Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sacher torta recept

Torolt_felhasznalo_979698
Torolt_felhasznalo_979698
Létrehozva: 2005. március 9. 10:14
Sziasztok!

Holnap szeretnék a páromnak Sacher tortát sütni a szülinapjára.
Nincs véletlenül valakinek tuti jó, kipróbált receptje?

Előre is köszi a segítséget!
  1. 2009. február 25. 10:1928.
    itt az én kis Sacherem. finom!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2005. március 10. 20:4027.
    Szoval itt van az en "egeszsegesebb" sacher-tortam. 20 dkg vaj, 20 dkg olvasztott etcsoki, 6 tojas, 30 dkg mez, 30 dkg teljesörlesü liszt, 200 g tej, 3/4 sütöpor, 1 vanilias cukor, 1 kanal rum, citromle. Vajat a tojassargaval kikeverni, mez hozza, vaniliascukor, olvastott csoki hozza es a többi. A legutoljara a felvert tojasfeherje. A többi a szokasos baracklekvar köze, csokival bevonni es tejszinhab. Nyamm.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 10. 09:3626.
    júj, ez biztos nagyon fini.
    lassan annyi receptem lesz, hogy a tiéd csak karácsonykor kerül sorra és akkor igazán jó lesz a "jó kis karácsony íz" :-)))))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_943054 (23)
     
  4. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 10. 09:3225.
    engem érdekel :-))
    előzmény:
    spicispaci (24)
     
  5. 2005. március 9. 22:0324.
    Nekem egy teljesörlesü lisztes es mezzel keszitendö sacher tortam van. Ha valakit erdekel szivesen beirom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_943054
    Torolt_felhasznalo_943054
    2005. március 9. 17:0023.
    Én úgy készítem egy ideje ezt a tortát, hogy szép magasat csinálok, elvágom 3 felé, a középsőbe szeletelt mandulát szórok, a két szélső közé pedig eperlekvárt és egész epreket teszek!
    A tetejét pedig szintén vastagon beszórom a csokimáz után , szeletelt mandulával!
    Nagyon mutatós lesz és nem utolsó sorban isteni finom!! :-)))))

    Ja! A plusz még! A tésztába mindíg teszek egy kis mézeskalács fűszerkeveréket! Attól jó kis karácsony íze lesz!! :-)))))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 13:5022.
    Lányok!

    MINDENKINEK nagyon köszönöm a segítséget!
    Szép sorban ki is fogom próbálni mindet! :-))))))
    Még egyszer:
    KÖSZI!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_139268
    Torolt_felhasznalo_139268
    2005. március 9. 13:1721.
    Szia! Ez egy nagyon régi Magyar Konyhából való és anyukám már régóta ezt süti. Az utolsó 3 hétben nekem is 2x kellett megsütnöm közkívánatra otthon :-)))

    Sacher torta
    Hozzávalók
    13 dkg rétesliszt
    13 dkg vaj
    13 dkg étcsokoládé
    11 dkg porcukor
    11 dkg kristálycukor
    1 vaníliáscukor
    7 tojás
    tortabevonó, olaj

    A vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd az olvasztott csokival is simává dolgozzuk. A tojásfehérjét félig felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük. A habot óvatosan a vajas keverékhez adjuk és a lisztet is házzászitáljuk. Kivajazott, lisztezett tortaformába szépen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és úgy mint a piskótát megsütjük.
    Amikor kihűlt kettévágjuk és megkennjük baracklekvárral, illetve kívülről is és tortabebonóval (a szokásos módon 1-2 evőkanál olajjal felolvasztva) bevonjuk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979698 (1)
     
  9. 2005. március 9. 13:0920.
    Sacher torta

    4 tojás,
    10 dkg vaj,
    14 dkg porcukor,
    14 dkg étcsokoládé,
    7 dkg finom liszt.

    A tetejére: 10 dkg házi sárgabaracklekvár, 12 dkg étcsokoládé, 12 dkg cukor, 1 teáskanál olaj, 4 evőkanál víz

    A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon (még jobb, ha vízgőz fölött) melegítjük. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Megszilárdulva szeleteljük.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. március 9. 13:0019.
    hát én olyan 150 fok körül sütném, tűpróbáig.
    ha kívül kezdene barnulni, de belül még nem okés, boríts rá lazán alufóliát.
    (masszív, tömör süti, könnyen szivacsos marad, ezért kell a lassú sütés)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979698 (13)
     
  11. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 12:2418.
    az előző neked ment, csak béna voltam :-))))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_733099 (16)
     
  12. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 12:2317.
    köszi! majd beszámolok a végeredményről! :-)))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979698 (15)
     
  13. Torolt_felhasznalo_733099
    Torolt_felhasznalo_733099
    2005. március 9. 11:1716.
    Ja, az kimaradt, (visszaolvastam), hogy a kakaóport keverd össze egyenletesen a liszttel meg tegyél bele egy csipet sót is. És 170-180 fokon szoktam sütni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 11:1615.
    azt hiszem ezt hívja a párom "barnának" :-) mármint az alapsütit. és nagyon szereti :-)) köszi!

    előzmény:
    Lianna (11)
     
  15. Torolt_felhasznalo_733099
    Torolt_felhasznalo_733099
    2005. március 9. 11:1314.
    Hát gratulálok! Akkor nem egy az ember, mert az enyém már elmúlt 30! :-)

    Én ezt a receptet szoktam csinálni, ha valami nem világos, szívesen segítek.

    Tésztához:
    6 tojás
    6 ek. cukor
    6 ek. liszt
    1 ek. cukrozatlan kakaópor
    10 dkg étcsoki (szerintem a tibi a legjobb minőség)
    10 dkg vaj (esetleg margarin, de vajjal fincsibb)

    Ebből piskótát csinálsz úgy, hogy a vajat és a csokit összeolvasztod, amikor langyos, akkor kevered habosra a tojássárgájával és a cukorral, majd mehet bele óvatosan a liszt és a felvert tojásfehérje. A biztonság kedvéért szoktam beletenni egy fél csomag sütőport is.
    50 percig kell sütni, tehát viszonylag lassan.
    Tapasztalatom szerint a klasszikus méretű tortaformában (talán 24 cm?), ez elég kis lapos lesz, tehát vagy másfélszerezd a mennyiséget, vagy süsd kisebb méretűben (én ezt fogom)

    Miután kihűlt, kettévágod, megkened bőkezűen baracklekvárral, rárakod a tetejét és kívülről is bekened. Szintén tapasztalat, hogy egy 400 g-os sárgabaracklekvár kevés szokott lenni rá. Kicsit száraz marad tőle (mármint az én ízlésemnek, de ez a vajas-csokis tészta nem tud úgy átázni, mint egy klasszikus piskóta)
    Ezután felolvasztasz egy tábla étcsokit 5 dkg vajjal és bevonod vele a tortát. Próbáld gyorsan megcsinálni a bevonást, mert ha sokat kenegeted a tetejét, akkor feljön a lekvár is és egyenetlen lesz a kinézet.

    Remélem segítettem, bocs, ha túlságosan szájbarágós voltam, de nem tudom, hogy milyen tapasztalt vagy, én meg elég gyakran csinálom ezt a tortát. Jó ünneplést nektek és boldog szülinapot a párodnak!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979698 (10)
     
  16. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 11:1013.
    köszi neked is!
    milyen lassan és hány fokon kell sütni?

    sajna a kilók nem ezen múlnak :-(
    előzmény:
    timna (9)
     
  17. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 11:0112.
    hát akkor ide vele gyorsan :-))))) elküldöd azt is légyszí?
    hátha az enyém is szereti csak még nem tud róla :-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384587 (8)
     
  18. 2005. március 9. 11:0011.
    Szia!Ezt a receptet a Mit főzzek holnap?c. topicból vettem. Nagyon jó és könnyű megcsinálni.
    Sacher-süti - Mikkotól:)

    Hozzávalók:

    3 tojás
    100 g zsír (ezzel a legfinomabb, én libazsírral csináltam)
    100 g kakaó
    500 g cukor
    500 g liszt
    1 csomag sütöpor
    250 ml tej

    A cukrot és a tojásokat kézi mixerrel habosra keverjük és a többi hozzávalóval összekeverjük. Kizsírozott tepsibe öntjük (a sütö tepsijébe) és 200 fokon 30-40 percet sütjük.
    Ez az alap süti, a fiamnak régen minden héten egyszer sütöttem ezt a sütit. Ünnepi alkalmakra lehet variálni, kettévágni, lekvárral vagy krémmel megkenni.
    A Sacher utánzathoz a következöket csináltam:
    elöször a nagy tepsis sütit négy nagyobb részre vágtam, (középen kereszt) majd ezeket egyenként elfeleztem és jó, hazai baracklekvárral nagyon vastagon megkentem. Visszahelyeztem a másik felüket. Csokoládét olvasztottam göz fölött, melybe egy kis tejszínt és vizet öntöttem, mígnem a kellö folyékony állagot nem kaptam. Ezzel vastagon bekentem a sütik tetejét. Így nem keményedik meg a csoki, hanem kicsit puha, krémes lesz. Tálalásnál kockákra vágtam.
    Ezt a mennyiséget lehet magasabb és kisebb átméröjü tepsiben sütni, akkor nagyon magas lesz és lehet több réteget krémmel kenni. Nagyon csokis, finom sütemény és föleg egyszerü, hamar megy és nem lehet elrontani.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 10:5810.
    mi kicsit csalunk, mert előrehozzuk az ünneplést :-))) ja és szép kerek szülinap lesz. 30.
    a receptnek nagyon örülnék, mert néztem itt a neten is, de honnan tudja az ember lánya, hogy melyik a jó??

    boldog szülinapot a te párodnak is!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_733099 (6)
     
  20. 2005. március 9. 10:579.
    az eredeti:

    12 és fél deka puha vajat habosra kavarunk ugyanennyi porcukorral. kanalanként hozzávegyítünk 12 és fél deka reszelt, puha csokoládét és egyenként 6 tojássárgát. ha kész, könnyedén hozzákeverjük 7 tojás habját meg 13 és fél deka finomlisztet.
    vajjal kikent formában lassan (!!!) megsütjük.

    a többi ugyanaz. szita, baracklekvár, csokimáz.

    a fölszedett pluszkilókért nem vállalok felelősséget! :-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_384587
    Torolt_felhasznalo_384587
    2005. március 9. 10:558.
    nem, még nem próbáltam, de lehet, hétvégén sütök
    én különben kirsch tortát szoktam sütni, az enyém azt imádja, nagyon egyszerű, és tényleg finom:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_979698
    Torolt_felhasznalo_979698
    2005. március 9. 10:547.
    köszi a gyors választ!
    és melyik a jobb?
    kipróbáltad már valamelyiket?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384587 (5)
     
  23. Torolt_felhasznalo_733099
    Torolt_felhasznalo_733099
    2005. március 9. 10:486.
    Szia!

    Képzeld, az én páromnak és holnap van a szülinapja és én is pont Sacher-tortát sütök neki!
    Te, nem lehet, hogy egybeesik a két ember? :-)))))
    A tied hány éves lesz?

    Majd előszedem az én tuti receptem, elküldöm, ha nem küldenek számodra szimpatikusat, jó?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979698 (1)
     
  24. Torolt_felhasznalo_384587
    Torolt_felhasznalo_384587
    2005. március 9. 10:405.
    Sacher torta
    4 tojás,

    10 dkg vaj,

    14 dkg porcukor,

    14 dkg étcsokoládé,

    7 dkg finom liszt.

    A tetejére: 10 dkg házi sárgabaracklekvár,

    12 dkg étcsokoládé,

    12 dkg cukor,

    1 teáskanál olaj,

    4 evőkanál víz



    A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon (még jobb, ha vízgőz fölött) melegítjük. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Megszilárdulva szeleteljük.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top