gondoltam. Te pedig az álmaiddal ezt igazolod is!


   


  "A transzcendentális változások iránt fogékonyabb nők tehát már kezdenek rájönni, hogy mi a követendő irány, természetadta szerepüket miként tudják legeredményesebben betölteni. A jó irány­ban történő elmozdulás bizonyítéka szexuális igényeik megváltozása is. [http://kunlibrary.com/ezkivit.htm]"


   


  "Azonban akár vissza tud emlékezni az álmára valaki ébrenlétében, akár nem, az Egó, aki részben vagy egészben észreveszi környezetét az asztrális világban, kezd erőinek birtokába jutni, amelyek messze meghaladják azt, amivel itt lent rendelkezik. [http://www.ancsajosno.hu/az-almokrol]"


  Egyébként a fejtésnél arra utaltam, hogy már felül tudsz emelkedni a valós világon, és a tudatod elfogad egy másik, tőlünk független világot, mely az álmaidban jelentkezik. Ne félj ezektől, és vallom, hogy igenis a meditáció a legjobb válasz minden kérdésünkre, és segítség minden problémánkra. Vannak meditációs csoportok, ahol -kezdetben- könnyebb feldolgozni azokat a dolgokat, amik ilyenkor előjönnek. Keress ilyen helyeket-persze csak megbízhatókat - és nem fogsz csalódni. Ismétlem: ne félj tőle, mert nagyon sokat tudnak segíteni.


  Ha sikerül felül emelkedned a félelmeiden, akkor te fogsz majd választ adni saját magadnak a miértjeidre!


  Arra pedig -ismétlem- nagyon vigyázz, hogy kit tisztelsz meg a bizalmaddal, mert a mai világban divatos lett "asztrológusnak" lenni, de nagyon sok a kókler, a félig művelt (képzett) ezotériával foglalkozó ember, aki többet tud ártani, mint segíteni.

  2016-01-24  14:16
  zsofimancs (14824)
  előzmény:
 15. 2016-01-24 14:2814825.

  A szabad akarat dominál. Még a karmánkat is tudjuk változtatni, segíteni vagy gyengíteni, ha ismerjük a sorsunkat, tudjuk, hogy miért jöttünk, mi a célunk, és hogyan tegyük boldoggá magunkat és a környezetünket.


  Aki ezt elveti, olyan asztrológus, aki VITATHATALAN TÉNYEKKEL BOMBÁZ (KÖZHELYEKET PUFFOGTAT), ÉS NEM MUTATJA MEG AZ IRÁNYT, HOGY MIÉRT JÖTTÜNK, MIÉRT KAPTUK A NEGATÍV KARMÁT, ÉS AZT HOGYAN TUDJUK LEGYŐZNI. A KARMA ASZTROLÓGUSNAK PEDIG EZ A FELADATA.


  És igen, én is mindig azt szajkóztam, hogy igenis kell egy esélyt adni a párkapcsolatnak, még akkor is, ha elsőre nem látunk benne nagy fantáziát, mert rengetegszer kiderül, hogy közös erővel egy erős szimpátia esetén nagyon jó dolgokat, kapcsolatot lehet kihozni belőle. Persze ehhez nagyon tudatosnak kell lenni, és még utána, ha csalódunk, mindig van idő arra, hogy büntetlenül változtassunk.


  Az alapokat itt a topikban el tudod sajátítani, különösen amiatt is, hogy sok kérdést felvetnek a tanítványaim, így aztán a te kérdéseidre is kapsz választ többnyire. Mielőtt progresszióval, tranzittal, vagy szinasztriával kezdesz foglalkozni, nagyon kell ismerned az alapokat.


  Valamelyik előző hsz-ban írtam kitűnő asztrológust (Griga Zsuzsanna) akinél érdemes tanulni.


   Ha figyelmesen olvasod, minden témát akkor hagytam abba, amikor lanyhult az érdeklődés.


  Fejteni csak akkor szabad, ha az alapvető tudást elsajátítod, különben több kárt teszünk, mint hasznot.


  Én a Placidus4-et használom, annak alapján fejtek-személyre szólóan. De szoktam dolgozni a Regiomontanusból is, az könnyebben elérhető, és ingyen letölthető.

  2016-01-24  11:42
  zsofimancs (14823)
  előzmény:
 16. 2016-01-24 14:1614824.

  Még volna egy kérdésem. Irtad mamóka hogy nálam megjelenik a transzcendencia képessége is. Ez miben nyilvánul meg?


