Keresés a fórumban

Mit fözzek holnap? (
27
 embernek tetszett)
Több Gasztro topik »
»
Torolt_felhasznalo_282287
Biztos vagyok abban, hogy sok nőtarsam felteszi ezt a kerdest,szinte naponta magában,vagy a családnak:mi legyen a holnapi ebed,vagy vacsora?!
Segitsünk könnyű és gyorsan elkeszithető ötletekkel egymásnak!
  1. 2015-05-28 08:14181274.

    Kimaradt a könyvekre reagálás, én is sokat olvasok egyszerre (ej, de szeretem is az ebookomat, mindig nálam van az összes), aztán időnként találok olyan könyvet, sorozatot, ami annyira jó, hogy végig kell olvasni, ilyen volt a Papírsárkányok és a folytatása, vagy a Honfoglalás trilógia, a Hunyadiak vagy amikor új műfajt "fedeztem fel", a fantasyt... (Meglepődve vettem észre, hogy a tündérmesék még mindig el tudnak varázsolni )...meg még ezernyi könyv.. :)))

    2015-05-28  05:18
    ancsa21 (181272)
    előzmény:
  2. 2015-05-28 08:10181273.

    Szép Reggelt!


    Nagyon szép ez a karfiol torta, biztosan finom is, a cukkinis lecsót én is megkívántam, de már csak hetek kérdése, és olyan cukkini túltermelés -jó esetben paprika túltermeléssel-lesz nálunk, hogy most azt esszük, ami éppen terem. Spenót, újhagyma, fehér retek, eper, saláta, kapor, petrezselyem,cseresznye, kiegészítve azzal, ami szembejön és szép...meg tojással.


    Szerintem vannak helyzetek, amikor a tejre szüksége van a szervezetnek. Terhesen pl. nagyon kívántam, sok fogyott. (A hideg tejtől nem voltam rosszul.) Aztán ahogy már nem szoptattam, leszoktam róla, nem kívántam, a tél elején csúnyán eltörtem a kezem, megint azt vettem észre, hogy elfogy egy-egy pohár tej, a kávém is egyre inkább tejeskávé lett. Most ott tartok, hogy plusz tej nem fogy, de a kávémba felesben teszem. 


    A gyerekek is érdekesek, a nagyok kisebbnek mindig tejet, kakaót kértek, most teáznak, maguktól vacsorára sem kérnek. A kicsi viszont igen, néha "bűnbe viszi" esténként a nagyokat is. Úgy gondolom, vannak benne tápanyagok, amikre időnként szüksége van a szervezetünknek, akkor igyuk, normál helyzetben a felnőttnek lehet nincs rá szüksége.


    A cukor az egyértelműen függőséget okoz, minél több fogy, annál jobban kívánja az ember, a tejnél eddig nem vettem ilyet észre.


    Tegnap este az origóról vett recept alapján quiche-t sütöttem, jó ez a tészta, jó lett, úgy egy kiló nyers spenót fogyott hozzá. Desszertnek a rízstejed alapján zabtejet főztem, abból készült csokipuding, mézzel izesítve, tejszínnel. Utódesszertnek meg a leszedett eper felét ettük meg (úgy bő 2 kg lett ebből is), ment is egy újabb adag a fagyasztóba. Most hat kisebb és egy nagyobb doboz eper várja a telet, meg a 14 üveg lekvár....:)


     


     


     

    2015-05-28  05:07
    ancsa21 (181270)
    előzmény:
  3. 2015-05-28 05:18181272.

    Legyen nagyon szép a napotok, és a közelgő hétvégétek is 


     


     

  4. 2015-05-28 05:16181271.

    De hogy hirtelen édesség is kerüljön még mellé, ezért 2 EK mézben*, 1 egész narancs reszelt héjával együtt összesütöttem néhány darab itteni, kisméretű banánt, meg kevés gojibogyót. Ennyi az egész :-)) Kókuszjoghurttal nem csak finom, de még egészséges is lett.


    Az egyetlen dolog amire figyeljetek, hogy ne legyen túl forró a hőmérséklet, mert az szétcsapja a szeleteket. Talán ha 2x kevertem meg az egészet.


    ------------------------


    * A 2 EK méz nekem túl sok volt. Legközelebb csak 1 kanál méz megy bele, és ha nem lenne elegendő mennyiségű a szirup, akkor még egy kevés tisztított vaj is kerül hozzá.


     

  5. 2015-05-28 05:07181270.

    Ez meg itten-mostan a világ leggyorsabban elkészíthető, finomságos szépsége, a sós karfiol-torta. Legalábbis nekem mindkettő volt, a férjemnek meg nagyon ízlett. Szépségre nem ad ;-))


    Ez az étel is csak megerősített abban, hogy egészséges  mennyiségű lustaság határozotttan rulez ;-)) Már hosszú hónapok óta velem élt egy kajafotó, amin egy fej, étvágygerjesztően színes karfiol volt látható. Igenám, de azt elő kellett volna párolni, esetleg főzni. Nekem meg nincs is olyan szűrőszerűségem, amire tehettem volna a karfiolt, miközben a víz alatta gőzölög. Vagyis van, csak épp foggantyúja nincs, anélkül meg pont ugyanannyi kibányászni az edényből az omladozó karfiolt, mintha fazékban főztem volna (szét...).


    De tegnapelőtt összeállt a fejemben a grízestésztának alkalmatlan összefőtt gríz, meg a hütőből kifelé figyelő karfiol... majd mentem is a konyhába :-))


    A nyers karfiolt ráültettem egy sütőpapírra, majd összeturmixoltam a maradék főtt grízt, 1 EK olajat és annyi joghurtot, hogy kenhető kence legyen belőle. Színesítettem kurkumával (mert ezzel a színnel égett bele a tudatomba a fotó ;-)), a szokásosnél több sóval, hogy abból jusson a karfiol belsejébe is, meg már nem is tudom még milyen fűszerrel. Majd ezt a kulimászt egy tojáskenő ecsettel alig idő alatt rákentem a karfiolra. Ment is a sütőbe. S ha nem mélyedek el egy könyvben jobban a kelleténél, vagyis hosszabban, akkor gyönyörű színű lett volna az eredmény. Így kicsit megégettem, de ez az ízén nem rontott. Sőt... ;-))


    A lényeg, hogy kívül a kulimász ropogós lett, bévül meg -gondolom a kulimász vastagsága miatt- finoman átfőtt úgy, hogy a még "tortaszelésnél" is simán megtartotta a formáját.


