Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Töltött sült csirke

tigrisske
Létrehozva: 2004. szeptember 20. 08:28
Sziasztok kedves fórumozók! Tegnap nagymamámtól kaptam egy egész csirkét, és szeretném egybe megsütni, de nem tudom pontosan hogyan is kellene, mivel fűszerezzem, mennyi ideig kell sütni, le kell-e fóliázni stb. Szeretném megtölteni olyan gombás-májas töltelékkel is, de annak sem tudom pontosan a receptjét! Tudnátok nekem segíteni? Vagy bármilyen finom töltelék receptet tudtok-e?? Előre is köszi a segítséget!
  1. 2004. szeptember 20. 09:179.
    A mez es a sor ahhoz kell, hogy amikor leveszed az alufoliat, akkor azzal kend meg!

    Bocsi de ugy latom meg felig alszom. . . .
    előzmény:
    latsia (8)
     
  2. 2004. szeptember 20. 09:168.
    Ez lemaradt a hozzavalokbol, bocsi!!!

    1 mk. fuszerkeverek /bazsalikom, majoranna, rozmarig, kakukkfu/
    so, bors, olaj
    1kk mez
    1dl sor
    10 g vaj
    előzmény:
    tigrisske (6)
     
  3. 2004. szeptember 20. 09:147.
    Majas-gombas toltott csirke

    HV:
    a csirke
    10 dkg fott fustolt tarja
    10 dkg varganya gomba
    1 fej reszelt hagyma
    10 dkg csirkemaj
    1 egesz tojas
    2 kemeny tojas
    5 dkg reszelt sajt
    1 tejben megaztatott zsemle
    1 csokor petrezselyem

    EK:
    A csirket meg megmossuk, besozzuk. A tolteleket elkeszitjuk. A tarjat megdaraljuk, egy mogyoronyi vaj hozzaadasaval kisutjuk belole a zsirt, megfonnyasztjuk rajta a hagymat, radobjuk a felkockazott gombat es a csirkemajat, puhara paroljuk, kihutjuk.
    A kemenytojast aprora vagjuk, hozzaadjuk a jol kinyomkodott zsomlet es az aprora vagott petrezselymet, a fuszerkevereket, a reszelt sajtot, a kihult ragut, az egesz tojast, alaposan osszedolgozzuk a vegen sozzuk, borsozzuk. Betoltjuk a hasuregbe, osszevarjuk. Tuzallo talba tesszuk /kivajazott/ es elomelegitett sutoben /180 fok/ alufoliaval betakarva 70-80 percig sutjuk, de a sutesi ido lejarta elott 20 perccel levesszuk az alufoliat es ropogosra piritjuk.
    előzmény:
    tigrisske (1)
     
  4. 2004. szeptember 20. 09:056.
    köszi, puszika, mindjárt megyek ciprusra :-)))
    előzmény:
    latsia (4)
     
  5. 2004. szeptember 20. 09:045.
    köszi :-)))
    előzmény:
    Erika10 (3)
     
  6. 2004. szeptember 20. 09:034.
    Dalmat toltott csirke

    Hv:
    1 csirke
    5 dkg fott fustolt sonka
    5 dkg sovany serteshus
    5 dkg sutokolbasz
    3 dkg reszelt sajt
    1 tojas
    1 gerezd fokhagyma
    rozmaring, zsalya
    10 szem fekete olivabogyo
    1 zsemle
    1 dl tej
    1 csokor petrezselyem
    olaj, so, bors

    EK:
    A csirket megmossuk, kicsontozzuk* gyengen besozzuk.
    Elkeszitjuk a tolteleket: a zsemlet langyos tejben megaztatjuk, kicsavarjuk. A megmosott szarazra torolt serteshust a sonkaval egyutt megdaraljuk. Lehuzzuk a kolbasz hejat, elmorzsoljuk es a zsemlehez adjuk. Beleteszunk meg egy egesz tojast, az attort fokhagymat, a reszelt sajtot, a finomra vagott petrezselymet, izles szerint orolt rozmaringot, zsalyat, valamint a sot, borsot, vegul a kimagozott olivabogyot, es az egeszet kezzel osszedolgozzuk.
    A csirke hasureget megtoltjuk a toltelekkel /ha marad belole a melle bore ala toltjuk/ es bevarrjuk. A 2 labat megkotjuk, hogy szep formas maradjon. Tuzallo talba, vagy melyebb tepsibe tesszuk, meglocsoljuk keves olajjal, befedjuk alufoliaval es elomelegitett sutoben mersekelt tuzon 70-80 percig paroljuk-sutjuk, sajat levevel gyakran ontozzuk. A sutesi ido lejarta elott kb 20 perccel levesszuk az alufoliat es ropogosra piritjuk. Ha a levet elfone keves vizzel, vagy huslevessel vagy feherborral potoljuk.
    Eltavolitjuk a labarol a zsineget es talalas elott 10-15 percig pihentetjuk.

