Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pitypangméz?

mazsola7
Létrehozva: 2015. Április 18. 11:23

Rajtahagytam a virag zold reszet(nem a szarat).


A le nem szep sarga lett.


Es nagyon hig!!!pedig 1l vizhez,1kg cukor,2-3 nagy marek viragot adtam.


Aztattam rottyantottam foztem,de hig lett nagyon...


Adja hozza dz fixet,vahy fozzem meg?

  1. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 21. 16:0220.

    Egyébként utánanéztem még tegnap, és ettől nem változott meg a véleményem.

    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2015-04-21  12:35
  2. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 21. 16:0019.

    Nem értelek, a sóskát is meg lehet enni nyersen, stb. Hát én inkább megenném, mint azt a rakat cukrot!


    A kacsák pedig tényleg szeretik, szóval rossz nem lehet!

    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2015-04-21  12:35
  3. 2015. Április 21. 13:2218.
    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  4. 2015. Április 21. 12:3517.

    Mondjuk egynek a kacsás? Milyen érv az, hogy a kacsák megeszik, akkor egye a TI is nyersen? A virágról írt és nem a leveleiről. A virágon maradt zöld résznek meg semmi köze a levelekhez, már ha láttál már pitypangot, amiben biztos vagyok. Nézd, ha nem értesz valamit és nem is nézel utána,akkor legalább innentől tudni fogod, hogy a pitypang gyógynövény is, a szára és a levele is ehető. (és nem, én nem próbáltam ki.)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_140624 (16)
    2015-04-21  11:44
  5. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 21. 11:4416.

    Mindent, amit írtam HALÁLKOMOLYAN gondoltam. Egy szó vicc nincs benne, minden pontosan úgy van, ahogy leírtam.


    Nem is értem, melyik soromról gondoljátok, hogy vicces?

    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2015-04-18  21:07
  6. 2015. Április 21. 11:3215.

    Pontosan az, de állaga, íze a mézé. És ez nem annyira meghökkentő, mert több oka lehet annak, hogy valaki nem igazi mézet eszik. A cukorbetegek részére árult műméz sem igazi, de az is megtévesztően hasonlít arra... csak sajnos nagyon drága..(((

    előzmény:
    zsof.berg (14)
    2015-04-20  09:17
  7. 2015. Április 20. 09:1714.

    Mézet nem a méhecskék csinálják? Amiről te beszélsz, az inkább valami pitypangos cukorszirup... Vagy nem?

    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  8. 2015. Április 18. 21:2113.

    Az anyázás a linkből maradt ott..))))

    előzmény:
    eda-1952 (12)
    2015-04-18  21:20
  9. 2015. Április 18. 21:2012.

    No eszembe jutott, hogy biztosan fenn van a teljes könyv, megkerestem és itt a recept:


    Any        

    Anyám eg Teljesen összevissza lehet másolni,inkább itt a link.
    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2015-04-18  21:07
  10. 2015. Április 18. 21:0711.

    Fura, de tényleg úgy van, hogy a receptek terjednek, terjednek, hozzátesznek,elvesznek...na nem taglalom. Pitypangméz receptnél (na mégiscsak  egy gyógynövényes valami) egész elképedtem, hogy van.cukrot írnak..((( És forralja, aztán utána még sokáig a cukorral forralja---tulajdonképpen onnan a vitaminok és egyéb hasznos anyagok menekülnek..))) Lusta vagyok másolni, de akit érdekel, az keresse meg a pitypangméz leírását Maria Treben könyvében. Egészség Isten patikájából a  gyermekláncfűnél. (23. oldal..)))


     


    Manta: a tiéd valódi méz. (és legyünk őszinték,annyira nem voltak látszólag normálisak a válaszaid....azért mert valamiről még nem hallottál, nem kéne elviccelni teljesen a választ.)

    előzmény:
    csutak51 (9)
    2015-04-18  19:04
  11. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. Április 18. 19:4110.

    Hm, hogy mik vannak!


    Nem is tudtam hogy ilyet is csinálnak.


    De, nagyon érdekes volt megtudni.

    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  12. 2015. Április 18. 19:049.

    Itt is jól leírja, hogyan kell elkészíteni:


    http://brannaghpraktikai.blog.hu/2010/04/21/hamis_pitypa ngmez


    (Erdőkóstoló is készíti, az ő oldaláról az előbbi link is.)

    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  13. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 18. 18:028.

    A neten egyébként kiterjedt irodalma van, felesleges itt  várnod a válaszokat.


    Én nem ennék meg ennyi cukrot, akkor inkább ez a picit drágább verzió:


    http://www.mezbarlang.hu/mezek/biomezek/bio_gyermeklancf u_mez

    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  14. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 18. 17:557.

    Hát nem szívesen, mert láthatólag a teljesen normális válaszaimmal nem tudsz mit kezdeni.


    Bénázzál csak tovább, hajrá!

    előzmény:
    mazsola7 (6)
    2015-04-18  16:12
  15. 2015. Április 18. 16:126.

    Gasztro topikba tettem,mivel ételről van szó...:)


    Amúgy köszi a "vicces" válaszodat.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_140624 (3)
    2015-04-18  15:33
  16. 2015. Április 18. 16:105.

    pitypangméz!!!!


     


    csak telóról írtam..:)


     


    Gondoltam megkérdezem, hátha csinált valaki...most van a szezonja,én is kedvet kaptam hozzá...


     


    De úgy látom,itt is az van, mint a másik kedvenc oldalamon, hogy nem csak azok válaszolnak,akik tudják is a választ...:)

  17. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 18. 15:354.

    Ja, hogy méz?!


    Nem tudtam, hogy azt főzni szokás. Olyat már hallottam, hogy bodzavirágot merítenek bele rendes mézbe, hogy bodza aromája legyen - inkább valami ilyesminek lenne értelme, de nem tudom, milyen alapmézet kéne használni.

    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  18. Torolt_felhasznalo_140624
    Torolt_felhasznalo_140624
    2015. Április 18. 15:333.

    Azt hittem, valami farsangi topik. Milyen mezről beszélsz?


    A pitypang levelét a kacsák megeszik, szóval ha sűrűt akarsz, akkor edd meg nyersen!


    Egyébként bármit főzhetsz felőlem, csak ne mérgezd meg magadat!


    Ha túlfőzöl valamit, esetleg a benne lévő hatóanyagok lebomlanak, és akkor fuccs a gyógyulásnak...

    előzmény:
    mazsola7 (1)
    2015-04-18  11:23
  19. 2015. Április 18. 11:252.

    Bocsi,telóról írtam. Dzsem fixre gondoltam.

Címlap

top