Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Esküvőre kísérő - illik?

Ametyst
Létrehozva: 2011. május 29. 09:50

Sziasztok!

 

Illik egy nőnek esküvőre+lagziba "kísérő" gyanánt egy barátnőjét vinni? Vagy ez ciki? Jobb lenne egyedül mennem? Vagy egyedül megjelenni a cikibb?

 

Úgy alakult, hogy hivatalos vagyok hamarosan egy esküvőre. A meghívás anno még nekem és rajtam keresztül a páromnak szólt, de vele nemrég szakítottam...

Az esküvő és a lagzi vidéken lesz, a vendégségből a páron kívül csak még 2 másik embert ismerek majd, ők mindketten a párjukkal lesznek. Én elmegyek szívesen egyedül is, csak nem tudom, hogy ez belefér-e az illembe, illetve kicsit félek, hogy 2 pár mellé becsatlakozni 5.nek nem lenne olyan jó buli... A házasodó pár egyébként a volt páromat is kb. ugyanannyira ismerte, mint ezt a barátnőt, akire kísérőként gondoltam, tehát ilyen szempontból nem lenne különbség. 

Természetesen a párt is meg fogom kérdezni, de ismerve őket, nem hiszem, hogy nekik gondot okozna, ha a barátnőmmel mennék, viszont érdekelne, mi erről mások véleménye, illetve mit diktál az illem.

 

Köszi előre is a véleményeket! 

 

  1. 2015. november 27. 10:3149.

    Sziasztok,


    Nem mai topic, de nekem most aktuális, szóval leírnám Én is a véleményem, menyasszony szemmel. 


    Mi fogjuk fizetni az esküvőt, ami nem kis kiadás. Ezért szeretnénk azokkal ünnepelni, akiket ismerünk és szeretünk. Az természetes, hogy ha valakinek tartós kapcsolata van, azt párral együtt hívjuk meg, de engem kifejezetten zavarna, ha valaki azért akarna kísérőt hozni, hogy legyen kísérője. Senki nem lesz, aki nem ismer több embert a társaságból. A násznép egy részének szállást is fizetünk, mert messziről jönnek. A barátainknak/rokonainknak nagyon szívesen, de idegeneknek, hát... Azt meg csak nem mondhatod, hogy a barátod szállását kifizeted, de a kísérője menjen már haza. Gondoljatok bele, hogy egy 100 fős lagzin ha csak 20-30 ember gondolja úgy, hogy Ő hozna kísérőt, az már 120-130 fő. Nagyon nagy költség. Persze ha valaki egyenként nézi, akkor nem gond, hogy hozol egy kísérőt, de szeretnénk mi is jól érezni magunkat a lagzin, nem azon aggódni, hogy mennyi nem várt kiadásunk lesz vad idegenek miatt... 


    Ha pedig olyan embert hívnál, akit a pár is ismer, akkor Én elgondolkodnék, hogy vajon Őt maguktól miért nem hívták meg? Kellemetlen helyzetbe is hozhatsz ezzel embereket. 


    Remélem senkit nem bántottam meg, ez az Én véleményem a témáról...

  2. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2011. május 29. 17:3148.

    én voltam egyedül is esküvőn, úgy, hogy csak az ifjú párt, meg a menyasszony szüleit ismertem, illetve egy közös barátot. és avval értek egyett, aki azt mondja, hogy az esküvőn amúgy is mindenki mindenkivel beszélget. el nem tudom képzelni, hogy valaki csak mert nincs párja, hogy unatkozik? velem ott egy csomó ember beszélgetett, nevettünk, szórakoztunk, ettünk ittunk, ünnepeltük az ifjú párt. mondjuk az is igaz, hogy én nem sértődtem meg egy idősebb rokon, vagy a fiatal barátok kérdésein se, hogy ki vagyok, stb. meg be is lettem mutatva, mint rélgi barát, így tök természetes volt a dolog.

    de voltam úgy is esküvőn, hogy csak kísérő voltam. mert épp nem volt pár, és nem akart egyedülmenni a meghívott. de mindkét esetben pasi volt a párom. ez a két barátnő elmegy együtt esküvőre... hát nem tudom... ha nem zavarnak a pletykák, hogy majd miket gondolnak, miért vagy egy másik nővel tedd. tudom, mi közük hozzá... de egy esküvő ilyen is. sok rokon, aki inkább mással foglalkozik, csak a saját dolgokról ne kérdezze őket a rég nem látott unokatesó. és erre egy egynemű "pár" nagyon alkalmas.

    szóval én egyedül mennék. vagy max vinnék egy pasibarátot. 

     

    amúgy igen, a meghívó szerintem is párnak szól. szóval bárkit elvinni az akkor az ember párja. szomszédnénmi, akárki... ennyi erővel esküvőr kihirdetheti az ember, aztán aki ebesik megvendégelheti az ifjú pár. szóval én bulizni barátnőt tuti nem vinnék. és ha valaki így jött volna is furcsállom.pláne, hogy tényleg egy esküvőn mindenki mindenkivel ebszélget általában. oly mindegy van e párja, vagy nincs.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_329339
    Torolt_felhasznalo_329339
    2011. május 29. 17:0047.
    Nem erre a hsz-re válasz, de itt olvastam a táncpartner szót, így ide írom: táncolni amúgy is roppantul nehéz a lakodalmokon, de egyéb táncos helyeken is, hiszen nagyon kevesen vannak, akik legalább azt felismerik, hogy adott zenére mit kell táncolni. És akkor még arról nem beszélünk, hogy aztán tudja-e azt a táncot mindkét fél. Szóval valóban szerencsésebb, ha az ember ilyenkor legalább beszélgetőpartnerrel rendelkezik, de a felvázolt helyzetben azt gondolom, nem illik a barátnőt vinni.
    előzmény:
    gerdamama (42)
    2011-05-29  13:28
  4. 2011. május 29. 14:5046.

    az egyedülállóság nem szégyelnnivaló, viszont sz@r

    és VAN köze az országhoz, de nem vitázom veled erről (sem) 

    előzmény:
    PolgarSzilvi (40)
    2011-05-29  13:02
  5. Torolt_felhasznalo_569017
    Torolt_felhasznalo_569017
    2011. május 29. 14:4345.

    Én őszintén elmondanám a házasulandó párnak, hogy ez a helyzet és ezek a kétségeim. Megkérném őket, hogy őszintén mondják el, ők hogyan gondolják jónak és azt elfogadnám.

     

    Mellesleg szerintem nem rossz egyedül és nyitottan menni egy ilyen buliba, ki tudja, milyen ismeretségekre lehet szert tenni , még ha most túl nagy kedved nincs is ismerkedni.

    előzmény:
    Ametyst (1)
    2011-05-29  09:50
  6. 2011. május 29. 14:2044.

    Szia!

    Látom két pártra szakadtunk :)) szerintem minkét oldalnak igaza van a saját nézőpontjából. Elmondom a saját véleményemet.

     

    Az én esküvőmre természetesen meghívtam a nyagy családot is.  Unokahúgaimmal, mivel messze lakunk egymástól már évek óta alig beszéltünk. Nem ismertem egyikük párját sem de nem volt kérdés hogy a meghívó 2főre szól. Abban az esetbe ha párjával szakítottak volna nyugdtan jöhetett volna egyedül, mert ismert még vagy 80 embert. Nem mondtam volna nem-et ha elakart volna hozni helyette valaki mást de furcsáltam volna...

    Viszont ha a barátnőm kérdezi meg ezt, teljes mértékbe megértem és egyértelmű igen lett volna, hiszen az volt a lényeg hogy jól érezze magát:) Bár a leánybúcsún talizott a többi csajjal, azért rajtam és anyumon kívül csak a páromat ismerte.

    (végűl egyedűl jött és reggelig táncolt:) )

     

    Én azt mondom nyugodtan vidd el a barátnődet, téged ismerve tudni fogják hogy rendes embert viszel magaddal! ;)

    JÓ SZÓRAKOZÁST!!!! :)

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Ametyst (1)
    2011-05-29  09:50
  7. Torolt_felhasznalo_248363
    Torolt_felhasznalo_248363
    2011. május 29. 13:4243.
    Egyetértek!
    előzmény:
    Cancan (15)
    2011-05-29  10:25
  8. 2011. május 29. 13:2842.

    "A végét egyértelműen rám írtad, meg is nevezel ("topiknyitó")!!!"

    Sajnálom, ha értelmezési problémáid vannak...

     

    Azért neveztelek meg, mert Manócskának válaszoltam, hogy a Te esetedben miért nem stimmel az általa említett példa. Ő ugyanis azért nem tartja jónak, hogy egyedül menj, mert egyszer ő is egyedül ment egy lagziba, és senki sem kérte föl táncolni. Na, erre írtam, hogy mivel Te (az igen tisztelt topiknyitó)  a barátnődet vinnéd, nem pasit, a táncpartner akkor sem lenne garantálva.

     

    Részemről befejezve, nem gonoszkodni akartam, csak elmondtam a véleményem. Ha már kérdezted mindenkiét, egy nyilvános topikon. 

    Ismételten kívánok jó mulatást, bár ilyen humortalanul nem lesz könnyű.

    előzmény:
    Ametyst (41)
    2011-05-29  13:11
  9. 2011. május 29. 13:1141.

    A végét egyértelműen rám írtad, meg is nevezel ("topiknyitó")!!! Te vedd inkább a fáradtságod, hogy legalább tudd, mit írtál le... Nem az én modorommal van baj, hanem a tiéddel. Gondolom, jól esett gonoszkodni kicsit... Egészségedre!

     

    Azt pedig honnan tudod, hogy biztos a barátnőmmel megyek és nem fogadok el más véleményt? Képzeld el, már jóval a te csípős megjegyzéseid előtt eldöntöttem, hogy egyedül megyek, mert így helyes.

     

    Szállj már le a magas lóról légy szíves!

     

    előzmény:
    gerdamama (33)
    2011-05-29  12:12
  10. 2011. május 29. 13:0240.
    Ez nem stílus, az országhoz sincs köze. Ezt csak az érzi így, akinek az egyedülállóság valami negatív, elviselhetetlen, szégyellnivaló állapot.
    előzmény:
    regan (39)
    2011-05-29  12:53
  11. 2011. május 29. 12:5339.

    ez simán hátrányos megkülönböztetése az egyedülállóknak, de nem baj

    ebben az országban ez a stílus  

    előzmény:
    PolgarSzilvi (38)
    2011-05-29  12:51
  12. 2011. május 29. 12:5138.

    Én is az ellentáborba tartozom. Lagziba híváskor az "Ön és párja" nem azt jelenti, hogy Ön és bárki, akit magával hoz, mivel a páromat nem azért hívják meg, hogy ne üljek egyedül az asztalnál, hogy legyen, aki szórakoztasson, hanem azért, mert összetartozunk, mint szerelmespár. Ha férjnél vagyok, akkor egyértelműen a férjemre vonatkozik, és nem viszem el helyette a szomszédasszonyt, még akkor sem, ha vele jobbat szoktam bulizni. Ezért ez a "párja" vagy "partnere" nem helyettesíthető.

    Ha nincs párom, akkor egyedül megyek.

    előzmény:
    Ametyst (1)
    2011-05-29  09:50
  13. 2011. május 29. 12:2137.

    Szia!

     

    Szerintem nyugodtan mehetsz a barátnőddel. Persze szólj az ifjú párnak, hogy ne lepődjenek meg vagy ne keressék a szemükkel a volt párodat.

    Nem hiszem, hogy olyan nagyon sziven ütné Őket, hogy nem a volt pároddal mész, mert Téged és +1 valakit hívtak, akivel Te jól érzed magad. Nekik is az a jó, hogy ha a vendégek jól érzik magukat és nem Nekik kell felvidítani őket. Lehet, hogy még örülnek is, mert tudnak majd kit táncoltatni a férfiak. Így mindenki nyer rajta, egyszerűen "buliztok"  egy jót :o)

    előzmény:
    Ametyst (1)
    2011-05-29  09:50
  14. 2011. május 29. 12:1936.
    Lehet hogy ciki, ha a barátnődet akit ugye ismernek a házasulandók mégsem hívták meg, aztán mégis ott lesz a lakodalomban is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  15. 2011. május 29. 12:1735.

    Szerintem sincs az égvilágon semmi különös és baj abban, ha valaki a barátnőjét viszi egy lagziba. Sokkal rosszabb, ha egy olyan férfit visz valaki, akit senki nem ismer és csak ott gubbaszt a sarokban és rontja a hangulatot.

    Modern időket élünk, nem kell ''mamákra'' hallgatnod, akiknek az idejében ez még valóban ciki lehetett!

    előzmény:
    Ametyst (1)
    2011-05-29  09:50
  16. 2011. május 29. 12:1534.

    Szerintem... ha már meghivtak illik elmenned.
    akár egyedül is.

    Jó 20 éve a legjobb barátnőm engem és a páromat is meghivott a lagzijába.
    Aztán a párom megbetegedett, tüdőgyulladása lett, semmiképpen nem tudott eljönni.
    Én elmentem. egyedül. úgy, hogy csak őt a szüleit, a tesóját, és az egyik unokatesóját ismertem.
    Hát, nem éreztem jól magam. Kilógtam a hatalmas családból. Falusi lagzi volt, és elég nagy család. Apukám értem jött későn este- mert nem tudtam volna hazajönni. Akkor már bántam, hogy nem vittem magammal apumat, a párom helyett.
    Azt egyébként Neked kell tudnod, hogy milyen a társaság. Beleillik-e oda egy barátnő- mint a te partnered.

     

    A mi esküvőnkre is jöttek úgy barátok, akik azóta már nincsenek együtt. A barátnőimet én úgy hivtam meg, hogy két fővel számoltam... és a párom is barátait.Sőt a sógornőmnek sem az lett a férje, akivel ott volt az esküvönkön.
    Egy 140 fős lagziban ha ismersz másokat is az ifjú páron kivül, biztos, hogy nem unatkoznál.

    előzmény:
    Ametyst (1)
    2011-05-29  09:50
  17. 2011. május 29. 12:1233.

    Az utolsó két mondat - meg az egész hozzászólás - Manócska sztorijára válasz. Meg is szólítottam őt, és idéztem is azt a részt, amire vonatkozik. Ha vennéd a fáradságot és elolvasnád, bunkózás helyett...

     

    Ha ilyen jó a modorod, nem csoda, hogy attól tartasz, nem lesz társaságod, csak ha viszel magadnak a biztonság kedvéért.

     

    Nem tudom, mire való ez a közvéleménykutatás, ha előre eldöntötted, hogy a barátnőddel mész, és nem fogadsz el más véleményt. Tedd azt!  Tök mindegy, illik-e vagy sem.

    Jó szórakozást kívánok!

     

    előzmény:
    Ametyst (32)
    2011-05-29  11:59
  18. 2011. május 29. 11:5932.

    Megkérhetlek, hogy ne legyél már bunkó, légyszi? Nem tudom, hogy az utolsó 2 mondatra mivel szolgáltam rá...

     

    Világosan leírtam korábban, hogy nem "pasizni" megyek/mennék oda, jelenleg a hátam közepére sem kívánok egyet sem. Amiatt meg sohasem sértődnék meg, hogy a barátnőmet többen táncoltatják, mint engem, sőt, örülnék, hogy sikere van! Nem 14 éves éretlen fruska vagyok, ezért kérlek hanyagold a hasonló gonosz megjegyzéseket.

     

    És azt is megírtam, hogy nem okoz gondot egyedül sem elmennem, ha úgy illik.

     

    előzmény:
    gerdamama (31)
    2011-05-29  11:46
  19. 2011. május 29. 11:4631.

    "Én is mentem már egyedülállóként lagziba, ... majd lesznek ott jó kis facér hapsik, tánc, satöbbi... hát egy fenét... ott ült mind, és még véletlenül sem kért volna fel..."

     

    Manócska, jópofa, amit írsz, csak azért nem jó a példa mégsem, mert a topiknyitó a barátnőjét akarja magával vinni. Vagyis garantált táncosa nem lesz. Rosszabb esetben nézheti savanyú képpel, ahogy a barátnőjét táncoltatják az "idegenek", míg őt a kutya sem kéri fel egész este. Akkor aztán a barátság is odalesz! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_449277 (23)
    2011-05-29  10:45
  20. 2011. május 29. 11:4130.

    Szerintem egész más, hogy valaki közben lecserélte a partnerét, ezért mással megy, mint akire a meghívó eredetileg gondolt. Vagy nem is gondolt konkrét személyre, általában "önnek és kedves párjának" szól a meghívás. Ebbe a kategóriába nem fér bele a barátnő, szomszédasszony, társalkodónő, aki arra hivatott, hogy engem szórakoztasson a lagziban, ha én unatkoznék.

     

    Pont egy lagzi az a tipikus esemény, ahol idegenek szórakoznak együtt,, hiszen még az ifjú pár tagjai sem ismerik egymás rokonait, barátait, kollegáit. Ha valaki csak ül, mint a sült hal és senkivel, semmiről nem tud beszélgetni, az magát minősíti. 

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_999207 (28)
    2011-05-29  11:04
  21. 2011. május 29. 11:2329.

    Én meg úgy vagyok vele, hogy egy esküvőn ne vadidegenek szórakoztassák egymást. Elég vicces, hogyha körbe néz a mennyasszony, akkor a vendégsereg felét nem is ismeri. Az anyagi vonzatáról már ne is beszéljünk, de mindenki olyan esküvőt tart, amilyet akar. Én, mint menyasszony biztos nem vadidegenekkel akarnám körbevetetni magam, hanem azokkal, akik valamiért fontosak a számomra. A barátnőm 5 perces barátjához, unokaöccséhez, tenisztréhez, semmi közöm és nekik sincs hozzám.

    Az meg elég szomorú, hogy valaki egy eskövőn unatkozik. Épp elegen vannak ott, ahhoz, hogy ha akarja jól érezhesse magát, de ha ő csak a barátnőjével érzi jól magát, akkor javasolnám neki, hogy menjenek el ketten bulizni.

    Na jó, nem hergelem tovább a népet.

    A topikindító úgyis a barátnőjével fog elmenni, itt csak megerősítást várt, én meg nem vagyok az.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_999207 (28)
    2011-05-29  11:04
  22. Torolt_felhasznalo_999207
    Torolt_felhasznalo_999207
    2011. május 29. 11:0428.
    Szerintem senkit nem illik egyedül hívni. Az én esküvőmön, lagzimban is voltak vadidegenek. Azért mert a barátnőm valaki, még nem jelenti azt, hogy a párját is ismerem.  A kapcsolatok gyorsan változnak manapság egyébként is, ezért szokták a meghívókat az ismerős nevére + egy fő kilküldeni. Voltam lánykoromban egyedül is egy-két lagzin, nagyon unalmas volt. Azután inkább vittem a barátnőmet vagy a testvéremet, soha senki nem akadt fenn ezen. Nincs rosszabb, mint egy unatkozó, magát kínosan érző esküvői vendég látványa.
    előzmény:
    mikro (24)
    2011-05-29  10:46
  23. 2011. május 29. 10:5527.
    Mindenre van ellenpélda, de egy esküvői meghívás minden esetben névre szól. Ahova azt visznek, akit akarnak, az bulinak hívják.
    előzmény:
    regan (26)
    2011-05-29  10:51
  24. 2011. május 29. 10:5126.

     Biztos vagyok benne, hogy nem mindenkit párosával hívtak, hisz egy csomó embernek nincs párja, valamilyen oknál fogva. 

     

     Normális esetben a párok nem egymással beszélgetnek, hanem egy vidám társaság van együtt. Lehet ismerkedni és mindenféléről beszélgetni 

     

     

    Mindkettőre kiváló ellenpélda a hugom esküvője.... :X 

    előzmény:
    mikro (24)
    2011-05-29  10:46

Címlap

top