Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Remoska főző-sütőedény

Torolt_felhasznalo_262860
Torolt_felhasznalo_262860
Létrehozva: 2005. Április 15. 10:24
Kedves Mindenki!

Évekkel ezelőtt nagyon sokan vásároltunk Szlovákiában ilyen edényt, amelyet ma is lehet kapni Magyarországon pl. a Vasedény boltjaiban. Sajnos a régen, a vásárlásnál kapott szlovák nyelvű recept gyüjteményt azóta sem sikerült lefordítanom. Érdeklődnék, nincs-e meg valakinek ez magyar nyelven. Vagy esetleg kipróbált receptekkel segíthetnétek, ha van ilyen. Bármi jó ötletet hálásan fogadok.
  1. 2016. január 29. 23:1032.

     


     Vaterán szoktam látni akár egészben, akár csak darabokban is, még néha vasalózsinórt is.


    remoska


    Sok szerencsét!

    előzmény:
    duci666 (31)
    2016-01-27  17:41
  2. 2016. január 27. 17:4131.

    Kedveseim. 35 éve használom a remoskát. Ma leesett a teteje, és összetört a jénai üvegje, ami összetört. Valaki irta, hogy lehet vas- boltba kapni. Nálunk nincs ilyen, csak nagy bevásárló. Ki tudna segiteni? Vagy teteje kellene, vagy egészben. Köszönöm a válaszotokat addig is.

    előzmény:
    mártimami (30)
    2013-11-05  14:10
  3. 2013. november 5. 14:1030.

    A remoskában én már sütöttem kalácsot is, de leginkább kenyérsütésre használom. A savanyú káposzta, filézett csirke comb, felezett krumpli, hagyma, plusz fűszerek keveréke isteni!! A kenyér fél kg lisztből készül, ugyanúgy a kalács is, ami lehet kakaós csiga is, amit nem szeletelek, hanem csak csigába hajtok. Mindig meg kell kenni az alját egy kis olajjal, a kenyér esetében magát a tésztát hideg vízzel átkenni. Ki kell mindent tapasztalni.

     

  4. 2005. Április 18. 22:3629.
    Sziasztok!

    Aki tud angolul, annak ez egy kincsesbánya remoskaügyben:

    www. hoorayforhomecooking. co. uk/recipe. htm

    Sok sikert!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2005. Április 18. 22:0928.
    Jééééééé! Gyermekkorom imádott kajái mind remoskában készültek: a csőbensült zöldségmixek (sok tejföllel és sajttal rajta), a rakottkelkáposzta, a húsos palacsinta (ezt persze csak a végén piritottuk át egy kicsit), a rakott krumpli. . .
    A nagymamám mindig beszélt hozzánk a remoska nevében, hogy "jaj de köszönöm, hogy megeszitek a rakott zöldbabot, már olyan nehéz volt. . . ", én sokáig szerintem tényleg azt hittem, hogy élőlény:)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_262860
    Torolt_felhasznalo_262860
    2005. Április 18. 21:0527.
    Szervusz kedves Mese!

    Jutottál valamire a hét végén a kutatómunkával? Mármint Remoska ügyben. Nem sürgetni akarlak természetesen, csak érdeklődöm.
    Üdvözöl: Panga
    előzmény:
    mese67 (12)
     
  7. Torolt_felhasznalo_262860
    Torolt_felhasznalo_262860
    2005. Április 15. 13:1426.
    Én kb. egy hónappal ezelőtt a Nagycsarnok mellett lévő Vasedényben láttam, a pénztárral szemben lévő polcon. Ott meg is kérdeztem, van-e hozzá magyar receptkönyv - gondoltam egy fénymásolás erejéig talán megszerezhetem -de természetesen "elhessentettek", azzal, hogy nincs.
    Vidéken nem tudom, lehet, hogy azt kellene megtudni, hogy a Vasedény országos cég vagy sem.
    előzmény:
    Tündös (25)
     
  8. 2005. Április 15. 12:1525.
    Hol lehet ilyet kapni??????? Kolleganőmnek van és ódákat zengett róla régebben, de én igazán nem tudom milyen és hol juthatnék hozzá (nem csak Pesten)?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2005. Április 15. 12:0224.
    én lefordítom neked, ha szeretnéd:))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_262860 (1)
     
  10. 2005. Április 15. 12:0023.
    Sziasztok!

    Anyósom szokott remoskában olyat csinálni, hogy felváltva:

    1 réteg túrós palacsinta, 1 réteg tejföl, 1 réteg túrós palacsinta . . . a legtetejére tejföl, ezt így megsüti, és a végén darabonként kiszedve, porcukorral, ízlés szerint plusz tejföllel tálalja.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2005. Április 15. 11:5722.
    Köööööszi, ezt mindenképpen kipróbálom! :)))

    Szerintetek kakaós csigát is lehet sütni remoskában? Meg akkor muffint is, nem? :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_871833 (20)
     
  12. 2005. Április 15. 11:5721.
    Köööööszi, ezt mindenképpen kipróbálom! :)))

    Szerintetek kakaós csigát is lehet sütni remoskában? Meg akkor muffint is, nem? :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_871833 (20)
     
