Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2014-10-25 22:0924757.

   


   Aháá-aháá, Évi akkor tudom mikor söprögettél, mert én is a nagy zene-bonára mentem ki, valahogy ismerős volt nagyon. Fél három körül volt az idő.


  Volt már olyan is, hogy a jó melegvizes medencéből néztük a nagy és pár kisebb V-t.


  Jó sokan voltak a ludak, mentek biztos a Tatai öreg tóra, ott gyülekeznek, az irány stimmelt délnyugatnak szálltak tovább. Nemsokára lehet menni a vadlúdsokadalmat lesni. Két napos rendezvény van újabban évente a tiszteletükre. Be nem állt a csőrük, mondták a magukét végig, gondolom így kommunikálnak, ha már beszélni nem tudnak. Mintha becsatlakozott volna egy másik csapat is hozzájuk. Érdekes volt, hogy tettek egy nagy kört és azután álltak be irányba és rendezték a vonalaikat, előtte kicsit kavarogtak, ahogy a varjak szoktak.


  Ilyenkor naponta vonulnak, csak már az ajtó ablak csukva, nem mindig hallom meg őket. Pedig de szeretem nézni-hallgatni!


  Főzés, ha már a konyhában vagyunk: Ma pásztortarhonya káposztával töltött paprikával, tápiókapuding és most vacsorára kakaós kelt kalács, ezek maradtak, holnap ebédre lucskos káposzta, harsogós friss káposztából.

  2014-10-25  21:22
  mandula2 (24756)
  előzmény:
 2. 2014-10-25 21:2224756.

  Sziasztok!


  Vera!! Ki az az Sz.József?? Írtam emilkét az általad megadott címre, na még a mosoly is ráfagyott a képemre, amikor jött a válasz, többek között ez: "ki is vagy teeeeee?"


  Már a régmúltban sem stimmelt az e-mail címed, amit megadtál.


  A benti kutyusomat pedig persze hogy ismered, régi bútordarab már, öreg a hölgy. Csak a dolgát végezni megy ki, aztán bedöcög a helyére és alszik tovább. Egész nap alszik, viszont amit tizen...évig nem evett, azt most bepótolja, a nagy műtétje óta.


  Megjött az étvágya, aminek örülnék, de a súlya is gyarapszik, lassan már nem bírják el a lábai.


  Éjszakánként kb. kétszer fel kell kelnem - de már megszoktam, hogy úgy alszom, mint a nyúl - az első vakkantásra már megyek is.Kiengedem, megvárom amíg végez, aztán mindketten vissza, ki-ki a saját helyére.


  Marikám ez a fránya vírus mindenhol megtalálja az embert.


  Ma kimentem a teraszra, kertbe, faleveleket söpörtem, begyűjtöttem zsákokba, de közben éreztem, hogy fázom már. Főleg a hátam, derekam fázott. Mire felvettem egy plusz mellényt, addigra már vacogtam. Nem hittem hogy fázni fogok, hiszen mozogtam. Reggel én is begyújtottam, így aztán Tantika hívott, hogy döntsem csak neki a hátamat. Jót is tett, de érzem, hogy nem az igazi. Több vödörnyi fát hordtam be a nappaliba, megint nem gondoltam arra, hogy nem lenne szabad cipekedni a vállaim miatt.


  Gondoltam is Zsókára, hogy mi az, hogy náluk 24 fok van fűtés nélkül? Nekem is kell olyan!!


  Mostam is, főztem is, de a takarításból még holnapra is marad.


  Söprögetés közben nagy lármát hallottam, először azt hittem, hogy valamelyik magas fenyőn mondják a magukét a madarak, aztán egyre közelebbről, de magasabbról jöttek a hangok.


  Felnéztem, és még a söprű is kiesett a kezemből. Olyan gyönyörű V-alakban szálltak a darvak, aztán a V két szára között csináltak egy másik V-betűt is. Mérnöki pontosságú volt a V-betűk íve. Egyszerre mintha megálltak volna a levegőben, aztán lassan egy kört írtak le, mintha búcsúztak volna...majd szépen távolodtak, sűrű tömött sorokban.


  Nem mondom, hogy nem könnyeztem meg a látottakat, illetve azt a Rendet, amit a Természet, mintegy irányjelzőként adott minden teremtményének. Na ja, az állatoknak ösztöneik vannak, csak az ember olyan fene nagyon okos.


  Pl. egy kamionos attól erős,mert ő fönt ül. A gyalogos pedig lent akar átmenni az úttesten. Hogy ki volt a hibás, azt már nem tudom, de a napokban halálra gázolt az úttesten egy kamionos egy asszonyt. Rögtön meg is halt. Otthon egy húsz éves kerekesszékben ülő fiú várta...


  Holnapra is ilyen szép napsütéses időt kívánok. /kevés munkával, esetleg kirándulással, sétálgatással!/


  Még nem ittam meg az esti kávémat,így aztán megyek is.


  Jó éjszakát. 


   

  2014-10-25  01:30
  arirangarirang (24754)
  előzmény:
 3. 2014-10-25 20:3724755.

  Sziasztok!


  Úgy érzem most estefelé, hogy holnap hajnalban itt fagyni fog. Behoztam pár cserepes növénykét, a muskátlikat is kiszedtem, majd megy a pincébe. Sütöttem, főztem, sepertem, kihamuztam, fűtöttem, hasznos voltam délelőtt, aztán újra fekvés. 


  Már a győri út előtt is vacakolt valami, szedtem Septofort tablettát, fújtam a torkom first-tel, de még egyszer el kellett mennem az orvoshoz, mert nem gyógyultam, sőt. Nem a vonaton fáztam meg, egyébként is a Railjet-tel mentünk, nem volt nyitva az ablak. Ez valami vírus.


  Sok helyen a harkályok kopogtatnak az új burkolaton a házakon, hallják az üreget, azt hiszik ott a kukac. Épp az egyik nap láttam itt két piros sapkásat, kúsztak a villanyoszlopon, pedig hát ott nemigen van kukac. 


  Jönnek a madárkák, mindig teszünk ki diót. Ez még tavalyi dió, össze volt törve már egy vödörben, de nem került sor a pucolásra, most megeszik a cinkék. Kezdjük majd az idei diót is pucolgatni. Szeretjük eszegetni, a kicsi is szorgalmasan eszik pár szemet.


  Jáj, szájsebészet, nem lesz örömút Zsóka. De legalább tisztán látod a tűt, meg a fúrót :-)


  Mandula, vettük a parancsot, de nem ígérem, hogy holnapra meggyógyulok, igyekszem. A jövő héten egyik nap - amikor szép napsütés lesz - temetőjárás. Mivel messze van, nem várjuk meg a hét végét, akkor sokan lesznek. Nagyon szép, sok krizanténom van a kertben, bordó, sárga, cirmos, fehér. 


   


   


   

  2014-10-24  23:03
  mandula2 (24753)
  előzmény:
 4. 2014-10-25 01:3024754.

  Sziasztok!


  Mandula milyen benti kutyusod van, róla nem tudok még.


  Marcsi cica meg van még?


  Mindenkinek akartam itt írni, de elfelejtettem kinek mit.


  Én még csak hősugározok néha, és ahogy bemelegszik, kinyitom az ablakot. Ha a mamánál vagyok, mikor hazajövök, kiülök a teraszra, mert ki kell a tüdőmből szellőztetni a panelt. Állandóan megy a szellőző, az agyamra megy, mindig azt hiszem, hogy a konyhában forr valami.


  Ma úgy volt átvisz apa, ő meg hazajön és dolgozik az udvaron, nagyon látszik mindenen, hogy nincs rá idő, hát elkezdett zuhogni 9 körül, egész nap esett, délután már ronda hideg szél is fújt.


  Kiskutyám nagyon ki van akadva a szomszéd cicára, pedig olyan aranyos, valaki megkurtította a farkát, már nem kölök, de nagyon kicsi, és kedves. Szoktam adni neki pl. a csirkebőrét főzve, tegnap nagyon éhes volt, nyávogott az ajtóban, és felugrott az ablakpárkányra.


  Ott szoktam hűteni a kutyus kajáját,még jó, hogy a fiú észrevette, már oda se rakhatom ki. Szerencséje, hogy kutyus rosszul lát, ha nem érzi meg a szagát simán elsétál mellette, de ma az eső ellenére megérezte merre járkált, és ott szaladgált utána.


  Szerintem a pincénkben is lakik, kíváncsi lennék kié, mert szép tiszta cica, és ahhoz képest, hogy mindenki eteti, soványka.


  Kutyusomnak ritka rövid lábacskái vannak, reggel mindig rohangál a fűben, és a 10 cm-s fűpamacsokat már át kell ugrania, annyira aranyos. Kicsit hízott, pedig alig eszik, de most növesztettünk kicsit a bundáján, mert itt a hideg. Így egy kis dundi gombócnak tűnik.


  Fincsit főztem, az elektromos kuktában megpároltam egyben a lapockát, kaptam rizsfőzőt is, abban szeretem főzni, mert van adagolóbögre, és pont kikapcs. mikor elkészül. Melegen is tartja. persze krumplit, zöldséget is lehet benne főzni, de azt felügyelni kell.


  Apának át kellett sütni a szeleteket fokhagymás zsírban, nekünk nGYON ÍZLETT CSAK PÁROLVA IS. eZ A FŐZŐ A LÁNYOMÉ VOLT, NEM MERTE HASZNÁLNI, AZTÁN VISSZAKÉRTEM, MERT A 6 LITERES MÁR NEM MINDIG JÓ. eBBE MEG NEM KELL A HÚS ALÁ VÍZ, CSaK AMIBEN MEgMOSOM, ÉS ISTENI SZAFTOKAT LEHET VARÁZSOLNI.  bocs, nem vettem észre a nagybetűt.


  Már megérett a hidegen erjesztett kínaikel salátám, isteni ízű, ropogós, van benne paprikakarika, srépa, főtt rizsliszt, só, és pirospaprika pehely, gyömbér, fokhagyma, és póré. Nagyon jó  a gyomornak, mértékkel. Azóta rendben vagyok, és fogyni is lehet tőle, valamint az érrendszernek is jó. Nem eszem minden nap, pedig jót tenne biztosan. Na locsogtam vissza is és előre is, nem tudom mikor jövök újra.


