Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2016-05-31 10:1326814.

  Mandula, igazság szerint kicsit savanykás lett a tejföltorta. Talán az eper miatt, vagy a tejföl nem a megszokott volt. Az "iszap" ellen, ma már tettem. Reggel kimentem megkapáltam a birtokot, most reggeliztem kávéztam és virágot fogok ültetni. Az ehhez hasonó időszakban inkább nekifogni nehéz, aztán amikor elkezdek valamit, már örömömet lelem benne. Fogalmam nincs, hogy ez a kor miatt van, vagy egyszerűen kezdek ellustulni? Találok olyan elfoglaltságot, amit elkezdek nem éppen fülig érő szájjal, de aztán azon veszem észre magam, hogy énekelgetek, és jó kedvem van. Az elvégzett nemszeretem feladatok után meg trallalla. szerdán vagy csütörtökön ér haza, és akkor most egy kicsit itthon lesz, mert a váltójának gondja volt és azért már Ő fordult többet.  Én szoktam igyekezni, hogy mikor hazaér akkor tényleg a "béke és nyugalom szigete" várja itthon. Idegeskedik a munkája miatt eleget. Amikor hazaér, akkor nyugit vár, vidámságot, szeretgetést. Tőlem megkapja, mert megérdemli.


  Képzeljétek tegnap délután jött egy köténykényi szürke felhő. Na ebből a kis semmiségből akkora zuhi lett, hogy nem győztem szaladgálni, hogy mentsem ami menthető. Leszakadt az ég, aztán negyed óra múlva ezerrel sütött a nap.


  Egyébként vannak emberek, akik a tus alól kijőve is "szagosak". Lehet betegség, valamilyen gyógyszer mellékhatása. Nem mindíg a mosdatlanság. Ugyanígy van olyan ember aki izzadtan sem büdös. Igen a "mások levében" való fürdés meggondolandó. Én nem szívesen mutatkozom ismeretlenek előtt fürdőruhában, így marad a saját strand. Tényleg hétvégén fel is kellene tölteni.  


  A menyem ment valahová és jobban kiöltözött, mint szokott, a kislány megállt előtte, megsímogatta és azt mondta: Anyukám, annyira cuki vagy.


  Gergőkém kapott "stoplis" cipőt, lábszárvédős zoknit,(ugye a Papától a ruhát), és mától hivatalosan is focizik a helyi fociklubban.

  2016-05-30  22:30
  mandula2 (26811)
  előzmény:
 2. 2016-05-31 09:4526813.

  Sziasztok.


  Vera, tegyél egy kártyanaptárt a gyógyszered mellé, meg egy tollat. Amikor bevetted a bogyeszt pipáld ki a napot vagy karikázd be stb. Én a naponta kötelezően ismétlődő dolgok mellé illesztem a bogyózást. Fogmosás, reggeli kávé. Amik soha nem maradnak el.


  Tudod,  lehet, hogy a párodat is idegesíti a sok minden a Mamával. Valakinek le kell reagálnia. Bölcsen nem a Mamával kiabál, mert tudja azzal csak tetézi a bajt.


  Nálunk is volt már, hogy nekem borult ki, pedig közöm nem volt semmihez. Akkor meghallgattam és amikor lenyugodott, mondtam, hogy ez ugye nem nekem szólt? Mondta, bocs, de majd szétb....tt az ideg. Na, a szóhasználatból tudtam, hogy jó, hogy kiadta magából és nem rágódott a gondján. De persze az ember igazságtalannak tartja. Olyan sok mindent elnézünk nekik, mert szeretjük őket, legyen ez is csak egy közülük. Nem én vagyok ilyen okos, én is felfortyantam időnként, aztán egy nagyon bölcs barátnőm megkérdezte, hogy mond megéri, többek lesztek általa? Azóta számolok tízig (néha húszig) mielőtt én is visszakiabálnék. Ez akkor is bejön, amikor alig tudom megállni, hogy ne szóljak a gyerekeknek, hogy megvédjem őket valamitől amiről én biztosan tudom, hogy nem lesz jó (élettapasztalat). Így el van könyvelve, hogy nem vagyok beleszólós és ha beverik a fejüket azt jobban megjegyzik, mint a "pampogást".

  2016-05-30  23:36
  arirangarirang (26812)
  előzmény:
 3. 2016-05-30 23:3626812.

  Már előre unom magam, ha az éjszakára gondolok, este 9-kor ébredtem fel, 10-kor még nem voltam álmos, 11-kor sem, viszont a fejem fáj.


  Nem emlékszem, hogy reggel bevettem-e a gyógyszeremet, vagy csak a propolisz csöppöket, délelőtt egyszer volt egy kis rosszullétszerűm, de nem mertem bevenni, még nagyon közel lett volna a reggelihez képest, ha netán mégis bevettem. Így estefelé bevettem az összes reggelit, aztán elaludtam 9-ig. Mesélem apának mi volt, elkezdett velem ordibálni.


  Aztán felhívta az anyja annak meg tyutyumutyu, igen édesanyám, jó édesanyám. Mondtam neki anyáddal miért nem ordibálsz, miért mindig csak velem. Ő csak miattam.... Attól én még nem fogok emlékezni, akármekkora is a hangja. Megkever mostanában a cukormérés reggel, és a propolisz cseppek. Attól mindig jobban leszek, mint ébredésnél, aztán kimegy a fejemből a többi, vagy nem. Volt már gyógyszeradagolóm, abba a kapszula nem fér bele, és rendszeresen szétszórtam a tablettákat a földön, aztán félnap elemlámpával csúsztam a padlón, nehogy a kutyák megegyék.


  Jó megoldás még nem találtatott. De keresem.


   

  2016-05-30  22:30
  mandula2 (26811)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 4. 2016-05-30 22:3026811.

  Már pizsamában ülök a gép előtt. Egy perc múlva tíz óra, és legújabban tízkor nekem jelenésem van a párnámmal.


  Lehet hogy ma nem így lesz, mert eléggé elfáradtam, és ha túlpörgöm magam, akkor nem tudok elaludni.  Délután még vettem muskátlikat meg begóniákat, de elültetni már nem volt erőm.


  Vacsora után viszont még lenyírtam egy jó nagy területet. Bejöttem, lefürödtem és a maradék palacsintát befalatoztam.


  Zöldbabból lett finom főzelék, Férjnek tojással, én meg a tegnapról maradt pici adag brassóival ettem. Sütöttem még palacsintát is, de azt egyikünk sem kérte. Akkor. Holnapra még maradt 2-2 darab. Reggel folyt.köv. a fűnyírást, remélem végzek is vele.


  Klári hogy ízlett a tejfölös torta? Miken agyalsz? Mit szeretnél csinálni "iszaposodás" ellen? Van már konkrét elképzelésed?


  Manyuska biztosan jól érzi magát a fürdőben. Én is szeretnék menni, valószínű hogy jót is tenne az izületeimnek, de nem tudom magam rászánni, hogy közös fürdőbe menjek.


  Valamelyik nap, amikor villamossal jöttem haza, velem szemben ült egy nő, felőle jött hozzám a "levegő". Már azt hittem elhányom magam. Befogtam az orromat, fordultam erre-arra, de az a büdös hónaljszag....  Elképzeltem, hogy kikkel lennék egy vízben.


  Akkor inkább fájjak!!!


  Vera már azt hittem, hogy valami baj van, mert nem jöttél.


  Marink, Julcsi! Merre vagytok? Julcsi vettem az adást, majd holnap!


  Remélem nem lesz megint vihar, mert akkor az ebet kell nyugtatgatnom. Nem tudom mi történhetett az anyjával, amikor vemhes volt, vagy már megszülettek a kölykök egy farakás mögött, és talán ott érhette őket valamilyen trauma, de ennél félősebb kutyám még nem volt. Nem baj. Megvédem... ha kell. Nagyon régen volt egy németjuhászunk. Fantasztikusan okos kutya volt.


  Egyszer valaki nyújtotta felém a kezét, hogy felhúzzon a lépcsőn, erre a kutya rárontott, mert azt hitte, hogy bántanak.


  A kis uszkárom pedig úgy védte a csomagomat, a táskámat, hogy még nekem sem adta oda.


  Már nem tudom melyik, talán a spicc volt annyira féltékeny, hogy ha azt látta, hogy táncolunk, úgy visított, mintha nyúznák.


  Mindegyik aranyos volt.


  Ma amikor azon a részen nyírtam a füvet, ahova a kis yorkit temettük el, megint elbőgtem magam. Nagyon hiányzik még most is.


  Óóó már elmúlt tíz óra! Mennem kell, vár az ágyam.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.

  2016-05-30  15:10
  Tete (26808)
  előzmény:
 5. 2016-05-30 21:4026810.

  Ezért nem kertészkedek, mert  amíg elültetem, általában jó az idő, amit szeretek, aztán jön az eső, a szúnyog, a nagy meleg, locsolni kell, szóval, nem éri meg. Szerintem egyedül az uborka jött be nálunk, a terasz mellé ültettem, a rácsra volt futtatva, a teraszról locsoltam, és még onnan is szedtem. Összehasonlíthatatlanul finomabb a frissen szedett, mint a bóti.

  2016-05-30  15:10
  Tete (26808)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 6. 2016-05-30 21:3426809.

