Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tortadíszítő hab kiszárad
2014-07-18 08:341.
Létrehozva: 2014. július 18. 08:34
Sziasztok!
Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy már párszor díszitettem a tortáimat Hulala habbal és másnapra mindig kiszáradt a hab nekem a tetején. Van valami trükk, hogy finom krémes maradjon a díszítő hab is, ne csak a krémben?
Köszönöm a segítséget és mosolygós napot kívánok!
Üdv
Dóri
Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy már párszor díszitettem a tortáimat Hulala habbal és másnapra mindig kiszáradt a hab nekem a tetején. Van valami trükk, hogy finom krémes maradjon a díszítő hab is, ne csak a krémben?
Köszönöm a segítséget és mosolygós napot kívánok!
Üdv
Dóri
Továbbra sem értem, miért kell "bevakolni" egy tortát előre.
A Sacher-tortához is frissen, tálalásnál teszik hozzá a kötelező tejszínhabot.
Nymmm.....
http://www.kingrecipes.it/wp-content/uploads/2014/05/sac hertorte.jpg
Szerintem tök fölösleges agyoncsicsázni egy tortát. A tejszínhabot tálaláskor mindenki rányomhatja a saját szeletére - igény szerinti mennyiségben.
De valódi tejszínből.
Én is sokszor díszítettem már tortát tejszínhabbal. Az én tapasztalatom, is ugyan ez volt mint neked kiszáradt másnapra a tejszínhab ami megmaradt a díszítésből. Kérdeztem cukrász ismerősömet azt javasolta annyi tejszínt verjek habbá amennyit felhasználok, éppen.
Minden segítségnek nagyon örülök!
Szép napot!
só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b,
aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid.
Színtiszta vegyipari termék.
Én igen. Nem is kerül a konyhámba....
2. tálalás előtt tedd rá frissen