Keresés a fórumban

Cseh konyha
Több Gasztro topik »
»
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
 1. 2015-04-19 09:3925142.

  Szép napot mindenkinek!


  Én ezeket a palántákat kertészetben vettem, de nézegettem a magokat meg  lehet rendelni itt a neten is. Az ízekről nem tudok semmit, hiszen idén lesz először.


  Évi, nem baj, hogy nem nyertünk, kaptak még egy hetet, jó lesz az nekünk a jövő héten is. Hacsak nem nyerte meg a párom, bár még nem néztük meg a számokat.


  Persze szokott hozni ezt-azt, illatszereket, mosószert, édességet, nekem is az apróságoknak is. De inkább akkor, ha kérem, hogy hozzon az országra jellemző dolgot. Sajtot, mustárt a franciáktól, kakaót a hollandoktól. Olívát nancslekvárt a spanyoloktól, mézet, szárított gombát a lengyelektől. Amikor valami fogyóban van és éppen abba az országba megy, ahonnan hozni szokta, akkor kérem vegyen. De igazság szerint, már itthon is lehet mindent kapni. Egész Európát járják, de a legtöbb fuvar, Hollandia, Belgium és Anglia. Szerencsére kelet felé nem mennek.


  A túlvezetés meg annyi, hogy meg van szabva, mennyi időt vezethet egy nap. Azt nem szabad túllépni, mert arra nagyon harapnak itthon is és külhonban is a szervek. Volt, hogy Győrnél telt le az ideje, egy háromnapos ünnep előtt, ilyenkor a cég küld egy személyautót és hazahozzák. Aztán a visszautat meg megszervezik. Most is viszi a kedvesem a cimboráját Komáromig, mert pénteken onnan hozták haza. Aztán, mint ahogy most is, egy kifelé menő kocsival meg megoldják, hogy a kocsihoz jusson. Nagyon korrekt a cég.


  Este tízkor fog indulni, most Angliába megy. Bevittem az "ágybakávét" és hagyom még pihenni.


  Nem tudom volt-e fagy, én beköltöztettem az "ültetvényt".


  Legyen szép napotok. Itt most csend lesz, mert Aprajafalva ment az Állatkertbe.

  2015-04-18  19:50
  mandula2 (25140)
  előzmény:
 2. 2015-04-18 22:4725141.

   


   Szervusztok leánkák!


   


  Évi a fekete paradicsom magját megkapod a gazdaboltban, vagy bárhol, ahol magot árulnak. Finom leveses volt és édeskés.


  Idén lesz fekete paprikám is bibibííí! Hacsak a csigák le nem rágják...


  Kérdezted, hogy miben fogsz topogni, ha lekerül a kis csizma? Szerintem abban amiben tavaly is, csak van pár kényelmes topánkád.


  Én már levettem a kisbakancsot, mióta ilyen, azaz olyan jó idő volt, félcipő, kicsit sportos bordó, meg fekete-szürke kenguru mindene, elöl-hátul-oldalt-talpán, még a nyelvén is kenguruk ugrálnak fehérrel hímezve. Meg van még pár ősleletem. Lassan a szandálok következnek. Papucsot utcára még nyáron sem.


   


  Itt van a rebarbara bimbaja, meg a legszorgalmasabb muskátlim.


   


  Vera én nyugodtan tudok aludni hagyományos és múmiában is, mert a zippzár, dupla kocsis rajta, ha melege van a lábnak, ki lehessen dugdosni rajta.


   


  Egy kempinges bandánk vidéken van, két 160 kilós mangalicát siratnak el nagy zajjal. Írtam, hogy véreshurkát egyenek helyettem, életem párja egy rőf kolbászra konzentrált.


   


  Ma rakott káposzta tejföllel a tetején, és piskóta citronyos krémmel készült. Holnap kiegészül májgaluska levessel.


  Már napok óta nem kellett, de ma begyújtottunk mi is, jólesik. Majd aztán megint egyik-napról a másikra berobban a nyár.


  Jó hétvégét nektek!


   


   

  2015-04-18  19:50
  mandula2 (25140)
  előzmény:
 3. 2015-04-18 19:5025140.

  Sziasztok!


  Klárikám sajnos elhamarkodtad - velem együtt - a számokat, sajnos nem nyertünk. Kettő van mellette, de arra nem fizetnek.


  Jövő héten újra megpróbáljuk.


  Lányok! Az ötösre öten vagyunk. Mindenki ír egy számot. Ha két egyforma szám van, akkor azé él, aki előbb írta. OK? Jó lenne mindezt emilkében, mert az a mocskos nem alszik.


  Az előbb jöttünk haza. Vásárolni akartam, de nem találtam semmi kedvemre valót. Cipő, h.nadrág, trikó stb.


  Viszont itt szagolgatom a kezemet, mert az egyik parfümériában ráfújtam egy kicsit, ott még nem tetszett az illat, itthon meg annál inkább. Viszont nem tudom, hogy a sok fújás közül ez melyik??


  Na persze annyi baj legyen. Most gyorsan rittyentek egy kis vacsorát, mert már elég késő van. Ilyenkor már nem szoktunk enni, de most ez van. Azt hiszem csirke lesz, méghozzá göngyölve. Sajt és sonka, újhagyma meg fűszerek. Hozzá valamilyen garnírung és saláta + borocska.


  Rohanok is, mert legkésőbb nyolc órára ígértem.


  Ma még annyi dolgom van, de vannak megválaszolatlan leveleim is, viszont ahogy közeledik a tíz óra, egy pillanat alatt lekókadok és már hasznavehetetlenné válok.


  Ez a móka ismerős, mert a terhességem alatt volt az, hogy kilenc óra előtt két perccel még vígan beszélgettem, ahogy a mutató a teljes órára ért, én már horkoltam.


  Az akkor volt, de most mi van???


  Fekete paradicsomról csak Julcsitól hallottam. Hol lehet ilyet beszerezni? Én is szeretnék. Az íze milyen?


  Nálunk pár évvel ezelőtt valószínű a földdel együtt jöhetett koktélparadicsom mag, mert magától kikelt. Igaz hogy sárga szinű volt, de a legjobb helyen, a konyhaterasz mellett.


  Amikor reggeliztünk, csak két lépést kellett tenni és leszakítani a 2-3 méter magas indáról pár paradicsomot. Garantáltan vegyszermentes volt, és édes. Aztán meggondolta magát, és ahogy jött, úgy el is tűnt.


  Lehet hogy van képem róla, majd felteszem. Egyébként hideg van, Tantikába még reggel begyújtottunk, most kellemes meleg van a nappaliban.


  Rohanok, mert nem lesz vacsora. Jajjajajajajaj van rá kb. 20 percem! Sziasztok.

  2015-04-18  12:03
  Tete (25139)
  előzmény:
 4. 2015-04-18 12:0325139.

  Szép napot mindenkinek.


  Lehet, hogy milliomosok leszünk?


  Muszáj elmondanom, hogy miket vettünk. Két szegfűt, az a nappali ablakában fog illatozni. Egy csilipaprikát, ami cserépben is nevelhető. A képen kis dús bokor és az égnek merednek a zöld, sárga, piros picike kis paprikák. Nagyon erős, majd a kicsiktől, azaz a kicsiket óvni kell a szüreteléstől. Mindenféle koktél paradicsomot. Kéket, feketét, pirosat, sárgát, körteformájú sárgát. Fürtöset, futósat, bokrosat. Tegnap a kedvessel el is ültettük. Ma délután meg szerintem bevisszük, mert holnapra-holnaputánra fagyot jósolnak. Nem gond, mert cserépben illetve balkonládában vannak. Tegnap egész nap kinn voltunk. Ma már hideg van, de a fiam meg az unokám füvet nyírnak. Párom tegnap jeleskedett a kert egy részével, ma ők folytatják. A komposztálót akarják kirakni, illetve áthelyezni is egyben. Van egy kb. 5x5 méteres terület ahová szoktunk pár tő padlizsánt rendes méretű paradicsomot, paprikát tenni. Oda megy a komposzt és a májusi fagyok után a szabadföldi dolgok. Pucoltunk krumplit, mesélem Manómnak, hogy miért ráncosabb már kicsit a krumpli, meg mutatom a csírát. Na, azt az egy csírás krumplit el fogjuk ültetni.


  Tegnap a nagy kertészkedés után áthívtam a nővéremet, hogy nézze meg az ültetvényt. Mondtam idén koktélparadicsomban utazunk. Persze mindenki megmosolyogja a lelkendezésemet, de tavaly is annyira szerettem volna ilyen különlegességeket, de lemaradtunk róla. Idén megvalósul. Majd csak figyelje mindenki mennyi és milyen klassz lesz a termés.


  Nálunk három cica van, egy az unokámé, kettő a növérem unokájié. de mind itt üdül nálam a teraszon. Miért?


  Ne fagyjatok meg, egy-két nap és újra tavasz lesz, ha nem mindjárt üt be a kánikula, mert mostanában már semmi sem a régi. 


   

  2015-04-17  22:22
  mandula2 (25137)
  előzmény:
 5. 2015-04-18 00:5325138.

  Egész éjszaka suttogtam a füledbe a 11-t.


  És a te számod mellik?


  Ma pokrócot is mostam, meg is száradt még, viszont a paplanhuzat megázott a fedett teraszon. Most beljebb raktam, pár vastag törölközővel együtt, szárad, mire szárad


  Azt álmodtam éjjel, hogy apa azt akarta, hogy dajeroltassak, le se tudom írni. Becsavarta valami hölgy, de nem tette rá a löttyöt. egy fehér hálót húzott a fejemre, egész nap abban voltam álmomban, és mikor kiszedték Angela Davis frizurám volt. Aztán felébredtem.Hogy a fenébe álmodik az ember ilyen hülyeséget. Most megyek aludni.


  Sziasztok, mind.

  2015-04-17  22:22
  mandula2 (25137)
  előzmény:
 6. 2015-04-17 22:2225137.

  Sziasztok!


  Senki többet, harmadszor!


  Lottó feladva. Klári a számod benne van. Vera pontosan mondd meg legközelebb, hogy melyik számot írjam be. Így sajnos /vagy nem sajnos?/ ha nyernénk, akkor csak Klári és én lennénk benne a buliban.


  A kutyus nagyon aranyos. Elhiszem hogy nemsokára melege lesz ebben a téli bundában. Borit is kefélni kell, mert már kezdi vedleni a meleg ruháját. Tavasszal mindig olyan gyönyörű fényes a szőre, de megizzadunk mindketten, mire végzek vele. Tekereg, harapdál, azt hiszi, hogy játszom vele.


  Klári jó volt olvasni, hogy mennyire boldog vagy. Miket vettetek? Nálatok nincs kutya, amelyik kikaparná a virágokat? Sürgősen szerezzetek be egyet, ne csak nálunk legyenek lyukak, meg alagutak. Amikor megjön  szokott hozni "madárlátta" ajándékot?


  Délután elmentünk venni egy porszívót. Úgy látszik, nekünk mindig akkor romlik el minden, miután lejárt a szavatossági idő, de akkor aztán azonnal.


  Már lassan kiállítást lehetne nyitni az elromlott, de ki nem dobott háztartási gépekből./is/ Ez az új jól szív, de csak húzni tudom a szőnyegen, mintha gereblyéznék, mert nagyon tapad és alig bírom tolni. Nem tudom ki milyen sűrűn takarít, de nálunk napirenden van a porszívózás, törölgetés és a felmosás, pedig a kutya nem is jön be a lakásba. /na jó, télen amikor hideg van, vagy nyáron, amikor dörög az ég/


  A frissen festett kamrába beköltözött egy pók. Hogy volt pofája hozzá! Ezért festettem? Azóta már az új porszívóban csücsül. Ez a gép nem porzsákos, így ha valamit felszív, legalább látom hogy mi az.


  Holnap reggel megnézem, hogy él-e még a koma? brrrrrrrrrr


  Aludjatok jól. Nálunk esik az eső, talán ezért is fájt napközben itt meg ott.


  Jó éjszakát.

  2015-04-17  13:40
  citylako (25136)
  előzmény:
 7. 2015-04-17 13:4025136.

  Hát én hiába sugdosok? most téged teszlek felelőssé, hogy nem írtad fel a számokat, pedig  az lett volna az a szám, mert tényleg 11-el kezdődött, és volt benne 5-s is.


  Reggelre elfogyott az egyik gyógyszerem, recept van, de ilyenkor sajna nem merek utcára menni, majd apa kiváltja ha hazajön. Ehelyett kimentem ültetni, és gyomlálni. Fejen álltam egész délelőtt. Most a fejem egy nagy méhkas, de közben hazajött apa, és fordulásból ment a gyógyszertárba és már  be is vettem.


  A kutyám egy nagy szökős. Nem is tudom mi lenne, ha nem kertes házban laknánk, nem lehetne sose elengedni. Nagyon vonzza a kapun kívüli világ, és olyan gyors, mint a villám.


  Apa bejött a receptért, és kifele a kutty a lakásból kirongyolt az udvarra. Ahogy apa ment a kapu felé, ő már ott is volt. Be akarta terelni, de elfutott. Akkor gyorsan ki akart surranni apa a kapun, de mire megfordult, már ott volt Kismukk. Tudjátok, neki volt olyan varázscipője, amivel mindenkit lehagyott futásban. Végül sikerült beterelni, már 3 rácsos kapu van, ahová el lehet zárni, de mindig ott van, ahol éppen nem kéne.


  Nagyon jót vigyorogtam délelőtt, keresem hol van, hát benne ült a hatalmas virágalátétben, amit madáritatónak használunk, most még nem volt benne víz. Sőt megvárta amíg bejöttem a fényképezőgépért, a telefonnal nem szeretek fényképezni, nekem macerás.

  2015-04-17  08:52
  mandula2 (25134)
  előzmény:
 8. 2015-04-17 10:0025135.

  Megérkezett itthon van.


  Ha engem is beszámoltál a csapatba az én számom a 49. A vállam sokkal jobb, nem lehetek nyamvadt, mikor itthon van a kedvesem.


  Most szerintem igazoltan távol leszek. Majd mesélek, mert voltunk a kertészetben és sok mindent vettünk. Lesz mindenféle paradicsomunk. Fekete, kék, cirmos. Délután ültetni fogunk.


  Nagyon boldog vagyóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóók!

  2015-04-17  08:52
  mandula2 (25134)
  előzmény:
 9. 2015-04-17 08:5225134.

  Jó reggelt!


  Tegnap este orvosnál voltunk /ez most egy sorozat/ elég későn értünk haza. Vacsora volt, de még utána egy kis ez meg az.. jól elment az idő.


  Jöttem, leültem, írtam volna, de olyan álmosság jött rám, hogy majdnem az ájulás környékezett. Gép kikapcs. beájultam az ágyba.


  Vera légy szíves szállj ki az álmaimból!!!!! Ott voltál és valamilyen számokat duruzsoltál a fülembe. Volt köztük tizenegy, meg ötven...valamennyi. Hosszú számsor. Még fel is ébredtem, gondoltam magamban, hogy fel kellene írni, de aztán visszazuhantam. Akkor már nem voltál ott, pedig súghattál volna.


  Viszont!!! Van egy ötletem!!!


  Gondoltam, hogy lottózhatnánk így együtt.


  Én megvenném a szelvényt, ti pedig mondanátok egy-egy számot.


  Zsókát leszámítva öten vagyunk, mindegyikünkre jutna egy-egy nyerő szám. Ha hatost is vennénk, akkor persze ő is benne lenne a nyerő csapatban!


  Nektek így nem kerülne semmibe, de még játéknak is jó lenne.


  Együtt izgulhatnánk a húzáskor. Ha nyernénk, /pláne most!!!!!!!!!!!!!/ elosztanánk igazságosan.


  VÉLEMÉNY????? Benne vagytok?


  Ha ma nem írtok kb. két óráig, akkor már csak a jövő héten lenne aktuális. Patikába kell menni, a lottózó meg mellette van.


  Utána már a mostani lottó tárgytalan.


  Valamitől zsibbadnak a lábaim, hajnalban be is akart görcsölni a vádlim, erre megfenyegettem,így abbahagyta.  Na azért!


  Klári! Megérkezett? Minden rendben?


  Julcsi olvastalak, de mint fönt már írtam, elájultam az álmosságtól, így válasz csak ma megy.


  Marink emilke!


  Kezdődik a nap,most úgy érzem, hogy fel kell kurblizni magam.


  Remélem sikerül.


  Szép, hasznos napot nektek is.


  Kávé?

  2015-04-16  16:06
  citylako (25133)
  előzmény:
 10. 2015-04-16 16:0625133.

  Az egér mindig megakad itt a topikon.


  Na én direkt visszakerestem azt a híradót, végig néztem az elejétől a végéig, vártam, hogy megjelenik a Bárdos András, ugyanolyan pózban, mint ahogy emlékeztem, és mondja a számot. Rengeteg szám szerepelt, mert a bankcsődről szólt az egész, de úgy és olyan hosszú számsort nem mondott ki a bemondó. Lehet, hogy ébren álmodtam? Vagy tényleg valami természetfölötti játszott velem. Nem vagyok hülye, egyik napról a másikra nem felejtek el dolgokat, visszanéztem az előző napit is, semmi. Azt mondják az okosok, hogy pár napon belül újra elém kerül ez a szám, ne izguljak. Eddig nem izgultam, de most már igen, mert hová tűnt, és mi volt az, én dilinyós miért nem írtam föl? Persze tudom, mert azt hittem meg tudom jegyezni. Ez olyan, mint az álom, azonnal elfelejti az ember, ahogy kinyitja a szemét. Lehet, hogy tényleg álmodtam.


  Ki tudja hogyan lehet kijutni Cannesba a filmfesztiválra. Konkrétan a vörös szőnyeges bevonulás érdekel, és egy db. film, és már pucolnék is haza.  Azt tudom, hogy ha felszállok egy járműre, akkor odajutok, de azt nem, hogy mi a menete a filmre bejutásnak, helyre szóló jegyek vannak, vagy annyi ember türemkedik be, ahány befér? Ha túl soká vetítik a filmet a vörös szőnyeges vonulástól, akkor csak a film érdekel. Hol kéne ennek utána nézni, főleg az árak miatt.


   

  2015-04-15  22:49
  mandula2 (25130)
  előzmény:
 11. 2015-04-16 13:2125132.

  Sziasztok!


  Klári ne sírj! Látod, lett másik, mert újra írtad.


  Örülj a javuló válladnak és a Hazatérőnek. Kérdés: mi az, hogy elfogy a vezetési idő? Akkor mi van?


  Ma még csak belülről néztem, hogy kint milyen szép idő van. Napozni kellene, D-vitamint gyűjteni.


  Most rohanok - mint mindig - mert nem érem utol magam.


  Kávé?


   

  2015-04-16  08:53
  Tete (25131)
  előzmény:
 12. 2015-04-16 08:5325131.

  Brühühűűűű!


  Írtam egy hosszú levelet, és huss elszállt. Na, akkor második nekifutás.


  Szép napot mindenkinek.


  A vállam lényegesen jobban van, bár repülni még nem tudnék. Mondjuk egyébként sem, a fránya kilócskák miatt. Miért ragaszkodnak ezek a kis piszkok hozzám?


  Évi nem baj, hogy néha elírtad a nevet. Majd, ha Leokádiát írsz, akkor kiabálok. Említettem a családban is kevertek minket, talán mert a nővérem komolyabb, megfontoltabb, rá jobban illett volna a Klára. Én meg vigyorgósabb, viccesebb vagyok. Ez van.


  Nagyon-nagyon régen születtem. Otthon, egy nagyon kedves bába segítségével. A szüleim nagyon fiút vártak, aki az Édesapám nevét vitte volna tovább. Kora reggeli órákban születtem meglepetésként lánynak. A szülésznő kérdezte, hogy fognak hívni, még nem tudták. Az akkori szokás szerint a bába este ment megnézni az újdonsült anyukát, illetve segédkezett a fürdetésnél. Na, van már ennek a kislánynak neve? Mondták még nincs. Erre a bába felkapott megpuszilgatott és azt mondta legyél druszám. A szüleim összenéztek, hogy miért is ne. Így lettem én Klári a nagyon tisztelt és szeretett szülésznő után.


  A kullancsokkal vigyázzatok. Kertészkedés után nem árt önvizsgálatot tartani. Már nem csak az erdőkben vannak. Nálunk a cicákban is találtunk, pedig ők csak a kertben szaladgálnak.


  A kedvesem sajnos nem ért haza, Óbaroknál elfogyott a vezetési ideje, és még a cucc is a háta mögött volt. Majd, most délelőtt érkezik. Hurrrráááááá.


  Legyen szép napotok, élvezzétek a napocskát, a meleget. Állítólag a hét végén megint befagyhat a "befagynivalónk".

  2015-04-15  22:49
  mandula2 (25130)
  előzmény:
 13. 2015-04-15 22:4925130.

  Vera van véleményem. Le is írtam, aztán kitöröltem.


  Hallottam arról a nőről, bár nem vagyok fönt a FB-on.


  Jó a téma, órákig tudnék beszélni róla - de nem teszem -.


  Idő lesz, leszakad a bibis lábam, pedig azt a nagy ütést /baleset/ évekkel ezelőtt szereztem.


  A tévében téma volt a kullancsok szaporodása, mutattak is egy párat. Azóta viszketek, mindenhol vakarom magam.


  Volt már bennem nem is egyszer, de ki gondolt "abban az időben" arra, hogy akár meg is betegedhet tőlük?


  Irány a zuhany alá.


  Klári megoldódott a rejtély! Hát persze hogy Katinak írtalak, hiszen a baráti körben több Kati is van, a családban szintén.


  Egyetlen Klára nevezetű hölgy volt/van az ismeretségünkben, ő nem valami szimpatikus, de te arról nem tehetsz.


  Szóval éljenek a Klárik és a Katák.


  Megjött, vagy csak holnap?


  Vigyázz a válladra.


  Megyek aludni, nektek is jó éjszakát.


   


   


   


   


   

  2015-04-15  21:59
  arirangarirang (25129)
  előzmény:
 14. 2015-04-15 21:5925129.

  Azért nem alszom pizsiben, mert melege van a lábamnak. Hogy mikor váltottam, nem emlékszem. Régen pizsi is, és alatta még egy ruhadarab,  minden volt. Egy dolgot nem tudtam sose magamon tartani éjjel, a zoknit. Bokától lefele mindig melege van a lábamnak, még akkor is, ha olyan hideg, mint a jégcsap. A sarkvidéken még nem próbáltam, de pl. azért nem tudok a múmia hálózsákban aludni, mert melege van a lábikómnak.


  Ma sajnos aludni kellett délután, valami babról álmodtam, babokat szedegettem ki valamiből kézzel, és azt eszegettem, így le is késtem a filmem elejét fél órával.


  Tegnap egy érdekes dolog történt, néztem a FB-t Volt egy kép, és valahol egy többjegyű szám fölötte, mellette, nem emlékszem. A Story 4 tv volt bekapcsolva, és pont mikor néztem a képen a számot, ugyanazt a számot bemondta a bemondó. Annyira meglepődtem, hogy se a számra, se a képre, se a témára nem emlékszem. Ma persze már hiába kerestem.Azt olvastam, hogy ilyen esetekben angyalok akarnak valamit üzenni. és akkor ráadásul még egy madártollat is találtam leszúródva a kocsibejárón, de annyira, hogy nem bírtam kihúzni. A váratlan tollak is állítólag.... Na de honnan tudják ezeket, bebizonyosodott valaha is? Mostanában itt volt egy azt hiszem angol, vagy amerikai nő, akinek sok könyve megjelent angyal témában, én nem hiszek neki. Ugyanúgy meglovagolt egy divatos témát, mint a többi, aki misztikus témával foglalkozik.


  Persze angyalok vannak, tapasztaltam az őrangyalom segítségét számtalan esetben, de ennek a nőnek nem tudok hinni és a többinek se, tele van velük a FB fele. Mi a véleményetek?


   


   

  2015-04-15  17:04
  mandula2 (25128)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 15. 2015-04-15 17:0425128.

  Sziasztok.


  Most jöttem be a terasztakarításból, meg kibogoztam a ponyvával letakart kerti bútort. Kihalásztam a kupacból egy kis asztalt és két széket. A többi olyan dög nehéz, hogy nem is próbálkozom. Még szerelnem is kellett, sasszeget vagy mi a szöszt kellett becsúsztatni a megfelelő helyre. Nem volt könnyű, mert szorult, de most aztán rendben van. /kétszer kértem, harmadszorra megcsináltam én/


  Igaz hogy jön majd az eső valamikor, de ki tudja, élek-e még holnap, hát legalább még ma szeretnék mellette kávézni, ha kellemes napsütés van.


  Irulok-pirulok. Tényleg Katit írtam? Na majd visszakeresek. Klári ne haragudj. Tudom hogy Klári vagy, agyammal tudom, de hogy miért írtam Katit? Fogalmam sincs... persze a tudatalattiban biztos megvan rá a magyarázat.


  Miért nem szóltál????? Kiabálj, azt meghallom.


  Majd figyelek!


  Nálunk a vérehulló még csak bimbós. A rebarbarát még nem néztem meg, mert egészen máshol van, viszont a csalánok egyre szebbek. Öntözöm is, hogy minél előbb tea, vagy hajöblítő legyen belőlük.


  Vera, ha felcsúszik és tekeredik a hálóinged, miért nem pizsamában alszol? Én hálóinget el sem tudnék képzelni magamon. Nincs is. Az a fajta ágy nagyon praktikus lehet!


  Julcsi hol tartasz az Úton? Vagy nem azzal a könyvvel kezdtél?


   

  2015-04-15  15:38
  Tete (25126)
  előzmény:
 16. 2015-04-15 16:4125127.

  Hello! mEGINT OLYAN ÁLMOS VAGYOK, HOGY ITT ALSZOM EL. tEGNAP ESTE ÓTA MA DÉLELŐTT 11-IG ALUDTAM, 7KOR FELÉBREDTEM, DE MÉG APA ALUDT, GONDOLTAM MAJD ÚGYIS MEGHALLOM AMIKor készül, nem hallottam, meg . még aludtam volna 11 után is, de kutyus körmözött egyet a padlón, leült az ajtóval szemben, azt hittem 8 óra, és apa megy. De szerintem a fiú csapkodta az ajtaját.


  Nekem van egy csoda IKEA ágyam. Kanapénak árulták, már ilyen nincs, hasonló van. Vasból van, a 3 oldala. jól meg lehet benne kapaszkodni, mert én szeretem a kissé puha matracot, és ha nagyon forgok, a hálóingem rám tekeredik, akkor vagy felkelek és megcsinálom, vagy ha még nem vagyok selyemhernyóvá tekeredve, akkor megkapaszkodom a rácsban és kissé megemelkedve kibogozom magam.  Enélkül az ágy nélkül nem is tudom, mi lenne, hogy hemperegnék eredmény nélkül. Még álmomban is kapaszkodom, néha felébredek rá.


  Az utolsó álom előtti pillanatot már többször észrevettem, mikor csak egy pillanatra csukom be a szemem, aztán reggel nyitom ki újra. Most mégis lefekszem, 6kor kezdődik a film amit nézni szoktam, talán felébredek addig.


  Ugye nem fog esni, mackónadrágokat teregettem, és az ma már nem szárad meg.


  Sziasztok, pusssssssz!

  2015-04-14  21:08
  mandula2 (25121)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 17. 2015-04-15 15:3825126.

  Szép délutánt mindenkinek.


  Kicsit jobb a vállam de lehet csak azért,mert felkötöttem a karom. Muszáj lett, volt dolgom. Azt meg úgy csinálni, hogy az egyikkel babusgatom a másikat, nem ment volna. Kiporszívózam mindenhol, mindent feltöröltem, kész vagyok minden házirobival. Szeretem úgy várni a páromat, hogy ragyog minden. Persze ilyen szárnyszegetten minden lassabban ment. Még port törlök és  teljesen kész is vagyok. Mindkét értelemben.  Van hentestokány, ahhoz készítek majd köretet, ha beesik a kedvesem. Már az országban van, de,hogy le tud-e rakodni és még haza is érni? Az kérdéses. Nagyon szigorúan veszik a túlvezetést.


  Klári vagyok, új "leánka". Évi néha eltéveszti, akkor Katit ír. A    nővérem Kati, de még a szüleink is keverték. Már így idősebben, mindíg olyan tipikus nagyi szerettem volna lenni.Mondtam én süti illatú, mosolygós, gömbölyű, szemüveges, kontyos nagymama leszek.  Hát, konty nincs.  Nagyon szeretem a családom és maximálisan kielégít, hogy körülöttük teszek-veszek. Persze a kedvteléseimre is találok időt.


  Már megint valami hidegfrontot emlegetnek, csoda, ha megbolondul az ember szervezete?


   A lényeg, legyetek egészségesek, a többi dolgot meg megoldjuk.


   


   


   

  2015-04-15  10:55
  bmari (25125)
  előzmény:
 18. 2015-04-15 10:5525125.

  Szervusztok Leánkák!


   


   


  Túl vagyok a húsvéti betegségen, lázon. Azóta már közben szép tavasz lett, tele a rét pitypanggal, szedtünk is Unokával, láttunk kiskecskéket az egyik kertben, meg tyúkok kapirgáltak.


   


  A kertészetet az idén lecsökkentettem, nem kell annyi minden. Most reggel kiszórtam a frissen kiszedett fahamut a veteményesre, utána meglocsoltam jó állott vízzel a répát, egyebet, és biztattam, hogy gyorsan nőjenek. Persze egy jó kis langyos eső csodát tenne.


   


  Klára, szép neved van. Gondos anya, nagyi, nej vagy.


   


  Katit is olvastam, de nem tudom azonosítani.


   


  Szőrészke, gyógyult vagy?


  Ma hallottam a lányomtól, hogy az újpesti virágpiacra nem lehet bemenni csak 2000.- Ft-os belépővel. Nem éri meg persze, ha az ember lánya 3 tő petúniát akarna venni. Nooooomális?


  Majd én is lassan beszerzem az idei muskátlikat a piacon. Még szépek az árvácskák, de lassan elnyílnak. Már elnyíltak a nárciszok, még a jácint tartja magát, most a Jézus szíve virág nagyon szép. Virágzik a rozmaring   is.


   


  Már hozattam 20 q hasított tüzifát, bepakoltuk a helyére. Ez már az őszre van betárolva. Esténként langyosra befűtök, még jólesik a meleg.


   


  Ma kis irtást végeztem a hátsó kertben, nagyon elburjánzott a vérehulló fecskefű. Jó gyógynövény, de ami sok az sok.


   


      


   


   

  2015-04-15  10:12
  mandula2 (25124)
  előzmény:
 19. 2015-04-15 10:1225124.

  Jó reggelt!


  Hogy aludtatok?


  Kati hogy van a vállad? Javult valamennyit?


  Julcsi irigyellek a friss zöldek miatt. Én itt az Aldiban már majdnem pudvás retket kaptam volna, ha megveszem.


  Kellenek a piros színű zöldségek. Szerintetek a retek minek számít?


  El kellene menni vásárolni, mert ha lekerül a kis csizma, nem is tudom, hogy miben fogok topogni, emberek közé menni?


  Szekrényeket is át kell rámolni, talán már nem lesz szükség a naggggyon meleg pulóverekre. Szóval nem fogok ma sem unatkozni.


  Vera, tegnap láttam a Fő utcában egy koreai éttermet. Nem érdekel?


   Most megyek és megnézem azt az egyetlen tő rebarbarámat, megvan-e még? Tavaly összesen két levele lett, az is elszáradt.


  Ez a kert már csak ilyen... napi locsolás ellenére.


  Szép napot. Vigyázzatok, az idő nagyon csalóka.

  2015-04-14  23:13
  szőrész (25123)
  előzmény:
 20. 2015-04-14 23:1325123.

   


   Szervusztok leánkák!


  Ma voltam piacon, nagy csomó medvehagyma 100, brokkoli 200, 5 csomó ropogós piros retek 150, ezek kicsik, mint a cseresznyék, és finom ropogósak, vajretek, ezt szeretjük. Harapjuk a kockasajt és kenyérhez.


  Elfelejtettem a citronyot, pedig van már menta és citronyfű is, egy jó limonádét iszom is ha megjön az eszem.


  Könyvtárban is megfordultam, 3 könyv, megint egy caminós és a másik kettőt nem is tudom.


  Addig pakolásztam, hogy csak kint van már a fele muskátli, meg vegyes, azt a rengeteg száraz levelet! A szorgalmas tele virággal.


  A rebarbarán egy óriási bimbó bodorodik, megvárom, azután kitöröm, hozzon minél több levelet, ne virágozgasson, magot se érleljen, enném már a pitét belőle.


   


  Aki tudja, hol kell bedugni ennek a fránya szélnek a likát, az tegye már meg, mert útálom, de nagyon.


  Nem tudok menet közben beszélni sem, mert ropog a fogam alatt a homok.


   


  A vállam nekem is, a bal, lüktetve, tegnap már nem, de előtte hetekig. Mesebeli, hol volt, hol nem volt.


  Utána jött a minden izmom fáj, majd a torkom, szemgödreim, aztán a fel sem tudok kelni, vesegörcs, amit másnap a doki az UH-n nem is látott, variál ez a piszok, próbálgatja a gyenge pontokat, hová tudná befészkelni magát.


  Ismerős 10 napot kórházban tüdőgyulladással, másfél hónapig keringett benne, most már jól van.


  Szép napokat, mentem olvasni.


  Holnap felülünk a hőmérsékleti hullámvasútra, szombaton már alig 10 fölött, na igen, április a bolond...


   

  2015-04-14  17:49
  arirangarirang (25120)
  előzmény:
 21. 2015-04-14 21:3425122.

  Vera, lehet hogy te nem feküdtél le, én viszont délután aludtam vagy másfél órát.


  Már gyerekkorom óta izgat, hogy melyik az a pillanat, amikor elalszom... de még nem sikerült meglesnem.


  Ma be kellett menni a városba, egy röntgent csináltatni. Az egész nem tartott tíz percnél tovább. /privátban, fizetős volt/


  Leparkoltunk, Férj telefonon beütötte a rendszámot stb.stb. amit kell, majd elindult a rendelő felé.


  Mire visszaértünk, a kocsi szélvédőjén egy szép zöld kis tasak volt. Hoppá. Még láttuk az ellenőrt, rohantunk hozzá, hogy ez meg mi? Büntetés. Aztán miért? Azért, mert nem látta  a parkoló cédulát .


  Hogy lenne, amikor telefonon rendeztük a dolgot? Nincs visszajelzés.


  Én kiborultam. Most már ketten próbálták újra a telefonos parkolást. Nem volt visszajelzés.


  Irány be az irodába. Ott egy undok, okoskodó, elutasító nőszemély köpködte a kioktató mondatait.


  Nem érdekli, ennyi meg ennyi a büntetés /5.500.-Ft!!!/ jobb ha befizetjük.


  Megkértük, hogy most ő próbálja beütni az adatokat a parkolásra. Visszajelzett a telefon, méghozzá azt, hogy műszaki hiba a központban.


  Kértük, hogy méltányossági alapon...blablabla... NEM!


  Be kell fizetni. 10 percért 5.500.-Ft. Nem kevés. Ez is csak akkor, ha pár napon belül befizetjük, mert különben irgum-burgum...a többszöröse lesz.


  Kívántam én minden jót a kedves illetékeseknek.


  Holnap befizetjük, de azért szerényen megkérdezném, hogy ilyen esetben, ha a szolgáltatónál van a hiba, miért mi szívjuk meg?


  Nagy szemétség, az már egyszer biztos!!! Mit adnak cserébe? Még csak nem is őrzik az autót, csupán a helyet adják. Télen még  nincs is takarítva a járda mellett, így aztán csúszkál a kocsi, vagy buckákon kénytelen parkolni.


  Jaj ha egyszer Mátyás király lehetnék!!


  A tegnap megégett három ujjam viszont teljesen rendben van, már a helye sem látszik.


  Mondom, hogy a varázsige sokat számít.


  Ma délelőtt a rádióban a dializálásról, aztán meg a transzplantációról volt szó. Többek között egy hölgy is beszélt, aki új vesét kapott. Azt mondta, hogy szépen beszél a veséjéhez, meg is simogatja, és ez használ is, mert érzi, amint a vese meghálálja, szépen teszi a dolgát, amit kell.


  Vera a virágok között vígan megél a petrezselyem is. Ma nálunk is erős szél fújt. Napsütés, de abból a harapós fajtából.


  Marink, ha olvasol, írtam emilkét. A hölgy aranyos, és mennyit nőtt!!!


  Zsóka, holnapra keresek képeket, de tudod mindig én fotózok, így aztán rólam van a legkevesebb kép. Nem nagy veszteség.


  Julcsiról ki tud valamit?


  Aludjatok jól, ne fájjon semmitek. Nekem se!


  Megittam már az esti kávémat? Jesszus! Tényleg nem tudom, de azt hiszem hogy még nem.


  Gyorsan főzök egy felet, akkor jobban tudok aludni.


  Sziasztok.

  2015-04-14  17:49
  arirangarirang (25120)
  előzmény:
 22. 2015-04-14 21:0825121.

  Sziasztok!


  Klári ez majd elmúlik. Lehet hogy egy rossz mozdulat, vagy az idő /időjárás / okozza, biztosan csak átmeneti fájdalomról van szó.


  Óóóó, én ebben nagyon otthon vagyok. Évek óta fájlalom a jobb vállamat. Aztán kicsit jobb lesz, majd újra fáj. Múlt évben már ott tartottam, hogy elmentem az orvoshoz /Sport Kórház/ a sebész meglátta a felvételt, csak annyit mondott: "hú de ronda, műteni kell".


  Láttam videót egy ilyen vállműtétről, akkor határoztam el, hogy ez az, amiből köszönöm, nem kérek.


  Anyád. Gondoltam én. Aztán addig-addig delejeztem, hogy megjavult, tudom használni. Néha ki is használom. Viszont kímélendő, a bal vállamat jobban befogtam, mire az is elromlott.


  Ágyban megfordulni? Ez még a legszebb álmaimban is kivihetetlennek tűnt. Persze voltak segítőim.


  Szóval nyugi, lesz ez még jobb is!


   

  2015-04-14  17:48
  Tete (25119)
  előzmény:
 23. 2015-04-14 17:4925120.

  Nekem most valahogy nem megy a fogyás, várom már a friss zöldeket, amit nyersen is ehetek. Visszaképzem magam nyúlnak.


  Napok óta olvaslak csak benneteket, mert mire írnék elálmosodom. Már most is azonnal elalszom, pedig mindjárt jön a filmem, és az bizony eltart majdnem fél 10ig, közben a híradó, azalatt lerendezem a fiúkat, és az ebet.


  Több napja, 2-3, rendes időben fekszem, majdnem azonnal elalszom, és 9-ig, 10ig, mint a mormota. Ja és nem feküdtem le napközben, nem is voltam álmos. De ma az vagyok.


  Irgalmatlan szél van, tele a szemem homokkal, már letépett egy elég nagy ágat a fenyőről. Reggel locsoltam, mert a szél miatt a nagy cserepesek kiszáradnak hamar. Sok hatalmas cserepünk van, mert nagytestű fiúkutyáink voltak,és így a cserepeket pisilték oldalba, nem a növényeket.  Jól lezuhanyoztam a slag elkezdett fröcsögni a csapnál, úgy örültem, mert még jó hideg volt reggel.


  A szél viszont borogat folyton.


  A kutyakozmetikus elhalasztotta a holnapi nyírást csütörtökre, és 27 fokot jósoltak délutánra, na elegem lesz azt hiszem.


  Ha normális, kint levős idő lesz hétvégén, vetek magokat. Ha lehet kapni mángoldot azt még akarok venni. Gondolkodtam a magaságyon, de van nekem egy nem túl nagy, de nem jött az be nekem. A petrezselyemnek csinálta a férjem, erre teleraktam virággal, ilyen vagyok, mit lehet tenni. Ez a kutya biztosan nem menne bele a 10cm magas ágyásba, olyan rövid a lába, a feneke meg olyan nagy.


  Most már a kizöldültek a fák, bokrok, szépen elfedik a kupit, jó nézni a teraszról a kertbe.


  Sziasztok, további szép napot, még süt a nap.


   

  2015-04-13  21:57
  Tete (25118)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 24. 2015-04-14 17:4825119.

  Szebb napot mint az enyém.


  Tegnap este óta annyira fáj a bal vállam, hogy a kezemet a másikkal kell odébb tenni. Alapból fáj, de ráadásul szívverésem ütemére (?) meg sajog. De jó, ilyen még nem volt. Persze éjjel nem tudtam olyan pózt találni, ami megfelelt volna. Az öltözködés is érdekes, ha nem fájna az is, nevetnék magamon. Látnotok kellene amit alakítok. Szép napos idő van, de hűvös. Ma készültem volna a kertészetbe palántákért menni, ez ugrott. Pedig idén nem akartam lemaradni a fekete meg a kék paradicsomról. Úgy gondoltam idén  a balkonládákba illetve cserepekbe is koktél paradicsom lesz, meg fűszernövények. Tavaly volt virág is meg ilyesmi is. Tetszett mindenkinek. Majd kiderül mikor leszek ültetőképes állapotban. Szép estét.

  2005-11-23  20:04
  .Mosomedve (1)
  előzmény:
 25. 2015-04-13 21:5725118.

  Pár deka? De jó lenne!


  A meózás kemény feladat. Azt nagyon becsületesen lehet csak csinálni. És az ember az első egy-két falatnál még nem is biztos a dolgában. Meg kell erősíteni a véleményt. Így jártam.


  Kenyeret, rizst, tésztát, krumplit nem. Ugye a nagy meózásban némi kis cukor illetve liszt lecsúszott a sütikékben. De, mindent a családért. 


  A menyem május (ha jól látom a naptárat, az ünnep miatt) 4.-én kezd. Most még csak négy órában. Lesz ideje elvinni, illetve összeszedni őket. Persze amikor kell, besegítek. Eddig is megtettem amit lehet.


  A hamis túrós attól hamis, hogy nincs benne túró, de hasonló az ízvilága.


  Szép álmokat mindenkinek. Gyógyulgass!!!!!

  2015-04-13  19:53
  mandula2 (25117)
  előzmény:
 26. 2015-04-13 19:5325117.

  Jajajajajajajajajaj! Három ujjam bánja a ma esti vacsorát.


  Lecsúszott a fedő az egyik lábasról, én meg utánakaptam. Hozzám is ragadt.


  Elfelejtettem, hogy bitang forró. Mit forró? Tüzes!! Úgy látszik nehéz lehetett szegény fedő, mert


  el is dobtam rögtön. Aztán jött a varázsige meg a hideg víz.  Mostanra már jobb, nem is hólyagosodott fel, de érzem, hogy van. Varázsige: AK.


  Annyira dühös lettem a citromok láttán, hogy úgyis kellett menni vásárolni, gondoltam ejtsük útba az Aldit. Szerencsére megtaláltam a blokkot, bár kenyér, vaj, joghurt és citrom számlát nem szoktam eltenni. Szerintem senki.


  Az Aldi mentségére legyen mondva, hogy simán visszavették, sőt elnézést kértek és a pénzt is visszakaptam.


  Van egy olyan érzésem, hogy nem én voltam az első, aki reklamált, mert meg sem lepődtek.


  Tudod Klári, lett volna egy-két darab a három hálónyi citromból, amit talán fel lehetett volna használni, de én éppen a héja miatt vettem. Ebből készítek reggeli italt, amit éhgyomorra kell meginni, egy kupicányit. /fokhagymával, sok-sok fokhagymával/


  Szóval nem kockáztattam. Na meg legyen ez az ő veszteségük.


  A madarasba is elmentünk, kifelé jövet olyan zápor fogadott, hogy majdnem bőrig áztunk, amíg a kocsihoz értünk. Gyorsan még bepakoltunk, mert ha mi beülünk az autóba, a cucc meg őrizetlenül, na nem sokáig lett volna gazdátlanul.


  Gondoltam hogy nem úszod meg a húsvétozást legalább pár deka felszedése nélkül. Igazad van, bizony nem lehet csak úúúgy, kontroll nélkül a család elé tenni a sok finomságot.


  Kenyeret egyáltalán nem eszel? Amikor hanyagoltam a kenyeret  egy hónapig, /nagyon nehéz volt/ összesen egy kiló ment le. Nagyon szeretem a kenyeret, pláne mióta az Aldinak azt a lapos kis kenyérkéjét vesszük. Azóta nincs hulladék, elfogy az utolsó morzsáig.


  Menyed mikor áll munkába? Ki viszi majd a kicsit a bölcsődébe, a nagyobbikat meg az iskolába?


  A hamis túrósod pedig mitől hamis? Mi nincs benne?


  A mai vacsoránk borsóleves volt, belefőzve a parasztsonka csontja, utána egybesült hús rizibizivel és jégsaláta. Kipukkadtam.


  Ma már csak a kutyának adok vacsorát és bezárom a konyhát.


  Dél óta olyan viharos szél fújt, azt hittem hogy kikapkodja a tulipánokat a földből. Bolond idő van, olyan igazi szeszélyes április.


  A kávét azért még megiszom, hoztam nektek is. Süti nincs!


   

  2015-04-13  15:07
  Tete (25116)
  előzmény:
 27. 2015-04-13 15:0725116.

  Szép délutánt mindenkinek.


  Kérdezted, hát nem ment le újabb kiló, sőt.....


  De nem baj a remény hal meg utoljára. pedig nem ettem a tiltott dolgokat. A sovány sonkát, főtt tojással, gulyáslevest (de pl. a krumplikat kiszedtem belőle). Szóval alig-alig bűnöztem, (de mit csináljak a család elé nem tehetek sütit, hogy nincs lemeózva). Még valami bajuk lenne, ha nem sikeres az alkotás. Szóval ez a húsvétozás most nem jött nekem jókor.


  Ma reggel megint negyed ötkor ablaknyitás, igaz a párom takaróját is magamra húztam, és madárdalos visszaalvás. Hétkor ébredtem, olyan mókus forgalom volt, hogy feltételezem megszülettek a kicsik, mert Papa Mama rohangászott. Még az lenne mókás ha látnám a kicsiket is a mamájuk után menni a kábelen.


  Reggel párizsi, paradicsom, ebédre rántott szelet jégsaláta,majd később egy gyümölcsös jughurt. Holnap hentes tokány lesz, zöldségekkel.


  Ma szinte egész nap a picire vigyázok, mert a menyem intézi a munkát. Ki is fáraszt alaposan, mert olyan mint a villám. Persze mondjuk húsz dolgot tehet, egyet nem, olyan biztos, hogy annak az egynek lesz nála keletje.


  Van finom hamis túrós receptem, cérnametélt kell hozzá meg löttyök. Én elnéztem a receptet és több citromot tettem bele, mint írta. Ne tudjátok meg közel-távol ez mindenki kedvenc citromos sütije.


  Minden citromot ki kell dobni?

  2015-04-13  13:39
  mandula2 (25115)
  előzmény:
 28. 2015-04-13 13:3925115.

  Klári, gondolom már az a két kocka süti is elfogyott.


  Lementem a garázsba, gondoltam hogy felhozom a múlt hét végén ALDI-ban vásárolt bio citromokat.


  A garázs köve jó hideg, ott volt a három hálós citrom.


  Most így néz ki --------------->


  A cimke felirata szerint: a héj emberi fogyasztásra alkalmas!!!!


  Tényleg???


  Van egy olyan érzésem, hogy ebből a citromból sem lesz süti.


  Az utakon minden rendben??

  2015-04-12  09:24
  Tete (25109)
  előzmény:
 29. 2015-04-13 09:3925114.

  Sziasztok, jó reggelt!


  Nem most ébredtem, már öt órakor kinyílt a szemem, azóta nem is alszom. De jó volt egy hosszú éjszakát átaludni!


  Vera csak nem kezdődik megint az allergiád? Emlékszem, pár évvel ezelőtt én is olyan ramaty állapotban voltam és akkor te mondtad, hogy milyen tablettát, meg cseppeket vegyek. Akkor használtak is, de most már jobbat találtam, azt használom.


  Amikor rajztanfolyamra jártam, volt ott egy nő, elővett egy kis üvegcsét, abból egy pohár vízbe szórt pár csipetnyit és megitta.


  Felmutatta az üveget és megkérdezte, hogy tudjuk-e mi van benne? Mondta a növény nevét, amit apróra vágott, megszárította és mindig magánál hordja.


  Hehe. Akkor én már tudtam, hogy milyen igaza van.


  Elmesélte, hogy évekig kórházról kórházra járt, kivizsgálások, rosszullétek stb. alig élt. Aztán hallott valakitől erről a "gaz"-ról.


  Azóta szedi, eszi, issza.. és láss csodát, megszűntek a tünetei, teljesen jól van és ki nem hagyna egyetlen napot sem, hogy ne egye, igya azt az okosok által csak gyomnak, méghozzá irtandó gyomnak titulált zöld növényt.


  Én most még tablettában eszem, de már nagyon várom, hogy frisset tudjak szedni. A tablettákat meg egye meg a gyógyszeripar!


  Te Vera! Az a cseresznyepaprika /én is szeretem/ ami kétszer csípős gondolod hogy jót tesz a gyomrodnak? Nem hiszem hogy a ropitól fájna, bár én azt meg nem eszem, olyan mint a szalma. Egyedül a só, ami jó rajta.


  Ja, só! Mondtam már, hogy rendeltem "Tiszta só"-t? Lehet hogy sóhiányom van, de mostanában a tenyerembe szórok belőle és úgy nyalogatom, mint a kecske azt a bizonyos sótömböt.


  Az is lehet persze, hogy ennek nagyon finom íze van, és patika tisztaságú.


  A kertben nem lehetne kivágni egy-két fenyőt vagy tuját? Azt mondtad, hogy már eléggé elvadultak. Csinálhatnátok olyan magasított ágyást. Akkor nem kellene még hajolgatnod sem, és a kutya sem érné el.


  Öröm: tegnap láttam, hogy a két kiszáradtnak vélt rózsatövem egészen alulról kezd hajtani. Meg is dicsértem mindkettőt. Most kapnak finom kávézaccot.


  Kati a gyerekek ilyenek, szeretik a tócsát és nem ismerik a veszélyt, nem gondolkoznak előtte, hogy csinálják-e,  vagy se?


  Persze hogy jönnek a tiplik, horzsolások. Az én kisebbik unokám azt hiszem kaszkadőr lesz, mert nála nincs lehetetlen. Minél nagyobbat esett azelőtt, annál jobban élvezte.


  Csak halkan súgom meg, hogy amikor olyan cipő van rajtam, én is direkt belemegyek a tócsába. Tacccccs! Nagyon szeretem, amikor szétfröccsen. Olyan jó néha rosszalkodni!


  Délutánra esőt mondanak, addig még kint kellene valamit csinálni.


  Szép napot, ne nagyon dolgozósat! Aki pedig BETEG, az gyógyuljon meg. Ugye tetszett hallani?


   

  2015-04-12  22:52
  arirangarirang (25113)
  előzmény:
 30. 2015-04-12 22:5225113.

  Éppen fulladozok, a saját nyálamtól. Előbb meg vagy 50-t prüszköltem, hallottam hullottak a cserepek.


  Itt az allergia.
  Ma végre azt főztem, amit napok óta terveztem, rántott csirkemáj, és csirkeszárny. Saját sültkrumplival. Kutyunak külön főztem a májból, nem adok neki olajosat, mert rántani sajnos olajban szoktam. Régen zsírszalonnából sütöttem zsírt egyszerre egy azt hiszem 10literes, vagy annál nagyobb bödönnel. Aztán jött az olajhóbort, amitől minden hasi panaszom kezdődött. De mivel 1 kg zsír több, mint 500 ft, így nem pocsékolom, nincs mindennap rántott, habár én azt bármikor.....


  Nyáron, ha itt lesznek a koreaiak, lehet, hogy elvisszük őket egy kúriába, közel van Dunaújvároshoz, a Hankok gumigyár dolgozói oda járnak enni, most nem jut eszembe a helység neve, állítólag echte koreai konyha van, én imádom.


  Vagy van a közelben egy cuki kis étterem békebeli, szuper magyaros, 1 hete voltunk, mi voltunk egyedül, a kedvünkért gyújtottak be, még hősugárzót is kaptunk a kaja mellé. Ha még addig meg lesz, ott biztosan nem zavarna senki, és elég jó a kaja, meg is lehet beszélni előre mit, hogyan.
  Jól bezabáltam, az előbb ettem májat, erős cseresznyepaprikával. A fiú is, potyogtak a könnyei, de csak ette.


  Érdekes vannak akiket irritál a humorom, és főleg az, hogy amit akarok magamnak, azt adom másnak, és ez egyeseknek probléma, hogy ugyanúgy tiszteljenek, mint ahogy tőlem is elvárnák. Épp most volt egy magasröptű eszmecserém egy ilyen hölggyel. 1 hétig panaszkodott nekem valakire, erre ugyanazt megcsinálta ő is velem. Olyan érdekes, ilyenkor annyira értetlenek az emberek.


  A héten megyünk kutyakozmetikába, őrületeset nő a szőre, még 2 hónapja sem voltunk, de már alig bír menni a sok szőrtől. Vastag, tömött, egy guriga a kutyuli. Nekem nincs bundám azt mégis gurulok.
  Gondolkodom, hogy kéne vetni kígyóubit, mert az nem piszkálja a gyomrom, de hová? mindenhol tuja, fenyő, és azokat nem szereti a többi növény.
  Pedig sokkal finomabb a saját, és fel is lehetne futtatni, régebben volt, csak benőtték a fenyőfélék a kertet.


  Aludjatok jól ma nem aludtam napközben, álmos sem voltam, és majd megírom holnap, meddig voltam fent. Pusz, szia

  2015-04-12  21:44
  mandula2 (25112)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  ...
 31. 2015-04-12 21:4425112.

  Megvacsoráztunk. Jó későn. Nem baj, legfeljebb ma éjjel megint nem alszom. Volt lilahagyma is. Szeretitek?? Mmmm nagyon finom.


  Vera  ahogy írsz, nekem mindig nevetnem kell. Ne haragudj.


  Nagyon vizuális vagyok, mindent látok magam előtt.


  Férjed megint korábban kelt fel az ágyból, mint kellett volna. Most megint mehet az orvoshoz. Majd jól letolja a doki.


  Ez a ruhavásárlás... tudod... tényleg minden férfi egyforma.


  Férj már attól rosszul lesz, ha csak bemegyünk egy üzletbe, pedig neki veszünk valamit. Én nem próbálhatom fel a hosszúnadrágot, vagy a zakót. Ott zsörtölődik, hogy jól van már, biztosan jó, menjünk, mert ő utál vásárolni, és különben is..


  Nehéz eset.


  Klári megnéztem a G-ban a két könyvet, hogy miről szól?


  Érdekes... de nekem vannak még befejezetlen könyveim. Lassan elfelejtem az elejét, hogy hogy is kezdődött a történet?


  ----- Közben volt egy nagyon hosszú telefonom. -


  Közeledik a tíz óra, jaj megint kezdek álmos lenni. Igaz hogy hajnal óta csak forgolódtam, délután azt hittem már, hogy befekszem a kórházi ágyra, annak az ágyára, akihez látogatni mentünk. Ez még viccnek is rossz.


  Most viszont tényleg elpályázok. Jó éjszakát mindenkinek, aludjatok jól.

  2015-04-11  21:07
  citylako (25108)
  előzmény:
 32. 2015-04-12 19:0625111.

  Megjöttünk. Most egy gyors vacsora. Tegnapi maradék-variációk és még valami. Még nem tudom hogy mi, de mire kiérek a konyhába, már a fejemben kész lesz a menü.


  Egy gyors viccecske:


  Orvos az alkoholistának:


  - Nem tudom meghatározni a vércsoportját.


  - Miért?


  - Elpárolog, mielőtt elemezhetném.


  Nagyon korgok, egész nap egy kis szeletke kenyér úgy látszik, hogy kevés.


  Klári!! Ment le azóta valamennyi még???? Juj de irigy vagyok arra az 5 kilóra is!! =


  Az előbb kardigánban nyargalásztam, de már jó volt bejönni.


  Csalóka ez az április.


  Jövök majd.


   

  2015-04-12  09:24
  Tete (25109)
  előzmény:
 33. 2015-04-12 15:3625110.

  Hali Mindenki!


  Jöttem, de csak egy kukkra, máris indulunk tovább.


  Szívesebben maradnék a teraszon, egy kicsit napozni, de menni kell.


  Este biztosan jövök.


  Pihenjetek!!! /ja, és aki még beteg mer lenni, az gyorsan gyógyuljon, mert elijesztitek a settenkedő tavaszt/


  Megjegyzem, nekem is kezd folyni az orrom. Nanaaaa!!


  Este jön a sóvizes orröblítő kannácska. Hogy az milyen jóó!

  2005-11-23  20:04
  .Mosomedve (1)
  előzmény:
 34. 2015-04-12 09:2425109.

  Szép napot mindenkinek.


  Csak óvatosan így az elején. Pár nap ilyen edzés és már meg sem kottyan majd. Az első  kertes napok az izomlázítók. Később jobb lesz.


  Persze a kislány homloka már gyógyul, de szerez más sérüléseket. Olyan eleven, mint egy kis Duracell nyuszi. Időnként amikor lefejel  a fűbe vagy valahová, annyira mulatságos, de megsértődik, ha nevetünk. Egyik nap egy üzlet parkolójában nekiszaladt a kocsi lökhárítójának, a lendülettől letottyant az egyetlen hatalmas pocsolyába, csak úgy fröccsent szét a sáros lé. Még most sokszor a lendület viszi. Amikor lassabban megy már koordinálja a mozgást, de amikor nekilódul akkor sokat potyog.


  Nem fűtöttem már tegnap, ma hajnalban negyed ötkor kinyitottam az ablakot és madárszó altatott vissza hétig. Csodálatos volt.


  A sütim jól sikerült,már csak két kis kocka van belőle. Jót tett neki a gyümölcs.


  A kedvesem már Belgiumban van. Szerencsére van egy lehetőség, ahol meg tudom nézni, hogy merre jár, meg beszélünk is, illetve SMS-t is váltunk. Így most már könnyebb, mint mondjuk húsz éve, ráadásul akkor sokat járt kelet felé. Nem volt leányálom.


  Legyen szép verőfényes, boldog napotok. 

  2015-04-11  20:49
  mandula2 (25107)
  előzmény:
 35. 2015-04-11 21:0725108.

  Helló, halló!
  Ma reggel mindjárt egy nagyobb sokkal indultam. Felébredtem fél nyolckor, mert akartam piacra menni apával. Ő még aludt, gondoltam kicsit visszafekszem, nem zavargok, had pihenjen. Aztán nyolckor is fent voltam, majd kilenckor, Hát mondom ez már azért nem igaz, hogy még alszik, benéztem, a fotelban szokott internetezni, nem volt ott. Settenkedtem az ágya felé, bevetve, és sehol egy nyom, hogy hol van. Gondolkodtam, hogy tényleg szombat van-e, esetleg elment dolgozni. Megijedtem, hogy baj van. Aztán felhívtam, kiderült már majdnem az anyjánál volt, elment a pékhez, és a piacra akart menni épp. Igen zabos lettem, és bevallom sikítani kezdtem, hogy engem mindig itthon hagy, még szombaton se mehetek, stb. Visszajött. Elmentünk a kedvenc kispiacomra. Egész télen alig volt ott valami árus, régen voltunk ott. Mindig úgy volt, hogy mentünk anyukámhoz, előtte a piac. Amikor apu meghalt, akkor a temető, a piac, és anyukám. Aztán anyu hozzánk költözött, akkor a temető, és a piac. De mivel tegnap voltunk a temetőben, ma akartam piacozni. Ezt meg is beszéltem apával, de nem figyelt. Voltam a szokásos árusoknál, zokni, fehérnemű, végre pótoltam a kedvenc itthoni nadrágjaimat, imádom. Belül kicsit bolyhos, kívül frottír, kicsit testhezálló, de nem szoros, gumis. Aztán át a Csepeli piacra, mert a mamának venni kellett volna kacsaszárnytövet, de nem volt. csirkeszárnyat kapott. Mamázás, aztán Csepel pláza, turkáló. Kutyusnak akartam venni valami takarófélét, mert olyan hamar koszolódik minden holmija, kell a váltás. Vettem egy nem túl vastag valamit, olyan, mint a gumis lepedő, csak kicsi, ovális. Pont jó a nagyobbik ágyára, volt még egy, bánom, hogy nem vettem meg, pár forint lett volna. Aztán másik üzlet, magamnak is vettem egy felsőt. Hazafelé, még nyitva volt a közeli butik, ott apát is felruháztam, mindig vitázik, hogy neki nem kell, meg így-úgy, és tudjátok mit csinált? mikor még a Dömikénk élt, aki nem akart sose bejönni a lakásba, a legszebb pulóverjeit ráadta, meg alátette, most csak az ócska viseltesek vannak. Most vettem egy vékonyabb pulcsit, és egy kardigánt, cipzáras, nagyon menő lett benne. Mondtam a nőcinek, közeli ismerős, hogy ezt amit most levetett tegye a kutyája alá, de azt mondta a kutya igényesebb. Gyorsan főztem az Ellával csirkecombokból levest, azt ettük husival.
  Igazatok van, hogy át kéne alakítanom az alvásomat, de ez részben genetikus, apukám is hajnali lefelvő volt, és 9-ig aludt reggel. Persze ezt csak a nyugdíj után engedhette meg magának. A hajnali lefekvés az mindig volt, kiskoromban láttam, hajnalig böködött a tűjével, alig aludtak 3 órát, már keltek, és újra varrtak. Az volt az álma, hogy majd együtt lesz szalonunk, de mint minden gyerek keresztbe tettem a szülői vágyaknak. Varrni se nagyon tudok.
  Persze du.4kor már az ájulás kerülgetett, le kellett feküdnöm. 6-ig szundi.
  Nincs olyan, hogy kitolom, meg nem fekszem le, elalszom bárhol, ha rám jön, akár a WC-n, kádban, vagy a konyhában főzés közben, vagy a kertben, csak ha nem vagyok itthon, és nem ülök, akkor nem. Képes vagyok a villamoson elaludni, az pedig veszélyes a holmimnak.
  Hahaha, mi történt. Beültem a kocsiba, és az ülés hanyatt fektetett. Ráncigáltam előtte a biztonsági övet, apa szerint beakadt a gombba és megcsavartam vele. Hát alig bírtam kiszállni, próbáltatok már fekve kimászni egy autóból?


  Sóvárogtam a virágok után, de nem vettem.
  Mióta felkeltem, ráz a hideg, pedig vagy 50 fok van a lakásban. Apa sincs jól, hétfőn újra orvos.
  Hát szia, és aludjatok jól!

  2005-11-23  20:04
  .Mosomedve (1)
  előzmény:
 36. 2015-04-11 20:4925107.

  Sziasztok!


  Ég az arcom, a fülem, fáj minden porcikám. Délután már lépni is alig bírtam, kidolgoztam magam a kertben és az utcán.


  Ilyen hülyeséget! Miért nem hagytam abba még akkor, amikor nem fáradtam el ennyire? Ki veszi észre ha szép - rajtam kívül? -


  Ültettem, gereblyéztem, téptem-szaggattam a régi füvet a terülő tuják alól, kutyagumit szedtem össze, amit idegen kutyák a gazda tudtával tojtak oda - láttam!!! - szóval mára elegem van. Ja, csak úgy lazán felporszívóztam, mostam is egy kicsit....


  Bejöttem, vacsorát főztem, finom volt. Pörköltre vágytam nokedlivel, friss jégsalátával, egy pohár vörösborral.


  Megtörtént.


  Lehuppantam, közben iszom az esti kávémat, de ma még el kellene mennem a "szalonba" mert aktuális már a festés. Be sem jelentkeztem még, de csak találok magamnak egy szabad órácskát, hogy holnapra szép legyek. Iszonyatosan gyorsan nő a hajam, ráadásul szeretném már világosabbra festeni, az eredeti az fekete volt. Volt, volt, de régen volt!


  Lehet hogy mindebből ma már nem lesz semmi, inkább korábban kelek holnap. Remélem, amennyi festék van itthon,  talán elég lesz.


  Klári az unokád homlokán a horzsolás egy-két nap alatt begyógyul. Gyerekeknél szinte kötelező az ilyen sérülés.


  Hogy sikerült a sütid?


  Az ajánlott könyveket mindjárt megnézem a G-ban. Kezdek kókadni, azt hiszem elnyomott a levegő, ami itt nagyon erős.


  Amikor építkeztünk, volt egy illető, az a létrán majdnem elaludt.


  Azt mondta, hogy ilyen tiszta, erős levegőt máshol még nem tapasztalt. Mi már megszoktuk, nekünk természetes, de ma én is sűrűbben lélegeztem, ahogy a munka, illetve én diktáltam.


  Holnapra biztosan lesz izomlázam, de ez legyen a legnagyobb bajom.


  Hiányzik a Julcsi, a Mari, a Vera és a Zsóka is.


  Jöttök Lányok???  Kulcs a szokott helyen. Jó éjszakát.

  2015-04-11  09:37
  Tete (25106)
  előzmény:
 37. 2015-04-11 09:3725106.

  Szép hétvégét mindenkinek.


  Tegnap olyan békesség volt bennem. Persze kicsit leeresztettünk, hogy jó lett a párom erdménye a kórházban.


  Korán reggel már mostam, egész nap kinn volt az ágynemű, olyan illata volt.... Tudtam, hogy megfelelő "ellátmánnyal" ment el a párom engem az olyan jó érzéssel tölt el. Ilyenkor felfordítom a lakást, aztán csalk élvezem a rendet a nyugalmat. Persze manókáim jönnek sokat, már a kicsi is veszi az akadályt (lépcsőt) és jön keresi a papát, kéri a játékait. Még nem beszél csak mutogat, de mindent megért meg az óhajait is ki tudja fejezni. Tegnap szabályszerűen belefejelt a kavicsba. A  kis homlokán ott vannak a kavicsok által okozott piros foltok. A nagyobbik itt aludt (persze a papa kitette a lábát). Soha nem gondoltam volna, hogy közel hatvan éves koromra ekkora forgalom lesz az ágyamban. Ki sem hűlhet a párom helye,  már ott a következő "pasi". Igaz csak hét éves, de akkor is öröm vele lenni.


  Persze lazítok ilyenkor. Én rengeteg keresztrejtvényt fejtek, karban tartja az agyam, sokat olvasok, sok zenét hallgatok. Ezek nagy részét a kedvesem itthonlétekor hanyagolom. A volt kolléganőim sokszor mondták a te párod hazajön, csak átbújik a paplan alatt és már megy is tovább.  Igen ez egy ilyen munka.


  Már vettem ki  a fagyasztóból cseresznyét, és megcsinálom a szórt rétest, de most cseresznyésen. Tavaly vettem zöld zöldbabot, de nem voltam elég figyelmes és elég kemény.  Az utolsó sárgahüvelyűt megfőztem elvivősnek, de az csak annyi lett, hogy el is vitte a kedves. Szóval ezt meg úgy tervezem, hogy megfőzöm rendesen készre, aztán botmixerrel kicsit összetöröm és a tésztaszűrőn átengedem. A kemény részek gondolom így fenn maradnak.  Lassan koptatom ki a zöldséget gyümölcsöt a hűtőből, remélem majd az új dolgokkal megint megpakolhatom. Tavaly olyan sok cseresznyét, meggyet meg szilvát kaptunk, hogy a fagyasztón kívül üvegekbe is tettem el.  Egyébként lecsót meg savanyúságot szoktam eltenni. Mert szeretjük a nem bolti ízeket. Amit már az eltevéshez is meg kell venni, az nem nagyon éri meg. A zöldbabot fagyasztom, de ott meg az én dilim, hogy nagyon apróra vágom, a családom elnéző mosolygása közben. Nekik mindegy lenne. Na bocs, ha túltengtem. Vannak gyümölcsfáink, de még óvodáskorúak, még a növés a dolguk, majd a termés pár év múlva.


  Legyen olyan napotok amilyenre vágytok.  


  Ja, két könyv amit mostanában olastam. Izgalmas, kicsit szerelmes, mosolyogtatós szövegek is vannak benne.


  Danielle Steel: Váltságdíj


  Nora Roberts: A gyüjtő


  Alig tudtam letenni ezeket a könyveket.


  Ajánlhatok még, ha valaki kikapcsolódni, szórakozni szeretne. A mélyenszántó, elgondolkoztató könyvek engem most nem érdekelnek. Annyi minden komoly dolog van az életben, amivel foglalkozni kell, a kikapcsolódás legyen kellemes szórakozás.

  2015-04-11  08:30
  mandula2 (25105)
  előzmény:
 38. 2015-04-11 08:3025105.

  Sziasztok!


  Egy időben bagoly voltam, aztán pacsirta lettem, aztán mindkettő. Most meg már magam sem tudom. Egyszerűen tíz óra körül olyan álmosság fog el, hogy itt tudnék elaludni a gép előtt.


  Hajnalban pedig felébredek, de előjön bennem a Pató Pálné... és alszom még tovább. Szerintem ez nem normális.


  Remélem ha igazán itt lesz a jó idő, megint kipattanok és tűzrőlpattant leszek.


  Julcsi én is jobban szeretem a "hétköznapi" virágokat, vagy a gaznak nevezett növények apró kis virágait, mint a holland felfújt csodákat. Gyomlálás közben elnézegetem a pici virágokat, hogy milyen tökéletesen szépek. Van hogy behozom és nagyítón keresztül gyönyörködöm bennük. Tökéletes alkotások, miniben.


  Voltak darazsaink és megfigyeltem, hogy a virágláda alján fúrt lyukakba repülnek, de mindig visznek magukkal valami zöldet.


  Amikor nyugi lett, kilapátoltam a földet - mert kíváncsi voltam, hogy mi a csuda lehet az - összesodort leveleket találtam. Széthajtogattam egyet, kettőt, hármat. Akkor vettem észre, hogy azok a a levélkék mind egyformára vannak rágva. Milliméterre pontosan egyformák. Fantasztikus. Micsoda kódolása a Természetnek.


  Nekem is vannak képeim /rengeteg/ a növényekről. Férj kérdezi mindig, hogy nem unod még??? Hát hogy lehet azt megunni??? Mindegyik más és más.


  A sonkalében én a tojásokat főztem meg, nem mertem "emberi" fogyasztásra felhasználni azok után, hogy két sonkát kapott meg az eb. Gondolom a lé is u.olyan volt, tele tartósítósz@rrel.


  Vera igaza van Julcsinak. Valahogy rendet kellene tenned az alvásod körül. Ne nappal aludj, hanem éjjel. Olyankor próbálj meg valami olyasmit csinálni, ami leköti a figyelmedet és eltereli a nappali álmosságodat.  /túúúúdom, könnyű azt mondani/


  Marink nem írod, hogy mi van veled, meggyógyultál-e már?


  Klári amikor egyedül vagy, lazítasz egy kicsit?


  Mára sok tervem van, jó ha a harmadát megcsinálom majd, na de az embernek legalább tervei legyenek.


  Hoztam a kávét, én már megittam.


  Szép napot!

  2015-04-10  23:27
  szőrész (25104)
  előzmény:
 39. 2015-04-10 23:2725104.

   


   Szervusztok leánkák!


  Ugye milyen szépek? Most nem kertelhetek, hát fényképezek. Van mit, megmutatom nektek is, hadd teljék benne kedvetek.


  Virágmániás vagyok, már ma is azt tervezgettem ki kéne már hozni a muskátlikat, sok a száraz levél-ág rajta, de vannak bimbós hajtások is.  Ilyenkor nagy kazallal vágok le, kicsit kiveszek a tavalyiból, jól megpakolom a tetejét friss földdel, pár napig bújtatom a tűző nap elől, azután mehet a helyére.


  A szomszédban már nyílik a rózsaszín tulipánfa, meg valami szintén rózsaszín virágtenger, nem tudom mi az, de nagyon szép és gazdag a virágzása. Valami díszfa.


   


  Vera ne hagyd magad leteperni az álommanótól, ki kell húzni minél később fekszel le, annál tovább bírsz aludni.


  Darazsakkal nem jó újat húzni, jó helyet találtak maguknak, nem háborgatjátok gyakran.


  Már kezd nyílni a cseresznye meggy, lesz nekik jó legelő.


   


  Évi rendetlen emberek? Képzeld a hétvégén lomtalanítás lesz, mivel jár ez a környéken, el tudod gondolni? Csak túl leszünk rajta.


  Megfőztem a bablevest holnapra, a füstölt lé kocsonya volt, csipetkével, minden jóval, lesz utána válámi kelt, majd megálmodom holnapra.


   


  Jóccakát nektek!


   

  2015-04-10  05:41
  Tete (25101)
  előzmény:
 40. 2015-04-10 22:5225103.

  Sziasztok!


  Klári reggel nekem is korán beindult a mosógépem, az ünnepek alatt összegyűlt egy pár mosásra való. Délután vendégségben voltunk, szül.napot köszöntöttünk.


  Olyan hamar este lett, na és persze sötét is, ami az ellenségem.


  Sok dolgot nem szeretek, de a sötétségtől iszonyodom /a pókok után/ a legjobban. Na itt aztán van mindkettőből bőven.


  Nem is értem. A fürdőszoba ablakán is van szúnyogháló, akkor meg hogy a bánatba került be a kádba egy naaaagy kövér fekete pók? Azt hittem elájulok. Az a kövér, fekete, rövidlábú. Hosszú percekig sikáltam a kádat, de még így is libabőrös lettem, amikor beléptem, hogy lezuhanyozzak.


  Julcsi ha nem ismernélek, még el is hinném, amit írtál:


  "A javulás útján járok, de azérse leszek jó! Nem hálás."


  Persze hogy nem hálás, de hosszú távon hidd el, megéri!! Tudom, hogy ezt te is tudod!


  Amit tegnap elterveztem, annak ma csak a töredékét tudtam megcsinálni. Nem baj, talán holnap is lesz nap.


  Idő jön, már megint hasogat hol itt, hol ott.


  Vera lehet hogy azért fáj a fejed. Hol meleg van, hol meg esik, fúj a szél, az idő sem tudja, hogy mit akar.


  Én nyugalmat, az biztos.


  Maradt még a húsvéti krumplisalátából, azt ettem, éjjel meg majd felébredek arra, hogy mi az a büdös hagymaszag, ami körüllengi a párnámat? Dejóóóvóóót!


  Holnap már szombat, de nekem csütörtöki hangulatom van.


  Aludjatok jól.


   


   


   

  2015-04-09  23:06
  szőrész (25100)
  előzmény:
 41. 2015-04-10 21:2225102.

  Nekem fáj a fejem. Tegnap este is fájt.


  Bevettem fájdalomcsillapítót, tegnap is, aztán elaludtam, éjfélig, majd reggel 6-ig idegesítettem magam.


  Ma is bevettem, elájulok, leragad a szemem, de holnap itthon apa, nem alhatok délig, ráadásul ezt a rohadék bevásárlást se halaszthatom vasárnapra.


  Estefelé kimentünk a temetőbe, azt hittem szétolvadok. A sír körül millió darázs, nem tudom hogy úsztuk meg csípés nélkül. Gyorsan rendbe tettük nagyjából, mert azok egyre mérgesebben zümmögtek. Még egy kicsit alakítgattam volna a körvonalakat, de úgy döntöttem jobb a békesség. Aranyos kis grízvirágok voltak a virágosnál, azelőtt anyukáméknál, és a szomszédban rengeteg volt, nálunk minden kipusztul, olyan kemény agyagos a talajunk, mint a beton. Akartam venni, de mire kijöttünk bezártak. Tetszettek az árvácskák, de ebben a melegben nem sokáig fognak virítani már.


  Holnap azt hiszem rántott csirkemáj lesz, de még semmi sem biztos. Ma krumplis tészta készült, de nekem jobban ízlett a vajaskenyér kígyóubival. Megettem egy egész uborkát, 2 részletben. Most tejet ittam, haha.


  Nem tudom mit csináljak, ha lefekszem elalszom, de az még korai. Mindenkinek gyógyulást, szép álmokat, legyetek jók, a tudtok!

  2005-11-23  20:04
  .Mosomedve (1)
  előzmény:
 42. 2015-04-10 05:4125101.

  Milyen vidám képeket hoztál és milyen kedves gondolatokat. nekem már jó napom lesz. Igaz korán is indult A szerelmetes "kormányzómat" indítottam útjára.


  Legyen nagyon szép napotok. Klári

  2015-04-09  23:06
  szőrész (25100)
  előzmény:
 43. 2015-04-09 23:0625100.

   


   Olyan csupaszok vagyunk így képek nélkül...hoztam színeket.


   


  Egyik sem terem gyümölcsöt, csak magot, de azért jó ránézni.


   


  A javulás útján járok, de azérse leszek jó! Nem hálás.


   


  Menjünk szép helyekre, lássunk sok szépet, tegyük el a homlokunk mögé az emlékeinket és meséljünk róluk.


   

  2015-04-09  22:14
  mandula2 (25099)
  előzmény:
 44. 2015-04-09 22:1425099.

  Sziasztok, jó estét!


  Tete örülök a híreknek. Jó főzőcskézést és pakolászást, bár gyanítom, hogy mindkettőn túl vagytok már.


  Kezdődik a várakozás, hogy újra itthon legyen a Kedvesed.


  Tetszik, hogy így hívod a Férjedet.


  Lányok! Holnapra is szép időt mond a metemókus, ki az ágyból.


  Ma majdnem napoztam, de csak majdnem, mert inkább gazoltam az elkerített kiskertemben, megnézegettem hogy mi maradt meg és mit kell kidobnom. Sajnos a levenduláknak annyi.


  Én elhiszem hogy nagyon rossz a föld, de azért nem kellett volna ilyen látványosan kipusztulniuk. Annyira szeretem a levendula illatát, meg a bazsalikomét, a citromfű már most nagyon szép.


  Pátyolgatom a csalánomat, most még nem csípek le róla leveleket, erősödjenek csak. Nézem a szomszéd kertet, hogy nő-e már a p.fű? Azt is kell ültetnem. Ma vettem 4 zsák virágföldet, darabonként 50 litereset. Keverni fogom a komposzt alatti finom és tápdús földdel. Remélem valamit javít majd az egynyári virágok talaján.


  Jó ég! Még csak tíz óra és én olyan álmos vagyok, mintha már hajnali kettő lenne.


  Vera, volt már velem is olyan, hogy átlósan rádőltem az ágyra, hogy lekapcsoljam a kislámpát és gyakorlatilag dőlés közben már aludtam is. Később ébredtem fel arra, hogy lóg mindenem és fázom, mert a paplan tetején aludtam el.


  Most majd ügyelek a rendre.


  Miközben írogattam, lehet hogy ti itt voltatok és már el is mentetek.


  Én is megyek, aludjatok jól, jó éjszakát.

  2015-04-09  19:02
  Tete (25098)
  előzmény:
 45. 2015-04-09 19:0225098.

  Szép estét mindenkinek.


  Köszönöm a rcepteket megkaptam, írtam is privit. Igen a párommal minden rendben van, júliusban kell újra menni, ha  akkor is jók lesznek az eredmények, akkor majd csak egy év múlva. Sokat kellett várni, de nem baj, az a lényeg, hogy jó hírt mondott a dokibácsi.


  Amikor hazaértünk, kimenős ruha le, játszós meg kötény fel, és készültek az elvivős dolgok. Sült hús, rántott hús, zúzapörkölt, zöldbabfőzelék, szilvá süti. Én akkor vagyok nyugodt, ha felpakolom hazaival. Jó  hűtője van, nem gond a tárolás. Megmelegíteni egyszerűbb, mint főzni. Bár akkor sem esik kétségbe. Otthon is szokott.


  Igaz a kicsi unokám még csak februárban volt egy éves, de a menyem olyan állásajánlatot kapott, amit nem lehetett kihagyni. Most még csak 4 órában fog dolgozni,  a picurka meg bölcsis lesz.


   

  2015-04-09  17:41
  mandula2 (25097)
  előzmény:
 46. 2015-04-09 17:4125097.

  Sziasztok!


  Kimentem a kertbe, gyomláltam, gereblyéztem, aztán amikor bejöttem, át kellett öltöznöm, mert csavarni lehetett még a zoknimból is a vizet. Biztosan nem normális ez, talán el kellene menni az orvosovicshoz... de nem megyek.


  Voltunk viszont a kertészetben, ahol már elfogytak az árvácskák. Nem is lesznek. Egy másikban találtam nagyon szépeket, és itteni viszonylatban egész "olcsók" is, potom 100.-Ft/tő.


  Most még kimegyek, beültetem a ládába, aztán amit kell, azt ma még elvisszük közterületre, remélem nem fogják kilopni.


  Írtam már, hogy milyen rendetlen emberek vannak. Csikkeket dobálnak szét, üres sörös és üdítős dobozokat, papírzsebkendőket, csokipapírokat.... Nem értem. Otthon is ezt csinálják?


  Egy padot /maszekban/ tettünk ki, le is betonoztuk, nehogy... erre mi történt? Az egyik deszkát félúton letörték. Miért? Kinek jó így? Hogy nem fogom a kisujjamat sem mozdítani a javítás és a festés miatt, az egészen biztos. /ha meg tudom állni!/


  Egyébként gyenge vagyok, mint az őszi légy. Az a bizonyos doki a kínaiaknál a fejét csóválta, hogy ejnye..ejnye... egy kis lazítás nem ártana. Talán akkor a ketyegő sem rohanna annyira.


  Marink, Julcsi hogy vagytok? Ugye egyre jobban?


  Tete minden rendben a kontrollon?


  Légy szíves jelezz, hogy megkaptad az emilkémet.


  Vera végül mi lett a vacsora? Főztél egyáltalán?


  Lehet hogy ma csak húslevest eszünk, nincs is máshoz kedvem... talán még ahhoz sem.


  Megyek, talán ma még végzek is a beültetésekkel. Muskátlit is árulnak már /horror összegért/ de maga a kertész mondta, hogy még szerinte is korai. Na mindegy, akinek kell, az vigye... Holnap kiteszem a leandert - már csak egy van - meg visszavágom a tavalyi muskátlikat, felfrissítem a földjüket, szóval lesz mit csinálni megint.

  2015-04-08  14:35
  citylako (25093)
  előzmény:
 47. 2015-04-09 10:5125096.

  Jó reggelt!


  De jó lenne ma már napsütéses, langymeleg időben egy kicsit kertészkedni!


  Julcsi neked még nem, bár örömmel látom, hogy már a javulás - gyógyulás - útjára tértél.


  Aki verseket olvas, az már nem beteg.


  Ma már szeretnék árvácskákat venni és elültetni, mert nehezen viselem az üres ládákat.


  Kell a szememnek egy kis legeltetés.


  Tete elküldtem, remélem jó címre.


  Vera azért nem írom ide a recepteket, mert nem tudom hogy kitől szereztem. Ha nem írjuk meg a


  származás helyét, akkor meg pellengérre állítanak. Na, ez nem hiányzik. Megküldeném neked is, de


  te egyáltalán nem nézed meg az emilkéidet. Ezt már tapasztalatból tudom.


  A fokhagymás sült zsír nekem is a kedvencem, bár a gyomrom kevésbé tolerálja.


   


  Tegnap óta megint sokat nőtt a hajam, ezért megnyirbáltam, de most meg keresem, hogy hova lett?


  Nem baj, két nap múlva megint hosszú lesz. Kellene már keresnem egy jó fodrászt, aki rendes formát adna az


  össze-vissza nyiszált szőrzetemnek.


  Marink mi újság a kertedben? Remélem nem tudod, mert az azt jelenti, hogy bár már meggyógyultál, de nem esel neki, magadat nem kímélve. Lesz még rá alkalom. 


  Zsóka Neked is szép napot!


  Főzöm a második kávét, hozok nektek is: 


   

  2015-04-08  23:43
  szőrész (25095)
  előzmény:
 48. 2015-04-08 23:4325095.

   


   Ma is milyen idő volt?


   


  Iványi Mária: Miért lett bolond az április?


   


   


   


   Kicsi házban fönn az égen, fodros felhők rejtekében nagy a lárma, hajcihő.


  Jussát osztja az idő: szép Tavasznak virágfüzért,
  a Nyárnak napsugár tüzét.
  Tarka subát ád az Ősznek, s megteszi őt szőlőcsősznek.
  Utolsónak jön a Tél, meleg subát, csizmát kér.
  Havat, amit lerázzon, s ködkucsmát, hogy ne fázzon!
  Idő anyó vígan mondja, a világra nincs már gondja!
  Négy fiát küldi a földre, négy évszak jár körbe-körbe.
  Legelöl a Tavasz jár, fut utána tüzes Nyár.
  Lassan ballag Ősz apó, s hogyha Tél jön, hull a hó.
  Csakhogy baj van, rontom-bontom!
  Hogy miféle?                                                   


  Máris mondom: míg a Tavasz tündökölve elindult a messzi földre, megtelik az Idő háza.
  Tizenkét kis unokája csak betoppan s így beszél:
  - Ködkucsmát kapott a Tél, Ősz apó meg tarka subát, a Nyár napsugárból ruhát.
  A Tavasznak virág fakad! Nekünk már semmi sem marad?


   


   


   


   


   


  Idő anyó mosolyogva unokáit kézen fogja:
  - Dehogyisnem, kis bohók. Válasszatok, nebulók!
  Január meg Február Decemberrel együtt jár.
  Ti a Tél fiai vagytok, kicsi ködkucsmákat kaptok.
  November meg Október s öccsük, a kis Szeptember
  Ősz apóval járnak-kelnek, őszi lombot festegetnek.
  Nektek adok, gyerekek kicsi csöbröt s ecsetet.
  Augusztus a Júliussal, kézen fogva Júniussal
  napsugarat visznek, hoznak, s harmatot a virágoknak.
  Ti meg, Tavasz gyermekei kaptok egy kis mesebeli aranykürtöt.


   


   


   


   


   


  S merre jártok, hol a kürtöt megfújjátok,
  kivirul a margarét, csupa virág lesz a rét!
  Menj Március! Május, te is! Veletek járjon Április!


   


   


   


   


   


  Ám Április meg sem mozdul. Duzzog, mérges, félrefordul.
  S pityeregve így beszél: - A Tavasznál szebb a Tél!
  Havat kérek, Nagyanyó! Azt pergetni csuda jó!
  Hogy a havat megkapta, máris tovább folytatta:
  - Az Ősz esőfelhőt kapott! Az eltakarja a napot. Én is olyat akarok!
  - Legyen, ahogy akarod! - szólt az Idő - Most elég?
  - Várj! Napot is adj elébb! Meg szelet is, hideget, langyosat és meleget!
  Így ni! Most már mehetünk, s ott lenn vígan lehetünk!


   


   


   


   


   


  Így van az, hogy áprilisban, bár a tavasz régen itt van,
  hol zápor hull, hol a hó, hol meg nap süt, ragyogó.
  Téli szelek fújnak néha, bizony, kicsit hideg tréfa!
  Április már régen bánja, hogy így tele az iszákja.
  Összehordott nyarat, telet, s így kapta a bolond nevet.

  2015-04-08  14:35
  citylako (25093)
  előzmény:
 49. 2015-04-08 16:4525094.

  Szép délutánt mindenkinek.


  Email címet küldtem. Akkor számodra ez a fényjáték olyan reggeli plusz, mint az én lelkemnek a madárkáim, illetve a mókus. Nem lehet nem mosolyogni, ha látja őket az ember.


  Nekem az édes után sósat kell ennem, mert nem bírom, ha édes marad a szám íze. Bár én akármilyen sütit akármikor elcserélek egy szelet rántott husira. Nálunk az unokák meg a fiúk miatt kell sütni. A párom szereti a "potyogtatóst". Olyan piskótaféle és gyümölcs van rászórva. Most áldom az eszemet, hogy tettem el cseresznyét, meggyet, szilvát, mert ezeket kedveli a legjobban. A fiam meg az unokák a habos-krémes dolgokat szeretik. Az a lényeg, hogy sütit soha nem kell kidobni. Mosolyognak rajtam, amikor recepteket bogarászok, pedig nekik sütök. A végeredmény persze tetszik. A második eresztés hájas még finomabb lett, jót tett neki a pihengetés a hidegen. Anyósomnak hála akitől a receptet meg a hájat kaptam.


  Kedvesemnek holnap kontroll, ezért is volt ilyen "hosszú" a szabadság. Megyünk Pestre, aztán meg készítjük az "elvivős" dolgokat. Nem lehet itt kérem sem unatkozni, sem tétlenkedni.


   

  2015-04-07  22:05
  mandula2 (25091)
  előzmény: