2017. 03. 30. Zalán

Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
29467 hozzászólás
 1. Tete
  Offline
  2017. március 30. 19:4929467.

  Ma elég vegyes idő volt, ha sütött dögmeleg, ha felhő takarta a napot cidri.


  Menőke volt. Vettünk botmixert a másik már a meleg vizet sem keverte meg. Meg egy kis rádiót a konyhába, mert a régi megadta magát. Elcsábultam vettem egy blúzt vagy inget. Szinte pókháló vékonyságú, jó lesz majd a strandon. Szerintem fél perc alatt megszárad, nem kell vasalni. A párom kérdezte, hogy nem fog zavarni, hogy ennyire vékony? Mondtam nem, mert csak ápol és eltakar célra kell. Egyébként színes mintás szóval nem látszik annyira át. Nekem nincs olyan strandkendőm ami egy időben divatban volt, valami meg kell, hogy konfortosan érezzem magam. Én képtelen vagyok fürdőruhában grasszálni idegen helyen. A saját strand más.


  A térdem elég ócska, menni tudok rendesen, de ha be kell hajlítani az nem esik jól.


  Megettük a maradék húslevest, meg hamis túrógombóc készült. Holnap pörkölt lesz nokedlival meg jégsalátával.


  A hangulatjelekre tízszer is rá kell nyomni, mire kegyeskednek megjelenni. Eddig pikk-pakk működött.

 2. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 30. 12:3029464.

  Mik a kedvenc egészséges ételek? Anyám már egy dohányos sokat zöldségek és húsok. Arra gondoltam, ha valaki tudja, ha egészséges, hogy egy dohányos az élelmiszer?


  Nem tudom, ha ez teszi egy másik, de ez a dohányos ő már használja a 

  idézet:
  brittnay0404 (29462)
  2017-03-30 11:25:08

  Mi itt nagyon válogatósak vagyunk, csak a vegetáriánus tehén húsát esszük meg.

  előzmény:
  brittnay0404 (29462)
  2017-03-30  11:25
 3. Ez is érdekelhet: Tévhitek a konyhában, amiket felejts el örökre
 4. brittnay0404
  Offline
  2017. március 30. 11:2829463.

  Mik a kedvenc egészséges ételek? Anyám már egy dohányos sokat zöldségek és húsok. Arra gondoltam, ha valaki tudja, ha egészséges, hogy egy dohányos az élelmiszer?


  Nem tudom, ha ez teszi egy másik, de ez a dohányos ő már használja a 

  idézet:
  brittnay0404 (29462)
  2017-03-30 11:25:08

   


  Sajnos ez az egyik zöld hegyi dohányos


   

  előzmény:
  brittnay0404 (29462)
  2017-03-30  11:25
 5. brittnay0404
  Offline
  2017. március 30. 11:2529462.

  Mik a kedvenc egészséges ételek? Anyám már egy dohányos sokat zöldségek és húsok. Arra gondoltam, ha valaki tudja, ha egészséges, hogy egy dohányos az élelmiszer?


  Nem tudom, ha ez teszi egy másik, de ez a dohányos ő már használja a 

 6. Tete
  Offline
  2017. március 30. 07:2529461.

  Sziasztok, jó reggelt.Na végre, még mindíg nem úgy mükszik, mint régen.


  Ahol párosan vannak azok az "izék", ott elég bizarr a kinézetük. hozott tegnap nyúlcombot (elsőt) azok majdnem így néznek ki, csak egyesével.


  Nálunk állandóan tele a kuka, mert hiába lamentálok, Aprajafalvának egyszerűbb a kukába dobni "mindent". De már nem szólok nekik.


  Ja, nálunk a locsolófej volt az első kérdés, hát ez van. Azt mondta, hogy látta, hogy nekem nincs nagy bajom. Persze, már magyarázhatja. Éjjel eléggé "elaludtam" a térdem, azaz sokáig voltam egy testhelyzetben, de már bejáródott. Nem is néztem Híradót, nem mondták be a földmozgást? Tegnap lehetett vinni zöldhulladékot ingyenesen a lerakóhelyre. A párom megpakolta az utánfutót rendesen. A sok levágott dolog inkább oda menjen, mint tüzelje az ember. Alig bírtuk  kitólni a kocsihoz a kertvégéből. De akkor most az avartakarításig le van tudva.


  Az árvácskáimmal nem vagyok megelégedve, szerintem nem érezték jól magukat abban a reggeli mínuszban. Tudom, hogy bírja a hideget, a Menyemnek egész télen az volt a ládákban. De kicsik a virágaik, nem "mosolyognak" úgy mint az elsők, amikkel megvettem őket. Pedig jó földben  vannak, inni is kapnak.


  Bevallom már mindenhez sütőpapírt használok, sokkal egyszerűbb az élet. Viszont a hajában főtt kruplit én is villára szúrva pucolom, közbe-közbe fújdogálva az ujjacskáimat, pedig nekem is van olyan edényfogó kesztyűm. Néha az embernek a legegyszerűbb dolgok nem jutnak eszébe.


  Legyen szép napotok. Itt eléggé felhős, de remélem majd kialakul. A héten nem nagyon szaggattuk meg magunkat nagy munkákkal, se a kedvesem, sem én, de a kert, a lakás rendben van, lazítottunk. Van egy nagy "műhelynek" hívott helyiség, ahol a fiúk szerszámai cuccai vannak, ott kellene rendet csinálni, de ahhoz a két fiú egyszerre kellene, hogy mit lehet kidobni, mit nem. A fiamnak  meg persze Zebi fontosabb. Ezen nem is csodálkozom. Alakul szépen.


  Reggelente, ki szoktam kisérni a gyerekeket, amikor indulnak, integetnek, aranyosak. Mama délután találkozunk. Itt várjál minket, mondják.

 7. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 29. 21:1829459.

  Helyesbítek.....A közelemben lévő étteremek, akik árulják a korábban említett ételt.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29458)
  2017-03-29  21:02
 8. Ez is érdekelhet: 5 takarítási trükk a konyhába, amit már ma kipróbálhatsz
 9. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 29. 21:0229458.

  Üzenetem Évának, ezt a hozzászólást ne tessék olvasni......


  ~~~~~~~~~~~~~


  Amiket én említettem, azok nem azok a békák amiket az udvaron lehet látni, hanem a folyók/nál/ban élnek, és farmokon tenyésztik őket, pontosan ugyanolyan íze van mint a csirkének, de sokkal tisztább mint a csirke. Delikát az egész világon, sokba is kerűl az éttemekben.


  A közelemben lévő étteremek....Restaurants Serving Frog Legs in Milwaukee, Wisconsin with Reviews - YP.com


  Ezek pedig képek......froglegs - Google Search


  Most pedig igérem, hogy többet nem említem ezt ezt a témát.

 10. mandula2
  Offline
  2017. március 29. 20:3329457.

  Ne sírj Klári, inkább kérjél a bibis térdedre gyógypuszikát.


  Nálunk ez úgy van, hogy ha valami galibát csinálok, akkor az első kérdés: "nincs semmi bajod"? A második azonban itt is az, hogy.. "nagyon összetört"?


  Ma - pedig nem akartam - annyit nyüstöltem a kertben, hogy azt sem tudom hogy üljek, vagy álljak? Jól megrángattam magam a borostyánokkal, meg a többi kúszó izékkel. Leültem, hogy nem bírom tovább, aztán nem telt el három perc, már újra mentem, csináltam. Nem tudok nyugton ülni, elég a három perc pihenés, de a végére kipurcanok. A kert meg még sehol sincs.


  Kedves Szelídoroszlán, sajnos belefutottam, elolvastam. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... még most is kiráz a hideg.


  Ma megint meregettem a kis tóból a faleveleket, de ugrásra készen álltam, ha esetleg egy brekus úgy döntene, hogy felém ugrik... jáááááááááááááj. Kell ez nekem? Lehet hogy igaza van Férjnek, hogy be kellene temetni. Volt egy ennél is jobb ötlete, hogy ha betemetjük, akkor ott legyen a zöldségesem. Az biztos, hogy azt talán nem tudná átrágni a vakond koma, na de ennyire azért nem kellene lefokozni egy kerti tavacskát.


  Írtam ugye a kukás kálváriánkról. OK. Elvitték, aztán válaszolt a Szerv! Háááát tudjátok, aki kitalálta! Szerv azt írja, hogy 60 l-es kukát csak egy egyszemélyes háztartás tehet ki. Azt is igazoltatni kell a helyi hatóóóósággal, hogy egyedül él valaki. Ha már ketten vannak, akkor a legkisebb kuka űrtartalma 80 liter. Ugyan ki mondja meg, hogy nekem mennyi a szemetem? Van olyan hét, amikor még háromnegyedig sincs a szerencsétlen 60 literesünk, ugyanis amit csak tudok, komposztálok. A dobozokat pedig összenyomjuk, a papírt elégetjük a cser.kályhában. A flakonokat is összegyűröm - taposs a laposra - és elvisszük a közös műa.gyűjtőbe.


  Baromian dühös vagyok, hogy onnan, távolról eldöntik, hogy mennyi nálunk a szemét? Van az utcában egy pár házaspár, akik szintén ketten, esetleg hárman vannak, és szintén csak 60 literes a kukájuk. Hogy van ez? Az egyiknek elviszik, a másiknak nem?


  Hogy megkapják a válaszukat, az biztos. Húúúú de felhúztam magam ezen  a sz@rságon!!!


  Azt mondják, hogy egy fenékkel, egyszerre csak egy lovat lehet megülni. Mennyire igaz. Kint robotoltam a kertben, közben a vacsorát magára hagytam. Olyan bűn rossz lett, hogy a kutya is sírva ette volna meg, ha neki adom, de nem adtam neki, mert nagyon éhes voltam. Úgy kiszáradtak a csirkefalatok, hogy alig tudtuk elrágni.


  A mai vacsora viszont olyan jól sikerült, mint ami a nagykönyvben van megírva... sőt, még annál is jobban.


  Fokhagymás, fűszeres sült tarja, tarhonyával, salátával. MMMmmmmm. Igaz, hogy ma is kint voltam a kertben, de a fél szemem azért a kaján volt, na meg ez az elektr.kukta tényleg egy áldás.


  Megyek a zuhany alá, mert érzem hogy csíp a por, na meg Boriból kiszedtem egy kullancsot, magamat is le kell ellenőrizni.


  Aludjatok jól, holnap pedig lazítsatok velem együtt. Jóó éjszakát

  előzmény:
  Tete (29452)
  2017-03-29  12:42
 11. arirangarirang
  Offline
  2017. március 29. 18:3629456.

  Tegnap azt írta, az NLC helyén, hogy kiszolgáló nem található.


  A hangulatjelek nálam akkor jönnek be a szövegben, ha rákatt a jelre, aztán kicsit kattogtatok a helyén ahová tenni akarom.


  Reggel hideg volt, de nagyon hamar meleg lett. Nagy szél is lett. Mostam, percek alatt meg is száradt.


  Vacsira bedobálós krumpli volt, sózott hagymával, vajjal és szalonnával. Jobb volt mint bármilyen puccos kaja. Újítottam a bedobáláson, egy tepsibe sütőpapír tettem, bele a krumplikat, így mikor megsültek tepsistől kivettem, letakartam, hogy felgyengüljön a héja, nem kellett a rácsról forrón halászgatni a krumplikat. Edényfogó kesztyűvel fogom a pucolásnál, nálam ez is újítás, azelőtt a villán egyensúlyoztam.


  Most nagyon fáj tőle a gyomrom. Fájt már úgy a gyomrotok, hasatok, hogy még a foggyökeretek is fájt? Most ez van nálam.


   

  előzmény:
  mandula2 (29451)
  2017-03-29  08:33
 12. arirangarirang
  Offline
  2017. március 29. 17:4629455.

  A paprikás csirke és a csirke paprikás ugyanaz, és ez a tejfölös változata a csirkepörköltnek.


  Anyukám sokat csinált, akkor szerettem, mikor télen a szobában melegítette egy hatalmas lábosban a kályha tetején. A nokedli jól megpirult.


  Egyszer én is csináltam, de a férjem nem szereti a tejfölös ételeket, és már lassan én sem.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29454)
  2017-03-29  14:54
 13. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 29. 14:5429454.

  Ha el tudnám dönteni hogy mi a különbség a paprikás csirke, a csirke paprikás, és a csirkepörkölt között, akkor ki tudnám találni hogy mit kivánjak meg ma......


              Paprikás csirke galuskával Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek


              Csirkepaprikás kakukkfüves galuskával Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek


              Csirkepörkölt galuskával Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek


  Békacomb lesz ennek a vége. Remélhetőleg Éva ezt nem olvassa.....

 14. Ez is érdekelhet: 5 inspiráció, ami után te is perforált falat akarsz majd a konyhádba!
