Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tortadíszítő hab kiszárad

rex17@freemail.hu
Létrehozva: 2014. július 18. 08:34
Sziasztok!


Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy már párszor díszitettem a tortáimat Hulala habbal és másnapra mindig kiszáradt a hab nekem a tetején. Van valami trükk, hogy finom krémes maradjon a díszítő hab is, ne csak a krémben?


Köszönöm a segítséget és mosolygós napot kívánok! 


Üdv
Dóri
  1. 2014. július 18. 22:1015.
    A mascarpone  jól hangzik, a habbal együtt verjem fel, vagy a végén adjam hozzá a habhoz a mascarponet? Kb. mennyi mascarpone kell fél liter tejszínhez?
    előzmény:
    Sushi (11)
    2014-07-18  17:32
  2. 2014. július 18. 18:1314.
    A díszitést és a tortát is akkor csinálom, amikor az alkalom van, de mivel egy torta elég méretes magában is, ezért marad meg belőle másnapra, a díszitéssel együtt. És azt hittem, hogy van valami trükk amitől még másnap is jó lesz a hab állaga, nem csak a kinézete.
    idézet:
    rex17@freemail.hu (9)
    2014-07-18 16:40:42
    Az a trükk, hogy csak akkora tortát kell csinálni, amekkora tuti, hogy elfogy, és mellé kell csinálni másféle édességeket is, hogy biztosan elég legyen a nassolnivaló.
    előzmény:
    rex17@freemail.hu (9)
    2014-07-18  16:40
  3. 2014. július 18. 17:5113.
    Szerintem hosszú távon az is "leereszt".

    Továbbra sem értem, miért kell "bevakolni" egy tortát előre.

    A Sacher-tortához is frissen, tálalásnál teszik hozzá a kötelező tejszínhabot.

    Nymmm.....

    http://www.kingrecipes.it/wp-content/uploads/2014/05/sac hertorte.jpg

    előzmény:
    Sushi (11)
    2014-07-18  17:32
  4. 2014. július 18. 17:3412.
    Vagy a tejszinhabpor. Az is olyan jo mü.
    előzmény:
    Sushi (11)
    2014-07-18  17:32
  5. 2014. július 18. 17:3211.
    Miert nem kevered ki mascarponeval? Hab habosra, mascarpone habosra, kettöt összkeverni finoman, es ugy disziteni?
    előzmény:
    rex17@freemail.hu (1)
    2014-07-18  08:34
  6. 2014. július 18. 17:1410.
    Hát ha pl. purhabot teszel rá, az harmadnap is úgy állna, mint Katiban a gyerek...

    Szerintem tök fölösleges agyoncsicsázni egy tortát. A tejszínhabot tálaláskor mindenki rányomhatja a saját szeletére - igény szerinti mennyiségben.

    De valódi tejszínből.


    előzmény:
    rex17@freemail.hu (9)
    2014-07-18  16:40
  7. 2014. július 18. 16:409.
    A díszitést és a tortát is akkor csinálom, amikor az alkalom van, de mivel egy torta elég méretes magában is, ezért marad meg belőle másnapra, a díszitéssel együtt. És azt hittem, hogy van valami trükk amitől még másnap is jó lesz a hab állaga, nem csak a kinézete.
    előzmény:
    antironia (8)
    2014-07-18  16:32
  8. 2014. július 18. 16:328.
    De miért kéne rátenni előző nap....?????????

    előzmény:
    rex17@freemail.hu (6)
    2014-07-18  10:44
  9. 2014. július 18. 13:017.
    Szia Dóri!


    Én is sokszor díszítettem már tortát tejszínhabbal. Az én tapasztalatom, is ugyan ez volt mint neked kiszáradt másnapra a tejszínhab ami megmaradt a  díszítésből. Kérdeztem cukrász ismerősömet azt javasolta annyi tejszínt verjek habbá amennyit felhasználok, éppen.

    előzmény:
    rex17@freemail.hu (1)
    2014-07-18  08:34
  10. 2014. július 18. 10:446.
    Szívesen kipróbálom a házilag készíthető hab receptet is ha az kemény marad és nem szárad ki másnapra. 
    Minden segítségnek nagyon örülök! 
    Szép napot! 
    előzmény:
    antironia (5)
    2014-07-18  09:21
  11. 2014. július 18. 09:215.
    Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok, cukor, nátrium-kazeinát,
    só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b,
    aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid.


    Színtiszta vegyipari termék.


    előzmény:
    antironia (4)
    2014-07-18  09:20
  12. 2014. július 18. 09:204.
    Megnézted már az összetevőit...?

    Én igen. Nem is kerül a konyhámba....
    előzmény:
    manyuska7 (3)
    2014-07-18  09:13
  13. 2014. július 18. 09:133.
    Nekem is megszárad,söt ha bevonom vele a tortát még meg is repedezik!!
    előzmény:
    rex17@freemail.hu (1)
    2014-07-18  08:34
  14. 2014. július 18. 09:002.
    1. Ne használj műanyag habot
    2. tálalás előtt tedd rá frissen

    előzmény:
    rex17@freemail.hu (1)
    2014-07-18  08:34

Címlap

top