Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Zserbó golyóról tanács

mircsina
Létrehozva: 2014. december 4. 22:14

Sziasztok! Szombaton zserbó golyó készítését tervezem. Még soha nem csináltam, viszont a neten két félét találtam. Az egyik alapja darált dió és aszalt sárgabarack, vagy lekvár, a másik meg pluszban közel annyi súlyú darált kekszet is tartalmaz, mint a darált dió súlya.


Ha valaki mindkét fajtából evett már, írja meg a véleményét, hogy neki melyik ízlett jobban. 

  1. Torolt_felhasznalo_856560
    Torolt_felhasznalo_856560
    2014. december 5. 21:0012.

    Én dióval és magozott aszalt datolyával+aszalt vörösáfonyával szoktam, isteni :)

  2. Torolt_felhasznalo_932379
    Torolt_felhasznalo_932379
    2014. december 5. 17:1411.

    Én tavaly a kekszeset csináltam, de nem jött be. Ki kellett dobni, mert senkinek sem ízlett....ez valószínűleg a recept hibája volt. :) Pedig nagyon nagy zserbó imádó a család.

    előzmény:
    mircsina (1)
    2014-12-04  22:14
  3. 2014. december 5. 12:4610.

    Te a csodakrémeddel készítsd el lekvár helyett!

    előzmény:
    iringo45 (9)
    2014-12-05  12:01
  4. 2014. december 5. 12:019.

    Ez jól hangzik, én is kpróbálnám. Ha elkészítetted légy írd meg milyen lett.

    előzmény:
    mircsina (1)
    2014-12-04  22:14
  5. 2014. december 5. 11:078.

    ...kekszeset...

    előzmény:
    Zsifikati (7)
    2014-12-05  11:06
  6. 2014. december 5. 11:067.

    Nagyobbik lányom tavaly karácsonyra a kekeszeset készítette el, ezt adta ajándékba a családnak szép kis dobozokban. Mindenki odáig volt érte. Lekvárral klészítette el, nagyon finom volt.


    Csak dióval szerintem túl tömény, az igazi zserbónak is van tésztája.

    előzmény:
    mircsina (1)
    2014-12-04  22:14
  7. 2014. december 5. 09:006.

    És


     


    ÉN

    előzmény:
    antironia (5)
    2014-12-05  09:00
  8. 2014. december 5. 09:005.

    És csak egy javaslattal élnék. :)


    Mivel az eredeti zserbó vajas-omlós tésztából készül, én semmiesetre sem száraz háztartási kekszet használnék, hanem valami omlóskekszet. MInimum győri kekszet, vagy méginkább a zabfalat kekszet, késes robotgépben megőrölve.


     


    (a cheesecake-hez is ez utóbbit használom, és nagyon finom. :) )

  9. 2014. december 5. 08:554.

    Ha szereted a tömény diósat, és nem csipi fel a nyálkahártyádat, valamint anyagilag sem gond, akkor a tiszta diós a befutó nálad. A kekszes lightosabb, de szerintem ugyanolyan finom, ha jók az arányok.


    Készítheted kis dobozban is, a tetejét leöntve csokival vastagon, van olyan fini, mint a golyó, sőt!:)

    előzmény:
    mircsina (1)
    2014-12-04  22:14
  10. 2014. december 5. 08:323.

    Nekem pedig épp a keksz nélküli ízlik jobban. Na most kettőnkkel épp nem vagy kisegítve :-)

    előzmény:
    mircsina (1)
    2014-12-04  22:14
  11. 2014. december 4. 23:282.

    Én a kekszes verziót szeretem jobban, igaz, ez sokkal kevésbé egészséges, de az én ízlésem kérte mellé a kekszet.

    előzmény:
    mircsina (1)
    2014-12-04  22:14

Címlap

top