Asztrológiai jegyek és karmák

mamóka67
Létrehozva: 2008. március 30. 08:11

Többen kértétek, hogy írjak az asztrológiai jegyekről, hogyan áll össze egy horoszkóp képlete, hol látható benne a karma?

Kérdéseitekre szívesen válaszolok, amennyiben tudok és az időm is engedi.

15843 hozzászólás
 1. Mcsaba
  Offline
  2017. Április 21. 17:0615843.

  Előre is köszönöm az együttműködést, és örvendek, hogy segítetek !!!


  Tényleg érdekes az a billegés...

 2. TündérPanna
  Offline
  2017. Április 21. 09:1315842.

  Sziasztok Csaba és Penelopé,


   


  Akkor én írok részletesen a Mérleg aszcendensről ( Bábity Richárd-féle rendszert alapul véve) hátha egy kicsit más szemszögből tisztul a kép.... és elbillenünk valamelyik oldalra... Vicces azért, hogy ugye pont a Mérleg aszcendens az egyik oldal, persze, hogy billegünk


  Szép Napot Nektek!

  előzmény:
  Penelopé (15841)
  2017-04-20  20:05
 3. Penelopé
  Offline
  2017. Április 20. 20:0515841.

  Szia Csaba !


  Örülök, hogy újra itt vagy. :))


  Pontosításból még nincs gyakorlatom. Azt hiszem ahhoz sok tapasztalat kell. De a megadott adataid alapján ránézek a Szűz AC radixodra talán ha beszélgetünk róla tisztul a kép.


  Ritka az aki az AC-t teljes valójában képviseli. Mindig van ami szinezi a képet.És nálad eléggé a határon is mozog, ami átfedéseket ad.


  Szép Estét Neked!

  előzmény:
  Mcsaba (15838)
  2017-04-19  18:33
 4. Penelopé
  Offline
  2017. Április 20. 17:4215840.

  Kedves Oroszlán !


  Nagyon szívesen. És bármikor szeretettel látunk. Valóban jobb lenne megtudni a pontos időpontot. Főleg az előrejelzéseknél az sokat számít, hogy percre pontosan tudd  Addig is minden jót neked! Vigyázz magadra !

  előzmény:
  oroszlán75 (15834)
  2017-04-18  20:10
 5. Ez is érdekelhet: Pénteken jön a következő Fekete Hold
 6. Mcsaba
  Offline
  2017. Április 19. 18:3515839.

  Elnézést kérek a fordított sorrend miatt ! Nem tudtam, hogy egyből nem megy el a jegyzet.


   

 7. Mcsaba
  Offline
  2017. Április 19. 18:3315838.  Folytatás  4.


   


  Az igazság az, hogy általánosságba véve tulajdonképpen nem vagyok Szűz sem és tipikus Mérleg sem ! Eddig úgy tudtam, hogy az a külső megjelenésként való KOS jelleg a születési uralkodótól és a Sárkányfaroktól ered. Mert általánosságba véve elégé harcias, támadó, önfejű ember vagyok. De Szűz Aszcendens kapna egy kvinkunkszot a Sárkányfaroktól és egy félszextilt a Plútótól.


   


  Lejegyzem az adataimat:


  Kézdivásárhely - Zónaidő +2 / H: 26 fok 7 perc / SZ: 46 fok 0 perc -


  1958.05.29.


  - 13:45 (Szűz 29)


  - 14:32 (Mérleg 8)


   


  Elnézéseteket kérem, ha netán kissé tolakodásnak tűnik ez a próbálkozásom.

 8. Mcsaba
  Offline
  2017. Április 19. 18:3315837.   Folytatás    3.


   


  - Viszont, ha Mars a 3. ház ura, hát a kalandvágy, a kihívások, erőpróbák szintén ott vannak. És ott voltak iskolás koromban is. (de a tanulásnál más egyáltalán nem voltak kihívások)


  - Ha Jupiter a 4. ház ura, akkor ha nem kifejezett bőséggel, de azért megkaptam édesanyámtól azt a szülői gondoskodást, amitől később még jobban fejlődött bennem a kényelemhez való ragaszkodás. És a gyermekkoromra visszatekintve elégé kerestem a kalandokat.


  - Szaturnusz 4. uraként mondhatnám, hogy Apám jelenítette meg a Szaturnuszt (a Mars kvadráttal), mert folyton ellenezte a küzdősportokat és az erősportokat. De hát én legtöbb esetben kijátszottam (őszintébben: félrevezettem) és csak sikerült azt tennem, amit jobban testhezállónak véltem. (Viszont Jupiter házúrként is jelen van a Bak !)


   


   Vénusz házhelyzetével folytatnám, ami szintén nagy gondot jelent:


  - Ha a 8. házba esik akkor féltékenynek kellene lennem ? - Hát egyáltalán nem voltam soha féltékeny. És a pénz dolga, a különféle befektetések, mások értékeinek manipulálása is nagyon idegen számomra. A szexualitást illetően, ott már vannak kavarodások, de hát kinek nincsenek ? Viszont titkos utakon sosem jártam.


  - A 7. házas Vénuszban talán épp a feleségemet látom… Aki még most is nagyon szép nekem. Mindig sokat jelentett a szép külső ! De hát ez a Kos Vénusz.


    Itt még avégett is esek dilemmába, hogy mindkét variációnál a Vénusznak köze van 8. házhoz. Viszont Szűz Aszcendenssel a Marsnak is.


