Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
30525 hozzászólás
 1. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 23. 18:3530525.

  Voltam fodrásznál, újra embernek érzem magam, de azóta le se ültem, ugrándoztam anyós körül, ma volt az a nap, amit mindannyian utálunk. Mondta is neki a férjem, hogy házassági évfordulós ajándékképpemn a Vera moshatja az mama alvázát. 


  Nagyon ki vagyok ma, ölni tudnék, reggel fél 5-től megy a műsor a nagydolog miatt. Mondtam a férjemnek elköltözök, ha nem csinál valamit, nem akatom ezt csinálni, nagyon felidegesít, borzasztó stílusa van. Válóok.  Most elmentünk volna normális esetben egy étterembe, így ettük a tegnapi maradék paprikás krumplit. Klassz volt. 


  Milyen az amikor idegösszeomlása van valakinek? Szerintem én nagyon közel vagyok hozzá. 


  Ha ma mégegyszer megszólal, fogom az összes cuccom, és megyek itthonról. 


  Pusz mindenkinek, sziasztok!

  előzmény:
  manocska42 (30524)
  2017-08-23  09:12
 2. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 23. 09:1230524.

  Szép jó reggelt! Látom BONA van, de húúúúúúúúún a kávé? Még szerencse, hogy hoztam magammal ! Itt állok "megfürödve", helyesebben többesszámba, nekem a nyakam van becsipődve, a Férjemnek a dereka, igen holnapután jön a is, hogy aztán hogy lesz nem tudom, sajnos ezek a becsipődések, nem egynaposak.


  MANDULA!!!!! a lekvárt forrón rakod az üvegbe, rácsavarod a tetőt, én a tető alá mindig teszek celofánt, majd fejreállitod az üveget 10 percre, majd visszaforditod és készen van. Vigyázz el ne tévesszed az üveget kell fejreállitani!!! Klári szokta mondani: vicccccvót! NEM KELL DUNCTOLNI!


  VERA nagyon szépek lesztek, most már kezdek sárgulni. Te is látod már a fényt az alagut végén, ugye milyen jó érzés? Csak igy tovább, egy kicsivel több képet ha lehetne!

  előzmény:
  Sheriff-2 (30523)
  2017-08-23  05:49
 3. Sheriff-2
  Offline
  2017. augusztus 23. 05:4930523.

  Háááááááááát kezitcsókolom naccccsssssáága, az is előfordúl hogy túúúúúl szép a zene......


  Szót fogadok, különösen azért mert én is házon-kííííííííívűűűl leszek egy darabig.


  Jó reggelt, van nekem vadabb bonám is.....


                    Loverboy - Turn Me Loose - YouTube


                         Midnight Oil - Beds Are Burning - YouTube


                                 The Greg Kihn Band - The Breakup Song - YouTube

  előzmény:
  mandula2 (30518)
  2017-08-22  07:35
 4. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 22. 21:3930522.

  Hát ez nagyon messze van az erős mediterrán színtől, nagyon kellemes vidám pasztell színecske. Azelőtt a napsárga volt a férjem mániája, majd a fehér, de mindent meg lehet unni. Sokáig tapétánk is volt, kellemes halvány sárga csontszínnel kombinált csíkos. De a vékony thápítá kiment a divatból, ezek a vastagok nem jönnek be nálam, főleg az áruk.  A kislányom első kimondott szava a nem után a thápítá volt, ebből lehet következtetni, hogy akkor is felújítottunk.


   Az előző szín a szobámban gyönyörű habos világos égszínkék, nem tudom mi a minta neve olyan nagy minták voltak, és a bútorszövetre hasonlított fehérrel. Fehér bútorokkal, igazi századeleji lányszoba volt. Ez a mostani szobám is nagyon jól sikerült halvány lilás rózsaszín, de majdnem fehér, a plafon mindenhol fehér, fehér holkerral, csíkkal, alul fehér lábazattal. na, most már akár el is lehet képzelni.


  A mosogató valami ilyesmi amit meg szeretnék nézni, megsimogatni.


   


   

  előzmény:
  mandula2 (30521)
  2017-08-22  20:33
 5. Ez is érdekelhet: Egy 30 négyzetméteres svéd garzonban található álmaid konyhája
 6. mandula2
  Offline
  2017. augusztus 22. 20:3330521.

  Sziasztok!


  Vera én valamilyen mediterrán színre gondoltam, de amit választottál, az nem áll messze attól. Könyörgöm, csak gránit mosogatót ne!!! Örülök, hogy Marinkat lebeszéltem, bár nem nagyon kellett. Nagyon drága és nagyon sz@r!! Azért merem mondani, mert nekem - sajnos - az van. Lecseréltem volna már régen, de nem kapok dupla tartály + szárító példányt. Van mosogatógépem, de sokat mosogatok manuálisan is. Helyem van, akkor meg miért szoronganék?


  Én is mesélhetnék a tegnapi napról. Jól felhúztam magam. Tudjátok ugye, mivel elsirattam az eltört üvegtepsimet, hogy azóta sem adtam fel a reményt, hogy tudok egyet szerezni. Rájöttem, hogy nem élet az élet az üvegtepsim nélkül.


  Horror árai vannak.... nem részletezem. Férj beleegyezett, látván a siralmas képemet, hogy na jó, ha ennyire, de ennyire akarom, hát legyen. Több órát töltöttünk a szám.gép előtt, kinéztük hogy hol lehetne    e s e t l e g   kapni, szaküzlet, vagy bemutató terem, vagy a fene tudja.... Végül már lementünk a térképről - igaziból - aztán megtaláltuk az egyik kis nagyon fontoskákkal megtűzdelt kis bemutató kócerájt.


  Jaaaa, hogy tepsit? Aztatat nem lehet, mert nincs. Raktáron? Ááááá, raktár sincs. Meg lehetne esetleg nézni, hogy mégis hogy néz ki?


  Nem lehet. Rendeljük meg. Na de mi van, ha nem stimmel a méret, ha nem tetszik stb.stb. Ki lehet bontani? Nem lehet. - hogy dugulnál el - gondoltam én, de akkor már eléggé ideges lettem. Az ára borsos, a fontoska nő undok és fennhéjázó, legszívesebben bepancsoltam volna neki egyet.


  Milyen kereskedelem az ilyen? Ha lenne .....öm, az is tele lenne.


  Majd egy hét múlva telefonál, akkor újra lemegyünk a térképről, csak azért, hogy a becsomagolt micsodán mérgelődjünk egyet, hogy ha kibontanánk, tetszene, vagy nem? Jó lenne a mérete, vagy nem? Esetleg törött, repedt-e, vagy nem?


  Az eszem megáll.


  Tudjátok - sajnos - ez az én dilim, hogy ha valamit veszek és azt egy rossz érzéssel veszem, mert ronda az üzlet, vagy át akartak verni, vagy undok volt az eladó, még évek múlva is u.azzal az érzéssel veszem a kezembe azt a tárgyat, vagy elő se veszem,  pedig szegény nem tehet róla. Ez van. Engem vert meg a Sors ilyen hülye érzékeny természettel.


  Vera erőt és türelmet kívánok....    Zsóka még két nap és már 8 lábú lesz a család. /na most számolsz, ugye? hehe/ Addig azért gyere, légy szíves. Ha megveszem a dinnyét, itt állok megfürödve, hogy dunsztoljak, vagy ne? Ma elővettem két kicsi üveg valamit... nem volt felcimkézve, de azt hiszem s.dinnye lekvár volt, amit én tettem el. Vagy a kezem gyönge, vagy a kupak nagyon szoros, de nem tudtam kinyitni. Épnek tűnik, majd ha palacsintát sütök, kiderül hogy mit is rejt az üveg?!


  A tegnapi kííínyai megülte a gyomrunkat - pedig finom volt - így aztán ma már tüsténkednem kellett a konyhában.


  Klassz ez az idő. Kláriéknak jó üdülést és kikapcsolódást kívánok.


  Holnap ki hozza a kávét??? Kedves Joe, ha már így belejöttél, főzzél  megint Te.


  Most hörpintettem fel az utolsó kortyot az esti kávémból, ami már jéggé hűlt, de így is finom volt.


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   

  előzmény:
  arirangarirang (30519)
  2017-08-22  16:07
 7. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 22. 16:1830520.

  2/2 oldal


   


  A kigombolt sliccű emberről. Ifjú koromban jöttem haza a villamossal, mindig is a kertvárosban laktunk, ott aztán minden előfordult állandóan. Egy borzasztóan részeg krapek szaladgált le-föl a villamoson, nyúlkált a slicce körül, motyogott valamiket, az öregebb nőiutasok összesúgtak, a fiatalok nyüszítve nevetgéltek, aztán mikor szembe fordult velem megértettem az okát. Valami vicceskedvű jóbarát, kirakta a részegnek az egész berendezését gatyán kívülre, gondosan körbegombolta, akkor még cipzár nem volt divat. Ez a szerencsétlen meg érezte, hogy nincs rendben valami, nagyon szellőzik aminek nem kéne. Próbálta elrakni, de olyan jól körbegombolták, hogy nem tudta. Nem tudom mi lett vele, mert közben leszálltam. a történetedről eszembe jutott, és még sok minden ami megtörtént azon a vonalon. Egyszer majd mesélek.

  előzmény:
  arirangarirang (30519)
  2017-08-22  16:07
 8. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 22. 16:0730519.

  Hát most nagyon csúnyát mondtam, megírtam egy fél oldalt de hová?


   


  Szóval sziasztok. Köszi elvettem én is a kávét, mert mostanában csenegetek belőle, nem vettétek észre? Egyet ittam azelőtt sajátot, most még egyet elveszek a közösből is.


   


  Hogy milyen színű a fal? barackvirág színű, a szoba világosabb, a konyhafal pedig egy átnyalattal sötétebb, és akkor még gondolkodom, hogy a folyosóra is viszek a színből, mert mindenkinek csalódás volt, hogy újra fehér lett. Van 2 fal, az egyik még nincs lefestve, mert ott lesz ajtócsere, a másik pedig egy kis keskeny rész az ajtó körül. Az ott kívánja a színt. És a WC is. fejmagasságig csempés, de nagy a belmagasságunk, így oda is kívánkozik, majd még meggondolom.


  Apa 3 napja rakja össze a konyabútort, ez a rohadalom megint megőrült, nem lehet javítani, ha melléütök.


  Mama újabban nem bír kiegyenesedni a lábán, nem bír ráállni, még apának is nagyon nehéz kirakni. Ma kiültettem az ágy szélére ebédelni, kipárnáztam, hogy ne boruljon fel, de máskor sutty felkapom és visszafektetem, most olyan nehéz volt mint a só. Apa megy itthonról egy teljes hétre, hogy velünk mi lesz azt nem tudom. 


  Ha össze van rakva a konyhaszekrény, akkor jön az én dolgom, mindent elmosni és visszarakni. Kinéztem egy csodásmosgatót, a Szegedi útra kll elmenni bemutatóhelységbe, kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy tényleg annyira klassz, mint a képen és a leírásban, mivel nem olcsó, sőt mondhatnám nagggggggyon drága. Nem gránit, nem rozsdamentes, nem tudom miből van. Fényes, és azt írja, hogy minden lepereg róla. Különböző jó színekben van, ezért is kell jól megnézni, hogy menjen a bútorhoz. Az igazi az lenne, ha a túzhely, a mosogatógép, hűtő is minden egyszínű lenne, de mivel nem akartunk olyan szörnyű drága konyhát, amiben mindent így csináltatunk, azt hiszem fehér lesz, de még nem tudom.


  Nagyon jól laktam, a mama tegnap 3 féle ebédötlettel állt elő, ilyen se volt még, lecsó vagy paprikáskrumpli, vagy káposztás tészta, ami egyből kiesett helyhiány miatt. Tegnap volt lecsó, ma paprikás krumpli és húsleves.


  Holnapra csinálok talán túrós tésztát, annak nem kell több lábos.


  Imádom ezt azidőt, nyitva lehet az ablak egész nap és nincs meleg. Éjjelre nyitva hagytam az ablakot, reggel volt vagy 8 fok a szobában, de nagyon jót aludtam. Mondom én, hogy eszkimó voltam valaha, ennek azonban ellentmond, hogy nem vagyok oda a halért, sokszor csak a szemem kívánja, mikor enni kéne nem ízlik.


  A fiúkat felruháztam rövidnadrágokkal, farmerokkal, pólókkal, a Pierre Cardinnál nagy kiárusítások vannak, érdekes rájuk mindig jó cuccokat kapok, magamra egyet sem találok ami tetszene.


  Megint nagyon mehetnékem van, nem csoda, mióta itt van a mama nem voltam utcán.


  Valamit még akartam írni, de már nem emlékszem, ezt is több részletben sikerült, mindig szólöngat valaki. Tegnap filmet próbáltam nézni, végre meg van egy régvárt film, hát 2 szót nem értettem belőle, mert itt karattyoltak, telefonáltak, nyüzsögtek. Ezért szoktam éjjel filmezni, akkor nem zavarnak.


  Sziasztok, remélem Kláriék jól érzik magukat, és élményekkel teli érkeznek haza.


  Jaaaaaaaaaaa, meg van mit akartam írni


   


   


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (30517)
  2017-08-22  05:37
 9. mandula2
  Offline
  2017. augusztus 22. 07:3530518.

  Jó reggelt! Köszönjük a finom kávét. Szerintem Klári bánhatja, hogy nincs itthon. Ilyen finomat nem minden bokorban találni. A zene szép volt, csak nem napindításhoz. Reggelre valami pattogósabbat kérek ha lehet. Így valahogy.


  Na ugye, a problémáknak az a dolguk, hogy megoldódjanak. Örülök.


  Mindenkinek szép napot, én meg lassan elindulok "botozni", mert nagyon berozsdásodtam.

  előzmény:
  Sheriff-2 (30517)
  2017-08-22  05:37
 10. Ez is érdekelhet: Kigyulladt a rendőrség konyhája Egerben – videó
 11. mandula2
  Offline
  2017. augusztus 21. 22:4830515.

  Jó estét az átmenetileg csökkent  létszámú Konyhásoknak!


  Zsókám köszönöm a Férjnek küldött jókívánságokat. Megünnepeltük. A tüzijátékot nem láttam, mert egy hosszú telefonban voltam és nem a megfelelő csatornát kapcsoltam be. Nem baj, elmondások szerint szép volt, de már annyiszor volt részem benne, hogy nem hiányzott.


  Klári már biztosan áztat... na nem a ruhára gondolok.


  Zsóka  köszönöm hogy leírtad a receptet, de mi a vége? Dunszt, vagy csak simán lekötöd és kész?


  Még nem volt időm hogy felbontsam az én régimet. Lehet hogy azóta már meg is savanyodott.


  Vera milyen színű lesz a fal a konyhában? Vannak tippjeim, de jobb ha megírod. Hogy álltok?


  Ma megint kínai lett a nóta vége, de ma egy másik csirkét is kipróbáltam, ami talán jobb , mint a mézes. Ez kicsit barnább, nem olyan édes és van egy kis pikáns íz is benne. Az az igazság, hogy az egész csirkében a bundáját szeretem a legjobban. /remélem nincs rajta bőr, jááááj brrrr legközelebb megnézem/ Ja, meg persze vettem a szokásos egy gombócos sós karamellásomat. Ajjaj, kezd szoros lenni a nadrág dereka.


  Lehet hogy holnap reggel megyek "botozni", meg rá kellene pattanni a szobabringára is.


  Lányok, tegnap egy akkor éppen kihalt, egyébként viszonylag forgalmas utcán gurultunk, amikor feltűnt, hogy valamilyen rongydarab fekszik félig a járdán,  a másik fele pedig lelógott az úttestre, a járda mellé. Közelebbről láttam, hogy egy fiatal férfi fekszik szétvetett karokkal, lábakkal. A szemei csukva voltak. Férj - ő mindig segít mindenkinek - éppen ki akart szállni a kocsiból hogy megnézze, mi is történt valójában, él-e egyáltalán az illető, amikor jött egy bácsi és mondta, hogy már szóltak a mentősöknek. Persze nem nyúltunk a testhez. Amikor jobban megnéztem, akkor láttam, hogy válámi nem stimmel. A gatyája letolva, a MICSODÁJA meg teljesen kitéve közszemlére. Hááát, nem mondom...Nem volt nálunk semmi, amivel letakarhattuk volna. Időre mentünk, így aztán nem vártuk meg a mentőt. Ki tudja, lehet hogy bedrogozott, de az is lehet, hogy hirtelen lett rosszul, miközben pisilt volna és már nem volt ideje eltenni a ......pisilőjét. Szóval hogy mik vannak?!!


  Főfőzenebonamester nagyon szép zenéket hoztál, bonák nélkül, köszönjük. A gondjaid meg megoldódnak maguktól, nem kell aggódnod, attól nem lesz jobb.


  Nagyon kellemes ez a mostani idő, talán még kicsit fáztam is, de nem baj. Felöltözni lehet, de amikor már nincs mit levenni...igaz Zsóka?


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


  Reggel ki hozza a kávét? 

  előzmény:
  manocska42 (30510)
  2017-08-19  09:23
 12. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 20. 23:2930514.

  Sziasztok, széééép esős reggel van. Takarításhoz kiváló. Tegnap délelőtt elkészült a konyha festése, fenomenális színe van, majd ha benne lesz a bútor, akkor meglátjuk az összképet.


  Tulajdonképpen én már láttam, mert amikor összeállítottam  számítógéppel a konyhabútort, akkor majdnem ilyen alapszínre tettem rá teljesen véletlenül. Eredetileg fehéret akartam, de olyan uncsi már a fehér 30 év után. Akartam egy kis vidámságot a konyhába, ha már annyira unalmas sokszor ott lenni. Annyira szeretném, ha olyan lenne ,mint lelki szemeim előtt. Már látom magamat ahogy ott tevékenykedek.


  Volt a vejem segített összerakni apa ágyát, és a bútorokat szétválogatni a nappaliban, a fiú vendégágyát is megcsinálták, neki is nagyon tetszett. Elküldte a lányomnak is, ő is lelkesedett.Persze csak akkor lesz tökéletes minden, ha az emelet is rendben lesz és sok minden felkerül.


  Ma van ebéd, ha a mamának nem teszik a tegnapi pörkölt tarhonyával, majd néz és eszik kenyeret. Most kezdjük összeállítani a konyhabútort.


  Tegnap jól belevágtam a mutatóujjam körmébe középre,  majdnem csontig, vérzett. Éppen a húst szeleteltem. Gyorsan megmostam, betadinnal fertőtlenítettem és beragasztottam, rá gumikesztyűt. Tulajdonképpen már nem is nagyon látszik, csak akad, ezért most újra leragasztottam, de kellemetlen érzés, melege van az ujjamnak, éreztetek már ilyet? És állandóan kimerevítve kell tartani azt az ujjamat, pedig hajlana.


  Éjjel nagy dörgésre ébredtünk, még mi tulajdonképpen nem is hallottuk, a kutyák már szaladgáltak. Előtte komoly tüzijáték volt, hangos és sokáig tartott, szerintem Harasztiban ünnepelték aug. 20.-t.Később meg itt a közelben is durrogtak. Mindezek után végre megnyugodtak az ebek, akkor jött az égi durrogás. A nagy és a legkisebb nagyon fél, a középső aki egyébként még a saját árnyékától is , egyáltalán nem törődik a dörgéssel.


  Apa elkapta a nagyot, én meg a kicsit, leterítettem az ágyamat és magam mellé vettem. Meg se mozdult egész idő alatt, nehogy letegyem. De elaludhattam, és gondolom ráraktam a kezem, mert egy idő után mehetnéke támadt.


  Aztán egyet aludtam fél hatig, akkor hatott a mamának a hashajtó, jött apa, hogy mi van, én meg mondtam jól csukja be az ajtómat kívülről. Mérges vagyok anyósra, tegnap olyan cirkuszt levágott, mert nem akartam felébreszteni apát az ő kénye kedvére, hogy azóta rá se nézek.  Ezután kilencig aludtam. Apa látta el, a reggelit is ő vitte be.


   

 13. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 20. 07:5830513.

  Jó reggelt, szép ünnepet! Meghoztam a kávécskát, ÉBRESZTŐ!!!!


  Joe köszönjük, hogy gondoltál ránk a sok "bokros" teendőid mellett. Itt is megváltozott az idő, a tegnapi forróságból, kellemes hüvös, csendes esős idő lett. Reméljük az a kellemetlen meleg már nem jön vissza, én már nagyon várom a "mi" nyarunkat. Igy örülök én is!

  előzmény:
  Sheriff-2 (30512)
  2017-08-20  03:50
 14. Ez is érdekelhet: Így csinálhatsz tárolóhelyet a konyhád legkeskenyebb pontjaiból
 15. Sheriff-2
  Offline
  2017. augusztus 20. 03:4830511.

  Sziasztok Konyhalányok,


  Nálunk ma reggel is olyan nagy köd volt, hogy Petőfi 2x is el tudott volna tűnni benne, de én nem.......


  Van az életünkben olyan szakasz, amikor nagyon komoly dolgokra kell koncentrálni, nekem most az van.


  Klárinak jó utat/szórakozást kivánok.


  Zenebonának......Ennio Morricone - Le vent, le cri - YouTube


                                 Ennio Morricone - Chi Mai - YouTube


                                        Gheorghe Zamfir - Einsamer Hirte - YouTube


  Aki pedig azt hiszi hogy csak ügyetlen férfiak vannak, annak ajánlom hogy nézze meg ezt......Most Amazing Magic Tricks Compilation - Best Magic Trick Ever - YouTube

 16. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 19. 09:2330510.

  Szia Mandula! Rövid leszek, a csütörtökön jön, itt lesz egy hétig, a Gazdija Angliába megy, meg jön is!


  Hozzávalók
   
  2 kg érett, tisztított sárgadinnye vagy cukordinnye
  ..20 dkg cukor
  1 t.k. citromsav
  1 csipet só
  1,5 zacskó 3:1-ben dzsemfixáló

  én még teszek bele,egy diónyi reszelt friss gyömbért, vaniliás cukrot, csak egy zacsi dzsemfixló kell bele, botmixerrel olyanra töröd amilyenre akarod, én is ugy csináltam, hogy egy kicsit darabos legyen.


  A dinnyét felszeleteled, kis kockákra vágod, majd ráteszed a cukrot, egy kicsit hagyod állni, majd főzöd addig amig a dinnye meg nem puhul - 10 perc - majd ezután jön a botmixer, stb.


  Mandulám, a Férjednek nagyon boldog névnapot és jó egészséget kivánok!

  előzmény:
  mandula2 (30506)
  2017-08-18  21:43
 17. Tete
  Offline
  2017. augusztus 19. 08:3930509.

  Köszi, már mi is megkávéztunk. Az egyszerű a legfinomabb, csak néha muszáj kisérletezni. Itthon vagyunk még. 20.-án még megnézzük a tüzijátékot, az ittenit, aztán csicsika, és ahogy ébredek megyünk. Már az én popsim napok óta be van "sózva", azért gondoltátok, hogy már megyünk. Szuper, mert az orromon nem kapok levegőt, lihegek, mint egy kutyus, éppen csak a nyelvem nem lógatom ki. Tudom, hogy két nap múlva nem lesz semmi bajom, aztán amikor hazajövünk, majd újra. Vicc, hogy semmi bajom nem volt egész télen, meg nem szoktam náthás lenni, meg influenzás, aztán amikor végre elmennénk nyaralni göthösködök. A gyerekem is "algériás" és sajnos a kisG is fújogatja az orrát. Gyakorlatilag mi fű-fa-virágra vagyunk "algériások", meg még pár dologra.


  fél háromkor jött haza, akkor voltam fenn éppen "századikszor". Nem sokat tudott tőlem pihenni. Ilyenkor nekem is eszembe jut a különalvás, az Ő érdekében.


  Nekünk minden bútorunk Lengyelországból származik. Ott vettük lapraszerelten, katalógusból kinézve, aztán a fiúk itthon összerakták. Igaz el kellett menni érte, meg utánfutót bérelni, mert akkor még nem volt. Az itthoni ártól lényegesen olcsóbban. Akkor volt erre lehetőség, most nincs. Ma még ? Vagy már megszakíthatom a közeli barátságot?

  előzmény:
  manocska42 (30508)
  2017-08-19  07:09
 18. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 19. 07:0930508.

  Szép jó reggelt, meghoztam a finom kávét! A panaszkönyvben nem találtam beirást, ezek szerint elfogadjátok az én kávémat is, nincs olyan sokféle, mint Klárinak volt, de iható. Tényleg merre járhatnak, egyáltalán már uton vannak? JÓ UTAT KLÁRI!!!!!!


   

  előzmény:
  arirangarirang (30507)
  2017-08-19  00:03
 19. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 19. 00:0330507.

  Az új konyhabútor eladásra lett véve, mutatós, de roppant olcsó, negyedára az elemeseknek. Persze addig amíg új minden szép. A réginek az elfogadható részei mennek az emeletre a teakonyhába, a többi  vagy a speizba, vagy a garázsba, vagy a mosókonyhába a falra a nyitott polcok helyére. Elvileg ott kellett volna mosogatnom is, de valamiért nem folyik a melegvíz. Eddig folyt. kukoricázik velem. De nem baj így is tökéletes erre a pár napra ahogy van. Ha a te szemed ferdül, az enyém már milyen? soksok koreai kaja után. Kipróbálhatnád, sokkal finomabb, mint a kínai, nincs benne az az ízfokozó, amit a kínaiak előszeretettel használnak, nem cuppog az olajtól. Igaz kissé erős annak aki nem szokta, de azt mondják a soványság kulcsa az erőspaprika és a kimcsi, a koreai savanyúság.


  Van nekik is ilyen tésztájuk, valami fenomenális, mindig eszem, mikor koreai étterembe megyünk.


  Ettem egyszer egy előételt, úgy nézett ki, mint a krumplis tészta, de nagyon finom halas íze volt. Nem sikerült kiszednem a pincércsajból a tészta nevét sajnos.


  Van Dunaújváros felé egy kúria, majd holnap utána nézek a címnek, nincs messze, ott van Magyarország legjobb koreai szakácsa, de lehet enni magyar ételeket is.Közel van a Hangug gumigyár Dunaújvárosban, oda járnak enni. Évek óta készülünk a házassági évfordulónkon oda, idén se fog összejönni. Apa enne magyaros kaját, azt magyar szakács főzi, én meg koreait. Most az Ázsia Centerbe ment dolgozni az egyik ismerős a koreai boltba, meg fogom látogatni, mert majd elmondja az ételekről, amit még nem tudok. Imádom a mandut, ez kis tésztabatyu gőzben kifőzve, és megpirítva. Van húsos és van vega is, azt szeretem jobban. Vannak hozzá mártogatósok, nyami!


  Az előbb a mama már majdnem lemászott az ágyról. Beveszi az esti frontinját, mélyen elalszik, és oldalra akart fordulni, épp, hogy sikerült visszarakni, már lógott. Szerencsére ilyenkor motyog, és akkor meg szoktam nézni. Még egy nap, és kész a festés, utána már minden könnyebb, nem lesz idegen a lakásban. Délelőtt takarítok a szobában, aztán délután elrendezik a vejemmel a bútorokat élhetőre. Nem gondolom, hogy így marad, de addig is megteszi, legalább le lehet ülni.


  Aztán jön a neheze, a sok vacakot kiselejtezni, jujjjjjjjjj!


  Jóccakát mindenkinek, sziasztok!


  Klári nem tudom ugyan melyik nap mentek, de jó utat, jó nyaralást. Vigyázni, mindenből csak üvegeset inni, még ha olyan csábítóak is a kancsós üdítők, vagy a gyümölcs saláták. A fogadat is üveges vízzel mossad!


   

  előzmény:
  mandula2 (30506)
  2017-08-18  21:43
 20. Ez is érdekelhet: 15 minimalista konyha, ami minden, csak nem unalmas
 21. mandula2
  Offline
  2017. augusztus 18. 21:4330506.

  Jó estét!


  Nálam is csak forog a karika, olyan nehezen jön be minden. Ha nincs elég türelmem, akkor inkább kikapcsolom a gépet.


  Klári az a p.fű tényleg hatásos. Én mellette kardoskodok, mert bele is dughatom a fejem a ma már bokorrá nőtt ....bokorba , na jó, persze tenni is kellett érte, mondjuk rendszeresen inni a teáját. A gyógyszergyárak meg duguljanak be. /ebben a témában/


  Ma voltunk a madarasban - megettem a szokásos sós karamellásomat, mert megérdemeltem -  és már éppen kifelé jöttem volna, amikor nagy kiabálásra, sőt ordibálásra lettem, lettünk figyelmesek. Azért ez borzasztó, hogy mindenkinek az első reakciója az volt, hogy bombariadó, vagy terrorizmus. Jááááááááááááááááááj. Hála Istennek "csak" cigány fiatalok akartak lopni, amit az őr észrevett, de még nekik állt feljebb.


  Ma megúsztam a főzést, mert megint kínait ettünk. Nagyon finom volt. Nézem magam a tükörben, hogy már alakul-e a szemem? Ferdül, vagy marad kerek, amilyen eredetileg is.


  Klári ha nem találkoznánk, akkor nagyon jó utat kívánok, csupa kellemes élményekkel. Vigyázzatok magatokra és gyertek haza épségben, szépen lebarnulva. Tudod ha az ember vízben van, akkor még nagyobb az étvágya...hihi.


  Vera nem irigyellek, annál is inkább nem, mert mi is u.ilyen helyzetben voltunk, sőt! Nem baj, kitartás. A végén szépek lesztek. Elhiszem hogy vacillálsz, hogy eladni, vagy megtartani? Már maga az is undorító, amikor idegen emberek ki-be járkálnak, vizslatják a házat kívülről-belülről... de sajnos ez a normális, mi is ezt tennénk, csak hát nehéz elviselni, ha nálunk csinálják ugyanezt.


  Milyen lesz a konyhád? Hova teszed a régi konyhabútort?


  Zsóka mikor megy újra a "vendéged"? Valamikor ettem egy üdülőben sárgadinnye lekvárt, olyan darabosat, nem túl édeset. Azóta szeretnék olyat csinálni én is. Pár évvel ezelőtt nekem is volt egy félresikerült dinnyém, abból főztem lekvárt. Hogy milyen lett? Fogalmam sincs, mert azóta fel sem bontottam. Ha olyan lenne mint az a nagyon régi, jaj mit nem adnék érte?! A tied is darabos lett? Még tart a dinnye szezon, közkinccsé tennéd a receptedet? Szelídoroszlánfőfőzeneigazgatónk valahol nagyon eltűnt a ködben, pedig még nincs is köd!


  Klári ha reggel főzöl kávét, én már előre elvettem, mert dolgaim lesznek, nem biztos hogy tudok jönni beszámolni erről-arról.


  Mit gondoltok holnap lesz eső, vagy esetleg lehet kinti partit csinálni?


  Aludjatok jól.

  előzmény:
  Tete (30505)
  2017-08-18  20:44
 22. Tete
  Offline
  2017. augusztus 18. 20:4430505.

  Sziasztok.


  Ma reggel fél hatkor főztem a kávét, szokásosan leültem a csészével a gép elé, aztán......................... semmi.


  Állandóan azt írta ki, hogy a lap nem jeleníthető meg. Pipa voltam, mert lett volna dolgom a gépen. Ma torokfájással ébredtem, de szerintem a sok tüsszögés miatt fájdult meg. Mindenesetre citromos szopogatós gyógyszert nasizok, majd jobban leszek. Tombol az allergiám, ha ma nem hapciztam ötvenet, egyet sem.


  Meséltem a gyerekeknek, két mondatonként háááááááápci, de nem zavarta őket. A szüleik sárkányjhajózni voltak, de a gyerekek most inkább velünk maradtak. Két kis csokifalat. Olyan barnák. Felváltva strand, Duna-part, medence.


  tegnap este jött meg, ma este 11 órakor kell pakolnia a kollégának. Szerintem reggel fog hazajönni. Aztán 27.-ig hallani sem akarok munkáról meg a cégről.


  Voltunk a Duna-parton lángost enni, aztán délután a párom karfiollevest evett én a tegnapról maradt csirkepaprikást nokedlival. Persze estére főzött egy kis lecsót, de én nem kértem. Van sertéspörkölt, holnap tökfőzeléket főzök. Majd jön a kérdés, hogy már megint? Igen, egy évben egyszer kibírhatja. 


  Megkötöttük az utazási biztosítást, váltottunk pénzt. Majd holnap ki lesz porszívózva az autó, meg kitakarítva, aztán majd bepakolunk. Apartmanba megyünk, jól felszerelt konyhával, de nem nagyon szándékozom főzni. Mivel kirándulásokat tervezünk, eszünk ahol meg amikor megéhezünk. Ha meg ilyen gatyarohasztó idő lesz, vizilovazunk.  Csak az orrunktól felfelé leszünk ki a vízből. Majd meglátjuk.


  Az ötven hapci már nem igaz, most adtam elő egy tizes sorozatot. És én akkorát tudok tüsszenteni. Nekem tényleg a "bokámból jön", ha vissza kéne fogni szétdurranna a fejem. Mindíg is irígyeltem azt  aki egy halk kis cih-el el tudta intézni. Aludjatok jól. Újabb hat hapciElegem van.

 23. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 18. 13:0530504.

  Drága Évám, a késztől még nagyon nagyon messze vagyunk. Vasárnapra ígérte a festő, hogy amit megbeszéltünk az készen lesz, konkrétan a nagy nappali, a hálófülkével, a fürdő, a folyosó egy része, a konyha és az étkező. Mert közbe jött akadályok miatt, most kimarad az én szobám, és ahol a mama van. T.i. valószínű falat kell vésni a szobámban kis kábelszaggal elment az áram, és ami innen kapja ott is. Igaz hogy a konyhában sincs a kapcsolóban, annak meg ehhez semmi köze. Nem tudjuk mi történhetett. Egyenlőre villanyszerelőnk nyaral. Ráadásul nem tudjuk eldönteni, hogy visszaállítsuk-e az emeleti lépcsőt, ami azzal jár, hogy ki vagyok lakoltatva, mert mehetek fel, amihez egyáltalán nem fűlik a fogam. Ha a fiút elküldjük a gondozóházba, akkor nem kellene mindezt csinálni, de nekem nem tetszik az ötlet, úgy érzem hogy megver az Isten, ha megteszem. Persze, mikor szemtelen, akkor nekem is felmegy a pumpa, de én nem vagyok haragtartó, megkeresem mindig az okát, hogy mi miért történt, és általában oda jutok, hogy ha én akkor nem mondom ezt vagy azt, nem történt volna semmi. Életemben egy valakire haragszom nagyon, szégyellem is magam, de nem tudok megenyhülni , nem rokon, és ismerősnek is csak alig, de nagyon, nagyon........


  Viszont sok előnye is lenne az emelet újra megnyitásának, még vívódunk.


  Meghozták a konyhabútort, 24 doboz. Lehet legózni majd, ha kitakarítottunk. Vettünk erős papírtekercset, azon fogunk szerelni, hogy ne karcolódjon, ne koszolódjon. Tűkön ülök már. Ha a vejem bevállalja a fűnyírást akkor nem is nagyon van kedvünk elköltözni, de azért ha valaki megadja az árát, akkor persze, hogy persze. Vannak azért napi szinten bosszankodni valók a szomszédok miatt. Kivágtuk a ház előtt egy darabon a bokrot, hogy oda tudjunk állni, vagy ha jön hozzánk valaki, most nagyon rákaptak a szomszédok a helyre. Pár napja ki akart állni apa az udvarról, pont a kijáróban állt az egyik szomszéd, kiszedve a kereke, és szerelgetett. Nem tudjuk melyik házban lakik, nem közvetlen szomszéd. Ma reggel a festő nem tudott a helyére állni, mert megint itt parkolt.


  Nagyon keskeny az utcánk, hatalmas a forgalom, és minden házban több autó  is van, viszont általában keskenyek a telkek, és nem tudnak beállni, a mienk meg jó széles, és mindenkinek nagyon csábító a hely.


  Ma nagyon vacakul vagyok, nem főzök. Lehet, hogy megbánom, nem is vagyok még éhes, de már jön a kaja. Majd holnap lesz cukkinifőzelék és pörkölt, jönnek a gyerekek.. Az edénykémhez van 2db. fazék, tulajdonképpen egymás után tudok 2 félét is főzni, és ott van az egylapos rezső is.


  Tegnap egész nap aludtunk a fiúval. Felváltva az ágyam tetején. De tudtunk aludni a fotelban is, teljesen kómában voltunk, de én ma is. Most ő át van deportálva a nappaliba, előszedtük neki a tv-t, azt nézi.


  Valami nagyon undorító édeskés szag van beülve a szobámba, ahányszor bejövök, hányingerem támad. Aztán megszokom. Valószínű a festék szaga, mert egyedül itt nincs nyitva az ablak.


  Zsóka nézegettem én is a csirkemelles rakottat, én mindig attól félek, hogy ha ilyen sokáig sütök egy cs. mellet, az kiszárad. Egy időben divat volt a csirketorta nevű étel, kb. hasonló mint ez. Kerek jénaiba kellett fektetni a csmelleket, meg a hozzávalókat és sütni. Nekem a fűrészpor jobban lement volna talán, mert amint kihűlt.......


  Ezért aztán én is maradok a cs.mell csíkoknál, vagy rántott csmellek, vagy kínai tészta, de mind olyan, amihez pár percig elég sütni a húst.Jól bevált pl. a joghurtban, vagy tejfölben sütött, azok puhák, de csak rövid ideig sülnek, amíg eltűnik alóluk a joghurt.


  Tényleg megbántam, hogy rendeltünk kaját, én biztosan nagyon kényes vagyok, de ez a kaja is nagyon nagyon rossz volt. Az uborkasalátában nem volt ecet, a krumpli több napos lehetett, hús meg  csak mutatóban volt benne. Mindig megesküszöm, hogy soha többet. azelőtt itt nagyon jól főztek, mióta új szakács van, azóta nem jó. A KFC csirke se jó mostanában, a Meki is elég vacak, mi van?


  A hentesnél csak 3db. csirkecomb volt, mindent felvásárolnak az emberek, mit tudnak amit mi nem?


  Mert minden úgy van ahogy máskor szokott, aug. 20. vasárnap, aki vasárnap megy húst venni, az már nemigen főzi azt meg még vasárnap, tehát nem a nyitvatartás az oka.


  Nem tudok mit csinálni, kint rémesen meleg van, inkább lefekszem. Még pár néznivaló lenne a googliból, de majd.


  Sziasztok!


   


   

  előzmény:
  mandula2 (30500)
  2017-08-17  23:33
 24. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 18. 09:2730503.

  Ez igen, egy békés, rendezett szig


  et, legalább van egy nyugodt hely ahol magadban lehetsz, igaz itt is dolgozni kell, de inkább az a nehéz, hogy ilyen körülmények között mi az amit enne a család, gyors, és finom. Vera le a kalappal előtted, a türelmed határtalan. Amikor készen van minden én is szivesen megnézném a kerekes székedről? Jó ötlet volt!


  Kitartás mindjárt vége, és szépek lesztek, irigyellek nagyon! (Még nem, majd akkor, ha készen lesz minden.)

  előzmény:
  arirangarirang (30501)
  2017-08-17  23:41
 25. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 18. 09:1630502.

  Jó reggelt, siettem, hogy a kávé ki ne hüljön, aztán eszembe jutott, hogy talán már el is mentek Kláriék, vagy elképzelhető, hogy most már nem ér rá velünk foglalkozni, JÓ UTAT KLÁRIKÁM!!!!


  Igy most kénytelenek lesztek, az én főztömet inni, ha nem izlik, a panaszkönyv a pult alatt megtalálható. További szép napot!


 26. Ez is érdekelhet: 30 konyhai kütyü 1000 forint alatt
 27. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 17. 23:4130501.

  a leglényegesebb konyhai eszközök, az elektromos edény, az egylapos rezsó és a kávéfőző. A kiskutyámnak ott a hazája ahol főzök, egyből áttelepült a konyhából a fürdőbe. 

  előzmény:
  arirangarirang (30499)
  2017-08-17  23:32
 28. mandula2
  Offline
  2017. augusztus 17. 23:3330500.

  Sziasztok!


  Az úgy van, hogy bekapcsolom a gépet, aztán megyek a dolgomra. Van olyan, hogy csak délután kukkantok be egy percre, tulajdonképpen nem is tudom, hogy miért marad bekapcsolva. Ja, mert ha kikapcsolom, azonnal meg kell-ene néznem valamit.


  Zsóka én gondoltam hogy megsütöm azt a kaját amit feltettél, de aztán mégis másképpen döntöttem, ugyanis eléggé nyilvánvaló, hogy a hagymakarikák is, meg a krumpli is "csak" főttek lettek volna, mi pedig jobban szeretjük, ha a hús is, a krumpli is, na meg a hagyma is sült. Ki is vettem a mélyhűtőből a csirkemelleket, de másképpen használtam fel. Kis hamis vagy, mert láttam ám, hogy a tál tetején sonkadarabkák is sorakoztak... vagy rosszul láttam?


  Klári igaz hogy ma nem ittam meg a kávédat, viszont betettem a hűtőbe és holnap felhasználom egy krémhez. /nyalánkság/


  Tegnap berepült a nyitott konyhaajtón egy kicsi cinke. A frász jött rám, behúzott nyakkal néztem körbe, aztán potty... leesett valahonnan. A kezembe vettem és kivittem a diófa alá. Valamelyik fáról pedig "anyu" hívogatta. Egy kannából vizet öntöttem rá, jutott a csőrébe is. Megrázta magát, pihegett még egy kicsit, aztán én bejöttem, mire kimentem újra, már eltűnt a madárka.


  Valamelyik este miután elmostam pár csészét, letakarítottam a konyhapultot és reggelig becsuktam a konyha ajtaját. Reggel a kávé után rögtön a mosogatóba kerültek a csészék, de hol van a szivacs? Mindenhol kerestem, még a szemetesben is, sehol. A föld nyelte el. Mindig mindenből van tartalékom, így aztán felhoztam egy új szivacsot, bár bosszantott hogy nincs meg az előző, mert összesen talán két napja fogtam be, teljesen új volt még. Amikor reggelihez kivettem a vajat a frigóból...mit látok? A vaj tetején szépen ott csücsül a mosogatószivacs. Na Lenke!!! Noooooormááális vagy? Ma Férj lett dühös magára, mert elindult egy irányba, tudta hogy onnan kell valami, na de mi???? ÁÁÁÁá, ez már csak romlani fog!


  Marikám nem mondok semmit, örülök hogy benéztél, hogy szépültök, hogy sokat unokáztál... és különben is, Férj kézcsókját küldi.


  Veráék már biztosan készen vannak. Mi lehet a Mamával?


  A hétvége elég zűrös lesz, de igyekszem jönni legalább egy beköszönés erejéig.


  Aludjatok jól.

  előzmény:
  bmari (30498)
  2017-08-17  15:06
 29. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 17. 23:3230499.

  Azt hittem, mivel kihagytam egy napot, hogy rengeteg olvasni valóm lesz, de nem. 


   


  Szia Marink! örólök, hogy látlak, régen jártál erre, de biztosan sok a dolgod. Már nekem is egyre kevesebb élvezetet ad az internetezés, de jövök a barátok miatt.


   


  Ma nem jött se festő, se burkoló, igaz a burkoló már egyenlőre befejezte a konyhabútor mögötti csempecserét, majd jön még elvileg zuhanykabint csinálni, és esetleg az udvart betonozni, ha még nem lesz hideg, mire odaérünk.


   


  Gondoltam jó sokáig fogunk aludni, de nem így történt, 3kor felébredtem, mert nagyon szomjas voltam. Persze víz nem volt, mert este úgy elájultam, hogy elfelejtettem odarakni. Mire megtöltöttem a kis üvegemet a hűtőből, fel is ébredtem, 5-ig nyomogattam a telefonomat. Akkor elálmosodtam, és fél hétkor apa megérkezett, beszólt az ablakon, hogy engedjem be. Húú, de mérges voltam, mert azt mondta nem jön haza csak ha megjött a mamához a postás 10 óra után.


   


  Föztem húslevest, az volt a legegyszerűbb, persze mamának kevés volt, hiába tömtem tele hússal zöldséggel, kevés lett a tészta, mert tegnap meg nem evett szinte semmit. nem tudta megérteni, hogy egy fél méteres helyem van a fürdőszobában a főzésre, azért nincs második fogás. 


   


  Délután gondoltam egyet, ráültettük a gurulós irodai székre, és körbegurigáztuk a lakáson. Nagyon meg volt hatódva, hogy láthatta, mert nem tudta elképzelni se mi van itt. Minden szobában középen a bútorok, lenylonozva, és bemutattam a fürdőszobai konyhát is.  Már azt tervezgeti, hogy ha készen leszünk, akkor ugyanígy gurítsuk körbe, hogy lássa.  Én is így gondoltam egyébként.


   


  Holnap valami főzeléket tervezek, de nem tudom mit-Szombaton jönnek a gyerekek lerámolni a tetőtérből amit rendbe kell hozni, pl. a csigalépcsőt. A festő azt igérte vasárnap készen lesz, így azt hiszem nem túl sok mindent tudnak csinálni a fiúk addig, még vissza se tudnak pakolni. Apa valahogy egyáltalán nincs formában, nagyon megterhelő neki a mamát emelgetni.Végre megbeszéltem tegnap este a mamával, hogy mivel apa csak ma délelőtt jön haza valamikor, felhasználja a lehetőséget, és használja a pelenkáját. Erre apa hazajött, és így aztán naná, hogy nem történt semmi. 


   


  Tegnap megjöttek a víz nélküli hajmosó és mosakodó kesztyűk, mindjárt ki is használtuk, mama nagyon meg van elégedve vele, még egy kicsit maszírozhattam volna a fejét a sapkában, de vettem ugyanolyanban kesztyút is, ha azzal csinálom mindjárt látom is mit csinálok, mert a sapkában nem láttam. Mindenesetre jobb volt mint a semmi. Olyan illatos lett mamánk, mint a rózsaszál. A testlemosó kesztyű az nagyon tetszett neki, hogy kellemes, puha a kesztyű, és finom tapintású lett a bőre, stb. 


   


  Amikor busszal utaztunk több napot egyhuzamban, de jó is lett volna egy ilyen kesztyű! Oroszlán szag ellen.


   


  Holnap érkezik a konyhabútorom, sajnos még nem tudjuk összerakni, pedig elvileg azért jött volna a vejem szombaton, hogy segítsen apának. Nagyon jól összedolgoznak, tetszett nekem, mikor kirámolták a konyhát, persze semmit sem találok, csak amit magamnak megmentettem. Egyre hisztisebb leszek, jó hogy vasárnap már levonul a mester.


   


  A fürdőben nagyon jól berendeztem egy sarkot a főzésre, közvetlenül a mosdó mellett, kellemes, hogy ott a víz, nem kell gyalogolni, mint a konyhában. remélem az új elrendezés is így beválik a konyhában.


   

  előzmény:
  bmari (30498)
  2017-08-17  15:06
 30. bmari
  Offline
  2017. augusztus 17. 15:0630498.

  Szervusztok!


   


  Bekukkantok, ki hogy van? Lassan eljár a nyár, kisunokám pont nincs itt, de még visszajön pár nap vakációra, aztán kezdődik az óvoda. 


  Sok-sok szép gyümölcs van az idén a kertben, most a ringlószilva és a Vilmos körte érik. Meg az apró kék szilva.


  Mi is festettünk, de előtte az egyik cserépkályhát átrakattam, minden lezajlott hétfőtől szombatig. Utána csak a takarítás maradt, nem sok volt, mert nagyon tisztán dolgoztak. Mindent lefóliáztak. Nem minden helyiséget festettem, csak ahol szükséges volt, hiába a 8 év azért látszott.


  Mandula, van 2 kiscicánk, nem tudom írtam-e, jó volt a nyáron a kicsinek velük játszani.


  Én is gyakran hallgatok Vivaldit. Szeretem.


   


   


   

  előzmény:
  mandula2 (30471)
  2017-08-13  19:34
 31. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 17. 10:4830497.

  Klárikám igaz a reggeli kávé időn már jóval túl vagyunk, azért kivánok szép napot mindenkinek, én ugyan voltam itt reggel, ki is választottam a kardamomos kávét, de már meginni és megköszönni nem volt időm. Nagyon finom volt, köszönöm szépen, Isten tartsa meg a szokásod, borravalót meg adunk ha megjöttél, mert az összes pénzedet el fogod költeni a kiránduláson. Még szerencse, hogy csak egyszer van nyár egy évben, gondolni kell az "öregekre" is!Azoknak nincs ugri-bugri, elmúlt az az idő.


  Ebéd fejtett bableves, és káposztás tészta. Egyébként még mondani akartam, hogy az én "ajánlatomra" sem reagált senki, pedig gyors, finom, kaja, még a fázis képeket is feltettem, hogy elhigyjétek, hogy tényleg egyszerü kaja.


  Valahogy mindenki behúzódott, unjuk már a meleget, de már nem sokáig tart, legalább is kis időre vissza jön a kellemes idő. Persze ahova Te mész ott azért lesz ám igazi nyár, és érezzétek nagyon jól magatokat,vigyázzatok egymásra.

  előzmény:
  Tete (30496)
  2017-08-17  04:53
 32. Ez is érdekelhet: Sok­kot kap­tak a kony­há­sok az ét­te­rem­ben: ug­rálni kez­dett a hal­sze­let!
 33. Tete
  Offline
  2017. augusztus 17. 04:5330496.

  Itt a tegnapi is, akkor most főzzek, vagy ne főzzek?


  Jó reggelt, sziasztok. Mi ez a nagy érdektelenség?

 34. Tete
  Offline
  2017. augusztus 16. 05:4730495.

  Sziasztok, jó reggelt.


  Van tejszínhabos, tejhabos, vicces, aztán olyan amiben csipet fahéj van, csipet kakaó van, vagy csipet kardamom.


  Direkt készült több, hogy válogathassatok. A presszóskisasszonyban tombol a hivatástudat, igaz a jövő héten szabira megy. Pusszanat.

 35. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 15. 21:4130494.

  A festő István, gyors, kedves, de nem elég kreatív, viszont ha kitaláltad, azt maradéktalanul megcsinálja.


  Ha mindent oda raksz vissza, nem lesz áthelyezve a bútorod, akkor miért nem festeted körbe a szekrényt? Ez a fiú úgy le-nylonozott mindent, a padlóra vastag papírt rakott,  körben ragasztóval, szóval festék az nem lesz sehol, amit vakargatni kell. Ja, és segített apának a bútorok átrakásában is.


  Ma borsófőzeléket csináltam sült párizsival, az edénykében és egy egylapos rezsón, aminek nincs fokozatkapcsolója. Az a fokozat, hogy ha nagyon meleg leveszem. Ahhoz képest, hogy a mama nem szereti a borsót, egy hatalmas adagot bevágott, botmixerrel kicsit szétcsapattam, beleaprítottam a párizsit. Nem találtam a tányérokat, egy nagy bögrében adtam, de ez még jobb is volt, mert többet megevett belőle.


  Sajnos nagyon meleg lett a lakásban, mert mindent nyitva kellett hagyni, hogy száradjon, sőt még egy hatalmas ventillátor is kevergette a meleget, amit a festő hozott.


  Megint lecsaptam egy szúnyogot, remélem több nincs.


  Apa délelőtt hívott ki a teraszra, fogott egy egeret, amit kivitt hátra a kertbe, remélem nem hozza vissza a családját is. Kint vannak a dobozok, valami megtetszett neki.


   

  előzmény:
  manocska42 (30491)
  2017-08-15  17:51
 36. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 15. 18:0330492.

  MANDULA! Tudom, hogy valahol kérdezted, a tésztába lekvár, vagy mák volt, szilvalekvár, azért az mert nem folyik ki. Agyon kerestem és képzeld nem találtam sehol, igy aztán most ez a hozzászólás nem ide passzol, de fogadd igy el. A viccek jók voltak, köszönöm.


  Munkára fel. Küldök egy képet, ezt szerintem mindegyikötök szeretné, ha tetszik, küldöm a recit, gyors finom, óóóóóóóóóóóóóóócsóóóóóóóóóó! A csirke mell 11oo.- Ft lesz csütörtöktől a Lidl-be. Csak mondom, mert az kell hozzá. 1 mell, nekünk egy is elég!


   

  előzmény:
  mandula2 (30483)
  2017-08-14  19:58
 37. Ez is érdekelhet: 5 extrém kicsi, de szuper stílusos konyha
 38. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 15. 17:5130491.

  Szia Vera! Örülök, hogy ilyen gördülékenyen mennek a dolgok. Véletlenül nem Attilának hivják a festőt, nálam is ilyen rendes srác dolgozott, gyorsan és szépen, kincs az ilyen mesterember. Nálam is kellene az egyik szobát festeni, mert az ősszel fentről eláztattak, de mindig közbejön valami. Nem tudom megoldani a szekrény kipakolását, tele van porcelán étkészletekkel, ez az étkezőnk is, mert a konyha elég kicsi, amikor a fiam megnősült, akkor változtattuk étkezővé, szerettem nagyon, de csak addig amig csak étkező volt.


  Hajolni nem tudok, már egy kicsi mozdulattól is befulladok, valakit keresni kellene,, aki segitene valahogy kihordani, behordani a cuccokat, a festés nem tartana tovább, mint egy nap, nagyon gyorsan dolgozik.


  Még várok egy kicsit, hátha "megúszom"!  


  Verám annak a képszerkesztőnek a linkjét megkaphatnám? Ha a chatre feltennéd megköszönném.


  Vigyázzatok egymásra, drukkolok, hogy simán a végére érjetek!


   


   

  előzmény:
  arirangarirang (30486)
  2017-08-14  22:14
 39. Tete
  Offline
  2017. augusztus 15. 17:3930490.

  Nyugodtan megnyithatjátok, nincs vele semmi baj.


  Aki el tud vonatkoztatni attól, hogy nem szmokingban, csokornyakkendőben és belőtt séróval játszik, annak ajánlom figyelmébe a srácot. Sok felvétele van a youtubon, más-más zenei irányzat. Klasszikus, rock, filmzene. De szeretem nézni, ahogy "örömzenél".


  Ma elszégyellve magam  az említett lustaságomért, nyakamba kaptam a lakást és végigtakarítottam. Most ettől jól érzem magam. Mostam két adagot, ágyneműt cseréltem, szóval ma megérdemeltem az ebédet. Rántott husit meg cukkinit csináltam ebédre. Tegnapról maradt krumplipüré. Holnap megint (!) töltött paprita lesz. Ebédelünk belőle a kis kosztosommal, a többit lefagyasztom. Holnapután ezt teszem a sertéspörkölttel és a karfiol levessel (!) Igen már megint. Meg sütök le húst. A párom csütörtökre várható, neki csirkepörkölt meg nokedli volt az óhaja, akkor az lesz. A takarítás azért nem ment "egyszuszra", mint régen, de a lényeg, hogy kész van.


  Az előbb "összetűzésbe" keveredtem a bejárati ajtó kilincsével, már lilul is a karom. Miért nem ment arrébb?


  Zsóka felizgattál a lekvárral. Bár nálunk nem mindenki szereti a sárgadinnyét. Én görögöt olyan rosszat vettem, hogy ment a testvérem tyúkjainak. Ettetek olyan dinnyét, hogy rágós volt? Komolyan mondom, még ilyennel nem találkoztam.Megint a barátom, meleg volt, vagy a munka hevített?Ő most nem sír, hanem izzad.


  A presszóskisasszony gondolkodik a felmondáson.

  előzmény:
  Tete (30489)
  2017-08-15  16:46
 40. manocska42
  Offline
  2017. augusztus 15. 15:3030488.

  Sziasztok! Szegény Klárika, hiába keltél olyan korán, senki nem jött kávézni, én is csak most értem ide, de szaladok is tovább, a kávét még hidegen is szeretem.


  Egy kicsit később talán tudok jönni, most viszont mennem kell. Csak előzetesen annyit, olllan fincsi sárgadinnye lekvárt csináltam, tegneap olvastam a netem, Apácska hozott, de dinnyének nem volt jó, gondoltam itt az alkalom kipróbálom lekvárnak, húúúúúúúúúúú de finom lett, holnap is hozatok legalább kettőt, pillanat alatt megvan, gyönyörű sárga,szebb mint a baracklekvár és isteni finom. Majd hozok róla képet.

  előzmény:
  Tete (30487)
  2017-08-15  05:20
 41. Ez is érdekelhet: Erre a konyhai tárolási ötletre még lehet, hogy nem gondoltál
 42. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 14. 22:1430486.

  A kamrát és a mosókonyhát mi is saját kezűleg fogjuk, tudom, hogy nem lesz szép, de ott nem látja más. A falbontás nem olyan téglaverős, porolós, hanem az ajtót ki lehet késsel vágni a purhabból, belső ajtó, a fal pedig gipszkarton, azt is ki lehet szedni táblában. Egyébként még mindig nem biztos, hogy ki lesz szedve, megmondtam apának, hogy nagyon nem szívesen adom át a szobámat, itt van mindenem bejáratva, az íróasztalomat akkor megint fel kell vinni az emeletre, nem egy egyszerú darab, hatalmas, emeletes polcokkal van egybeépítve, a külön könyvespolcom is itt van, a vitrinekről ne is beszéljünk, tele csetreszekkel. Az ágyamat nem adom, a 100ezer forintos matracomat sem, és itt cincog egy szúnyog, úgy tudtam, hogy be fogják ereszteni, annyit volt nyitva az ajtó reggeltől estig.


  A festő nagyon rendes ember, el kellett halasztani a csempézőt holnapra, mert apa nem boldogult a konyhában a vízzel, nem bírta elnézni a festő és zutty megcsinálta.. A színekkel voltunk kicsit nézeteltérésben, de megoldottuk 5 perc alatt. Dicsért is bennünket, hogy milyen hamar döntünk, nincs hozzászokva. Hát persze nem nehéz a döntés, ha van elképzelés, és nem vitázik veled senki. 


  Képszerkesztővel megszerkesztettem a konyhát, megtaláltam a neten a konyhaszekrényt, azt szétvagdostam és más sorrendben összeraktam, beleépítve a gépeket. Muszáj volt, hogy a tűzhely hová esik pontosan, a csempézés miatt.


  Mondtam a férjemnek, hogy ha kész lesz a konyha, én legszívesebben az étkezőbe vinném az ágyam amíg fent nincs minden készen, mert oda úgy nem lehet beköltözni, évek óta nem volt kiporszívózva a padlószőnyeg, azt ki kell dobni, egyébként is utáltam, de most így aztán meg is fulladnék a portól.  Szóval nem egyszerű a dolog, ahhoz képest, hogy a mama 92 éves, annyi mindent át kell alakítani miatta, aztán ne adj isten meg esetleg minek? Amit tényleg kell, mint például zuhanyozócsre, mosdócsere, azt egyébként is meg akartuk csinálni és pont úgy ahogy tervezzük a mamával is, de én nem akarok felmenni az emeletre lakni. Őt meg esetleg csak daruval lehetne felvinni, szóval ha valaki megy, az én vagyok. 


  Apa se mehet fel, ha a mama lent van, állandóan szaladgálhatna a fájós térdével a lépcsőkön. A fiú örülne a régi szobájának, nem tudom, hogy ő is megy-e, vagy marad itt, én azon vagyok szokásom szerint, hogy maradjon.


  Na, akkor most nem vagyok álmos, mert ittam kávét ebéd után, a fürdőt nem lehetett takarítani, mert a festő telerakta a vödreivel, így a szép reményeim, hogy majd nem egyszerre kell mindentkitakarítani és helyre rakni, szertefoszlottak.


  Agyőőő, és pááá, aludjatok jól!


   

  előzmény:
  mandula2 (30483)
  2017-08-14  19:58
 43. Tete
  Offline
  2017. augusztus 14. 20:4930485.

  Tudjátok kinek van idegölő foglalkozása? Hát a fogorvosnak.  Most volt megfejtés a poénvadászatos rejtvényben.


  Csak azért írtam megint, mert el kell dicsekedjek, már harmadszor "aratom" a majorannát, meg a bazsalikomot. Juhééééééééééééé!

 44. Tete
  Offline
  2017. augusztus 14. 20:4330484.

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaj ez is tetszik a tiprakodott. Mondoménhogymondom..................... Annyit lehet játszani a szavakkal, betűkkel.


  Lassan mindenkit megfertőzök a mindentegybeírással meg a sok-sok betűűűűűűűűűűűvel? Ugye, hogy más hangulata van tőle a szónak, a mondatnak?


  Mandula hétfőn hajnalban tervezzük az indulást, ahogy felébredünk. Mivel én éjjel is többször fenn vagyok, szerintem négy körül fújok majd ébresztőt. Nálam a nyaralás csak hajnali indulással az igazi, meg több mint 600 kilométer az út. Nem tervezem a laptopot vinni, okos telefonunk nincs, csak a páromé a céges, azt nem visszük szerintem, mert akkor nem hagynak neki békét. Egy telefont viszünk, hogy haza tudjunk szólni, meg a szállásra bejelentkezni, hogy megkapjuk a kulcsot, de sem órát, sem semmi ketyerét. Fényképezőgépet igen.


  Majd nem győzitek olvasni az élménybeszámolót (remélem lesznek élmények), ha hazaértünk.Én meg majd nem győzök visszaolvasni (remélem).


  A napocska nyugodtan nézegethet, nem vakítom el. Inkább csak a jó érzés miatt, meg imádom az arcmasszázst. Az alvázat meg lerendeztem akaratom ellenére. Örülök, hogy kacarásztatok a történetemen. Ha mással történik nekem is vidámabb lett volna. De fő a vidámság. Mert tudjátok egy a fizetség. Nincs búskomor, meg vidám nyugdíj, csak egyféle, akkor meg???


  Jövő héten ilyenkor Biograd tengerpartján szeretnék fagyizni. Úgy is lesz, ha az égiek is úgy akarják.

 45. mandula2
  Offline
  2017. augusztus 14. 19:5830483.

  Sziasztok!


  Klári bevallom, reggel itt voltam, gyorsan felhörpintettem a FINOM kávét és már rohantam is tovább.Főfőfőzenebonaigazgatónknak köszönjük a zenebonát, részemről még nem nyitottam meg egyet sem, mert nem volt időm, DE!! ami késik, nem múlik.


  Ma aztán degeszre ettük magunkat kínaiból! Ott voltam, én választottam. Férj mellettem tiprakodott, hogy az otttan micsoda, miből van, mi van benne, stb. Végül kétfélét vettünk, egyik finomabb volt, mint a másik. Hozzá egy nagy adag barna színű tésztát. Az is ízlett. /tudjátok.. főleg azért, mert nem kellett főzni, meg utána csak egy-két tányér, poharak. Azok meg mennek a gépbe. Sajnos a sós karamell fagyi elfogyott már az árusnál... de minden nem lehet tökéletes.


  Most iszom a kávémat. Hozok még fel nyeles fagyit is, ma igazán adunk a dőzsölésnek. Még kimegyek meglocsolni, aztán eldőlök és jöhet a mjúúúúzika, meg egy film /ha el nem alszom/.


  Ma vettem potom pénzért egy majdnem bokornak számító levendulát. Ollllyan, de olllyan illata van!!!! Vettem gyümölcsöt, zöldséget stb-t, egy vagyont hagytam ott a zőccségesnél.


  Klári olyan szép leszel, hogy a Nap is csak irigykedve néz majd rád. Kérdeztem hogy mikor utaztok?  Onnan be tudsz kopogtatni a Konyhánkba, vagy várjuk meg, amíg hazaérkezel? 


  Unoka hisztijével nem kell foglalkozni. Tapasztalatból tudom, hogy minél inkább figyelnek rá, annál tovább csinálja. Van egy olyan mondás mostanában a tv-ben, rádióban, hogy a "gyermek az első". Szerintem meg tartsuk meg a sorrendet!! A majomszeretetet annyira ki nem állhatom. Olyan műűű izééé. Nehogy már "trajumát" kapjon szegény gyerek!


  Ma reggel állok a konyha közepén és látom, hogy valami mozog a közelemben. A mennyezetről ereszkedik egyre közelebb. Nosza, elő a partvist és mielőtt még a nyakamban landolt volna, jól kupán vágtam az ereszkedő pókot. Mondtam neki, hogy nem haverkodunk. Itt én lakom, a hálós ajtó pedig azért van - bár nincs kiírva rá - hogy betolakodók ne jöjjenek be. Eleve vesztésre állt. Erről jut eszembe, holnap nálunk lesz kukanap, megyek is, kihúzom.


  Vera a mi festőnk is villámkezű, csak a sok takarással, meg ragasztással ment el egy csomó ideje. Én végig ott voltam mellette. Mondta is, hogy látja már, legközelebb nem fogom hívni, mert kitanultam, ellestem tőle a fortélyokat. /megjegyzem úgy is történt/ Megvettem a teleszkópos botot, hengereket, meg amik kellenek. Azt nem mondom hogy a hatalmas nappalit is kifestem, na meg pláne a lépcsőházat, de meg lehet nézni, hogy milyen lett a kamra, amit egy fél nap alatt kifestettem. /csak az anyag került pénzbe/ Itt van az a rengeteg korlát.... senki nem vállalja. Két lehetőség marad: vagy marad egyre kopottabban, vagy - mint a régi házunknál is - megcsinálom én. Előre tudom hogy meg fogom unni, de ha nincs senki, nézni meg nem bírom... hát magad Uram, ha szolgád nincs.


  Azt azért nem értem, hogy miért nem előtte vertétek szét a falat, mielőtt festett volna az ember? A legkisebb falbontás is mérhetetlen porral, piszokkal jár. Hiába csukod be az ajtót, takarsz le mindent, a por nem ismer határt. Rátelepszik mindenre. /tapasztalat - sajnos -/


  Megyek, mert mindjárt sötét lesz, akkor viszont nekem már bent a helyem.


  Jóccakát Mindenkinek.

  előzmény:
  Tete (30480)
  2017-08-14  15:49
 46. Sheriff-2
  Offline
  2017. augusztus 14. 16:3030482.

  Hoztam zenét, most pedig hozok mégtöbbet, mert ezen a héten tényleg naaaaagyon el leszek foglalva.


  Úgy nagyjából mendenféle, kinek mi tetszik, mert sokfélék vagyunk.


  Jó kirándulást/szépítkezést kivánok.Majd amikor tudok.


               The Animals - The House of the Rising Sun Mafia III Trailer 3 Casino !!! - YouTube


                    California Dreamin' - The Mamas & The Papas - YouTube


                          A Whiter Shade Of Pale - Procol Harum - YouTube


                                   Tango Instrumental - YouTube


               Voces de Primavera - Johann Strauss - YouTube


                      Relax Violin Music - YouTube


                               Tango - Flamenco - MUSIC BY ARMIK - YouTube


                   The Wallflowers - One Headlight - YouTube


                 


                                            


                                   

  előzmény:
  Tete (30480)
  2017-08-14  15:49
 47. Ez is érdekelhet: 5 tipp, hogyan dobd fel a konyhád, ha albérletben laksz
 48. Tete
  Offline
  2017. augusztus 14. 15:4930480.

  Tudom, hogy nem szép dolog "lelöttyözni " a kávémet, mert ugyanúgy főztem, ugyanolyan finom lett. Csak annyira nem volt rá "vevő" azt hittem valami baj van vele. Ha táncra perdültök az csak jó, akár kv-val akár anélkül.


  Látom Joe igyexel (hihi) behozni a zenebona lemaradást. Mandulának egy szava sem lehet, meg persze mi is örülünk neki, köszönjük.


  A kukát  fél hatkor kivittem, a szelektívet elvitték, a kukát még nem ürítették ki. Jó munkához idő kell.


  Vera foglalkozik vele a rossz nyavalya, majd nem mutogatom, idáig sem terveztem bemutatót tartani.


  Nagyon szuper, hogy ilyen jól haladtok, tényleg villámkezű a mester. A vejeddel nagyon együtt tudok érezni. Igaz nem hallottam még férfit sikoltozni (az enyémek inkább férfiasan elkerekítik), de borzasztó lehetett. Az ember nem számít rá és előkerül egy ilyen őslény. Én is irtózóm minden ilyesmitől, de ezek a soklábú dögök, fülbemászók nagyon undorítóak.


  Jaj ez a szó nagyon tetszik, hogy zsarolászik. A népnap is tetszik meg ez is, nagyon. Még a végén nyelvújítók is leszünk. 


  Lassan indulok szépítkezni.Az a baj, hogy hozott anyagból dolgozik szegény, szép nem leszek, de rendben leszek. Az meg olyan jó érzés.

 49. arirangarirang
  Offline
  2017. augusztus 14. 13:2130478.

  Hahaha, nyihaha, és az összes többi,  hát édesem most epilálhatsz a nyaralásra a másik oldalon is, hogy egyforma legyen.


  Szóval olyan ez a festő mint a villám, reggel 7 körül jött, még kicsikét pakolásztunk, aztán nekiállt. Van egy nagy ventillátora, hamar szárad a festék már kész a fürdő és a WC, és az előszoba egyik fele. Még csinálná tovább, de nem gondoltuk, hogy ennyire gyors, aztán nem pakoltunk ki, ill. nincs is hová. Este kitakarítom a fürdőt, Wc-t aztán lehet a fürdőbe is még rámolászni. A csempét pedig majd reggel lemosom, nem lett maszatos, de éppen itt az ideje egy csempemosásnak. Holnap következik az én szobám, és a nappali. Aztán valahová elspájzoljuk a mamát, mert ott meg ajtót fogunk cserélni, és falat bontani, megszűnik a szoba,  visszaáll az emelet a használatba. Mellesleg a lépcső még nincs visszatéve, sebaj, majd repülök, vagy alszom a fürdőkádban.


  Falbontás is lesz, és a vendégnappali- ünneplős étkező - előszoba funkció is visszaáll. Nagyon jó volt az régen, mert ha jött idegen, nem kellett végigvezetni a lakáson, ha le akartuk ültetni.


  Hallottatok már férfit élőben sikítani? tegnap a vejem a mosogató elbontásakor összetalálkozott a nembarátom nevű 3cm-s százlábúval, ami a százlábúak ős öreganyja lehetett, mert ekkorát még nem láttam én sem. Majdnem megfogta, az meg ugye iszkolt el, a vejem meg sikongatott. Azt hittük megvágta az áram, ahányan voltunk, annyi felől rohantunk. Kérdeztük mi történt, de kővéválva nem válaszolt. Nagy nehezen kiszedtem belőle, hogy egy rémet látott. Kérdezem hol van, nagy nehezen azt is megmondta. Akkor lekaptam a papucsomat és jól fejbe vágtam a dögöt. Kb olyan nagy volt mint egy lótetű. Gondolom tele lehetett petével, mert ilyennel még sose találkoztam, ha egy másikat szétcsaptam, egy paca víz maradt belőle, meg pár száz láb. Akartam is mondani nekik hogy amikor szétszedik a mosogató szekrényt, legyenek felkészülve, de elfelejtettem.


  Mamát leszedáltam, alszik. Tudja, hogy mit csinálunk, de állandóan szólongatta apát. aki meg vízvezetéket szerel, és nem a legtisztább.Megrendeltem végre azt a víz nélküli hajmosót, alig találtam meg.


  Azért képes a mama behívni apát, hogy megkérdezze, hogy elment-e itthonról. Ez a heppje, hogy elmegy. Mondtam és ha elmegy, itt vagyok addig én. Csakhogy engem nem lehet rángatni, érzelmileg zsarolászni. Ahogy rákezdi, rászólok, hogy ennyi elég is volt, most erősítse meg magát, mert nem vagyok vevő a bömbölésre. (azért kicsit finomabban, de ez az értelme.)


  Szép napot nektek!


   

  előzmény:
  Tete (30469)
  2017-08-13  09:18
1 2 3 4 5