 15. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 29. 14:4529453.

  Sziasztok,


  Mondhatnám úgy is hogy gyerekcipőben jártam még, pontosabban naaagyon hegyes orrú cipőben, és természetesen csöves fekete nadrágban, amikor többek között éjjeliőr (is) voltam. Olyan is volt hogy fél háromkor feküdtem le, meg olyan is hogy akkor keltem fel. Volt amikor érdemes volt, és volt amikor nem.


  Most pedig itt nálunk minusz 2 fok van, ami nem a legalkalmasabb kertészkedésre, tehát ha tetszik ha nem, nekünk muszáj hanyagolni.

  előzmény:
  Tete (29450)
  2017-03-29  07:23
 16. Tete
  Offline
  2017. március 29. 12:4229452.

  Szerencsére nálunk a kukahatóság itt van párszáz méterre. Tudom átszerveztek meg központosítottak, de nekünk évek óta nem küldtek új matricát. Volt itt is az egyik szomszédnak baja, aztán bement és azt mondta, hogy akkor odaviszi a szemetet az iroda ajtóba. Megoldották.


  Lányok eddig nálam nem volt szokásban (remélem ezután sem lesz), de én akkorát estem a járdán mint egy ólajtó. Akartam locsolni és mentem a betonon, közben kibújt a locsolófej és belebotlottam. A jobb térdemre estem jobban, az nagyon fáj. Nem vagyok egy szilfid alkat, lehet bemondják a földrengést a Híradóban. Ráadásul lelocsolt a locsoló. Feltápászkodtam, leültem a terasz szélére kireszketni magam, mert nagyon megijedtem. A hajamból csöpögött a víz én tiszta kosz voltam. Jön a párom, mesélem mi történt, erre mi volt az első aggódó kérdése? El is tört a locsolófej?


  Szóval rosszban sántikálok, brühühűűűűű, bibis a térdem.


  Na mindegy, gyorsan összedobtam a paradicsomszószt, majd eszünk, ha éhesek leszünk.   

 17. mandula2
  Offline
  2017. március 29. 08:3329451.

  Jó reggelt!


  Nálunk is matrica van a kukákon, de nekünk nem küldtek. Bezony ám, ez úgy van, hogy valahol az ország másik feléből intézik ezeket a dolgokat. A kukások tettek egy papírfecnit a kukára, hogy nem viszik el. Intézkedés ide-oda, jött a válasz, hogy igen, tudják az "illetékesek" hogy vannak még hiányosságok az átszervezés kapcsán, így nyugodtan tegyük ki a kukát, egy ideig még van türelmi idő. Jó mi? Türelmi idő, amikor ők a hanyagok. Na mindegy, megy a többihez.


  Tegnap mi is lehoztuk a nyugágyakat az emeletről, pihentek egész télen, hát most dolgozzanak. Kifeküdtünk, én is bírtam kb. tíz percig, aztán már viszketett a tenyerem, mennem kellett gereblyézni, gazolni, nézelődni, hogy mi és mennyit nőtt tegnap óta?


  Már tavaly is felvetettem a problémát, hogy huzatot érzek a teraszokon. Tegnap már Férj is érezte! Valamit ki kellene találni, ami nem jár építkezéssel, de mégis véd a nyugati szél ellen. Estére nagyon megfájdult a fülem, meleg sót tettem rá. Már egy ideje vacakol, el kellene mennem a fülészetre, de félek, mert amikor legutóbb voltam - nem járok egyébként és akkor teszem jól - az a nagytudású doktorovics kétszer úgy beleszúrt a fülembe, hogy majdnem felugrottam. Ha a másik helyen is ilyen ügyesen vizsgálnak, akkor inkább maradok a kuruzslásnál.


  Mára sok dolgot beterveztem, de már most változtatok a sorrenden is, meg a fontosságon is. A kert nagyon akar élni, de mire a kapirgálásból bejövök, már nincs máshoz erőm. Könyvem van, lopva olvasok pár oldalt, de közben azt érzem, hogy mást kellene csinálnom.


  A tálcán szépen nőnek az elvetett növénykéim. Jó lenne egy fóliasátor... na erre mondja Férj, hogy "meg a hátadra egy púp". Van benne igazság. Áááá, most semmi se jó.


  Klári, a szomszéd kutyus is besegít a kertészkedésbe?


  Tegnap nálatok is vacakolt az nlc? Már megint unatkoznak? Biztos tesznek fel húsvéti hangulatjeleket. Nem igaz, de miért ne gondoljak erre?


  Férj szokta mondani, amikor megkérdezik, hogy hogy vagy? A válasz:"Remekül és egyre jobban". Azt mondja, miért ne ezt mondjam? Hátha bejön. Igaza van. Na akkor ennek szellemében, szép napot, mert ugye... hátha bejön.

  előzmény:
  Tete (29449)
  2017-03-28  21:41
 18. Tete
  Offline
  2017. március 29. 07:2329450.

  Sziasztok, jó reggelt.


  Fél háromkor feküdtem le, itt ragadtam a Net-en. Kávécska, jé, engedte a bögrét idevarázsolni.


  Legyen szép tavaszi napotok, tele örömmel.

 19. Tete
  Offline
  2017. március 28. 21:4129449.

  Sziasztok.


  Nálunk matrica van a kukákon évek óta. Nem csereberélik. Amikor gondunk van, akkor a TESZ-hez lehet fordulni. Ők adnak szelektív zsákot is, ha kifogy az ember. Szerintem a nyaralóknak más színű a matricájuk, azt csak a nyári időszakban viszik el. De nem nagyon láttam hogy vizsgálgatnák. De az is lehet tudják kívülről, hogy hol van nyaralós meg hol van egész éves kuka.


  Már odáig eljutottunk, hogy vettünk magokat. Rukkola, bazsalikom, majoranna, hajnalka. Idén nem lesz veteményes, a tavalyi szégyenletes babfuttatás után a gyerekek megszavazták a hajnalkát. Még megpróbálkozom egyszer a vizitormával is. Szerintem azt én szúrtam el a múlt évben. Van két igen terjedelmes balkonládám abba majd veszek összesen 4 tő mini paradicsomot. Oszt annyi.


  A mai nap is csak elvágtázott. Húslevest főztem, sokat voltunk kinn, de igazság szerint nem csináltunk semmit. Annyira sütött a nap, hogy lecseréltem a hosszú gatyót sortra, meg rövidujjúban voltam. Napoztunk, beszélgettünk. Ki kell használni amikor ... itthon van. Már kb tízszer próbáltam a hangulatjelet a szövegbe tenni, de nem és nem engedi. Bleeeee


  Holnap főzök paradicsomszószt (megint) a főtt húshoz.


  Amikor Aprajafalva hazaért onnantól meg a gyerekekkel voltunk elfoglalva. Holnap vásárolni kellene. A konyhában lévő rádió beadta a kulcsot. Én meg szeretem, ha szól a zene. Sokszor úgy megyek el boltba, hogy úgy hagyom. Valahogy akkor nem érzem magam annyira egyedül. Meg kellene egy jó botmixer, mert a régi, már a levegőt sem mixeli össze. Erőtlen, a gyerekektől szoktam elkérni az övékét, de az meg nem állapot. Lassan már kihagyom azokat a dolgokat a menüből, amihez kellene a ketyere, mert utálok kölcsönkérni. Szóval a jelenlegi helyzet nem normális. 

 20. Ez is érdekelhet: Neked is lehet ilyen menő függő-füszernövénykerted a konyhádban!
 21. arirangarirang
  Offline
  2017. március 28. 14:3029448.

  A kukaigazolás nem helyi szabály? Itt nem hallottam ilyesmiről.


  Azt hiszem én örökzöld vagyok. A szépkorú szerintem a 80-n felülieket illeti.


  Reggel befejeztem a tegnapi rosszullét miatt abbahagyott  cukkinifőzeléket, csak só, tejföl, kapor, mama azt tesz még bele amit akar.


  Csináltam még szárnyakból levest, és rizst, ludaskásaféle lesz, és csinálok belőle magamnak savanyú szószos  husit. . Nem tudom annak mi a neve, a család nem szereti, anyukám szokta csinálni.


  Lassan a savanyú káposztát is fel kell használni, nem tudom mi lesz belőle. Jó idő lenne, ha nem fújna a szél. A vadszilva / fosóka / nagyon kivirágzott, olyan illata van, hogy nem lehet megmaradni szélirányban. A sok zümmögőről nem is beszélve, amik engem is virágnak néznek, és üldöznek.  

  előzmény:
  mandula2 (29446)
  2017-03-28  09:06
 22. arirangarirang
  Offline
  2017. március 28. 14:0829447.

  Hát ezzel a masinával tényleg nem lehet versenyezni, főleg azzal, hogy mindent 7x csinálnak a husival. 7x mossák, 7x rázogatva szárítják,  7x  "mellúszó mozdulatokkal" panírozzák. A 7-s számtól olyan fincsi.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29442)
  2017-03-27  19:38
 23. mandula2
  Offline
  2017. március 28. 09:0629446.

  Jó reggelt! Kávét köszönettel elvettem, már megittam.


  Ahova mi járunk, ott úgy hívják az embereket, hogy "korábban születettek". Nekem ez nagyon tetszik. Finom megfogalmazása a mi korosztályunknak.


  Szépen nő a rukkolám, a kapros tálcára tegnap egy fóliát tettem, reggelre úgy megugrott, hogy már én is elhiszem, hogy talán lesz belőle valami. Most még olyan kis cérnaszál mindegyik. Másnál olyan mint a cigánygyerek. Sok és erős. Nálam az sem marad meg. Na majd meglátjuk.


  Klári van mindenféle fűszernövényem, majd a napokban rendet teszek az ágyásban. Nem is ágyás az, hanem csak úgy van a kerítés mellett.


  Tegnap vettem kis hagymákat, azokat ma ledugdosom, bár még elég hideg a föld. A madarasban eszméletlen ára van.


  Olyan jó látni, hogy sokan veszik, viszik ültetik a virágokat, bokrokat. Szépülnek az ablakok a virágoktól.


  A baj az, hogy mindenféle nő a kertben, de még nem tudom, hogy miből mi lesz? Egyelőre nem merem kiszedni. A csalán már gyönyörű és abszolút bióóóó!


  Férj tegnap sokat dolgozott a borostyánok irtásával, de van még bőven. Közben hallom, hogy mondja a magáét... én meg lapítok, hiszen én ültettem el mindenhova.


  Lányok mit lehet tenni, ha az  "igazolás", amit a kukára kell ragasztani,  nem érkezett meg? A környékünkön mindenki megkapta, postás dobta be. Nekünk nem jött, és megfenyegettek, hogy ha nem lesz a kuka felcímkézve, akkor nem viszik el a szemetet. Írtunk az illetékeseknek, de még nem jött válasz. Ma aktuális az elvitel, ki is húztam, most aztán kíváncsi leszek, hogy viszik, nem viszik? Kinek kell bizonyítani, hogy küldték, ill. megkaptuk?


   

  előzmény:
  Tete (29445)
  2017-03-28  07:23
 24. Tete
  Offline
  2017. március 28. 07:2329445.

  Milyen jó duma a korosodót klasszikusnak nevezni. Joe eszméletlen szöveged van. Szép a nagy tócsád. Akár kel, akár nyugszik, szép az mindenféleképpen. Talán még ne lubickoljál. Időjárás felétek?


  Csajok akkor mi klasszikus Konyhaleányok vagyunk. Vagy Konyha esetleg Konyha?


  Emlékeztek, hogy tanultuk az égtájakat? Előttem van észak, hátam mögött dél, balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél.


  Nekem a tészta hajtogatásra is van mondókám, hogy egyformán csináljam.


  Bocsánat, sziasztok, jó reggelt. Kávééééééééééééééééé Krémes, édes, forró.


  Mínuszok vannak, de már süt a nap. Legyen szép szorgalmas napotok. Mandula a rukkola betette a bogarat a fülembe. Majorannát nem szoktál szórni? Nekem egyik évben sikerült a másikban nem. A friss majoranna mmmmmmmm, nincs is annál jobb.


  Óvatosan a kertészkedéssel derekakra vigyázni, mert ugye klasszikusok vagyunk. Nagyon tetszik. A szépkorú is jó, de ez?

  előzmény:
  Sheriff-2 (29444)
  2017-03-27  22:23
 25. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 27. 22:2329444.

  Réééég vóóóót, szép vóóóót, amikor még nem neveztek engem eeennnnyyire klaszikusnak, akkor kora reggel kimentem halászni a nagytócsára, ezt láttam.


  Az egyetlen probléma a napfelkeltével, hogy ugyanúgy néz ki mint a naplemente.


  Hmmmm....azzal pedig az a probléma, hogy át kellene lubickolnom a Michigan tó másik oldalára.


  Ezt a képet neked adom.

  előzmény:
  Tete (29443)
  2017-03-27  21:29
 26. Ez is érdekelhet: 11 elképesztően egyedi csempe a konyhába, amitől eláll a lélegzeted
 27. Tete
  Offline
  2017. március 27. 21:2929443.

  Mamás-Papást játszotok?  Ez is vicc vóóóóóóóóóóóóóóót.


  Úgy elment a nap, nem is tudom mivel. Délelőtt a köves helyiségeket takarítottam, aztán megsütöttem a kacsát, kenyérrel meggybefőttel ettük. Elpakoltam, csináltam padlizsánkrémet. Kicsit napoztunk is.


  Aztán nézegettük a térképet, látnivalókat kerestünk a húsvéti kiránduláshoz. Aztán egyszercsak este lett.


  Reggel elég korán cincáltam ki a kukát, csupa dér volt a fű és -3 fok volt. Aztán alakult, de kicsit fújt a szél.


  Volt délután egy óra amikor meg akartam fagyni. Ittam egy kis muskotályost, attól meg kótyagos lettem. Igaz viszont, hogy nem fáztam. Ááááááááá, hogy az embernek vannak nyűgjei.


  Azon vigyorogtunk, hogy mire megyünk Tokajba (is), addigra ki kell üríteni a két picike műanyag hordót, amiben a bort hoztuk Egerből. Mert visszük magunkkal.


