Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tárkonyos-pezsg ős csirke
2004-11-29 10:491.
Torolt_felhasznalo_671130
Létrehozva: 2004. november 29. 10:49
Sziasztok!
Egyszer egy Stahl műsorban láttam ezt a receptet. Meg is csináltuk, de elveszett. Már fejből is elkészítettük egyszer, de valami kimaradhatott...
Valakinek meg van esetleg?
Megköszönném!
Sziasztok
Laci
Egyszer egy Stahl műsorban láttam ezt a receptet. Meg is csináltuk, de elveszett. Már fejből is elkészítettük egyszer, de valami kimaradhatott...
Valakinek meg van esetleg?
Megköszönném!
Sziasztok
Laci
Hát nem lesz a kedvencem. . . . .
Valóban egy nagy katyvasz, ez nem lenne baj, de szerintem nem kéne bele az újhagyma. Az egésznek újhagyma íze volt. . . . pedig nem tettem bele sokat! :-(
Este meg is csinálom, majd elmondom milyen lett, jó?
Sajna én a rizsért nem vagyok úgy oda. . . Bár néha jól esik. Én szeretem, ha szaftos :)
http://www. meglepetes. hu/index. php?act=receptkifejt&id=301
Forró pezsgős csirke
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé, 1 csokor újhagyma, 35 dkg gomba, 2 dl száraz pezsgő, 1 evőkanál szárított tárkony, 2 dl főzőtejszín, 1 teáskanál mustár, 40 dkg színes orsótészta, 1 teáskanál étkezési keményítő, só, őrölt bors, vaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, itatóson leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk, az újhagymát, gombát szükség szerint megtisztítjuk, megmossuk és karikákra, illetve vékony szeletekre vágjuk. Vajat olvasztunk egy serpenyőben, beletesszük a húskockákat, és a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, ráöntjük a pezsgőt, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Ha felforrt, még tíz percig főzzük takaréklángon, ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát. További tíz perc után belekeverjük a mustárt és keményítővel elkevert tejszínt. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg krémesre sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, tálalótálba tesszük, és azonnal tálaljuk. Párolt rizzsel vagy orsótésztával köríthetjük.
Tolnai Diána, Esztergom
832 kcal/adag (3494 kJ)
Jó tanács: A tárkonytól kellemes, savanykás ízt kap a hús. Aki másmilyen ízekre vágyik, más fűszerekkel is ízesítheti: rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal.
Elkészítési idő: 50 perc
Én is megköszönöm!
viszont van egy kérdésem: köret???? Nincs? Nem kell hozzá esetleg legalább párolt rizs?
Nagyon tetszik a recept!
A.
Pezsgős csirke gombával
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé, 1 csokor újhagyma,
40 dkg gomba, 1 evőkanál morzsolt tárkony,
só és frissen őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben,
2 dl száraz pezsgő, 1 teáskanál étkezési keményítő,
2 dl tejszín, 1 teáskanál dijoni mustár
Először kábé két centis kockákra vágom a csirkemelleket, majd beleszórom őket egy nagy serpenyőbe. Ezután hozzáadok 1 csomag felkarikázott újhagymát, megsózom, megborsozom, szórok rá egy kis őrölt tárkonyt, végül pedig felöntöm a pezsgővel. Erős lángon felforralom, majd lejjebb tekerem a lángot, és letakarom a serpenyőt, úgy 10 percre. Közben megmosom és centis szeletekre vágom a gombát, majd ezt is a húshoz adom, és ezúttal fedő nélkül, további 10 percig főzöm az ételt. Addig kézi habverővel elkeverem a mustárt, a tejszínt és a keményítőt, majd ezt is hozzáadom a gombás husihoz, és pár perc múlva, mikor látom, hogy besűrűsödött, lehúzom a tűzről. A végén ráreszelek egy kis friss, illatos citromhéjat, és már ehetünk is. (stahl. hu)