Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Remoska főző-sütőedény
2005-04-15 10:241.
Torolt_felhasznalo_262860
Létrehozva: 2005. Április 15. 10:24
Kedves Mindenki!
Évekkel ezelőtt nagyon sokan vásároltunk Szlovákiában ilyen edényt, amelyet ma is lehet kapni Magyarországon pl. a Vasedény boltjaiban. Sajnos a régen, a vásárlásnál kapott szlovák nyelvű recept gyüjteményt azóta sem sikerült lefordítanom. Érdeklődnék, nincs-e meg valakinek ez magyar nyelven. Vagy esetleg kipróbált receptekkel segíthetnétek, ha van ilyen. Bármi jó ötletet hálásan fogadok.
Évekkel ezelőtt nagyon sokan vásároltunk Szlovákiában ilyen edényt, amelyet ma is lehet kapni Magyarországon pl. a Vasedény boltjaiban. Sajnos a régen, a vásárlásnál kapott szlovák nyelvű recept gyüjteményt azóta sem sikerült lefordítanom. Érdeklődnék, nincs-e meg valakinek ez magyar nyelven. Vagy esetleg kipróbált receptekkel segíthetnétek, ha van ilyen. Bármi jó ötletet hálásan fogadok.
Vaterán szoktam látni akár egészben, akár csak darabokban is, még néha vasalózsinórt is.
remoska
Sok szerencsét!
Kedveseim. 35 éve használom a remoskát. Ma leesett a teteje, és összetört a jénai üvegje, ami összetört. Valaki irta, hogy lehet vas- boltba kapni. Nálunk nincs ilyen, csak nagy bevásárló. Ki tudna segiteni? Vagy teteje kellene, vagy egészben. Köszönöm a válaszotokat addig is.
A remoskában én már sütöttem kalácsot is, de leginkább kenyérsütésre használom. A savanyú káposzta, filézett csirke comb, felezett krumpli, hagyma, plusz fűszerek keveréke isteni!! A kenyér fél kg lisztből készül, ugyanúgy a kalács is, ami lehet kakaós csiga is, amit nem szeletelek, hanem csak csigába hajtok. Mindig meg kell kenni az alját egy kis olajjal, a kenyér esetében magát a tésztát hideg vízzel átkenni. Ki kell mindent tapasztalni.
Aki tud angolul, annak ez egy kincsesbánya remoskaügyben:
www. hoorayforhomecooking. co. uk/recipe. htm
Sok sikert!
A nagymamám mindig beszélt hozzánk a remoska nevében, hogy "jaj de köszönöm, hogy megeszitek a rakott zöldbabot, már olyan nehéz volt. . . ", én sokáig szerintem tényleg azt hittem, hogy élőlény:)))
Jutottál valamire a hét végén a kutatómunkával? Mármint Remoska ügyben. Nem sürgetni akarlak természetesen, csak érdeklődöm.
Üdvözöl: Panga
Vidéken nem tudom, lehet, hogy azt kellene megtudni, hogy a Vasedény országos cég vagy sem.
Anyósom szokott remoskában olyat csinálni, hogy felváltva:
1 réteg túrós palacsinta, 1 réteg tejföl, 1 réteg túrós palacsinta . . . a legtetejére tejföl, ezt így megsüti, és a végén darabonként kiszedve, porcukorral, ízlés szerint plusz tejföllel tálalja.
Szerintetek kakaós csigát is lehet sütni remoskában? Meg akkor muffint is, nem? :)
Szerintetek kakaós csigát is lehet sütni remoskában? Meg akkor muffint is, nem? :)
Bocsi, olyan hihetetlen, mert eszembe sem jutott, hogy lehet benne. . . :)
Nyáron , ha már nagyon ácsingóztam egy kis friss pogira (hmmm. úgy megkívántam, ha most hazaérek össze is dobok egy túrósat, az gyorsan megvan), akkor mindig ebben sütöttem.
Milánóit a remoskában??? :)
Nekem is van több méretben. Nagyon szeretem, rengeteget használom, a telki kis házban szionte csak ezzel főzök.
Ha van egy kis türelmed hétfőre hozok pár receptet.
Addig is milánói makarónit, rakott kruplit, sült húst, kolbászos karajt, brassói aprópecsenyét javaslok elkészíteni benne. Valamint kevert sütiket, piskótát.
Én már a saját lányomat, és a 2 menyemet is bezsongattam, hogy milyen jó és időt felszabadító edény.
Viszont én még nem láttam, nálunk ezt az edényt üzletekben, vennék szívesen egy újat.
Jó étvágyat.
mármint hogy megkaphatod!
hétfőn ha nem jön közbe semmi jelentkezem.
Amúgy én angolul találtam recepteket a remoskához, csak sajnos az angol tudásom nem valami fényes! :(((( Valaki le tudja fordítani?
http://www. hoorayforhomecooking. co. uk/recipe. htm
Nekem is van. . . :) Én nagyon sokat használom! :)))) Azt hittem egy ilyen ősdarab már csak a mi háztartásunkban található meg, de ezekszerint nem! :)
Pogácsát is lehet benne sütni? Komolyan?????
Én nagyon sokszor csinálok olyat, hogy zöldségeket felvágok (krumpli, karfiol, gomba, répa, hagyma. . . ), beszórom sóval és borssal (bármilyen fűszer használható), ezt beleborítom a remoskába a tetejére pedig befűszerezett husikat teszek! Mondjuk csirkemellet. . . nagyon hamar kész, nem kell kavargatni, komplett kaja és isteni! :)))
Aranygaluskát is sütöttem, nyugodtan kipróbálhatod!
Ha nagyon sülne a teteje, tegyél rá sütőpapírt. (meg jól kend ki előtte, nehogy beleragadjon)
Nekem is van, mégpedig két méretben is, régebben sokat használtam míg gázsütőm volt. Főleg nyáron tett jó szolgálatot, mert nem fűtötte a gázsütő tovább az amúgy is meleg konyhát. Igazuk van az előttem íróknak, bármit süthetsz benne, amit sütőben süthetsz. Gyakran sütöttem pl. pogácsát, rizskochot benne. Most már villanysütőm van, így kicsit elfelejtődött a használata, de jó, hogy eszembe juttattad, köszi!
Nekem is van, mégpedig két méretben is, régebben sokat használtam míg gázsütőm volt. Főleg nyáron tett jó szolgálatot, mert nem fűtötte a gázsütő tovább az amúgy is meleg konyhát. Igazuk van az előttem íróknak, bármit süthetsz benne, amit sütőben süthetsz. Gyakran sütöttem pl. pogácsát, rizskochot benne. Most már villanysütőm van, így kicsit elfelejtődött a használata, de jó, hogy eszembe juttattad, köszi!
Nekem megvolt valamikor lefordítva, de tényleg mindent süthetsz benne, mint egy sütőbe, én még piskótát is csinálok benne, meg meggyes sütit, tudod a poharasat!
Sült csirke comb. . . . . . isteni benne.