Elmúltál 60 éves?

cinkepanna
Létrehozva: 2008. Április 16. 20:25
Szeretnék, olyan levelező társakat, akik hasonló koruak,  és kezdők mint én. Bárhová benéztem ,már szépen kialakult kis közösség van. Igy gondoltam hátha jön ide is valaki, valakik akik szeretnének ismerkedni, beszélgetni, bármiről. és tartani a kapcsolatot.Magamról majd bővebben, ha kiváncsi vagy rám. Várlak benneteket.
28478 hozzászólás
 1. cinkepanka
  Offline
  2017. március 8. 13:4528478.

  Szia.. hát sajnos, ez a topik,már sose fog úgy menni, mint., ahogy ment, hiszen már azóta szinte mindenki a Tanyán van.. az a zárt topik...


  De, többnyire azért tudunk egymásról..


  És köszönöm,hogy te is benéztél.

  előzmény:
  lesshegy (28475)
  2017-03-07  17:04
 2. lesshegy
  Offline
  2017. március 7. 17:5928476.

  Szia, Marika!


  Miért változtattál nevet? Hogy telnek a nyugdíjas évek?

  előzmény:
  klivia48 (28471)
  2017-03-02  10:53
 3. lesshegy
  Offline
  2017. március 7. 17:0428475.

  Üdvözlet a régieknek! Már lassan 10 éves jubileumát ünnepelheti ez a topik. Annak pedig, hogy én az nlc-n regisztráltam, már jóval több, mint 20 éve. Akkor még kevés topik volt, sokan ismertük egymást, kellemes volt a hangnem. Még egy jó ideig irogattam én is különböző topikokba, ide is, de aztán olyan sok változás történt, hogy elpártoltam az Nlc-től és a régiektől is. Ahogy Irénke, én is kaptam már figyelmeztetést, hogy ha nem lépek be, törölnek. Nem hiszem, hogy a továbbiakban aktív NLC tag leszek, de most ez a topik kicsit felelevenítette a régi emlékeket. Talán megkeresek más topikokat, igen régi ismerősöket, de az is lehet, hogy ez csak egy pilanatnyi fellángolás, nosztalgia, és nem lesz belőle semmi.


  Mindenesetre kívánom, hogy ez az ismét megújult régi topik menjen tovább régiekkel, újakkal.

 4. Ez is érdekelhet: Ők az új év első újszülöttjei
 5. veracsek
  Offline
  2017. március 2. 11:0728474.

  Köszönöm szépen!


  Annával én is beszéltem a költözködése után, abban maradtunk, hogy majd egyszer találkozunk, csak azután jött nekem a sokszoros gond, és tragédia, utána pedig már nehéz lett volna összehozni. Azt azonban látom, hogy Te képben vagy, csak mivel nem jelentkeztél, nem tudhattunk Rólad.


  Még egy szűk óráig itt maradok, aztán megyek Jóban, rosszban-t nézni, azt elejétől még a férjem is szerette. Közben sül a sütőben egy nagy édes krumpli, amit majd a segítőm fog befejezni, töltött édes krumpli lesz belőle, csak sajnos elég lapos darab, ezért valószínűleg nem félbe vágva töltjük meg, hanem a tetejéről egy vékony lemezt vág majd le, és akkor megmarad a magassága. Csak 1 db., a netről vettem a receptet, és ma próbáljuk ki, de 40 dg. van 2 személyre megadva, és ez 33 dg., ami tekintve, hogy a segítőm csak kisebb adagot vesz magának, mert még egy helyen dolgozik, és ott is megetetik, talán elég lesz. Pontosabban már biztosan evett ott, mert ma a másik helyen kezdett. Ezen a héten ez a második internetes recept, az első egy nagyon finom nyers cékla-alma saláta volt, pirított dióval. Párszor hozatok is ebédet, holnap pl. jön.

  előzmény:
  klivia48 (28471)
  2017-03-02  10:53
 6. cinkepanka
  Offline
  2017. március 2. 11:0328473.

  Szervusz..


  most olvastam lehet éppen egyszerre írtunk??


  azt hiszem már sejtem,de nem vagyok benne biztos.. majd priviben meg írom, hogy kire gondolok...


  igen jól emlékszem, Mavikára, nagyon meg viselt engemet is a halála, hiszen egy nagyon jó kedélyű emberkét ismertem meg benne és nagyon harcolt... de ez a borzalmas rák győzött.. nagyon szomorú..


  Aranyos vagy, igen jól mondod,  a nagybetűs nagyi.. vagyok, és sokszor jókat mosolygunk a régi képeken amikor egyszerre öt vagy még több apróság aludt a kis szobába a nagy lehúzott ágyon..


  Szerettek itt lenni és sokat nosztalgiázunk együtt .. már lassan mindenki iskolás. de örömmel jönnek még most is.. ha utcán össze futunk örömmel szaladnak felém kitárt karokkal és kiabálják-hogy mama.. ettől nagyobb boldogság azt hiszem nem kell, sokszor én vagyok zavarba, mikor a 18 éves unokám meg fogja a karomat, mert éppen egy üzlet előtt találkoztunk és vezetett mert tiszta jég volt az út, ő nem szégyelte..


  Örülnék ha te is írnál magadról , magatokról,


   


   


   

  előzmény:
  klivia48 (28471)
  2017-03-02  10:53
 7. cinkepanka
  Offline
  2017. március 2. 10:5528472.

  Hát akkor úgy köszönnék,hogy Szervusztok... igaz a másik név nekem nem sokat sejtet...


  Meg tudhatjuk,hogy ki van mögötte, ha nem titok??


   


  Veronikám, nagyon, nagyon sajnállak,tudom ezzel nem sokat tudok érted tenni, de el tudok képzelni-hogy mennyire rossz lehet neked , kedves, aggódó férjed nélkül.De vannak nagyon sok szép emlékeid, és most azokból  lehet erőt meríteni.


  Fájdalmadat meg reméljük-hogy tudják majd valamennyire enyhíteni, közben sikerült olvasgatnom rólad, és csak annyit tudok hozzá írni-hogy minden elismerésem a tied.. amiken keresztül mégy, az orrvérzés borzalmas, és amit csináltak bizony ismerős mert tudod én is a gégészeten dolgoztam és ebből mindig volt bőven..sajnos páciens, sokszor velük szenvedtem, mert akinek már a tamponálás nem segített az bizony fólit kapott amivel meg szenvedtek..


  Aranyos, vagy, hogy még te sajnálsz, de tudod, erősnek kell lenni, másképp nem megy, addig nincs gond, amíg el tudom őt látni és az egészségem ezt meg engedi..


  Őt nagyon sajnálom, mert ez már csak vegetálás...de nagy türelemmel viseli..


  Majd hozok egy pár képet ha sikerül.. most már talán meg álltunk az unokák számával, elértük a 14 -es számota legnagyobb Zsófika, aki már bizony 23 éves és a legkisebb most volt egy éves a Vivien..


  El vesztettem az édes kis ezüst kutyuskámat aki 9 éves volt, és nagyon meg viselt, tudom-hogy el kell menniük nekik is, de nem mindegy, hogy-hogy... el kezelték őt..


  De már van egy kis vörös, aki hát  bizony egy kis eleven energia bomba, a másik a Dzsonika már 13 éves, és most ő is egy kicsit már jobban van, nagyon meg viselte őt is a kicsi elvesztése nem akart enni... most már ő is jó formában van... jókat sétálok velük és ez nekem sokat jelent..


  No, jó sokat írtam, és örülnék ha te is jönnél többször Veronikám..

  előzmény:
  veracsek (28468)
  2017-03-01  14:49
 8. klivia48
  Offline
  2017. március 2. 10:5328471.

  Szervusz Veronika!


  Igazán nem szakadtam el Tőletek, csak egy nagy szünetet tartottam.Be-be néztem, csak rövid időre és örültem, ha jó hírekről olvastam.


  Valószínű az időhiány  okozta az én távolmaradásom.Olyan jó volt újra olvasni önmagamat is!annyi minden történt azóta és látod megmaradtatok emlékeimben,tudom a férjed elvesztése, a betegség nagy terheket ró Rád.Ilyenkor olyan nehéz vigasztaló szavakat találni.


  Ircsike! Rád is szeretettel emlékszem, számomra Te vagy a nagybetűs nagymama, az önfeláldozó ápoló.


  Sok ismerősöm van innen azóta is.Anna, akit nagyon megszerettem és tartjuk a kapcsolatot.


  Biztos emlékeztek Mavikára, ő néhány éve elment,szerencsére személyesen is találkoztunk,örülök, hogy ismerhettem.


  Járt nálunk Kanadából, Ausztráliából is kedves vendég,az ismeretség eredete is ide vezethető vissza.


  Veronika!Elviselhetőbb napokat kívánok!IRcsike!Erőt, kitartást a mindennapokhoz!

  előzmény:
  veracsek (28470)
  2017-03-01  18:51
 9. veracsek
  Offline
  2017. március 1. 18:5128470.

  Szervusz!


  Más nick-néven leveleztél, ugye? Erre nem emlékszem.


  Gratulálok Benedekhez, és ahhoz is, hogy Ti legalább egészségesebbek vagytok. Viszont, ha olyan sokat jelentett a kapcsolattartás, akkor maradhattál volna , sajnálatos, hogy ez a topik is elsorvadt, akár az én eredetim, fogalmam sincs, mi okból?

  előzmény:
  klivia48 (28469)
  2017-03-01  18:26
 10. Ez is érdekelhet: Egy egyszerű kérdés, amivel eldöntheted, milyen volt a 2015-ös éved
 11. klivia48
  Offline
  2017. március 1. 18:2628469.

  Üdvözöllek Benneteket Ircsike, Verácska!


  Szép emlékeket idéztetek fel, hogy újra írtatok magatokról néhány sort.


  Nekem nagyon sokat jelentett az ismerkedés és a kapcsolattartás és olyan kedvesekké váltatok számomra.


  Egy kis  tájékoztató rólunk.Gyarapodtunk egy drága Benedekkel már ő is 7 éves!Ennél rosszabb ne legyen , ami az egészségünket illeti.

 12. veracsek
  Offline
  2017. március 1. 14:4928468.

  Ircsikém!


  A betegségemről tudtam, hogy időnként kiújul, a baj inkább az, hogy most már egyre romlanak a leleteim a kezelések ellenére, de ezt is megmondták, már 7 éve húzom, és az előre jelzések nem ígérnek már túl hosszú időt. Ez nem is érdekel, nem foglalkozom vele, csak a fájdalmakat kerülném el, ha tudnám, nem akarok bódult zombivá válni, ezért végszükségben szedek csillapítót. Az én csigolyáim nagyrészt meg vannak roppanva, már jó púpos vagyok, és sokkal törpébb, mint voltam, ülve az unokám magasabb (ő 9 éves)


  A családom segít, de nem viszik túlzásba, a férjem helyett a fiam szállít ide-oda, de nem mindig ér rá, és elő fordul, hogy elvisz, de nem tud megvárni, én pedig most már nem tudok egyedül közlekedni, segítséggel is inkább csak a lakáson belül. Segítőm van 5x hetente, munkanapokon, de ő sem csinál meg mindent, amit még esetleg kellene és néha én magam se tudom elképzelni, hogy hogy oldok meg ezt-azt.


  Téged nagyon sajnállak, ez a 24 órás szolgálat a végtelenségig kimerítő lehet!


  Ha olvasni akarsz tőlem híreket, akkor inkább a Menedékház középkortól topikban tedd, ott egy állandó baráti társaságom van, és élénkebb az élet.


  Sokszor puszillak, jó, hogy olvashattam Rólatok!

  előzmény:
  cinkepanka (28467)
  2017-03-01  14:09
 13. cinkepanka
  Offline
  2017. március 1. 14:0928467.

  Szerbusz Veronikám..


  látom -te még most is hűséges vagy, jöttél az első írásra..


  Igen valóban régen voltam bent, itt és jött egy imél,hogy meg szüntetik a regisztrációmat ha nem jelentkezek be..


  Nagyon sajnálom,hogy nem vagy jól, régen olvastam rólad, nincs semmi javulás? És van valami segítséged Veronikám..? tudom, a férjed melletted lenne, el nem tudom képzelni-hogy -hogy oldasz meg dolgokat,


  Gyerekek tudnak azért valamit segíteni? majd legfeljebb olvasgatok nálad, hátha több mindent meg tudok..


  Hogy, hogy vagyunk? hát  a serpenyő egyikébe sok-sok öröm és boldogság van -a másikba viszont sok szomorúság és aggódás, férjem lassan épül le , és nekem 24 órás jelenlétet jelent.. nem tudok menni sehová sem, pedig azt hittem anno,hogy majd amikor nyugdíjas leszek akkor majd lehet majd egy kicsi mozogni.


  Kisebbik fiam Gy. . lakik ott van egy édes kis kislány ő a legkisebb az unokák közül igaz ők már voltak és ez nekem jó is, csak ők is szeretnék ha mennék... mennék is ha lehetne, de most már olyan szinten vagyunk,hogy etetni kell, pell.. szóval minden.. egy-egy óra egy nagyobb bevásárlás a gyerekekkel, mert magára sem lehet hagyni, a parkinzon most már olyan szinten van,hogy mindig attól félek-hogy el esik.. csoszog , fájdalmai vannak, csak fekszik... ülni addig míg etetem vagy fürdetem, a csigolyák össze vannak csúszva..


  Szóval nem igazán röpködök ... de az unokák és gyerekek azért be aranyozzák a napjaimat.. amit tudok én is segítek...


  Puszillak.. és kívánok Minden jót és jobbulást.

  előzmény:
  veracsek (28466)
  2017-03-01  10:28
 14. veracsek
  Offline
  2017. március 1. 10:2828466.

  Szervusz!


  Akkor én is ide jövök melléd!


  Nem érek rá annyi helyen lenni, bár az én eredeti topikom is nagyon halódik, de van sok más dolgom is a géppel, és persze nem csak azzal. Dolgozni nem tudok, mert a betegségem éppen megint kiújult, éa alig totyogok, de a számítógép, a tv-sorozato, és sportközvetítések, plusz a rejtvényfejtés kitölti a napokat.


  Ti jól vagytok?

  előzmény:
  cinkepanka (28465)
  2017-03-01  10:09
 15. cinkepanka
  Offline
  2017. március 1. 10:0928465.

  Kaptam egy figyelmeztetést, ha 7 napon belül nem jelentkezek be, akkor törlik a regisztrációmat.


  no, hát azt azért sajnálnám..


  Így hát Szép Napot Kívánok Mindazoknak akikkel valamikor itt kezdtünk..

 16. Ez is érdekelhet: Kínai horoszkóp: nagy fordulatokat hoz a Kecske éve
 17. veracsek
  Offline
  2015. február 5. 15:0128464.

  Szervusz Ircsike!


  Nyugodtan kereshetsz, attól nem lesz nagyobb a fájdalmam, igaz, kisebb sem, de jól esik a baráti megkeresés!


  Ma éppen szörnyű napom volt, mert ma volt a hagyatéki tárgyalás, ami nagyon kellemetlenül zajlott, és számomra igazán nem túl jó végeredménnyel. Erről csak ennyit írok, hosszú.


  A betegségemmel pedig tavaly május óta szórakozom ismét, azóta járok a második adag kemoterápiára, és még nem tudom, mikor lesz vége? Nem vagyok nagyon rosszul, csak a leleteim nem megfelelőek. Ráadásul szeptember vége óta már nem tudott Lacikám vinni, most a fiam szállít, de az sokkal körülményesebb.


  Puszillak: Vera

  előzmény:
  cinkepanka (28463)
  2015-02-05  13:01
 18. cinkepanka
  Offline
  2015. február 5. 13:0128463.

  Szerbusz Kedves Veronika.


  Nagyon örülök,hogy te is be kukkantottál, sokat vagy te is eszembe, különösen az utóbbi hónapban, de nem szívesen zavarlak.Nem tudom,hogy ilyenkor hogy is lehet szólni, nagyon -nagyon sajnálom ami a férjeddel történt, és el nem tudom képzelni,hogy egy-olyan jó férj mint ő is volt,az életed hogyan is megy tovább...


  Nagyon körbe vett tégedet szeretettel -figyelmességgel-és mikor beteg voltál bizony jó volt,hogy ott volt melletted..


  Ha van egy kis időd, írj, tudom a fájdalom nem egy hamar fog el múlni-sőt... mindig fel-fel szakad...


  Sok-sok emlék elő jön- és ilyenkor mondod,hogy mikor Lacikám.... itt volt ... akkor ...


  De, erős vagy.. és arra gondolj ő sem szeretné ha a betegséged az ő elvesztése miatt nem jó irányba haladna..


  Kitartás . sok-puszi.Ircsi.

  előzmény:
  veracsek (28462)
  2015-02-05  08:44
 19. veracsek
  Offline
  2015. február 5. 08:4428462.

  Én is jártam itt, mert a Kedvenceim között ma is ott van ez a topik. Csak nem volt időm beírni, de örülök, hogy néha történik valami.

  előzmény:
  cinkepanka (28460)
  2015-02-04  21:17
 20. Jujoka
  Offline
  2015. február 5. 08:0328461.

  Irénkém én a "Könyvjelző"-be teszem a topikokat, és amikor frissül, mert valaki írt bele, akkor látom. Így egyszerű dolog rátalálni.

  előzmény:
  cinkepanka (28460)
  2015-02-04  21:17
 21. cinkepanka
  Offline
  2015. február 4. 21:1728460.

  Huha,, hát mindenre gondoltam csak erre nem.. hogy-hogy erre jártál???


  Bizony régi szép idők!!!


  Igen én is sokat gondolok azokra akikkel itt kezdtünk.... vajon mi lehet velük??


  Jutkám örülök,hogy, tetszettek.. nem is gondoltam -hogy még téved ide valaki...


  és akkor egy másik szép zene...


  https://www.youtube.com/watch?v=Gv9ATScUSmQ


  Puszi.


   

  előzmény:
  Jujoka (28459)
  2015-02-04  19:39
 22. Ez is érdekelhet: „32 éves lettem – és élvezem!”
 23. Jujoka
  Offline
  2015. február 4. 19:3928459.

  Irénkém! Köszönöm ezeket a zenéket! Kár, hogy ez a topik már nem "működik." Én szerettem, minden résztvevőjével együtt.

  előzmény:
  cinkepanka (28458)
  2015-02-04  14:46
 24. Mónika
  Offline
  2014. március 21. 15:5628453.

  Én nem is éreztem még az illatát, legalábbis nem emlékszem rá, de mondták, hogy nagyon jó. Nincs sajnos nagy kertünk, és jelenleg társasházban lakunk, így ládákban próbálkozok csak, de mindenképpen szeretnénk idővel családi házat és kertet is mindenképpen. A kertészkedés előbb sorra fog kerülni, mert több helyen van erre tér, ahol próbálkozhatunk (nagymamámnál, anyukáméknál stb.) Kezdők vagyunk teljesen! 

  előzmény:
  cinkepanka (28452)
  2014-03-21  15:50
 25. cinkepanka
  Offline
  2014. március 21. 15:5028452.

  Ezen nem is lepődtem meg, ez a kis igénytelen virág, olyan illattal rendelkezik, amit nem igen tudnak utánozni

  különben nagy kertetek van?Hol laktok, ha szabad kérdeznem, talán nem nagy városba, hogy tudsz kertészkedni...

   

  előzmény:
  Mónika (28451)
  2014-03-21  15:34
 26. Mónika
  Offline
  2014. március 21. 15:3428451.
  Igen az! Nem ismerem amúgy túlságosan ezt a virágot, de a párom igen, és az volt a kérése, hogy estike legyen feltétlenül.
  előzmény:
  cinkepanka (28450)
  2014-03-21  15:06
 27. cinkepanka
  Offline
  2014. március 21. 15:0628450.
  Mónika, az estike az melyik? amelyiknek éjjel van olyan csodálatos illata???
  előzmény:
  Mónika (28449)
  2014-03-21  14:10
 28. Mónika
  Offline
  2014. március 21. 14:1028449.

  Sajnos a kukacvirágom még nem, de az estike pont ma kelt ki Életem első virága!

  Egyébként hasonlóan érzek a kukacvirággal, engem olyan 5-6 éves koromba visz vissza.

  előzmény:
  cinkepanka (28447)
  2014-03-21  13:18
 29. cinkepanka
  Offline
  2014. március 21. 13:2028448.

  Veronika, nem lehet kellemes, akárhogy is nézzük, de de emlékszem,hogy nagyon ügyesen kezelted a dolgokat, nem hagytad el magadat egy pillanatra sem...

  Kívánok Neked szeretettel jobbulást..

  előzmény:
  veracsek (28445)
  2014-03-20  18:27
 30. cinkepanka
  Offline
  2014. március 21. 13:1828447.

  Szia Mónika.

  igen ő az, de öröm még csak nézni is, vissza is vitt egy pillantra, kb. 50 valahány évre az időben, nagyon szerettem, ott lenni mert csodálatos volt az udvar azon a hatalmas területen látni ezt a kis kedves , csodálatos virágokat..

  Köszönöm, hogy tettél be képet...

  Kívánok Neked Szép Napot, és remélem sikerrel jársz majd e téren..

  előzmény:
  Mónika (28446)
  2014-03-20  23:41
 31. Mónika
  Offline
  2014. március 20. 23:4128446.

  Szia Cinkepanka! Köszönöm a topiklinket, elmentettem, olvasgatni fogok benne :) Neked is nagyon szép napot kívánok viszont! Biztosan egyre gondolunk, de ha sikerül, csatolok egy képet:

   

  http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/2/6/_/kuk acvirag_1_1026242_8809_n.jpg

   

  erre gondoltam

   

  Üdvözlettel:

  Mónika 

   

  előzmény:
  cinkepanka (28439)
  2014-03-20  10:49
 32. veracsek
  Offline
  2014. március 20. 18:2728445.

  A csontvelővételre gondolsz?

   

  Az nem olyan borzalmas, csak Lydocain inj. fáj inkább, amit előtte adnak, maga a művelet nem fáj, csak erősebb nyomást érzel. Ambulanter csinálják, és ha kezelésre lesz szükség, azt is. Amikor az első sorozatot kaptam, akkor is itthonról jártunk be a kórházba, csak az első 2 adagot kaptam bent az osztályon. 

   

  Mostanában nem kérnek minket a gyerekek, megoldják, mert a menyünk jelenleg munkanélküli. Csak egy színházi estén vigyáztunk mi a picurkára. 

  előzmény:
  cinkepanka (28444)
  2014-03-20  17:18
 33. cinkepanka
  Offline
  2014. március 20. 17:1828444.

  Veronikám ez borzalom, és hogy viselted?

  Ez fájdalmas? be is kellett vele feküdnöd?

  Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen, lehet,hogy akkor ismét be kell feküdnöd, egy kezelésre?

  Akkor van program a kislánynak, és gondolom örömmel is csinálja ugye?

  Ti is besegíttek? vagy a szülők oldják meg? 

  Nálunk is járnak az  unokák, kajak, szinkron úszás, balett, foci, 

  De jobb is, mint ha az utcán csellengenének 

  Igaz az egész napjuk le is van így foglalva, de még eddig nem ment a tanulás rovására..

  előzmény:
  veracsek (28442)
  2014-03-20  16:04
 34. veracsek
  Offline
  2014. március 20. 16:0728443.
  Az unokám 6 éves múlt, idén megy iskolába, jazz-táncol, korcsolyázik, úszik, előkészítőre jár, nagyon elfoglalt!
  Puszillak Vera
  előzmény:
  cinkepanka (28441)
  2014-03-20  13:39
 35. veracsek
  Offline
  2014. március 20. 16:0428442.
  Én most voltam éppen kontrollon, mert a vérképem nagyot romlott, ezért ismét vettek csontvelőt, és annak az eredményét várom, viszont egész jól érzem magamat!
  Most egy kis tableten írok, mert Karácsonyra kaptam, és gýakorolnom kell rajta. Ez egészen más randszerű, mint a nagy gépem.
  előzmény:
  cinkepanka (28441)
  2014-03-20  13:39
 36. cinkepanka
  Offline
  2014. március 20. 13:3928441.

  Szerbusz Veronikám.

  De örülök,hogy azért te időnként felügyelsz erre a régi kedves topikra..

  Hogy, jól vagyunk e??

  hát nem mondhatnám, sajnos a gyerekek nagyon sokat betegeskednek, és velük együtt én is mindent el kapok tőlük

  Nem tudom már mire fogni...Barnika hozza haza az iskolából, a két kisebb elkapja, én meg az öreg el kapom tőlük..

  Igaz máshol is hallom,hogy betegek, csak nekem szokatlan ez a dolog, ennyit nem voltam beteg, az utóbbi 20 évben sem..

  Most már Áprilisba költöznek a gyerekek a sajátjukba, és talán akkor majd megszűnik ez-az ördögi kör..

   

  Veronika és te hogy vagy? Voltál már azóta kontrollon??

  Milyen eredményeid voltak?,

  Kis szépséges unokád hogy van?, Mekkora már ő is....

  Puszillak.Ircsi.

   

  előzmény:
  veracsek (28440)
  2014-03-20  11:23
 37. veracsek
  Offline
  2014. március 20. 11:2328440.

  Szervusz Ircsike!

   

  Örülök, hogy legalább így "találkozom" Veled!

   

  Remélem, jól vagytok! 

  Tényleg, van kertész topik is, látszik, hogy én nem vagyok az, mert nem jutott eszembe! 

  előzmény:
  cinkepanka (28439)
  2014-03-20  10:49
 38. cinkepanka
  Offline
  2014. március 20. 10:4928439.

  Kedves Mónika.

  Sajnos valóban ez a topik más helyre költözött, de tudok neked ajánlani egy nagyon kedves helyet, ahol biztosan nagyon szívesen segítenek, ők igazi kertészkedők.

  A topik cime, Kertészkedők ide.

   

   http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=&topicid=50920

   

  Remélem sikerült a linket helyesen betenni..

  Ők igazi profik!!!!

  Kívánok további nagyon szép Napot és kellemes teendőket.

  ÉN is ismerem a kukac virágot. Nagyon szép, ha egyre gondolunk, több féle szinekben van, és estére mindig össze csukta a szirmait, egy nagynénémnek az udvara volt tele vele, olyan volt az udvar mint egy szép virágszőnyeg....

  előzmény:
  Mónika (28438)
  2014-03-20  08:56
 39. Mónika
  Offline
  2014. március 20. 08:5628438.

  Kedves Vera! Ezesetben a férjednek gratulálok a szép munkájához! :) Akkor jól választottam a kukacvirággal, mivel életem első virágvetése, és mivel mondod, hogy igénytelen, talán sikerülni fog. Gyerekkoromra emlékeztet a kukacvirág, mert volt egy időben a járda mellett, és valóban igénytelen lehetett, mert a mamám végül panaszkodott, hogy ott is lett, ahol nem kéne, és kiirtani sem lehet.

  A többi topiktársnak: bármilyen ötletet tanácsot szívesen fogadok, ami balkonládába való vetéssel/ültetéssel kapcsolatos. :)

  előzmény:
  veracsek (28436)
  2014-03-19  21:26
 40. veracsek
  Offline
  2014. március 19. 21:3128437.

  Rossz helyre jöttél, ez a topik már megszűnt.

  Én leveleztem itt, de nagyon régen nem jártam erre, most is csak azért jöttem, mert megszólítottak. 

  Sajnálom!

  A többi topikjaim is régen kialakult baráti társaságok, de minden jóakaratú embert szívesen fogadnak, bár ezek valóban nyugdíjas korúak (bőven)!

   

  Sajnálom! 

  előzmény:
  nyugger (28435)
  2014-03-19  21:16
 41. veracsek
  Offline
  2014. március 19. 21:2628436.

  Szervusz Mónika!

   

  Sajnos azt kell írnom, hogy én egyáltalában nem gondozom egyik növényt vagy virágot sem, mert nálunk a férjem hobbija a kertészkedés. Ő se szakember, de nagyon szereti csinálni, és ezek a virágok és ennivalók is meghálálják a gondoskodását.

  A kukacvirággal semmit nem csinál, az egy nagyon igénytelen virág, de igazán szép tud lenni hónapokig. Magától szaporodik, tavaly a fűszernövények ládáját is benőtte, mert a szél elvitte a magjait a mellette lévő ládába.

  A mi erkélyünk Kelet-Nyugati fekvésű, délelőtt kap napot.

   

  Ebben a topikban vannak még néhányan, akik nálam jobban értenek a virágokhoz, ők bizonyára szívesen segítenek majd Neked, tőlem ennyi tellett.

  Üdvözlettel: Vera 

  előzmény:
  Mónika (28434)
  2014-03-19  21:08
 42. nyugger
  Offline
  2014. március 19. 21:1628435.

  Kedves Cinkepanna!

   

  A topik címére a válaszom: igen!

   

   

  Úgyhogy ha lehet, benézek időnként hozzátok.

   

   

  előzmény:
  cinkepanna (1)
  2008-04-16  20:25
 43. Mónika
  Offline
  2014. március 19. 21:0828434.

  Kedves Veracsek!

   

  Igaz régi a bejegyzésed a kép még régebbi, de nagyon örülök, hogy látok ilyen szép kukacvirágot társasházban balkonládában, mivel én hétvégén vetettem egy ládába (egy másikba estikét) és nagy reményeim vannak :)

  Remélem ki fog kelni, és ilyen gyönyörű lesz, mint a tieid. Hogy gondozod a tiedet, hogy ilyen gyönyörű lett? Tudsz esetleg tanácsot adni arra, hogy milyen növény szereti a 

  - nagyon napos helyet

  - az északi fekvésű árnyékosabb helyet 

  - és mi olyan növény van, ami kicsit magasabbra nő? (takarás szempontjából olyan fél méter magasra, és bírja a ládát)

   

  Üdvözlettel: 

   

  Mónika 

  előzmény:
  veracsek (21519)
  2010-05-12  07:57
 44. veracsek
  Offline
  2013. június 28. 07:1828433.

  Nem baj, Ancikka, az a fő, hogy Te legalább jössz néha!

   

  Szép napot kívánok Neked, és minden ide látogatónak! 

  előzmény:
  Ancikka (28432)
  2013-06-26  18:15
 45. Ancikka
  Offline
  2013. június 26. 18:1528432.

  Kellemes délutánt mindenkinek. 

  A sok jó idők után, itt borús megint az idő két napja.

  Ma nem mentem dolgozni, ezért főzőcskéztem, és még a hűtőt is megtömtem borsóval zöldbabbal.

  Azért jövök ritkán ide, mert nem sok időm akad.

   

  mindenkinek.

   

   

  előzmény:
  cinkepanka (28430)
  2013-06-26  12:24
 46. veracsek
  Offline
  2013. június 26. 13:1128431.

  Köszönöm, hogy megnézted!

   

  Az erkély a férjem műve, én semmit nem csinálok a növényekkel, és a papagájokkal sem, azokat ő egyedül tartja rendben! A fiaméknál még sokkal több paradicsom terem, nekik van egy kis kertrészük a lakásuknál, ott szabad földbe ültettek pár tövet. Kisebb méretűek, de rengeteg van náluk. 

  Lara jazz táncot tanul. 

  előzmény:
  cinkepanka (28430)
  2013-06-26  12:24
 47. cinkepanka
  Offline
  2013. június 26. 12:2428430.

  Megnéztem a képeket, hát valami csoda  a  kis erkélyes kertészeted, volt egy év amikor szintén tettél fel képeket a paradicsomodról, mit teszel vele,hogy ilyen csodálatosak??

   

  A kislány meg  a másik csoda,hihetetlen hajlékony, remélem nem hagyja abba érdemes neki ezt majd tovább vinni, nagyon szépek a mozdulatai.

  Nálunk is van egy kis balerina, ő is már egy éve jár Balletiskolába, és most volt a záróvizsgájuk nekem is megigérte a lányom,hogy majd átküldi mert felvették videóra.

   

   

  előzmény:
  veracsek (28428)
  2013-06-26  10:46
1 2 3 4 5