Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
27
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2016-05-03 18:11181690.

    ez is jó pék


    csk nem az én oldalamon van

    2016-05-03  15:33
    galile (181686)
    előzmény:
  2. 2016-05-03 17:15181688.

    nem szoktam mű kifliket venni


    csak rendes pékeknél


    panificio il basilico városmajor utca


    retek utca

    2016-05-03  15:33
    galile (181686)
    előzmény:
  3. 2016-05-03 16:45181687.

    nem vagyok akkor elég öreg


    mert soha nem láttam lesokkolt kiflit magyarban


    csak a bagle ismerem úgy, de az se volt magyarban


    én nem ragaszkodom a tévé paprika semmi ízéhez


    a hátébénk gyárt krémet


    szoktam 1 decihez kábé deci paradicsomlét, féldeci oliva olajat keverni


    10 gerezd fokhagyma, oldalas beken, pihen egy nap és utána öntöttvas edényben sül 130 fok körül


     

    2016-05-03  15:33
    galile (181686)
    előzmény:
  4. 2016-05-03 15:33181686.

    http://aprosef.hu/bekebeli_fott_kifli


    (Lehet nem pont ez alapján sütöm, de hasonlóan. Zsemlét is kiflirecept szerint.)


    Egyszer próbálod, nem veszed többet a sajtos kiflit..


    Ha amit leírtam gulyáskrémnek számít, akkor igen, de az édes kaliforniai vagy kápia paprikától nem lesz magyaros íze.

    2016-05-03  15:24
    ugyintezo.a (181685)
    előzmény:
  5. 2016-05-03 15:24181685.

    azt nem szoktak


    csinálsz házi gulyáskrém?

    2016-05-03  14:59
    galile (181683)
    előzmény:
  6. 2016-05-03 15:06181684.

    A tojásleves nekem is nagy kedvencem. :) Annyiban másképpen fő nála, hogy általában nem pirítok alá lisztet, és egy paradicsomot, paprikát és egy szál lestyánt, zöldet, teszek bele még.


    Ha rizst, vagy tarhonyát teszek alá, akkor rizs vagy tarhonyaleves lesz. Akkor szeretem főzni, ha van friss paprikám, paradicsomom, lestyánom és petrezselymem. (Már várom nagyon, hogy rendesen meginduljon a lestyán, és akkor főzök én is. )


    Végre kaptam spárgát, azt hiszem a nem túl kreatív, de annál finomabb krémleves formát fogom választani...

    2016-05-03  07:58
    ancsa21 (181677)
    előzmény:
  7. 2016-05-03 14:59181683.

    Természetesen főzöm a tésztát. A kifli, vagy a zsemle tésztáját is.

    2016-05-02  11:37
    ugyintezo.a (181657)
    előzmény:
  8. 2016-05-03 14:51181682.

    Ételízesítő: Így tavasszal annyi finom íz van, egy csokor fehérrépa -zölddel, egy csokor srépa, újhagyma, fokhagyma, zeller, karalábé, káposzta, keményhúsú piros színű paprika -ezt összevágatni robotgéppel, nyersen hagyni, sóval keverni, és jobb minden ételízesítőnél! A só miatt eláll sokáig, és friss íze van.


    Esetleg egy nagy zacskónyi marhacsontot, vagy bármilyen sült hús csontját fagyasztóba tartani, abból egyet-egyet még a levesbe dobni...

    2016-05-02  17:04
    Zsumi45 (181664)
    előzmény:
  9. 2016-05-03 14:47181681.

    A halászlé leve víznek számít?


     

    2016-05-03  05:36
    ancsa21 (181672)
    előzmény:
  10. 2016-05-03 14:41181680.

    Sziasztok!


    Mi is káposztát ettünk tegnap, ma. Új kelkáposztából, új leveszöldségekből főztem frankfurti levest. Hozzá új tökből, sok kaporral készült tökfőzelék. Kolbászt, hurkát sütöttem hozzá.