    Szervusz kedves tigrisske ez egy fincsi csirke!:O))
    Es mindjart nezek neked majast is!:O))

    előzmény:
    tigrisske (1)
     
  7. 2004. szeptember 20. 08:593.
    Töltött csirke

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 közepes nagyságú konyhakész csirke
    1 kis fej hagyma
    20 dkg dió
    1 alma
    1 kis csokor petrezselyem
    1 evőkanál margarin
    15 dkg zsemlemorzsa
    2 dl tej
    2 tojás
    4-5 evőkanál olaj
    Előkészítés:
    A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A bőrét a mellénél óvatosan fellazítjuk, a belsejét besózzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A diót durvára vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjával együtt kockára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.

    Elkészítés:
    Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. A zsemlemorzsát tálba öntjük, és meglocsoljuk a tejjel. Hozzáadjuk a diót, az almát, a pirított hagymát, a petrezselymet. Beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. A csirke hasüregét és a melle alatt a bőrt megtöltjük a diós masszával, szépen megformázzuk, a hasán a bőrt hústűvel összetűzzük, és a csirkét tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a levével gyakran locsolgatva kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mielőtt darabolnánk kb. 10 percig pihentetjük.
    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 2, 5 óra múlva


    Különleges töltött csirke

    Hozzávalók 4 személyre:
    1, 5 dl tej
    2 zsömle
    2 kisebb vagy 1 nagy csirke
    20 dkg gomba
    10 dkg marhanyelv (felvágott)
    2 tojás
    1 mokkáskanál szárított kakukkfű
    10 dkg + 3 evőkanál vaj
    15 dkg sárgarépa
    1 vékony szál póré
    2 kisebb cukkíni
    8 szem miniparadicsom
    Előkészítés:
    A tejet felforraljuk. A zsömlét nem túl apró darabokra vágjuk, és leöntjük a forró tejjel. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és kívül-belül bedörzsöljük sóval. A gombát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk. A felvágottat kisebb darabokra tépkedjük.

    Elkészítés: A zsömlét kinyomkodjuk, összekeverjük a gombával, a marhanyelvvel, a tojásokkal, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a csirkébe töltjük, és a nyílást összevarrjuk, vagy fogvájóval összetűzzük. Felforrósítunk 10 dkg vajat. A csirkét tepsibe fektetjük, és ráöntjük a forró vajat. A sütőben kb. 1 órát, pirulásig sütjük. A levével többször meglocsoljuk. Közben elkészítjük a párolt zöldségeket. Megtisztítjuk, megmossuk, a répát, a pórét, a cukkínit, és kisebb darabokra, karikákra vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál vajat, rádobjuk a répát, és 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, további 2 percig pirítjuk, végül a cukkínit is hozzákeverjük. A paradicsomot leöblítjük, és 1-2 percre a zöldségekhez keverjük. A párolt zöldségeket a húshoz kínáljuk.
    Munka: kb. 1 óra
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva


    előzmény:
    tigrisske (1)
     
  8. 2004. szeptember 20. 08:582.
    Májas töltött csirke
    Hozzávalók:
    1 kis, konyhakész csirke,
    a csirke mája,
    10 dkg kifejtett zöldborsó,
    5 dkg főtt, füstölt sonka,
    1 tojás,
    2 kemény tojás,
    4 zsemle,
    2 dl tej,
    1 fej hagyma,
    2 dkg vaj,
    0, 5 dl olaj,
    só,
    bors,
    vegeta,
    reszelt szerecsendió,
    petrezselyem
    Elkészítése:
    A zsemlét tejbe áztatjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felnegyedelt csirkemájat és megpároljuk. Villával szétnyomkodjuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük. A füstölt sonkát és a kemény tojást apró kockákra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, szétnyomkodjuk és belekeverjük a borsót, a hagymás májat, a sonkát, a tojáskockákat, és a nyers tojást. Sóval, borssal, vegetával, reszelt szerecsendióval, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszát a csirke hasüregébe és bőre alá nyomkodjuk. A hasüreg nyílását összetűzzük vagy fehér cérnával összevarrjuk. A csirkét kívül sóval-borssal bedörzsöljük és tűzűlló tálba helyezzük. Leöntjük kevés vízzel, az olajjal és lefedve, 200 fokon, fél órát sütjük. A hőmérsékeletet csökkentve további 1 órát sütjük, majd a fóliát eltávolítva, megpirítjuk. Salátával körítjük.
    előzmény:
    tigrisske (1)
     

Címlap

top