Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2016-09-27 23:4928149.

  Nem biztos, hogy eltűnt, lehet, hogy jó idő van, és dolga van.


  Húúúú, ma nagy stressz volt, majd elájultunk utána. Jött haza apa. Én kint az udvaron, a kutyák bent a lakásban, akkor tereltem be őket. Aztán kapunyitáskor a szomszédkutya is bejött. Apa mondta ne menjek be, segítsek bevinni amit hozott. tele a kezem, nyitom az ajtót, a kutyáim, meg egyből ki akartak jönni, a szomszéd kutyi meg be.


  A nagyobbik kutyámnak sikerült félrelökni a lábamat, és rohant a nyitott kapu felé. Apa utána, persze a kertkapu is be volt zárva, nem tudta hátrakergetni. Végül sikerült neki elkapni még az udvaron. Szomszédkutty addigra már kimenekült, mert nagy volt a zűrzavar. Gyorsan becsuktam a kaput. Sose szoktam ajtót nyitni amíg nincs becsukva a kapu, hogy hová álmodoztam el? Ez a kis szökős egyből meglátta, hogy nagy szabad tér van előtte, pedig nagyon rosszul lát. Nagyon tetszik neki a külvilág. A kicsi meg bent reszketett, nem is akart kijönni mikor már minden be volt csukva.


  Ma tarját sütöttem, volt még a friss zbabból főzött főzelékből, és csináltam krumplit is.


  Újabb kérdés, mit főzzek holnap?


  Most már el kéne menni levágatni a hajam, megint kontyot tudok csinálni, de megfogadtam nem lesz kontyom. De nem tudom milyen fazon legyen, aztán húzom, halasztom.


  Az allergia már megint leterít, lassan már múlnia kéne, de ha jó idő lesz még sokáig, akkor kínlódhatok jó sokáig. A fülem belül nagyon viszket, nagyon kellemetlen, mert nem lehet megvakarni. Pár éve teljesen megsüketültem az allergiától, egy kukkot sem hallottam. Láttam, hogy mozog a szájuk, és hatalmas csönd volt. Pár nap múlva elmúlt, mikor elkezdtem szedni az allergia gyógyszert. A tehetségtelen fülész nem hitte el, hogy attól van, mindenáron kimosta a fülem, de nem volt benne semmi, mert előtte napokban fülgyertyáztam. Neki nem mondtam meg, szerintem még mindig azon rágódik, hogy fordulhatott elő az az eset.


  Szép álmokat, aludjatok jól!


   

  2016-09-27  15:24
  Tete (28145)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 2. 2016-09-27 22:5228148.

   


   Jójestét kívánok!


   


  Évi ne izélj! Két mondatban?  Zanzásítani nem tudom. Nem is lehet!


   


  Mi csak a kép partján voltunk, úgy is nagyon szép és jó!


   


  Motorozni pedig jóó!  Mintha ezerrel jönnél le a hegyről a bringával, biztos, jó hatásfokú fékkel. A hajadat lobogtatja a szél, és te csak suhansz.


  Én már csak tudom, azon utaztam már az óvodába is! Ültem a tankon, mint a beton. Még megvan a harmincakárhány éves babettánk is. Gyerök is, motorral jár a dolgozóba. Elkapta, vagy mifene.


   


  Klári, nemcsak a harlival lehet repeszteni, sőt, az olyan pepepepe motor. Vannak páran a környéken, szépek, aranyosak, de nekem nagyok azok a motorok, még a lábam sem érne le róla. Áztam már motoron, vizes göncben hazagurulni...nagyon lassan is didergés.


   


  Az ótóó azért kényelmesebb. Bi bi bííí  mi voltunk már ótósmoziban is, amíg volt. Kaptunk egy hangszórót, a filmet láttuk a vásznon, gyerkő meg aludt hátul a szivacson a hálózsákban, volt vagy 5-6 éves.


   


  Könyvekről.  Én könyvtárba járok. Évi egyszer fizetek tagdíjat és annyit válogatok--olvasok, amennyit akarok. Ráadásul elég élénk élet is van, foglalkozások gyerekeknek, előadások felnőtteknek, stb. Amit össze tudnak hozni, néha hetente.


   


  Tegnap rántott combokat evett a férfinép, mert megérdemelték, hagymás tört rumlival. Hagytam főttrumlit, ma főzelék lett belőle, sült rá kis kolbászka. holnap mi lesz? Talán lopok a kutyák friss far-hát-jából, becsináltnak, + palacsinták.


   


  Óriási szilvákat veszek egy helyen, finom édesek, azt harapjuk, akár az almát, fügét meg az itthoni fáról.


  Kávézunk az udvaron, amíg süt, aztán usgyi meló.


  CCakát!


   


   

  2016-09-26  14:50
  mandula2 (28140)
  előzmény:
 3. 2016-09-27 20:0728147.

  Megint tudtunk Skypen beszélni. Holnap érkezik a konténer, amiből átrakják rá az árut, aztán hajó és haza. Hétvégén itthon lesz remélem.


  Nem kell suttyomban, hiszen mindenkié a kávé.


  Ne is emlegesd, könyvesbolt, na nekem oda nem szabad beszabadulni. Tőlem lehet akármilyen ruhabolt vagy cipőbolt, nem érdekel, de a könyvek........hmmm.


  Olyan borzasztó a pénz hatalma, politikában, sportban, a médiában, az életben, hogy az már mindent ural. Akárhová néz az ember mindenhol azt látja, hogy pénzért azaz nagyon sok pénzért mindent lehet. Persze kicsit más a nagyságrend, mint a mi nyugdíjunk meg fizetésünk. Ebbe a lüke Tv-ben is az szerepel aki meg tudja fizetni, hogy már minden műsorban szerepel. Az újságok ugyanarról 15-20 emberről írnak felváltva. Az hír, hogy valakinek kilóg az ez meg az a ruhából? Meg ki kivel hol és hányszor? Nincsenek műsorszerkesztők, nincsenek újságírók? Már könyvet is írhat akárki. Szemetet nem irodalmat. Én a könnyű szórakoztató regényeket szeretem és nem érdekel, hogy a börtönből kijövő celebek milyen könyvet írnak. Na jól kimorogtam magam én is.  De vége


  Kicsi unokámmal kakaózós-teázós-kekszezős délutánt rendeztünk. Dominóból volt minden. Azok a ragyogó kék szemek, az az önfeledt mosoly, a kis csacsogó hangja mindennél többet ér. Azon gondolkozom, hogy meglepem és csinálok dominó kekszet. Csak nekem is menni kéne ezt-azt intézni, de sok kedvem nincs hozzá. 


  Vera mi újság felétek? Ne tüntesd el a hozzászólásaidat, hanem küld el őket.


  Julcsi, Marika nem kevesebb a munka, nem értek rá?

  2016-09-27  19:20
  mandula2 (28146)
  előzmény:
 4. 2016-09-27 19:2028146.

  Jó estét!


  Klári bevallom nekem a szerpentin, a táj és a kis zegzugos sikátorok jobban tetszettek, mint a zene, de az sem volt rossz.


  A kávét suttyomban megittam, köszönöm.


  Klári ma volt az első nap, hogy egy kicsit a magam dolgával is foglalkoztam. Beszabadultam egy naaaaagy-naaaagy könyvüzletbe, és bevallom annyira elfeledkeztem mindenről, hogy nagyon sok időt töltöttem a böngészéssel, lapozgatással, beleolvasással...


  Célirányosan mentem, mert megjött a megrendelt könyvem. Jaj még ki sem nyitottam. Nagyon izgatott vagyok. Mennyi, de mennyi pénz kellene ahhoz, hogy az ember mindazt az irodalmat megvegye, ami nagyon érdekli.


  Na szóval feltöltődtem egy kicsit.


  Bekapcsoltam a tévét, de minek? Jól felhúztam magam. Szegény kamionos!! Nem kívánom, de megérdemelné mindegyik Igennel szavazó, hogy úgy járjon, mint az a szerencsétlen. Ráadásul még ha van lánya, felesége, édesanyja, stb.stb.... hááát... a többit már tudjátok. Minden piszkos idea mögött a pénz áll. Minden eladó? Minden eladó? MINDEN ELADÓ????


  A barmok nem tudják, hogy egy hajóban evezünk!!! Ennyit erről a mocskos politikáról, meg arról, akik "csinálják". Dőljenek a saját dugájukba!!!


  Klári ne sírj! Aki el akar tűnni, az tűnjön el. Nem a Konyhánkba való. Már írtam Neked, hogy ha.... akkor is!


  Vannak hírek?

  2016-09-27  15:24
  Tete (28145)
  előzmény:
 5. 2016-09-27 15:2428145.

  Nehéz lesz életben tartani a Konyhánkat.


  Joe is eltűnt, ki tudja hol jár. Addig füstölőzött, hogy eltűnt mint a füst.


  Tegnap "úrinő" voltam. Nem főztem, rendeltem. Amikor hal van, arra vevő vagyok. Mi arányleg ritkán keveredünk olyan helyre, ahol friss halat lehet kapni. Szerdára is rendeltem. Ma sült párizsi volt, krumplipürével meg paradicsomsaláta.


  Tegnap főztem fügedzsemet, de ezt lehet írtam már. Nincs benne cukor, nincs benne semmi tartósító, majd csak az árgus szemem lesz rajta, hogy nehogy megromoljon. Két pici üveggel lett, inkább csak kisérletképpen.


  Ma voltam kozmetikusnál, múlt héten fodrásznál. Megteszem amit lehet, a többi nem rajtam múlik.


  Én balga múlt héten vettem két felsőtestre való (?) fehérneműt, próba nélkül. Na, egyik pocsékabb, mint a másik. Nem is a mérettel van a baj, hanem a konfortérzetemmel. Holnap vihetem vissza meg agyalhatok, hogy mit hozzak cserébe. De úgy utálok boltban próbálni.Ma délelőtt mostam, a héten letudtam a plédmosásokat. Kihasználva a szép napos időt. Állítólag hétvégén még ennél is melegebb lesz.


  A kicsi lányunokám azzal jött be tegnap a kapun, természetesen fülig érő szájjal: Mama szerinted G jó pasi? Mármint a bátyja. Mondtam szerintem igen, Te meg cuki csaj vagy. Nekifogtunk G-vel focizni. Aztán a kislány is bekapcsolódott meg az anyukájuk is. G nagyon szeret védeni, így  a végén ketten neki rugták a labdát. Amikor gól volt összepacsiztak, mármint a két lány. Aztán ez annyira tetszett a kislánynak, hogy már gól nélkül is szaladt, Anya pacsi. Olyan helyesek voltak. Este mondtam, hogy az első kapusszerelést, meg a kicsinek az első balett trikót én szeretném venni.


  Kimicsinál? Kiholjárkál? Kimitfőz?

 6. 2016-09-27 07:2028144.

  Sziasztok. Jó reggelt.


  Itt a habos, forró, friss kávé. 


  https://www.youtube.com/watch?v=PJjXnkd6bUQ


  Ez meg "itten" a mai zene.


  Legyen gyönyörűséges napotok.

 7. 2016-09-26 20:2428143.

  Bocsi, látom már hogy motor. Azt hiszem még soha nem ültem motoron, mindig féltettem a lábaimat. Mi lesz, ha eldől a járgány?