    Ma vettem halakat , harcsát paprikásnak, pisztrángot sütni. Azt hiszem vacsorára elkészítem a harcsát nokedlival. Van egészbe sült krumplim, a nokedlitésztába belereszelem, majd kiderül, milyen lesz.


    Nagy adag gyümölcssalátát készítettem össze desszertnek. (Úgy 6-7 literes a tálam.)


    Tegnap pedig  krumplis tk.-ű tönkölykenyeret sütöttem kovásszal.


    Kovászt eddig négyféleképpen készítettem:


    Először a kenyértészta úgy negyedét mindig eltettem következő sütésre, így öregtésztából készült a kenyér. (Limara féle recept.)


    Aztán valahol találtam sok napos receptet, liszt és víz van benne. Az nem sikerült túl biztatóan,de  a készítés folyamata idején a Culinaris boltba voltam, ott vettem kovászport. Azzal készült a kovászom, amit hónapokig etettem. Úgy jó fél liternyi kovászom van folyamatosan.


    Úgy fél éve olvastam, hogy lehet úgy is kovászt készíteni, hogy 1 ek joghurt, liszt, víz, ezt etetni. Gondoltam egy próbát megér. Jó lett. Ez a legegyszerűbb kovászkészítés, van porom is, de a mostani kovászomnak az alapja is a joghurtos kutyulék. Ez és a kovászporos változat között nincs különbség minőségben, mindkettő jobb mint az "öregtészta". Nem vizsgáltam a glutént, szimplán a készülő kenyér állagát.


    Kenyérsütéskor először mindig meleg vizet, egy kanál vajat, sót, egy csipet élesztőt és a kovászt teszem a tálba liszttel. -Annyit, hogy fakanállal kevergetni lehessen, aztán pár órára a pulton hagyom, utána gyúrom tésztává. Kelesztem, aztán gyúrom-formázom, kelesztem, sütöm...


    -

    2016-05-03  08:22
    ancsa21 (181679)
    előzmény:
  11. 2016-05-03 08:22181679.

    Ma a maradék esszük. Illetve én már ettem :-))


    A káposztafőzelék kapott vajon sült répa karikákat. (Hála az égnek már itt is lehet kapni ausztrál színes répát. Egyelőre még csak ez a nagyon sötétlila változata van, de már ettől is nagyon boldog vagyok :-))


    Tényleg annyi volt az egész, hogy 1-1 kiskanál vaj és olaj keverékére tettem a karikákat, enyhén megszórtam sóval és kakukkfűvel, majd rácsuktam a kétfenekű tetejét, és mentem viharfelhőket nézni. Néhány perc, és kész is volt a finom feltét, mert ez egyszerre párol és süt is. Hogy én anno mit nem adtam volna az ilyen jó konyhai felszerelésekért, mikor alig időm volt otthon a meló mellett... Na mindegy, akkor örüljünk, mikor az adva vagyon.


    Aztán előszedtem a maradék feketeszezám pudingot is, és az is kapott a tegnapi befőttből. Határozottan jót tett neki. Szerintem így még kedvenc férjemnél is be fog jönni. Mert a, mi ez a szürke izé... látványa nem dobta fel :-DDD Viszont várhatóan megint szép lesz a bőröm a feketeszezámtól ;-))


    Sajna nem emlékszem honnét koppintottam az ötletet, de hogy az a magfőzőre volt hangolva, az biztos. Viszont lehet japán módra is készíteni, és határozottan jó tartású pudingot csinálni belőle. Erre itt van pl egy jó ötlet.


    --------------------


    Sziasztok. Legyen nagyon szép ez a hetetek is! 


     

  12. 2016-05-03 08:06181678.

    Aztán jött, hogy káposztafőzeléket akarok, de krumplival, mert halok éhen. Viszont legyen benne fehérje is, ami nem állati származék, és úgy legyen sűrű, hogy ne kelljen berántani. És lőn.


