Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gyors vacsora!
2005-10-11 17:481.
Létrehozva: 2005. október 11. 17:48
Az az igazság, hogy reggeltől délután 4-ig dolgozom, kb. fél ötre érek haza. Utána látok neki a másnapi ebédnek. A vacsora készítésére már alig jut időm. Szívesen vennék ötleteket, tippeket, recepteket gyorsan elkészíthető vacsorához.
Helló :-))
Én 6-ra érek haza, és ma pl. paprikáskrumplit főztem (ha szeretitek), nagyon gyors és egyszerű is. A holnapi ebédünk :-) Én nagyon szeretem. Még csak most kezdek főzögetni, és nagyon jól megy. Szoktam hétvégén "extrábbakat is" amik időigényesebbek.
Tejszínes gombástokány (barátnőmtől tanultam) is gyorsan készen van.
Vöröshagymát apróra vágni, üvegesre párolni, rá a gombát (minimum fél kilót mert összemegy - ezt nem szabad előre megpucolni, csak akkor frissen, ha sikerül nagy szeműt venni, akkor nagyon hamar készen van a pucolás is), fűszerezni: só, bors, fokhagyma, petrezselyem és pirospaprika. Víz nem kell rá, max. fél dl, mert a gomba ereszt rendesen. Ha megfőtt kb. 30-40 perc, akkor 1 evőkanál lisztet 2 dl főzőtejszínnel simára keverni, és hozzáönteni a kész gombához, folyamatos kevergetés mellett mégegyszer összeforralni, hogy besűrűsödjön és kész is.
Ehhez rizs vagy tészta megy.
Hétvégén ha több idő van, megpárolt csirkemell és zöldborsó mehet bele, ha készen van, ha ezzekkel is összeforrt egyszer akkor bele a tejszínes mártást, és forr és kész is.
Tejben pácolt csirkemell (mmmm...  , nagyon gyorsan készen van.
Előző este a csirkemellett pácolni kell (de jó karajból is pl.) úgy hogy fokhagyma, só, bors, és még lehet rá tenni mást is, aki ahogy szeretei, ezt egy edénybe betenni, és ráönteni annyi tejet hogy ellepje. Letakarni és be a hűtőbe!
Másnap este amikor hazaérsz ki a hűtőből, le a tejet, a szuperpuha hús pikk-pakk megsül olajban serpenyőben. Legjobb az extraszűz olivaolaj (bár az drága) mert akkor nem lesz büdös a lakás és nem kell egész este szellőztetni.
Jó étvágyat!
kicsit macerásabb, de még gyors: túrós tészta, sajtos-tejfölös tészta
ami nagyon fini: rakott túrós krumpli ( a főtt krumplit, túrót és a tejfölt kell rétegezni, sózni, mint a többi rakott krumplit és összemelegíteni mikroba vagy sütőbe)
tészta saláta is jó, azt előző nap is megcsinálhatod.
hideg vacsinak: körözött, tojáskrém, olajoshalaskrém
császármorzsa befőttel is gyors... húúúú ezt most megenném
gyors főzelék feltét a (zsemlemorzsa, tojás, fűszerek kicsi liszt) pogácsa olajban kisütve
jó étvágyat mindenkienk
Szia, jó Neked, hogy már fél ötre hazaérsz, én reggeltől dolgozom este 6-7-ig. + Kb. másfél óra amíg hazaérek.
Emiatt nálunk a vacsora (már ha eszünk olyan későn) rendkívül gyors:
melegszendvics (kontakt melegszendvicssütöben) ezt ezerféleképpen lehet variálni, ráadásul a nem éppen frissen vásárolt kenyér vagy zsömle tökéletes lesz. Lehet: szalámis, sonkás, gombás, készenkapható krémek, szószokkal is nagyon jó persze+sajt, ha simán csak sajtot sütsz bele, akkor akár főzelék mellé is nagyon finom.
lefagyasztott pizzatészta: megintcsak mindenfélét rá lehet pakolni, pizzaszósz, sonka, tarja, szalámi, kukorica, gomba.... ami éppen akad otthon. 15 perc alatt kész a sütőben.
saláta (paprika, paradicsom, uborka, cukkini, olajbogyó, kínai kel, kukorica, vagy amit éppen otthon tartasz) összeaprítani, egy kis kefíres /tejfölös öntetet készítesz a kedvenc fűszereiddel meglocsolod némi olivaolajjal vagy földomogyorót szórsz rá és akár a sajtos melegszendviccsel is fogyasztható. (a sali azért is jó, mert hirtelen tele lesz a hasad, viszont hamar emésztődik)
Szójapörkölt (én vegetáriánus vagyok) a szójakockát reggel beáztatod, délután, mint a húst elkészíted. Csak nem tart annyi ideig, mivel ez már puha. Csak jobban fűszerezd, mert nem különösebben ízletes. Fel lehet dobni gombával, cukkinivel.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.