Válaszkereső
Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Vito P.M.D. (
68
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2006-08-03 15:221.
"Jelenleg, az ismert ezoterikusokhoz tartozom, és itt vagyok hogy beszélhessünk azokról a dolgokról, melyek izgatnak s nem tudod rá a választ vagy csak szeretnél beszélni róla! Ha van kedved írj róla és dumáljunk...."
 1. 2014-04-24 13:13151667.

  Hai!

   

  Érdekes kérdés.....de.....abban az állapotban..."köztes sík" nem az emberi tudat irányít vagy vezet, így az érzékelés is másképp értendő. 

  előzmény:
  laki (151666)
  2014-04-23  16:11

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 2. 2014-04-23 16:11151666.

  Szép jónapot mindenkinek

   

  Ez nagyon érdekes volt

   

  Pár kérdés megfogalmazódott bennem azért....

   

  Tehát aki nem tudja hogy meghalt ,furán hangzik de , miért nem tudja érzékelni ?

  előzmény:
  vitopmd (151665)
  2014-04-23  09:58
 3. 2014-04-23 09:58151665.

  Ekkor az jutott eszembe, hogy hiszen – többek között – talán ezért van, hogy a halottak mindenképpen üzenni akarnak nekünk, élőknek. Először is haláluk után sokáig azt gondolják, hogy nem történt semmi, élnek, és képesek kommunikálni. De mivel nincs testi kiterjedésük, az a fajta kommunikáció megmarad az energiák szintjén, nem tud manifesztálódni. És azok az energiák pedig, ki tudja, mi módon „csapódnak le” a mi földi világunkban.

  A kopogó szellemek például zörejeket, surranásokat, koppanásokat hallatnak. Levernek, felborítanak dolgokat. Feltehetően ezt nem szándékosan teszik, hanem az a hatalmas energia, amivel az üzenetüket, mondandójukat akarják eljuttatni hozzánk, ezt az eredményt hozza.
  Mivel energiáról beszélünk, nagyon is elképzelhető, hogy az üzenet rezgése, frekvenciája megzavarja más – frekvenciákat kibocsátó – szerkezet működését. Amikor a rádiónknak egyszer csak elállítódik a csatornája, és a toplista helyett hirtelen csak recsegést hallunk, és dühösen tekergetni kezdjük a keresőgombot, nem is gondolunk arra, hogy talán egy halottunk szeretne üzenni nekünk, és az ő energiái zavarták meg a rádióadást.

  Egyik újságíró ismerősöm digitális magnetofont vásárolt, hogy arra vegye fel az interjúkat, mert arról azonnal a számítógépre tudja másolni a hanganyagot, és nincs szükség szalagokra. Ez az ismerősöm halálra vált arccal mesélte, hogy amióta meghalt az egyik gyerekkori barátja, teljesen megőrült a digitális diktafonja. Olyan recsegéseket produkál, amelyekre nincs magyarázat, mert határozottan emlékszik, hogy amikor az interjú készült, semmilyen hasonló zaj nem zavarta meg a felvételt. Gondolta, talán a szerkentyűnek van valami baja, és legközelebb a férje diktafonját vitte magával.

  De azon ugyanúgy megjelentek a fura sípolások, recsegések. És az egész jelenség épp a haláleset óta volt így. A kollégám ekkor nyomozni kezdett, és rátalált a Fehér zaj jelenségre. Lelassítva, felhangosítva is többször meghallgatta a felvételt, és furcsa dolgokat tapasztalt.

  Bár kivehető szavakat, emberi hangra emlékeztető formulákat nem hallott ki a zajból, de nagyon éteri, kísérteties, suhogó, szinte síró hanghatásokat igen. Ez persze nem bizonyíték semmire, csupán csak elgondolkodtató.

  Az EVP (Electronic Voice Phenomena – elektronikus hangjelenség) magas színvonalon kutatott, mégis csak nagyon kevéssé felfedett paranormális jelenség, amelynek odaadó hívei vannak szerte a világon. Fehér zaj címmel filmet is vetítettek a mozikban, érdemes utána nézni. A film arról szól, hogy a holtak bizonyos csatornákon (elektromos készülékek frekvenciáin) keresztül olykor megpróbálnak kapcsolatot teremteni az élőkkel.

  A filmben az elhunytak részéről kezdeményezett kapcsolat a televízió-, rádió- és számítógép-frekvenciákon keresztül jön létre, ezeket a frekvenciákat nevezik a film címeként választott fehér zajnak, amiket aztán a fizikai világban élők fogadnak és értelmeznek. A paranormális jelenségek kutatói közül szinte mindegyikben egy közös vágy munkál: hogy kommunikáljon azzal, aki a szerettei közül már eltávozott. Persze, ha szeretteink megtehetik ezt, akkor miért ne tehetnék meg ugyanezt azok, akik nem szerettek minket?

  A filmben a feleségét gyászoló férj (Michael Kaeton) találkozik egy férfival, aki állítólag jeleket kap a nejétől a túlvilágról. Méghozzá különböző frekvenciákon.

  Persze a film az csak film, nem kötelező elhinni, amit a forgatókönyvírók állítanak, az ember fülében mégis elültetik a bogarat. Épp úgy, ahogy a már-már klasszikusnak számító Hatodik érzék című filmmel, amiből megtudhattuk, amit azóta is innen-onnan „bizonyítva”, megerősítve érzünk, hogy a halott épp úgy él tovább a saját világában, mintha élne, olyannyira, hogy sokáig rá se jön, hogy halott.

   

   forrás: facebook.com

  előzmény:
  vitopmd (151664)
  2014-04-23  09:57

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 4. 2014-04-23 09:57151664.

  Hai!

   

   

  Halottak frekvenciája: A Fehér Zaj

   

  Nemrég hallottam egy férfi beszámolóját, aki egy halálosnak mondható autóbaleset után, bár végül visszajött, igen messze kalandozott. Húsz percen át beszélt a furcsa utazásról, mégis egy dolog nagyon megmaradt bennem azokból, amiket mondott: egy dolog nagyon fáj, ha nem kérhetsz bocsánatot attól, akit megbántottál, mert ő a földön maradt, és már nem hallja, mit mondasz…

  A Lászlóval készült beszélgetést egyébként az agykontrollosok vették föl, ezért hiteles számomra. Egészen pontosan dr. Domján László beszélget vele arról, mit érzékelt abban az állapotban, amikor azt hitte magáról, hogy jól van, hogy él, miközben szétroncsolt teste a szintén roncs sportautójában feküdt élettelenül.

  Nagyon szép gondolatok hangzottak el ebben a beszélgetésben, László lüktetés-féle zenét hallott, és rádöbbent, hogy rég halott szerettei és ismerősei gyűltek köré, hogy segítsenek rajta. A mintegy tíz évvel azelőtt meghalt édesapja nyitotta föl a „szemét”, hogy meghalt, ő mutatta meg a kocsiban vérző, összeroncsolt testet, és azt is mondta, hogy fiam, korán jöttél. A köré gyűlt lelkekkel, ha volt még dolga, azt megbeszélte, aztán egyre feljebb emelkedett, egyre távolabb a baleset helyszínétől, ahol időközben összegyűltek az emberek, akiknek hallotta a gondolatát, és ahogy eltávolodott, úgy lett egyre könnyebb és könnyebb. Miután megértette, hogy meghalt, boldog lett, és azt gondolta, ha ez a halál, akkor ez csodálatos.

  Ezután egy mesebeli, rét-szerű helyre ért, ami mégsem rét volt, mert inkább fények voltak, mint fűk és virágok, mégis maga volt a csoda. Ott történt, hogy elkezdődött az a bizonyos film, amin végignézhette az életét. Egyszerre volt szereplője és megfigyelője az életének. Megtapasztalta, amit akkor gondolt, amit beszélt, és amit tett. Tudta, miért gondolta, mondta, tette azt, és hirtelen azt is tudta, mit kellett volna gondolnia, mondania, tennie. Ha olyan történet pergett a filmen, amiben László megbántott valakit, és nem kért tőle bocsánatot, az mérhetetlen szomorúsággal töltötte el. Főleg azért, mert már nem tehette jóvá, hiszen gondolatban megkövetni valakit nem egyenlő a valódi bocsánatkéréssel.


  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 5. 2014-04-22 19:21151663.

  Hai!

   

   Április 22. 

  A Föld (anya) napja

  Ma,a nemzetközi Föld napján a környezetvédelem fontossága,a Földanya szeretete és védelme a legfontosabb üzenet. 
  A természet és annak minden része összeköttetésben áll az emberi élettel-hiszen energetikailag szoros kapcsolatban élünk a Földdel,a Földanya gondoskodása és türelme nélkül nem létezhetnénk fizikai megtestesülésben.

  A kristályok szintén kapcsolatot ápolnak Földanyával,hiszen a legtöbb kristály is a Földanya gyermeke.
  Bármilyen kristály legyen is kedvencünk,mindig emlékezzünk rá,hogy a Földből származik,akárcsak mi,és Földanya gondoskodó szeretete alkotta.

  Ezért a mai nap (is) kiváló alkalom arra,hogy tudatosítsuk vele való kapcsolatunkat,és azt,hogy kötelességünk óvni a környezetet.

   

  forrás: facebook.com 

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 6. 2014-04-21 22:59151662.
  Kellemes ünnepeket!
  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22
 7. 2014-04-21 13:29151661.
  Én is nektek. 
  előzmény:
  laki (151660)
  2014-04-20  20:33

  -----------------------------------------------------------
  Ha megakarod ismerni a hurrikánt ismerj meg engem.
 8. 2014-04-20 20:33151660.
  Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! 
 9. 2014-04-20 09:04151659.
  BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET.....
  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 10. 2014-04-19 08:59151658.

  Hai!

   

  Jó reggelt...kellemes szombatolást.

  Túl vagyunk a húsvéti nagy bevásárláson. Borzasztó az a sok ideges, hisztérikus öregasszony.....nem értem hova sietnek, miért türelmetlenek.

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 11. 2014-04-18 07:20151657.

  Hai!

   

  Jó régen voltál..... 

   

  Hoztam egy gyöngyszemet....

   

   

   A székelyek és a kínaiak háborúzni akarnak egymással.

  - Aztán hányan vagytok? - kérdezik a kínaiak.
  - Nyolcvanezren - felelik a székelyek - és ti?
  - Egymilliárdan.
  - Baj van János bácsi - szól hátra a székely vezér - hova temetjük ezt a sok kínait?


  előzmény:
  Lanchester (151656)
  2014-04-17  17:10

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 12. 2014-04-17 17:10151656.

  Sziasztok! Már hiányoztatok.

   

  Most visszaolvasok egy cseppet. 

 13. 2014-04-15 17:09151655.

  Hai!

   

  Elmaradtam egy kicsit.....mert folyamatos tárgyalásban, szervezésben vagyok.

  Új lapot nyitok a dolgaimban mint jeleztem, és kezd kirajzolódni a miként.....

  Az egyik egy web tévézéses sztori, a másik pedig egy szállodával közös program sorozat..... 

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 14. 2014-04-13 21:24151654.
  Köszönöm a választ.
  előzmény:
  laki (151653)
  2014-04-11  09:26

  -----------------------------------------------------------
  Ha megakarod ismerni a hurrikánt ismerj meg engem.
 15. 2014-04-11 09:26151653.

  Szép jóreggelt mindenkinek

   

  Sok asztrológus készít mostanában ilyen havi, heti , napi "kalendáriumot" 

   

  Még mindig nem hallom a Kalo Jenő félét... nem baj addig is :

   

   

   

  http://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0

   

   

  Szép hétvégét

  előzmény:
  amonais (151644)
  2014-04-05  18:06
 16. 2014-04-11 07:56151652.

  Hai!

   

  Jó reggelt....

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 17. 2014-04-10 13:12151651.
  huu ez jól hangzik. akkor legyen úgy.
  előzmény:
  vitopmd (151650)
  2014-04-10  08:27
 18. 2014-04-10 08:27151650.

  Hai!

   

   

  A kvantumfizika szerint van élet a halál után – állítja egy tudós

  Robert Lanza, az észak-karolinai Wake Forest Orvostudományi Egyetem professzora a könyvében azt állítja, hogy az – ógörög vagy buddhista alapokon nyugvó – elmélete (biocentrizmus) szerint a halál illúzió.

  Emberekként hiszünk a halálban, mert azt tanították nekünk, hogy meghalunk, pontosabban a tudatunk az életet a testünkkel azonosítja, és a testünk meghal – magyarázta Lanza.

  A biocentrizmus szerint nem a világegyetem, hanem a biológiai élet a valóság alapja, és az teremti meg a világegyetemet, vagyis az emberi tudat határozza meg a tárgyak formáját és méretét.

  Ezt a következő példával magyarázza meg: ha egy ember ránéz az égre, onnan tudja, hogy kék a színe, mert így tanulta, de az agyában lévő sejteket meg lehet változtatni úgy, hogy az eget vörösnek vagy zöldnek lássa.

  A biocentrizmus szerint így a tér és az idő valójában nem úgy viselkednek, mint ahogy a tudatunk mondja, annak csak eszközei. Ha az elméletnek ez az alapja, az meg azt jelenti, hogy a halál és a halhatatlanság is egy olyan világban létezik, aminek nincsenek térbeli és időbeli határai.

  Az elmélet szerint végtelen számú párhuzamos világ is létezik egymás mellett egyidejűleg. Lanza szerint minden, ami akár meg is történhet, meg is történik a multiverzumban, így a halál a hagyományos értelmében nem létezhet.

  Szerinte az életünk olyan, mint egy évelő virág, ami halál után újra kinyílik a multiverzumban.

  A lényeg a lényeg: amit látunk, az nem jelenhetne meg sehol a tudatunk nélkül, vagyis a tudat ad értelmet a világnak.

  Lanza az elméletét a kétrés-kísérlettel, ami a fény kvantumjaival, a fotonokkal foglalkozik, próbálja alátámasztani. Mint mondta, az anyagnak és az energiának van részecske- és hullámtermészete is, attól függően, hogy hogy észleli az emberi elme.

  Forrás: 444.hu/Daily Mail

   

   

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 19. 2014-04-09 07:43151649.
  Őszintén megvallva én sem látok kiutat a jelen helyzetből.Borzasztó lett a világ Magyarországon. Nem írom le miket gondolok erről mert moderálnának de nagyon elkeserítő a helyzet.
  előzmény:
  vitopmd (151648)
  2014-04-08  22:55

  -----------------------------------------------------------
  Ha megakarod ismerni a hurrikánt ismerj meg engem.
 20. 2014-04-08 22:55151648.

  Hai!

   

  Ebben a témában sajna szkeptikus vagyok.

  Több generációnak kellene megváltoznia ahhoz hogy "normál" állapotok legyenek.

  Jelenleg nem látok reményt erre...... 

  előzmény:
  midnight (151647)
  2014-04-08  02:07

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 21. 2014-04-08 02:07151647.
  Sajnos... Talán amire gondolsz ez az a bizonyos hazai mentalitás. De nevezzük akárhogy a lényeg az, hogy az emberek gondolkodásmódjának bőven van mit változnia...
  előzmény:
  vitopmd (151646)
  2014-04-07  17:27
 22. 2014-04-07 17:27151646.

  Hai!

   

   

  Elképesztő mélységebe merült a társadalom jelentős része. Lassan már az utcára is külön lelkierő kell kilépni.

  Hihetetlen primitivizmus dühöng az életben, és sajnos itt a közösségi oldalakon is.....

  Szánalmas.

  Szánalmas hogy emberek hosszú ideje, azzal vannak elfoglalva hogy fikázzák mocskolják a másikat ezért azért bármiért?!

  Névtelenül, suttyomban, otrombán és agyatlanul..... 

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 23. 2014-04-07 08:04151645.

  Hai!

   

  Jó reggelt......  

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 24. 2014-04-05 18:06151644.

  Szevasz Laki. Nyugi én nálam még a link sem jön elő.

   

  Amúgy mi ez a kalendárium dolog? 

  előzmény:
  laki (151643)
  2014-04-05  11:51

  -----------------------------------------------------------
  Ha megakarod ismerni a hurrikánt ismerj meg engem.
 25. 2014-04-05 11:51151643.

  Szép jónapot mindenkinek

   

  Énnálam nincsen hangja videónak .

   

  Amúgy is szeszélyes ez az április , jobb ha nem hallom .  

  előzmény:
  vitopmd (151635)
  2014-03-31  12:31
 26. 2014-04-05 10:19151642.

  Hai!

   

   

  Kellemes szombatolást..... 

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 27. 2014-04-04 13:36151641.

  Hai!

   

   

  Jó napot....

   

  Rengeteg a dolgom, de azért be benézek.... 


  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 28. 2014-04-03 18:03151640.
  Ez jó
  előzmény:
  vitopmd (151632)
  2014-03-29  18:59

  -----------------------------------------------------------
  Ha megakarod ismerni a hurrikánt ismerj meg engem.
 29. 2014-04-03 18:02151639.

  Ciao!

  A szomszédban egy ezo tv-s kókler próbál ügyfelet szerezni. Szánalmas komolyan. 

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  Ha megakarod ismerni a hurrikánt ismerj meg engem.
 30. 2014-04-03 07:43151638.

  Hai!

   

   

  Jó reggelt....  


  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 31. 2014-04-02 07:41151637.

  Hai!

   

  Jó reggelt.....

   

  Jó kép... 

  előzmény:
  Akeela (151636)
  2014-04-01  07:29

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 32. 2014-04-01 07:29151636.
  Nekem az asztrológiai jegyek közül a szűz a kedvencem :-)
  előzmény:
  vitopmd (151635)
  2014-03-31  12:31
 33. 2014-03-31 12:31151635.

  Hai!

   

  Kalo barátom kalendáriumát hoztam.....

   

   http://asztrologia.noxnet.hu/2014/03/28/ka lendarium-2014-aprilis-haboru/

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 34. 2014-03-31 09:29151634.

  Csatlakozom szerintem is qrva jó én még soha nem olvastam vagy hallottam ilyen tiszta és zavarmentes nyilatkozatot olyantól aki ezós. 

  Igaz ez tőle nem meglepő. Ilyen. 

  előzmény:
  midnight (151627)
  2014-03-26  00:24
 35. 2014-03-30 14:00151633.

  Hai!

   

   

  Kellemes napsütötte vasárnapot....... 

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 36. 2014-03-29 18:59151632.

  Hai!

   

   ..."Messziről jöttek, feldühödve, tettre készen,

  Hogy megszabaduljanak a béklyóktól;
  Bátran harcolnak, félelem nélkül,
  S mert tudják, ha elesnek is a nagy csatában,
  Odafönt újból együtt lesznek
  A nagy Valhallában!"
  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 37. 2014-03-29 07:28151631.

  Hai!

   

  Kellemes szombatolást.....

   

   

   

  Büün A Magyar Ősvallás.

   

   http://tenyekerodje.blogspot.hu/2012/09/buun -magyar-osvallas.html

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 38. 2014-03-28 11:07151630.

  Szép jónapot mindenkinek

   

   

  És jó egészséget

   

  A hajdina gyógyhatásai és felhasználása

   

  A hajdina, Fagopyrum esculentum, más néven pohánka, tatárka a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes szilikát tartalmú magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Magjainak színe fekete vagy barnás. Az íze is kellemes, de lássuk a gyógyhatásait!  

   

  A hajdina jellemző tápanyaga, a többi gabonaféléhez hasonlóan, a szénhidrát, amely 56 -77 %-ban keményítő, 17-20 %-ban élelmi rost, ennek 12-17 %-a cellulóz, valamint hemicellulózt és lignint is tartalmaz.

  Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek pl. egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin (P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor), amely kiváló gyógyszere a kapilláris vérzéseknek és a sugárterápia okozta egészségkárosodásoknak. Magas rutintartalma miatt őseink a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Rutin hatóanyagának köszönhetően erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert - az erek kötőszövetes állományát - azáltal, hogy részt vesz a sejtfal regenerálódási folyamataiban. A rutin fő felhasználási területe a vénás betegségek kezelése.Kiemelkedően magas élelmirost-tartalma miatt, a bélperisztaltika növelésén és a tranzitidő lerövidítésén keresztül, jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés (obstipatio) étrendi kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (pl. vastag- és végbéldaganat) megelőzésében

   

  http://www.edenkert.hu/konyhakert/zoldsege k/hajdina-gyogyhatasai-felhasznalasa/3211/

   

 39. 2014-03-27 07:51151629.

  Hai!

   

   

  Megoldották a fekete lyukak paradoxonját 

   

   Amerikai kutató talált választ Hawking információs paradoxonjára, mégpedig a lézer működése alapján. 


  A fekete lyukak szerkezete és működése körüli viták az elmúlt hónapokban ismét felerősödtek, különösen azután, hogy a téma elsődleges szakértőjének számító Stephen Hawking januárban maga mondott ellent saját korábbi elméletének. Hawking az eseményhorizont létezését vonta kétségbe, egy amerikai kollégája most viszont (véleménye szerint) megtalálta a megoldást az információs paradoxon problémájára. 

  A fekete lyukakkal kapcsolatban a mai napig komoly kérdéseket vet fel, hogy pontosan mi is történik az általuk elnyelt információval (anyaggal vagy energiával). Hawking 1975-ös felfedezése szerint ezen lyukak nem teljesen láthatatlanok, mivel halvány izzást, egyfajta hőmérsékleti sugárzást kell kibocsátaniuk, ezt nevezik Hawking-sugárzásnak. A sugárzás egy idő után magát a fekete lyukat is felemészti, így az általa korábban elnyelt információ végleg elveszne. Mivel a kvantumfizika szerint az információ nem tűnhet el (hiszen így minden egyes részecske elnyelését követően az egész univerzum válna kiszámíthatatlanná), egy érdekes paradoxon jött létre. 

  Chris Adami, a Michigan Állami Egyetem professzora szerint a problémát egy egyszerű jelenség oldhatja fel, amely egyben a lézerek működési alapját is jelenti. Ez a stimulált emisszió, amely a Hawking-sugárzással egy időben megy végbe, és gyakorlatilag egy fénymásológép mintájára az eredetileg elnyelt információ tükörképét hozza létre, amely viszont a fekete lyukon kívül marad - a magyarázat szerint ez adná a Hawking által is említett halvány izzást. A népszerű, laikusok körében is jól ismert sztár-tudós sugárzása spontán emisszió, a történet azonban a stimulált emisszióval válik teljessé, ám ez még visszaigazolásra vár, így kollégáik számára is bőven maradt feladat. 

  Érdemes megemlíteni, hogy a stimulált emisszió jelenlétét korábban már mások is lehetségesnek tartották, ám a kvantum információs elmélet mély ismerete nélkül nem tudták megoldani a paradoxont - mivel Adami professzor a kilencvenes években a terület úttörője volt, ez számára könnyebbnek bizonyult.forrás: facebook.com 
  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 40. 2014-03-26 14:30151628.

  Hai!

   

  Köszi .... 

  előzmény:
  midnight (151627)
  2014-03-26  00:24

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 41. 2014-03-26 00:24151627.

  Szia!

  Milyen remek interjú! Bár több hasonló színvonalas gondolatot lehetne olvasni a magyar ezotéria világában. Sajnos ami tömegszámban megy itthon ezotéria címszó alatt az rossz képet fest az egész témáról. Remélem ez az interjú sokakhoz eljut majd, már azokhoz akik igényt tartanak normális gondolatokra.

   

  előzmény:
  vitopmd (151602)
  2014-03-13  09:55
 42. 2014-03-24 08:03151626.

  Hai!

   

  Kellemes hét kezdetet..... 


  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 43. 2014-03-21 13:46151625.

  Hai!

   

  Ostara....

   

   Ostara: a fák ünnepe, a tavaszi napéjegyenlőség ünnepe. Az igazi tavasz első napja. Március 19. és 21. közé szokott esni. Ekkor egyforma hosszú a nappal és az éjszaka - ezt már az ókori népek is megfigyelték. Minden természetvallás megünnepli ezt a napot, amikor a Természet felébred hosszú téli álmából, a Föld újra termékennyé válik - elkezdődhet a vetés, az ültetés, kihajtanak az ősszel földbe rejtett magok. Ami most éled, annak gyümölcsét élvezhetjük később. 

  A termékenység szász istennőjét, Eostre-t, valamint a germán Ostarát köszönthetjük e napon. 

  Némelyik wicca-hagyomány a Zöld Istennőt és a Zölderdő Urát ünnepli ilyenkor. Az istennő termékennyé teszi a Földet, felébreszti Őt mély álmából, az Istenség pedig segít fölnevelni, érlelni a termést. Járja a zöldülő mezőket, öröme telik a természet bőségében.

   Az ünnep katolikus egyházi megfelelője a Húsvét: a napéjegyenlőségtől számított első telihold utáni első vasárnap. Ekkor emlékszik meg a katolikus világ Krisztus feltámadásáról. Időben ugyanekkorra esik a zsidó Peszách-ünnep is. A télvégi farsangi mulatságokat önmegtartóztató időszak követi, a negyvennapos nagyböjt (Spanyolországban: Cuaresma, a németeknél Lenz, Itáliában Quaresima, angolszász Lent), valamint a nagyhét különleges szertartásai.

  A katolikus egyház másik tavaszi ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja még egyértelműbb, félreérthetetlen kapcsolatban áll az ősi pogány ünneppel, amit a Fehér Istennő tiszteletére világszerte megültek.

  előzmény:
  vitopmd (1)
  2006-08-03  15:22

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 44. 2014-03-20 08:15151624.

  Hai!

   

   

  Tízezrével öli a rákos sejteket az egynyári üröm

   

  A Washingtoni Egyetem kutatói egy évezredek óta használt kínai növényi orvosságban olyan anyagot találtak, mely bizonyos ráksejteket 1200-szor erélyesebben pusztít el, mint a jelenleg használt készítmények.

  Az egynyári üröm (Artemisia annua) valószínűleg Ázsiából ered, de a középkortól Európában is termesztik. Fás tövű, dúsan elágazó ürömfaj, amelyet nálunk is régóta szívesen ültetnek, különösen kellemes citromillatáért. Az artemisiát nálunk hívták Isten fájának, istenfűnek, de seprőrutának is. Kínában legalább kétezer éve használják gyógyításra, de egyes ázsiai országokban salátaként is népszerű. Az újkori gyógyításban ebből készült az artemiszinin nevű maláriaellenes gyógyszer.

  Az amerikai kutatócsoport Tomikazu Sasaki kémikus professzor vezetésével találta meg a ráksejteket célzottan elpusztító molekulát. A szert egyelőre emberi sejttenyészetekben, illetve patkányokon tanulmányozták. A patkányokban az emlőráksejteket pusztította igen hatásosan.

  Célzott támadás

  "Ez a szer olyan, mint valami különleges ügynök, aki a daganatsejt belsejében helyez el egy bombát" - nyilatkozta a vizsgálat vezetője. A kutatás olyan műszerrel történt, mely azt is igazolta, hogy a készítmény hogyan befolyásolja az egészséges sejteket, illetve a ráksejteket. Azt találták, hogy az új, gyógyhatású anyag minden egyes ép sejt mellett 12 ezer rosszindulatú sejtet is elpusztít, ezért remélhető, hogy nagy adagban lesz adható a daganatos betegeknek.

  A munkacsoport éppen a most talált új molekula utóbbi tulajdonságát tartja a legfontosabbnak. A daganatellenes készítmények az egészséges sejteket is károsítják, de ha a sejteket ölő hatás ilyen nagymértékben a ráksejtekre vonatkozik és azokhoz képest az ép szövetek működő sejtjeit csak kevéssé pusztítják el, nagy biztonsággal alkalmazhatók az orvosi gyakorlatban.

  Az eddigi adatok szerint az új szer patkányok emlőrákjához hasonló mértékben hatékony az emberi emlőráksejtek és a prosztatadaganat-sejtek ellen. A kutatás folytatódik, hiszen egy ígéretes anyagból a részletes állatkísérletek, majd első, emberi megfigyelések és biztonsági tanulmányok elvégzésének időtartama inkább évtizedekben, mint esztendőkben mérhető.


  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 45. 2014-03-19 10:43151623.

  Az egész az életről szól!

   

  A csíra maga az élet. A fiatalos életerő és természetes egészség szerény hordozója. A csírák olyan vegyületekkel rendelkeznek, amelyek tartalmazzák a kifejlett növény számára nélkülözhetetlen anyagokat. Mindezek koncentráltan vannak jelen a növényben, hiszen kell, hogy biztosítsák a növényeknek az egészséges, és gyors fejlődést.

  A mi szervezetünkben fogja kifejteni azt a jótékony hatást, amelyet a növény fejlődéséhez tartogatott. Mivel koncentrált a vegyülettartalmuk (1000-1500 szoros), így egy picinyke csírában több hatóanyag van, mint egy kifejlett növényben. Ami azt jelenti, hogy egy picinyke hagymacsíra hatóanyagát tekintve fölülmúlja egy kifejlett hagymáét. Ezért tudnak ezek a piciny növények olyan hatékonyan gyógyítani.

  Az élő – mert élő élelmiszerről beszélünk – könnyen beépül a szervezetbe. A csírában lévő hatóanyagok azonnal beépülnek, felszívódnak, a többi gond nélkül kiürül. Honnan tudja a szervezet, hogy például egy szintetikus készítményből mit építsen be, és mit ürítsen ki? Honnan tudjuk, hogy egy ötven kilogrammos embernek mennyi tablettára van szüksége? És egy száz kilogrammosnak? Ezt az információt a szervezetünk születésünkkel nem hozta magával. Azt az információt azonban tudja, hogy egy élőből mit építsen be, és mit ne.

  előzmény:
  laki (151622)
  2014-03-19  10:42
 46. 2014-03-19 10:42151622.

  Csíra a történelemben

   

   

  Ősidők óta nagy tisztelet övezi az "életerőt" hordozó magot, amely az új élet kezdetét jelképezi az állati és a növényi világban egyaránt. A történelmi írásokból kitűnik, hogy minden jeles korszak meghatározó jelentőségű civilizációja foglalkozott rendszeresen csíráztatással. Felismervén a csírák értékes szerepét a táplálkozásban, a kínaiak már időszámításunk előtt 3000-ben csíráztattak magokat. A legendás hírű kínai császár, Sheng Nung könyvében részletesen leírta, hogy a csírák salaktalanítják a szervezetet, és rendkívül átható gyógyító hatásuk van.

  A föníciaiak is fogyasztottak csírákat hosszú hajózásaik alatt, így teremtve meg a friss, nyers táplálékot. A csíráztatás múltja Európában igen "viszontagságos", hiszen az elmúlt néhány évszázad alatt többször fedezték fel újra a csírák értékeit. A XVIII. században a hajózás legtragikusabb betegségei közé tartozott a skorbut, amit a híres Cook kapitány csíráztatott árpából készített itallal gyógyított sikeresen. A második világháború idején a brit és az amerikai kormány egyaránt elismerte a csíráztatott magvak jelentős fehérjetartalmát.

  Az igazi áttörés azonban a csírák elismertségében akkor következett be, amikor az amerikai dr. Clive Mc Kay, a táplálkozástudományokkal foglalkozó kutató, a csírák nagy vitamintartalmára vonatkozó kutatási eredményével felcsigázta a közvélemény figyelmét. A csíráztatás azóta is központi helyet foglal el a táplálkozástudományi kutatásokban, és remélhető, hogy a közeljövőben elnyeri a tudósok és a közvélemény méltó elismerését.

   

  A gabonacsíráztatás a gabonatermeléssel egy időben jutott el keletről a mai Magyarország területére a bronzkor elején. Az utóbbi évszázadok során csiráztatni azonban nemcsak karácsony táján és a húsvét előtti 40 napban volt szokás, hanem a csírákból készült édes lepényeknek (csíramálé, csiripiszli) és sörnek az év minden szakában nagy keletje volt nálunk.

   

  előzmény:
  laki (151621)
  2014-03-19  10:39
 47. 2014-03-19 10:39151621.

  Szép jóreggelt mindenkinek

   

  Akkor hoztam én is egy egészséges dolgot... (  másolom nem saját cikk)

   

  Csíráztatás - Fiatalodjunk és gyógyuljunk a természet segítségével!

   

  A csírák olyan édesek és tiszták, amilyennek a természet szándéka szerint az élelmi anyagoknak lenni kell.

  Az egészség fenntartásának egyik legjobb módszere az "élő ételek" fogyasztása. Korunkban egyre nagyobb érdeklődés kíséri az egészséges táplálkozást és napjainkban újdonságnak számító, természetes élelmiszerek megjelenését. Egyre többen keresik a vitaminokban, ásványi sókban gazdag, kímélő módon előállított, magas tápértékű élelmiszereket, amelyek természetes tápanyagtartalmukat megőrizték. Kora tavasszal egyre inkább áhítozunk egy kis friss vitaminforrásra. A legegyszerűbb, ha primőrök helyett az üde, erőt adó és házilag is előállítható csírát választjuk.

  Még a kis mennyiségben elfogyasztott csíra is magas tápértékű eleme lehetne napi étkezésünknek.

  Szögezzük le, a csíra nem a "biománia" része. Évezredek óta fogyasztja az emberiség, mert felismerte, hogy a szervezet számára hasznos, és hogy szebb, egészségesebb lesz tőle az, aki fogyasztja. Igaz, eleinknek fogalma sem volt, miért, és hogyan működik, de a tudomány később igazolta a hasznosságát: a nedvesség és a hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan találhatóak meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, valamint enzimek- ekkor a legmagasabb a növény enzimtartalma - és antioxidánsok. Ráadásul ezek könnyen és hatékonyan felszívódnak a szervezetben.

  További jó hír, hogy a csíra nem hizlal, tehát akár bármilyen fogyókúrába is beépíthető, és jobb, mint a vitamintabletta.

   

   

 48. 2014-03-18 09:46151620.

  Ginzeng

   

   Növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet. Fokozza a koncentráló- és emlékezőképességet, az éberséget, az izmok fizikai terhelhetőségét. Erősíti a szervezet általános ellenálló képességét.

  Gyermekláncfű

  Az epeürítés rendellenességeinek kezelésére, a vizelet-kiválasztás növelésére, étvágyjavítóként, valamint emésztési panaszoknál alkalmazzák. Salaktalanító teakeverékek gyakori alkotója.

  Ne feledjük, ha mi keresünk növényeket, csak annyit szedjünk össze, amire valóban szükségünk lehet, és még növényhatározót is vihetünk magunkkal, hogy valóban azokat szedjük, amelyekért elindultunk.

  forrás. egyensulymagazin.hu 

  előzmény:
  vitopmd (151619)
  2014-03-18  09:45

  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."
 49. 2014-03-18 09:45151619.

  Hai!

   

  Fűben fában orvosság.....

   

   Édeskömény

  Kétéves vagy évelő növény, 2 méteres hosszúságot is elérő, hengeres, hosszában csíkolt, hamvas szárral. Első látszatra összetéveszthető a kaporral, de leveleinek ánizs illata rögtön segítségünkre van. Görcsoldó, szélhajtó és puffadás-gátló hatású, a légutakban nyálkaoldó, hurutoldó és köptető hatású. Népgyógyászati tapasztalatok alapján fokozza a tejelválasztást.

  Eperfa

  A leveleket más  növényi részekkel társítva diétás étkezési teák készítésére használják a kecskeruta földfeletti részeihez vagy a fekete áfonya leveleihez, leveles szárához hasonlóan. Vércukorszintet csökkentő hatása gyenge, de kiegészítő étrendi kezelésként számításba jöhet.

  Fehér fagyöngy

  Vérnyomás-szabályozó hatású. Alkalmazható magas vérnyomás kiegészítő kezelésében, orvosi felügyelet mellett.

  Fekete bodza virága

  A bodzavirágból készített teát forrón fogyasztják, lehetőleg mézzel édesítve. Izzasztó hatású, akárcsak a hársfa virágaiból készült tea. Hűléses állapotokban fekvő betegnek javasolják fogyasztását, váladékoldó, enyhe vizelethajtó és hashajtó hatású.

   Fodormenta

   Emésztést serkentő, étvágyjavító, szélhajtó és görcsoldó hatású. Alkalmazható meghűléses megbetegedések esetén. Forrázatából kellemes ízű, frissítő ital készíthető.

  Galagonya

  Javítja a szívizom vérellátását és anyagcsere-folyamatait, ezáltal gazdaságosabbá teszi munkavégzését. Enyhe nyugtató hatású. Javítja az időskori szívpanaszokat és kiemelt jelentőségű az ideges eredetű szívpanaszok terápiájában.


  -----------------------------------------------------------
  "Megtehetek bármit, csak ne ártsak magamnak.,.."