Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
29796 hozzászólás
 1. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 21:1429795.

  Most pedig csak AZÉRTIS megyek dolgozni a kertbe, van nekem 26 ernyőm........


  Jó éjszakát......


                     THE SHADOWS - Apache (1969) - YouTube

 2. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 21:0629794.

  Ha azt írtad volna hogy nálunk nem fog esni egy egész napot, azt nem tudnám elhinni. Kiszedtem egy kisebb talicskára való gazt a kertből, és megérkezett migint az ingyen folyadék. Úgy néz ki nincs minden elveszve, elég jó cseresznye-termés lesz, a megy sem rossz. Ha belegondolok, talán jobb is a túlsok eső, mint a szárazság.


  Ha tudnám hogy jövőre is ilyen sok esőt kapunk, akkor inkább rizsát terveznék.


  A lila akácnak is nagyon kellemes illata van, reggel szaglásztam azt is.

  előzmény:
  arirangarirang (29793)
  2017-05-22  20:51
 3. arirangarirang
  Offline
  2017. május 22. 20:5129793.

  Akác az, csak a neve LILaakác.


  Nálunk ezek már mind elvirágoztak. Mióta nincs orgonafánk, azóta nem gyakran látok igazi orgonát. Nagyon csúnya, beteg orgonasövényünk volt mikor ideköltöztünk, szenvedtünk mire kipusztítottuk. Van viszont törpeorgonánk, szimpla kis virágai vannak, de nagyon illatos. A gyöngyvirág is elszaporodott, a konyha ablak alatt van egy sarok, ahol nedves, és háborítatlan a hely. Olyan illat van amikor nyílik.


  Nálunk most a tarkalevelű lonc virágzik, a díszmák, és a kerti harangláb . Ezek már nem illatosak. Az akác is elvirágzott az utcán. Ja és van bodzánk is egy kevés.


  Hatalmas eső volt, nőhet a fűűűűű.


  Véletlenül mit fedeztem fel, nem fogjátok elhinni. Keresgéltem egy dobozban, találtam egy teljesen elfeketedett ezüst gyűrűt. Felhúztam, hogy ne kallódjon el újra. Majd adtam a kutyáknak enni főtt csirkét. A bőrét leszedem, mert hasmenést kapnak tőle. Jól összezsíroztam a kezem, majd egy törlőpapírral jól megtöröltem, a gyúrút is és gyönyörű fényes lett. Minden fekete lejött róla. Azt hittem, hogy véletlen, előszedtem egy karkötőt, és az is csillog villog. Rossz belegondolni mi lehet a csirkehúsban, ami leszedi az esüstről a revát.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29791)
  2017-05-22  16:28
 4. Ez is érdekelhet: 3 egyszerű trükk, amellyel megkönnyítheted az életed a konyhában
 5. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 17:0029792.

  A mi udvarunkon nem védett a gyöngyvirág, jól néznek ki, nagyon jó az illatuk, a kerthez viszonyítva pedig.......

 6. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 16:2829791.

  Hááááááát a második képen nem akácnak nevezik, de sajnos elfelejtettem a nevét, ugyanis öregebb vagyok mint reggel voltam amikor felkeltem, akarom mondani amikor csináltam a képet.....


  Aki 6-ven éves, annak megbocsájtható.......


  Végre előkerűlt a nap, ha tudnám mihez kezdjek, hozzákezedenék.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29790)
  2017-05-22  16:17
 7. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 16:0529788.

  Csináltam pár képet, jelenleg a gyöngyvirágok a legszebbek, a konyha aszatalon is szagollgatom őket.


  Kép-1=gazos kert.


         2=gyöngyvirágok.


         3=palánták a tolókocsin.


         4-paprika Jancsiék paradicsom társaságban.

 8. Ez is érdekelhet: 3 tuti vegyszermentes tipp hangyák ellen
 9. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 22. 14:4929787.

  Sziasztok Konyhalányok,


  Mostanában úgy balettozok a palántáim körűl, hogy este betakarom őket, reggel pedig ki. Úgyanis hasonlóan Éva palántáihoz, tolókocsin vannak, ami az idén a melegágyuk. A kertben a gaz térdig ér, még nincs felásva.


  Az idén rendkívűli sz@r idő van, hideg, és rengeteg eső. Virágokat már ültettünk, de azért mert azok tartókban vannak, de a kerti földet jelenleg sárnak, vagy inkább majdnem iszapnak kell neveznem.


  Most kortyolgatom az első kávém, de később előveszem az egyik "masinám"és lekattintok 1-2 képet a paprika-Jancsikról.


  Általánosságban beszélve, itt a szezon 3-4 héttel később van mint Magyarországon. Pl. az orgona most jár a virágzás végén, az akác még nem virágzik.


  Nekem az a véleményem, hogy változnak az idők, tavaly ilyenkor már ültettem a palántákat, ami szintén rendkívűli volt, túúúúúúl korai. Itt Május utolsó napjai után lehet mondani hogy fagy már nem lesz. A paprika elég kényes, pontosabban a földnek melegnek kell lenni ahhoz hogy nőjenek, tehát felesleges is lenne siettetni az ültetést.


  Mindent összefoglalava, úgy változnak az idők, hogy ma reggel öregebb vagyok, mint tegnap este voltam.........

 10. arirangarirang
  Offline
  2017. május 22. 12:5829786.

  Én nem gondolkodtam azon, hogy melyik az alja a krumplinak, a csúcsosabbik felét tettem alulra, és kigyökeresedett, a másik felén meg jöttek a hajtások.


  Nem tudom mit ettünk tegnap, de egész éjjel fájt a hasunk, a fiúnak nem, tehát valami olyat kellene keresni, amit ő nem evett, de nincs olyan. Mamának is rossz volt a hasa, erre krumplis tésztát kért. Nem volt kedvem megcsinálni, kapott helyette sárgarépa főzeléket virslivel. Üzentem, hogy tészta holnap lesz.


  Reggelire ettem én is virslit, és reszelt sárgarépát, nyersen. Jó volt, de újra éhes vagyok, mivel nem ettem kenyeret.


  Nagyon rosszul aludtam, melegem is volt, nyitva hagytam az ajtót a folyosóra, aztán 7-kor arra ébredtem, hogy mama telefonált. Megbíztam apát, hogy állítsa le a korai telefonokat, mert már minden össze van nyitogatva, nem úgy, mint télen.


  Egyszer felajánlottam, hogy hozzuk ide a mamát, de apa nem akarja. mert amikor pár hónapig ott aludt nála, akkor lett utána beteg, mert a mama 10 percenkánt szólongatta, a közbenső időben jajgatott. Ha lenne itt egy másik lakás, akkor igen, de mivel nincs, nem lehet elszeparálni, így nem. Egyébként is egész napom rámenne, egy percem se lenne másra, és hát nem az én anyám. Annyi mindent megteszek neki, nem hiszem, hogy szégyelnem kéne magamat, hogy pont ezt már nem vállalom, mert aztán, hogy apa elmondta ezeket, már én is rossz ötletnek találtam. 


  Lakott ő nálunk 2x is. Egyszer mikor a csípőműtét után lábadozott, akkor 6 hétig, aztán mikor eladta a házát, és még nem volt másik lakása. Akkor éppen anyukám is itt lakott, olyanok voltunk mint a bronzbarnák telepe. Feltornyozva batyukban a ruhaneműk, mindenhol csak keskeny ösvények voltak a lakásban a cuccoktól, bútorok, miegymás. A mamák megkapták az ágyainkat, mi a földön aludtunk matracokon. Akkor még a 2 gyerek is itthon volt. 6-an csöveztünk. Apa a nappaliban az ablak alatt talált magának helyet, én meg az emeleten a folyosón. Érdekes volt. 


  Buli volt.


  Én azt is szerettem mikor ideköltöztünk, egy darabig a konyhában nem volt víz, mert nem volt konyhabútor, az udvarról hordtam be a vizet vödörben. Az ablakon bejütt a hő,  az is buli volt. 


  Első éjszakánk is emlékezetes maradt, nem volt ajtó, olyan hideg volt novemberben, hogy a kutyát be kellett venni az ágyamba, ahol már én is alig fértem el, hogy melegítsük egymást. Nappal még szép napsütés volt, de éjjel nagyon fáztunk. A lányom anyukáméknál volt, a fiú meg még nem volt.


  Aztán mikor építkeztünk az is tök buli volt, a fedetlen teraszon aludtunk, mindenféle bogarak martalékaként.


   A legnagyobb buli mikor a szoba plafonja majdnem leszakadt, alatta a kőművesek. Ha nem megyek be véletlenül, észre se vették volna, már fél métert biztosan belógott a mennyezet. Alátámasztották, végül nem lett baj belőle, de ha nem szólok, ki tudja mi lett volna.


  Érdekes ezeket a helyzeteket szerettem, viszont kempingezni nem szeretek. Talán a sok idegen miatt. 


  Egyszer voltam sporttáborban,  többször építőtáborban, de akkor gyerek voltam, minden jó volt úgy ahogy volt.


  Már kényesebb vagyok, ha nem jó az ágy, akkor megette a fene a nyaralást is.


  Mindjárt jön apa mennem kell. 


   


   


  Az én krumplim hosszúkás volt, nem olyan formás mint a tiéd.


  És itt a bazsalikom, amit vettem szombaton.   


   


   


   


   

  előzmény:
  mandula2 (29784)
  2017-05-22  08:45
 11. Tete
  Offline
  2017. május 22. 11:4329785.

  Válasz az emilkédre. Nem volt abban semmi olllllllan.


  Most már el tudom képzelni, hogy a sötétben minden tehén fekete........................ Egyszerű, pasiból vannak.


  ma reggel, ment a kollégának lepakolni, de mondták, úgy készüljön, hogy nem is jön haza. Még nem tudjuk hová és mennyi időre megy.


  Mi nyaralni, csak augusztus második felében.


  Nem tudom ez milyen eper, de az enyémek örültek neki. Tulipán, rózsa, cicis, vagy egyszerűen fiú (!) epernek nevezték, meg még az Ő fantáziájuk szerint volt dinó meg sárkány meg stb. Egyébként az íze jó volt.


  Szerintem a batátát mindegy hogy rakod le, a krumplinak sincs alja vagy teteje. Szerintem mindenhol megtalálható amiből lombja lesz, vagy gyökere lesz.


  A ládákat már minek hurcolod ki-be? Hiányzik az neked? Szépen szokják csak a környezetet.


  El tudom képzelni a műtétet. Altatás is volt? Mármint a csirkecomboknak. Amit mi egy ügyes kis késsel megoldunk...............................


  Azért kínlódok a majorannával, meg a bazsalikommal, mert akkor azok az enyémek az én édes gyerekeim. Én vetettem a magot, nekem nőnek. Az Obis vagy kertészetes csak örökbefogadott lenne. Egyébként szétültettem őket, kaptak friss földecskét, szóval ezek is nyalhatják a tíz kis gyökerüket a finomságtól.


  Földecske, vizecske, szép szavak, simike, körültutujgatás. Éppen csak nem balettoztam nekik.Félek kifordulnának a földből a röhögéstől. Nem tudom Joe, hogy oldja meg, hogy a palántái komolyak maradjanak. Gondolom egy röhögő paprika nem lesz erős.

  előzmény:
  mandula2 (29784)
  2017-05-22  08:45
 12. mandula2
  Offline
  2017. május 22. 08:4529784.

  Bibibíííííííí! Elküldtem az emilkét, remélem megkapjátok.

  előzmény:
  mandula2 (29783)
  2017-05-22  08:32
 13. mandula2
  Offline
  2017. május 22. 08:3229783.


  Sziasztok, jó reggelt!


  Komolyan mondom, nem tudom hogy sírjak, vagy nevessek? Tegnap azt gondoltam, hogy kicselezem a díszes társaságot, és elmentettem, majd elküldtem magamnak a hsz-t. Most bemásoltam, de megint nem engedi megjelenni, pedig nem írtam benne semmi olyasmit.


  Nem tol ki velem, elküldöm nektek emilkében!!!


  Klári a "műszerek" a csirkecombról, a  bőr lehúzásához kellettek.


  Miért nem veszel kész bazsát? Az enyém a ládában gyönyörű! Vérszemet kaptam, és már nem dobom ki a kiürült flakonokat, hanem kétfelé vágom, bele a virágot, az aljába pedig vizet töltök. A kupakon keresztül egy nedvszívó anyagot húzok át, az biztosítja a vizet. Azután bedugom az egészet a zöldek közé és remélem, hogy szépen fognak fejlődni, nem száradnak ki és nem is rágja meg semmi. Nem látszik a flakon, mert ráhúzom a zöld futókat.


  Nálam is szépek még az árvácskák, de lassan búcsúzni kell tőlük. Azért nem dobom ki, hanem máshova elültetem. Egy ideig még virágoznak, aztán annyi. Valamikor vettem olyan hatos csomagolású pici futómuskátlikat. Beültettem egy nagy ládába - nagyon sűrű lett - és már kezd virágozni.


  Ma én is szeretném folytatni az ültetést, de egy kézzel elég macerás. Nem vettem át az uralmat a konyhában, csak ellenőrzöm, de ....


  Van egy mondás: "ajándék lónak ne nézd a fogát". Lesz ez még jobb is.


  Elküldöm, nehogy ezt is megvámolja az nlc.

  előzmény:
  Tete (29781)
  2017-05-22  08:04
 14. Ez is érdekelhet: Praktikák mosogatógéphez – Így használd, hogy sokáig a segítőd lehessen!
 15. mandula2
  Offline
  2017. május 22. 08:1529782.

  Valószínű, hogy valamelyik zöldség lehetett a ludas.

  előzmény:
  Tete (29781)
  2017-05-22  08:04
 16. Tete
  Offline
  2017. május 22. 08:0429781.

  Remélem nem hagytátok kihűlni a kávét.


  Hajnalban már kukáztam, aztán kávézás, csomagolás és (nekem) itthon maradás. A kedvesem már elment, a gyerekek most készülnek. Percek alatt kiürül a ház.


  A majoranna meg a bazsalikom palántáimat (?) fogom elülteni. A majoranna fél zacskó magból talán 6 szál kelt ki. Bazsa van több, de még mindíg két kis levélkeként kuporognak, ezért gondoltam át meg szétültetni. Tegnap a párom kicígölte a két datolyapálmát a hintaágy két oldalára. Egész pofás.  Nem tudom miért, de mire a párom elmegy kész csatatér a lakás, így most rendet csinálok, mindent feltörlök.  Aztán ültetek, van még növényem amit nyárra ki akarok tenni. Ahol nagyon erősen süt a nap, ott az árvácskák kezdenek elpilledni, hiába a locsolás. Az árnyékosabb helyeken még nagyon szépek. A héten biztosan nem lesznek lecserélve, mert messze van a kertészet és nem cipekedek.


  Szombaton buli lesz, tizenvalahány fiúval, de jön pár Anyuka is, segíteni. Csak pogácsát fogok sütni, azt mondta a menyem megoldanak mindent. Vettem egy csomó dekorációt, azt odaadtam. Biztonságba helyezem a növényeimet, mert fociimádók a srácok. Már beszéltünk róla, hogy kellene valami kincskereső játék, meg ilyesmi, mert egyébként egy végesincs focimeccs lesz az egész szülinapi buli. Lehet be kellene iktatni valami kis nyugisabb dolgot is. De majd megoldják.


  Ti szoktátok nézni a Krizsó Szilvia műsorát? Párat visszanéztem a youtubon, de még van sok amit nem láttam. Igaz van aki nem is érdekel.


  Vera jó sok virágod van, nagyon belejöttél a kertészkedésbe. Nem lenne egyszerűbb a Mamát hozzátok költöztetni. Vagy nem akar? A párodnak iszonyatosan fárasztó lehet állandóan átrohangálni. Mert helyetek gondolom van. Mi ekkora lakásban nem tudnánk megoldani, de nektek nagy a ház. Csak egy ötlet, nem okoskodás. A cserepes paradicsomon rengeteg a termés és a virág is, remélem be is érik. Azért annak más az íze, mint a vettnek. Én kifejezetten szeretem az egyfalatos paradicsommokat. A tegnapi csirkeszárnyból hagytam panírozottat a hűtőben, majd frissen kisütöm és egy kis kaporszószt főzök hozzá. Maradt itthon az elvivősökből, holnaptól nem főzök.


  Mandula, szerintem a friss zöldség lehetett rosszul tárolva. Nagy csalódás amikor valami finomra számítasz aztán ................. Azok a szerszámok mihez kellettek? Legutóbb mi is ilyen epret vettünk. A gyerekek imádták. Mindenfélét kitaláltak, hogy melyik mire hasonlít. Jót szórakoztunk. Visszavetted az uralmat a konyhában?


  Zsóka jobban vagy? Nem folytattad a mesét a kutyusról.


  Joe biztosan szép a kerted meg a palántáid. Biztosan sokat dolgozol vele.

 17. arirangarirang
  Offline
  2017. május 21. 23:3829779.

  Tudjuk, valószínű, hogy valamelyik zöldség lehetett a ludas.


  Akármennyire is nem látszik ez amit vettem 30 tő virág. 20 tő tálcás,llandóan virágzó begónia is van a másik képen. Vagy lehet, hogy nem tettem fel?


  Most már azon gondolkodom, hogy hová ültessem, mert ugye már van 10 petunia, 1 pistike, és kövirózsák, kékszakáll, büdöske, zöldség : Kínai káposzta, és 3 cserép valami, ami kör alakban hozza az apró kerek leveleit, és októberben virágzik. Apró kicsi rózsaszínű csillag virágai vannak. Aztán vannak kaktuszok, szerelemvirág, leánderek, valamit biztosan kihagytam.


  Éhes vagyok. Hülye fejemmel most kezdtem ételvideókat nézegetni.

  előzmény:
  mandula2 (29778)
  2017-05-21  23:20
 18. mandula2
  Offline
  2017. május 21. 23:2029778.

  Valaki  szórakozik? Vagy táán megint fejlesztenek?


  Elmentettem a hsz többi részét, talán majd holnap...


  Valószínű, hogy valamelyik zöldség lehetett a ludas.

  előzmény:
  mandula2 (29777)
  2017-05-21  23:14
 19. Ez is érdekelhet: Kiszámoltuk - Ennyit spórol neked egy mosogatógép
 20. mandula2
  Offline
  2017. május 21. 23:1429777.

  Hova lett a szoli vééége????? nlc!!!!!


  Valószínű, hogy valamelyik zöldség lehetett a ludas.

  előzmény:
  mandula2 (29776)
  2017-05-21  23:11
 21. mandula2
  Offline
  2017. május 21. 23:1129776.

  Sziasztok!


  Vera szép virágokat vettél. Ennyi lesz?


  Nem tudtam megállni, tegnap ültettem egy csomót, újra szórtam fűmagot is, mert nem mindenhol kelt ki.


  Lányok! Azért ez valahol nagy disznóság!!! Tegnap megfőztem a pipi levest, idei zöldségek, meg minden ami kell... de már az illata sem tetszett.


  Nem is illat volt az, hanem már súrolta a szag határát. Vacsorára kiszedtem a tányérba a levest, az első kanál után ránéztem Férjre,


  az ő tekintete se volt másmilyen. A leves kifejezetten doh szagú volt! Mintha dohos pincében tárolták volna. Valószínű, hogy valamelyik zöldség lehetett a ludas.

  előzmény:
  arirangarirang (29775)
  2017-05-21  17:22
 22. arirangarirang
  Offline
  2017. május 21. 17:2229775.

  Még akartam írni, hogy láttam tegnap termő koktélparadicsomot az OBIban, jó sok piros volt rajta kb 2 kg, volt pár zöld is.  Cserépben, kikarózva, szépek voltak, mellette paprika is, az is vegyesen, már piros és még zöld. 2800 Ft.


  Aztán volt levendula, lila cserépben, már bimbósan, 2300 Ft, tulajdonképpen az nem volt annyira nagy, mint az ára. Ott legalább locsolják a virágokat,. Már én is láttam az Auchanban, hogy hogy bánnak a növényekkel. Sokszor már azon voltam, hogy kérek egy slagot.


  Idén nem lesz ládás konyhakertem, már csak hosszúpetrezselyem magot lehet venni, én levélpetrezselymet szoktam. Éva a tiéd milyen? Majd jövőre csinálok. Most egy salátával kísérletezem. leszedtem a torzsáról a leveleket, csak a közepéből hagytam meg kis csutkát, és ledugtam a virágládába. Állítólag ugyanúgy meg fog eredni, mint a kis kínaikel, és hozza majd az ehető leveleket.


  Megint alig ért haza apa az ebédeltetésből ,telefonált a mama, most nem kapott levegőt, és menjen vissza apa. Úgy látszik ezt nem lehet megúszni. De már jól van.


  Epret is lehet aszalni házilag? Egyébként a légkeveréses sütőben is nagyon jól lehet aszalni állítólag. A másikban is úgy, hogy nyitva kell hagyni az ajtaját, de nyáron még külön melegíteni!


  Hol a hidegfront? 


  Gondoltam majd ültetek, de beraktam cserepestől a virágokat a lavórba, mert nagyon meleg volt a teraszon és mindenütt mosott ruhák voltak. Talán majd holnap.


   


   


   

  előzmény:
  arirangarirang (29774)
  2017-05-21  13:00
 23. arirangarirang
  Offline
  2017. május 21. 13:0029774.

  Negyed óra alatt csináltam mamának tartalmas ebédet, ez volt a kívánsága. Apa tegnap hozott gombát, barna csiperkét, de olyan későn ment, hogy már csak a vakarékot kapta. Direkt mondtam, hogy ha nincs 1 kg legalább, és nem szép, nem kell, akkor kitalálok mást.  Hát erre.........


  Most töröm a fejem, hogy mit csináljak 40 dk gombából. Eredetileg gombapörkölt lett volna.


  Mamánk már 10 órától éhes, ill. "kisfiam rámtört az éhség".


  És nekem még 11kor se volt semmi ötletem a főzésre. Mindenesetre leszűrtem a csirkelevest, aztán tettem bele zöldbabot, krumplit, pár apró gombát, répát. Aztán ledaráltam a főtt csülköt, /nem füstölt/, hagyma, bors, petrezselyem, tojás és gríz. Ebből belefőztem kis gombócokat. Csurig raktam a csavaros leveshordóját. Mondtam apának vigyen nylont és készítsen oda az ágya mellé délutánra nem romlandó falatkákat, mert mostanában még haza sem ér, mamára rátör az éhség  és elvárja, hogy azonnal forduljon vissza apa.


  De nem fordul, és aztán 10 percenként csörög a telefon.


  Délelőtt kimostam neki egy mosógépnyi ruhát, most megy a másik adag, mindezt egyedül egy hét alatt produkálja.


  Éva! megnéztem nagyítóval a fenyőről potyogókat, van szárnyuk, és lábuk, enyhén sárgás színűek. Lehet, hogy még gyanta is potyog, de tetűk is, az biztos.


  Ledaráltam a resztelt pulykamáj maradékát, tettem hozzá még zsírt, hogy kenhetőbb legyen. Reggelire volt. Vacsira küldök a mamának is, hátha megeszi.


  Kitaláltam, hogy a gombából csinálok hagymás gombasalátát.


  Szép délutánt, szia!


   

 24. Tete
  Offline
  2017. május 21. 07:3729773.

  Itt a finom kávé. Simán csak "mezei", mielőtt megvádoltok valami fondorlatossággal.Kávé van benne, víz, a szívem, a lelkem, minden szeretetem, na ez adja a csiribiribút meg a csiribiribát bele. Nem tudtam kihagyni.


  viszont delejezettet kap.

 25. Ez is érdekelhet: Így spórolj helyet, ha kicsi a konyhád! – Ötletek, amivel helyet takaríthatsz meg
 26. Tete
  Offline
  2017. május 20. 22:5029772.

  Na végre valaki észreveszi a varázslatot a kávémba.


  Nálunk is sok az akác a környéken és van egy hatalmas hársfa a szomszédban. Na aztán annak is van illata............................azaz lesz.


  Nekem is még az árvácskák vannak a ládákban, de még olyan szépek. Mandula ügyes a fodrászod, pláne most............


  Eperre, borsóra, kovászosnak való uborkára már invesztáltunk, lecsóra még nem. Majd eljön az is.


  Nálunk is villámlik, meg már esett is.


  Vera nem kell vigyáznod az aszalékokkal? Mert abban a cukortartalom megmarad, és az ember hajlamos sokat eszegetni belőle. Tudom zöldségeket írtál, mondjuk én a gyümölcsre gondoltam. Az a helyzet, nehéz abbahagyni a csipegetést. Nekem 5 tálcás aszalóm van, ha jól emlékszem nem is nagy márka. Nekünk megfelel. Telerakod a tálcát a végeredmény egy maréknyi. Nekünk kitartott mostanáig. A kedvesemnek adok minden útra. Amikor fáradt, vagy éjjel megy és álmos, akkor eszegeti, azt mondja ébren tartja a nassolás.


  Vera köszönöm a linket, de mi autóval megyünk. Sok helyet szeretnénk megnézni, mint amikor Isztrián voltunk. Minden napra tervezünk kirándulást, ha 40 fok lesz akkor a vízben ázást  a legnagyobb melegben. A hajnalok meg az esték még akkor is ott vannak csavargásra.


  Az unoka megint meccsen volt. Ismételten kiemelkedő volt a teljesítménye. Ráadásul egy másik csapat kapusa helyett is védett, akik játék nélkül mehettek volna haza, mert nem volt meg a létszámuk. Így játszhattak a kupán. Nagyon megdícsérték, hogy bevállalta.


  Jól sikerült a grillezés, isteni lett a kovászos uborkám. A picivel én is jót aludtam. Most megyek és kiszedem a holnapi elvivős főzés alapanyagait. Holnap hosszabb konyhaszolgálat lesz. Aludjatok jól, szépet, finomat álmodjatok. 

 27. arirangarirang
  Offline
  2017. május 20. 22:1129769.

  Én ha elkezdem ropogtatni az aszaltakat, addig eszem amíg van, nekem nem lenne elég a kicsi az biztos. Ha ugyanezt megenném nyersen, éhesebb lennék tőle, mint előtte voltam.


  Végre elmentünk virágot venni. Vettem valami picike kéket, lehet, hogy ez volt tavalyelőtt, de olyan bosszantó nincs ráírva mi a neve, csak hogy balkon növény. Vettem napvirágot, lehet, hogy nem ez a neve, de csak akkor nyílik, amikor süt a nap. Vettem 1 sötét pink muskátlit, idén a rózsaszín és  pink szín van az emeletes virágtartóban. Aztán csomó tátikát, mert az őshonosok kifagytak, ezek nemesítettek, nem is álmodozom róla, hogy áttelelnek. Aztán két lilát, hasonlítanak a szulák nevű futó gazra, csak a levele nem olyan.


  A pincéből felhoztuk a szoba hársot, szép nagy már kb. 10 cm-s volt mikor egy beültetett virágtálban megkaptam. A többi növény már elpusztult belőle.


  Reggel megsültem, még délután is, most viszont hideg van, már macinaci is van rajtam. Most jött a fiú, hogy villámlik délen, nagyon jó lesz, mert a kutyám megint bevadul majd,


  Egész héten mondogatom apának hozza haza a mosnivalót a mamától, pont most hozta, mikor hideg lesz és esni is fog.  Klassz!


  Voltunk a temetőben, térdig ér a fű, mióta új gazdája van, azóta nagyon rendetlenek. De belépőt azt szednek, ha az ember kocsival akar bemenni.


  Az én férjem sem eszik szinte semmi zöldséget, gyümölcsöt a szívritmus zavara miatt, kerüli a Kálium miatt. vagy a K vitamin miatt, mindig összetévesztem.


  Jól elfáradtunk, apának is fáj a térde, nekem meg mindenem bizsereg, és úgy érzem, mint aki másnapos. Lehet hogy inni kéne, ha így is úgy is másnaposnak érzem magam.


  Na már dörög.


  Vettem egy nagyon jó dezodort, alig van némi illata, de izzadásmentes vagyok. Gyógynövényekből van, angol gyártmány a neve "Soft&Gentle" Actív Fehér-világoskék spray.


  Aludjatok jól, remélem a vihar elvonul hamar és éjszaka nem kell kutyát pesztrálni.


  Sziasztok!


   

  előzmény:
  mandula2 (29766)
  2017-05-20  19:26
 28. Ez is érdekelhet: Így válassz mosogatógépet - 5 szempont, amit érdemes megfontolnod
 29. arirangarirang
  Offline
  2017. május 20. 21:4129767.

  Találtam valamit Klári.


  Ide másolom, hátha a cikket nem tudod megnézni a link alapján:


  "  A MÁV hálókocsis vonatokat indít az Adriára

  Nyarilap.hu 2017. május 18. csütörtök


  Horvátország

  Tools


   Nyomtatás 
  E-mail
  Typography


  Medium

  Default

  Megosztás
  Összefogott a szlovén, a horvát és a magyar vasúttársaság: olcsó éjszakai utazás a tengerhez.
   


  Olcsón és két extra nyaralónapot szerezve juthat el a tengerhez, aki a SEA←YOU vonatokkal utazik. Idén nyáron már naponta indítja hálókocsis vonatait az Adriára a MÁV-START-tal közösen a szlovén és horvát állami vasúttársaság. A vonatok Budapestről este kelnek útra, és másnap reggel már a szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok. A június második felétől elérhető új járatokra érdemes előre lefoglalni a fekvőhelyeket vagy a fülkét.


  A szlovén célállomás Koper, ahonnan buszokkal könnyen elérhetők további híres isztriai üdülőhelyek, például Piran, Portoroz, Izola. A csodálatos mediterrán tájon, olajfaligetek között kanyargó csatlakozó szlovén vonat egészen Pula arénájáig viszi az utasokat. Az osztrák császár nyaralóhelyére, Abbáziába (horvát nevén Opatijába) pedig közvetlen Utasellátó hálókocsi indul Budapestről.


  Június 23-tól augusztus 25-ig, minden este 20:30-kor a Déli pályaudvarról – kerékpárszállító kocsival kiegészítve – startol az Istria SEA←YOU vonat Koper és Fiume (Rijeka) célállomásokkal. A Keleti pályaudvarról az Adria SEA←YOU vonat június 16-tól szeptember 8-ig szintén naponta köti össze a magyar fővárost a dalmát partvidék központjával, Splittel. A fiumei és a spliti vasútállomástól szinte minden fontos tengerparti nyaralóhelyre indulnak buszok; emellett Split különlegessége, hogy a vonatról azonnal kompra lehet szállni Brac vagy Hvar szigetek felé.


  A három vasúttársaság a családok és a fiatalok pénztárcájához szabta az árakat: a vonatjegy Isztriára már 49 euróért (jelenlegi árfolyamon 15 190 forintért) váltható meg oda-vissza útra. A menetrendet minden esetben úgy alakították ki, hogy reggel érkezzenek az utasok a tengerpartra, a nyaralás utolsó napján pedig este indulhatnak vissza, a vonatok másnap reggel érnek a magyar fővárosba. Ezzel a nyaralás két nappal megtoldható, a vonaton pedig a tengerparti szállás áránál jóval olcsóbban kínálnak fekhelyet. Családok, baráti társaságok a 4-6 ágyas fülkéket, párok a kétágyas elhelyezést választják szívesebben.


  A Fiuméba (Rijekába) és Koperbe közlekedő Istria SEA←YOU vonat Magyarországról a schengeni övezetbe tartozó Szlovénián át halad, ezért nincs éjszakai határellenőrzés, zavartalanul pihenhetnek az utasok. A Splitbe közlekedő Adria SEA←YOU vonat pedig kicsit korábban, 18:15-kor indul Budapestről, így még éjfél előtt ellenőrzik a horvát határon a rendőrök.


  A szlovén, a horvát és a magyar állami vasútvállalatok angol nyelvű hirdetésekben is népszerűsítik a SEA←YOU vonatokat, Budapest ugyanis a nemzetközi turizmus egyik fontos közbenső állomásává vált a városlátogatást és nyaralást keresők számára. A látnivalókban gazdag, jól megközelíthető, kedvező árérték arányú magyar fővárost sok fiatal bázisnak tekinti, ahonnan az Adria könnyen elérhető. Ilyen kiterjedt adriai összeköttetéssel más térségbeli nagyváros nem rendelkezik, a SEA←YOU vonatok elindítása tehát egyben a hazai idegenforgalom fejlődéséhez is hozzájárul.


  Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.


  előzmény:
  Tete (29764)
  2017-05-20  05:45
 30. mandula2
  Offline
  2017. május 20. 19:2629766.

  Sziasztok!


  Úgy vagyok, mint Vera. Elalszom, felébredek, megint szundi, aztán...aztán...aztán egyszerre csak reggel lesz. Mi ez az álomkór?


  Halvány sejtésem van: szerintem Klári tesz valamit a reggeli kávéba, ami kitart egészen estig. Másnap reggel pedig megint megkapjuk az újabb adagot. Tudom ő csak jót akar, azt szeretné, ha pihennénk.


  Napok óta olyan bódító illat van a környéken, de még a házban is, hogy az már nagyon tömény.


  Az akácfák roskadoznak a virágfürtöktől, azok meg  ontják magukból a finom, mézédes illatot. Ráadásul nálunk még itt van a viola is, szóval a jó levegő mellé ez még ráadás.


  Vettem pár tő futómuskátlit, meg két színben angol muskátlit, petúniát, begóniát stb. Szegény tavalyiak olyan kis céranaszál vastagságúak. Most nézegetem, hogy melyiket lehet meghagyni, és melyik megy a komposztba.


  A ládikás kiskertem gyönyörűűűűűűű!! Húzom be, reggel viszem ki. /dili, de ez van /


  Drága Zsókám. Olvastam a linkedet a batátáról, de mire a végére értem, én bizony lekonyultam és elaludtam. Vera neked is köszi. Már mind a kettő átszurkálva lebeg a víz felett.


  A ragacsos fenyővel kapcsolatban a Férjednek van igaza. Nem tetvek azok, hanem gyanták. Nálunk is ragad a korlát is, a lépcső is. Nem is tudom hogy mivel lehetne lemosni? Még csak ezután jön a sárga por, a fenyőé is, a dióé is. Az ám a jó mulatság. Mindenen vastagon!


  Meg kellene már venni a muskátlikat /a szokásos mennyiségben/ mert amiket vettem, azok csak egy-egy kaspóba elegek. Az ablakok még csupaszok.


  Szomorú és felháborító, hogy hogyan bánnak a madarasban /AUCHAN!!!!!!!!!/ a cserepes növényekkel. Mindegyik csontra van szárítva, vizet nem is látnak. Nem a multi kárát sajnálom - teszek rá - hanem a növényeket, mert ha nem jön egy olyan madár mint én, aki megveszi és megitatja, hát bizony szomjan halnak. Söprögetőből hármat is láttam, de hogy valamelyik is vette volna a fáradságot és elárasztotta volna vízzel a nagy tálcát, amiben a cserepek állnak.... lélektelen ez az egész.


  Ma voltam az Éva-Szalonban. Megint hamar megjártam, ráadásul ingyééééé!!!Most SZÉP vagyok. 


  Vera nekem csak egy egyszemélyes /kicsi/ aszalóra lenne szükségem, mert Férj meg nem eszi az aszalványokat. Még a friss gyümölcsöt is csak akkor, ha elé teszem, felvágom... megrágom és megköszönöm, hogy adhattam. Persze ne szóljak egy szót sem, mert évek teltek el, hogy akár csak egy szem bármilyen gyümölcsöt is ettem volna. Az emberi hülyeség határtalan. Most bezzeg... tegnap megettem egy majdnem egész zacskó s.barackot.


  Fájt is tőle a hasam!


  Vettem nagyon "olcsón" egy kiló hálós paprikát, amiből mára az egyik úgy döntött, hogy szétfolyik. Erre azt gondoltam, hogy mielőtt a többi is követné a példáját - ezek jó kemények, gusztusosak - feléből csinálok egy kis lecsót. Persze csak köretnek az egyebek mellé.


  Jó volt egy kis primőr, és még íze is volt.


  Mit gondoltok lesz vihar? Tegnap mára, ma pedig holnapra ígérték. Most tudnám nélkülözni.


  Jó pihenést, holnapra szép napot!


   

  előzmény:
  arirangarirang (29765)
  2017-05-20  10:39
 31. arirangarirang
  Offline
  2017. május 20. 10:3929765.

  Nagyon melegem volt este, kicsit nyitva hagytam az ablakot, de amikor a madarak nekiálltak, először szépen pianóban, majd egyre jobban rázendítve, fél négy tájban.... felébredtem. Aztán megint felébredtem 5kor, és becsuktam az ablakot. Nem is hallottam apa mikor ment el. Kiskutyám ugatott nyolc előtt, akkor vettem észre, hogy apa megszökött.


  Mama lecsót evett volna tegnap, kíváncsi leszek ma szereti-e. Kis bibi van a kolbásszal, mert erős.Remélem ez nem lesz kifogás.


  Apa elvitte az ebédet, hozza a mosnivalót, addig míg ideér, alszom még egy kicsit. Inkább alszom, mint hogy még egy kávét elvegyek. még szívlötyögést kapok tőle.


   


  Szép napot, sziasztok!


   

  előzmény:
  Tete (29764)
  2017-05-20  05:45
 32. Tete
  Offline
  2017. május 20. 05:4529764.

  Lányok, itt a csodakávé. Nem mondom, hogy mindenki 20 éves, karcsú, és fiatal lesz tőle, de hátha. Puszi


  Juhééééééééééééééééé, szép napra ébredtünk, legyetek vidámak, gondtalanok, üdék és szépek.


  Joe ez meg a Tiéd, hátha nem akarsz 20 éves, karcsú és fiatal lenni.De, ha igen látod abból is jut.

 33. Xanna
  Online
  2017. május 20. 03:2029763.

  HAAAAAAAT......


   


  VALAMId  KELL,  HOGY  LEGYEN...... 

  előzmény:
  Sheriff-2 (29761)
  2017-05-19  23:38
 34. Ez is érdekelhet: 5 érv a mosogatógép mellett – Mennyit ér a kényelmed?
 35. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 19. 23:3829761.

  A meleg most jól jönne, téliesen kell öltözködni.


  Mióta kiskutyát sétáltatok, azt tanultam hogy a kiskutyáknak van NAGY szájuk.....

  előzmény:
  Tete (29758)
  2017-05-19  19:01
 36. arirangarirang
  Offline
  2017. május 19. 19:4229760.

  Én általában egy ujjal gépelek vagy max 3-al, mert nem tudok többel, még legfeljebb a másik kezem 3 ujjával, de nézem a betűket.  Próbáltak rávenni az egyik munkahelyemen, hogy csináljam, de aztán rájöttek olcsóbb, ha a gépírónő csinálja 10 perc alatt, mint én egy hét alatt.


  Nézegetem az aszalókat, 125 ezreset már ltaláltam. Viszont a kicsiket számba se veszem, kevés cucc fér rá. Egyenlőre kinéztem egyet, sok tálcája van, kb. 1 kg fér rá mindegyikre, annyira nem vészes az ára.


  https://www.mall.hu/aszalo/g21-paradiso-cube-aszalogep


  Lehet hogy látok még jobban megfelelőt, csak most kezdtem válogatni. Muszáj valamit rágcsálnom este, mert ha nem, akkor kenyeret eszem. Pár zacskó aszalvány, és 2800 ft. A vegyesben persze csomó mazsola is van, amit olcsóbban is meg lehetne venni.


  Most olyat rágok, amiben banán, alma, körte, mazsola, valami kockára vágott sárgabarackféle, kókusz szeletkék és naná, hogy mazsola is van. Ezen kívül még pár db. a diákcsemegéből.Remélem hozzáadott cukor az nincs!


  Szia Joe! vigyázz magadra a favágásnál, és máskor is.


   


  Éva olyat találjál ki, amit csak bele kell dobálni az edénybe hogy könnyebb legyen a férjednek főzni. Az enyém is főzött már párszor, de mindig kemény maradt, vagy megégett. A szalonnás tojásrántottát szoktam rábízni, de a hagymát mindig megégeti.


  Pl. valami főzeléket? az én edényemben a zöldséges dolgokat a halprogramra teszem, 5 perc alatt elkészül, persze plusz amíg magától ki lehet nyitni.


  Mama olyan kezd lenni, mint a fiú, aki autista, mindig elfelejti, hogy evett már, aztán jön, hogy egyek valamit? Mondom nemrég ettél nem emlékszel? egen, mondja, de szerintem nem hiszi el.


  Apa megetette a mamát, már nem kért semmit, hazajött, mama telefonált olyan éhes. Azt akarta, hogy apa menjen vissza. Mondta neki, hogy mit vegyen ki a hűtőből és egyen, nem megy vissza. Később hívta a mama, hogy rájött, hogy már vacsorázott, és így már nem is éhes. Nahát.


  Végre kipecáztuk a mezei poloskákat az ablakomból, most nyitva van és prüszkölök egyfolytában.


  Elültettem a krumplit, holnap lefényképezem, remélem jól csináltam mindent.


  Aludjatok jól, sziasztok!


   


   


   


   


   


   


   


   

  előzmény:
  mandula2 (29750)
  2017-05-18  19:43
 37. Tete
  Offline
  2017. május 19. 19:3829759.

  Még azt akartam írni, hogy itt szerintem napközben 25 fok felett volt a hőmérséklet. Küldünk meleget, ha akarod.

 38. Tete
  Offline
  2017. május 19. 19:0129758.

  Jó munkát neked, jó, hogy bejelentkeztél, legalább tudjuk, hogy nincs bajod. Akkor kutyaszitter is vagy, meg favágó, meg kertész.


  Sok sikert mindegyikhez.

  előzmény:
  Sheriff-2 (29757)
  2017-05-19  14:57
 39. Ez is érdekelhet: 13 csodás konyha a világ minden tájáról, amitől leesik az állad
 40. Sheriff-2
  Offline
  2017. május 19. 14:5729757.

  Sziasztok Konyhalányok,


  Nálunk most éppen 4-fok van, szerencsére plusz, úgyhogy (még) nem esik a hó.......


  "Be kén' jól rendezni Vácot,

  Odazárni Bonifácot,


  Szerváciust és Pongrácot...


  Mert az már szörnyü és galád,


  Hogy mit művel e szép család...


  Megszégyenít májust, tavaszt,  Fület és lábat megfagyaszt..."


  Ady Endrével értek egyet, de hozzáteszem azt, hogy Orbán (is) egy cinkostárs ebben az ügyben.


  Nekem mostanában nincs időm tüsszenteni, pedig nagyon jól esne. Az egyik barátoméknak vendégük van Magyarországról, ők járják az országot, a kiskutyájukra pedig én vigyázok, miközben vágom ki az egyik legnagyobb fát az udvaron, de szemmel tartom/ellátom a 330 palántát is.

 41. arirangarirang
  Offline
  2017. május 19. 14:0729755.

  Sok-sok krumpliról nem esett eddig szó sehol, viszont dús leomló borostyánhoz hasonló levélzetről igen. 


  Megszúrkálni nem kell, de 3 fogpiszkálót bele kell szúrni, ami nem engedi leérni az edény aljára a krumplit, mert akkor csak rohadás lesz és gyökér egyáltalán. Tapasztalatból tudom.


   


  http://www.agraroldal.hu/edesburgonya-hajtatasa.html


   


  Itt egy cikk, képekkel.


  Lassan már el kéne ültetnem nekem is, mert soksok a gyökere, de nem akarnám kivinni, mert ezek a fenyőfatetűk hátha megtámadják. 


  A kocso a fa alatt áll, apa lusta bevinni a garázsba, mert állandóan ki-be áll a kocsival a mama miatt. Azt mondja nekem, ez a fenyőfa idén hogy potyogtatja a gyantát. Ere én, nem gyanta az, hanem tetű. Ráragad a kocsira, sok apró halványsárgás tetű, a ragadós váladékukkal együtt. 


  Undorítóak, de nem tudunk mit csinálni, mert a fa 2x akkora, mint az emeletes ház, képtelenség lenne lepermetezni. A madárkák hajnaltól estig lakmároznak belőlük, de nem győzik.


  Resztelt pulykamájat csináltam, és krumpli levest. A máj nagyon finom lett a leves meg a mamának ízlett.


   

  előzmény:
  mandula2 (29750)
  2017-05-18  19:43
 42. Tete
  Offline
  2017. május 19. 12:0529754.

  Zsóka még Te mondod, hogy nem dolgozol sokat, mert nem bírsz. Ezt leírni is sok volt, amit beterveztél.


  Ma nálunk csak borsóleves főzés lesz, mert a fél csirkéből készült pörkölt fele megmaradt. Vasárnap csirkeszárny lesz rántva, parázskrumplival, salátával.


  Holnap grillezés, de most nem hússzeletek, hanem csak mindenféle grillkolbászok.  


  Tegnap megvették a kisfiúnak, a szülinapra tőlünk szánt biciklit, nagy volt az öröm.


  lenyírta a füvet, nagyon nagy részen, én végigtakarítottam a köves helyiségeket. Megfőztem a borsólevest, túrógombócot készítettem, morzsát pirítottam, sonkát főzök, a tenapi pörköltet betejfölöztem. Délután diótörést tervezek, mondtam a kedvesemnek, Ő csak koppintson rá, én a többit lerendezem.


  Jó meleg van, még szerencse, hogy picit mozog a levegő.


  Már biztosan csak hétfőn kell elmennie, addig juhééééééééééééééééé nyaralás. Bár ez azt jelenti, hogy vasárnap főzhetem az elvivősöket,  nem is baj, mert míg készül az ebéd azt is megcsinálom. Akkor a holnap lesz szabad, igaz "megnyertük" a kislányt délelőttre, meg  ebéd utáni alvásra. Zajlik az élet hiába állítanánk meg az idő múlását.


  Mandula ne légy szigorú azzal a szegény emberrel, csinálja Ő a háztartásvezetést, ahogy tudja.


  Zsóka bírod még a tempót? Szeretettel kérdezi a "Lajos".


  Vera kitaláltad már mit főzöl a hétvégén a családnak meg a "válogatós kosztosodnak"?

  előzmény:
  manocska42 (29753)
  2017-05-19  08:35
 43. manocska42
  Offline
  2017. május 19. 08:3529753.

  "Hát ide figyelj LAJOS" én sok kávét elvettem, mert nekem minden bajom van, megittam, igy talán helyrehoz egy kicsit, köszönöm. Szép napot Klárikám, vagy LAJOS ja az a dalban van.


  Aztán MANDULÁM kihajtott-é már az édesburgonyád? Hát ezért pattogtam Neked? Ha valamit nem értesz kérdezz! Megyek, ágyhúzás, mosás, fejtett bableves főzés,  mákosrétesütés, na nem én nyujtom, a Lidl a mákba finom meggyet is rakok.


  Szép napot!


   


   

  előzmény:
  Tete (29752)
  2017-05-19  05:16
 44. Ez is érdekelhet: Konyhaművészek: 10 konyha, amiben öröm a főzés
 45. Tete
  Offline
  2017. május 19. 05:1629752.

  Ez kérem csodakávé. Bajt, bút, bánatot, fájdalmat elmulaszt. Azon kívül jó a fülzúgásra, a reumára, a tyúkszemre, a rövidlátásra, és a szemmelverésre.  Na mit szóltok hozzá? Hogy kicsit hazudós vagyok? Ááááááááááááá nem. Puszi.

 46. mandula2
  Offline
  2017. május 18. 19:4329750.

  Sziasztok!


  Fárasztó úgy gépelni hogy nézem a betűket, de most csak pár ujjal pötyögök. Majd ennek is vége lesz egyszer.


  Zsóka! Vera! Ma voltunk a madarasban és vettem 2 azaz kettő darab édesburgonyát. Az Isten áldjon meg Titeket, mit kell vele csinálni??? Szeretném, ha nekem is gyökeret eresztenének, meg sok-sok krumplit, bár az igazság az, hogy fogalmam sincs, hogy milyen íze van?


  Reggel kávézás közben olvasni szoktam, most a tegnap begyömöszölt több kilónyi rekl.újságok tizedét futottam át. Nincs türelmem a sok hiábavalósághoz.


  Egy üzletben azért voltunk - a madarason kívül - ott kaptunk egy nagyon nagy bevásárló szatyrot, és ami abba belefért, azt mind 15 százalékkal olcsóbban adták. Még nem ellenőriztem le hogy mit mennyiért ütött be a gépbe a pénztáros, de tényleg jó dolgokat válogattam össze.


  Tulajdonképpen egy képkeretért mentünk el, amit sokkal olcsóbban kaptunk meg, mintha máshol vettük volna meg.


  /most egy kis szünet, mert elfáradtak az ujjaim, mivel most csak pötyögni tudok/


  Hahaha ma pörkölt volt nokedlival.... Férj főzte. Hú de kifáradt!!! Azt mondta, hogy inkább sose egyen nokedlit, de ő ezt nem csinálja!


  A húst hol cafatokra vágta, hol pedig hatalmas kockákra. Ja, kavargatni, kevergetni, ízesíteni... áááá, ő már nem is éhes. Közben gyorsan a gépbe be nem tehető edényeket elmosogatni... szóval megkérdezte, hogy nem akarom inkább hogy hozzon valamit az egyik étteremből??? Nem akartam. A nokedli kicsit elázott, mégis rágós lett... de megettük.


  Mit találjak ki holnapra???


  Vera, Klári "ezek" mind egyformák. Ha nem adod a kezükbe amit keresnek, biztos hogy soha nem találják meg!!


  Ma megint vettem zacskós aszalt sárgabarackot. Valószínű hogy beruházok egy aszalóra, mert ez így nagyon drága.


  Szóval Konyhalányok az az édesburgonya hajtatás, gyökereztetés hogy is van???? Mennyi idő alatt ereszt gyökereket, és akkor még mindig


  rejtély előttem, hogy miért kell megszurkálni???? S.O.S. választ kérek, ha lehet!!!


  Most főzöm az esti kávét, kér valaki?


  Jó éjszakát!

  előzmény:
  arirangarirang (29748)
  2017-05-18  11:29
 47. Tete
  Offline
  2017. május 18. 15:5929749.

  Valamiért nem a barátjuk a mosogatógép sem. Az én pasim is a 185 centijéről lenéz a hűtőbe (nem hajlítaná meg a derekát a világért sem és nekünk a hűtő be van építve a konyhasor alsó részébe), majd közli, hogy amit éppen keres az nincs ott. De annak idején az Apukám is ugyanezt csinálta, meg a sógorom is. Ez valami pasidolog.


  Tegnap este raktam uborkát kovászolni, remélem a hétvégére már jó lesz.


  Ma hazajött velem egy váltós pizsama, persze a testvéremnek is hoztam, meg a párom is jelentkezett, hogy neki is kell nyárra egy. A vadonatújat, ami egyszer nem volt rajta nem hajlandó felvenni, mert a felsőrésze gombos és az "öregemberes" szerinte. Meg vettem egy strandkendőt, ami lehet, hogy nem divat már, de nekem jó lesz ápolni és eltakarni a "veszélyes" helyeket.


  Régen, amikor még nem volt ennyi "nyugati holmi"  (mit ennyi, nem is volt), akkor a nyaralásra mindíg szereztem valami klassz szappant, nekem a Fa szappan illata a nyaralás illata. Ma meg már tényleg mindent lehet kapni, ha van elég pénz hozzá.


  Tegnap a lurkókkal, meg persze a szüleikkel pillanatok alatt felfaltunk egy kiló eperet (a kicsi mondja így). Ma persze megint kellett venni, mert a Papa ki nem hagyná, hogy kényeztesse a családot.


  Szerintem, ha frissen rágcsálod ezeket, amiket felsoroltál, jobban jársz. Bevallom, hogy bizony én kapucsinót szoktam inni, amikor nem bírok magammal. Van cukormentes is. Vettem a 3 az egybent, meg a 2 az egybent. Utóbbit vagy édesíted valamivel vagy nem. Elég jól elűzi az éhséget. Mostanában a párom hoz kilósat.


   

  előzmény:
  arirangarirang (29748)
  2017-05-18  11:29
 48. arirangarirang
  Offline
  2017. május 18. 11:2929748.

  Nem tudom mi olyan nehéz a mosogatógépben, hogy a férfiak nem tudják berakni.Minden fajta tányérnak meg van a helye, ha mást akarnék begyömöszölni nehezen menne, de apának sikerül. Akkor összeérnek, koszosak maradnak, de szerinte így lettek koszosak és hogy a sorrend a lelke.....de , na mindegy. Kiszedni meg nem nagyon akar, csak bepakolni.


  Tegnap: Ő azt a szalonnát keresi, amit ő vett, és a hűtőben volt. Mondom akkor ott is van, mert nem ette meg senki. De nincs ott. Kimentem a konyhába, kinyitottam a hűtőajtót és kivettem. Azt mondja hol volt? Mondom a sufniban.... hogy ne hülyéskedjek. Hát mit lehet erre mondani?


  Megsültem hazafelé az orvostól,  én nyáron biztosan nem fogok az utcán mászkálni. Még mindig izzik a fejem.


  Fél nyolctól 9-ig ott evett a fene, Levett 4 ampulla vért, olyan kék vérem van, hogy Erzsébet királyné irigykedhet. Nem is akart elállni, hiába nyomtam, fogtam.


  Bementem az okmányirodába, meg sem ismertem, teljesen átalakítva. Ugyanígy jártam a patikával is. Pár üzlet megszűnt, kiírva semmi. Mindig csak a multikhoz járok, észre sem vettem a változásokat.


  Mosom a matrac rátétet, remélem megszárad estig, majd az oldalával lógatom.


  Nagyon éhes vagyok, már ettem egy kiflit, de csak éhesebb vagyok.


  Drága az aszalógép? Arra gondoltam, hogy aszalnék répát, zellert, karalábét és azt rágcsálnám esténként mikor rám jön az ehetnék.


  Hajnali fél 5-kor ébredtem, 2 körül aludtam el, nem mondhatnám hogy fitt vagyok. Mindjárt kész a húsleves a mamának, aztán lefekszem kicsit.


  Sziasztok!


   


   


   

  előzmény:
  Tete (29747)
  2017-05-18  08:21
1 2 3 4 5