Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Őszibarackbefőt t

Torolt_felhasznalo_975540
Torolt_felhasznalo_975540
Létrehozva: 2004. augusztus 11. 13:03
Sziasztok! Most először kísérlek meg befőttet csinálni barackból. Segítenétek hogy a legfinomabb legyen? Köszi előre is mindenkinek!
  1. 2007. augusztus 16. 22:2924.
    Köszönöm!!!!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. augusztus 16. 22:2823.
    Még egy...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2007. augusztus 16. 22:2822.
    hozzászólásom!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2007. augusztus 16. 22:2821.
    30
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2007. augusztus 16. 22:2720.
    a
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2007. augusztus 16. 22:2719.
    leteljen
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2007. augusztus 16. 22:2718.
    hogy
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2007. augusztus 16. 22:2717.
    szeretném
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2007. augusztus 16. 22:2716.
    annyira
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2007. augusztus 16. 22:2715.
    de
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2007. augusztus 16. 22:2714.
    ide,
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2007. augusztus 16. 22:2613.
    beírok
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2007. augusztus 16. 22:2612.
    hogy
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2007. augusztus 16. 22:2611.
    azért
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2007. augusztus 16. 22:2610.
    Bocsi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2004. augusztus 13. 01:039.
    Kipróbálhatod a Knorr befőttartósítóját is.
    Az is nagyon jó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_975540 (8)
     
  17. Torolt_felhasznalo_975540
    Torolt_felhasznalo_975540
    2004. augusztus 11. 15:228.
    Jaj köszike a sok jó tanácsot. Matty, miért tiltakoznak sokan a szalicil ellen? Nem eléggé hatásos? Valószínűleg jobb mint a sok nemtommit tartalmazó tartósítócsodák, nem? Köszi mindenkinek aki írt!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2004. augusztus 11. 14:217.
    Én régebben úgy tettem e, hogy a kimagozott, héj nélküli barackot felszeleteltem, beleraktam kb. 7-8 dl-es üvegekbe, mindegyikbe beleraktam 3 evőkanál kristálycukrot, majd szinültig öntöttem vízzel. Késhegynyi szalicil, v. Na- benzoát (ki melyikre esküszik), majd jól rácsavartam a fémfedőt. Sütőbe egy nagy és magasfalú tepsibe vizet raktam, abba beleállítottam a barackkal teli üvegeket, és amikor a tepsiben már forrt a víz, akkor még 20 percig hagytam. Amikor az egész kihűl, mehet a helyére. Elég gyorsan készen van, és nem romlott meg soha. Igaz, ideje se nagyon lett volna :-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_975540 (1)
     
  19. Torolt_felhasznalo_288307
    Torolt_felhasznalo_288307
    2004. augusztus 11. 13:486.
    Mi minden gyümit így teszünk el, kivéve a meggyet és a cseresznyét. De nyugodtan kipróbálhatod a kajszira is. A rumot azért kell tenni ezekbe, mert finom, ropogós marad a gyümölcs ettől.
    előzmény:
    Matty (5)
     
  20. 2004. augusztus 11. 13:285.
    De amit Te írsz, az kajszibarack, ugye?
    előzmény:
    marcsis (4)
     
  21. Torolt_felhasznalo_288307
    Torolt_felhasznalo_288307
    2004. augusztus 11. 13:254.
    Szia!
    Mi, az anyukámmal évek óta a következőképp tesszük el a barackot: Minben 1 kg megtisztított barackoz 1 liter vizet és 40 dkg cukrot számítunk. (tisztítás: forró vízbe kell dobni néhány másodpercre a barit, és utána könnyebb lehúzni a héját). A vizet felforralom és beleteszem a cukrot, majd amikor jól elolvadt a cukor, 1 késhegynyi szalicilt adok hozzá, és ezzel is egy kicsit összefőzöm. Ezután a felezett barikat beleteszem ebbe a szirupba egysorosan. Amikor a barackkal is buborékozni kezd a szirup kiszedem és az előre elkészített tiszta üvegekbe teszem . Ezután a sziruppal (amiben az 1 kg-nyi gyümi előkészült) nyakonöntöm, és még 1 evőkanál rummal ízesítem , majd rázárom a fedelét. és azonnal a helyére állítom a kamrában. Ezt nem kell dunsztolni, és elég gyorsan elkészíthető. Jó munkát!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_975540 (1)
     
  22. 2004. augusztus 11. 13:223.
    Régebben nagyon el szoktam bíbelődni vele, mára már leegyszerűsítettem a dolgot.
    A barackot megmosom kétszer, meghámozom, először kétfelé vágom, kiveszem a magját, majd tovább darabolom a húsát akkora kockákra, amit jóízűen be lehet kapni, amikor esszük.
    Közben felteszem a szirupot, 1 liter vízhez 30 dkg cukrot teszek, s amikor már forr, beleteszem a szalicilt is. (Tudom, hogy ez ellen sokan tiltakoznak, én mindig ezt használok, s még sosem romlott meg semmi).
    Amikor forr a szirup, beleteszem az őszibarack darabokat, forrástól kezdve kb 5 percig főzöm, majd forrón üvegekbe töltöm.
    Ezt meleg dunsztba teszem (párnák, takarók közé), s amikor kihűl, kb 2 két nap, akkor a végleges helyére, a polcra.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_975540 (1)
     
  23. 2004. augusztus 11. 13:162.
    azt nem tudom, viszont egy kérdésem nekem is lenne: egyszer ettem valahol sárgadinnya-szőlő befőttet, azt hogy kell csinálni, tudja valaki? isteni finom volt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_975540 (1)
     

Címlap

top