Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

60-on túl/70-en innen.

kapucino
Létrehozva: 2006. március 26. 23:30

Szervusztok!

Nyissunk egy olyan új topicot, ahol hatvan körüli asszonyok beszéljük meg napi örömeinket,  ügyes-bajos dolgainkat,mivel töltjük a megérdemelt nyugdíjas napjainkat.

127476 hozzászólás
 1. 2017. szeptember 23. 20:47127476.

  Szia!


  Én is nagy "gyűjtögető" vagyok, pedig nagyon jó lenne selejtezni. Tele van a szekrény olyan ruhákkal, amit már biztos nem fogok fölvenni, de kidobni sajnálom. Van a közelben egy ruhagyűjtő, azt kéne megcélozni.Ha ilyen esős marad az idő, akkor lehet, hogy a jövő héten követem a példádat.


  Főztem egy nagy fazék töltött káposztát, húsokat előkészítettem, a leveszöldség tisztítva. Reggel remélem sikerül korábban felkelni, s délre kész lesz minden. Majdnem telt házzal leszünk.


  A tulipánokra azt mondják, ha vége a tanévnek, fel kell szedni, s amikor kezdődik az iskola, akkor kell a földbe tenni. Nos, én nem szoktam felszedni, de van amit átültetek másik helyre. Most vettem újabb hagymákat, azokat fogom földbe tenni, ha majd az időjárás engedi.


  Egész nap szinte szünet nélkül esik az eső, már befűtöttünk. A gyönyörű paradicsom mind potyog, megy tönkre, menthetetlenül itt az ősz. Azért bízom benne, hogy lesz még szép idő, jön még a mi nyarunk.Még egy -két kerti munka vár, de semmi hajrá, csak módjával.


  További szép estét, jó éjszakát!


  Marika


   


   

  előzmény:
  007eva (127475)
  2017-09-23  15:07
 2. 2017. szeptember 23. 15:07127475.

  Sziasztok!
  Most irtam egy szép kis adagot. Meg akartam nézni előnéztben elküldés előtt, és husss.
  Itt nem esett pénteken és ma sem, szép az idő. Holnapra is szól a jóslat, de jó lenne megúszni az esőt. Nem merek ablakot pucolni, nemsokára jön a festő, hétfőhöz 2 hétre, utána ugy is kell.
  A selejtezés részben volt csak hasznos, mert még mindig bőven van mit fel nem venni a szekrényben. A jó lesz majd-ben már nem hiszek, ugyhogy jön a 2.sz. ügylet.
  Százlábu vagyok, de szipőfronton is határozottnak kellene lennem.
  Nemtom mi az igazság, de ha egy cipőt megszeret az ember, az nem a szépsége, hanem a kényelme miatt van. Ami meg nem az, hát az holnap sem lesz - az.
  Most miután nem is panaszkodtam, nekiállok a dolgaimnak.
  Mosogatás megvolt, lényegében minden rendben van. A takaritást nem viszem már túlzásba, tartalékolom az energiám.
  van még valamilyen teendő a kertben? a hagymás virágokat azt hiszem, ilyenkor kell elültetni.
  Persze anno nagymamám soha nem szedte ki a földből a tulipánhagymákat, mégis százszámra nyilt a kertjében. Csodájára jártak. És nem csinált semmit velük. (vagy csak mondta volna?)
  szép hét végét kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!

  előzmény:
  krnem (127474)
  2017-09-21  14:04
 3. 2017. szeptember 21. 14:04127474.

  Szervusztok!


  Kitartóan esik az eső, fúj a szél, szóval hideg van.


  Délelőtt 2x voltam a városban, most jó itt benn. Már végeztünk próbafűtést, de rendszeresen azért még korai lenne fűteni. Mindketten nagyon szép helyen jártatok, örülök, hogy jól is éreztétek magatokat.Kár, hogy nem lehet még képeket feltenni, hosszú ideje tart ez a ráncfelvarrás.


  Hű, Évike!


  Nagyon jól selejteztél, a festés után minden áttekinthető és gyönyörű lesz. Itt is úgy van, hogy már várják, mikor kerül ki a szanálásra ítélt cikk. Pillanatok alatt elviszik, alig marad valami az igazi szállítóknak.


  Biztosan lesz még szép idő, még csak ezután jön a "mi nyarunk".


  Sajnálom a barátnődet, nagyon rá jár a rúd.Mielőbbi felépülést kívánok!


  Gabival vajon mi van? Nem javul a szeme, azért jó lenne, ha néha benézne, adna egy kis életjelt.


  Milla!


  Hol vagy? Mi van veletek?


  Marilyn sem jelentkezik.


  Minden jót!!!!


  Marika


   

 4. 2017. szeptember 21. 12:00127473.

  Szia, Neked, Nektek is!
  Eddig Szerencs kimaradt, de majd elmegyünk egy olyan programra is ha lesz tavasszal. Tudod, mi buszosok vagyunk. Viszont Erdélybe adventkor megyünk, és még megcéloztuk Veronát és Milánót is. Télen arrafele nem voltunk. Jónak néz ki az erdélyi, majd ha visszaértünk (remélem) megirom. Kár, hogy nem lehet ide fotót feltenni.
  Ez a ráncfelvarrás ugy látszik nehezen gyógyul, nem jó cérnával dolgozik az NLC. Unalmas már! ujitás, ami csupa leértékelt képességet tartalmaz.
  Tegnap nekem is kiugrott a pumpám, azt hittem, a kapszulás kávétól, pedig az 6-os erősségű volt. (12-es a leg..)
  Megnéztük este a D.Washingtonnal a Dejavue c. filmet, mondhatni én nagyon izgultam, s az egyik szünetben mértem. Azért végignéztem, ilyenkor mondja a férjem, hogy na kikapcsolom! á, dehogy kapcsolná ki, de nem is kellene nézni. Na de akarom. hahaha!
  Kellemes napot kívánok! é.

  előzmény:
  klivia48 (127472)
  2017-09-21  09:34
 5. 2017. szeptember 21. 09:34127472.

  Szép napot kívánok!Rendületlenül esik, de jó lett volna a nyáron!!!Írtam, hogy a mi környékünket nagyon elkerülte.


  Sok élményben volt nekem is részem az elmúlt időszakban jártunk Erdélyben egy település találkozón.Megint részesei lehettünk kedvességüknek, na és a gyönyörűséges természeti szépségeknek.Falunapon is túl vagyunk, majd Szerencsen voltunk, a csokoládé készítést csínját-bínját leshettük meg, kóstolással egybekötve.A Rákóczi várban is sétálgattunk.


  Útközben egy finom halászlére is megálltunk.


  Így zajlik az életem, tegnap borzasztó fejfájással és vérnyomás-ugrással köszöntött engem a front,nagyon letaglózott.


  Remélem a mai napom már jobb lesz.


  Jó egészséget és tudnivaló, a felhők mögött mindig kék az ég?!De bölcs voltam.


   


   

  előzmény:
  007eva (127470)
  2017-09-19  17:49
 6. 2017. szeptember 19. 17:51127471.

  Jajjjj! és Milla, persze, rég irtálám! remélem minden rendben megy. Egyetem, miegyéb.....  pusz

 7. 2017. szeptember 19. 17:49127470.

  Szervusztok Marikák! (amig Gabi nem jön).
  Tegnap a környéken lomtalanitás volt, reggelig lehetett kitenni az elvihető akármiket.
  Eddig mindig vita volt, hogy ezt ne, azt ne... én gyüjtögető vagyok, ill. voltam.
  aztán nekiálltam: pincéből is kitettünk szinte mindent. Az ágyneműtartó is kiürült, amit nem használtunk párnákat, paplanokat, mindent vitt le a párom.
  A szekrényem  megnéztem, mi az, amiket nem vettem fel legalább 5 éve!
  3 nagy doboz tele lett pulóverekkel, pólókkal, minden majdnem uj volt. De összementek a szekrényben! nahát, ugye?
  2 éves lekvárok voltak a spájzban, hát az is vihető volt. Erkélyről kemingszékek is, na a lenti őrzők mindjárt elhelyezkedtek rajta. Pakolták a cuccainkat, mindent elvittek.
  Nagyon jó érzés volt, hogy jó dolgokat tudnak még mások használni.
  MA Székesfehérváron voltunk, jót sétáltunk a városban.  Hazafele kis falvakon jöttünk keresztül, majd Martonvásár után (?) tértünk rá az autópályára. Igy fél óra helyett több mint 1 órán át jöttünk. De legalább részt vettünk az "Ismerd meg Hazád" mozgalomban.
  Barátosnőmre tényleg rájár a rúd. A nyakán még a kemény rögzitő, de most vésték ki a fogát, a füle is fáj, miután megsüketült az egyikre, de nem találnak semmit, de azért adnak neki infuziót, 1 hétig kell bejárnia. U.azon az oldalon a szeme is fáj.
  Hát mit nem művel egy ilyen esés! és mindez u.azon az oldalon az arcán.
  Azért van jó is, esik az eső itthon rendületlenül, és a festésig már csak szűk 3 hét van. (és addig még lassan, de pakolászni kell.) :-)
  Valami biztatót azért kérek, ha lehet. Pl. hogy na de akkor majd szép tiszta lesz, meg hasonlót.

  További kellemes naplementét.   

  előzmény:
  krnem (127467)
  2017-09-17  14:59
 8. 2017. szeptember 18. 11:10127469.

  Szervusz Julika!


  Köszönöm, hogy elolvastad. Nálatok nem találom, hogy hol van kis beszámoló a taliról. Segitenél, hányadik hsz?
  Köszönöm évi

  előzmény:
  Picivirág1 (127468)
  2017-09-17  16:46
 9. 2017. szeptember 17. 16:46127468.

  Szervusz Évike!


  Még "otthon" elolvastam ezt a szép útleírást. Akkor te sem maradtál élmény nélkül. Mert nagyon tartalmas, szép kirándulás volt. Gondolom miket is olvastál. isteni volt!!!!!

  előzmény:
  007eva (127466)
  2017-09-17  13:07
 10. 2017. szeptember 17. 14:59127467.

  Évike!


  Köszönet a tartalmas, szép beszámolóért!


  Csodás napon vagytok túl, szép helyeken jártatok. Biztosan sok képet készítettél, de ide most sajnos, nem lehet feltenni. (Sokáig tart a "ráncfelvarrás".)


  Tegnap itt is nagyon szép őszi idő volt, ma pedig már kora reggeltől szemerkélő eső és napsütés váltja egymást, és nagyon hűvös van. Lassan be kell fűteni.


  További szép napot!


  Marika


   

  előzmény:
  007eva (127466)
  2017-09-17  13:07
 11. 2017. szeptember 17. 13:07127466.

  Huuha!
  Micsoda meglepi! Megint beengedett a kapun az nlc!!!


  Rövid beszámoló Nektek. Tegnap voltunk Tiszadobon, csodás időben. 55-en mentünk (3 tengelyes busz). A "kis" csoportban csak mi voltunk rövidnadrágban. Gondolták szerintem, hogy itt egy csökkent ésszel rendelkező házaspár. Nem baj, és élveztük az egész napi napsütést. Viszont nem élveztem a wc-sorbaállást a pihenőknél, 55-ből ből csak 9 férfi volt, ami kb. arányos a kisebb csoportos kirándulásokkal.
  Ez a volt Andrássy gróf kastély felújítva gyönyörű! Anno gyermekotthon volt, a srácok most a városban vannak elhelyezve.
  Nincs túlbútorozva, de nagyon szép. Kicsit emlékeztetett a Vajdahunyad-várára, de leginkább a Loár-menti kastélyokra, persze lényegesen kisebben. Gondozzák a kerti labirintust is, s látszik, hogy a rózsás-virágos kert is alakul.
  A régen lakott kiszolgáló parasztházak lakatlanok, romosak. Nemtom mi lesz a orsuk. Na, 2-ben laknak.
  Az idegenvezető nagyon jó volt. Mesélt az Andrássyak családjáról, igen érdekes volt. Pletykaszinten nem, kimaradt a Sissihez való vonzodás, oda-visszája.
  Visszafele utba ejtettűk Füzesabonyt, ott ebédelt a csoport, szervezetten 1 napos kiránduláson még nem volt ilyen jó ebédünk.
  Húsleves, óriási reántottszelet petr.burgonyával, savanyuság, és 1-1 palacsinta, lekáros, és túrós.
  Jó, hogy a busz vitt tovább Mezőkövesdre.
  Itt megnéztük a Kissjankó Bori szülőházát, ott aztán igazán modellméretűnek éreztem magam, le kellett hajolni az ajtóbejáratoknál.
  Utána a Magyó múzeumba mentünk, láthattuk az ő műveit is, s mai versenyművek voltak kiállitva, tényleg egyedülálló motivumai vannak a matyóhimzésnek.
  Itt nincs távolság (szinte) bár 16.ooo lakosa van a városnak, csak egy ugrás volt a templom. Kaptunk egy bő fél órás orgonahangversenyt Bachtól. Hosszabbat akartak, de fél 5-kor már esküvő volt... aztán még egy.
  Meghatódtunk, nem is értem, hogy hozta ki belőlem. Talán mert oly csodás volt?
  Indulás haza, 7-kor már le is szálltunk a Planetárium előtt.
  Gondolom, a többi utastársnak is kellemes napja volt.
  Hát ez történt velünk a napsütéses szombaton.- (most ezt bemásolom a Menedékházas lányoknak is, akit érdekel, gondolom elolvassa. Én is várom mindig az ő eseményeik meséit).
  Pusz. Évi

 12. 2017. szeptember 15. 06:54127465.

  Szervusztok!Szép napot kívánok!


  Marika! Tiszteletreméltó törekvés a csipkebogyóval való munkálkodás, én nem merek belevágni, mert olvasom, hogy igen babra munka, nem beszélve , hogy szurkálós egy növény!De  teának kiváló!


   

  előzmény:
  krnem (127464)
  2017-09-14  19:55
 13. 2017. szeptember 14. 19:55127464.

  Szervusz!


  Itt helyben nincs ilyesmire lehetőség, be kell menni a városba. (5 km). Befelé megyek a busszal, aztán a végén hazahoz egy olyan társ, aki még távolabbról jár be kocsival.


  Tegnap délután a szomszédasszonnyal voltunk csipkebogyót szedni, ne maradjon el télen a finom tea. Jól összekarmolt a bokor. Megbeszéltük, hogy újjáélesztjük a korábbi gyaloglásainkat, már nincs kánikulai hőség.


   Igen, a kert nagyon jó, ad is még egy kis munkát, és mozgásban tart. 


  A régiek azt mondták, ha szept. 14-re nincs fagy, akkor szép, hosszú őszre lehet számítani. Remélem így is lesz.Kezd potyogni a dió, szedtem egy kis mandulát is, szerencsére hagytak a mókusok. Sokszor előznek meg a mandulánál és a mogyorónál is.


  Marika


   

  előzmény:
  klivia48 (127463)
  2017-09-14  16:41
 14. 2017. szeptember 14. 16:41127463.

  Isten éltesse a Máriákat!


  Szerencsére már beenged a rendszer!


  Jól vagyunk, nálunk tombol a szél a napokban esett kis esőt már ki is fújta.


  A jóga, az remek dolog lehet,szívesen mennék én is valamilyen  torna félére, de itt most nincs ilyesmi.Még a kert ad lehetőséget, hogy mozgásban legyek, de az nem az igazi.

  előzmény:
  krnem (127461)
  2017-09-12  14:18
 15. 2017. szeptember 14. 16:34127462.

  Sziasztok Lányok!


  Hogyan, azt ne kérdezzétek, de be tudtamlépni, se kép, se hang, előzőleg a telefonom internetéről tudtam, de nincs már Mb-m, 4oo volt az uj csomagban, mert itt van nekem az asztali személyi, ugye, jó nagy dög, de bejön rajta a SzabadEurópa is!!!! mondták valaha egy szürke kis néprádióra!
  Nekem is azt irja, hogy "le vagyok tiltva", hogy ez mi?????  aztán azt is, hogy nem jó a felhasználónév, meg a jelszó sem..... most meg jó????
  Nos addig, mig ez igy cicózik velem, nem tudok jelentkezni, próbálom, mint a kiskutya. Szorgalmasanám!!!!!


  Most feltettem egy képet, de eddig sem ment át a Menedékházi lányoknak, szerintem ez sem fog.! bocs. évi

  előzmény:
  krnem (127461)
  2017-09-12  14:18
 16. 2017. szeptember 12. 14:18127461.

   Évike!


  Köszönöm, nagyon kedves vagy. 


  Napokkal ezelőtt az írásom is elszállt, majd mostanig a topikot sem találtam. Jó lenne, ha már megjavulna a fórum.


  Itt igazi őszi idő van, borongós, időnként előbukkanó nappal, csepergő esővel.


  Mindenkinek szép délutánt! (A nyári szünet után újra indult a jóga, késő,délután oda megyek.)


  Marika


   

  előzmény:
  007eva (127460)
  2017-09-12  12:33
 17. 2017. szeptember 12. 12:33127460.

  Kedves Marikak, képtelen vagyok bejelentkezni, ez talán atmegy. 


  BOLDOG NEVNAPOT KIVANOK NEKTEK! 


  Szeretettel. Evi

 18. 2017. szeptember 4. 15:16127458.

  Szervusztok!


  Úgy van Évikém,annyi mindennek lehet és kell is örülnünk!Meglátni, megélni a pillanatok szépségét és ezt nagyon komolyan gondolom.


  Ma a kertben fotóztam és mutatok néhány képet az ősz jegyében születetteket.Mert az ősz is csodálatos!


  A kert végében a Hajnalkák, a tűztövis szép bogyóival, és a kékszakáll is ősszel virágzik.


  Milla!A leandereim nekem sem remekeltek, szerintem nehezen tértek magukhoz a hosszú tél után.De ami nagyon fontos nekik, a víz,sokat kell öntözni őket.Most szépen virágoznak.


   

  előzmény:
  007eva (127457)
  2017-09-04  13:03
 19. 2017. szeptember 4. 13:03127457.

  Ma már elengedtem a képzeletem, a pakolást illetően. Kell pár banános-doboz, ez már tuti. A spejzben levő cucc talán belefér 5-6-ba. Az is valami! Már a mélyhűtőben levőket kezdjük fogyasztani, hogy kihuzhassuk akkorra a hűtőt. Fürdőben a szekrényben vannak a cuccok, ott elég magasan fel van csempézve. A boylert előre nem tisztittatjuk ki, szóval lesz azért utómunka a takaritáson kivül is.
  A fr.ágyból mindent ki kell rámolni, hogy élére lehessen állitani.
  Hogy mi lesz a nagyszobában, nem tudom, egy kész akadálypálya lesz, ez tuti! Mindenesetre a szekrény tetejére lehet ott pakolni. Na most stop! a gondolataimnak, mert már ott tartok, hogy mi is lesz közben???? - hát majd férjem mondja, ez sem kell, az sem kell, ez minek, na ugye hogy ez felesleges minek vetted meg, neked minden kell stb.... ez sem volt rajtad, meg az sem! hahaha!!!!! hát dehogynem, csak a ruhák összementek a szekrényben!!!!!
  Közben majd a meló kezdésekor a festők után naponta felmosom a lépcsőházat, a szomszédok nehogy behordják a koszt. Én sem szeretném forditva.
  Na most saját magamtól vidám lettem! hogy de jó is nekem, van lakás, ahol élünk, van kaja a hűtőben, van mind aludni, s van mit felvenni.... hány embernek nincs, és de örülnének, ha ez lenne a gondjuk. És az árát ki is tudjuk fizetni.
  Szóval akkor nekem nincs is gondom, örülnöm kell, hogy mindez van!!!-


  LÁNYOK, ugye hogy igazam van? nézőpont kérdése minden, hogy melyik is a tuloldal? - hát ahonnan nézzük!
  Akkor nézzük a jó oldalról.
  Minden nélkülözőnek kivánom, hogy legyen jobb sorsa.

  előzmény:
  krnem (127456)
  2017-09-03  19:55
 20. 2017. szeptember 3. 19:55127456.

  Szervusztok!


  Juj, nagyon hideg lett! 


  A hét végén ünnepeltünk , itthon voltak a gyerekek, nagyon jó volt.Délután indultak vissza. Holnap mindenkit vár az iskola, a munka.


  Évike!


  Legalább már van időpont, biztosan ügyesen dolgozik majd a festő, s a kellemetlenségért kárpótol az újjávarázsolt szoba.


  Milla!


   Régebben nekem is volt néhány cserép leanderem, de már nem foglalkozom velük. Tetszenek, de nem tudom megfelelő helyen teleltetni őket, így sajnos lemondtam róluk is, mint a legtöbb teleltetős virágról.


  Marika!


  Én is pontosan ezt érzem. Nagyon szeretek a kertben dolgozgatni, nagyon jó érzés. Aztán, ha már termett valami, akkor az ne menjen kárba. Annyi mindent tettem el, hogy az több családnak is elég volna. Mindig marad az előző évekről is. Még mindig terem az uborkám, gyönyörű a paprikám, és van bőven paradicsom is.  Az idén annyi szilva sem volt, hogy legalább egyszer jóllakjunk belőle, de most a szőlő kárpótol, bár azt erősen támadják a madarak.


  Még egy kicsit olvasgatok, várom  a fiam hívását, ők még úton vannak, addig nem fekszem le. Ketten már szóltak a hazaérkezésükről.


  További szép estét, jó éjszakát!


  Marika 


   


   


   

 21. 2017. szeptember 3. 15:34127455.

  Szervusztok Lányok!


  Na végre összeállt a kép, okt.9. festés. Amit lehet, átteszünk a nappaliba, de nagyon kicsi a hely. Juj de nem jó ez! De előbbi időpont nincs.
  Addig húztam a dolgot, mig ez lett.
  Esőmentes délutánt kivánok!

  előzmény:
  milla55 (127454)
  2017-09-01  07:06
 22. 2017. szeptember 1. 07:06127454.

  Én is így érzem, kertecském nélkül nagyon rossz lenne élni. Szép ez a virág begónia?A leanderek nem akarnak virágozni csak nőnek és nőnek.


  Nem tudom miért? Tán a változékony idő miatt.

  előzmény:
  klivia48 (127453)
  2017-08-29  16:27
 23. 2017. augusztus 29. 16:27127453.

  Szervusz Marika!


  Szívesen teszem fel a képeket,a kert ad munkát, de olyan sok örömet és megnyugvást is.Jó, hogy így közel a 70-hez megtaláltam azokat az elfoglaltságokat, amiben igazán örömem lelem.Jó érzéssel tölt el, ha gyarapodnak a befőttek, paradicsom, és mindig hálás vagyok, hogy még erre is képesek vagyunk.


  Jó a programjaitokban, hogy sok az olyan lehetőség, amibe a látogatókat is bevonják.A mindent készen kapás az elszemélyteleníti ezeket az összejöveteleket.Szerintem .


  Ma voltunk az unokám tankönyveiért, 12. évfolyamos, már alig kapott könyvet Az utolsó évfolyamosoknak már kevesebb jár..Ő is komoly év előtt áll, ha minden jól megy jövőre érettségizik.A kisebbik  másodikos kisiskolás.


  Írjatok magatokról, olyan szívesen olvasom.A mi korosztályunk élete is tartalmas, ha tudunk bánni a megkapott idővel.Olvasgatok, keresgélek filmeket, tényleg ebben segíthetnétek, hol található szép, tartalmas film?!


  Szeretem a jó zenét, a mi hiányzik a koncertek, az  nagyon, színházba ritkán jutunk, a falu hátránya.


  Milla!Szerencsések vagytok, hogy ott a város és mégis egy élhetőbb környezetben éltek.


  Szép estét kívánok!

  előzmény:
  krnem (127450)
  2017-08-28  14:02
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek