Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mindnenképpen érdemes legalább egy héttel előtte megsütni puhulnia kell.
S persze, nagy mennyiségben sütve drágább is, mint a főzöttkrémes.
(Ezen felül akármilyenkrémes a süti, célszerű a család elől (vagy saját magunk elől is! ) jól eldugni, mert megeshet, hogy nem lesz mit vinni a lagziba!
A bolti barackmag valóban ostyából (mint a nápolyi) van, de amire Topikindító gondol, az inkább olyasmi, mint egy töltött omlós keksz!
Az ostyásnál teljesen igaz, amit írsz, az, ha elázik, nagyon rossz lesz, de az omlóskeksz-szerű tésztájú töltött süti, ha kicsit puhul, csak mégfinomabb lesz!
Puhulni meg akkor puhul, ha a krémje "főzött krém" (liszt megfőzve tejben, és kihűlés után kikeverve vajjal/margarinnal).
Ahogy láttam, némelyik receptben ilyen krémet írnak. Ez a krém viszont romlandó, ezért célszerű csak 1-2 nappal korábban elkészíteni, és fogyasztásig hűtőben tartani!
Igen, a vajas krém tutira eláll sokáig, csak nem szabad meleg helyre tenni, mert ott avasodhat!
Keresgéltem még, milyen sütiket sütnek lakodalomba, hátha másfélét sütni támad kedved, és persze, mert nem csak sütni szeretek, hanem recepteket olvasgatni is!
lakodalmas sütik képekkel
Az adagok nagyságát meg gondolom, megtalálod valamelyik receptben... :)
https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=barackmag%20recept
Nem sütöttem még, de rákerestem, több recept is van, képpel.
Ha a képekre kattintasz, mindnél van recept, és talán az is ott lesz, hány darab lesz az adott adagból.
Ez itt nagyon jól néz ki: http://patfalvairecept.blog.hu/
Azt írja, 1 hónapig eláll, de szerintem csakis akkor, ha a krémet a recept szerint cukorból és vajból csinálod, kevés aromával ízesítve, és semmi más romlandót nem teszel a krémbe!
Ha más recept szerint csinálod, és romlandót, pl. tejet is teszel a krémbe -úgy kiadósabb, ez igaz-, csak 1-2 nappal korábban csináld meg a krémet, és töltés után mindenképp tedd hűtőbe a sütit, jól záródó dobozban!
Időspórolás, ha nem egyszerre sütöd-töltöd, hanem a "magokat" már előbb (szerintem akár 1-2 héttel is akár) megsütöd, és jól záródó fém, vagy műanyag dobozban tárolod töltésig.
Így meg is tudod számolni, hány lesz az adott receptből, és ha kevésnek látod, lesz időd még hozzásütni egy újabb adagot!
Én ilyenből még csak boltit ettem. Az ilyen ostyák akkor válnak ehetetlenné, vagy inkább élvezhetetlenné, ha megszívják magukat nedvességgel, az pedig egy napon belül is előfordulhat, szóval szerintem nem az a kérdés, hogy mikor csináljátok meg, hanem az, hogy hogyan tároljátok. Száraz, hűvös hely a megfelelő, gondolom.