Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Régi idők melegszendvicsk r

Torolt_felhasznalo_247015
Torolt_felhasznalo_247015
Létrehozva: 2005. augusztus 24. 17:12

Még a mai napig áldom a régi szakközép sulim büféjét,ahol átnyújtották nekem az akkori kincsek kincsét 

Egy pofon egyszerû melegszendvicskrém receptje volt az, ami egyszerûen megunhatatlan kulináris élvezeteket nyújtott a hideg-zord matekdogás napok 10 perces szüneteiben 

4 személyre 30dkg párizsi elég is

A lényeg,hogy finom marhapárizsi legyen.Ha nincs,persze a többi is teljesen megfelelõ,de attól lesz az Ászok ászaszóval a

párizsit ledaráljuk vagy késsel apróra vágjuk+vöröshagymát szintén apróra vágjuk(én azt is ledarálom )

 

+majoránna+só+kevés õrölt fehérbors+kevés õrölt pirospaprika+mustár+tejföl(ízlés szerint(hogy jó kenhetõ legyen)

Rákenjük a kenyérre+sajt rája  ééééés voilá   

egy jó kis meleg teával   ilyen: 

Ha bárkinek van valami fincsi melegszenyó receptje,írjon 

 

  1. 2005. augusztus 29. 15:5829.
    Régen volt egy isteni melegszendvics krém receptem, de már ezer éve nem csináltam és most sehol sem találom. Sajnos nem emlékszem az arányokra, de úgy kellett csinálni, hogy vöröshagymát lereszelni, trapista sajtot szintén lereszelni, de a nagyobbik, az un. almareszelõn. Ezeket tejfölbe belekeverni, sózni, borsozni ízlés szerint. Befõttes üvegben, vagy jól zárható fedelû üvegtálban legalább egy napra a hûtõbe kell tenni, hogy az ízek összeérjenek, valamint, hogy a sajt jól megszívja magát a tejföllel, így sûrû, jól kenhetõ krém lesz. Óriás kiflire, vagy kenyérszeletre kenni, a közepét kidíszíteni pár vékony karika kolbásszal és be a sütõbe. A kolbászból sülés közben kifolyik egy kis piros zsír, még látványra is szép, hát még az illata és íze!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_333608
    Torolt_felhasznalo_333608
    2005. augusztus 29. 15:3328.

    gomolyás-paradicsomos melegszendvics:

    szelet kenyeret picit megpirítani, megkenni fokhagymával, ráhalmozni a gomolyatúrót, tetejére egy karika paradicsom, megszórni bazsalikommal és megsütni.

    Nyammm........

    Ezt nagyon szeretjük.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. augusztus 29. 14:0027.

    Sziasztok!

    Jók a receptek !

    Esetleg valaki nem tudna nekem segIteni egy (sült) csirkemelles melegszendvics készItésében??

    Kb.10 évvel ezelõtt ettem.Isteni volt .A tetejére reszeltsajtot olvasztott az illetõ.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. augusztus 29. 12:3826.
    Én ezt csináltam tegnap:4 személyre- 2 hagymát nagyon apróra összevágni, összekeverni 2 evõkanálvajjal és 1 kiskanálnyi pirosparikával. Ebbe belereszelek 8 fõtt tojást, aztán hozzá még 4-5 evõkanál mustár és egy kicsi ketchup. Nagyon fincsi!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2005. augusztus 29. 00:1925.

    Mi sem nagyon eszünk húst, a banánost feltétlenül ki fogjuk próbálni!

    Nálunk éppen tegnap reggel volt sajtos-almás kombináció, némi mustárral kiegészítve, lévén füstöltsajt. A férjem készítette, és megemlítette, hogy ezt az almásat én anyukámtól "leste".

    Húsevõk az alma alá tehetnek egy szelet gépsonkát vagy zalai felvágottat.

    Alma helyett lehet egy karika ananász is.

     

    A férjem egyébként világbajnok húsnélküli melegszendvicsekben. Vajat nem nagyon eszünk (õ egyáltalán nem), ezért kis (olíva)olajjal keni meg a kenyeret, rá póréhagyma, újhagyma, paradicsom, fokhagyma, mikor mi van, bazsalikom/szurokfû, sajt, nagyon finomra tudja megsütni és ágyba hozza nekem!

     

    Nekem van még egy krémszerû variációm: reszelt sajtot annyi sörrel összekeverni, hogy kenhetõ massza legyen, szerecsendióval ízesíteni és ezt sütni a kenyérre.

    előzmény:
    hpzsu (23)
    2005-08-24  19:51
  6. 2005. augusztus 28. 23:4824.

    Én kétféle  melegszendvicset szoktam csinálni.

    Az egyik úgy készül, hogy kb. 1/3 -2/3 arányban összedarálok párizsit vagy füstült -fõtt tarjával, vagy valami hasonló füstölt dologgal, megy bele kemény tojás, só, bors, meg annyi tejföl, hogy jól kenhetõ legyen.

    A másik: hagymát pirítok, ráraakok egy doboz vékonyra szelt gombát, sózom, borsozom, majd miután elfõtte a levét, megszórom liszttel, tejjel felengedem, és pár perc alatt készre fõzöm.

    Mindegyikkel jól megrakom a kenyereket, rá egy jó adag sajt...Nyammmm

    Különben mindkét variációval töltök sós palacsintát is, majd a tetjüket vastagon megkenem tejföllel, és megszórom sajttal, és ugyanúgy megsütöm. Épp ma volt a gombás variáció. nem volt gyenge 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2005. augusztus 24. 19:5123.

    Szia!

    Én nem nagyon eszem husit. Az én régi kedvencem melegszendvicsben a kenyérre vaj, sajt, alma , szezámmag kombináció, vagy vadul hangzik, de jó a banán+ sajt kombináció is... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (1)
    2005-08-24  17:12
  8. 2005. augusztus 24. 19:5122.

    Szia !

    Melyik középsuliba jártál?

    Csak met ahova én jártam ott is ilyem ill.ezt a krémet tették a melegszendvicsre és én azota is ugy készitem a családomnak pedig már 10 éve érettségiztem....

    Szoval nekem is "meghatározo" volt... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (1)
    2005-08-24  17:12
  9. Gox
    Gox
    2005. augusztus 24. 19:0421.

    Néhány szelet kenyeret kissé megpirítok a mikro pirítójával.Egy kis magyar vagdalthúskonzervet elkeverek 1 egész tojással, és kevés reszelt sajttal.Megkenem a kenyereket.Megszórom még reszelt sajttal, esetle pár igen vékony pici szalonnadarakával,ami a fiamé, arra még ketchupot is teszek.Mégegyszer a mikroba teszem.Régebben a kombinált fokozatra, de már sajnos az a mikrom elromlott, így külün-külön sütüm át.Ennyiért nem érdemes a villanysütõt bekapcsolni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. augusztus 24. 19:0320.

    Nálunk az  a tuti recept, hogy csinálok egy besamell mártást (bármelyik szakácskönyvben megtalálod- vajon megfuttatni a lisztet, tejet bele, borsozom, sózom, szerecsendiót rakok bele)majd ebbe rakok nagyon apró darabokra vágott gépsonkát, vagy nyári turistát (ezen én is csodálkoztam, de nagyon fini),aki szereti szerintem tök jó bele az apróra vágott kolbász, és én még teszek bele nagyon-nagyon apróra vágott csalamádét, vagy uborkát(nem nyerset). Ezt kezem a kenyérre, rá a sajt, fínom tea hozzá!!! Isteni.   

      

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_961171
    Torolt_felhasznalo_961171
    2005. augusztus 24. 18:4919.

    sziasztok!

    Jó kis szendvicsek!-  Én is megosztanák egy nagyon egyszerüt

    Vmilyen szárazkolbászt karikákra vágni ,zsemlét megvajazni rá a kolbikarikák majd reszeltsajt -és megsütni egyszerü de finom  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2005. augusztus 24. 18:4318.
    Van egy sonkakrém, az melegszendvicsre is jó: tehát fõtt füstölt tarját összeaprítunk aprítógépben (vagy ledarálunk, vagy nagyon apróra vágunk) harmadannyi sajttal, jó a füstölt is. Pici só, bors, egy evõkanálnyi tejföl, hogy kenhetõ legyen, és mehet rá a kenyérre. Még pici reszelt sajt mehet a tetejére, szerintem ez is fini...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (1)
    2005-08-24  17:12
  13. ngm
    ngm
    2005. augusztus 24. 18:0517.
    A sajtos kedvenc: lereszelsz sajtot (ha van közte füstölt az csak dob rajta.), összekevered tejföllel sóval, pirospaprikára. Kenyérre  és sütõbe vele. Ennek a tetejére már nem kell sajt 
    előzmény:
    ngm (16)
    2005-08-24  18:03
  14. ngm
    ngm
    2005. augusztus 24. 18:0316.

    Mi ezt a parizereset csak szimplán ketchuppel kevertük össze, só bors rá a sajt  és hamm (sütés után) 

    Tényleg melegszendvicses idõ van, a gyerekek is azt kértek 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2005. augusztus 24. 18:0015.

    Épp most hívtam a párom, h. mit hozzon hozzá... nincs ithon kenõmájas, meg majoranna... mostmár lesz... :-)

    nyammmiii

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (10)
    2005-08-24  17:40
  16. 2005. augusztus 24. 17:5214.

    Jaj, mindjárt éhen halok  ! Tök jó dolgokat írtok!!!

    előzmény:
    bkrisztika (12)
    2005-08-24  17:50
  17. 2005. augusztus 24. 17:5213.
    Fogalmam sincs, hogy került oda a smile. Biztos véletlenül. Bocsi
    előzmény:
    bkrisztika (12)
    2005-08-24  17:50
  18. 2005. augusztus 24. 17:5012.
    Töltött zsömle8db-hoz)4 közepes hagyma,1 doboz mackósajt,fél kilo darálthus,4-5 evõkanál kapribogyó, esetleg csemege uborka,2 tojás sárgája , só,bors, 8 zsömle.A hagymát nagyon apróra vágjuk.2 kockasajtot felapritunk,A darált hust, a hagymát, a kapribogyót vgy ubit felapritva a sajttal és a tojássárgákkal elkeverjük, sózzuk,borsozzuk.a zsömléket ugy vágjuk ketté , hogy kalapjuk és vastagabb aljuklegyen, ebbe töltjük a krémet.A maradék sajtokat kettévágjuk és a zssömlék tetejére tesszük.Elõmelegitett sütõben kb 20 percig sütjük, a kalapokat csak az utosó pár percben tesszük a tetejükre.Ugy megkivántam, eszméletlen jó!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (1)
    2005-08-24  17:12
  19. 2005. augusztus 24. 17:4311.
    melegszendvics nyammmm... én ezt osztanám meg veletek: fõtt tojást össze kell törni alaposan villával, mehet bele finomra vágott hagyma, tonhal konzerv, mustár, tejföl, kicsi vaj vagy margarin, só, petrezselyem. ezt rá a kenyérre, majd reszelt sajt és sütõ. Isteni! Hal nélkül, csak tojással is fincsi.

    egy másik, ami nagyon egyszerû: paradicsomszelet, rá bõven majoranna vagy bazsalikom és sok sajt. Ez fõleg összecsukós-melegszendvics tölteléknek jó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_247015
    Torolt_felhasznalo_247015
    2005. augusztus 24. 17:4010.

    Nekem is egybõl ezért jutott eszembe.

    Vacsira csinálok is

    a melegszendvicsrõl mindig a téli esték jutnak az eszembe,amikor az ember bevackolja magát a meleg lakásba,nézi a tévét a családdal és közben melegszendvicsezünk

    Nálunk mindig van egy ember(én ) aki nyakra-fõre gyártja a finom csemegét,a többi pedig mohón lakmározik

    Aztán persze én is hozzájutok elõbb-utóbb a finom falatokhoz 

    előzmény:
    Almakörte (9)
    2005-08-24  17:36
  21. 2005. augusztus 24. 17:369.

    Pont ma este lesz melegszendvics nálunk!!!!!!! :-) Már tegnap megbeszéltem a párommal... olyan melegszendvicses idõ van, nem????

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (1)
    2005-08-24  17:12
  22. Torolt_felhasznalo_247015
    Torolt_felhasznalo_247015
    2005. augusztus 24. 17:358.

    így igaz,így igaz!

    Jó kis meleg teával és nyam,nyam  

    előzmény:
    benimami (6)
    2005-08-24  17:33
  23. Torolt_felhasznalo_247015
    Torolt_felhasznalo_247015
    2005. augusztus 24. 17:337.

    Júúúj,de jóóó ötlet!!!

    muszáj kipróbálni!!!

    Szuper receptek ide mind!!!  

    Köszönöm

    előzmény:
    6tyu (5)
    2005-08-24  17:26
  24. 2005. augusztus 24. 17:336.
    Szia.
    Bizony ez az igazi!!!
    Én tegnap ettem melegszenyát bolti krémmel PFUUUJ nagyon rossz volt!
    Soha többé boltit nem eszem csak a jol bevált házi krémet
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247015 (1)
    2005-08-24  17:12

Címlap

top