Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Birsalmából

babbus
Létrehozva: 2015. szeptember 28. 12:31

Sok birsalmát kaptunk, szeretném eltenni. Nagyon kemény, nehéz lenne pucolni. Létezik-e olyan eltevési mód, recept, aminél egészben, hámozás nélkül lehetne felhasználni? Ha pürének tenném el - sütés után - akkor zárt üvegben, hűtőben meddig áll el? Köszönöm a segítséget.

  1. 2015. december 12. 07:3113.

    Bizony nagyon fontos a szárítás.


    Én a formából kiszedett birsalma sajtot a légkeveréses sütőbe tettem.50 fokon résnyire nyitott sütő ajtó mellett szárítottam.Több órán keresztül.


    Így szépen megszárad és sokáig eláll.


    Régen bizony volt amikor elfelejtkeztem róla és pár hét alatt megpenészedett.

    előzmény:
    iringo45 (11)
    2015-12-09  14:05
  2. 2015. december 9. 14:5712.

    Sütőpapír!

    előzmény:
    iringo45 (11)
    2015-12-09  14:05
  3. 2015. december 9. 14:0511.

    Ma szedem ki a formából csak nem tudom min szárítsam, nekten van valami ötletetek?

    előzmény:
    iringo45 (10)
    2015-12-08  12:14
  4. 2015. december 8. 12:1410.

    És megcsináltam a hétvégén, most szárad még de sikerült megcsinálni, nagyon büszke vagyok magamra. 

    előzmény:
    iringo45 (9)
    2015-09-29  12:40
  5. 2015. szeptember 29. 12:409.

    Birsalma sajtot szeretnék csinálni az idén remélem sikerülni fog az első lesz.

    előzmény:
    tuzliliom (8)
    2015-09-28  15:51
  6. 2015. szeptember 28. 15:518.

    Nálam ez az elkészítési mód a nyerő:


    http://www.mindmegette.hu/birsalmasajt-birsalmalekvar-het szeres-termelekenyseggel.recept


    Főzés, pépesítés után lehet belőle sajt, vagy lekvár. Ha sok a gyümölcs, akár mindkettő. De le is fagyaszthatod a pépet, és sütibe, gyümölcslevesbe, gyümölcsmártásba is használhatod, "ízfokozónak"

    előzmény:
    babbus (1)
    2015-09-28  12:31
  7. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. szeptember 28. 14:377.

    Biztos fincsi lesz.

    előzmény:
    babbus (6)
    2015-09-28  14:31
  8. 2015. szeptember 28. 14:316.

    Köszönöm szépen lányok! Egyik jobb, mint a másikKipróbálom ezeket.

  9. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. szeptember 28. 14:255.

    Ahogy a többiek írták, úgy készítem én is a bsajot.


    De, mindig olyan sok a gyümölcs, hogy a vége felé megunom.


    Akkor csak gézbekötött egészfahéjjal, szegfűszegel és cukorral simán megfőzöm.Turmixolom, üvegbe zárom, télen a dióval/mákkal/mandulával összekerve  isteni tölteléke a sütiknek .


    Van, hogy teába is teszünk belőle.

    előzmény:
    babbus (1)
    2015-09-28  12:31
  10. 2015. szeptember 28. 14:134.

    Elég jól megmosni, és utána héjastul-magházastul meg lehet főzni. AMikor puha, átpaszírozod (így kikerül belőle a héj+magok), majd ezt a paszírozott pürét kell cukorral addig főzni, amíg szép színe nem lesz. (gyakorlatilag a karamellizálódó cukor adja a szép barnás-bordós színt).


    Én egy kiló püréhez kb. 60-70 dkg cukrot használok.


     


    Aztán formába öntöd, megvárod míg megszilárdul, és aztán kiborítva néhány hét alatt szépen kiszárad (tüllel letakarva) .


     


     

    előzmény:
    babbus (1)
    2015-09-28  12:31
  11. 2015. szeptember 28. 13:323.

    Ó, köszönöm! Elkérhetném esetleg a receptet tőled?

    előzmény:
    KN18 (2)
    2015-09-28  13:13
  12. 2015. szeptember 28. 13:132.

    Próbáld meg, hogy sütés után melegen húzod le a héját.


    Én birsalmasajtot készítenék az egészből, jól kiszárítanám, hogy kérges legyen a külseje, isteni finom, imádom 

    előzmény:
    babbus (1)
    2015-09-28  12:31

Címlap

top