Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Amerikai fánksütő

kukucsk@
Létrehozva: 2014. június 29. 18:32
Kedves fórumtársak!

Ma vettük a képen látható fánksütő gépet.Egy receptet találtunk hozzá a neten,amit kipróbáltunk,de valahogy nem lettek a fánkok igazán jók.A sütési időt 5-7 percre írja a gép tájékoztatója,de sajnos 15 perc alatt sem sült meg olyan igazira.
Ha bárkinek bármilyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban,vagy egy biztos receptje,szívesen vesszük és előre is köszönjük!
  1. 2014. július 6. 19:1129.
    Szia

    Kb. 50 darabot
    előzmény:
    Olasimbo (28)
    2014-07-06  08:31
  2. 2014. július 6. 08:3128.

    Szia!


    Szeretnem megkerdezni, hogy ebbol a receptbol hany darab fankot sutottel?


    (szivesebben kezdenem a kiserletezest kisebb mennyiseggel).


    Koszonom szepen.

    előzmény:
    kukucsk@ (25)
    2014-07-03  18:21
  3. 2014. július 4. 11:4327.
    Köszi
    előzmény:
    csutak51 (26)
    2014-07-03  23:17
  4. 2014. július 3. 23:1726.
    Nagyszerű! Gratulálok!
    A kitartás eredményhez vezet!
    előzmény:
    kukucsk@ (25)
    2014-07-03  18:21
  5. 2014. július 3. 18:2125.
    Megcsináltuk,sikerült és ha neked sem sikerült eddig,akkor majd most!!!


    Recept:

    130 g cukor
    260 g liszt
    1 cs.vaniliás cukor
    1/4 liter tej
    3 tojás
    5 EK olaj/napraforgóolaj/
    1 cs.sütőpor

    Egy tálban robotgéppel verjed habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral,majd adjad hozzá az olajat.Addig keverjed a masszát,amíg az szép krémessé nem válik.Keverjed a sütőport a liszthez és add a masszához.Végül adjad hozzá a tejet és keverjed össze a tésztát.
    A kész tésztát sütés előtt hagyjad 15 percig pihenni.A sütési idő 8 perc.

    Nagyon fincsi lett,porcukorral meghintve ill. sárgabaracklekvárral ízesítettük.

  6. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. július 2. 06:4624.
    de nagy olvasó angyal se vagy

    21. 22.

    előzmény:
    terdszelikatica (23)
    2014-07-01  19:28
  7. 2014. július 1. 19:2823.
    Nem vagyok egy nagy gastro angyal es ahol lehet gepet elektromos sutoket hasznalok , de a fank meg a palacsinta az nem ugyanaz 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (11)
    2014-06-30  10:11
  8. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 30. 16:5322.
  9. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 30. 16:5021.
    a gépat

    most látom a fánk recept meg lemaradt
    a palacsinta benn van

    2 borzalom kaja
    előzmény:
    kukucsk@ (20)
    2014-06-30  16:44
  10. 2014. június 30. 16:4420.
    Őt vagy  a gépet?Elég ideges,mióta vacakol vele
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (18)
    2014-06-30  16:41
  11. 2014. június 30. 16:4119.
    Igen,nálunk is ez a probléma.Vagy nem sül meg v. kemény lesz.Most megpróbáljuk ezt:

    "Ezúttal is a csomagban levő receptet használtam, nagyon finom lett.

    Hozzávalók:


    2 csésze liszt
    fél csésze cukor
    1 csomag sütőpor
    1 tojás
    fél csésze tej
    1 csomag vaníliás cukor
    4 ek olaj

    A tojást elkavarjuk az olajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk a
    lisztet, cukrot, sütőport. A formákat csak háromnegyedig töltjük meg,
    mert nagyon felnő a tészta. Pár perc alatt készre sütjük, porcukrot
    szórunk rá.
    "

    Ha az illetőnek sikerült,talán nálunk is beválik.Ha kipróbáltuk,visszajelzek,hogy milyen lett.
    előzmény:
    Amarynda (16)
    2014-06-30  12:07
  12. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 30. 16:4118.
    majd megunja és kihajíthatod
    előzmény:
    kukucsk@ (17)
    2014-06-30  16:33
  13. 2014. június 30. 16:3317.
    Egészen pontosan csak ő bajlódik vele,mi csak teszteljük a sütit
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (14)
    2014-06-30  12:03
  14. 2014. június 30. 12:0716.
    ez egy jo recept de ezt nem geppel sutotte hanem a sutoben.

    a gepben egyszeruen nem sul meg, es  ha tovabb sutod akkor meg kemeny lesz.

    de lehet adok neki meg egy eselyt
    előzmény:
    csutak51 (4)
    2014-06-29  18:54
  15. 2014. június 30. 12:0415.
    Nem vagy vele egyedul sajnos.
    nekem 2 is van es probaltam tobb fele variaciot is egyforman vacak lett.

    probaltam beletenni olajat az anyagba de az se segitett rajta.

    penzkidobas volt az egesz. sajnalom hogy nincs jobb hirem
    előzmény:
    kukucsk@ (1)
    2014-06-29  18:32
  16. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 30. 12:0314.
    ő is bajlódik vele?
    előzmény:
    kukucsk@ (13)
    2014-06-30  12:01
  17. 2014. június 30. 12:0113.
    Mert a férjemnek megtetszett és nem akartam elvenni a kedvét,hogy nem veheti meg...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (11)
    2014-06-30  10:11
  18. 2014. június 30. 12:0012.
    Köszi
    előzmény:
    csutak51 (10)
    2014-06-29  21:22
  19. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 30. 10:1111.
  20. 2014. június 29. 21:2210.
    Ügyes vagy!
    Előbb-utóbb lesz finom fánk is!
    előzmény:
    kukucsk@ (9)
    2014-06-29  19:57
  21. 2014. június 29. 19:579.
    Köszönöm,pont erre mentem rá
    előzmény:
    csutak51 (8)
    2014-06-29  19:44
  22. 2014. június 29. 19:448.
    http://www.mindmegette.hu/forum/hozzaszolasok/1439

    Amer ikai fánksütős fórum, receptekkel, tanácsokkal :)
    előzmény:
    kukucsk@ (5)
    2014-06-29  19:03
  23. 2014. június 29. 19:397.
    Egyet?????
    A neten számtalan receptet találsz, amerikai-fánksütőhöz valókat is!

    De próbálhattok párat azokból is, amiket sütőben sütnek.

    Fontos, hogy minden sütésnél kenjétek ki a formát, és hogy ne töltsétek túl!

    Nekem nincs ilyen sütőm, csak gofrisütőm, azon okultam .

    Szilikonos ecsettel, étolajjal kenem ki vékonyan minden darabnál a sütő felületét.
    Ha ennek ellenére is (vagy mert a recept nem jó) beleragad a tészta, semmiképp ne kapargasd, hanem sütőport keverj össze kis vízzel, öntsd a formákba, és hagyd néhány órát állni. Sokkal könnyebben tisztítható utána!
    előzmény:
    kukucsk@ (5)
    2014-06-29  19:03
  24. 2014. június 29. 19:036.
    Ez nem jó,mert sütőben kell megcsinálni,nem a gépben.

    Köszönöm a  segítséget,nagyon aranyos vagy
    előzmény:
    csutak51 (4)
    2014-06-29  18:54

Címlap

top