Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pitypangméz?
2015-04-18 11:231.
Létrehozva: 2015. Április 18. 11:23
Rajtahagytam a virag zold reszet(nem a szarat).
A le nem szep sarga lett.
Es nagyon hig!!!pedig 1l vizhez,1kg cukor,2-3 nagy marek viragot adtam.
Aztattam rottyantottam foztem,de hig lett nagyon...
Adja hozza dz fixet,vahy fozzem meg?
Egyébként utánanéztem még tegnap, és ettől nem változott meg a véleményem.
Nem értelek, a sóskát is meg lehet enni nyersen, stb. Hát én inkább megenném, mint azt a rakat cukrot!
A kacsák pedig tényleg szeretik, szóval rossz nem lehet!
Itt találtam leírást róla:
http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2015/04/20/aranylo-pity pang-szorp-es-mez-hazilag/
Mondjuk egynek a kacsás? Milyen érv az, hogy a kacsák megeszik, akkor egye a TI is nyersen? A virágról írt és nem a leveleiről. A virágon maradt zöld résznek meg semmi köze a levelekhez, már ha láttál már pitypangot, amiben biztos vagyok. Nézd, ha nem értesz valamit és nem is nézel utána,akkor legalább innentől tudni fogod, hogy a pitypang gyógynövény is, a szára és a levele is ehető. (és nem, én nem próbáltam ki.)
Mindent, amit írtam HALÁLKOMOLYAN gondoltam. Egy szó vicc nincs benne, minden pontosan úgy van, ahogy leírtam.
Nem is értem, melyik soromról gondoljátok, hogy vicces?
Pontosan az, de állaga, íze a mézé. És ez nem annyira meghökkentő, mert több oka lehet annak, hogy valaki nem igazi mézet eszik. A cukorbetegek részére árult műméz sem igazi, de az is megtévesztően hasonlít arra... csak sajnos nagyon drága..(((
Mézet nem a méhecskék csinálják? Amiről te beszélsz, az inkább valami pitypangos cukorszirup... Vagy nem?
Az anyázás a linkből maradt ott..))))
No eszembe jutott, hogy biztosan fenn van a teljes könyv, megkerestem és itt a recept:
Any
Anyám eg Teljesen összevissza lehet másolni,inkább itt a link.
Fura, de tényleg úgy van, hogy a receptek terjednek, terjednek, hozzátesznek,elvesznek...na nem taglalom. Pitypangméz receptnél (na mégiscsak egy gyógynövényes valami) egész elképedtem, hogy van.cukrot írnak..((( És forralja, aztán utána még sokáig a cukorral forralja---tulajdonképpen onnan a vitaminok és egyéb hasznos anyagok menekülnek..))) Lusta vagyok másolni, de akit érdekel, az keresse meg a pitypangméz leírását Maria Treben könyvében. Egészség Isten patikájából a gyermekláncfűnél. (23. oldal..)))
Manta: a tiéd valódi méz. (és legyünk őszinték,annyira nem voltak látszólag normálisak a válaszaid....azért mert valamiről még nem hallottál, nem kéne elviccelni teljesen a választ.)
Hm, hogy mik vannak!
Nem is tudtam hogy ilyet is csinálnak.
De, nagyon érdekes volt megtudni.
Itt is jól leírja, hogyan kell elkészíteni:
http://brannaghpraktikai.blog.hu/2010/04/21/hamis_pitypa ngmez
(Erdőkóstoló is készíti, az ő oldaláról az előbbi link is.)
A neten egyébként kiterjedt irodalma van, felesleges itt várnod a válaszokat.
Én nem ennék meg ennyi cukrot, akkor inkább ez a picit drágább verzió:
http://www.mezbarlang.hu/mezek/biomezek/bio_gyermeklancf u_mez
Hát nem szívesen, mert láthatólag a teljesen normális válaszaimmal nem tudsz mit kezdeni.
Bénázzál csak tovább, hajrá!
Gasztro topikba tettem,mivel ételről van szó...:)
Amúgy köszi a "vicces" válaszodat.
pitypangméz!!!!
csak telóról írtam..:)
Gondoltam megkérdezem, hátha csinált valaki...most van a szezonja,én is kedvet kaptam hozzá...
De úgy látom,itt is az van, mint a másik kedvenc oldalamon, hogy nem csak azok válaszolnak,akik tudják is a választ...:)
Ja, hogy méz?!
Nem tudtam, hogy azt főzni szokás. Olyat már hallottam, hogy bodzavirágot merítenek bele rendes mézbe, hogy bodza aromája legyen - inkább valami ilyesminek lenne értelme, de nem tudom, milyen alapmézet kéne használni.
Azt hittem, valami farsangi topik. Milyen mezről beszélsz?
A pitypang levelét a kacsák megeszik, szóval ha sűrűt akarsz, akkor edd meg nyersen!
Egyébként bármit főzhetsz felőlem, csak ne mérgezd meg magadat!
Ha túlfőzöl valamit, esetleg a benne lévő hatóanyagok lebomlanak, és akkor fuccs a gyógyulásnak...
Bocsi,telóról írtam. Dzsem fixre gondoltam.