  Előfordulnak jósló álmaim (most nem mennék részletesen bele) nagyjából 10 eves korom óta kisebb nagyobb megszzakitással de úgy vettem észre ha foglalkozom vele jobban vannak és igy idősebb koromra is mert bizonyos dolgok jobban értelmet nyertek és gondolkodóba ejtenek. Már naplót vezetek róla.  Meditálni nem merek ilyesmivel mert valamiért én attól félek valami tényleg megjelenne egy olyan sikon ahol nem kéne és az nem irányitható. A "Constantin a démon vadász" vagy a 6. érzék cimü filmhez tudnám hasonlitani ami néha nálam történik főleg a nyomasztó érzése. Azok a filmek számomra ez miatt elég ijesztőek. Nem igen tudom ezt kezelni azt se tudom néha mit kezdjek vele de valaki a naplóvezetést ajánlotta rá. De néha a Pandora szelencéjének érzem. Van erre valami tanácsod ezt hogy lehet fejleszteni vagy "irányithatóvá" tenni. Vagy egyáltalán jó ötlet e. Magányos téma ez mert nagyjából senkivel nem beszélek róla , nem is szeretek. Gyakorta ugyanis a borzalmakkal álmodom, szenvedéseket, erőszakot látok (a sziriai háborút már egy évvel legalább azelőtt álmodtam rendszeresen mielőtt ott gond lett volna beleértve a menekült áradatot). Ezzel korábban már 2 asztrológushoz is fordultam de magyarázot senki nem tudott rá adni miért kinoznak ilyen rémes álmok.  Meg mivel én is minimum őrültnek hinném az illetőt vagy nem hinnék neki mivel hajlamos az ember azt hinni amit maga is lát a saját szemével. Én még magammal is szkeptikus tudok lenni. De nevetségesen hangzik néha úgy érzem magam mint az egyiptomi József aki folyton álmodott. Csak neki legalább tiszta volt a kép.


   


   

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 17. 2016-01-24 11:4214823.

  Kár hogy abba maradt. Én elkezdtem olvasni és sajnos nagyon sok kérdés van bennem. Akkor is ha elsőre hülyeségnek hangzana de a vélemény érdekel. Azt külön sajnálom hogy a szinasztriába nem mentél bele és a tranzitokba mert engem érdekelne de én még nagyon az elején járok és egy ember miatt meg nyilván nem kezdenéd el.


  Annyi lenne a kérdésem milyen asztrológiai programot érdemes használni?


  Most fél évig magam olvasgatom ezt az oldalt és más könyveket mert úgy döntöttem ha utána is megmarad a lelkesedésem akkor fizetek be tanfolyamra de akkor viszont egy komolyra. Addig legalább talán megvilágosodik mely rész az ami jobban érdekel és milyen hozzá állásom lesz az egészhez. De azt hiszem pont a szinasztriák azok amik nagyon tetsznek. Attól független hogy én hiszek a szabad akaratban is (van olyan asztrológus aki ezt elveti teljesen) és tudatosan lehet szerintem jó irányba alakitani egy kapcsolatot. Én a horoszkópot iránytünek látom próbálom úgy tekinteni mint egy vázlat magunkról és a dolgainkról de mi eldönthetjük  mit kezdünk a látottakkal.

  2016-01-23  23:53
  mamóka67 (14817)
  előzmény:
 18. 2016-01-24 10:4514822.

  Nagyon sokat tanultam alatta az életről, és igen, saját magamról is. A tabuk és titkok kutatása is nagyon stimmel. Végülis a céljaimhoz való úton ez az önismeret fontos, de azért még elég messze vagyok a céloktól sajnos. Igen, bizonyos szempontból erősít, valahogy függetlenebb lettem általa.

  2016-01-23  23:41
  mamóka67 (14815)
  előzmény:
 19. 2016-01-24 10:4214821.

  Ez szerencsére csak együttállás, de egyelőre még ezt is nehéznek érzem, jelenleg nem is találkozunk, szóval lehet, hogy nem is lesz belőle több (pont ezt a nehéz elfogadni benne most).


  A kvadrát az rosszabb, mert ott nem látsz rá a szituációkra, ott mindig keresztbehúzzák a számításaidat. Hiába gondolod el, hogy mit kéne másképp csinálni, mindig jöhet egy szitu, amiben váratlanul felbukkan a probléma.

  2016-01-23  13:44
  zsofimancs (14812)
  előzmény:
 20. 2016-01-24 10:3714820.

  Én mondjuk el tudom képzelni, hogy hirtelen fellángolnak egymás iránt, csakhogy a Vízöntő Aszcendensű nő is őrzi a szabadságát, az Uránusz a 7. házban meg éppen a gyakori partnerváltást, és szintén a függetlenség igényét hozza, szóval ez valószínűleg ilyen egyéjszakás, vagy sokszor egyéjszakás kapcsolat lehet max.


  Lehet, hogy a pasi amúgy nem is ilyen általában a kapcsolatokban, hanem ahogy írod, csak a nő vetíti ki a saját hozzáállását?

  2016-01-23  19:49
  mamóka67 (14813)
  előzmény:
 21. 2016-01-24 05:4714819.