    Míg a karfiol a sütőben saját levében süddögélt, addig csináltam gyorsan egy fokhagymás bazsalikomos, olivával meglocsolt paradicsom köretet is, hogy a köret ne csak finom, de szép is legyen ;-))


    Valóban alig melóval jött össze ez a finomság, ami tetejébe nagyon olcsó is, és olyannyira látványos is, hogy a közeljövőben nálunk ebédelő barátaink is ezt fogják kapni. Élvezzék ők is a vegán élet finomságait ;-)) 


    ------------------


    A felkent kence bármiből lehet! Pl egy sajtalapú akármire nekem még akkor is összefut a nyál a számban, ha én azzal nem is élhetek... 


    A képek sajna nagyon rosszak lettek, mert az esti világítást nagyon nem szeresse a mobilom, s emiatt eléggé rá kellett húzni a világosabb színeket. A fotómasina meg még mindig itthon csücsül.


     

  6. 2015-05-28 04:43181269.

    Ma is hoztam magammal finomságokat :-DD Hogy  nekünk nagyon ízlettek, arra szavamat adom. Meg arra is, azt észre sem vettem, hogy minden besárgállott... De hogy ennyire, az engem is meglepett. Valószínűleg emiatt kell majd legyen szép piros paradicsomleves a közeljövőben :-DD


    Tegnapi reggelim Zsumika ihlette a cukkinis lecsójával. Nagyon rákattantam, és még cukkinit is kaptam. Ma reggel meg sikerült belefutnom olcsó avokádókba. Jól be is termeltem belőle. Jólesett, hogy nem kellett vékonyra vagdosni, jutott bőven mindenhová. Mert bár az itteni éghajlaton érik ez is, de ennek ellenére külföldről hozzák be, és aranyárban mérik. A miértjére még nem sikerült rájönnöm.  


    -------------------------


    S amit látható, a tojás visszavéve az étrendembe. Már megint az van, hogy mindenhez fehérjét kell ennem. (Kínai doki) Ezért hazafelé beszaladtam az üzletbe, és vettem 1 kg oldalast, mert hogy azt én szeretni szoktam. Le is sütöttem még aznap éjszaka a lassúfőzőben. Másnapra kiderült, hogy ez is múltidő.. Egyet azért csak megettem belőlük, de a többi ment Gesellééknek, akiknek határozottan ízlett :-DD


    Így marad a tojás, meg tofú, meg magvak. Aztán ossza be őket a szervezetem, mert húst már nem sokat fog kapni.


     

  7. 2015-05-28 04:29181268.

    Sziasztok, Szijja Galile :-))


    Addig jó, ameddig a gyerekek sokat tudnak nevetni ;-)) Ahogy szertenézek itt az nlc-n is, azt a képet kapom, hogy otthon eléggé limitált lehet azon családok száma, ahol szívből és sokat lehet nevetni. Elég csak néhány egyéb topikba beleolvasni. Gyűlölködnek, acsarkodnak, de minimum tetőtől talpig búval béleltek. Szóval én szívből örülök, hogy nálatok sokat nevetnek a gyerekek. Tegyék is minél tovább :-DD


    Nem csoda, hogy nagyon szereted a tejet! Erről egy nagyon érdekes dolgot olvastam nemrégiben. Mármint arról, hogy miért is szeretik azt annyira, és miért is nehéz a tejről leszokni sok embernek. Eddig én még nem hallottam erről, de most egy orvos könyvében olvastam, hogy az ultrapasztörözés következtében megváltozik a tejcukor láncolata (ha jól emlékszem...), és annak új kémiai formája már pontban azokat az idegvégződéseket és központokat fogja birizgálja, amiket a kemény drogok is. Csak persze csak jóval kisebb birizga mennyiségben ;-))*.  De sajna, sokaknál ennyi is elég ahhoz, hogy "tejdrogosok" legyenek. Bármilyen viccesen is hangzik, mégsem tudok röhögcsélős szmájlit biggyeszteni a mondat végére...


    Egyébként, ugyanez a helyzet a gluténnel is. Az is drogként üzemel azok szervezetében, akiknek az emésztési, majd az anyagcsere rendszerük nem bírja azt rendesen feldolgozni. Nem is lehet véletlen az, hogy az emberek határozott boldogságosat éreznek, mikor jól teletömik magukat péksüteményekkel, vagy tésztás kajákkal. De sajna a kenyérrel is ugyanez a helyzet.


    Ennek a droghatásnak köszönhető az, hogy sokan csak nehezen tudnak leszokni a süteményekről, tésztákról, tejről, stb-ről. Aztán még jó sokáig szenvednek azok hiányától. Ha jóval kisebb hatásfokkal is, de mégis csak drogmegvonási tüneteken mennek keresztül.


    A poralapú zöldlöttyel kapcsolatban beszedem dícséreted! Megérdemlem ;-)). És van még legalább két hónapra való belőlük... 


    --------------------


    * Mivel állandóan 8-10 könyvet olvasok egyidőben (tudom, hülye szokás, de már soha nem fogok leszokni róla :-)), most nem emlékszem melyikben, és főleg hol volt erről szó. De amint megleltem, bemásolom ide.


     

    2015-05-26  08:42
    galile (181267)
    előzmény:
  8. 2015-05-26 08:42181267.

    Sziasztok!


     


    Nem nagyon írtam, de akadozott a net, nekünk meg most 31.-éig annyi munka van...utána megszököm pár napra és gépet sem akarok látni!


    Tegnap gyerekmunka segítségével lett ebéd és viszonylagos rend. A kicsi mamánál nyaral a héten, a nagyok voltak az "áldozatok",  de úgy tűnt annyira nem bánták. Hogy tudnak ezek a gyerekek ennyit nevetni!


    Az ebéd paradicsomos leves volt, zellerrel, bazsalikommal, rízstésztával, hozzá sok zöldséges rizses hús, curryvel izesítve, jégsalátával.


    Kenyeret sütöttem, a maradék rizses tejből gofrit, jó 10 kisüvegnyi eperlekvárt tettem el, azt ettük hozzá.


    Zsumi: A költözés jó nagy munka, kitartás! Sokszor költöztünk, annak is megvan a maga varázsa. :)


    Ancsa: Megint gyönyörűek a képeid! Hősies vagy a zöld keverékeddel. :) A szójatejet semilyen formában nem szeretem, a rizses-mandulás így másodszorra egészen jó lett, de túlságosan szeretem az igazit, ...meg a vajat, sajtot, stb... Ha rízstejjel működnek a sütik, tészták, pudingok, akkor legalább a tej egy részét kiváltom vele, később meg meglátjuk..Kis lépés is lépés. Meg minden ételnél találhatunk olyan indokot, ami miatt nem ajánlott fogyasztani, annyira nem veszem komolyan.Persze más lenne, ha úgy látnám érzékeny rá valaki a családból. Eddig a gyerekek úgy tűnik a tojásfehérjére kicsit érzékenyek. Nesze neked szuper egészséges biotojás, ami miatt a tyúkokat tartjuk...


    A csicseri borsót, szezámmagot szeretjük, biztosan finom lett amit készítettél...Káposztám is van, de ma nem főzök, van maradék tegnapról, holnap meg kínai van lefagyasztva, zöldséges rizsem meg biztosan maradni fog, úgyhogy nem főzök. Bár lehet holnapra bedagasztok egy pizzatésztát -még ma, így lesz nagyon finom-hiába a liszt nálunk marad.Sok teljeskiőrlésű fogy, meg magok, de nagyon szeretjük a tésztákat.


     

    2015-05-26  07:23
    ancsa21 (181266)
    előzmény:
  9. 2015-05-26 07:23181266.

    Ezt meg csak úgy :-) A mai reggel nagyon nedves volt. Tegnapelőtti éjszaka még az ég is leszakadt. Itt csapkodott a közelben néhány baromi nagy villám, és ez a völgy miatt olyan eszelős hangokat hozott össze, hogy hihetetlen. Meg olyan eső zubogott le az égből, hogy biztos voltam abban, reggel a csupasz falakra ébredünk. De még csak egy gally sem szakadt le. Hogy ez a növényzet errefelé mit bír el, Uramatyám... Hihetetlen :-))


    Ezen kívül még azt bírom az itteni zuhárékban, hogy egyik helyen ömlik, majd néhány méteren belül tök száraz. Majd ismét belefutunk egy esőfüggönybe, ami mintha egy fal mentében zubogna le. Meg is kértem kedvenc férjem filmezze már le, mert ilyen eső-zebrát nem mindennap látni. Mire beértünk az egyetemre rá is jött, hogy melyik gombot kellett volna nyomnia...  ;-))


     


     

  10. 2015-05-26 07:17181265.

    Aztán hoztam még estére narancsost (megy a naplementéhez ;-)), reggelre meg zöldet. Ez is megy a reggeli zöld színekhez. Már amikor nem esik ;-))


    Tegnap bújkált bennem egy flu lehetősége. Már a fejem is kezdett fájni. Mindenki beteg a környéken. Erre megittam egy nagy adag goji + kurkumás teát, egy kis adag V-soy tejjel. Ma reggel kutya  bajom :-)) Ez tényleg üzemel.


    Aztán ma reggel lenyomtam egy adag spenótos italt is. Valamikor tavaly vettem egy adag zöldporos örleményt, amiben valami 65 féle zöld akármi van. Biztos marha jót tesz, de az íze... Egy évre félre is tettem, mert annyira nem bírtam azt a valami édeskést az ízében. De minap rendcsinálás közben kiderült, novemberben lejár az ideje. Ahhoz meg eszméletlen drága volt, hogy csak úgy kidobjam. 


    Ezért most összeturmixolom spenóttal, meg nagy adag citrommal és kevés zabtejporral. Na, így már letudható. De még sok reggelen keresztül fogok azért enyhén fintorogni még így is, mire el fog fogyni.


     


     

  11. 2015-05-26 07:03181264.

    Ezeket meg hoztam magammal: 


    Csicseri hummusz cserszömörcével, olivaolajjal


    Ritka azon ételek száma, ami ennél gyorsabban készíthető, és ennél finomabb ;-)) Szerintem rengetegen csinálják, s én is csak azért mutatom meg, hogy elmondhassam, aki eddig még nem tett hozzá őrölt köményt, az a jövőben tegyen hozzá!


    Én sem használtam eddig, de egy marokkói kajás oldal meggyőzött, és maximálisan igaza is lett :-)) Ettől lesz a hummusz közel-keleti ízesítésű.


    1 konzerv csicseri + annak fele mennyiségű leve
    1-2 gerezd fokhagyma
    2 púpos EK szezámmag kence (tahini)*
    Kb 1 citrom leve (szerintem kevesebb kell, ezért kóstolgasd)
    1/2-1 tk őrölt kömény (én felet tettem bele, de legközelebb 1 tk megy bele!)
    Só ízlés szerint
    + annyi csicseri lé, hogy könnyen lehessen turmixolni.


    Mikor kész, szórd meg kedved szerinti bármivel (n: cserszömörce, ha már egyszer marokkói ;-)), meg őrölt fekete szezámmag, + kevés olivaolaj. Gluténmentes chipsszel ettem. Szuuuuper volt :-))


    A maradék hummuszt másnap összeturmixoltam (kókusz)joghurttal, és máris adva volt, hogy mi ízesítse is, meg "nedvesítse" is a tegnapi Buddha tálat joghurtos humusszal. (Párolt nyári káposzta indiai ízekkel, + párolva sütött édeskrumpli és cékla. No meg persze kevés barnarizs.


    Sokat gondoltam rád tegnap, mert mikor kész lett a barnarizs, csak úgy, minden nélkül ettem ebédre. Ebéd helyett :-)) Kiderült, kicsit több vizet kapott a kelleténél, és így enyhén csuszmákos lett, de ettől annyira finom, hogy vszeg a jövőben direkt fogok több vizet hozzátenni :-))


    ----------------


    * Ha nincs, 2 púpos evőkanál szezámmag + 1 bő evőkanál olivaolaj


     

  12. 2015-05-26 06:46181263.

    Rizstejből palacsinta, hehe, ez nagyon aranyos volt :-)) S bár nem tudtam erről, de ma én is valami hasonlót hoztam össze. Mármint valamiből egészen mást ;-)) Már napok óta evett a fene a grízes tészta után. De annyira, hogy alig bírtam tűrtőztetni magam. Na végre kaptam semolinát, ami már nyomaiban se nagyon emlékeztetett a grízre. De akkor is nekivágtam, mert ha rájön az emberre a kívánás, ott sok lehetősége nem marad.


    Nos, az az összefőtt massza, amit a grízes alapként összehoztam... az olyan ronda lett, hogy nem lehetett ránézni. Így egy részét csukott szemmel ettem...  Mert mint kiderült, a kívánás az nem lohad le annyira a látványtól, semmint gondolná az ember ;-)) Majd egy jó részét kidobtam, és a mardékot összekevertem még... Na de ez titok, előbb megkóstálom, hogy ehető lett-é vagy sem, s recept csak utána ;-))


    Most nálunk lehet kapni olyan szójatejet, V-Soy, amit különféle dolgokkal ízesítettek. Pl fekete szezám, meg lila rizs, meg rozs. Én ez utóbbira elvileg érzékeny lennék, de valamiért ez a tej békén hagy. Valóban nagyon finom ez a szójatej, csak nekem kicsit édesebb a kelleténél. De épp ennek köszönhetően édesség éhségem megoldva, mert desszertként lenyomok egy pohárral, és a világ megint rendben van :-)) 


    Ha látnál ilyet, próbáljátok ki. De még ennél is jobb megoldás az, mikor otthon, magad csinálod. Hogy ne kelljen bajlódni vele, tudom ajánlani az olyasmi főzőt, amit letöltöttem az internetről. Az egyik itteni ismerősőm esküszik rá, s állandóan használja is. Ilyennel készít magtejeket (ezt a fekete szezámmagosat is), meg gyümölcsleveseket, meg mindent, amit főzni, majd turmixolni is kell. Csak beletölt mindent, és mehet melózni, vagy aludni. 


    --------------------


    A szörpös dolog alakul ;-)) Köszi az ötleteket!


     

    2015-05-22  13:32
    galile (181259)
    előzmény:
  13. 2015-05-26 06:16181262.

    Szívből örülök annak, hogy távollétednek oka van :-)) Az okának, ha nekem kéne csinálni, már jóval kevésbé örvendenék... Ha valamit szívből utálok, az a pakolás, meg a szelektálás. Pedig nem is olyan sokára, nekem is szembe kell nézni vele.


    Kislakás nagyöröm ;-)) De tényleg. Ami felesleges, soha, vagy csak ritkán használt légteret nem kell hűteni, vagy éppen fűteni, annak megspórolt összegét mindig másra lehet költeni. Mi is épp emiatt döntöttünk úgy, hogy az itteni abornálisan nagy házunkból a 50 nm2-es pesti lakásunkba költözünk vissza, és nem veszünk nagyobbat helyette. A spórt pedig, kibélelve a többi spórból, azonnal elutazzuk.


    Különben is, épp mostanában nézem a tévében azt a sorozatot, ami bemutatja az amcsik kisház őrületét :-)) Amire nekem is nagyon fájna a fogam, mert hogy azokat oda lehet huzgálni, ahol épp élni akar az ember néhány évet, vagy csak néhány hónapot. De férj határozottan ellenzi, és egészen jó kifogásokkal jön elő. Úgymint, mindketten kétbalkezes, műszaki analfabéták vagyunk, s ha bármi elromlik... Jellemzően, éppen most keresek valakit aki kifúr nekünk két lukat, mert különben még évekig tárolhatjuk a szekrényben az indiai faliképünket, vagy vehetünk újabb fúrót, amit megint mi törtünk el...


    Szóval, kellemes pakolást neked, és odakívánom szívből, hogy még nagyon sokáig tudjad élvezni a kellemesen belakott, szép kislakásodat a közeledbe került kultúrális progamokkal együtt  :-))


     

    2015-05-22  17:48
    Zsumi45 (181260)
    előzmény:
  14. 2015-05-22 18:00181261.

    Tegnap nagyot takarítottunk "otthon", segítségemmel, aki virgoncan megy fel létrára . Ilyenkor persze enyém a konyha és fürdőszoba, mivel ezt semmi pénzért nem adom ki a kezemből.


    Gyorsan összeütöttem egy cukkinis lecsót 2 tojással. Nagyon ízlett mindkettőnknek.  Utána boltiszilvás-magos párnácska a kávéhoz.Ez is! Jól elfáradtam, s nem hiányzott semmi "média", s jót aludtam, csak reggel jöttem "haza".

    2015-05-22  17:48
    Zsumi45 (181260)
    előzmény:
  15. 2015-05-22 17:48181260.

    Szervusztok!


    Tejet én is inkább savanyítva fogyasztok. Évekig gyártottam az u.n. kaukázusi-vagy tibeti-kefírt. Egyszer elutaztam, s hibernáltam a gombát, amit ott is felejtettem(hónapokig). Kicsit nyálkás lett, s ugyan hófehér maradt, de nem volt kedve újra éledni.


    Előre bocsátom, hogy távollétemnek nem az érdektelenség az oka, hanem egyelőre kétlaki vagyok, s a régi otthonomban nincs internet. Most keresek valami wifit, mert egy régi laptop talán megoldja. 40 évi ideiglenes ottlakásom után elhagyom aktív dolgozó életem színterét , Szegeden vettem egy kicsi, de nagyon kényelmes lakást. Számítva arra ,hogy lábaim 3 csípő műtét után, s hetvenkedő éveim következtében nem díjazzák a cipekedést és a lépcsőt. Sajnos 10 éve özvegyként nem szeretnék utódaimra támaszkodni, de mégis... Most trolival , villamossal is elérem őket 5-7 perc alatt, s a kis és nagy boltok is közelemben vannak.


    25 km.ről eddig is bejártam színházba, hangversenyre, családhoz. Mára 21 és 18 éves unokáim mellett kicsi korukban sokszor beugrottam a szülőket helyettesíteni.


    A költözés nagyja még hátra van, amit nyáron nyugisan előkészítek.

    2015-05-22  04:38
    ancsa21 (181254)
    előzmény:
  16. 2015-05-22 13:32181259.

    Jól eltűnt az írásom, még jó, hogy vágólapra tettem.


    Én is úgy érzem, túl sok tej fogy nálunk, de még nem találtam meg a helyettesítőjét...Tegnap próbálkoztam a rízstejjel, de túlbonyolítottam, mert nem kaptam barnarízst, tettem bele ezért a sima -előgőzölt-rízs mellé egy kevés diót..nem kellett volna, mert igazán ronda színe lett, nem nagyon volt kedvem meginni, viszont nagyon finom palacsinta lett belőle! Már hül a következő adag,  már dió nélkül, kíváncsi vagyok...


    A kukta- sima, nem elektromos- nekem is nagy barátom...


    Szörpöthöz próbálok ötleteket mondani, nem tudom mi van felétek- a gyömbér jó, citrommal, naranccsal, de lehet szörp citromfűből, mentaból, levendulából,zöld dióból, csipkebogyóból meg bármilyen gyümölcsből szerintem...(Gránátalma?)
    2015-05-22  13:30
    galile (181258)
    előzmény:
  17. 2015-05-22 13:30181258.

     


    Bocs a nagybetűért, valamit megnyomtam, de nem írom be újra..

    2015-05-22  04:38
    ancsa21 (181254)
    előzmény:
  18. 2015-05-22 04:55181257.

    Ma egy elképesztően gyors és egyszerű levest hoztam magammal. Nagyon nagy kedvencemnek, a rámen (ramen) levesnek vegetáriánus változata, tojással. Anélkül is finom és még vegán is. Az eredeti ötlet innét származik. 


    Ez a site amúgy is nagy kedvencem, de hogy ez a zseni csaj még a ráment is tudta vegánosítani, hát szuper :-)) Az eredetit ugyanis disznópofából főzik mindenféle más dolgokkal, herbáriumokkal együtt, 12 órán keresztül. Na szóval, én itthon maradok a vegi változatánál, ami határozottan jó :-))


    Majd később beírom az én változtatásaimat, most mennünk kell.


     

  19. 2015-05-22 04:49181256.

    Így van, így van, így van, ahogy mondod :-)) Főleg a körülöttünk és idényében termett zöldségek a legjobbak számunkra. Amiket valóban ki lehet és ki is kell egészíteni különféle fűszerekkel, gyógynövényekkel, meg egy-két ritkasággal is, hogy minél változatosabban tudjuk elkészíteni ugyanazon alapanyagokat.


    Istenem, hogy az a karamelles bodzaital milyen finom lehet!! Remélem megmarad agyamban, s mikor már otthon leszünk eszembe fog jutni. Nagyon rászomjaztam. A jeges változata meg óriási ötlet. És van is itthon még ősidőkben készített karamell... Már jár az agyam, de itt egyelőre csak a gyömbérben tudok gondolkodni, ami nem maszatolja össze az elkészült italt. Ebből még valaki ki fog jegesedni ;-)))


     


     

    2015-05-20  07:42
    galile (181252)
    előzmény:
  20. 2015-05-22 04:42181255.

    Zsumi lelkem, én ugyan szokva vagyok a bazi villámlásokhoz, meg zuhárékhoz, de amit lefotóztál, az még engem is meghökkentene. Pláne otthoni körülmények között. Nem semmi eső lehetett. És milyen szerencséd volt, hogy jól döntöttél :-))


    Próbáltam kitalálni, hogy merre élhetsz, a troliból, meg hangversenyből, de nem jött össze. Pedig most már kíváncsi vagyok ám :-DD


    Jó ötlet a lencsesaláta, elloptam ötleted, rövidesen nálunk is lesz.


     

    2015-05-20  07:37
    Zsumi45 (181251)
    előzmény:
  21. 2015-05-22 04:38181254.

    Szerintem azért nem szereti néhány ember a barnarizst, mert az valóban nem döglesztően jó, ha nincs jól megfőzve. Erre igazán akkor jöttem rá, mikor pár évvel ezelőtt az első adag kikerült a lassúfőzőmből. Addig a pillanatig én sem azért ettem a barnarizst, mert az finom, hanem mert az kevésbé ártott, főleg az akkori időben. Ma már csak az van itthon, és el sem tudom képzelni, hogy fehér rizst egyek. Legalábbis nem itthon, mert más helyen nincs választásom.


    Manapság viszont a gyorsfőzetű kuktát kedvelem, mert azzal tudok improvizálni. Csak előkapom, és fél órán belül már ehetjük is a finomságos barnarizst. Tudom ajánlani, ha van kuktád, vagy annak mai elektromos változata, próbáld ki úgy, hogy teszel hozzá kevés sót is, 1-2 csipetnyi miniköményt (kb 1/3 méretű a mi köményünkhöz képes) + 1/2 , max 1 evőkanál olajat is, majd kukta beindít. Annyival lesz jobb az íze is, meg annyival fog jobban esni is, hogy arra én fogadni is mernék, néhány próba és megszeretitek ;-)) Egy biztos, hogy még a kuktában is több vízzel és tovább kell főzni, mint fehér változatát.


    Az un. rizsfőzővel meg ne is próbálkozz, az soha nem fogja tudni előhozni azt az ízt, mint ami előbúvik a lassúfőzökben, meg a kuktában főzötteknél. 


    A képek meg valóban azt mutatják, ahogy magunknak készítem a kaját. Vagyis magamnak, mert nekem van szükségem arra, hogy az étel ínycsiklandóan nézzen ki, mert akkor huszadjára is kedvem támad káposztafélét enni ;-)) A férjemnek tök mindegy, ő azért eszik, mert az tartja életben.


    --------------------


    Galile, bár megfogadtam, hogy nem szólok bele mások étrendjébe, de annyit mégiscsak megengedek magamnak, hogy elmondjam, amennyit ma már tudok a tehéntejről, meg annak hatásairól, úgy személyes tapasztalaton, mint hozzáértők véleményeken keresztül, én soha nem itatnám vele a gyerekemet.  De vedd úgy, hogy ezt csak úgy belesuttogtam a világba ;-))


    Viszont otthon készített joghurtként, illetve kefírként, talán igen. De akkor még mindig ott van a tejfehérje, amivel a legtöbb embernek baja van, csak arról, meg annak keserves lebontási problémáiról nem tud hosszú időn keresztül. Amikor meg megtudja, már késő bánat...


     


     

    2015-05-20  07:24
    galile (181250)
    előzmény:
  22. 2015-05-20 07:45181253.

    Szerencsére ide nem jött jégeső, kezd alakulni a kertem, nem örülnék neki...


    Nagyon szép képet sikerült a viharról készítened! (A hangverseny és egyéb programok miatt meg most kicsit irigykedem, az esti programok a gyerekek miatt nálunk még ritkák...)


     

    2015-05-20  07:37
    Zsumi45 (181251)
    előzmény:
  23. 2015-05-20 07:42181252.

    Azért akár húsleves, akár spárga, minden kutatás végén bebizonyosodik, hogy együnk, ami szezonjában terem, változatosan mértékkel...(Meg mozogjunk hozzá, és egészítsük ki egy kevés gyógynövénnyel.) Továbbra is be vagyok havazva, de sorakoznak már az első befőzési kísérletek a szekrényben. Akácvirág és bodzavirág nemtudommit készítettem. A szörphöz, befőtthöz hasonlít, csak éppen 7 l vízhez került 10 dkg karamellizált nádcukor, 1 kg citrom kifacsart leve, ezzel öntöttem fel a befőttesüvegbe töltött virágokat, ízesítésnek tettem bele kevés gyömbért, citromfüvet, mentalevelet, 1 karika (bio) citromot, 70 fokon dunsztoltam a befőző fazékban. Ez lesz a frissítő nyári ital, a bodza még virágzik, abból még jópár üveggel készítek. Nekem ízlik simán vízzel higítva is, de plussz mézzel, citrommal, finom szörp lesz belőle. (Minimál cukorral, tartósítószer nélkül.:)) Tavaly ugyanilyen hozzávalókból karamelles bodzaszörpöt készítettem -ott egy napot várni kell, aztán szűrni, szűrés után mézzel édesítettem, szilikon muffin formákban fagyasztottam, ha szörpöt akartam, csak egyet bedobtam a kancsóba. Ilyet is készítek, csak mézből sem akarom, hogy túl sokat igyanak/egyenek, ezért kísérletezem a nem édes, de jó ízű itallal.


    Anyukámnak is szedtem jó adagot a virágokból, hogy szárítsa meg télre teának -csalánt is szedtem, itteni ajánlásra felkerült a listámra:)). (A nem használt csibekeltetőből lett paprika és egyebek szárítója.:)) Galagonyavirágot kell most még szedni, aztán szárítani, erősíti a szivet.


    A sok gyerek tényleg néha őrültek háza,meg fárasztó, de többet ad, mint vesz. :)

    2015-05-19  07:10
    ancsa21 (181244)
    előzmény:
  24. 2015-05-20 07:37181251.

    Szervusztok! Ma lencse lesz az ebédem, jó sok hagyma, fokhagyma és babérlevél vele főzve. Talán 1 főtt tojás is társul hozzá. Természetesen rántás nélkül, inkább salátának mondanám, mert citrommal ízesítem.(picit túl főztem, mialatt itt tájékozódom az éjszaka eseményeiről)


    Néhány tegnap esti kép. Épp megúsztam, már villámlott, amikor az évad utolsó hangversenyéről haza indultam. Trolival szándékoztam menni, de utolsó pillanatban mégis kicsi autómba ültem. Nagy szerencse, mert mire hazaértem, leszakadt az ég, s utóbb megtudtam, a közelben halálos baleset történt, emiatt órákig nem közlekedett a troli.

    2015-05-19  08:29
    ancsa21 (181249)
    előzmény:
  25. 2015-05-20 07:24181250.

    A képeid nagyon étvágygerjesztőek, hangulatosak! :))


    A tejhez  nagy kedvet csináltál, pedig a laktózmentes tejjel jól elvagyok, szeretem is, gyerekeknek meg szerintem kellenek a tejtermékek. A barnarízst nem szeretem, de ebben a formában lehet fogyna...mandulából pedig sosem elég, egyik kedvencem. :)

    2015-05-19  08:19
    ancsa21 (181248)
    előzmény:
  26. 2015-05-19 08:29181249.

    Ezt meg csak úgy, hogy egyik reggel ilyen, a másik meg olyan ;-)) Mint az élet. Hol szívárványos, hol borús. De mindenképpen gyönyörű :-))


    Legyen a ti napotok is gyönyörű, akár napsütésre, akár borúsra ébredtetek. Sziasztok! 


     

  27. 2015-05-19 08:19181248.

    Ezt az ötletet meg azoknak hoztam, akiknek nincs hiperszuper turmix a háztartásukban, de mégis szeretnének jóminőségű magtejet, jelen esetben rizzsel kombinált mandulatejet inni. Valamelyik nap elsült a fejem, és már mentem is kipróbálni az ötletet. Üzemel :-))


    A lényeg a kukta... mert hogy az kellene hozzá. Abban fő ki a legjobban úgy a magvakból, mint a gabonafélékből a bennük lévő jóság is, hogy mellé még úgy átfő minden, hogy egy mezei turmix is simán összehozza a kitünő minőségű mandula-rizstejet.


    Én most 10 dkg barnarizst és 6 dkg madulát öntöttem fel 1,5 liter vízzel, tettem hozzá 1 evőkanál olajat, majd ízesítettem vanilía kivonattal és kevés cukorral meg egy nagyon tisztességes csipetnyi sóval, és főztem az énfajta elektromos kuktában a maximális 30 percig. Ennyi idő a babok főzéséhez lenne szükséges. Mikor kihűlt, 2 adagban leturmixoltam. Mint az álom, úgy vitte a gép a teljesen kifőtt hozzávalókat! És mint kiderült a 1,5 liter víz is kevés volt hozzá, mert még legalább 0,5 litert hozzá kellett turmixolni, hogy tejszerű legyen, és ne olyan sűrű, mint az elején volt. A végén nagyon sűrű szövetű muszlinon átszűrtem.


    Tessék számolni: Kb, de max 8-10 perces áramfogyasztás a kuktában, 10 dkg barnarizs és 6 dkg mandula ára, plusz újabb 1-3 perces áram a turmixoláshoz összehozott 2 liter tejet. Ami valóban tejszerű is, meg finom is. Itt, 1 liter ilyesmi tej min 6 dollárba kerül. Alaphangon. 2 lityi 12 dollár. Hogy nekem mennyibe kerülhetett azt nem tudom kiszámolni, mert itt bazi olcsó az áram. De mondjuk normális körülmények között kerülne kb 3- dollárba. Így azért már nagyon megéri otthon készíteni. És még tudod is, hogy mit iszol te, vagy a gyerekek ;-))


     

  28. 2015-05-19 08:01181247.

    Volt szülinapozás is. Kicsit végtelenítve... Plusz a bankunk is meginvitált bennünket a nagyon dög előkelő hotelbe egy előadásra meg egy vacsorára is... Tényleg az volt, hogy a végén már annak örültünk hogy nem kellett másokkal jó nagyokat kajálni. Van ilyen :-))


    Ha hirtelen kell valami finomat összehozni, vagy csak valakit megajándékozni, akkor ezt a Nigella muffin receptet szoktam megcsinálni. Ez valamiért mindig sikerül. És állítólag nagyon is jól. Mivel ez rendes lisztből van, és soha nem eszem belőle. 


    Az 5 karmos kékfehéret meg Szeminek hoztam, hátha erre jár. (Most derült ki a férjem egy kollegájától, hogy ha az ábrázolt sárkánynak 5 karma van, az akkor szerencsét fog hozni. Ennek annyija van, most hogy már tudom, várom a szerencsét :-))


     

  29. 2015-05-19 07:50181246.

    Aztán volt még citromos zöldbableves is, tejszín helyett kókuszjoghurttal és gluténmentes galuskával. S bár ez is nagyon finom volt, de hogy a közelébe sem jöhet az otthoni tavaszi zsenge zöldségeknek, azt tapasztalatból mondom. Ez vegán is, gluténmentes is volt.


    S aztán itt az a zöldséges rizs, ami akár kadgeree is lehetett volna, ha időben elolvasom Olivka receptjét. Ennek hiányában marad az a neve, hogy kurkumás tavaszi zöldséges rizs :-DD Valóban pofon egyszerű elkészíteni ezt is. Az tette nagyon finommá, hogy a hagymát meg fokhagymát az éppen kezembe kerülő fűszerekkel, kakukkfű és kurkuma tutira volt benne, vajon dinszteltem meg. Majd ráöntöttem a rizst, és az előre felszelt színes paprika kockákat. Saccra felöntöttem annyi vízzel, ami szerintem elég kell legyen egy risottó szerűséghez, ha kuktában főzzük -szerencsémre bejött!- sóztam, majd rá a fedelet, és félórára mehettem is volna más dolgomra. De ehelyett a duplafenekűben nagyon kevés vajon megpároltam néhány hasáb répát, természetesen sóval és kakukkfűvel ;-)), majd mikor az készen lett, akkor kevés olajban elkevert fokhagymával megkentem néhány félbevágott zöldlevelűt, és néhány perc alatt azt is átsüttettem, pároltattam az edényben. 


    Nem dicsekvésből mondom, de ez eszméletlen finom lett :-)) Másnap még tettem rá kevés kókuszjoghurtot, na az végképp feltette az egészre a koronát :-)) 


     

  30. 2015-05-19 07:35181245.

    S ha már vegánosításról beszéltem, akkor megmutatom, hogy én olyan vegán vagyok, aki néha azért húst is eszik. Vagyis izé... inkább csontlevest iszik, meg épp ma reggel, eszik 3 db májfalatkát ;-))


    A csontleves marad repertoáron, mert éppen olyan dolgokat olvastam róla, ami meggyőzőtt. Akinek problémájuk van az anyagcseréjükkel, azoknak valóban hasznára lesz a csontleves, mert abból jóval több vitamin és ásványanyag fog tudni beépülni a szervezetébe, mint ami a boltiakból épülne be. Mindenesetre elhatároztam, hogy nem játszom ki a csontlevest, mondjuk a Béres cseppel szemben, mert úgy döntöttem, hogy ezek jól megférnek egymás mellett ;-)). 


    Mindenesetre tegnapelőtt nekiláttam csontlevest főzni a lassúfőzőben. Mert vagy gyorsan kell valami, vagy az a jó, ha valami minél tovább fővöget alacsony hőmérsékleten. Na ez elsőre letudott vagy 24 órát, most egy másik kínai gyógynövény adaggal. Ezt leszűrtem, és ment is a hűtőbe. Majd felöntöttem ugyanazokat a csontokat újabb adag vízzel, 1 fej hagymával és fokhagymával, 2 kanál almaecettel, és újabb 24 órát főztem tovább. Természetesen az első főzet a legjobb, de a második is van olyan jó, hogy éppen emiatt vétek lenne a csontokat idő előtt kidobni.


    Ez utóbbit most naponta kétszer víz helyett iszom, meg pl ez ment víz helyett a reggeli köleskásához, amihez útközben vettem egy miniadag resztelt májat. Azt is megosztottam kétszeri adagnak. 


    A második főzetnek kicsit érdekes az íze, de simán élvezhető. Ez a kétszeresen kifőzött adag marhanyak csontból készült. A rajta lévő husik mentek a szomszédba, a zöldségek meg a leves az enyém :-)) A fotók az első adagról készültek.


     

  31. 2015-05-19 07:10181244.

    Szép és jó reggelt, MIndenkinek :-))


    Rendesen behavazódtam itt a trópusi végeken, de mára már csak a dolgok vége maradt. Az meg várhat. Mert előtte kirörömködöm magam, hogy végre már az a legfőbb gondom, hol is kezdjem... Hurrá :-)) Isten hozta vissza a régiek egy részét, Ilonát és Olivát! Az újabbaknak meg millió puszi, hogy vannak :-)) Szemike is visszajöhetne...


    Liventám, azt hiszem nálunk is géva lehetett az a gomba, de mi soha nem fedeztük fel ifjú korában, csak szárazon, ujjaink között pergett szét, és úgy ahogy mondod, kukacfurattal mindenhol. Így eszünkbe sem jutott, hogy ezt ifikorában enni is lehetne. Kár érte.


    Én is azonosan gondolom Lizával, de valóban úgy van Galile, a jó papnak is holtig van szüksége ötletekre ;-)) Nekem is épp tegnapelőtt sült el az agyam, hogy lehet még könnyebben készíteni magtejet. Majd be is írom. Ifjú koromban soha nem hittem volna, hogy egyszer lelkes híve leszek a kelbimbónak. Naná, hogy most, mikor csak aranyárban tudok hozzájutni, s most is csak néha. Ráolvadt sajttal eszméletlen jó lehet. De ahogy Zsumi írja, írtó jó az pirított morzsával, meg sajttal –nálam inkább tejföllel is... Na jó, megyek tovább, nem kínzom magam. De Galile dobálj csak a levesetekbe néhány retekdarabot. Úgy fog segíteni, hogy észre sem veszítek.


    Tényleg dobom kalapom azok elé, akik több gyerekkel nyomják a melót, háztartást, kertet, és még állataik is vannak. Nekem ez így mind együtt, egy gyerekkel az oldalamon is komoly problémát jelentett volna... Főleg a kerti meló a IV-osztályú agyagosban. Grr... álomomban se jöjjön elő.


    Viszont a sok gyerekről jutott eszembe egyik itteni kedvenc lakberendezési programom. Egy olyan házaspárról szól, akik nem csak nagyban csinálják lakberendezési, átalakítási üzleteiket New York közepén, meg Kalifornia tüzes helyein, de mellé még építik saját házaikat, lakásaikat, igaz, mindig csak egymás után, de mindemellé még van 7 gyerekük is. Tiszta őrültek házában élnek. De láthatóan élvezik :-)) Akit érdekel, itt van róluk info. Amúgy a stilusuk nem az enyém, de néha nagyon eldurran a fantáziájuk, és az nagyon a kedvemre való, mint pl ez itt. Hát még a lakás az mennyire kedvemre való lenne ;-))


    Zsumika, még soha nem hallottam a Rukkoláról. De gondolom valamiféle otthoni online könyvtár lehet. Nagyon sajnálom, hogy olyan sokat kell majd várnod a könyvre, de  hidd el, megéri :-))  Ami pedig a fagyid illeti, köszönöm az ötletet. De sajna velem úgy kitolt a sorsom, hogy én már a gyümölcsök javat is csak párolva, főzve ehetem, a tejszínt meg egyáltalán nem. Igaz, azt legalább soha nem is szerettem. De a nyers gyümölcsök hiánya elég fájó tud lenni. Mindenesetre a fiam már mondta, hogy megvette a gépet, most már csak ki kell várnom míg ideér. Aztán majd főzöm is, meg vegánosítom is az ötleteidet ;-))


    Kiegészítenélek Liventám, az otthoni, lehetőleg magánkertekben nevelgetett primőrtől lesz zseniális a tavaszi zöldségleves, apró csipetkével. Épp tegnapi tapasztalat, hogy ízesitheti az ember mindenfélével a tavaszi levesét, az attól még nem lesz igazi. Bár nagyon nem volt rossz, sőt, de akkor is...


    Hát édes lelkem, Olivája, én a skálának azon végén vagyok, ahol azt díjazzák, ha a hal íze nem érződik... De hogy attól még csodaszép lehet, azt nagyon is bizonyítottad ;-)) Azt a kadgereet kinéztem magamnak, salmon nélkül... Meg is néztem, és most látom, hogy én is csináltam ilyet a minap, csak gőzöm sem volt, hogy ennek ilyen szép neve is lehet :-DD A te ételeid is nagyon csábítóak.


    A spárgáról tudni kell, hogy annak fogyasztása valóban hatásos azoknak, akik rákkal küszködnek. Valamiért főleg a mellrákosoknak hasznos. Egy amerikai barátnőnk állította, hogy azzal gyógyította magát, hogy naponta 2x benyelt 1 evőkanál kókuszolajat 1 evőkanál péppé aprított spárgával. Mivel jól ismertük, tudom, hogy igazat beszél. A hírét most közreadtam. Egy biztos, se a kókuszolaj, se a spárga nem árt.


     


    Olyan kár Ilona, hogy nem tudsz képet feltenni! Habár... az nekem nagy kín lenne látni, ahogy itt sorakoznának a pogácsáid, meg sajtosaid. Mindenesetre kívánok jó egészséget az elfogyasztásukhoz :-)) Viszont a gombás rakottasod határozottan felébresztette a kíváncsiságomat! Ezt bizony vegánosítani fogom magunknak.


     

  32. 2015-05-18 13:30181243.

    Nagyon  precízen jegyzeteled-fényképezed amiket sütsz-főzöl, szépek is! A hajtovány nekünk is nagy kedvencünk. :) (Annyi változtatással, hogy én a margarin ízét nem szeretem, így vaj van helyette.) Több helyen látom, hogy Te is kevered a sajtos rudakba, pogácsákba a margarint( vajat)  és a zsírt, így a legjobb szerintem is..:)))

    2015-05-15  21:39
    ilona0628 (181238)
    előzmény:
  33. 2015-05-18 13:25181242.

    Nálunk is várja az újkáposzta, újkrumli a fazékba kerülést, egy hasonló leves egéz jó lenne.


    Most én sem főzök, sok a munka, tegnap ma anyukám látott el, holnap meg azt hiszem fagyból eszem, vár rám pár finomság. :))


    Kicsit kevés a kenyerünk, így egy  étcsokidarabos mazsolás kalácsot azért sütök...

    2015-05-17  12:17
    Liventa (181241)
    előzmény:
  34. 2015-05-17 12:17181241.

    ... csipetkével és buggyantott tojással...

    2015-05-17  12:14
    Liventa (181240)
    előzmény:
  35. 2015-05-17 12:14181240.

    Ez a topik vajon miért rohad le 2 napja folyton, ahányszor csak fel szeretném tenni a káposztás krumplilevesem fotóját...?!

  36. 2015-05-16 08:57181239.

    Totál félreérthetően írtam, bocsánat! Szóval a fórum oldala omlott össze és mindig lenullázta a hsz-emet.


    Amint kimásztam a vészes határidőmből, bogarászok tovább az oldaladon -- addig is köszönet!

    2015-05-15  21:39
    ilona0628 (181238)
    előzmény:
  37. 2015-05-15 21:39181238.

    Szia Liventa!


    Nem mindig vagyok gépnél Ha nem sikerült menteni akkor beteszem a receptet ide.Ma Gombás  sajtos rakott tésztát készítettem,ide teszem  linket.Most jöttem haza Debrecenből és elmentem piheni.


    További szép estét


    http://www.receptlap.hu/recept/gombassajtos_rakott_teszta _13566

    2015-05-15  15:42
    Liventa (181237)
    előzmény:
  38. 2015-05-15 15:42181237.

    Szia Ilona, köszönöm a recepteket! Reggel 3x írtam le Neked, hogy rögvest el is mentettem őket a sósstanglis ill. a hajtoványos fájljaimba, de visszadobta a rendszer mondván, hogy "összeomlott az oldal". Talán most nem fog...


     

    2015-05-15  07:52
    ilona0628 (181235)
    előzmény:
  39. 2015-05-15 15:41181236.

    En is csinaltam mar igy fagyit, de a tejszint nem fagyasztottam le hozza, hanem csak hozzaontottem a fagyos gyumolcshoz, aztan zzzzz-zzzzzz :)

    2015-05-13  20:42
    Zsumi45 (181225)
    előzmény:
  40. 2015-05-15 07:52181235.

    Liventa! Mivel a sósat jobban kedveled így teszek egy nagyon finom Sajtos  rúd, és Sajtos tekercsnek a linkjét.


    http://www.receptlap.hu/recept/sajtos_tekercs_10764


    http://www.receptlap.hu/recept/sajtos_rud_10636

  41. 2015-05-14 19:07181234.

    A paradicsomos-rizses-gévagombás vacsoraadagom (nem volt annyira fotogén, így gyorsan meg is ettem) --->>>


     

  42. 2015-05-14 16:46181233.

    Ez a Te blogod, a Te receptjeid? 


    A formás kis pogik és a túrós kiflik sürgősen kipróbálandók -- a többi süti csak azért nem, mert nálunk inkább a sósak és az ilyen rusztikusabb édesek mennek.

    2015-05-14  11:58
    ilona0628 (181231)
    előzmény:
  43. 2015-05-14 16:37181232.

    Ez jóóóó! Egyik adag gévagombámból majdnem hasonló ebédet alkottam magamnak mára, de aztán visszatettem a tésztát és előhalásztam a rizst.


    Sok hagymán megpároltam a feldarabolt gombát (amelyek szeletnek nem voltak elég szabályosak), ment rá só, pirospaprika, 2 kis csilike, marék zsálya-oregánó-petrus a kertből frissen. Félúton marék rizzsel kicsit lepirítva, először vízzel majd paradicsomlével felöntve és az egész készrefőzve (ha ki nem felejtettem valamit a felsorolásból).


    Nem volt szabályos rizottó, de valami hasonló -- és tényleg finom. Most lemegyek maradékot enni és ha lesz energiám, lefotózom.

    2015-05-14  11:33
    Zsumi45 (181228)
    előzmény:
  44. 2015-05-14 11:48181230.

    Sziasztok!


    Régen voltam már itt képet ide nem tudok feltenni, mivel megvan határozva a karakter. De a elkészített ételeinek a linkjét beteszem nektek, hátha valakinek megtetszik.


    Rácos penne: http://www.receptlap.hu/recept/racos_penne_13717


     

  45. 2015-05-14 11:33181228.

    Most épp valami tonhalas tészta recit keresek, úgy látom, paradicsomos lesz. Oliva olaj, vörös és fokhagymák, bazsalikom a paradicsomba, kiforral, bele az összetört halkonzerv, reszelt sajt a tetején. Lehetne tejszínes is a szotty, de majd legközelebb, ha ennyire sietnem kell.   Páá!

    2015-05-14  10:58
    Liventa (181227)
    előzmény:
  46. 2015-05-14 10:58181227.

    Aazta! de gusztusos! Ha most kaphatnék belőle egy kövér cikket, sokkal szaporábban és lelkesebben tudnám püfölni a billentyűket naphosszat...


     

    2015-05-13  20:52
    Zsumi45 (181226)
    előzmény:
  47. 2015-05-13 20:52181226.

    Csirkés kuglófot, őzgerincet én is "szoktam"készíteni, de jénaiban, tejszínes, sajtos rakott husit is.Különböző zöldség sorokat is rakok közé.


    A képen baconba csavart csibemáj veszi körül.

    2015-05-13  20:42
    Zsumi45 (181225)
    előzmény: