Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Diéta, de hogyan?

Torolt_felhasznalo_916056
Torolt_felhasznalo_916056
Létrehozva: 2004. szeptember 17. 09:32
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Páromnál második alkalommal fordult elő, hogy a vérvételen a vércukra magasabb értéket mutatott. Ezen kívül a triglicerid szintje is magas. Mivel az édesanyja is cukorbeteg, várható volt idővel valami hasonló eredmény, de ő még fiatal, bízom benne, ha másként étkezünk, akkor rendeződhetnek ezek az értékek. Nem igazán tudom eldönteni, valóban miért is volt magasabb pl. a vércukorszintje, mivel a dokiktól a vérnyomása is ferlmegy, de azért gondoltam, egy kis diéta nem árt a családnak sem. De hogyan fogjak hozzá? Van ötletetek? A legnagyobb gond az, hogy egész nap kb. 150 km-t, vagy többet levezet, jön-megy. Reggeli nélkül nem indul el, és azt is sikerült elérnem nála, hogy ebédre hazajöjjön, de ez nyilván nem elég. Nyáron 80 fok van az autóban, ezért joghurtot vagy hasonló dolgokat nem vihet magával. A zöldségeket megeszi ugyan, de nem mindegyiket. Inkább az egytálételekért rajong. Van olyan használható ötletetek, amivel észrevétlenül egészségesebbé tehetem az étkezéseinket, miközben ő is megkapja a megfelelő kalóriát? Annál jobban szeretem, hogy most legyintsek, nem vészes a helyzet, aztán 10 év múlva esetleg szívinfartust kapjon...

Tanácsokat és recepteket egyaránt szívesen fogadok. :o) Köszönöm előre is!
  1. Torolt_felhasznalo_916056
    Torolt_felhasznalo_916056
    2004. szeptember 17. 10:505.
    Köszönöm, hogy válaszoltatok! :o)) Mivel most csak bekukkantottam, ezért alaposan átolvasni és kérdezni csak később tudok. Mindenesetre, találtam jó ötleteket az írásaitokban!!! A diétás fagyi nagyon jó ötlet, mivel a fagyit minden mennyiségben imádja! :o)

    Egyébként én is arra gondoltam, hogy az idegesség miatt mehetett fel a vércukra, de úgy gondolom, azért nem árt az óvatosság. . . Ha már anyukája cukorbeteg, neki nem lenne muszáj. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_339203
    Torolt_felhasznalo_339203
    2004. szeptember 17. 10:344.
    Nekem a testkontroll segített sokat, fogyni -15 hónap alatt 18 kg - is meg a vérképemet is tökéletesíteni. A Szűzteának van még olyan hatása, hogy rendezi a triglicerid szintet és az egész szervezetet rendbe teszi.
    Gondolom tudod az alapokat, délig csak gyümölcs, utána külön választva a szénhidrát és a fehérje sok zöldséggel, étkezések között 3- 4 óra ihenő.
    Ha nem akarsz a kedvenc ételeidről lemondani az is megoldható. Pl. a rizst és a kenyret az ételekben - töltött káposzta, fasírt, rakott kel stb. - kiválthatod karfiollal, zellerrel, a pörköltek szaftos ételek mellé a karfiol nagyon finom főzve összetörve, felszívja a szaftot. A gomba, szója is jó hús helyett a krumlival, rizzsel, tésztával.

    Igazából az ételeket kéne tudnom amiket készítesz, hogy át lehessen konvertálni őket, persze ezzel együtt lesznek amik nem megengedettek, de ha a máshogyan étkezés felé elkötelezed magad, időnként belefér egy kis elhajlás.

    Sok sikert
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2004. szeptember 17. 10:193.
    Szia, nekem az apukám járt így. Először is, a vérnyomásemelkedés és a vércukorszint emelkedés összefügghet. Nálunk úgy volt, hogy idegi hatásra felszökött vérnyomás megemelte a vércukorszintet is. A legfontosabb, és legelső lépés, hogy a párodat rá kell venni a rendszeres étkezésre. Apunál amint ráállt a napi 6 étkezésre, ugrásszerű volt a változás. 6=reggeli, tízórai (gyümölcs, diétás valódi gyümölcslé vagy kefír-joghurt rostdús keksszel vagy magos péksüteménnyel, diétás fagyi vagy puding), ebéd, uzsonna, vacsora, és este közvetlenül elalvás előtt diétás gyümölcslé. Apukámnak is országjáró munkája van, így vettünk neki egy kisméretű hűtőtáskát - akkora, mint egy kis csinos női kézitáska-, anyu minden reggel abba belekészíti az uzsit.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2004. szeptember 17. 10:092.
    http://www. cukorbeteg. lap. hu/ van diéta lap is, nézz körül ezeken.
    Nyáron is vihet jégakukkal hütötáskát, vagy cigigyujtoba bedughato elektromost, sima joghurtot /a gyümölcsös tele van cukorral/ enni inni valot.


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_916056 (1)
     

Címlap

top