  Szervusztok!


  Manoka, nem tudom emlekszel-e ram. Kanadaban elek. Az lenne a kerdesem, hogy milyen kilatas van a Bak /jan. 1/ es Ikrek /majus 25/ kapcsolatanak a jovojerol. Meglehetosen ellentmondo "elemzeseket" olvastam, kivancsi lennek a velemenyedre. A reszemre keszitett elemzes alapjan benned jobban bizom.


  Elore is koszonom

 22. 2016-01-24 00:0214818.

  A Szaturnusz-Mars kvadrát nem igazán szerencsés konstelláció- Agressziót válthat ki mindkét fél részéről idővel.


  Hatása addig is elmehet, hogy esetleg ez az agresszió saját maga ellen fordul, vagy megkeseredetté válik, és a kapcsolat feszült lesz. A Mars miatt még a szexualitásban is előfordulhat erőszak.


  Mint annyiszor mondtam már, nem szabad egy bolygó állást általánosítani, és mint bélyeget ráhúzni a horoszkópra, mert pl. ez az olyan alkalom, amikor segítségül hívhatjuk az áldásos fényszögeinket a képletünkből, egy-egy Vénusz vagy Hold trigon sokat tud segíteni. A szextilek pedig sokszor direkt arra vannak!

  2016-01-23  13:44
  zsofimancs (14812)
  előzmény:
 23. 2016-01-23 23:5314817.

  Az asztro-sulit egyszer csak abba hagytuk, mert a szinasztriára, tranzitokra már nem volt akkora az érdeklődés. Amikor éreztem, hogy lazul a tudásvágy, abba is hagytam, mert nem éreztem szükségét annak, hogy úgy folytassam, hogy senkit nem érdekel. Ezt meg lehet érezni.

  2016-01-23  12:05
  Sakura1443613592 (14808)
  előzmény:
 24. 2016-01-23 23:5014816.

  Amikor a Napot kvadrátolja a karma ura, a Szaturnusz, az egy nagyon erős bizonytalanságot hoz az ember életébe. Elveszi az önbizalmát, állandóan kétségek gyötrik, hogy elég jó-e, megfelel-e a követelményeknek. Néha még olyan bűntudatot is kelthet, amire nincs magyarázat.


  Ez az állandó bizonyítási kényszer felőröl, ha nem vagyunk tudatában, hogy mi történik a horoszkópunkon, ha igen, akkor tudunk védekezni, mert a karmát bizonyos fokig ki tudjuk védeni, csak meg kell találni a képletünkben azokat a segítő erőket, melyek más bolygóktól érintenek bennünket.


  Ez az állás hasonlít egy kicsit a Chiron hatásához, az ember azt képzelheti a hatására, hogy őt nem szereti senki.


  Ilyenkor az ember még saját magával sincs jóban.

  2016-01-23  11:37
  Sakura1443613592 (14807)
  előzmény:
 25. 2016-01-23 23:4114815.

  Amikor a Holdon halad át a Plútó, akkor segít a célok elérésében, felerősíti a tabuk és titkok kifürkészését. A Holdnak segít abban, hogy a saját lelkedbe is láss, és megismerd azokat a hajtóerőket melyek motiválnak a céljaid könnyebb eléréséhez. Együtt állásnál megerősíti a lelkedet.


  Az ilyen Plútó tranzit nem feltétlenül negatív hatású.

  2016-01-22  13:10
  Sakura1443613592 (14801)
  előzmény:
 26. 2016-01-23 19:5814814.

  Szia Manda!


  Örülök neked!


  A Plútó miden mozdulata megújulást, felfordulást és változást hoz. Szerencsére a házak gyorsabbak, mint a bolygó és a jegyek. A jelentése mindig attól függ, hogy melyik jegyben és melyik házban tevékenykedik.


  Ő hozza azon a területen a legmélyebb transzformációt (átalakulást). Minden esetben a jelenléte összefügg a hatalommal , a tehetetlenséggel és időnként a függőséggel is. A jó benne az, hogy hatalmas lelkierőt is ad, és felerősíti (ha van) a gyógyító erőt is.


  A jegytől függ pl. hogy felerősit-e zsarnokságot, szadizmust, és a kényszerességet. Lehet bizonyos esetekben romboló a hatása, mely irányulhat maga, esetleg mások ellen is.


  Minden esetben a célja a radikális változtatás!

  2016-01-22  11:14
  manda10 (14800)
  előzmény:
 27. 2016-01-23 19:4914813.

  Ilyen esetben nagyon kiszámíthatatlan a férfi viselkedése. Mivel kivetít (oppozíció), ezért megbízhatatlan is lehet, aki nem szívesen működik együtt a Vízöntővel, mert csak nagyon nehezen tud alkalmazkodni, és bizony még eléggé önfejű is!