  13. Torolt_felhasznalo_871833
    Torolt_felhasznalo_871833
    2005. Április 15. 11:4920.
    Az alaprecit biztosan ismered: 25-25-25 dkg margarin, tehéntúró, liszt és egy pici sütőpor, valamint só. Először a margarint szoktam a túróval, sóval géppel jól kikeverni és így tettem a mérlegre. Akkor kaptam észbe, mikor már 40 dkg lisztet szórtam bele! :) Vissza már nem akartam, nem is nagyon tudtam volna szedni belőle, így kitaláltam, hogy beleöntök egy pohár tejfölt, és, hogy nehogy túl száraz legyen: kb. 2 evőkanál olajat. Így kevertem tovább a géppel, a legkisebb pogiszaggatóval kiszaggattam és kisütöttem. Ezzel a mennyiséggel mésfél tepsinyi adag lesz, és isteni finom!!!! Így még 2 nap múlva is nagyon jó! Azóta már direkt így csinálom :))))) (Különben az élesztősnél is megfigyeltem, hogy finomabb, ha a margarin mellé egy kis olajat is löttyintek bele a vége felé, mikor már összeállt a tészta)
    előzmény:
    *Manka* (19)
     
  14. 2005. Április 15. 11:3319.
    Iiiiiiiiiiiigen, érdekel! :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_871833 (18)
     
  15. Torolt_felhasznalo_871833
    Torolt_felhasznalo_871833
    2005. Április 15. 11:3018.
    Ugyanúgy, mint ahogy a tepsibe teszed! Nem árt itt sem -mosogatás kímélés miatt- beleszabni sütőpapírt. Sütöttem már benne élsztőset is , túrósat is! ( a túróspogi recit továbbfejlesztettem -véletlenül sikerült-, ha érdekel benneteket leírom)
    előzmény:
    *Manka* (16)
     
  16. Torolt_felhasznalo_262860
    Torolt_felhasznalo_262860
    2005. Április 15. 11:2617.
    Ha belefér az idődbe, nagyon hálás lennék, ha körülnéznél. Jó hétvégét és jelentkezz, ha sikeres volt a "kutatómunka".
    előzmény:
    mese67 (10)
     
  17. 2005. Április 15. 11:2416.
    Korgre! Simán összedobod a pogi tésztáját, mondjuk kivajazod a remoskát és abba teszed bele a kiszaggatott pogikat?? :) És rendesen megsülnek, mert ugye csak felülről "süt"? Mennyi idő alatt kb?
    Bocsi, olyan hihetetlen, mert eszembe sem jutott, hogy lehet benne. . . :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_871833 (15)
     
  18. Torolt_felhasznalo_871833
    Torolt_felhasznalo_871833
    2005. Április 15. 11:2115.
    Tényleg lehet benne pogit sütni, többször próbáltam, úgyhogy tuti !
    Nyáron , ha már nagyon ácsingóztam egy kis friss pogira (hmmm. úgy megkívántam, ha most hazaérek össze is dobok egy túrósat, az gyorsan megvan), akkor mindig ebben sütöttem.
    előzmény:
    *Manka* (9)
     
  19. 2005. Április 15. 11:2014.
    Főmaszatka, azt hiszem mindenki nevében írhatom, hogy Tőled is várjuk a recepteket!

    Milánóit a remoskában??? :)
    előzmény:
    főmaszatka (13)
     
  20. 2005. Április 15. 11:1913.
    Sziasztok!

    Nekem is van több méretben. Nagyon szeretem, rengeteget használom, a telki kis házban szionte csak ezzel főzök.
    Ha van egy kis türelmed hétfőre hozok pár receptet.
    Addig is milánói makarónit, rakott kruplit, sült húst, kolbászos karajt, brassói aprópecsenyét javaslok elkészíteni benne. Valamint kevert sütiket, piskótát.

    Én már a saját lányomat, és a 2 menyemet is bezsongattam, hogy milyen jó és időt felszabadító edény.

    Viszont én még nem láttam, nálunk ezt az edényt üzletekben, vennék szívesen egy újat.

    Jó étvágyat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_262860 (1)
     
  21. 2005. Április 15. 11:1712.
    hát persze, de előbb meg kell találnom!!!!!!:))))))))
    mármint hogy megkaphatod!
    hétfőn ha nem jön közbe semmi jelentkezem.
    előzmény:
    *Manka* (11)
     
  22. 2005. Április 15. 11:1511.
    Mese, ha meglenne a receptgyűjtemény, én is elkérhetném?

    Amúgy én angolul találtam recepteket a remoskához, csak sajnos az angol tudásom nem valami fényes! :(((( Valaki le tudja fordítani?

    http://www. hoorayforhomecooking. co. uk/recipe. htm

    előzmény:
    mese67 (10)
     
  23. 2005. Április 15. 11:1310.
    nem igérem tutira, de hétvégén megkeresem, ha megtalálom. . . mert nagyon rég volt, egy kolleganőm aki cseh volt és ő fordította le. arra határozottan emlékszem, hogy volt benne vadnyúl recept de sok!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_262860 (6)
     
  24. 2005. Április 15. 11:139.
    Sziasztok!

    Nekem is van. . . :) Én nagyon sokat használom! :)))) Azt hittem egy ilyen ősdarab már csak a mi háztartásunkban található meg, de ezekszerint nem! :)

    Pogácsát is lehet benne sütni? Komolyan?????

    Én nagyon sokszor csinálok olyat, hogy zöldségeket felvágok (krumpli, karfiol, gomba, répa, hagyma. . . ), beszórom sóval és borssal (bármilyen fűszer használható), ezt beleborítom a remoskába a tetejére pedig befűszerezett husikat teszek! Mondjuk csirkemellet. . . nagyon hamar kész, nem kell kavargatni, komplett kaja és isteni! :)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top