  Szerencsére minket elkerült a villámlás, lehetett hallani egy-két hangosabb is volt, akkor mentem ablakvizsgálatra, apánál is becsuktam, Mondom kiskutyámnak, akkor gyere hozzám, nem akart, de az ajtót nyitva hagytam neki, annál is inkább, mert az ablakot becsuktam, és nem volt levegő. Mikor ki akartam nyitni, akkor megint dörgött, úgyhogy hagytam és elaludtam, de nagyon melegem volt.


  Délelőtt olyan veszélyérzésem volt kb. 1,5 órán keresztül, álltak a szőrszálaim, libabőrös voltam, mindenkit hívtam, hogy halljam a hangjukat. Nem tudom mi volt.


  Délután is volt egy nagy zuhi, de nem dörgött, így a kutyulim nem izgult hálisten. Ült a nyitott ablakkal szemben, és szimatolt kifele a kis tömpi orrával.


  Sajnos a nefelejcsek elnyíltak, lassan ráteszem cserepestől egy rossz tepsire, hogy oda potyogjon a magja, azt kiszórom a kertbe, őszre kinő, és tavasszal virágzik. Kétéves növénynek mondják.


  Érdekeset álmodtam, volt 2 tojás, egy rendes, és egy jóval nagyobb. A nagyból kiugrott egy kiskacsa, és egy kiscsirke, mind a kettő sárga. A további részben dobozt szerkesztettem nekik, legnagyobb problémám a vízzel volt, hogy nehogy felborítsák. és anyukámnál voltunk, mindketten ott voltak, anyu is, és apu is.


  Ebédre volt maradék, csak rizslevest főztem hozzá. Kiskoromban annyira utáltam, nem tudom miért, hogy egyszer úgy kapálóztam ellene, hogy levertem a kismalacos kistálamat és eltört. Aztán meg sírtam.


  Mindenkinek jó, dörgés mentes éjszakát kívánok, sziasztok!


   


   


   

  2016-05-30  11:40
  mandula2 (26807)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 7. 2016-05-30 15:1026808.

  Sziasztok.


  Azt hittem, már mindenkit elmosott az eső. Itt is nagy ramazúri volt az éjjel. Jég szerencsére nem esett. Abból a nagyon nyomott levegőből tudni lehetett, hogy lesz valami esemény.


  Nyugalmas, sőt túl csendes volt a hétvége. Nem sok mindent csináltam. A meleg miatt kimozdulni nem volt kedvem. Eltettem a kaprot, egész évre lesz. A paradicsomjaimat jól beverte a sárba az eső. A gyomok nőnek ezerrel. A másodvetés babom még nem bújik. Kicsit most lohadt a lelkesedésem. Meg kellene rázni magam és nekifogni megint dolgoknak, mert valahogy "leültem, mint az iszap". Ilyenkoris jobban hiányzik, még a szokottnál is jobban. Megint kéne agyalni valamin, kisérletezni, próbálkozni, de üres a fejem. Lassan itt a szünidő, még nem nyilatkoztak a gyerekeim, hogy hogyan tervezik. Bár hozzá vannak szokva, hogy én a gyerekekre mindíg ráérek és soha nem mondok nekik nemet.

  2016-05-30  11:40
  mandula2 (26807)
  előzmény:
 8. 2016-05-30 11:4026807.

  Sziasztok!


  Égszakadás, földindulás, jég, villámlás, dörgés, vízözön... ez volt nálunk éjjel. Bori már azon gondolkozott, hogy befekszik az ágyamba.


  Na.. azért azt mégse! Reggel félve mentem ki körülnézni, hogy mi maradt a gyönyörű rózsáimból? Csodák csodája, semmi bajuk nincs. Folytatom a fűnyírást, bár leszakadtak a vállaim a szombati nyírás, fűrészelés után, de valakinek meg kell csinálni.


  Jövök majd.


  2016-05-28  13:03
  Tete (26805)
  előzmény:
 9. 2016-05-28 13:2226806.

  Szervusztok


  Megerkeztem szerencsesen.az ido szep.a lakad kituno.a viz meg nagyszeru.d.e.setalgatram.majd ebedeltem.kicsit szunditottam.d.u.megyek a strandra.


   


   

 10. 2016-05-28 13:0326805.

  Sziasztok.


  Már mindenkit szélnek eresztettem. Párom négykor indult, persze főztem kávét, készítettem szendvicset, kikisértem. Csak Németországba megy, nem messzire.


  Főznöm egy darabig nem kell, mert mindenből maradt itthon. Csináltam egy tejföltortát, eperrel meg őszibarackból. Az utóbbi persze konzerv. Pont holnap estére lesz jó. Mire Aprajafalva előkerül. Reggel voltam a piacon, vettem akkora csokor kaprot, hogy nem tudtam egy kézzel átfogni. Megmostam, csepeg, a vastagabb szárakat beletuszkolom egy üvegbe, hogy ne legyen szagos és majd jó lesz az uborkába. A többit aprítva teszem üvegbe és a fagyra. Elég is lesz egész télen, olyan sok. A tavalyiból meg lesz kaporszósz a héten. Nem takargatom tovább.


  A tegnapi jelenésen túl vagyok, el tudott vinni. Így nem volt sem fárasztó, sem bonyolult.


  A Gasztroangyalt mindenképpen megnézem, mert a BBQ sütésről lesz szó, és mi nagyon szeretjük. Bár csak olyan műkedvelő módra. Fátyolfelhős az ég, de nagyon fülledt meleg van. Legyen szép napotok, párnák frissen felrázva, holnap tejföltorta is lesz.

  2005-11-23  20:04
  .Mosomedve (1)
  előzmény:
 11. 2016-05-27 11:3826804.

  Sziasztok.


  Köszi én most nem, szerintem így is többet ittam, az idegeim a plafonon.


  Szokásosan megy a négy főzőlap. Az elmaradt töltöttpaprita, idei zöldségleves, tyúkcombpörkölt, cigánypecsenye készül. Ebédre csak zöldségleves lesz, (a többit elviszi) és majd délután lesz rántott csirke. Abból is viszi amit nem eszünk meg. Szombaton hajnalban indul, Aprajafalva meg majd reggel  "Zebibe". Mama lesz megint a házőrző. olyan édes volt múltkor. Átmentem a nővéremhez, egyszercsak jön, Anyácska gyere gyorsan haza pakoljunk, mennem kell. Mondom Drágám elhangzott a varázsszó, Neked kell menned. Szoktam vele viccelődni, hogy én vagyok a világon az aki állandóan pakol és mégsem megy sehová. Azaz megyek Maradra. Az is a vicc része. Persze mindíg én pakolok, mert ha nem, akkor vagy itthon marad valami, vagy olyat visz el, amit nem neki szántam.


  Unoka kap fociskártyákat, picilány labdát, lesz öröm. Tegnap leszedték a saját epret, az egyik hibás volt. Mama ezzel mi történt? Mondom megrágta a csiga. Aztán minden eggyes szemmel jött, Mama ezt nem rágta meg a csiga? Ma reggel hozott egy festő ecsetet, meg egy babatányért, Mama most kifestem a szemedet. Én pizsamában ültem a terasz előtt a padon, az unoka, meg lelkesen "sminkelt". A menyem meg, Zsezsike lehetőleg ne szúrd ki a Mama szemét.


  A Papa meg az unoka tegnap is nagyot fociztak, de most nem öltöztek be. Hozattak fát, hordta az egész család, apraja-nagyja. A kislány hol a pici bevásárlókocsijával, hol a babája kocsijával szállította a hasábokat.

  2016-05-27  08:26
  mandula2 (26803)
  előzmény:
 12. 2016-05-27 08:2626803.

  Sziasztok, jó reggelt!


  Ma /is/ szép idő lesz, jövök majd, csak most ezer dolgom van.


  Kávét ki kér?

  2016-05-26  08:37
  Tete (26802)
  előzmény:
 13. 2016-05-26 08:3726802.

  Sziasztok.


  Az utazósnak jó utat. Aki meg mászkált egész nap, annak jó pihenést. Én nagyon nem szeretek várakozni, és arra találtam ki, hogy figyelem az embereket. Próbálok velük kitalálni eseményeket, azt hogy hogyan viselkednének egyes szituációkban. Mi lehet a gondjuk, örömük, bánatuk.


  Egyszer hallottam, ahogy valaki azt mondta a metrón, hogy ő nem szokott metróval járni, mert utálja a proliszagot. Hát mit mondjak, egyáltalán nem nézett ki úrinőnek. Pláne miután elhangzott ez a mondat. Jó, én sem szeretem amikor izzadtan nyomorog egy csomó ember, de nem tudnám proliszagnak hívni. Van egy orrcseppes reklám, amikor a csaj előbb virágot szagol, aztán meg valamilyen közlekedési eszközön egy ápolatlan pasihoz kerül közel. Az arckifejezése sokat mond. Mindíg elnevetem magam rajta. Volt, hogy leült velem szemben egy ügyfél, nagyot szusszanva és panaszkodott, hogy lassan ennivalóra nincs pénze. Én meg úgy megkérdeztem volna, hogy a házikolbász újhagymával aminek az "illatát" rám fújta, nem megfelelő étel? Jaj én egyébként is nagyon undok vagyok a szagokra, és az illatokkal meg mániás. Egy ismerősöm meg állítólag nem főzött finom kávét, amit a férje szóvá is tett, ráadásul vendégek előtt. Azt mondta az volt az utolsó kávé amit főzött. Aztán valahogy a sepréssel is ez történt. Azt mondta, ha valaki valamit nem tud, akkor ne erőltesse. Nagyot nevettem rajta.


  Aztán én is bevezettem két dolgot, a takarítógépet és a fűnyírót "képtelen vagyok megtanulni" kezelni. Persze csak akkor amikor itthon vannak.


  Egy másik dolog, hogy a kolléganőméknek anyagi gondjai támadtak. A férje mondvacsinált okokkal le volt százalékolva és a kocsmában ült többnyire. Aztán vigasztalta a feleségét, ne búsulj drágám majd keresünk neked még egy mellékállást. Mert akkor egy már volt a nőnek.

  2016-05-26  04:57
  manyuska7 (26801)
  előzmény:
 14. 2016-05-26 04:5726801.

  Szervusztok


  Klári


  aranyos vagy,hogy gondolsz rám.Igyekszem hasznosan tölteni az idömet,sokat pihenek ,olvasok és rejtvényezem.,no meg fürdök,napozni nem fogok,esetleg a lábaimat,mert rögtön kipirosodik a nyakam.


  Én nagyon szeretek egyedül utazni,vásárolgatni,nem szeretem ,ha várnak rám ,megszoktam,hogy a férjem nem szeret menni sehová,nem baj,kell egy kis önállóság.Volt egy szomszédasszonyom,akinek a fia Pesten lakott,nem mert busszal elindulni,pedig a fia várta.A férje annyira letörte,hogy nem engedte sehová,nem varrt géppel,mert elrontja,nem fözhette a kávét és még sorolhatnám.Szegény asszony nekem sirta el magát,amikor a férje kicsit otthon hagyta,bezzeg dolgozni küldte,még jó,hogy nem zárta be a lakásba.


  Délben utazom,vigyázzatok magatokra,-


  Szeretettel gondolok rátok.

 15. 2016-05-25 23:3726800.

  Utoljára azt hiszem akkor voltam egyedül közlekedési eszközökkel bent a városban, amikor még havi értekezletekre kellett járni. Azóta ha megyek valahová, vagy apa elvisz, vagy értem jön. Vagy elvisz, megvár, és hazahoz. Ezért aztán sok mindenről lemondtam, mert utálom, mikor a kocsiban üldögél órákat télen, nyáron. Egyszer bementünk kocsival, de a Kálvin tér szét volt szedve, ott volt dolgom. Mondom keress egy parkolót a Nagycsarnok mögött, én meg elsétálok, és visszajövök. Örültem, mint bezárt borjú a szabadságnak, sétáltam, mindent megnéztem, többször felhívott, hogy jól vagyok-e. Aztán egyszer csak találkoztam vele félúton. Elém jött, nehogy elvesszek. Mint egy fegyőr. Kicsit mérges lettem, nemhogy örültem volna, hogy így féltenek.


  Szépen leszoktatott az önállóságról.


  Egyszer futottunk a HÉVhez, az ott várt bennünket türelmesen, és képzeljétek nem bírtam felmászni a lépcsőn. Úgy szégyelltem magam. Előtte volt az a házi balesetem, amikor azt hittem, hogy combnyaktörésem van, és még nemigazán tudtam emelgetni a lábamat, de ez nem volt ráírva a homlokomra.


  Kiskorom óta érdekeltek az emberek. Szerettem volna tudni miről gondolkodnak, mit csinálnak éppen a házaikban. Kedvenc mesém az ott legyek ahol akarok csizma és a láthatatlanná tévő köpönyeg volt. Arra már nem emlékszem melyik mesében voltak. Ezek még most is nagyon hasznos eszközök lennének. Aztán szerettem volna egy időgépet, de nem kiszállni belőle, hanem benne ülve ott lenni minden fontos régi eseménynél, szintén láthatatlanul.mert ugye minden ilyesmiről csak találgatások vannak, vagy leírások állítólagos szemtanúktól.


  Éva aranyosak az állatos képek, véletlenül láttam az emiljeimet.


  Jóccakát mindenkinek, szióka!


   

  2016-05-25  20:48
  mandula2 (26799)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 16. 2016-05-25 20:4826799.

  Sziasztok!


  Nem panaszképpen, de tegnap estétől, ma este hat óráig egy falat nem volt a számban. Most szédelegtem haza a városból, fáj minden porcikám, kitikkadtam és már nem is tudom hogy éhes vagyok-e egyáltalán?


  Ritkán megyek be a városba, na ma aztán volt benne részem bőven.


  Metró, busz, villamos, gyaloglás... mennyi sok, különböző ember. Egyben azonban megegyeznek, hogy minden másodiknak a kezében telefon. Vagy mered rá, vagy nyomogatja, esetleg hangosan beszéli meg még az intim dolgait is... ez tőlem annyira távol áll.


  Az érintés. Érintés? Hümmmmm-hümmmm. Bizony az úgy van, hogy ha valaki belép az aurámba, én is lépkedek jobbra-balra, mint Vera.


  Nem szeretem ha ölelgetnek, ha simogatnak, attól frászt kapok.


  Én sem teszem. Viszont!! Volt az életemben egy-két ember, az egyik a barátnőm, a másik pedig egy tanfolyamon volt a párom, akivel szemkontaktust kellett csinálni, utána pedig megölelni egymást, szeretetet küldeni egymás felé.


  Az fantasztikus volt. Nem tudom hogy hívták, hány éves, ki fia-borja, de olyan volt az a lány /egyetemista, vagy főiskolás korú/ mintha mindig is ismertük volna egymást. Mindezt persze szavak nélkül, ez volt a pláne benne. Csakis a kölcsönös szimpátiára hallgatva. Évek teltek el, az utcán meg sem ismerném, de azokat a perceket nem felejtem el.


  Szoktam azt játszani, amikor több ember közelébe kerülök, hogy figyelem az érzéseimet. Szinte fogható, amikor valaki taszít, és a vonzás is u.ilyen erősen jelentkezik. Érdekes dolgok ezek.


  Nahát ez az időjárás!! Tegnap bőrig áztunk, aztán kisütött a nap, este újra rákezdte az eső. Amíg behúztam a kukát az utcáról, ernyő alatt is vizes lett rajtam a ruha.


  Ma nagyon sokan voltak egy éppencsakhogy takarja a valamijét ruhában. Nem csoda, szinte égető hőség volt.


  Most jó lenne egy meleg lábvíz, mert bár lapos sarkú cipőben mentem, de úúúúgy elfáradt a lábam, úgy érzem, hogy a sarkam darabokra tört.


  Az esti kávémat már megittam, most nem hoztam többet. Majd holnap több adagot főzök, jó?


  Mindenkinek nyugodt éjszakát! Sziasztok.  

 17. 2016-05-25 18:3526798.

  Ibolya!


  Neked nagyon kellemes fürdőzést, javuljon tőle minden porcikád. Pihend ki magad, élvezd a nyaralást. Visszavárunk!

  2016-05-25  15:08
  Tete (26797)
  előzmény:
 18. 2016-05-25 15:0826797.

  Amikor a csigahad elindult a bokros hűvösebb részek felé, levettem a padlikról a szkafandert. Most meg megint buta meleg van. Pénteken jelenésem van, melegben mi lesz velem? Ráadásul gyalogolni is kell, meg frissen üdén megérkezni. Sok ez már így nekem.


  Szeretem amikor fogja a kezem, meg mindenféle érintését is. De amikor vadidegen megvereget, meg ahogy írod ütögeti az ember karját, juj az nagyon nem jó. A kicsiket imádom olyan jó illatuk van. A babaillat meg még annál is jobb. Az unokám szeret közel bújni amikor bitorolja a Papa helyét, de az meg köztünk egy játék.


  Amikor a magánóvodában dolgoztam, voltak picik is, amikor tisztába tettem őket és felállítottam a pelenkázón, hogy megigazítsunk minden ruhát, megölelték a nyakam meg bújtak. Az olyan jó volt. Egy kislány mindíg olyan helyes kis fodros ruhácskákba járt, amikor felállítottam, akkor már mondta: Most megigazítjuk a ruhádat, hogy csinos legyél. Aztán leraktam őket a földre el sem akartak engedni. Én voltam a Kári néni, mert az "l" betű nem nagyon ment. Aztán egyszer ott volt velem az unokám is és rájuk szólt, Ő nem Kári néni, Ő a Mama.


  Finom lett a papritáskrumpli, holnapra is maradt, bár lassan érkezikés neki töltött papritát gondoltam. Tegnap este felhívott, hogy úgy kell készüljünk, hogy fordul is vissza. Nem szeressem amikor csak jön-megy.

  2016-05-25  10:34
  arirangarirang (26796)
  előzmény:
 19. 2016-05-25 10:3426796.

  Ha most francia lennék, meglenne az egy heti csigapörköltünk. Lépni se lehet a fűben, annyian nyüzsögnek. A kutyák utálják még a szagukat is, nem is akarnak arra menni, ahol otthagyták a nyálukat. Picike megszagolt egyet, aztán utálata jeléül egy nagyot hapcizott.


  Gezemicefőzeléket csináltam sült párizsival, már el is lett szállítva. Én már meg is ebédeltem, mert sajnos még mindig nem tudok úgy enni, ahogy a cukrosoknak kell, napi 5x keveset.Ha reggelizek, akkor egész nap ennem kell folyamatosan éhes vagyok. Ha ebédet eszem viszonylag korán, az jó. Volt egy megbontott franciasaláta zöldség, és külön borsó, ezeket házasítottam össze. Most berántottam paprikás, petrezselymes rántással, hogy a kukoricák ne legyenek olyan feltűnőek, nehogy királyasszony leszólja a főztömet.


  Mindig ilyen voltam kiskoromtól, hogy nem bírtam ha simogattak, vagy puszilgattak. Ha valaki megpuszilt, állítólag undorral az arcomon letöröltem. És még azt se szeretem, ha valaki túl közel áll hozzám. Volt egy nekem nagyon kedves szomszédasszonyom,/ azért írom ezt,. mert rajtam kívül senkivel sem jött ki az utcában, én szerettem, és hiányzik. / közvetlen mellettünk lakott. Jöttem a vásárlásból, megállított a kapuja előtt, és egyre közelebb jött hozzám, én meg lépdeltem hátra, a végén elkísért a mi kapunkig.  hehe


  Egyébként én se vagyok egy fogdosódós, van aki minden mondatnál ráüt az ember karjára, vagy megérinti, hát ezektől is elmenekülök.


  Lenne dolgom, de nincs kedvem, majd kicsit később. Most főzök egy kávét, aztán majd utána. Becsuktam az ablakot, mert melegem lett a nagy napsütéstől.


  Sziasztok!

  2016-05-25  08:58
  Tete (26795)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 20. 2016-05-25 08:5826795.

  Sziasztok.


  A kuckózásból nem lett semmi. Azaz jó két órával később.


  Nekem nem szedik a szemöldökömet, soha nem is nyúltak hozzá. Normál formájú, szerintem nincs szükségem vékonyabbra. Egyébként meg mióta ilyen "vén" vagyok azt szoktam mondani, hogy rajtam ne csináljanak semmit ami kellemetlen vagy fájdalmas, pláne úgy, hogy még fizetek is érte. Szóval finom kencék, símika, kis pimpillafestés. Régen muszáj volt daueroltatni, mert vékonyszálú és kevés a hajam, de a kínok-kínját álltam ki minden alkalommal. Miután úgy alakult, hogy  itthon dolgoztam azonnal abbahagytam a macerát. Rendszeresen vágatom, két-három naponta mosom és így rendben is van. A halántékomnál van pár szál ősz, de az nem zavar.


  Azt hiszem én hasonló okból kifolyólag nem változtatok fodrászt kozmetikust, nőgyógyászt stb. Ezeket  már régen ismerem, nem zavar, ha hozzám érnek. De sokszor elgondolkodtam már rajta, hogy én meg nem szivesen érintek meg idegeneket. Még egy kézfogás hagyján,  bár azt is utálom, ha belekényszerítenek. De pl. én soha nem lennék masszőr, mert én nem tudok idegen ember testéhez hozzáérni. Az enyémek  mások, azzal nincs gond. A gyerekekkel sincs, akkor sem, ha idegenek. Dolgoztam magánóvodában imádtam őket. 


  Itt most süt a nap, süssön is, mert az unokám osztálykiránduláson van. Még a "birtokot" nem jártam körbe, este dugdostam babot a nemkikelős közé, meg feltettem a szkafandert a padlizsánokra eső után. Csigakiárusítást tarthatnék, annyira sokan vannak. A házkikójukkal együtt, már kész lakópark a kertünk. 

  2016-05-24  18:53
  mandula2 (26793)
  előzmény:
 21. 2016-05-24 19:0926794.

  Klári, ritka az ilyen empatikus férfiember,  tényleg meg kell becsülni, de persze ha nem melletted lenne, aki tényleg nekiadod szíved, lelked, biztosan ő se törné magát.
  Az én férjem is tud meglepiket  csinálni, pl. a kislány oda járt iskolába ahol régen laktunk, de elköltöztünk, viszont az évet ott fejezte be. Délután onnan kellett volna apjának hazahozni, mert útba is esett, meg ugye az ő feneke alatt van a kocsi.


  Meg is érkezett, nagy fütyörészve, egy hatalmas tálca sütit lóbálva. Mondom hol a gyerek. Azt mondja milyen gyerek?


  Utólag ez most már nevetséges, de akkor nem tudtam nevetni. Persze az iskola már bezárva, a lányom anyukámnál volt, nem volt rossz helyen, a férjem gondolt is rá, hogy hozott sütit, de valahogy a kettő nem jött össze.


  Felébredtem háromnegyed 5 körül, akkor pirkadt. Hallom, hogy nagyon fúj a szél.  Kimentem ellenőrizni mi van a teraszon, amit lefújhat, jó volt hajóskapitányt játszani, álltam a szélben, és jól felébredtem. Éreztem nem lesz egy átlagos reggel. Nagyobbik kiskutyus nagyon fél a dörgéstől, ő az aki disznóólban élt, amíg az állatvédők el nem kobozták. Gondolom ott nem törődtek azzal fél, vagy nem, a dörgéstől. Mióta nálunk van azóta mindent megteszünk, hogy visszatérjen a bizalma, de az első távoli dörgésnél már felmászott a fejemre, és le se jött 2 órán keresztül, közben csíkokat húzott a bőrömre a körmeivel.


  A másiknak pedig meg se kottyan semmi, de ő is fél az emberektől, a hangoskodástól. Tudja, hogy nem bántjuk, de egy hangosabb szó, akár csak egyik szobából átkiabálunk  egymásnak, már kiborul Nem bírja a söprűt, felmosó mopszot, partvist, gondolom azzal hajkurászták, talán verték is. Őt is onnan a menhelyről hoztuk, ahonnan a nagyobbat. Lányomat kell csendesíteni mikor átjönnek, mert elég hangos lett újabban, vagy csak elszoktunk tőle.


  Egész nap esik, a reggeli zuhi után azt hittem kisüt, volt egy kis próbálkozás. Egyáltalán nem bánom, hogy nem maradt a meleg, de állítólag hétvégén 30 fok lesz, remélem nem nálunk.


  Olyan helyeken van most hőség, ahol szinte sose volt, pl. Kanadában. Japánban, Indiában sorra hullanak az emberek, állatok a melegtől.


  Felfordult minden.


  Ma a maradékok eltüntetése volt a cél, és most nincs ötlet mi legyen holnap. Majd valami zöldség a mélyhűtőből.


  Én olyan autistaféle vagyok, nem szeretem, ha hozzám érnek, ezért a kozmetikus se a kedvencem. A lányom esküvője előtt voltam, gondoltam legyek nagyon szép, de nálunk már új szelek fújnak, sokkal rosszabb, mint azelőtt. Felkészültem egy masszírozásra, ehelyett ecsettel bemázoltak valami folyékony nyúlós, zsíros trutyival, csak a nyakamhoz nyúlt kézzel, attól meg majd kirúgtam a házoldalát, nem bírom, ha a nyakamat bazerálják. Aztán alányúlt a hátam alá, és azt is összezsírozta. Undorodtam, alig vártam, hogy vége legyen, pedig volt ott relax zene, meg amit el lehet képzelni, de nekem nem jött be. Már azt sem bírom, ha a vizes hajam az arcomhoz ér. Ha krémezek akkor zuhanysapka a fejemre, nehogy krémes legyen a hajam, és amíg be nem issza, állok, mint a faszobor mozdulatlanul. Na ezért is olyan csúf a bőröm, mert napi szinten ezt nem lehet elviselnem.


  Délután kicsit szundikáltam, itthon volt apa, és vigasztalta a kutyust, mikor néha megdörrent az ég. Hallottam én is álmomban, sokszor azelőtt az éjjeli viharokat is átaludtam, csak a kutyus miatt van felfordulás.


  Jobb éjszakát mint a mai, sziasztok!


   

  2016-05-23  08:42
  Tete (26780)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 22. 2016-05-24 18:5326793.

  Sziasztok!


  Ez az idő csak alvásra jó, meg kuckóskodásra.


  Én is elaludtam, jól is esett. Holnap hajnali ébredés lesz, kellett hogy előre pihenjek.


  Amikor még jártam kozmetikushoz, én is nagyon élveztem a masszírozást, csak amikor a szemöldökömet csipkedte - a bőrömmel együtt - azt valahogy nem szerettem. Egyszer a kozm.nő a számba kente véletlenül a krémet. Olyan undor fogott el, hogy másnapra jaj......brrrrr. Azóta nem voltam ezen a kényeztetésen.


  Klári egy topik indítása - ha komolyan gondolod - elég nagy stresszel jár. Mivel te vagy a házigazda, mindig, mindenkire figyelni kell. Nem éri meg. Jobb egy már működő közösségbe beépülni, minden kezdeti hátrányával együtt.


  Vera mi van veled?


  Marink, Julcsi??


  Most még megiszom az esti kávémat, aki akar, csatlakozhat: stb.


  Szép estét, jó éjszakát.


   

  2016-05-24  17:40
  Tete (26792)
  előzmény:
 23. 2016-05-24 17:4026792.

  Én kivettem a fagyóból egy adag csilis babot, az volt az ebéd. Legalább kevesebb lett eggyel a betett dobozok száma. Holnap paprikáskrumplit tervezek. Aztán meg töltött papritában gondolkodom.


  Jó volt a kozmetikusnál, ezer éve ismerjük egymást, jót beszélgettünk. A masszírozástól én elalélok, annyira élvezem. Naponta bírnám.... 


  Tudod indítottam egy topicot, mert annnnnnnyira szerettem volna, ha sikerül egy nagymamás-unokás-sütős-főzős-mindenfélés témájú dolgot úgy szárnyra bocsátani, hogy az elejétől ott lenni. De kifújt. Ibolya megjelent itt, gyakorlatilag Ő maradt a másik topicból, még szerencse, hogy felfedezte a Konyhát. Vagy már voltál itt régebben is Ibolya?


  Most éppen villámlik-dörög-esik egyszerre. Most van az, hogy elegem van. Megyek jó meleg vízzel lezuhanyozok, bebújok a pizsibe és az ágyba. Bekuckózok, ha lesz valami normális műsor TV-zek, ha nem, olvasok vagy alszom.


  Szép estét, pihentető éjszakát mindenkinek.

  2016-05-24  13:38
  mandula2 (26790)
  előzmény:
 24. 2016-05-24 14:5426791.

  Most jöttem haza,még jó,hogy nem kapott el az eső,3 helyre vittem az Avont,majd a kozmetikusnál 2 órát szépültem,majd bevásároltam az útra és végül megvettem a vonatjegyemet,15 napra megyek,de ebből 2 az út,13 fürdöt veszek,nem veszek kezeléseket,csak pihenek,fürdök és élvezem vén fejjel a semmittevést,amit nem tettem régebb.este felé jön a pedikürös,mert lejárom a lábaimat,megszépiti a lábaimat .Holnap szépólnek a körmeim.


  Erröl egy vicc jut eszembe.


  János bácsi Székelyföldröl Pestre megy,sokat sétálgatnak Mari nénivel.de megéheznek,gondolják,beülnek valahová enni.Egyszercsak meglátnak egy nagy táblát ki van irva:MANIKÜR,bemennek jön egy nö ,kérdi mit parancsolnak:


  -hát mi kérünk egy adag manikürt!


  -de bácsi drága ez nem étel!


  -hát mi a súly?


  -szépen megcsináljuk a körmeiket.


  na,jó,ha már itt vagyunk csinálják.


  Megint mendegélnek,ismét látják ki van irva:PEDIKÜR


  Bemennek,mondják:


  kérünk egy adag pedikürt!


  -de.bácsi drága ez nem étel.


  -hát mi a súly?


  szépen megcsináljuk a lábait.


  na jó.ha már  itt vagyunk legyen-


  Ezután már erösen éhesek,tovább mennek,látják,hogy egy nagy táblára ki van irva:VALKÜR.


  Gyere ide menjünk be,mondja János bácsi a feleségének.


  Te János,én nem bánom,.te menj,de én NEM megyek,,mert a kezemet odaadtam,a lábamat odaadtam,de a VALAGAMAT nem adom oda.


  Legyen szép és vidám napunk.


   

 25. 2016-05-24 13:3826790.

  Jó napot Mindenkinek!


  Lányok, szépek lesztek, úgy is kell!


  Nálunk hajnalban leszakadt az ég. Bori ki nem ment volna, sőt a házban mindenhova követett, pláne amikor még az ég is rázendített.


  Bezzeg amikor kimentem vele az utcára, ott már nem zavarta, hogy dörgött az ég. Áááá, "palira" vesz engem ez a négylábú.


  Egy órán keresztül araszoltunk be a városba, visszafelé szintén. Sok koccanás volt, szirénázó mentőautók, figyelmetlen gyalogosok. Hajnalban ébredtem, fel is keltem, de most olyan álmosság jött rám, hogy valószínű szundizok egy órácskát.


  Tegnapról maradt még egy kis lecsó, ahhoz kellene valamit kreálnom.


  Lányok ne adjátok fel, van úgy hogy csak pár hónap múlva jön egy újabb hozzászólás. Akadozik a topik, aztán meg újra meglendül. Ez a Konyha jó kis sziget, ide mindenkor lehet jönni, sőt, visszajönni is.


  Manyuska mennyi időre utazol el? Gyógyfürdő? Kezeléseket is kapsz majd? Beutalóval mész, vagy teljesen privát, ja és persze a kérdés: hova?

  2016-05-24  05:52
  manyuska7 (26788)
  előzmény:
 26. 2016-05-24 10:5226789.

  Sziasztok.


  Igen ennyi volt úgy látszik. Sajnálom. De ugye, nem lehet erőszakoskodni. Pedig volt ott olyan emberke aki érdekesnek tűnt.  Én is 11-re megyek kozmetikushoz, aztán valamikor a héten fodrászhoz is. Az ember lánya legyen rendben. Szoktam mondani szép nem leszek, de legalább tiszta meg ápolt. Az rajtam múlik. A szépséget vagy kapja az ember vagy nem, illetve vagy megmarad vagy nem. Akkor már készülődsz "ezerrel". Finom volt a kávé.


  Majd átmentem meg kicsinyítem meg csuda tudja még mit, hogy el tudjam küldeni a képeket. Két Ibrahimovics csapott össze.


  Julcsi a palántáim szépek, a babom botrányos, talán még ültetek közé, mert fél méter is van üres. Nincs nekem szerencsém ezzekkel a "kényelmes" babokkal. Mármint, hogy nem kell hétrét görnyedni a szedéskor. Szerintem már a magot föleszi valami. Sajnos sok a lótetű a kertben. Vakond is túrta pont ott ahová a babot szórtam. Valami alaposan belakmározott, fene a gusztusát. Már azon drukkolok, hogy legalább függyöny legyen a babból, mint tavaly. A kerítésre futva, klasszul takarta a szomszéd felől a medencét. Ez van.


  Itt hatalmas égzengés és zuhi volt reggel hétkor. Már nem esik, de sötét van, lehűlt a levegő. A napocska meg....El sem hiszem, hogy tegnap hétágra sütött.


  Igen mindentől függetlenül legyen szép napunk.

  2016-05-24  05:52
  manyuska7 (26788)
  előzmény:
 27. 2016-05-24 05:5226788.

  Szép jó reggelt lányok


  Kezd kisütni a Napocska,ez jókedvre deriti az ember lányát.10 óra felé indulok itthonról,kozmetikushoz megyek,d.u.jön a  pedikürös lány.csütörtökön utazom fürdöre.


  Én sem szeretem a bogarakat,irtozom tölük,még a szunyogokat vagy legyeket sem türök meg a lakásban.


  Klári


  úgy néz ki,hogy a másik topikba már nem ir senki,kár!


  Legyen szép napunk jó egészséggel.

 28. 2016-05-23 23:1226787.

  Sziasztok!


  Klári tedd fel a képeket ha tudod, biztosan jól sikerültek.


  Manyuska itt a kertben mindig vannak, vagy a földön, vagy a lombok között. Ma is olyan viháncolást csaptak a madarak, hogy alig hallottam a saját hangomat.


  A Julcsi kezét ezer közül megismerném. Hogy miért? Mert ZÖLD!!! Tudjátok, az olyan emberre mondják, akinél még a száraz fű is kizöldül. Az a "zöld kezű"

  2016-05-23  22:56
  szőrész (26785)
  előzmény:
 29. 2016-05-23 22:5626785.

   


   Szervusztok leánkák!


   


  Itt micsoda kalandok történnek! Kélgyó, meg brekusz, meg vakond, meg nyomacipő...az igen kényelmetlen tud lenni.


   


  Ma előkotortam egy szandált, majd holnap a többit a padlásról a dobozból, a bakancsokat meg a helyükre, meleg ruhákat hátulra, lipityánkákat előre, ahogy elnézem, a gumicsimmma maradhat továbbra is, meg a kerti gumiklumpa.


   


  Minden zőődség virágzik, él és virul, kikelt a másodvetés retek, könyökölnek a méteres babok, pirosodnak az eprek. Virágzik a borsó, szépek a menták, a többi fűszernövény is, lehet szárítani, vagy hűteni belőlük. A legjobb a friss, de hát tél is van.


  Virágaim szép színesek, szeretem ezt a tavasz vége-nyár elejét. Igaz, most jön a haddel-had, de már párat ezekből túléltünk ugye? Nemsokára Medárd, vagy éppen már az siet? Meglátjuk.


  CCakát!


   

  2016-05-23  20:56
  Tete (26784)
  előzmény:
 30. 2016-05-23 20:5626784.

  Szerintem csak sikló lehetett, nem mintha én nem ijetem volna meg. Én sem szeretem a csúszó-mászókat, brekegőket, de még a soklábúakat sem.


  A párom egy vakondot fordított ki a földből. Szépen kivitte a betonozott árokba. A végén van az "egérút", ahol vége a betonnak. Remélem okult és nem jön vissza.


  A dokit már nem is tartom észben, az indulástól nagyon ellaposodott. Az elején még jópofa volt, utóbb már nem annyira.


  A nagy focistákról készült kép, majd próbálkozom feltenni. Ma a kislány abban a ruhában parádézott, amit a fiúk hoztak neki. Látnátok, hogy pörög-forog.


  Azért aki tud jöjjön, párnák felfrissítve, jeges tea, kávé, kapucsinó óhaj szerint. Legyen kellemes pihentető éjszakátok.

  2016-05-23  19:31
  mandula2 (26781)
  előzmény:
 31. 2016-05-23 20:1426783.

  szervusztok


  mandula2


  jaj,én nagyon félek a kigyótól,mind kiirtanám őket,nehogy azt hidd,hogy az ott marad,átkuszik máshová,sehol sem vagy biztonságban,valakit  ki kellene hivni az állatvédöktöl,hogy fogják be,mindig félelemben nem lehet élni.


  legyen szép estétek.

 32. 2016-05-23 19:4326782.

  Aki keres, az talál. Én is megtaláltam egy lapos cipőmet, ami mintha szandál lenne, de mégsem az. Kényelmesnek tűnt az első fél órában, aztán mintha itt... meg ott... nyomott volna. Áááá, nem érdekes, hiszen direkt egy vastag zoknira vettem fel. Később valamitől kezdtem ingerültebb lenni. Akkor vettem észre, hogy már nagyon nyom az a bitang cipő. Át is váltottam a klumpára, de egy idő után már az is nehéznek tűnt. Most itt vagyok egy nagyon meleg, puha vastag zokniban és megnyílt a mennyország. Nem nyom semmi, na de hogy lesz ebből elmenetel? Vigyem a kezemben a cipőmet? Életemben nem gondoltam arra, hogy valamikor ez probléma lesz?!


  Most egy kicsit kuszák nálunk a hétköznapok, lehet hogy nem is tudok jönni, vagy csak kedvem nem lesz. Jövök majd, amint tudok.


  Marikám tartozom egy válasszal, aranyos vagy, köszönöm szépen. Ma igyekszem korán lefeküdni, hogy holnap frissen ébredjek. Szükségem lesz rá.


  Mindenkinek jó éjszakát. Ez a kávé már csak az enyém, mert Ti ilyenkor már nem isztok.


  Ja, a Doc Martinnak csak a "végét" láttam tegnap, de úgy hiszem, nem vesztettem semmit. Igaz? Egyre blődebb.


   

  2016-05-23  19:31
  mandula2 (26781)
  előzmény:
 33. 2016-05-23 19:3126781.

  Sziasztok!


  Klári! Ez nagyon aranyos. Nem mindig a rokonsági fok dönti el, hogy ki milyen szülő, nagyszülő stb.lesz. Ez úúúgy jön. Nálatok jól jött.Maradjon is így.


  Szombaton nézegettem a kis kerti tavat, hogy valahogyan ki kellene szivattyúzni a vizet és frisset tölteni bele, amikor megmozdult valami az egyik bokor mellől. Olyan hosszú zsinórnak tűnt, de annál vastagabb volt. Óóóó, ismerős volt az a hosszú csík, ami lassan megmozdult, aztán tekergőzött jobbra, ballra, a végét nem is láttam, olyan hosszú volt. Ismerős volt onnan az alakja, hogy egyszer a konyhámból startolt ki a terasz felé egy hosszú, tekergőző valami.


  Mondjuk megjárta, de én azóta sem tudom elfelejteni. brrrrr.


  Most is kaptam a gereblyét, hogy talán meg tudom fogni és átdobnám  a szomszéd kertbe - senki földje - de a nyavalyás persze hogy kicsusszant a gereblye fogai közül. Akkor már csak arra koncentráltam, hogy nehogy felém  jöjjön. Hiába hívtam ezt az ebet ő jobban félt és undorodott, mint én. Ez a tekergőző meg eltűnt a bokrok között. Egy ideig most le van a gond, mert biztos, hogy oda nem megyek!!!!!!!!!!!!!!!


  Neeeeem. Nem való ez nekem. Szombaton elültettem a zellereket, amiket előzőleg vettem. Ahogy ott kapirgálok, valami fekete izére lettem figyelmes. Érdekes, körmei is vannak, meg mintha gyíkra emlékeztetne. Na de miért olyan, amilyen? Farka már nem volt, lehet hogy Bori megkóstolta, de hogy ott volt döglötten, körmökkel, szemekkel, pikkelyekkel, az biztos. Kivert a víz, végül lapáttal átdobtam a szomszéd kertbe. Egy fűcsomón akadt fenn, onnan nézett vissza rám a halott szemeivel. brrrrr...............


  Na hát ilyen jó kis eseteim voltak.


  Ma lefűrészeltem a diófának egy csomó ágát. Lassan már megint olyan vidéki kúria hatását kelti a házunk, pedig számtalan ablak és ajtó van rajta. Olyan zöld bent minden. Most hogy levágtam a nagyobb ágakat, mindjárt beköszöntött a napocska.


  Valakit hívni kell majd, hogy kurtítsa meg a fák koronáját, meg a bokrokat is, mert minden nagyon elvadult.


  Tegnap finom rántott csirke volt, sajnos a petrezselymes krumplit ki kellett öntenem a komposztba, mert volt a krumplik között egy, aminek olyan borzasztó szaga volt, hogy megfertőzte a többit. Férj pucolta meg, ő meg..... na mindegy, a csirkecombok finomak voltak.


  Ma lecsót főztem, ami nagyon klasszra sikeredett.


  Vera! Nem kevertem össze, én az eredeti propolisz kenőcsről írtam, amit az a vegyészmérnök állított össze. Bekentem a térdem, és kis idő múlva azt hittem, a csillagokat szedem le az égről. Le kellett mosni, aztán még sokáig viszketett és égett a bőröm. Enni nem ettem, csak kentem.


  folyt.köv.

  2016-05-23  08:42
  Tete (26780)
  előzmény:
 34. 2016-05-23 08:4226780.

  Sziasztok.


  Lányok el kell, hogy meséljem.....


  Közeledett az unoka szülinapja (05.25.) a párom múltkor hazaállított egy elektromos darts játékkal, hogy milyen jó lesz Gergőkének. Tegnap ment vásárolni, hozott egy fociszerelést. Mez meg nadrág. Olyan EB-re készülődős Hungária meg magyar zászló, meg amit akartok. A kisfiú a vizipólón meg az aikidon kívül nagy focista, meg kézilabdás is. Este felköszöntöttük, szintén a párom intézte a tortát. Én csak azt mondtam hozzon 6 szelet sütit, Ő mondta, hogy akkor már legyen rendes szülinapos gyertyás torta. Nagyon örült az unoka mindennek. Persze azonnal felvette a focis cuccot és nyúzta a Papát, hogy focizzanak. Az én kedvesem, mintha meg sem hallotta volna eltűnt. Nem telt bele két perc, és ugyanolyan (csak felnőtt) focicuccban megjelent. Annyira tetszett a gyereknek, de láttam a fiam meg a menyem is összenézett. Én meg mondtam nevetve, hogy normááális? Csak azért írtam ezt, mert tudjátok a fiam a páromnak nem saját gyereke (amit soha nem éreztetett sem vele sem velem). Ezáltal ugye az unokák sem vér szerintiek. Imádják egymást oda-vissza. Egyébként a kedvesem édesanyja is nagybetűs Dédi. Sőt sokáig csak a mi két kis  rosszaságunk volt dédunoka. Azóta született már vér szerinti is.


  Most mondjátok lehet egy ilyen embert nem szeretni?


  Egyébként a fiúk is aranyosak voltak, mert hoztak a lányoknak ajándékot Lengyelországból. Még pedig csajos cuccokat. A menyemnek egy szép körsálat valamilyen vékony anyagút, tehát nem csak télen hordhatót, a picinek meg egy ruhácskát. Szóval el vagyok ájulva az összes családban lévő pasitól. 

  2016-05-22  19:40
  Tete (26778)
  előzmény:
 35. 2016-05-22 21:5526779.

  Nekem is ugyanúgy dobozban a cipők a gardróbban, ahogy megvettem. Olyan kicsi a lábam, és nem dagadt, majdnem olyan, mint lánykoromban, de még azóta se, a lánykoromat is beszámítva nem volt egy kényelmes gálacipőm. A lányom esküvőjére vettem kb. 4 pár cipőt, szandált, és a vége az lett, hogy apa felhozta a kocsiból az imádott 10 éves, gyerekrészlegen vett szandálomat, mert nem bírtam lábra állni.A boltban gyönyörűek, és nem is olcsóak, és ha otthon felveszem, már baj van. Az esküvős cipőmet hetekig tágítottam sprayel, vastag zoknival, addig volt rajtam amíg megszáradt, és mégsem lett jó. Még az olasz szandálomat se bírom. Tavaly a Metróban volt valami sportcipő leárazás, ott vettem egy kevésbé csicsás sötétszürke pink kombinációjú cipőt, azt nyúzom.  Van gördülőtalpú is egy sport, egy utcai, azok is kényelmesek, de a legjobb a sport.


  Volt egy db. szandálom, ami kényelmes is volt, és szép is, vajszínű, és telisarkú, és volt hozzá táska is. Nagyon vigyáztam rá. Mikor megnyitott a Mc' Donalds a Váci utcából nyíló kis utcában, nekünk is menni kellett a lányommal. Kilométeres sor állt. Mi is ott ácsorogtunk, mikor lenéztem a lábamra, és a szandálom rongyokban lógott a lábamról. A talpából a merevítő műanyag maradt meg, mindenféle lukacsokkal. Nagyon rossz érzés volt, mikor végre bejutottunk, leültünk, bedugtam a lábam az asztal alá, hazafelé a járműveken a székek alá. Volt még egy gyönyörű fekete lakk szandálom. A sógorom temetésére mentünk, és hirtelen nagyon kényelmes lett a szandál, Sokpántos hasonlított a görög lábbelikre. Na az az egész egyben kibújt a talpbélés alól, mert csak ragasztva volt, és kb 38 fok volt árnyékban. Még meg van, de hiába is csináltatnám meg, abban elindulni már nem mernék soha sehová.


  Reggel 8ig filmet néztem a sz. gépen, mert azt hittem akkor már vége a sorozatnak, de nem volt vége, viszont sehol nem találom hány részes. És mivel nem bírtam úgyse aludni, inkább szórakoztattam magam. Mivel nem kellett főzni, így kitálaltam a mamának, apa átvitte, én azonnal elaludtam, aztán még 2x fent voltam napközben, és most ébredtem, épp hogy vacsiztam, pirítóst uborkaszeletekkel. Apa füvet vágott, és egész nap a kertbenA fiúra rájött az asztma, hányt is,de lehet, hogy nem az a baja, mert most kért gyógyszert gyomorfájásra. Apa tálalt neki ebédet, és nem mondta, hogy csak annyit egyen meg belőle amennyi jólesik, lehet, hogy megártott a körömpöri? Általában mindig annyit eszik, amit elé rakunk, ha előre nem figyelmeztetjük, hogy nem muszáj mindet megenni. Ő a 33 éves csecsemő. Ha éhes marad, megeszik mindent amihez hozzáfér. Sokszor mérgelődök, hogy megette a holnapi ebédhez való valamit is.


  Akkor újra kell gondolni a menüt.


  Mondtam ma ne vacsizzon, egyenlőre még benne van, aztán lehet, hogy később éhes lesz, de nem szeretném, ha újra hányna. Azt mondja aludt délután ő is, tehát valami bibi van, remélem nem lesz beteg, gyerekkora óta szinte sohasem volt beteg, de addig minden ünnepen sugárhá....s hűtőfürdő, ügyelet. De azóta olyan, mint a vas, el ne kiabáljam.


  Mindenkit csodálok,  aki  szereti a meleget, nekem már ez a mai is elég lenne, jövő hétvégén állítólag 30 fok lesz, nagyon nagyon utálom. Megyek eszkimónak.


  Most libegett be egy nyavalyás szúnyog, remélem az állólámpám megfogja, a tányérjába pottyannak a túl kíváncsi röpködők.


  Jóccakát,aludjatok jól.


   


   


   

  2016-05-22  19:40
  Tete (26778)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 36. 2016-05-22 19:4026778.

  Köszönöm az ötleteket a smirglis könyökömre.


  A mai délelőttünk nyugis volt. Későn reggeliztünk, későn ebédeltünk.


  Hazajött Aprajafalva. Először a lányok, majd később a hegymászócsapat. Mivel az unokám szerdán lesz nyolc éves, viszont a Papa nem lesz itthon, felköszöntöttük ma. Volt torta és ajándék. Aztán nagy focizás. Mi lányok voltunk a szurkolók.már lefeküdt, mert hajnalban megy. Én még teszek-veszek. Jó éjszakát, kellemes pihenést.


  A párom kamionos.

  2016-05-22  13:35
  manyuska7 (26776)
  előzmény:
 37. 2016-05-22 17:3026777.

  Klári


  Van az avonnál egyfajta krém,ami kéznek,lábnak  jó,ez a neve:


  AVON PLANET SPA


  BLISSFULY NOURISHING. ezzel probáld meg,soknak segitett,és nem is drága.

 38. 2016-05-22 13:3526776.

  Szervusztok.


  ma ref.templomban voltunk,kersztelö is volt,eléggé késön jöttünk haza.-ebédre zöldségleves vajasgaluskával,csirkecombok krumplival a sütöben sütve,káposztasaláta és eper.Hát.lányok,ezek az eprek,biztos kukutyinfalváról hozták,mert szép piros,de szinte beletört a müfogam,ha,ha,ha-többet nem veszek ilyent.


  d.u.pihengetek,majd csomagolom a böröndömet, a lányomék elviszik a házhoz ahová megyek fürdöre, akkor nekem nem kell cipekedni a vonaton.


  Mit föztetek ebédre?mivel telik a napotok,én is szeretem ezt a kérdést,akárcsak Klári.mit dolgozik külföldön a párod?


  üdv.Ibolya

 39. 2016-05-22 09:2126775.

  Sziasztok.


  Mi felváltva használunk mézet és édesítőt a kávéba. Egyébként nagyon kevés cukrot használok. Csak amikor sütök, de minden receptből kispórolok cukrot. Ma grillezni fogunk, tarját, meg grillkolbászt, csinálok tzadzikit, oszt annyi. Nagyon nyugisan békésen, kettesben telik a hétvége. hétfőn Olaszországba megy.


  A fiúk Zakopánéban, illetve a csúcsokon még hógolyóztak is. Nagy túrákatt tettek, a kicsi becsülettel gyalogolt le is meg fel is. Lehet ma lesz egy kis izomláz. De ma fürdőbe mennek, majd kilazul. Estére jön haza mindenki. Holnap munkanap.


  A körömvirágot megpróbálom, az még nem volt a repertoárban. Nagyon finom idő van, megint lehetett nyitott ablaknál aludni. Én azt nagyon szeressem. finom epret hozott pénteken, remélem ma is kap még. Ami a mi "eperföldünkön" terem, azzal megvárjuk Aprajafalvát.


  A palántáim állnak mint a cövek. A levágottat is kiültettem, az kicsit kókadt, de van remény. Naponta többször "beszélek" vele.


  Én nem is tudom a körömpörköltben mi olyan finom, valószínűleg a cupákok, de mi is nagyon szeretjük. Van akit meg kiráz tőle a hideg. A menyemet pl. meg a pacaltól is. Na a jövő héten azt fogok venni. Olyankor szoktam amikor nincs itthon senki. A tisztítás (bár nagyon szépet lehet a hentesünknél kapni) meg az előfőzés csak jár egy kis "illattal" azt lerendezem amikor üres a ház. Mert a végeredménynek bezzeg örül a párom.


  Én télen nyáron klumpában vagyok, ha megyek pl. vásárolni akkor farmer meg sportcipő. Szóval bajban lennék ha ki kellene öltözködni. Még ruha lenne, de cipedli nem nagyon. Azt vettem észre, hogy keskenyednek a szekrényben. Ki érti ezt? A ruhák meg szeretnek összemenni a nagy unatkozásban. Szép napos napot. Ránk fér. Ez most az igazi, nincs nagy meleg, viszont ezerrel süt a nap. Én ezt szeretem


   

  2016-05-21  23:41
  arirangarirang (26774)
  előzmény:
 40. 2016-05-21 23:4126774.

  ㅜ드 ㄷ뇨드 ㅡ;ㅛㄷㅅ. 멤 ㄷㅅㅅㄷ ㅅ;ㅣ두. ㅡㅐㅜㅇ셔ㅏ ㅁ ㅎㅋㄷㄱ다다ㅜ다, ㅙㅎㅋ 멤 ㅜㅁㅎ캐ㅜ ㄱ'ㅠㅕㅏㅐㅅㅅ ㅁ ㅡ;ㅛㄱㄷ ㅁ ㅏ0ㅗ0ㅎ;ㄴㄷ 디ㅣ두, ㄷㄱㄱㄷ ㅑㅇ돼ㅛㅅ마 5ㅏㅎ/ㅅ, ;ㄴ ㅡ;ㅎ 패ㅣㅅ ㅑㄴ ㅑㅅ쇄ㅜ ㅍㅁㅎㅋ ㅡ'ㄴㄹ;ㅣㅏㅎ.


  Ezt most direkt nem törlöm ki, elfelejtettem átváltani a koreai betűket magyarra. Persze ez így semmit nem jelent.


  Sok hobbin volt ez alatt a 11 év alatt mióta a topik megnyílt, voltak akik jöttek, majd mentek. Egy időre én is kimaradtam, mikor nagyon belemélyedtem a koreai nyelv tanulásába, egyedül. Nekem ez van rejtvényfejtés helyett, és az angol. Nagyon szerettem olvasni, de fekve. Most már a szemüveg zavar, könnyebb a sz.gépen olvasgatni.Régebben kertészkedtem is, már nem. Vannak kutyáink, mindig is voltak.


  Főzni már nem szeretek, de még mindig tudok állítólag. Ma körömpöri volt belefőzött krumplival, és ubisalival.


  Éva! mézet nem eszem, csípi a torkom, apa ette a télen, de mióta meggyógyult már neki sem kell. A fiú enné, de allergiás, asztmás, sok mindenre, és így csak ritkán kaphat. A propolisz csöppöket a patikában veszi apa, nem kevered a méhpempőt a propolisszal? Emlékszem egy időben nagy divat volt a méhpempőkrém. Anyukám is használta, de nem emlékszem milyen eredménnyel.


  Ma az orrom se dugtam ki, az ajtó közelébe se mentem. Felébredtem valamikor fél 7-kor, ááá, még korán van, visszaaludtam, és 11 volt, mikor újra felébredtem. Apa addig megjárta már Tolnát, Baranyát, ott van a szobám a bejárati ajtó mellett, és nyitva is volt, hogy a kutya ki tudjon menni az előszobába. Úgy rohannak, hogy dübörög a föld alattuk, kopog a körmük, semmire sem ébredtem fel, pedig már napok óta nem szedek bogyót. 11-kor kiugrottam az ágyból, kész ebéd tervvel, megálmodtam, hogy paradicsomos káposzta lesz. fél óra alatt félálomban összecsaptam, úgyhogy a mama ma is időben kapott ebédet. A körömpöri vacsorára lett kész, de az lesz holnap is.


