Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Főtt tojás eltarthatósága
2006-04-18 18:501.
Létrehozva: 2006. Április 18. 18:50
Sziasztok!
Szerintetek a főtt tojásokat meddig lehet felhasználni (hány napon belül), ha nem voltak hűtőben? Pl ha a vasárnap főtt tojások tegnap este kint maradtak ?
És a Húsvét után szokásos rakott krumplin kívül, ki mire szokta felhasználni a tojásokat, milyen ételeket szoktatok belőle készíteni?
Szerintetek a főtt tojásokat meddig lehet felhasználni (hány napon belül), ha nem voltak hűtőben? Pl ha a vasárnap főtt tojások tegnap este kint maradtak ?
És a Húsvét után szokásos rakott krumplin kívül, ki mire szokta felhasználni a tojásokat, milyen ételeket szoktatok belőle készíteni?
Sziasztok!
Tudja valaki hogy kell tojás ropogost csinálni?
Előre is köszi!
3 fött tojás
2-3 teáskanál krémsajt
1-2 evökanál tejföl, ezt látod mennyit, hogy jo állaga legyen
7-8 dkg kemény sajt darabokban
5-7 cm parasztkolbász darabokban
pici vajat v margarint is tehetsz bele, mixeld le.
Botmixerem nagyon sima krémet készit.
Kiprobáltam tarjával kolbász helyett és a tarjásat melegszendvicsnek is. Nekem olyan ehetö volt, kellene még valami bele, de nem tudom mi. Kolbászos viszont szuper finom.
Jó próbálgatást mindenkinek!
Én még nem csináltam tojásperkeltet, de már ettem. Ex-anyós csinálta úgy, hogy egyben hagyta a tojásokat, és dinsztelt hagymára majorannát, pirospaprikát dobott, beleforgatta a tojglikat és utána felöntötte vízzel. Felforralta, majd a végén tejfeles habarással sűrítette a levét. Finom, de elég luftos kaja! Kenyérrel kell enni!
Széles metélt kifőzve, rá összevágott főtt tojás, főtt sonka, összekeverve, evés előtt mindenki ízlés szerint tesz rá tejfölt, eseteleg ketchupot, stb.
Nagyon finom, főleg húsvét után hasznos a maradékok eltüntetésére, de mi soron kívül is szoktuk csinálni.
Ja még reszelt sajt is mehet rá
Csak genetikailag modositott. Hacsak nem biotojast veszel.
Megeszünk minden "szemetet" a gyorsétteremben, és a főtt tojástól meg félünk...
Szerintem a páriszi károsabb, mint a tojás. Az az egy, amit még "eredeti" csomagolásban lehet kapni, és nem hamisítanak....
Na ne!
A nyers tojás is napokig van a közért polcán, aztán meg hazavisszük és még néhány nap a hűtöben... Semmi baja... A főtt tojás meg már egyébként is megfőtt! Nem romlik meg olyan könnyen. Gyerekkoromban egy hétig is ettük a húsvéti tojást, és hűtőnk sem volt!!!
Semmi bajunk nem lett tőle!!!
A fött tojásokat nagyon nagyon apróra kell összetörni (villával), majd vajjal/margarinnal, apróra vágott újhagymával/lilahagymával, sóval, fűszerekkel, esetleg mustárral jó habosra kikeverni. Ezt folpackba tekerni úgy, mintha szalámi lenne. A mélyhűtőben lafagyasztva 1 hónapig is eláll.
Felhasználása pedig, melegszendvicsre egy karika, vagy natur husira ráolvasznai egy-egy karikát. Csak annyit kell levágni a hengerből, amennyit éppen felhasználsz.
Egyébként bármilyen fűszerkeverékből lehet ilyen "fűszervajat" készíteni. Pl. ha sok a kapor, akkor abból. Vagy petrezselyem... stb. Tárkony... bazsalokom... hmmmm...
Szóval, ügyeskedj!
Viszont köszönöm a hozzászólásokat, legközelebb jobban "résen leszek"
.
Az a saláta nem hangzik rosszul. Ott van még például a tojáskrém is, de én úgy vagyok vele, hogy mindegy, mihez használod fel, vagy jó az a tojás, vagy nem. Ne gondolkodjatok sokat a dolgokon, mert még a végén tényleg megromlik.
Nyugodtan egyétek meg,nincs semmi baja a tojásnak.
Én is most csináltam vacsorára, tojássalátát,retekkel,újhagymával,tartárral összekeverve.
szerintem, ha a férjed nem akarja megenni, ne egye. Én nem szeretem a pazarlást, de ha valamiben bizonytalan vagyok, akkor nem eszem meg.
Én úgy vagyok vele, hogy ha vasárnap este még betettétek a hűtőbe, csak tegnap este nem... aztán ma?? Ma beraktátok, mikor észrevettétek? Szóval, ha egy estét kint áll, az még nem a világ vége, ilyen nálunk is megesik. Amúgy is friss még az a tojás, 2 nap az nem sok.
szoktam olyat, hogy fejes saláta, retek, maradék sonka, főtt tojás, újhagyma összevágva, és ezerszigettel leöntve.
Persze lehet gazdagítani, vagy kihagyni dolgokat, vagy helyettesíteni mással.
Tojáspörkölt?