Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Kaják-képpel!!! !

sunday
Létrehozva: 2006. március 13. 09:24

Kedves lányok-asszonyok!

Először is szeretném nektek megköszönni hogy ilyen nagy sikere van a sütis topicomnak!(ja meg persze a jó kis recepteket)Ezért gondoltam a következőt: mit szólnátok ha gyűjtögetnénk fincsi kajákat is természetesen képpel együtt?Láttam már 1-2 elő is fordult a sütis topicban (pizza, samosa stb)ezt most át kellene tegyétek ide!Szerintem ti nagyon jól is főzhettek,ha ilyen csodás sütiket tudtok gyártani!Szóval benne vagytok?Tehát várom a recepteiteket,ezuttal a jobbnál-jobb kajákat és képeiket!Mégegyszer mindenkinek köszi!

Üdv: Sunday!

7089 hozzászólás
  1. 2012. október 23. 21:437087.

    Sziasztok,

     

    nagyon csokis, nagyon tömény: krémes brownie

     

  2. 2012. szeptember 12. 14:217086.

    Sziasztok,

     

    az idő is egyre kedvezőbb egy kis sütögetésre: spanyol lepénykék

    Egy tartalmas leveshez, vagy vacsorára

  3. 2012. július 14. 23:207085.

    Gyors desszert hétvégi ebéd után.:

     

    Hozzávalók:

     

    1 db mangó

    2 db érett banán

    2 db őszibarack (lehet nektarin is vagy bármilyen más gyümölcs) 

    1 vagy 2 kis csomag vaniliás cukor

    1 évőkanál citromlé

    1 gyümölcsjoghurt

    csokis gabonagolyó

     

    Elkészítés:

     

    Meghámozzuk a mangót, levagdossuk a magról egy tálba, majd hozzá daraboljuk a lekopasztott banánt, vaniliás cukrot, citromlevet és egy mixelővel összedolgozzuk. Belekeverjük evőkanállal a joghurtot. 

    Kimagozzuk az őszibarackot és kis kockákra vágjuk. Csészékbe gabonapelyhet teszünk, majd rá a barack kockákat és a tetejére kanalazzuk a gyümölcs-joghurtos krémet. Hűtve tálaljuk.

     

    Nagyon fincsi....

     

    Nem érdemes nagy adagot készíteni egyszerre, mert nagyon laktató, ezért én teás császébe tettem, de még így is kifogott a gyerekeken.  

  4. 2012. július 14. 23:127084.

    Kekszes süti.

    Hozzávalók:
    1/2 kg háztartási keksz vagy babapiskóta, de lehet bármilyen édes keksz is.3 nagy dobozos tejföl1/4 kg túró4 csomag vaníliás cukor6-8 evőkanál kristálycukor (adagonként)1 kávés kanál őrölt fahéj (a 2 töltelékbe összesen)reszelt citromhéjmazsola (elhagyható ha valaki nem szereti)2 csomag tortazselé
    gyümölcs.

     


    Elkészítés:
    Tegyük a tepsi vagy négyszögletes tál vagy edény aljára a kekszeket szorosan egymás mellé.Tegyük egy tálba a túrót és az egyik doboz tejfölt, 6-8 evőkanál kristálycukrot, 2 vaníliás cukrot, fél kávéskanál fahéjat, citromreszeléket (mazsolát) és keverjük alaposan össze. Óvatosan öntsük a kekszekre, ügyelve, hogy ne csússzanak szét, majd terítsük el. Tegyünk ismét egy sor kekszet szorosan a túrós krémre. Egy tálba öntsük a 2 megmaradt tejfölt, 6-8 evőkanál kristálycukrot, 2 vaníliás cukrot, a másik fél adag fahéjat és egy kis citrom reszeléket. Keverjük alaposan össze, majd ezt is óvatosan öntsük a kekszre. Végül ismét szorosan tegyünk a tetejére kekszet. Tegyünk a kekszek tetejére gyümölcsöt. Szeletelt epret, banánt vagy bármilyen más gyümölcsöt. 
    Készítsük el a tortazselét a leírtak szerint. A meleg zselét óvatosan öntsük a gyümölcsös kekszekre, ami gyorsan megdermed. Tegyük 1 napra hűtőbe. Másnap könnyen szeletelhető. 
    Lehet a középső sor kekszre is gyümölcsöt tenni és a csak tejfölös krémbe is lehet mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt keverni.
    Babapiskótából és édes keksszel is elkészíthető, csak ügyelni kell, hogy amikor öntsük a krémet a babapiskóta ne csússzon el.
    Nem lehet belőle eleget készíteni. Nagyon finom!!!!
  5. 2012. július 14. 23:067083.

     Gomba leves másképpen.. Zöldséges,sajtkrémes, gombaleves

     

     

    Hozzávalók:

    20 dkg gomba

    5 dkg tiszta vaj  (margarin nem jó)

    1 db hagyma

    2 sárgarépa

    2 fehér répa

    petrezselyem zöld (lehet szárított is)

    1 tömlős krémsajt

    só-bors-vegeta ízlés szerint.

    Elkészítés:

    A hagymát vágjuk apró kockára, olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg a hagymát. A gombát szeleteljük fel és mossuk meg. A répákat karikázzuk, a petrezselyem zöldet daraboljuk fel. A megpirult hagymára tegyük rá a répa karikákat és pároljuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a gomba szeleteket. Fedő alatt pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk és vegetát is tegyünk rá, majd öntsük fel vízzel. Egy kis tálkába nyomjuk ki a tömlős sajtkrémet és 1 merőkanál leves-lét tegyünk hozzá, majd keverjük simára. Ha a leves felforrt öntsük a sajtkrémes levet  a levesbe és főzzük lassú tűzön addig, amíg a répák megpuhulnak. Ha kész, szórjunk rá petrezselyem zöldet.

     

    Pirított kenyérkockát tehetünk rá tálaláskor.

  6. 2012. július 14. 23:007082.

    Kedvem támadt egy kis krumplis tészta sütéshez.

     

     Egyszerű és alig kell hozzá valami.

     

    4 db nagyszemű krumpli  (héjjában megfőzni)

    2 tojás

    fűszerek: só--bors--fokhagyma (én granulátumot használok)

    újhagyma zöld része apróra vágva

    liszt (amennyit felvesz, nem mértem)

     

    Elkészítés:

    Krumplikat héjjában megfőzni, majd összetörni egy tálban. Hozzáadjuk a fűszereket, a 2 tojást és a hagymazöldet. Alaposan összegyúrni, majd fokozatosan liszttel összekeverni, hogy nyújtható állagú legyen. A kész tésztát 4 részre vettem, mert egyszerre nem fért el a gyúródeszkán.

    Egy hengeres pohárral kiszaggattam, majd forró olajban megsütöttem.

     

  7. 2012. július 14. 22:547081.

    Na ez már megint katasztrófálisan egybe írta az egészet.

     

    Most újra megpróbálom:

     

     

     

    Tehát:

     

    500g darált hús

    2 csomag vékony virsli

    Szeletelt bacon szalonna, vagy bármilyen más húsos szsalonna vékonyra szeletelve.

    kenyér vagy zsemle

    tej (a kenyér áztatásához)

    2 tojás

    1 tihany camemmbert sajt (vagy bármilyen más sajt esetleg főtt tojás vagy kolbász karika is lehet) a teknős közepébe.

    bors

    majoránna (csak egy pici kell, de lehet petrezselyem zöldet is tenni, ha valaki nem szereti  a majorannát, de el is hagyható)

    fokhagyma (ízlés szerint, lehet granulátum is)

    hagyma

    pirospaprika

    vegeta

    1 kanál olaj

     

    Remélem most nem írja egybe. 

     

     

    Az elkészítés módja változatlan:

     

     Elkészítés:

    A kenyeret vagy zsemlét (a kenyér jobb) beáztatjuk tejbe, de csak annyi tejbe amennyit felszív. Ha kicsit több a tej, akkor zsemlemorzsával lehet pótolni.Feldaraboljuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint, az áztatott kenyeret az 1 evőkanál olajat és a 2 tojást összekeverjük a hússal. Készítünk egy fasírt alapot.A camembert sajtot 2x2 cm kockákra daraboljuk. A fasírt alapból ökölnyi gombócot formálunk, de előtte beletesszük a gombóc közepébe a sajtot. A virsliket hosszába megfelezzük és kb 4 cm-es darabokra vágjuk.  
    A fasírt gombócokat kiolajozott tepsibe helyezzük és beleszurkáljuk a virsliket. A tetejére helyezzük a szalonna csíkokat.
    Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kissé megpároljuk.Mikor már a szalonna sülni kezd akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg. Lassú tűzön süssük.
    Krumplipürével  tálaljuk.


    előzmény:
    drvia (7080)
    2012-07-14  22:48
  8. 2012. július 14. 22:487080.

    Ezt imádom, csak túl költséges és macerás az elkészítése, így maradok a készen vett fajtánál.

     

    Ha már rábukkantam erre a topikra, hoztam én is finom falatokat: Teknősfasírt.

     

     Hozzávalók:


    500 g darált hús2 csomag vékony virsli (8-10 db)szeletelt bacon szalonna, vagy bármilyen húsos szalonna vékonyra szeletelvekenyér vagy zsemletej (a kenyér vagy zsemle beáztatásához)2 tojás1 Tihany camembert sajt (bármilyen)borsmajoránna (csak egy pici kell, de lehet petrezselyem zöldet is tenni ha valaki nem szereti a majoránnát. de el is lehet hagyni)fokhagyma (ízlés szerint, lehet granulátum is)hagymapirospaprikavegeta1 kanál olaj
    Elkészítés:
    A kenyeret vagy zsemlét (a kenyér jobb) beáztatjuk tejbe, de csak annyi tejbe amennyit felszív. Ha kicsit több a tej, akkor zsemlemorzsával lehet pótolni.Feldaraboljuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint, az áztatott kenyeret az 1 evőkanál olajat és a 2 tojást összekeverjük a hússal. Készítünk egy fasírt alapot.A camembert sajtot 2x2 cm kockákra daraboljuk. A fasírt alapból ökölnyi gombócot formálunk, de előtte beletesszük a gombóc közepébe a sajtot. A virsliket hosszába megfelezzük és kb 4 cm-es darabokra vágjuk.  
    A fasírt gombócokat kiolajozott tepsibe helyezzük és beleszurkáljuk a virsliket. A tetejére helyezzük a szalonna csíkokat.
    Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kissé megpároljuk.Mikor már a szalonna sülni kezd akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg. Lassú tűzön süssük.
    Krumplipürével  tálaljuk.


    előzmény:
    Receptműves (7070)
    2011-11-20  12:39
  9. 2012. július 14. 22:147079.

    Sziasztok,

     

    egyszerű és különleges: bagel

     

  10. 2012. június 22. 22:217078.

    Sziasztok,

     

    egy kis nyalánkság: túró rudi jégkrém

     

  11. 2012. május 11. 21:407076.

    Sziasztok,

     

    hétvégére hoztam egy egyszerű, de nagyon finom sütit: sziruppal sült körtés sütemény

     

  12. 2012. Április 17. 22:407075.

    Sziasztok,

     

    nagyon finom, majdnem Dobod torta: Kisdobos torta

  13. 2012. Április 11. 13:267074.

    Sziasztok,

     

    az aktuális kedvencünk: medvehagymás pogácsa

     

  14. 2012. március 19. 14:307073.

    Kellemes, napsütéses hetet!

     

    Közeleg a Húsvét, igazán jó móka otthon is kipróbálni a kürtőskalácsot

  15. 2012. március 2. 21:227072.

    Kellemes hétvégét,

    egy egyszerű finomság: diós golyó

     

    És holnapig még játék

  16. 2011. december 22. 18:047071.
    Rántot husi rántott gombával ,rizzsel.
  17. 2011. november 20. 12:397070.

    Jó hétvégét,

     

    régen jártam erre, de nem jöttem üres kézzel, hoztam egy finomságot, ami

     

    olyan finom, mint az eredeti: bahlava

     

  18. 2011. november 5. 09:517069.

    Megint behalt a topic.

     

    Sebaj, hoztam két remek receptet

    burgonyakrémleves

    császármorzsa

  19. 2011. június 9. 20:037067.

    Miért iylen kihalt ez a topic? Senki nem főz? Bezzeg a sütis topic hemzseg!!!

    Ma hoztam ciprusi csirkecombot!

Legnépszerűbb cikkek