    Mivel káposztafőzeléket mindenki tud főzni, ezért csak a lényeg:


    Tegyél hozzá 1 csésze quionát. Ez egyben sűrít is, és adja a fehérjét is. Aztán tálalod azzal, amit rákívánsz. Én színt kívántam rá, ezért rendesen kapott a zellerlevelek szárából :-))


    Aznap csináltam még rizspudingot is, kuktában. Ennek főzési idéjét még jobban ki kell tapasztalni, mert ez úgy szétfőtt, mint annak rendje, módja. De jóóóó vóóót :-)) Talalásnál megöntöttem kókusztejjel, és megybefőttel.


     

  13. 2016-05-03 07:58181677.

    Nem sok mindent tudok arról mutatni, hogy mi volt a napokban az asztalunkon, mármint itthon, mert megint nagyon szaladgálós lettem. Ezért legtöbbször ott eszem, ahol az éhség rámjön. Tetejébe néhány napon belül sűrűn átjárok majd Malaysiába is, így elég ritkán leszek.


    A napokban amolyan igazi régről, a gyerekkoromból való ízekre vágytam. Meg arra, hogy az legyen pocisimogató is (comfort food). Viszont közben megint rámjött az is, hogy mi lenne ha mindennek ellenére még egészséges is lenne... és ebből lett pl a:


    Tojásleves egészséges módra - ancsa21
    Forrás: Saját kútfej


    1/2 csésze köles liszt (turmixban, vagy kávédarálóval őröld meg a kölest)
    Kb 1.5 evőkanál zsiradék (N. íztelen kókuszolaj)
    Ízlés szerinti mennyiségben köménymag, fekete mustármag és babérlevél
    1 fej vereshagyma, nagyon finomra aprítva
    3 gerezd fokhagyma, még finombbra aprítva
    Ízlés szerinti mennyiségben őrölt paprika (N. kb 2 púpos teáskanálnyi)
    Szükség szerinti mennyiségben üvegtészta (mungobabból)
    3-4 tojás
    Néhány szár zellerzöldje


    Elsőre megőröltem a kölest, majd a fűszereket a kölessel együtt szárazon pirítottam. Mikor már illatoztak, hozzátettem a zsiradékot és mindezzel együtt, kevergetés mellett megdinszteltem a hozzáadott hagymaféléket is.


    Mikor a hagyma már üveges lett, rászórtam a pirospaprikát, és egy percig még kevergetve összesütöttem őket.


    Felöntöttem vízzel, és beletettem a zellerzöldeket meg az üvegtésztát. Felforraltam a levest, majd a hőmérsékletet visszavéve (ettől lesz sok szabadidőd ;)) addig főztem, míg a hagymák teljesen eltűntek, és a kölestől meg az üvegtésztától jó sűrű lett a leves. (Aki még nem tudja annak mondom, hogy az üvegtészta meglepően sokáig fő, így lehet akár rögtön a kezdetnél beletenni a levesbe. De ki kell tapasztalni, mert ez is attól függ, hogy milyen a tészta minősége.)


    Kiszedtem a zellerzöldjét (íze kell, nem a látványa), majd felvertem 3 db tojást, és egy villa hátán keresztül belecsorgattam a forró levesbe. (Ezt a kínaiaktól tanultam.) Néhány kavarás még, és kész is volt, a valóban pocaksimogatóan jó leves.


    Díszitheted is, meg zöldségesebbre turbózhatod, ha hajszálvékonyra szelt zellerszárral szórod meg alaposan a levest rögtön tálalás előtt. Nekem csak néhány levélszár maradék volt itthon, de azt a főzelékre szántam, így díszítés most nuku :-))


    ------------------------


    Ez tényleg olyan finoman sűrű leves, amire időnként határozottan rásajdul az ember, de mégsem tömít, hanem élvezetet ad. Szerintem tutira :-))


     

  14. 2016-05-03 06:57181675.

    Közben kiballagtam, és a répák már meg is sültek kevéske vaj és olaj keverékén, kakukkfűvel ízesítve. Igaz, lustaasszony módra, a kétfenekűmben semmi perc alatt lettek készen. De jó is volt, hogy kimentem, mert a konyhaablakból látni csak igazán, hogy mekkora vihar közeledik. Az ablak meg nyitva volt.


    Amíg betolom az ebédem, addig kívánok nektek kellemes ébredést és finom reggelizést :-))


     

  15. 2016-05-03 06:01181674.

    Ami a kenyereket, meg sütésüket illeti, az nálunk is legtöbbször passz. Merő önzésből. Mert ha én nem ehetem, akkor az nem olyan jó érzés nézni, hogy a másik felem meg jóízűen betolja. De ettől még van az, hogy ha rámjön, akkor csinálok valami olyat, amit eddig még nem, mert... Mert ki tudja miért, csak úgy rámjön ;-))


    Viszont most tényleg ki akarom próbálni azt, hogy való igaz-é, hogy a kovászos kenyér során a glutént előemésztik a hosszú erjedésben az ott nagy munkát végző baktériumok, és ezért még az érzékenyek is ehetik néha, vagy sem. Mert ha igen, akkor bingó :-))


    Fokhagyma meg mindenbe kell! Töményen sok, mert az úgy jó :-)) Nem is értem, hogy lehetnek olyanok, akik fintorognak tőle. Az egyik haveromat még a világból is ki lehetett űzni vele.


    A rózsáira szedett gőzölt brokkoli nagyon finom ám fokhagymás fehérmártással. Csak hogy tudd ;-))


    -----------------


    Nekem is szoktak kajaterveim lenni, majd tutira más készül ebédre. Amire az indulás pillanatban ráéhezek ;-)) Sajnos nálunk ezért nem tud üzemelni egyetlen előrekészítés, vagy heti terv sem, mert ráéhezőkém állandóan és mindent felülír. Nem szép, de ez van.


     

    2016-04-28  09:28
    Nessy (181633)
    előzmény:
  16. 2016-05-03 05:48181673.

    Így van Nessy, minden ételt lehet gyönyörűre és finomra is készíteni. Sőt, mindezzel együtt, még egészségesre is ;-)) 


    Tényleg hála az interneten írogató millió, hihetetlen jó fantáziával megáldott blogolónak! Ma már az is tud eszméletlen finom ételeket készíteni, akinek pedig soha nem volt fakanál a kezében. És annyira inspirálóak a blogolók által feltett fotók, hogy nincs mese, az ember fogja magát, és kiballag a konyhába :-)) De érdemes eltanulni tőlük a főzési trükköket is, mert azokkal eszméletlen sok időt meg lehet spórolni. Ami ma már a kincsnél is többet ér.


    Ami meg a mindenből lehet királyi kaját csinálnit illeti, érdemes lenne a kínaiak főzési tudományát olvasgatnod. Mert ha valahol, akkor náluk igaz az, hogy ami csak egy milimétert is tud mozdulni, abból lehet ételt készíteni ;-)) Néha egészen meglepő a bizarrságuk, de attól még jók. Igaz, néha a gyomrunk előtt az agyunkat kell meggyőzni... 


    -----------------


    U.i. Tegnap fogyott el a rizstej szerűségből készített joghurt. Szerintem simán bírta volna még tovább is.


    Viszont a napokban csináltam meg a magtejfőzőben fekete szezámból pudingot is. Ezt besoroltam a nagyon nem szép, de finom édességek közé. És állítólag ez is egészséges. Szeretem mikor finomakat ehetünk, és még vállon is veregethetjük magunkat, hogy hűűű de egészségesen étkezünk ;-))


     

    2016-04-28  14:07
    Nessy (181643)
    előzmény:
  17. 2016-05-03 05:36181672.

    Zsumika, szerintem a halak a vízben funkcionálnak a legjobban. Bár én még a nézésüktől is hányni tudok. Ezt a világ legszebb helyén, a nagy-korallzátonynál be is bizonyítottam... 


    A tepsis zöldségeknek viszont állótaps :-)) Hogy mennyivel finomabbak lesznek a különféle fűszerekkel megszórt, enyhén beolajozott zöldségek a sütőben átsütve, az hihetetlen. Nálunk is nagyon gyakran előfordulnak.


    Pl ma is ilyen lesz az ebéd. Van még a pár napja főzött káposztafőzelékből, és annak tetejére kerül majd a fűszerezett, vajon sült répa. Csak fel kéne állni, és meg kéne csinálni... ;-))


     

    2016-04-28  15:06
    Zsumi45 (181647)
    előzmény:
  18. 2016-05-03 05:29181671.

    Galile, akkor én iiten mostan megkérlek, hogy írd be nekem légyszí hogy készíted a kovászt! Lépésről lépésre, hogy én is követni tudjam ;-))


    Tudományosan már felkészültem, az internet könyvtárban találtam egy jó könyvet, Orwashers-Artisan Bread . Orwashers egy híres new yorki pékség/üzlet, ahol visszatértek a 100 évvel ezelőtt készített kenyerek minőségéhez, s készítik is meg árusítják is a kézműves remekeiket. Külön örömömre szolgál,  hogy az ott kb 100 évvel ezelőtt megtelepedett magyar pékek is résztvettek a minőségi kenyér létrehozásában.


    A könyvben meg is adják a sourdhough kenyér indítójának miligrammra és mililiterre pontos mennyiséget, a legjobb hőmérséklettel együtt. Ez a mennyiség egy hadsereget is kiszolgálna. Namármost, azt nekem át kéne tenni kétemberes mennyiségre...


    Szóval lennél olyan kedves megadni a te módszeredet? ;-))


     

    2016-04-29  08:47
    galile (181653)
    előzmény:
  19. 2016-05-03 05:15181670.

    Asprey dukál a szalonnához ;)


     

    2016-04-29  09:07
    ugyintezo.a (181655)
    előzmény:
  20. 2016-05-03 05:04181669.

    Hát lehet..., meg ízlés kérdése is, de nagyon úgy néz ki, hogy a fagyasztva szárítottak nem jobbak, mint pl a fagyasztottak. Igaz, cserébe viszont jóval kisebb helyen elférnek. Elképesztően nagyobb árért... Viszont az így szárított bogyósokkal határozottan szemezgetek. Főleg a málnával. Összeporítani, majd rászórni az édességre, édes joghurtra. Már az elképzelt látványtól is összefut a nyál a számban :-))


    De valójában az van, ha jó sok zöldséget beletesz a főztjébe, meg fűszereket is, és forráspont alatt főzi őket (lassan, sokáig), akkor nem lesz szüksége a hozzáadott, akár fagyasztva porított, vagy bármilyen más módon elkészített ízesítőkre.


    De akinek szüksége van rá, az otthon is el tudja készíteni a család szája ízére hangolt ételízesítőt. Minden csoda gép nélkül is. Pl, ha az illető lassúfőzőben víz hozzáadása nélkül összefőzi a számukra kedves zöldségeket és zöldfűszereket a megfelelő mennyiségű sóval, majd a végén összeturmixolja mindezt. Az így elkészített ízesítő hosszú hónapokon keresztül élvezhető. (Ezt a múltkor direkt leteszteltem itthon, és remélem be is írtam nektek...)


    --------------------


    Mindenesetre most légből kaptam saját ötletet, hogy legközelebb kevesebb sóval próbálom ki, viszont a legvégén, mikor kihűlt már, keverek hozzá miso pasztát, hogy az abban lévő baktériumok majd akár évekig is életben tartsák az ízesítőt... Hmmm, tényleg ki fogom próbálni, próba szerencse :-))


     


     

    2016-05-02  15:16
    ugyintezo.a (181663)
    előzmény:
  21. 2016-05-03 04:44181668.

    Szép és jó reggelt kívánok, MIndenkinek :-)) Jó ilyen sok beírásra megérkezni :-))


    És most nekilátok visszafelé olvasni benneteket.


     

  22. 2016-05-02 18:15181665.

    Bio Berta gyártmány: bio bógríz a neve,  só nélküli szárított zöldségek. Én nagyon régen használom, nagyon jó.

    2016-05-02  15:01
    Nessy (181662)
    előzmény:
  23. 2016-05-02 17:04181664.

    Jajj, ne haragudj, voltam a zöldségesemnél, s azt mondja, idén nem kapott, de a termelő el is tűnt a szeme elől. Úgy emlékeztem, nemrég még ott láttam a polcán. Valóban a közel múltban fogyott el, azt ígérte, utána jár, miért nem szállít, s van-e más akitől beszerezheti.


    Kutatok én is!

    2016-05-02  15:01
    Nessy (181662)
    előzmény:
  24. 2016-05-02 15:16181663.

    a fagyasztva szárítottak a legjobbak


     

    2016-05-02  15:01
    Nessy (181662)
    előzmény:
  25. 2016-05-02 15:01181662.

    Húú várom a kistermelő nevét vagy elérhetőséget.
    Nagyon szeretem az ilyen természetes ízesítőket- az összes többi sóval van tele inkább...

    2016-05-02  12:35
    Zsumi45 (181661)
    előzmény:
  26. 2016-05-02 12:35181661.

    Most épp kifogyott az enyém is, Szeged környékén valami kistermelőtől szerzi be az a zöldségbolt,ahol venni szoktam. Megnézem majd a címkéjét és megírom.

    2016-05-02  12:11
    Nessy (181658)
    előzmény:
  27. 2016-05-02 12:24181660.

    Ezt mind én is szeretném, mert halak jegyben is születtem, imádom a halat- ha nem félnék a szálkától...

    2016-04-28  15:19
    galile (181648)
    előzmény:
  28. 2016-05-02 12:11181658.

    Hol lehet ilyen natúr szárított zöldséget venni? Megszűnt egy vállalkozás, akik ilyet csináltak, így nincs forrásom.Hamarosan kifogyok, és akik csinálták, már a telefont se veszik fel- vagyis a fax arra a telefonra van kötve...:(

    2016-04-28  15:06
    Zsumi45 (181647)
    előzmény:
  29. 2016-04-29 12:48181656.

    A főzésre gondolsz?

    2016-04-29  09:03
    ugyintezo.a (181654)
    előzmény:
  30. 2016-04-29 09:07181655.

    szalonna, paprika paradicsom


    és mosolyognak a haverok, hogy késsel villával eszem


    körte alma.... feldarabolva és villával


    ujj leszopás nincs


     

    2016-04-29  08:47
    galile (181653)
    előzmény:
  31. 2016-04-29 09:03181654.

    és lesokkolod, ahogy kell csinálni?


     

    2016-04-29  08:47
    galile (181653)
    előzmény:
  32. 2016-04-29 08:47181653.

    Pedig van ami piros-ropogósan finom, és vannak dolgok, amiket meg kell fogni. :))


    Tegnap délután vettem észre, hogy nincs elég kenyerünk, úgyhogy ha már beszéltünk itt róla,  bagelt sütöttem, teljes kiőrlésű lisztből, meg a kovászból is borítottam bele. Jó lett így is, máskor is teszek bele. (A gyorsaság miatt elsősorban az élesztő dolgozott benne, de biztosan nem rontott rajta. )

    2016-04-28  16:41
    ugyintezo.a (181651)
    előzmény:
  33. 2016-04-28 16:44181652.

    szivi


    van friss időben szedett a közeledben?


     

    2016-04-28  15:19
    kisnyusz (181649)
    előzmény:
  34. 2016-04-28 16:41181651.

    én nem szeretek kézzel enni és a szálkás nem megy csak szerszámmal, vagy nagyon macetás


    a szétsütütt dolgokat se szeretem

    2016-04-28  15:19
    galile (181648)
    előzmény:
  35. 2016-04-28 15:21181650.

     A tepsis zöldség receptedet én is megsütöttem, lehet ma vacsorára csinálok is újra, mert tényleg finom.

    2016-04-28  15:06
    Zsumi45 (181647)
    előzmény:
  36. 2016-04-28 15:19181649.

    Köszi, van néhány jó ötlet, amit majd kipróbálok, de most inkább spárgát veszek, amíg lehet kapni:-)


     

    2016-04-26  18:38
    ugyintezo.a (181600)
    előzmény:
  37. 2016-04-28 15:19181648.

    Akkor jövök az ellenvéleménnyel, részemről szeretem az itthoni fajta halainkat is. A pontyot halászlébe, gyúrt tésztával, a busát rántva, a keszeget, kárászt ropogósra sütve paprikás lisztbe forgatva, a harcsát paprikásnak. De éppen így jöhetnek a pisztrángfélék, hasüregbe rozmaringszál, fokhagyma, citrom, sütve, a lazac serpenyőben sütve, vagy krémnek, vagy..vagy...ja és persze az icurka picurka szeméthalak is, chipsnek sütve....a tonhalkonzerv tésztának...

    2016-04-28  15:02
    ugyintezo.a (181646)
    előzmény:
  38. 2016-04-28 15:06181647.

    A hal nekem is így funkcionál, egyedül vagyok, kicsiket , gyorsan készítek. A zöldségesemnél is árulnak natúr szárított zöldséget, azt használom ízesítésre. Közeli termelő csinálja, de bevizsgált.


    Gyakran csak tepsis zöldséget eszem, esetleg csirkemell csíkok hozzá, serpenyőben.


    Bármi: Krumpli, s.répa, cékla, sütni való tök, cukkini, padlizsán, batáta, zeller...paprika, paradivsom .Kockára, bármilyen összetételben a tepsi 4 sarkának irányában elterítem. Külön-külön fűszerezem, amit oda illőnek tartok, azzal. ( fahéj, őrölt kömény, piros paprika, mediterrán... stb) Lespriccelem olajjal, ha kell, pici vizet alá. Rá fedő, vagy alufólia,. Ha már puha, kicsit lepirít és jó étvágyat!


     

    2016-04-28  14:03
    Nessy (181642)
    előzmény:
  39. 2016-04-28 15:02181646.

    szálkás szart én se szeretem

    2016-04-28  14:37
    Nessy (181645)
    előzmény:
  40. 2016-04-28 14:37181645.

    No az úgy király :)

    2016-04-28  14:17
    ugyintezo.a (181644)
    előzmény:
  41. 2016-04-28 14:17181644.

    kaja nem kidobás nekem is elvi klrdés


    halcsontokból alaplevet szoktunk főzni és leszűrjük


    a halászlébe meg filé megy

    2016-04-28  14:07
    Nessy (181643)
    előzmény:
  42. 2016-04-28 14:07181643.

    Engem anyukám egyedül nevelt fel, így tőle megtanultam xar-ból is várat építeni. Soha semmit nem dobok ki, és megpróbálom úgy elkészíteni, hogy az királyi kajának hat...Nekem az :)


    szoktam ugyanilyen halból halászlevet is készíteni- annál finomabb nekem nem is kell- annál is inkább, hogy szálkás halakat nem veszek, és mégis van halászlé ha épp úgy akarom :)

    2016-04-28  13:11
    ugyintezo.a (181640)
    előzmény:
  43. 2016-04-28 14:03181642.

    Nekem se játszanak a vegeták, csak a Vegeta Naturella.
    abban nincs + só, és tartósítószer sem.


    Én ezt a kaját még ha nincs időm, ebédre is megeszem, vagy uzsonna/vacsora is lehet.
    Zöldségekkel, vagy pl maradék pörkölt húst hozzáadva teljes értékű ebéd nekem krumplipürével vagy rizs körettel, savanyúval, de simán rozsos , magvas kenyérrel is.

    2016-04-28  13:11
    ugyintezo.a (181640)
    előzmény: