Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
29230 hozzászólás
 1. mandula2
  Offline
  2017. február 20. 21:3029230.

  Sziasztok!


  KV, azaz kááávéééé. Éppen most ittam meg az esti kávémat, hiszen sokáig leszek fent, mostanában ez a divat nálam. Már jócskán elmúlik éjfél,


  sőt egy óra is, talán kettő is.... Így alakult.


  Ma voltam szemészeten, a majré társammá szegődött, de kár volt izgulni, mert tényleg nem fájt. Egyelőre mindent rendben találtak, most aztán


  örömködök, és memorizálom a hallottakat /egy részüket!!/


  Már mindenki megkapta a vacsoráját, így aztán irány az ágy, és nézem, ami miatt későn fekszem le.


  A hó a kertben már csak foltokban látható, de az utca, az úttest!!!!! Jááááááááááááj, az bizony még mindig csúszik. Ennek az utcának igazán szép nevet adtak, de én inkább Jégverem u-nak hívnám, mert itt még mindig hó van, amikor máshol már virágok nyílnak. Egy bennszülött mondta egyszer, hogy valahol itt fordul meg a ...... nem tudom mi, de ez tényleg egy határvonal a hideg és a kellemes meleg között. Jól kifogtam, ééééén, aki a meleget szeretem!!! /félreértés ne essék: időjárásról, fűtésről, hőfokról  beszélek!!!/


  Klári azt sem tudom miről beszélsz, mert nekem éppen elég a szombat esti lottósorsolás alatti izéééé...hmmmm... minek nevezzem? Sikítás, zenebona, "művészkedés". Olyankor leveszem a hangot, és csak a számokat nézem. /és ezek az "előadók" még művésznek képzelik magukat?! jaaa, és ezért lehet hogy még pénzt is kapnak?/


  Aludjatok jól, jó éjszakát.


   

  előzmény:
  Tete (29229)
  2017-02-20  21:11
 2. Tete
  Offline
  2017. február 20. 21:1129229.

  Nagy tolongás nincsen errefelé úgy látom. Senkivel nem történik semmi?


  Velünk tényleg nem. Még ma is a gyerekekkel voltam. Azt az örömöt, hogy tojásos nokedli lesz az ebéd. Aztán egyik is, másik is evett talán két evőkanálra valót. Pedig finom lett. Holnap már mindenki suliba illetve bölcsibe megy.


  A párom Győrben rekedt, majd holnap megy még Orosházára és onnan haza.


  Nem néztem a Dal műsort, mert az nekem sok, hogy ennyi ilyen-olyan énekest nézzek egész este, (a kedvenceket akár a nap 24 órájában) de mondom a győztesre rákeresek. Hát..............................?????????????????? Ez a fiú meg ez a dal szerintem nem odavaló.


  Nos akkor zárhatom a napot? Nyitottam is zártam is a Konyhánkat. Jó éjszakát mindenkinek.

 3. Tete
  Offline
  2017. február 20. 06:3029228.

  KV azaz kávéééééééééééééééééé


  Jó reggelt, szép napsugaras vidám napot.

 4. arirangarirang
  Offline
  2017. február 19. 17:1029226.

  Állítólag február 20.-tól sztrájkolni fognak a szemetesek. Éppen nagy rámolást akartam rendezni, sok kacat kidobálásával, a fürdőben van egy halom lejárt vacak, a speizból is lenne mit kiszórni, most el lesz halasztva, és ki tudja mikor lesz hozzá újra kedvem. Csütörtökönként járnak, már nem jönnek 20.-ig.


  Ma karfiol leves volt, pörkölt és durum spagetti, ecetes uborkával, apának kis dinnyével. Én nem szeretem azt. Mamának a levesbe belefőztem egy szelet húst, volt benne karfiol, zöldség, tészta, kapott egy szelet oroszkrém tortát is.


  1 óráig konyháztam, aztán néztem a Life Networkon a mini páros című dokumentum filmet, nagyon bírom, egy törpe házaspár a szereplő, a nő 97 cm, a férfi 121, ahogyan mondja nagy büszkén. A nő gyerekorvos, a férfi üzletember. Egyszerűen csodálom őket, hogy ilyen hátránnyal, mégis mennyi mindent elértek az életben. Most éppen gyereket akarnak, béranyával. Tudom, hogy mennyit szenved miatta a nő, nagyon megértem, tudom, hogy nem fog sikerülni nekik, de nem adják fel, majd örökbe fogadnak 2 törppicur gyermeket, Kínából egy nagyon eleven kisfiút, és egy év múlva Indiából egy kislányt. Van 2 mini kutyájuk, csivavák, és építkeznek egy nem is tudom minek nekik, olyan hatalmas házat, de a konyha a méretükre készülő baba konyha. Már nagyon várom, hogy elkészüljön, kíváncsi vagyok milyen lesz.


  Este 7-kor is lesz 4 rész.


  Nálunk is vannak macskák, és a kutyáim is nagyon szeretik ijesztgetni a madarakat, mégis hemzsegnek az etetőnél mindenfélék, még a szarka is bebújik az etető házikóba.


  Itt lehet olvasni az etetők elnéptelenedéséről:


  madáretetők


  A mi etetőnk hasonlít Éváékéhoz, ill. ehhez a képhez amit felteszek.


   


   

  előzmény:
  Tete (29225)
  2017-02-19  08:10
 5. Tete
  Offline
  2017. február 19. 08:1029225.

  Friss főzet, forrón feketén.


  Sziasztok, jó reggelt.


  Képzeljétek a teljes szombatot átlébecoltam. Igaz mostam egy adagot, meg ki és bepakoltam a mosogatógépet, rántott szeletet csináltam magamnak párizsiasan meg sült krumplit, de azon kívül semmit. Délután kiültünk a napra a nővéremmel meg a menyemmel, a gyerekek kinn játszottak. Még mindg sok hó van a kertben, a napsütötte déli oldalon is. A háztól északra, ahol ráadásul fel lett lapátolva a hó a járdáról, még félméteres kupacok is vannak. Pedig már tavaszodhatna. Mindegy már 19.-e van, majd csak elmúlik a február.


  Nálatok a "szemétdíj" rendben van? Mi tavaly  már a harmadik negyedévtől nem kaptunk csekket. Valamelyik nap küldték  meg. Valami  nagy átalakítás volt, csak azt nem tudom, hogy országos vagy megyei szintű? Mert azt gyanítom, hogy nem helyi sajátosság. 


  Kaptam egy levelet a nyugdíjfolyósítótól, hogy visszamenőlegesen emelik a nyugdíjamat, pár száz forinttal, gondolom akkor majd jön az értesítés az idei emelésről is újra. Ez már a harmadik összeg, amit kiszámoltak. Még szerencse, hogy nem elvenni akarnak. Az van a levélben, hogy a különbözetet póstázzák. Én úgy gondoltam egyszer megállapítják oszt annyi. Arra már csak a kötelező emelés jön. Most egy év után honnan derült ki, hogy több jár? Mintha nem lennének a helyzet magaslatán ott sem.


  A madaraim nem nagyon járnak, amit nagyon sajnálok, de a macska lehet az oka, mostanában előszeretettel üldögél a hálószoba ablakában, persze kívülről. De ez elég ezek szerint a madárkáknak, ahhoz, hogy ne merjenek az etetőre járni.  Lehet ma megcsinálom a töltött dagadót, egy felet, mert elvágattam, meg felszúrattam. Én szeretem hidegen is. Még hétfőn unokázom, keddre meg várom a kedvesemet. Jövő hét végén van egy hivatalos ügye a családjával Székesfehérváron, ahová szívesen elmennék vele, de mivel családi ügy kihagyom. Még Anyósommal nincs is semmi baj, de ott lesz a sogornőm is, az meg eléggé visszahúzó tényező.


  Újra, kimicsinál?

  előzmény:
  arirangarirang (29224)
  2017-02-18  21:42
 6. arirangarirang
  Offline
  2017. február 18. 09:3129223.

  Fel kéne lazítani a fejfájásom, megint arra ébredtem. Fel is keltem szerintem fél 7-kor, feltettem az oldalast párolódni, megpucoltam az itthon lévő krumplit, és néztem fél 9. Az nem lehet, megint elnéztem a benti órát.


  De legalább már fő az ebéd, a krumpli frissen sül majd hozzá. Valami jó csípős vecsési savanyú paprikát kellene venni, de minden bolti savanyúságnak fura íze van mostanában.


  Hatalmas a köd, és mintha csillogna a tető, ónos esőt ígérgettek már tegnapra is, remélem annyira nem fog csúszni, mint legutóbb.


  Megnézem a husit, hogy ki lehet-e már nyitni, aztán megcsinálom a mama ebédjét, hogy bármikor mehessen apa ha, ha kedve támad.


  Szép napot kívánok, sziasztok!


   

  előzmény:
  Tete (29222)
  2017-02-18  08:58
 7. Tete
  Offline
  2017. február 18. 08:5829222.

  Csiribáááááááááá-Csiribúúúúúúúúúúúúúúúú


  Kimicsinál?


  Én ma lazítást tervezek

 8. arirangarirang
  Offline
  2017. február 17. 21:2029221.

  Ma mi is tejgebrízt ebédeltünk. szintén 5 perc alatt, de előtte fél óráig elégettem a pizzát. Szénné. Kimentem közben a kutyusokat beterelni, addig elfelejtettem, hogy a pizzát beraktam, a sütő felső rácsára, a legmagasabb fokozaton. Mikor eszembe jutott már késő volt. Hiába szellőztettem, még mindig eléggé émelyítő szag van kint.


  A mama visszaküldte az öregtarhonya háromnegyed részét, azt megette a fiú, mert tegnap is annyira ízlett neki a kolbászos rizs. Nagyon finom kolbászt sikerült venni , apa rakott krumplit akart, de krumplit azóta se hozott. Az is az ő reszortja, a kocsival. Egyszerre 5 kg-t vesz, így van bezsákolva.


  Oldalast fogunk enni hétvégén, úgy szoktam, hogy előzőleg megpárolom az elektromos edényben, aztán a mamának serpenyőben fokhagymával, adok rá egy kis színt, nekünk tepsiben sütőben, megfűszerezve köménymaggal, borssal, fokhagymával. Ha nem így csinálom, nem bírja elrágni. A levéből nagyon finom leveseket lehet főzni, pl. Karfiolleves nagyon finom, és minden más is.


  Húslevest a csirkecombok levéből szoktam, nem jól hangzik, de a kutyáknak főzök 3 naponként csirkecombot, a levét leszűröm és bezöldségelem, a húst megeszik a mucusok, a levest pedig mi.


  Ebből lehet gondolni, hogy rendes, emberi fogyasztásra való húst kapnak. Néha szoktunk venni olyat amin rajta a fél háta, de az túl zsíros, én sem bírom, meg a picikéim sem.


  Próbáltam már átnevelni őket, mert olvasom, hogy egyes shitzuk csirkepaprikást esznek nokedlival, de az enyémek hasmenést kapnak az ilyesmitől. Pedig ott kunyerálnak, és nehéz megállni, hogy ne adjunk nekik.


  Mire hazaértem ma, nagyon le voltam amortizálva. A sapkám lecsúszott, a sállal körbe voltam tekerve, mert elkezdett fájni a fülem, felhúztam a két fülemre a nyakamból. A láthatatlan emberre emlékeztettem, mikor be van tekerve rongyokba. Fázott az arcüregem, a homlokom, mondtam a lányomnak, hogy kifagyott a harmadik szemem. De amíg ilyen kellemetlen idő lesz, inkább felveszem a jumbósapkámat, így is eléggé madárijesztős voltam, olyan mindegy.


  Ma beveszek egy dilibogyót, mert rám jött a futhatnék, este már csak nem szaladgálok.


  Aludjatok jól, sziasztok!

  előzmény:
  Tete (29220)
  2017-02-17  18:41
 9. Tete
  Offline
  2017. február 17. 18:4129220.

  Sziasztok.


  Nekem még nem ért véget a bébiszitterkedés, mert hétfőn sem bölcsi sem suli nincsen. A kislány alig-alig köhint egyet-egyet, az meg keddig még rendbejön. Voltam kisG fociedzésén, olyan lelkes és ügyes is. Jó látni, ahogy együtt van a csapat. A kislány meg lubickol a  szeretetben a nagyfiúk között, vannak "elkötelezett hívei".


  Ma nagyon "munkás" ebédünk volt. Kb 5 perc alatt főztem tejbegrízt és azt ettünk.


  Hétvégére?


  Töltött dagadó, sajtos tészta, zöldbabfőzelék, papritás krumpli, dinsztelt hús szélesmetélttel, milánói makaróni, ilyesmik járnak a fejemben, majd ezekből valami. Hétfőn szerintem tojásos nokedli lesz, azt szeretik a gyerekek. A párom keddre várható. Talán akkor lesz milánói. Nagyon szép marhahúst kaptam és vettem hozzá velős csontot is. De most berakom a hűtőbe, mert még van egy evésre való húsleves. A kislány naponta megenné, annyira szereti. Majd megmelegítem és megiszom bögréből, mert már csak a lé van. Hétvégén pihenek. Rátaláltam egy íróra, nagyon kellemes regényei vannak, alig lehet abbahagyni az olvasásukat. Nem vettem meg, letöltöm és a gépen olvasom.

 10. mandula2
  Offline
  2017. február 17. 18:3029219.

  Sziasztok!


  Vera szomorú emlékeket hoztál.


  Nem tudok mit kezdeni azokkal az e-mail küldőkkel, akik valamilyen úton megszerezték az e-mail címemet /meg sokunkét/ és csak küldik, csak küldik a blődebbnél blődebb ajánlataikat. Na, van abban a csoda lábtörlőtől kezdve a potencianövelőig minden. Egyszer-kétszer vissza is írtam, hogy.......


  szóval... de persze hogy nem reagáltak rá. Kikérem magamnak, hogy zaklassanak mindenféle hülyeséggel. Nem szokásom, de megrendeltem egy cipőtalpra húzható tüskés talpat, amivel bátran rámehetünk a jégre is /nálunk az utcában csak az van - még mindig - !!!/ megadtam minden elérhetőséget, kikészítettem a pénzt - én naiv - hogy ha csönget a futár, hát minden kéznél legyen.


  Azóta is várom.... sehol semmi. Lassan már tulipánok nyílnak, de a szöges cipőtalp még mindig nem érkezett meg. Honnan a bánatból bújnak elő ezek a szélhámosok? Miért nem figyel fel rájuk a hatóság? Vajon honnan szerzik meg a címeket? U.ez a telefonon való zaklatás.


  Felhívnak, bemutatkoznak, aztán kérdezik, hogy én ki vagyok? Amikor visszakérdezek hogy milyen ügyben keresi az XY-t, akkor még mindig a nevem után érdeklődik. Na ilyenkor elönti az agyamat a lila köd, és hangulatomtól függően válaszolok rá. Nem érdekel, hogy előtte bemondta, hogy rögzítik a beszélgetést. Annál jobb. Csak nyugodtan!!! Mennyi szélhámos!!! Ha rajtam múlna, bizony elküldeném őket a megfelelő helyre.


  Tegnap este is, ma délelőtt is azzal telt el, hogy a szám.gépről kidobáltam minden kéretlen betolakodót. /ezért nem vagyok fönt a facén!!/


  Csak pár név, akiket ma tiltottam le, ill. ahol lehetett, leiratkoztam az oldalukról. Boros Henrietta, Szekeres Olga, Tóth Jácint, Dezső, Antal Angéla, Hegedűs Karolina, Irén stb.stb.stb...... Hogy nem tudnak mással szórakozni!!!!


  Más téma: sült csirkecomb, köret: párolt rizs sült baconnal, z.borsóval, apróra vágott újhagymával, reszelt sajttal, só, borssal.


  Elgyengültünk, annyira finom volt. Savanyúság + a pohár v.bor, utána kávé és desszert. Mára végeztem.


  Klári után szabadon: kimicsinálkiholvan???


  Ugye nem vagytok bretegek????


  Tudjátok mit láttam? banántartó műa.dobozkát. Amikor a Barátunk említette /külföldön él/ hogy az unokájának ilyen dobozkát vettek, el nem tudtam képzelni, hogy az meg milyen? Most aztán láttam a madarasban. Hogy mire jó???? Pl. arra, hogy ha szegény gyerek nem eszi meg az egész banánt, a maradékot bele tudja tenni a dobozkába, aztán később vagy megeszi, vagy nem. Pihent agy. Abban azért van igazság, hogy legalább nem ken össze vele semmit. Bár ahogy a gyerekeket ismerem, inkább eldobják a maradékot, hiszen van mááááááááásik. Hülye szülő meg persze hogy adja.


  Ennyi mára. Sziasztok, aludjatok jól, sziasztok.

  előzmény:
  arirangarirang (29218)
  2017-02-17  12:25
 11. arirangarirang
  Offline
  2017. február 17. 12:2529218.

  Szomorú nap nekem a febr. 16.-a, anyukám születésnapja, és ugyanezen a napon halt meg. Reggel felköszöntöttem, megbeszéltük mi legyen az ünnepi menü, jól volt, jókedve volt, és egy óra múlva már nem élt. Még mindig nem tudom feldolgozni, pedig már hány éve.....


  Na, de ti legyetek vidámak, és adjatok ötletet a hétvégi menühöz. Hasábkrumpli az lesz nálunk, az tuti. Valami sült, vagy rántott lesz még mellé, majd a választéktól függ.


  Ma voltam vérvételen, volt némi kavarodás, mert apa azt mondta a laborba kell menni, közben a házihoz kellett volna, de aztán nagy nehezen meg lett a megoldás. Az OTP-ben is volt intézni való, bejött egy család, úgy köhögtek, mindenki bújt a sáljába, az ügyintézők fertőtlenítőt fújtak szét,, megbántam, hogy bementem, remélhetőleg  jó volt a fertőtlenítőjük.


  Gondoltam hazafelé veszek egy sütit a péknél, mert éhgyomorra voltam. Ahol nem volt vevő, oda nem mentem be, mert a másikba szoktunk járni, ott meg kint álltak az utcán, oda azért nem mentem. Aztán gondoltam veszek kockatésztát, kényes ízlésű anyósom csak abból eszi meg a krumplis, káposztás tésztákat. A diszkontba nem mentem, mert olyan szűk a hely, nem akartam ott szorongani, a sarki kisközértben meg nem volt. Így aztán sokat spóroltam. Igaz közben voltam bent az olcsó boltban műanyagdobozokért, mert fogyóeszköz, abban küldöm a mamának a kaját. És vettem még a függönyboltban tépőzárat és kalapgumit, mert mindig leesik a sapkám.


  Sziasztok, vidám napot mindenkinek!


   

 12. mandula2
  Offline
  2017. február 17. 09:4529217.

  Jó reggelt!


  Hoztam a kávét /vagy teát?/, zenebona nélkül.


  Tegnap akkora köd volt nálunk, hogy tejfehérben úszott a táj. Ma szintén.


  Jöhetne már egy kis napsütés. Madarakkal tele az etető. Ezek nagyon itthon vannak!


  Korán lett reggel, további szép napot minden Konyhásnak.

  előzmény:
  szőrész (29216)
  2017-02-16  21:55
 13. szőrész
  Offline
  2017. február 16. 21:5529216.

   


   Jó estét!


   


  Remélem sikerült belépni. Nem kényeztet el az oldal.


   


  Köszönöm a köszöntést mindkettőtöknek.


  Kaptam egy üveg unicum szilvát, koccintottunk, megkóstoltuk, áááá csak azért, hogy legyen étvágyunk a vacsorához.


   


  Hol vannak azok a szelek, amikből olyan nagyon elegünk volt nemrégiben? A negyede is elég lenne, hogy kisöpörje a medencéből ezt a trutymákot!


  Pár éve február 22.-én már kint ebédeltünk, na jó, kabátban, de kint a napon. Addig még akármi is lehet...


  CCCakát!


   


   

  előzmény:
  mandula2 (29214)
  2017-02-16  10:20
 14. Tete
  Offline
  2017. február 16. 12:0429215.

  Igenigenigen!


  Boldog Julcsinapot kívánok én is.


  Nálunk mindenféle dolog van, de majd jövök.

 15. mandula2
  Offline
  2017. február 16. 10:2029214.

  Jó reggelt!


  Julcsit jöttem köszönteni.


  Névnapodon szeretettel koccintok az egészségedre, minden jót kívánok.


  mandula


  /ez pedig a délelőtti kávé, mivel még senki nem főzött: /


   

  előzmény:
  szőrész (29202)
  2017-02-14  21:06
 16. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 16. 03:1129213.

  - Halló ?!
  - Elnézést, ez a kilenc, három, négy, három, hét, hét, nyolc?
  - Nem, igen, nem, igen, igen, nem, nem.


                 

 17. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 16. 03:0829212.

  Jócccaakát akinek az van, nekem még csak tegnap este van....


  Annyit tudok biztosra hogy a legfontosabb dolog az, hogy a rántást balról jobbra kell kavarni, másképpen oda ég(het).


  Engem fiatal koromban emlékeztettek hogy nem jó örgnek lenni, el is határoztam hogy én nem fogok megöregedeni......

  előzmény:
  mandula2 (29211)
  2017-02-15  23:45
 18. mandula2
  Offline
  2017. február 15. 23:4529211.

  Jó estét!


  Hmmm.... és akkor mi van? Itt a Konyhában nem függ semmi a rántás kavarás számától.


  Tényleg sok időd lehet! Különben is, aki kíváncsi, hamar megöregszik.


  Nem tudtad?


  Jó pihenést, vagy amit akartok!


  Betegeknek, fájósoknak /nekem is/ gyógyulást, úton lévőknek szerencsés érkezést, az unatkozóknak kellemes elfoglaltságot!


  cakát

  előzmény:
  Sheriff-2 (29209)
  2017-02-15  14:19
 19. arirangarirang
  Offline
  2017. február 15. 16:2629210.

  Több néven is voltam már itt, az ariranggal párhuzamosan citylakó, előtte évezredekig ginewra, de szerintem annak már nincs nyoma, mert ha kilépsz a neved megszűnik azt hiszem, és törölt felhasználó lesz belőled.


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (29209)
  2017-02-15  14:19
 20. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 15. 14:1929209.

  Ebben a topickban Sheriff-2 hozzászólt 537x.


  Vera az arirangarirang néven 928x


  Klári 1221x


  Julcsi 3942x


  Éva 4598x


  Csak kiváncsacsiskodtam........semmi más.

 21. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 15. 13:2829208.

  "A mai ebéd lehet, hogy nem fog tetszeni a mamának, fincsi spenótot csináltam, tojással. Majd holnap lesz husi."


        - Kérem, ebben a tyúkhús-levesben nincs hús!
  - Na és! A halászlében sincs halász!

  előzmény:
  arirangarirang (29207)
  2017-02-15  10:37
 22. arirangarirang
  Offline
  2017. február 15. 10:3729207.

  Helló!


  Itt magamra ismertem, habár nem vagyok skót:


  "- Mindenki itt van?
  - Igen.
  - Igen?! Akkor minek ég a konyhában a villany???!!!"


  Mi nem Valentinozunk, DE véleményem az van. Aki szereti, főleg a fiatalok, csinálják csak.


  Ők aztán olyanok, még emlékszem, hogy nem várnak az alkalomra a szeretet kimutatásában, a Valentine csak egy plusz, kis hülyülés.


  Aki nem szereti az nem csinálja.


  A mai ebéd lehet, hogy nem fog tetszeni a mamának, fincsi spenótot csináltam, tojással. Majd holnap lesz husi.


  Utálatos, szürke, ködös, koszos, nyálkás idő van, fujj!


  A lehető legkellemesebb napot kívánom mindenkinek.


  Sziasztok!


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (29206)
  2017-02-15  05:57
 23. Sheriff-2
  Offline
  2017. február 15. 05:5729206.

  Jó reggelt


  - Kovács úr gratulálok, fényesen néz ki a felesége, amióta így lefogyott. Hogy csinálta?
  - Hetek óta nem eszik mást , mint húslevest.
  - Zöldséggel?
  - Nem, pálcikával.


  - De kár, hogy nem voltál kinn a meccsen, apuci, pedig két csodaszép gólt is lőttem!
  - Igen? Gratulálok, kisfiam! És mennyi lett a végeredmény?
  - Hááát. . . egy-egy!


  Szőke nőt megállítja a rendőr:
  -Kisaszony, már két gyalogost is elütött
  - Mér, mennyi a megengedett?


  Hazaér az anya, és látja, hogy az erkélyajtó üvege kitörött.
  - Hát ezt ki tette? -kérdezi.
  Hosszú csend után megszólal Pistike:
  - Az öcsi, mert amikor hozzávágtam a labdát, hirtelen lehajolt. . . . .


  Haldoklik az öreg skót. Az ágyban fekve utolsó csepp erejével kérdezi:
  - Mindenki itt van?
  - Igen.
  - Igen?! Akkor minek ég a konyhában a villany???!!!

 24. mandula2
  Offline
  2017. február 14. 23:0029205.

  Sziasztok!


  Mint tudjuk, a jelenlévők mindig kivételek! Aki tartja, szereti, az ne figyeljen. Szívem joga, hogy ezeket az úgynevezett nyugatról begyűrűzött, csinált mű ünnepeket ne szeressem. Ebbe a kategóriába tartozik a Nemzetközi Nőnap is.


  Viszketek tőlük.


  Ajándékot bármikor lehet venni bárkinek. Egy szál, vagy egy csokor virág,  egy kis édesség... egy sima keddi napon is jólesik az adónak is, a kapónak is.


  Nőnap! hmm. Vicces! A nő cipekedhet, állhat a buszon, villamoson, amíg a férfiak mereven bámulnak ki az ablakon...


  Szóval Uraim! Több tiszteletet a Nőknek, és akkor nem kell egyszer egy évben megünnepelni őket... lehet azt minden nap!


  Ez a szegény Valentin pedig álmában sem gondolta, hogy ekkora felhajtás lesz a neve napján, aminek főleg a virág- és a bóvli árusok örülnek a legjobban.


  Aki meg szereti, annak egészségére.


  /magánvélemény volt, a Konyhaasztal mellett/

  előzmény:
  Tete (29204)
  2017-02-14  21:56
 25. Tete
  Offline
  2017. február 14. 21:5629204.

  Nálunk inkább a  gyerekek ünnepe a Valentin nap is. Egy alkalom, hogy örömet okozzunk. Kap valami vicceset akit szeretünk. Tavaly héliumos piros szives lufit kaptam. Idén jegesmedvét. Mondtam a kedvesemnek, szava nem lehet, én egész évben kényeztetem a piros szivecskés  meglepi útravalóval. Hát ennyi.......................

  előzmény:
  Tete (29203)
  2017-02-14  21:40
 26. Tete
  Offline
  2017. február 14. 21:4029203.

  Nem gondoltam, hogy egy kis poénkodás ennyi ellenérzést vált ki. Viccccőőőtem lányok!  Gyere csak Julcsi, nem tévedtél el, jó helyen jársz, befejeztem a humorkodást.


  Unoka gyógyulgat, kevesebbet köhög, egyre csibészebb, szóval alakul. Kaptak ajándékot Valentin napra, nagyon nagy sikere volt. Mint mostanában minden villogós, mozgó, szirénázós valaminek. A két múlt héten kapott autókkal komplett versenyt tartottak. A szirénák nem vészesek, mindenesetre a szülők még szóbaállnak velünk, az "ajándékok ellenére".Jó lett a húsleves. Azért főzöm oldalasból, mert azon hús is van csont is van, porcogó is van. Tehát az egyik legjobb húsleves alapanyag. Holnap Dubarry szelet lesz karajból.


  Nagyot sétáltunk ma is. Meg hatalmasakat alszunk hármasban délután. Teljesen elkutyulódok mire ennek a nagy lazulásnak vége lesz és magamra maradok.


  holnap megy  hosszú útra, legalább is úgy néz ki. Akkor a jövő héten elkezdem a lakásfelfordítást. Valahogy tavasszal, ősszel rám jön.


  Jöjjön bátran mindenki nincs mekegés.

 27. szőrész
  Offline
  2017. február 14. 21:0629202.

  Tessék mondani, jó helyen járok?


  Elborzaszt ez a sok e. Mekegiék konyhája?  Nem tudok a nyelvükön.


   


  Bocsánat a zavarásért.


  Egy háziasszony.

 28. mandula2
  Offline
  2017. február 13. 23:3229201.

  Klári mielőbbi gyógyulást az unokádnak. Az meg, hogy a nagyobbik is kitalál mindenféle bajt, az természetes. Nem is lenne gyerek, ha nem így lenne.


  Nálunk is most fogyott el az oldalasból a leves. Az mindig nagyon finom.


  Aludjatok jól.

  előzmény:
  Tete (29200)
  2017-02-13  18:07
 29. Tete
  Offline
  2017. február 13. 18:0729200.

  Ehun vagyok e!


  Ma én sem sokat serénykedtem. Teljesen lefoglal a kislány. Reggeli-játék-séta-ebéd-alvás-játék. Éppen csak a barassóit készítettem el. Rendesen belakmározott. Azon kívül, hogy csúnyán köhög más baja nincs. Vidám, huncut. Most azt mondta az Apukájának, hogy Apa én ma A Mama-Papa bölcsiben voltam. A nagyobbik unoka is szívesen bekapcsolódna a buliba, reggel mindenféle baja volt. Remélem nem lesz beteg, csak próbákozott, hátha itthon maradhat.


  Reggel megyek henteshez oldalast venni. Abból a legjobb a húsleves. Ha van rajta zsíros rész azt leszedjük róla, amikor majd esszük a paradicsomszósszal. A húslevesbe teszek tölteléket, meg egy kis krumplit is szoktam, én szeretem benne a zellert, meg a zöldséget. Jó tartalmas leves lesz. Husit meg holnapután esszük a szósszal. Még a párom is itthon van, ilyenkor pláne, hogy a picike is itt van nem tervezek magamnak  semmi különös tennivalót. A hét etelte után majd elkezdem a kora tavaszi tennivalókat. Szép estét. Jó (szórakoztató) olvasnivalóm van. 

  előzmény:
  mandula2 (29199)
  2017-02-13  11:13
 30. arirangarirang
  Offline
  2017. február 13. 09:0029196.

  Azt olvastam a magyarul nem tudó külföldiek kecskenyelvnek hívják a magyart, sok az E betűs szavunk.


  Tegnap nagyon rosszul voltam délután, a mai utóhatás a reggeli pulzusom 47, épp hogy élek. Aszongyák ismét jön a felmelegedés. Most még nem érzem, nagyon deres minden, csípős hideg van.


  Ma lehet, hogy nem eszünk semmit, mert másirányú dolgom van.


  Serénykedjen akinek ahhoz van kedve, sziasztok, szép napot!

 31. mandula2
  Offline
  2017. február 13. 01:1029194.

  M e g t e h e t e d ! 


  Ez már a reggeli kávé, remélem nem hűl ki.   stb.


   


  megteheted, migtihitid, mögtöhötöd, mugtuhutud, mágtáhátád, magtahatad, mügtühütüd, mégtéhétéd,    van még?

  előzmény:
  Tete (29193)
  2017-02-12  20:14
 32. Tete
  Offline
  2017. február 12. 20:1429193.

  Hogy nektek semmi sem jó?


  Próbálkozom kicsit feldobni a hangulatot, életet lehelni  itten mindenfelé, oszt nem teccik. Hát én feladom..........


   

 33. mandula2
  Offline
  2017. február 12. 19:5929192.

  Hejjjjj! Egyebet lent:


  Nem veszem lelkendezve eme e-vel keletkezett nyelvezetet, mert nekem nem kedves.


  Hebegve ecsetelem, kereken emlegetve, nem kedvelem!! Eme eeeee-ket nem szeretem!!


  Egek! Mekegek!


  Nem lelem e helyen helyemet, ezennel elmegyek.


  Elegem lett!!


  Keresek egy helyet, mely veremben, tejfeles vederben tejet lefetyelhetek.


  Hehe!!


  HIHIHIHAHAHAHUHUHU NA VÉGRE HOGY EGY KIS III, MEG AAAA, MEG UUUUU, MERT MÁR A SOK E-TŐL FÜLIG ÉR A SZÁM!!!!!!


  Emelkedett kedvem nem lelem. Kecsesen elkerekezek.


   

  előzmény:
  Tete (29190)
  2017-02-12  15:55
 34. arirangarirang
  Offline
  2017. február 12. 17:3929191.

  Van a piacon egy gombás, ott elég sokféle gombát árulnak, de az én férjem nem enged venni, maxamit elértem nála egyszer a barna színű , mi shampignonnak hívtuk régen a fehér változatát, ma már az csak a gomba, nem tudom mi a hivatalos neve. Nekem nagyon ízlett belőle a pörkölt.
  Egyszer rettenetesen elrontottam a gyomrom egy laskagombakrémtől, nem én csináltam, azóta azt még nem próbáltam újra.


  Ma nagyon érdekes kajánk volt, mosott pörkölt spagettivel.


  Szó szerint meleg vízben átmostam, és új szaftba tettem a husit.


  Megtréfált az elektromos lábos. Nehezen tudtam rátenni a tetejét, de aztán sikerült, azt hittem. Mindig megemelem, miután rákattantottam, most is, mégse volt jól rázárva. Aztán bementem, 20 percre, mert a kedvenc kis mini páros című műsorom ment a Life Netvorkon. Aztán égett szag, szaladás, de már késő. Jól lesült az alja, a szaftja ami még maradt sós, mint a tenger. Nagyon bosszantott, mert nem volt több husi kiolvasztva, és egyébként is annyi húst megetetni a szomszéd kutyával luxus.


  Csináltam gyorsan egy új szaftot, forró víz alá dugtam a húst, ami még nem is volt teljesen puha szerencsére, és lemosás után kicsit még főztem együtt. Egészen fincsi lett, ahhoz képest. A szaftja jó híg maradt persze, de az íze jó volt.


  Legalább a mamának is ízleni fog, mert újabban mindent hígan szeret.. Ő holnap kapja, ma sült csülköt ebédelt krumplival. A csemege uborkát hajszálvékonyra felvágtam neki, és egy karikát még négyfelé, mert nagyon zsírosnak találtam az ebédet, de mama kanállal enné a zsírt, mint az apukám. Mikor csirkepörkölt volt, anyu megnyúzta a csirkét, és a bőrét mind az apu ette meg, borzalmas volt, de neki ízlett.


  Felment megint a vérnyomásom, mikor apa mesélte, hogy a mama kihúzgálja a mikrót a konnektorból, biztos ami biztos. Mondtam apának húzza ki ő, mikor már nem használja, mert megint tönkre teszi a mama, mint a miénket.Az lenne ugye az igazi, ha tudná használni egyedül, de le van tiltva róla, az előző tapasztalatok miatt.


  A paradicsom szószt én is nagyon szeretem főtt hússal. A sógornőm anyukája vidéken élt. Nála voltunk. Levágott egy csomó kapirgálót, csirkét, kacsát, és a zúzákat, szíveket, paradicsomszósszal ettük, életemben annyira még nem ízlett semmi.


  Tervezek marhahúshoz, valamikor a közeljövőben.


  Jó éjszakát mindenkinek, sziasztok!


   

  előzmény:
  Tete (29190)
  2017-02-12  15:55
 35. Tete
  Offline
  2017. február 12. 15:5529190.

  Na, akinek jövő hétre menüötlet kell, itt vagyon pár.


  Ma csirkepörkölt volt nokedlivel, csak úgy összedobtam egy zellersalátát nasinak, (a fiam kész van tőle, hogy mekkora királyság). Holnap lesz brassói, aztán kedden gyógyítós húsleves töltelékkel, másnap a  főtt hús paradicsomszósszal és főtt krumplival, amit a párom nem tud megunni mostanában. Majd tervezek milánói makarónit. Lesz Dubarry szelet ami alá én krumplit is teszek, mert akkor ott a köret is egyben. Tudom csupa husi, de nálunk ez van. Ráadásul a pici lány is husis.


  Ma hatalmasat sétáltunk a Duna-parton a két unokával. Tegnap hattyút etettünk a nagyobbikkal. Egyébként semmi különös nem történt. Letöltöttem pár könyvet, most azokat olvasom. A számítógépen nem igazán szemkíméló az olvasás, de ez van. Nem győzök annyi könyvet venni, amire igényem lenne. Én szó szerint "falom" a könyveket. Nagyon gyorsan olvasok. Gondolom a sok-sok könyv miatt, amit már "bekebeleztem". Igyekszem nagyítani a betűket, hogy ne kelljen "vakoskodni".


  Itt tegnap is ma is kellemesen napos idő volt. Felfedeztük, hogy tőlünk pár utcával arrébb valaki laska gombát termeszt. Szeretjük, sokkal aromásabb az íze, mint a bolti csiperkének. A páromnak továbbra is a szegfűgomba a gomba, nekem meg a vargánya, de ezek ugye idénygombák. Bár utóbbi időben az egyik hűtőházban egész évben kaphatók.


  Megint felfedeztem a Baba tusfürdőcsalád két új tagját. Egy fiúsat meg egy lányosat.


  A fiam ma felszerelte a kb. négy évvel ezelőtt vett konyhabútorunk felső sorára a koronalécet. Annyira mutatós.


  A kislány mindenhez a Mama lilahagymasalátáját kéri. A Menyem meg kész van tőle, hogy az Ő pici lánya nem babaillatú, hanem hagymától "bűzlik".

 36. Tete
  Offline
  2017. február 12. 08:5029185.

  Lett mese, melyet elvetettetek, nem tetszett?Meleg fekete nedv, nektek szeretettel.

 37. Tete
  Offline
  2017. február 11. 09:5229182.

  Reméltem folytatjátok a játékot pl.:  Elvettem egyet kellemes melegen. Lelkem e helyen  repes veletek.


  Tényleg pihent az agyam tudom. Hajnalban nem ment az alvás, még a géphez nem akartam kiülni, így játszottam  fejben. Aztán amikor felkeltem leírtam.  

  előzmény:
  arirangarirang (29181)
  2017-02-11  08:16
1 2 3 4 5