Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Vito P.M.D. (
47
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2006-08-03 15:221.
"Jelenleg, az ismert ezoterikusokhoz tartozom, és itt vagyok hogy beszélhessünk azokról a dolgokról, melyek izgatnak s nem tudod rá a választ vagy csak szeretnél beszélni róla! Ha van kedved írj róla és dumáljunk...."
  1. 2013-06-19 18:58151081.

Hai!

A JÓS

Ebben a részben azt vizsgáljuk, milyennek kell lennie egy jósnak. No nem külsőre, bár nem árt ápoltnak és elegánsnak lenni, ami bizalmat sugároz.

A jós nem szeles, nem infantilis de nem is merev mint egy karó. A testbeszédével erőt, bizalmat, magabiztosságot tudást és határozottságot kell sugározzon.

A jóslásra menő személy óhatatlanul és akár tudattalanul is de felméri a jóst. Mind vizuálisan mind érzésből...ezért sem mindegy hogy a jós mit mutat, mit enged mutatni magából.

Odaát olvastam egy valakit, aki arról számolt be hogy a jósnő pongyolában fogadta és fel is tárulkozott (ilyet én is ismerek M.Rózsa)....oly módon. Hm..

Ezt inkább nélkülözze mindenki aki valódi jós akar lenni.

A jós nem csak jós. Ő atya,anya,nővér,bátyó húg öcskös, férj és feleség ribanc és apáca..királynő és koldus...vagyis azt mutatja, neki minden emberi megnyilvánulás vagy "archetípus" a kisujjában van, része énképeinek vagyis nem ismeretlen.

Példa...

Az a taxis aki nem ismeri vakon a várost, annak minden kis utcáját, az csak kóvályogni fog a pénzünkre...

A jós egyben bölcs és tapasztalt vezető, intelligens, informált, mindenben jártas ember, aki szinte mindenhez tud tanácsot adni...ismeri az alapokat...minden fontos tudományban, nem bámul bután ha egészségügyi tanácsot irányt kell adnia, ha szexről szerelemről, párkapcsolatról, emberi kontaktusról kell beszélnie, vagy abban tanácsot adnia.

A jós filozófus pszichológus vagy pszichiáter.....

Érzékeltettem miről van szó?

Arról hogy iszonyú összetett és kiművelt egyéniségnek kell lennie, mert a ma emberének már nem elég néhány fél hülye mondat vagy hablaty.

Meg kell személyesítenie egy felsőbb hatalmat s azt jól kell tudnia kikommunikálnia, amihez nem csak empátia kell, hanem intellektus szó és beszédkészség, hangsúlyokkal ha kell. És türelem. Nagyon nagy türelem s tisztelet. Tisztelet a jóslás a vendég és önmaga felé is.

Ő ilyenkor a LÉLEK!

Többnek, sokkal többnek kell lennie mint egy gagyizó cigány asszonynak vagy féltudású senkiházi kóklernek.

Ő akkor egy emberélettel lép kapcsolatba.

És ez felelősséggel jár. Amit csak fegyelmezett, tudásalappal és empátia készséggel lehet végezni hasznosan.

Nagyjából ennyit a jóslásról és a jósokról....
    előzmény:
    vitopmd (151080)
    2013-06-19  18:57

-----------------------------------------------------------
    "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
  2. 2013-06-19 18:57151080.

Hai!

Folytassuk konkrétabban a körülmény teremtést...

Taszítónak tartom amikor egy jós általánosító s olykor gagyi tárgyakkal veszi körbe magát....műanyag boszik, seprű..koponya..stb stb.

Ezzel szeretne misztikus hangulatot varázsolni.

Téves út.

De kezdjük máshonnan.

Ajánlatos abban a szobában ahol a tevékenység folyik, tiszta és nyugtatóan meleg színeket festetni a falakra s olyan tárgyakat elhelyezni mely minket fejez ki hozzánk tartozik, szinte intimitást adnak nekünk. Ezzel is sugalljuk hogy itt minden mi vagyunk és nem sztereotípiáink vannak, vagyis jó helyen van.

Nálam mint tudjátok egyiptomi tárgyak képek táblák szobrok stb van, ami nagyon kellemes hangulatot ad az egésznek.

Mindenkinek meg kell találnia az egyéniségéhez való külső környezetet.

Nem tartom jó dolognak a zene használatát. Sokan keleties zenékkel élnek jóslás közben, de szerintem nem jó. A jósláshoz egy tökéletesen koncentrált állapot kell s nem csak a jósnak. A zene alkalmas ebből kizökkenteni az adott jóst.

Az asztal ahol a jóslást végezzük, legyen leterítve egy tiszta, ápolt, egyszínű terítővel( a bosziknál oltárterítő)....

Kifejezetten ostobának tartom, amikor fél hülye elefántok, vagy csillagok holdak napok díszítéssel ellátott terítők vannak esetleg a zodiákusokkal meghintettek. Megint a sztereotípiák.

Formailag ez is zavaró tud lenni.

Tiszta, letisztult színek kellenek a terítő kapcsán is. Én általában kék vagy vörös színeket használok.

A gyertyatartók is egyszerű egyágúak s a gyertyák általában fehérek ritkán vörös.

De ajánlható jósláshoz az arany gyertya is.

A kártya tartás nálam becsületbeli ügy. Én speciális dobozban tartom, de a boszijaim közül sokan tartják nemes szövet zacskóban, ami szintén jó. A lényeg hogy meg kell adni a tiszteletet a kártyának s nem lehet csak úgy eldobálva az asztalon...az méltatlan és abszurd.

Az asztalon soha nem lehet olyan tárgy vagy eszköz, bármi, ami nem tartozik oda....pl hamutartó cigi mobil tányér ilyesmi. Ez borzasztó.

Tudunk olyan jósnőről aki "jóslás" közben eszik és mobilozik. Ez a vendég megalázásán kívül "szakmailag" is abszurd és elfogadhatatlan.

előzmény:
    vitopmd (151079)
    2013-06-19  18:56

3. 2013-06-19 18:56151079.

Hai!

Ott hagytuk abba, hogy a jósnak ma már modernebbnek kell lennie mint valaha, olyan képességekkel tulajdonságokkal szükséges rendelkeznie, melyek egyébként jelentős részben racionálisak, de megkerülhetetlenek.

Mielőtt azonban magát a jóst vizsgálnánk mint individuális személyt, egy hasonlóan fontos dolgot kell megvizsgálnunk, s beszélnünk róla.

Ezt a tanítványaim "körülmény teremtés" címen néven ismerik.

Vagyis.

Felejtsük el a rossz tapasztalatokat s nézzük meg milyen körülmények kellenek hogy körül vegyék a jóst.

Vendéglista és várakozás. Borzasztónak tartom, amikor valaki aki jósnak tartja magát, naponta 20-30 embert ledarál. Ez minden csak nem jóslás. Sem ideje sem egyebe nincs foglalkozni az adott emberrel. A várakoztatás is rossz aspektus. Ugyanis ez alatt idegessé stresszessé válik az ember, hiszen egy jóshoz elmenni, még ma is ciki, sokan szégyellik, erre oda megy és még X ember várakozik. Elveszti az intimitását az adott ember, aki tudattalanul is diszkrécióra vágyott s arra hogy csak vele foglalkozzanak. A várakoztatással ez foszlik semmivé.

Ha valaki még mindig nem érti akkor másképp írnám le. Amikor valaki jóshoz megy, jogosan várja el hogy vele foglalkozzanak, ő legyen középpontban. Ehhez hozzájárul az amikor érkezik egyedül van és csak vele.....

Amikor egy rakás ember ül és vár, ezt az ihletett intim pillanatot veszti el magában.

Aztán azért sem jó, mert ha kint sokan várnak, akkor a jós a szokottnál is igyekvőbb lerövidíteni az időt, hiszen várnak rá.

Borzasztó rossz magatartás.

Sokan tudjátok, nálam maximum 2-3 ember lehet egy nap alatt s azok is messze egymástól időben, mert még véletlenül sem szeretem ha bármi sürgetne.Így lehetséges bármennyi időt szánni egy emberre.

Az idő is fontos....

Tíz perc alatt lótúrót sem lehet egy emberrel foglalkozni, így ez egy becsületes magára valamit is adó jósnál szóba sem jöhet.
    előzmény:
    vitopmd (151078)
    2013-06-19  18:54

4. 2013-06-19 18:54151078.

Hai!

Egy kis emlékeztető a JÓSLÁSRÓL.......

Rengeteg tévhit és rossz reflex tapad a jóslás művészetéhez a köztudatban, nem kis mértékben köszönhetően a töméntelen hamis kóklernek és a média rossz vagy gagyizásra hajlamos műsorai miatt.

Kezdjük az elején.

Jósolni mindenki tud és szokott valamilyen szinten, csak nem ennek tudja be. Annak idején a topic indításának elején egyszer már értekeztem erről, de az rég volt így ismétlek valamelyest.

Milliónyi példát tudnék mondani, de ha csak néhányra villantok rá is érthetővé tudom tenni.

Amikor a szülő azt mondja..ha nem tanulsz ez lesz meg az..ha azzal a sráccal jársz baj lesz...előbb utóbb átver a barátod...stb stb ezek bármily furcsa de jóslatok. Nem gyertyafényes szobában kártyával, de jóslatok...vagyis előrevetítések.

Ilyen előrevetítéseket szinte naponta produkálunk kicsiben nagyban. Amikor bizonyos tényanyagok összességéből sejtünk vagy látni vélünk valamit a jövőből...lehet az közeli vagy távoli is.

Volt aki azt mondta az első házasságomnál hogy nem lesz hosszú életű. Igaza lett egy év alatt meghalt a kapcsolatom. Ő jobban látott valamit amit akkor ÉN nem.

Persze az "igazi" jóslatokat másképp értelmezi a köztudat.

Ehhez rendel arra alkalmatos személyeket...jósokat látókat boszorkányokat stb.

Erről is fogok beszélni de még nem tartok ott.

A jóslás művészete, ahogy a világunk számtalan dolga, szintén nagy változásokon ment át s más igényeket támaszt művelője elé, mint mondjuk ötven vagy több száz éve.

A régi emberek élete nagyon egyszerű volt, és nagyon kiszámítható hiszen az őket körbevevő világ is az volt. Egyszerű és nagyon szűkre szabott. Ebben részt vettek a vallási dogmák és maga a tömeges analfabetizmus is, mely milliónyi babona és félelem táptalaja volt s a gondolkodás nem igazán volt szükségszerű vagy hétköznapi szokás. Átlagosan.

Nem jött be a világ az otthonokba mint most.

Akkor ha valami történt fél országnyira, vagy el sem jutott a legtöbb helyre vagy csak jóval később. Ma? Ma valaki szellent Calcuttában öt percre rá az egész világ tudja ha akarja.

Ez felmérhetetlen erő és hatalom. Azoknak is tágítja a tudatát a média akik amúgy nem tanult vagy világlátott emberek.

Kovács Pista bácsi aki parasztember is tudja látja ki az az Obama..és lát mindent ami látható. Látja az eldugott Amazonas menti indiánok életét, rejtett kamerával egy hangyabolyt..vagy egy vadászó tigrist, de láthatja a Párizsi diáklázadást a nagy piramist vagy a tenger mélyét...bármit.

A régiek a legtöbbször csak szűk területüket városukat falujukat ismerték s azt is másképp.

Szűkült tudatállapot.

A mai civilizált embernek felfoghatatlan beszűküléssel.....

Ez tökéletes talaj volt egy mondatnak melyet egy jós jósolt....és iszonyú predesztinációval bírt.

Ez a múlt.

Mi van a jelennel, mi van a ma jósaival? Milyennek kell lennie egy mai jósnak?
    előzmény:
    vitopmd (1)
    2006-08-03  15:22

5. 2013-06-19 13:10151077.

Most itt nem ezo a tema , hanem filmek , de nagyon halkan offolva szeretnem megjegyezni , hogy olyan valtozat is letezik , hogy ez a kep 1972-bol szarmazik , Peruban talaltak a mumiat , inka sirbol szarmazik es egy magan-muzeumban volt kiallitva.

1996-ban a muzeum ki lett fosztva , a mumia eltunt , az epuletet a tolvajok foldig  egettek.

Ez az egyiptomi sirban talalt extraterrestre tortenet 2012-ben kezdett keringeni a Neten.

Es itt van most az ezos valtozat : de 

A kep keringett joval elotte....

Talan meg kellene nezned , csodalatos eszkoz a google , hogy az ilyen hihetetlen dolgoknak , van-e valos alapja es micsoda.... engem legelso olvasasra az sokkolt a hamis hirben , hogy tobb mint 2000 evesnek titulal egy mumiat , amit allitolag i.e = idoszamitasunk elotti ,1800 fele epitett , korunkig  fel nem nyitott , sirban talaltak.... ugye azt ugy szamitjak , hogy a 2013-hoz hozzaadjuk az i.e eveket...negyezer eves mumiarol kellett volna beszelni..... en mar e miatt a szarvas hiba miatt megorroltam erre a hamis es emberbutito cikkre

előzmény:
    laki (151074)
    2013-06-19  09:00
  6. 2013-06-19 11:14151076.

Hai!

A kör

Akik valóban ismernek, azok tudják hogy szeretem a pszicho thriller és a horror filmeket.

Én még Alfred Hitchcock filmjein szocializálódtam eme műfajt illetően, később hozok is tőle egy alkotást...

Igazán azokat a rémfilmeket nem kedvelem ahol vödörszám öntik a vért a kamerára.

A kör....

Az első héten négyszer néztem meg a mozikban. Nagyon bejött. Van benne valami nagyon sötét és nagyon mély s nyomasztó rezgés.

Néha átcsapott tini horrorba, főleg az eleje, de összességében jó alkotás a műfaján belül..... 

előzmény:
    vitopmd (1)

7. 2013-06-19 09:31151075.

Hai!

Jó reggelt.....

Hát nem semmi.....köszi hogy hoztad.... 

előzmény:
    laki (151074)
    2013-06-19  09:00

8. 2013-06-19 09:00151074.

Hőguta mentes napot mindenkinek

Hoztam egy kis érdekes olvasnivalót. 

Titokzatos múmia

Ezt a múmiát Egyiptomban, II. Senusret (i.e. 1897- 1878) királyné kis piramisa feltárásakor találták. A mumifikálást több mint 2000 évnél régebben hajtották végre, állapították meg a szakértők.
    A test 150-160 cm magas, és igen jó állapotban maradt meg. A múmia mellett olyan tárgyakat is találtak, aamelyeknek sem az anyagát, sem a rendeltetését nem tudták megállapítani.
    A képet az Egyiptomi Régiségek múzeumának egyik munkatársa csempészte ki. Információi szerint ez a lelet azért nem kapott nagyobb nyilvánosságot, mert nem tudják hova besorolni. A múmiát megtekintő szakértők szerint ez a humanoid nem földi eredetű.
    Ez nagy zavart okoz a tudós társadalomban, és így inkább nem tárják a nyilvánosság elé ennek a múmiának létét.
    Állitólag a British Royal Museum of Natural History-ban, Londonban is van két hasonló, gyermek múmiaként nyilvántartott test, amit Tutankhamon (i.e. 1332 – 1323) sírja feltárásakor találtak. Ezeket nem lehet megtekinteni, sem tanulmányozni, csupán nyilvántartásban vannak. Ott porosodnak valamelyik raktárban.
    (costadelsolmagazin.com)
    magyarno.com

Kicsit kevés az infó , de szép múmia

9. 2013-06-18 19:19151073.

Hai!

Bocsi de átsiklottam felette.

Nos, nem igazán értek vele egyet. Inkább érzem jópofa hasonlatnak vagy new age szólamnak mint realitásnak.

előzmény:
    Lanchester (151072)
    2013-06-18  13:46

10. 2013-06-18 13:46151072.

Bocsi csak emlékeztetnélek:

2013-06-17 17:17151070

előzmény:
    vitopmd (151071)
    2013-06-18  10:01
  11. 2013-06-18 10:01151071.

Hai!

Jó reggelt......

300

Érdekes ez a film számomra.

Az egy dolog hogy már ötödikben is csodáltam a görög harcosokat és persze a Thermopülai csatát s annak hősét Leonidas királyt.

Az is, hogy ezzel az érdekes filmtechnikával készült a film, ráadásul kedvelem a Leonidast megszemélyesítő Gerard Buttlert is.....harcos jó szemléletű a film.

Történelmi hitelességben már vannak hiányosságok, Xerxes megformálás kifejezetten botrányos.....de ennek ellenére szeretem ezt a filmet.

Vannak benne jó gondolatok.,..... 

előzmény:
    vitopmd (1)

12. 2013-06-17 17:17151070.

Szeva most olvastam egy topikban hogy az álom a halál nővére.

Te hogy látod? 

előzmény:
    vitopmd (1)
  13. 2013-06-17 13:33151069.

Hai!

Gyógyító ásványok....

ÓCEÁNJÁSPIS: 

Javítja a nemzőképességet. 
    Vagy több spermium képződik általa,vagy életképesebbek lesznek. 
    Ezen folyamatok pontos háttere még nincs felderítve,de a régóta dédelgetett gyermek utáni vágy gyors beteljesülése már sokszor megvalósult. 
    Valószínűleg nem meglepő,hogy a "termékenység" ennek az életigenlő és életet támogató kristálynak az egyik érzelmi sajátossága. 

forrás: facebook.com 

előzmény:
    vitopmd (1)

14. 2013-06-17 13:32151068.

Hai!

Köszönöm a nevükben is.... 

előzmény:
    Manyika13 (151067)
    2013-06-17  07:57

15. 2013-06-17 07:57151067.

Szia vito!

Nagyon helyesek, most volt időm olvasgatni  egy kicsit.

J.

előzmény:
    vitopmd (151043)
    2013-06-06  09:45
  16. 2013-06-17 07:42151066.

Hai!

Jó reggelt.,....

Rettenthetetlen......

Aragornék előtt, hosszú évekig ez a film vezette nálam a top listát.

Minden van benne ami számomra fontos.....hősiesség, bátorság, hazafiság, barátság, szerelem....harc....

Igazi férfias film. Olyan mint Mel.

Sok ilyen vagy ehhez hasonló film kellene még.

Aztán a film kedvéért azért alaposan utána jártam W. Wallace történetének, ami egy jó film sajátja hogy utána ismereteket gerjeszthet.

Sokan egy film miatt érdeklődnek egy téma iránt s ha az történelem, akkor sokan így is információhoz jutnak hogy kedvet kapnak utána olvasni ennek annak..... 

előzmény:
    vitopmd (1)

17. 2013-06-16 11:17151065.

Hai!

Jó napot.....

Focin túl vagyunk.....

A keresztapa

Nem véletlenül választottam ezt a filmet a kedvenceim közül elsőnek. Nem azt jelenti hogy ez a NO1 hiszen a Gyűrük ura most nálam a csúcs, de van valami ami miatt mégis ez a kezdő kedvenc filmem.

Még hozzá a nevem miatt.

Az anyai dédnagyapámat hívták Vitonak és ő Palermóból származott, s amikor nagyon fiatalon még úgy érzetem hogy művész lesz belőlem, valamiféle művésznevet akartam kitalálni magamnak.

Anyu ajánlotta a nagyapja nevét a Vitot, de akkor nem sok kedvem volt hozzá s itt lép be a film. Akkoriban vetítették a mozikban a "Keresztapa I-II" részeit s amikor megnéztem elvarázsolt Marlon Brando játéka és egy csapásra megkedveltette velem a Vito nevet.

Így felvettem ezt a nevet......már majd harminc éve már.......

Mint ismert, művész nem lettem de a név megmaradt.

A filmet pedig olyan három évente általában megnézem, mert amúgy is vonzott mindig az ilyen tipusú film..... 

előzmény:
    vitopmd (1)

18. 2013-06-15 08:16151064.

Hai!

Jó reggelt...jó szombatolást.....  

előzmény:
    vitopmd (1)

19. 2013-06-14 06:49151063.

Hai!

Jó reggelt....

Hosszasan beutattam a kedvenc zenéimet, mind a könnyű műfajból mind a filmzene világából.

Adta magát a következő napi témám, a kedvenc filmjeim vagy sorozataim, amelyekhez szintén néhány gondolatot, élményt csatolok...... 

előzmény:
    vitopmd (1)

20. 2013-06-13 18:32151062.

Hai!

Tetszenek.,,,,, 

előzmény:
    laki (151061)
    2013-06-13  10:20

21. 2013-06-13 10:20151061.

Szép jó reggelt mindenkinek.

Ma volt egy kis idöm nett- körülnézni miröl maradttan le. Hát nem sokról , de rám talált pár idézet.

Megosztom veletek is:

"Ne járj se gyorsabban, se lassabban, mint a lelked. Mert lépésenként tanítja meg, miben vagy hasznos. Lehet, hogy részt veszel egy nagy csatában, amely segít megváltoztatni a történelem menetét. De az is lehet, hogy csak rámosolyogsz valakire, aki éppen az utadba vetődik."
    (Paulo Coelho)

"A hajó megy tovább. Új partok, új kikötők felé. Vár a jövő, várnak a tapasztalatok, örömök és persze a csalódások is. De hová teszed az újat, ha még mindig a régivel bíbelődsz?"
    (Müller Péter)

"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
    (Abraham Lincoln)

22. 2013-06-12 18:18151060.

Hai!

Dirty dancing

http://www.youtube.com/watch?v=x43vK0k6A2I

Az a film, aminek szinte mindegyik zenei betéte zseniális. Én mégis ezt szeretem a legjobban, és eszméletlen sokszor táncoltam rá fiatalon....

előzmény:
    vitopmd (1)

23. 2013-06-12 11:10151059.

Hoztam egy kis zenét is.

Nagyon jól előadja a "kisember" a nagy gitárral

http://www.youtube.com/watch?v=Z2d6otQJ2t0 

Eredeti:

http://www.youtube.com/watch?v=UvE7sBErRZo

24. 2013-06-12 11:04151058.

Szép jónapot mindenkinek

Jó ráhangolódást , a kellemes időre  

előzmény:
    vitopmd (151057)
    2013-06-12  07:26
  25. 2013-06-12 07:26151057.

Hai!

Jó reggelt.....kellemes időt....  

előzmény:
    vitopmd (1)

26. 2013-06-11 09:23151056.
    SZÁRDER: 
    Megerősíti a szívet. 
    Támogatja a keringést és a vérellátást,hatásos szívgyengeség és mindenféle ritmuszavar gyógyítása terén. 
    Stabilizálja a szív funkcióit feszültség és hosszútávú stressz esetén. 
    Akkor is segít,ha valamit "túlságosan a szívünkre veszünk",ha túl "lágyszívűek" vagyunk,vagy ha "összetört a szívünk". 

DINNYETURMALIN: 
    Mindenféle szívprobléma esetében hatásos. 
    Fokozza a türelem,a szeretet ésa gyengédség érzését,csökkenti a félelmet,megelőz mindenféle káros és túlzott izgalmat. 
    Helyezzünk egy csiszolt kristályt a szívre, megelőzés céljából. 
    Akut esetekben hordjuk nyakláncként vagy medál formájában. 

Általánosságban valamennyi említett esetben helyezzünk egy marokkövet a szív területére. 
    Ezenkívül hordhatunk nyakláncot vagy medált közvetlenül a bőrünkön a szív felett,és/vagy fogyaszthatunk kristályvizet is,2-3dl-t lassan elkortyolva a nap folyamán. s=ap ycn@?� ��� ace> 
    A heliotróp segít kezelni a váratlan helyzeteket,és fenntartani a szükséges kontrollt,csillapítja a félelem és a pánik érzését. 

RÓZSAKVARC: 
    A szívritmuszavarok esetében hatásos. 
    A szabálytalan szívveréshez gyakran szabálytalan életritmus társul. 
    Következésképpen a rózsakvarc újra tudatosítja az olyan alapvető követelmények létjogosultságát,mint a pihenés,az alvás,a regenerálódás,a táplálkozás,a közelség,a védelem és a biztonságérzet. 
    Ily módon ha valaki megváltoztatja az életvitelét,az automatikusan pozitívan hathat a szívre. 

RUTILKVARC: 
    Hatékony minden olyan félelelm esetén,amelyet valaki a szívével kapcsolatosan él meg. 
    Enyhíti a szívszorítás érzését. 
    Megerősíti a fontos kívánságokat,célokat, és ábrándokat. 
    A rutilkvarc antidepresszáns hatású,így enyhíti a mély gyászt. 

előzmény:
    vitopmd (151055)
    2013-06-11  09:22

27. 2013-06-11 09:22151055.

Hai!

Gyógyító ásványok....

ZÖLD AVENTURIN: 

Fokozza a test szöveteiben a méregtelenítés folyamatát,mivel megelőzi hogy lerakódások keletkezzenek a szívkoszorúerekben,amelyek a szívizmokat látják el vérrel. 
    Lelki vonatkozásban az aventurin támogatja a pihenést,a regenerálódást és a felépülést. 

RÓZSA KALCEDON: 
    Enyhíti a szapora szívverés tüneteit,a szapora szívritmust,és megerősíti magát a szívet. 
    Csökkenti a gyulladást a szívben,főleg a tartós megfázás vagy infulenzaroham esetében. 
    Segíti a tisztulási folyamatot és a méregtelenítést ami intenzívebbé teszi a vér áramlását. 
    Ily módon egyértelműen megkönnyíti a szív munkáját. 
    Pszichésen a rózsaszín kalcedon kedvességre,melegségre,belső békére,megértésre és segítőkészségre sarkall. 
    Segít továbbá a szívidegesség és minden olyan szívprobléma esetében,amelynek látszólag semmilyen szervi oka nincs,de a szívvel kapcsolatos félelmeink miatt jelenik meg. 

HELIOTRÓP: 
    Enyhíti a gyulladást,megelőzi a vérerek további szűkülését és az üledékek lerakódását. 
    Megelőzés céljából is alkalmazható a koszorúverőerekre,a nyilvánvaló szívroham esetében,és mint vészhelyzeti kristály is használható (amíg az orvosra várunk). 
    Ilyen körülmények között egy marokkövet viseljünk a szívünk felett. 
    A heliotróp segít kezelni a váratlan helyzeteket,és fenntartani a szükséges kontrollt,csillapítja a félelem és a pánik érzését. 

RÓZSAKVARC: 
    A szívritmuszavarok esetében hatásos. 
    A szabálytalan szívveréshez gyakran szabálytalan életritmus társul. 
    Következésképpen a rózsakvarc újra tudatosítja az olyan alapvető követelmények létjogosultságát,mint a pihenés,az alvás,a regenerálódás,a táplálkozás,a közelség,a védelem és a biztonságérzet. 
    Ily módon ha valaki megváltoztatja az életvitelét,az automatikusan pozitívan hathat a szívre. 

RUTILKVARC: 
    Hatékony minden olyan félelelm esetén,amelyet valaki a szívével kapcsolatosan él meg. 
    Enyhíti a szívszorítás érzését. 
    Megerősíti a fontos kívánságokat,célokat, és ábrándokat. 
    A rutilkvarc antidepresszáns hatású,így enyhíti a mély gyászt. 

előzmény:
    vitopmd (1)

28. 2013-06-11 08:14151054.

Hai!

Jó reggelt....

előzmény:
    vitopmd (1)

29. 2013-06-10 10:02151053.
    gratula gratula és gratula
    előzmény:
    vitopmd (151046)
    2013-06-08  18:30
  30. 2013-06-10 07:28151052.

Hai!

Jó reggelt....kellemes hétkezdetet..... 

előzmény:
    vitopmd (1)

31. 2013-06-09 13:16151051.

Hai!

Hoztam neked egy másik képet.....hátha így jobban érted.....a lánykám középen egy zsákot tartva épp kamerába néz, körülötte a kollégiái és civil önkéntesek, vegyesen.......ahogy már csak a gátakon szokás.

előzmény:
    lulea (151049)
    2013-06-08  21:42

32. 2013-06-09 11:16151050.

Hai!

Azt hittem egyértelműen fogalmaztam......

Szóval mit csinál egyenruhában? Szolgálatban van mert hivatásos tűzoltó...és szolgálatban egyenruhában szoktak lenni a lánglovagok, és nem farmerben......

A többiek is ott vannak, de ha nem gond én csak a lányomra voltam kiváncsi, így azokat a képeket tettem be amin ő van.....amúgy egy másik képen a vejem is ott látható aki szintén tűzoltó.

Van még kérdés? 

előzmény:
    lulea (151049)
    2013-06-08  21:42

33. 2013-06-08 21:42151049.
    Momentan , eppen mit csinal egyenruhaban ? Hol vannak a tobbiek ?
    előzmény:
    vitopmd (151046)
  34. 2013-06-08 21:24151048.
    Minden tiszteletem a tűzoltóké!

előzmény:
    vitopmd (151046)
  35. 2013-06-08 21:02151047.

Szép jó estét mindenkinek

Csak egy vers.....

http://www.youtube.com/watch?v=7pSCzAuPaRk&feature=player_embedded

"A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
    egymást ölelik lágy hullámai.
    A harcot, amelyet őseink vivtak,
    békévé oldja az emlékezés
    s rendezni végre közös dolgainkat,
    ez a mi munkánk; és nem is kevés."

36. 2013-06-08 18:30151046.

Hai!

A lánykám, munka közben....árvíz mentés közben..... a hivatásos tűzlotók hercegnője,,..

37. 2013-06-08 07:57151045.

Hai!

Jó reggelt....kellemes szombatolást.....

Keoma

http://www.youtu be.com/watch?v=3uC4xyXvcTA

Ismét egy olasz makaroni western. Frankó Nero szereplésével.

Klasszikus mozifilm.

A zene dermesztő szélként hasít az emberbe.....pontosan azt adja amiről a film szól.........

A végén az a rekedt férfi hang maga az ördög hangja a pokolból.....didergető.... 

előzmény:
    vitopmd (151044)
    2013-06-07  07:39

38. 2013-06-07 07:39151044.

Hai!

Jó reggelt....  

előzmény:
    vitopmd (1)

39. 2013-06-06 09:45151043.

Hai!

A lánykám és a vejem az árvízi mentésen......hivatásos tűzoltók..... 

előzmény:
    vitopmd (1)

40. 2013-06-06 08:04151042.

Hai!

Jó reggelt....

Jézus Krisztus szupersztár

http://www.youtube.com/watch?v=G9S072UB KYs

Ez az a filmzene amit szintén nem kell nagyon bemutatni. Vagy inkább musical.

Egy generáció meghatározó filmje és zenéje volt. Én még gyerek voltam amikor készült a film, de mire bejött hozzánk már nem voltam az.

Én azt a zenei részt hoztam ami a leginkább állt közel hozzám, én csak úgy hívom a mai napig hogy Mária Magdolna éneke......

Érzelmes dal.

És Egyház pukkasztó.......... 

előzmény:
    vitopmd (1)

41. 2013-06-05 20:58151041.

Néhány saját kő a képen: hegyikristály (ezt kicsit furcsán veri vissza a fényképezőgép), ametiszt, szürke holdkő, kékkvarc.

Az érdekes a holdkőről az, hogy valahogy a kő választott engem. Emlékszem még, hogy amikor megláttam és megfogtam éreztem, hogy a kő harmonizál velem. Úgy megragadott, hogy kivételesen meg kellet vennem, pedig akkor még nem is ismertem ezt a követ.

Nagyon különlegesen néz ki, a sötétszürkétől a világosszürkéig vannak rajta átmenetben a színek. Az egyik kedvencem.

előzmény:
    vitopmd (1)
  42. 2013-06-05 12:49151040.

Csepp alakú gránát:
    A csepp alakú gránáttal olyan angyallal lépünk kapcsolatba,aki érzelemvilágunkat érinti meg.Ez az angyal abban segít,hogy a lelkesült szeretet amelyet valaki iránt érzünk állhatatossággal és hűséggel teljen meg,és hogy így ne aludjon ki hamar a tűz.
    Segít felépíteni a szeretet érzését egy ember vagy adott dolog iránt.
    Jótékony melegséget és enyhülést hoz a sérült érzelmekre,fájdalmas tapasztalatainkra.

A gránát csepp alakjának,és ezáltal angyalának különlegessége hogy állhatatosan,és szeretetteljesen irányítja az érzéseket valakire vagy valamire.

A gránát angyalai leginkább a torok és szívközpontion hatnak.

Ha a nyakunkon viselünk egy gránát ékszert,jótékonyan meleggé és erőteljes csengésűvé teszik a hangunkat.
    A szívre helyezett gránát átadja erősítő,kitartó energiáját a szívnek,ami nagyon jót tesz annak.
    Ha gyűrűként viselünk gránátot,esetleg karkötőként,a kőnek szinte kézzelfogható hatása van:elsősorban a dolgok teljesen konkrét megvalósulását segíti elő.

előzmény:
    vitopmd (151039)
    2013-06-05  12:48

43. 2013-06-05 12:48151039.

Hai!

Gyógyító ásványok.....

A kristályok angyalai:gránát 

A gránátok angyalait úgyis nevezhetjük,hogy az "építés angyalai".
    A gránát több színben is előfordul,mi most a közismert vörös gránátok angyalaival fogunk foglalkozni.
    A vörös gránáthoz és angyalaihoz az anyagra vonatkozó,rendkívül ösztönző,aktív erő kapcsolódik.
    Ezek az angyalok a cselekvés örömével ajándékoznak meg bennünket,és megtanítanak lelkesedni olyannyira,hogy az előrehajtson minket.

A gránátok angyalai minden esetben az építés angyalai,mivel aktivizáló erejük a megtestesülés síkján,a földi síkon való alkotó létrehozásra vonatkozik.

Ovális gránát:
    Ha a kő felülete ovális,akkor annak angyala az emberi test építésén fáradozik.
    Szárnyakat ad nekünk a testi szerelemben,hogy gyermeket nemzhessünk.
    Erőt ad a testünkben lévő szerveknek a regenerálódáshoz,a megújuláshoz,és támogatja a vörös vértestek képződését.

Kerek gránát:
    Egy gömbölyű felületű gránáttal olyan angyal érkezik hozzánk,aki ötleteket ébreszt bennünk,terveket kovácsoltat velünk.
    Segít gondolatban tisztázni 1 adott dolgot,a vágytól kezdve egészen az érett,kész tervig,amely megvalósítja a célt.
    Itt természetesen szintén olyan vágyakról és tervekről van szó,amelyek az anyagi síkot érintik,pl.magánéleti vagy üzleti kapcsolatba lépés egy adott személlyel,gyermekre vágyunk,pályát választunk,új állásra törekszünk,stb.

Itt mindig olyan hajtóerőről van szó,amely a gondolati síkon lakozik ugyan,de földi dolgokra irányul.
    A megérlelődés,a minden lehetőséget száma vevő és kiteljesítő minőség a leglényegesebb jegye ennek az energiának.
    előzmény:
    vitopmd (1)

44. 2013-06-05 07:26151038.

Hai!

Jó reggelt....

Fekete tulipán

http://www.youtube.com/watch?v=UmG9b6pDlCg

A kaland filmek, a francia kaland filmek aranykora.....Alan Delon főszereplésével.

Ezen kivül a Belmondo féle Cartouche, a korábbi készítésű Királylány a feleségem Gerard Philiphel...csupa csupa gyerekkori kalandfilm élményem. Hirtelen felsorolni sem lehet.

Azonban enneka filmnek a zenéje is megragadt az emlékeimben. Itt jegyzem meg, ez szintén koppintva lett egy magyar ifjúsági sorozat filmzenéjének, az "Öreg bánya titkának".

Ritkán van szerencsém hallani ezt a zenei gyöngyszemet, igazából csak akkor ha magam szedem le a youtubról......viszonyítás kérdése mihez képest, de sokszor megteszem......

előzmény:
    vitopmd (1)

45. 2013-06-04 19:13151037.

Sziasztok.

Én is csatlakoznék a kedvenc filmzenémmel:

http://www.youtube.com/watch?v=WYeD sa4Tw0c

előzmény:
    vitopmd (1)
  46. 2013-06-04 10:08151036.

Szép jóreggelt mindenkinek

Szeretnék én is egy saját filmzene kedvencemet  berakni

http://www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU

47. 2013-06-04 07:20151035.

Hai!

Jó reggelt...  kevés esőt és még kevesebb árvizet....

A profi

http://www.youtube.com/watch?v=1BK-X8tiGQs

És akkor megint Ennio Morricone. Lesz még....

Azt hiszem ez az a filmzene amely talán híresebb mint maga a film. No nem mintha a film nem lenne jó, sőt, de úgy gondolom a film nagyobb ismertséget s karriert futott be.

Ha jól tudom még telefonos csengőhangnak is igen népszerű.

előzmény:
    vitopmd (1)

48. 2013-06-03 06:53151034.
    Vallástudományi megközelítés

A Wicca, mint szó, kapcsolatban áll a Hwicce törzs nevével, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy őket még a kelta keresztények térítették meg. Elképzelhető, hogy eltérő vallásgyakorlatuk miatt nyert a wicca pejoratív csengést, de azt meglehetosen biztosra vehetjük, hogy annak nem sok köze volt a természetszellemek tiszteletéhez, mely az eredeti angol witchekre jellemző volt (sőt az a mai napig). Feltehetőleg a felvilágosodás korában jelentek meg az első "fekete köpenyes" Witch csoportok, akik az Agancsos Istent tisztelték. Ezen csoportok vezetője mindig férfi volt. Több, mint valószínű, hogy a görög-római Pán tiszteletét vették alapul eredetileg, s köré alakítottak ki misztériumvallást. Margaret Murray, Robert Graves és a Leland által gyűjtött Aradia alapján a huszadik században jelentek meg az Istennőt tisztelő Witch-csoportok és így alakult ki az a duális Wicca hitrendszer, amit ismerünk.

A boszorkányság a szó kialakulásától kezdve pusztán mágikus praxist jelölt. Amennyiben vallást kell kötni hozzá, talán a római katolikus kereszténységet lehet megjelölni a fennmaradt boszorkányszövegek felettébb magas keresztény jelképtartalma okán. Kiütések ellen fenn maradt a következő ráolvasás: "Boldogságos Szűzmária, végy el ezekből a kiütésekből 99x annyit, amennyit Júdás Szent Fiadért kapott".

Vallási szempontból tehát ismét az látható, hogy a boszorkánynak nincs köze a Wiccához.

Mágiagyakorlati megközelítés

A hagyományos Witchcraft népi mágikus elemeket használ. Ugyanez elmondható a boszorkányokról is. Ugyanakkor a két nép nagyban különbözik, s ennek megfelelően a népi mágia is eltér. Minden, a köznéphez kapcsolódó mágikus gyakorlat alapja az lesz, hogy azt használjuk, amink van - egy egyszerű földmuves nem engedhette meg magának, hogy bármihez aranykoronára, drágaköves jogarra, vagy díszes kardra legyen szüksége, s a hétköznapi élethez nem kellettek a két helyen gyökeresen más eszközök. Ugyanakkor a gondolkodás gyökeresen más volt, s egy angol witchnek eszébe nem jutott volna valaki betegségét úgy meggyógyítani, hogy az valaki másba szálljon.

A praxist tekintve a Witchcraft és a boszorkányság közt vannak felszínes hasonlóságok, de ezek a társadalmi osztályok hasonlóságából, s nem a két irányzat hasonlóságából fakadnak.

Anthropológiai és irodalmi megközelítés

Ha megkérdezünk egy tájékozatlan embert Angliában a Witchekről, s egy ugyanilyet Magyarországon a boszorkányokról, hasonló dolgokat fog mondani. A falu szélén túl lakik, az erdőben, csúcsos kalapja, bibircsókja, zölden fortyogó üstje van, repülni tud a seprűjén; vagy öreg, ronda és gonosz, vagy fiatal és csábító. Varázsfőzeteket készít, átkoz, gyógyít, varázsol. Hogyan lehetséges ez mindazon dolgok fényében, amiket eddig megtudtunk?

A kereszténység volt az első konzekvens nemzetközi vallás Európában. Teljesen természetes, hogy akkor az Ellenségnek is egy nemzetközi hatalmas összeesküvésnek kell lennie. Ne felejtsük el, hogy a boszorkányperek a skolasztika hanyatlásával kezdődtek - művelt, írástudó emberek járták Európát híreket, tudást és hiedelmeket hordva egyik helyről a másikra. A latinmaleficia szó alatt mindenhol a helyi népi mágia gyakorlóit értették, s így is fordították le. Igaz, hogy szinte semmi más nem kötötte őket össze, de ezen az alapon könnyű volt nemzetközi ellenséget találni. Ennek az összemosásnak az eredménye az archetipikus kép, ami összeköti a boszorkányt, a witchet, a stregát, a bruját és az összes többit.

Láthatjuk hát, hogy ebből a szempontból nem megalapozottabb összemosni a boszorkány és a wicca kifejezéseket, mint a katolikusokat, reformátusokat, a shia és szunni moszlimokat, és az izraelitákat a "keresztény" szóval illetni - ezen monoteisztikus vallások közt pedig jóval több és jóval mélyebbre ható azonosság van, mint a különböző népek "boszorkányvallásai" közt.

A fentiek alapján pedig egyértelmű számomra, hogy Wicca / Witch vagyok, boszorkány pedig nem. Semmi bajom nincs a boszorkányokkal, nagyon tisztelem a hagyományt és követőit, pusztán én magam nem tartozom közéjük. 
    előzmény:
    vitopmd (151033)
    2013-06-03  06:52

49. 2013-06-03 06:52151033.

Hai!

Barátom és társam Saddie LaMort írt egy cikket......érdemes elolvasni.

Saddie: Miért nem vagyok boszorkány?

Sokszor merül fel a kérdés, hogy vajon van-e különbség a Wicca és a boszorkány közt. A modern ezoterikus kiadók gondolkodás nélkül azonos értelmű szóként használják, s azon praktizálók, kik könyvekre támaszkodnak a kérdésben, gondolkodás nélkül elfogadják ezt. A kérdés többrétű: vannak etimológiai, vallástudományi, mágiagyakorlati, anthropológiai és irodalmi vonatkozásai, s ahhoz, hogy hiteles választ kapjunk, minden oldalról érdemes megvizsgálni.

Etimológiai megközelítés

Etimológiai, azaz szóelemzési szempontból nézve a Wicca szó eredete a óangol wiglaer, melynek gyöke, a weik - jelentése hajlítani, kötözni, fonni - a wiglaer olyan személyt jelez, aki köt, illetve meghajlítja a valóságot: varázslót (ugyaninnen származik a wizard szó is). A Witch a Wicca modern formája, etimológiailag nincs különbség a kettő közt. Ennél jóval kevesebben tudják azonban azt, hogy mindez a rövid életű Hwicce királysággal áll feltehetőleg kapcsolatban, amely 577-től 780-ig létezett, végleges eltűnése előtt 802-ben még egyszer, mint őrgrófság bukkan fel a történelmi iratokban. Bizonyíthatóan a Hwiccian törzs nevéhez köthető többek közt Wychwood Forest (Anglia egy tájegysége) és a wych elm (hegyi szil, Ulmus Glabra) is.

A "boszorkány" szó írott formában először 1551-ben bukkan fel. Ez a török megszállás időszaka. A török nyelvben ma már archaikusnak számít a basmak kifejezés, ami a szexuális aktusra utal, de még mindig használatban van. A "bas-" gyök többi variánsa még ritkábban bukkan fel a modern (Atatürk utáni) nyelvben, de az idősebbek tudják, hogy "nyomni, tolni, leszorítani, rálépni" volt az eredeti jelentése. Ismerik a basturgand szót is, amely leszorítót, megnyomorgatót, megerőszakolót jelent. A boszorkány tehát olyan személyt jelöl, aki lidércnyomást okoz illetve paráználkodik.

Etimológiai szempontból tehát kijelenthetjük, hogy a két szó teljesen mást jelent és más dolgokra utal.