  Sajnos ez eléggé negatív állapot, ezért nem tudok jót mondani róla!


   

  2016-01-23  13:24
  zsofimancs (14811)
  előzmény:
 28. 2016-01-23 13:4414812.

  Érdekes amit irsz én azt olvastam valahol (remélem azért nem igy van teljesen) de pl párkapcsolatban a piros jelzés ha szaturnusz mars rossz fényszögü bolygóállásban van egymással. Bár nem tudom de lehet ez hozzá állás kérdése is? Én is ismerek olyat akinek a marsom kvadrátban van a szaturnuszával. Ott még nem tartok vele hogy kiderüljön a számomra ez mit jelent? Miben nyilvánul majd meg?


   


   

  2016-01-23  11:26
  Sakura1443613592 (14806)
  előzmény:
 29. 2016-01-23 13:2414811.

  Olyan kérdésem volna még ha esetleg tudsz rá válaszolni. Az egy szinasztriában mire utalhat ha a nő vizöntő első házas aszcendensén rajta van szembenállásban a férfi oroszlán hetedik házas uránusza.

  2016-01-23  12:20
  Sakura1443613592 (14809)
  előzmény:
 30. 2016-01-23 13:2114810.

  Igen igazad van. Sok minden számit. Majd ha megkérdeztem tole a pontos idejét akkor leirnám mert érdekel miért teszi ezt magával ugyanis senkinek nem beszél erről és nem tudja a családja sem. Mindenki tehetetlenül nézi végig az önpusztitását. 16 eves kora óta iszik és ma már majdnem 80 éves. A neptunusza is retrográd és amennyire én látom elég rossz keresztet vet az egész marásval és uránuszával is segitve az aszcendensére. De majd kiváncsi volnék más mit lát belőle mert természetesen én még nem értek úgy ehhez hogy kielemezzem neki.

  2016-01-23  12:20
  Sakura1443613592 (14809)
  előzmény:
 31. 2016-01-23 12:2014809.

  Az alkoholizmust valamilyen módon inkább a Neptunusz bolygó, illetve a Halak jegy határozza meg. Egy retrográd Plútó az eltarthat néhány hónapig mondjuk - gondolj bele, ha csak ez lenne az alkoholizmus mutatója, akkor akik abban az időszakban születtek, jó eséllyel mind alkoholisták lennének!


  És nem elég egy bolygóállás, nézni kell, hogy melyik házban van, milyen a fényszögek jellege, és még az is számít, hogy pl. ha a szülött éppen rossz passzban van (mert mondjuk sok negatív esemény történt vele, kellemtlen tranzitok érik), akkor ugyanaz a bolygóállás a negatív aspektusával nyilvánul meg talán, tehát pl. meghalt az apja és elhagyta a felesége, akkor képtelen lesz az adott bolygóállás feszültségét művészi tevékenység formájában levezetni, helyette vagy mellette az alkoholhoz folyamodik. De azért az sem mindegy, hogy a családban mit látott - a szülők hogyan viselkedtek hasonló helyzetben: amikor az ő Aszcendensüket kvadrátolta mondjuk a Neptunusz (csak egy példa, nem pont ilyen bolygóállás kell hozzá), akkor inkább festettek húsz festményt, vagy többet aludtak az átlagosnál (álmok), vagy hónapokig egyfolytában moziba jártak, vagy inkább a kocsmába tértek be?


  Nem véletlenül van, hogy a művészvilágban, a zenészek, filmsztárok stb. között gyakran előfordul a drogozás, az alkoholizmus!

  2016-01-21  13:33
  zsofimancs (14797)
  előzmény:
 32. 2016-01-23 12:0514808.

  Ebben a topikban Mamóka a 8342-8347. hozzászólásokban mutatott egy példát a Szinasztria elemzésre - mivel elég bonyolult, ezért ebben a topikban keveset foglalkoztak ezzel. De néhány kérdésedre azért található benne támpont, válasz!

  2016-01-21  13:33
  zsofimancs (14797)
  előzmény:
 33. 2016-01-23 11:3714807.

  Amikor a Napodat kvadrátolják, az is elég rossz lehet, mert a Nap az az életkedvet is jelenti. Talán nagyon túláradó az életkedvetek, vagy valahogyan nem jó irányba nyilvánul meg (ehhez az egész képletet kell látni persze, meg számít az is, hogy mi a Napjegyetek és az mit jelent), lehet pl. hedonizmusra való hajlam, amit a másik Szaturnusza majd visszafog, vagy keretet ad neki, ha egyáltalán bírjátok majd hosszútávon a strapát.


  Én lementettem annó egy dokumentumot (ha megnyitod, lehet, automatikusan elindul a letöltés) a Szaturnusz a kapcsolatokban címmel:


  http://www.csillagjovo.gportal.hu/portal/csillagjovo/upl oad/596562_1360561102_00467.doc


  De ezek csak az alapok, természetesen...

  2016-01-21  13:33
  zsofimancs (14797)
  előzmény:
 34. 2016-01-23 11:2614806.

  A Szaturnusz meg általában korlátozást jelent, de azt is annak érdekében, hogy megismerd a határaidat és utána megfelelő irányban fejlődj, és felelősséget vállalj a tetteidért.


  Pl. most ismertem meg valakit, akinek a Szaturnusza a Marsomon van - ez erős korlátozás elvileg, mert nem tehetem azt, amit akarok, de egyben megtanít arra, hogy amit akarok, azt a megfelelő időben, formában tegyem, tehát a marsi energiáimat megfelelő mederbe tereli, hogy hatékonyabb legyen. Ezt egyelőre most úgy teszi, hogy nem találkozunk egy darabig...Így kénytelen vagyok másra fordítani a felesleges energiáimat...

  2016-01-21  13:33
  zsofimancs (14797)
  előzmény:
 35. 2016-01-23 11:2014805.

  A kínlódás az csak azért van, mert nem értjük meg vagy nem akarjuk elfogadni, hogy miért történik a változás, illetve, hogy a változás igenis szükséges, mert egy élethelyzet elavult, abban már nem tudunk fejlődni. Amint hajlandóak vagyunk megérteni, hogy az egész okkal történt és valamit tanulnunk kell belőle, a fájdalom is elviselhetővé válik és továbbléphetünk.

  2016-01-23  03:44
  zsofimancs (14803)
  előzmény:
 36. 2016-01-23 11:1214804.

  Az Uránusz hirtelen változást hoz, pl. leég a háza valakinek vagy baleset éri, vagy első látásra szerelmes lesz és emiatt borul a házassága stb. Ezután is jöhet az új, csak itt azt kell feldolgozni, hogy valami hirtelen történik, míg a Plútónál szembesülni kell pl. a halálnak azzal az aspektusával, hogy a test lebomlik, elrohad. Vagy pl. most a Bakban van a Plútó, mundán asztrológiában ez a régi állami berendezkedések, az elavult pénzügyi rendszer haldoklását jelenti - és egészen 2025-ig eltart (ha jól emlékszem). Hiába vagyunk túl egy válságon elvileg, a gazdasági szakemberek már mondogatják, hogy most jön egy újabb hullám, a fejlődő országok (pl. Kína) felől!


  A főnixmadár a Symbolon kártyában a Skorpió-Vízöntő kártya, tehát a Plútó-Uránusz kombinációja érdekes módon.

  2016-01-23  03:44
  zsofimancs (14803)
  előzmény:
 37. 2016-01-23 03:4414803.

  Én úgy tudom a Plútó elviszi, felszámolja a régit és az elavultat mindent lerombol de azért hogy a helyébe jöhessen az új. Olyan mint a főnix madár. Ellenben az Uránusszal ami mindent lerombol de utána jobban marad a kinlódás. Azt hiszem az fájdalmasabb tud lenni.

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 38. 2016-01-22 13:1214802.

  Most már kifelé jön az 1. házamból, szóval már nem hat ilyen durván, most a radix Vénuszomat kvadrátolja, de ezt nem érzem olyan vészesnek, mint a Holddal való együttállását.

  2016-01-22  13:10
  Sakura1443613592 (14801)
  előzmény:
 39. 2016-01-22 13:1014801.

  Nekem a Holdamon és az 1. házamon haladt/halad keresztül. Kellemetlen szembesülés a halállal, pl. kismacskák pusztulásának végignézése (sajnos megbetegedtek). Érzelmi életem is gyökeresen átalakult (az emberekhez és önmagamhoz való viszonyom), bár ebben azért más bolygóhatásoknak is volt szerepe bőven. Végülis van azért pozitív hozadéka is így utólag, de benne lenni nagyon rossz volt. A Plútó lassú bolygó és ezért elhúzódik a hatása, és van, amikor retrográdba fordul.

  2016-01-22  11:14
  manda10 (14800)
  előzmény:
 40. 2016-01-22 11:1414800.

  Szia Mamó!


  Nagyon értékelem és köszönöm, hogy még mindig aktív vagy a topikon, a technikai nehézségek ellenére!


  (A sok ránk fordított időt már nem is említetm, azt már megtettem többször...)


  Ma az a kérdés merült fel bennem, hogy lehet-e jelentősége annak, ha a Plútó (tranzitként) belép valamelyik házba. Olyan lassan mozog, meg olyan különös bolygó ... és persze a saját radixomban szúrt szemet, hogy mit művel épp :)


  Köszönöm előre is! Üdv, M

 41. 2016-01-21 14:3014799.

  A lenti témában még a Lélek Magazint tudom ajánlani, az egyik szerkesztője a Griga Zsuzsa, azt is megtalálod a facen.

  2016-01-21  13:33
  zsofimancs (14797)
  előzmény:
 42. 2016-01-21 14:2714798.

  Kedves zsofimancs!


  Több okból is örülök a válaszaidnak, egyrészt amiatt, hogy értékelted a véleményemet, és komolyan gondolod azt, hogy készítsek az illetőről fejtést, ill. kettőtökről szinasztriát. Itt hozzá kell fűzni, hogy a fórumban csupán a lényegesebb aspektusok kifejtésére van mód, remélem ezt megérted.


  Másrészt annak is örülök, hogy asztrológiával magasabb szinten is szeretnél foglalkozni, és ehhez tudok segítséget adni neked. Én a Baktay mellett az országunk legjobb karma asztrológusánál tanultam, akit Griga Zsuzsannának hívnak. Judy Hall volt a mestere, és nemcsak zsigereiben van a karmikus asztrológia, de még látó is. Ha valakitől komolyan akarsz tanulni, akkor őt ajánlom.


  Íme a weboldalai:


  www.tisztaforras.com


  www.sophiastudio.hu


  A facen is megtalálod őt


  A többi kérdésedre is fogok válaszolni - egyenként - amint azt az időm engedi.


  (kérlek, hogy tegezz!)

  2016-01-21  13:33
  zsofimancs (14797)
  előzmény:
 43. 2016-01-21 13:3314797.

  Jó napot. Volna néhány kérdésem. Majd ha van idő elég rá akkor is válaszolni. Nem fontos. 


  1. Kitől érdemes asztrológiát tanulni?


  2. Párkapcsolatnál férfi Szaturnusz -nő Nap kvadrát. Ugyanigy forditva nő szaturnusza kvadrátolja a férfi napját. Napjaik viszont szextilben állnak egymással és szaturnuszaik is. Ez mi? Ugy értem hogy lehetséges ez?  ez jót jelent vagy rosszat.


  Itt csak annyit olvastam a nap -szaturnusz kvadrátról hogy durva. Ezt bővebben kifejtenéd mamóka? Miért az?


  3. Másik kérdésem. Ha szexualitásról van szó. Mindenhol azt olvasom a Mars férfi -vénusz nő kapcsolat milyen jó ha van stb. Mennyiben más egy vénusz nő -mars férfi kvadrát és mennyiben más egy vénusz - mars együttállás? Én eddig azt tapasztaltam a saját életemben az együttállás nekem olyan mint az állóviz. Kicsit unalmas és hamar lelaposodó tud lenni mig a kvadrát izgalmasabb. Egyikre sem tudnék lehet előnyt vagy hátrányt mondani mert mind a kettőben van jó meg rossz. Viszont ami szerintem rossz (én annak éltem meg) amikor az én marsom kvadrátolta a férfi vénuszát hát akkor meg olyan érzésem volt mindig mintha megkéne erőszakolni a másikat hogy akarjon. Abban az állásban mint nő én nem éreztem nőnek magam annyira. Mindig én kezdeményeztem.


  - Hold nő- nap férfi szextil. Nekem volt már ilyen "álom" állásom valakivel úgy hogy a napjegyeink is állitólag passzoltak volna (Skorpió- Rák férfi) ahogy a nagykönyvben meg van irva, viszont a holdjaink kvadrátolták egymást. Életem egyik legrosszabb kapcsolata volt.


  Életem egyik nagy szerelme pedig olyan akinek a vénuszán az én aszcendensem állt.Az én plútom meg majdnem szembe az ő aszcendensén. sokáig nem tartott sajnos és majd egy évtizedig tartott végleg "megszabadulni" egymástól de nagyon meghatározó volt. Viszont még egyszer nem kivánnék ilyet.


  Ami még számomra érdekes. Skorpió lévén sok helyen olvastam már hogy a Rákkal milyen összeillőek. Nekem érdekes mód (biztos függ aszcendenstől és mástól is) de életem legrosszabb kapcsolatai közt vannak a Rákok. Számomra kicsit kibirhatatlan vagy nehezen tolerálható a hangulat változásaik, számomra értelmetlen hisztijeik. De ezt csak úgy mellékesbe megjegyeztem. És bár lehet nincs összefüggés de akiket eddig ismertem Nap rákjegyü vagy hold rákjegyü ember némi képp hajlamosak voltak a depresszióra, érzelmi zsarolásra a családban vagy azon kivül.


  4. kérdésem az lenne van e olyan tipikus állás amely megmutatja az alkoholizmust? De azt ami sajnos sirba viszi az illetőt? Retrográd Plútónak lehet köze ilyenhez?


   

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:
 44. 2016-01-21 13:2614796.

  Kedves Mamóka


  Először is köszönöm hogy előitélet nélkül vagy felém (mindegy ki de igy fordulsz a másik felé). Nekem ez nagyon fontos és ezért tisztellek.


  Nem bánom ha ide irod az elemzést. Engem nem zavar. Talán más is merit belőle. Én is tartok attól amit irsz hogy szerelmes lesz az ember. Mindeenképp el akarom olvasni az elemzésed mert érdekel az asztrológia egyrészt és mert jobban megszeretném ismerni magam és a másikat is. Valamiért úgy érzem lehet ezt kell most megtapasztalnom az életemben mert már próbáltam lefolytani de az nagyon rossz hatással volt rám.


  Kaló Jenő egyik előadását hallgattam a youtube-on. Pont a szinasztriáról beszélt. És arról hogy az a legrosszabb ha azt érezzük hiányzik valami de nem tudjuk mi az.


  Alapszinten odáig azt hiszem eljutottam miért vonzom ezt a férfit. Igaz nincs nap -hold kapcsolatunk. Ami az álom kapcsolat szokott lenni ahogy én olvastam. Vénusza a Skorpióban van ami az én napom és ha jól láttam a férfi 8. házában van. Vizöntő aszcendensem is passzolna némi képp a Nyilas napjegyéhez. A plútó -vénusz kötődést is érzem mert soha nem voltak az eseteim az idősebb férfiak (mindig korombéli párjaim voltak) és külsőre sem az esetem teljesen de minél többet látom annál vonzóbbnak találom az illetőt.

  2016-01-21  12:25
  mamóka67 (14794)
  előzmény:
 45. 2016-01-21 12:2814795.

  Penelope!


  Bocs a "formátum"-ért, ha world-ben írom, (hogy ne szálljon el véletlenül) akkor mindig ilyen közöket hagy. Remélem azért ez nem zavar. Privit nem tudok írni, remélem azért észre veszed, hogy készítettem egy kisebb fejtést! Puszi. M.

  2016-01-21  11:42
  mamóka67 (14793)
  előzmény:
 46. 2016-01-21 12:2514794.

  Szia Zsofimacs!


  Végre ki tudtam nyitni a privimet, de válaszolni ott még mindig nem tudok. Valami baj van a nlcafe "postaszolgálattal", mert egyszerűen lehetetlen számomra a privát levelezés.


  Igyekszem a kérdésedre úgy válaszolni, hogy azért itt a fórumban is megőrizzem a diszkréciót.


  Először is megértelek, valóban felmerül egy ilyen kérdés az ember életében, és nem is kell hozzá "kapuzárási pánik" .Jogos a kíváncsiság, hisz azért születünk újra és újra ide a Földre, hogy az életet minél inkább teljességében megtapasztaljuk, tanuljunk, és éljünk a lehetőségeinkkel. Felmerülhet a kérdés, hogyan számolunk el a lelkiismeretünkkel, de az ilyen esetekben hallgat, és elfordítja a fejét. :)


  A korkülönbség soha nem számít (mondjon bárki, bármit), különösen ebben az esetben. Én inkább más aspektusból tartok ettól a "kirándulás"-tól: fennáll minden ilyen esetben a veszély, hogy akaratod ellenére szerelmes lesz az illető, illetve mindketten. Akkor viszont már nem lehet semmit tenni, mert ez az érzés mindent visz.


  Mondhatnám azt is, hogy az ilyen dolog ha megtörténik, kimeríti a tűzzel való játszadozás fogalmát. Soha nem lehetünk biztosak magunkban, mert a szerelem bármikor lecsaphat ránk, ezt nem tudjuk "megrendezni". Különösen, ha még alkalmat is adunk számára, akkor még nagyobb az esély.


  Egy Nyilas (tüzes jegy), könnyen belevág futó kalandba, viszont könnyen lángra is lobban, a Skorpiókról nem is beszélve, ha adott az alkalom. Se pro, se kontra nem szeretnélek befolyásolni a döntésedben, csupán felhívtam a figyelmedet pár esélyre.


  Mivel csak itt tudunk levelet váltani, kérlek írd meg, hogy érdemes-e az illetőt elemeznem, vagy csupán majd akkor, ha komollyá változna a dolog.

  2016-01-17  13:03
  zsofimancs (14792)
  előzmény:
 47. 2016-01-21 11:4214793.

   


  Penelope kérésére a párkapcsolatáról mondok pár szót, a horoszkópjaik tükrében.


   


  Penelope Mérleg, a párja pedig Oroszlán jegyében született.


   


  Ez a párosítás (természetesen a pontos születési dátumuk alapján) szerencsés kapcsolatnak ígérkezik. Mindkét jegy zömében a kellemes tulajdonságok birtokosa, talán még annyit hozzá tehetnék, hogy az Oroszlánt leginkább a Mérleg tudja tisztelni, megadni mindent számára, amit az egója megkíván.


   


  Szép pár vagytok együtt, a te eleganciád és kifinomultságod találkozik a párod méltóságteljességével. Ezt mások is látják és elismerik, ez pedig még boldogabbá tehet benneteket. Téged azért, mert büszke lehetsz a párodra, őt pedig amiatt, mivel szeret a középpontban lenni. Ez a párosítás, a tiétek, az állatöv jegyeinek sikeres találkozásai közé tartozik. 


   


  Vágyaitok megegyeznek, hasonlóak lehetnek, mindketten a sikert és az anyagi jólétet célozzátok meg.  Bolygóitok szerencsés találkozása révén –különösen a Jupiternél – ez meg is valósulhat a jövőben.


   


  Oroszlán párod –bár központi szerepre törekszik – a melegséget stabilan, magabiztosan, és kiszámíthatóan áramoltatni fogja feléd.  Megbízhatóságával kivívja a bizalmadat.  Nála nincs kapkodás, „szalmaláng fellobbanás”, ő a biztos kéz!  Ám az erőssége, hogy minden körülmények között számíthatsz rá, a gyengéjévé is válhat, ha változtatásra képtelenné válik. Ilyenkor a te feladatod lesz az, hogy tükröt tarts elé, és ezt a Mérleg karaktereddel meg is fogod tudni csinálni. Amit látok a képletéből, az egyik nem igazán előnyös tulajdonsága, hogy gyűlöli, ha kritizálják, és az önkritikát sem ismeri. Ez okozhat konfliktust közöttetek, de a te „kiegyensúlyozásra” törekvésed ezt simán le fogja rendezni. Ami számodra talán kissé furcsa, az, hogy szeret sütkérezni a saját nagyvonalúsága fényében, de ebben az esetben te, a jó politikus melléállsz, és ketten élvezitek a népszerűséget.


   


  A párod számára külvilág nagyon meghatározó, inkább másoktól függő, az idegen hatásokat életébe jobban beengedő személyiség. A Bak Aszcendense miatt befelé forduló, zárkózott, de megbízható és összeszedett ember képét tükrözi.


   


  A 8. Házban álló Napjával őszinte, romantikus és odaadó embernek tűnik, aki a párkapcsolatban is állandóságra vágyik. Ha azt mondja neked, hogy „szeretlek”, akkor azt elhiheted, mert nem sűrűn használja ezt a szót, és nem mondja akárkinek. Néha ugyan szeret basáskodni, de ha érzi, hogy te stabil érzelmi hátteret tudsz számára biztosítani, akkor figyelmes és megbízható társad lesz ő.


   


  Mivel a Mars az Aszcendensén ült a születése pillanatában, ez kissé átszínezi a karakterét, ezáltal energiáit nem tudja közvetlenül kifejezni, vagy heves, tüzes viselkedésű, vagy depresszív, letört lehet. Mivel a többi Oroszlánhoz képest ő az érzelmeit nehezebben tudja kinyilvánítani, emiatt előfordulhat, hogy hűvösnek, esetleg kimértnek látszik.  Bolygóitok úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy csak kevés negatív fényszög ütközik köztetek, de ezek legyőzhetők. Ilyen például az a tulajdonsága, hogy gyorsan bedühödik, ilyenkor heves összetűzésbe kerül a környezetével, így veled is.


   


  Ami elgondolkodtató a képletében, hogy hajlama van az önpusztító szokásokra. Ez látszik ugyan, de a tudás birtokában kiküszöbölhető. (dohányzás, ital, stb..)


   


  Büszke természete és sérülékeny egója állandó megerősítésre szorul bókok és bátorítás formájában.  Irántad az érzelmei őszinték, és hozzád igazán hűséges, ha viszonzod az érzelmeit. Karmátokat tekintve, volt már közös múltatok, nem mint szeretők, de pontosan ez a képletből nem látszik, mert nem mindig mutatja, láttatja magát.  Sorsszerű a találkozásotok, kizárólag rajtatok múlik a jövőtök. A horoszkópjaitok szerint nincs akadálya annak, hogy boldogok legyetek együtt.


   


  Ne félj, nem csinálsz butaságot azzal, ha elfogadod őt, és esélyt adsz számára azzal, hogy igazán megismered.


   


  Természetesen ez csupán egyes részletek kiragadásával készült párkapcsolati elemzés, korántsem a teljes képet adja, csupán a főbb egyezőségeket, és különbségeket. Utat mutat, de nem képez teljes, valós képletet.


   


   


   

  2016-01-14  19:08
  Penelopé (14788)
  előzmény:
 48. 2016-01-17 13:0314792.

  Kedves Mamóka,


  Küldtem neked privát üzenetet. De nem látom hogy elment e vagy sem, megkaptad e vagy sem. Vissza jeleznél ha van időd hogy megkaptad e?


  Köszönöm.

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény: