Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Zselés szaloncukor recept
Zselés szaloncukrot szeretnék itthon készíteni,vettem is egy nagyon jó kis szilikon formát.
Többfelé kutakodtam a neten receptért,végül azt válaszottam,hogy 3-4 dl 100%-os narancslevet egy kevés cukorral melegítem,dr.Oetker zselatinporral összekeverem..
Sajnos az eredmény egy színes trutyi lett,a szilikonban sem igazán nyerte el a formáját,nem is jön ki belőle egészen.
Ötletek,tanácsok,melyek nektek beváltak?
Ha lehet személyes tapasztalatokra,tanácsokra várnék,tudom,hogy a neten kismillió recept van:)Köszönöm:)
Köszi,de én pont egy ilyen blogról néztem le a receptet,ami sehogy se jött össze...és nem tudom hol rontottam el
Illetve össze-vissza is írnak,mert valaki az agar-agarra esküszik,valaki lapzselatinra/porzselatinra,vki pektinre.
Azért is lennék kiváncsi,hogy aki egy átlagkonyhában megpróbálta melyik jött be neki vagy melyik nem.
Blogokban keress, ahol saját tapasztalatot (fényképpel illusztrálva) írnak le!
pl:
http://farkasvilmos.blogspot.hu/2011/12/zseles-szaloncuko r.html
http://kanaleslapat.cafeblog.hu/2013/11/20/zseles-szalonc ukor-hazilag/