Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Miért drága a tepertő?

AndiMeli
Létrehozva: 2015. február 3. 13:49

Végtére is csak egy mellékterméke a zsírkészítésnek, mégis annyiba kerül, hogy húst kapok az áráért.

  1. 2015. február 5. 22:53135.

    előzmény:
    eda-1952 (119)
    2015-02-04  16:58
  2. 2015. február 5. 16:46134.

    Egyrészről pici kockákra vágja, mert én úgy szeretem, aztán van amikor megperzseli, a bőrét mert szükséges. Aztán rájöttem, hogy ő egy 4 literes lábast tele rak szalonna kockákkal, tehát az biztos, hogy nem 1 kg. És nagyon lassan süti, hogy ne ragadjon le és szép egyenletes piros legyen. 

    előzmény:
    ezanick* (132)
    2015-02-05  11:22
  3. 2015. február 5. 15:24133.


    Félreérthetően írtam, NE a férjedet ellenőrizd, hanem a férjednél ellenőrizd a "mi, mennyi"-t (gondoltam, ő is szerzi be, így az árat is tudja, mennyiért veszi.)


    Így értendő, amit írtam, de látom, javítottad, csak véletlenül lett 1 nullával több!

    előzmény:
    KN18 (127)
    2015-02-05  07:50
  4. 2015. február 5. 11:22132.

    Aprolekosan kockazza fel :) lattam en mar olyat, amikor ugy vagta fel valaki a hagymat, hogy en addig odatettem volna az egesz ebedet :) 

    előzmény:
    eda-1952 (130)
    2015-02-05  11:06
  5. 2015. február 5. 11:11131.

    Szemtelen vagy mint mindig...de azt meg kell hagyni, hogy embert még nem láttam, aki ennyire eltérve a másiktól képes lett volna (szerinte)"visszavágni"...)))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (125)
    2015-02-05  07:45
  6. 2015. február 5. 11:06130.

    Én képes vagyok felháborodni rajta, főleg az okok és az itt is látható árak miatt. Viszont úgy vagyok vele, mint te, ha egy évben egyszer vagy kétszer rám jön a töpörtyű vehetnék, veszek pár dekát. Igazából a zsírra is csak spec. esetekben van szükségem, pl lesütött csirkemáj, süti, amihez kell...az meg nem kell, hogy legyen itthon házi zsír, mert azt megeszem kenyéren.


    Végül is, ha nem a konyhádban süti az úr, tehát nem kell végignézned a felfordulást, akkor mindegy....de hogy mit süt rajt órákig.... (nem kell magyarázat,átgondoltam néhány itthoni eseményt...))))

    előzmény:
    KN18 (128)
    2015-02-05  07:54
  7. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2015. február 5. 08:18129.

    múlthét auchan liba vagy kacsa 700ft, metro diszno 600 körül


    ha jót akar az emberfia süssön mert a készen kapható messze van attól


     

    előzmény:
    KN18 (127)
    2015-02-05  07:50
  8. 2015. február 5. 07:54128.

    Dehogy sütöm! Nekem jó a bolti zsír és ha töpörtőre éheznék, hát veszek néhány dekát, még akkor is ha 3000.-ft 1 kg, nem vág földhöz, meg nem eszi azt az ember kiló számra.


    De nem is én háborodtam fel azon, hogy mennyibe kerül, én tisztában vagyok vele, hogy miért annyi, amennyi.

    előzmény:
    eda-1952 (67)
    2015-02-04  11:58
  9. 2015. február 5. 07:50127.

    600.-ft nem ellenőrzöm a férjemet 

    előzmény:
    csutak51 (62)
    2015-02-04  11:31
  10. 2015. február 5. 07:49126.

    Hát volt, hogy bent a lakásban sütötte, még egy hét után is érzett a disznótor szag.


    Nyilván az idő függ a szalonna mennyiségétől, vastagságától. Az én uram egy 4 literes edényt tele szokott rakni, annyit süt egyszerre.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302972 (59)
    2015-02-04  11:11
  11. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2015. február 5. 07:45125.

    Nem mondod....nos a 70-es évekes emlegetésedre pontosan azt írtam, hogy talán az alföldön...


     


    El kéne már döntened, hogy hol élsz...))) Bp-en,netán a nagy almában, vagy mindkettőben és az általam emlegetett grönlandon is esetleg.


    Annyira frusztráló, hogy az ember egy illlyen tájékozott emberrel beszélget... aki bp-i és mint ilyen kirándul (te, a vidékiek is  szoktak ám...tudod egyik vidékről a másikra..) Meg még olyan neveket is ismersz , akiket szerinted mások nem. (dehonnem, a másoknak is van guglija!)

    idézet:
    eda-1952 (119)
    2015-02-04 16:58:34

    a funkcionális analfabétákon nem tudok segíteni


    elemiben kellett volna 10 éves korig


    és hidegen is hagynak


     

    előzmény:
    eda-1952 (119)
    2015-02-04  16:58
  12. 2015. február 4. 21:31124.

    Egyébként gondolj vissza: hogy kerülhet többe a zsírszalonna (már ahol van), mint a hús...?

    előzmény:
    antironia (122)
    2015-02-04  19:01
  13. 2015. február 4. 21:29123.

    Erre először egy nem képernyőtűrőt mondtam,aztán rákattintottam. Tudod én a töpörtyűről beszéltem, az kerül   annyiba (de finom!), mint amit írtam. És ha arra írtad, hogy barokkos túlzás, hogy nem lehet kapni zsirszalonnát,mert lám, van, 1500-ért---hát az nem érv. Lusta vagyokmegnézni merre van ez a hely, de biztosan nem lát el egy országrészt... Jól menő vendéglőket, meg hentest, aki drága töpörtyűt süt belőle, azokat igen, de a közelieket... no meg aki a közelükben lakik, az is rendelhet gondolom. Pontosan annyira nem lehet kapni zsírszalonnát (normálisat persze, nem pengevékony, az nagyon ritkán, de akad, úgy pár havonta), mint ahogy marha puhaszegy sincs.

    előzmény:
    antironia (121)
    2015-02-04  19:01
  14. 2015. február 4. 19:01122.

    affenébe! megint a linket megette a szoft.


     


    Nem igaz, hogy ezt az eccerű problémát nem tudják megoldani!


     


    szóval: 1500 Ft

    előzmény:
    antironia (121)
    2015-02-04  19:01
  15. 2015. február 4. 19:01121.

    No azért ez már barokkos túlzás... :))))


     


    1500 ft.


     


    előzmény:
    eda-1952 (120)
    2015-02-04  17:09
  16. 2015. február 4. 17:09120.

    Azért drága,mert nem lehet kapni zsírszalonnát! Komolyan, pedig azért mostanában már van kisütnivaló zsírszalonna(hosszú évekig nem létezett, kivéve a falusi ólakban röfögőkét---de azt nem adták el.) Most már van és egy hétköznapi zseni rájött, akkor sokkal drágábban tudja eladni ha van bőr a képén(és van!), akkor akár 5-6 ezer forintért kilóját, főleg ha ráírja, hogy mangalica.

    előzmény:
    az örök Éva (112)
    2015-02-04  16:20
  17. 2015. február 4. 16:58119.

    Nem mondod....nos a 70-es évekes emlegetésedre pontosan azt írtam, hogy talán az alföldön...


     


    El kéne már döntened, hogy hol élsz...))) Bp-en,netán a nagy almában, vagy mindkettőben és az általam emlegetett grönlandon is esetleg.


    Annyira frusztráló, hogy az ember egy illlyen tájékozott emberrel beszélget... aki bp-i és mint ilyen kirándul (te, a vidékiek is  szoktak ám...tudod egyik vidékről a másikra..) Meg még olyan neveket is ismersz , akiket szerinted mások nem. (dehonnem, a másoknak is van guglija!)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (91)
    2015-02-04  13:46
  18. 2015. február 4. 16:56118.

    Nem írtam, hogy Te nem érted! Vagy valamit rosszul fogalmaztam, ha félreérthető volt.

    előzmény:
    cabron (107)
    2015-02-04  14:42
  19. 2015. február 4. 16:54117.

    Hát igen. Minden elmúlik.

    előzmény:
    ezanick* (109)
    2015-02-04  14:56
  20. 2015. február 4. 16:51116.

    előzmény:
    az örök Éva (111)
    2015-02-04  16:14
  21. 2015. február 4. 16:39115.

    Mert egészséges. (?) Minden drága, ami egészséges.

    előzmény:
    AndiMeli (1)
    2015-02-03  13:49
  22. 2015. február 4. 16:31114.

    ani------ezt a szót pedig most azért sem javítom ki.

    előzmény:
    Sheriff-2 (113)
    2015-02-04  16:29
  23. 2015. február 4. 16:29113.

    Drága mert finom, kereslet van rá. A szabad piac alapján ez van.


    Mindennek van legalább 2 ára.


    Az egyik az amiért meg tudod venni, a másik az amiért el tudod ani. (Vannak más dolgok is, de az már tényleg nem a témához tartozik.)

    előzmény:
    az örök Éva (112)
    2015-02-04  16:20
  24. 2015. február 4. 16:20112.

    Még mindig nem derült fény a címbeli kérdésre: Miért drága a tepertő?


     


    Emlékszem, milyen olcsó és ennek megfelelően lesajnált, ócska kaja volt kiskoromban. A napköziben adtak nekünk darált tepertővel megkent kenyeret - repült a szemétbe.


    Amit én sütöttem ki zsírszalonnából, az már sokkal jobb volt, csak nem tudtam mit csinálni azzal a rengeteg zsírral, ami egy kis marék tepertőt eredményezett. De még mindig olcsó volt.


    Most meg már a zsír is drága, nemcsak a tepertő.

Címlap

top