  Sziasztok, jóéjt!


   


   

  2014-10-23  18:51
  mandula2 (24749)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 5. 2014-10-24 23:0324753.

  NEMISIGAZ!!!!!! ÉN LENNI NEM IRIGY KUTYA!!!!


  csak... eltettem a receptet /nem a kukába, frigóba, ruhásszekrénybe stb... / de megkeresem.


  Ma is alig voltunk itthon, tegnap is jöttek hozzánk. Tudom, ez nem mentség.


  Marikám hol van még a tél? Nehogy már most kezdj betegeskedni. Te nem szoktad nyomni az ágyat.


  Látom már, "intézkednem" kell.


  Gyorsan gyógyulj meg.


  Zsóka nálunk is vannak harkályok, de azok az odvas fákat kopácsolják. Valamilyen hálóval nem tudnál védekezni ellenük?


  A fogorvosnál nem kell félned, tudod: "nem fog fájni"... vagy fog? Nem baj. A fogaid nagyon szépek és jók lesznek, a többit meg ki kell bírni. Én ebben már nagyon otthon vagyok.


  Ez a nyelvet öltögető fej annak a barom doktornak szól, aki már nem árthat több embernek. Nyugodjon, nyugodjon... Azért engem kihagyhatott volna.


  Julcsi! Te vagy az élő lelkiösmeretem. Már csak le kellene ülnöm és leírni ezt-azt, amit ígértem.


  Arany kis Tantikám, ma is elégedetten harapdálta a fahasábokat.


  Este úgy éreztem, hogy leszakad a derekam, mert már megint megfázott. Tantika hívott, mentem. Megöleltük egymást, aztán a hátamat rányomtam a csempéire... mennyei érzés volt az a finom meleg. Mostanra meg is gyógyított.


  Tényleg, mikor hozzák már az újabb adag fát? Legalább három hete leadtuk a rendelést. Hogy ki fogja behordani... az még nagy kérdés.


  Tegnap behordtam a kényesebb növényeket, de a muskátlik és a leanderek még várhatnak. Jövő héten állítólag megint jön a langyosabb idő.


  Aludjatok, pihenjetek, holnapra Mindenki friss és egészséges legyen! Ez parancs.   


   

  2014-10-24  22:08
  szőrész (24752)
  előzmény:
 6. 2014-10-24 22:0824752.

   


   Szervusztok leánkák!


  Bejött a zima, ez az egész napos eső meg kritikán aluli, még jó, hogy az a fránya szél nem tombol.


  Marink csak nem a vonaton kaptál cúgot? Jobbulást! Majd bepótoljátok a lányokkal.


  Évi azt hittem nem is kaptad meg a levelemet, de itt válaszolsz.


   


  Zsóka! Gersli!


  Ha savanyú, kimosom a káposztát, víz rá és a tetejére 2-3 marék gersli, ( sokat dagad) kis lángon szépen megfődögélnek együtt.


  Melegítésnél nem lesz mászkos, mint a rizs.


  A citronyost én is várom, nem akarja, megtartja magának, irigy kutya!


  Na majd sütök túrós táskát és nem küldök én sem!


   


  Megyek vízszintbe, meghúztam a derekam, fáj egész nap, mérdógozikakinembírja?


  Jó pihenést nektek is!


   

  2014-10-14  22:04
  manocska42 (24734)
  előzmény:
 7. 2014-10-24 13:3024751.

  Sziasztok!


  Marikám sajnállak, hogy már megint sikerült valami nyavaját összeszedned, remélem csak egy kis megfázás, de miért kellett azonnal AB-t kapnod, majd amikor tényleg komoly lesz a helyzet akkor meg majd nem reagál a szervezeted rá, persze reméljük az orvos tudta mit csinál. Mielőbbi gyógyulást kivánok. Jobb is, hogy nem jöttek a lányaid, majd beszélsz velük a skypon. Itt is esik az eső elkezdték a fütést, de még nem kapcsoltam be 24 fok van igy is, pedig sürün nyitogatom az ablakot harcolok a harkállyal, ő kivülről, én belülről kopogok, akkora lukat csinált a rohadék, hogy nem igaz, de már látom a másik házat is megkezdték.


  Vera, Évike, örülök, hogy megnyugtattátok magatokat, sajnos ennek az időnek is el kell jönni, vagy talán már itt van, legalább is én ugy tapasztalom, igaz ez rám is vonatkozik. De sajnos az a finom citromos piskóta recept, és az árpagyöngyre vonatkozó kérdésemre a válasz nem jött meg,igy most itt vagyok süti nélkül, délután majd egy almás maffint csinálok, ha a varázsszőnyeg megtette a maga dolgát. Ömlik az eső egész nap.


  Ma fejtett bableves, és bakonyi aprócsülök tejfölösen, kunkori tésztával. Tegnap csülök pékné módra volt, jó ropogós sült hagymával a tetején.


  A fogorvosnál annyit sikerült elintézni, hogy kaptam a röntgenre beutalót, és azzal mehetek a szájsebészetre, mert nem ám a fogorvos huzza a fogam, áááá k...bonyolult az egész. Csütörtökön megyek majd, hétfőn már nem szedhetem a vérhigitót.


   

  2014-10-24  12:33
  bmari (24750)
  előzmény:
 8. 2014-10-24 12:3324750.

  Szervusztok!


  Napok óta zuhog az eső felénk, nem is igen kívánkozik ki az ember. 4 napja nyomom az ágyat, már lassan alakulok, AB-t kaptam, meg kanalast, meg mást. Most főztem egy illatos almakompótot, majd vissza a paplan alá.


  Azt a knédlit egy étteremben készítették konyhakészre, csak át kellett hozni a határon északról, nekem meg haza kellett hozni a vonatokon. Pihekönnyű. Majd ha felgyógyulok, vadas mellé lesz. De csak a fele, vagy egyharmada, mert jókora.


  A Lányok lemondták a három napos ittlétet, hogy gyógyuljak és pihenjek. Most éppen egy játszóházban időznek. 


  Vigyázzatok magatokra ebben a nyirkos időben.   


      


   


   

  2014-10-23  18:51
  mandula2 (24749)
  előzmény:
 9. 2014-10-23 18:5124749.

  Sziasztok!


  Vera, akkor azt mondod, hogy nem kell aggódni? Ez már az idő múlásával együtt jár? Igaz, ha nem találok valamit, akkor először a helyén, de aztán az elképesztő helyeken keresem. Nyertem. Ott volt, amire nem is gondoltam volna.


  Nem is tudtam, hogy placebót lehet felíratni!


  Tényleg érdekes lenne, ha AZ használna!


  Ma egész nap azt hittem, hogy vasárnap van.


  Jó lett volna elmenni a Parlamentbe, de biztosan nagyon sokan álltak kint ebben a borús időben, Férjjel pedig ezt már nem lehet.


  Jön a Barátunk jövő hónapban, ha annyira szeretné, akkor elmegyünk egy fizetős vezetésre. Én már voltam valamikor, bele is ültem az egyik bársonyszékbe,  de úgy gondoltam, hogy ha már nem lehetek Mátyás /az igazságos, NEM a kopasz!!/ akkor inkább nem is maradok ott.


  Na, lenne itt rend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZ BIZTOS!!!


  Annyi mindent terveztem mára, de az élet közbeszólt, így másképpen alakult a mai nap.


  Mit csináltatok ma?


  Most ittam meg a kávémat, de elálmosodtam, így lehet hogy lefekszem egy picit, igaz hogy hajnali négy óra óta már ébren vagyok, héttől pedig megállás nélkül....


  Na nem panaszkodom, örülök hogy tenni tudom.


  Julcsi, jókat írtál, maximálisan igazad van, én is beálltam volna énekelni.


  Holnap kutyanyírás, fürdetés. Így jár, akinek benti kiskutyája van. Bezzeg Borcsinak elég, ha csak kétszer áthúzom a kefét a bundáján, máris gyönyörű. Gondoskodott róla a természet. Négylábúak mindenkinél rendben vannak?


  Este mécsest gyújtok az 56-os áldozatokért.

  2014-10-22  20:24
  arirangarirang (24748)
  előzmény:
 10. 2014-10-22 20:2424748.

  Mi egyszer egy egész hétvégére kívül hagytuk a kapuban a kulcsot, péntek délutántól, hétfő reggelig.


  Mostanában is előfordult, hogy nyitva hagytuk a kaput. A becsukást  mindig a férjem csinálja, én beszálltam a kocsiba a kutya mellé, aztán eljöttünk. de legalább a kulcs most belül maradt. Édeske dobta már a kukába a kocsikulcsot, a telefont, én raktam a sütőbe a villanyszámlát, a postaládába a postástól átvett pénzt, szóval vigasztalódj!


  Mamának irattunk placebót, mert nem lehet bírni vele, minden gyógyszert felfal. Nagyon érdekes lenne, ha az használna a legjobban.

  2014-10-21  20:49
  mandula2 (24746)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 11. 2014-10-22 19:5424747.

  Sziasztok!


  Az önkényeskedés nem szép dolog, de ha másvalaki kárára megy, az egyenesen aljasság! Na, ennyit erről. Ez az alábbiaktól teljesen független, de bosszantó.


  más


  Kaptam emilkében egy verset, bizonyos Varró Dani nevezetű agyrém "költőcskétől" /?/


  Olvassátok el amit összehordott. Nem az a baj, hogy pazarolta a papírt, vagy a képernyőt, hanem inkább az, hogy ez az igen felemelő versecskéje bekerült az ötödikesek tankönyvébe.


  Van benne szó lapátról, amivel apát agyon kell, vagy lehet ütni, stb. a többi gondolata is kb. ilyen stílusban.


  Ha nem lenne ilyen sötét, komolyan mondom, megkeresném a lapátunkat és elküldeném a gyerekének, azzal a felkiáltással, hogy üssed, üssed édes fiam, nem kár érte.


  Zsóka! Tegnap Te hoztál egy nagyon szép verset.


  Nem gondolod, hogy ezek után tévedés volt????


  Hajrá Varró Dani és a többi ilyen szinten gyerekeket butító, polgárpukkasztó amőba, csak rajta! DE!! Előbb a te gyereked fülébe súgj ilyen marhaságokat, és ne az amúgy is eléggé elvadult mai fiatalságot hergeld, mert a gyerek készpénznek veszi,hogy ez a normáááális. Csak te nem vagy az!!


  Ebben az esetben elveszett a humorérzékem, de majd keresem, és igyekszem megtalálni.


  Nyitottak erről egy topikot, olvassatok bele.


  Most pedig megyek, megiszom az esti kávémat, annak legalább van értelme.   


   

 12. 2014-10-21 20:4924746.

  Sziasztok!


   


  Hehe! Zsókám csak most tekertem úgy igazán vissza Marink képeire, de komolyan mondom, amikor feltette, nem láttam a kép alá írt szöveget. Azt hittem, hogy szalonna.


  Amikor elküldtem a hsz-mat, utána vettem észre, hogy közben Vera beszámolt a Mama állapotáról. Jobbulást kívánok neki, Veráéknak meg türelmet és kitartást.


  Ma megint voltam kezelésen, délután pedig a szemészeten.


  Zsóóóóóóókaaaaaa!!! A jó szemészhez csak annyit, hogy éppen ma voltam nála. Hála Istennek nincs változás a múltkori vizsgálathoz viszonyítva. Még most is homályosan látok, mert szemcseppek, meg kencék a szememben, mindez a vizsgálathoz kellett.


  Úgy jöttem el, mint akit puskából lőttek ki, gyorsan, gyorsan, nehogy mégis találjon valamit az orvos.


  Ez a legjobb szemorvos!!


  Holnap megint megyek kezelésre, aztán már csak jövő héten, de akkor meg más vizsgálatokra is. A "kínaihoz" jövő hónapra van időpontom.


  Elegem van!!!


  Amikor megjöttünk, akkor vettem észre, hogy az előszoba ajtaját nem zártam kulcsra. Még jó, hogy nem hoztak be semmit.


  Volt olyan is, hogy beriasztottuk a házat mielőtt elmentünk, de a nappali teraszajtaja tárva-nyitva maradt.


  Hmmmm... ilyenkor megy a vita, hogy kinek a dolga megnézni, leellenőrizni minden ajtót, kávéfőzőt, gázt, vizet stb-t...


  Na kinek? Nálatok kinek a feladata?


  Zsóka! Megkeresem a receptet, de figyelmeztetlek, hogy a mennyiség /nálam/ egy 17x17 cm-es kis tepsire szól.


  Még ez sem fogy el, be kell hogy segítsenek. Azért szeretem a linzert, mert az sokáig eláll. A piskótát legfeljebb jól becsomagolva a mélyhűtőbe teszem, de nem szeretem lefagyasztani a sütiket, jobb azt frissen megenni.


  Gondoltam, lemérem a magasságát, de látom hogy már nem látom, mert megettem a kávé mellé.


  Az előbb elaludtam a székben, egy telefon ébresztett fel.


  Jaaaaa, ma még csak egy kávét ittam.


  Megyek is, gyorsan pótolom.


  Marink, Julcsi merre vagytok?


  Marikám miért pont Győr volt a célpont?


  Ki csinálta azt a sok knédlit? Jesszus!


  Ez a vers az egyik kedvencem. Annyira jó!! "Füstösek, furcsák, búsak, bíborak"....


  Ha közben írtatok, azt megint nem látom, majd csak akkor, ha ezt elküldtem.

  2014-10-21  13:24
  manocska42 (24744)
  előzmény:
 13. 2014-10-21 18:4624745.

  Nincs jobban, és már megint otthon van.

  2014-10-20  22:45
  mandula2 (24743)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 14. 2014-10-21 13:2424744.

  S O S ! Kérem szépen a citromos piskóta RECIJÉT!  Ami a kosárban van nem szalonna, a knédli. Tudok ajánlani egy jó szemészt!


  Majd jövök később! Addig hoztam egy szép verset!


   


  Párisban járt az Ősz

  Párisba tegnap beszökött az Ősz.
  Szent Mihály útján suhant nesztelen,
  Kánikulában, halk lombok alatt
  S találkozott velem.


  Ballagtam éppen a Szajna felé
  S égtek lelkemben kis rőzse-dalok:
  Füstösek, furcsák, búsak, bíborak,
  Arról, hogy meghalok.


  Elért az Ősz és súgott valamit,
  Szent Mihály útja beleremegett,
  Züm, züm: röpködtek végig az uton
  Tréfás falevelek.


  Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
  S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
  Itt járt s hogy itt járt, én tudom csupán
  Nyögő lombok alatt.

  2014-10-20  22:45
  mandula2 (24743)
  előzmény:
 15. 2014-10-20 22:4524743.

  Sziasztok, jó estét!


  Marink szép helyen jártatok, az idő is kedvező volt. Ki kell használni, mert állítólag holnaptól már eső jön.


  Az biztos, hogy válámi lesz, mert jeleznek a csontjaim.


  Mondd csak, az a valami, amit egy kéz emelget,  tán csak nem szalonna??????????


  Zsóka a 14-es érték nem játék, annyit az egész nem ér, ne idegeskedj!


  Én is mondogatom magamnak, hogy nyugi, nyugi!


  Emlékszel, írtam, hogy a kis porszívó csak max.erősségen működött, aminek az lett az


  eredménye, hogy egy-két perc után már forró lett az egész ketyere.


  Férj kiműtötte azt a csúszkát, amivel szabályozni lehet a szívás erősségét.


  Elmentünk a szervízbe /tőlünk a város másik felén van/ azt mondták, hogy külföldről kell behozatni, majd értesítenek.


  Értesítés jött, mi mentünk./ez már a második út volt/ Kiderült, hogy más típushoz valót küldtek. Hogyaza!!!!


  Harmadik utunk alkalmával elvittük magát a porszívót, hogy tessék, itt van, csinálják meg ők.


  Ma jött az értesítés, hogy mehetünk érte, készen van. /még nem próbáltam ki/


  Szóval összesen 4 út /a benzin és a javítás, ill. a pótlás kb.tizenhatezer  forint..../ ezt nevezem úri huncutságnak!!!!


  A másik: valamikor visszavittünk egy csomó üveget a madarasba, kaptunk is egy cédulát, ami több mint négyezer forintot ért, le lehetett volna vásárolni.


  Mondtuk, hogy jó, majd beváltjuk, ill. levásároljuk. Ma szintén elmentünk bevásárolni, Férj nyújtja a "vagyont" érő sajtcédulát, hogy vonják le a fizetendő összegből, mire a kasszás hölgy villámokat szóró szemek kíséretében közölte, hogy ez már lejárt, nem ér semmit.


  Mi a franc??? Talán megromlottak azóta az üvegek, vagy a cédulka???? Ilyen esetben a leltárnál a plusz üvegek árát vajon ki teszi zsebre???? Sok kicsi sokra megy. Nekik.


  Hányszor, de hányszor vettem már náluk büdös húst, savanyú tejet, fertőtlenítő szagú-ízű gyümölcsöt!!!!!!!!  Ma egyébként amihez nyúltam, az kiömlött, leesett, megégett... ráadásul a kezem is megsült... szóval nem az én napom ez az okt.20.-a.


  A kezelésekből még hátra van három alkalom, mondhatom hogy idáig semmit sem ért.


  Na, ennyit rólam.


  Vera! Jobban van a Mama?


  Zsókám ne felejtsd el leszüretelni azt a hatalmas termést!  Nyersen eszitek meg, vagy mustot csinálsz belőle??


  Nálam a konyhában csokrokban lógnak a fűszernövények. Szépen kiszáradtak. Én szeretem ezt a fajta hangulatot, Férj már kevésbé. Ő különben sem rajong a fűszerekért. Só, bors, paprika, fokhagyma, vöröshagyma. Ennyi, amit elfogad. Na, legfeljebb a kömény, ha már nagyon kell.


  Ha másra vágyom, akkor külön főzök magamnak. /olaszosat, vagy görögöset/


  Tegnap egybesült hús volt, mellé dobtam 19 fej gombácskát, azt az aranyos kis gömbölyűt.


  Megszámoltam, mint ahogy a műtétnél a műszereket számolják, nehogy tálalásnál egy is Férj tányérjára kerüljön.


  Rosszul lenne tőle. Megjegyzem, kár lenne a gombákért.


  Késő este még sütöttem egy citromos piskótát /megint/ finom krémmel megkentem, de csak halványan,mondhatom hogy


  nagyon klassz lett. Olyankor sikerül a legjobban, ha nem készülök rá.


  Julcsi küldtem volna belőle, de már becsuktad az ablakot, az ablaküveg meg derága!


  Zsókám köszönöm, köszönöm, csak az a baj, hogy vagy úton vagyunk, vagy jönnek hozzánk, így aztán az a dolog mindig csak tolódik.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:
 16. 2014-10-20 22:4324742.

  Megtaláltam! Mariét is. Kööszi.

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 17. 2014-10-20 22:3624741.

  Szióka!Manóvári manócska, nem látok semmit, mit és hová küldted?


  Mama kórházban tegnap este óta, így a mai családi kempingezés elmaradt, és haza se küldték, mint a múltkor, este bevitték a mentők, hajnali 5-re ágyba került, és délelőtt hazaküldték.Apa nagyon alszik végre a saját ágyában. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy Férjnek mondok valamit, de hangosan, amitől úgy felébredtem, hogy teljesen elfelejtettem mit álmodtam. Mintha egy kérdésre válaszoltam volna, de nem jut eszembe.


  Jóccakát mindenkinek, sziasztok!

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 18. 2014-10-20 15:0224740.

  Szervusztok!


   


  Tegnap kirándultam egyet a barátnőkkel. Győrben jártunk, vonatoztunk.


   


  Zsóka, bosszantó, hogy megint nem jár a lift.


   


  Szép idő van ma is, tegnap is az volt.  

  2014-10-19  13:42
  manocska42 (24739)
  előzmény:
 19. 2014-10-19 13:4224739.

  Szép vasárnapot!


  Vera elküldtem amit kértél, nagyon sajnállak Benneteket a Mama miatt, jobbulást kivánok.


  Mandulám sajnos nem voltam, mert csak péntek estére csinálták meg a liftet, rettentő ideges voltam, mert elég egyszer időpontot valahol kiharcolni, kezdhettem előlről. Jó ráhagyással a szemészetre 28-ra kaptam, mert utána a dokim szabira megy, a fogászatra keddre. A liftet megcsinálták, majd másnap reggel ujból kitettek egy cédulkát, hogy 28-án egész nap nem üzemel a lift - akkor kellene mennem szemészetre - azt hittem megüt a guta. Most várom, hogy a másik lépcsőházban elkezdjék a munkát és megkérdezzem őket, hogy miért kell megint egy napra lezárni. Természetesen estére a cukrom megint 14 fölött volt. Szóval szépen vagyunk.


  Mandula az ajánlat továbbra is él! Várlak! Látod milyen ügyes vagyok, ilyen szőllőt termelek én itt az ötödiken, és még permetezve sincs. Már gondolkodtam egy kis füszernövény termesztésen, cserépbe beleszórni a magot, tárkony, kakukkfű, citromfű, stb. talán sikerülne. Ti még nem csináltatok télre ilyet?


   

  2014-10-19  09:39
  mandula2 (24738)
  előzmény:
 20. 2014-10-19 09:3924738.

  Szervusztok, szép vasárnapot!


  Tegnap éppen csak bekukkantottam, akkor olvastam, hogy Vera küldött nekem egy privit.


  Csodák csodájára meg tudtam nyitni, Vera vettem a lapot.


  Remélem Anyósod azóta már jobban van, ez az ingázás nagyon fárasztó lehet.


  Zsóka megjavult már a lift? El tudtál menni a fogdokihoz?


  Marink, Julcsi merre vagytok?


  Mennem kell, a vasárnap délelőttök mindig nagyon szorosak nálunk...


  Csinálom a 3-1-2-t, jó hatása van, mintha kibogoznák a csomókat az izmaimból.  Meridián gyakorlatok       www.312.hu      akit esetleg érdekel!


   

  2014-10-18  19:43
  arirangarirang (24737)
  előzmény:
 21. 2014-10-18 19:4324737.

  Sziasztok!


  Megoldhatatlan helyzetek vannak nálunk. Mama minden nappal lejjebb egészségileg.


  Mandula írtam itt privit.


  Akinek van FB fiókja, írja meg priviben, és visszaigazolom.


  Sziasztok, puszi

  2014-10-16  21:57
  mandula2 (24736)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 22. 2014-10-16 21:5724736.

  Elfelejtettem Zsókának megmondani, hogy naggggyon ügyesen titkolta idáig, hogy ilyen gyönyörű szőlő termett náluk az ötödiken, vagy a hatodikon?,


  Ezt én is kipróbálom!!

  2014-10-14  22:04
  manocska42 (24734)
  előzmény:
 23. 2014-10-16 21:5424735.

  Szervusztok!


  Már megint vacakol az nlc! Jáááááááááááááááááááj!


  Ma kezelésen voltam, /sütöttem és megégettem a kezemet több helyen is, nagyon fájt/ azt hittem az égés miatt csak az egyik kezemet csinálják, de aztán sikerült fájdalom nélkül mind a kettőt megkezelni. :-)


  Délután elutaztunk, rendezgettük a koszorúkat, fotózgattam... emlékeztünk. Öreg este lett, mire hazajöttünk.


  Zsóka nem volt időm, de bepótoljuk. /ha Te is úgy akarod/


  Ma Férj vett savanyú káposztát, azt hiszem nálunk is elkerülhetetlen lesz a székelykáposzta.


  Hogy az milyen finom tud lenni!!!


  A rántott husit én mindig beszórom vagy szezámmaggal, vagy lenmaggal, úgy sütöm ki. Nagyon finom.


  Egyszer valahol, egy ünnepi vacsorán tálalták úgy a rántott csirkét, hogy az egyik comb ezzel, a másik pedig azzal volt beszórva. Azóta én is úgy csinálom, na meg mustárral megkenem a husikat. Egészen más, különleges íze lesz a mustártól.


  Remélem Mindenki jól van - a körülményekhez képest -.


  Gyönyörű az idő, jó lenne kihasználni, de sajnos nem nagyon élvezem, mert más dolgok vannak, amik halaszthatatlanok.


  Verát régen olvastam, Julcsit is.


  Vera, remélem nincs "változás" a családban? /Anyósodra gondolok/


  Marikám, valahányszor az "anyósnyelvre" nézek, mindig Te jutsz az eszembe.  Egyszer csak eljut Hozzátok.


  Sajnos, már az esti kávémat is megittam, így nincs más hátra, mint az ágy, mivel nagyon elfáradtam ma, úgy fizikailag, mint lelkileg.


  Megrázom magam, aztán jövök. Bár tudnék képeket is feltenni!!


  Jó éjszakát Mindenkinek.   


   

  2014-10-14  22:04
  manocska42 (24734)
  előzmény:
 24. 2014-10-14 22:0424734.

  Sziasztok Kislányok!


  Elnézést a kesergésemért, csak tudjátok hogy van amikor az embernek egymásután nem sikerülnek dolgok. Végre rászánja magát és tessék ember tervez......... végez. Egyébként sikerült az időpontokat áttenni a jövő hétre, remélem már nem jön közbe valami.


  Marikám látom szépen betakaritottál mindent, a füge minden szeme aranyat ér, ha másképpen nem fogy, cukrozd le este és reggel tedd fel főni akár lekvárnak, de ha darabos marad az még finomabb, Édesanyám is mindig ugy tette el, jaj de finom volt. Látom a nagy kerekasztalt is ki tudod használni, jó volt látni, igaz csak a lábikóját, de akkor is.


  Holnap gulyásleves lesz m.lábszárból, és túrógombóc. 


  Mandula túl vagytok ezen a keserves napon, próbáljatok meg egy kicsit pihenni. Majd holnap megcsináljuk a "dolgokat", én itt leszek, és Te?


  Most jutott eszembe, ugy megkivántam tőletek a székelykáposztát gerslivel, én nem szoktam bele tenni, de biztos finom lehet, azt akkor kell beletenni amikor a káposztát felteszitek? Vagy este be kell áztatni? MZ/X válaszolj! a


  Rántott husi nélkül nálunk sem mulhat el hét, de leginkább vasárnap szoktam csinálni. Mostanában nem vettétek észre a tarja kivülről gyönyörű, de sülés után kemény, mint a cipőtalp. Pedig ugy sütöm mint régen, először nagylángon fedőalatt, majd kislángon fedő nélkül a másik oldalát, összesen 5 perc alatt, vaj puha volt mindig.ÖTLET! a prézlibe keverjetek egy kis szezámmagot, finom és guszta is.


  Julcsi jó ötlet még az idén én is csinálok még egyszer szilvás gombócot, nagyon szeretjük.


  Jesszusom már elmult 10 óra, Jó éjszakát szép álmokat.


   


   


   


   

  2014-10-14  10:49
  bmari (24733)
  előzmény:
 25. 2014-10-14 10:4924733.

  Szervusztok!


  Verőfényes nap van ma megint. Megyek is vissza a természetbe mindjárt. 


  Mandula, nehéz nap lesz nagyon.


  Gyere csak a skyphez, majd Zsóka is navigál, nagyon jó dolog, de a gmail-ban is lehet.


  Zsóka, nemár. Rossz a lift most, de majd jó lesz, a fogad is jó lesz, a kedved is jó lesz. Akarjad. Annyi szépség van az életben. Mennyi finomság kerül ki a kezed alól, csak ámulunk. Több ezren szeretik az fb-n is a savanyúságodat.


  Szőrészke, 2 ebetek van? Van akkor hancúr. 
  Nálunk sokszor van rántott szelet, mindenki szereti. A hét végén székelykáposztát is főztem, gerslivel.


  ---


  Megrendeltem a szántást 2 lóval, még van kinn egy kis fehér répa meg fodros petrus, azt majd kiszedem. Meg keresek a rettentő sok tyúkhúr között kikelt kaprot is. A sütőtökök kinn  vannak még, de ott fenn nem szántatok. Sok füge is van az idén, unoka nagyon szereti. Megrepednek, és láttam, hogy a résben ott ülnek ezek az új mérges katicák, Bálint gazda szerint ezek nem igaziak. Jó nagy invázió van belőlük sokfelé.   

  2014-10-13  21:29
  mandula2 (24732)
  előzmény:
 26. 2014-10-13 21:2924732.

  Szervusztok, jó estét!


  Zsókám /jaj, el ne kiabáljam!!/ látod, most megint be tudok lépni, sőt írni is tudok. Ez változó és nem rajtam múlik, hanem az nlc mindig, mindent megújító csapatán.


  Nem is mondok semmit, nehogy meghallják, aztán a végén megint nem tudok belépni sem.


  Hogy Te miket mondasz? Még hogy minek él az ember, ha eljárt felette az ifjúság? Ej, ej Zsóka!


  Ne viccelj már. Hát ezért csináltattad meg a kukucskálóidat?


  Ráadásul milyen szuperül működnek.


  Örülj neki és örülj annak, hogy milyen finomságok kerülnek ki a kezeid alól, és hogy van, aki legyalogolja helyetted az öt emeletet!


  Ki tudja, milyen jót hoz a holnap?!


  /hehe.. most magamat is vigasztaltam  egy kicsit... mert holnap lesz a temetés, magam alatt vagyok/


  A Skype-re reagálva, tudom hogy jó lenne,  az az áldott fiú meg is csinálta, viszont azt mondta, hogy a többit már én is tudom... miket feltételez rólam? Szóval nem tudom.


  Gondoltam is, hogy felhívlak, hogy navigálj - tudod, előtte vegyél be dilibogyót, mert.... - de mindig van valami más, ami fontosabb, mint a szám.gép.


  Ma is voltam kezelésen - nem sokat ér, talán majd később - a héten még megyek, aztán a jövő hét még szintén tele van időpontokkal. Nem is tudom igazán, mikor lesz vége? Vége? Áááá, nem szabad elkezdeni.


  Óóóóó, most jut eszembe, hogy a vacsora utáni kávémat még nem ittam meg. Megyek is.


  Látod Zsóka, vannak még örömök az életben, még ha aprók is.


  Jó éjszakát.


  Holnap jövök, ha beenged az nlc. Valószinű, hogy csak este leszek, akkor meg minek?

  2014-10-13  19:47
  manocska42 (24731)
  előzmény:
 27. 2014-10-13 19:4724731.

  Sziasztok!


  Olyan jó volt benneteket olvasgatni, legalább egy kicsit lenyugodtam. Szombaton a liftre kitették, hogy egész héten karbantartják. Azt hittem agyvérzést kapok, ugyanis holnapra a fogorvoshoz volt időpontom, szerdán a szemészetre kellett volna visszamennem kontrolla, ma reggel mivel telefonon nem értem el őket, papus beszaladt a kórházba, - itt van nem messze - az orvosom irányitotta az asszisztensnőjéhez, hogy kérjen másik időpontot, hát mondják a többiek az bizony a szabadságon van. Holnap kezdődik minden előlről, persze 5. emeletre fel és le gyalog. Gyerekek sokszor ugy érzrem mi a fenének él már az ember, amikor ennyi baj összejön, és még mi lesz? De közben azért főzök, máskor pillanatok alatt összedobtam bármit, most az egész délelöttöm rámegy, ez is bánt, mert nem ehhez voltam szokva. A többiről meg nem is beszélek.


  Sajnállak Mandula, hogy megint nem tudsz belépni az nlc-re, látod mindannyiunknak sikerül, nekem már egyáltalán nincsenek vele gondjaim, Marikának, Julcsinak is sikerül mindig. Csak csöndbe kérdezem meg, nem akarod a skypot megcsinálni? hogy legalább tudnák segiteni, vagy legalább is látnám hogy csinálod, lehet csak a mozdulat nem jó és már mindjárt mást csinál a gép. De nem akarok erőszakoskodni,gondold meg! 


  Partner felvételhez beirod az e-mail cimem, és már keresi is és jelzi nálam, hogy "beakarsz jönni"  De én fent vagyok a facén is, de ott inkább ne irjunk cimeket, ott is van privi, de....szerintem a másik megoldás a jó. 


  Egyébként a gmail.-on is lehet képpel hanggal együtt chatelni.

  2014-10-12  23:26
  mandula2 (24729)
  előzmény:
 28. 2014-10-13 00:0024730.

   


   Szervusztok leánkák!


  Évi látom, mégiscsak sikerült bejutnod. Abból a citromosból dobjál, nincs sütim.


   


  Vera rég láttalak, igen sok gondod van, kislányod házasságkötéséhez gratulálok, legyenek sokáig boldogok!


   


  Tegnap, rántott husi, na ez nálunk ritkaság, hozzá hagymás tört krumpli és savanyú káposzta.


  Ma ezen alapanyagok kombinációjából, gerslivel székelykáposzta. Ez is ritka, inkább lucskosat szoktam.


  Egy szilvás gombócot még beütemezek, az elé csak egy jó leves kívánkozik.


   


  Marink jó gazdasszony, betakarítva minden, jöhet a tél? Na először még a szép napos ősz, pár napig (hétig) kitart. Lányok élvezték a finomságokat?


  Juj éjfél van, mentem aludni, szép álmokat nektek is!


   

  2014-10-12  23:26
  mandula2 (24729)
  előzmény:
 29. 2014-10-12 23:2624729.

  A vacsorából annyi lett, hogy megettük a tegnapi levest /zöldségleves/ megfőztem a rizst, de a húst már egyikünk sem kívánta, így aztán a rizshez sem nyúltunk hozzá.


  Nem baj, jaj de jó lesz az holnapra.


  Műsoron kívül sütöttem - most - egy nagyon finom citromos piskótát. Abból ettünk egy-egy szeletkét, mindenféle krém nélkül, csak úgy. Holnap kreálok bele valamilyen kencefencét, talán vaniliát, vagy citromkrémet? Még nem tudom.


  Vera nem is tudom melyikőtöket sajnáljalak jobban, anyósodat, vagy titeket? Nagy a macera, meg tényleg kell az állandó felügyelet, és ha jól emlékszem, ez már évek óta tart.


  Én nem vagyok fent a facén, nem is kívánok.


  Zsóka biztosan ott van, vele meg tudod beszélni az adatcseréket, onnan meg már egyenes az út, hogy hozzánk is eljusson a címed, tel.számod.


  Nem tudom hogy működik-e itt a privi, de ilyen nlc felkészültség mellett nem is bízom benne.


  Az évekkel ezelőtti nyers diétás fogyásod nagyon látványos volt, tartod még azt a súlyodat?


  Zsóka úgy irigyellek a sasszemed miatt. Nekem egy idő óta annyira fáj a szemem, nem tudom mi lehet a bibi, van olyan időszak, amikor ütemesen szurkál, vagy mintha villám vágna bele. Elég ijesztő érzés.


  Mindig közbejön valami, pont azon a napon, amikor ide jön a szemész az egyik kórházból. Egy héten csak egyszer jön, így aztán tolódik a vizsgálat.


  Marinknál tele van a kamra. Szorgalmas hangya módjára sokat dolgozott, most aztán meg is van az eredménye.


  Egészséget és jókedvet kívánok mindehhez.


  Julcsinak tartozom egy levélkével, majd az is megy.


  Most viszont én megyek, méghozzá aludni, mert eléggé fárasztó volt a mai nap is.


   Remélem azért még holnap is be tudok nézni, talán még írni is enged az nlc.


  Bekukkantottam több topikba is, mindenhol u.az a probléma, mint nálam volt. Nem tudnak belépni, hozzászólni, mert vagy a jelszó nem jó, vagy a mit tudom én mi.


  Sziasztok, jó éjszakát.

  2014-10-12  17:22
  mandula2 (24727)
  előzmény:
 30. 2014-10-12 21:5724728.

  Sajnos nekem sincs meg már senki emilje, se telefonszáma, azóta több számítógépem leégett, sok mindenem odaveszett, nem tudom hogy kell csinálni, hogy ne kelljen kiírni. Valaki rajta van a Facebookon? Ott üzenetben meg lehetne írni kezdésnek, aztán mehetne körbe. Azóta, hogy régen még telefonon is beszéltünk a telefonszámom is megváltozott, teljes az inkognitóm.


  Ja! itt is van még magánüzi?


   


  A mamánk egyre rosszabbul van, már akkor is rosszul van, ha ott vagyunk vele, Istenem! miért ilyen szenvedés megöregedni?


  Töltöttkáposztát csináltam, megevett egy kisebb gombócot, ízlett neki, az utasításokat követve főztem, nagyon kínlódtam, 3x annyi időbe tellett, mert ha nem úgy főzhetek, ahogy szoktam, akkor meg vagyok buggyanva, most pl. nem volt szabad borsot tenni bele, egyszerűnek tűnik, kivenni a bors nélkül bekevert húsból, aztán a többit megborsozni. Ámde külön megfőzni, elkülöníteni, a káposztát 2részleten kellet megfőzni az elektromosban, mert nem volt időa tűzhelyen egyszerre az egészet. Úgy lett, hogy mamának férjnek először, aztán nekünk a fiúval. Még így se lettem kész 11 re, de a J.nek is meg kellett csinálni, mert hát ő is szeretne ei. A mamának megfőz az ember egy marék kaját, 2 napig eszi, de a múltkori krumplis tésztával is úgy voltam, hogy fél óra volt rá, hogy elkészüljön, így csak kettőjüknek főztem, elrohant vele J. és nekünk már nem volt kedvem újra mégegyszer megfőzni, csak a nyálunk csurgott. nem is tudom mit is ettünk helyette. Mgvettük a koreai cuccokat, de lehet, hogy már megírtam, az is olyan kínos volt, át kellett menni a Szépvölgyi útra, mert a Vásárcsarnok mellett nem volt semmi. A városban minden út le volt zárva, a mama már hiányolt bennünket, és nem tudtunk haladni. A lányommondta, hogy Maraton volt, hát ez nagyon rosszkor jött. De már bekevertem a savanyút, kimaradt egy csomó leve, azt eszegetem a töltöttkápiszta gombócokkal. ÁLlítólag nagyon egészséges, értisztító, meg ilyenek, nem dobom ki, megiszom apránként. Jó éjt mindenkinek, sziasztok.

  2014-10-12  17:22
  mandula2 (24727)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 31. 2014-10-12 17:2224727.

  Szervusztok!


  Nem tudom mi van az nlc-vel, Julcsinak írtam emilkében, hogy megint u.az a probléma, mint mielőtt a szám.gépes fiút kihívtam.


  Most bekapcs. a gépet és láss csodát, enged írni. Hogy meddig?


  Ki tudja?!


  Jövök majd és reagálok a beírásaitokra.


  Nagy munkában vagyok, nadrágot hajtok fel, ami nemsokára kell, csak az a baj, hogy ilyenkor már nem látom jól a feketét.


  Holnap varrással kezdem a napot, aztán megyek kezelésre, most viszont csinálok valamilyen könnyű vacsorát, mert fél háromkor reggeliztünk, így aztán nem vagyunk még éhesek.


  Vera! A többiek emilke címét tudom, de a Tiedet nem.


  Az enyém a régi, küldj egy akármit, hogy nekem is meglegyen arra az esetre, ha mégsem tudnék a jövőben belépni.


  Olyankor "konferencia emilkéket" írunk.


  További szép vasárnap délutánt kívánok.


  Jövök majd.

  2014-10-11  05:01
  arirangarirang (24726)
  előzmény:
 32. 2014-10-11 05:0124726.

  Én több évig éltem kórházi kaján, nekem sem volt semmi kifogásom, ott szerettem meg a tejberizst, jó szottyosra volt főzve anyukám azt is szemesre csinálta.egyszer bent voltam egy napot már 50 fölött, egy egészségügyin, és olyan finomat még én sem ettem. valami darált hús krumpli, de laza volt, nagy, magas, és negyed fejes saláta volt hozzá. Ha valaki tudná ezt a receptet, azóta se jövök rá, hogy mit ettem.Ha így folytatom, nem tudom hogy megyek holnap a Vásárcsarnokba,/3/4 5, és bennem 1 seduxen,/ és mellette van az Ázsiai bolt. Kínai kelből hidegen erjesztett salátát akarok csinálni, na persze nem teljesen koreai módra, mert az baromi erős, meg én retek helyett sárgarépát szoktam beletenni, de lehet körtét is. paprikapehely kell bele, a magyar akármilyen piros porpaprikától nem lesz piros, Nagyon szeretem ezt a savanyút, ők ősszel még 50kg-t is megcsinálnak egy családnak, és télen is kint van az udvaron, hatalmas barna cseréphordókban. csak azt nem tudom hogy nem fagy az szét, mivel cserép, és a minusz 25 fokban belefagyott cuccot hogy szedik k belőle. olyan teteje van, hogy nem tud belefolyni az eső, hólé. mindenhez eszik, és nagyon egészséges, ha fáj a gyomrom, iszom a levéből s segít. persze csak a sajátot. Egyszer vettem egy pici konzervet, mert nem tudtam milyen ízűnek kell lenni, de az felére sem izlet, mint a répás. Egyébként mindenféle zölségből csinálják, kb. 3000féle van, az enyém is elmenne köztük. már elkezdtem, de mivel nincs koreai paprikám, félbe hagytam.de már erjed.


  Ha valaki kiváncsi a receptre, nagyon egyszerű, és finom, akkor leírom. Én üres, koreai módra főzött sónélküli rizzsel szeretem a legjobban. És levesnek, de azt én nem tudom megcsinálni, azt étteremben ettem párszor. Van egy szakácskönyvem, pont nincs benne.Megpróbálok aludni, tegnap a mamánál voltunk a kutyussal egész nap, Hanika ott őrizte egész nap a mamát, ha megnyikkant, már szaladt megnézni mi van vele. Az ölemben írok a laptopon, kényelmetlen, úgyhogy abbahagyom. Sziasztok, mindenkinek mnden jót, sziasztok!

  2014-10-10  08:56
  bmari (24725)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 33. 2014-10-10 08:5624725.

  Szervusztok!


   


  Milyen jó ugye, hogy van válogatás a villanykörték között Zsóka. Világos lett, öröm. Tényleg gyorsan ment az egész. Bosszantó ez a lift, egész héten nem fog menni? ez hosszú idő. Sokan meggondolják, hogy legyalogoljanak-e.


  Julcsika, jó édes lehet a sárgarépa főzelék. Én tegnap paradicsomos káposztát készítettem és zöldbabfőzeléket oldalassal. Zsóka, te is azt ettél a kórházban, mármint főzeléket. Ritka, aki dicséri a kórházi kosztot.


  Mandula, gyere majd, ha tudsz.


  Ari, nem könnyű így a mamával, meg mindennel. Nehéz napjaitok vannak. 


  Csodás idő volt tegnap, a hét végére is ígérik. Jönnek a lányok, leszedjük a fügét, elég sok van, meg majd talán összeszedjük a sütőtököt is. Más majdnem betakarítva.


   


  tegnap ezzel dolgoztam: fotó


   


      


   

  2014-10-08  19:22
  manocska42 (24723)
  előzmény:
 34. 2014-10-09 23:2824724.

   


  Szervusztok leánkák!


  Hehehe Zsóka világos van?  Ilyen gyorsan megy ez a dolog? Fejlődnek.


  Szép időnk volt ma, napoztunk.


  Tegnap sárgarépa főzelék, bundás kenyérrel. Én ugyan tojás fasirtot gondoltam hozzá, de így még egyszerűbb is volt.


  Holnap brokkoli a műsor, volt krumplis tészta, lesz zöldségleves és igen rég volt tárkonyos rumlileves. Hét végére mit találjak ki, megálmodom. Láttam szép karalábékat, töltött? Interjút készítek a kosztosaimmal. Éhen nem halunk.


  Lift nélküli szép napokat!


   

  2014-10-08  19:22
  manocska42 (24723)
  előzmény:
 35. 2014-10-08 19:2224723.

  Szép jó estét!


  Kicseréltétek a villanykörtét 25-ről 100-asra? Olyan világosság van! 


  Kedden reggel mentem be, 11 órára már készen is voltam. Nagyon jól sikerült, megint nem éreztem semmit, 2-re már otthon is voltam, férjemnek telefonáltam és 5 perc alatt ott volt értem., a volt MÁV kórház itt van a szomszédunkban. Délben ebéddel "kináltak", először húzozkodtam, soha nem ettem meg a kórházi kosztot, de egy szép ebédlő szerüség volt az előtérbe, mondom a látszat kedvéért. Hát olyan guszta zöldségleves volt, és finom, majd zöldbabfőzelék, rántott párizsival, gyerekek én még ilyen finomat kórházban nem ettem, sajnáltam volna ha kihagyom . Ma reggell visszamentem kontrollra, meg hogy levegyék az "ellenzőt", rendben találtak mindent, egy hét mulva kontroll!


  Jövőhétre be vagyok jelentve fogászatra, hát mikor jöttünk haza a liftben az üzenet, hogy egész héten karbantartás miatt nem fog járni a lift. Azt hittem agyvérzést kapok, holnap telefonálás más időpontot kérni,mert még egy lépcsőfokot sem tudok se le, se fel megtenni, most jutott eszembe, hisz a szemészetre is jövő szerdán kellett volna mennem, na holnap akkor már oda is telefonálnom kell.


   


  Vera nagyon sajnállak Benneteket, sajnos ezeken a dolgokon mindannyiunknak végig kell menni, szegény nénit sajnálom, ahogy leirtad, hát az egy borzalom, a felfogja akkor neki is, de a hozzátartozónak lelki és fizikai fájdalom is.


  Mandula köszi a szoritást, abbahagyhatod! De ronda lettem, most már a szemem jó, szemüveg nélkül irok, és olyan élesen látok, hogy talán még soha. 


  Marikám még lesz egypár szép napotok, most mondta a tv, hogy szép napos hétvége lesz.


  Julcsi köszi az emélkét.

  2014-10-06  23:52
  mandula2 (24721)
  előzmény:
 36. 2014-10-08 18:3524722.

  Mandula részvétem a haláleset miatt.


  Mi most már teljesen kampecok vagyunk, holnap megint megyek a mamához. Átszállítottuk az elektromos kuktát, sajnos a vérnyomásom ma reggel is 172 volt, , nem is ment le. Közben volt kórházban is fél napig, de nem tartják bent, mert ez végelgyengülés. Reggel nincs baja, J. viszont ki van, mert ha a mama nem bír aludni, akkor beszélgetni akar, vagy nyög, ő meg lesi mi van vele. Aztán megy dolgozni.


  Én már csak a gondolattól is rosszul vagyok, hogy át kell mennem. Ma lemondtam a kozmetikust, a számítógépszerelőt, és a gyomrom egész nap görcsben van.


  Ma nem voltam át, J mondja, hogy nem tud beszélni, pedig reggel teljesen jól volt. Annyira rettegek, hogy nehogy akkor történjen, mikor ott vagyok. Attilát nem viszem át, azért is idegeskedhetek. soszor hiába készítem oda a kajáját, nem eszik magától, az is milyen lábbal kel.

  2014-10-06  23:52
  mandula2 (24721)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 37. 2014-10-06 23:5224721.

  Jó estét!


  Köszönöm Lányok az együttérzést.


  Zsóka!


  Ugye holnap lesz a "sasszem" nap II.felvonása?


  Szorítok, bár nem lesz rá szükség.


  Aludjatok jól, jövök majd.


  2014-10-06  20:24
  manocska42 (24720)
  előzmény:
 38. 2014-10-06 20:2424720.

  Sziasztok!


  Mandula hallom a szomorú hirt, habár nem tudom ki halt meg, de irtad, hogy közeli hozzátartozó volt. Sajnos közeli, vagy távoli, de ha ismerős akkor is fáj a másik elvesztése. Nyugodjon békében! Nektek meg mielőbbi lelki megnyugvást kivánok, nehéz lesz, de nem tudsz mit tenni, gondolj rá sokat, és engedd el, neki is az lesz jó.


   

  2014-10-06  18:38
  mandula2 (24719)
  előzmény:
 39. 2014-10-06 18:3824719.

  Julcsi, igaz, csak az nem olyan egyszerű!

  2014-10-05  23:45
  szőrész (24718)
  előzmény:
 40. 2014-10-05 23:4524718.

   


  Mindennek megvan a maga ideje. Gyászoljátok meg és minél előbb engedjétek el...ott várják.


   


   

  2014-10-05  15:12
  mandula2 (24716)
  előzmény:
 41. 2014-10-05 20:0824717.

   


   


  Nyugodjon békében. :-(

  2014-10-05  15:12
  mandula2 (24716)
  előzmény:
 42. 2014-10-05 15:1224716.

  Szervusztok


  A héten nagybeteget látogattunk.


  Ma reggel kaptuk a hírt, hogy örökre eltávozott.


  Nagyon közeli rokon volt.


  Gyászolunk.


  Jövök majd.

  2014-10-05  07:37
  bmari (24715)
  előzmény:
 43. 2014-10-05 07:3724715.

   


  Jó reggelt!


   


  Borús az idő, remélem esni nem fog. Tegnap a lányoknál voltunk, tele volt a csomagtartó itthoni portékával, még vettem útközben banánt, szép szőlőt. Unokácska repült felénk, jót játszottunk, bújócskáztunk. Szép almát is vettem helyben.


  Délután hazajöttünk, kicsit befűtöttem.


  Olvaslak benneteket, képben vagyok. Ari, igen, van még kerti munka, betakarítás, de most megint esik az eső, sár van, még sárgarépám, zeller, cékla a földben van, meg a csicsóka is.


      


   

 44. 2014-10-04 23:2124714.

  Sziasztok!


  A kutyusnak száraz szembetegsége van,nincs könnymirigye, vagy elsorvadt, vagy így született, ez már kideríthetetlen. Most nagyon csúnya kötőhártya gyulladása is van, vastagon fátyolos váladék van a szemén, ami csipa formájában jön ki, és már nagyon rosszul lát, vastag a szaruhártyája, csak akkor látszik a pupillája nagyon kicsit, ha belevilágít oldalról a szemébe. Gyakorlatilag nincs könnytermelése.20 helyett 3 az egyik szemében, 7 a másikban. Ezt kell pótolni mindenféle maszatokkal cseppekkel. Most így kell kezdeni a napot, hogy kimosni a szemét állott vízzel, úgy, hogy fecskendővel belelővök a szemébe 10ml vizet. Na de egyedül ez megoldhatatlan, elugrik, becsukja, mindene vizes, csak a szeme nem. Utána egy szintén folyadék 2,5  ml szemenként, és olyan kén szagú, hogy elhányom magam. Aztán valami vastag fehér kenőcs. Majd 1 óra múlva, szintén vastag átlátszó méz szerű műkönny 7x egy nap, majd kb egy hétig egy antibiotikumos folyékony csepp. Ettől el kell múlni a gyulladásnak. Majd este megint víz, büdös víz, és fehér kenőcs, antibiotikumos, majd utolsó a műkönny.  Éjjel is kéne, de én éjjel olyan vagyok,mint egy zombi, felkeltem, hogy cseppentsek, de ahogy lehajoltam majdnem fejre estem. Felemelni sem bírom, mert annyira erőtlenül kába és bamba vagyok, hogy nem bírom megemelni, vagy elesünk, vagy leejtem, és ott vannak a földig érő üveges vitrinek, hát elég veszélyes. így az éjjelit sajnos kihagyjuk. Mivel J. nincs itthon, nem is bír segíteni kimosni a szemét.


  Mamának mi a baja? hát 89 lesz novemberben, azon kívül rendkívül önző, és rájátszik a gyengeségére, valamint gyógyszerfüggő. Már 130-as vérnyomással rosszul van, akkor bekapkod vérnyomáscsökkentőt, aztán 2 óránként Frontint, azt elhiszem, hogy rosszul van, ha kimegy a hatása, mert egyszer velem is szedették, hogy a stresztől magas a vérnyomásom, és az majd segít. Valamint 1 altató helyett 2 óránként éjjel 1-t 1-t.


  Nem segített a Frontin nekem, de egy doboztól már függő lettem, és mikor abba akartam hagyni ugyanazok a tüneteim voltak, mint a mamának. Légszomj, remegés, képtelen voltam felkelni, és halálfélelmem volt. J. úgy rohant a patikába kibumlizott az ismerőstől egy csomaggal, azonnal helyre jöttem, de aztán mindig kevesebbet vettem be, és harmadik csomag már nem kellett.


  Viszont a vérnyomásom nagyon felment, 220-t mért a doki a rendelőben, fújkált a nyelvem alá, meg ültetett ott, órákig, lement 180-ra, de aztán visszament 200-ra úgy támolyogtam le, szerencsére várt a J. és otthon rendbe jöttem, de azóta is nagyon magas, általában 150-160.


  J. "alszik" az anyjánál, de az nem hagyja, egész éjjel a WC-re viteti magát, mert nagydolgot akar, csak miért pont éjjel?  kicsire ott a szoba WC.de ott meg el szokott esni, egyik lábával rálép a másikra, és már be is esett az ágy és a szék közé, pedig csak meg kellene fordulni a fenekével.


  Ma az történt, hogy a Metróban voltunk, mindenből kifogytunk, a kocsi csurig volt mindennel, 12 víz, 10-10 kg rizs, liszt, és sok apróság. Akkor jött a telefon, ilyen hangnemben, hogy azonnal hagyd ott a V-t, és gyere haza, mert WC-re kell mennem. Na most Csepelre a kispesti Metróból,nem 1 perc. Mire odaért, már végzett, és visszafeküdt.


  Én közben még vettem pár dolgot, toltam a tolhatatlan kocsit, fizettem, és kiültem a vevőszolgálathoz. Még a telefonom is otthon maradt, muszáj volt ott ülni, ahol be kell menni. Még lett volna mit venni, de nem akartam húzni az időt, mert nem találtuk volna meg egymást.


  Jocó ki fog dőlni hamarosan, bár ne legyen igazam, éjjel nem alszik, nappal dolgozik. Mondtam neki én átmegyek nappal, de a mama nem állhat, hiába csókolgatja a kezem, hogy bocsássak meg mindenért, lenne mit, de túltettem már rajta magam, nem bánok vele rosszul, csak tudja, hogy én átlátok rajta, nem lehet érzelmileg zsarolni. Na egyenlőre ennyit róla.


  Kislányomék még ott laknak,  ráirattam a lányomra, az volt a nászajándék. A menyasszonytáncból bejött pénzt valami lakás nemtudommire rakták be, de csak akkor néznek másikat, ha a gyerekük már legalább 1 éves lesz. Megjegyzem kb. fél év múlva gondolták, hogy belekezdenek a baba projektbe, én csak tudom, hogy ez nem úgy van, de kívánom,hogy legyen szerencséjük.


  Nászékkal egyáltalán nem érintkezünk, 7 év alatt találkoztunk 4x az esküvővel együtt. Külön asztalnál ültünk, az érkezésnél köszöntünk, akkor a nász kifejtette, hogy nehezményezi, hogy a mamát nem hoztuk, akkor volt a legrosszabbul, de ezt elmondták neki a gyerekek, még a 2 szertartás közt is hazarohantunk megetetni, és a többi. Na akkor  úgy döntöttünk hallgatólagosan, hogy ennyi elég belőlük. Nászné meg nagyon megsértődött rajtam, olyan irigy volt a kinézetemre, majd meggebedt, pedig csini volt ő is, csak az arca nagyon ráncos a sok fogyókúrától. Nekem szerencsém van ezekkel a ráncokkal eddig, de attól még látszik, hogy nem 20 éves vagyok.


  Rájuk se néztünk amíg el nem köszöntünk . Akkor sziasztok, szépek voltak, legyenek nagyon boldogok, aztán eljöttünk. Ja és még az is a baja, hogy V. nem vette fel a férj nevét a foglalkozása miatt, vagy mit tudom én, ezt én se értettem, legalább előnévnek felvehette volna, de ha a férj beleegyezett, kinek mi köze hozzá. A gyerek a férj nevét kapja.


  Azt hiszem mindenre válaszoltam, most megkínzom a kutyámat, aztán alszunk, nagyon fáj a fejem egész nap, és álmos is vagyok, 7kor hirtelen ébredtem, és ha hirtelen kelek ez az eredmény.


  Ja még annyit, hogy itt az erzsébeti új uszodában van vizitorna, kedden megyek, az első óra ingyenes, remélem jó lesz, akkor járni fogok, mert az esküvői tánci helyre hozta a lábam, tudok már szaladni is, eddig csak vánszorogtam, ezt akarom továbbfejleszteni, nehogy újra beálljon. A Körúton azt hiszem a Blaha után van egy nagy lámpa írtó rövid ideig van zöld, ott alig bírtam eddig  átkelni.


  Sziasztok, a többiek megléptek? remélem nem miattam, inkább az őszi munkák miatt. .


  Jó éjt!


   

  2014-10-03  21:28
  mandula2 (24713)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 45. 2014-10-03 21:2824713.

  Szervusztok, jó estét!


  Egy kicsit kutyául vagyok, megfáztam pár nappal ezelőtt. Mostanra jött ki, rázott a hideg, de csak hőemelkedésem volt.


  Lefeküdtem napközben!!! Aludtam is!! Na, akkor én már tényleg komolyan beteg vagyok.


  Alig állok a lábamon.  Ebből a témából elég is ennyi.


  Vera, mi baja a kutyus szemének?


  A mi kicsink is kapott cseppeket /arany árban!/ de semmit nem ért, viszont a diófalevélből készült teával mosogattam, borogattam, az  úgy néz ki, hogy használ.


  Fényesebb már nem lesz tőle a szeme, de legalább nem olyan csúnya váladékos, pókhálós, mint a borogatás előtt volt.


  Anyósodnak tulajdonképpen mi baja van - túl azon, hogy biztosan nem húsz éves már -?


  Lányodék abban a lakásban laknak, amit valamikor bemutattál és berendeztétek neki?


  A fiú is a régi?


  Anyóspajtásékkal jól kijöttök? Összejártok?


  Zsóka mi újság Nálatok?


  Marink is nagyon hallgat.


  Julcsi még a szélre sem foghatja, hogy elfújta volna, hiszen szép idő van.


   Vajon mit csinál a két kutyus egymással?


  Én ma már a kisebb kutyákat részesíteném előnyben. /vagy egy cicát, de csak úgy, ahogyan Zsókáéknál volt, lakásban tartva, akkor nincs annyi veszélynek kitéve/.


  Azt hiszem megcélzom az ágyat, beveszek valamilyen izzasztót, mert holnapra jelenésünk van/lenne.


  A kezeléseket pedig nem lehet lázasan felvenni, mondta a fizikós.


  Most aztán izgulhatok, hogy keddig meggyógyuljak.


  Vigyázzatok magatokra, jó éjszakát.


  Most nem teszem ide a kávét, mert jajajajajajajajaj még azt sem kívánom, akkor pedig tényleg beteg vagyok.


   

  2014-10-01  11:21
  arirangarirang (24712)
  előzmény:
 46. 2014-10-01 11:2124712.

  Miért kel minden alkalommal bejelentkeznem, be van jelölve a profilon hogy ...... azt mégis.
  Ember tervez, Isten végez.


  Ma nem kellet mennem reggel sehová, gondoltam este nem veszem be a Seduxent, azt mivel jó fáradt voltam majd alszom. 3 órakor mégis bevettem, nem ment az alvás. Gondolom 4 körül el is aludtam,Aztán alhattam volna akármeddig, J. mondta reggel nem jön haza, At. szokás szerint délig alszik, ha hagyják,Kiskutya már hozzászokott, hogy nem fél hatkor kell felkelni, erre a telefonom valamit csipogott fél hétkor. Attól kezdve aztán hol félálom, hol az se. 8kor felkeltem, éppen kint agitáltam a kutyát, hogy pisiljen, mert nem nagyon rendszeresek nála ezek az ügyletek, gondolom ahol volt, hol levitték, hol nem. Hallom, hogy óbégatnak az utcán. Elzárjuk a vizet. Mint akit kilőttek bevágtattam, amit lehetett teleengedtem vízzel, 3 mp alatt lezuhanyoztam, persze csak a főbb részeket, nem mertem magam beszappanozni, teljesen, mert jártam már úgy, hogy hajmosás közben elment a víz.
  Természetesen mára volt betervezve miden olyan házimunka amihez sok-sok víz kell. De mivel állati álmos vagyok, valahogy most nem is bánom.
  Tegnap jó sok kaját főztem töltöttpaparikát, meg anyósnak zöldséglevest. Maradt mindből, mamának újdonság lesz a paprika, mert csak levest kért tegnap. Hogy min él az a nő, nem lehet tudni, fényen, vagy mi.


  Ha nem kell neki a paprika ma, akkor vagy szalámi, vagy vesz valami főttet J. de még nem sikerült egyikkel sem beszélnem ma.


  Az esküvői képet én csináltam telefonnal, még kb 1 hónap, mire az a rengeteg felvétel, és a videók fel lesznek dolgozva, mivel minden szombaton jár fényképezni a srác esküvőkre, van amikor hétköznap is , nagyon felkapott fotós, lányom ismerőse, miatta lett ekkorra a dátum, mert egy szabad helye sem volt jövő akármikorig, pedig már decemberben bejelentkeztek nála.


  Helyes fiúcska. Valamiért ráéreztem, hogy ő az, szállt ki egy kocsiból egy fiatalember, a lányomék háza előtt, még nem volt nála semmi cucc, ami árulkodott volna, s nézegette a házat. Én akkor jöttem ki a kapun már kimázolva. Mondom a fiúnak, azt hiszem maga oda megy ahonnan én jöttem, rám nézett azt mondta igen. Aztán mesélte, fönt, hogy egy jósnővel találkozott a kapuban. Lányom büszkén, az az én anyukám.


  Igen mennek még mindig a megérzések, jóslások, egy dolgot szeretnék megtudni, viszont arról hallgat a megérzésem. Általában magammal kapcsolatban.


  A kiskutyát most tényleg a Hani miatt gondolom, mert olyan lusta, a kozmetikus szerint csak 2 éves, viszont mint egy 10 éves olyan lassan vánszorog, és állandóan enne. 2 részre osztottam azt a kajamennyiséget amit a nő mutatott, hogy mennyit kap egyszerre, és mégis hízik, mint egy malacka, mióta itt van 3-4 kg-t hízott. Ha kimegyünk sétálni a kertbe én sétálok,vagy hasraesek, ő ül az árnyékban. Utcán nem jön, ott is leül. Egyébként nagyon gyors, mert ellopta az egyik konyhai fogókesztyűmet, nagyon tetszett neki, mint a villám úgy elrohant vele. Dobálta, ugrott rá, nagyon aranyos volt, de aztán megunta. Vannak játékai, Dollyka még öregkorában is vitte a kis játékait, Hani nem, pedig már cselhez is folyamodtam, bekentem kolbásszal a kis tehenet, fütyül rá.


  Lekezelem a szemecskéjét, aztán valamit csinálok azért, esetleg pakolok,majd meglátom.


  Sziasztok, egyre fátyolosabb az idő, de legalább nem világít alulról a nap az ember szemébe.


   


   

  2014-10-01  10:06
  mandula2 (24711)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 47. 2014-10-01 10:0624711.

  Üdv. üdv. Mindenkinek  az új hónap első napján.


  Jó reggelt, vagy inkább már jó délelőttöt.


  Tudjátok, hogy nemsokára már Karácsony lesz?


  Emlékszem, most volt Szilveszter. Hova lettek az elmúlt hónapok? Mikor és hova tűntek el? Vagy csak nekem rohan ennyire az IDŐ?


  Tegnap nem tudtam jönni, elég sokáig ültünk az asztalnál, aztán még elpakoltam, egy kicsit bambultam az emilkéim között... és közben FÁZTAM!!!


  Az a dög kazán mikor álljon le? Naná hogy akkor, amikor fűtenie kellene, ráadásul vendég is van.


  Tantika aranyos, de az egész lakást/házat képtelen lenne befűteni.


  Hiába öltöztem fel, ha hideg a levegő, nem melegít a meleg holmi sem.


  Pénteken jön ki a szerelő, ötjegyű számot mondott a tisztításért, javításért, az ötjegyű nem egyessel kezdődik! Kb. két hét múlva hozzák a tüzifát, csak legyen, aki behordja. Férjnek nem szabad emelni, az én ujjaim pedig...


  Vera az esküvői kép "saját" ugye? A többit - ha készen lesznek - küldheted emilkében, ha megvannak még a címeink.


  Nevettem magamban az egy kutya, két kutya lamentálásodon.


  Nem elég neked az Anyós, a fájós térdű Férj, Attila... és még sorolhatnám, akkor még azon gondolkozol, hogy egy újabb kutyus legyen a családban?


  Gyanítom, hogy nem a mostaninak akarod, hanem saját magadnak.


  Ha jön majd az unoka, még ez az egy is sok lesz!


  Marikám azok a kosarak nagyon szépek, gondolom örülsz nekik.


  Én az enyémnek már kevésbé, mert reggelre Bori szétrágta a kosár fülét.


  Úgy látszik unatkozott. Annyi aprított ág van a kertben, nem, neki pont a kosár füle kellett. Reggeltől-estig hurcolássza a mosogatókeféjét, azzal is alszik. Lehet hogy mégis eldugta valahova és hiányérzete volt, hogy nincs a pofájában más, csak a nyelve.


  Néha megőrülök tőle, ... de azért szeretem a büdös dögöt. Egyszerűen nem tudok haragudni rá, ill. tudnék, de semmi értelme.


  Marikám ahogy elnéztem az étterem étlapját, ill. a képeket, azt hiszem nem nekem való hely. Csupa tengeri izé.... én inkább maradok a rántott husinál. Igaz Zsóka???


  Az a legfinomabb desszert.


  Kaptam süteményeket, de tovább is adtam, /juj  de ronda vagyok/ tulajdonképpen a sajátjaimat szeretem igazán, a bóótitól meg egyenesen feláll a szőr a hátamon.


  Mindegyiknek egyforma íze van, ráadásul valami tartósító izét is tesznek bele, ami nálam még három nap után is visszaköszön.


  Ez a Julcsi lány már megint elcsavargott. Julcsi! Csak nem a "felállófülőfarkaskutyád" evett meg reggelire?


  Egyetlen mentséged van: a dagonya. Az más!


  Járok erre a kezelésre, de nem sok reményt fűzök hozzá.


  Hmmm! Nem tudom ki találta ki, hogy a kurkuma jó az izületekre, de amióta azt szedem, egyre jobban fájok!


  Megyek, megiszom a második kávémat, aztán hajmosás, mert délutánra "szépnek" kell lennem.


  Jövök majd, sziasztok.


  A Sk.-om még mindig nincs belakva, nem volt időm foglalkozni vele. /Zsókának írom/

  2014-09-29  11:43
  arirangarirang (24708)
  előzmény:
 48. 2014-09-29 23:5124710.

  Sziasztok!


   


  Összeestem, de szerencsére pont a gép elé.


  Holnapra még annyi, de annyi dolgom van. Még sehol a süti, a holnapi menü részben már előkészítve, ragyog minden, csak én vagyok toprongy.


  Most nem is reagálok a beírásaitokra, de azért arra az egyre igen, hogy nagyon-nagyon örülök annak, hogy Zsóka KIMOZDULT!!! Jaj de jóó. Az meg pláne jó, hogy szép idő volt és ráadásul jól is érezte magát.


   


  Holnap jövök, de csak este, mert egész nap fennforgások lesznek.


   


  Aludjatok jól, jó éjszakát.

  2014-09-29  20:05
  manocska42 (24709)
  előzmény:
 49. 2014-09-29 20:0524709.

  Sziasztok Mindenki!


  Nagyon le vagyok maradva a válaszokkal, neharagudjatok, de valahogy most nincs hangulatom, már irtam, hogy mi történt.


  Vera sok boldogságot kivánok a kislányodnak, a Mamának jobbulást, látod igy van ez van jó is meg rossz hir is. Sajnos mindannyiunknál igy van. Hosszu lenne leirni, hogy amióta nem voltál mi történt velem, velünk. 


  A cicámat el kellett altatni, elhagyott minket. Azóta olyan árvák vagyunk, nincs olyan este, hogy ne sirdogálnánk. Tudod mi is olyan korban élünk, hogy már másikat nem akarunk, mert őt fel is kell nevelni, és ha mi megyünk el, akkor mi lesz vele.


  Marikám biztos jól éreztétek magatokat, guszta az étel is, én nagyon szeretem ezeket a kinai, keleti ételeket, de csak akkor, ha én csinálom. A tengeri herkentyüket nem nagyon szeretem, kivéve a lazacot, vagy bármilyen halat.


  Mandula ha tudod, hogy nem birja a gyomrod a tejszineset, akkor mi a csudának kell kisérteni? Az a kis élevezet nem ér meg annyit. Nagyon szép idő volt vasárnap, és képzeld 4 éve most voltam kint először, a papus levitt a ráckevei barátnőmhöz, kellemes napot töltöttünk el, Marika Te emlékszel biztos a Terikére. Ugy örültünk egymásnak, jó volt ujból együtt lenni.


  Julcsi még mindig nem kukkantott be? 


  Puszi mindenkinek!

  2014-09-29  11:43
  arirangarirang (24708)
  előzmény: