- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

hi, veronique!
haaaaaaaaaaaaaaaaat, miert nem rakosgatsz a fiokjaidba LED-lampacskakat, akkor nem fordulna elö ilyen ballesett...
az eurovisio- ra valaszolok, mert en nagyon elegedett vagyok! gondolom, latszik a valaszaimon is:
megirtam viharka- nal, hogy mi lett volna az en sorrendem...de ez az en velemenyem, a tied, a tied...
meg jo, hogy nem vagyunk egyformak, es különbözö-kent viselkedünk, elteröen latjuk a vilagot, mert ha egyformak lennenk, nagyon unalmas lenne ez a gyönyörü vilag...nem igaz?
,,nem hiszek az Elrendelesben,
mert van szivemben akarat,
s tan ha kezem maskep legyintem,
a vilag mesfele halad.,,//BABITS MIHALY//
,,nem hiszek az Elrendelesben,
mert szabad vagyok: oly szabad,
mint a bolond bogancs a szelben
vagy vad bozot között a vad.,,//BABITS MIHALY//
,,...vetkesek közt cinkos aki nema.,,//BABITS M.//
,,az igened legyen igen, es a nemed legyen nem. de mondj nagyon keveseknek nemet es meg kevesebbeknek igent.,,//FEUCHTWANGER//
-----------------------------------------------------------
,,letezik benned a csendnek egy olyan tisztasa, egy rejtett szentely, ahova barmikor visszaterhetsz, es ott az lehetsz, aki valojaban vagy.,,//HERMANN HESSE//
hi, viharok lanya! mindenkinek kivanok szep pünkösdi ünnepeket!
valaszt kapsz nemsokara...
most egy kis ,,morcika,, eurovisio-s velemeny:
meghallgattam a dalokat - elsö 10-ig! - es a következöt allapitottam meg:
nekem az azeri dal tetszett a legjobban, 2. helyre tettem volna: OROSZORSZAG-t, 3. helyre: MALTA-t, 4.hely: UKRAJNA-t, 5.helyre: SVAJC-ot, 6.helyre: BYE ALEX-MAGYARORSZAG, a többi nem is erdekes...feledhetö dalok. ezek szerintem a megmaradok. mondtak valamit, amit erdemes megjegyezni.
remelem, tulelted a mai napot!
,,letezik benned a csendnek egy olyan tisztasa, egy rejtett szentely, ahova barmikor visszaterhetsz, es ott az lehetsz, aki valojaban vagy.,,//HERMANN HESSE//
Szia Mona!
A kezem már jól van, bár még nem gyógyult be teljesen a vágás, de tudok már mindent csinálni, viszont jól belenéztem a fiókba,nem lehetett látni azt, ami elvágta, mert odabent elég sötét van.
A Kedvesem nekem ma sem tetszik, teljesen érthetetlen számomra, hogy annak idején a NOX együttes ragyogó műsora nem ért el ilyen jó eredményt, pedig klasszissal jobb volt. Ez a dal zeneileg kellemes, de borzalmas a szövege, és teljesen magyartalan a hangsúlyozása, a fiú pedig igazán nem szimpatikus (nekem)! Persze a külföldi közönségnek fogalma se volt arról, hogy mt énekel, de előzőleg volt olyan kifogás is a magyar szereplésekkel, hogy azért nem sikeresek, mert a nézők nem értik, hát most mi volt a helyzet???
Költői kérdés volt, nem kell rá válaszolnod!
Most egy sorozat utolsó részeinél tartok, ezért csak rövid ideig vagyok itt a topikon, elnézést, ha valakinek késve válaszolok!
hi, veronique! es kislanyok!
MINDENKINEK KIVANOK SZEP PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET!
nagyon szepek az idezetek.
jol van a kezed mar? remelem, minden következö alkalommal jol belenezel a fiokodba! akkor nem törtenik ilyesmi...igaz?
az en idezetem neked, es minden mas kislanynak:
,,en nem tudom, mert kell neznünk a szarmazast,
ki bator es igazsagos termeszetü,
legyen rabszolga bar, csak többre tartom en,
mint azt üres beszed felöle hirdeti.,,//EURIPIDESZ//
,,senki hat halando embert, ki e földön varja meg
vegsö napjat, ne nevezzen boldognak, mig elete
kikötöjet el nem erte banat nelkül, biztosan.,,//SZOPHOKLESZ//
,,amit az orvossag nem gyogyit meg, meggyogyitja a vas, amit a vas nem gyogyit meg, meggyogyitja a tüz, amit pedig a tüz sem gyogyit meg, gyogyithatatlannak itelendö.,,//HIPPOKRATESZ//
,,...csak egy kes pengeje valasztja el a boldogsagot a melabutol; különben is ... ikertestver a kettü; s mindebböl az a tanulsag, hogy az erzes vegletei az örülettel rokonok...,,//VIRGINIA WOOLF//
,,elutasitani es engedni ... micsoda gyönyörüseg; üldözni es hoditani, minö kiralyi kepesseg; erteni es gondolkozni, micsoda mennyei fenseg.,,//VIRGINIA WOOLF//
EGYEBKENT: nem zarojelben! jol ereztem, hogy az eurovizios dalban /BYE ALEX/ van valami!?
gratula neki a 10. helyhez! nagyon örülök, hogy egy ,,senki,, is erhet el sikereket, meg ha a ,,tömeg,, nem is ertekeli, v. josol neki sikert!
ez is jelent valamit! az, hogy a keves neha nagyon is sok!!!
Szervusz Ágikám!
Rettentő nagy itt a csend, félek tőle, most egyedül Te vagy velem, de lagalább Te itt vagy. Tegnap is nagyon kihalt volt a topik, és előtte is nagyon kevesen voltunk.
Én rendületlenül jövök, de az üres oldalon nincs túl sok kedvem irkálni.
Nagyon érdekes, hogy Péterednek is vannak magyar vonatkozásai, még ha a régmúltból is!
Örülök, hogy jó kis összejövetelben volt részed, és finomakat ettél!
Péter legfiatalabb fiának a felesége magyar származásu. A nagymamája volt 3 éves mikor ide jöttek Canadába. Most volt a nagymama 83 éves, és neki volt a születésnapi buli.
Tavaly vettek egy nagy házat, és ott lakik a nagymama is, az egyik fia, vagyis Péter menyének az apja az alagsorban, és fent az emeleten meg a menyének a huga a 12 éves kislányával. Közösen vették a házat, mindenki beleadott valamit. Alul van egy két hálószobás lakás, és kijárat van a kertbe onnan. A papa ott lakik, ő most 61 éves.
A nagymama nem túl jól van, a szivével is rengeteg baja van meg tüdő rákja van, de most kapott valami új gyógyszert, és attól jól érzi magát. De külömben is nagyon pozitív a hozzáállása, remélem hogy az segíti majd hogy kicsit tovább éljen. Igen bájos ez a néni, és azt hiszem az unokái azért akartak egy bulit most neki mert lehet hogy nem fog tudni sokáig élni már, vagy legalább is élvezni a bulit legközelebb.
Sokan voltunk, ott volt az egész rokonság, a nagymama nővére is, és ők ketten még tudnak egy kicsit magyarul. Volt két zenész is akik nem magyarok ugyan, de tudtak magyar zenét is játszani. Nekem nehéz volt, mert az emberek 60 százalékával még nem találkoztam soha, és igyekeztem megjegyezni mindenkinek a nevét. Ma gyorsan le is fogom írni míg eszemben van, mert lehet hogy holnapra már nem fogok rájuk emlékezni. Fényképeket is készitettem, és alá fogom írni mindenkinek a nevét, úgy könnyebb lesz.
Péter menyének a mamája most találkozott velem először, őneki már másik férje van, és nem itt a közelben laknak. Többször is mondta nekem hogy mennyire örül hogy én nem vagyok olyan "dög" mint Péter előző felesége. Azt mondta hogy ki nem állhatta azt a nőt. De ezt már Péter unokanővére is mondta a multkor mikor Rochesterben voltunk. Hát én még nem találkoztam a volt feleséggel, de állitólag nagyon el volt foglalva a pénzével, az ékszereivel meg a bundáival, és nem volt hajlandó megosztani semmit Péterrel. Péter szerint azért menesztette őt is mert a lányai féltek hogy ha esetleg az anyjuk hal meg elöbb akkor Péter fogja örökölni a pénzt, nem ők, és így csak a ház felét kellett neki kifizetni Péternek, a többi marad a gyerekeknek. Ő idősebb Pétertől, most már ő is 83 éves. Péter valahogy soha nem vette észre addig, a 19 év alatt, hogy a feleségével valami probléma van. Ő mindig azt hitte hogy semmi baj nincs, és nagyon meglepődött amikor a neje megmondta hogy válni szeretne.
Rengeteg kaja volt tegnap, sütemények is, én is vittem valamit, és általában mindenki jól érezte magát. Sajnos én túl sokat ettem, de annyira finom volt minden, nem lehetett megállni. Este már nem is vacsoráztam. Na, majd ma igyekszem kevesebbet enni.
Megyek is, még mosni akarok, meg ágyat húzni mielött Péter megjön.
Szervusztok, és kellemes vasárnapot mindenkinek.
Szervusztok!

KELLEMES PÜNKÖSDÖT KIVÁNOK MINDENKINEK.
Én még csak mostanában kezdtem a napot, de nektek meg már délután van. Péter templomba ment, de amikor megjön, megyünk ki az udbvarra dolgozni. Már napok óta próbál egy pléh sufnit összerakni. Pénteken meg tegnap délig segített neki egy szomszéd, de tegnap kora reggel mi már kimentünk és én is segítettem neki. Ma meg a szomszéd nem tud jönni, hát igyekszünk mi ketten összerakni. Már csak a tetőt kell felszerelni, de estére esőt igértek, hát jó lenne befejezni. Tegnap is csak délig tudtak dolgozni rajta mert délután bulira mentünk, arról irok a következő üzenetemben.
Szervusz Milla!
Örülök, hogy sikerült végig nézned, és egyáltalában nem baj, hogy van kritikai észrevételed is, semmi sem tökéletes, én is így gondolom, de engem annyira megragad ezeknek a sorozatoknak a mélységes humánuma, az egyben rendkívül izgalam fordulatai, és a csodálatos színészi játékok, az Általad említettek mellett, hogy lélegzet visszafojtva nézem még a megszokott sablonokat és kicsit elhúzott sztorikat is.
Ebben a sorozatban a két idősebb férfi volt nekem a csúcs (az apa, és az igazgató), a főszereplő fiú pedig a nagy kedvencem.
Most is nézek egy nagyon kedveset, ebben is van mindenféle figura: enyhe értelmi fogyatékos apa, alkoholtól elbutult nagymama, süket anya és férfi főszereplő, a történet pedig igaz, hogy szintén hosszadalmas, de nem untam még egy percig sem, olyan fordulatos, és megint annyira tele van érzelmek igen széles skálájával a szeretettől a gyűlöletig, a rettegéstől a rendkívüli bátorságig, a különlegesen tisztességestől a borzalmasan aljasig, és persze a nagyon szép szerelmek se hiányozhatnak. Ezek azok a dolgok, amik nagyon megérintik a lelkemet, amikor nézem.
A vontatottságot főleg azért érzed ezekben, mert viszonylag keveset beszélnek, és nincs is minden szöveg lefordítva. Én kiválóan tolerálom ezt az apróságot a sok pozitívumért cserébe.
Ha esetleg ismét kedvet kapsz, bőven lesz még, amit küldhetek.
Sziasztok!
Én is szép vasárnapot kívánok mindenkinek.Érdemes ma kihasználni a szép időt.
Sikerült végignézni a sorozatot.Tetszett a vége.Bizony ez a valóságban is így van.
A családi, lelki problémák nagyon megviselik és befojásolják az embert.
Ami tetszik ezekben a filmekben:a szép tájak, érdekes a teljesen más kultúrát és gondolkodást látni.
Szépek az emberek a ruhák és a keleties lakások.
Remélem nem baj,ha írok egy kritikát is? Kicsit vontatottnak, lassunak érzem a cselekményt. Bár ez lehet, hogy csak azért van mert én a feliratos változatotnézem.
Ez a Vekerdy idézet nagyon találó.Volt régen egy ismerősöm aki ilyen gépies rendrakó volt.
Ültünk a szobában és beszélgettünk, én közben levetettem a kardigánt, mert melegem lett.Abban a pillanatban felált és elrakta, és ez ment egész nap.Ittunk egy kávét, a poharakat rögtön elmosta, elrakta.
Az biztos,hogy gyönyörű rend volt.
Pünkösd tiszteletére kinyiltak a pünkösdi rózsák, rengeteg virág van most rajtuk, nagyon szépek és illatosak, öröm rájuk nézni.
Szép Pünkösd vasárnapot kívánok mindenkinek!
Mai bölcsességek:
A szerves rend és rendetlenség váltakozó állapotaiban az emberi dolgok sokkal jobban tudnak működni, mint a gépies, mechanikus, merev rend állapotaiban.
Vekerdy Tamás
A kései megbánások megelőzésének egyetlen ellenszere: sohasem szabad letérni az egyenes útról, a mellékutakon keresve a boldogulást. Nem az a fontos, hogy milyen sors méretett rád, hanem az, hogyan nézel szembe vele.
Jefroszinyija Kersznovszkaja
Az elme mindig szolgál valami vigaszdíjjal. Nehéz olyan állapotot találni, amely ne lenne valamilyen tekintetben kifizetődő.
Kevin Dutton
Neked is, Nenszike!!!

Segítek levelezni, akkor hamarabb végzel, ha jól számolom, mind a 8 levelet megválaszoltam!
Mindenkinek küldtem, vegyetek belőle böven, jut is marad is! Csak ennyi idöm volt.
Mi simán megusztuk a nagy vihart, kevéske esővel, jobbra és balra ment el melettünk.
Több embert megkérdeztem mi a pünkösdölés, senki nem tudta csak azt hogy munkaszüneti nap. Ja akkor holnap palántázni fogok. Mikor lesz ebből olyan paradics mint a micsurin kertben?
Most 8 egész levélre kell válaszolnom, remélem éjfélre kész leszek!
Mindenkinek jó pünkösdölést!!!!
Nem nyertél: mi nem vásároltunk ma, délelőtt főztem egy kis milánói tésztát (diabetikus tésztából, de ezt ne áruld el Lacimnak, úgy ette, mint a normált).
Amikor itt reklamáltál, akkor a gyerekeknél voltunk, elnézést, ha elfelejtettem volna megírni, valahova írtam, de lehet, hogy a Menedékes topikba.
Színfogó kendőt én régóta használok, utoljára a Lidlben vettük, és azok tényleg kis kendők.
Veronikom, fogadjunk, hogy Lacinembá kérte, legyen egy gépmentes nap otthon.-
Amint látom, mindenki lázas munkában van.... még egy kicsit itt leszek, aztán lehúzom a rolót, mint a debreceni trafikosnéni!
És Te merre tekeregsz?
Én már reggel beinditottam Rozit, csodaszép hófehérek lettek a cuccok, szinfogó kendőket vettünk, és mi volt benne? zacskók, ami fehérít, folttalanít és szinfogó is. Bedobtam a ruhák közé, mondom, vmi mosóporféle van benne, majd kiderül....
És a végén a zacsi üres volt. (eddig is szép fehér volt minden trikó, bugyingó, de most, hát érdekes...).-
Finom ebédet főztem, 12 körül ebédeltünk, sült csirkecombok, petrezselymes krumpli, meggyszósz (édesitővel).
Ti fogadjunk: vásároltok 3napra, ami 2.
Elhiszem, hogy csak ülsz, és mesélsz.... hát ez a top.is már 90000-et megélt?
Vitrait nem lehet utánozni, de lehetne hasonló műsor, mint az ő "Csak ülök és mesélek"-je.
Vagy már nincsenek Vitrai-utódok? Volt nem is egy tanítványa. Hol vannak????
"Csak ülök és mesélek..."
Mai bölcsességek:
Csak úgy meríthetünk egy beszélgetésből valamit, ha új ismeretre vagy érzésre teszünk szert. Ez azonban a beszélgetés mindkét résztvevőjétől figyelemösszpontosítást igényel, vagyis lelki energia befektetését, amire nemigen vagyunk hajlandóak. Pedig az IGAZI beszélgetésben elérhető flow-állapot az élet legizgalmasabb élményei közé tartozik.
Csíkszentmihályi Mihály
Bennünk, emberekben a jelek szerint valóban a ragadozók elleni túlélési mechanizmusként alakult ki a félelmi reakció. (...) Csakhogy most, évmilliókkal később, egy olyan világban, ahol nem leselkednek vadállatok minden utcasarkon, ez a félelemi rendszer túlérzékeny lehet - mint az ideges autóvezető, aki folyton a fékpedál fölött tartja a lábát -, s a valójában nem is létező veszélyekre reagálva illogikus és irracionális cselekvésekre késztet minket.
Kevin Dutton
Ma nem találom azt, amivel jót tehetnék neked... Lehet, hogy néha ezt érzed. De miért "valamivel" akarsz jót tenni? Hiszen lehetnek napok, amikor semmire, ám mégis, mindenre szükségem van. Semmit nem kérek, mégis, mindent várok. És lehet, hogy te nem találsz. "Valamit" . Amivel jót tehetnél. De én megtalálom. A mindent. "Amivel" jót tehetsz. Téged.
Csitáry-Hock Tamás
Ma délután a gyerekekhez megyünk.
Még jó, hogy Neked is millió!
De ha annyit melódiázol, küldöm a seprűnyelet - velem együtt!
Meg az is igaz, hogy lejárt mára a gépidőm!!!!!
megyek szundizni.
JÓÉJT NEKTEK!!!!!!
Köszönjük, de kinek küldöd, Gyöngyömnek? Nekem? Mindenkinek?
Nehogy elvegyek többet, mint amennyi jár!!!

(Ezek mind a Tieid!)
jaj, most csak a Mici-re fókuszáltam ! Naná, hogy Garas is!
Alig várom, hogy majd legyen még egy ism.-
Szabó Magda csak egy van, mert ő is "örökké él".
Millió

Bele néztem, Gyöngyöm, párszor, pár percre, mert Laci nézi szorgalmasan, egészségére, nekem nem köll!
A Jóban rosszbant még nosztalgiából tovább nézem, bár az is teljesen ellaposodott már.
A Szomszédokat és Életképeket mi is nagyon bírtuk.
Nem a Horn Mici volt az etalon, hanem egy Esterházy Mici nevű táncosnő.
Én az Osztrigás Micire gondoltam, de néééém.-
Egy tsaságban elhangzott anno, irták, mikor még nem tudták a néemét, de a Mici névre felcsillant a szemük....
Remélhetően kap még egy nevet a csöppség.
Felrobbanok, elnyomtam a hsz-om, pedig ugye ritka értékes lehetett???
Azt irtam, hogy ha gond lenne, akkor max 1-2 kirándulás elmarad.-
BK egyre silányabb, de mi a jó égnek nézem?????
Horváth Ádám Szomszédoka, Életképek sorozata, az szórakoztató volt. Nade nyilván nincs azokra szponzor.
BK előtt még nincs vége a Budapest Éjjel-Nappal c. napi sorozatnak, hát néha belefutunk az "élvezetbe".
Ha igy él ma sok fiatal, az ivászat a "buli", a dörgölőző Laokoon-szoborcsoport módra hempergő fiatalok nekem szó szerint drámai.
Nézz bele egyszer, de előtte Laciddal kötöztesd le magad a székhez.
És egy nyamvadt szófoszlánnyal sem illeted azt a 4,4-et????? Nem foci eredmény, dehogy. Azt nemtom mennyi lett, de még a BK előtt lefujta a bíró.
A nyírfacukor, de nem az a legjobb, hanem a Xukor zero fantázianevű, legolcsóbb a biobolt e-tar web-áruházban. Én mindig náluk veszem ezeket, és a Margit krt.-on, a Széna tér felé a bal oldalon, ha a tér felé nézel, van egy Bio-barát nevű bolt, ott ingyen átveheted személyesen.
Sajnos, az olcsóbb édesítők nem olyan jók, de én szoktam ilyet is használni, pl. kávába-teába.
Leggyakoribb a fruktóz, ami elvileg gyümölcscukor, de a szintetikus változatáról nagyon sok rosszat írnak, én azzal is sütök, de csak kis %-ban keverem a másikhoz.
A nyírfacukor (xylit) sokaknak hasmenést okozhat, a Xukor zeronak(eritrit) nincs mellékhatása, és felszívódó szénhidrát sincs benne, csak az ára húzós, de azt már megírtam Neked. Amit 6xos áron láthattál, az ráadásul nem a legjobb, van, amit kukoricahéjból vonnak ki, az igazi, fából származó ennél is többe kerül, fájdalom.
Én most még győzöm ezeket az árakat, mindig várok valamilyen akcióra, amikor kicsit olcsóbban hozzá lehet jutni mindenféléhez. Persze tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának.
ágicám, köszönöm, igyekezetem meg van. Hogy ez a Septofort nem jutott eszembe, amit emlitett barátnőnk, de lökött is vagyok.
Kifutok (?) majd reggel a Gyöngy-be (mert itt ilyen nevű patika vanám!!! nem vicc!) Ill. ez egy gyűjtőnév, ugyhogy: itt is ilyen van.
Rendesek a bogyótárosok, semmi gubanc.
Remélem a lábacskád jobban van.
Most megyek BK-t megnézni, aztán gyüvök!!!!! pusz
Hát nem hasonlítanak egymásra, mert féltestvérek, és Ida ugye molett, de a humora frenetikus! nagyon bírtam! Hát igen, mkakörök néha bevonzzák az embereiket.
No hogy mondjak már vmi jót is, voltam a dokinőnél persze!!! 4,4 !!!!
reggeli 9-kor volt, szuri meg 3/4 12-kor.
Nézett, mint egy Oscar-dijas filmet a moziban!!!!
Mondtam, hogy feladtam a leckét doktornő! Mikorra fejti meg? -
- hát jöjjek szerdán 1/2 4-re, és az ebédet -kivételesen- hozzam előbbre, vagyis 1/2 2-re fejezzem be.-
Tudod, elég sokan jöttek atájban, ilyen szurkapiszkára. És volt, aki sovánka volt. No mondom, ez az idegességtől fogy, meg tuti pajzsmirigygondja is van.
Hát kiszól az assz.nő, zsuzsika megjött a pajzsm.eredménye is......
Most mondd! minek járok én dokihoz? Veszek egy készüléket, aztán ellátom magam, lacitól meg várom a boritékot!!!!
(dokinő nem fogad el pénzt - tőlem, a max., a névnapjára egy cserép virágot, Lacitól. No ettől lehet ő a Grál Lovag?)
Közgyűlés volt tegnap, picit emelk. a kkts., meg a megtakaritandó abból persze, hogy 5-6 év mulva lehessen hőszigetelni a házat, meg lefesteni.-
Ha meg nem bírná ki netán a lépcsőházi üvegablakok, ami igencsak nem jól zár, azt kell kicseréltetni. Majd.
Hát ez volt. Mai ebédem sok zöldség, meg 5 tojásból rántotta, imádom.
Megnéztem: nyirfacukor 6x-osa most a rendesnek, mert akciós! Kiesett az ujság a kezemből!!!! (Spar vagy Interspar? u.az asszem).
No, fog ez menni, diab.fagyi 250/gombócka, azt hiszem, én nem is szeretem a fagyit!!!!!! pusz.
Nagyon sajnálom, Gyöngyöm, hogy gyengélkedsz! Jobbulást kívánok!
Talán Ördög Nóriék nagyon szerették az Abigélt, Horn Micivel az egyik főszerepben!
Mielöbbi gyógyulást, Gyöngyünk.
Nagyon jó viccek, Köszönöm a vidám perceket.
Nagyon jól birod magad,hogy ennyit tudsz dolgozni. Én megreggeliztem és képes voltam vissza aludni.
Kis családom ma nagyon rendes volt mert megpucolták a krumplit és a rengeteg petrezselymet is össze vágták.
Előkészitve be szoktam tenni a mélyhűtőbe.
Nekem elég sokszor fáj a torkom.
Nagyon jó a septofort tabletta, a doki tanácsára öt szemet is el kell szopogatni naponta.
Elég borzasztó lehet az a fa kerekü baba kocsi, reméljük, hogy hamar szétesik.vagy megunják tologatni.
Az a boszi aki a más ember bosszantásában leli az örömét.
Azért az biztos, hogy az ilyenek boldogtalan emberek.
Nem ér a nevem, megint röhögtetsz! (Az ikrek kópéságai!)

Képzeld, nagyon jól ismerem Vekerdy Idát, személyesen ugyan nem, de igen sok előadáson, konferencián élveztem a humorát. A munkapszichológia elég szűk körű társaság volt abban az időben, ha másképp nem, névről, látásból minden ki ismert mindenkit.( Eléggé nem hasonlítanak egymásra külsőleg.)
Vekerdyt mindig is bírtam. De ha még jó humorú nőt ismertél, hát az a húga, munkapiszológus egyébként, sokszor beszélgettünk - mig dolgoztam.-
Meghallgatnék egy ilyen családi beszélgetést, mert azt hiszem, leesnék a székről.-
szép napot!!!!! Gondolod, hogy én nem fuldoklási határon voltam? s úgy néztem tényleg, mint aki nem komplett! Egyébként is elkapott az artikulátlan röhögés, (alig van hangom: hideg sör, és talán a légkondi a buszban?) mikor mondták: az Ördög Nóráék kislánya MICI lett!
Nagymamámék macskája is Mici volt, és egy kikapós macsek! minden kandúrt bevonzott a faluból.
No, ennyit a nevekből. De ez a Lajos! ez jó.
A bundás macsek meg Woland névre hallgat, mint a fekete mágus.-
Most ment fel a pumpám, füvet nyirnak, az esti közgy. hatására.- Közös helyiségből jön azáram, ama ominózus jóindulatu lakó közölte velük: ő nem gondnok, ergo: nem nyitja ki.
Hát én előléptem elvi gondnoknak, mert én csattogtam le kinyitni....
Tudod, ha vki rosszindulatú az akkor nagyon....
Most mégjobban fáj a torkom, tüsszögök, szauna-állapotban érzem magam, fél 12-kor indulnom kell legkésőbb az ujjszurira, na mi lesz még!
És csattogás, mint egy ipari objektumban a nagyüzemi napilap szortirozása.... hát megvan! mentem a hang után, ha már.... majdnem Bagira módra... ééés a kis ikrek kaptak hál' égnek fakerekű fa babakocsikat! játékot, No a L alaku előszoba kövén pompásan hangzik, mint akinek a fejét kalapálják...
Veronikom, mondd már: nekem semmi sem jó, megvan már a végleges státusom mint nyugdíjas: gyöngynek álcázott boszi.
Beszámolok este. pusz. (nem kell ugye mondanom, hogy minden lánynak szól, mint ahogy ők is igy gondolják).
6. emelet már az agyamba rögződött, akkor 6+2. no oké. mint a P+R. no jo.
Szervusztok!
Hozom a mai bölcsességeket:
Minden diktatúrában nagyobb a tananyag, mint a demokráciában. (...) Minden diktatúrában sokkal korábban kezdődik a gyerek életkorát tekintetbe nem vevő iskolai oktatás - nevezetesen már az óvodában -, mint a demokráciákban.
Vekerdy Tamás
A bölcsről azt mondják: a jelenben él. Én azt mondom: a jövőben! Ami lesz, az a csoda, az ismeretlen. A szerelem addig jó, amíg új. Ahhoz, hogy sokáig tartson, minden nap meg kell újulnia.
Müller Péter
Nincs olyan munka, ami engem megijeszthetne (...). Féljen a munka!
Jefroszinyija Kersznovszkaja
Ráadás:
Valójában sohasem mondunk egymásnak búcsút. Mindig ott marad valami, egy pillanat, ami még visszajöhet. Megérkezhet újra, bekopoghat akár kérdés nélkül. Ugyanis az élet tartogat meglepetéseket. Az, aki még tegnap nem volt az életed része, ma már az, a másik, aki meg rég elveszett, bármikor előkerülhet. Vannak szálak, amikről azt hiszed, már lezárultak, közben meg nem.
Oravecz Nóra
LEGYEN SZÉP ESTÉTEK, kELLEMES ÉJSZAKÁTÓK, vIDÁM ÉBREDÉSETEK!
Hahaha!

A viccek nagyon jók, de a Te munkáidtól mindig elborzadok, annyit vállalsz!
SZERVUSZTOK!
Most olvastam vissza, de már el is felejtettem az elejét! Micsoda események történnek veletek!
Tegnap fejeztem be a szöllő válogatást, kötözést, ma délelött megpermeteztem, majd föztem, mostam, utánna neki álltam kapával kiirtani a gaz gyomokat. Közben bemutatót tartottam az állatkertemben. Holnap folytatom a gyilkolászást a gazok között, ha sikerül még az eső elött kész leszek. Ja és tegnap még elkészítettem ollóval az új tüske frizurámat!
Nálam is érik az eper, szombaton viszek az uncsiknak. Na, de a paradicsomom sehol nincs a micsurin kertészet mellett!!! Viszont a borsóm már virágzik, gyártom a bodza italt is. Van egy csomó vasalni- varrni valóm is. Hoztam egy kis vidámságot Nektek:
Öreg bácsi beleharap az almába, mire ott marad a felső fogsora.
Beleharap még egyszer, mire ott marad az alsó is.
Eldobja az almát:
- Nesze ,aztán edd egyedül!
A bolha kijön a kocsmából, körülnéz és bosszankodik:
- A fenébe!
Ellopták a kutyámat!
Egy házaspár elmegy megnézni egy kiadó lakást. A főbérlő kérdezgeti őket:
- Van rendszeres jövedelmük?
- Igen.
- Gyerek van-e?
- Igen, kettő, egy hét és egy tízéves.
- És állatok?
- Nem, nagyon jól neveltek.
Új foglyot vezetnek be a zárkába. A cellatársa rögtön megkérdi:
- Mennyi?
- Húsz év.
- Miért?
- Egy kutya miatt.
- Egy kutya miatt húsz év?
- Igen, mert az a lökött kutya addig kapart a kertben, amíg kikaparta
az anyosómat!
A nagyapa megkérdezi az unokáját:
- Kisfiam, hogy hívják azt a németet, aki eldugja a dolgaimat?
- Alzheimer, nagyapa, Alzheimer!
Két szőke nő beszélget:
-Képzeld,megcsináltam a terhességi tesztet!
-És nehezek voltak a kérdések?
Székely a fiával ül az asztalnál, a kutya az asztal mellett fekszik és
éppen a tökeit nyalja.
- Hej ídösapám, bárcsak én is meg tunnám ezt csinyáni!
- Csinyád, fiam, de szerintem megharap a kutya !.
Jaj, 5 kilót híztam a nevetéstől!!!

Az nagy szám lehetett, amikor nagyon értelmesen néztél, hogy a lajos ugrándozhat a kertben! Elképzeltem a képedet, és majd megfulladtam, bocsánat!
Drága Gyöngyöm!
Átérzem az érzéseidet, eleinte én is ugyanígy voltam ezzel, de hidd el: nagyon finomakat lehet enni, és az édességekről se kell teljesen lemondani: Először a mennyiségeken kell változtatni, azaz kevesebb káros ételt egyél egyszerre, és napi összesenben is, és kicsivel több zöldséget, salátát tegyél melléjük. A répacukrot pedig váltsd ki minél gyakrabban valami édesítővel, ha győzitek, akkor nívóssal, ugyanígy a fehér lisztet keverd másikkal ízlés szerint, de erre találsz bő leírást a neten, nem ismétlem folyton.
Én rettenetesen édes szájú vagyok most is, ezért mindig eszem valami "ártalmasat", csak nagyon pici adagokban.
Hogy miért ugrott be nekem is a 6. ?
Tegnap kutyás napom volt, 2 kis bologneise van a házban, fekete, és fekete-szürke. tünemények, jól megdögönyöztem őket, naná hogy hagyták! És isteni macsóillatuk volt, borbélyházból jöttek a kis .... ák.
Mondja a gazdikája, egy nagyon csinos lány, hogy képzejem, elköltözött a Lajos! (az apósa lakott eddig itt, most a fia és a lány jött ide, nade még télen, hát tudtam).
Mondom, tudom, még jó, hogy nem akar velük együtt lakni! -
- hát miért akarna, mikor van családja.
- na jó, stb.... és egyébként Veresre költözött, ott jó a levegő, rohangálhat a kertben.
- hm. A Lajos becsavarodott? vagy biciklizés helyett szaladgál?
.....................

Hát kiderült: Lajos nem tud biciklizni, mert ő az I. emeleten lakó nő mopsja, ugyhogy ő költözött el, a nővel együtt!!!!

Nnna! most tudnom kellett volna???? és ide is a 2 fiatal jött, a gyerek, meg a barátnője!!!! Hát - pill. alatt vagy azt állapitotta meg, hogy hülye ez a nő, mármint én, vagy elhitte, gőzöm se, hogy Lajos a kutya.!
-----------------------------
Ma meg macskás napom volt. hazafele megláttam a szőrmókot napozni egy kocsi szélénél a parkolóban, oly csodás bundikája van, és az a hamvas szürke, hogy ah!!! és a disznónak 2 otthona van, mert sokat nincs itthon a gazdija a házunkban, ő meg csábítható. 4 házzal arrébb van a második otthona. A dög! pedig már nem tini. És csak udvarolni enged, mert rögtön harapni akar. Bár finoman, de engem ne harapdáljon úgy sem.
Manapság kevés aggódó szülő van, mondják ezt az ovisnők. Aki meg "aggódó", amögött kevés a tényleg aggódó. Inkább izélgetni akarják őket. No erről ennyit.
DOKINŐnél voltam fél 9-kor, evés után 2 órával, hát szegénynek fel lett adva a lecke: 6,6 volt az ujjszurim eredm. Tegnapelőtt éh-re volt ennyi. Most dillemázik: de nem baj: holnap reggelizzek, aztán ebéd előtt jöjjek át. Hm. délig rendel. (kérdezi, mikor ebédelünk? mondom kb. 4-kor!) szóval 3/4 12-re kell átmenni. Na, ugyan mennyi lesz az annyi?
Kérdezte, mit reggeliztem. Hát 2 zsemlét, !!! "drága barátnőm, ketttőőőőőt???? 1 elég!" na jó, vita nincs, ő a főnök, aztán mondtam a többit....
Mai ebéd (még nem jöttem beleám!) 1,20 kg-s (120 dekás, igen!) zeller, megfőzve, és felkarikázva tojás, kis liszt összekeveréssel kisütve, majd 1 üveg borsó, paradics., uborka... meg kávé, és utálok enni. ez nekem nem ennivaló, semmi élvezet nincs benne.
Egy jó svédasztal! a-tól zéig! az az evés. és a 4-5 féle süti végigkóstolása, na jó, megtoldva még ami izlett azokból, hogy biztos legyen: tényleg jóóó?????
NYUGI! VAN ÖNURALMAM, S A HOZZÁ VALÓ PICIRI ESZEM.
Nálatok mi volt ma? eperparti????
6-kor közgyűlés van, és le kell mennem. L.alfaparancsa. Vagyis természetes neki.- puszi!!!!
Ha nem fáj, akkor ragaszkodj körömszakadtáig hozzájuk.
Nem értem a miértjét, talán arra gondol, hogy minden fog, ami már egyx meg lett birizgálva, góc? nekem anno még soha nem mondták, kb 20 éve voltam az ORFI-ban a fog- szájsebészeten góckeresésen, és nem mondta ott a főorvos, hogy az lenne....
De attól még izületi gyull. volt. Okát is megtalálták. no, ez van! kitartás öregem, nem elkenődni! puszillak!
Lehet, de a termések nél is elhervadtak szegények, így nem olyan szép látvány. Persze még sokat változhat.
A legutóbbi sorozatot nem fogod végig nézni??? (Personal Taste).
Nagyon sajnálhatod, ha nem folytatod, mert hallatlanul izgalmas és humánus film! Vagy már régen túl vagy rajta, csak nem írtál róla?
Azért csak a fogorvosnak kellett volna megmondani, hogy mi legyen azokkal a "lehetséges gócokkal.
A reumás orvos honnan tudja?
Keresni kell egy magán fogorvost. Nem szívesen húzatok ki olyan fogat ami nem fáj.
Semmi rosszaságot nem látni rajta.
Ez nagyon szomrú gondolat, bár én is hajlamos vagyok ilyen gondolatokra amikor fáj valamim.
Igenis van értelme az életednek. Itt vagyunk minden nap beszélünk egymással pár kedves szót.
A fiatalok meg rohanjanak csak a dolgaik után.
Edit lányom is alig ér rá pár szót beszélgetni. Vizsgázik,és meg van a saját társasága.
Ez érthető is és, jobb mintha itthon gubbasztana, mégis fájó egy kicsit ez a hírtelen jött nagy elszakadás.
Jó reggelt!
Mondom a monológomat, hozom a bölcsességeket:
Az intelligencia egy bizonyos kvantuma velünk születik. Hogy ezt ki tudjuk-e hozni magunkból, környezetünktől függ. Senkiből nem lehet többet kihozni, mint ami benne van. De sokszor fordul elő, hogy kevesebb bontakozik ki, mint amennyi lehetséges lenne.
Vekerdy Tamás
Nagyon időszerűűűűűű!!!!!:
A gyereket be kell vezetni ebbe a mai világba, igen, fel kell készíteni, hogy tájékozódni és élni tudjon benne, hogy érdekeit felismerje és érvényesíteni tudja. De súlyos - a társadalom jövőbeli lehetőségeit is romboló - tévedésnek tartom azt a közkeletű felfogást, hogy a tanításnak, a tanulásnak - az iskolázásnak - a gyereket a társadalom (vagy kisebb közösségei) politikai, gazdasági vagy egyéb elvárásaihoz kell idomítania, szabnia, megfaragnia.
Vekerdy Tamás
Másik, hasonlóan aktuális:
Én nem óhajtok olyan mennyországot, amely fehérekkel van tele, én olyan mennyországot akarok, ahol a feketék és fehérek és rózsaszínűek és sárgák mind egyenlők. De még inkább szeretném ezt itt a földön.
Dymphna Cusack
Nem láttam tigrincskéket, de láttam a hsz-edet Áginak. Talán a csecsemőket is fogom látni valamelyik itteni hírben, vagy újságban.
Az eperlányok még élnek, de már nem sokáig, mert nagyon ennivalóak.
Mennem kell, ezért jó éjszakát kívánok mindenkinek!
Én csak Larát ismerem, mint picurkát, és neki "rengeteg" jó barátja-barátnője van, az óvónőkkel sincs konfliktusa. Persze léteznek olyanok is, akik jobban szeretnek egyedül lenni.
Az óvónők pedig szintén nem egyformák. Komoly gond lehet, ha a szülők nyugtalanul engedik el a gyereket, mert tudják, hogy boldogtalan.
Hát még a 8.-on, Millám, mert ott lakunk!
A cukkini most csúnyácska, mert szanaszét ágazó nagy levelek közt pár hervadt virág, és picike zöldség növöget, talán még az is megszépül.
Nem jó, ha mérget szórnak az ember birtokára!
Veronikom, úgy tűnik, már megértünk, azért nem zöldülünk. (legalább is itt). És a pirosat meg bekaptad gyorsan, merthogy nőből van - az is!
Te, kis féltékeny, vagy inkább magabiztos????
Láttad a tv-ben a nyiregyházi ujszülött kistigrincskéket????? 3 naposak, a látogatók előtt születtek. Nem vonult félre az anya.
Hogy miért nem akartak szombaton születni! Ja! időjárásváltozás lett, s az mindig meghozza az áldást.
)))Vége a meccsnek, én korán kelek, ugyhogy ugrás az ágyikóba.-
JÓÉJT, TOVÁBBI JÓ EZT AZT AMAZT!!!!! PUSZ.
Most hogy is értelmezzem? a gyakori a barátok szerzése? Mondjuk akad azért 25-ből kb 5 általában, aki nem talál havert. És inkább egyedül játszik, de legalább azok az óvónő(k)et tekinti partnernek. Komolyabbak. Én mindig azt mondom: minden gyerekhez meg lehet találni a megfelelő hangot, de ugye ahány gyerek, annyi eset.
Na mindegy, egyre emléxem: az enyém vörösre bőgte a szemét vagy 3 hónapig.... délutánonként alig látott ki a kis köménymagnyi nyíláson. Na akkor aztán hazáig folytak a könnyeim! Szegénykém nagyon megviselt volt.
És mindig mondta: őt nagyon szeretik az óvónénik, és a kiserzsinéni is (dadus volt), de ő inkább otthon maradna, velem.
Hát basszus! dolgozni kellett!!!! Hát igen. Erre tudnék mondani valamit.... de nem akarok igazságtalan lenni.
Nagyon csodás az erkély. Ott a hatodikon jó meleg lehet. Nálunk még sehol sincs az eper, és a pardicsom is még pici.
A kertümk észak-keleti fekvésű és hidegebb.
Ma nagyon "boldog" voltam. A felső szomszédunk gyomírtózott a kerítés mellett.
Ha eső van mi is kapunk a méregből.
Már tavaly is inkább átmentem hozzá és kikapáltam ott a gazt.Csak azért, hogy megusszuk a gyomírtózást.
Ő egyidős velem de nem tud hajolgatni.
Nem lehet mit tenni, ha szólok neki csak összeveszés van belőle.
Szerencsére, van öröm is.
Érik a májusi cseresznye, kevés, de azért nagyon jól esett ma enni egypár szemet.
Olvasom egy anyuka problémáját, gyerekével gond van.... hát ahogy gondolom, szerintem úgy lehet: nem épp telitalált az óvónője, vagy mind a 2. Én nem a szülőt hibáztatom, absz. jó benyomásom van az olvasott alapján.-
Itt van egy topic: Váltsunk ovit?