   


   Az MC-t illetően is találónak látom a helyzetet:


  - Ikrek MC-vel a Bika Merkúr józan megítélésével való kiemelkedés fontossága, az eredményes tudás révén való megbecsültség bejönne … (de ez, inkább az utóbbi 10 évben)


  - Rák MC-nél pedig Hold Jupiterrel való együttállása egy nagy lendületességet adna (de adhat is, mert a Rák beleesik a 10. házba) kibontakoztatni a belső világot, életfilozófiát alkotni… (és erőszakosan védeni a saját álláspontomat) De ide tartozna az Uránusz is ! És itt leállok, mert nem nagyon tudok összehasonlításokat tenni.

 9. Mcsaba
  Offline
  2017. Április 19. 18:3115836.  Folytatás       2.


   


  - Elégé összezavarodtam, mert ugyanis mindkét képletet találtatom, vagy a jellememre formálom.


  - Sokat mérlegelek és racionalizálok. Valami keveset magamban érzek a Szűzből, a gyakorlati megfontoltságból, de hát ez a Bika Merkúrtól is jöhet (?) Szeretem tisztán, érthetően látni a dolgokat (néha még rendszerezni is a jobb eligazodás végett.)


  Viszont van úgy, hogy olykor a kellettnél jobban bonyolítom a dolgokat (tökölődök egy kicsit), de az önbizalmammal azért úgy nagyjából megvagyok… De nem vagyok szőrszálhasogató, sem kiemelten rendszerető, pontosságra törekvő. Csak kritikus, de csak másokkal szemben.


  - A Mérleg karakterből egyértelműen magamon érzek, de hát I. házban van az is, és Hold, Jupiter… ez természetes.


  - A Szűz Aszcendenssel Jupiter a 2. házba esne. Bár sérült, de az anyagiakat illetően soha nem tapasztaltam nagyszabású dolgokat.


  - Viszont a Mérlegből kiinduló 2. házat illetően én nagy általánosságban a kényelmet, harmonikus környezetet mindig értéknek tartottam (igaz, hogy soha nem fektettem be anyagi értéket kényelmes otthon, vagy egyéb megszerzéséhez)


  - Ha a 3. ház ura Jupiter, hát rám vall a kalandos kis utazások környezeti felfedezések, egyedül való kirándulások… És a tanulásban is érdekel az élet nagyobb összefüggései (De ez jöhet a 9. házas Naptól is)

 10. Mcsaba
  Offline
  2017. Április 19. 18:2915835.  Kedves Mamóka, Penelopé, TündérPanna


   


  Először is: köszöntelek Benneteket és jó Egészséget kívánok !


   


  Az utóbbi időben sokat kóboroltam a Netten és most egy elégé fontos problémával fordulok Hozzátok segítségért. Visszaemlékezve talán nagyképűségnek tűnhetett, amikor a születési időm pontosítása felől azt jelentettem ki, hogy 99 százalékban meg vagyok bizonyosodva a hitelességéről. … Hát időközben kiderült, hogy nem egészen így van. És még az is, hogy az asztrológiai ismeretem is kevés. Önismeret ide, vagy oda, a saját aszcendensemet nem tudom meghatározni.


  Ugyanis 3 személy állítja, hogy Szűz az Aszcendensem. Egy hivatásos Asztrológus (nem akarok nevet említeni) 29 fok 12 percet lőtt be, egy újonnan felavatott Asztrológus hasonlóképpen, aztán egy harmadik szakértő is, aki számmisztikával is foglalkozik (ez a személy ismer a legjobban).


  Előre nem nagyon akartam elfogadni, mert ugyanis néhány életesemény szerint csakúgy a Nettről való ismeretség folytán nem tartottam valósnak. De aztán magam elé vettem a két horoszkópot: Szűz 29 és Mérleg 8 fok. (ez utóbbit én kalkuláltam a Placidus Plus programmal, életesemények szerint Primer direkcióval és Szekunder direkcióval számítgattam…)

 11. Ez is érdekelhet: Megváltoztatható az ember személyisége az asztrológiával? Most megtudhatod a választ!
 12. oroszlán75
  Offline
  2017. Április 18. 20:1015834.

  Kedves Penelopé!


  Nagyon örülnék, ha folytatnád a képletem elemzését, de nem szeretném, ha feleslegesen dolgoznál. Ugyanis közben felmerült annak a lehetősége, hogy mégsem percre pontos a horoszkópom. Sajnos mivel két asztrológus két különböző időpontot adott meg születési óra/percnek, most inkább kikérem a kórházból a pontos időpontot. Csak sajnos az nem olyan egyszerű, kb. 1 hónap alatt küldik ki. Nagyon nagy különbség nem lesz /anyu 21 órát mondott, az egyik asztrológus  szerint 20 óra, a másik szerint 20óra 50/, de persze így nem lehet vele dolgozni. Egy biztos, az Uránusz mindenképp a VII. házban lesz. Ha nem gond, jelentkeznék akkor, ha már biztos az időpont. Nagyon bosszant a dolog, de nem lehet gyorsabban megtudni.


  Köszönöm az eddigieket.

  előzmény:
  Penelopé (15833)
  2017-04-18  18:18
 13. Penelopé
  Offline
  2017. Április 18. 18:1815833.

  Kedves Oroszlán !


  Úgy tudom számít a ház nagysága is. Gondolom, hogy nehéz időszak ez. Nem tudom, hogy a képleted elemzésével foglalkoztál e. Akarod, hogy folytassuk? Én úgy érzem azzal, ha a születési képletedet nézed, és megismered magad, abból fogod látni a lehetőségeidet is. Ha csak szemezgetünk belőle nem biztos, hogy teljes képet kapsz.


  Az Uránusz biztosan nagy szabadságvágyat ébreszti benned, és neked aki elég tüzes jegyű vagy biztosan aktivitásra, cselekvésre serkent. De vigyázni kell mert egy válás, egy stílusváltás "látszat megoldás" csupán. Ezt azonban úgy érzem Te magad is érzed, és azért fordultál az asztrológia felé. Az Uránuszod alapból a VII házadban áll. Itt a problémát  az okozza, hogy a kapcsolatban úgy érzed magad mint egy házban ahol az ajtók zárva vannak. Ettől való félelemben dörömbölsz, hogy nyissák ki. És a szorongás miatt nem látod a kilincset az ajtón, amivel bármikor kinyitható és szabadon átjárható.Ez az Uránusz hatása ebben a házban. Szerintem érdemes a kötödéssel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozni. Hogyan éled meg a kapcsolataidat ? Mikor érzed magad szabadnak egy kapcsolatban?

  előzmény:
  oroszlán75 (15832)
  2017-04-17  20:43
 14. oroszlán75
  Offline
  2017. Április 17. 20:4315832.

  Kedves Penelopé!


  Az Uránusz úgy tűnik rám nagyon nagy hatással van. Teljesen felfordította az életem. Elsősorban lelkileg, ami kihat a párkapcsolatomra is. Pont ezért kezdtem el asztrológiával foglalkozni. Egyszerűen nem látom a kiutat, nem tudom mi a helyes döntés. Már a költözést is fontolgattam. A Szolár horoszkópnál is számít, hogy egy ház mekkora, vagy csak az, hogy a bolygók melyik házban állnak? Erről valahogy ellentmondó információkat találtam.

  előzmény:
  Penelopé (15829)
  2017-04-16  17:53
 15. TündérPanna
  Offline
  2017. Április 17. 09:5515831.

  Kedves Zsuzsi40,


  Ha valaki Aug 10-én Kanadában született, akkor az Aug 10-én született. Pont. Mivel Kanadában született, nem számít, hogy Európában mi volt akkor éppen. Ezért kell (nélkülözhetetlen) egy képlet helyes felállításához a pontos hely és idő. 


  Ha van konkrét képlet, amivel kapcsolatban kérdésed van, vagy valamit nem tudsz eldönteni, írd ide nekünk és segítünk szívesen!


   

  előzmény:
  zsuzsi40 (15830)
  2017-04-16  20:48
 16. zsuzsi40
  Offline
  2017. Április 16. 20:4815830.

  kerem szepen,  az  angol  nyelveben  letezik  az a szo,  hogy:  :cusp"----ami  azt  jelenti,  hogy  mondjuk,  valaki  Aug.10-an  szuletik Kanadaban,  de  az  Europaban  mar  Aug.11-e   az  ido"-eltolodas  miatt....


  Akkor,  az  illeto  melyik  honaphoz  tartozik???


  en  peldaul  sosem  tudom,  hogy  mi  a  jelem,   a  vizonyo"  vagy  a  halak????


  Koszonom

  előzmény:
  Penelopé (15829)
  2017-04-16  17:53
 17. Ez is érdekelhet: 12 varázslatos tetkó asztroimádóknak
 18. Penelopé
  Offline
  2017. Április 16. 17:5315829.  Kedves Oroszlán.


  A szolár Nap házhelyzete mutatja meg, az adott évben milyen témák kerülnek fókuszba, melyik terület hoz tanulnivalót, hol nyílik lehetőség tapasztalatszerzésre. Igen látom, hogy neked a 3 házba esik, és erősíti a Merkúr is.


  A 3 ház: A közeli rokonokat érinti (szülők nem ide tartoznak), testvérek, nagybácsi, nagynéni, unokatestvér. Valamint a kommunikációra is hangsúly helyeződik , iskolai élet, jó időszak a tanulásra, beszédkészség, kisebb utazás, költözés ide tartozik. Itt mutatkozik meg,hogyan tudod viselni a nyüzsgést, a tömeget, a zajt magad körül.  Vidéki vagy városi életmóddal kapcsolatos érzéseid. Megváltozik most a személyiség a magatartás, gondolkodásmód. Ezért ami eddig nem ment a tanulásban azok a dolgok most megoldódnak. Azonban számíthatsz a rokonokkal kapcsolatos problémára. Vagy gyermekeid barátairól is ad felvilágosítást e ház.


  Ebben az évben fontos lesz számodra az önkifejezés, a kommunikatív képességeid fejlesztése kerül előtérbe. Az idő alkalmas ilyenkor az egyetem, főiskolai tanulmány felfrissítésére valami új tanulására. Megnő az élettempód. Ami kell is mert oda kell majd figyelned a szomszédra a testvérekre, rokonokra.


  A Mars erőt ad neked, a Merkúr pedig intenzív befelé tekintés idejét hozza el. A szolár Rák AC is segíti a belső munkádat.  Nincs tervben véletlenül költözés, vagy ház építés?


  Na és az Uránusz szembenállás. Itt derül fény a születési képletünkbéli Uránusz (valódi) természetére. Úgy érezzük ilyenkor, hogy ez az utolsó alkalom arra, hogy azt kezdjünk életünkkel, amit valóban szerettünk volna. Az Uránusz felébreszt, életre kelt, felráz és arra ösztönöz, hogy számba vegyük eddigi eredményeinket, ismerjük fel kiaknázatlan tartalékainkat s arra sarkall, hogy kerítsünk sort a szükséges változásokra a nem kielégítően működő életterületeinken.  A belső szabadságra való leküzdhetetlen igény  jeleni meg. Sajnos sokan ezt a külvilágban élik meg a már hosszú ideje fennálló kapcsolatok, karrierek, családok , stb. elhagyásával.


  Néhány tipikusan uránuszi gondolat: „ Csak a testem öregszik, én annyi idős vagyok amennyinek érzem magam” „Még nem is éltél igazán” „Unalmas nyárspolgár lettél” „Hol vannak az álmaid amit terveztél majd folyamatosan elnyomtál.”


  Felkavaró tud lenni. Azonban sok múlik a merevségünkön , hogy mennyire éljük meg megrázónak ezt az időszakot. Kitartás 2019 év elejéig. :) Én is ezzel bírkózom.


  Kapcsolataidban hogyan nyílvánul meg ez az oppozició?


   

  előzmény:
  oroszlán75 (15827)
  2017-04-15  23:50
 19. Bibia
  Offline
  2017. Április 16. 11:1315828.

  Kedves Penelopé! Köszönöm! Igen így van sok mindent át és túléltem :) Igen jelenleg tanulom az asztrológiát.

 20. oroszlán75
  Offline
  2017. Április 15. 23:5015827.

  Penelopé!


  Azt meg tudnád mondani, hogy  Szolár horoszkóp esetén mit jelenthet, ha a 3. házban több bolygó áll? Úgy tudom, ez a megpróbáltatások háza, összefügg a közlekedéssel, szomszédokkal, tanulmányokkal. Tudom, hogy így egyszerűen nem lehet megmondani, de ha rá tudnál nézni a 2017. augusztusi Szolárra, láthatnád a bolygókat, fényszögeket. A férjemét is megnéztem, igaz neki fél évvel később lesz a szülinapja, de neki is az a hangsúlyos, 4 bolygó áll benne. Itt egy esemény bekövetkeztének időpontjára utal az, hogy egy adott bolygó hány fokon áll? Köszönöm a segítséged.

  előzmény:
  Penelopé (15825)
  2017-04-15  20:09
 21. oroszlán75
  Offline
  2017. Április 15. 23:1215826.

  Kedves Penelopé!


  Köszönöm szépen a segítséged. Valóban, idén kezdtem el foglalkozni az asztrológiával önmagam és lehetőségeim megismerése miatt. Valóban egy válságot élek át, ami nem is csoda, hiszen az Uránusz mostanában szembenáll a VII. házas Uránuszommal. Nem tudom mit tegyek, ezért is szeretném megismerni a bennem rejlő lehetőségeket. Örülnék, ha segítenél ebben. Amiket eddig írtál fedik a valóságot.

  előzmény:
  Penelopé (15825)
  2017-04-15  20:09
 22. Penelopé
  Offline
  2017. Április 15. 20:0915825.  Kedves Oroszlán


   Bízom benne, hogy tudunk neked segíteni.


  Azzal gondolom nem mondok neked újat, hogy most egyfajta életközépi válságot élsz meg. Ami tudom nem vigasztaló, de válogatás nélkül mindannyian megéljük. Örülök neki, hogy arra használod ezt az időszakot, hogy önmagad jobban megismerd, hiszen hosszútávon az segítségedre lesz.


  Arra szeretnélek kérni, hogy ha elolvasod a fejtést jelez vissza légyszíves, mert ezzel segítenéd a munkámat. Még most próbálgatom a szárnyaimat.:)


  A Nap jegyed oroszlán. Azonban az Aszcendens az ami meghatározza, hogy milyen képet mutatunk magunkról a világnak


  A Te Ascendensed Kos . Ami által jellemző, hogy hatalmas azonnali lelkesedéssel reagálsz a dolgokra, de aztán elveszíted az érdeklődést. Sürgetést érezel, hogy hangot adj az érzelmeidnek. Nagy benned a versenyszellem . Nyitott típus vagy aki aktívan tud küzdeni a céljaiért. Sokszor gondolkodás nélkül reagálsz. Többnyire nem várod meg amig történik valami, hanem Te magad cselekszel. Ha nehézségek adódnak indulatossá tesznek. Szükséged van a dícséretre. Akkor tudsz más igényeihez alkalmazkodni ha biztonságban érzed magad. Nem szereted a kötöttségeket.  A Szaturnusz vet kvadrátot az aszcendensedre ami jelzi, hogy akadályok gördülnek a lendületes tettre kész lényed elé. Életedet a felnőtté válás a felelősség irányába tereli. (Erről még később bővebben írok)


  Mivel a Jupiter itt áll a közvetlenül az Aszcendenseden, erősen befolyásolja a személyiségedet. Retrográd, ezért úgy vélem, hogy míg fiatalon tettre kész, aktív , lendületes életet éltél, a középkor és azt követő időszakban fogja a hatását kifejteni. Ekkor már bizalmat ad. A Jupiter a "nagy jótevő" itt a személyiség házában igazságos, nemes meggyőződésű, méltóságteljes kisugárzású, aki biztos magában és a teljesítményében. Sok sikert biztosít számodra és jó egészséget. De kicsit lustává is tehet és hajlamossá az elhízásra. Hatására az étel és ital rabjává is válhatsz.  Így hajlamossá tesz a hízásra .Ha az önismeret irányába fordultál akkor minden bizonnyal egy magasabb rezgésen éled  meg ezt a hatást, ami bölccsé tehet. Segít a heves Kos Aszcendensedet a tolerancia  irányába fordítani, nyitottá válni a világ felé és nem csak önös érdekekért cselekedni.  Kalandozásra sarkal amit meg lehet élni utazgatásokkal és a belső utazásokkal, önismerettel is.  Fontos azonban figyelni arra, hogy ne ess túlzásokba. A Jupiter ugyanis mindent felnagyítva láttat. Megnő a befogadó képességed és egyben jobb rálátást biztosít a lehetőségekre is.


  Kevés bolygód áll a Víz elemekben.  Ez a  szervezetben csontozattal, meszesedéssel, vérképzéssel, kőképződéssel, termékenységgel, emésztéssel összefüggő zavarokat okozhat. A víz elem hiánya a horoszkópban az empátia, az együttérzés hiányára utalhat. Ellensúlyozni rengeteg folyadék fogyasztásával és vízpartokon való tartózkodással lehet.


  A bolygók csoportosulása képletedben a horizont alá esik. Introvertált tipus vagy, akinek fontos a nyugalom, és a  befelé fordulás is jellemez. A belülről fakadó problémákra helyeződik a hangsúly.  Azonban fontos számodra a külvilág véleménye. A megfelelni akarás.


  folyt köv a Nap jegyeddel....

  előzmény:
  Penelopé (15824)
  2017-04-14  17:32
 23. Ez is érdekelhet: Ezt árulja el rólad a születésed órája
 24. Penelopé
  Offline
  2017. Április 14. 17:3215824.

  Kedves Oroszlán !


  Nem tudom ki lesz még itt a fórumon, de elkezdem fejteni a képletedet, és hamarosan írom..


  Addig is Szép Napot Neked !

  előzmény:
  oroszlán75 (15821)
  2017-04-12  19:20
 25. Penelopé
  Offline
  2017. Április 14. 17:2815823.  Kedves Bibia!


  Sajnos a fejtésedben nem tudtam részt venni, mert sok minden történt velem ami miatt nem jutott időm a fórumra. De ha megengeded válaszolnék a kérdésedre.


  A Plútó most a 12 házad 29 fokán áll,azaz az Ascendenseden. Az Ac az a kép amit kifelé mutatunk magunkról a világnak. És az itt álló bolygó nagyon nagy hatással van a személyiségünkre.


  Véleményem szerint jó helyen van itt a Plútód.  Az egységben való feloldódást, mély, bensőséges természetet jelez. Ajánlani tudom neked a meditáció gyakorlását, amelyen keresztül meg tudod élni a kapcsolatot valami felsőbbel. Ezzel az állással ugyanis lehetőséged nyilik az átalakulásra. Arra hogy másképp láss és értékelj dolgokat. Sajnos nem jutott időm a fórum előzmények olvasására, igy lehet hogy ismételni is fogok, de feltételezem a képletedre nézve,hogy voltak problémáid a szülőkkel, sokat szenvedtél a szüleid, anyukád miatt.


  A Plútó itt erőd ad neked. Erőt ahhoz, hogy mindaz ami ért eddig és szenvedést okozott azokat az energiákat erővé alakítsd és túl tudj lépni a problémáidon.  Gondolom, hogy nehéz megélések vannak mögötted, mert a Plútó elmélyíti az érzéseket.


  Hajlamossá tesz a hatalom gyakorlására és a titkos kapcsolatokra, a szerelemben végletes szenvedélyekre, depresszióra, magányra. Mivel a Mérleg jegyében áll ezért érdemes odafigyelned a kapcsolatokról kialakított képre is.


  Gondolom tanulsz asztrológiát ha megnézted, hogy hogyan változott a képleted. Tudom ajánlani neked Matjaz Regovec A Plútó c. könyvét. Szerintem ebben nagyon érthetően vezeti le a Plútó hatását.


  Sok Erőt és Minden Jót !


  Penelopé

  előzmény:
  Bibia (15822)
  2017-04-14  08:02
 26. Bibia
  Offline
  2017. Április 14. 08:0215822.

  Sziasztok!


   


  Emlékeztek még rám? Elemeztétek a képletemet,úgy tudtam,reggel 6:14 kor születtem,de kiderült most közel 3 hónap utánjárás után! Hogy nem reggel 6.14 kor születtem,hanem délután 14:50 kor.1984.06.30 Bp. Így a plutóm pont az ASC emen áll! Ez mit jelent? Köszönöm a segítséget!

 27. oroszlán75
  Offline
  2017. Április 12. 19:2015821.

  Kedves Fórumozók!


  Egy elég nehéz lelki válságos időszakban vagyok, amihez talán a kulcsot a nagyobb önismeretem jelentené. Ezért nagyon megköszönném, ha valaki tudna segítséget nyújtani ehhez a Radix képletem elemzésével. 1975.08.17-én 20 óra 50 perckor születtem Budapesten.


  Köszönöm

 28. Ez is érdekelhet: Hétvégi szerelmi horoszkóp: Három nap boldogság
 29. Arany
  Offline
  2017. Április 4. 13:1415819.

  Szokás szerint sok mindentől függ. Ha mondjuk egy férfit és nőt veszünk alapul, akkor például lehet egy szép szerelem, ahol a felek, főként a Neptuni oldalon, nem biztos, hogy tisztán látják a kapcsolatot. A Neptun áldozatot hoz valami módon.


  Aztán lehet, hogy nem szerelem, mert más is módosít és egy fényszög párról elég nagy bátorság egy fix vonatkozást kijelenteni a körülmények ismerete nélkül a szinasztriában, így lehet, hogy csak egy édes vonzalom, amikor mondjuk a szomszéd íróasztalnál ücsörgő munkatárs iránt érez a Neptuni fél egy kicsit többet, amit azzal él meg, hogy rendszeresen és hoz neki kávét reggel az automatából. És itt amúgy semmi sem lesz köztük. 


  Ha mondjuk egy nagyszülő-unoka vonatkozás, akkor a nagypapi imádja a kisunokát, de egyáltalán nem reális vele, mert természetéből adódóan túlozza el az érzelmeit és elnézi neki, hogy rendszeresen berúgja az ablakot a focilabdával. 


   

  előzmény:
  Blue249 (15817)
  2017-04-03  22:08
 30. mamóka67
  Offline
  2017. Április 4. 12:2015818.

  A Neptunusz kvadrátja az Aszcendensre többnyire könnyen manipulálható személyiséget takar, de legjellemzőbb az, hogy kétszínű jellem. Idegenként mozog ebben az inkarnációjában, ezért titokzatoskodó, nem érez szilárd talajt a lába alatt, és ezek miatt könnyen rabjává válhat bármilyen függőséget okozó szernek.


  A Plútó kvadrát sem egyszerűbb eset, sőt talán még nehezebb, mert ez a bolygó mindig megvalósítja amit akar, csak enyhíteni tudjuk a ténykedését. Ebben az esetben depresszió is jelentkezhet az illetőnél, de a legjellemzőbb az uralkodni vágyás és az, hogy csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudja kordában tartani a szexuális energiáit.


  Ilyen esetben mindig keresni kell, hogy mivel oldható, hol vannak olyan áldásos fényszögek, melyekkel csillapíthatjuk a két sorsbolygó tevékenységét.

  előzmény:
  Blue249 (15813)
  2017-03-25  19:09
 31. Blue249
  Offline
  2017. Április 3. 22:0815817.

  valaki tudna segíteni, hogy a szinasztriában mit jelent a neptunusz vénusz együttállás

 32. attacus
  Offline
  2017. március 28. 17:2715816.

  Arany !


   


  Én koszonom. Szép délutánt kívánok mindenkinek .

  előzmény:
  Arany (15815)
  2017-03-28  09:02
 33. Arany
  Offline
  2017. március 28. 09:0215815.

  Kedves Attacus, végre sikerült elolvasnom a leveled és nagyon megörültem neki. Itt köszönöm viszont. :) 


   

  előzmény:
  attacus (15811)
  2017-03-24  20:57
 34. Ez is érdekelhet: Ez az igazság a 13. csillagjegyről
 35. Blue249
  Offline
  2017. március 25. 19:1015814.

  és együttállnak a vénusszal és a merkúrral is

  előzmény:
  Blue249 (15813)
  2017-03-25  19:09
 36. Blue249
  Offline
  2017. március 25. 19:0915813.

  a 2 bolygó együttállással kapcsolódik egymáshoz és kvadrátot vetnek az aszcendensre

  előzmény:
  mamóka67 (15809)
  2017-03-23  14:15
 37. Arany
  Offline
  2017. március 25. 18:4415812.

  Kedves Attacus, sajnos nem találtam levelet a postában, bár az első levél is késett, szóval várok. Gondolom a csodás fórum-motor hozza a formáját. Reggel még a NLC sem volt meg, Bad Gateway-t írt ki egységesen. 


  Mondjuk érdekes, máskor meg ide nem lehet írni és a levelezés működik csak. :(

  előzmény:
  attacus (15811)
  2017-03-24  20:57
 38. attacus
  Offline
  2017. március 24. 20:5715811.

  Kedves Arany ,


  koszonom szépen. Válaszoltam.


   

  előzmény:
  Arany (15810)
  2017-03-24  00:34
 39. Arany
  Offline
  2017. március 24. 00:3415810.

  Kedves Attacus, készítettem pontosítást az általad jelzett paraméterek értelmében. Elküldtem privátban.


   


   

  előzmény:
  attacus (15804)
  2017-03-21  08:13
 40. Ez is érdekelhet: Kínai horoszkóp: nagy fordulatokat hoz a Kecske éve
 41. mamóka67
  Offline
  2017. március 23. 14:1515809.

  Azok a fényszögek, melyeket a Neptunusz alkot a lassan mozgó Plútóval, több évig fennállnak. Ezért kevesebb felvilágosítást adnak az egyénről, inkább arról a generációról mely ugyanabban (ebben) az időszakban született. Ezeknek a fényszögeknek akkor lesz jelentésük, ha személyes bolygóik is belejátszanak a fényszögbe, vagy kettő közül egyik személyes bolygó. Még lehet akkor is, ha a szinasztria egy nagyobb konfigurációjának a része.


  Általában a hatalomról, a lelkierőről és a megszállottságról szól, attól függően, hogy a fényszög pozitív-e. Ezeket a kapcsolatokat a mélység erői inspirálják, és spirituális hatalmat képviselnek. Ha van ilyen a képletedben, nézd meg, hogy még milyen fényszögkapcsolatai vannak a 2 bolygónak.

  előzmény:
  Blue249 (15800)
  2017-03-18  14:54
 42. mamóka67
  Offline
  2017. március 23. 14:0515808.

  Minden fényszög egy külön történet. Ha pl. a Naphoz fut 3 bolygótól különböző fényszög, akkor úgy fejtjük, hogy a fényszögnek 1-1 bolygóhoz mi a jelentése.  Igaz, hogy minden körülmények között megnyilvánulnak a fényszöggel rendelkező bolygók, de csak azzal a bolygóval kapcsolatban, amihez fut a fényszög. Ha minden bolygóhoz-ez nagyon ritka, én még nem találkoztam ilyennel, de az nem jelenti azt, hogy nincs is -van fényszöge, akkor minden kapcsolódás vagy karmikus témát hordoz, vagy csupán az energiája pozitív, vagy negatív. Fel nem erősíti pl. a Nap működését, inkább a Napnak van hatása (kölcsönös) azokra a bolygókra, melyekkel kapcsolatban áll.

  előzmény:
  Blue249 (15807)
  2017-03-23  11:29
 43. Blue249
  Offline
  2017. március 23. 11:2915807.

  és, ha mondjuk 1 bolygónak majdnem minden bolygóval van fényszöge, az mire utal? mert olvastam, hogy a fényszögtelen bolygók nem tudnak megnyilvánulni és szélsőségessé válnak, akkor a sok fényszöggel rendelkezők, meg minden körülmények között megnyilvánulnak?

  előzmény:
  mamóka67 (15806)
  2017-03-22  14:49
 44. mamóka67
  Offline
  2017. március 22. 14:4915806.

  Szia Blue249!


  Ha egy horoszkópban sok fényszög van, sok együttállás és karmikus kapcsolódások, akkor láthatjuk, hogy úgy jöttél, hogy a sorsodat nem a véletlenre bíztad, felvértezted magadat "segítségekkel". Ha sok a fényszög a képletben, sok energia, az mozgalmas, változatos életet biztosít neked, remélhetően pozitív történésekkel, persze attól függően, hogy milyen fényszögeket hoztál.

  előzmény:
  Blue249 (15803)
  2017-03-19  21:38
 45. mamóka67
  Offline
  2017. március 22. 14:4215805.

  csukamiki kérésére elkészítettem egy kisebb fejtést a horoszkópjából.


  A horoszkópodra ránézve, a bolygóid elhelyezkedése alapján látható, hogy nagyon talpraesett, önálló egyéniség vagy, aki csak ritkán fogad el segítséget az életben, mert gyakorlatilag majdnem mindent megold maga. Rák Nappal, Oroszlán Aszcendenssel és Ikrek Holddal jöttél, a vizes egyek kivételével (Nap és Plútó), minden elemet egyenlő arányban képviselsz. A vizes tulajdonságokat jöttél tanulni, az érzelmeket,  hogy teljes legyen a földi életed. A Napod születésedkor együtt állt a Chiron kisbolygóval, mely mint tudjuk, a mitológiában a sebzett gyógyító, és igen karmikus. Ez a konstelláció az apa személyével és a szellemi fejlődéseddel kapcsolatos karmikus sebek jelölője, melynek következtében nagyon vágyódsz az önérvényesítésre, és ezt meg is kaptad, mint láttuk a bolygóid elhelyezkedésénél. Felerősíti ez az együtt állás a személyiséged erejét, megerősíti a másokra gyakorolt hatásodat, és hozhat számodra ismertséget, különleges karizmatikus képességeket. Nem tudom mivel foglalkozol, de ez nagyon sikeres bolygó állás, ha jól tudod kezelni, és nem térsz le az utadról.


  A Neptunusz a Szaturnusz közelében, elevenné, mozgékonnyá tesz téged. Biztosít számodra egy spirituális érdeklődést. Ez a 2 bolygó így együtt okozhat (földies jegyben) bizonyos szorongást benned az előmeneteled, a munkád miatt. Fontos számodra a környezeted véleménye.


  Izgalmas a Plútó helyzete a képletedben, mert rajta ül az IC-n, és ez sok mindent elárul a múltadból. Azt jelzi, hogy az előző életedben, vagy a korai otthonodban egyik szülőd hatalmaskodó, föléd tornyosuló és erőszakos volt. Maximálisan ki voltál szolgáltatva neki, mert egy fenyegető manipulátor lehetett. Ez az állás hozhatott számodra halállal kapcsolatos élményeket is a szülői házból. Mivel a karmádról van szó, ez hozott karma is lehet, de olyan is, amit már ebben az életedben építettél, tehát megvalósult, itt van a tudatodban. Mivel a 4. ház (a család) Skorpió jegyébe is esik, azt mutatja, hogy nehéz, kissé zűrös, titkokkal teli családba jöttél. Látható, hogy a régi (előző élet) karmikus múltadban sok erőszakos halál volt, talán amiatt is, mivel akkor voltak boszorkány, vagy mágikus képességeid is.                         


   A Felszálló Holdcsomópontod a társ, partner szerelmi kapcsolatok házában volt születésedkor, ami azt mutatja, hogy feladatod ebben az életedben (többek között) törekedni a párkapcsolaton belüli harmóniára, a kiegyensúlyozottságra és alkalmazkodásra. Egyik célod megvalósítani a harmonikus párkapcsolatot, és azt hivatalossá tenni. Fejlesztened kell az odaadás érzését, a párod figyelembevételét. Nem csak másoktól várd az alkalmazkodást, mert az a te feladatod is. Félsz ugyan, hogy fel kell adnod (vagy féltél, nem tudom, hogy van –e párod) a függetlenségedet, de ha csak magaddal foglalkozol, azon változtatnod kell.


  Azt biztosan tudod, hogy ez nem teljes fejtés, kiemeltem a horoszkópodból 1-2 feltűnőbb konstellációt.


   


   

 46. Ez is érdekelhet: Palya Bea: „Lelkem megjárta a poklokat”
 47. Blue249
  Offline
  2017. március 19. 21:3815803.

  a plútó a 4. házban van


  kíváncsi lennék arra, hogy mit jelent, ha egy bolygónak sok fényszöge van??


  egyébként köszi a választ Arany :)

 48. Arany
  Offline
  2017. március 19. 21:0215802.

  Néha több évtizedes korkülönbséget. Házak szintjén érdemes talán nézni, bár nem valószínű, hogy a részletekben meghatározó kapcsolódása lesz. A Neptunusz lemondat, a Plútó rávesz - egy lehetséges és nagyon általános értelmezés. Mivel generációs bolygók, tömegeknél állhat így a képletben és személyes kapcsolatban nincs olyan markáns hatása, mint mondjuk egy személyi bolygóval. 


  Konkrétumok nélkül ennyit tudok mondani. 

  előzmény:
  Blue249 (15800)
  2017-03-18  14:54
 49. Arany
  Offline
  2017. március 19. 21:0115801.

  Kedves Attacus! 


   


  Nos, kettőtök kapcsolatának nagyon jónak kellene lenni. Kellene, de ahogy írtad, konfrontáció van köztetek. Erre próbáltam megoldást keresni.


  Lelkileg mély összhang van a kezdetektől, bár a fellépésetek ütközik egymással. Te sikert, támogatást, vagy legalább a minimális megélhetés megteremtését várod tudatlanul is a párodtól, aki meglehetősen intelligens és remek kapcsolatai lehetnek a környezetében. Talán ő biztosítja eleve a megélhetést is. A képessége mindenesetre megvan rá.


  Elviekben minden célodat támogatja. Mi lehet a feltételezett konfliktus?


  Főként abban látom, hogy a te fellépésed, sugárzó ötleteid, vagy lendületed elvásik az ő tapasztalatokban érett megfontoltságán. Konkrétan csak úgy tudod az akaratod keresztülvinni rajta, ha nem vezetőként lépsz fel, hanem inkább megkéred, hogy segítsen benne. Illetve kikéred a tanácsát, hogy ő dönthessen. Ha régóta vagytok együtt, akkor ennek mennie kellene. Ha ő elfogadta, hogy olyan kis lelkes vagy, akkor már csak annyi maradt, hogy ne te akarj irányítani. Mert hatalmad meg van felette, de ő ettől, ha direktben alkalmazod, akkor falnak megy és bekeményít, aztán te csak lepattansz róla és többnyire nem érted, miért nem teszi meg, amit megtehetne.


  Ő meg azt érzi, hogy uralkodni akarsz rajta. És amúgy tényleg.


   Ha ezt a konfliktust le tudjátok kezelni, akkor egy nagyon jó kapcsolatot tudtok működtetni minden szinten.


   Neki fontosak a barátok és az eredmények, míg te ezen túllépsz olykor. Ez sem tesz jót nektek. Mindazonáltal a tapasztalatát és az eszét jól tudod hasznosítani a munkádban, de nem szabad éreznie, hogy ezzel kihasználod, vagy bekorlátozod.


  A dolgokat külön nehezíti, hogy ezek a hatalmi harcok valószínűleg a felszín alatt működnek, bár féltékenységet is látok a részéről.


   Merni kell jobban szeretni a másikat és bízni benne. Békülni, ha éppen konfliktus van, nem fokozni.


   Nagyjából ennyit tudok elmondani egyéb híján. 

  előzmény:
  attacus (15799)
  2017-03-18  08:35
 50. Blue249
  Offline
  2017. március 18. 14:5415800.

  Valaki tudja, hogy mit jelent a szinasztriában a plútó neptunusz együttállás?

 51. Ez is érdekelhet: A Jupiter éve: ez vár ránk 2015-ben
 52. attacus
  Offline
  2017. március 18. 08:3515799.

  Kedves TundérPanna ,


   


  nagyon szépen koszonom és koszonom az idodet, amit rám szántál.


  Kedves Arany ,


   


  Neked is elore megkoszonom, ha szakítasz rám idot.


  Kívánok mindenkinek kellemesen eltoltott hétvégét .


   

  előzmény:
  TündérPanna (15795)
  2017-03-15  09:12
 53. TündérPanna
  Offline
  2017. március 16. 10:1015798.

  Kedves Beatrixx,


   


  Az alapokhoz:


  - Julia és Derek Parker: Parker Asztrológia


  - Dane Rudhyar: Az asztrológiai házak


  - Dr. Baktay Ervin könyvei


  - Gyene Andrea: Asztrológia a gyakorlatban


  - Friedrich Schwickert: Asztrológiai elemek

  előzmény:
  beatrixx (15794)
  2017-03-14  23:17
 54. Arany
  Offline
  2017. március 16. 07:0815796.

  Kedves Panna és Attacus, természetesen belenézek és jelentkezem, ha kész vagyok. 

  előzmény:
  TündérPanna (15795)
  2017-03-15  09:12
 55. TündérPanna
  Offline
  2017. március 15. 09:1215795.

  Kedves Attacus, 


  Párkapcsolati összevetéshez én nem értek sajnos, az utóbbi időben Arany sokaknak segített ilyen téren.


  Kedves Arany! Ha időd engedi ás jársz erre, kérünk szépen Téged, nézz bele Attacus és párja képletébe!  


  Néztem azért egy pár tranzit bolygó mozgást a jövőre vonatkozóan ezeket még megosztanám Veled:


  - Anyagi területen sajnos komoly változást nem látok a jövőben, sőt, az anyagiakra fokozottan oda kellene figyelned, ha van rá lehetőség akár tartalékolni is kellene a jövőre nézve. Illetve kerülni kellene minden kockázatos és rizikós anyagi tranzakciót, befektetést, mert ezek miatt veszteség érhet.


  -  Amit ki kellene használnod, hogy a Tranzit Jupiter a X. házadban halad, tehát 2017. 11. 05-ig pozitív fordulatokra számíthatsz a munkád területén, a Jupiter a nagy jótevő bolygó, segít, hitet ad, szerencsét ad, bőséget vonz be, lehetséges, hogy az írás szempontjából egy nagyon termékeny időszak lehet ez, amit ki kellene használnod.


  - A Mars 2017. 03. 17-től, 04. 15-ig a z 5. házadon megy keresztül, ez adhat erőt, energiát és lendületet a saját vállalkozásban, a saját termékünkhöz, terveinkhez.


  - És ugyanez a Mars fog 2017. 05. 09-én belépni a VII. házad területére, és 07. 03-ig halad ott, tehát ott energiát, lendületet ad a szerepléshez, a külvilággal folytatott kommunikációban, publikációkban, minden olyan területen, ami a kommunikációt érinti. Peres/jogi ügyeink is itt vannak a VII. házban.


  Amire figyelned kell, hogy a Mars hoz ugyan hirtelen energiát, ad erőt és lendületet, viszont harcos és arrogáns bolygó is a Mars, szóval törekedni kellene, hogy konfrontálódás nélkül, kompromisszum készen kezeld az ügyeidet ezeken a területeken, amiket felsoroltam, mert a Mars bármit felperzsel, ha nem tarjuk kordában.


   


  Remélem tudtam Neked segíteni!


  Szép Napot!


   


   


   

  előzmény:
  attacus (15793)
  2017-03-14  22:54
1 2 3 4 5