  Közben nézegetek szállásokat Horvátországban, annyira vágyom oda. Tavaly addig-addig bizonytalankodtam a menéssel, hogy itthon maradtunk. Nem tudtam dönteni, mert Szlovénia is szóba jött. Aztán "utaztunk maradra". Most nagyon be van sózva a fe....m. Tengert szeretnék meg hegyeket egyszerre. Valaki vigyen eeeeeeeeeeeeeeeeeeel! Teszek lépéseket az ügyben.

 28. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 27. 19:3829442.

  Ez a Szelidoroszlán is azért szokott mostanában főzni, mert nem kell neki, hanem csak szórakozik. Nem egyszerű állandóan kitalálni.....


  Leginkább csak azt akarom tudatni veled, hogy a KFC-nem a sütője nagy nyomás alatt van, hasonlóan mint neked otthon a kuktád. Nekem vannak barátaim akiknek van éttermük, vannak akik hal sütésre használják.


            This is how KFC actually makes its fried chicken from beginning to end


           8 steps to making KFC's fried chicken - Business Insider


           KFC is fixing a mistake with retraining - Business Insider

  előzmény:
  arirangarirang (29441)
  2017-03-27  18:39
 29. arirangarirang
  Offline
  2017. március 27. 18:3929441.

  Velem nem érdemes viccelődni, mindent elhiszek.


  Kisérletezgetni fogok, mert engem meg szórakoztat. Na megjött a főnököm, megyek vacsit adni.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29440)
  2017-03-27  16:17
 30. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 27. 16:1729440.

  A Mama vicc volt. Nem szabad mindent komolyan venni, főleg tőlem, mert én nagyon szeretek viccelődni, bármikor, bárkivel, bárhol. A szelidebbik oroszlán.


  Ne foglalkozz sokat azokkal az utánzatokkal, mivel az utánzatok SOHA nem lesznek az eredetiek. Tehát ne érts félre amikor azt mondom hogy, NEKEM a legegyszerűbb megvenni, ha éppen azt akarok enni.


  Ezenkívűl, mivel az alapanyagok mások, a végeredmény természetesen más lesz, bármit is próbálgatsz.


  Lehet Miskolcon is Csabai kolbászt készíteni, de az nem lesz Csabai.

  előzmény:
  arirangarirang (29439)
  2017-03-27  16:04
 31. arirangarirang
  Offline
  2017. március 27. 16:0429439.

  Ugye nem én vagyok a mama? 


  Ezt már megkérdeztem ma egyszer, de nem látom sehol sem.


  Ma olyan rosszul voltam délelőtt, hogy majdnem beleestem a fürdőkádba. 100-ra lement a vérnyomásom, ilyen még nem volt. Félig készen volt anyósom ebédje, de nem bírtam befejezni. Felhívtam apát, hogy vegyen neki ebédet a kifőzdéből. Persze azonnal megérezte, hogy nem én főztem, azt mondta apának, nehogy elmondja a gondozónőnek, hogy kifőzdei kaja, nehogy lejárassuk magunkat. Na ezt nem kellett volna, mert apa kiborult, és beolvasott neki. Amikor hazajött,még mindig nagyon mérges volt.


  Megittam egy vödör kávét, valamivel jobb, már nem remegek.


  Éppen a legvacakabbul voltam, kerestem a nagykutyát, végigbotorkáltam a kertet többször, aztán mondom megnézem a lakásban is, hát ott ült a fotelban. Hogy került be a lakásba, nem tudom.


  Megsütöttem a kísérleti KFC-s husit, ez a változat nem olyan, úgyhogy keresek másik receptet. Nem volt rossz, csak más.


   


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (29436)
  2017-03-26  23:42
 32. Ez is érdekelhet: Hamburgersütőnek álltunk egy napra – így készül a kedvenc szendvicsünk
 33. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 27. 07:0329438.

           


  Jó reggelt a Konyhalányoknak, én pedig elmentem -ni.


  Meg persze zene-bona is....


            Cowboy Junkies - Angel Mine - YouTube


            Gary Moore - Still Got The Blues (Live) - YouTube


          


            

 34. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 27. 00:1629437.

  Én mint megszelídűlt-oroszlán, nem nyersen eszem a húst, habár úgy a legjobb....


  Amikor a Feleség-Nagysága nincs itthon, magamnak megkönnyebített-formában főzöcskézek.


  Példa a kb. a 6. percnél látható, ami egyébként az egyik kedvencem.


                 NuWave Oven Show Part 2 2010 - YouTube

 35. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 26. 23:4229436.

  Vera-Mama,


  Tudom én hogy pontosan úgy van ahogyan írtad, akkor most elárúlom neked hogy én nagyon sokat éheztem ott mielőtt disszidáltam, úgy nagyjából úgy néztem ki mint egy fogpiszkáló. És igen, arról is van fényképem.

  előzmény:
  arirangarirang (29435)
  2017-03-26  22:37
 36. arirangarirang
  Offline
  2017. március 26. 22:3729435.

  Nekem is az tetszene, ha megcsinálnák helyettem, és mindig csak annyiba kerülne, mint a keddi kosár, de más napokon 2700 Ft-t, és nem szívesen adok már ki érte annyit, és nem is elég 3 személyre. Aztán szeretem, ha délután eszegethetek még belőle, mert egyszerre 2 kis mellecsíkot tudok megenni,  hamar éhes leszek utána. Tehát praktikusabb, ha itthon készül és nem kiszámított mennyiségben. És így nem is kell elmenni érte.


  Mindenesetre, ha lenne egy beépített szakácsnőm.......... takarítónőm..............sofőröm...............


  Aztán fel is ébredtem.


   

  előzmény:
  Sheriff-2 (29434)
  2017-03-26  16:48
 37. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 26. 16:4829434.

  Sziókák Manókák,


  Nagyon jól néz ki a csirke, szerintem az íze is finom.


  A másik véleményem pedig az, hogy nekem a legjobb/legegyszerűbb, ha megveszem készem.

  előzmény:
  arirangarirang (29433)
  2017-03-26  15:28
 38. Ez is érdekelhet: Megérkeztek Magyarországra 2017 legropogósabb konyhatrendjei!
 39. arirangarirang
  Offline
  2017. március 26. 15:2829433.

  Sziókák!


  Klári már megszoktam a szagunkat, kicsit még büdi a kutyus, de ahhoz képest amilyen volt, parfűm illata van.


  Mindenféle KFC csirke receptet találtam, összepárosítottam őket, most áll a fűszerekben a csirkemell. Azt hiszem kakukkfüvet nem teszek bele máskor, a kfc-s-ben nem érzem hogy lenne, de majd sütés után eldöntöm.


  http://streetkitchen.hu/2016/05/05/kentucky_stilusu_csir ke_es_ranch_szosz


  A szósz nekem nem kell hozzá, ebben a receptben kevesebb a fűszer, mint amit a másik receptben írnak, a szerint állítottam össze a keveréket.


  A fűszerkeverék amit csináltam:


  1./   1 teáskanál só


  2./   1/4 tk. kakukkfű


  3./   1/2 tk. bazsalikom


  4./   1 tk. feketebors


  5./   1 tk. őrölt mustármag


  6./   4 tk. erőspaprika por / cayanne bors /


  7./   1 tk. őrölt gyömbér


  8./   3. tk.fehérbors


  9./   1 tk. zellersó


  10./ 2 tk. fokhagymapor


  11./  1tk. római kömény


  A fokhagymát és a zellert lereszeltem, elkevertem sóval, mikor megszáradt, az összes fűszert ezzel együtt a fűszerdarálóban összeőröltem.


  kukoricaliszttel elkevertem bekentem vele a csíkokra vágott csirkemellet. 


  Hozott apa kukoricapelyhet is, szóval már semmi sem állhat a próbasütés útjába. Úgy fogom csinálni, ahogy a videóban van.


  Olyan szag volt a fokhagymától éjjel a konyhában, nem tudott kiszellőzni. Kivittem a teraszra, de már későn. Akkor vadult meg a szag, mikor beraktam száradni a mikróba. Nem tudom a mikróba hová bújt el a szag,  kimostam ecetes vízzel, majd beleraktam ecetes vizet egy tálkában, és forraltam, de mikor kinyitom az ajtaját, még mindig megcsapja az orrom a fokhagyma.


  Megint megnőtt a hajam,  össze tudom gumizni hátul.  Ahelyett, hogy nyáron rövidre vágatnám,  mindig télen rövid, nyáron félhosszú. Van kis takargatni valóm nyáron.  


  Azt mondták, hogy esni fog szombat-vasárnap, de 7 ágra süt a nap, hatalmas szél fúj, hideg van, szóval a napsütés ellenére nincs jó idő.


  Már nem nagyon fűtünk, remélem hamarosan nem is kell. Májusban jönnek még a fagyos szentek, lány koromban emlékszem még hó is esett ebben a pár napban. Anyukámék fagyos szentek után ültették ki a paprika palántákat, és hozták fel a pincéből a virágokat. Mostanában ez is előrébb csúszott. Apa már fel akarja hozni a leándereket, szerintem még korai.


  Az idegeim fel vannak bolyhosodva, valaki napok óta fát fűrészel a villanyfűrésszel, kifejezetten verekedni tudnék ha rákezdi. Apa is eléggé érdes lett tőle.


  Sziasztok, pihenjetek!


   

  előzmény:
  Tete (29432)
  2017-03-26  10:48
 40. Tete
  Offline
  2017. március 26. 10:4829432.

  Dehogy-dehogy. A kutyának van Teillatod.


  Nálunk én vagyok illatmániás, de szerintem az unokák is. Amikor "mindenféleállattal" aludtak (mármint plüssel), akkor félálomban megszaglászták és aludtak tovább. 


  Virslit ettünk reggelire ráér az ebéd. Nincs kedvem sütögetni, majd hozunk valamiket a cukrászdából vagy a rétesestől. Szépen süt a nap, de fúj a szél és eléggé hűvös van. Mindegy, mosok.szolgálati ágyneműjét, meg pár vastag cuccot, remélem azok már nem is kerülnek elő csak ősszel.


  A nővérem most főzte  az utolsó tavaszi kocsonyát, nekem ez olyan furcsa, a nagy napsütésben ilyesmit enni. Én meg mondjuk húslevest nem főzök nyáron. De a héten fogok, mert sok húsos csont van a fagyasztóban. Majd délután elővezetem -nek az utitervemet Húsvétra. Remélem tetszik majd neki. Vele múzeumba nem lehet menni, olyan látványosan tud unatkozni, hogy az én kedvemet is elveszi. Debrecenben, illetve Pécsen már okosabb voltam. Leültettem egy közeli parkban és így nyugodtan (?) meg tudtam nézni a Munkácsy trilógiát a Déri múzeumban, meg a Pécsen a Csontváry múzeumot. De többnyire inkább kihagyjuk, de van amit szerintem nem lehet.


  Olvastátok Munkácsy regényes életrajzát? Mennyit bőgtem rajta.


  Megyek teregetni, meg panírozni. Aztán sütni ráérek később is.

  előzmény:
  arirangarirang (29430)
  2017-03-25  22:20
 41. mandula2
  Offline
  2017. március 26. 10:4429431.

  Hahóóó! Mindenki elaludt? Hol a kávé???


  Hoztam.


  Reggel óta létrát cipelek, egyik órát állítom át a másik után, kezemben a telefonommal, hogy pontos idő legyen.


  Még szerencse, hogy van egy pár olyan óra is, ami magától, ill. távvezérléssel átállt.


  Minek ennyi óra? Nálunk még a wc-ben, fürdőben, garázsban is, meg mindenféle lehetetlen helyen is vannak, de ha egy nem működik,


  máris hiányzik.


  Szép napot, jó főzőcskézést, vagy amit akartok.

  előzmény:
  arirangarirang (29430)
  2017-03-25  22:20
 42. arirangarirang
  Offline
  2017. március 25. 22:2029430.

  Sziasztok!


  Mi lebontottuk az emeletre vezető csigalépcsőt, a lakás dísze volt, és az első nappaliból leválasztottunk a fiúnak egy szobát, és egy előszobát. Elrontottam vele a lakást, de nagyon nem érdekel, ez akkor történt, mikor volt az a nagy esésem, és 3 évig alig bírtam rendesen menni, a lábam emelni meg luxusnak tűnt. Mikor csináltattuk a lépcsőt, direkt mondtam a dilis lépcsőkészítőnek, hogy alacsony fokokat csináljon, naná, hogy nem csinált, csak egy lépcsőfokkal kellett volna többet beraknia, és akkor nekem is kényelmes lett volna. Akkor sem volt túl jó nekem, mikor nem fájt a lábam, de aztán kifejezetten kínszenvedés volt felmenni. Mondtam apának, hogy költözzön fel ő a szobámba, de nem akart, mert neki meg a térde fáj. A fiút egyedül nem akartam fent hagyni, mert egyszer az asztali lámpájával gyújtogatott, szerencsére megéreztem a szagát. A nylonzacskót ráégette a lámpára.


  Így a fele lett alapterületre a ház, de nem kell takarítanom legalább. Az már padlás lett azóta, mindenféle lomokkal van tele, amit apa kezel, tehát semmit sem lehet megtalálni.


  Még ez is nagy itt lent, de főleg az udvar nagy, apa nyáron mindig megszenvedi a hetenkénti fűnyírást. Eladni meg nemigen lehe árábant, mindenki 20 forintért akar nagy házat venni nagy telekkel, de lehet, hogy csak 10 FT.-ért.


  Ma nagyon elment a nap, és nem tudom mivel. 5-ig fent voltam, mert előkerült megint az ellenség, egy rohanó 100 lábú , és annyira felidegesítem magam tőlük, hogy szinte rosszul leszek.


  Elhúztam az ágyat a faltól amilyen messzire csak tudtam, és vigyázzfekvésben reggelig. A mama csak rántottlevest kért, de azt is szinte ugyanannyi megcsinálni, mint a rendes ételt, szóval ezzel ment el a délelőtt. Mikor apa hazajött ebéd után, akkor megfürdettük a kiskutyát, szerette, mikor dörzsöltem a bőrét, jóízűen nyögdécselt. Ez eltartott valameddig, kifésülni, szárítani, dajkálni utána. Időnként valakit megetettem, fiút, kutyát, mindenki evett, csak én felejtettem el. 4 órakor egy hatalmasat kordult a gyomrom, akkor jutott eszembe, hogy egy falatot sem ettem. lyen már régen fordult elő, mióta szedem ezeket a gyógyszereket mindig éhes vagyok.


  Szóval ezért is utálom a nyarat, a sok ronda rovar miatt. és a meleg miatt. Lehet, hogy a száradó ruhákkal hoztuk be, de ez egyáltalán nem vigasztaló, mert már bent van.


  Összeállítottam a KFC fűszerkeveréket, de azért előbb kipróbálom majd 1-2 darab hússal. Zellersót is csináltam, de mivel nem tudom milyen eredetileg, olyan, amilyen. Lereszeltem egy darab zellert, összekevertem sóval, beraktam kicsit a mikróba, hogy száradjon.


  A babasamponnal mostam hajat, a kutyát is azzal fürdettem, most nekem is kutyaszagom van. 


  Sziasztok, aludjunk jól mindannyian!

 43. Tete
  Offline
  2017. március 25. 20:1429429.

  Igen vacakolt az NLC, aztán nálunk a Net is. Mandula olyankor szintén néhány másodpercig elfelejtek "úrinő" lenni.


  Reggel jött meg a kedvesem, elintéztünk pár dolgot. Mostam két adagot, a farmerok maradtak picit nyirkosak a többi cucc megszáradt.


  Én ma nem voltam kis szűcs. Rittyentettem egy krumplis tésztát, oszt annyi.


  Horror áron láttam liba testhájat, mondtam ennyiért nem kell. 


  A mi lakásunk nem nagy, de takarításkor óriásnak tűnik. Régen elkezdtem az egyik felén és a másik sarokig meg sem álltam. Azóta adtunk a gyerekeknek egy szobát, de a maradékot is több kis szusszanással "nyalom" végig. Csak nem a születési évem lehet a ludas benne?


  Én annak idején a  video kazettákat nagy papírdobozokban kiraktam a kuka tetejére. Nem a kukások vitték el. Van olyan újság amit  30 éven át minden hónapban megvettem. Az első évek be is vannak kötve. Gasztronómiai magazin, nincs szivem kidobni őket, pedig az ember már mindent megtalál a Neten. A rengeteg szakácskönyv, mert azokat is gyüjtöttem. Van viszont sok mese DVD az most a kislánynál megint előkerült.


  Ti tudtok telefonszámokat fejből? Én egyébként sem tudok  hosszú távon számokat megjegyezni, de mióta a telefonálás csak egy kattintás a névre, végképp nem foglalkozom vele. A biztonság kedvéért van egy cetli a pénztárcámban, ha esetleg valakit fel kell hívni a családból, és nincs nálam a telefon.


  Vettünk ma készítőtől házi gyümölcsjoghurtot, túrókrémet. Mennyivel jobb ízű, mint a nagyüzemi?


  Megnyílt nálunk a Duna-parton a halsütő, lassan azt is le kellene meózni.

 44. Ez is érdekelhet: Apró trükkökkel hatalmasat változott ez a pici konyha
 45. Tete
  Offline
  2017. március 25. 19:2629428.

  Az 1 pont nagyon jó, ha nagyon elfáradtál benne, akkor lép életbe a 2 pont, mert az első "tevékenységet" ki kell "pihenni".


  Aztán ha egész nap 1 meg 2 pont, akkor evidens, hogy  ideje lazítani, tehát a 3 pont.


  Meg lehet itt magyarázni a dolgokat, kérem.


  Egyébként egészségedre.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29425)
  2017-03-25  15:12
 46. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 25. 15:1229425.

  "Mit süttök kis szűcsök??"


  Szia,


  Azt sütöttem ki, hogy nekem ma 3 dolgot kell megcsinálni amik fontosak az itt uralkodó hideg/esős időben.


              1,-lustálkodok.


              2,-lustálkodok.


              3,-lustálkodok.

  előzmény:
  mandula2 (29424)
  2017-03-25  14:48
 47. mandula2
  Offline
  2017. március 25. 14:4829424.

  Sziasztok!


  Klári írtam neked nlc ügyben, de már tárgytalan.


  Ma átmentem mosó-vasalónőbe, már órák óta fönt robotolok, de most lejöttem egy kis lenti levegőt szívni, meg persze elkészítettem


  a vacsorát, ami nálunk ebéd-vacsora egyben. 


  Jááááááj, Férj kertészkedik! Megemlítettem neki, hogy ma van Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, ilyenkor TILOS mindenféle metszés,


  de azt mondta, hogy a borostyán meg a többi futó, ami tönkreteszi a terméskő oszlopokat, kivétel a tiltás alól.


  Legyen neki igaza. Engem már nem érdekel. Valahol láttam már, hogy kitették a leandereket. Kitegyem? Ne tegyem?


  Szelídoroszlán osztom a véleményedet, és én is azt mondom, hogy két embernek minek akkora, de akkora, de akkkkkkora vityilló? Szintén zenész.


  Nálunk is kazalban áll a sok CD, senki nem hallgatja már le. Kidobni sajnálom, de kinek kell ma már???


  A könyvek dettó. Drága albumoktól a klf. regényekig. Mi még olvastunk anno.... de ezt már egyszer kitárgyaltuk.


  Vera a fejbőröd viszketése lehet a cukortól is!!!


  Na ennyi elég is volt a pihenésből, most varrónő leszek, remélem a gépem is engedelmes lesz, mert valamiért hurkolja az alsó szálat.


  16 fokos napsütéses idő van, de  nem az igazi.


  Mit süttök kis szűcsök??

  előzmény:
  Tete (29423)
  2017-03-25  10:25
 48. Ez is érdekelhet: 6 egyszerű trükk, amivel otthonosabbá teheted a konyhát
 49. Tete
  Offline
  2017. március 25. 10:2529423.

  Sziasztok,szép napot.végre megérkezett.


  Hajnalban akartam -t küldeni, de nem tudtam belépni. Most is nehezen, a hangulatjelekre egy csomót kell várni. Az új hozzászólásra is. Úgy gondoltam ma nem lesz hús, megváltoztattam krumplis tésztára a menüt.


  Ragyogó napsütés van, reméljük marad is, és a lehűlést tekinthetjük rémhírnek.


  Óvatosan a kertészkedéssel, még nem vagyunk "bejáródva" szerintem. Szóval derekakra, hátakra figyelni, pótderekat felcsatolni, ha szükséges.

 50. Sheriff-2
  Offline
  2017. március 24. 23:0429422.

  Szaiasztok,


  Ebből is jól látható hogy mennyire nem vagyunk egyformák, mert én pedig a combja tövét szeretem a legjobban. Sokféleképpen lehet rendelni, régebben úgy vettem hogy csak a sőtét(?) húst, tehát melle nélkül. Persze a (fehér) mellehús is nagyon jó puha szokott lenni, mostanában vegyesen veszem.


  Párszor az extra ropogós összekarcolta a szájpadlásom, meg szárazabb is, azóta csak az eredeti recept szerint készűltet rendelem.


  Ma olyan szép idő volt, kb. 19 fok, hogy mentem biciklizni, de aztán rövidesen hirtelen lehűlt, nehogy már normálisnak lehessen nevezni.....


  A zellermagokat nem ültettem el, beszélgettem a barátaimmal, vannak akik elköltöznek, vannak akik csak egyszerűen abbahagyják a kertészkedést, mert klasszikussá váltak........Magamnak pedig akkor majd megveszem a palántát. Én is kezdek olyan klasszikussá változni, hogy lasssssulok......Ma pl. megpakoltam a kocsim csomagtartóját pár ezer CD lemezzel, oda adom őket valami jótékonysági hivatalnak. Kezdek azon gondolkodni, hogy igazuk van a barátaimnak, túl nagyok nekünk már ezek a házak amikben lakunk, 2 embernek nem kell 350-400 nm.


  Kár hogy nem vagytok közelebb, mert túl adok pár ezer Cd lemezen, sok van köztük amit még ki sem csomagoltam, tároló/tartó oszlopokkal együtt.

  előzmény:
  arirangarirang (29421)
  2017-03-24  19:57
 51. arirangarirang
  Offline
  2017. március 24. 19:5729421.

  Ilyen krumplit még nem ettem, sőt nem is láttam. Mivel a férjem vásárol hazafelé a KFC-ben, mindig rosseibnit hoz, tőle lehet akármi más, akkor is.


  Én az extra ropogós erős csirkemellet szeretem, esetleg a szárny-közepét, a kétcsontosat. A csirkecombot egyébként sem szeretem, főleg a felső combot. Az alsó még elmegy, ha nincs más.


  Sülve a hátát is, mikor friss, jó ropogós, hólyagos a bőre, amit én sütök.


  Klári én az erőset szeretem, azt a jó ropogósat, ami kukoricapehelyben van panírozva, nem is hoz apa másfajtát.


  A derekam nekem is fájt 3 napig, mint később kiderült az epehiányom miatt, mert nyers karfiolt ettem, szeretem, karalábé íze van. Mikor több nap után végre bevettem emésztésserkentő gyógyszert, akkor elmúlt. Szerintem plusz még a derekam is fájhatott, sokat söprögettem, porszívóztam, gyomláltam, félig meghajolt állapotban végeztem a házimunkát.


  Ma gulyásleves volt. Anyós azt mondta, hogy a halászlébe tettem a húst. Egyre rémesebb dolgai vannak. Apa mondta, ő is evett a levesből, nem volt halászlé íze. Jó is lenne egy jó kis halászlé, na majd talán következő hétvégén. Elmarad az eheti kertrendezés a rossz időre való tekintettel.


  Az egész udvart telemostam, persze nem száradt meg, hiába fújt a szél, sütött a nap, most itt bent kerülgetjük a szárítókat.


  Tegnap minden szabadidőmben filmet néztem, mindenhová vittem a laptopot, még oda is. Időnként rám jön ilyen hullám, aztán hónapokig nem nézek. Sok filmet hagyok félbe, hogy majd holnap folytatom, aztán elfelejtem.


  Olyan aranyos volt a kiskutyám, pontban 5 órakor bement a szobámba, és nagyon csodálkozott, hogy nem vagyok ott. Tekintgetett az ágyra, a székre, mert 5-kor kapnak enni. Éppen jöttem be az udvarról, nagyon megörült nekem, mindig ő az első aki enni kap., másfél evőkanál husival kevert rizst, vagy tésztát, kis főtt zöldséget. Fél pillanat alatt bekapja.  Majd kikupálódik ő is, mint a másik kettő.


  Most vettem babasampont, én nem használom. kutyus fog benne fürdeni. Én HéliaD-t használtam, de mióta allergiás  lettem egy új hajfestékre, nem tud rendbe jönni a fejbőröm, viszketek. Remélem nem kell új sampont keresnem, elmúlik a viszketés.


  Nivea Harmoni testápolót és tusfürdőt használok, nagyon enyhén illatosított.


  Lánykoromban elég volt egy kékvörös szappan, ó de kellemes szappanillat volt tőle! Már azt se látom, ugyanúgy eltűnt, mint az a fincsi illatú rózsaszín BIP öblítőszer.


  Úgy volt, hogy holnap tojásos nokedli lesz, ha jönnek a gyerekek kertészkedni, de nem jönnek, és maradt egy csomó gulyás, holnap biztosan azt eszünk. Lehet, hogy vasárnapra összeeszkábálok egy kísérleti KFC-s csirkét, nincs ugyan itthon Corn Flakes a panírhoz, de nem mondom apának, mert ha nem talál olyat amit kérek, képes hozni édesítettet.


  Az legyen a legnagyobb bajunk, hogy kevésbé ropog a csirke! Holnap fabrikálok fűszerkeveréket hozzá. Éjjel bepácolom, csak azt nem tudom, hogy mibe pácolják, hogy annyira finom lesz sütés után, nincs kiszáradva, nem dermedt cipőtalp. Olvastam már sós vizet, sós tejet, olajat, de egyik sem vált be, főleg a sós víz, hátborzongatóan sósnak éreztem a húst utána.


  Most kimegyek, és sütök egy tojást, mert éhen halok.


  Sziasztok, jóéjt!

 52. mandula2
  Offline
  2017. március 24. 12:0929420.

  Sziasztok!


  Klári jöttem, hogy ne legyél egyedül.


  Áldom a nevét, aki feltalálta a kosmodisk nevű csodaszert!


  Két napja hordom, mert csak görnyedni tudtam már. Menni, ülni, állni... na azt felejtsem el.


  Fekszem, ami nekem kínszenvedés. Kint meg süt a napocska!


  Valahol valamit megemeltem, valahol megfáztam, valahova nem kellett volna elmennem, stb.stb.


  Remélem a kosmo, a fekvés és a  vill.párna használ, aztán rajta! Megint lehet mindent újra kezdeni.


  Tálba vetettem el ruccolát, ma vettem észre, hogy gyönyörűen sorjáznak. Kellene egy kis üvegház, ahova ki lehetne ültetni ezt-azt.


  Vettem a sziklakertbe -ma már csak annak csúfolom- gyönyörű virágzó cserepeseket, de az ültetéssel még várok a derekam miatt.


  A tóban hogy mik vannak?! Egy egész leendő békatelep! Undorítóóóó!! Ki kellene halászni és kitenni a napra, nehogy kikeljenek, mert akkor az egész környék tele lenne a brekegőkkel.


  Az előbb reggeliztünk, finom bundás kenyeret sütöttem, jó sok fokhagymával. Estig kitart. Hogy vacsorára mi lesz? Majd nézzük egymást.


  Klári most főzök egy kávét, kérsz? Többiek???


   

  előzmény:
  Tete (29419)
  2017-03-24  05:41
 53. Tete
  Offline
  2017. március 24. 05:4129419.

  Majd kávézgatok itt egyedül


  Majd levelezgetek itt egyedül.


  Majd poénkodok itt egyedül.


  Majd itt teljesen egyedül.

1 2 3 4 5