Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kipróbálhatod úgy is, hogy a krumplipürébe,
sütőtököt, vagy paradicsompürét, vagy spenótot keversz és így színes kruplid lesz.
Ez mind finomnak hangzik es mutatosnak is.
Egyszer probald meg olyanforman, hogy keves attort turot es tejfolt keversz a krumplihoz vaj es tej helyett, hozzateszel parolt zoldhagymat vagy porehagymat, sot, borsot, francia fuszerkevereket.
Tuzallo edenybe simitva egy oran at kozpes sutoben szep aranyszinure sul a teteje.
Kockara vagva adhatod koritesnek, sultek melle. Nagyon finom. Allitolag Provansz-i recept.
Az egesz osszekeszitheto elore, akar befagyaszthato, amikor kell csak at kell sutni. Kicsit pikans ize lesz, de nem savanyu.
Katalin
A novemberi Praktika magazin így írja 2 személyre:
Sós vízben főzz puhára 40 dkg krumplit, csepegtesd le, és 3 dkg vajjal + fűszerekkel (só, bors, őrölt szerecsendió és 1 tojássárgájával keverd habosra.
Szedd nyomózsákba, és kivajazott tepsire nyomj csinos halmokat a masszából.
Forró sütőben 8-10 perc alatt aranyszínűre kell sütni.
(nyami!)
JÓ ÉTVÁGYAT!
ÉS SOK SIKERT HOZZÁ!
Szia! Csinálj egy nagyon kemény krumplipürét, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, keverj hozzá egy kevés étkezési keményítőt, tedd bele habzsákba, és nyomd ki egy fém lapra a formákat, majd süsd ki őket olajban. Lehet, hogy jobb lesz az állaga - meg egyxűbb lesz a dolgod -, ha előtte kicsit kifagyasztod a frigóban.
Jó étvágyat!