  Egy bicikli még csak-csak... az lassabban esik.


  Reggel már ért egy bosszúság. Telefon. Blablablabla.... kerületi egészségközpontból stb.stb.... XY-t keresem. Milyen ügyben, kérdezem én. XY lakása? Milyen ügyben? - kérdezem újra. Ön talán a kedves felesége? Akkor szakadt el a cérna.  Az hogy kéretlenül, hívatlanul felhív egy idegen, és mint tudjuk, mindig kamu az egész egészségügyi felmérés.. de hogy még az is érdekli, hogy én vajon milyen státusban vagyok XY oldalán... ez már mindennek a teteje. Nagyon határozottan megmondtam a véleményemet és elküldtem, azt hiszem egyhamar nem fog telefonálni. /naponta legalább ötször hívnak/


  Na, délután megjöttek a dugulásék. Dugja, dugja a csövét, sehol semmi. Mondom neki, hogy talán pumpálni kellene. Rábólint. Lehet.


  Ezt megoldottuk - gondoltam naivan. Forróvizemet kiengedte, de nem folyt le, hanem feljött a mosogató másik tálcájába. Így ment ez egy órán keresztül. A konyha csatatér, a probléma félig megoldva. Még két helyiségben pumpáltak, az talán rendben lesz.


  Gyerekek! Ha nem velünk történik meg, nem hiszem el. Állítólag ezek szakemberek. A fürdőszobában van kád is, zuhanyfülke is. A tálcából nem folyt le a víz, viszont van a f.szoba közepén  egy összefolyó is. Hogy minek, azt csak az az idióta tudja, aki csinálta. /mennyi, de mennyi bakija volt, szinte minden helyiségben!!!/ Szóval az a drága ember aki ma jött, lusta volt kimenni a saját gumicsövéért, ezért lecsavarta a zuhanygégéről a fejet, és azzal akarta átmosni a középső lefolyót. Naja! De a gége csak a táv feléig ért el. Mit csinált - volna - erre? Meg akarta nyitni a vizet, és a kezén végigfolyatni, bele a lefolyóba.


  Megpördült velem a világ! Ember!! Ezt nem gondolja komolyan!!! Azt mondta erre, hogy azt hitte, hogy így meg lehet oldani.


  Mondtam neki, hogy otthon édes uram, de nem itt! Hála Istennek hogy elmentek. Ilyenkor gondolja végig az ember, hogy milyen aranyat ér, ha konyít a klf. mesterségekhez, és meg is csinálja. A pénzről már nem is beszélek.


  Hosszú időbe telt, mire mindent fel-és lemostam utánuk. Ezek sem teszik be ide egyhamar a lábukat.


  Klári már annak is örülni kell, hogy "felkapaszkodók" nélkül tette meg az utat.


  Hogy főzzünk is: tegnapról maradt finom zöldségleves, ma tökfőzeléket főztem, hozzá sült csirkecombokkal. Minden elfogyott.


  A zöldségesnél alig vettem valamit és több mint háromezer pénzt hagytam ott.


  Aludjatok jól, jó éjszakát. Vera a hiba nem benned van, én is sokszor keresem, hogy hova lett a hsz-m.

  2016-09-26  18:28
  Tete (28141)
  előzmény:
 8. 2016-09-26 19:4428142.

  Ez érdekes. Megint nincs itt a mai hsz-m. Vagy nem írtam, vagy eltűnt? Lehet, hogy tegnap sem én nyomtam ki?


  Hát most nincs kedvem újra írni, majd holnap egy újat. Sziasztok, mindenkinek biztonságos és egészséges mindennapokat, szép álmokat!

  2016-09-26  18:28
  Tete (28141)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 9. 2016-09-26 18:2828141.

  Ez nem bringa, ez motor.


  beszéltem Skypen akkor a kikötőben volt, a behajózást várta. Nem volt az úton incidens.

  2016-09-26  14:50
  mandula2 (28140)
  előzmény:
 10. 2016-09-26 14:5028140.

  Jó reggelt! Klári ez elektromos bringa? Nekem itt a hegyen nem praktikus, mert fölfelé tolhatnám, az meg nem megy.


  Julcsi a kép OK de már csak jövőre, többen és azzal, ami itt van a garázsban.


  Egyszer majdcsak behozzuk, ami elmaradt.


  Szép napot nektek, én várom a duguláselhárítókat. Bosszantó amikor visszafelé folyik a szennyes víz.


  Klári vannak újabb hírek???


  Julcsi a filmet két mondatban leírnád?

  2016-09-25  22:12
  szőrész (28138)
  előzmény:
 11. 2016-09-26 06:5628139.

  Sziasztok, Jó reggelt.


  Mennnyetek. Felajánlok egy újabb járművet.


  Nem egy Harley Davidson, de gurul.


  egy időben teljesen be volt indulva, hogy neki kell egy Harley. Én meg azt mondtam ha vesz, beszerzek fekete bőr sortot, meg szegecsekkel díszített fekete bőr melltartót és mehetünk motorozni.


  Szerintem az "emberiség legnagyobb szerencséje", hogy egy HD nem a mi pénztárcánknak való.


  Ezek után remélem vidám napotok lesz. Legyen is. Ja, zene. Lehet dúdolni egész nap.


  https://www.youtube.com/watch?v=5boRQcTvnwU 

  2016-09-25  22:12
  szőrész (28138)
  előzmény:
 12. 2016-09-25 22:1228138.

   


   Évi örülök, hogy otthon van.  Mennnyünk!


   


  Klári nem örülök, hogy nincs otthon.


  Még ez a robbantás is!


   


  Tegnap éccaka néztem egy filmet a dunán, nem tudtam otthagyni. A címe: A szerelem arca. Kicsit álmos voltam reggel, de megérte, ajánlom megtekintésre.


   


  Mit szóltok? Hétvégére, nappalra visszatér a nyár.


  Nem, ez még nem az a nyár. Az majd október közepén-végén szokott, kabátban kiülni a székbe és csukott szemmel élvezni azt a kis maradék D-vitamint.

  2016-09-25  17:48
  mandula2 (28134)
  előzmény:
 13. 2016-09-25 21:4028137.

  Úgy volt, ahogyan elterveztem. Aludtam egy órácskát, jaj de jó volt.


  Klári észrevettem mindent, de nem volt időm andalogni, mert ... mennem kellett.


  Holnap milyen kávé lesz?


  Kérdés: egyik kamionos a másiknak nem tud - vagy nem lehet? - segíteni, ha "akció" van a migránsok részéről?


  Öt kilométer nem sok, de bizony arra éppen elég..., ha meglódul a társaság. Azért az megnyugtató, hogy őrzött és bekerített


  parkolóban tud pihenni. Azt nem lehet kérni, hogy csak belföldizzen? Mikorra ér haza? Nehéz kenyér.


  Vera mi mostanában folyamatosan fűtünk, mert a vendégünk nagyon fázós volt, na meg nekünk is kellemesebb volt a langyos


  lakásban ücsörögni. Az ember hamar hozzászokik a jóhoz. Délben azt gondoltam, hogy sütök egy kis könnyű sütit, aztán rájöttem, hogy annyira fáradt vagyok, hogy ha tehetem, inkább alszom egyet. Volt itthon bóóóti linzer, azt ettünk a kávé mellé. Szerencsére kezdünk leszokni a cukorról, én pl. már el sem tudom képzelni a kávémat cukorral, pedig előtte mindig egy késhegynyi Steviát tettem bele.


  Gyerekkoromban amikor vidéken nyaraltam, az unokahúgommal úgy ettük a kenyeret, hogy tejjel meglocsoltuk /a bögrémbe fejték a tejet, habos volt és meleg, akkor mennyire szerettem!!/ és utána vastagon megszórtuk kristálycukorral. Kibontogattuk a zsákokat, és az összecsomósodott cukrot mákkal keverve, jókat lakmároztunk fönt a padláson. Vidéken éreztem először az ázott föld friss, semmihez sem hasonlítható illatát. Azóta is szeretem. A tejet már meg nem innám, a cukrot részben száműztem, mák helyett - mert mostanában keserűnek érzem, lehet hogy az is - a diót részesítem előnyben, pláne amíg ilyen zsenge. Naponta pár szem megvédi a csontokat, meg az agyat is a hülyüléstől. Rajta!!!


  Reggel benézek, hozzatok szép dolgokat. Jó éjszakát mindenkinek.

  2016-09-25  18:51
  Tete (28135)
  előzmény:
 14. 2016-09-25 20:4328136.

  Ebéd után mindenki lefeküdt. Gondoltam akkor én is, 1 percen belül aludtam. 6 óráig. Közben hallottam ahogy váltakoznak a filmek , kb 3-t aludtam át.  Ma nem volt olyan fényes idő, mint tegnap.


  Reggel mindjárt megetettem a szomszéd kutyát, amíg a gazdái a templomban voltak. Összeegyeztethetetlen ez, és ahogy az állattal bánnak.


  Már állt a kapunk előtt, és nyalta a szája szélét, ahogy meglátott. Szépen kigömbölyödött már.


  Főztem húslevest, túrós és káposztás tésztát. Azért lett kétféle, mert úgy összeesett a káposzta, csak egy fél adag tésztára volt elég, de így mindenki azt ehetett, amit jobban szeretett. A fiú hatalmas adag cukros túróstésztát, mi többiek a káposztáson osztoztunk.


  Állítólag mamának megjött az étvágya, tegnapi kaja is ízlett neki, a mai is.


  Megcsináltam a csalamádét, már ettünk belőle, finom lett.


  Holnap majd lesznek rántott hacárék, ahhoz majd többet lehet enni a csalamádéból.


  A szomszédban már füstöl a kémény. Nagyon korai, de ha hideg van... Mi még nem fázunk, csak a fürdőben melegítünk kicsit.


  Aludjatok jól, mindenkinek jó egészséget kívánok, és szép álmokat!


   

  2016-09-25  18:51
  Tete (28135)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 15. 2016-09-25 18:5128135.

  Sziasztok.


  Mandula, azért a jövés-menéssel csak óvatosan.


  Azért fáztam, mert pizsiben a meleg ágyból kikódorogva leültem a gép elé. Nem csak a kávé miatt. Aztán ottragadtam egy időre, mire körülnéztem a világban. Mit mondjak nem megnyugtatóak a hírek.beszéltem Skypen. Őrzött, bekerített, bekamerázott parkolóban van éjjel, onnan indul a kikötőbe. Azt mondja, ha nem alakul ki dugó és folyamatosan lehet haladni akkor nincs baj, ha lassítani kell vagy megállni, akkor van gáz. Ez mintegy 5 kilométeres út. Gondolom, ha beér a kikötőbe már sóhajthat egyet.


  Évi ajánlgattam utazást, még a repülő helyett is hajót, meg Olaszországot. Észre sem vetted? 


  Mondanám, hogy szuper a fogyás, de inkább azt kívánom, legyen akkora nyugalom körülötted, hogy pár dekácska visszalopakodjon.

  2016-09-25  17:48
  mandula2 (28134)
  előzmény:
 16. 2016-09-25 17:4828134.

  Sziasztok!


  Reggel csendben benyitottam a Konyhába, gyorsan felhörpintettem az elefántos kávét - köszönöm - és már húztam is be kívülről az ajtót. A délutáni ebéd már nyugiban telt, vééégre és HÁÁÁÁÁLA!!!!!!


  Most már csak egy dologra van energiám, elnyúlni egy órácskát, semmit sem csinálni, csak feküdni. Borika is érzi a változásokat.... neki idegen emberek jönnek-mennek-maradnak... szóval az előbb megdögönyöztem, erre úgy összepuszilt, hogy azt hiszem át kell öltöznöm, az arcomat pedig megmosni.


  Milyen jó, hogy vannak sima hétköznapok! Szeretem a hétköznapokat.


  Elmúlt már a délután? Észre sem vettem. Na jó, velem lehet beszélni, akkor szép estét kívánok minden Konyhásnak, magamat is beleértve.


  Klári miért fáztál reggel? Azért van a fűtés, hogy bekapcsoljuk. Neeeem?


  Napok óta nem kapcsoltam be a tévét, mit néztél meg tegnap? Tetszett legalább?


  Julcsi, lassan mennünk kéééne már valahova!


  Jaaa, hogy irigykedjetek: fogytam két hét alatt 2,5 kilót. Örülök neki, de persze ne ilyen áron utánozzatok.

  2016-09-25  06:02
  Tete (28133)
  előzmény:
 17. 2016-09-25 06:0228133.

  Mandula a darált husit nem hagytam észhez térni, hogy ő nem karaj szelet. Kivettem a hűtőből,(nem a fagyról), besóztam gyorsan összemancsoltam a reszelt sajttal. Kis tojásnyi gombócokat formáltam, (de tojás sincs benne). Jól meghengergettem a két tenyerem közt. Aztán a lisztben ellapítottam félig. Majd tojás onnan egy lapáttal tettem ki a morzsába és ott alakítottam a végleges formájára. Szintén lapáttal az olajba és onnantól összetartja a megolvadt sajt. Vittem a szomszédba is, osztatlan sikert aratott. A sajt részben füstölt volt.


  https://www.youtube.com/watch?v=yqs0ZAJngls


  Ezt is nagyon szeretem.


  Befagyott a befagynivalóm itt a gépnél pizsiben, szóval visszabújok a  "magányos szamárfészekbe".

  2016-09-24  21:17
  mandula2 (28123)
  előzmény:
 18. 2016-09-25 05:4528132.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo


  Sziasztok, jó reggelt. Mit szóltok ehhez a kellemes  zenés ébresztőhöz?


  Kávé, kávé, egy pillanat azonnal, már itt is vagyok.


  Legyen kellemes, gondtalan, vidám napotok.


   

  2016-09-25  02:53
  Sheriff-2 (28131)
  előzmény:
 19. 2016-09-25 02:5328131.

                                       Klári,


  Még túl korán van, hozzál ma kávét, mert már jobb a meleg jeges helyett.


                  Joan Osborne - What If God Was One Of Us - YouTube

 20. 2016-09-25 02:4228130.

  Aaaaaaa......haaaaaa.........

  2016-09-25  01:13
  arirangarirang (28129)
  előzmény:
 21. 2016-09-25 01:1328129.


  A hozzászólásomat.


  2016-09-25  00:14
  Sheriff-2 (28126)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 22. 2016-09-25 00:1828128.

  Lemaradt a zenének a bonája.


                Shawn Colvin - Sunny Came Home - YouTube

  2016-09-25  00:17
  Sheriff-2 (28127)
  előzmény:
 23. 2016-09-25 00:1428126.

  ..........és kérlekszépen, mit nyomtál ki?

  2016-09-24  23:50
  arirangarirang (28125)
  előzmény:
 24. 2016-09-24 23:5028125.

  hogy én milyen lüke vagyok, kinyomtam az egészet.

  2016-09-24  21:49
  Sheriff-2 (28124)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 25. 2016-09-24 21:4928124.

  Hogy én milyen nagyon utálok lenni, de nagy úr a muszáj. Megjegyzés nélkül, mert én vagyok.


                      


                 Meat Glue Secret - YouTube

  2016-09-24  21:17
  mandula2 (28123)
  előzmény:
 26. 2016-09-24 21:1728123.

  Jó estét minden kedves Konyhásnak!


  Nálunk a reggel bosszúsággal kezdődött. Elment az áram. Ahányan voltunk, annyifelé kerestük, hogy hol lehet a hiba?


  Engem küldtek ki a kertbe, mert ott van állványon a vill.óra. Na persze! Mindig a kicsi menjen! Vittem egy söprűt is, hogy az előttem


  a terpeszkedő pókokat felfogja és ne rajtam landoljanak. Mivel a fűtéshez is áram kell, elég nagy volt a felfordulás és a hideg.  A végén kiderült, hogy egy vill.körte lett zárlatos, az verte le az egész házban az áramot.


  Milyen érdekes, hogy az ember mennyire komformizálódott. Tudtam hogy nincs áram, de mivel félhomály volt a lépcsőházban, hát persze hogy felkapcsoltam a vill.kapcsolót. Aztán meg csodálkoztam, hogy mi a fene, miért nem ég a lámpa? Így van ez a vízzel is.


  Miközben morgok hogy nincs víz, szépen megnyitom a csapot.


  A legközelebbi feladat az lesz, hogy a töméntelen mennyiségű biztosítékra ráírjuk, hogy melyik mihez tartozik?


  A vonalas telefon viszont nem működik, ill. csak egy a sok közül. Én nagyon úúúútálom, mert ott kell állni, vagy ülni mellette, ha éppen azt kapom fel. Ez elég ritkán történik meg, mert inkább köröket teszek, csak elérjem a hordozhatók egyikét.


  Ma már ettem idei diót. Lassan lehet szedni, mert megkezdte a potyogást. Most még nagyon finom, zsenge. Könnyen lejön a héja, de ha sütibe darálunk, akkor jobb a tavalyi, mert ez az idei csak kenődik  darálás közben.


  Most ittam meg az esti kávémat, de olyan álmos lettem tőle, hogy mindjárt elalszom itt a gép előtt, mint tegnap.


  Klári a darált hús nem esik szét sütéskor, miközben azt képzeli, hogy ő egy szelet karaj? Vannak híreid?

  2016-09-24  18:29
  Tete (28121)
  előzmény:
 27. 2016-09-24 19:4428122.

  A lopótökről jut eszembe, hogy amikor csináltam kertet először ennél a háznál, külön ültettem azt is, és hogy szép egyenesen tudjanak nőni, építettem nekik álványt.....mondjuk az egyik szomszédom nagyon csodálkozott.....precízebb is volt mint az ő háza.....


  A másik dolog az, hogy életemben 2x rúgtam be. Először kb. 12-13 éves voltam. Nem találtam a lopótököt, ami üvegből volt, gyorsan levágtam egy nádszálat, aminek a közepét kifúrtam. A ház előtt, (verandán?), kezdett forrni a must/bor, felmásztam a 12 hektoliteres tetejére, és jóóóóóóóóóóól meghúztam. Már nem must volt, meleg volt, jól esett, rövidesn kezdtem össze csuklani...

  2016-09-24  18:29
  Tete (28121)
  előzmény:
 28. 2016-09-24 18:2928121.

  Gondoltam, hogy rákeresel, mert nem akartam újabb linket felrakni, hátha hasonlóan jársz, mint a reggeli küldéssel. Bár szerintem ez nem a Celentano.


  A napon nagyon meleg van, az árnyékban hideg. Éjjel felébredtem és kimentem, mondom mi ez a nesz. Beindult a tavasszal lekapcsolt fűtés. Alaposan le volt véve a termosztát, bár nem néztem hány fokon kapcsolt be. Nem lehetett túl meleg. De jó takaróm van, vékony, könnyű, de meleg.


  A menyem kiteregetett egy csomó ruhát, forgattam a napon, minden megszáradt. A család Zben a Tökfesztiválon. Kértem, hogy hozzanak egy kiszárított kivájt lopótököt madáretetőnek,  a madárkáim imádják.


  Néztem egy műsort estére, szerintem remek szórakozás lesz. Muszáj elfoglalni magam.


  Mandula a repüléshez kerestem zenét és azt adta ki elsőnek.


  Az ablakokkal készen vagyok, az ajtó még mindíg csak terv. Vicces, mert nálam már az őszi dekor van, a menyem meg most ültetett egy csomó árvácskát a ládákba. Nekik főleg déli tájolásúak az ablakok, nekem meg kelet és nyugat.

  2016-09-24  17:18
  Sheriff-2 (28120)
  előzmény:
 29. 2016-09-24 17:1828120.

  Így aztán könnyű, köszönöm, a Google-barátomtól megkérdztem.


   


   

  2016-09-24  14:39
  Tete (28118)
  előzmény:
 30. 2016-09-24 16:1628119.

  Sziasztok!


  Még mindig nagyon meleg van a napon. Délelőtt direkt kiültünk főzés után, mikor apa elvitte a kaját. Kutyusok is kifeküdtek a napra. most kint voltam, egy pozsgást átültetni, hozzá se lehet érni, mert egyből potyog, törik. De ami levele leesik földre, az meg is gyökeresedik. Egy nagy baj van vele, lakásban nem telel át, csak a pincében.


  Oda sütött a nap, föl is forrt az agyam. de sikerült átültetni.


  Jelentem a szőlő tejjel semmi problémát nem okozott, nem lehet kiismerni a szerkezetemet.


  Nagyon szörnyen aludtam, fáradt is voltam reggel. korán felkeltem, hamar megfőztem, sült csirkecomb volt tökfőzelékkel. Mamának nagyon ízlett a tök, mert ő cukorral szereti, és most megcukroztam neki. Nagyon jó volt, úgyhogy repertoárba felvéve.

  2016-09-23  23:31
  Tete (28111)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 31. 2016-09-24 14:3928118.

  Az is olasz: Adriano Celentano, Azzurro c. dala.


  Hahó, csak nem lettetek tengeri betegek?


  Mivel szó érte a ház elejét, főzök is. Kipróbáltam a sok helyen sokat emlegetett  rántott szelet darált húsból c. művet. Szerintem finom,  az íze ugyanolyan mintha szelet húsból lenne, de jobban ehető, gondolok idős emberre vagy gyerekre. Nem kell tartani a rágósabb részektől. Nem spiláztam túl, (sokan fokhagymát is tesznek bele, szerintem attól volt fasírtos jellege), csak só, sajt és annyi. Jól ellapítva, panírozva. Az biztos, hogy ha ezentúl rántott húsra lesz gusztusom és csak darált husi van idehaza, nem esek kétségbe.


  Más. Valaki felszámolta a könyvtárát, regényeket, lexikonokat, mesekönyveket és sok háborús könyvet. Úgy adta egy ismerősnek, hogy aki akarja vigye, válogassa, a maradék menjen az iskolába a papírgyüjtésbe.  Aki előttem átválogatta, főleg a lexikonokat szedte ki. Kikukáztam pár mesekönyvet, pár regényt, volt ami nekem is meg van, csak régebbi, elnyűttebb kiadásban. Most nézegetem a kincseket. Lehet nagy részét kiolvasás után visszarakom a dobozokba, de pl. a mesekönyvek jók lesznek felújítani az unokák nálam lévő mesekönyv készletét. 


  Joe küldök kárpótlásul egy külön kávét csak Neked, amiért nem tudtad megnyitni  az olasz nótát.

  2016-09-24  14:08
  Sheriff-2 (28117)
  előzmény:
 32. 2016-09-24 14:0828117.

  A kávé nagyon olaszosnak néz ki, de a videót nem tudom megnézni.

  2016-09-24  06:35
  Tete (28115)
  előzmény:
 33. 2016-09-24 06:4328116.

  Szia Joe.


  Gondoltam, hogy nem igazán értetted a gondjainkat, azért küldtem át.


  Ezek a problémák sajnos fennállnak. Sokan nincsenek tisztában vele még itt Magyarországon sem.


   


  Vera mit tett a szőlő+tej kombó? Mesélj.

  2016-09-24  05:29
  Sheriff-2 (28113)
  előzmény:
 34. 2016-09-24 06:3528115.

  Hurrááááááá!


  Egyesek mondtak ezt is azt is, és igazuk lett. Mégegyszerhurrááááááá!


  Sziasztok jó reggelt.


  Azt  igazán nem mondhatjátok, hogy baj van a kompromisszumkészségemmel.


  Repülő nem ? Nem.


  És hajó? És Olaszország?  Ki jön?


  https://www.youtube.com/watch?v=HCyzGuipTd4


  Legyen szép, kényeztető, szeretgetös,  szeretetteljes napotok.

  2016-09-24  00:29
  mandula2 (28112)
  előzmény:
 35. 2016-09-24 05:4228114.

  Nagyon sokan csinálnak maguknak füstölőt, a legegyszerűbb 2 hordóból, amit aztán a végtelenségig lehet komplikálni, van olyan akinek hobbyja. Fa vagy szén fűtéssel. Én pl. elektromosat használok.


               A Guide to Offset Barrel Smokers - Barbecuebible.com


               Offset Smoker | Reverse Flow Smoker | Commercial Smokers


  Akinek pedig rengeteg ideje van videókat/filmet nézni, az pl. nézheti ezeket, hogyan készűlnek ezek a híres nagy darab húsok. Kezdettől befejezésig 3 részletben.


              BBQ with Franklin: The Brisket - YouTube


              BBQ with Franklin: The Cook - YouTube


              BBQ with Franklin: The Payoff - YouTube


               


      Egyszerű kávék zene-bonával. Madonna - Secret (Album Version) - YouTube

  2016-09-23  22:07
  arirangarirang (28109)
  előzmény:
 36. 2016-09-24 05:2928113.

  Sziasztok,


  A bevándorló problémával tisztában vagyok, de ilyen részletesen nem olvastam róla, mint amit belinkeltél.


   

  2016-09-23  13:19
  Tete (28105)
  előzmény:
 37. 2016-09-24 00:2928112.

  Sziasztok!


  Klári amikor a tévében láttam/hallottam hogy mit műveltek szegény kamionossal, rögtön -re gondoltam. Persze mióta Ti vagytok, azóta nekem a kamion egyenlő vele. Valaki gatyába rázhatná ezeket a betolakodókat. Lesz itt még irgum-burgum!


  Látom füstölögtök. Én is, de én a füstölős szomszédra. Drukkolok, hogy minél előbb használja el a nyesedékeit meg az égetnivaló vacakokat, mert egyszerűen nem lehet szellőztetni, ha itt vannak.


  Ma igazán úgy kellett összekaparni, mert komoly fájdalmaim voltak/vannak. Egyesek azt mondják, hogy a stressztől.


  Jó hír: itthon van, aki itthon van.


  Kényeztetés ezerrel.

  2016-09-23  12:16
  Tete (28103)
  előzmény:
 38. 2016-09-23 23:3128111.

  Szia Julcsi, én fogok túltengeni bánatomban. Búbos nélkül. Tudod mi voltunk a kukák, mert reménykedtünk, hogy mégse megy el a hétvégére. Tudhattuk volna, hogy persze hogy el. Kösz a drukkot.


  Vera, szőlő és tej? Legfeljebb befofol. Direkt írtam így, hihi.


   

  2016-09-23  22:13
  szőrész (28110)
  előzmény:
 39. 2016-09-23 22:1328110.

   


   Ki teng itt túl a búbossal? Vissza kellett olvasnom, hogy mivaaan?


   


  Ne érezd egyedül magad! Drukkolok én is.


   


  Nem hagynak időt a felkészülésre, indulás azonnal? Nem a sarki kisbóótba indul kenyér-tejért!


  Pláne ilyen hírek után! Grrrrr!


   

  2016-09-23  17:22
  Tete (28107)
  előzmény:
 40. 2016-09-23 22:0728109.

  Köszi, ilyen építkezési elemeink vannak is itthon. Majd megmutatom apának, de tudom mit mond majd rá. Majd télen füstölünk, már nemsokára tél lesz. Ma fázom mint a fene, egész nap a hőségben autókáztunk, ugye a kocsiban jó meleg van, ha süt a nap. Szellőztetni nem lehetett, mert fáj a fülem? vagy a fogam? vagy a csuda tudja micsodám a jobb oldalon. Nagy gáz lenne, ha a fogam fájna, ott egy korona. Mikor bejöttem a lakásba, mintha egy mélyhűtőbe jöttem volna.


  Hivatalos ügyeket intéztem, aztán elmentünk vásárolni. Lődörögtünk minden fele, leginkább a piacon. Apa a vége felé már ideges volt, ezért elég sok mindent meg se néztem, amit akartam.


  Bánkódom, mert felpróbáltam egy nagyon jó kardigánt, pont ilyet akartam, /nem a piacon/ gyönyörűen állt a színe, minusz 10 év, csak az alja volt valami kriminális. Loknis, mai divat, de nekem rosszul áll, így nagyon nagy bánatomra ott hagytam.


  Vettem gyalult tököt, és kaptam szálas zöldbabot a piacon, úgyhogy megcsinálom a palacsintatésztában sült zbabot rizzsel és tartárral.


  Fincsi szőlőt, apropo ha szőlőt ettem kb. 1 órája, és most tejet, mi lesz az ábra?


  Gyalult káposztát csalamádénak, és reszelt káposztát káposztás tésztának. Kukoricát főzni. Holnap egész nap ezekkel fogok vacakolni. És mosok, ha még jó idő lesz, ha nem akkor is.


  Végre ettünk halat. Elmentünk egy étterembe, apa pontyot evett, én fogast, rántva. Nagyon jó volt, jóllaktam, mint a duda, de mire hazaértünk, már újra tudtam volna enni.


  Klári írjál csak, én is akkor írok sokat, ha valami gondom van.


  Sziasztok, jóccakát.


   

  2016-09-23  11:15
  Sheriff-2 (28101)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 41. 2016-09-23 17:2528108.

  búboskemmence= az véletlen volt, szóval búboskemence.

  2016-09-23  17:22
  Tete (28107)
  előzmény:
 42. 2016-09-23 17:2228107.

  Jól megmagyaráztad. Mi az a korosztály vagyunk aki még tudja miről szóltál. Szerintem Te szerettél ott lenni a Nagymamádnál.


  Nádfedél meg búboskemmence, szerintem melegebbek, családiasabbak, otthonosabbak voltak azok a házikók, mint a mostanában épülő csupa üveg, csupa fém, csupa kő paloták.


  Lányok, fijú, lehet kicsit túl fogok tengeni, de valahol el kell terelni a figyelmemet. Szóval, ha sokat írok, néha valaki bökjön rá egy aha vagy egy másik rövid szóra, hogy ne érezzem olyan egyedül magam. 

  2016-09-23  11:21
  Sheriff-2 (28102)
  előzmény:
 43. 2016-09-23 13:1928105.

  Inkább az ott ólálkodó és Angliába menni akaró migránsokkal van most bajunk. Kösz a drukkot.


  A füstölők tényleg egyszerűek, megkóstolnám azt a husit. Most éppen bőrös császárt sütök, ami már félpuha volt, mikor a kedvesem elment. Sajnos nem tudtam neki adni belőle. Csak, hogy ne érje szó a ház elejét, hogy nem sütünk-főzünk a Konyhánkban.


  Vera az a süti nekem is felkeltette az érdeklődésemet, azért is írtam ki a naptáromba. De mostanában kevesebbet sütök. Eddig a meleg miatt. Majd most, ha jön a hűvösebb teázós, forró csokizós időszak lehet újra nekifogok.


  Kimicsinál, kimitfőz, kimitsüt, kiholmászkál?

  2016-09-23  12:31
  Sheriff-2 (28104)
  előzmény:
 44. 2016-09-23 12:3128104.

  Drukkolunk-drukkolunk, annyira, hogy imádkozni nem szoktam, de most kivételt teszek, azt hiszem előbb meg kell tanulnom......


  Tehát imádkozom hogy nem sokan jöjjenek szembe a KORMÁNYZÓ ÚRral, még ott a goofy országban sem, ahol a rossz-oldalon kormányozgatnak.


  Hhhhjahhhh kéremszépen hogy másik kormányzót vertek meg, előfordúl az bármilyen szakmában. Még rendőrrel is.

  2016-09-23  12:16
  Tete (28103)
  előzmény:
 45. 2016-09-23 12:1628103.

  Sziasztok.


  Lányok, fijú, most én kérek drukkolást. most indult Angliába. Tudjuk jól mi van ott, volt is afférja az ott "várakozó emberekkel" már nem is egyszer, de most, hogy megvertek egy magyar kamionost ........ Nem igazán vagyunk nyugodtak. Egyáltalán mi értelme volt? Annyira elvakultak, annyira agresszívek lettek. Ráadásul úgy volt, hogy ma már nem megy el, amit akartam neki készíteni azt úgy gondoltam ráérek hétfőre. Jött a telefon, hogy azonnal menjen. Szerencsére már végeztem a fodrásznál (napra lehet nézni........ stb.) és vásároltam, amikor telefonált, hogy mennie kell. Rohantam haza, összekapkodtunk ruhát, valamennyi kaját és már ment is. Olyan zaklatott vagyok, remeg mindenem, pedig rám aztán ez nem jellemző. Tudom pozitív gondolkodás, nem lesz semmi baj. Majd meggyőzöm magam.

 46. 2016-09-23 11:2128102.

  Hideg füstöléshez nedves/vizes fürészport használtunk a nagymamám nádfedeles házának a bubos-kemencéjének a kéményében. (na ezt jól megmagyaráztam)


   

  2016-09-23  11:15
  Sheriff-2 (28101)
  előzmény:
 47. 2016-09-23 11:1528101.

  Vera,


  Korábban szó volt a füstölésről, itt van pár kép hogy milyen egyszerűen meg lehet oldani, meg még egyszerűbben is egy papír dobozzal....


  Az első 2 kép meleg füstölő.


  A harmadik német typusú.


  A hús szelet pedig az eredmény, és persze hőmérő nélkül. Ez pl. marha szűgy.


  A hideg füstölés ugyanaz, de hosszabb csövet használnak a tűz, és kamra között, meg télen, hogy a füst hideg legyen.

  2016-09-22  22:56
  arirangarirang (28097)
  előzmény: