Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Csapatépítő játékok

greee
Létrehozva: 2009. május 18. 15:42

Sziasztok!

 

Olyanok segítségét szeretném kérni (illeve ötleteket) akik jártasak a vállalati tréningekben, csoportdinamikában.

 

Lesz egy kis mukahelyi buli a héten (évente párszor van ilyen) de a szokásos ücsörgés beszélgetés, klikkesedés helyett jó lenne valami kis program, közös játék.

 

Voltam már főiskola kapcsán kommunikációs, illetve személyiségfejlesztő tréningen, jó szórakozás vol az is, de természetesen itt egy kicsit más vonalra gondolok.

 

Hiszen nap mint nap együtt dolgozó csapatról van szó (legtöbben ügyfelezünk..)

 

Tudtok-e valami olyan egyszerű - tréner nélkül is megvalósítható - játékot, amit majd bevethetnénk??

 

Várom az ötleteket!!!

előre is köszönöm!!

  1. 2016. szeptember 15. 13:208.

    Ha egy jó csapatépítő programot szeretnétek, akkor ajánlom Nektek a LogiKoffer játékot.


    Ez egy izgalmas, elvihető kincskereső küldetés, logikai és ügyességi feladatokkal. 


    Bármilyen helyszínen lejátszható, így ideális program lehet csapatépítésre. Olyan, mint egy mobil szabadulós játék!


    Mi tényleg nagyon élveztük! Kb 1-1,5 órás program, 3-15 fő tudja játszani.


    Próbáljátok ki!  


    www.logikoffer.oldalunk.hu

  2. 2009. május 18. 20:367.

    Köszönöm mindenkinek!!Jókat írtatok!!!

    majd elmondom bent ezeket, és amelyik a leginkább tetszik a közvéleménynek, azt megcsinájuk!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2009. május 18. 17:256.

    Ja, azt nem tettem hozzá, hogy NINCS ALÁÍRÁS!

    Ez a játék név nélkül megy! Lehet elváltoztatott írással is, vagy egyforma tollakkal, hogy abból se derüljön ki, hogy ki mit írt a másikról!

    Pont ezért születnek nagyon jó poénok, mert tudjátok, hogy nem fog kiderülni, hogy te írtad! Lehet szabadon véleményt mondani!

    előzmény:
    Szinita (5)
    2009-05-18  17:21
  4. 2009. május 18. 17:215.

    Nálunk a következő nagyon bevált:

     

    Kell hozzá annyi db A4-es lap, ahányan vagytok, plusz mindenkinek jegyzetelni pl egy kis post-it és egy toll.Körben ültök, vagy legalábbis úgy, hogy lásd a másikat, de ne lásd, hogy mit ír?

    Az A4-es lapok egyik felének ALJÁRA előre rá kell írni egy-egy nevet a jelenlévők közül.

    Utána egy valaki a társaságból összekeveri a lapokat és mindenkinek ad egyet úgy, hogy se ő, se más a csoportból ne lássa, hogy kit "kapott" az illető.

    Ezután mindenki kap 1-2 percet és ráírja a véleményét arról a személyről, akinek a neve a lap MÁSIK FELÉN, alul található. Írhat neki üzenetet is, vagy valamit, ami mindig eszébe jut, ha ránéz, stb. A lényeg, hogy a véleménye az emberről ott legyen.

    Ha kész, akkor jól le kell hajtani az írást, hogy a következő ne olvashassa el (nem szabad megnézni az előtte levő írásokat!). Ismét összegyűjteni a lapokat és "húzni" új lapot.

    A post-it-en mindenki jegyezheti, hogy hol tart, kiről írt már? (ha sokan vagytok)

    Ha mindenki írt már mindenkiről, akkor körbe kell ülni és egyesével mindenki felolvassa azt a lapot, amit utoljára húzott.

     

    Nagyon jó poénok szoktak kijönni a végére!

     

    Amire figyelni kell:

    -a lap egyik felének alján legyen a név, másik felének tetejéről a vélemények, sorban, egymás alatt, lehajtogatva. Ha nem így van, akkor nem tudod megnézni a nevet anélkül, hogy elolvasnád a többi véleményt

    -senki se lessen! Nem ér!

    -a végén legyen még egy keverés, mielőtt olvastok, mert különben kiderül, hogy ki írta az utolsó bejegyzést

    -senki nem olvashatja fel a sajátját, mert az esetleges cikis, vicces részeket nem olvassa fel belőle!

    -kis betűkkel kell írni, mert különben hamar betellik a lap és jól lehajtani. A végén csak egy palacsinta lesz belőle, a túloldalon a névvel.

     

    Jó szórakozást!

    előzmény:
    greee (1)
    2009-05-18  15:42
  5. 2009. május 18. 16:564.

    Ez is jó szórakozás lehet:

    Kell min. kettő, de inkább több csapat. A csapatokat ketté kell osztani ( tehát van pl. az 1-es csapat, akkor abból csinálni kell 1a és 1b csapatot). Előre el kell készíteni a csapatoknak dobozokat, amibe különböző eszközöket teszel. Én raktam bele ollót, ragasztót, celluxot, hurkapálcát, színes lapokat, gémkapcsot, vonalzót, tűzőgépet...stb(bármi, ami eszdbe jut)., de úgy, hogy ne legyenek egyformák a dobozok. Pl. valamelyikben nincs olló, v. ragasztó. Ha megvannak a csapatok, akkor külön kell őket ültetni, főleg úgy, hogy az "a" csapat ne lássa "b" csapatot. A feladat az, hogy a csapatoknak hidat kell építeni a dobozban talált eszközökkel, mégpedig úgy, hogy az 1 csapat 2 fél hídja összeillő legyen. Annyi segítség még van, hogy minden csapat kiválaszt 1-1 közvetítőt. Amikor kezdődik a játék, kb. 15-20 perc múlva a közvetítők (az 1a csapat és az 1b csapat közvetítője egymással) találkoznak, és van 5 percük beszélgetni. Nyílván itt kell megbeszélniük, hogy pl. hány cm széles, magas lesz, vagy milyen színű, ez rájuk van bízva. Utána visszamennek a saját csapatukhoz, és folytatják a munkát. Fontos, hogy a csapatok ne lássák egymás munkáját, még a közvetítők se. utána megint 15-20 munka, ismét találkozó, majd megint munka. 2-3 találkozó elég. Amikor letelt az idő, akkor a csapatoknak össze kell illeszteni a híd 2 felét. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire jó a kommunikáció. Elég vicces szokott lenni!!!

    Ha tetszik, de valami nem egyértelmű, kérdezz nyugodtan!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2009. május 18. 16:313.

    Greee,

    igaz, hogy én angolul tartok ilyeneket, de miért ne lehetne ezt magyarul is?

     

    Nem túl nagy csoport esetén tegyél az asztalra egy halom "pénzt". Lehet ez korong, vagy játékpénz vagy bármi, ami pénzérmére emlékeztet. Adj utasításokat. Pl vegyél ki annyit amennyit szeretnél és tedd magad elé. Aztán a felét tedd félre és a másik felét oszd el 3 általad választott ember között. Tegyél vissza az asztal közepére annyit amennyit akarsz. A megmaradt pénzedből adj annnyit annak amennyit akarsz, stb.

    Max 10 instrukciót érdemes adni, hogy ne legyen uncsi. Az győz, akinek a legtöbb van.

     

    Érdekes, hogy általában nem az győz, aki a legtöbbet markolja ki magának középről. A játékosok közti viszonyokról és személyiségekről csomó infót lehet leszűrni. És hát ott van még a csoportdinamika.

     

    Jó mulatást! 

    előzmény:
    greee (1)
    2009-05-18  15:42
  7. 2009. május 18. 16:262.

    Szia Gree,

    nekem ez kifejezetten a kedvencem: mindenki visz magaval egy szépen becsomagolt ajandékcsomagot. azt meg kell adni elöre, hogy max. milyen értékü lehet  (lehetöleg alacsony legyen ez az érték, mert a fantazia és leleményesség szamit) amikor mar mindenki az asztalnal ül (lehetöleg kaja utan és desszert elött) mindenki magaelé helyezi a csomagjat. attol függöen, hogy hanyan vagytok helyeztek szamokat egy kalapba, ill. 1-el kevesebbet, mint ahŕnyan vagytok. ezutan huz valaki egy szamot a kalapbol és amelyik szamot huzta, annyival tolja el mindenki a csomagjat. tahat ha pld. 6-ost huzott, akkor a tölem 6. kapja az én csomagomat és én ugyszintén.elkezdödhet egyenként a bontogatas. egyvalaki elkezdi és megnézi, hogy mit kapott elmondja a dologrol a véleményét, hogy passzol, vagy tetszik (a többiek figyelik) és hogy mire fogja hasznalni stb. ezutan jelentkezik az ajandékozo és ö meg azt mondja el, hogy mire gondolt, amikor épp ezt az ajandékot csomagolta be. ezutan jöhet a következö...

    igy "szarazon" lehet, hogy nem hallatszik érdekesnek a dolog, de ajanlom, hogy probaljatok ki, rég nem szorakoztam ennyit...

    fontos még az, hogy a többiek ne tudjak elöre, hogy miért és kinek lesz a csomag! jo szorakozast

     

    előzmény:
    greee (1)
    2009-05-18  15:42

Címlap

top