  Az egész napom ilyen kótyagos volt, mint ahogy ébredtem, nem is tudom mit szuttyogtam egész nap.


   


  Szép álmokat, sziasztok.


   

  2016-05-21  01:20
  mandula2 (26765)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 41. 2016-05-21 22:1326773.

  Szervusztok!


   


  Akartam írni, hogy Mandula nem tud jönni, mert a gépén elpiszkált valamit. De látom, hogy Mandula itt vagy.


  Ültettél? A muskátli beszáradt bimbóit törd ki, ne legyen ott, majd jön másik szép élő bimbó.


   


  -----------


  Mi is már 46 éves házasok vagyunk, 1 lányunk van. Csak azért írom, mert Manyuska ezt nem tudja.


  ------------


   


  Ma szomorú napom volt/van, egy halotti búcsúztatón voltam a Dunán, hajón, Budapesten. Egy netes barátnőnk hunyt el, háztartási balesetben. Rettenetes.


   


  -----------------


   


  Mandula, a cipőkkel épp így vagyok. Itt vannak dobozolva, de mindig a széles orrúakat veszem föl. Ha autóval megyünk, és keveset kell a járdán mennem, akkor előveszem a gála cipőket is.


   


  Tete, próbáld ki a körömvirág kenőcsöt a könyöködre.


   


  Más már nincs. Jóccakát.


   


   


   

 42. 2016-05-21 20:2226772.

  Sziasztok, jó estét.


  Olyan hamar elment a nap. Mindjárt sötétedik.


  Elkezdtem az ültetést. A garázs előtti részre kihordtam minden növényt, főleg muskátlikat, futókat és állókat is. Vettem egy csomó petúniát, meg még egy pár apróságot. Volt két bontatlan nagyobb zsák muskátli földem, az mind elfogyott. Kibontottam a komposzt alját, onnan szedtem a nagggggyon finom, tápdús földet. Kevertem a kettőt, majd meglátjuk, mennyire szeretik a növények.


  Mérgelődtem is, mert elég sok olyan muskátlit adott a kertész, aminek beszáradt a bimbója. Megnéztem a levelét is, hmmmmazt hiszem lesz velük gondom. Valahol olvastam, hogy tej + víz keverékkel permeteznek. Beültettem egy csomó ládát, de közben látom, hogy bizony hiányzik még legalább tíz futó. Kifelejtettem egy-két helyet, ahova nagyon kellene.


  Becsuktam a bótot, mert elfáradtam. Holnap is lesz nap.


  Mivel megjött a kellemes meleg, átnéztem a cipőimet. Annyi szép cipőm van, de mind kirakatba való. Belebújtam egy párba, jaj! alig vártam, hogy lerúgjam. Annyira szűk volt mindegyik. Alig hordtam azokat, talán éppen ez a baj. Ez a mindennapi klumpa teljesen tramplivá teszi az ember lábát. Azelőtt el sem tudtam volna képzelni, hogy otthon is ne 10 centis sarkú cipőben járjak. Jaaaa, akkor kb. tíz kilóval kevesebb voltam.  Na, lehet hogy tizenöttel./


  Fáj a fejem. Úgy recseg a nyakam, mintha sóderon menne valaki.


  Megyek is, iszom egy kávét, az legalább az enyém. Ki kér?


  2016-05-21  14:10
  Tete (26770)
  előzmény:
 43. 2016-05-21 14:1526771.

  Már megint elírtam valamit. Szóval nem a többiek a másik topicban, hanem simán a többiek, itt a Konyhánkban. 

  2016-05-21  14:10
  Tete (26770)
  előzmény:
 44. 2016-05-21 14:1026770.

  Ja az előzőben nem kevesem, hanem kedvesem.


  Valahogy sosem volt rá idő. Harminc éve vagyunk együtt. A fiam 36 éves, szóval nem a párom az édesapja. Nyolc éves fiú és két éves kislány unoka van. Ők az Aprajafalva. A menyemmel is jól kijövünk. Mindíg mondom, hogy mielőtt az ember beleszólna valamibe számoljon tízig. Mire megteszed változik a téma okafogyottá válik a hozzászólás. Múltkor a növéremmel nevettük, hogy mi húszig is számolunk. A többiek a másik topicban nevetik, hogy mi egy bokorban vagyunk. Mi egy telken egy épületben teljesen külön lakásban lakunk a gyerekekkel. A baloldali kertszomszédok a nővérem a fiatalabb lányával és a két unokával. A gyerekek nagyon szeretnek egymással játszani, vagy itt fociznak, kéziznek vagy a szomszédban. Imádják a kicsit, aki sokszor ott lábatlankodik köztük. Hétvégén gyakran éjjel is vagy itt vagy ott alszanak. Nálunk nyáron van medence, akkor mindenki itt lebzsel. Sátorban alszanak, szóval nagy élet van. 


   

  2016-05-21  11:30
  manyuska7 (26769)
  előzmény:
 45. 2016-05-21 11:3026769.

  Klári


  Az én férjem,78 éves lesz novemberben,nem szeret menni sehová.két unokánk van 26 és a fiaunknál és 6 éves a lányunknál.


  most itthon vannak egy hétre a lányomék,hétfön mennek vissza.


  Szép idönk van,de mi sehová nem megyünk,en netezek,olvasok,rejtvényezek , a férjem tv.zik és alszik nagyokat.


  A nagy vásárlásokat én intézem a bevásáárló szekeremmel,a kicist a férjem itt közel.53 éves  hazasok leszünk a nyáron.


  Miért nem esküdtetek meg?a gyerekek töle vannak,vagy más férj volt,?nekem nem volt más pasim,csak az uram és parancsolom,ha,ha,ha.


  a kertes házban több a munka,de kellemes kint ülni nyáron a melegben.

 46. 2016-05-21 11:1126768.

  Nálunk kevesem, párom, vagy egyszerűen levélbenAz az igazság, hogy nem a férjem, de harminc éve a pasim, "akárhogyishíjják" ami most éppen nem jut eszembe. Hihi


  Ibolya a Te párodról nem tudunk semmit. Gyerekek, unokák?


  Elment vásárolni. Imádja az elektromos bringát, amit nekem vett.  Hozott friss felvágottat, zőccséget, ahogy szoktuk hívni. Megreggeliztünk, csinált két kört a kertben és már megint hozza elő a bringát. Mondom hová mész? Azt mondtad, hogy kell mustár, meg papírtörlő. De minden ráér. Na, akkor bevallotta, hogy biciklizhetnékje van. Szerintem ma még eszébe fog jutni pár dolog ami halaszthatatlan. De nem baj, a Duna-parton megy a  kerékpár úton, szereti, had menjen. A fiúk élvezik Zakopánét, boboztak, gubalovkáztak, túráztak. A lányok meg a menyem szüleinél hagyják, hogy kényeztessék őket. Mi  meg édes kettesben. Szól a rádió, ülünk a hintaágyon, illetve per pillanat Ő a bringán. Főzni nem kell, de majd holnap grillezünk. Végre szép az idő, meleg is van.


  Lányok segítség!


  A könyökömön állandóan ki van száradva a bőr, pedig állandóan kenem. Már mindent kipróbáltam a szárított kutyagumin kívül. Ha egy nap a  kenés kimarad, másnap már olyan, hogy a pulcsi szála beleakad annyira érdes. És az fáj is meg kellemetlen is.

  2016-05-21  10:49
  manyuska7 (26767)
  előzmény:
 47. 2016-05-21 10:4926767.

  szervusztok


  rvendek,hogy irtatok,mindig figyelemmel olvasom soraitokat,igyekszem tanulni belöle.


  Most ,hogy kedvesemnek irtad a férjed-urad,megint eszembe jutott egy vicc:


  az 50-ik érettségi találkozó készülnek a diákok,elmennek az egyik o.társukhoz megbeszélésre.


  Hallják,hogy a házigazda,állandóna azt mondja a feleségének:


  drágám,kedvesem,kincsem"hozz egy kávét,egy kis harapnivalót.Az asszony perdül és hozza,amit a férje kért.


  Mikor távozóban vannak,azt mondja az egyik o.társ,:


  -te Feri,olyan szép,ahogyan szólitod a feleségedet,ennyi év házasság után is.Hogy létezik ez,még mndig dúl a szerelem?


  Feri válassza:


  tudjátok,már vagy 5 éve,nem tudom hogy hivják,annyit törtem a fejem,nem jut eszembe,igy ezeket a szép szavakat mondom neki.

 48. 2016-05-21 09:3326766.

  Sziasztok.


  Amit lehetett lefagyasztottam, hogy ne kelljen újra főzni. Mostelment vásárolni, mert tzadzikit enne és a múltkori grillkolbászt fogjuk holnap megsütni.


  A babom most is botrányos, bár még ma reggel is láttam újat. Locsolom is, hogy könnyebb legyen kibújni. A dió nálunk is elfagyott, én alig találok rajta diót. A palántáim szépek. Már vett fél kiló borsót, új zöldséggel főztük, finom volt.


  Vera, ne a Psotára gondolj (nyugodjon békében), nem volt egy szép nő, ott a Tordai Teri, az is szokott turbánt viselni és csinos dekoratív vele. Az utolsó ötletem kötött hajpánt vagy fülvédő. A cukorra a babhéj tea.


  Ibolya a viccet elmeséltem a kedvesemnek, jót derült rajta.


   


   

  2016-05-21  01:20
  mandula2 (26765)
  előzmény: