Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2015-09-24 13:4714752.

  Szia Mamóka ,


   


  elsosorban szeretném megkoszonni Neked a fejtést, amiért nagyon hálás vagyok. Koszonom, hogy temérdek munkád mellett szakítottál idot rám is. Mindezt onzetlenul. 


  Félelmetes volt szembenézni  a fejtés kapcsán azokkal  a dolgokkal, amiket sejtettem vagy éppenséggel én is így gondoltam. Természetes voltak új információk is általad, amik megerosítettek feltevésemben.


  Még egyszer nagyon szépen megkoszonom  .


  Kívánok Neked jó egészséget. Legyen szép az év osszes napja.

  2015-09-21  16:09
  mamóka67 (14751)
  előzmény:
 2. 2015-09-21 16:0914751.

  attacus kérésére egy párkapcsolatról mondok pár megjegyzést.


  Amikor megnéztem a két horoszkópot, feltűnt, hogy kevés kapcsolódás van a kettő között, különösen fontos ebből a szempontból a Nap és a Hold párhuzama


  Ha a férfi Napja a nő Holdjával harmonikus fényszög kapcsolatban áll, akkor kiegészítik egymást. Itt ez nem valósul meg: a két bolygó még az elemi energiák szintjén sem kapcsolódik. Ez nem jelenti azt, hogy ne érthetnék meg, vagy ne kívánhatnák, szerethetnék egymást. De a legszorosabb kötelék, a teljes egybeolvadás mégis hiányzik.


  Mivel kettőjük Napja egy kemény karma fényszöget alkot egymással, (kvadrát) alapvető céljaik összeegyeztethetetlenek, szellemileg nem kapcsolódnak, mintegy kioltják egymás fényét. Kölcsönösen gyengítő hatással vannak a másik életére és életerejére, egymás lényének és létének nem adnak hátteret, sem lehetőséget a kiteljesedésre, egy közös cél megvalósítására. Nem jó helyzet az esetleges együttélés szempontjából. Konfliktusaik frusztrálók, amelyek felőrölhetik erőiket, a megoldás pedig legtöbbször túl nagy erőfeszítéseket követel tőlük.  Valószínűleg jelentősen meg kell emelniük tolerancia-küszöbüket, hogy módot találjanak eltérő útjaik összehangolására, vagy legalább tiszteletben tartására


  A Nap a Vénuszhoz egy szextillel kapcsolódik, és ez a fényszög nagyon sokat segít abban, hogy mégis élhető és elfogadhatóvá váljon a kapcsolat. .ennek hatására képes támogatni partnere érzelemvilágát, ő pedig a te lényedet találhatja elragadónak - mintegy beragyogják az érzelmei. Ez boldoggá teszi, ösztönzi kreativitásában, önkifejező erejében, és megerősíti öntudatában. Ám ezt a kapcsolódást a Mars gátolja, mivel ambícióikban és erőfeszítéseikben visszafogják egymást, ezért időről-időre összecsapnak, rosszabb esetben erőszakkal próbálnak a másikon felülkerekedni.


  Elsőre a negatívumokból ezeket látom, de teljes fejtés kellene ahhoz, hogy minden részletre kiterjedően meg tudjuk állapítani, hogy a kapcsolat mire ítéltetik.


  A pozitív dolgokat táplálja a Holdjaik kapcsolata, mivel a mindennapok szintjén nagyon jól kijöhetnek egymással. Hétköznapi lényük kitűnően kapcsolódik össze: dacolva a Nap nemtetszésével, harmonizálhat a természetük, emocionális beállítódásuk, fantáziaviláguk, hangulati- és ösztönéletük, megnyilvánulásaik és reakcióik, amennyiben olyan szerelmet éreznek, mely képes kompromisszumokra, és ha kell, még megalkuvásra is, mert akkor  megérzik egymás érzelmi állapotait és szükségleteit. Valószínűleg örömmel gondoskodnak egymásról, és pozitívan fogadják a másik megnyilvánulásait. Természetese, hogy így legyen, ezt mindkettőjüknek akarni kell. A rokonszenven túlmenően igen erős érzelmi kötelék alakulhat ki közöttük.
  Ilyen esetben a kölcsönös alkalmazkodás, a gyengédség, a szeretet, a barátság a legfontosabb kulcsszavak
  Mivel mindkettőjük Vénusza azonos elemben volt a születésük pillanatában, érzelmi beállítódásuk hasonlóságokat mutat, ezért könnyebben képesek egymást érzelmileg elfogadni és támogatni. Jól alkalmazkodnak a másik igényeihez, és hasonló módon közeledhetnek a romantikához is. Itt is vannak bizonyos gátak, melyek a Plútó felől érkeznek, mert a férfi hajlamos arra, hogy súlyos befolyást gyakoroljon a nőre, megérezze szükségleteit és szexuálisan uralja, de szándékai és vágyai nem mindig láthatók.Szenvedélyes, és néha fájdalmas kapcsolatuk, ha együtt maradnak csak erősödik, és rengeteg érzelmi energiát adhat mindkettőjük számára.
  .
  A Mars (férfi potencia) és a női Vénusz  kapcsolata nagy jelentőségű állás, mert a két bolygó viszonya a szex működését jelzi. Eszerint rendkívül erős vonzalmat élnek meg. A legtöbb esetben ellenállhatatlan a szexuális vágy, és a beteljesülés is tökéletes, mely végül is kölcsönös elégedettséget, harmóniát és beteljesülést adhat a szerelemben.
  A lényeg talán ennyi, de a részletek még tartalmazhatnak, és felvethetnek olyan kérdéseket, melyek kettőjük kapcsolatát befolyásolhatják.


  Természetesen mindkettő születési dátuma percre pontos kell, hogy legyen, mert a fényszögek csupán akkor működnek helyesen.


  /A lényeget world-ben írtam, nehogy törölje az üzenetet a gép, ugyanis volt már, hogy kétszer kellett fejtenem!/


   


   

 3. 2015-09-09 12:5814750.

  Szia Manda!


  Remélem sikerült azóta azt az állást megcsípned, mert a felsoroltak alapján  sok jót ígér. A Mars gyorsítja és erősíti a kapcsolatot, a Vénusz hozza a pénzt, a Jupiter pedig mindezt szerencsével tölti meg.


  Szívesebben válaszolok olyan kérdésekre, melyek mellé szül. dátumot csatoltok, hogy ne kiragadott legyen a példa!

  2015-08-19  22:47
  manda10 (14749)
  előzmény:
 4. 2015-08-19 22:4714749.

  Sziasztok, szia Mamó!


  Próbálkozom néha a tranzitok értelmezésével, és van ez az izgalmasnak tűnő állásom, ha te is annak látod, kérlek, szólj hozzá!


  Az alábbi együttállások voltak:


  a Marsom a tranzit Marsommal (10. ház, Rák)


  a Jupiterem a tranzit Jupiteremmel (12. ház, Oroszlán)


  a Vénuszom és a Napom a tranzit Vénuszommal (12. ház, Szűz)


   


  Ilyesmi gyakran megesik? :) Van valami extra jelentéstartalma?


  Mások hozzászólásait is szívesen veszem. Köszönöm, üdv, M

 5. 2015-08-14 14:1514748.

  Szia mamóka!


  Már egy ideje annak, hogy írtál nekem elemzést, azóta változtak dolgok. Valóban nem volt pontos a dátum, nem is értem miért, de azóta már más is megerősítette, hogy a pontos dátum 8:57 délelőtt (1986.05.28. Budapest). Ezáltal az aszcendensem már nem rák, hanem oroszlán. Mi más változik még emiatt?


  A kommunikációs gondra azt találtam, hogy a Chiron és a Nap túl közel vannak a Merkúromhoz. Erre azt a javaslatot kaptam, hogy a Vénuszon keresztül lehet segíteni rajta.


  Azt is észrevettem, hogy a Szaturnuszom most tér vissza, egészen pontosan novemberben. Ennek milyen hatásai lehetnek?

  2015-06-26  17:11
  mamóka67 (14721)
  előzmény:
 6. 2015-08-12 00:2914747.

  A szomszéd boltosnő mondta nem rég, aki tud erről, hisz látott szétesve, h minden tisztelete az enyém, h végigcsináltam mindezt, volt kitartásom, erőm, tudtam még szerethetőbb lenni. Nem sokan tudják a kisvárosban, mi volt, de aki tudja, csak les, h hogy tehette mindezt, hisz okos, babaarcú, kedves, szerethető nő vagyok, picit telt, miként a női is, egyik pont olyan, mint én,  bár magasabban nálam. Ilyan  dumái voltak utólag, h pasa szeretne lenni (Szulejmánt néz!!!-én nem ...), h castingolta a nőket, ha elhagynám, meg míg az    igazit keresi az ember, jól elszórakozhat az esélyesekkel is. Sokszor a lelkem tiporta szét, mikor ez egyiknek írt búcsút felolvasta, h a 4 csodás hónapot köszönte meg, ill.  névnapomon is elárult. A csalás is rossz, de az árulás keserves, nehéz felejteni...Igyekszem, de soha többé nem teheti meg velem..

  2015-07-29  22:23
  mamóka67 (14742)
  előzmény:
 7. 2015-08-07 21:0114746.

  Kedves Zafire!


  Bocsáss meg, hogy félreértettelek, de ha két dátumot meglátok, rögtön párkapcsolatra gondolok. Általánosságban a következőket írhatom neked. Remélem erre gondoltál, ha nem, akkor kérlek írd meg!


  Az Ikrek Napjegy párkapcsolata Skorpioval.


   A Skorpió férfi szilárd, és elszánt. Te csapongó és szertelen vagy, ezért úgy érzed magad mellette, mintha ketrecbe zártak volna. Míg te a bonyolult kérdések fölött is könnyedén átsiklasz, partnered a legnyilvánvalóbb tényeket is kétkedéssel fogadja. Te vonzódsz ehhez a párosításhoz, mert szeretnéd megfejteni a férjed egyéniségének a mozgatóit. Félő, ha kiváncsiságod egyszer majd alábbhagy, esetleg odébbállsz. Ebben a kapcsolatban a logika és a romantika áll egymással szemben. Gondot az okozhat, hogy mindketten nehezen szánjátok rá magatokat a döntésekre.


  Te tagadhatatlanul mély, intellektuális kapcsolatra törekszel. Fontos számodra a közös érdeklődés, és előnyös, ha a partnered határozott véleménnyel rendelkezik, amit élvezetesen meg lehet vitatni. A csupa energia Skorpió férfinek szüksége van irányításra. Problémát okozhat, ha az erői céltalanul fecsérelődnének el, vagy kihasználatlanul maradnak. Ezért fontos a fogékony és nyílt partner, akit te személyesítesz meg. Nem hagyatkozol csupán az érzelmeidre, amikor az érzések eluralkodnak rajtad, működésbe lép a logikus elméd. Ilyenkor megpróbálod megmagyarázni önmagadnak az érzelmeidet, hogy kellő megvilágításban láthassad. A Skoörpió társad pedig minden körülmény közben kitart melletted addig, amíg érzi ezt a szerelmet, mely felé irányul.


  Abban az esetben, ha a féltékeny Skorpió rádöbben, hogy imádatának tárgya megcsalja, a bonyodalmak bekövetkeznek, felszínre kerül a zárkózottsága mely átcsaphat gyűlöletbe, ami akár kegyetlenségig is fajulhat.


  Azt írtad, hogy úgy tudod, hogy kizárt ez a kapcsolat, én nem így látom.  A kapcsolatok az érzelmekre alapulnak, de az igaz, hogy vannak jegyek, melyek nem a legjobbak a párosításnál. Viszont, ha kellő önismerettel rendelkezünk, és belátjuk, hogy toleránsaknak kell lennünk, és kompromisszumokat kell kötnünk az együttélésnél, akkor biztos a szerelem győz, és a kapcsolatotok gyümölcsöző lesz.


  Ez mindnyájunk feladata, még az összeillő pároknak is, ha boldog párkapcsolatban szeretnénk élni.

  2015-08-04  17:59
  Zafire (14745)
  előzmény:
 8. 2015-08-04 17:5914745.

  Szia Mamóka! 


   


   


  Azt hiszem kicsit félreértettük egymást, én csak pár gondolatra számitottam az ellentétekkel kapcsolatban nem párkapcsolati elemzésre, mert ahoz kellene egy párkapcsolat, de az még nincs és lehet nem is lesz mert kicsit tartok a skorpioktol. Az fiu horoszkopházait nem tudom sajnos csak a bolygoit az én házaimba, ami nem változik akár melyik idöpontot nézem (0:10-23:50 ig) 


  Csodaszép napot mindenkinek!

 9. 2015-08-03 17:4514744.

  Szia Zafire!


  Nem tudom elkészíteni a párkapcsolati elemzést anélkül, hogy tudnám a párod percre pontos születési dátumát.


  Kérlek, mondd meg, hogy te honnan tudod a horoszkópja házait és bolygó állásait pontos dátum nélkül? Különösen a személyes bolygóit, (pl a Hold), melyek tudvalevő nagyon gyorsan haladnak!Nekem csak év és hónap-napot írtál meg. Ha tudod, akkor kérlek tudasd velem is, ha szeretnéd, hogy fejtsek belőle!

  2015-07-09  15:25
  Zafire (14730)
  előzmény:
 10. 2015-08-01 08:5614743.

  "Mozgalmas egy hónap lesz...

  A sort, máris egy “nagyágyú” kezdi! 2-án a Szaturnusz direkt mozgásba vált, ami azt jelenti, hogy most már megállíthatatlanul elindul a Nyilas felé. Szeptember 18-án éri el a jegyet, s egészen addig hatással lesz az érintettekre. Úgymint: a Bikákat és a Skorpiókat fokozatosan tehermentesíteni, az Ikreket és a Nyilasokat pedig emlékeztetni fogja a nem megoldott feladataikra…

  7-én a Merkúr belép a Szűz jegyébe. Jegyváltásával mintha előkészítené a terepet a 11-én jegyet váltó Jupiter számára. Gyakorlatilag ettől kezdve a földies (Bika, Szűz, Bak) és a vízes (Rák, Skorpió, Halak) jegyek szülöttei már érezni fogják, hogy valami nagyon jó dolog lóg a levegőben…

  Oroszlánok, Vízöntők, Kosok, Mérlegek, Nyilasok és Ikrek FIGYELEM!
  9-én a Mars, mintegy végszóra megérkezik az Oroszlán jegyébe. Egy nagyon intenzív, s egyben eredményes két napot fog okozni. Érintettként jelöld be ezt a két napot a naptáradban. E két nap alatt, tegyél meg MINDENT, még a mindennél is többet, hogy a céljaid elérd. Kizárt dolog, hogy ilyen hatások mellett az erőfeszítéseid ne kísérjék - csodával felérő eredmények!"


  /Asztropatika/

 11. 2015-07-29 22:2314742.

  Örülök b-by, hogy kissé kisimult a sorsod! Ez nagyrészt neked köszönhető, aki a szerelméért tudott harcolni és türelmesen kivárni. Remélem, ezt a párod is fogja értékelni a jövőben is, és ez a kiegyensúlyozott élet vele, már örökre így marad!

  2015-07-29  00:13
  b-by (14736)
  előzmény:
 12. 2015-07-29 22:1814741.

  Mindenben igazat adok neked Manta, de Cicavirág horoszkópja (párkapcs) nem erről szól. Viselkedhet így, ahogyan leírtad, de az elemzés a karmáját és a sorsát taglalja, és én azt írtam le.


  A sorselemzés után mindenki maga dönti el, hogy melyik utat válassza. A horoszkóp mindig azt mutatja meg, hogy milyen feladattal jött erre az inkarnációjára.

  2015-07-28  22:03
  Manta (14735)
  előzmény:
 13. 2015-07-29 12:0814740.

  Szia Manta!


  Nagyon szépen köszönöm a reagálásodat, mindenből próbálok tanulni.


  Jó dolgokat írtál, de az a helyzet, nagyon is független vagyok tőle. És engem már igazából épp ez az, ami zavar. Élem az életemet nélküle, a találkozásaink már csak az estékre korlátozódnak, és már nem is a hét összes napjára. Fáj, hogy  megszokta a hiányomat, pedig az elején nagyon odavolt, szinte rajongásig szeretett.  De nincs értelme több időt együtt töltenünk, bármennyire is próbálkoztam az elején, mert mindkettőnknek más az elképzelése a szabadidő hasznos eltöltéséről. A gond ott van, hogy én vele, azaz a társammal szeretnék kikapcsolódni, neki viszont annyi a pihenés, hogy lefekszik a tévé elé, és pár perc alatt alszik is már. De általában fáradtabban ébred, mint lefekvés előtt volt. Egyszerűen semmivel nem tudom felrázni. Éppen ezért én voltam az, aki leépítette a hétvégi találkozásaink nagy részét is. De különösebb gondot ez sem okoz neki, mert elmegy olyankor is dolgozni. És nekem már mindig csak a fáradt, nyűgös pasi marad hétközben - hétvégén.


  Az tény, hogy rengeteget dolgozik (mondhatni munkamániás), és egyértelmű, hogy fáradt. Még sem tudja kipihenni magát. Mondogatom neki, hogy valahonnan töltekeznie is kellene, mert teljesen lemerül az energiakészlete, de soha semmihez nincs kedve.


  Az tény, hogy az anyagi helyzetünk semmilyen nyaralást utazást nem enged, viszont én már olyan dolgokkal is előálltam, hogy beérném azzal is, ha kerékpár túrára mennénk, vagy sétálgatnánk. Ez utóbbi néha megvalósul.


  Még a munkaidőnkben is ellenkező helyzetben vagyunk, mert ő a szabadban van egész nap, én meg az irodában ülök. Ezért aztán ő folyton befelé vágyik a munka végeztével, én meg minél többet lenni a természetben...


   


  Annyi az ellentmondás a személyiségünkben, hogy szerintem ezek után mindenki csak azt fogja tudni nekem tanácsolni, hogy jobb lesz mindkettőnknek külön.


  Mégis valamiért ragaszkodunk egymáshoz...


   


  Üdv.: Szissy


   


   

  2015-07-28  22:03
  Manta (14735)
  előzmény:
 14. 2015-07-29 09:1014739.

    Ez is oka, hogy már jó ideje foglalkoztat az önismeret témaköre és ezzel együtt a múlt is, ezért is tartom nagyon izgalmasnak az asztrológia tudományát és benne a karma vizsgálatát, mert annyi rejtett dologra rá tud világítani, hogy ezek megismerése után már könnyebben vagy inkább tudatosabban lehet haladni tovább az életben.


    Nagyon értékes ez a fórum, rendszeresen olvasom is amióta ráakadtam, már kb. a 7000. hsz-nál járok :)


    Korábban említetted, hogy szeretnél könyvet is írni a témából és efelől is szeretnék érdeklődni, hogy sikerült e megvalósítani és ha igen, akkor hogy lehetne hozzájutni?


    Még egyszer nagyon szépen köszönöm az elemzésedet, lementettem a gépemre és többször el fogom még olvasni, hogy változtatni tudjak a dolgokon és továbbra is folytatom a topic olvasását :)


    Továbbra is minden szépet és jót kívánok, nagyon sokunknak tudsz segíteni, és ez igazán nagyon nemes lélekre vall :)


    Üdv :) 


   


   


   

  2015-07-27  15:45
  mamóka67 (14733)
  előzmény:
 15. 2015-07-29 08:5014738.

  Kedves Mamóka :)


    Először is nagyon szeretném megköszönni, hogy segítesz és időt szántál az elemzésemre, tényleg nagyon sok minden illik rám, ezekre szeretnék is hosszabban reagálni (tudom, hogy ezt szereted is :) csak egy-két dolgot találtam másabbnak, de erre is kitérek.


    Alapjában véve tényleg van bennem egyfajta kettősség a víz lágysága és a tűz dinamizmusa miatt, és mivel e két elem eléggé ellentétesen tud működni, ezért nehéz őket összhangba hozni, de gondolom meg kellene találnom az arany középutat. A tűz hamarabb kialszik bennem, és mindent inkább érzelmi alapon közelítek meg. 


    Valóban szeretem magam megtapasztalni a dolgokat, erre szükségem is van a kívülről jövő élményekre, hatásokra is. Sokszor figyelem a világot elemezgetem, és az is sokat nyom nálam a latban, hogy hogyan ítélnek meg mások, ettől is nehezen tudok elvonatkoztatni.


    A barátokra is nagy szükségem van és inkább lelki oldalról, mert szükségem van a lelki összhangra velük, és mivel nehezen tudok bizalmamba fogadni másokat, éppen ezért a baráti köröm is csak pár fős... és tényleg időnként cserélődik is... viszont olyanfajta támogatást eddig még nem tapasztaltam részükről, miszerint sok mindent az ő segítségükkel tudnék megvalósítani, de jól jönne... :)


    Mindenre lassan reagálok... igen, szokták is mondani, hogy későn érő típus vagyok.


    A konfliktuskerülésem is igaz, bár amikor már sok minden összejön, akkor kitör belőlem az addig felgyülemlett feszültség, aztán később rájövök, hogy higgadtabban is lekezelhettem volna a dolgokat...


    Viszont inkább érzem magamat Ráknak, mint Kosnak, legalábbis már egy jó ideje nincs meg bennem az a fajta dinamizmus, ami korábban jellemzett... inkább befelé forduló típus vagyok, sokszor nem merek belemenni dolgokba a bizonytalanság és csalódástól való félelem miatt, gondolom itt kellene használnom a Kos Napom erejét, de érzek valamiféle gátat, ezt okozhatja az, hogy közrezárt jegyben van? 


    A család és a múlt vizsgálata a legfontosabbak számomra,


    És akkor ezek szerint a párkapcsolati problémáim okai lehetnek az idealizált elvárásaim (Halak), a túlzott érzékenységem és sértődékenységem (Rák), de ezt oldhatja a Szaturnuszom? Hiszem kölcsönös érzelmeken és egymás iránti elkötelezettségen alapuló kapcsolatot szeretnék, hűséges és kitartó típus vagyok. Ehhez esetleg tudnál hozzáfűzni még egy-két gondolatot? Nagyon megköszönném :)


    Azt tudom, hogy minden okkal történik és elsősorban magunkban kell keresni a problémák gyökerét, amit megértve rátalálhatunk a helyes útra.


    folyt. köv.


   

  2015-07-27  15:45
  mamóka67 (14733)
  előzmény:
 16. 2015-07-29 08:1114737.

  Szia Mamóka,


    nagyon köszönöm, hogy írtál, tegnap óta próbálom elküldeni a válaszomat, de nem jelenik meg itt, lehet túl hosszúra sikerült, én is Word-ből akartam átmásolni, de akkor újra gépelem ide.


  Hamarosan jelentkezem :)

  2015-07-27  15:45
  mamóka67 (14733)
  előzmény:
 17. 2015-07-29 00:1314736.

  Szia Mamóka! Eltelt 1 év, és együttvagyunk. Se Irén, se Gizi, se Ani, mert dec. óta már 3 nőről tudok, nincs a képben. Irén ekkor még azt írta, h övéké volt az igazi szerelem,  bár mégse őt választotta, se a többit. Dugás jöhetett, mind a 3 csaj bevállalta a gyereke(i), apja előtt, mehetett volna 2 éve bármelyikhez karácsonyozni 1 hónap után, de ő egyiket se akarta igazán, titkos kapcsi volt mind, szexközpontú, nem más, a vágy hajtotta, de a dugásért udvarlást , sok szabadidőt vártak el. De azóta ők is tudják, h nem egyedül voltak a feleség mellett! Tudod, még mindig fáj, h csak az első években becézett, kényeztetett, de az anyóséknál élés, a gyerekeink születése miatt kissé megfakultunk. Bezzeg ők kapták a kedvesemet, édesemet. A hálás köszönetet mindenért, ezt nekem kevésbé szavakkal teszi, pedig boldog lennék ettől. Ma már ha úgy érzem, tiszteletlen, szólok neki, mert ne alázzon. Pl. csúnyán tesz a srácok előtt, észre se veszi, szte túlspirázom a dolgokat. Még mindig én kezdeményezek jobban, de szeretetteljesebb..  Befejeztem a félbe maradt tanulmányaim, vele tartok a sportolásában, kettesben nyaralgatunk, dolgozunk a házunk körül, és mennek a képek a facere, hadd lássák a régiek, mennyire nem kellenek. A szerelme elmúlt, már nem szól, ha leribancozom őket, hisz a szerető, bárhogy becézik, mindig csak szerető, a büdöske is az, ha bársonyvirág is a neve.


   

  2014-09-01  12:49
  mamóka67 (14374)
  előzmény:
 18. 2015-07-28 22:0314735.

  Bocsi, hogy közbeszólok, de szerintem ez nem így működik. Pont, hogy azért kapod az ilyen férfiakat az élettől, mertt meg kell tanulnod valamit! Adni már tudsz, azt nem kell megtanulnod! Attól, hogy el vagy kötelezve, hogy karmikus a kapcsolat, attól még a feladatod lehet az, hogy meghúzd a saját határaidat, hogy önálló, független, erős nő legyél! Ez lehetsz egy kapcsolaton belül is! Ha most elhagyod ezt a párodat, lehet, hogy egy ugyanilyet vonzol be megint, mert még nem tanultad meg  a leckét... De az sem jó, ha maradsz ebben a kapcsolatban és tovább szenvedsz ugyanezzel a viselkedéseddel! A feladat, hogy változtass a viselkedéseden, legyél kicsit önzőbb, valósítsd meg önmagadat (a Nap feladata!) és meglátod, a párod úgy is szeretni fog, talán még jobban!(persze az önmegvalósítás nem a veszekedést jelenti) A Szaturnusz azt jelenti: vállalj felelősséged elsősorban önmagadért, a saját jól-létedért!!!, azután jöhetnek a többiek! Ha pedig a párod így, az új éneddel már nem szeretne, akkor egyszerűen lejárt az időtök, és készen állsz egy újabb, kielégítőbb kapcsolatra!


  Amúgy nekem is van egy "kapcsolatom", amiben az én Holdam a férfi Szaturnuszával áll szemben - ez csak egy online kapcsolat, de elég sokat szenvedek miatta, de már kezdenek változni a dolgok bennem...

  2015-07-28  21:03
  cicavirag1119@freemail.hu (14734)
  előzmény:
 19. 2015-07-28 21:0314734.

  Kedves mamóka67!


  Nagyon szépen köszönöm az elemzésedet! Sokat segítettél!


  Most már értem, hogy miért is olyan nehéz elfogadnunk egymás értékrendjét. Sokat szoktunk beszélgetni, de vitatkozni nem igazán. Ha mégis, akkor azt én provokálom ki, mert alapvető dolgokról lenne szó, amelyek neki sok esetben ismeretlenek.  Párom szinte mindig igazat ad nekem a vitás helyzetekben, és látom rajta, hogy ezt komolyan is gondolja. Úgy tűnik, hogy megérti, mi a problémám, ugyanakkor semmit sem tesz azért, hogy megoldódjon a helyzet. Bár meg is ígéri, hogy ezután másképpen lesz. Nem tudok mit kezdeni a helyzettel... Kezdem feladni.


  Sosem kértem teljesíthetetlen dolgokat tőle, tényleg csak alapvetőeket. És nagyon kevéssel is beértem, ezt a többi férfi ki is használta a mostani párommal egyetemben. És érdekes módon még ennél is kevesebbet akarnak adni... Elvárják, hogy mindig csak én adjak, gondoskodjak.


  A kapcsolatunk elején úgy éreztem, hogy valóban fontosabb vagyok a kedvesemnek, mint fordítva, de mostanra már nagyon is belekényelmesedett ebbe a kapcsolatba, és szerintem meg van győződve arról, amiről a többi férfi is megvolt az életem folyamán: sosem fogom őket elhagyni.


  Ahogy olvasom a soraidat, azt látom, hogy én vagyok valami miatt elkötelezve felé. Tehát továbbra is ez a feladatom, ami eddig: adni és adni.


  Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!


  Üdvözlettel: Szissy

  2015-07-27  11:51
  mamóka67 (14732)
  előzmény:
 20. 2015-07-27 15:4514733.  Huazsu kérésére megpróbálok most egy kisebb sorselemzést készíteni, természetesen a legjellemzőbb aspektusokból. Az Ikrek Holdaddal kezdeném, ez az egyik igen jellemző terület a karakteredből.


  Életedben inkább a világi események meghatározók, semmint a belső átélések. A külvilág felé orientálódó típus vagy, élményekre van szükséged. A lelked, a belső világod transzcendens, a hangsúly nálad nem a történések lelki megfigyelésén, hanem a tapasztaláson van.


  Jellemzően sok életeseményt jelez. Jellemző rád a közösségi érzés; élénk társasági élet szükséges érzelmi biztonságodhoz. Ezért barátkozó, és általában igen népszerű vagy. Mások érzéseire fogékony, társaiddal szemben különösen érzékeny és megértő a természeted. Fontos a számodra, hogy sokan kedveljenek és lelki társakat találj. Bár sok barátod - és talán még több barátnőd - van, azért igényled a felszínesebb kapcsolatokat is.


  Nagy jelentőséget tulajdonítasz a környezeted véleményének, túlságosan befolyásolható vagy, és könnyen változtatod meg álláspontodat. Sok támogatást kapsz a sorstól, barátaid, jó összeköttetései révén. Ezek segítségével terveidet valóra válthatod, és szerencsés életsors várhat rád. Gyakran barátságaidból alakulnak ki párkapcsolataid, de szeszélyességed folytán baráti köröd egyébként is cserélődő. Támadott helyzetben nem megbízható álbarátaid vannak. Erre majd figyelj oda, alkalomadtán!


  Horoszkópod sok életeseményt jelez. Bolygóid zöme a horoszkópod „ÉN” oldalán helyezkedik el Inkább önmagadra állított, saját magadat meghatározó személyiség vagy, Bolygóid hatása a teremtett világ megragadására irányulnak.


  Kardinális túlsúly van a képletedben; valamilyen irányban megnyilvánuló akarat, dinamikus működés, tettrekészség, öntudatos, önálló, kezdeményező magatartás a legjellemzőbb.
  Tűz és víz túlsúly, vagyis a következő tulajdonságok keveredése jellemző: A tűz jegyeket jellemzi a száraz és meleg belső vonás, vagyis a feszült kiterjedés. Kolerikus vérmérsékletet és energikus, bátor, vállalkozó magatartást jelez ez a konstelláció, és robbanékonyságot.


   Hajlamos lehetsz a vakmerőségre, az értelmetlen harcra, haragos, dühös, erőszakosságra, önzésre rossz esetben.


  A Rák Aszcendensed miatt, befelé forduló, zárkózott típus lehetnél, de a Kos Napod ezt nagymértékben oldja.. Finom, megérző és álmodozóvá alakítja a személyiségedet Te vagy a legszeszélyesebb alkat - igazi hangulatember. Mindenre lassan, de sokszor túlságosan is érzékenyen reagálsz.


  Bár kerülöd a konfliktusokat és óvatosan, de azért célratörően haladsz előre, és mindig foglalkoztat a múlt. Alkalmazkodó, empatikus és segítőkész vagy - elsősorban akkor, ha nem vagy ellenérdekelt ebben. Otthon- és családcentrikus, fontos számodra az érzelmi biztonság. Érzelgős is lehetsz néha, és hajlamos az önsajnálatra, sértődékenységre.


  A Halak Vénusz igazi karaktert ad a lényednek, szinte rácáfolsz minden Kos tulajdonságodra, ezért aztán nagyon érdekessé, sokrétűvé válik a karaktered.


  Lágy, finom, áradó és mély érzelemvilág jellemez, mely csapongó, túlcsorduló, kontúrtalan, és már-már határtalan. Igen érzékeny, együtt érző, tapintatos, lágyszívű és segítőkész vagy időnként, megértő és gyengéd barát. Bájos, kedves, szentimentális és titokzatos lélek, már- már annyira, mintha két lélek lakozna benned.. Kapcsolataidban, de csakis a társas kapcsolataidban az érzelmekre építesz és a segítő szándék vezet, nem a tüzes szenvedélyre, érzékiségre, vonzalomra alapozol. Álmodozó vagy, aki idealizálja a szerelmet - valamint aktuális partnerét -, és elszállt, romantikus elképzelései vannak róla. A pillanatnak élsz, esetleg naiv, és aktuális érzelmi hullámaid, vízióid könnyen elragadnak, emiatt nehezen jöhetsz ki partnereddel. Hozzád egyáltalán nem való emberekkel folytathatsz kapcsolatot, akik kihasználhatnak.


  Túlérzékenységed, szétfolyó, ragaszkodó, engedékeny és puha lelkivilágod miatt érzelmi téren legtöbbször te húzod a rövidebbet. Könnyen elsírod magadat, de tetszhet neked a mártír szerep. Talán valóban azzá is válsz - inkább vállalod ezt, mint hogy árulónak érezd magadat. A harmóniát szinte szomjazod, de koncentrálatlan vágyaid nem segítenek ennek realizálásban. Fantáziadús, finom ízlésed, zenei, irodalmi, művészi hajlamaid vannak. Diszharmóniában sok csalódás érhet, s könnyen lelkiismeretlen emberek áldozatává válhatsz, lelkileg megtörve.
  A Szaturnuszod azt mutatja, hogy összeszedett személyiség vagy, viselkedésed fegyelmezett és tartózkodó Kissé száraz, sőt időnként komor és bizalmatlan lehetsz


  Céltudatosságoddal, gyakorlatiasságoddal és önuralmaddal tudsz érvényesülni. Általában nehéz ember vagy és ezt sokszor magad is így éled meg, Talán még az élet is túl nehéz számodra, mivel sokat kell benne küzdened, Életed során a Szaturnuszod okozhat még csalódásokat, depresszív állapotokat, amikor a pesszimizmus győz feletted, ilyenkor félénk, kicsinyes, és gyakran akadékoskodó is lehetsz..


  Most nem annyira a karmikus részt emeltem ki, inkább a karakteredet, hogy ismerd meg jobban magadat, és tudj bizonyos dolgokon változtatni. Ide nem fér természetesen teljes fejtés, ez csupán egy kiemelt részlet. Mivel sokszor jártam már úgy, hogy elszállt a munkám, most wordból tettem át ide a fejtést.


   

  2015-06-29  16:05
  huazsu (14725)
  előzmény:
 21. 2015-07-27 11:5114732.


  Eljött idő, ismét visszatérek a szorgos hétköznapokhoz, és Cicavirág 1119 kérése egy párkapcsolati elemzés meghatározóbb konstellációin keresztül igyekszem választ adni a kérdéseire.


  Nincs semmilyen kapcsolat kettőtök Napja és Holdja között. Ha a férfi Napja a nő Holdjával harmonikus fényszög kapcsolatban áll, akkor kiegészítik egymást. Itt ez nem valósul meg: a két bolygó még az elemi energiák szintjén sem kapcsolódik egymáshoz.


  Ez nem jelenti azt, hogy ne érthetnétek meg, vagy ne kívánhatnátok, szerethetnétek egymást. De a legszorosabb kötelék, a teljes egybeolvadás mégis hiányzik. A két horoszkóp Nap és Merkúr kapcsolódása karmikusan nehéz helyzetet hoz létre,  és annak ellenére, hogy te mentálisan inspirálod a választottadat, de a véleményeitek és főleg a szempontjaitok annyira különböznek, hogy csak nagyon nehezen hozhatók össze.


  Nem csoda, ha nem érzed jól magadat ebben a kapcsolatban, hiszen elképzeléseid nem felelnek meg a társad gondolkodásának, aki kritikusan és elégedetlenkedve tekinthet ezekre a dolgokra.  Ezért létrejöhet köztetek egy bizonyos szellemi és kommunikációs feszültség. Az ebből fakadó viták és nézeteltérések nagyon megnehezíthetik az együttéléseteket.


  Fontos még megemlítenem a Nap-Szaturnusz  szembenállását, melynek hatására szinte nyomasztólag hat rád az új társad, úgy érezheted, hogy fojtogat, és korlátoz a szabadságodban. Ez az érzés késztetett arra, hogy külön éljetek.


  Ez a kapcsolat beszűkíti a lehetőségeidet. Úgy látom, (a Szaturnusz miatt), hogy tekintélyelvű bizonyos fokig ez a kapcsolat, és talán innen ered a kötődésed mindezek ellenére hozzá. Feltételezem, hogy sok kritikát is kapsz a részéről, mely eltökéltebbé tehet téged, erősítheti a céltudatosságodat, ugyanakkor el is bizonytalanít abban a kérdésben, hogy szereted.-e őt annyira, hogy mindezt elviseld


  Ennek ellenére ez a fényszög alakzat arra mutat, hogy lehet köztetek tartós kapcsolat, mert úgy tűnik valami miatt elkötelezett vagy feléje. Én úgy látom, hogy felelőséget érzel irányában. A partnered nem szándékosan ilyen, mint a fent leírtak,  szerintem ő nincs is tudatában annak, hogy elnyomja a te Napod ragyogását.


  Észre sem veszi, mert nem tudatos, ő azért ilyen, mert tart a kapcsolat változásaitól (elhagyod, nem szereted már stb..), így fenyegetve érzi magát, ezért tudat alatt megpróbál megakadályozni minden szabadságra irányuló törekvésedet. Neked ezeken a problémákon nagyon nehéz túllendülni ( és amint látom, nem is tudsz), és minél később döbbensz ezekre rá, annál erősebben érvényesülnek. Ennek kibeszélését a pároddal ne halaszd el.


  A kettőtök Merkúrját ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy szintén karmikus kapcsolatban állnak, egy hatalmas kvadrát fényszög alakjában Ez szerint gondolkodásmódotok összeegyeztethetetlen, és kommunikációkészségetek is gyenge. Nem találtok közös témát, és teljesen másképp közelítetek a problémákhoz - nehezen tudtok beszélgetni. Ez unalmat, de főleg súrlódásokat, viszonzott irritációt okozhat. Rossz esetben intellektuálisan szinte megfojtjátok egymást, és állandóan vitáztok. Emiatt - bár a fényszög nincs összefüggésben a romantikával - kezdetben gyanakvóak lehettek egymással szemben. Ha ez fel is oldódik, az együttélést az állandó mentális feszültség igencsak megnehezíti.
  A Merkúr és a Jupiter mindkettőtök VII. Házának az uralkodója is, ez növelheti az esélyét annak, hogy beválthatjátok az egymáshoz fűzött reményeiteket, és viszonyotok tartós párkapcsolattá fejlődjön, ez pedig egy esetleges együttélés, vagy házasság szempontjából nagyon fontos szempont. Ehhez viszont nagyon kemény kompromisszumra, majdnem „önfeladásra” lenne szükség. Segítet ebben a Merkúr-Plútó kapcsolata, mely téged mélyebb megértésre inspirálhat. Többek között úgy, hogy elősegíti azt, hogy megbeszéljétek elfojtott és kellemetlen gondolataidat.


  Ha ez sikerül, akkor van rá remény, hogy kölcsönös odafigyeléssel és nagyon sok szeretettel leküzdjétek a karmátok okozta különbségeket egymás közt.


  .

  2015-06-28  09:45
  cicavirag1119@freemail.hu (14723)
  előzmény:
 22. 2015-07-17 18:3914731.

  Kedves Zafire!


  Kérlek írd meg priviben a dátumot, mert így nem akarok fejteni, ha nem látom a valóságot! Puszi.

  2015-07-06  12:26
  Zafire (14728)
  előzmény:
 23. 2015-07-09 15:2514730.

  Megnéztem a házakat, mars jupiter lilith holdcsomo 8., szaturnusz hold 9., pluto 10., nap merkur uranusz 11., vénusz és a neptun a 12. ház. Tulajdonképpen az én bolygoim 1-7-ig övé 8-12-ig. A mérleg holdjátol nem messze van az MC-m, ami szerintem segitség lehet, meg a vénusz-mars sextil (2 fok), mars-vénusz sextil (6 fok). 


  Azért vagyok picit bizonytalan mert 8 évig voltam együtt egy skorpióval, és valóban megszakadt szinte az összes baráti és haveri kapcsolatom, meg hát a szúrások.... nem is szúrás hanem döfések méteres karókkal!! Ráadásul legtöbbször az ö félreértéséböl (kos hold, szüz vénusz, halak-kos mars), és soha semmi bocsánat kérés. 


  Amugy tényleg tündériek a skorpiok, rendszerint nagyon joba vagyok velük, de a párkapcsolat az igen nagy türelmet igényel amit még a bika nyugalmammal se birok sokszor.

 24. 2015-07-06 13:1314729.

  Szerintem sokat tanulhattok egymástól, még ha lehetnek is surlódások, szóval érdemes lenne belemenned! Már persze, ha úgy alakulnak a dolgok... Nem kell félni a Skorpióktól - én is féltem tőlük, aztán a lányom Skorpió lett és imádom! :)


  A Holdak kvadrátja mondjuk nem pont jó dolog, és az oppozíciók miatt lehet, hogy néha értetlenül fogtok egymásra nézni, de szerintem minden élesben derül ki, szóval ismerkedjetek, aztán meglátjuk, mi lesz belőle!


  Azt is érdemes nézni, hogy az ő bolygói neked melyik házaidba esnek - pl. a Vénusza az Aszcendensed körül igazán kellemes lehet, nem véletlenül akadt meg rajta a szemed!

  2015-07-06  12:26
  Zafire (14728)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  .
 25. 2015-07-06 12:2614728.

  Kedves fórumozók!


  Érdekelne a vélemémyetek az ellentétekröl! 


  Soha nem tetszettek az idösebb férfiak, de most van egy fiú aki felkeltette a figyelmemet az évtizedes korkülönbség ellenére.


  Az aszcendensét sajnos nem tudom (az enyém myilas), de a föbb bolygoink mind szemben állnak! Az én napom bika az övé skorpió, merkurom  ikrek övé nyilas(1 fokon belül), vénuszom szintén ikrek az övé szintén nyilas, a marsom vizöntö az övé oroszlán, felszálló holdcsomóm halak neki szűz.  Van egy hold bak-mérleg kvadrát, a többi planéta viszonylag rendben(jupiter bika-szűz, szaturnusz bak-szűz, lilith szűz-szűz, pallas vizöntő-vizöntő) Lehet hogy menekülnöm kellene előle? Nem merülne fel bennem ez a kérdés ha nem egy skorpiorol lenne szó. Korábban már irtátok nekem hogy müvész lesz a párom, és ö történetesen az.


  Válaszaitokért elöre is hálás köszönet!


  Csodálatos napot mindenkinek!!

 26. 2015-06-30 17:1814727.

  Kedves Mamóka,


   


    nagyon szépen köszönöm és természetesen türelemmel kivárom a sorom:)


   


    Üdv: Zsuzsi

  2015-06-30  16:55
  mamóka67 (14726)
  előzmény:
 27. 2015-06-30 16:5514726.

  Kedves fórumozó Barátaim!


  Mindenkinek tett ígéretemet - neked is huazsu - maradéktalanul teljesíteni fogok, csupán a türelmeteket kérem, júl. 20-a után ismét fejtem a kéréseiteket, de addig nem tudok ezzel foglalkozni.


  Megértéseteket köszönöm! Mamóka

  2015-06-29  16:05
  huazsu (14725)
  előzmény:
 28. 2015-06-29 16:0514725.

  Kedves Mamóka67,


    nagy csodálattal olvasom a topicodat és szeretném én is a segítségedet kérni abban, hogy mi olvasható ki a képletemből (magánélet, munka és bármi egyéb): 1976. ápr. 04. 10:33 Debrecen


    Nagyon szépen köszönöm: Zsuzsi


   

 29. 2015-06-28 14:1314724.

  Szia cicavirág1119!


  Örülök, hogy ránk találtál, mert a problémádra választ leginkább nálunk kaphatsz. Megértem az elkeseredésedet, de főleg a kilátástalanság érzését ennyi csalódás után.


  Megnézem, hogy mi várható, és azt is, hogy milyen karma köt össze benneteket. Kérem a türelmedet, mert rengeteg a munkám.


  Ha elkészülök (nem lesz teljes fejtés, arra számítanod kell), majd értesítelek priviben!

  2015-06-28  09:45
  cicavirag1119@freemail.hu (14723)
  előzmény:
 30. 2015-06-28 09:4514723.

  Kedves Mamóka!


  Még csak most csatlakoztam ehhez a topikhoz, de máris kéréssel/kérdéssel fordulok hozzád.


  2010-ben új szerelem érkezett az életembe, minek hatására végre kiutat láttam az addigi rossz házasságomból. Őszintén megmondom, nem gondolkodtam sokáig - és és bár úgy láttam, hogy valamivel nehezebb körülmények közé fogok kerülni -, ugródeszkának használtam ezt az új kapcsolatot, hogy végre kiszabaduljak abból a régóta érzelemmentes életből, amit a férjem mellett kellett naponta megtapasztalnom.


  Nem bántam meg, hogy léptem, sőt azóta el is váltunk már.


  Viszont az új kapcsolatom messze nem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet. Valószínűleg tényleg arra volt csak jó, hogy az addigi helyzetemből kiszabaduljak.


  Eltérő családi értékrendet képviselünk mindketten, és igen nehéz egymáshoz közelítenünk ezen a téren. Értem ezalatt a pénzügyeket (bár nem vagyunk közös kasszán), a lakás tisztaságát, a szabadidő eltöltését stb.


  A kérdésem az lenne, hogy látsz-e valamilyen esélyt arra, hogy valaha is a klasszikus értelemben együtt tudjunk élni? Mert most mindkettőnknek van külön lakása (egyre több időt töltök a sajátomban a nézeteltérések miatt), egy-egy gyermekünk (nagykorúak már), akik velünk élnek.


  Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon milyen karmát kellene ebben az életünkben egymás felé lerónunk?


  Adataink:


  Férfi: 1971. 02. 28.    16 óra 29 perc  Gyula


  Én:   1969. 11. 19.     9 óra 07 perc    Budapest


  Válaszodat előre is köszönöm!


  Üdv.: Szissy

 31. 2015-06-26 17:1414722.

  nagyon örültem a válaszodnak csypyke!


  Sokan kérik a fejtést, aztán a negatívumokat nem fogadják el, és ezért marad minden a régiben. Pont itt a bizonyíték nálad: nehéz rátérni arra az útra, melyet számunkra előírtak az égiek, de megéri!


  Sok örömöt és kitartást kívánok: Mamóka

  2015-06-25  20:04
  csypyke (14719)
  előzmény:
 32. 2015-06-26 17:1114721.

  Ha már más is fejtette a kommunikációt, mint meghatározó részét a horoszkópodnak, akkor csupán arra gondolhatok, hogy nem teljesen pontos a születési dátumod.


  A személyes bolygók és az Aszcendens bizonyos esetekben olyan gyorsan haladnak, hogy sok esetben már 10 perc eltérés is valaki másnak a képletét tárja elém.


  Jó úton jársz, ha ismerkedsz az ezoteriával, sok örömöd lesz benne! Puszi.                                   

  2015-06-26  13:15
  titus28 (14720)
  előzmény:
 33. 2015-06-26 13:1514720.

  Köszönöm szépen! Majdnem telitalálat. :) Ezt a beszédkészséges dolgot sajnos nem tudom hasznosítani, mert nem megy, bármennyire is állítja az összes horoszkóp. Sose ment, sose szerettem. Kínlódás az egész. Ennek mi lehet az oka? Majd utánanézek jobban. Az mennyire lehet fontos, hogy az aszcendensem a jegy legvégén van, majdnem a másikban? A régi karmikus múlt különösen érdekes. Pár hónapja nagyon foglalkoztat az okkultizmus, ennek is biztosan utánajárok. Talán emiatt sem érzem, hogy kötődnék ehhez a világhoz. Sokkal érdekesebb számomra, hogy máshol mi van. Az űrkutatás, sci-fi, fantasy mind nagyon érdekel. :)

  2015-06-25  10:42
  mamóka67 (14718)
  előzmény:
 34. 2015-06-25 20:0414719.

  Kedves Mamóka,


   


  Nagyon köszönöm a gyors választ. Elsőre nehéz belátni, de valóban sokszor én vagyok saját magam gátja, ezt belátom. Ezen igyekszem változtatni, de nem mindig sikerül, de köszönöm a biztatást és a tanácsokat, igyekszem megfogadni. :)

  2015-06-25  08:47
  mamóka67 (14717)
  előzmény:
 35. 2015-06-25 10:4214718.

  titus28 a karrierje, a céljai és az egészsége iránt érdeklődött.


  Ikrek Nap, Vízöntő Hold és Rák Aszcendens a képlet jellemzői. Személyes bolygóidból leginkább a földies jegyekben álló planéták vannak kevesebben. Tehát a földjegy jellemzői azok, amiket tanulni jöttél a Földre.
  Inkább az önmagadra állított, saját magadat meghatározó személyiség vagy, a külvilág kevéssé befolyásoló számodra.

  Befelé forduló, zárkózott típus és finom, megérző és álmodozó személyiség vagy.  A legszeszélyesebb alkat - igazi hangulatember.


  Mindenre lassan, de sokszor túlságosan is érzékenyen reagálsz Szelíd, gondoskodó, odaadó és romantikus a  természeted. Kerülöd a konfliktusokat és óvatosan, de azért célratörően haladsz előre, bár mindig foglalkoztat a múlt.


  Alkalmazkodó, empatikus és segítőkész vagy - elsősorban akkor, ha nem vagy ellenérdekelt ebben. Otthon- és családcentrikus, fontos számodra az érzelmi biztonság. Érzelgős vagy, és hajlamos az önsajnálatra, sértődékenységre.


  Legtöbbször nehezedre esik megnyílni, de ha megbántanak, még inkább bezárkózol. Mivel születésedkor az Aszcendens uralkodó bolygója nem a felkelő jegyben volt, a személyiségedet másodlagosan ez a jegy is meghatározza. (Vízöntőben álló Hold) átszínezi.Széles érdeklődésű, extravagáns ember vagy. Vonz a tradíció és a modern egyaránt, és minden, ami formabontó, különleges.


  Világod középpontjában a társ áll. Nagy jelentőséget tulajdonítasz annak, amit társad, párod elképzel vagy tesz, viselkedésedet a külvilágban társad vagy legközelebbi barátaid nagyban befolyásolják. Bevonod döntéseidbe és gondolataidba partneredet, ezzel nagyfokú harmóniát vihetsz a kapcsolataidba - ha úgy döntesz, hogy egyáltalán elkötelezed magadat. Mivel világodnak középpontjában a partner vagy a közeli barátok állnak, hajlamos lehetsz teljesen függővé válni tőle/tőlük, hiszen a társas kapcsolatoknál számodra nincs meghatározóbb.

  Kapcsolataidban nem az érzelmek a legfontosabbak számodra, hanem a hasonló meggyőződés, az elvek. Barátaidat közelebb érezheted magadhoz, mint családtagjaidat. Szeretsz kitűnni, különlegességedet hangsúlyozni, a sorból kilógni, szenzációvágy jellemez Ugyanakkor érzékeny vagy, fejlett a szociális érzéked, humánus, aki szereti a társaságot; bár sokszor érzed magadat kívülállónak, ugyanakkor mégis szükséged van emberi kapcsolatokra az érzelmi stabilitáshoz.


  A Júno aszteroida az értelmes, külvilág által vállalt kapcsolatokat jelképezi, és a mindennapi életben jelölt társat jelenti. Nálad nagyon jó helyen van, az 5. házban a szerelem, a gyerekek és a kreatívitás házában. Mellette áll a Szaturnusz, mely ebben az esetben nem a szigorát mutatja, , hanem a témában jó energiákat hoz létre. A harmonikus kapcsolataidat megerősíti, tartósítja a férjhez meneteledre irányuló törekvéseidet. (Ha már megtörtént, múltidőben értendő).


  Egy Nap-Szaturnusz szembenállás pedig nehezíti az apa és a társ közötti kapcsolatot, gyakori ütközést idézhet elő.


  A Chiron kis karma bolygó közvetlenül a Merkúr mellett állt születésedkor a képletedben.  Ez tanulással és önkifejezéssel kapcsolatos sebeket jelent, melyeket a múltadból (előző életedből) hoztál, talán most tudat alatt működik nálad. Megoldásra vár, de remélhetőleg a társcentrikusságod ezt segít átlépni.


  Mutatja a Merkúrod, hogy előző életedben nem kaptál megfelelő oktatást,, annak ellenére, hogy jó képességeid voltak.  Ez az együttállás nálad magas fokú intelligenciát jelöl, tehát a tehetségedhez mérten, bármilyen szakmában, vagy úton indulsz, sikerrel jársz. Ha pályát választasz, különösen a jó beszédkészségedet használd ki.


  A Kos MC-vel  az életcélod az önfenntartás, az önmegvalósítás, új területek meghódítása, a konfliktusok elfogadása.


  A 7. házban lévő Holdaddal Futószalagon érkeznek életedbe az élmények. Hangulataidat, érzeti önátélésedet a partnered, és általában a külvilág határozza meg; emocionális függésre hajló természeted miatt egyedül nem tudsz kiteljesedni. Csak akkor érzed magadat biztonságban, ha van párod. Társkapcsolataid érzelmileg igen felfűtöttek. Sokat foglalkozol partnereddel, de hajlamos vagy rátelepedni, mert tőle várod a lelki impulzusokat. Sokszor teljesen alárendeled magát. Alkalmazkodó és gondoskodó vagy, mindez pedig nyomasztólag hathat a célszemélyre. Kapcsolataidban inkább te vagy a passzív, a befogadó, aki könnyen követi partnere érzelmi mozgását, átveszi és átéli minden rezdülését.


  A Rák Vénuszod miatt lágy és mély érzelemvilágú, érzékeny, kedves, elragadó és odaadó természet vagy A légy a levesben amiatt van, hogy ez a Vénusz a horoszkópod 12. házában volt születésedkor, így érzelmeidet elfojtod, és gátlásaid miatt nem tudjod kimutatni, ezért lehetséges, hogy szerelmednek tárgya semmit sem tud érzéseidről. Viszonyaidat eltitkolhatod, titkos, vagy plátói szerelmi viszonyokat tarthatsz fenn, és könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz érzelmileg. Erős az empátiád, a önfeláldozó- és segítőkészséged. Spirituális érdeklődést és képességeket is jelezhet ez a bolygó állás..


  Kérdeztél az egészségeddel kapcsolatban, jó érzéked van a testi -lelki problémáid megérzéséhez, és az itt álló Neptinusz azt mutatja, hogy érzékeny lehetsz a betegségekre, olyanokra, melyek aztán nem tisztázottak. Mivel hajlamos vagy a munkahelyi és egyéb konfliktusokat a testedben levezeti, többször is megtámadhatnak heves, tisztázatlan, akut megbetegedések. A Mars karma fényszögeit tekintve, lehet olyan krónikus betegséged, melyet az előző életedből hoztál.  Azzal az elvárással jöttél, hogy a kapcsolatokat és egyensúlyt megteremtsd, és arra törekedj, hogy mindenkinek jó legyen a környezetedben, és szeressenek. Legyen szép, harmonikus és stílusos az otthon, melybe érkezel.  Aki ezzel az IC-vel (Mérleg) jön, az a karma szerint a „béke gyerek”, mert ha a szülők között esetleg probléma adódott, az érkezésével az megszűnik. Ám az is előfordul, hogy ez a lélek őrlődik a két szülője között, mert ez a karmája, és ezzel teljesíti tanulási feladatát.


  Régi karmikus múltad itt látszik, ez nem az első inkarnációd, csupán csak nagyon ritkán inkarnálódtál, inkább hosszú időkig lélekvezető voltál „pszichopompos”, akinek közvetítő szerepe volt, a lelkeket vezette egyik világból a másikba.


  Az élet végedet is tisztán látni itt: szép, hosszú élet, békés, kényelmes otthonban, jó anyagi körülmények között, tudatod birtokában, szeretteid körében.


  Tudnod kell, hogy ez nem teljes sorselemzés, csupán egy kis kiragadott, de összefüggő részlet, melyet erősen átszínezhet a teljes képletfejtés.

 36. 2015-06-25 08:4714717.

  Csipike a jövőbeni érzelmi életének alakulásáról szeretne megtudni valami biztatót. Reménykedjünk.


  Halak Nappal és Ikrek Holddal jöttél, egyik víz, a másik levegő, egyéniségedben ez dominál, és a levegő minduntalan borzolja a vizet, és cselekvésre készteti. Többnyire rajtad múlik, hogy a találkozásaidnak lesz -e pozitív végkifejlete. Sajnos a probléma onnan adódik, hogy esélyt sem adsz az olyan kapcsolatnak, ahol első látásra már nem leszel szerelmes. Idővel rá kell jönnöd, hogy az igazi, szívbéli kapcsolatoknál nem a külső számít!


  Pedig törekedned kellene arra, hogy hogy megtaláld a lélektestvéredet, mert a horoszkópodban a Ceresz aszteroida közvetlenül a sorsodat beteljesítő MC pontja mellett áll. A Ceres az anyaság megtestesítője, a feltétel nélküli szeretet jele, az MC pedig a kiteljesedés, a karrier és a cél területe.


  A horoszkópod sok életeseményt jelez. Számodra a külvilág nagyon meghatározó, inkább másoktól függő vagy, mint a belső érzelmeidtől. Az idegen hatásokat jobban beengeded az életedbe, hatásukra szívesebben döntesz, mint a saját megérzéseidre.


  Gyengédség, álmodozás, jó befogadó készség és fantázia dús vonások jellemeznek. Ez mind azt mutatja, hogy bátran felvállalhatnád a párkapcsolatot egy hozzád hasonló, becsületes emberrel.


  Az Oroszlán Aszcendens miatt kifelé forduló, nyitott típus vagy Magabiztos, büszke és méltóságteljes személyiség. Ha megjelensz valahol, mindenki észrevesz - tartásod van. Viselkedésed erőt sugárzó és nagyvonalú, sőt még rá is teszel egy lapáttal, és próbálsz még erősebbnek, fenségesebbnek mutatkozni, mint amilyen valójában vagy. Optimista, nyílt, lelkesedő, vállalkozókedvű és játékos a természeted. Szereted a társaságot, amelynek ura  vagy, és amelyet beragyogsz melegségeddel.  Elvárod, hogy mindenki elismerje nagyszerűségedet és dominanciádat. Az ellenvéleményt és a kritikát nemigen tűröd. Ha a leírtakból egy kis önkritikát gyakorolsz, akkor megtaládod az ellenszerét a hiábavaló keresgélésnek. Ne másokban keresd a hibát, bármennyire meg vagy győződve a magad igazáról, először mindig magadban kell számot vetni azzal, hogy te hol rontottad el.


  Ikrek Holdaddal Érzelmeid illékonyak, mozgékonyak, hajlamos vagy intellektuális térre és értelmi síkra terelni őket.


  Sűrű és sokirányú változások jellemzik hangulatodat, reakcióid gyorsak és könnyedek. Aktuális állapotaidat gyakran közlöd is környezeteddel. Élénk és csapongó a  képzeleted.


  Ismérved az intellektuális lelkesedés. (ez is ismétlődik a horoszkópodban). Találékony, kíváncsi, szeszélyes és nyughatatlan vagy Nem kezdeményezel vitát, inkább  közvetlen és elbájoló vagy. Problémáidat értelmeddel, valamint remek alkalmazkodó- és kapcsolódó-készségeddel igyekszel megoldani.


  Ha támadás ér, kitérsz az útból, és kommunikatív képességeiddel kísérled meg az ellentét feloldását. Bár nyílt vagy, és nagyon könnyen kapcsolódsz az emberekhez, ezt felületesen teszed, ezért nem mindig érzékeled mások érzelmi igényeit.


  Igazán mélyen ritkán vagy  képes kötődni bárkihez, vagy bármihez. Ez a másik oka annak, ha esetleg magányos vagy.. Nem szeretsz egy helyben maradni, nagy a mozgásigényed, eleven, nyüzsgő, valószínűleg utazáskedvelő, barátkozó vagy, aki szeret beszélgetni.


   A kötődés képtelenségeden fogsz tudni változtatni, mert a saját család alapításod nagyon fontos számodra, és az - ha még nem valósítottad meg eddig - hogy gyermeket hozz a világra.


  A Regulus állócsillagról jöttél, ahol a sikert és a szerencsét beléd kódolták, azzal a feltétellel, ha soha senki iránt nem táplálsz bosszúvágyat. Itt az ég áldását kaptad a földi életedre. A sorsod a kezedben van, nem szabad mástól várnod az üdvösséget, magadnak kell kezedbe venned.


  Elsősorban a saját lábadra kell állnod olyan szempontból, hogy nem fogadod el mások beleszólását az életedbe.


   


   

 37. 2015-06-25 07:5914716.

  Amikor ennyire rosszul kapcsolódik egymáshoz a Napotok, akkor már nehezített a kapcsolat. Az az igazság, hogy minden társas együttélést meg lehet valósítani, de nem biztos, hogy érdemes, mert rengeteg kompromisszummal és főleg megalkuvással jár életed során.

  2015-06-24  22:12
  Gica18 (14715)
  előzmény:
 38. 2015-06-24 22:1214715.

  Köszönöm! :) Az biztos, hogy nagyon sokat tanultunk egymástól, de sajnos úgy tűnik, teljesen külön utakon járunk, illetve fogunk járni.

  2015-06-24  18:25
  mamóka67 (14713)
  előzmény:
 39. 2015-06-24 18:2814714.

  Bocs! Nem vettem észre, hogy menet közben betű nagyságot váltottam!


   

  2015-06-24  18:25
  mamóka67 (14713)
  előzmény:
 40. 2015-06-24 18:2514713.

  Gica 18 párkapcsolatával kapcsolatban tett fel kérdéseket.Miután ránéztem a két horoszkópra, már első pillantásra láttam, hogy nem tökéletes ez a kapcsolat, de nézzük a fejtést egy-két aspektusból:


  Nap - Hold Quadrat
  A férfit a Nap reprezentálja, a nőit pedig a Hold, és tulajdonképpen egy párnak tekintendők. Ez igen feszült kapcsolódást jelent; mint férfi és nő állntok diszharmonikus viszonyban egymással 


  A férfi természetesen sugároz egy olyanfajta erőt, energiát, ami a számodra folyamatos frusztrációt jelent. Nőiségedet, emócióidat és hangulataidat nem érti, nem tudja támogatni, érzéketlen azokkal szemben, és ő sem kapja meg a megfelelő érzékenységet, figyelmet, törődést és ösztönzést erőinek kibontakoztatásához és kifejezéséhez.


  Hajlamos uralkodni is a Hold (azaz te) felett. Leblokkoljátok, szinte megfojtjátok egymást, és mivel nem kapjátok meg, amire szükségetek lenne, elég nagy biztonsággal kijelenthető, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatot nem lesztek képesek fenntartani


  .De a fennálló feszültség hatására mély vonzalmat és szerelmet élhettek meg, és harcaitok is összetartó erővel hathatnak rátok - legalábbis kapcsolatotok elején. Később azonban akár odáig fajulhat kölcsönös elégedetlenségetek, hogy elviselhetetlenekké váltok egymás számára.


  Várható csatározásaitok felemészthetik energiáitokat - mivel ez a kvadrát nagyon erős és karmikus negatív fényszög.


  Ami még inkább erősíti az általam fent leírtakat, a Napotok pontosan szemben áll egymással. És ez bizony nem jó. Remélem jó a születési dátumotok!


  Alapvető céljaitok, tudatiságaitok szemben állnak, ezért nehezen vagytok képesek egy irányba fejlődni. Bár kapcsolatotok nem az ideális helyzetet mutatja, egyértelműen negatívnak sem tekinthető: leginkább egy egyensúlykereső ellentét jellemzi azt, és egyben a másikban való - kétségtelenül nem feszültségmentes - kiegészülést jelenti.


  Éppen ezért felfokozott izgalom, vonzalom, nagy serkentő- és ösztönzőerő lehet jelen viszonyotokban, annak ellenére, hogy neked másmilyen a férfiideálod Gondolkodtál már ezen?.   Tudatosan megélve a konstellációt nem feltétlenül jelez konfliktust, hanem - a másik fél személyes autonómiájának tiszteletben tartása mellett - egymás energiáinak intenzív és hatékony felhasználását - és sok tanulást.


  Barátságban szerencsésebb helyzet, mint házasfelek között, mert utóbbi esetben azért túlságosan nagy lehet a széthúzó erő - mégis gyakran szerepel házastársak szinasztriájában (párkapcsolati elemzésében) ez az állás.


  A Nap-Plútó trigon intenzív és kissé szélsőséges kapcsolatot jelez. Partnered egészen magával ragadhat, igen erős, mély vonzalom és ragaszkodás alakulhat ki közöttetek. Viszonyotok nagyfokú stimuláló, vitalizáló és támogató hatást tesz rád. Tudatosságoda t elmélyíti, gyökeres átalakulás felé ösztökéli, és testi energiáidban is megerősít. Hozhat olyan eseményeket is, amelyek segítőleg hatnak belső átalakulásodra.


  Merkúr - Jupiter Oppozíció - szintén szembenállás.
  Partnered nagy ívű, és talán túlzottan optimista elképzelésekre, merész ötletek és tervek megfogalmazására inspirál téged. Mintegy ráderőlteti látókörének szélesítését, gondolatiságának kiterjesztését.Ez részben megihlet, másrészt egy állandó mentális feszültséget jelent az életedben, és túlkapásokra hajlamosíthat.


  Az ő figyelme viszont a racionális szempontok, a részletek jelentőségére terelődhet a te nyomásodra. Valószínűleg sokat beszélgettek, és sokszor hosszasan vitáztok  Eszmecseréitek fárasztóan hatnak mindkettőtökre, esetleg az őszinteség is hiányzik belőlük.


  Nagyon sokat lehetne írni erről a párkapcsolatról, de én most a  Szaturnusz-Hold szextil, (áldásos fényszöget emelném ki még.


  Visszafogó hatást gyakorol az érzelmeidre, és a hangulati életedre,, de az igazságérzetedet fokozza. Erős ragaszkodás alakulhat ki benne irántad. Ez az állás nem a romantikus vonzalmat segíti elő, de javíthatja a kapcsolatotok nyugalmát, szilárdságát és tartósságát azzal, hogy elősegíti a mindennapos problémák (Szaturnusz) felelős megközelítését. Itta Szaturnusz segíti a kapcsolatotokat, az egymás iránti felelősség felerősítésével.


  Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a párkapcsolatotokról, és a karmikus múltatokról egymással, egészében kellene fejteni a két képlet egymáshoz való viszonyát, mert így csupán egy töredék marad, melyet egyéb konstellációk még átszínezhetnek.


   


   

 41. 2015-06-24 17:2314712.

  Szia titus28!


  Készítek neked is egy kisebb fejtést, főleg azokra a kérdésekre, amiket feltettél. Priviben értesítelek, ha elkészül, kérem a türelmedet!

  2015-06-20  23:49
  titus28 (14711)
  előzmény:
 42. 2015-06-20 23:4914711.

  Kedves mamóka!


  Megértem, ezért felsőbb segítséget kértem. Eszerint a pontos idő délelőtt 8:54.

  2015-06-20  12:20
  mamóka67 (14709)
  előzmény:
 43. 2015-06-20 13:1114710.

  viktoriaa1993 kérésére az alábbiakat tudom válaszolni:


  A bolygók túlsúlyban vannak a tavaszi és nyári jelekben. Ezért extraverziós tendenciájúak, vagyis hatásaik az emberben kifelé, a teremtett világ megragadására irányulnak. A tavaszi jelek erősen, aktívan, a nyáriak éretten inkább stabilan nyitottak a külvilág felé hatásaikban. A legerősebb a teremtett világ megragadására irányuló készség a Kosban és azután állandóan gyengül a Szűzig. Ebben a képletben tavaszi jelekben állnak inkább a bolygók.


  Befelé forduló, de bármikor kinyílni képes, kissé megfoghatatlan személyiség vagy. Bár alapvetően zárkózott vagy, mégis társaságkedvelő, és kedvességed, (túl)érzékenységed, alkalmazkodóképességed miatt nem mindig tűnsz ilyennek. Igazi álmodozó, elsősorban megérzéseid és élénk képzeletvilágod vezetnek az életben. Empatikus, odaadó és hajlékony, romantikus természet vagy. Gyakran túlzottan is befolyásolható, határozatlan és nehezen kezeled a külvilág behatásait. Számodra természetes, hogy szinte a feloldódásig azonosulsz a dolgokkal és az emberekkel. A valóságot hajlamos vagy idealizálni, és önmagadat az áldozathozó, világmegváltó szerepében megélni.
  Mivel születésedkor az Aszcendens uralkodó bolygója nem a felkelőjegyben volt, a személyiségedet másodlagosan ez a jel is meghatározza, "átszínezi". Szerény, szemlélődő és gyakorlatias vagy. Az árnyalatokra és finomságokra igen érzékeny, mindent elemzel és rendszerezel. Önmagaddal szemben is kritikus. Aggodalmaskodó, néha akadékoskodó, de visszahúzódó, óvatos, és általában nem túlzottan közlékeny vagy. Legtöbbször precíz, és mindenben a tökéletességre törekszel..

  Passzív és kifelé forduló egyéniség vagy. Mindaz erősen érint  ami a harmóniával, a szépséggel, és a stabilitással kapcsolatos. Nagyon érzelmes vagy. Konzervatív, biztonságra törekvő, nehézkes és lassú. Gondolkozásod, beszéded is megfontolt.Mindez a Bika Napodnak köszönhető.


  Bár erős és gyakorlatias vagy,, nem szeretsz küzdeni, sem a dolgokba belemerülni.  Elhatározásaid szilárdak, messzemenően állhatatosak. Nem kockáztatsz, az állandóságot szereted, minden változást a téged támadó inzultusként élsz meg. Kapcsolataidban is hűséges, a végsőkig ragaszkodó, sőt birtokolni, kisajátítani vágyó, féltékeny típus vagy.


  Birtoklási vágyad kiterjed minden más területre is. Csendes, türelmes vagy, nehéz kimozdítani nyugalmadból, nem konfrontálódsz, de ha mégis felbőszülsz, kő kövön nem marad. Nehezen higgadsz le, általában is lassan emészted meg a dolgokat vagy barátkozol meg azokkal. Egyébként egyáltalán nem vagy agresszív, de nem felejtesz.


  Szereted az otthon melegét, a természetet, az életélvezeteket.  Sorsfeladatod ezzel a Holdcsomópont konstellációval (Felszálló a Bak jegyében), a családi kapcsolatokon keresztül megtanulni az érzelmek adását és elfogadását, valamint az önfeláldozást. Felelősséget kell vállalnod a családodért, az otthonodért és felvállalni a származásodat.


   


  Fő elvednek kell lennie a gondoskodásnak. Előző életedben megtagadtad a származásodat, és nem vállaltál érzelmi kötődéseket Elfojtottad a lelki problémáidat.


   


  Mások reakciói most is zavarba hoznak, az érzelmek kimutatását gyakran a gyengeség jelének véled. Önbizalmadat, erődet külső támasz helyett belső érzelmi biztonságodból kell nyerned.  Ebben az időszakban sok fontos találkozásra számíthatsz, melyek nagyban befolyásolják végzetedet, és amelyek közreműködnek a személyiséged formálásában. Olyan élményeid lehetnek bizonyos csoportokkal összefüggésben, amelyek mélyebb belátáshoz segítenek saját lelkeddel, illetve emberi sorsoddal kapcsolatban.
  Az MC nálad a Nyilas jegyében van. A X. ház elején kezdődő tengely, és a horoszkóp legmagasabb pontja délen. Azokat a tulajdonságokat és hajlamokat mutatja, melyek az élet során egyre fontosabbak lesznek, melyeket ki kell bontakoztatni.


  Nálad ez a tengely a magas ideálokat, a nemes lelkűséget, a magasabb képzettséget, az igazságosságot, az erős meggyőződések és a nemzetközi kapcsolatokat jelöli. Karma feladatod a szélesebb horizontok és a mélyebb megértés kibontakoztatása.


  A Nyilas MC-vel mindenből talpra tudsz állni, és szuper lehetőségekkel halmoz el az élet.


  Ősbizalmat is ad, mellyel maximálisan bízol a jövődben, és nem hiába.


   


  Neked is tudnod kell, hogy ez nem teljes sorselemzés, ahol a bolygók és fényszögeik még átformálhatják a horoszkópodat, és megmutathatják a karmikus múltadat és az itteni feladataidat is bővebben.


   

 44. 2015-06-20 12:2014709.

  Szia titus28!


  A személyes bolygók és az Aszcendens bizonyos esetekben olyan gyorsan haladnak, hogy 10 perc eltérés is egészen más horoszkópot ad ki, és az már nem te vagy. Ezért kell a percre pontos születési dátum. Én csak pontos adatok alapján dolgozom, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok neked segíteni!


   

  2015-06-16  17:43
  titus28 (14708)
  előzmény:
 45. 2015-06-16 17:4314708.

  Sziasztok!


  Ha még lehet, akkor szeretnék kérni egy elemzést, különös tekintettel a karrierre, életcélra és pár szóban az egészségre. A munkával, céllal kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok, remélem, hogy a horoszkópban van erre utalás. 1986.05.28. Budapest 10. kerület. Az óra-perc nincs meg pontosan, de délelőtt volt, úgy tudom 9 óra körül, úgyhogy legyen 9:00. Köszönöm szépen!

 46. 2015-06-03 09:0914707.

  Sziasztok!


  Foglalkozott valaki az ikerlelkek asztrológiai megjelenésével?


  Milyen jelek mutatkoznak a képletben ha két ember ikerlélek kapcsolattal születik?


   


  Köszi Gabó

 47. 2015-06-02 15:0214706.

  Matyó Halak Napjeggyel és Kos Aszcendenssel jött, és egy érdekes részletet megmutatok a sorselemzéséből:  Karmánkat jelöli a Felszálló és Leszálló holdcsomópont, mely egy karma tengely, és a Szűz jegyéből a Halak jegyébe mutat a te képletedben. A két holdcsomópont egymással szemben helyezkedik el: 180°-ra.


   


  Az ember bizonyos szituációkban felteszi magának a kérdést, hogy miért? Miért történik ez velem? Ezekre a kérdésekre a lelket megnyugtató választ a karma adja és jelenti.


   


   Sokan vannak olyanok, akik nem találják a helyüket a világban, érzik, hogy valami nincs rendben velük, de nem tudják, hogy mi. Ilyenkor fennáll a veszély, hogy karmikus feladataink ellen cselekszenek, mert nem tudják, hogy milyen karmával születtek.


  A Holdcsomópontok jelölik a múltunkat és a jövőnket. Amikor megszülettünk, a égbolton elfoglalt helyzetük jelezte a karmikus vétkeinket, beidegződéseinket, melyeket ebben az inkarnációnkban kellene jóvátennünk.


   


  Megmutatják, hogy milyen jócselekedeteink voltak előző életeinkben, melyek miatt most szerencsésnek érezhetjük magunkat.


   


  A Holdcsomópontoknak nincs köze a Holdfázisokhoz, akkor jönnek létre, amikor a Hold a Föld Napkörüli pályájának a metszéspontján halad át.


   


   Többféle karmát cipelünk életünk során, ki többet, ki kevesebbet.


   


  A te képletedben a Holdcsomópontok egy nagyon jó lélek életeit mutatják.


   


  Túlzott megfelelni vágyás élt benned, ezért sokszor még hazugságra is képes voltál előző életedben. Vágytál a segítségre, de a segítőkezet mégis elutasítottad. Beteljesületlen vágyaid miatt lelki fájdalmaid voltak, ezeket magadba rejtetted, és a mostani hangulat ingadozásaid gyökere itt keresendő.


   


  Segítőkész és áldozatvállaló voltál, a tökéletességre törekedtél. Rettenthetetlen önfegyelemmel, még az ellenségednek is megbocsátottál.


   


  Most gyakran félsz és szorongsz oktalanul. És mint fönt már jeleztem ez az előző életedből jön, amikor sokszor voltál valami miatt veszélyben.


   


  Most az a feladatod, hogy különbséget tegyél, ki az, akivel foglalkoznod kell, és mi az, ami csak hazugság, és elszívja az energiádat.


   


  Foglalkoznod kell a test, a lélek, az egészség és betegség összefüggéseivel, mert ez a Szűz jegy egyik feladata. El kell sajátítanod a kritikus gondolkodást, őszintén ki kell mondanod, hogy mit érzel, és világosan meg kell fogalmaznod a céljaidat is. Meg kell szerezned a helyes ítélőképességet is.  Ha nyugodt, kiegyensúlyozott életre vágyódsz, nagyobb távolságot kell tartanod a világtól. Próbálj meg kissé gyakorlatiasabb lenni.  Sok tekintetben lehetsz elégedett magaddal, mivel igen éles eszű és ötletgazdag vagy, nem sokat tanulsz, és mégis tudsz, hoztál magaddal egy veleszületett intelligenciát, ráadásul meg is tudod valósítani az elképzeléseidet.


  Ezzel látványos eredményeket érhetsz el, feltéve, ha találsz egy olyan helyet, ahol saját felelősségre dolgozhatsz. Pl. egy magán vállalkozást.


  Csak ne legyél mindig türelmetlen, és ne akarj az igazság bajnokaként fellépni.


  Ha ezt a tanácsot megfogadod, semmi nem állhat az utadba.


  Minden megvan benned, ahhoz, hogy stílust teremts. Személyiségedből fakadóan irtózol a giccses, túldíszített harsány dolgoktól, Biztos ízléssel választod ki a ruháidat, melyek előnyös adottságaidat visszafogottan hangsúlyozzák, és még évek múltán is olyan divatosnak hatnak, mintha a legújabb kollekcióból válogattad volna.


  Amibe belefogsz, az általában sikerül. Szívesen próbálsz ki új dolgokat, gátlás nélkül vágsz bele minden kalandba. Csak akkor csalódsz, ha túl nagyok az elvárásaid.


   Összefüggéseiben nézni a horoszkópot, sokkal árnyaltabb képet ad, mint a kiragadott részlet.  De természetesen önmagában a leírtak is megállják itt a helyüket.


   

 48. 2015-05-18 18:1914705.

  Eperke!


  Célokkal születünk, végig kell járnunk azt az utat, amit a felettes énünk (saját magunk) kitűz elénk, mint megvalósítandó folyamatot életünk során. Rendszerint ezen járunk is, de menet közben nagyon sok olyan hatás ér bennünket, amikor a benső énünk elfeledkezik erről, és eltér egy másik, talán vonzóbbnak tűnő útra. Ez természetesen nem tudatos, de idővel mindenki rájön, hogy ez nem az ő útja, mert egyre több problémája adódik, egyre nehezebbé válik az élete. Úgy szoktuk mondani, hogy "nem érzi jól magát a bőrében". Ekkor szokott az következni, hogy elkezdünk hibáztatni valamit, vagy valakit. Keresünk bűnbakot, amin, vagy akin le tudjuk vezetni a feszültségeinket, csupán arra nem gondolunk, hogy magunkba nézzünk, és ott keressük a hibát esetleg. Meg vagyunk győződve általában arról, hogy mi mindent a legjobban csinálunk, csak a világ esküdött össze ellenünk.


  Akkor jön az asztrológia. Én tudom, hogy elsősorban hinni kell benne. Az élet engem igazol, mert abban az esetben, ha pontos a születési dátum, csodálatosan le lehet vezetni, hogy mit követtünk el, melyik volt a helytelen lépés az életünkben.


  Útmutatók a Napjegyünk, a horoszkópunk X. Háza, az ott található MC pontja, és a Felszálló Holdcsomópontunk.


  Karmára utalnak a 8. Ház, a Szaturnusz, a Chiron, de bizonyos konstellációk, fényszögek is a bolygók között.


  Remélem, érthetően mondtam el, de teljes fejtést ne kívánj tőlem a topikban, mert ezt nem tehetem.


  Nálad a X. Ház a Halakban van bolygók (energia) nélkül, a Nap, vagyis a "hős útja" elsősorban a Halakkal összefüggő tevékenységek megvalósítása, kapcsolódva a Napjegyedhez, a Mérleghez.


  Ha elolvasod a két jegy jellemzőit, ill. tevékenységét, akkor látni fogod, ill. körvonalazódik, hogy mi a tanulási feladatod. Azért kell a teljes fejtés, mert ez még így önmagában sem elég. szükség van a fényszögekre, a karma tengelyek pozíciójára, és a fent felsorolt konstellációkra.


  Azt pedig, hogy azon a sínen fut-e az életed, neked kell megállapítani a fejtés után.

  2015-05-18  13:54
  Eperke2222 (14703)
  előzmény:
 49. 2015-05-18 14:1514704.

  Szia missz!


  Valóban, 6 ház üres a horoszkópodon, de ez nem azt jelenti, hogy meg sem éled őket, csak annyira sima, egyhangú, talán még problémamentes időszakok lesznek, mert nincs benne bolygó, ami gerjeszti az energiát Van 2 közbezárt jegyed is,  és házad, az Ikrek 11. Ház és a Nyilas 5. Ház. A közbezárt jegyek "felfüggesztett karmát" jelentenek, ha akarja a lélek megcsinálja, ha akarja nem, azt a területet nem éli meg "átugorja".


  A Felszálló Holdcsomóponttal a képletedben együtt áll a Vénusz. Azt a feladatot rója rád, hogy adj esélyt, meg kell tanulnod szeretni önmagadat is. Kozma Szilárd vsz azért mondta, hogy serkentsd a visszajelzéseket,  mert rá kell döbbenned, hogy szerethető vagy, és elsősorban saját érzelmeidet kell megreformálnod magaddal szemben.Arra biztat, hogy legyél szép, legalábbis törekedj rá, legyél jó, és adj szeretetet, ill, mint említettem: adj esélyt olyanoknak is, akik első pillantásra úgy tűnnek, hogy nem az "eseteid". Köztük fogod megtalálni azt az embert, aki egy életre hűséges lesz hozzád, és elhalmoz a gondoskodásával. Az a dolgod karmikusan, ezt mutatja a Felszálló Holdcsomópont, hogy fogadd el a különböző embereket


  Ez a konstelláció azt is mutatja, túl a karmikus jelentésén, hogy művészi adottságaid vannak, melyhez jó ízlés párosul, és harmonikusan kapcsolódik és segíti az életfeladataid megvalósítását.


  Fel kell ismerned és ki kell fejlesztened a nőiségedet


  A Júnóról már olvashattál az előző fejtéseimben, ő az a kisbolygó, mely megszemélyesíti a külvilág előtt vállalt kapcsolatainkat.  Nála még a Szaturnusszal való kapcsolódás is jó energiákat hoz létre az életedben.  Ha sikerül megvalósítani a harmonikus kapcsolatot, a Szaturnusz azt tartósítja, megerősíti


  Nem tudom, h mire gondoltál, amikor azt írtad, h 37 éves korodban lesz pozitív.


  Lassan érő és fejlődő típus vagy, ezt a Szaturnusz-Nap kapcsolódásodból látom. Komoly, érett és megbízható személyiség vagy, ezért szembe kell nézned a valósággal.  Teherbírásod nagy, ezért arra buzdítalak, hogy türelemmel, nyitott szívvel fordulj a világ felé. Ha jógázol, vagy meditálsz, el tudod kergetni a sötét gondolataidat, és a pozitív gondolkodás már fél győzelem. A zárt és üres házaiddal ne törődj, te a bolygók segítsége nélkül is meg tudod valósítani azokat, ami pedig nem megy azt soha ne erőltesd.  Telihold  Holdfázisban jöttél a világra, amikor a Hold a Nap mögött járt 150°-ra. Ettől kezdve a Hold megvilágított köre napról – napra kisebbedik.  Ez a szüretelés (szülés), beteljesülés és objektivítás és a megvilágosodás Holdfázisa. Nagyon tudatos lélekként láttad meg a napvilágot, kulcsszó itt a termékenység.


  Mivel a Hold a Nap mögött áll, innen kezdve átveszi a Nap fényét, és már nem kiegészítő társ, hanem szembefordul vele.


   


  Érdeklődésed középpontjában a cselekvés áll, igényt érzel arra, hogy felépíts olyan struktúrákat, melyek illeszkednek az ideáljaidhoz. Mindent el tudsz érni, mert nagy az akaraterőd.


     Nagyon erős a hiteden keresztül megnyilvánuló fantáziavilágod, és rokonszenves, mindig vidám és kedves a természeted. Mély és különleges lelki finomság jellemez. Kapcsolataidban keresed az árnyalt kifejezéseket, szinte sugallatszerű kommunikációt folytatsz. Ez a nem mindennapi érzékenység nagyon sérülékeny. Mindezt a Neptunusz állása mutatja.


   


  Álomvilágod gazdag, jól megérted az álmaid nyelvét Jó érzéked van a rejtett és kimondatlan dolgokhoz. Tudom, vannak álmaid, amik úgy tűnnek, h megvalósíthatatlanok, én nem így látom. Bár a Mérleg nem tartozik a legkitartóbb jegyek közé, én mégis arra kérlek, h legyél türelmes, és ne add fel a céljaidat. A 3. Házban lévő Napod arra inspirál, hogy kezdj el tanulni valami olyan új szakmát, ami örömmel tölthetne el, ez még a szépség iparban sem elképzelhetetlen.  Ha felismered a problémákat, és szembenézel velük, egy sor különleges képességet fejleszthetsz ki magadban, hiszen az inkarnációid során a negatív tapasztalataid a túlélő ösztöneidet erősítették.


   


  Fontos, hogy laikusként, vagy csak csekélyke tudással ne próbáld fejteni a képletedet. Többet árthatsz magadnak, mint használsz.


  Neked is tudnod kell, h ez nem teljes képletfejtés v. sorselemzés, csupán pár adalék ahhoz, hogy megpróbáljak pár kérdésedre választ adni.


   

  2015-05-14  22:36
  missz gusztustalanság (14693)
  előzmény: