Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hercegnő krumpli

drew01
Létrehozva: 2005. október 31. 08:39
Hogy kell készíteni?
  1. 2005. november 3. 22:368.

    Kipróbálhatod úgy is, hogy a krumplipürébe,

    sütőtököt, vagy paradicsompürét, vagy spenótot keversz és így színes kruplid lesz.  

    előzmény:
    drew01 (1)
    2005-10-31  08:39
  2. 2005. október 31. 20:557.

     

      Ez mind finomnak hangzik es mutatosnak is.

      Egyszer probald meg olyanforman, hogy keves attort turot es tejfolt keversz a krumplihoz vaj es tej helyett, hozzateszel parolt zoldhagymat vagy porehagymat, sot, borsot, francia fuszerkevereket.

    Tuzallo edenybe simitva egy oran at kozpes sutoben szep aranyszinure sul a teteje.

     Kockara vagva adhatod koritesnek, sultek melle. Nagyon finom. Allitolag Provansz-i recept.

    Az egesz osszekeszitheto elore, akar befagyaszthato, amikor kell csak at kell sutni. Kicsit pikans ize lesz, de nem savanyu.

        Katalin

     

    előzmény:
    potnagyi (6)
    2005-10-31  11:15
  3. 2005. október 31. 11:156.
    Szerintem is sima krpüré tojással  és teljszinnel dúsitva a tojástól lesz szépséges a forma a sütőben..ha zsiadékban sütjük az nem hercegnő burgonya..krokett..
    előzmény:
    drew01 (1)
    2005-10-31  08:39
  4. 2005. október 31. 09:575.
    Tudomásom szerint a megmaradt krumplipürét szokták így "felturbózni"! Csak én úgy tudom sütőben kell kisütni! Tepsit kivajazol, habzsákból kinyomod a kis halmokat és megsütöd! Nyilván az ízlés szerinti fűszerezés elmaradhatatlan! Jó étvágyat! 
    előzmény:
    drew01 (2)
    2005-10-31  09:04
  5. Torolt_felhasznalo_409402
    Torolt_felhasznalo_409402
    2005. október 31. 09:264.
    Szia!

    A novemberi Praktika magazin így írja 2 személyre:

    Sós vízben főzz puhára 40 dkg krumplit, csepegtesd le, és 3 dkg vajjal + fűszerekkel (só, bors, őrölt szerecsendi&oacute és 1 tojássárgájával keverd habosra.
    Szedd nyomózsákba, és kivajazott tepsire nyomj csinos halmokat a masszából.
    Forró sütőben 8-10 perc alatt aranyszínűre kell sütni.

    (nyami!)

    JÓ ÉTVÁGYAT!

    ÉS SOK SIKERT HOZZÁ!

    előzmény:
    drew01 (1)
    2005-10-31  08:39
  6. Torolt_felhasznalo_641295
    Torolt_felhasznalo_641295
    2005. október 31. 09:103.

    Szia! Csinálj egy nagyon kemény krumplipürét, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, keverj hozzá egy kevés étkezési keményítőt, tedd bele habzsákba, és nyomd ki egy fém lapra a formákat, majd süsd ki őket olajban. Lehet, hogy jobb lesz az állaga - meg egyxűbb lesz a dolgod -, ha előtte kicsit kifagyasztod a frigóban.

    Jó étvágyat!  

    előzmény:
    drew01 (2)
    2005-10-31  09:04
  7. 2005. október 31. 09:042.
    Nem hiszem,hogy senki nem ismeri!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top