Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
49
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2015-11-23 15:1214771.

  Kedves Mamóka!


  Nem kell elnézést kérned, én türelemmel vártam. Nagyon-nagyon köszönöm, hogy időt szakítottál arra,hogy megnézd mit jeleznek nekem a csillagok.


  Remélem már teljesen rendben vagy egészségügyileg, jó egészséget kívánok, ez az első és legfontosabb.


  A vállalkozást munka mellett megindítottam, ami nyáron nagyon jól is ment, de most télen mondhatni, hogy haldoklik és nem tudom sajnos mi lesz így, pedig bíztam nagyon benne, hogy ezzel kiegészíthetem a fizetésemet. Azt nem tudom milyen irányba mozduljak el ez nagyon-nagyon nehéz kérdés. Félek a létbizonytalanságtól, hogyha itt hagyom a "biztos"munkámat, nem annyira rossz fizetéssel, akkor mi lesz velem. Közben tudom aki nem mer nem is nyerhet.:)


  A gyerekvállalásban a párom mellettem áll, mégsem sikerül, úgy érzem van valami egészségügyi oka ennek, de már úton vagyok afelé, hogy kivizsgáltassam magam, elkezdtem magamat figyelni, tesztelni, hogy megtudjam mi lehet a probléma, persze ehhez orvos segítsége is kell.


  Talán ahogy te is írtad, végül minden szerencsésen alakul, csak kell a küzdelem a célok eléréséhez...:(:(:(:(:


  Hálás Köszönettel:


  Mihi

  2015-11-19  15:44
  mamóka67 (14769)
  előzmény:
 2. 2015-11-20 06:5114770.

  Kedves Mamóka!


  Nem kapkodom el a lépést, mivel tudom hogy fontos, az egész jövômet meghatározó tettekrôl van szó. Amúgy is általában megfontolt vagyok és kivárok. Kis lépésekkel, óvatosan haladok, de legalább már nem egy helyben toporgok. Ez nehéz ügy, de mindenképpen meg kell próbálnom, amíg még nem késô; az idô így is úgy is eltelik.


  Nagyon sajnálom, hogy probléma van az egészségeddel, remélem minél hamarabb megoldódik.


  Mindent köszönök.

  2015-11-19  11:10
  mamóka67 (14767)
  előzmény:
 3. 2015-11-19 15:4414769.

  Szia Mhi!


  Tőled is csak elnézést tudok kérni, remélem még tudok segíteni, és nem késő.


  Az első kérdésed a vállalkozásoddal volt kapcsolatos.


  Mivel befelé forduló, zárkózott, de megbízható és összeszedett személyiség vagy, az önálló vállalkozást a Bak Aszcendenseddel, egyértelmű, hogy siker koronázná. Ne legyél kishitű, mert ezt neked találták ki! Előző életedben a Bak jegyében sok megpróbáltatáson estél át, és a bolygójának, a Szaturnusznak a szigora miatt, már mindent megtanultál e téren, csak elő kell hoznod a tudat alattidból. Nem kétséges, hogy egy olyan helyről, ahol nem érzed jól magad, el kell jönni. Ezt indukálja a horoszkópod is.


  .A horoszkópodat elnézve, szigorú, komoly, kicsit öreges, száraz és puritán alkat vagy. Jól megfontolod, mielőtt bármit mondanál. Lassú, de meglehetősen gyakorlatias és racionális ember vagy, márpedig egy vállalkozás terén ez nagyon lényeges! Ez a puritán,"öreges stb. a belső énedre vonatkozik, mert én nem ismerlek, de a Vénuszod igen, és szerinte kellemeddel, szépségeddel vonzod az ellenkező nemet.


  Rendkívül önálló, fegyelmezett és cél centrikus vagy annak ellenére, hogy ezt te nem így látod, pedig, ha van bátorságod belevágni egy újba, rá fogsz jönni, hogy ez mennyire igaz! . Rendszerint elég határozottnak tűnsz, de önmagadba vetett hited könnyen meginog, és ezért gyötörnek kétségek. Gátlásokkal küzdesz, és sokszor érzed úgy, hogy akadályok állnak az útadban.


  Merev, konzervatív és pesszimista is tudsz lenni, de ha meggyőződéshez jutsz valamiről, akkor azt többé már nem tolod el magadtól. Ezért kell kipróbálnod magadat, természetesen elsőre csak kicsiben, hogy elkerüld az esetleges csalódást.


  Vágyaidnak tárgya, vonzalmaidnak iránya nagyon könnyen megváltozik. Itt is látni, hogy vállalkozásaidban is sikeres lehetsz,, de a hullámzás, a változékonyság itt is jellemző.


  Azt azért hozzátenném, hogy a Napod és Holdad diszharmóniája miatt, kissé nehezített lesz a megvalósítás, de mindenképpen szerencsés. Ha a könnyebb utat választod, és a problémákkal nem mersz szembe nézni, és azok megoldása elől elmenekülsz, akkor ezt az utat te magad teszed nehézzé!


  A képletünk 5. Háza a szerelem, a kreatívitás és a gyermekek szeretetének a háza.


  Nálad itt volt a Hold a születésedkor, mely igencsak meghatározó a gyermek vállalás kérdésében. Emocionálisan igen színes, kreatív, játékos és vonzó egyéniség vagy, miért okozna problémát számodra a gyermek vállalás?


  Kitűnő pedagógiai érzékkel rendelkezel. Jól kijössz a gyerekekkel, és  sajátra vágyódsz, ami ez szerint a bolygó állás szerint meg is fog valósulni. Ez most csupán a párválasztásodon (vagy a meglévő párodon) múlik. Szintén csak az elhatározás és a megvalósítás komolysága a mérvadó. A képleted alapján nincs semmi akadálya, hogy belevágj (amíg nem késő), pláne, ha több gyermeket is szeretnél.


  Erős késztetésed van valami tartósat és értékeset elérni, ezt a Jupitered és a Plútód is mutatja, és mivel semmi akadálya a gyermek megszületésének


  Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed, bátran tedd fel!

  2015-10-22  11:38
  mihi3 (14762)
  előzmény:
 4. 2015-11-19 11:5014768.

  Borácska kérésére (szintén kissé megkésve), készítek egy kisebb szinasztriát (párkapcsolat).


  Azért azt előre bocsátom, hogy az ilyen  fejtések csak kisebb összefüggéseket tartalmaznak, és most is hangsúlyoznom kell, hogy az igazi a teljes fejtés, mert az ad minden bolygókapcsolódásra választ.


  A ti kapcsolatotok a horoszkópotok szerint, kevés eltéréssel, de ideálisnak mondható.   


  A Nap és a Hold a ti esetetekben nagyon kedvező fényszöggel (szextil) kapcsolódik egymáshoz ez harmonikus kapcsolódást jelent; jól kiegészítitek egymást. A férfi befogadó közeget talál párjában ebben az esetben, a nemiség legmagasabb szintjén. Természetesen sugároz egy ahhoz hasonlatos erőt, energiát, amit te keresel benne, és mint írod is nem nagyon tetszik, hogy te viseled a nadrágot.. Ilyen értelemben a Nap (Te) valamelyest uralja is a Holdat, ez azonban természetes. Bevilágítja nőiségedet, rezonál emócióidra és hangulataira, te pedig érzékenységet, figyelmet, törődést és ösztönzést kapsz tőle . Elégedettséget élhettek meg egymás mellett, és képesek vagytok az együttműködésre. Kapcsolódásotokban- nincs nagy feszültség,
  A Napotok között is áldásos fényszög van,

  Ez az állás a szellemi összekapcsolódás lehetőségét jelzi. Énségetek, tudatiságotok összehangolható, alapvető céljaitok harmóniába hozhatók. Vagyis az állás megadja a kiteljesedés és az együttműködés lehetőségét, de automatikus kiegyensúlyozottságot és megértést már nem feltétlenül - néha kicsit dolgozni kell rajta. De mert képesek lehettek egymást megérteni és felismerni a másik szükségleteit, ez sikerülhet. Mindenképpen kedvező konstelláció, amely kapcsolatotok továbbfejlődésének a lehetőségét mutatja.
  A Napod és az ő Vénusza egymás mellett áll.
  Kölcsönös - nem kimondottan szexuális - vágyódást, egyben megelégedettséget és érzelmi felhevülést indikáló állás. Az elfogadás és a tolerancia jellemezheti kapcsolatotokat Mindketten úgy érzitek, rengeteg dolgot kedveltek egymásban. Átéled partnered érzelemvilágát és képes vagy támogatni azt, ő pedig a te lényedet találhatja lenyűgözőnek. A szeretete nagyon erős, mintegy beragyognak téged az érzelmei. Ez boldoggá tesz téged és  ösztönöz a kreativitásodban, önkifejező erődben, és megerősít öntudatodban.

  Ennek a kis fejtésnek alapján már úgy érzem, hogy belevághatsz ebbe a kapcsolatba teljes szívvel és kétségek nélkül, bár, mint írtam is ehhez azért teljes fejtés kellene.


   

 5. 2015-11-19 11:1014767.

  Kedves Convallária!


  Először is tőled, de mindenkitől, aki választ vár tőlem, elnézést kérek a késésért, de sajnos mostanában sokat betegeskedek, és sokáig nem is voltam gépközelben.


  A problémádat természetesen megértem. A fejtésben le is írtam pár dolgot ezekkel kapcsolatban is, de most úgy érzem, hogy erre a "szerelmi szál"-ra kell még reagálnom.


  A kérdésem az lenne, hogy beszéltél már a régi és igaznak vélt szerelmeddel a kettőtök dolgáról? Először, mielőtt bármerre is lépnél, azt kellene tisztáznod, hogy ő mit érez?


  Ezek nagyon nagy és komoly lépések lennének, mind a munkád, mind a magánéleted tekintetében, és csak körültekintően, megfontoltan szabad lépned. De ebben a reménytelenségben sem élhetsz, tehát  én azt javaslom, hogy elsőként tisztázd azzal a férfival a dolgot, akit szeretsz.

  2015-11-04  08:32
  convallaria (14764)
  előzmény:
 6. 2015-11-09 07:5314766.

  Drága Mamóka!


  Valószinüleg igazad van mindenben. Köszönet minden egyes jó szóért és az önzetlen segítségedért. Amint változik a helyzet, mindenképpen tájékoztatlak. Addig is kívánok minden jót neked és remélem, hogy még nagyon sok embernek tudsz majd a segítségére lenni, úgy ahogy nekem is voltál.


  Szeretettel,


  Convallaria

  2015-11-06  12:18
  mamóka67 (14765)
  előzmény:
 7. 2015-11-06 12:1814765.

  Convallaria!


  Te olyan erős lélek vagy, és annyira megedzett az előző életedben kísért szenvedés, hogy megtanultad a leckét: mindenképpen döntened kell. Ez a bizonytalanság most azért van benned, mert összecsaptak fejed felett a hullámok, és túl sok ez így egyszerre, amit meg kell oldanod.  Ha a karmádat követed, és a terheidet le szeretnéd adni, akkor mérlegre kell raknod a dolgaid jó és rossz oldalát. Ám én úgy látom, hogy te lélekben már döntöttél, csak nem mersz elindulni az utadon. Tudom, nem könnyű egy teljes életet újra kezdeni, de a nehézségek ellenére is meg kell próbálni, mert így boldogtalan leszel egész életedben. Ha az ember nem érzi jól magát a bőrében, akkor a boldogság elillan, hiába kergeted.

  2015-11-04  08:32
  convallaria (14764)
  előzmény:
 8. 2015-11-04 08:3214764.

  Kedves Mamóka!


  Nagyon hálás vagyok a válaszodért. Olyannyira magamra ismertem, hogy el is pityeregtem magam. Kérdezted, hogy milyen célt szeretnék elérni. Tulajdonképpen azért kérdeztelek a karmámról, mert 2 területén az életemnek nem tudok dönteni. Ahogyan írtam, már több mint egy éve egy olyan helyzetben vagyok, amelyik szinte tarthatatlanná vált a számomra. És ehhez jött még ebben az évben egy másik családi probléma, amelyik elég mélyen érintett, és amelyikben szintén helyt kell állnom nap mint nap (betegápolás a családban). Annyit érzek, hogy nem a saját utamat járom, mintha letértem volna róla. Nehéz ezt megmagyarázni, de sokszor úgy érzem, mintha nem is a saját életemet élném. Habár ez a családi probléma egy kicsit visszaterelgetett a helyes út felé, de még mindig nem az igazi. Az egyik problémám a munka amit évek óta végzek és nem szeretek; hiába jutottam benne feljebb ebben az évben, úgy érzem nem ezt szeretném csinálni életem végéig. Csak nem tudom merre induljak. A másik dolog pedig a szerelmi életemmel kapcsolatos. Elköteleztem magam olyasvalaki mellett, akirôl tudtam hogy nem az igazi, de hazárdíroztam, gondoltam talán jó lesz. Mint késôbb kiderült, mégsem jó. Eközben az "igazi szerelmem" akirôl úgy gondolom, hogy talán a lelki társam, még mindig egyedülálló. Nem tudom, hogy valóban ô lenne az igazi vagy egyáltalán létezik-e olyan hogy igazi, mert tudod aki egyszer már csalódik, mésképpen tekint a világra. Régen meg voltam/unk róla gyôzôdve hogy életünk szerelme vagyunk egymásnak és örökre együtt maradunk. De nem így történt. Talán csak néhány leckét kellett megtanulnunk az élettôl, hogy azután újra együtt lehessünk örökre. Vagy nem. Minden esetre sok karmikus dolog történt az életemben, ami arra enged következtetni, hogy a feladatunk elôl nem bújhatunk el. Elôbb vagy utóbb teljesítenünk kell a küldetésünket amiért megszülettünk. Néhány dologgal amit régebben nem tettem meg, vagy nem elég jól végeztem el, késôbb újra találkoztam az életben. Sôt, annyiszor jött vissza (nem pont ugyanolyan formában) ahányszor kellett, ahhoz hogy tanuljak belôle. A hatodik érzékem sokszor segített abban, hogy jól döntsek bizonyos élethelyzetekben. De most nagyon nehéz döntések elôtt állok, és ahogyan írtad, nem merem vállalni a kockázatot. Habár azt is tudom, hogy nem sokáig halogathatom a döntést, mert minden egyes nappal olyan idô telik el, amit már nem kapok vissza és amit sokkal hasznosabban el lehetett volna tölteni. Mégis valami jelre várok, ami segítségemre lehet, hogy most az egyszer elsôre sikerüljön jól dönteni, és ne késôbb kelljen újra és újra javítani. Nagyon megköszönök minden segítséget amit adni tudsz, mert kevés dolog maradt már amibôl erôt meríthetek.


  Üdv., Convallaria.

  2015-11-03  16:32
  mamóka67 (14763)
  előzmény:
 9. 2015-11-03 16:3214763.

  Szia Convallaria!Kérésedet megpróbálom, teljesíteni, elsőre egy rövid, átfogó képet adnék a karakteredről.


  Látóköröd széles, de még szélesebbre vágysz. Idealista vagy, sokszor álmodozó, folyton terveket szövögetsz. A világot mindennél jobban meg akarod  ismerni, szintézisre törekszel, igyekszel mindent szélesebb nézőpontból vizsgálni. Nem tűröd a szabályokat, a korlátozást, szereted a  véleményedet kinyilvánítani, hogy teszteld vagy bizonyítsd igazadat. Szókimondó, esetenként pimasz ember vagy, mindig kimondja, amit gondol.
  Az Oroszlán Holdaddal 
  stabil érzésvilággal, kiegyensúlyozott hangulatisággal és gazdag fantáziával rendelkezel. Nyugodt, magabiztos, bátor, büszke vagy, akinek nagy a becsvágya és önbizalma. Szeretteiddel nagylelkű, melegszívű vagy. Képes vagy arra, hogy megvalósíthatóvá tegyél egy tervet. Higgadtan, tárgyilagosan és ésszerűen közelítesz a problémákhoz. Kérlelhetetlenül célirányos, kitartó és koncentrált vagy, így aztán mindig eléred a célodat. A mostani állapotod csupán átmeneti, ez hamarosan megváltozik, (ha még nem változott), mert az a tény, hogy magas célokat tűzöl magad elé, mindig aktív cselekvésre késztet.


  Képletedben a Hold Jupiter együttállás  nagy célok gyakorlatban való, szerencsés megvalósításának lehetőségét jelzi. Az Uránusz is kapcsolódik a Holdadhoz, mely jelzi, hogy szertszt mindenkit irányítani, a dolgokat uralni, de képes vagy önmagadat is gyökeresen átalakítani. Ez még közelebb visz a célodhoz. Gond lehet az, hogy meghátrálsz a nehézségektől, ami fékezheti az előre haladásodat, mivel az előző életedben nagyon sok ellenséggel kellett megküzdened, gátakat legyőzni, és sajnos a harc legtöbbször nem a te javadra dőlt el. Ezért amikor már majdnem a célhoz érsz, egy belső hang figyelmeztet, hogy legyél óvatos. Ez karmikus , tudat alatti érzés, melyet a töretlen élni akarásod képes legyőzni.


  A Szaturnusz a karma ura. Nálad a Mars hatására a Szaturnuszod  olyan mértékben dolgozik, hogy csekély az önbizalmad, pesszimista, aggodalmaskodóvá válhatsz, Erre jó lenne odafigyelned, hogy ne okozzon problémát a jövőben az utadon.


  Nem írtad, hogy milyen célt szeretnél elérni, de a Neptunusz hatását látom, fejlett művészi érzékkel rendelkezel, még azon az úton is elindulhatnál. Ha nem is te művelnéd, de mint a művészetek pártfogója, terjesztője sikeres lehetnél.


  A 9. Házban álló Jupiter hatására valószínűleg életed folyamán magasabb tanulmányokat folytattál, hogy elmédet csiszold, és ezzel olyan tudást szereztél, mely képessé tesz céljaid elérésére. Bár céljaidat nehezen találtad meg, és bizonytalan is voltál a megvalósítás mikéntjében, kitartóan megpróbáltad az irányt tartani, és egyre feljebb jutni a ranglétrán, ami nem mindenkinek megy könnyen. Bár a karrieredben a siker kissé késik (vagy késett), kemény munkával és nagy kitartással messzebbre juthatsz, mint az átlag.


  Szerelmi téren lassú, de egyenes út vezet egy olyan társ felé, aki megpróbálja megfékezni, a sokszor vadóc lelkedet.

 10. 2015-10-22 11:3814762.

  Kedves Mamóka!


  Nagyon régen kértem tőled egy elemzést még nem kaptam rá választ, remélem nem felejtetted el, türelemmel várom.


   


  14701-es kérés a fórumon.


  Két nagyon fontos esemény előtt állok, vállalkozás indítása és gyermek vállalás.Illetve nagyon érdekelne, hogy munkával kapcsolatosan milyen irányba kellene elmozdulnom,mivel a jelenlegit már nagyon nem szeretem.


   Meg tudnád nézni a közeljövőben ezzel a két dologgal kapcsolatosan mit mutatnak nekem a csillagok.


  Születtem: 1981. december 11.  09:40.  Mosonmagyaróvár


   Hálás Köszönettel:Mihi3


 11. 2015-10-21 21:5914761.

  Kedves Mamóka, 


  ez egy az egyben én vagyok. Hihetetlenül pontos a leírás, bár már megkaptam ezt a túlzott ragaszkodást mástól is valahogy mégsem érzem, hiszen én azt szeretném, hogy azért legyen szabad és legyen magánszférája, legyenek barátai. De erre is odafigyelek. Valószínűleg azért is estem bele a görög fiú csapdájába, mert a férjem után nekem senkim sem volt már vagy 2 éve. De ez nagyon hasznos tanács, megfogadom, hogy aki akar valamit az igen is tegyen értem. Igazat megvallva jó egyedül, én élvezem csak ne kapnám folyamatosan a családtól, hogy mikor pasizol be? mikor lesz már unokám?? Hiába mondanám, hogy türelem de én nem vagyok olyan aki rámászna bárkire is, na csak azért, hogy ....


  Jó volt olvasni, erőt adott.


  Kedves Mamóka, köszönöm szépen. Ez nagyon jól esett, pozitív dolgokat kaptam, és nagyon jó tanácsokat.


   Az idézet pedig fantasztikus 

  2015-10-11  18:56
  Susie07 (14755)
  előzmény:
 12. 2015-10-21 21:4714760.

  Ez nagyon tetszik!!


  Köszönöm

  2015-10-19  13:18
  mamóka67 (14758)
  előzmény:
 13. 2015-10-20 14:5414759.

  Szia Susanna!


  Mielőtt rátérnék a válaszokra, neked is készítek egy kisebb fejtést a legjellemzőbb dolgokról a horoszkópodban.


  A Napod a Halakban, Aszcendensed a Mérlegben, ez sokat elárul máris a karakteredről.


  Világod középpontjában a társ áll. Nagy jelentőséget tulajdonítasz annak, amit társaid, párod elképzel vagy tesz, viselkedésedet a külvilágban társad vagy legközelebbi barátaid nagyban befolyásolják. Bevonod a  döntéseidbe és gondolataidba partneredet, ezzel nagyfokú harmóniát vihetsz a kapcsolataidba - ha úgy döntesz, hogy egyáltalán elkötelezed magadat. Mivel világod középpontjában a partner vagy a közeli barátok állnak, hajlamos lehetsz teljesen függővé válni tőle/tőlük, hiszen a társas kapcsolatoknál számodra nincs meghatározóbb.
  Nagyon szenvedélyes tudsz lenni.. Szereted megtapasztalni a lelki mélységeket, végleteket, kapcsolataidnak határait, és uralni vágyod szeretteidet - nem a legkönnyebb veled élni. Nagyon érzékeny vagy könnyen képes vagy belelátni másokba, de ritkán vallasz színt. Határozott, bátor, kitartó, célratörő és rejtélyes lélek vagy.


  A 2. házban lévő Hold miatt, rendkívül fontos a számodra, hogy biztonságban érezhessed magadat. Különösen jellemző rád, hogy érzelmi biztonságodhoz és jó közérzetednek meglétéhez létbeli, anyagi stabilitás megléte is szükséges, tehát nagyon érdekelt vagy ennek megszerzésében.


  A Halakban lévő Napoddal morálod az önfeladás. Igen együtt érző vagy, és mivel nem tudsz nemet mondani, bonyolult érzelmi szituációkba bonyolódhatsz. Te is manipulálhatod környezetedet, és a mártír szerepét játszhatod. Érzékenységed miatt fontos számodra a kellemes környezet, a szerető, támogató partner. Mindent át tudsz élni, jellemző rád a világfájdalom, a végtelenség, a feloldódás. Képzeletvilágod igen gazdag, de túlidealizált, irreális elképzeléseid gyakran megtéveszthetnek, és a valóság elől álomvilágába menekülhetsz a tettek helyett.


  A Mars (3.ház) Nyíltan, hevesen és elsietetten reagálsz a környezetedre, könnyen kerülsz vele összeütközésbe. Mélyen hiszel saját elképzeléseidben. Jól érvelsz, nagy a meggyőző erőd. Tele vagy mentális energiával, éles eszű és éles nyelvű ember vagy, aki, igen kritikus.


  A Nap és a Hold harmonikusan kapcsolódik egymáshoz a képletedben, Praktikus érzéked jó, és könnyen meg tudod valósítani elképzeléseidet, ezért általában eredményesebb az életed az átlagosnál. Ez az állás mutatja, hogy bátran vállalj új munkahelyet, mert abban az esetben, ha tovább nyelsz és a körülmények kimerítik kritikus hajlamodat, akkor rossz lesz a közérzeted, boldogtalan az életed. Sorsunk egyik legmeghatározóbb eleme az olyan munka, amit örömmel és szeretettel végzünk, mert ha ez nincs, akkor csak szenvedés a következmény. Válogasd meg, hogy hol és kivel dolgozol szívesen, csak ne hamarkodd el ezt a lépést, próbáld úgy kezelni, mintha az már végleges lenne. Ne ijesszen meg a váltás, mert erős vagy, és képes arra, hogy olyan körülményeket alakíts ki magadnak, melyekben jól érzed magad.


  Ez a fényszög a Napod és Holdad között valószínűsíti, hogy párkapcsolataid is kiegyensúlyozottabbak, ahogyan szüleid viszonya is - a férfi és női princípiumok belső harmóniája miatt.


  A kritikát ne fojtsd el magadban, mert előbb utóbb úgyis kijön, akkor viszont vulkánként tör elő, mely senkinek nem jó megoldás. Mindent el lehet mondani, de főleg az olyan dolgokat, melyeknek hordereje van, csak tudni kell csomagolni a mondanivalódat. Ez pedig már csupán a te önfegyelmeden múlik..

  2015-10-10  19:40
  SusannaTP (14754)
  előzmény:
 14. 2015-10-19 13:1814758.

  Susie! Még ezt az idézetet Balogh Béla új könyvéből elküldöm neked:


  "Akinek melletted a helye, azt a rezonancia törvénye úgyis odarendeli, és akkor is melletted marad, ha nem kapaszkodsz bele. Az egymásba kapaszkodás a félelem jele; a szabadon, egymás mellett, együtt élt élet és munka a Teremtő bölcsességébe vetett bizalomé..."

  2015-10-19  13:10
  mamóka67 (14757)
  előzmény:
 15. 2015-10-19 13:1014757.

  Kedves Susie07!


  Mielőtt rátérnék a miértekre, egy kis összefoglalót adnék a Rák karakteredről.


  Az anyai szeretet archetípusa jelenik meg benned . Gondoskodó, odaadó és igen alkalmazkodó vagy. Pontosan az, aki családot, szerető párt érdemelne.


  Lehetsz ugyan  erőszakos, de nem szeretsz nyíltan konfrontálódni, nem vagy látványosan kezdeményező, "lassan, de biztosan" éred el céljaidat. Jellemző rád a kerülőutak keresése; kipuhatolod a gyenge pontot, és lassan beszivárogsz, az akadályokat pedig óvatosan kikerülöd. Lehet, hogy a párkeresésnél is ez történik, úgy látom, hogy a "kalandorok" ezért tartanak könnyű prédának, holott te csupán a megfelelő társad keresed. Úgy viselkedsz, mintha nem is lenne határozott célod, de mindig akarsz valamit, akkor is, amikor úgy teszel, mintha semmi sem érdekelne. "Hátra mész előre", kívülről nem látni, hogy bármit is tennél.


  Akaratodat magadban a türelemre, kivárásra kötöd le. Ha félúton nem ijedsz meg, akkor igen hatékony lehetsz céljaid elérésében. Lényed kicsit megfoghatatlan, ugyanakkor ismérve egyfajta ifjonti ártatlanságodat, tisztaság, őszinteség jellemez. Ezt pedig sokan ki is használják. Érzelmileg, érzetileg intenzív és hullámzó, változékony, romantikus és érzéki vagy. Az lenne a feladatod, hogy ezt egy kissé visszafogd. A kapcsolataidnál ne dönts azonnal, tedd próbára először azt, aki akar tőled valamit.


  Hangulataid gyakran eluralkodnak fölötted.  Nagyon együtt érző, és befogadó vagy, átveszed a környezeted érzelmi atmoszféráját, ezért a külvilág pozitivitása fontos a számodra. Így aztán könnyen beleesel a macsók által kikészített csapdákba. Nagy a szeretet igényed, de nem tudod, hogyan szerezd meg azokat az érzelmeket, melyekre szükséged van.


  Gyakorta aggodalmaskodsz, de ez érthető is.. Nagy képzelőerő, élénk fantázia és jó memória jellemez.  Ábrándozó vagy, aki a múlthoz erősen kötődik, esetleg az emlékeidben élsz. Meg kell tanulnod a "földön járni", és a kapcsolataidhoz egészséges bizalmatlansággal hozzáállni. Tudatalattidnak erős a szerepe életedben. Rendkívül intuitív és "megérző" vagy. Ezt a tulajdonságodat kellene fejlesztened, mielőtt olyanokkal próbálod összekötni az életedet, aki arra nem érdemes.


  Semmit nem kell sürgetni, semmiről nem maradtál még le, eljön az életedben majd az az ember, aki megérdemel téged, és akivel egy boldog családot fogsz kialakítani. De ehhez neked is sokat kell tenned, ami jelenti a visszafogottságot, és egy kritikusabb szemléletet. Ha görcsösen és mindenáron szeretnél párt találni, az nem fog sikerre vinni.


  Földi örömök megélésére törekszel, a keresett harmónia is inkább ösztönös nálad. Megbízható és melegszívű vagy, általában vidám természetű, belső harmónia jellemző rád. Nagyon érzéki, romantikus, gyengéd, odaadó és bájos vagy, nem csoda, ha vonzod az ellenkező neműeket. Ha sikerül valakinek meghódítania, igen ragaszkodó és hűséges lehetnél, erősen - és önösen - kötődhetnél  a                        szeretteidhez, vágyaid tárgyához, és birtokolni akarnád őket. Talán ez is egy szempont, hogy nem maradnak meg melletted, mert kimutatod, hogy a kapcsolatot véglegesnek gondolod. Ez általában elriasztja a férfiakat. A szakítás rettentően megvisel. Az érzelmi - és anyagi - biztonságot keresed.


  Próbálj meg egy kis önvizsgálatot tartani, segítségül küldöm ezt a kis fejtést, és akkor biztosan eljön a nagy ő, és mindaz, amire most a szíved vágyik.

  2015-10-11  18:56
  Susie07 (14755)
  előzmény:
 16. 2015-10-16 17:4714756.

  Szia mamóka!


  Köszönöm, hogy válaszoltál, remélem azóta meggyógyultál.


  Ez az elemzés már jobban hasonlít rám. Kivéve az ellenállhatatlan kisugárzást, az sajnos nem jött össze. :) A Vénuszos dolgot inkább hagyjuk akkor, azt hiszem, ez nem az a fórum, ahol ilyesmiről szó van.

  2015-10-08  14:03
  mamóka67 (14753)
  előzmény:
 17. 2015-10-11 18:5614755.

  Kedves Mamóka,


  előző évben kaptam tőled egy nagyon hasznos elemzést amit hálás szívből köszönök szépen, úgy hogy tudom mennyi elfoglaltságod volt. Szeretnék tőled egyet kérdezni ha lehetséges, bár nehéz kicsit megfogalmazni.


  17 évesen nyaraltam Görögországban, ahol megismerkedtem egy szerb fiúval. Hihetetlen kedves és aranyos volt és ráadásul nagyon jól nézett ki. Nagyon tetszettem neki, de a kedvességén kívül mást nem kaptam mert fiatalnak tartott, bár nagyon szeretett volna többet.


  24-hez közeledtem mikor az exférjemmel megismerkedtem bár a bántalmazó kapcsolatból én léptem ki. Eléggé összetörte a nőiessiégemet, akivel már évek óta nem tartom a kapcsolatot. Ő magyar.


  30 éves lettem és kaptam egy Görögországi nyaralást, ma jöttem haza. Ott ismertem meg egy helyi görög férfit, aki igazi férfi volt, helyes és olyanokat mondott, úgy udvarolt mint még soha senki. Nagyon tetszett. Jól táncolt, ölelt, csókolt, romantikus volt. Ám a randink után nem nagyon láttam, sőt kérdezte mikor utazom haza mert integetne és én meg is írtam neki mivel, hogy eltűnt de nem reagált. Valószínűleg csak arra kellettem, hogy kipipáljon, hogy igen elcsavartam a fejét. A nőiességemnek viszont nagyon jót tett, csak a lelkemnek kicsit fáj, pedig tudhattam volna, ilyen a mentalitásuk.


  Valamiért jobban bejönnek a külföldi férfiak mint a magyarok.


  Rossz visszacsöppeni az unalmas, hideg, szürke hétköznapokba.


  Tudom, hogy még csak 30 vagyok, előttem az élet csak néha úgy érzem olyan szerencsétlen vagyok ebben a szerelem dologban.


  Nem üldözöm görcsösen, majd jön ha jönnie kell de néha elbizonytalanodom. Jó lenne egy szerető pár szép gyermekekkel.


  Kedves Mamóka, mit gondolsz erről? A horoszkópomban van erről valami kis pozitivum? Tudom, hogy sok dolgod van és nagyon szépen, hálásan köszönöm bármennyit várva válaszodra.


  Üdvözlettel


  Zsuzsi


  Debrecen, 1985 07 01 14.35


  (az asc. mérleg és skorpió határán áll, mindkettő van bennem de a mérleg az igazi)


   

 18. 2015-10-10 19:4014754.

  Kedves Mamóka!


  Olvasgatom hasznos írásaidat és fejtéseidet csöndben már legalább egy éve.


  Azért döntöttem úgy, hogy éppen most írok Neked, mert gondban vagyok. Mintha váltanom kéne (munkahelyet), van is benyújtott pályázatom folyamatban, de bizonytalannak érzem magam abban, hogy tényleg otthagyjam-e ezt a mostani helyet. Lenne ötleted arra nézvést, merre lépjek? 1956.03.02, 20.40 órakor születtem Budapesten. A Mérleg és Halak alapok most vajon mit tartogatnak számomra, merre induljak (vagy tán maradjak?) a csillagok szerint?


   Állandó a mérlegelés és a kritikai hajlam bennem, és ezek mindenhova elkísérnek az életemben. Bárhova vet a sors, előbb-utóbb kijönnek belőlem. Mindent észreveszek a környezetemben, főleg ami nem tetszik azt, de ritkán mondom ki a nem tetsző dolgokat, inkább csak magamban gondolom, várok, töprengek. Nem éppen szerencsés hozzáállás, sőt, én úgy élem meg, hogy inkább terhes.


  A dolgoknak túlzottan a mélyére látni nem jó adottság szerintem. Vagy még nem jöttem rá, hogyan kamatoztathatnám ezt a képességemet? Mindenképpen úgy tapasztalom, könnyebb azoknak, akik a konfliktusokon átlendülnek egy csetepatéval.


  Előre is nagyon megköszönöm válaszodat! Várom!


  Susanna


   

 19. 2015-10-08 14:0314753.

  Szia titus28!


  Remélem, még aktuális a kérésed, mert most tudok csak válaszolni, sokáig beteg voltam, aztán annyira felgyűlt a munkám, hogy győzöm bepótolni.


  Valóban, az új dátummal az Aszcendensed Oroszlán lett, ami sokban változtat az előző alapelemzésen. Eltolódtak a házak, ezáltal a bolygók helyzete is változott, és az egymáshoz való viszonyuk is.


  Ez szerint a konfliktusokat kerülöd, de azért mindig kiállsz az igazadért. Az őszinte, egyenes beszéd híve vagy, aki nyílt sisakkal csatázik, és bízik az észérvek erejében. Célratörő, vezető pozícióra vágyódsz. Az Ikrekre jellemző szétszórtságot az Oroszlán aszcendens kellően egyensúlyozza, energikus önkifejezést, és bátor, erős fellépést ad neked.


  Igazi társasági lény vagy, aki akkor érzi jól magát, ha a középpontban lehet, ha beszélhet és ha figyelnek rá. Bár elismerésre vágyódsz, csak ritkán tudod megkülönböztetni az üres bókot az őszinte dicsérettől. Barátságos, szellemes és szórakoztató vagy, a megjelenésed is kellemes. A szerelemben is vezető (uralkodó) szerepet töltesz be. Van benned egyfajta türelmetlenség, mivel azonnal célt akarsz érni.


  És most pár szót a Vízöntő Holdadról.
  Érzeteid kissé visszafogottak de rapszodikusak, kiszámíthatatlanok: reakcióid, hangulataid sokszor hirtelen megváltoznak, és mindenkit meglepnek környezetedben. Képzeletvilágod  határozott vonalú, intellektuális. Ha ellentétbe kerülsz valakivel, azokat nem agresszióval, hanem tárgyilagossággal, és a nézőpontok hűvös szintetizálásával kívánod megoldani - vagy csak egyszerűen otthagyod az illetőt a problémáival együtt. Fogékony vagy a tudományok, az irodalom és a művészetek iránt,  igen élénk a fantáziád, és haladó felfogású. Érzelmi talajon álló meggyőződéseidbe hajlamos vagy beleragadni.


  Nyitott, önálló, független és szabados lelki alkat vagy: nem törődsz a szabályokkal, szabadságigényed óriási, a korlátokat és a féltékenységet nem tűröd, a tekintélyt nem tiszteled; ezen tulajdonságaid tartós emberi kapcsolataidnak nem igazán kedveznek. Kapcsolataidban sem az érzelmek a legfontosabbak számodra, hanem a hasonló meggyőződés, az elvek. Barátaidat közelebb érezheted magadhoz, mint családtagjaidat.


  Az a tény, hogy a Chiron a Merkúrral áll együtt, felerősíti az elméd fürgeségét,növeli az idegi energiáidat. Általa nagyobb a készséged a tanuláshoz (jobban is tanulsz), , pillanatok alatt felméred a helyzeteket, bár a gondolatmeneted és a megnyilvánulásaid nem mindig következetesek.


  Említetted a Vénusz "segítségét", ezt nem tudom értelmezni. Azt látom, hogy pozitív fényszöget csupán a Plútó felé bocsát ki, mely az érzelmeidet végletessé teheti: vagy nagyon, vagy sehogyan sem szeretsz a hatására. Kész vagy átalakulni és megélni mélységeket, magasságokat a pároddal való összeütközések során. Ez a sugárzás ad számodra egyfajta ellenállhatatlan kisugárzást azaz erotikus "magnetizmust". Talán erre gondolt az, aki neked a Vénuszra hivatkozott.


  Még a 7. Házról (a társ házáról) kell pár szót említenem.


  Futószalagon érkeznek életedbe az élmények. Hangulataidat, érzeti önátélésedet a partnered, és általában a külvilág határozza meg;  egyedül nem tudsz kiteljesedni. Csak akkor érzed magad biztonságban, ha van párod.


  Társkapcsolataid érzelmileg igen felfűtöttek. Alkalmazkodó és gondoskodó vagy- túlságosan is az lehetsz, mindez pedig nyomasztólag hathat a célszemélyre. Kapcsolataidban inkább te vagy a passzív, a befogadó, aki könnyen követi partnere érzelmi mozgását, átveszi és átéli minden rezdülését. Ez a Holdállás talán elsietett, de azért szerencsés házasságot is jelölhet, amennyiben más bolygó nem támadja, de még ilyen esetben is házasodhatsz többször gyakori kiábrándulásaid miatt.  Egyébként saját állhatatlanságod, vagy csapodár házastársad miatti kellemetlen jelenségekre számíthatsz; veszekedésre, botrányokra, válásra, veszteségekre, kisebb jogi kellemetlenségekre. Mivel a sorselemzés egy életre szól, ezek történhettek a múltban is.


  Ha még szeretnél valamit megtudni az új képletről, akkor írjál!

  2015-08-14  14:15
  titus28 (14748)
  előzmény:
 20. 2015-09-24 13:4714752.

  Szia Mamóka ,


   


  elsosorban szeretném megkoszonni Neked a fejtést, amiért nagyon hálás vagyok. Koszonom, hogy temérdek munkád mellett szakítottál idot rám is. Mindezt onzetlenul. 


  Félelmetes volt szembenézni  a fejtés kapcsán azokkal  a dolgokkal, amiket sejtettem vagy éppenséggel én is így gondoltam. Természetes voltak új információk is általad, amik megerosítettek feltevésemben.


  Még egyszer nagyon szépen megkoszonom  .


  Kívánok Neked jó egészséget. Legyen szép az év osszes napja.

  2015-09-21  16:09
  mamóka67 (14751)
  előzmény:
 21. 2015-09-21 16:0914751.

  attacus kérésére egy párkapcsolatról mondok pár megjegyzést.


  Amikor megnéztem a két horoszkópot, feltűnt, hogy kevés kapcsolódás van a kettő között, különösen fontos ebből a szempontból a Nap és a Hold párhuzama


  Ha a férfi Napja a nő Holdjával harmonikus fényszög kapcsolatban áll, akkor kiegészítik egymást. Itt ez nem valósul meg: a két bolygó még az elemi energiák szintjén sem kapcsolódik. Ez nem jelenti azt, hogy ne érthetnék meg, vagy ne kívánhatnák, szerethetnék egymást. De a legszorosabb kötelék, a teljes egybeolvadás mégis hiányzik.


  Mivel kettőjük Napja egy kemény karma fényszöget alkot egymással, (kvadrát) alapvető céljaik összeegyeztethetetlenek, szellemileg nem kapcsolódnak, mintegy kioltják egymás fényét. Kölcsönösen gyengítő hatással vannak a másik életére és életerejére, egymás lényének és létének nem adnak hátteret, sem lehetőséget a kiteljesedésre, egy közös cél megvalósítására. Nem jó helyzet az esetleges együttélés szempontjából. Konfliktusaik frusztrálók, amelyek felőrölhetik erőiket, a megoldás pedig legtöbbször túl nagy erőfeszítéseket követel tőlük.  Valószínűleg jelentősen meg kell emelniük tolerancia-küszöbüket, hogy módot találjanak eltérő útjaik összehangolására, vagy legalább tiszteletben tartására


  A Nap a Vénuszhoz egy szextillel kapcsolódik, és ez a fényszög nagyon sokat segít abban, hogy mégis élhető és elfogadhatóvá váljon a kapcsolat. .ennek hatására képes támogatni partnere érzelemvilágát, ő pedig a te lényedet találhatja elragadónak - mintegy beragyogják az érzelmei. Ez boldoggá teszi, ösztönzi kreativitásában, önkifejező erejében, és megerősíti öntudatában. Ám ezt a kapcsolódást a Mars gátolja, mivel ambícióikban és erőfeszítéseikben visszafogják egymást, ezért időről-időre összecsapnak, rosszabb esetben erőszakkal próbálnak a másikon felülkerekedni.


  Elsőre a negatívumokból ezeket látom, de teljes fejtés kellene ahhoz, hogy minden részletre kiterjedően meg tudjuk állapítani, hogy a kapcsolat mire ítéltetik.


  A pozitív dolgokat táplálja a Holdjaik kapcsolata, mivel a mindennapok szintjén nagyon jól kijöhetnek egymással. Hétköznapi lényük kitűnően kapcsolódik össze: dacolva a Nap nemtetszésével, harmonizálhat a természetük, emocionális beállítódásuk, fantáziaviláguk, hangulati- és ösztönéletük, megnyilvánulásaik és reakcióik, amennyiben olyan szerelmet éreznek, mely képes kompromisszumokra, és ha kell, még megalkuvásra is, mert akkor  megérzik egymás érzelmi állapotait és szükségleteit. Valószínűleg örömmel gondoskodnak egymásról, és pozitívan fogadják a másik megnyilvánulásait. Természetese, hogy így legyen, ezt mindkettőjüknek akarni kell. A rokonszenven túlmenően igen erős érzelmi kötelék alakulhat ki közöttük.
  Ilyen esetben a kölcsönös alkalmazkodás, a gyengédség, a szeretet, a barátság a legfontosabb kulcsszavak
  Mivel mindkettőjük Vénusza azonos elemben volt a születésük pillanatában, érzelmi beállítódásuk hasonlóságokat mutat, ezért könnyebben képesek egymást érzelmileg elfogadni és támogatni. Jól alkalmazkodnak a másik igényeihez, és hasonló módon közeledhetnek a romantikához is. Itt is vannak bizonyos gátak, melyek a Plútó felől érkeznek, mert a férfi hajlamos arra, hogy súlyos befolyást gyakoroljon a nőre, megérezze szükségleteit és szexuálisan uralja, de szándékai és vágyai nem mindig láthatók.Szenvedélyes, és néha fájdalmas kapcsolatuk, ha együtt maradnak csak erősödik, és rengeteg érzelmi energiát adhat mindkettőjük számára.
  .
  A Mars (férfi potencia) és a női Vénusz  kapcsolata nagy jelentőségű állás, mert a két bolygó viszonya a szex működését jelzi. Eszerint rendkívül erős vonzalmat élnek meg. A legtöbb esetben ellenállhatatlan a szexuális vágy, és a beteljesülés is tökéletes, mely végül is kölcsönös elégedettséget, harmóniát és beteljesülést adhat a szerelemben.
  A lényeg talán ennyi, de a részletek még tartalmazhatnak, és felvethetnek olyan kérdéseket, melyek kettőjük kapcsolatát befolyásolhatják.


  Természetesen mindkettő születési dátuma percre pontos kell, hogy legyen, mert a fényszögek csupán akkor működnek helyesen.


  /A lényeget world-ben írtam, nehogy törölje az üzenetet a gép, ugyanis volt már, hogy kétszer kellett fejtenem!/


   


   

 22. 2015-09-09 12:5814750.

  Szia Manda!


  Remélem sikerült azóta azt az állást megcsípned, mert a felsoroltak alapján  sok jót ígér. A Mars gyorsítja és erősíti a kapcsolatot, a Vénusz hozza a pénzt, a Jupiter pedig mindezt szerencsével tölti meg.


  Szívesebben válaszolok olyan kérdésekre, melyek mellé szül. dátumot csatoltok, hogy ne kiragadott legyen a példa!

  2015-08-19  22:47
  manda10 (14749)
  előzmény:
 23. 2015-08-19 22:4714749.

  Sziasztok, szia Mamó!


  Próbálkozom néha a tranzitok értelmezésével, és van ez az izgalmasnak tűnő állásom, ha te is annak látod, kérlek, szólj hozzá!


  Az alábbi együttállások voltak:


  a Marsom a tranzit Marsommal (10. ház, Rák)


  a Jupiterem a tranzit Jupiteremmel (12. ház, Oroszlán)


  a Vénuszom és a Napom a tranzit Vénuszommal (12. ház, Szűz)


   


  Ilyesmi gyakran megesik? :) Van valami extra jelentéstartalma?


  Mások hozzászólásait is szívesen veszem. Köszönöm, üdv, M

 24. 2015-08-14 14:1514748.

  Szia mamóka!


  Már egy ideje annak, hogy írtál nekem elemzést, azóta változtak dolgok. Valóban nem volt pontos a dátum, nem is értem miért, de azóta már más is megerősítette, hogy a pontos dátum 8:57 délelőtt (1986.05.28. Budapest). Ezáltal az aszcendensem már nem rák, hanem oroszlán. Mi más változik még emiatt?


  A kommunikációs gondra azt találtam, hogy a Chiron és a Nap túl közel vannak a Merkúromhoz. Erre azt a javaslatot kaptam, hogy a Vénuszon keresztül lehet segíteni rajta.


  Azt is észrevettem, hogy a Szaturnuszom most tér vissza, egészen pontosan novemberben. Ennek milyen hatásai lehetnek?

  2015-06-26  17:11
  mamóka67 (14721)
  előzmény:
 25. 2015-08-12 00:2914747.

  A szomszéd boltosnő mondta nem rég, aki tud erről, hisz látott szétesve, h minden tisztelete az enyém, h végigcsináltam mindezt, volt kitartásom, erőm, tudtam még szerethetőbb lenni. Nem sokan tudják a kisvárosban, mi volt, de aki tudja, csak les, h hogy tehette mindezt, hisz okos, babaarcú, kedves, szerethető nő vagyok, picit telt, miként a női is, egyik pont olyan, mint én,  bár magasabban nálam. Ilyan  dumái voltak utólag, h pasa szeretne lenni (Szulejmánt néz!!!-én nem ...), h castingolta a nőket, ha elhagynám, meg míg az    igazit keresi az ember, jól elszórakozhat az esélyesekkel is. Sokszor a lelkem tiporta szét, mikor ez egyiknek írt búcsút felolvasta, h a 4 csodás hónapot köszönte meg, ill.  névnapomon is elárult. A csalás is rossz, de az árulás keserves, nehéz felejteni...Igyekszem, de soha többé nem teheti meg velem..

  2015-07-29  22:23
  mamóka67 (14742)
  előzmény:
 26. 2015-08-07 21:0114746.

  Kedves Zafire!


  Bocsáss meg, hogy félreértettelek, de ha két dátumot meglátok, rögtön párkapcsolatra gondolok. Általánosságban a következőket írhatom neked. Remélem erre gondoltál, ha nem, akkor kérlek írd meg!


  Az Ikrek Napjegy párkapcsolata Skorpioval.


   A Skorpió férfi szilárd, és elszánt. Te csapongó és szertelen vagy, ezért úgy érzed magad mellette, mintha ketrecbe zártak volna. Míg te a bonyolult kérdések fölött is könnyedén átsiklasz, partnered a legnyilvánvalóbb tényeket is kétkedéssel fogadja. Te vonzódsz ehhez a párosításhoz, mert szeretnéd megfejteni a férjed egyéniségének a mozgatóit. Félő, ha kiváncsiságod egyszer majd alábbhagy, esetleg odébbállsz. Ebben a kapcsolatban a logika és a romantika áll egymással szemben. Gondot az okozhat, hogy mindketten nehezen szánjátok rá magatokat a döntésekre.


  Te tagadhatatlanul mély, intellektuális kapcsolatra törekszel. Fontos számodra a közös érdeklődés, és előnyös, ha a partnered határozott véleménnyel rendelkezik, amit élvezetesen meg lehet vitatni. A csupa energia Skorpió férfinek szüksége van irányításra. Problémát okozhat, ha az erői céltalanul fecsérelődnének el, vagy kihasználatlanul maradnak. Ezért fontos a fogékony és nyílt partner, akit te személyesítesz meg. Nem hagyatkozol csupán az érzelmeidre, amikor az érzések eluralkodnak rajtad, működésbe lép a logikus elméd. Ilyenkor megpróbálod megmagyarázni önmagadnak az érzelmeidet, hogy kellő megvilágításban láthassad. A Skoörpió társad pedig minden körülmény közben kitart melletted addig, amíg érzi ezt a szerelmet, mely felé irányul.


  Abban az esetben, ha a féltékeny Skorpió rádöbben, hogy imádatának tárgya megcsalja, a bonyodalmak bekövetkeznek, felszínre kerül a zárkózottsága mely átcsaphat gyűlöletbe, ami akár kegyetlenségig is fajulhat.


  Azt írtad, hogy úgy tudod, hogy kizárt ez a kapcsolat, én nem így látom.  A kapcsolatok az érzelmekre alapulnak, de az igaz, hogy vannak jegyek, melyek nem a legjobbak a párosításnál. Viszont, ha kellő önismerettel rendelkezünk, és belátjuk, hogy toleránsaknak kell lennünk, és kompromisszumokat kell kötnünk az együttélésnél, akkor biztos a szerelem győz, és a kapcsolatotok gyümölcsöző lesz.


  Ez mindnyájunk feladata, még az összeillő pároknak is, ha boldog párkapcsolatban szeretnénk élni.

  2015-08-04  17:59
  Zafire (14745)
  előzmény:
 27. 2015-08-04 17:5914745.

  Szia Mamóka! 


   


   


  Azt hiszem kicsit félreértettük egymást, én csak pár gondolatra számitottam az ellentétekkel kapcsolatban nem párkapcsolati elemzésre, mert ahoz kellene egy párkapcsolat, de az még nincs és lehet nem is lesz mert kicsit tartok a skorpioktol. Az fiu horoszkopházait nem tudom sajnos csak a bolygoit az én házaimba, ami nem változik akár melyik idöpontot nézem (0:10-23:50 ig) 


  Csodaszép napot mindenkinek!

 28. 2015-08-03 17:4514744.

  Szia Zafire!


  Nem tudom elkészíteni a párkapcsolati elemzést anélkül, hogy tudnám a párod percre pontos születési dátumát.


  Kérlek, mondd meg, hogy te honnan tudod a horoszkópja házait és bolygó állásait pontos dátum nélkül? Különösen a személyes bolygóit, (pl a Hold), melyek tudvalevő nagyon gyorsan haladnak!Nekem csak év és hónap-napot írtál meg. Ha tudod, akkor kérlek tudasd velem is, ha szeretnéd, hogy fejtsek belőle!

  2015-07-09  15:25
  Zafire (14730)
  előzmény:
 29. 2015-08-01 08:5614743.

  "Mozgalmas egy hónap lesz...

  A sort, máris egy “nagyágyú” kezdi! 2-án a Szaturnusz direkt mozgásba vált, ami azt jelenti, hogy most már megállíthatatlanul elindul a Nyilas felé. Szeptember 18-án éri el a jegyet, s egészen addig hatással lesz az érintettekre. Úgymint: a Bikákat és a Skorpiókat fokozatosan tehermentesíteni, az Ikreket és a Nyilasokat pedig emlékeztetni fogja a nem megoldott feladataikra…

  7-én a Merkúr belép a Szűz jegyébe. Jegyváltásával mintha előkészítené a terepet a 11-én jegyet váltó Jupiter számára. Gyakorlatilag ettől kezdve a földies (Bika, Szűz, Bak) és a vízes (Rák, Skorpió, Halak) jegyek szülöttei már érezni fogják, hogy valami nagyon jó dolog lóg a levegőben…

  Oroszlánok, Vízöntők, Kosok, Mérlegek, Nyilasok és Ikrek FIGYELEM!
  9-én a Mars, mintegy végszóra megérkezik az Oroszlán jegyébe. Egy nagyon intenzív, s egyben eredményes két napot fog okozni. Érintettként jelöld be ezt a két napot a naptáradban. E két nap alatt, tegyél meg MINDENT, még a mindennél is többet, hogy a céljaid elérd. Kizárt dolog, hogy ilyen hatások mellett az erőfeszítéseid ne kísérjék - csodával felérő eredmények!"


  /Asztropatika/

 30. 2015-07-29 22:2314742.

  Örülök b-by, hogy kissé kisimult a sorsod! Ez nagyrészt neked köszönhető, aki a szerelméért tudott harcolni és türelmesen kivárni. Remélem, ezt a párod is fogja értékelni a jövőben is, és ez a kiegyensúlyozott élet vele, már örökre így marad!

  2015-07-29  00:13
  b-by (14736)
  előzmény:
 31. 2015-07-29 22:1814741.

  Mindenben igazat adok neked Manta, de Cicavirág horoszkópja (párkapcs) nem erről szól. Viselkedhet így, ahogyan leírtad, de az elemzés a karmáját és a sorsát taglalja, és én azt írtam le.


  A sorselemzés után mindenki maga dönti el, hogy melyik utat válassza. A horoszkóp mindig azt mutatja meg, hogy milyen feladattal jött erre az inkarnációjára.

  2015-07-28  22:03
  Manta (14735)
  előzmény:
 32. 2015-07-29 12:0814740.

  Szia Manta!


  Nagyon szépen köszönöm a reagálásodat, mindenből próbálok tanulni.


  Jó dolgokat írtál, de az a helyzet, nagyon is független vagyok tőle. És engem már igazából épp ez az, ami zavar. Élem az életemet nélküle, a találkozásaink már csak az estékre korlátozódnak, és már nem is a hét összes napjára. Fáj, hogy  megszokta a hiányomat, pedig az elején nagyon odavolt, szinte rajongásig szeretett.  De nincs értelme több időt együtt töltenünk, bármennyire is próbálkoztam az elején, mert mindkettőnknek más az elképzelése a szabadidő hasznos eltöltéséről. A gond ott van, hogy én vele, azaz a társammal szeretnék kikapcsolódni, neki viszont annyi a pihenés, hogy lefekszik a tévé elé, és pár perc alatt alszik is már. De általában fáradtabban ébred, mint lefekvés előtt volt. Egyszerűen semmivel nem tudom felrázni. Éppen ezért én voltam az, aki leépítette a hétvégi találkozásaink nagy részét is. De különösebb gondot ez sem okoz neki, mert elmegy olyankor is dolgozni. És nekem már mindig csak a fáradt, nyűgös pasi marad hétközben - hétvégén.


  Az tény, hogy rengeteget dolgozik (mondhatni munkamániás), és egyértelmű, hogy fáradt. Még sem tudja kipihenni magát. Mondogatom neki, hogy valahonnan töltekeznie is kellene, mert teljesen lemerül az energiakészlete, de soha semmihez nincs kedve.


  Az tény, hogy az anyagi helyzetünk semmilyen nyaralást utazást nem enged, viszont én már olyan dolgokkal is előálltam, hogy beérném azzal is, ha kerékpár túrára mennénk, vagy sétálgatnánk. Ez utóbbi néha megvalósul.


  Még a munkaidőnkben is ellenkező helyzetben vagyunk, mert ő a szabadban van egész nap, én meg az irodában ülök. Ezért aztán ő folyton befelé vágyik a munka végeztével, én meg minél többet lenni a természetben...


   


  Annyi az ellentmondás a személyiségünkben, hogy szerintem ezek után mindenki csak azt fogja tudni nekem tanácsolni, hogy jobb lesz mindkettőnknek külön.


  Mégis valamiért ragaszkodunk egymáshoz...


   


  Üdv.: Szissy


   


   

  2015-07-28  22:03
  Manta (14735)
  előzmény:
 33. 2015-07-29 09:1014739.

    Ez is oka, hogy már jó ideje foglalkoztat az önismeret témaköre és ezzel együtt a múlt is, ezért is tartom nagyon izgalmasnak az asztrológia tudományát és benne a karma vizsgálatát, mert annyi rejtett dologra rá tud világítani, hogy ezek megismerése után már könnyebben vagy inkább tudatosabban lehet haladni tovább az életben.


    Nagyon értékes ez a fórum, rendszeresen olvasom is amióta ráakadtam, már kb. a 7000. hsz-nál járok :)


    Korábban említetted, hogy szeretnél könyvet is írni a témából és efelől is szeretnék érdeklődni, hogy sikerült e megvalósítani és ha igen, akkor hogy lehetne hozzájutni?


    Még egyszer nagyon szépen köszönöm az elemzésedet, lementettem a gépemre és többször el fogom még olvasni, hogy változtatni tudjak a dolgokon és továbbra is folytatom a topic olvasását :)


    Továbbra is minden szépet és jót kívánok, nagyon sokunknak tudsz segíteni, és ez igazán nagyon nemes lélekre vall :)


    Üdv :) 


   


   


   

  2015-07-27  15:45
  mamóka67 (14733)
  előzmény:
 34. 2015-07-29 08:5014738.

  Kedves Mamóka :)


    Először is nagyon szeretném megköszönni, hogy segítesz és időt szántál az elemzésemre, tényleg nagyon sok minden illik rám, ezekre szeretnék is hosszabban reagálni (tudom, hogy ezt szereted is :) csak egy-két dolgot találtam másabbnak, de erre is kitérek.


    Alapjában véve tényleg van bennem egyfajta kettősség a víz lágysága és a tűz dinamizmusa miatt, és mivel e két elem eléggé ellentétesen tud működni, ezért nehéz őket összhangba hozni, de gondolom meg kellene találnom az arany középutat. A tűz hamarabb kialszik bennem, és mindent inkább érzelmi alapon közelítek meg. 


    Valóban szeretem magam megtapasztalni a dolgokat, erre szükségem is van a kívülről jövő élményekre, hatásokra is. Sokszor figyelem a világot elemezgetem, és az is sokat nyom nálam a latban, hogy hogyan ítélnek meg mások, ettől is nehezen tudok elvonatkoztatni.


    A barátokra is nagy szükségem van és inkább lelki oldalról, mert szükségem van a lelki összhangra velük, és mivel nehezen tudok bizalmamba fogadni másokat, éppen ezért a baráti köröm is csak pár fős... és tényleg időnként cserélődik is... viszont olyanfajta támogatást eddig még nem tapasztaltam részükről, miszerint sok mindent az ő segítségükkel tudnék megvalósítani, de jól jönne... :)


    Mindenre lassan reagálok... igen, szokták is mondani, hogy későn érő típus vagyok.


    A konfliktuskerülésem is igaz, bár amikor már sok minden összejön, akkor kitör belőlem az addig felgyülemlett feszültség, aztán később rájövök, hogy higgadtabban is lekezelhettem volna a dolgokat...


    Viszont inkább érzem magamat Ráknak, mint Kosnak, legalábbis már egy jó ideje nincs meg bennem az a fajta dinamizmus, ami korábban jellemzett... inkább befelé forduló típus vagyok, sokszor nem merek belemenni dolgokba a bizonytalanság és csalódástól való félelem miatt, gondolom itt kellene használnom a Kos Napom erejét, de érzek valamiféle gátat, ezt okozhatja az, hogy közrezárt jegyben van? 


    A család és a múlt vizsgálata a legfontosabbak számomra,


    És akkor ezek szerint a párkapcsolati problémáim okai lehetnek az idealizált elvárásaim (Halak), a túlzott érzékenységem és sértődékenységem (Rák), de ezt oldhatja a Szaturnuszom? Hiszem kölcsönös érzelmeken és egymás iránti elkötelezettségen alapuló kapcsolatot szeretnék, hűséges és kitartó típus vagyok. Ehhez esetleg tudnál hozzáfűzni még egy-két gondolatot? Nagyon megköszönném :)


    Azt tudom, hogy minden okkal történik és elsősorban magunkban kell keresni a problémák gyökerét, amit megértve rátalálhatunk a helyes útra.


    folyt. köv.


   

  2015-07-27  15:45
  mamóka67 (14733)
  előzmény:
 35. 2015-07-29 08:1114737.

  Szia Mamóka,


    nagyon köszönöm, hogy írtál, tegnap óta próbálom elküldeni a válaszomat, de nem jelenik meg itt, lehet túl hosszúra sikerült, én is Word-ből akartam átmásolni, de akkor újra gépelem ide.


  Hamarosan jelentkezem :)

  2015-07-27  15:45
  mamóka67 (14733)
  előzmény:
 36. 2015-07-29 00:1314736.

  Szia Mamóka! Eltelt 1 év, és együttvagyunk. Se Irén, se Gizi, se Ani, mert dec. óta már 3 nőről tudok, nincs a képben. Irén ekkor még azt írta, h övéké volt az igazi szerelem,  bár mégse őt választotta, se a többit. Dugás jöhetett, mind a 3 csaj bevállalta a gyereke(i), apja előtt, mehetett volna 2 éve bármelyikhez karácsonyozni 1 hónap után, de ő egyiket se akarta igazán, titkos kapcsi volt mind, szexközpontú, nem más, a vágy hajtotta, de a dugásért udvarlást , sok szabadidőt vártak el. De azóta ők is tudják, h nem egyedül voltak a feleség mellett! Tudod, még mindig fáj, h csak az első években becézett, kényeztetett, de az anyóséknál élés, a gyerekeink születése miatt kissé megfakultunk. Bezzeg ők kapták a kedvesemet, édesemet. A hálás köszönetet mindenért, ezt nekem kevésbé szavakkal teszi, pedig boldog lennék ettől. Ma már ha úgy érzem, tiszteletlen, szólok neki, mert ne alázzon. Pl. csúnyán tesz a srácok előtt, észre se veszi, szte túlspirázom a dolgokat. Még mindig én kezdeményezek jobban, de szeretetteljesebb..  Befejeztem a félbe maradt tanulmányaim, vele tartok a sportolásában, kettesben nyaralgatunk, dolgozunk a házunk körül, és mennek a képek a facere, hadd lássák a régiek, mennyire nem kellenek. A szerelme elmúlt, már nem szól, ha leribancozom őket, hisz a szerető, bárhogy becézik, mindig csak szerető, a büdöske is az, ha bársonyvirág is a neve.


   

  2014-09-01  12:49
  mamóka67 (14374)
  előzmény:
 37. 2015-07-28 22:0314735.

  Bocsi, hogy közbeszólok, de szerintem ez nem így működik. Pont, hogy azért kapod az ilyen férfiakat az élettől, mertt meg kell tanulnod valamit! Adni már tudsz, azt nem kell megtanulnod! Attól, hogy el vagy kötelezve, hogy karmikus a kapcsolat, attól még a feladatod lehet az, hogy meghúzd a saját határaidat, hogy önálló, független, erős nő legyél! Ez lehetsz egy kapcsolaton belül is! Ha most elhagyod ezt a párodat, lehet, hogy egy ugyanilyet vonzol be megint, mert még nem tanultad meg  a leckét... De az sem jó, ha maradsz ebben a kapcsolatban és tovább szenvedsz ugyanezzel a viselkedéseddel! A feladat, hogy változtass a viselkedéseden, legyél kicsit önzőbb, valósítsd meg önmagadat (a Nap feladata!) és meglátod, a párod úgy is szeretni fog, talán még jobban!(persze az önmegvalósítás nem a veszekedést jelenti) A Szaturnusz azt jelenti: vállalj felelősséged elsősorban önmagadért, a saját jól-létedért!!!, azután jöhetnek a többiek! Ha pedig a párod így, az új éneddel már nem szeretne, akkor egyszerűen lejárt az időtök, és készen állsz egy újabb, kielégítőbb kapcsolatra!


  Amúgy nekem is van egy "kapcsolatom", amiben az én Holdam a férfi Szaturnuszával áll szemben - ez csak egy online kapcsolat, de elég sokat szenvedek miatta, de már kezdenek változni a dolgok bennem...

  2015-07-28  21:03
  cicavirag1119@freemail.hu (14734)
  előzmény:
 38. 2015-07-28 21:0314734.

  Kedves mamóka67!


  Nagyon szépen köszönöm az elemzésedet! Sokat segítettél!


  Most már értem, hogy miért is olyan nehéz elfogadnunk egymás értékrendjét. Sokat szoktunk beszélgetni, de vitatkozni nem igazán. Ha mégis, akkor azt én provokálom ki, mert alapvető dolgokról lenne szó, amelyek neki sok esetben ismeretlenek.  Párom szinte mindig igazat ad nekem a vitás helyzetekben, és látom rajta, hogy ezt komolyan is gondolja. Úgy tűnik, hogy megérti, mi a problémám, ugyanakkor semmit sem tesz azért, hogy megoldódjon a helyzet. Bár meg is ígéri, hogy ezután másképpen lesz. Nem tudok mit kezdeni a helyzettel... Kezdem feladni.


  Sosem kértem teljesíthetetlen dolgokat tőle, tényleg csak alapvetőeket. És nagyon kevéssel is beértem, ezt a többi férfi ki is használta a mostani párommal egyetemben. És érdekes módon még ennél is kevesebbet akarnak adni... Elvárják, hogy mindig csak én adjak, gondoskodjak.


  A kapcsolatunk elején úgy éreztem, hogy valóban fontosabb vagyok a kedvesemnek, mint fordítva, de mostanra már nagyon is belekényelmesedett ebbe a kapcsolatba, és szerintem meg van győződve arról, amiről a többi férfi is megvolt az életem folyamán: sosem fogom őket elhagyni.


  Ahogy olvasom a soraidat, azt látom, hogy én vagyok valami miatt elkötelezve felé. Tehát továbbra is ez a feladatom, ami eddig: adni és adni.


  Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!


  Üdvözlettel: Szissy

  2015-07-27  11:51
  mamóka67 (14732)
  előzmény:
 39. 2015-07-27 15:4514733.  Huazsu kérésére megpróbálok most egy kisebb sorselemzést készíteni, természetesen a legjellemzőbb aspektusokból. Az Ikrek Holdaddal kezdeném, ez az egyik igen jellemző terület a karakteredből.


  Életedben inkább a világi események meghatározók, semmint a belső átélések. A külvilág felé orientálódó típus vagy, élményekre van szükséged. A lelked, a belső világod transzcendens, a hangsúly nálad nem a történések lelki megfigyelésén, hanem a tapasztaláson van.


  Jellemzően sok életeseményt jelez. Jellemző rád a közösségi érzés; élénk társasági élet szükséges érzelmi biztonságodhoz. Ezért barátkozó, és általában igen népszerű vagy. Mások érzéseire fogékony, társaiddal szemben különösen érzékeny és megértő a természeted. Fontos a számodra, hogy sokan kedveljenek és lelki társakat találj. Bár sok barátod - és talán még több barátnőd - van, azért igényled a felszínesebb kapcsolatokat is.


  Nagy jelentőséget tulajdonítasz a környezeted véleményének, túlságosan befolyásolható vagy, és könnyen változtatod meg álláspontodat. Sok támogatást kapsz a sorstól, barátaid, jó összeköttetései révén. Ezek segítségével terveidet valóra válthatod, és szerencsés életsors várhat rád. Gyakran barátságaidból alakulnak ki párkapcsolataid, de szeszélyességed folytán baráti köröd egyébként is cserélődő. Támadott helyzetben nem megbízható álbarátaid vannak. Erre majd figyelj oda, alkalomadtán!


  Horoszkópod sok életeseményt jelez. Bolygóid zöme a horoszkópod „ÉN” oldalán helyezkedik el Inkább önmagadra állított, saját magadat meghatározó személyiség vagy, Bolygóid hatása a teremtett világ megragadására irányulnak.


  Kardinális túlsúly van a képletedben; valamilyen irányban megnyilvánuló akarat, dinamikus működés, tettrekészség, öntudatos, önálló, kezdeményező magatartás a legjellemzőbb.
  Tűz és víz túlsúly, vagyis a következő tulajdonságok keveredése jellemző: A tűz jegyeket jellemzi a száraz és meleg belső vonás, vagyis a feszült kiterjedés. Kolerikus vérmérsékletet és energikus, bátor, vállalkozó magatartást jelez ez a konstelláció, és robbanékonyságot.


   Hajlamos lehetsz a vakmerőségre, az értelmetlen harcra, haragos, dühös, erőszakosságra, önzésre rossz esetben.


  A Rák Aszcendensed miatt, befelé forduló, zárkózott típus lehetnél, de a Kos Napod ezt nagymértékben oldja.. Finom, megérző és álmodozóvá alakítja a személyiségedet Te vagy a legszeszélyesebb alkat - igazi hangulatember. Mindenre lassan, de sokszor túlságosan is érzékenyen reagálsz.


  Bár kerülöd a konfliktusokat és óvatosan, de azért célratörően haladsz előre, és mindig foglalkoztat a múlt. Alkalmazkodó, empatikus és segítőkész vagy - elsősorban akkor, ha nem vagy ellenérdekelt ebben. Otthon- és családcentrikus, fontos számodra az érzelmi biztonság. Érzelgős is lehetsz néha, és hajlamos az önsajnálatra, sértődékenységre.


  A Halak Vénusz igazi karaktert ad a lényednek, szinte rácáfolsz minden Kos tulajdonságodra, ezért aztán nagyon érdekessé, sokrétűvé válik a karaktered.


  Lágy, finom, áradó és mély érzelemvilág jellemez, mely csapongó, túlcsorduló, kontúrtalan, és már-már határtalan. Igen érzékeny, együtt érző, tapintatos, lágyszívű és segítőkész vagy időnként, megértő és gyengéd barát. Bájos, kedves, szentimentális és titokzatos lélek, már- már annyira, mintha két lélek lakozna benned.. Kapcsolataidban, de csakis a társas kapcsolataidban az érzelmekre építesz és a segítő szándék vezet, nem a tüzes szenvedélyre, érzékiségre, vonzalomra alapozol. Álmodozó vagy, aki idealizálja a szerelmet - valamint aktuális partnerét -, és elszállt, romantikus elképzelései vannak róla. A pillanatnak élsz, esetleg naiv, és aktuális érzelmi hullámaid, vízióid könnyen elragadnak, emiatt nehezen jöhetsz ki partnereddel. Hozzád egyáltalán nem való emberekkel folytathatsz kapcsolatot, akik kihasználhatnak.


  Túlérzékenységed, szétfolyó, ragaszkodó, engedékeny és puha lelkivilágod miatt érzelmi téren legtöbbször te húzod a rövidebbet. Könnyen elsírod magadat, de tetszhet neked a mártír szerep. Talán valóban azzá is válsz - inkább vállalod ezt, mint hogy árulónak érezd magadat. A harmóniát szinte szomjazod, de koncentrálatlan vágyaid nem segítenek ennek realizálásban. Fantáziadús, finom ízlésed, zenei, irodalmi, művészi hajlamaid vannak. Diszharmóniában sok csalódás érhet, s könnyen lelkiismeretlen emberek áldozatává válhatsz, lelkileg megtörve.
  A Szaturnuszod azt mutatja, hogy összeszedett személyiség vagy, viselkedésed fegyelmezett és tartózkodó Kissé száraz, sőt időnként komor és bizalmatlan lehetsz


  Céltudatosságoddal, gyakorlatiasságoddal és önuralmaddal tudsz érvényesülni. Általában nehéz ember vagy és ezt sokszor magad is így éled meg, Talán még az élet is túl nehéz számodra, mivel sokat kell benne küzdened, Életed során a Szaturnuszod okozhat még csalódásokat, depresszív állapotokat, amikor a pesszimizmus győz feletted, ilyenkor félénk, kicsinyes, és gyakran akadékoskodó is lehetsz..


  Most nem annyira a karmikus részt emeltem ki, inkább a karakteredet, hogy ismerd meg jobban magadat, és tudj bizonyos dolgokon változtatni. Ide nem fér természetesen teljes fejtés, ez csupán egy kiemelt részlet. Mivel sokszor jártam már úgy, hogy elszállt a munkám, most wordból tettem át ide a fejtést.


   

  2015-06-29  16:05
  huazsu (14725)
  előzmény:
 40. 2015-07-27 11:5114732.


  Eljött idő, ismét visszatérek a szorgos hétköznapokhoz, és Cicavirág 1119 kérése egy párkapcsolati elemzés meghatározóbb konstellációin keresztül igyekszem választ adni a kérdéseire.


  Nincs semmilyen kapcsolat kettőtök Napja és Holdja között. Ha a férfi Napja a nő Holdjával harmonikus fényszög kapcsolatban áll, akkor kiegészítik egymást. Itt ez nem valósul meg: a két bolygó még az elemi energiák szintjén sem kapcsolódik egymáshoz.


  Ez nem jelenti azt, hogy ne érthetnétek meg, vagy ne kívánhatnátok, szerethetnétek egymást. De a legszorosabb kötelék, a teljes egybeolvadás mégis hiányzik. A két horoszkóp Nap és Merkúr kapcsolódása karmikusan nehéz helyzetet hoz létre,  és annak ellenére, hogy te mentálisan inspirálod a választottadat, de a véleményeitek és főleg a szempontjaitok annyira különböznek, hogy csak nagyon nehezen hozhatók össze.


  Nem csoda, ha nem érzed jól magadat ebben a kapcsolatban, hiszen elképzeléseid nem felelnek meg a társad gondolkodásának, aki kritikusan és elégedetlenkedve tekinthet ezekre a dolgokra.  Ezért létrejöhet köztetek egy bizonyos szellemi és kommunikációs feszültség. Az ebből fakadó viták és nézeteltérések nagyon megnehezíthetik az együttéléseteket.


  Fontos még megemlítenem a Nap-Szaturnusz  szembenállását, melynek hatására szinte nyomasztólag hat rád az új társad, úgy érezheted, hogy fojtogat, és korlátoz a szabadságodban. Ez az érzés késztetett arra, hogy külön éljetek.


  Ez a kapcsolat beszűkíti a lehetőségeidet. Úgy látom, (a Szaturnusz miatt), hogy tekintélyelvű bizonyos fokig ez a kapcsolat, és talán innen ered a kötődésed mindezek ellenére hozzá. Feltételezem, hogy sok kritikát is kapsz a részéről, mely eltökéltebbé tehet téged, erősítheti a céltudatosságodat, ugyanakkor el is bizonytalanít abban a kérdésben, hogy szereted.-e őt annyira, hogy mindezt elviseld


  Ennek ellenére ez a fényszög alakzat arra mutat, hogy lehet köztetek tartós kapcsolat, mert úgy tűnik valami miatt elkötelezett vagy feléje. Én úgy látom, hogy felelőséget érzel irányában. A partnered nem szándékosan ilyen, mint a fent leírtak,  szerintem ő nincs is tudatában annak, hogy elnyomja a te Napod ragyogását.


  Észre sem veszi, mert nem tudatos, ő azért ilyen, mert tart a kapcsolat változásaitól (elhagyod, nem szereted már stb..), így fenyegetve érzi magát, ezért tudat alatt megpróbál megakadályozni minden szabadságra irányuló törekvésedet. Neked ezeken a problémákon nagyon nehéz túllendülni ( és amint látom, nem is tudsz), és minél később döbbensz ezekre rá, annál erősebben érvényesülnek. Ennek kibeszélését a pároddal ne halaszd el.


  A kettőtök Merkúrját ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy szintén karmikus kapcsolatban állnak, egy hatalmas kvadrát fényszög alakjában Ez szerint gondolkodásmódotok összeegyeztethetetlen, és kommunikációkészségetek is gyenge. Nem találtok közös témát, és teljesen másképp közelítetek a problémákhoz - nehezen tudtok beszélgetni. Ez unalmat, de főleg súrlódásokat, viszonzott irritációt okozhat. Rossz esetben intellektuálisan szinte megfojtjátok egymást, és állandóan vitáztok. Emiatt - bár a fényszög nincs összefüggésben a romantikával - kezdetben gyanakvóak lehettek egymással szemben. Ha ez fel is oldódik, az együttélést az állandó mentális feszültség igencsak megnehezíti.
  A Merkúr és a Jupiter mindkettőtök VII. Házának az uralkodója is, ez növelheti az esélyét annak, hogy beválthatjátok az egymáshoz fűzött reményeiteket, és viszonyotok tartós párkapcsolattá fejlődjön, ez pedig egy esetleges együttélés, vagy házasság szempontjából nagyon fontos szempont. Ehhez viszont nagyon kemény kompromisszumra, majdnem „önfeladásra” lenne szükség. Segítet ebben a Merkúr-Plútó kapcsolata, mely téged mélyebb megértésre inspirálhat. Többek között úgy, hogy elősegíti azt, hogy megbeszéljétek elfojtott és kellemetlen gondolataidat.


  Ha ez sikerül, akkor van rá remény, hogy kölcsönös odafigyeléssel és nagyon sok szeretettel leküzdjétek a karmátok okozta különbségeket egymás közt.


  .

  2015-06-28  09:45
  cicavirag1119@freemail.hu (14723)
  előzmény:
 41. 2015-07-17 18:3914731.

  Kedves Zafire!


  Kérlek írd meg priviben a dátumot, mert így nem akarok fejteni, ha nem látom a valóságot! Puszi.

  2015-07-06  12:26
  Zafire (14728)
  előzmény:
 42. 2015-07-09 15:2514730.

  Megnéztem a házakat, mars jupiter lilith holdcsomo 8., szaturnusz hold 9., pluto 10., nap merkur uranusz 11., vénusz és a neptun a 12. ház. Tulajdonképpen az én bolygoim 1-7-ig övé 8-12-ig. A mérleg holdjátol nem messze van az MC-m, ami szerintem segitség lehet, meg a vénusz-mars sextil (2 fok), mars-vénusz sextil (6 fok). 


  Azért vagyok picit bizonytalan mert 8 évig voltam együtt egy skorpióval, és valóban megszakadt szinte az összes baráti és haveri kapcsolatom, meg hát a szúrások.... nem is szúrás hanem döfések méteres karókkal!! Ráadásul legtöbbször az ö félreértéséböl (kos hold, szüz vénusz, halak-kos mars), és soha semmi bocsánat kérés. 


  Amugy tényleg tündériek a skorpiok, rendszerint nagyon joba vagyok velük, de a párkapcsolat az igen nagy türelmet igényel amit még a bika nyugalmammal se birok sokszor.

 43. 2015-07-06 13:1314729.

  Szerintem sokat tanulhattok egymástól, még ha lehetnek is surlódások, szóval érdemes lenne belemenned! Már persze, ha úgy alakulnak a dolgok... Nem kell félni a Skorpióktól - én is féltem tőlük, aztán a lányom Skorpió lett és imádom! :)


  A Holdak kvadrátja mondjuk nem pont jó dolog, és az oppozíciók miatt lehet, hogy néha értetlenül fogtok egymásra nézni, de szerintem minden élesben derül ki, szóval ismerkedjetek, aztán meglátjuk, mi lesz belőle!


  Azt is érdemes nézni, hogy az ő bolygói neked melyik házaidba esnek - pl. a Vénusza az Aszcendensed körül igazán kellemes lehet, nem véletlenül akadt meg rajta a szemed!

  2015-07-06  12:26
  Zafire (14728)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  .
 44. 2015-07-06 12:2614728.

  Kedves fórumozók!


  Érdekelne a vélemémyetek az ellentétekröl! 


  Soha nem tetszettek az idösebb férfiak, de most van egy fiú aki felkeltette a figyelmemet az évtizedes korkülönbség ellenére.


  Az aszcendensét sajnos nem tudom (az enyém myilas), de a föbb bolygoink mind szemben állnak! Az én napom bika az övé skorpió, merkurom  ikrek övé nyilas(1 fokon belül), vénuszom szintén ikrek az övé szintén nyilas, a marsom vizöntö az övé oroszlán, felszálló holdcsomóm halak neki szűz.  Van egy hold bak-mérleg kvadrát, a többi planéta viszonylag rendben(jupiter bika-szűz, szaturnusz bak-szűz, lilith szűz-szűz, pallas vizöntő-vizöntő) Lehet hogy menekülnöm kellene előle? Nem merülne fel bennem ez a kérdés ha nem egy skorpiorol lenne szó. Korábban már irtátok nekem hogy müvész lesz a párom, és ö történetesen az.


  Válaszaitokért elöre is hálás köszönet!


  Csodálatos napot mindenkinek!!

 45. 2015-06-30 17:1814727.

  Kedves Mamóka,


   


    nagyon szépen köszönöm és természetesen türelemmel kivárom a sorom:)


   


    Üdv: Zsuzsi

  2015-06-30  16:55
  mamóka67 (14726)
  előzmény:
 46. 2015-06-30 16:5514726.

  Kedves fórumozó Barátaim!


  Mindenkinek tett ígéretemet - neked is huazsu - maradéktalanul teljesíteni fogok, csupán a türelmeteket kérem, júl. 20-a után ismét fejtem a kéréseiteket, de addig nem tudok ezzel foglalkozni.


  Megértéseteket köszönöm! Mamóka

  2015-06-29  16:05
  huazsu (14725)
  előzmény:
 47. 2015-06-29 16:0514725.

  Kedves Mamóka67,


    nagy csodálattal olvasom a topicodat és szeretném én is a segítségedet kérni abban, hogy mi olvasható ki a képletemből (magánélet, munka és bármi egyéb): 1976. ápr. 04. 10:33 Debrecen


    Nagyon szépen köszönöm: Zsuzsi


   

 48. 2015-06-28 14:1314724.

  Szia cicavirág1119!


  Örülök, hogy ránk találtál, mert a problémádra választ leginkább nálunk kaphatsz. Megértem az elkeseredésedet, de főleg a kilátástalanság érzését ennyi csalódás után.


  Megnézem, hogy mi várható, és azt is, hogy milyen karma köt össze benneteket. Kérem a türelmedet, mert rengeteg a munkám.


  Ha elkészülök (nem lesz teljes fejtés, arra számítanod kell), majd értesítelek priviben!

  2015-06-28  09:45
  cicavirag1119@freemail.hu (14723)
  előzmény:
 49. 2015-06-28 09:4514723.

  Kedves Mamóka!


  Még csak most csatlakoztam ehhez a topikhoz, de máris kéréssel/kérdéssel fordulok hozzád.


  2010-ben új szerelem érkezett az életembe, minek hatására végre kiutat láttam az addigi rossz házasságomból. Őszintén megmondom, nem gondolkodtam sokáig - és és bár úgy láttam, hogy valamivel nehezebb körülmények közé fogok kerülni -, ugródeszkának használtam ezt az új kapcsolatot, hogy végre kiszabaduljak abból a régóta érzelemmentes életből, amit a férjem mellett kellett naponta megtapasztalnom.


  Nem bántam meg, hogy léptem, sőt azóta el is váltunk már.


  Viszont az új kapcsolatom messze nem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet. Valószínűleg tényleg arra volt csak jó, hogy az addigi helyzetemből kiszabaduljak.


  Eltérő családi értékrendet képviselünk mindketten, és igen nehéz egymáshoz közelítenünk ezen a téren. Értem ezalatt a pénzügyeket (bár nem vagyunk közös kasszán), a lakás tisztaságát, a szabadidő eltöltését stb.


  A kérdésem az lenne, hogy látsz-e valamilyen esélyt arra, hogy valaha is a klasszikus értelemben együtt tudjunk élni? Mert most mindkettőnknek van külön lakása (egyre több időt töltök a sajátomban a nézeteltérések miatt), egy-egy gyermekünk (nagykorúak már), akik velünk élnek.


  Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon milyen karmát kellene ebben az életünkben egymás felé lerónunk?


  Adataink:


  Férfi: 1971. 02. 28.    16 óra 29 perc  Gyula


  Én:   1969. 11. 19.     9 óra 07 perc    Budapest


  Válaszodat előre is köszönöm!


  Üdv.: Szissy