Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Üdülési jog -megbántátok?

Torolt_felhasznalo_761747
Torolt_felhasznalo_761747
Létrehozva: 2004. július 3. 22:17
Szeretném megkérdezni, mi a véleményetek az üdülés jogról? Cserélhető? Jó feltételekkel? Mi van, ha a 6 fős apartmanba többen mennétek?
Fel lehet bontani a szerződést?
Asszem, hibát követtem el, mert nem elég kielégitő tájékoztatás után szerződést kötöttem velük. Csak éppen itthon bogarásztam át a szerződést, és találtam néhány nem-tetsző dolgot olyan dijakról pl, amiről szó sem volt... Mit lehet ilyenkor tenni? 50 000-et már kifizettünk. Az ugrott végleg? Vagy visszakérhetem? Vagy olyan jók ezek, hogy ne adjam fel? Jaj, ha tudnám, mit tegyek!
  1. 2015. október 8. 13:50118.

    Tisztelt üdülési jog tulajdonosok és fórumozók!


     


    Engedjék meg, hogy pár mondatban figyelmükbe ajánljam Önöknek alapítványunkat a Magyar Timeshare Károsultak Alapítványt, mely a XI. kerületben található Budapesten. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy egyre több cég próbál belőlünk, üdülési jog tulajdonosokból megélni.


    Különböző konstrukciókban üdülési heteink értékesítésével hitegetnek bennünket, melyre komoly összegeket fizetünk nekik a nagy semmiért, hiszen nem történik az ég világon semmi.


     Sok esetben üdülési jog üzemeltetőjének negatív hozzáállása is problémát okoz.


     


    Alapító társaimmal egytől- egyig üdülési jog tulajdonosok vagyunk – akik maguk is tapasztalták az évek során az ezzel járó problémákat –, munkánkat segíti szakmai területén sikeres és tapasztalt jogászunk. Az elmúlt időszak sikerei az üdülési joggal kapcsolatos vitás kérdések rendezésében arra inspiráltak bennünket, hogy mindezt a segítségnyújtást minél több üdülési jog károsult számára elérhetővé tegyük. Tapasztalatunk alapján, ha az adott témában a károsultak csoportosan lépnek fel hatékonyabb és eredményesebb ügyintézés várható. Szervezetünk az ingyenes személyes jogi tanácsadás mellett ingyenes csererendszert működtet tagjai számára. Hamarosan honlapunkon is tájékozódhat rólunk, illetve fel veheti velünk a kapcsolatot. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szervezetünk ügyfelévé szeretne válni, kérjük, keressen fel bennünket. Ez az éves alapítványi hozzájáruláson felül – mely ügyfélszolgálatunk és adminisztrációs részlegünk munkáját hivatott támogatni ( díja 3000.- Ft/év) – más költséget nem von maga után. Forduljon hozzánk bizalommal, minden kérdésre próbálunk megoldást találni. Az info.mtka@gmail.com  e-mail címen várjuk leveleiket, észrevételeiket.

  2. 2013. október 21. 10:12117.

    Sziasztok!

     

     Keressük azokat, akiknek Dobogómajoron megmutattak egy bemutató apartmant amely 2szintes volt, majd amikor lementek felhasználni a hetüket, egy jóval kissebbet kaptak. 

    Mi 1999-ben vettünk 1,740000Ft-ért,de ha tudjuk, hogy egy fele akkorába paszíroznak négyünket, nem vesszük meg!Jelenleg perben állunk a céggel, de a tanúként kihallgatott Stegmajer úr valótlan dolgokat állított, (véleményünk szerint lepaktált a céggel)többek között azt mondta, közölték az érintettekkel, hogy nem ilyet kapnak. Ilyen nem hangzott el, csak az, ez a bemutató apartman, mikor kértük mutassák meg azt amelyiket kapjuk, a válasz az volt, az is ilyen ,de abban most laknak. A besorolás szerinti 4/2 ami a szerződésben szerepelt,amikor megkérdeztük, az mit jelent, kérdésünkre azt válaszolták ez csak egy belső infó nekik. Később tudtuk meg, hogy a 4/4-est mutatták, és a 4/2-es azt jelenti, 4fős, de 2főnek komfortos.A bemutató apartman jóval nagyobb, komfortosabb volt, így eleve megtévesztették a vevőket. 
    Keressük azokat, akiknek Stegmajer Sándor adta el illetve ajánlotta az üdülési jogokat. Szükségünk van olyan tanúkra, akik megerősítik a mi állításunkat. Illetve mi is szívesen segítünk másoknak, ha perre viszik az ügyüket. Amit még érdemes tudni, igaz, az ellállási jog 14 nap illetve 1év. De ennek elteltével, ha a cég perel, fenntartási díj nemfizetése miatt, viszontkeresetet lehet beadni! email: vision.mariann@gmail.com
  3. 2010. augusztus 30. 15:35116.

    Hú, gyors kérdésem lenne, úgy látom, jártas vagy a témában: vonatkozik ez az elállási jog arra is, ha csak RSI tagsági kártyát vettünk???

     

    Még nem vettük át a kártyát, viszont ma jöttem rá , hogy bepaliztak a hétvégén, hogy utána tudtam olvasni dolgoknak. A pénz ki lett fizetve, de most futnék utána, hátha visszakapom...

     

    Köszi előre is a segítséget.

    előzmény:
    csucsu73 (115)
    2010-07-16  21:51
  4. 2010. július 16. 21:51115.

    Sziasztok!

    Még új vagyok itt de el szertném mondani a történetet okulásul:  minket a múlt héten szombaton paliztak be Kehidakustányban.  A szokásos: olcsó 4* aparthotel hétvége, fejtágítással. Persze jó a szöveg, gondolkodási idő nincs és mi ostobák alá is írtuk a szerződést . Előlegként 50.000 ft-ot kértek amit nem is lenne szabad (15 nap elállási idő van!!!!!!!!!!). Szerencsére már hétfőn kapcsoltunk és azonnal megírtuk az elállási nyilatkozatot, amit személyesen vittünk le nekik Kehidára. Még csak meg sem lepődtek. Persze ők nem fogadták el, úgyhogy a bajai központba kellett postáznunk . A lényeg a lemondásnál, hogy bizonyitó erejű magánokirat legyen. Ne ijedjetek meg ez nem takar mást csak azt, hogy rajtatok kívül 2 tanú is írja alá és legyen ott a lakímük és a szem. ig. számuk is. Azt se higgye el senki, hogy kötbért vagy valami mást fizetni kell mert ez nem igaz. Kormányhatározat van róla úgyhogy ne hagyjátok magatokat! Fontos még azt is tudni, hogy ezt a lemondást a bankba is be kell viinni (ha hitelre vennétek!) mert bár azt mondják ők a kölcsönt is lemondják jobb a biztos. A bankban lepecsételik és ráírják a leadás napját ezzel is bizonyítva, hogy nem lépted túl a 15 napot. 

    Egyébként mielőtt lemondtuk volna utánnanéztünk: szinte lehetetlen jó cserét csinálni még itthon is nemhogy külföldre. Drága csere díja is (mert persze az is van bár nem mondták), és a fenntartási kötségek is évről évre emelkednek!

    Mi már csak arra várunk, hogy az előleget visszadaják! Reméljük hepi lesz  a vége!Ha kérdés lenne szívesen válaszolok, mert még friss az "élmény"!

    További szép nyarat mindenkinek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  5. 2010. május 17. 21:05114.

    Sziasztok!

     

    Keresek szintén károsultakat, akiknek használhatatlan üdülési joguk van Hévízen a Jókaiban!!!!!

    g.k.zita@gmail.com 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  6. 2010. május 6. 12:03113.

    Megkérdezhetném, hogy miért???

     

    Hiszen ez IS egy ilyen topik haszna, hogy megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, és megóvjunk másokat, hogy ugyanazt a hibát elkövessék, ami miatt esetleg mi/ismerőseink pórul jártunk.

     

    Sajnos pont az üdülési jog területén rengeteg a kókler, csaló cég és ügynök.

     

    Ha a fogyasztóvédelem fórumon, vagy az Indexen még konkrét cégnévvel is lehet topikot indítani, mitől fél az NLC? Tán csak nem kártérítési perektől?

     

    Fölösleges a félelem, mert a nevezett cégeket már a Gazdasági Versenyhivatal is többször elkaszálta, éppen az ominózus csaló üzletmenet miatt!

     

     

    előzmény:
    moderator_BB (109)
    2010-04-02  08:49
  7. 2010. május 6. 01:45112.
    Sosem értettem mi a plána az üdülési jogokban,miért jó 30 évig ugyanazon a helyen nyaralni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  8. 2010. május 5. 21:35111.

    Én csak azért válaszolok most, hogy fennmaradjon azért időnként a topic, hátha valakit sikerül megmentenünk.

    Szóval engem úgy paliztak be, hogy fogalmam sem volt, hogy milyen bemutatóra megyek (persze kedvezményes hétvégére invitáltak) és még sosem foglalkoztam ilyennel, hogy üdülési jog. Mivel nyaralni minden évben elmegyünk, gondoltuk jó buli lesz, olcsóbban megússzuk ja és teljesen átmosták az agyunkat....Persze még este elkezdtem kutakodni a neten és hála legyen a netnek, másnap pánikszerűen kimenekültem belőle

    előzmény:
    maruan (105)
    2010-03-17  12:50
  9. 2010. május 5. 13:50110.

    Kedves Antonyina!

     

    Ő semmit nem értékesített nekem. Tavaly egész évben teljesen konkrét ígéretekkel húzta az időt, de a pénzemet a mai napig nem adta vissza.

    Belefáradtam.

     

    Közben magánúton - teljesen véletlenül - ÉN ÉRTÉKESÍTETTEM.

    Nála pedig tehetetlen vagyok a pénzem visszaszerzésében.

    Üdv.: Barczi1

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_139024 (107)
    2010-03-31  07:22
  10. 2010. Április 2. 08:49109.

    Megkérek mindenkit, hogy konkrét nevek említése nélkül írjon, se email címet, se telefonszámot ne tegyetek ki a fórumra.

     

    Köszönöm szépen!

    előzmény:
    mhajnuska (1)
    2004-07-03  22:17
  11. Torolt_felhasznalo_139024
    Torolt_felhasznalo_139024
    2010. március 31. 07:34108.

    Kedves Toreki!

     

    Bár nem tartozom a károsultak közé, de érdekel az ügy, ezért megjegyzem: a megadott linket nem tudtam megnyitni. Lehet, hogy azóta már a IX. kerületi BRFK nem keres sértetteket?

     

    Ha így van, érdekelne, mi történt.

     

    Üdv: Antonyina

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
    2009-06-24  16:03
  12. Torolt_felhasznalo_139024
    Torolt_felhasznalo_139024
    2010. március 31. 07:22107.

    Kedves barczi1!

     

    Engem is megpróbált behálózni B. A. (így írom, mert látom, hogy teljes neve helyett a képernyőn gyakorta csak pontsor jelenik meg), de sikertelenül. Megemlítettem az internetes bejegyzéseket, mire azt válaszolta: akkor éppen beteg volt, de azóta már értékesítette, amit vállalt, nem érti, miért nem vették le a bejegyzést az internetről.

     

    Csak a tisztánlátás kedvéért: valóban értékesítetted azóta az üdülési jogodat? Egy egyszerű igen/nem válasszal is beérem, de ha van valami a szíveden, öntsd ki.

     

    Sajnos, a megszégyenítést "az ország nyilvánossága előtt" reménytelen ötletnek tartom (nem TV-hír), bár kétségtelen, hogy a károsultaknak jól esne.

     

     

    előzmény:
    barczi1 (99)
    2009-02-12  12:59
  13. Torolt_felhasznalo_797793
    Torolt_felhasznalo_797793
    2010. március 27. 23:13106.

    Köszi . Ez csak az egyik fejezet, a nagy része nem ebből fog állni.

     

    előzmény:
    maruan (105)
    2010-03-17  12:50
  14. 2010. március 17. 12:50105.

    Az üdülési jog tulajdonosainak elégedettségéről????

    Hát akkor igen rövidke és szegényeske lesz az a dolgozat!  Assszem elégedett tulajokat nagyon nehezen és nagggyooon keveset fogsz találni.

    Javaslom, hogy legyen a dolgozat címe inkább az, hogy: Hogy a francba tudnak még mindig embereket bepalizni erre a hülyeségre?

     

    Egyébként meg sok sikert a szakdolgozatodhoz, bármiből írod is!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_797793 (102)
    2010-03-15  23:48
  15. 2010. március 17. 11:46104.

    Köszönöm, de nekem is sikerült szerencsére elállnom.

     

    előzmény:
    kolibri14 (101)
    2010-03-12  22:17
  16. 2010. március 17. 11:45103.

    Szia!

    Én szerencsére még időben elálltam az szerződéstől, így nem lettem üdülőjog tulajdonos.

    Olyannal még nem találkoztam, aki utólag ne bánta volna meg, hogy megvásárolta.

     

    De azért csak próbálkozzál:-)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_797793 (102)
    2010-03-15  23:48
  17. Torolt_felhasznalo_797793
    Torolt_felhasznalo_797793
    2010. március 15. 23:48102.

    Sziasztok! Én az üdülési jog tulajdonosainak elégedettségéből írok szakdolgozatot! Megtennétek nekem, hogy aki rendelkezik üdülési joggal, egy rövidke kérdőívet kitöltötök! Köszönöm szépen!

     

    http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/291953583/
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. március 12. 22:17101.
    Jajjjj! Pedig nemrég gondoltam rá, hogy újra frissítem a topicomat az én tavalyi kálváiámról, hogy mások ne járjanak úgy mint én majdnem. Jópár napom ráment mire elintéztem, de sikerült és még a pénzt is visszakaptam szerencsére. Úgy látszik tényleg ismételni kell,  mivel én spec. sosem foglalkoztam üdülési joggal, csak egy kedvezményes hétvégét akartam végre eltölteni. Sikerült aztán kikecmeregni a dologból? Szerintem, hogy van ez a net, rengeteg pénzt megspórolt nekem és álmatlan éjszakát.
    előzmény:
    maciga (100)
    2010-01-25  21:19
  19. 2010. január 25. 21:19100.

    Segítsetek! Újabb "marhákat"húztak be a az üdülési jog megvásárlásával a csőbe. Ezek most mi vagyunk a párommal. Engem sokat kellett győzködni, végül sikerült nekik. Ott és akkor láttunk benne fantáziát. Állítólag  a szerződéstől elállhatok a szerződés aláírása után 15 napon belül... Ma a harmadik álmatlan éjszakánkon vagyunk túl, megírtam egy elállási kérelmet, szeretném megkérdezni, kinek sikerült eddig az elállás???

    Vagy ügyvédi segítség is szükséges, mivel teljes bizonyító erejű magánokirati formában tett elállási nyilatkozatot kérnek a szerződésben elállás esetén. Ki találkozott már ilyen esettel?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2009. február 12. 12:5999.

    Kedves Ági!

     

    Azt hiszem, ugyanarról a B. A-ról van szó,  akivel mi is megbízási szerződést kötöttünk üdülési jogunk eladására még 2006-ban.

    Nem részletezem, csak annyit, hogy a mai napig nem fizette vissza azt a pénzt, amit a megbízási szerződésben vállalt, amennyiben 4 hónap alatt nem adja el az üdülési jogunkat.

     

    Kedves fórumozók!

    Kedves Ági!

     

    Kérem azokat, akik hasonló károsultak, mint mi, a "PRIVIT NEKI"-n keresztül írják meg, hogy hajlandóak-e nyivánosan, egy TELEVÍZIÓS MŰSORON BELÜL felvállalni problémájukat, amihez természetesen nev üket és arcukat kell adni.

     

    Továbbá hajlandóak-e arra, hogy az APEH felé bejelentéssel éljenek - velem és a többiekkel együtt .

    A bejelentés lényege az lesz, hogy adózott-e az általunk igazoltan neki fizetett összegek után?

     

    Ha már oly sok igérgetés után se hajlandó visszafizetni az összeget (én legalábbis számos esetben értésére adtam, hogy hajlandó vagyok csökkentett összegben kérni a tartozását, de erre sem történt semmi ), akkor SZÉGYENÍTSÜK MEG AZ ORSZÁG NYILVÁNOSSÁGA ELŐTT.

    Tudom, hogy vannak, akik feljelentették. Nem sok esélyt látok rá, hogy valaha is megkapják a pénzüket. Én azért nem választottam ezt az utat, mert reménytelen, hogy abból pénz lesz és a sok utána járástól legalább megkímélem magamat. 

    A "privit neki"-n belül természetesen bővebben is .kitárgyalhatjuk ügyünket, de ne adjuk meg neki azt a lehetőséget, hogy teljesen belelásson a "lapjainkba".

     

    Várom jelentkezéseteket .

     

     

      

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_200197 (98)
    2009-01-19  17:39
  21. Torolt_felhasznalo_200197
    Torolt_felhasznalo_200197
    2009. január 19. 17:3998.
    Sziasztok! Új hozzászóló vagyok. Levelemet azoknak írom, akik úgy érzik, hogy becsapták őket az üdülési joggal kapcsolatban és azoknak, akik pechükre kapcsolatba kerültek ........ A kettő ugyanis összefügg. Mi 2005-ben a Watermann Holiday Club "előadásán" vettünk részt. Ostobák voltunk és a beetetés sikerrel járt. Az üzletkötővel egy magyarországi gyógyüdülős apartman őszi befizetésében, megvételében egyeztünk meg. Mire az aláírásra került a sor, már egy horvátországi szigetre márciusi időpontban kaptunk helyet. Az igazgató hangsúlyozta, hogy megfogtuk az isten lábát. (1. becsapás) Én kijelentettem, hogy nem akarunk egy helyre menni, utazni szeretünk és nem egy helyen heverészni. Az igazgató megnyugtatott, hogy ezzel a joggal bármikor, bárhova mehetek. (2. becsapás). A következő kérésünk az volt, hogy egyben szeretnénk kifizetni az összeget, ezért várjunk a következő év februárjáig, addigra meglesz a teljes összeg. Az igazgató ragaszkodott az azonnali előleghez, és hangsúlyozta, hogy a banki kölcsön nekünk semmilyen plusz költségbe nem kerül. (3. becsapás). Természetesen 5 hónap alatt tetemes pluszköltség keletkezett az apartman eredetileg 3 milliós díján felül. Az első évben élni akartunk a választott üdülés lehetőségével, az általunk választott utazási lehetőséggel nem élhettünk, mert csak a világtól elzárt luxus apartmanokra lehetett volna üdülési jogunkat cserélni komoly ráfizetéssel. (4. becsapás). Szerettük volna a lányunkat elküldeni magunk helyett, erre csak az üdülési díj külön befizetésével lehetett volna módunk. (5. becsapás). Egyébként egyik gyerekünk sem kért ebből az üdülési jogból, tehát nincs értelme rájuk hagyni. 2007-ben a férjem súlyos autó balesetet szenvedett, amely miatt félévig mozgásképtelen volt, majd az egyik szemére megvakult. A rehabilitációja majdnem egy évig tartott. Kértem a céget, hogy vegyék vissza az üdülőt, mert nem tudjuk használni, de kérésemet elengedték a fülük mellett. 2008-ban megbetegedtem (rák), újból megkértem a céget, vegyék vissza az üdülőt, ki tudja , hogy mi vár rám és meddig élhetek. Kérésem továbbra sem hallgattatott meg. Ekkor interneten hirdetni kezdtük az üdülőhasználati jogot. Erre a hirdetésre jelentkezett 2008 február elején ......., akivel találkát beszéltünk meg. Két hónap alatt az eladási ár 10%-ért vállalta az üdülési jog eladását. Ostobaságunknak, naívságunknak hála, valamint tényleg megnyerő ábrázatának és modorának, "sikerült" megegyeznünk. 100 000 ft.-t fizettünk. Eleinte meglehetős gyakorisággal telefonált, s értesített bennünket arról, hogy sínen van. 2008 júl. 23.-án újból felhívott, hogy még 100 000 kell, és két héten belül eladja az üdülési jogot. Elhittük és fizettünk. Utoljára karácsony előtt 2 héttel keresett fel, s csak 40 000 Ft.-t kért, ami az eladási szerződés fordításához kellene. Azt ígérte, hogy karácsonykor a kezünkben lesz a pénzünk. Sajnos ezt nem fizettük ki, pedig, ha csak egy kis eszünk lett volna, rendőrrel várhattuk volna. Azóta hiába írok, telefonálok, semmi hír felőle. Nyilván rájött, hogy vége, belőlünk több pénzt nem tud kicsikarni. A fiam megtalálta a fórumon ezeket a leveleket, s most már mi is kénytelenek voltunk tudomásul venni azt, amit már korábban is sejtettünk: A. egy szélhámos. Ezek után ügyvédhez fordultunk. Ha bármelyik sorstársam velem együtt szeretne ....... nyomára jutni, és őt megfelelő helyen és kezekben tudni, valamint visszakapni a pénzét, írjon, válaszolunk. Ági
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2009. január 11. 12:3497.
    Leginkább sehogy sem tudsz megszabadulni tőle. Én csak azon csodálkozom egyfolytában, hogy erre még mindig be tudnak bolondítani embereket.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_262593 (95)
    2009-01-05  18:12
  23. 2009. január 11. 12:2296.

    s.o.s. Tudna e segíteni valaki nekem olyan internet címmel, ahol üdülési jog után lehet érdeklődhetek.

    Én úgy tudom, hogy ez örökölhető, és nem tudom meddig lehet befizetni az éves díjat sem.

    Ha nem fizetjük be az éves díjat, akkor "elúszik" minden?Sürgös lenne, ha valaki segítene. (Mennyi az éves díj?)!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_262593
    Torolt_felhasznalo_262593
    2009. január 5. 18:1295.

    Sziasztok!

    Nem tudom, hogy jó helyre írtam-e,és válaszol-e rá valaki,de szeretném megkérdezni,hogyan lehet megszabadulni az üdülési jogtól?

    előzmény:
    mhajnuska (1)
    2004-07-03  22:17

Címlap

top