Keresés a fórumban

Asztrológiai jegyek és karmák (
47
 embernek tetszett)
Több Ezo topik »
»

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

 1. 2014-10-25 21:5814533.

  Szerintem is nagyon érdekes az MBTI és a jegyek kapcsolata. Rák vagyok, az MBTI szerint pedig INTJ, ami valljuk be, nem a legszimpatikusabb személyiség :) Az enneagram is nagyon szuper dolog, valamivel spirituálisabb mint az MBTI, emiatt jól kiegészítik egymást. Sok Rák ismerősöm ENFP, és ismerek jó pár ESTP
   Skorpiót :)

  2014-10-21  20:47
  Kerdejel (14509)
  előzmény:
 2. 2014-10-25 20:3414532.

  Kedves Mamóka!


  Már hiányoztál. Remélem mihamarabb felépülsz.  Sok erőt kivánok hozzá.


  Szeretettel gondolunk rád, bízom benne, hogy ezek az erők segítik a gyógyulásod.

  2014-10-25  13:54
  mamóka67 (14531)
  előzmény:
 3. 2014-10-25 13:5414531.

  "A bölcsesség nem mások,hanem önmagunk uralása.Ismerd meg önmagad čs az egész világot megleled."


  Gyógyító öröm

 4. 2014-10-25 13:4814530.

  Tündérpilla jó helyen kapizsgál!


  Sok esetben a látens személyes bolygókat egy sorsbolygóval való találkozás indítja be és állítja az útjára. Ha jó a születési dátumod, akkor ez is elképzelhető.


  Én 1 órát tévedtem a fiam születését illetően. A kórház végül megadta a pontos időt. Érdemes utána járni. De ha anyukád ebben biztos, akkor nem kell kételkedni természetesen.


  Tanulmányozd a topikban a leckéket, ill. a tananyagot, és próbáld beazonosítani a képletedet!

  2014-10-22  17:41
  Tündérpilla (14518)
  előzmény:
 5. 2014-10-25 13:4114529.

  Kedves Mousu!


   


  Örülök, hogy "betévedtél". Természetesen segítek, ha tudok, csak most pont egy kedvezőtlenebb időszakban vagyok, mert a betegségem meggátol az intenzív részvételtől. Remélem lezajlik ez az állapot, és ismét teljes szívvel tudok részt venni a topik életében.


  Írd meg priviben az adataidat, a születési dátum legyen percre pontos, mert csak úgy látom a személyre szóló horoszkópodat.!

  2014-10-25  08:52
  Mousu (14528)
  előzmény:
 6. 2014-10-25 08:5214528.

  Kedves Mamóka,


  Nagyon szimpatikus, és kedves a kis közösségetek, amit ahogy láttam hosszú évek óta ápolsz. Szívből gratulálok hozzá. Az elmúlt napokban tévedtem "hozzátok", látva a pozitív, és segítő hozzáállásod vettem a bátorságot, hogy írjak neked. Az életem olyan szakaszába kerültem, hogy olyan döntéseket kellett meghoznom, melyek a jövőm szempontjából elkerülhetetlenek voltak. Legalábbis mikor meghoztam őket, így gondoltam, de idővel elbizonytalanodtam, vagy talán csak a változás van rám ijesztő hatással, de szükségét érzem egy magasabb szintű megerősítését a dolgoknak. Az asztrológia mindig is foglalkoztatott, de sajnos közel sincsen akkora rálátásom, és tudásom a témát illetően, mint Neked/Nektek. 


  Amennyiben van rá lehetőséged, időd, és energiád, akkor a születési adataim alapján tudnál nekem segíteni?


  Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm.


  Mousu


   

  2008-03-30  08:11
  mamóka67 (1)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Mousu
 7. 2014-10-24 20:3614527.

  Ugye tudjátok, hogy a karma a buddhista/hindu hitvallás része?

 8. 2014-10-24 20:2014526.

  Mamóka, örülök, hogy visszatértél, már nagyon hiányoltalak. Mielőbbi jobbulást kívánok, remélem nem volt nagy gond.


   


  Ami a születési időpontomat illeti, anyukám határozottan állítja. Max. 5-6 perc eltérést tudok elképzelni az elmondottak alapján, és megnéztem úgy is a képletet - a lényegen szerintem nem változtat. Tehát a személyes bolygók éppúgy együtt állnak a 9. ház végén, max. a Mars csúszhatott át a X. házba (de az MC-n amúgyis rajta ül - ha az eredeti időpontot nézem).


  Olvastam ilyet is az asztro-suliban - hogy ha a bolygók inkább a ház vége felé állnak, akkor már a következő házat is érdemes elemezni ezek tükrében. Jól emlékszem?


  Jaj, annyi kérdés merült fel bennem a képletemmel és ezen keresztül magammal kapcsolatban...


  Örülök, hogy valamennyire leköt ez a téma, segít, hogy ne gondoljak annyit az aktuális "szívügyemre".

  2014-10-24  18:34
  mamóka67 (14525)
  előzmény:
 9. 2014-10-24 18:3414525.

  Ezek személyes bolygók, melyek nagyon gyorsan haladnak! Biztos, hogy pontos a születési dátumod?

  2014-10-15  20:16
  Lorandy (14505)
  előzmény:
 10. 2014-10-24 16:3014524.

  A Magyar Nyelv mint Útikönyv

  A MAGYAR-SÁG TITKA...


  Hosszú, hosszú idővel ezelőtt az emberi lények a maihoz képest egészen más minőségű tudatossággal, és ehhez illő kommunikációval és megismeréssel rendelkeztek. Erre a valaha létezett fantasztikus tisztánlátásra és intelligenciára mai is élő bizonyíték a Magyar nyelv, és a hozzá természetesen simuló ősi írás, amit ma a legtöbbünk már csak rovás írásnak nevez.  Valaha mindez a fény korának, a fényes tudatosság embereinek volt a nyelve és az írása, amit csak a jóra, az IGAZ és NAGY-SZER-Ű EMBERI ESZMÉK virágoztatására lehetett használni. Hiszen ez a nyelv a szavak réteges jelentésein keresztül, a tudatalattinak egy komplett világképet közvetít, s az EMBER ahogy beszél, gondolkodik, nézi, használja az ÍRÁS-JELEKET, ösztönösen elindul a fény irányába a nemes ESZMÉK felé, hogy FEL-ESZMÉLJEN, hogy beteljesítse az EMBERISÉG valódi létfeladatát.


  A nyelv és az írás használóit, ezért hívták úgy, a MAG népe!


  S vajon miért olyan frusztrált, tudat-hasadt nép a Magyar? – Hát azért, mert a mai modernek hívott világ, amikor a zabolátlan értékromboló anyagiasságával megpróbálja kiölni a könyörületet és az EMBER-SÉGET a lakóiból, – a MAG népének gyermekét teljesen szembe állítja a tudatalattijában kódolt ÉRT-ÉK-REND-SZER-REL!


  Erre nyilvánvaló bizonyítékot, a modern pszichológia szolgáltatott, hiszen ők tanítják, hogy a tudatalatti a kert, a tudatos tudat pedig a kertész! A tudatalattinak minden látott, elhangzott szó, történés, kép, olyan mint egy elvetett mag a kertben, ami később megpróbál a felszínre törni, kihajtani. A tudatos tudat, a kertész, csak ezt fölözi le, ebből építi meg a tudat számára a valóságot!


  A Magyar nyelv, pedig az egyik légképalkotóbb nyelv a világon, hiszen a szavak réteges jelentésein keresztül, a tudatalattinak egy komplett VILÁG-KÉP-ET közvetít, – egy SZER-RŐL, ami ETET, (SZER-ETET) arról hogy a GYŰL-ÖLET, és arról hogy a KÉT-SÉG és a FÉL-ELEM nem fér össze az EGÉSZ-SÉGGEL. Arról hogy az embernek van TISZT-E, (feladata), ami a TISZT-ASÁG, TISZT-ESSÉG, – és TISZT-ELETET csak ezek érdemelnek!


  Nos, mivel a mai világ tudatosnak mondott eseményei ezekkel a képekkel totálisan szembe mennek, – csoda hogy tudat-hasadt, önmagával meghasonult nép lett a Magyar?


  Ezért az Ősmagyar gyökrendszer, és a ma rovásírásnak hívott jelkészlet a legérdekesebb és legfurcsább régészeti lelet az emberiség történetének egy olyan pontjáról, amikor az EMBER még olyan titkok birtokában volt, amit mára a sötét kor szinte teljesen eltemetett. De mivel minden véget ér egyszer, úgy ez is, – éppen napjainkban!


  Így a sötét kornak intsünk úgy búcsút, hogy elindulunk újra a fény nyomába…


  Részlet az új könyvből…


  Juhász Zsolt
  www.amagyarnyelv.hu


 11. 2014-10-24 11:5714523.
  A karma karmában - Az ok-okozat törvénye
  Páli Zsuzsanna

  A karma törvényét sokan, sokféleképpen értelmezik. Többen úgy gondolják, hogy a karma egy negatív töltetű szó, és büntetést jelent. A karma azonban jót és rosszat egyaránt vonhat maga után és nem biztos, hogy egy-egy cselekedetünk következménye, akár pozitív, akár negatív formában, még ebben az életben utolér bennünket.


  Az ok-okozat törvénye

  Minden tett következményekkel jár. Minden ami velünk vagy a világban történik, az valaminek a következménye. A karma nem azonos a sors fogalmával, nem eleve elrendelt dolog. Egy okozat, amelyet előző életbeli tetteink hoznak létre, s egy ok, amellyel pozitív, vagy negatív történéseket termelünk a következő életünkre. Ezért kell tudatosan élni, önmagunkat jobban megismerni, mert a karmánkat igenis befolyásolhatjuk.


  Gyakran sóhajtunk fel: "Jaj! Miért kell szenvednem, hisz annyi jót tettem ebben az életben?" A fenti törvény fényében azonban megérthetjük, hogy miért kell nagyszerű embereknek gyötrődniük, miért megy jól egy hazudozó, csaló ember sora, vagy miért válik egy jó családból származó, nyugodt gyerek, erőszakos felnőtté.


  Hajlamosak vagyunk azt várni, hogy a jó, még ebben ez életben jutalmat hozzon, a rossz pedig, elnyerje méltó büntetését. Ez ennyire egyszerűen és egyértelműen csak a népmesékben történik. Azért születtünk a világra, hogy a karmikus kötelékeinket feloldjuk, ami néha megmagyarázhatatlan szerencsével, néha szenvedéssel jár.


  Személyes karma

  Az emberi elme heves kötődésekre képes. Nehéz a nemi vágyat féken tartani, gyakran félünk sok mindentől (munkahely elvesztése, betegség), rögeszmésen ragaszkodunk a magunk igazához akkor is, ha már nem állja meg a helyét. Az evés élvezete is nagy úr, a pénz pedig, pláne fontos szerepet játszik a fizikai síkon. Az ezekhez való heves ragaszkodás karmát halmoz fel.


  A világ állandóan változik. Ami ma fehér volt, az holnapra piros lesz, aztán fekete. Amikor azonban rögeszméinkhez, megszokott beidegződéseinkhez kezdünk ragaszkodni, akkor minden csak fehér lesz, vagy csak fekete. Tudatunkat az én, vagyis az egó börtönbe zárja.


  Nem cselekvés a cselekvésben

  Tudnunk kell elszakadni a megszokott kötődéseinktől, ennek jó módja, amikor csak tesszük a dolgunkat. Úgy is hívjuk ezt, hogy „nem cselekvés a cselekvésben”. Bonyolultnak hangzik, de nem az. Ez egyszerűen megfogalmazva azt jelenti, hogy tesszük a dolgunkat anélkül, hogy bármit várnánk érte. Nem azt jelenti, hogy ha valaki segítséget kér tőlünk, akkor azt megtagadjuk, de nem is azt, hogy ettől önteltté, felsőbbrendűvé válunk.


  Valljuk be őszintén, be-bekúszik az agyunkba néha: "Ha a munkahelyemen lelkiismeretesen elvégzem a munkámat, és kedves próbálok lenni a főnökömmel, akkor majd több pénzt kapok, vagy előléptetnek. Ha adok egy kis pénzt ennek a koldusnak, akkor biztos a jótettemért rám kacsint a szerencse."


  Ezek a gondolatok, elvárások karmát termelnek. A jó az, ha bármit, amit teszünk, érdektől mentesen és érzelmi kilengésektől mentesen tesszük. Nem könnyű feladat. Ne tévesszük szem elől azt sem, hogy ha bármihez vagy bárkihez foggal-körömmel ragaszkodunk, az élet elveszi tőlünk.


  Családi karma

  A világrajövetelkor mindenki kap egy anyát és egy apát és egy családot különféle társadalmi körülményekkel. A kis újszülött önálló lénynek tűnik, pedig nem az, mert számtalan kötelék kapcsolja őt össze a környezetével. A családi karma lehet szülő-gyermek között, testvér-testvér között, férj-feleség között.


  Szülő-gyermek karma

  Az ilyen természetű karmikus kötelék feloldása óriási feladat. Nemritkán egy szülő áldozatot hoz a gyermekéért, vagy épp nem tudja őt elengedni akkor sem, ha már felnőtt. Manapság egyre gyakrabban hallunk gyermekbántalmazásokról, családon belüli erőszakról. Fontos, hogy önálló lényként kezeljük a gyermekünket, hagyjuk a maga útját járni, akkor is, ha nehéz. A gyermektől pedig, lényeges, hogy felnőttként is ápolja a kapcsolatot szüleivel. A kulcsszó a törődés, odafigyelés és nem az erőltetés és a kényszer.


  A karma nem büntetés

  A karma egy fantasztikus lehetőség. Lehetőség a tanulásra és a fejlődésre. Nélkülözhetetlen velejárója az életnek, hogy tanuljunk meg különbséget tenni jó és rossz között, tanuljuk meg értékelni a jót, tanuljunk meg felelősséget vállalni és másokkal együtt érezni.


  A lét mindkét pólusát megtapasztalhatjuk általa. Ha megbántunk másokat, akkor minket is megbántanak. Ha jót teszünk, velünk is jó történik. Nem biztos, hogy azonnal, lehet, hogy hónapok, évek múlva, vagy következő életünkben, de a karma elől menekülni nem lehet.  Éljünk tehát tudatosan, nyitottan és kezeljük a nehézségeket is lehetőségként.


  Forrás: Női Portál

 12. 2014-10-24 11:4714522.

  Kedves fórumozó barátaim!


  Hosszú ideig nem voltam veletek, mert kórházi kezelés alatt álltam, de már lábadozom, és igyekszem minden eddigi és további kérdéseitekre választ adni, a legjobb tudásom szerint.


  Még egy kevés türelmet kérek tőletek, és én is bekapcsolódom a topik további életébe!

 13. 2014-10-23 10:0014521.

  Örülök, hogy együtt gondolkodsz velem, leírod a meglátásaidat, ötleteidet. 


  Az, hogy a Mars az Aszcendens ura is, azt miből látni?


   


  Te egyébként itt a fórumon keresztül tanulmányozod az asztrológiát? 


   


  Már én is néztem, hogy a legtöbb bolygóm a tüzes jegyekben van, ahhoz képest viszont annyira tüzes típusnak nem 


  tartom magam. Sokszor érzem az aszcendens hatását, mintha sokmindent felülírna...

  2014-10-22  18:01
  Tündérpilla (14520)
  előzmény:
 14. 2014-10-22 18:0114520.

  Amúgy én nem vagyok asztrológus, csak együttgondolkodtam veled.

  2014-10-22  17:58
  Tündérpilla (14519)
  előzmény:
 15. 2014-10-22 17:5814519.

  Amúgy feltűnően érdekelt vagy a tüzes házakban, szinte minden bolygód ott van. És a Mars a 6. házad(munka, mindennapi rutin) uralkodója, az MC-d (hivatás), és részben az aszcendensed ura is. Ebből valamilyen sporttal kapcsolatos tevékenységre tippelnék, esetleg a sport finanszírozásával kapcsolatosra...


  Vagy díszes kapukat kovácsolsz az univerzum összes erejének segítségül hívásával... :D

  2014-10-22  14:42
  Lorandy (14515)
  előzmény:
 16. 2014-10-22 17:4114518.

  Ha ezek szerint ilyen fiatal vagy, akkor még csak most lesz majd az első Szaturnusz visszatérésed (amikor visszatér ugyanarra a helyre, mint ahol születésed idején volt), és mivel a Szaturnusz a születési képletedben pont trigont vet erre a stelliumra, ezért várható, hogy ekkor aktivizálja majd valamilyen formában ezt a házat, ezeket a bolygóidat. Ez a Szaturnusz visszatérés olyan 29 éves kor körül szokott megtörténni, és a lényege, hogy vizsgáztatja az embert, hogy tud-e felelősséget vállalni. Ha a kilences ház analógiáinál maradunk, akkor lehet egy külföldi munkalehetőség, egy szerelem, de akár egy magasabb szintű szellemi kihívás is (az Oroszlánból kiindulva esetleg egy magasabb pozíció, vagy valami, amivel "reflektorfénybe" kerülsz).

  2014-10-22  14:42
  Lorandy (14515)
  előzmény:
 17. 2014-10-22 17:3014517.

  Vagy esetleg gazdagabb körökben mozogtatok, élénk társasági életet éltetek, és innen sok információt gyűjtöttél a világról, ez befolyásolta a világnézetedet.

  2014-10-22  17:28
  Tündérpilla (14516)
  előzmény:
 18. 2014-10-22 17:2814516.

  Na, most sikerült jól beállítanom, úgy tűnik. (az előbb Mérleg Aszc-sel számoltam valamiért)


  Ha csak kiskorodban volt a Napod a 9. házban, akkor talán a családi környezet volt a szellemi fellegvár, vagy az esztétikai magaslatok megtestesítője - ez nem kell, hogy külföld legyen, megnyilvánulhat pl. a család hozzáállásában a tudáshoz, az utódok számára biztosított miliőben is!


  Mivel nálad a IV. ház(a korai család, gyökerek) a Vízöntőben van, ez a szellemi pezsgést szerintem alátámasztja, még ha az uralkodó bolygója az Uránusz a 2. házba került is, ami viszont az anyagiak hatását is mutatja. Tehát esetleg az anyagiakon keresztül kaptad meg a szüleidtől a hozzáférést a szellemiekhez. (pl. az elsők között volt a legmodernebb számítógépetek és hasonlók)

  2014-10-22  14:42
  Lorandy (14515)
  előzmény:
 19. 2014-10-22 14:4214515.

  Nálam a felszálló a Kosban van, az 5. házban. Nem tudom, mi szerint számolod, én mondjuk a lenti programmal:


   


  http://horoszkopelemzes.hu/index.php/horoszkop-kalkulator /szuletesi-horoszkop-abra/


   


  Már én is gondoltam rá, hogy talán nem pontos a születési dátumom. Viszont anyukámtól már többször megkérdeztem, és határozottan emlékszik rá. Max. az óra lehetett rosszul beállítva a szülőszobán. 


   


  Ha a progressziós napot vesszük figyelembe, akkor max. 3-5 éves koromig tartózkodott a Nap a 9. házban. Viszont akkor sem éltem meg semmi ilyesmivel kapcsolatos dolgot. 


  "Amúgy számomra nincs abban semmi szokatlan, hogy a horoszkópban valami ellentmond a nézeteidnek - elvégre van személyiségünknek sötét oldala is (Jung), vakfoltja is van mindenkinek."


  Csak mivel ez a horoszkóp dolog önismereti is, ezért keresem a miérteket. Ha csak egyszerűen megmagyarázom, hogy ez a része épp ellentmond nekem, akkor már vehetem úgy is a témát, hogy hiszek is benne, meg nem. Csak azért szúrt szemet, mert tényleg annyira hangsúlyos - stellium, oroszlán, 9. ház, személyes bolygókkal. 

  2014-10-22  13:06
  Tündérpilla (14513)
  előzmény:
 20. 2014-10-22 13:4714514.

  Bár így nekem az jön ki, hogy a felszállód a 4. ház csúcsán van, a Vénuszod meg már 10. ház. (persze lehet, hogy ez házrendszer függvénye is, hogy melyikben lett felállítva a horoszkópod)

  2014-10-22  13:06
  Tündérpilla (14513)
  előzmény:
 21. 2014-10-22 13:0614513.

  Akkor ha jól számolom (írtad, hogy nincs közrezárt jegyed), a felszálló holdcsomód a Vízöntőben van - ez azért korlátozhatja az Oroszlán jegyét, mivel pont ellentétes a karmikus feladatod a személyi jelölőiddel (belső bolygók)!

  2014-10-22  12:12
  Lorandy (14510)
  előzmény:
 22. 2014-10-22 13:0114512.

  Amúgy nekem is ilyen állású a Vénuszom. Tény, hogy bejátszott néha egy-egy külföldi érdekeltségű pasi, de ez még nem garancia a jó kapcsolatra, az igaz.


  Engem pl. mindigiis nagyon is vonzott a külföld, valahogy mégsem voltam elég tudatos, hogy kikerüljek Magyarországról. Sz óval lehet, hogy a horoszkópnak nem minden eleme valósul meg úgy, ahogy gondolnánk... vagy lehet, hogy még várat magára...


  Illetve ha 9. házas a napod, akkor az életórád szerint már nem azt az időszakodat éled - most a napod inkább a 10. vagy esetleg a 11. házban jár - 1 év alatt egy fokot kell előrevinni, ez a progresszió! És akkor inkább annak a háznak a dolgai fognak foglalkoztatni aktuálisan...

  2014-10-22  12:12
  Lorandy (14510)
  előzmény:
 23. 2014-10-22 12:5514511.

  De, az jó gondolat, amit írsz, ha tényleg olyan közel vannak az MC-hez a bolygók - legalábbis szerintem.


  Mennyire biztos a születési időd pontossága?


  Amúgy számomra nincs abban semmi szokatlan, hogy a horoszkópban valami ellentmond a nézeteidnek - elvégre van személyiségünknek sötét oldala is (Jung), vakfoltja is van mindenkinek.

  2014-10-22  12:12
  Lorandy (14510)
  előzmény:
 24. 2014-10-22 12:1214510.

  Szia Tündérpilla,


   


  köszi a választ. 


  Közbezárt jegyem nincs a 9. házban (máshol sem).


  A Chiron a 8. házban van :( :( , a felszálló holdcsomópont pedig az 5-ben.


  Nem vagyok túl tapasztalt, de nem látom, hogy ezek valamilyen módon korlátoznák a 9.házas, együttállásos, oroszlánt... 


  De javítsatok ki, ha tévedek...


  Annyi van még, hogy ezek az együttálló bolygók már nagyon közel vannak a X. házhoz, sőt a Marc rajta ül az MC-n. Lehetséges, hogy emiatt nem pont a 9. ház érvényesül? 


  Amit írtál pl. a Vénuszról, azt olvastam én is, és egyenesen elkeserítőnek tartom. Én voltam/vagyok az anti külföld, több nagyon közeli barátnőmnek van külföldi "kínlódós" kapcsolata.


  Ez lenne az utolsó amit kívánnék magamnak - tehát külföldi szerelmet, társat. Nem túl szerencsés, ha a horoszkóp pedig a teljes ellentéte a nézeteimnek.


   

  2014-10-21  20:09
  Tündérpilla (14508)
  előzmény:
 25. 2014-10-21 20:4714509.

  Mérleg jegyű vagyok, az MBTI szerint INFP a személyiségtípusom. Az enneagram szerint első sorban 2-es vagyok (segítő). Aztán 7-es, harmadiknak meg 9-es.

 26. 2014-10-21 20:0914508.

  Nem lehet, hogy annyira Oroszlán vagy, hogy nem akarod elhagyni a kényelmes birodalmadat, ahol mindenki neked bókol és minden zugában otthon vagy, ahol ragyoghatsz? Pedig nem kéne félned, mert külföldön is ragyognál - talán még jobban! Ilyen Vénusz állással sokan külföldön találnak párt.


  A Chiront, a közrezárt jegyeket (ha vannak) és a felszálló holdcsomópontot nézném még meg - hátha ellentmondás van a képletben.

  2014-10-15  20:16
  Lorandy (14505)
  előzmény:
 27. 2014-10-21 20:0114507.

  Ja, hogy az Oroszlánban? Bocs.

  2014-10-21  19:56
  Tündérpilla (14506)
  előzmény:
 28. 2014-10-21 19:5614506.

  Közrezárt jegy a 9. házban? Chiron ugyanott?


  Amúgy a Szűz egy földhözragadtabb jegy, lehet, ez színezi át - így inkább a vallás, a filozófia (átfogó gondolatrendszerek), amiben megnyilvánul esetleg? Ezekből is inkább a gyakorlatiasabb, kézzelfoghatóbb jellegűek, vagy amikben a napi rutinnak (a Szűz, mint szolgáló) nagyobb szerep jut. Hajlam az aszketizmusra? (bár Mérleg aszcendenssel azért biztosan nem vonod meg magadtól a szépet...)


  Ezek csak tippek amúgy...

  2014-10-15  20:16
  Lorandy (14505)
  előzmény:
 29. 2014-10-15 20:1614505.

  Miért lehet az, hogy pl. a horoszkópomban a 9. ház nagyon hangsúlyos - stellium: Nap, Vénusz, Mars, Merkúr, mindezek az Oroszlánban - mégsem érzem semmilyen szinten ennek a háznak a jelentőségét?


  Vallás, kutatás, világnézet, külföld, magasabb szintű dolgok - ilyesmik tartoznak ide, ha jól tudom. Egyáltalán nem mozgat egyik téma sem, nem érzem, hogy ezen a területen akarnék kiteljesedni. Mi több a külfölddel kapcsolatban egyenesen valamiféle ellenállás/félelem van bennem. A helyváltoztatást pedig mondhatni nagyon rosszul viselem. 


  Mi színezheti ennyire át a dolgot? Negatív fényszögek sincsenek a bolygóktól.

 30. 2014-10-15 14:4814504.

  Az igazán látványos megfigyelések és képek azonban október 19-én várhatók, amikor a Mars körül keringő Mars Odyssey, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) és a nemrég megérkezett MAVEN is célba veszi műszereivel az üstökösmagot, míg a Mars felszínéről az Opportunity és a Curiosity figyel majd. A csóva és légkör közötti interakció miatt mindkettő összetételéről pontosabb információkat remélnek a csillagászok.


  Próbálják védeni a keringőegységeket

  A Siding Spring körülbelül 200 ezer km/h-s sebességgel száguld el majd a Mars mellett. Ilyen sebességnél már az egészen apró porszemek is súlyos sérüléseket okozhatnak a Mars körül keringő szondákban. Ezért az üstökösmag legnagyobb Mars-közelsége után körülbelül száz perccel – amikor a bolygó a legközelebb lesz a porcsóva legsűrűbb részéhez – az összes keringőegység a Mars korongjának túloldalán lesz.


  A felszínen dolgozó Mars-járók nem lesznek veszélyben: bár a Mars légkörének sűrűsége csak 1 százaléka a földi légkörének, de ez már elég ahhoz, hogy az üstökösből eredő anyag ne okozzon problémát.


  Az üstököskutatás másik izgalmas eseménye november 12-én lesz, amikor a Rosetta űrszonda leszállóegysége leszáll egy másik üstökös magjára.


  http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20141010-mars-ustoko s-nagyon-ritka-csillagaszati-esemeny-lesz-oktober-19-en.html


   

  2014-10-15  14:39
  mamóka67 (14503)
  előzmény:
 31. 2014-10-15 14:3914503.  A NASA felkészült arra, amely egymillió évenként következik be: egy nagy üstökös szinte súrolja a Marsot.  A Mars körül keringő összes űreszköz és a két működőképes Mars-járó is azt az objektumot figyeli, amely október 19-én 139 500 kilométerre közelíti meg a vörös bolygót. Csillagászati léptékkel ez kis távolságnak számít, körülbelül harmada a Föld-Hold távolságnak.


  Ha becsapódna, átformálná a Marsot

  A Marsot megközelítő test a Siding Spring (C/2013 A1) nevű üstökös. Ha becsapódna, körülbelül 35 millió megatonna TNT-egyenértéknek megfelelő energia szabadulna fel, és az esemény alaposan átformálná a Mars légkörét, sőt részben a felszínét is. Összehasonlításképpen: a Földön 65 millió éve becsapódott test – amely az élet 90 százalékát, közte a dinoszauruszokat is, eltörölte – 100 millió megatonna TNT-egyenértékű robbanást produkált.


  A csillagászok számítása szerint a becsapódást biztosan megússza a Mars, de az üstökös rendkívül szoros közelsége így is hatással lesz rá, mert az egész bolygó belekerül az üstökös csóvájába. A gázból és porból álló csóva kölcsönhatásba lép majd a Mars légkörével.


  Ezt a csóva-légkör interakciót figyelik majd a marsi űreszközök műszerei. Ilyen lehetőség körülbelül egymillió évente adódik a csillagászok becslései szerint.


  Érintetlen ősanyag

  A Siding Spring azért is különleges, mert először jár a Nap közelében, így elvileg érintetlen formában őrzi azt az ősanyagot, amelyből a Naprendszer bolygói, így a Föld is kialakultak 4,6 milliárd éve.


  A Siding Spring lesz az első üstökös, amely az Oort-felhőből érkezik, és amelynek magját közelről lehet majd lefényképezni. Az Oort-felhő a Naptól 50 ezer csillagászati egységre (azaz 50 ezer Nap-Föld távolságra) lévő zóna, amelyben több százmilliárd üstökösmag lehet.


  Október 19-én várjuk a jó képeket

  A Marsnál dolgozó űreszközökön kívül más műszerek is figyelik az üstököst, így például a Hubble-, a Swift- és a Spitzer-űrtávcsövek. Eddigi adataik alapján az üstökösmag átmérője 0,8 és 8 kilométer közé esik. A mag körüli ködös burok, a kóma jelenleg 160 ezer kilométer széles, a belőle induló csóva pedig 480 ezer kilométer hosszú.

 32. 2014-10-14 21:4714502.

  Értem már, mire gondoltál a ragyogással. Nálam viszont a 12. ház Mérleg és Skorpió, Skorpió asc. A Skorpiót érzem is magamon elég nagy mértékben...


  Azért bíztató, hogy az Oroszlán MC ilyen pozitív jellegű.

  2014-10-14  21:34
  mamóka67 (14501)
  előzmény:
 33. 2014-10-14 21:3414501.


  MC az Oroszlánban: vezérlő csillag az életcélod felé vezető úton. Lehetőséget nyújt neked arra, hogy képessé válj szeretni az életet és önmagadat.


  Ez a legzseniálisabb állás.


  A XII. Ház ebben az esetben Nyilas szokott lenni, tehát az Aszcendens a Nyilasban van.


  A Nyilas jegy pedig szuper lehetőséget hoz az Oroszlán mellett, még akkor is, ha egy "rossz hírű" házban áll. A Jupiter ugyanis olyan bizalmat ad az életünk során, hogy azzal bármit elérhet az, akinél ez a konstelláció fennáll.


  Gyakorlatilag mindenből feláll, talpra áll. Talán ez az egyetlen jegyhelyzet, aminél a XII. Ház nem hozza a "formáját"


  Erre értettem a ragyogást, ami az amúgy is tüzes jegyű Nyilasra vonatkozott!

  2014-10-14  20:17
  Lorandy (14498)
  előzmény:
 34. 2014-10-14 21:1614500.

  Köszönöm, Susie!


  Sokan megfordultak már itt, örömmel látlak téged is!


  Ha tudod a pontos születési dátumodat, akkor belenézhetünk a te képletedbe is! Ha igen, írd meg priviben!


  P.M.


   

  2014-10-14  20:13
  Susie07 (14497)
  előzmény:
 35. 2014-10-14 20:1714499.

  Drága Mamóka !


  Nagyon sok boldog születésnapot !!!!!


  Szeretném tőled megkérdezni, hogy olyan sokat olvasok arról, hogy abban a házban ahol a Plútó áll ott tudunk újjászületni. De az újjászületést megelőzi a halál.


  Nekem a VII házban áll (12631 hsz de teljeset is fejtettél) Nehéz idpőszak áll mögöttem és most kaptam egy kis levegőt, de érzem még még nincs vége. Látom a sok ideológiát magam mögött. Nagyon fáj. És nem tudom hogy ki tudok e ebből lépni. Mi az ami erőt adhat. Úgy érzem én nem lehetek boldog a párkapcsolatban. De vajon mikor hal meg az ember ?? Mennyi fájdalom járja még át addig? Honnan tudom hogy ebbe belehaltam? Mármint nem biológiailag.


  Felmerült bennem a kérdés a VII házas Uránuszommal kapcsolatban. Rák Hold anyáskodás,de az Uránusz a függetlenségével anyira felülirja nálam a kapcsolataimban, hogy nem vagyok képes elég szeretetet adni a családomnak? Emiatt nem működik??


  Ha meghúzom a határt a környezetemben akkor önzőek tartom magam, ha nem húzom meg, akkor áldozatnak érzem magam. Nehéz megtalálni a középutat.


  Van egy kis időd újra ránézni s képletemre?


  A Tarot azt mutatja, hogy újjá fogok születni, de hát előbb bele kell halnom.....És az utóbbi időben vannak ilyen érzéseim, hogy ebbe lelkileg belehalok.


  Puszi

  2014-10-14  07:38
  mamóka67 (14496)
  előzmény:
 36. 2014-10-14 20:1714498.

  Azt hiszem, akkor élek is az ajánlatoddal, kedves Mamóka.


  Tanulmányozva a dolgokat, szemet szúrt még egy dolog:


  "Ha az MC az Oroszlánban van, akkor ragyog a 12. ház is.


  Ennél az MC-nél a szülött az lehet, ami akar."


   


  Milyen amikor a 12. ház "ragyog"? Hogyan, milyen formában tud ragyogni?

  2014-10-14  07:38
  mamóka67 (14496)
  előzmény:
 37. 2014-10-14 20:1314497.

  Kedves mamóka67!


  Néhány nappal ezelőtt találtam ide erre az oldalra.


  Olvastam a hozzászólásokat és a kedves, segítőkész válaszaid. Csoda, hogy vannak még akik jó szándékkal szeretnének segíteni. 


  Minden jót kívánok :)


   

 38. 2014-10-14 07:3814496.

  Nem tagadom, mindig melegség járja át a szívemet, amikor valaki dicséri az itt folyó munkát.


  Bár mostanában ritkábban tudok feljönni, nem olyan pörgős, mint szokott lenni, de akit igazán érdekel az asztrológia és a sorselemzése, különösen amit a karmáról kell tudni, az mindig megtalál.


  Lorandy, bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok!


  Köszönöm nektek!

  2014-10-13  21:55
  Lorandy (14495)
  előzmény:
 39. 2014-10-13 21:5514495.

  Mamóka, nagyon köszönöm a gyors választ! Olyan jó, hogy igyekszel mindig világosan és lényegretörően leírni a dolgokat.


  Majd többször átolvasom még...


  A fejtésemet 2011. dec. végén készítetted, akkor még más volt a nevem. Mivel aztán a későbbiekben már nem nagyon jártam fel, megszűnt az a fiókom. Most csak emiatt a fórum miatt regisztráltam újra, mert szerettem volna tanácsot kérni, hozzászólni a témához.


  Vannak még érdekes részek a képletemben, majd igyekszem átrágni alaposan, aztán lehet hogy még majd kérdezek. A közeljövőben tervezem, hogy elkészíttetem a részletes elemzésemet is egy karmaasztrológussal.


  Nagyon hasznos ez a topik, sehol máshol nem találkoztam még ilyen szép, átfogó, érdekes leírásokkal a jegyekről, elemekről, házakról, stb.


   

  2014-10-13  21:05
  mamóka67 (14494)
  előzmény:
 40. 2014-10-13 21:0514494.

  Szia Lorandy!


  Örülök neked, emlékszem rád, de olyan sokan megfordultak már itt nálam, hogy nagyon nehéz emlékezetből a képletet felidézni. Azt pedig nem tudom, hogy melyik hsz-ban fejtettelek.


  A kérdéseidre válaszolva, először is a Plútó szerepét a Skorpióban és a XII.Házban elmondanám.


  A Plútó jegye a Skorpió, tehát ebben ő otthon van, itt él igazán, és a hatása sem annyira tragikus, inkább a jó tulajdonságai jönnek elő.


  Nagyon erős lelki erővel ruház fel téged,  és bizony még arra is hat, hogy felkeltse az érdeklődésedet az ezoteria, ezen belül az asztrológia iránt.


  A Skorpióban a lassú mozgása miatt nemzedékekre gyakorol hatást. Sajnos a 80-as években a Plútó hozta felszínre az aidst, de ő maga lesz ennek a kórnak a gyógyítója is.


  Növeli a meggazdagodási vágyadat, egy kissé nagyobb jelentőséget tulajdonítasz a pénznek, mint kellene.


  Bár nehezebb fényszög az oppozíció, mégis azt mondhatjuk, hogy még ez az állás is gyümölcsöző a számodra, mert a két bolygó energiái egymást erősítik, és sikert, erőt és szerencsét hoznak. Ha a Szaturnusszal lenne ez az állása a Plútónak, akkor már gond lenne.


  Így még profitálhatsz is a Plútódból, mert általa van érzéked a mélyebb és rejtett dolgokhoz.


  Ne félj tőle, meg kell tanulnod kezelni, és akkor csak a pozitív hatásait érzed. Azt is fontos szem előtt tartanod, hogy nem érvényesülhet mindig a te elképzelésed, figyelembe kell venned a környezeted jelzéseit is.


  Persze ez most csak ezt a kapcsolódást mutatta meg, de sokat változtathatnak ezen még az egyéb bolygó állások és fényszögek, melyek teljes egészében mutatják a képletedet, és minden, mindenre hatással lehet.


  A XII. Ház valóban a rejtett dolgok háza és igen karmikus. Itt is csak azt tudom mondani, hogy átalakítja a szemléletedet a világról,  és megnyit téged egy teljes megújulásnak életed folyamán. Itt érződik leginkább az átalakító jellege.


  Az elzártság nem mindig börtönt vagy kórházat jelent, lehet az lélekben is, ami viszont okozhat egy bizonyos félelmet a magasabb erőktől, esetleg attól, hogy nem tudsz egy betegséggel megbirkózni, de én több jó hatást látok benne, mint negatívat.


  Elbizonytalaníthat, félhetsz esetleg attól, hogy áldozattá válsz, de ennek tudatában irányíthatod az életedet úgy, hogy ne legyen rád olyan nagy hatással.


  Mindenesetre ezzel a Plútóval önuralmat és szigorú önkorlátozást kell tanulnod.. Tranzitban, ha itt fordul elő, akkor fokozottan figyelned kell a közlekedésre vagy egyéb balesetekre, mert azok előfordulását felerősítheti.

  2014-10-13  20:13
  Lorandy (14493)
  előzmény:
 41. 2014-10-13 20:1314493.

  Kedves Fórumozók, kedves Mamóka!


   
  Már többször olvasgattam a fórumot, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Fejtést is készítettél nekem, ahol sajnos egy fontos dolog elkerülte a figyelmemet. 14.00-kor születtem, viszont mostanában vettem észre, hogy egyes kalkulátorok rákérdeznek a nyári időszámításra is. Bizony az én születésemkor is érvényben volt, így a 13,00 lett volna a pontos időpont. A legtöbb bolygóálláson nem változtat, viszont pl. a Hold emiatt átcsúszik egy másik házba. :(
   
  Most az asztro-sulit olvasgatva próbálom fejteni a horoszkópomat, és ezzel kapcsolatban számos kérdés merül fel... 
   
  Igyekszem komplexen nézni a dolgokat, de az értelmezés még elég nehezen megy.
  Az egyik dolog, ami kicsit aggasztóan hat, hogy pl. a 12. házban a skorpió (kisebb részében a mérleg) uralkodik, ráadásul a skorpióban a Plútó található, oppozícióban a Jupiterrel. Más bolygó nincs ebben a házban.
  Ez a ház többek közt a próbatételek, súlyos betegségek, szenvedés, magány, stb. háza.
  "A Plútó  házakban való elhelyezkedése mutatja meg, hogy hol járjuk a poklokat, megmutatja, hogy mennyire megy nehezen a transzformáció, a teljes átalakulás."
  Most pl. ebből levonható olyasmi, hogy az amúgyis "nehéz" házat még Plútós skorpió is elmélyíti...

  Vagy hogy lehet egy ilyesmi kombinációt jellemezni?

 42. 2014-10-13 17:2214492.

  Birkás Ildikó:


  A törlesztésről


  "Minden lélek tanulni jön a Földre, s megtapasztalni,
  előző élete példáján keresztül megvilágosodni.
  Sok élmény nem vezet elsőre a teljes megismeréshez,
  van, hogy legközelebb a másik oldal szerepében kell,
  hogy értelmet nyerjen. Csodás kör ez, miben teljes
  érzelmi skálán játszhattok, s megkapjátok, mi lelketekből
  hiányzott. A törlesztés óhatatlan, hibáiból tanulni csak
  ezáltal van mindenkinek hatalma. Az univerzum bölcs
  rásegítése által van esély a jobb emberré válásra.
  Legyen bennetek a sajnálat helyett a megértés és elfogadás
  tudata, mert mindenkinek van ilyen jellegű törlesztendő feladata."


  Ármin

 43. 2014-10-12 11:0114491.

  Minden ember legmélyebb érzelmi szükséglete, hogy szeressen és viszontszeressék. Ha érezzük mások szeretetét, képessé válunk a bennünk rejlő lehetőségek kibontakozására, ennek hiányában azonban csupán a túlélésért küzdünk. (Gary Chapman)

 44. 2014-10-10 09:1914490.

  Valamit félre érthettél!


  Ilem dolgozott a problémáján, és ehhez segitségül hívta a horoszkópját, mint útmutatót. Jelzi is, hogy nem volt könnyű, és én tudom, hogy mennyit szenvedett, míg rátért arra az útra, ami miatt eljött ide a Földre.


  Az, hogy a probléma kicsi, vagy nagy, mindig maga az illető, aki benne van  tudja megítélni, de annyit mondhatok, ha mindig másokat hibáztatunk, és mindig mástól várjuk a sorsunk jobbra fordulását, akkor biztosan nem jó úton járunk, és hiába is várjuk a változásokat.


  De ezt nem ragozom már tovább, hisz többször is elmondtam.

 45. Torolt_felhasznalo_433679
  2014-10-09 20:1714489.

  Hát, ha egy év alatt megoldódtak a problémáid, akkor nem lehettek valami súlyosak. Én húsz éve próbálom megoldani őket, de csak jönnek sorra. Ez a különbség kettőnk között.

  2014-10-08  11:57
  Ilem (14488)
  előzmény:
 46. 2014-10-08 11:5714488.

  Kedves Frida!


       Hidd el, ez a topik nem arról szól hogy bárkit is meggyőzzünk valamiről. Aki ide talál, az valamit keres, egy jó szót, egy vigaszt, egy reménysugatat, és aki igazán hisz abban hogy jóra talál, az meg is találja. Én saját tapasztalatból beszélek, amikor kb egy éve megtaláltam ezt a topikot, én is meglehetősen reményvesztett és rossz helyzetben voltam lelkileg főleg, de akatam magamon segíteni és aztán azokon az embereken keresztül akik itt vannak és itt voltak akkor, de főleg drága Mamóka, találtam egy új irányt és megváltozott az életem. Persze, én változtattam meg az ő segítségükkel. Elsősorban a képletem alapján megismertem jobban saját magam, rájöttem az összefüggésekre, megértettem hogy ha magamon nem akarok segíteni, akkor senki más nem tud helyettem semmit tenni. Most már úgy vagyok, hogy nézem a bolygók állását, a fényszögeket, tájékozódom róluk és mondom, ez most azért van így mert x bolygó igy kapcsolódik y bolygóhoz, de pár nap/hónap/év múlva továbblép és akkor jobb lesz. Tényleg megváltozott az életem és találkoztam egy nagyszerű férfival aki a párom azóta, azelőtt pedig csak hányódtam és mindíg úgy éreztem egyedül vagyok, pedig volt akkor is valakim de nem becsült meg. És nem csak párkapcsolati téren lett jobb, de az egész életfelfogásom megváltozott és sokkal könnyebb az életem.


      Drága Frida, főleg Mamókára ne szólj így rá, hogy nem tud meggyőzni, nem is akar meggyőzni csak hatalmas lelkével, önzetlenül segíteni akar. De te is kell akarjad ezt, nem kell Istenben hinned, hihetsz bármi/bárki másban, akárhogy nevezzük, de hinned kell magadban elsősorban. Nem kell bűntudatod legyen, ha nincs amiért bűntudatod legyen, csak keresgélj magadban hogy mi miért van úgy ahogy van, hogy miért kell bűntudatod legyen?


  Ne vedd rossz néven hogy beleszóltam, de valahogy ki kellene lépj ebből a helyzetből amiben vagy, próbáld meg, segíts magadon. Azt kívánom hogy találd meg az utadat és légy boldog!


   


  Üdv,   Melinda

  2014-10-07  20:53
  Torolt_felhasznalo_433679 (14486)
  előzmény:
 47. 2014-10-08 08:4214487.

  Erre csak azt tudom kívánni, tiszta szívből, hogy találd meg a lelki békédet és a boldogságodat az életedben!


  Puszi: Mamóka

  2014-10-07  20:53
  Torolt_felhasznalo_433679 (14486)
  előzmény:
 48. Torolt_felhasznalo_433679
  2014-10-07 20:5314486.

  Sajnálom, de sosem fogsz meggyőzni ezzel. Ez a világkép engem boldogtalanná tesz, inkább visszatérek a sajátomhoz, abban nincs bűntudatkeltés, szóval sokkal többre megyek vele. Amíg nem kavart be mindenféle istenes katyvasz az életembe, addig tök jól voltam.

  2014-10-07  01:57
  mamóka67 (14481)
  előzmény:
 49. 2014-10-07 19:0714485.

  Bocs, de miniatűrre sikerült ez a szöveg, amit bemásoltam a Mérlegekről!


  Remélem, azért akit érdekel, el tudja olvasni! :)

  2014-10-07  13:40
  mamóka67 (14482)
  előzmény: